Två gratis teaterbiljetter till jämställdistisk pjäs

by

En av bloggen GenusNytts läsare, Rasmus Dahlstedt, tog nyligen kontakt med mig och vi fikade och diskuterade jämställdhet. Rasmus pluggar till skådespelare, och han har gjort en jämställdistisk pjäs som spelas på teatern Unga Klara i Stockholm nu på måndag (den 21 november). Han är förstås själv med i pjäsen.

Vänligt nog fick jag två biljetter av Rasmus, och tanken var att jag skulle gå på pjäsen. Sedan har jag tyvärr fått förhinder. Därför undrar jag nu om någon på bloggen vill ha biljetterna. Jag skickar dem med post i så fall.

Biljetterna gäller hela kvällen (det är flera pjäser efter varandra), men Rasmus pjäs ”Mamma , pajas, barn” går ca kl 20. Mera info här. De som inte får dessa gratisbiljetter kan förstås köpa biljetter i vanlig ordning.

Annonser

16 svar to “Två gratis teaterbiljetter till jämställdistisk pjäs”

 1. Mrs G Says:

  Oj vad generöst av dig!
  I annat fall kunde du ju sålt dem så fick du ju in mer pengar till boken som du bad om pengar till.
  Mindre tiggeri då ju 🙂

  Mrs G

 2. patrizia kenny Says:

  vad bra att vi får läsa dina intressanta inlägg helt gratis Mrs G 🙂

 3. Carl Says:

  Tyvärr upptagen med valmöte inom kåren, annars hade jag gladeligen gått. Ska se om de inte har fler föreställningar. 🙂

 4. Pether Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13940231.ab

  Det man alltid sagt.
  Obligatoriskt faderskapstest vid alla födslar.

 5. Kulturkonsument Says:

  Jag hade väldigt gärna gått dit men det kolliderar väl med spektaklet i Kärrtorp om jag inte minns fel. Den där cirkusföreställningen där ett gäng pajaser genom sina pajaskonster ska visa att de inte gillar att bli sedda som just pajaser.
  Konceptet är oslagbart så det kan man ju bara inte missa!
  Och gratis är det också.

 6. W Says:

  OT: Det var väl det jag visste. Psalmboken är diskriminerande!

  ”Lejdhamres forskning visar bland annat att betydligt fler män än kvinnor förekommer i texterna och att benämningar på män ofta sammanfaller med benämningar på Gud.”

  ”– Eftersom samhällets, inklusive Svenska kyrkans, precisering av jämställdhet kan sammanfattas med att samma villkor ska råda för kvinna och man kan jag konstatera att psalmtexternas könsförståelse rimmar illa med vad man menar med jämställdhet i såväl sekulärt som i kyrkligt sammanhang, säger Agneta Lejdhamre i ett pressmeddelande.”

  http://www.dn.se/kultur-noje/psalmboken-ar-diskriminerande

 7. Mannenpagatan Says:

  Varför får vi inte se Andrea Edwards i rollen som kvinnogris? Hon har ju övat in det ganska bra… nästan så att man tror att det kommer naturligt

 8. Pether Says:

  http://gt.expressen.se/nyheter/1.2623866/minst-tva-man-soks-efter-flickvaldtakt

  Konstigt språk vi har idag.
  I samma ålder där killar blir till gubbar, är tjejer fortfarande flickor.

 9. Den lobotomerade genuskalkonen Says:

  Jämställdistisk pjäs?

  Vad är det för onödigt jämställdistiskt tramsande om så kallad jämställdhet, med lika rättigheter och lika skyldigheter, oavsett kön?

  Feministisk jämställdhet känns mycket finare: Med pjäser som torgför kollektivistiskt könshat, baserat på Solanas feministiska mästerverk.

 10. Claes-Peter Says:

  ”Tjejer”. För min del använder jag ordet även om kvinnor i min egen mogna ålder, som jag ser som ”möjligt sexobjekt i betydelsen sexuell partner”. Flickor är väl under 40? Annars kör jag med damer eller kvinnor, så gott som aldrig kärringar, och absolut aldrig f—or. ”Sån är jag, och det står jag för” som Hasse Alfredson uttryckte sig i rollen som ”Farbror Fräck”.

  Att mannen framställs som pajas kommer väl från USA? Jag minns att redan på 50-talet så hade Det Bästa (ur Reader’s Digest) komiska stories om familjefäder som var klantiga clowner, och naturligtvis totalt osexiga. Samma tema har vi ju sett i massor av filmer sedan dess. Men förr så fanns det en viss balans i form av exv extremt populära Lucy Show, med Lucille Ball som den vimsiga Lucy, som blivit änka, men vars pengar (lyckligtvis) förvaltas av en sorts förmyndare som har hand om hennes ”trust fund”.

  Originaltexterna är skrivna av en kvinna! Och sedan har vi den tecknade serien Dagobert, där hustrun Blondie tillbringar dagarna med att shoppa hattar och krocka bilen – under den första tiden – på sistone har serien blivit PK och Blondie jobbar med bl.a. catering och Dagobert åker kommunalt till jobbet.

  Jag reagerade faktiskt redan då min ålder ännu var ensiffrig mot hur männen skildrades – antingen krigshjältar, filmstjärnor eller snillrika vetenskapsmän – eller gangsters – eller töntiga losers. Att vara ”vanlig man” framställdes inte som något attraktivt – en fumlig, klantig eunuck sammanfattar det väl bäst. Temat lever ju kvar än i bl.a. filmer och serier som ”Svensson, Svensson”.

  Får passa på att ge en eloge till ”Mia & Klara”, där tjejerna faktiskt i första hand drev med kvinnliga attityder och stereotyper, men ändå lyckades få med lite medkänsla. För vem har inte känt medlidande med ”trash-morsan” Tabita och hennes ständiga misslyckanden med att få sig lite ”vuxengodis”?

 11. Pelle Says:

  Mia och Ullis kanske vill ha?

 12. Hjalmar Says:

  @Pelle

  ”Mia och Ullis kanske vill ha?” 😀

 13. Claes-Peter Says:

  Alla får ligga?

  Under den mest intensiva sexdebatten å 60-talet förespråkade de mest radikala bl.a att vi skulle få kommunalanställda sexarbetare, som servade sjuka, handikappade och andra som inte kunde etablera kontakter på egen hand. Man pläderade för att sex skulle räknas som en mänsklig rättighet. Men då började några resa invändningar av praktisk natur.

  LUF – Liberala UngdomsFörbundet (fp) reste kravet att det skulle inrättas samlagsrum på skolorna (sant!) Så att inte skolbarnen skulle behöva gå hela dagen och vara sexuellt frustrerade?

  Som krönet på debattvågen kan man väl räkna dr Lars Ullerstams bok ”De erotiska minoriteterna” från 1964 (1300 träffar).
  http://www.fajaf.com/lokalt/dem/dem.html (kan inte garantera att den är komplett)

  Nu har väl moralens pendel börjat svänga en bra bit mot puritanism och pryderi, kombinerat med enormt hyckleri. Män kan få sin yrkeskarriär grusad om de ertappas med att porrsurfa på jobbet. Hade de använt samma tid att kolla modebloggar, så hade de väl på sin höjd fått en varning…

  (Har inte kollat på Torbjörn Tännsjö.)

 14. Mia Says:

  Nä ta du dom i stället Hjalmar o stoppa upp dom i arselet. Jag har inte tid för sånt trams på helgen ska ja ner till Göteborg. ok????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 15. Ulf Andersson Says:

  Moderering på sin plats?

 16. Mia Says:

  Moderering????????? Hmmmm aaaahhhh gå nu o nanna kudden Uffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: