Klassisk mansfälla förstörde hans liv

by

Den här historien utgör ett bra exempel på mäns utsatthet.

När Leif Persson var 14 år gammal – det var länge sedan – träffade han en äldre flicka. Hon blev gravid och en pojke föddes.

Leif förnekade att han var pappa, han var oskuld. Men, som Aftonbladet skriver, ”hela samhället vände sig emot honom”.

Kommentar: Det förvånar mig inte ett dugg. Han var ju pojke.

I alla fall blev det rättegång, och Leif dömdes att bli far mot sitt nekande. En klassisk mansfälla.

Som pappa var Leif tvungen att betala underhåll, vilket han inte kunde, så skulderna växte. ”Där började kronofogdens ständiga jakt på hans pengar”, skriver Aftonbladet. Bland annat förstörde Kronofogden Leifs möjligheter att bli läkare eller pilot – två av hans drömmar. Han tappade livslusten.

I takt med att åren gick så gick även DNA-tekniken framåt, och ett test kunde göras på Leif och hans son. Det visade att Leif med 99,93 procents sannolikhet inte är far till barnet.

Nu är Leif 64 år. Händelsen har förstört hans liv. ”Det enda jag vill ha är lite upprättelse”, säger han.

Så kan det gå i livet – om man är man. Det ska bli spännande att se om Leif får en ursäkt och ett skadestånd.

Läs mer här. Tack för tipset, Johan, Barfota, Leif, Robert.

En reflektion: Om en flicka hade träffat en äldre pojke, och en graviditet hade uppstått, hade då hela samhället vänt sig emot flickan? Den feminist som hävdar att kvinnor är strukturellt underordnade kan ta och fundera på den nöten, tycker jag.

För övrigt 1: Tidningen Corren skrivermycket kritiskt om Turteaterns uppsättning av SCUM. Marika Formgren skriver att det budskap som Turteatern framför till män och pojkar får henne att må illa. Tack igen för att ni utgör en fyrbåk i genusmörkret, Corren! Och tack för tipset, Jonas.

För övrigt 2: Här kan du läsa en artikel om SCUM-frågan i Aftonbladet Kultur av Athena Farrokhzad. Hon gillar SCUM. Men hon berättar att hon just varit i Norge för att föreläsa om SCUM och där möttes hon av hat, och publiken jämförde SCUM-manifestets hatbudskap med massmördaren Breiviks hat och hans manifest. Intressant mothugg.

För övrigt 3: Idag skriver ett antal tunga debattörer en artikel på DN Debatt och kräver förbud mot omskärelse av minderåriga. Jag håller med. Om en vuxen man vill låta omskära sig är det hans ensak, men att skära bort kroppsdelar på bebisar och småbarn utan medicinska skäl är stympning. Att lagen mot könsstympning inte gäller pojkar är absurt, och grov könsdiskriminering. Religiösa argument kan vi lämna därhän – Sverige är lyckligvis en sekulär stat och skall så förbli. Tack för tipset, Johan!

130 svar to “Klassisk mansfälla förstörde hans liv”

 1. PO Says:

  Det är speciellt den här typen av argument som behöver läggas fram. Det räcker inte med logik…

  Se på Occupy Wall Streeets framgångar. De är förbannade!

 2. barfota Says:

  Tack Pär och tack Corren.

 3. Backlash Says:

  Svendom heter det när det är fråga om män.

  Och med dagens lagstiftning skulle väl tjejen blivit åtalad för våldtäkt ‘av lagtekniska skäl’.

 4. Lasse Says:

  Det finns fler sidor:

  Om en kvinna påstår att någon är far trots vaga bevis kommer polisen och hämtar dig utan vidare om du ej vill ta blodprov.

  Om du som kille vill ha DNA prov efter några år p.g.a. olika omständigheter är det stört omöjligt, man får kämpa flera år för att det skall ske. (om det nu sker)

  **************************************

  Blev själv utpekad som fader i min ungdom (jag var 110% säker) och det gav mig 1,5 års helvete innan det kom fram att en engeslk sjöman var den riktiga fadern.

 5. Man & Woman United Says:

  @ Leif Persson

  Bli medlem i Rättssäkerhets Organisationen för ynka 300kr/år och få stöd hur du går vidare i rättslig process. Det finns några av de sista human juristerna kvar. Det gäller att veta vilka.

  centrumforrattvisa.se/ ger också hopp om upprättelse som ett led för rättvisa i feminismens saudiarabien.

  Det finns flertal pilotutbildningar att söka och som kompensation och upprättelse samtala med berörda myndigheter och sök in till Läkarutbildningen och se om du klarar testerna. För dina omständigheter ska inte utgöra något hinder. Och säger någon politiker ett ord om kostnad ska de knipa k! Det är det minsta de kan göra. . .

  En offentlig ursäkt ska du också få av ansvariga beslutsfattare på ev socialtjänst(tjänstemanna ansvar) och statsråd.

  ”Om bara ålderdomen kunde vara stark – och ungdomen klok. ”

  ”I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality. This is why right, temporarily defeated, is stronger than evil triumphant.”

  Martin Luther King, Jr.

  Ps. Om du känner för att samtala, mer än välkommen på nästa Genus Nytt träff Ds.

 6. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/11/18/manshat-pa-scenen/

 7. Ale Says:

  På sätt och vis ska vi vara tacksamma för att de spelar SCUM. Finns ingen vettig människa som går i från en sådan pjäs och tänker; vad rätt de har. Tvärtom lär publiken och framförallt pojkarna undra vad sjukt samhälle det är de lever i och kommer att börja kämpa för att förändra det.

  Feminismens största misstag är att de börjat utesluta männen i någon slags tro att det räcker med kvinnor. Det slår bara tillbaka på dem själva och det är intressant hur sällan man numera ser män som talar positivt om feminism i Sverige, något som snarare var standard för bara 10 år sedan.

 8. Man & Woman United Says:

  Pelle Billing blogg(senaste inlägget) har träffat Hanna L som skriver:

  ”Vi talade också om de extrema. De som står längst ut på båda sidorna av feministerna och antifeministerna, som vägrar att erkänna att även de på andra sidan kan uppleva jobbiga saker i sina liv på grund av sitt kön. De som styvnackat vill “slå ner” de andra verbalt. De som vill slåss. De som vill hata. Och hur sorgligt det är. För allt alla vill är väl egentligen bara att någon ska säga “Jag hör dig. Jag förstår dig. Jag förstår att det är jobbigt.”

  Bara för att män nu kliver ur garderoben,börjar berätta,kraftigt ifrågasätter radikal statsfeminism och kräver svar från ansvariga politiker. Vilket inte går så bra med Jämställdhetsministern. Läs Pellebilling.se/blogg

  Jämställdhetsministern är svart-vit i sitt tänkande och menar att enligt feminismen är kvinnor värst drabbade. ”Ain’t it so? När Alliansen blivit profeministiska då ska inte Mansfrågor tas upp. No shit?

  Mansrörelsen belyser feminismens mansförtryck och rättsövergrepp samt driver jämställdhetsfrågor betyder inte per atomatik att kvinnofrågor förringas.

  Tvärtom det öppnar för en antikönskrigsrörelse och samtal dialog om jämställdhet 2.0

  Men det är inte baserat på feminismens igeologi om kön utan som individ människa som kille eller tjej jämställdhet ska handla om.

  Vi är intressad av Mansfrågor och kvinnofrågor baserat på individ före kollektiv dvs humanism och jämställdhet inte feminism!

  Doris Lessing,Erin Pizzey,Petra Östergren har erfarenhet av hur feminism utvecklats och vill inte längre kalla sig feminister.

  Därmed inte sagt att de bryr sig mindre om kvinnofrågar men har fått upp ögonen för mansfrågor och erkänner feminismens förtryck av män.

 9. Pär.B Says:

  Är det någon som reflekterat att även barnet blir lidande av det här. Även den biologiska pappan om han får reda på att han faktiskt haft en son eller dotter. Ja barnet kanske har fler syskon och den far som varit gift med mamman, och därmed agerat som surrogatpappa, kan inte heller bli glad åt det hela.

  Vad jag förstår har mamman varit gift (läste det men hittar inte länken) och pappan ville adoptera barnet, men mamman vägrade eftersom hon ansåg att den andre mamman skulle betala underhåll. Blir man far ska man betala underhåll om man inte bor ihop med mamman. Inget konstigt i det. Men om en man blir far mot sin vilja, och mammans nye man vill adoptera barnet, varför ska man då av princip tvinga på den biologiska mannen barnet och förvägra den nya mannen att bli far? Det är orätt mot både pappan, den nye mamman och framför allt barnet.

  Sedan är det ju som vi kan konstatera i många andra fall där barnets biologiske far verkligen vill träffa sitt barn, men nekas medan en ny man får ta på sig rollen som far och att barnet lär sig att kalla honom pappa. Det om något är förnedrande.

 10. Man & Woman United Says:

  Mansrörelsen kräver förbud könsstympning av pojkar.

  Mansrörelsen kräver reformering av lagen om könsstympning även ska gälla pojkar.

 11. anders Says:

  Läste Farrokzhads SCUM-artikel. Blir mörkrädd av hennes världsbild. Men det är bra att SCUM kommit upp, man får liksom reda på vilka som är helt bindgalna och vilka som faktiskt har en uns vett kvar.

 12. Man & Woman United Says:

  Aftonbladet Kultur av Athena Farrokhzad. Hon gillar SCUM. Men hon berättar att hon just varit i Norge för att föreläsa om SCUM och där möttes hon av hat, och publiken jämförde SCUM-manifestets hatbudskap med massmördaren Breiviks hat och hans manifest.

  ”publiken jämförde SCUM-manifestets hatbudskap med massmördaren Breiviks hat och hans manifest.”

  Högst relevant ämne/diskussion som belyses som ger hopp om mänskliga värdegrunder,empati,förståelse och demokratins grundpelare.

 13. Janne Says:

  http://www.expressen.se/kultur/1.2625880/enogdheten-manifesterad

 14. vmm Says:

  Då och då hör man ju folk som säger att om en man gjort en tjej gravid och han inte tänkte sig att sexet skulle leda till barn så ”får han skylla sig själv! Han måste ta ansvar, och han måste fatta att har man sex så kan det bli barn! Och det finns ju KONDOM!”. Jag raljerar, men det brukar låta ganska raljerande. Handen på hjärtat, hur ofta hör ni någon som säger så om en tjej som blivit gravid mot sin vilja: ”Hon får skylla sig själv! Hon måste ta ansvar, och hon måste ju fatta att har hon sex så kan hon bli med barn! Och det finns ju P-PILLER (eller pessar osv)!”.

 15. Man & Woman United Says:

  PelleBilling.se/blogg inlägg nyss:

  ”Det är just därför kloka feminister och kloka mansrättsaktivister bör samtala.”

  True dat!

  ”Men varför inga andra benämningar än just feminist, kanske någon undrar? Tja, det har inte funnits några andra ord tidigare. Nu finns det ord som jämställdist, genusintresserad, Jämställdhet 2.0, postpatriarkal genusteoretiker, mansrättsaktivist, osv.”

  Det historiska är att det NU finns en oberoende Mansrörelse som driver Mansfrågor och kvinnofrågor med jämställdhet 2.0 och Antikönskrigsrörelsens ideologi där Rättsövergrepp,Rättssäkerhet,Rättssäkerhet,mänskliga rättigheter och Rättvisa är det tongivande och startskottet.

  Fackförbund för män och pappor har startas.
  Sveriges första Mansförbund Moderat Männen har startats. http://www.jamställdhetspartiet.se har startats jämför med (s) radikalfeministiska Mansligan.

  Maskulinist, Maskulist,Masculinum anti feministfascist, antiradikalfeministPapparätts aktivist ,Rättssäkerhets aktivist,Pappa rätts grupper,Rättssäkerhets grupperingar, idella mansjouren.nu jämställdhet och medborgarrätts grupper,familjejouren, Människorätts organisationer som är allt annat radikalfeminister,Oberoende medier, estetiska rörelser för att målande berätta mans och kvinnoroller, Reformerings jämställdister aka Antikönskrigsrörelsen

  ”Poängen med en dialog mellan olika parter kan egentligen ses som ett sätt att marginalisera extremisterna, istället för att låta dem ha kvar sin dominanta position. För det är faktiskt inte bara de som bryr sig om mansfrågor som får verka i skuggan av hårdnackade radikalfeminister.”

  Respect!

  ”Många kloka och sansade personer som arbetar med viktiga kvinnofrågor – vare sig de identifierar sig som feminister eller inte – har också svårt att göra sig hörda i det rådande aggressiva debattklimatet.”

  Radikalfeministiskt Aggressiva debattklimatet?

  ” Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad.”

   ”Du är inte bara ansvarig för vad du säger, utan även för det du inte säger.” Martin Luther King

  Say it like it really is-Public Enemy

  ”Det är just därför kloka feminister och kloka mansrättsaktivister bör samtala. För framtiden är för viktig för att personer som är fyllda med hat och bitterhet ska få styra våra liv.”

  ”Hat kan aldrig fördriva hat, det kan bara kärleken.” Martin Luther King

 16. anders Says:

  Janne: intressant länk. Johan Hilton presenterar precis vad som är problemet utan att han själv förstår det. Att förespråkarna för SCUM-manifestet förvisso inte menar det bokstavligt, men att ”det ligger något i det”, och allt det där med kollektiv skuld och män är lite sämre sorts människor än kvinnor underblåses, och att man prackar på det på gymnasieungdomar. De både legitimerar hatbudskap och befäster en felaktig och djup orättvis syn på mannen. Det är det som är så upprörande.

 17. Man & Woman United Says:

  @ anders skriver

  ”De både legitimerar hatbudskap och befäster en felaktig och djup orättvis syn på mannen.”

  Befäster en hot mot urbefolkningen mänskligheten. Se bara på action aid vid humanitära hjälpinsatser,Percy Barneviks hyckleri och radikalfeministernas nye kollega.

  Fn och Un woman radikalfeministiskaagenda där för övrigt Sverige fick en plats efter infångsten av ja.

 18. ninnitokan Says:

  Man & Woman United:
  OT
  Doris Lessing,Erin Pizzey,Petra Östergren har erfarenhet av hur feminism utvecklats och vill inte längre kalla sig feminister. [min markering]

  På PÖ’s sida står: Jag förstår verkligen varför kvinnor och tjejer i Sverige drar sig för att kalla sig feminister – jag får själv kämpa för att bibehålla min feministiska övertygelse, trots att jag varit engagerad feminist i snart 15 år.

  Hon är en individ som jag känner en ”åsikts-samhörighet” med och jag har länge tänkt ”men va f*n släng av dig feministmanteln kvinna.”

  Vet du om hon har gjort det nu?

 19. ninnitokan Says:

  vmm:
  ”Hon får skylla sig själv! Hon måste ta ansvar, och hon måste ju fatta att har hon sex så kan hon bli med barn! Och det finns ju P-PILLER (eller pessar osv)!”.

  mm.. och kondom(det går faktiskt helt utmärkt att vägra pippa utan kondom som kvinna), dagen-efter-piller, abort, adoption.
  Men vi är ena stackare så vi har aldrig något ansvar.

 20. castoropollux Says:

  Vilken historia och vilket vämjeligt rättsövergrepp. Att fullständigt krossas av myndigheterna sedan… En far som dömer sin son efter sig själv…. Fy för s…. vad hemskt.

  Angående omskärelse. Så gör väl skriften klart att hjärtats omskärelse egentligen har betydelse allt anat är mest ett utanverk. Inte för att jag vill vara särskilt aktuell, men det syns att de oftast skurit på alldeles fel ställe. Särskilt bland dem som säger sig ha läst.

 21. Thomas Roth Says:

  Försöker debattera SCUM på Facebook, men det är helt hopplöst. Sakliga argument möts bara av glåpord eller tystnad. Och den som tror att manifestet är satiriskt är helt fel ute. Solanas menar allvar. Jag ställer en enkel fråga och får inget svar: Varför är det acceptabelt, eller till och med positivt, att framföra ett budskap som går ut på att halva mänskligheten ska utplånas?

 22. CB Says:

  Athena verkar inte riktigt ha huvudet påskruvat på rätt sätt, men vad kan man egentligen annat vänta av en kummunist vurmare? Att hon läser SCUM bokstavligt, förstår man när hon säger att pojkarna snart ska få sitt!
  Så, med den attityden kan man undra hur människan blir förvånad när norrmännen har fått nog av Breivik metoder och blir arga…

  Som sagt: Corren är ett ljus i mörkret. Fler finns. Genusnytt är ett annat. Tack Pär!

 23. Hjalmar Says:

  Idén att ”män alltid är förövare, och kvinnor alltid är offer”, är nog det jag avskyr mest inom feminismen. Få saker är mer provocerande.

  Sedan är det vansinnigt att påstå att jag som man ska ta ansvar för vad män gjorde förr, dvs för 50, 100 och 1000 år sedan. Jag tar ansvar för vad jag gör. Tar feministerna ansvar för sina handlingar?

 24. ninnitokan Says:

  @Thomas Roth:
  Det här fenomenet att du inte får svar på en helt legitim fråga är inget underligt, att man möts av hat&tystnad(dom som håller med tiger eftersom dom inte vill framstå som en del av en ”hatvåg”). Jag skrev härpå min blogg om moralpaniker. Det är precis så här det är i en moralpanik.
  Fördelen är att moralpaniker dör ut. Det är bara att stå fast. Vi vet att deras försök att utmåla oss som ”gubbslem/könsförädare som inte vill ha jämställdhet” inte är något annat än härskartekniker. Fortsätt skriv och ta det med ro:)

  @Hjalmar
  Precis. Jag gillar inte offerkoftan, vill du ha den så tar jag svinet av dig?;D

 25. s Says:

  Säkert mycket trovärdig och tar inte ställning alls i den här frågan?!

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article13939945.ab

 26. Petter Says:

  Schyst att pappan får ta halva ansvaret medan mamman har hela friheten på det här området.
  Hur motiverad blir man som kille att lägga ner tid på ett område där man konstant är i underläge p.g.a ”strukturer”.
  (Strukturer som i regler och lagtexter, inte spöket Laban / osynliga saker)

 27. Lasse Says:

  Om detta ämne (vilket jag känner starkast för) återkommer jag till när jag har tid. Precis hämtat min dotter från skolan så kan inte skriva mer just nu. Måste hålla henne sysselsatt. Hon är i alla fall min biologiska till 99,999 % sannolikhet. DNA-test innan underskrift !!!!!!!!!!

  ALLA MÄN: Lyssna på vad jag säger !!!!!!!!!!

 28. Torstensson Says:

  Ninni

  Vad är din kommentar om att Pelle gått på dejt med en feminist och tydligen ska dejten fortsätta. Jag fick precis meddelanden i min mail om jämställdister som tror att han kärat ner sig feminist. Det hela är mycket intressant =)

 29. ninnitokan Says:

  Torstensson
  Pelle, som vår Pelle Billing?
  Jag säger grattis(helt seriöst) till honom, det är väl trevligt om han är kär?
  Jag har också varit ”mer än vän” med en feminist. Det går utmärkt.

  Förstår dock inte varför saken är ”mycket intressant”. Vem han dejtar är väl hans privatsak?

 30. Jack Says:

  Är det någon som har liknande erfarenheter som detta:

  För något år sedan läste jag en genuskurs som del av ett av feminism redan genomsyrat program.I denna kurs hade en fet äldre dam bjudits in i egenskap av läkare för föreläsning om hur kvinnor hade det värst vad gällde sjukdomar.

  Den feta äldre kvinnan visade ett diagram över hur vanliga olika sjukdomar var och att störst av alla var äldre kvinnors hjärtproblem, vilket ofta drabbar överviktiga.

  Mina medstudenter satt och nickade.

  I pausen frågade jag henne om det inte var så att det var möjligt att dessa sjukdomar i själva verket var grupper av sjukdomar och om det inte var möjligt att dela upp större grupper i mindre. T ex kan ”magbesvär” om det var en grupp delas upp i mer specifika sjukdomar, som t ex ”magcancer”, ”njursten” och ”övriga magbesvär”. Alla dessa grupper är då mindre än den tidigare sammasatta gruppen ”magbesvär” medan en fjärde sjukdom, låt säga ”kvinnors hjärtbesvär”, plötsligt förefaller som större än alla andra sjukdomar, därför att dessa andra delats in i mindre grupper.

  Jag sade också diplomatiskt att även om detta inte är medvetet så finnns ju alltid en sådan struktur av olika grad av uppdelning och att det därför egentligen är väldigt svårt att säga vad som är ”det största problemet”.

  Jag frågade också om detta fenomen inte kunde vara orsaken till det på hennes diagram var så att äldre kvinnors hjärtbesvär var störst.

  Fick inget svar från den äldre överviktiga kvinnan annat än att take home message var att äldre kvinnors hjärtbesvär måste få mycket satsningar framöver.

  Jag framlade också att om man inte satsar på yngre personers vård så blir man ju inte gammal och att bara lyfta fram äldres utsatthet så här inte var rätt. Den äldre feta kvinnan menade då att det lät som åldersrasism.

  Någon som har liknande erfarenheter?

 31. ninnitokan Says:

  Jack:
  Nej det har jag inte, men jag slogs av en tanke:
  Den feta äldre kvinnan visade ett diagram över hur vanliga olika sjukdomar var och att störst av alla var äldre kvinnors hjärtproblem, vilket ofta drabbar överviktiga.

  Är det då inte bättre att dela in efter BMI än kön?
  Det är ju liksom inte ett kvinno-problem, det är ett överviktsproblem.
  Man blir trött.

 32. Info Says:

  STOR SUCCÉ FÖR TUR-TEATERN!

  Sveriges – kanske hela världens – främsta teaterföreställning genom tiderna:

  http://turteatern.se/2011/11/18/succe-for-scum-manifestet-nastan-slutsalt/

 33. Anonym Says:

  Tar av hatten för Corren och Pär Ström mfl. som lyfter frågor som dessa. Extra starkt av Corren att återigen våga ta ställning, och sticka ut näsan i den iskalla piskande radikalfeministvinden.

  Var finns mansorganisationen som kan lyfta att män blir diskriminerade i samhället? Var finns mansorganisationen som kan lyfta det mycket omfattade problemet med kvinnors våld mot män? Vart finns mansorganisationen som erkänner att kvinnofrågorna också är viktiga. Var finns mansorganisationen som har jourtelefoner som kan stötta mig i den psykiska misshandel jag utsätts för av mitt (99,999 % sannolikhet) barns mor?

  Om någon kan upplysa mig om vart så ska jag genast bli medlem.

 34. Hjalmar Says:

  Ninnitokan:
  Jag begraver *gärna* den där offerkoftan.
  Om det är ”Manssvinet” du menar, så begraver jag gärna det också…

  Lasse: Jag hör dig… 🙂

  Om Pelle Billing:
  Kul för honom! Men det är väl en privatsak?
  Blir dock säkert intressanta diskussioner…

 35. ninnitokan Says:

  Min son kom just hem från skolan med en kompis:
  Mamma, vet du vad som hände idag? Två tjejer började slåss. Jag har aldrig sett något liknade, dom var rent galna! Vi var fyra killar som fick gå mellan och sära dom.

  Visst förtjänar grabbarna lite SCUM-manifest?

 36. ninnitokan Says:

  Lasse: Jag hör dig också. Det är ju det vi finns här för.:)

 37. Lorem Ipsum Says:

  @Info, det här måste nog vara större än Woodstock 🙂

  De som har köpt biljetter är de närmast sörjande med respektive.

 38. Lorem Ipsum Says:

  @ninnitokan, klart som fan att grabbarna ska ha lite SCUM-manifest så här på en fredag eftermiddag 🙂

 39. ninnitokan Says:

  Lorem Ipsum

  På IUP(individuellt utvecklingsamtal) så hette det att ”han sprider ett lugn, både på lektioner och i korridorerna”.
  Jag börjar inse att jag totalt misslyckats som förälder. Han måste ha fått för lite SCUM och för mycket jämställdism och respekt under sin uppväxt. Jag ska åtgärda detta misstag;P

 40. castoropollux Says:

  @vmm
  ”Då och då hör man ju folk som säger att om en man gjort en tjej gravid och han inte tänkte sig att sexet skulle leda till barn så ”får han skylla sig själv! Han måste ta ansvar, och han måste fatta att har man sex så kan det bli barn! Och det finns ju KONDOM!”. Jag raljerar, men det brukar låta ganska raljerande. Handen på hjärtat, hur ofta hör ni någon som säger så om en tjej som blivit gravid mot sin vilja: ”Hon får skylla sig själv! Hon måste ta ansvar, och hon måste ju fatta att har hon sex så kan hon bli med barn! Och det finns ju P-PILLER (eller pessar osv)!”.”

  Man kan knappast generalisera så, den som avkrävs ett ansvar kanske aldrig fått lära sig det och att då avtvingas ett och betona ansvar leder nog mer till att driften kanske styr mer än förnuftet.

  Vad som än döljer sig i den här historien, så var inte hennes val den bästa lösningen, utan den manipulativas och det var nog inte första gången heller, utan en vana skapad i en miljö som förmodligen inte höll med så många möjligheter. Precis som när övergivna mammor bestämmer sig för att leverera PASsande beskrivningar av sina plötsligt uppkomna hatobjekt. Den som är oärlig låter alltid någon annan lida. Manipulation brukar inte leda till några stabila förhållanden heller. Precis som i detta fall lämnas skulden på någon som inte alls var särskilt skyldig.
  Det är kanske en slags kompensation för egna oförrätter, dock utan någon egentlig problemlösning. Dessa barn kommer alltid ha svårt att förstå vad som är sant och kommer alltid uppfylla sina gamla script….. Som sina föräldrar vägrar de inse vad som egentligen styr deras oftast bristande förväntningar. Deras slutledningsförmåga begränsas totalt av föreställningsvärd som redan tidigt gjordes smal och med begränsad och kanske enkelriktad framkomlighet.
  Lidandet de framkallar hos oskyldiga är hänsynslöst.

 41. Ullis Says:

  Men varför ta upp det här idag? Idag har vi ju dna-teknik. Samhället såg annorlunda ut för 50år sen. och?

 42. ninnitokan Says:

  Ullis:
  Du vet förstås om att en man inte kan göra positiv faderskapstalan idag?

  Dessutom så vill ju gärna nutidsfeminister hävda att det historiskt varit så synd om kvinnan och då indirekt mena att mannen levt nån forma av lyxliv. Det är en historisk förvridning som förtjänas att lyftas fram då man från feministiskt håll inte sällan rider på gamla saker så som rösträtt som skedde i ett samhälle som ”såg annorlunda ut för” 90 år sen.

 43. Rikard Says:

  Hej Per!
  Vill passa på och tipsa om hur SVT kvoterar in kvinnor till tävlingsprogram. Programmet i fråga heter ”Vem vet mest” och priset är 10 000 kr.

  i senaste avsnittet som kan ses här http://svtplay.se/v/2607071/vem_vet_mest_/17_11?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2604146/sb,p102971,1,f,-1 (1,43 in i programmet) säger programledaren att ca 14000 har anmält sig, men bara 2000 är kvinnor, som Rickard Olsson sa: ”Så tjejer, ni vet vad ni ska göra”.

  Tänk om alla hade lika stor chans att vinna 10000 kr, oavsett kön.

  Tänk om svenska spel hade en ”Mans-triss” och en ”kvinno-triss”, eftersom män och kvinnor köper olika mycket lotter, men vinsterna måste fördelas jämnt.

 44. Ullis Says:

  Läser fler inlägg och inser hur stor OKUNSKAPEN är!!!

  Detta exemplet är ca 50 år gammalt. NEJ p-piller var fortfarande på experimentstadiet. Det var massor med biverkningar och svårt att få tag på.

  Till vmm och ninnitokan Hallå vakna! För 50år sen!!! fanns inte dagenefter piller, abort osv. Och självklart har alltid ogifta gravida kvinnor fått ”skylla sig själva” Det har historiskt sett varit en stor skam för en ogift kvinna att bli gravid. Kvinnor har i alla kulturer genom alla årtionden betalat ett högt pris för det. Kondom fanns däremot redan på 1600talet!

  Det Pär.B säger: den 8 november 2011 kl. 12:54 är också bara strunt. Är kvinnan gift så blev hennes man automatiskt barnets juridiska pappa. Det här med att ett gift par skulle kunna få extra pengar genom att anklaga någon annan att vara pappa är helt fel. Så fungerade inte äktenskaps-lagstiftningen. Så fort en kvinna gifte sig förr så tog den äkta mannen över ansvaret för kvinnans tidigare barn.

 45. Pelle Says:

  @Ullis

  ”Men varför ta upp det här idag? Idag har vi ju dna-teknik. Samhället såg annorlunda ut för 50år sen. och?”

  Ja, kanske för att han förlorade 50år av sitt liv för att ingen trodde på honom?

 46. ninnitokan Says:

  Då borde hon rimligen haft koll på vem hon haft sex med så att hon kunde peka ut rätt pappa eller bära skammen. Att ”sätta dit en man” är inget som alla kvinnor slutat med, tyvärr. Idag går det inte att göra som denna kvinna gjorde, det vet vi om. Däremot går det utmärkt att ”råka glömma” p-pillerna om ens partner inte vill ha barn.
  (någon som har kvar den länken?)

  Igen så ställer jag min fråga:
  Du vet förstås om att en man inte kan göra positiv faderskapstalan idag?

  Vill du vara vänlig att svara på den och ge din åsikt angående detta faktum.

 47. Silver Levinsky Says:

  Att med statliga medel producera sådant här skit måste vara straffbart!

 48. Lasse Says:

  En till viktig sak:

  Som det är idag kan kvinnan komma upp till ett* år i efterskott (efter barnet är fött) och peka ut en fader.

  Ponera att den Fadern med hela sitt hjärta ville ha ett barn och verkligen få dela uppväxten från födelse.

  * är 98% säker om tiden, annars får Ni gärna rätta mig.

 49. Sam Says:

  Intressant att när en maratonläsning av det autentiska kvinnohat, som ofta hävdas inte finns, sattes upp av teater Galeasen var det också just männen det var synd om. Någon kunde ju tro att alla män tyckte sådär. Det verkar vara selektivt vilka som anses dra andra över en kam och inte.

 50. ninnitokan Says:

  Sam
  Jag tänker givetvis inte ta ansvarför vad någon annan tyckt. Däremot skulle jag önska du var lite mer precis då jag inte alls är insatt i den frågan. Någon länk till det?

 51. Sam Says:

  …och lika intressant nu med påståenden om att den typen av uttalanden som sker från Turteaterns scen inte skulle ha tillåtits om de gällt kvinnor, vilket det alltså har, utan några kända protester från jämställdisthåll.

  Kvinnor är vana att skildras som offer. Det är skillnaden. En del blir rejält trötta på det. En del blir galna. Som Solanas. Inse att både män och kvinnor kan vara offer. Martyrskap är inte en biologisk faktor utan något människor i samhällets hjälps åt att främja eller förhindra.

 52. Lasse Says:

  @Sam

  ”Kvinnor är vana att skildras som offer. Det är skillnaden. En del blir rejält trötta på det.”

  Är det menat som självkritik mot feminismen ?

  Eftersom kvinnans ”offerroll” är ett barn fött utav feminister på alla nivåer.

 53. Lasse Says:

  Bara att följa feministmedia.

  Kvinnor drabbas värst.

  Det är mest synd om kvinnor.

  Kvinnor är mest utsatta.

  Tror jag läst minst 300-400 artiklar i ämnet under de senaste 3-4 åren.

 54. ninnitokan Says:

  Sam: Nu har jag hittat det. Det är rätt patetiskt att inte se skillnaden mellan SCUM och den. Då försöker man desperat hitta något mot oss.
  Jag har dock inte hittat något om att det var ”synd om män” efter den. Det är möjligt det förekom, vad vet jag.

 55. Rickard Söderberg Says:

  Såg också reportaget, men fastnade på din blogg för att du också är med och står upp för de sjuka barnstympningarna. Keep it up! 🙂

  http://rickardsoderberg.se/wp/bloggen/pilla-inte-pa-snoppen/

 56. Sten Sture Says:

  F.ö. 1:
  Corren ärt ett bloss i ett annars totalt mörker i svensk journalistik. Jag har därför lagt en provprenumeration på tidningen 2+2 mån för att visa min uppskattning, trots att det inte alls är mitt upptagningsområde.

 57. ninnitokan Says:

  För er som inte vet vad Sam pratar om:

  Här har ni tråden som teatern bygger på, det är en uppläsning av en utvald tråd på flaschback för att visa på näthatet.

  Naturligtvis väljer man då ut den tråd som är lämplig att visa i feminism-eran dvs en som kan vridas till ”hur hemska män är mot oss stackars kvinnor” trots att hatet handlar om rasism.

  Här är artikel om det i media som naturligtvis har den trevliga rubriken ”Alla män som hatar kvinnor”.

 58. Ulf Andersson Says:

  @ Ullis:
  Och vad anser du om promiskuösa kvinnor då?
  http://maukonen.wordpress.com/2011/11/18/vem-ar-pappan/

 59. Lorem Ipsum Says:

  @ninnitokan, om du anser att det är ett misslyckande så ska du definitivt fortsätta misslyckas 😀

 60. Frida Says:

  Ah, fast att det finns typiska kvinnofällor utesluter inte att det finns mansfällor och vice versa. Med våra könsroller så följer förtryck, tvivel och normer med och det påverkar båda könen, så jag vet inte riktigt vad du vill bevisa med det här?

 61. Torstensson Says:

  Ninni

  Det är inte vem han dejtar som är intressant. Varför förväntade jag mig ett så krystat svar egentligen. The svenne-style. Allt är liksom farligt.

 62. Pesimist Says:

  I det katolska Polen blir en frånskild pappa av med sitt körkort ifall han inte betalar underhåll. Detta är ett helt lagligt tillvägagångssätt i Polen. Det händer rätt ofta att polska frånskilda mammor hindrar sina barn att efter skilsmässan träffa sina pappor. Papporna ska betala ändå, tycker man. ”Betalar du inte så behöver du inte köra bil heller!” tycker de polska katolikerna.
  Diskriminering av män behöver inte alltid ha med feminism att göra.

 63. alexander Says:

  Ullis, din idiot. Fattar du att det är tingsrätten aka samhället, som dömt honom fel. Då är det ett solklart fall att samhället skall bekosta det de dömt fel. Det ska tas från skattebetalarna helt enkelt.

  Både rättegång och underhåll skall återbetalas till mannen som var oskyldigt dömd. Dessutom bör han få någon form av kompensation för lidande, trots att det i Sverige är en fjantsumma varje gång. Men 100.000kr är på sin plats.

  Sen bör man kräva tillbaka pengarna från mamman möjligen. Men inte ska han lida för att samhället aka domstolen som gjort FEL. FEL är FEL och RÄTT är RÄTT.

 64. Ulf Andersson Says:

  @ Pesimist
  Katolikerna har ju helgonförklarat kvinnorna gällande mödraskapet,
  Maria (Jesu moder). Därför kan förklaringen till synen på papporna
  och pappornas föräldraskap och föräldraförmåga förklaras
  med religionen. Men på sätt och vis är ju feminismen en statsreligion
  i många länder, bland annat Sverige………….

  Har erfarenheter från katolska män
  som har jobbat inom ”Mansjouren”
  och deras syn på pappor.
  Inga bra erfarenheter…………..

 65. Jonna, ex-feminist Says:

  Såhär blir det när samhället blir mer och mer feminist-infekterat. En drabbad man som fått avstå från utbildning och framtida karriär bara för att en kvinna behövde en jourhavande skurk. Annars är ju han den där Patriarkatet med en bra jourhavande bandit.

 66. ninnitokan Says:

  @ Lorem Ipsum:
  Jag tror jag gör så och hoppar SCUM-lektionen ikväll;)

  @ Torstensson
  Har du sett att jag pratat om att jag har problem med kvinnans könsroll? Det här är en av många saker som ställer till det för mig. Det förväntas av mig som kvinna att jag ska finna det intressant att diskutera/vältra mig i andra människors privata liv, val och handlingar, i synnerhet kändisar.
  Det är en sak där jag inte har en chans, för jag har avsaknad av vissa egenskaper man behöver för att finna sådana diskussioner intressanta. Jag saknar, på gott och ont faktiskt, egenskaper som nyfikenhet, avundsjuka/svartsjuka och moralism(skilj från moral).

  Så vill du föra den diskussionen så är jag fel person att vända sig till:)

 67. castoropollux Says:

  ”Diskriminering av män behöver inte alltid ha med feminism att göra.”
  Det har du faktiskt rätt i, det är mer som en religion….syndabock osv…..

 68. Pesimist Says:

  castoropollux säger:
  18 november 2011 kl. 23:51
  ”Diskriminering av män behöver inte alltid ha med feminism att göra.”
  Det har du faktiskt rätt i, det är mer som en religion….syndabock osv…..

  Att hitta en syndabock är en av de äldsta religionerna som människan uppfunnit. Det hade samband med att hålla ihop kollektivet i grottan osv. Samtidigt så är syndabock konceptet mycket föråldrad. Framtiden hör till individualismen då varje individ får stå för sina egna gärningar. Samhället blir mer berikat.

 69. Nils D Says:

  Ullis:

  Du försöker förringa mannens lidande med att det utspelade sig för 50 år sedan.
  När TUR Teatern ska rättfärdiga Solanas groteska text så tar de som exempel citat från män som varit döda i MINST hundra år. För att citera dig själv:
  ”Samhället såg annorlunda ut för 50år sen. och?”

 70. Frida Says:

  ”Såhär blir det när samhället blir mer och mer feminist-infekterat. En drabbad man som fått avstå från utbildning och framtida karriär bara för att en kvinna behövde en jourhavande skurk. Annars är ju han den där Patriarkatet med en bra jourhavande bandit.”

  Jag undrar hur du kan beskylla händelsen på feminism, ifall du har några belägg överhuvudtaget? Jag tycker inte vi kan påstå att Sverige var särskilt jämställt för femtio år sedan. Har liknande händelser ökat, menar du?

 71. Pesimist Says:

  Ulf Andersson
  18 november 2011 kl. 23:10
  ”Katolikerna har ju helgonförklarat kvinnorna gällande mödraskapet,
  Maria (Jesu moder). Därför kan förklaringen till synen på papporna
  och pappornas föräldraskap och föräldraförmåga förklaras
  med religionen. Men på sätt och vis är ju feminismen en statsreligion
  i många länder, bland annat Sverige………….

  Har erfarenheter från katolska män
  som har jobbat inom ”Mansjouren”
  och deras syn på pappor.
  Inga bra erfarenheter…………..”

  Jag håller med dig helt och hållet. Extrema ideologier har någonting gemensamt trots att de på ytan försöker ge sken av att vara varandras motsatser.

 72. Jonna, ex-feminist Says:

  Sluta tjafsa om 50 år gammalt, kan inte skylla på feminism etc etc. Ge mannen kompensation och upprättelse i stället. Kan Sverige göra upp med andra grupper som kom i kläm för 50-80 år sedan, typ barnhemsbarnen och gud vet vad, så va 17 hindrar upprättelse för den här mannen pga ett rättsväsen som ju tydligen inte var fientligt mot den här kvinnan. Jämställdhet istället för gnällighet, nu!

 73. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Frida

  ”Jag undrar hur du kan beskylla händelsen på feminism, ifall du har några belägg överhuvudtaget?” Om du läser noga så är det kvinnan som jag beskyller i ditt citat.

  ”Jag tycker inte vi kan påstå att Sverige var särskilt jämställt för femtio år sedan. Har liknande händelser ökat, menar du?”

  Pga den feministiska syndafloden lär inte den här mannen få upprättelse, varken ekonomiskt eller moraliskt. Medan kvinnan som åsamkat honom typ ekonomisk skada för livet går fri. Rätt enligt dig Frida? Släng av dig offerkoftan du med!

 74. Elina Says:

  Athena Farrokhzad blandar nog bara ihop det. Det är uppenbarligen inte Karl Marx hon har läst utan Pol Pot. Därav jämförelsen med Valerie Solanas.

 75. Mia Says:

  Könsföräderskan Jonna är igen ifarten. Jo jag håller med Frida; HUR kan DU anklaga feminismen för nåt som hände för 50 år sen????? Då var vi ju defenetivt ojämställda och feminismen styrde inte vårat rättsväsen!!!!!! Du är typ samma våp som dom andra könsförrädarna här o lixom männen som skriver här dagarna i ända!!!!!!!!!!!!!!!!

 76. ninnitokan Says:

  Torstensson:
  Inatt förstod jag vad du åsyftade när jag surfare runt lite bland jämställdistbloggar. Jag hade inte läst det på Per Billings blogg och hade noll koll. Som jag sa saknar jag på gott och ont</ nyfikenhet. Så jag brydde mig inte på att kolla upp ”den nya kvinnan” i Pelles liv;D

  Den relationen blir jag bara så glad av. jag har skrivit om detta här.
  Folk som kallar sig feminister är inte mina fiender generellt, nutidsfeminisen är. Jag vet om att jämställsismen och feminismen har ett visst överlapp. Om dessa queer och särartsfeminister märker det kan vi samarbeta för att marginalisera de som der fakto gör skada.

  Sen anser jag dom bör fundera över om de verkligen vill hålla kvar ”feminist”.
  Om jag inte vill se moderaterna i vår riskdag bör jag då lägga min röst på ett alliansparti? Så ser jag på nyttjandet av ordet ”feminist”. Oavsett vilken feminism man tillhör så är det en stödröst till de andra (och det är ett sätt att undvika konstruktiv kritik).

  Jag förvånas dock att dessa kvinnor och män vill vara en del i det hat som sprids över män i synnerhet från feministiska krönikörer. Men det är deras val.

 77. Frida Says:

  Jonna:

  “Om du läser noga så är det kvinnan som jag beskyller i ditt citat.”

  Med “själva händelsen” menar jag hela händelseförloppet, det han allt som allt har utsatts för. Det var dåligt formulerat av mig.
  Förtydligande: kvinnan är definitivt ansvarig och det motargumenterar jag inte, men själva feminismens roll ser jag inte. “Alla orättvisor män utsätts för kan beskyllas på feminismen och eftersom alla kvinnor och statliga institutioner är feministiska (som om) så råder det ett mansförtryck i samhället…” – Det verkar som att den kopplingen görs väldigt ofta här utan vidare belägg. Varför? Att arbeta mot kvinnoförtryck betyder inte att det är rätt att exkludera eller bagatellisera mansförtryck.

  “Pga den feministiska syndafloden lär inte den här mannen få upprättelse, varken ekonomiskt eller moraliskt. Medan kvinnan som åsamkat honom typ ekonomisk skada för livet går fri. Rätt enligt dig Frida? Släng av dig offerkoftan du med!”

  Angående det du påstår vara en feministisk syndflod: feminismen handlar INTE om att peka ut människor (kvinnor) som INTE är offer som offer, utan att peka ut att kvinnor som GRUPP är speciellt utsatta/förtryckta/exkluderade inom vissa områden, och på olika sätt. Att kvinnor löper större risk att utsättas för vissa typer av brott på grund samhällsstrukturer – likadant som män löper risk att utsättas för andra typer av brott på grund av samma/andra samhällsstrukturer, samt viljan att förändra dessa samhällsstrukturer. Det handlar om att synliggöra, inte konspirera.

  Jag ser inte mig själv som ett offer utan som medveten om de samhällsstrukturer som förtrycker människor på grund av deras kön. Eftersom jag nu har den kunskapen och viljan att göra någonting åt det istället för att acceptera att situationen är som den är så skulle jag vilja påstå att jag är så långt ifrån offerrollen som jag kan komma.

 78. michael Says:

  Det är som om en jude skulle bli diskriminerad 1901 och sen skulle kräva upprättelse i 30talets tyskland.Och vi vet ju alla hur bra det skulle gå

 79. Penumbra Says:

  Leif Persson har fått ”Veckans beröm” på min blogg: http://jajamenmen.blogspot.com/2011/11/veckans-berom-far-leif-persson.html

 80. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Frida:

  ”“Alla orättvisor män utsätts för kan beskyllas på feminismen och eftersom alla kvinnor och statliga institutioner är feministiska (som om) så råder det ett mansförtryck i samhället…” – Det verkar som att den kopplingen görs väldigt ofta här utan vidare belägg. Varför? Att arbeta mot kvinnoförtryck betyder inte att det är rätt att exkludera eller bagatellisera mansförtryck.”

  Citat är inte från mina comments så den får du allt rikta då till alla på bloggen.

  ”men själva feminismens roll ser jag inte”

  Man måste skilja på handling och konsekvens. Handlingen menar jag inte heller är feminismens. Konsekvensens, upprättelsen, är dock som en sena comment säger, en jude kränks 1901 och kräver upprättelse i 1930-talets Tyskland. Sjukt bra jämförelse, för att beskriva den här mannens försök att få upprättelse nu.
  .
  ”feminismen handlar INTE om att peka ut människor (kvinnor) som INTE är offer som offer, utan att peka ut att kvinnor som GRUPP är speciellt utsatta/förtryckta/exkluderade inom vissa områden”

  Jojo det vet jag, att feminismen kollektiviserar. Men om man kollektiviserar så är det ointressant vad feminismen handlar om, det skapar en grupp offer, där varje individ i kollektivet är offer på grund av grupptillhörigheten. Även om man inte individuellt är ett offer så blir man ett kollektivt sett ett ständigt offer.

  ”Jag ser inte mig själv som ett offer utan som medveten om de samhällsstrukturer som förtrycker människor på grund av deras kön. ”

  Och det frågas ofta på denna bloggen, var finns de strukturerna och bevisen för dom? Här har du chansen Frida, att bevisa för Pär Ström och oss andra jämställdister, att bevisa ditt påstående.

  ”Eftersom jag nu har den kunskapen och viljan att göra någonting åt det istället för att acceptera att situationen är som den är så skulle jag vilja påstå att jag är så långt ifrån offerrollen som jag kan komma.”

  Vad du påstår är inte avgörande för hur du betraktas pga din grupptillhörighet.

 81. Jämställdhetsfeministern Says:

  Kvinnor ljuger aldrig om vem som är far till deras barn. Och om det gör det så är det undantagsfall, som beror på att män förtrycker kvinnor. Om män får sina liv förstörda för att de felaktigt pekas ut som far till ett barn är det kanske olyckligt, men självklart inte ett strukturellt problem, som samhället ska bry sig om.

  Tråkigt att Norge, till skillnad från Sverige, inte nått tillräckligt långt i sitt jämställdhetsarbete för att förstå att SCUM är en fantastisk skrift och att den som inte håller med om att män är en biologisk olycka och bör utrotas, hatar kvinnor och är emot jämställdhet.

 82. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Ullis

  Exakt! Varför ska man ta upp ”problem” som ”drabbar” män?

  En pojke/man fick sitt liv förstört för att en flicka/kvinna felaktigt pekade ut honom som far till hennes barn. Och? Vem bryr sig?

  Om det överhuvudtaget finns ett offer i den här historian, så är det den äldre flickan, som fått leva ett liv som underordnad och förtryckt, bara på grund av att hon är kvinna.

 83. Med full medkänsla Says:

  Jag kan inte föreställa mig ett mer kränkande övergrepp. Leif: Jag känner dig inte och du inte mig men du har mitt fulla medlidande. Fy fan för det samhället har utsatt dig för. Jag klarar inte av att kommentera mer för jag grips av vrede. Mvh

 84. Frida Says:

  ”Citat är inte från mina comments så den får du allt rikta då till alla på bloggen.”

  Det var inte ett citat överhuvudtaget utan en sammanfattning av den generella uppfattning jag upplever finns hos antifeminister, riktat till alla i bloggen, ja. Läs i kontext.

  ”Man måste skilja på handling och konsekvens. Handlingen menar jag inte heller är feminismens. Konsekvensens, upprättelsen, är dock som en sena comment säger, en jude kränks 1901 och kräver upprättelse i 1930-talets Tyskland. Sjukt bra jämförelse, för att beskriva den här mannens försök att få upprättelse nu.”

  Med ”händelsen” menar jag, som jag redan påpekat, hela händelseförloppet, hans upplevelser och främst de nu i nutid eftersom det är de som står i centrum i diskussionen.
  Förtydligande igen: det jag menar är helt enkelt att du inte kan dunkelt hävda att en ”feministisk syndaflod” resulterat i att hans fall preskriberats utan att lägga fram belägg för det. Jag undrar vart kopplingen görs. Menar du att det bankats in i myndigheter och rättegångar att feminismen går ut på att kvinnor ska sjåpas med? I så fall är det extremt synd för det är inte det det går ut på.

  ”Jojo det vet jag, att feminismen kollektiviserar. Men om man kollektiviserar så är det ointressant vad feminismen handlar om, det skapar en grupp offer, där varje individ i kollektivet är offer på grund av grupptillhörigheten. Även om man inte individuellt är ett offer så blir man ett kollektivt sett ett ständigt offer.”

  Feminismen skapar inte offergrupperna – de finns redan på grund av könsroller, normer, strukturer och de drabbar både män och kvinnor. Feminismen synliggör offergrupperna – på samma sätt som Pär Ström försöker synliggöra dem.

  ”Och det frågas ofta på denna bloggen, var finns de strukturerna och bevisen för dom? Här har du chansen Frida, att bevisa för Pär Ström och oss andra jämställdister, att bevisa ditt påstående.”

  Det är en annan diskussion som tagits upp gång på gång på gång av människor som kan uttrycka det bättre än jag i ett kommentarsfält. Men för att sammanfatta: det finns fortfarande en oförklarlig löneskillnad mellan kvinnor och män, kvinnodominerade yrken är oftast sämre betalda än mansdominerade, ‘manliga’ egenskaper värderas ofta högre än ‘kvinnliga’. Det är några av de strukturer som missgynnar kvinnor.

 85. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Frida

  ”Menar du att det bankats in i myndigheter och rättegångar att feminismen går ut på att kvinnor ska sjåpas med?”

  Ja definitivt är det så. Rättsväsendet faller lätt till föga för medias påtryckningar när stackars värnlösa kvinnor är utsatta. Likaså, när hjälplösa kvinnor söker jobb, så ska vi kvoteras in i gräddfiler. Men inte till farliga jobben, inte till typ gruvarbetare eller vägarbetare. Det är inte fint nog. Kvinnor som falskannmäler våldtäkter riskerar inga påföljder.

  ”Feminismen skapar inte offergrupperna – de finns redan på grund av könsroller, normer, strukturer och de drabbar både män och kvinnor.”

  Genom synliggörandet skapar feminismen offer både kollektivt och individuellt. Hur du missat det är verkligen en gåta.

  Sen ”strukturer”, där har vi det där flummiga diffusa ordet igen, som du själv inte verkar klara av att bevisa. Nå fram ned bevisen nu Frida!

  ”Det är en annan diskussion som tagits upp gång på gång på gång av människor som kan uttrycka det bättre än jag”

  Jag frågar inte folk gång på gång på gång, jag frågar dig!

  ”det finns fortfarande en oförklarlig löneskillnad mellan kvinnor och män,”

  T o m fd Jämo har kommit fram till att den löneskillnaden är marginell. Millimeterfeminister som du antagligen är ska ha allting i 50/50 eller mer.

  ”kvinnodominerade yrken är oftast sämre betalda än mansdominerade,”

  Orsaken kan ju vara att vi kvinnor förut var lägre utbildade. Om några år går tjejerna om killarna som grupp, pga högre utbildning. Kommer du anse det som diskrimering då eller är det jämställt så snart vi kvinnor tjänar mer som grupp betraktad?

  ”‘manliga’ egenskaper värderas ofta högre än ‘kvinnliga’.

  Vilka egenskaper? Bevis?

  ”Det är några av de strukturer som missgynnar kvinnor.

  Det är inte strukturer, det är individuella skillnader som också förklarats gång på gång på gång på denna blogg.

 86. Man & Woman United Says:

  Pojkhängning förblir olöst
  KARLSTADPolisen har inte kunnat lösa vem eller vilka som låg bakom ett hängningsförsök av en 11-årig norsk pojke under påskhelgen i Värmland. Åklagaren räknar med att snart lägga ned fallet, skriver Vf.se.

  Det hände på en camping i Eda. Pojken hade hissats upp i ett träd med en snara runt halsen. Fötterna nuddade bara vid marken. Både norsk och svensk polis har förhört en mängd människor på campingen som hade cirka 500 gäster vid tillfället.

 87. Patricia Says:

  Hej Frida

  Jag är en tonårstjej som går på högstadiumet. Och är nyfiken på feminism vs ”jämställdism”. Jag har inte bestämt mej än för vilken sida som har rätt. Det verkar dock vara bra grejer du skriver Frida, och andra som skriver här kan inte säga emot som jag ser det. Men hänvisningarna är jag speciellt mycket nyfiken på.

  M v h

  Patricia

 88. Patricia Says:

  Tackar på förhand!

 89. Man & Woman United Says:

  @ ullis

  Det handlar om empati för en medmänniska.

  Så enkelt är det att använda sin känslor,tillåta sig vara ödmjuk trots att det är en man
  Medkänsla,förståelse för en medmänniska. Även om du inte känner något,så är det än viktigare i ett Samhälle med feministfascistiska tendenser

  feminister är lika insnärda och fastlåsta i traditionella könsroller. Det finns män förutom kvinnor som blir utsatta,som är människor individer med intellekt och känslor…

  Let the people who never find true love keep saying that there’s no such thing. Their faith will make it easier for them to live and die.

  Wislawa Szymborska

 90. Man & Woman United Says:

  @ Ninni

  Östergren gjorde sig känd som den första att på bred front lansera feministiskt självförsvar i Sverige. Hon var aktiv som instruktör i det egna företaget Pandora kvinnligt försvar och drev egen kung fu-klubb inom stilen kajukenbo. Vidare skrev hon en bok i ämnet betitlad Slå tillbaka! som utgavs 1993 och uppmärksammades i media. Hon skrev även en bok om sin mor, som blev ihjälslagen av den man hon hade en kortare relation med, med titeln Att komma till ro med det allra värsta.

  Senare, från 1996 och framåt, har Östergrens fokus skiftat, och hon har utmärkt sig som kritiker av radikalfeminismen. Att hon började ifrågasätta de inom feminismen vanliga teorierna om kön, våld och makt, kom från början från iakttagelsen att våld inom lesbiska parförhållanden följer samma mönster som våld inom heterosexuella relationer[källa behövs]. Hon har också argumenterat mot den nuvarande svenska
  sexköpslagen och förespråkat avkriminalisering av prostitution för sexsäljares bästa. Boken Porr, horor och feminister utkom 2006 som en analys av tre decennier av porr- och prostitutionsmotstånd i Sverige. Det är en kritik av den svenska radikalfeministiska sexualpolitiken.

  Hösten 2008 publicerades antologin ”F-ordet. Mot en ny feminism” med Petra Östergren som redaktör. Boken samlar skribenter och debattörer för att ge nya perspektiv på gamla feministiska frågor. Under hösten 2008 påbörjade hon också sin forskarutbildning i socialantropologi vid Lunds Universitet. Temat för hennes avhandling är The State of Feminism.

  Östergrens ställningstaganden sedan 1990-tal kan hänföras till sexradikal feminism och queerteori.

 91. Frida Says:

  @Joanna:

  “Ja definitivt är det så. Rättsväsendet faller lätt till föga för medias påtryckningar när stackars värnlösa kvinnor är utsatta. Likaså, när hjälplösa kvinnor söker jobb, så ska vi kvoteras in i gräddfiler. Men inte till farliga jobben, inte till typ gruvarbetare eller vägarbetare. Det är inte fint nog. Kvinnor som falskannmäler våldtäkter riskerar inga påföljder.”

  Men nu hänvisar du ju till medias påtryckningar och könsroller, inte till feminismens. Feminismen går ju ut på att bryta de traditionella könsroller du hänvisar till; att kvinnor är “värnlösa” och “hjälplösa” till exempel. Dessa könsroller framhävs av media, inte av feminismen. Feminismen lägger snarare vikt vid att mer variation mellan och inom könen ska accepteras och tillåtas finnas. (Att människor inte ska begränsas av könsroller.)

  Så jag undrar återigen: vad är feminismens roll i Leif Perssons livsöde?

  Kvotering tycker jag är ett intressant ämne eftersom det så ofta blir skällt på. Att använda lagstiftningar för att bilda förebilder och locka personer som saknas inom yrken är inget nytt. Att Sverige ännu inte kommit så långt att de insett att kvinnor som lyfter hundra-kilo-tynga patienter inom hemhjälpen kan medverka och bidra med muskelstyrka som gruvarbetare och vägarbetare är beklagligt och fel ifall det är som du påstår. Undrar dock kopplingen till feminismen du gör där?

  Jag har inte läst på om falskanmälningar och våldtäkt så har ingen uppfattning om det, men jag är nyfiken. Länk?

  “Genom synliggörandet skapar feminismen offer både kollektivt och individuellt. Hur du missat det är verkligen en gåta.”

  Ja, fast det finns väl ändå en skillnad mellan att synliggöra förtryck och att förtrycka. Det första är ett hjälpmedel att förstå varför saker och ting föreligger som de gör och därför inviga sätt till att motarbeta dem. Vilket är det till exempel Pär Ström, Gudrun Schyman, Pelle Billing sysslar med. Att synliggöra förtryck och vilja förändra dem. Sedan är det en annan fråga om en håller med dem eller ej. Eller ska de sluta upp med det och låta förtryck och normer fortskrida som de är? Hävda att kvinnor som är starka nog kan ta sig in i mansdominerade yrken utan kvotering trots att det finns föga kvinnoförebilder där? Sluta granska och kritisera fall där män gått miste om vårdnad om sina barn för att det framhäver män som “offer” för samhällsstrukturer och “därför” gör dem till offer? Eller? Vad exakt är skillnaden? Skulle vi kunna gå framåt som samhälle på så sätt?

  “Sen ”strukturer”, där har vi det där flummiga diffusa ordet igen, som du själv inte verkar klara av att bevisa. Nå fram ned bevisen nu Frida!”
  
Strukturer = återkommande mönster. Jag undrar vad det är du vill att jag bevisar? Att det finns processer i samhället som skapar grupper, roller, normer och förväntningar baserade på kön? Ja, det är ett diffust ord eftersom det är stort och omfattar processer där kön skapas och makt utövas. Även fast Pär Ström inte tycker om att använda just det ordet eftersom det tycks vara ett av hans favoritord att angripa mot feminismen, använder han ett tänk om att män är strukturellt, återkommande, förtryckta, defintivt gör han det. Ifall det bara varit lösryckta, individuella händelser han pekat ut där det råkar vara män som är offren hade det inte visat sig vara av lika stor vikt – men så fort vi försöker börja se ett samband mellan händelserna, strukturer, så blir de desto viktigare.

  “T o m fd Jämo har kommit fram till att den löneskillnaden är marginell. Millimeterfeminister som du antagligen är ska ha allting i 50/50 eller mer.
  Orsaken kan ju vara att vi kvinnor förut var lägre utbildade. Om några år går tjejerna om killarna som grupp, pga högre utbildning. Kommer du anse det som diskrimering då eller är det jämställt så snart vi kvinnor tjänar mer som grupp betrakta”

  Nej, det är inte troligt men visst hade det dock varit gött om löneskillnaden legat på 50/50? Den oförklareliga löneskillnaden ligger runt 8 %, vilket innebär att kvinnor fortfarande inte är på samma nivå. En acceptabel nivå skulle vara runt 2-4 %. Du kan inte förneka fakta: att kvinnor fortfarande i nuläget inte når samma lön som män. Ifall kvinnor sedan kommer gå om och tjäna, av oförklarliga skäl, 8 % mer än män ska det givetvis jämnas ut tills det blir runt omkring 2-4 % skillnad max, jag har aldrig påstått något annat.
  De allra högst utbildade tillhör dock fortfarande män, professorer et cetera. Så den diskussionen tycker jag kan vänta tills vi nått dit.

  “Vilka egenskaper? Bevis?”

  Dubbelmoralen i att kvinnor ska sminka sig samtidigt som de ses som ytliga när de gör det, till exempel.

 92. ninnitokan Says:

  Man & Woman United:
  Tackar för infon, men jag visste det där. Jag har varit mycket aktiv i sexköpsdebatten(lika aktiv som här) och då undgår man ju inte henne. 🙂 Men då verkar det som hon själv fortfarande ställer sig under ”feminismen”. Hon är dock den klokaste feminist jag vet, en fantastiskt strålande stjärna!

 93. Frida Says:

  @Patricia
  Kul! Vi behöver fler jämställdhetsintresserade högstadieelever!

  Varför jag föredrar feminism, är att den varken exkluderar kvinnor eller män, att den har en större bredd än ”jämställdismen” (som gärna förnekar genus till exempel) och att den inte försöker begränsa kvinnor på samma sätt som ”jämställdismen”. För samtidigt som ”jämställdismen” framhäver mansförtryck, vilket det ofta fattas och är viktigt, så är den väldigt konservativ och förnekande i fråga om kvinnoförtryck, vilket jag tycker Pär Ström har visat väldigt bra exempel på.

  http://www.zettermark.blogg.se och http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/ är feminister. Även jag skriver om jämställdhet och feminism på min blogg.

  Uppgifterna jag använt mig av kan du ladda ner här:

  http://www.scb.se/Pages/PublishingCalendarViewInfo____259923.aspx?PublObjId=12049

 94. ninnitokan Says:

  Frida:
  Om du kollar på framsidan av denna blogg så står det överst till höger:
  ”Belyser den obelysta halvan av jämställdhetsdebatten”

  Det finns alltså en halva till för att vara en helhet, men det är inte denna bloggens syfte.

  Jag är jämställdist som kommer från feminismen(det som idag kallas queer). Jag har faktiskt inte bytt åsikt alls, jag bara upptäckte att feminismen är fel väg för det jag tror på.
  Det handlar om att strukturerna är feltolkade(skilj från icke-excisterande) och därmed gör man fel åtgärder.

  Här exkluderar vi varken kvinnor eller män. Om du inte observerat det så är vi både kvinnor och män här. På vilket sätt upplever du att kvinnor begränsas här?

 95. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Frida

  ”Men nu hänvisar du ju till medias påtryckningar och könsroller, inte till feminismens. Feminismen går ju ut på att bryta de traditionella könsroller du hänvisar till; att kvinnor är “värnlösa” och “hjälplösa” till exempel. Dessa könsroller framhävs av media” som kontrolleras mest av politiskt korrekta journalister som typ Pascalidou, och som innehåller mest påhopp på män och offergörandet av kvinnor.

  ”Feminismen lägger snarare vikt vid att mer variation mellan och inom könen ska accepteras och tillåtas finnas. (Att människor inte ska begränsas av könsroller.)”

  Är det då därför som typ feministerna inom (V) vill se en kvinna som partiledare, vad som helst bara det blir en kvinna?

  ”Så jag undrar återigen: vad är feminismens roll i Leif Perssons livsöde?

  Börjar om från början i tråden och läs igen vetja, frågan är besvarad flertalet gånger.

  ”Kvotering tycker jag är ett intressant ämne eftersom det så ofta blir skällt på. Att använda lagstiftningar för att bilda förebilder och locka personer som saknas inom yrken är inget nytt.”

  När har det förekommit historiskt då? Och vad har kvotering med jämställdhet att göra? Lika ska behandlas lika, men kvotering är att olika behandlas lika, att man lyfter fram dom med sämre kvalifikationer än andra. Det tycker du är jämställdhet? Bra att jag vet vart jag har dig då.

  Jag har inte läst på om falskanmälningar och våldtäkt så har ingen uppfattning om det, men jag är nyfiken. Länk?

  Sök på falskanmälningar i typ Ströms böcker och gå in på länkarna till Mansnätverket. Rättssäkerhetsorganisation http://www.rso.se är ett till exempel där du kan läsa om det.

  Att synliggöra förtryck och vilja förändra dem. Sedan är det en annan fråga om en håller med dem eller ej. Eller ska de sluta upp med det och låta förtryck och normer fortskrida som de är? Hävda att kvinnor som är starka nog kan ta sig in i mansdominerade yrken utan kvotering trots att det finns föga kvinnoförebilder där?

  T o m tjejjourer och kvinnoföreningar som jag själv varit mycket aktiv tills nyligen pratar bara om kvinnors rättigheter. Så skippa skitsnacket nu om att feminismen är bredd. Jag tror inte dig eller på feminismen mera.

  Skulle vi kunna gå framåt som samhälle på så sätt?

  Ja gärna, men det lär inte ske innan den dagen feminismen ligger på historiens soptipp tillsammans med andra förkastliga ismer som delar upp mänskor pga medfödda egenskaper.

  Strukturer = återkommande mönster. Jag undrar vad det är du vill att jag bevisar? Att det finns processer i samhället som skapar grupper, roller, normer och förväntningar baserade på kön? Ja, det är ett diffust ord eftersom det är stort och omfattar processer där kön skapas och makt utövas. Även fast Pär Ström inte tycker om att använda just det ordet eftersom det tycks vara ett av hans favoritord att angripa mot feminismen, använder han ett tänk om att män är strukturellt, återkommande, förtryckta, defintivt gör han det. Ifall det bara varit lösryckta, individuella händelser han pekat ut där det råkar vara män som är offren hade det inte visat sig vara av lika stor vikt – men så fort vi försöker börja se ett samband mellan händelserna, strukturer, så blir de desto viktigare.

  Mönster eller strukturer är skitsamma. De är svårdefinierbara, och svårt att bevisa.

  ” men så fort vi försöker börja se ett samband mellan händelserna, strukturer”

  Ju mer man letar efter samband ju mer kommer man att kunna söka och finna alternativa förklaringar. Konkurrerande orsaker kan man kalla det.

  “T o m fd Jämo har kommit fram till att den löneskillnaden är marginell. Millimeterfeminister som du antagligen är ska ha allting i 50/50 eller mer.

  Orsaken kan ju vara att vi kvinnor förut var lägre utbildade. Om några år går tjejerna om killarna som grupp, pga högre utbildning. Kommer du anse det som diskrimering då eller är det jämställt så snart vi kvinnor tjänar mer som grupp betrakta”

  Nej, det är inte troligt men visst hade det dock varit gött om löneskillnaden legat på 50/50? Den oförklareliga löneskillnaden ligger runt 8 %,

  Det finns förklaringar på dom med. Pär Ström beskriver det mycket logiskt och konsekvent på sidan 26 och framledes i sin bok om feministiska myter.

  ”En acceptabel nivå skulle vara runt 2-4 %. Du kan inte förneka fakta: att kvinnor fortfarande i nuläget inte når samma lön som män. Ifall kvinnor sedan kommer gå om och tjäna, av oförklarliga skäl, 8 % mer än män ska det givetvis jämnas ut tills det blir runt omkring 2-4 % skillnad max, jag har aldrig påstått något annat.”

  Varför just 2-4 % Varför inte 5 %? Eller 6-7 %. För gränserna är flyttbara. Ojämställdheten är inte en pendel som stannar tvärt i mitten, så hur mycket är du beredd att låta kvinnorna tjäna mer? Och när vi väl gör det, så finns goda chanser att skillnaden kommer förklaras med högre kompetens. Sen att det beror på att man blundar för pojkars situation i skolan och inte ser något problem med att vissa högskolelinjer har 65-70 % kvinnliga studenter. Varför agerar inte den ”breda” feminismen här? Om den gör det, isf hur?

  ”De allra högst utbildade tillhör dock fortfarande män, professorer et cetera. Så den diskussionen tycker jag kan vänta tills vi nått dit.”

  Varför vänta tills dess? Är det obehagligt för dig att ta den diskussionen nu?

  “Vilka egenskaper? Bevis?”

  Dubbelmoralen i att kvinnor ska sminka sig samtidigt som de ses som ytliga när de gör det, till exempel.

  Det är inte egenskaper, det är förväntningar och beteende pga förväntningarna du pratar om. Egenskaper är något man har eller inte har. Förväntningar är något som beror på omgivningen.

  Inget i de du skriver får mig iaf att byta tillbaka till feminismen som Ninnitokan brukar kalla Nutidsfeminismen..

 96. ninnitokan Says:

  Patricia:
  Varmt välkommen. Kul att du är intresserad av jämställdhet.
  Det jag tycker du ska fundera på, som ger dig ett svar på vilken sida som är rätt.

  Det är ganska komplext att förklara jämställtism och feminism då dessa har mycket gemensamt, så jag ska försöka ge dig en ”genväg”.

  Om du skulle komma till skolan i något som du vet är ”fel”/ute, kanske kläder, osminkad, orakade ben så kommer du troligen utsättas för något som kallas ”social bestraffning”. Det kan vara något så lite som en blick som säger ”VAD är det där!?!?”
  Vem är det som ger dig den blicken? Är det tjejerna eller killarna som gör det?
  Det är det förtryck som jag och Frida är ense om att det finns och att det är problematiskt.

  Jag, som jämställdist, hävdar med bestämdhet att den sociala bestraffningen mot oss kvinnor kommer från andra kvinnor. Och då måste åtgärderna rikta in sig på att problematisera den här ”social bestraffnings”-attityden för att vi kvinnor ska bli friare i våra val.

  Förr var jag feminist, precis som Frida. Det var många saker som fick mig att byta sida utan att ha bytt åsikter. Jag trodde då att det berodde på ”patriarkatet” och var ett resultat av ”könsmaktordningen” som begränsade mig. Dvs att männen utgör ett förtryck mot kvinnor. Men varför kommer isf bestraffningen från andra kvinnor?

  Vill du så läs gärna mer på min blogg:)

 97. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Ninnitokan 😀

  ”Det är det förtryck som jag och Frida är ense om att det finns och att det är problematiskt.”

  Visst det känner jag igen från skoltiden, högstadiet och gymnasiet på 90-talet. Men dock fick en del av oss tjejer verbala påhopp genom ord som jag inte längre vill skriva. Fast dom glåporden kom inte från andra tjejer.

 98. ninnitokan Says:

  Patricia:
  Hävda att kvinnor som är starka nog kan ta sig in i mansdominerade yrken utan kvotering trots att det finns föga kvinnoförebilder där?

  Jag är högskoleingenjör. Jag började gymnasium -86. Det var en helt mansdominerad värld. Det var inte ett svårt kvinnoval då, inte alls! Det fanns inte en enda social bestraffning, men en massa ryggdunk. Och det är inte svårt idag.

  Att kvinnor inte nödvändigtvis väljer något i samma utsträckning som män beror inte på brist på förebilder. Läs gärna på min blogg om biologiska skillnader här. Vi undviker val som ger social bestraffning (så som tex. att låta bli att raka benen för unga kvinnor idag) Karriär i en mansdominerad yrkesval ger inte social bestraffning och har inte så gjort på evigheter. Vi är på 2011 nu, inte 1911!

  Idag ska man ”kvotera in” eller ”lyfta fram”:
  vilket sänder signalen att kvinnor inte kan själv

  Vem ska kvoteras/lyftas fram? Jo ”duktiga” kvinnor:
  vilka är då dessa ”duktiga” kvinnor? Jo, kvinnor som gör traditionellt manliga val.
  Vilken kvinna vill inte vara ”duktig”? Könssocialisering går på båda håll. Det är inte mer okej att förtrycka kvinnor på ena eller andra hållet. Idag är det många ”traditionellt kvinnliga” val som ger svåra val för kvinnor, liksom det ”traditionellt manliga” var på 40-talet.(varför det blivit så kommer i det inlägg jag håller på med just nu.. tar ett tag till innan det är klart dock)

 99. ninnitokan Says:

  Jonna; Hmmm.. tänker.. det har du rätt i.
  Det finns två delar i helhetsbilden. Manlig könsroll och kvinnlig könsroll. Machorollen ger ibland ”glåpords-effekt” i den åldern, tänkte inte på det. Kan det va så att jag börjar bli gammal?;)

 100. Jonna, ex-feminist Says:

  @ ninnitokan:

  Vet inte hur gammal du är, men du verkar va otroligt begåvad 😀

  Dock så är det viktigt anser jag att man inte kollektiviserar alla i en viss grupp. Alla män är inte som dom där machokillarna. På den här bloggen var killarna sjukt fantastiska och lät mig hållas. Det gav ju resultat slutligen sas. Men liksom det så är det fel att generalisera alla kvinnor som dom med extrema åsikter kanske gör. Det finns också schyssta feminister, men en hel del av värderingarna i den ismen och dess effekter på samhället ger jag inte något för mera.

 101. Mia Says:

  Patricia, en varning är på sin plats dock: lita inte på könsförrädare som Jonna o ninnitokan!!!!!!!!!!!!!!!! Och f ra läs INTE Pär Ströms böcker för dom är rena macho propagandan. kolla först upp Fridas länkar!!!!!!!!!!!!! Dom kommer leda dig på rätt väg!!!!!!!!!!!!!

 102. Frida Says:

  ”Det finns alltså en halva till för att vara en helhet, men det är inte denna bloggens syfte.

  Jag är jämställdist som kommer från feminismen(det som idag kallas queer). Jag har faktiskt inte bytt åsikt alls, jag bara upptäckte att feminismen är fel väg för det jag tror på.
  Det handlar om att strukturerna är feltolkade(skilj från icke-excisterande) och därmed gör man fel åtgärder.

  Här exkluderar vi varken kvinnor eller män. Om du inte observerat det så är vi både kvinnor och män här. På vilket sätt upplever du att kvinnor begränsas här?”

  Jag upplever inte att kvinnor begränsas här, inte heller att den här bloggen inte upplever sitt syfte med att upplysa mansförtryck. Det jag ställer mig emot är dock citat som att ”kvinnoförtryck är mycket sällsynt idag” och att han försökte stötta det i hans bok genom att använda svaga källor, manipulera vissa resultat.

 103. Frida Says:

  ”som kontrolleras mest av politiskt korrekta journalister som typ Pascalidou, och som innehåller mest påhopp på män och offergörandet av kvinnor.”

  Nu använder du dig inte statistik eller bevisbar fakta, du använder tänket om strukturer och mönster. Att män strukturellt, återkommande, misstänkliggörs och påhoppas inom vissa områden. Bara för att du inte använder just det ordet betyder inte att tänket inte är det samma.

  På vilket sätt innehåller media mest påhopp på män och offergörandet av kvinnor? Jag ställer mig inte emot att det förekommer, men det här lilla ordet “mest” . Hänvisar du till de krönikor som Pär Ström ibland tar upp och kritiserar?

  I vilket fall som helst. Ifall du tittar tillbaka på min fråga är det du säger helt enkelt att Leif Persson inte får några pengar eftersom myndigheter blivit inbankade av media, som styrs av politiskt korrekta journalister, att kvinnor är offer och män är förövare i en omfattande, feministisk syndaflod. Men feminismen handlar återigen inte om att offerförklara kvinnor och skuldbelägga män utan om att synliggöra och motarbeta förtryck. Strukturer används som bov, just eftersom det ofta inte finns en särskild grupp som medvetet utför förtrycket.

  ”När har det förekommit historiskt då? Och vad har kvotering med jämställdhet att göra? Lika ska behandlas lika, men kvotering är att olika behandlas lika, att man lyfter fram dom med sämre kvalifikationer än andra. Det tycker du är jämställdhet? Bra att jag vet vart jag har dig då.”

  Har du helt plötsligt bytt åsikt? Du tycker helt enkelt inte att kvinnor ska kvoteras in i vissa yrken och män i andra? Varför då överhuvudtaget kritisera att kvinnor inte kvoteras in i vissa yrken som gruvarbetare som du tog upp som exempel?
  Det handlar inte om att lyfta fram de med sämre kvalifikationer utan de med andra egenskaper, andra livsupplevelser, bilda förebilder för kvinnor och män som gör att fler män och kvinnor ska ta sig in i kvinno- och mansdominerade yrken. Att ha en variation och blandning på arbetsplatsen.

  “Är det då därför som typ feministerna inom (V) vill se en kvinna som partiledare, vad som helst bara det blir en kvinna?”

  Jag är inte Vänsterpartist och inte insatt i dem heller så kan inte svara. Citatet du hänvisar till handlar inte inte om V heller, utan om könsroller.

  “Börjar om från början i tråden och läs igen vetja, frågan är besvarad flertalet gånger.”

  Jag frågar dig och det har jag gjort ända sedan diskussionen startat. Jag undrar på vilket sätt den “feminististiska infiltrationen” du hänvisar till och skyller på står bakom Leif Perssons livsöde.

  “Det finns förklaringar på dom med. Pär Ström beskriver det mycket logiskt och konsekvent på sidan 26 och framledes i sin bok om feministiska myter.”

  Ifall du hänvisar till Pär Ströms bok hänvisar jag hit till Vetenskapliga sanningar och feministiska myter av Anne Boschini, Astri Muren, Mårten Palme och Mats Persson där de granskar den statistik och källor han använt sig av och hur han använt sig av dem = inte lika logiskt och konsekvent som du tror. 

  “Varför just 2-4 % Varför inte 5 %? Eller 6-7 %. För gränserna är flyttbara. Ojämställdheten är inte en pendel som stannar tvärt i mitten, så hur mycket är du beredd att låta kvinnorna tjäna mer? Och när vi väl gör det, så finns goda chanser att skillnaden kommer förklaras med högre kompetens. Sen att det beror på att man blundar för pojkars situation i skolan och inte ser något problem med att vissa högskolelinjer har 65-70 % kvinnliga studenter. Varför agerar inte den ”breda” feminismen här? Om den gör det, isf hur?”
  Du utgår från att kvinnor tjänar mer. Det gör de fortfarande inte. Ja, du har rätt. Egentligen kvittar det ifall skillnaden ligger på 2 % eller 7 %. En skillnad i lön mellan kvinnor och män är orättvis ifall den inte går att förklara eller backa upp. Det är fortfarande en skillnad, men strävan ska vara att få den så liten som möjligt och då borde max vara kring 2-4%.
  Att vissa högskolelinjer och yrken är kvinnodominerade och andra mansdominerade ska granskas. Det är precis det feminismen gör, hittar försök till att försöka förklara varför saker förehåller sig om det gör. Sedan kommer det aldrig kunna vara 50/50 på alla högskolelinjer och det är inte det det går ut på heller.
  “Varför vänta tills dess? Är det obehagligt för dig att ta den diskussionen nu?”
  Nej, inte för att det är obehagligt, utan för att det fortfarande inte förehåller sig som du gör. Det är att se förbi och bortförklara de skillnader som finns just nu åt kvinnors nackdel som vi redan tagit upp.

  “T o m tjejjourer och kvinnoföreningar som jag själv varit mycket aktiv tills nyligen pratar bara om kvinnors rättigheter. Så skippa skitsnacket nu om att feminismen är bredd. Jag tror inte dig eller på feminismen mera.”

  Men poängen med tjejjourer och kvinnoföreningar är ju att ta upp ämnen som handlar om kvinnors rättigheter och problem. Jag tycker att det fyller sin funktion och att det behövs sådana ställen. Det är synd att killar och män inte har tillgång till sådana jourer och föreningar också och det tycker jag att vi ska ändra på, just eftersom vi lever i väldigt könat samhälle och att män och killar väldigt sällan för utrymme att lufta sina känslor.

  Jag undrar vad jag har gjort för att förlora min trovärdighet? Hade jag en trovärdighet från början?

  “Mönster eller strukturer är skitsamma. De är svårdefinierbara, och svårt att bevisa.”

  Mönster eller strukturer är definitivt inte skitsamma. Ifall du är intresserad av jämställdhet och följer Pär Ströms blogg borde du ha förstått att de är viktiga. Ifall han återigen tagit lösryckta händelser där det råkar vara män som är offer hade det inte varit av lika stor betydelse, men så fort det synliggörs att det är män i egenskap av att vara män i ett återkommande mönster som förtrycks inom specifika områden så blir det allvarligt.

  “Det är inte egenskaper, det är förväntningar och beteende pga förväntningarna du pratar om. Egenskaper är något man har eller inte har. Förväntningar är något som beror på omgivningen.
  Inget i de du skriver får mig iaf att byta tillbaka till feminismen som Ninnitokan brukar kalla Nutidsfeminismen..”
  Det jag helt enkelt ville komma åt var ytligheten som exempel. Det är en sådan stereotypiskt kvinnlig egenskap som nedvärderas. Eller svaghet vs styrka ifall du vill ha ett annat exempel.
  Ja, jag bryr mig inte huruvida du definierar dig som feminist eller jämställdist och jag försöker inte få dig att gå över till min sida heller. Det jag ställer mig emot är helt enkelt hur feminismen skuldbeläggs för förtryck i det här specifika ärendet.

 104. Lasse Says:

  ”Det jag ställer mig emot är helt enkelt hur feminismen skuldbeläggs för förtryck i det här specifika ärendet.”

  Det är alldeles uppenbart att fackföreningen för kvinnor dvs. feminismen osynliggör alla mansfrågor och diskriminering av män.

 105. barfota Says:

  Men så är ju också feminismen med sin unkna manssyn gammalmodig, mossig och förlegad. Så långt ifrån verklig jämställdhet man någonsin kan komma.
  Så snubblande nära en sekt.

 106. Frida Says:

  ”Det är alldeles uppenbart att fackföreningen för kvinnor dvs. feminismen osynliggör alla mansfrågor och diskriminering av män.”

  Jag skulle inte säga att den osynliggör, men nej, den tar inte upp mansfrågor lika mycket vilket är oerhört fel. Därför tycker jag att den här bloggen fyller sin funktion i att lyfta fram mansförtryck, ja.

 107. Lasse Says:

  ”den tar inte upp mansfrågor lika mycket vilket är oerhört fel”

  Inte lika mycket ? tillåt mig småle, än så länge har jag inte sett EN enda uttalad feminist lyfta fram en mansfråga.

  Du får gärna ge mig ett exempel där någon känd feminist lyfter fram en mansfråga i media.

  Feminismen är en makthungrig ideologi som totalt struntar i jämställdhet trots att de använder och missbrukar det ordet för att legalisera sina syften.

 108. Lasse Says:

  Varför har feminismen under senare tid drivit igenom flera lagar som är diskriminerande mot män ?

  Att de arbetar mot män och för kvinnor är alldeles behöver man inte vara speciellt vaken för att förstå.

 109. Lasse Says:

  @Pär

  Skulle verkligen uppskatta en redigeringsfunktion 🙂

 110. Lasse Says:

  @Mia

  Sätt dig ner och fundera på följande.

  Du är här för att föra fram en åsikt dvs. göra din röst hörd och verka för din sak.

  Vad behöver man då ?

  1. Trovärdighet
  2. Respekt

  När du erhållit dessa två saker kommer både motdebattören och åhörarna lyssna på dig.

  *************************************

  Just nu är du kontraproduktiv dvs. du gör feminismen en otjänst.

 111. Man & Woman United Says:

  @ Frida Mia

  Vad gör feminismen för att aktivt driva Mansfrågor som tex Reformering för att motverka pappors diskriminering i vårdnadstvister,motverka vårdnadstvister och Reformera lagstiftningen till att bli könsneutral/neutral?

  Vad gör feminismen för att aktivt stödja http://www.mansjouren.nu http://www.utsattman.se

 112. Frida Says:

  ”Inte lika mycket ? tillåt mig småle, än så länge har jag inte sett EN enda uttalad feminist lyfta fram en mansfråga.”

  Jag pratar om feminismen som politisk rörelse. Den handlar om såväl mansfrågor som kvinnofrågor, om lika lön för lika arbete såväl som mäns vårdnadsansvar.
  Dock är jag väldigt nyfiken på när jämställdister lyft fram kvinnofrågor?

  Diskussionen har helt ändrat tema och jag har varken ork eller tid att bli utfrågad och försvara feminismen för tre personer på samma gång och leta upp länkar. Hoppas du förstår det, men det har varit intressant.

 113. Frida Says:

  Man & Woman United

  ”Vad gör feminismen för att aktivt driva Mansfrågor som tex Reformering för att motverka pappors diskriminering i vårdnadstvister,motverka vårdnadstvister och Reformera lagstiftningen till att bli könsneutral/neutral?

  Vad gör feminismen för att aktivt stödja http://www.mansjouren.nu http://www.utsattman.se

  Nej, jag säger ju att mansfrågor fattas i de feministiska salarna. Den lämnar mycket att begära och därför tycker jag att det är viktigt att sådana här bloggar finns där de tas upp.

 114. Man & Woman United Says:

  @ Frida Mia

  Hur bemöter feminismen statistik forskning som visar kvinnors våld mot män?

  Hur bemöter feminismen Rättssäkerhetsrapporten ”Felaktigt dömda”?

 115. Man & Woman United Says:

  @ Frida Mia

  Hur bemöter feminismen folks minskade förtroende för Svensk Rättsstat aka feminismens saudiarabien?

  Medborgarnas förtroende är svårt att återskapa och görs inte i en handvändning utan kraftiga och omfattande reformeringar av svenskt rättsväsende.

 116. Man & Woman United Says:

  @ Frida

  True dat,men hur går vi vidare med att föra dialog med kvinnorörelsen och justa feminister kring oskyldigt dömda män och avsaknad av Mäns rättssäkerhet i Sverige?

 117. Frida Says:

  ”True dat,men hur går vi vidare med att föra dialog med kvinnorörelsen och justa feminister kring oskyldigt dömda män och avsaknad av Mäns rättssäkerhet i Sverige?”

  Ja, jag är inte påläst om sådana frågor så jag vet ärligt talat inte. Ge mig gärna länkar.

 118. ninnitokan Says:

  Frida:
  Va kul att du tar debatten så här seriöst, Frida. Det är vi alls inte vana vid.

  Det jag ställer mig emot är dock citat som att ”kvinnoförtryck är mycket sällsynt idag”

  Jag pratar ofta om kvinnors förtryck. Vi är många som diskuterat det här. Jag kan ändå förstå vad Pär menar och därmed hålla med.

  * För det första så beror det på vad man lägger i ordet ”förtryck”
  Jag skrev så här hos Pelle Billing härefter en lång kommentar
  Förtryckta!? Gahh, önskar vi hade ett rikare språk! Men hej, allt är relativt, eller hur?
  Naturligtvis åsyftar jag inte samma sak som kvinnor i tex. Saudiarabien, men jag antar att ni kopplar poängen ändå.

  Menar man med förtryck ”diskriminerade” så är vi inte det, menar man med förtryck sånt som gäller i många andra länder där kvinnor de facto inte kan göra saker, så är det ju inte samma sak som vårt problem, eller hur?

  * för det andra, det här förtrycket är något som sker otroligt subtilt. Jag är själv pojkflicka (skriver om det från dennahär kommentaren och neråt), vilket innebär att jag kontinuerligt ”gör fel”, varje kvinna vet vad vet vad ”göra fel” innebär. Även om jag verkligen anstränger mig att passa in i vår snäva box så misslyckas jag, som pojkflicka så saknar man liksom kompetensen för uppdraget.
  Jag skrev så här till Jonna:

  ”@ Jonna:
  Pascalidou är som Frida, tror frenetiskt på osynliga samhällsstrukturer som diskrimineringar oss tjejer. Och hon har ingen offerkofta på sig

  Men Jonna, du är kvinna. Kan du inte se vad det är dom åsyftar?
  Visst vet du väl att det handlar om att den stereotypa låda vi kvinnor ska tryckas ner i är trång?”

  Pär är man, för honom är det inte självklart vad man menar med ”kvinnor är förtryckta”. Skulle du förklarar vad du menar skulle Pär hålla med om att det är ett viktigt problem. Det vet jag för han är jämställdist. Men han gör sitt för att belysa andra delar. Frågan är ju stor eller hur.

  * för det tredje, ”kvinnor är förtryckta av män som grupp”<- den kursiverade delen där ligger ofta underförstått från feministiskt håll. Och lägger man till den en delen så har han helt rätt.

  Den här "stereotypa lådan"(kvinnors förtryck) för kvinnor, har jag diskuterat detta med andra jämställdister i kommentarsfälten.
  Saken är att männen har också en stereotyp låda som idag är minst lika problematisk som vår, tillföljd av nutidsfeminismen. Utöver det förtrycket är dom diskriminerade ända in i justisias hallar.

  Problemet med nutidsfeminismen är att man tolkat strukturerna fel och därför skjuter man hela tiden bredvid mål och förvärrar situationer, för båda kön, utan att ha en chans att träffa mål.
  Det här är ju komplext att förklara i synnerhet i skrift, så du får ha tålamod med att det växer fram eftersom. Om du kan läsa det utan att döma ut det som ”ofullständigt”(då detta bara är början) så finns har jag dock lite redan om du är nyfiken. Du hittar lite bland kommentarernahär och lite i detta inlägghär

  Det här är sånt jag startade min blogg för, att förklara detta liksom. Det var en del som jag upplevde saknades bland bland bloggande jämställdister.

  och att han försökte stötta det i hans bok genom att använda svaga källor, manipulera vissa resultat.

  För det första:
  Bevisbördan ligger på nutidsfeminismen, av helt naturliga orsaker.(Liknelse: jag kan inte påvisa att tomten inte finns, den som hävdar att tomten finns har därför bevisbördan.) Än så länge har jag inte sett någon ”sågning” som lyckas det minsta lilla, vi diskuterar detta i kommentarsfälten här.
  Har du själv läst Pär Ströms böcker och kollat källorna eller har lyssnat på andra feministers analys? Jag rekommenderar alla att undersöka saken själv. Varför man måste gräva själv förklarar jag här

  För det andra:
  Hur många källor har du sett för feminismen som totalt faller i sär vid minsta granskning? Är det då rimligt att ställa kravet på Pär Ström att han ska göra det omöjliga i att 100% skottsäker bevisning, när bevisbördan inte ens ligger på honom?

  Jag har inte kommit till denna sida av ”jämställdistisk propaganda”. Jag diskuterade med feminister i jämställdhetsfrågor i flera år och kallade mig då ”liberalist” för jag hade inget bra ord.
  När jag hittade ”ett hem” för mina åsikter i jämställdismen hade jag på egen hand samt av helt annan orsak(skriver om varför jag ”grävt” mig fram hit förklarar jag här) genomskådat fem av Pärs sex myter (plus ytterligare två som ligger lite utanför jämställdhetsfrågor men är en del av feminism-moralpaniken som helhet.)
  När jag läste sex myter så satt jag bara och nickade och kände ett ”Det finns fler än jag som upptäckt detta!”-lyckorus

 119. Lasse Says:

  @Frida

  ”Jag pratar om feminismen som politisk rörelse. Den handlar om såväl mansfrågor som kvinnofrågor, om lika lön för lika arbete såväl som mäns vårdnadsansvar.”

  ”Dock är jag väldigt nyfiken på när jämställdister lyft fram kvinnofrågor?”

  Vad var det där för ickesvar ?

  Så jag frågar igen:

  Än så länge har jag inte sett EN enda uttalad feminist lyfta fram en mansfråga.

  Du får gärna ge mig ett exempel där någon känd feminist lyfter fram en mansfråga i media.

  Sedan osynliggjorde den frågan:

  Varför har feminismen under senare tid drivit igenom flera lagar som är diskriminerande mot män ?

  Slutligen ber jag dig läsa på lite om den här bloggens syfte.

  Det som står bredvid Genus Nytt.

  Belyser den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan.

  Eller med andra ord så belyser vi mansfrågor eftersom feminismen totalt struntar i män. Feminismen motarbetar män.

 120. Man & Woman United Says:

  @ Frida Lasse

  ”Eller med andra ord så belyser vi mansfrågor eftersom feminismen totalt struntar i män. Feminismen motarbetar män.”

  Instämmer. Då framstår feminismen som hycklande att kämpa för både männens och kvinnornas jämställdhet. läser ni scum så passar det exakt, samma inställning har feminister in general att lite nedtonat ”driva mansfrågor” och låta de manliga svaga feministerna göra jobbet för att radikalfeministiska frågor, för dessa manliga feminister fattar inte att de blir utnyttjade för att uppfylla våra radikalfeministiska mål om kvinnodomimans och matriakat. Härska och söndra.

  Frida wtf läs jämställdhet 2.0 som bjuder in till dialog och öppna fria debatter föreläsningar. Vakna;-)

 121. Man & Woman United Says:

  @ frida

  Återkommer med länkar.

 122. Frida Says:

  ninnitokan: Tack för det långa svaret. Det hade varit betydligt enklare att ha en debatt ifall du bemötte mina citat istället och inte bara gav mig en vägg av text där du applicerar en del åsikter på mig som jag aldrig uttalat. Jag inte har tid att läsa alla länkar du har gett mig. Jag håller med dig om mycket dock.

 123. Elin J Says:

  Lasse:
  ”Än så länge har jag inte sett EN enda uttalad feminist lyfta fram en mansfråga.

  Du får gärna ge mig ett exempel där någon känd feminist lyfter fram en mansfråga i media.”

  Cissi Wallin är feminist och har bl a tagit upp de här mansfrågorna i sitt radioprogram:

  Om kroppsideal: http://catchup.radio1.se/catchup_radio.php?id=3238&category=32&type=audio

  Om unga killars mående och brist på stöd: http://catchup.radio1.se/catchup_radio.php?id=3025&category=32&type=audio

 124. ninnitokan Says:

  Frida: Jag önskar vi kunde ta en kopp kaffe och diskutera. Jag är nu helt säker på att du egentligen hör hemma här. Du är en av dom som jag brukar omtala som ”goda feminister”.

  Mitt råd är läs Pär Ströms bok själv. Läs och försök förstå vad som förmedlas istället för att gå in för att leta fel. Följ min blogg om du önskar och ta det i den takt du har tid.
  Du tar upp lönefrågan, Det är en av de feministiska myterna som vi jämställdister sågat så många gånger. (löneskillnaderna beror istort helt på vilket yrkesval, antal arbetade timmar och andra faktorer, inte kön)
  Jag försökte hitta det bland kommentarerna där vi diskuterat den saken, men liksom dig så vill jag lägga min tid på att göra annat än att överbevisa igen och igen i kommentarsfält.

  Våga sätt din övertygelse på prov, våga kolla vad vi har att säga. Jag är säker på att du liksom jag och Jonna gjort kommer att hamna upp här.

  (Någon annan får gärna ta lönefrågan)

 125. ninnitokan Says:

  Frida igen:
  där du applicerar en del åsikter på mig som jag aldrig uttalat.

  Att applicera åsikter på dig har verkligen aldrig varit min mening. Absolut inte. Jag tycker du verkar helt sund, bara lite förblindad av feministiska glasögon. Och det är mänskligt i dagens samhälle.

 126. Frida Says:

  Lasse: Jag håller ju med dig om att mansfrågorna fattas? Det har jag påpekat flera gånger om. Däremot glöms kvinnofrågorna ofta bort i jämställdismen, ”kvinnoförtryck är mycket sällsynt”, eller förklaras bort på svaga grunder. (”Vetenskapliga sanningar och feministiska myter” av Anne Boschini, Astri Muren, Mårten Palme och Mats Persson analyserar källorna och användningen av dem.)

  ”Varför har feminismen under senare tid drivit igenom flera lagar som är diskriminerande mot män ?”

  Förklara?

  ”Slutligen ber jag dig läsa på lite om den här bloggens syfte.

  Det som står bredvid Genus Nytt.

  Belyser den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan.”

  Återigen. Ja. Och det behövs.

  ”Eller med andra ord så belyser vi mansfrågor eftersom feminismen totalt struntar i män. Feminismen motarbetar män.”

  Förklara?

  – Jag hade hoppats att vi kunnat hålla oss till ämnet men det gick uppenbarligen inte och därför tänker jag lämna diskussionen för jag har varken lust att stå till svars för hela feminismen eller tid för det. Tack för intressant diskussion dock!

 127. ninnitokan Says:

  Frida:
  Däremot glöms kvinnofrågorna ofta bort i jämställdismen, ”kvinnoförtryck är mycket sällsynt”, eller förklaras bort på svaga grunder.
  Jag håller med dig, det gör fler om du kollar. Men jämställdismen är en ny rörelse som startades av män. Jag har startat min blogg och tar mig plats här för att uppväga den biten så gott jag kan. Peller gör vad han kan för detsamma. Du är också välkommen. Jämställhet 2.0 omfattar båda könen.

  Feminismen är knappast ny, varför fortsätter man att skita i männen?

  ”Vetenskapliga sanningar och feministiska myter” av Anne Boschini, Astri Muren, Mårten Palme och Mats Persson analyserar källorna och användningen av dem.
  Jag antar att det är den ”sågningen” av Pär Ströms bok som vi diskuterat här. Om du börjar med denna kommentar och läser dig neråt så kommer du se ett bemötande av detta.

 128. Lasse Says:

  @Elin

  Tack för tipset, Radio Ett vet jag inte ens vad det för station, just nu har jag inte tid att lyssna på programmet eftersom det var så långt. Nu är jag ingen radiolyssnare utan följer mainstream och gammelmedia.

  Fast egentligen spelar det ingen roll om det är okänd station eller om det är någon mindre tidning. Allting som tar upp mansfrågor är en framgång, en fyr i feministmörkret. Nu har jag fler exempel på personer som lyft fram mansfrågor i media men än så länge har jag inte sett någon utpräglad feminist göra det.

  Öppnar jag en tidning eller tittar på TV tar de garanterat upp en kvinnofråga detta sker varje dag. Manfrågor däremot är synnerligen sällsynta.

  Exempel:

  https://genusnytt.wordpress.com/2009/02/12/kvinnor-ar-142-ganger-sa-drabbade-som-man/

  ********************************************************

  @Frida

  ”Däremot glöms kvinnofrågorna ofta bort i jämställdismen”

  Hänger fortfarande inte med vad du menar, jag arbetar hårt för att lyfta fram mansfrågor eftersom det råder en sådan absurd obalans.Eftersom det råder en mansdiskriminering är det viktigt att lyfta detta.

  Kvinnofrågor lyfts fram av en hel arme med feminister, insitutioner, universitet, media, organisationer och majoriteten är skattefinansierat.

  Organisationer som jobbar för män:

  Moderatmännen (nybildat nätverk, ännu ingen hemsida)
  Säg Nej till Omskärelse av Pojkar
  Pappa-Barn
  Sveriges Mansjourers Riksförbund
  Umgängesrättsföräldrarnas Riksförbund
  Riksförbundet För Föräldrars Rätt
  Papparättsgruppen
  Rikskriscentrum för män
  MaNet
  Män på LUT
  UngMan.info
  Round Table Sweden
  Svenska Frimurare Orden
  C:a 7 stycken mansjourer i Sverige

  *************************************************

  Organisationer som jobbar för kvinnor:

  Centerkvinnorna
  Feministiskt Initiativ
  Moderatkvinnorna
  Kristdemokratiska Kvinnoförbundet
  ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige)
  Feministas (feministiskt nätverk inom Socialdemokraterna)
  Sveriges Kvinnolobby (paraplyorganisation för svensk kvinnorörelse)
  Liberala Kvinnor (Folkpartiets Kvinnoförbund)
  Nätverk Kvinna (Nätverk inom Sveriges Kommuner och Landsting)
  S-kvinnor (Socialdemokraternas kvinnoförbund)
  Amnesty Sverige (har numera ett radikalfeministiskt fokus på mäns våld mot kvinnor)
  Nationella Sekretariatet för Genusforskning (även om namnet är könsneutralt så utgår forskningen från att män förtrycker kvinnor)
  Bang (feministisk kulturtidskrift)
  Fredrika-Bremer-Förbundet (feministisk organisation)
  Höjdarna (Nätverket för företagsamma kvinnor)
  Women in Progress (affärsnätverk för kvinnor)
  Hilda (stödjer kvinnliga jurister, trots att fler kvinnor än män läser juridik)
  Vänsterpartiet (de har inget kvinnoförbund, men istället kvalificerar sig partiet som helhet som en organisation som jobbar med kvinnofrågor)
  Doris Film (vill stödja film som görs av kvinnor)
  Svenska Kvinnors Vänsterförbund
  Nätverket för Feministiskt Självförsvar i Sverige
  Nationellt Centrum för Kvinnofrid
  Nordisk Institutt for Kunnskap om Kjönn (den nordiska varianten av Nationella Sekretariatet för Genusforskning)
  Regeringens statsfeministiska apparat
  Unifem Sverige (United Nations Development Fund for Women)
  W.I.S.P. (Women in Swedish Performance Arts)
  Malmö Fria Kvinnouniversitet
  Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd
  Sveriges Kvinnojourers Riksförbund
  KvinnorKan
  Kvinnor för fred
  Kvinnofronten
  KSAN (Kvinnoorganisationernas Samarbetsråd i Alkohol- och Narkotikafrågor)
  Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet
  IKKR (Irakiska Kommittén för Kvinnors Rättigheter)
  Gröna Kvinnor
  1.6miljonersklubben (för kvinnors hälsa)
  DEA-föreningen (För Kvinnohistoriskt Museum)
  Q-jouren (hjälp för våldsutsatta, kvinnliga missbrukare)
  Revolt (feministisk organisation)
  Kvinnofolkhögskolan
  Kvinnohöjden (feministisk kurs- och gästgård)
  Syster Yster (feministiskt forum för kvinnliga studenter på Linköpings Universitet)
  Forum För Feministiska Föräldrar (notera att bägge firandena av Fars Dags ställdes in p g a för få anmälningar…)
  Feminetik (stor feministisk online-community)
  Elektra
  Tidskrift för Genusvetenskap
  Zora (feministisk förening för kvinnor och tjejer)
  SIOS Kvinnokommitté
  Forum – Kvinnor och Funktionshinder
  Kvinna till Kvinna (stödjer kvinnors organisering i konfliktområden)
  Varken hora eller kuvad (feministisk gräsrotsrörelse)
  Tidskriften Ful (queerfeministisk tidskrift)
  Systrar.net (feministiskt forum för kvinnor)
  Kvinnokonventionen.se (bevakar FNs alla kvinnokonventioner, backas upp av ett 20-tal organisationer)
  Kvinnliga Akademikers Förening
  Business and Professional Women in Sweden
  Stödstrumporna inom Svenska Kyrkan
  Kvinnofridslinjen
  Enter (Stadsmissionen hjälper unga tjejer, men inte killar)
  Operation Kvinnofrid
  Skogsägarkvinnorna
  flicka.se
  Nätverket Göran
  Ruter Dam
  Kvinna till kvinna
  Män för jämställdhet (för jämställdhet, för kvinnofrid, mot mäns våld och övergrepp)
  C:a 170 stycken kvinnojourer i Sverige
  Musiklinjen för kvinnliga instrumentalister
  Kvinnors Byggforum
  FKF – Föreningen för Kvinnliga Forskare i Uppsala

  ********************************************************

  Vad beträffar lagar som kommit till under modern tid och diskriminerar män återfinns i dessa två filmer.

  ps. du ser på årtalet när de kommit till.

 129. Man & Woman United Says:

  @ Frida

  Återigen läs Rättssäkerhetsrapporten ”felaktigt dömda” Finns flertal artiklar och möjligtvis en pdf.

  Felaktigt dömda
  Felaktigt dömda. Rapport från JK:s rättssäkerhetsprojekt. Felaktigt dömda Rapport från JK:s rättssäkerhetsprojekt. ISBN: …
  jk.bokorder.se/ShowArticle.aspx

  Felaktigt dömda är chanslösa i Sverige | Brott och straff …
  18 jun 2010 … Journalist: Nya JK:s inställning hotar rättssäkerheten.
  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamn...

  http://www.rättsstatensvänner.se

  http://www.rsorg.se

 130. Man & Woman United Says:

  @ Frida

  Läs om Advokatupproret 2005
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article375868.ab

  kolla in statistik om kvinnors våld mot män på
  http://www.mansnätverket.org

  http://www.pappamanualen.se

  Feminister har olika syn på kvinnors våld – DN.SE – Nyheter
  17 nov 2004 … Tystnaden kring det kvinnliga våldet skadar en verklig jämlikhet mellan könen, menar …
  http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/femin...

  http://www.swedenvsassange.com

  http://www.manwomanmyth.com

  http://www.youtube.com/manwomanmyth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: