Pascalidou: Allt helvete på jorden drabbar kvinnor

by

Alexandra Pascalidou har skrivit en synnerligen ensidig krönika i tidningen Metro. Det är radikalfeminism när den är som sämst. Rubriken är: ”I kris offras kvinnornas frihet först”. Några citat:

”Vad krävs när halva världen gömmer kvinnor bakom heltäckande slöjor och andra hälften särar våra sköten och blottar våra bröst i billiga blaskor? Vad krävs när vi i världens mest jämställda land ändå söker med ljus och lykta efter kvinnliga styrelseledamöter?”

Kommentar: Vad menar hon med att halva världen särar sina sköten? Antyder hon att kvinnorna tvingas till det? Vilka belägg har hon för det i så fall? Är det inte så att kvinnor liksom män är människor, och människor är skapta så att de vill ha sex?

Kommentar: Alexandra Pascalidou erkänner att kvinnor åtnjuter positiv särbehandling när det gäller styrelseposter (och att män alltså diskrimineras) – vilket hon dock inte verkar förstå.

Jag fortsätter citera:

”Vad krävs när jorden just passerat sju miljarder invånare där 800 miljoner lever på mindre än 2 dollar om dagen och lika många varken kan skriva eller läsa? Där majoriteten bland både de utarmade och illitterata är just kvinnor. I de globala krisekonomierna är det kvinnornas frihet som offras först. Skilsmässorna sjunker. ­Kvinnomiss­handeln ökar. När det blir trångt på arbetsmarknaden sitter kvinnan på katapultstolen. När hushållskassan suckar är det först flickornas skolgång som dras in medan deras hopp tillskrivs en framtida välutbildad sagoprins.”

Kommentar: Det var många påståenden där som Pascalidou inte redovisar källor till. Det cirkulerar alldeles för många feministiska myter för att man ska kunna utgå från att den här sortens påståenden är sanna, om de inte understöds med verkliga belägg.

Jag citerar vidare:

”Vad krävs av oss när EU:s ordförandeland Polen tillsammans med strikt katolska brodernationer förbjuder aborter och propagerar mot preventivmedel? När kvinnor tvingas avsluta oönskade graviditeter i fuktiga källarlokaler där charlataner stoppar dammsugarslangar i deras underliv för att suga ut embryot till minsta möjliga mänskliga mått på värdighet.”

Kommentar: Tja, kultur och värderingar är olika i olika länder. En del tycker abort är mord. Jag delar inte den uppfattningen, men jag har förståelse för att det går att se saken på det viset.

Jag citerar vidare:

”Det som krävs är en slagkraftig systerlig solidaritet där vi slåss för varandra i stället för mot varandra. Vi behöver inga kattklor för att klättra. Vi behöver bara sträcka ut en hand till en kämpande syster.”

Kommentar: Det där med ”systerlig solidaritet” luktar könskrig och mansdiskriminering. Tänk om en man hade gått ut och förespråkat manlig solidaritet – vilket liv det skulle bli!

Ett fortsatt citat:

”Den systerliga solidariteten kräver också att vi tar våra systrar i tredje världen i handen. De som tvingas in i äktenskap i unga år, de som könsstympas för att aldrig uppleva njutning. De som våldtas i krig eller fred utan att någonsin få upprättelse. De som misshandlas till evig tystnad och ser sina anleten deformerade av syra för att de råkade rikta blicken åt fel håll.”

Kommentar: Jag har all respekt för problemet med tvångsäktenskap, men det drabbar också män. Könsstympning drabbar förmödligen kvinnor värst, och könsstympning av kvinnor är vidrig, men Pascalidou nämner inte att i Sverige gäller förbudet mot könsstympning inte pojkar. Beträffande våldtäkt i krig finns det numera många källor till att även män drabbas (se exempelvis  här och här). Varför nämner Alexandra för övrigt inte vad som brukar hända med män i krig?

Jag citerar vidare:

”Det som krävs är att kvinnor bereds plats som landsmödrar och hjältar i historieböckerna. Att maktens män inser att de har nycklarna till det fängelse som fattigdom och förtryck innebär för kvinnor. Kvinnan är lösningen till världens välstånd!”

Ojojoj. Där tar hon väl ändå i så hon spricker. Män beskrivs som ”maktens män” medan kvinnor beskrivs som om de har en tillvaro i ”fängelse”.  Och plötslig är kvinnan ”lösningen till världens välstånd”.

Alexandra: Hur stor andel av världens manliga befolkning tror du är ”maktens män”? En kastlös man i Indien som rensar avlopp hela dagarna, helt täckt av avföring? En manlig gruvarbetare som riskerar livet dagligen på grund av usel arbetsmiljö i tredje världen? Tror du att en manlig bonde i Equador känner som som en av ”maktens män”?

För övrigt kan jag konstatera att Alexandra Pascalidou inte tar upp en enda svårighet för män. Att män lever betydligt kortare i så gott som alla världens länder, till exempel, eller att det nästan enbart är män som slaktas på världens slagfält. Att män förväntas ta risker som till och med omfattar deras liv. Eller, om man nu vänder sig till Sverige där problemen generellt sett är mindre, att män är den enda grupp som är diskriminerad i lagstiftningen.

Det här var bland det mest ensidiga i genusfrågan jag läst på ett bra tag.

När det är sagt vill jag understryka att jag håller med om att det finns orättvisor mot kvinnor i många länder i tredje världen. Till största delen är det kulturellt betingat. Jag håller med Alexandra Pascalidou om att dessa orättvisor bör bekämpas (i den mån det nu kan göras från Sverige).

Men män har sina specifika problem, även i tredje världen, och det är som sagt ensidigt att inte låtsas om dem. Här har jag exempelvis bloggat om att det är vanligt i Afrika att män går under (dör) när de ger sig ut på mycket farliga vandringar och resor för att kunna försörja sina kvinnor och barn (som stannar i den relativa tryggheten i sin hembygd). Se där baksidan av den manliga könsrollen, även i tredje världen.

Läs krönikan här. Tack för tipset, Henrik!

För övrigt 1: Det är intressant att sätta de globala problemen i relation till vad vi sysslar med i Sverige. Vid Umeå universitet söker de till exempel en genusinriktad postdoktor som ska hålla på med kombinationen av genus, hälsa och funktionshinder. Se här.

För övrigt 2: På måndag ska skådespelare på Dramaten läsa ur SCUM-manifestet i solidaritet med Turteatern. Se här.

För övrigt 3: Idag, den 19 november, är det den internationella mansdagen! Det ska bli spännande att ta del av den tsunami av intresse för mansfrågorna som förstås kommer att visa sig i tidningar, radio och teve.

90 svar to “Pascalidou: Allt helvete på jorden drabbar kvinnor”

 1. Pether Says:

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/idol/article13957045.ab

  Svenskar är töntiga bönder för att ha röstat ut den de tycker är sämst.
  Usch för demokrati när de röstar fel, kan inte folket tänka rätt för en gångs skull?

 2. Grön Stol Says:

  Pär, jag håller med många av dina kommentarer i sak, dock förstår jag inte riktigt din invändning mot att Pascalidou inte tar upp mansproblem i sin krönika. Om man nu skriver en krönika om kvinnofrågor är det rimligt att det är dessa som tas upp. Samma sak när man skriver om mansfrågor – du har väl själv fått en del påhopp från feminister som hävdar att du osynliggör kvinnoproblem när du bara belyser männens dito. Och du förstår väl själv hur orimligt det är att få med all världens elände i alla sammanhang alla gånger.

 3. Bi66i Says:

  Pascalidou har alltid varit en omdömeslös person. Detta förvånar verkligen inte. Det som förvånar är att ‘seriös’ media ger henne utrymme att uttrycka sig. Såg henne bl.a. i en TV-soffa med ekonomer och politiker häromveckan där man diskuterade Greklands ekonomiska problem. Hon hade verkligen ingen koll!

 4. Grön Stol Says:

  (Givetvis är krönikan korkat ensidig – ”allt helvete på jorden drabbar kvinnor”)

 5. Backlash Says:

  Än en gång ser jag att frågan ‘våldtäkter i krig’ tycks vara extremt viktig för Svenska feminister, i debatt mot oss svenska män.

  Vad exakt tycker feministerna att vi svenska män ska göra åt våldtäkter i krig? I detta sammanhang bör nämnas att Socialdemokraterna röstade emot att svenska JAS-plan skulle få attackera markmål i Libyen, trots att internationella medier rapporterade att Khadaffis trupper hade order att begå massvåldtäkter. Således var svenska soldater av politiska skäl förhindrade att ingripa mot våldtäktsmännen.

  Även från Kongo finns rapporter om massvåldtäkter. Sverige har det senaste decenniet bara haft ett litet fåtal soldater på plats, då i form av den hårdaste eliten från SSG. Och varje gång det hettar till och svenskar öppnar eld så blir det en massiv proteststorm i medierna. Svenska soldater får tydligen inte delta i strid, men de förväntas ändå stoppa våldtäktsmännen. Hur är det tänkt att de ska gå till väga?

 6. Pär.B Says:

  Pascalidou fick sparken av SVT för sina extrema åsikter: hon ville använda svt för sitt sverigehat och hat mot män. Detta blev för uppenbart och många medarbetare började klaga.

  En som lugnat ned sig är Belinda Olsson, men aggressiviteten är ändå allt för uppenbar även hos henne. Finns det någon som gillar Belinda som programledare? Jag menar: det finns en anledning varför folk kallar henne för fru AK 5 – allt väsentligt ska sägas inom 10 sekunder, och har man inte gjort det är det shit happends.

 7. Andreas Nurbo Says:

  Backlash: Grejen är ju att en hög andel män också våldtas i krig och att endast fokusera på kvinnor ökar lidandet för dessa män.
  De som jobbar med frågorna får inget utrymme eller resurser. För män våldtas ju inte i krig även om forskningen säger det. Om de skulle våldtas så är det ju ändå värre för en kvinna.

 8. Backlash Says:

  Andreas: Vem fan bryr sig om forskning i efterhand när det gäller att stoppa våldtäkter? Det som behövs är beväpnade vita riddare på plats. Inte så lätt när våra svenska politiker inte tillåter detta.

 9. Pär.B Says:

  Pelle Billing var på seminarium där jämställdhetsministern medverkade. Hon sa angående mansfrågor:

  ”Så länge kvinnofrågorna är värre (enligt henne) så är det dessa som gäller.”

  Det vår jämställdhetsminister faktiskt legitimerar är att diskriminering mot män är fritt fram.

  RÖSTA PÅ FOLKPARTIET

  Skulle inte tro det.

 10. Backlash Says:

  Ja, Jämställdhetsfeministern, den svarta riddaren. Ibland överträffar verkligheten dikten.

 11. Jonna, ex-feminist Says:

  Pascalidou är en känd manshaterska. Vartena ord, varenda bokstav andas manshat.

  ”och andra hälften särar våra sköten och blottar våra bröst i billiga blaskor?” skriver hon. Men Pascalidou fattar inte att människan är utrustad med en fri vilja. Så länge det är fri vilja som styr vad enskilda av oss tjejer gör, ska hon blanda sig utanom det hela. Lägg märke till att hon är inte lika kvick att dra fram den allt mer populära objektifieringen av mäns kroppar tex i dokusåpor. Hur kan man ta en sån som Pascalidou på fullt allvar?

  ”I de globala krisekonomierna är det kvinnornas frihet som offras först. Skilsmässorna sjunker.” Hon ser alltså skilsmässan/separationen som lösningen på alla familjeproblem. Skilsmässa brukar väl vara den enklaste och lättaste lösningen bort från problem som man inte kan/vill lösa. Mycket omoget isf av Pascalidou.

  ” ­Kvinnomiss­handeln ökar.” Nej, den är konstant samma,.har sett det i olika tjejjourer under åren, och mansmisshandeln tystas ner, men den plus skilsmässorna tar fart när mannen inte kan prestera pga permitteringar och långtidsarbetslöshet.

  ”När det blir trångt på arbetsmarknaden sitter kvinnan på katapultstolen.” Och den stora massan arbetare på Saab och Volvo var tjejer då? Hon är helt enkelt synskadad den här antijämställdisten.

  ”När hushållskassan suckar är det först flickornas skolgång som dras in medan deras hopp tillskrivs en framtida välutbildad sagoprins.” Rent skitsnack. I dåliga tider brukar fler vilja gå på högskola/universitet, och kvoteringen in dit är väl inte helt okänd för dom flesta som läser denna blogg?

  ””Det som krävs är en slagkraftig systerlig solidaritet där vi slåss för varandra i stället för mot varandra. Vi behöver inga kattklor för att klättra. Vi behöver bara sträcka ut en hand till en kämpande syster.” Mer skitsnack, släng offerkoftan, det är den som stänger in oss tjejer. Pascalidous problem med tvångstankar kan ingen av oss göra nåt åt, men var och en kan vägra se sig som ett offer som Pascalidou desperat vädjar till oss tjejer att bli. Jag slängde av mig den pascalidiska skittröjan. Verkar som fler tjejer börjar följa 4V: våga vägra vara viktimiserad!

  ”Det som krävs är att kvinnor bereds plats som landsmödrar och hjältar i historieböckerna.” Räcker det inte med Gudrun Schyman på den punkten?

  ”Att maktens män inser att de har nycklarna till det fängelse som fattigdom och förtryck innebär för kvinnor.” Det är offerkoftan som är frihetsberövande, inte ett osynligt Patriarkat som Pascaldiou yrar om.

  ”Kvinnan är lösningen till världens välstånd!” Fel igen, äkta jämställdhet är lösningen. Fri konkurrens brukar det visst kallas i ekonomiska ordalag?

  Övrigt 2: SCUM manifester är inget annat än ett hatiskt terror-manifest direkt riktat mot mannen som kollektiv. Varför glömde Pascalidou denna skevhet i sin ”krönika”?

  Övrigt 3: Ska bli intressant med en internationell mansdag, trist det ska behövas för särskilda intressedagar är egentligen antijämställdhet. Vore bättre att göra som danskarna börjar föreslå, skrota internationella kvinnodagen, som etablerats som en ren manshatardag. Jämställdhet har uppnåtts för länge sen i Norden, här gör den könsrasistiska dagen ingen nytta på annat sätt än ett verktyg för feminister att upprätthålla sina bredfrontade lögner och offertänk!

 12. Man & Woman United Says:

  För övrigt 2: På måndag ska skådespelare på Dramaten läsa ur SCUM-manifestet i solidaritet med Turteatern. Se här.

  Anledningen är teatrarnas solidaritet för det sk dödshot från MedborgareX som inte var något dödshot utan omskrivning av delar av scum manifestet där man byttes ut mot kvinna. I syfte att få feminister att förstå vilket profascistiskt hat och vålds manifest scum är. Lögnen som ga:media säljer är pinsam och kommer avslöjas. Låt MedborgareX berätta här på Genus Nytt och punktera se & hör journalistkårens lögnaktiga rubriker.

 13. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Man & Woman United:

  ”Anledningen är teatrarnas solidaritet för det sk dödshot från MedborgareX som inte var något dödshot utan omskrivning av delar av scum manifestet där man byttes ut mot kvinna. I syfte att få feminister att förstå vilket profascistiskt hat och vålds manifest scum är.”

  Jag har inte följt MedborgarX debatt så noga, men om det stämmer här som du säger, att MedborgarX bara tog SCUM manifestet och spegelvände det mot dom som hyllar det, ja vad är den principiella skillnaden då? Asså jag menar tanken var god från MX, men baksidan är att den ställer oss jämställdister på nivå med SCUM dyrkarna. Svårt att gå den balansgången 😦

  Det är viktigt för att vinna gehör att inte sjunka till dom allt lägre nivåerna som feministerna rör sig på. Dom gräver sas sin egen grav på det sättet.

 14. Engelska Flottan Says:

  Det Pascalidou ger uttryck för är tanken att vi är lika dåliga. Alla lika – alla olika. Och i synnerhet lika dåliga. Ett slags kulturrelativismens Jantelag. Ofta uttryckt så här: ”I arabvärlden tvingar man kvinnor att klä på sig och i väst tvingar man dem att klä av sig. Islam respekterar iallafall kvinnor.”

  Men då ignorerar man proportionerna. Varken graden av tvång/nödvändighet eller andelen kvinnor i muslimska länder som använder täckande kläder är jämförbart med andelen kvinnor i västvärlden som tvingas klä av sig mot sin vilja.

  Kulturen, samhället i väst är det minst dåliga för kvinnor, om man bortser från rena matriarkat. Och gissningsvis också det minst dåliga för män.

  Vad västvärlden misslyckats med, som *alla* misslyckats med, är att utrota ondska, omoral, missbruk, övergrepp, svartsjuka, stöld, misshandel, osv. Negativa mänskliga uttryck vars konsekvenser slår hårt mot både män och kvinnor. Här får väst kritik från exempelvis islamister, men de har egentligen ingenting alls att yvas över. Det som skiljer dem och oss är att de utgår från tron att människan är en syndare medan vi (åtminstone de av oss som kallar sig humanister) försöker tro att människan är god. Sanningen ligger nog någonstans mellan dessa två ytterligheter.

 15. Stina Says:

  Alexandra Pascalidou är en mediafeminist som vill marknadsföra sig.

  Av någon anledning hjälper GenusNytt till med det.

  Kanske för ömsesidig draghjälp?

  Var hamnar vi andra i den verksamheten?

 16. Xon Says:

  Själv har jag aldrig orkat med Plastskallen, alldeles för kulturmarxistisk för min smak. Nu, när hon berättat vilken religion hon har, fick jag ett skäl till.

 17. Mats Says:

  Se och njut…
  http://cafe.se/alexandra-pascalidou/

  Känns en aning hycklande på något sätt, eller tänker jag fel?

 18. Info Says:

  PASCALIDOU OCH EKMAN

  Pär Ström sätter fingret på många ”inadvertenser” i Pascalidous genusaggressiva kria. Det kan vara värt att syna detta mediala, grekiska helgon från Rumänien ännu närmare i sömmarna vid tillfälle.

  I ett par kommentarer igår och nu också i Pärs inlägg länkas indirekt till ett annat kulturmarxistiskt, kvinnligt helgon. Länken går till en notis i Sv.D., som meddelar, att Dramatiska Teaterns skådespelare ämnar högläsa offentligt ur svenska kulturarbetares Nya Bibel, SCUM-manifestet. I ”solidaritet” med den av Ondskans Makter ”mordhotade” TUR-teatern.

  En kommentator till nämnda notis uppmärksammade, att det här kanske finns ett annat Helgon, som drar i trådarna i bakgrunden:

  ”Kan det också vara så att det ´bor´ en extremist-radikal feminist i nuvarande chefen för nämnda institution, nämligen Marie-Louise Ekman ?? och att hon också haft sitt finger med i att ta beslutet om uppläsningsspektaklet.”

  Låt oss som hastigast syna dramatenchefens sömmar.

  Marie-Louise Ekman (f. 1944), född Fuchs, sedermera omgift till de Geer, sedermera omgift till Bergenstråhle, sedermera till Ekman, blev som påstridig feminist först hyllad filmregissör, sen, hastigt och lustigt, professor för och rektor vid Kungl. Konsthögskolan, därefter (som pensionär) självskriven CHEF FÖR DRAMATISKA TEATERN och därmed – tillsammans med Suzanne Osten – för en betydande del av Sveriges teaterliv.

  Margareta Winberg gjorde Eva Lundgren till professor på en inte ens utlyst professorstjänst – den här gången var det Allians-delen av Sjupartiet som befordrade befordringen.

  Här ser ni ett exempel på Ekmans enastående konst – som gör henne till en av Sveriges mest betydande konstnärer:

  http://www.bukowskis.com/auctions/564/327-marie-louise-ekman-utan-titel?gclid=CMLLyP2IwqwCFUVI3godzAeGrA

  Klubbat pris hos Bukowskis för det prepubertala klottret var, som ni ser, 36.000 kronor…

  ”Konstverkets” dubbla symbolik förklarar upphovspersonens enastående ställning i svenskt kulturliv: Gestaltning av Patriarkatets ständigt pågående, fysiska övervåld på oskyldiga, änglalika kvinnor. Död åt Patriarkatet! Leve Solanas!

  (Solanas var också påtagligt ombytlig vad gällde apor (män), som kunde ge henne pengar.)

 19. ghostofdemocracy Says:

  Ja, visst är det lustigt att just Grekland – ”den västerländska demokratins vagga”, som även är förebilden för patetiska lekar som ”OS” – likväl i statsbankrutt, har införlivat västerländska begrepp som:

  ”demokrati” (http://sv.wikipedia.org/wiki/Demokrati#Historia), ”ekonomi” (http://sv.wikipedia.org/wiki/Ekonomi), ”polis” (http://sv.wikipedia.org/wiki/Polis_%28antiken%29), m.m.

  Om inte Grekland och ALLT som sägs av greker, t.ex. Alexandra Pascalidou, just nu är ett skämt, så VAD är humor, låt vara svart sådan?

  ”Platon and your state…we Miss you”.
  Skämt, också, givetvis, liksom allt annat i denna världsordning.

  /
  Ghost of Democracy -Bur-q-ua13-, av Simeons stam (13-24)
  provokatör för
  Sällskapet Bur-q-ua
  för allas lika värde, emot rättsröta
  BB – Bröd och Bur-q-ua åt folket

 20. 1Vis Says:

  ”I de globala krisekonomierna är det kvinnornas frihet som offras först. Skilsmässorna sjunker. ”

  Så för kvinnor är alltså äktenskap att likna vid att sitta på en fångvårdsanstalt och straffets längd baseras alltså på hur den globala ekonomin ser ut?

  Det hade jag faktiskt ingen aning om…

 21. michael Says:

  Man & Woman United.
  Ja det är ju ett klassiskt sätt att göra dom som sprider hat till offer för att dom ska få sympatierna på sin sida där ingår även att sprida lögner.Självklart ingår det inte för gammelmedia att få fram sanningen i denna fråga.
  Sen kan jag tycka att många radikalfeminister är smått paranoida.
  Tänker på valet 2006 när F! kritiserades för sin kampsång och annat då Tiina Rosenberg sa att hon blivit dödshotad.När man sedan tittade på vad hotet bestod i så visade det sig att någon skickat en bok som var kritisk mot feminismen och skrivit jag tycker du behöver läsa den här

 22. Ullis Says:

  Fast varför har du högre krav på kvinnor att ha källhänvisningar än du har på dig och andra män? Oseriöst. Du själv hävdar ju tex att partner våld skulle drabba män lika mycket som kvinnor… utan några som helst bevis för det. Du själv hävdar också tex att hedersvåld skulle drabba män lika mycket som kvinnor… utan några som helst bevis för det, snarare motsatsen faktiskt. Jämställdisters påståenden om att våld drabbar lika handlar ju bara om ideologi inte om verkligheten.

  Du är också pinsamt okunnig om hur könsroller ser ut i andra delar av världen. I de flesta uländer gifts unga flickor / barn bort av sina föräldrar till män de inte känner. I de flesta uländer har inte flickor rätt att gå i skola osv. Det är ju helt uppenbart vad Alexandra menar med ”halva världen särar sina sköten” och att det är SANT! Svenska kvinnors situation är helt världsunik . Om ni mäm tycker att feminismen gått för långt i Sverige så förneka hur det uppenbarligen ser ut i andra länder? Ni bevisar bara mäns bristande empati och okunskap med den typen av påståenden.

 23. JD Says:

  1 – 0 och vinst på straff till Turteaterns SCUM.
  Straffen utdömdes pga ett alltför hårdhänt spel av en frustrerad spelare som kanske hellre borde ha suttit på bänken denna match.
  Förhoppningarna står nu till ett bättre strategiskt spel i nästa match…

 24. Ullis Says:

  Till 1Vis. Vår svenska variant av jämlikhet bygger på att SAMHÄLLET dvs SKATTEBETALARNA står för en väldigt jättestor del av kostnaderna för alla skilsmässor. Varje skilsmässa kostade skattebetalarna ca 1 miljon på 90-talet. (Dagens siffror kommer jag inte ihåg men de lär knappast vara mindre) Svenska kvinnors jämlikhet bygger på nästan gratis barnomsorg, gratis barnsjukvård, gratis barntandvård, gratis skolmat, gratis skolgång osv osv. När länder krisar och inte har råd att ge allt detta till sina medborgare så tvingas så klart kvinnorna tillbaka till ”spisen”.

  Självklart innebär barnafödande för en kvinnas del att hon blir helt beroende av pappan till sitt barn. Äktenskapet blir då som ett fängelse hon inte har ekonomiska möjligheter att lämna. Så har det alltid varit, så kommer det alltid att förbli. Det har kvinnor påpekat ända sedan 1700-talet.
  Visste inte du det????

 25. Men@Work Says:

  ”särar VÅRA sköten…”

  Så talar en sann socialist. Är inte kvinnor egna individer som får göra egna val? Pascalidou är ju antifeministisk som omyndigföeklarar kvinnor och klumpar ihop dem i en grå massa.

 26. 1Vis Says:

  @Ullis

  Nä det visste jag inte och jag vet det fortfarande inte. Historieförfalskning och enögd syn på verkligheten är inte riktigt min grej.

 27. Men@Work Says:

  Pascalidou verkar missat att män har offrat sina liv för allas vår frihet, och betalat det ultimata priset med sitt blod. OBS! Starka scener.

 28. Ursus Says:

  Är det inte feminism som gav upphov till det så kallade ”Apex Fallacy”, där man tittar mot toppen (som för tillfället består mest av män) och antar att alla män lever som dem?

 29. Jocke Says:

  Alexandra står för den feminism som gör allt för att vulgarisera debatten. Det har hon bevisat åtskilliga gånger. Hon vill elda på, polarisera och hetsa.

  Det bästa vi kan göra är att inte ge henne något bränsle. Det vill säga tiga ihjäl henne.

 30. Access Says:

  @ Jonna, ex-feminist kl. 3:31:

  Det som ”Man & Woman United” skriver är korrekt, men inte hela bilden.

  MedborgareX la även ut länkar till hemadresser för enskilda personer, vilket var det som fick många att anse att han gick över gränsen för vad som är acceptabelt. Dödshot mot kategorier av människor är en sak, dödshot mot individer är värre.

  Jag kan nog hålla med om att det var ett övertramp.
  Att bara vända på retoriken är ett lika klassiskt som utmärkt debattknep för att visa på grotesk argumentation. Hade han stannat där så hade det inneburit minuspoäng för TUR-teatern.

  Men att jämföra SCUM med Anders Breidings manifest och Åke Greens hatpredikan är dock i högsta grad fortfarande relevant. Alla dessa handlar om hat mot kategorier av människor och är därför jämförbara.

 31. RbK Says:

  Pascalidou:s krönika, som kan sammanfattas med att: Det finns ingen fördel med att vara kvinna bara elände. Står i bjärt kontrast till Pärs blogginlägg den 6 nov. om några utländska ambassadör kvinnor, där Rwandas ambassadör i slutet på artikeln säger ” Att vara här i Sverige är mycket lätt – för kvinnor får mycket uppmärksamhet för sina insatser”.

  För övrigt mycket bra länk till tidningen Café, Mats. Snacka om dubbelmoral.

 32. Man United Says:

  @ Access

  MedborgareX länkade till ratsit som är motsvarighet till analoga telefonkatalogen.

  Om Pelle Billing Blogg, Daddys Sverige, Genus Nytt eller någon annat oberoende social media vågar släppa fram MedborgareX att komma till tals och till botten med vad som hände och inte manipulera allmänheten för egen radikalfeministisk agenda. Därför är inte ga:media att lita på.

  De ger ingen objektiv bild och de återfinner du även i när Aftonbladet mfl leker folkdomstol och urholkar trovärdigheten för Rättsväsendet som själva blir påverkade och är en del av tabubelagda Samhälls problematiken
  som går ända upp i toppstyrningen av landet.

  Det går som en röd tråd och jag fattar Varför avhoppade Liberaler,-vänster – feminister -socialister och avhoppade Moderater samlas här och annorstädes för att göra gemensam sak och protestera. Det är grymt,det är ompröva demokratins grundstenar. Feminismen urholkade Rättssäkerheten på allvar med fallet Catrine da Costa
  som likt de polisanmälda mordhoten blev kraftigt vinklad.

  Leif Gw Person ger en känga att Svenska domstolar inte vågar vara oberonde.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.1891038/leif-gw-persson-domarna-skyddar-sin-maktapparat

  De feminister som hävdar otherwise att Solanas ord,texter och manifest inte ska tas som allvar. Men det radikalfeministiska klimat som råder där politiskt parti tog inspiration av radikalfeminism, scum och eva lundgren på 90talet.

  https://www.flashback.org/t1711392p18

 33. En manlig förskolelärare Says:

  ”Fast varför har du högre krav på kvinnor att ha källhänvisningar än du har på dig och andra män? Oseriöst. Du själv hävdar ju tex att partner våld skulle drabba män lika mycket som kvinnor… utan några som helst bevis för det.” (Ullis)

  Referencer finns i blandanatt Pärs bok ”Fem feministiska myter” och i ”Pappa manualen” om jag inte missminer mig. Samt har tidigare tagits upp i flera olika Bloggposter.

 34. leifer Says:

  Jag har tyckt bra om Alexandra Pascalidou tidigare men där sjönk hon som en sten. Men man ska dock vara medveten om dessa krönikor och att dom ju är till för att provocera, och att hon inte nödvändigtvis tycker det hon skriver. Budskapet ska också just vara enkelt, ensidigt och slagkraftigt, så att budskapet blir tydligt. Det blir som ett debattinlägg generellt.

  Det är förvisso kanske ingen slump att en sån här galen kolumn dyker upp i samband med att det pågått debatt om SCUM. Man ser också det klassiska debattknepet från feminismen att prata om övriga världen och då gärna lägga en kollektiv könsskuld på svenska män för det, världens mest jämställda man alltså. Hon kunde väl f.ö. passat på att kasta lite skit på grekiska män när hon nu ändå var i farten…

 35. Antimilitant Says:

  En kommentar angående TUR-teatern och Dramatens (med flera teatrar?) ”solidaritetsläsning” av SCUM-manifestet. Jag undrar om inte radikalfeminismen är på väg att göra ett självmål här. Historien upprepar sig som bekant, men hittills har de feminister som deltar i debatten vägrat att kommentera den uppenbara parallellen till hur man genom kollektiv skuldbeläggning hetsade mot judar i det tredje riket.

  Vad ska man göra när ett så starkt argument medvetet ignoreras och förvrängs? Kanske kan man ta till symboler? En bild säger mer än tusen ord, sägs det. Ett sätt att protestera mot föreställningen och uppläsningarna och samtidigt respektera det fria ordet kan kanske vara att gå dit, men samtidigt tyst markera sin åsikt genom en kraftfull symbol.

  Jag tror att en gul Davidsstjärna (som judarna fick bära i tredje riket) på bröstet skulle fungera. I stället för ”Jude” kunde man skriva texten ”Aldrig mer!” på stjärnan. Inte minst skulle det bli en tankeställare för skådespelarna att få skrika ut sin hattext mot en publik som de ser framför sig som judar. En så pass tydlig och bildmässigt tacksam symbol är också svår för media att ignorera.

  Aldrig mer kollektiv skuldbeläggning!

  Om ni tror på idén, så sprid den vidare!

 36. Pether Says:

  Sluta försöka prata med Ullis. Hon är inget mer än ett troll, hon har fått tusentals källor till allt möjligt, inklusive partnervåld innan. Hon är endast här för att agitera, tråkigt att Pär tillåter troll på hans blogg som drar ner stämningen.

 37. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/11/19/internationella-mansdagen-2011/

 38. Antimilitant Says:

  Man kan också dela ut gula självhäftande stjärnor till alla män vid entrén till teatern.

 39. leifer Says:

  Nån annan som tänkt på att Alexandra Pascalidous kolumn kom ganska otajmat (eller tajmat?) lagom till den internationella mansdagen.

  I Sverige är ju inte den dagen erkänd, och den känsla man får av Alexandra Pascalidou är ju att det så ska förbli. Till och med på den dagens kan alltså män inte få känna nån stolthet eller slippa höra feministiskt skitsnack.

 40. michael Says:

  Vem vet Alexandra Pascalidou.s artikel kanske bara är ironi precis som hela feminismen bara är ironi som man inte ska ta bokstavligt utan ett skämt.Efter Scum debatten börjar jag luta åt att det är så det är

 41. ID Says:

  @ ManUnited
  ”Det går som en röd tråd och jag fattar Varför avhoppade Liberaler,-vänster – feminister -socialister och avhoppade Moderater samlas här och annorstädes för att göra gemensam sak och protestera”

  Är det så säkert det? De flesta flyr denna blogg fortare än kvickt när de ser sådant som:
  (Man@Work – som förmodligen lever på bidrag):

  ” ‘särar VÅRA sköten…’ Så talar en sann socialist.”

  Jag är socialist (om du tvingar mig välja ord) och jag avskyr även den mildaste formen av feminism i detta samhälle. De flesta som särar sina sköten är dekadenta, bortskämda ”white trash”-brudar som hellre lever toallettliv än att fixa sig ett anständigt jobb. Att bunta ihop dem med en minoritet av sexslavar som andra ”white trash”-folk (både kvinnor och män) utnyttjar är i sig oförskämt.

  Behöver alltså en obildads white trash-fördomar falsifieras mer än så?

  Socialsim har genom århundraden haft individens totala frihet som sitt axiom. Varför skulle man velat sträva efter en socialism annars?

  Det är säkert din egen önskedröm att tillhöra en jävla obildad elit där alla ska vara dig till lags. Du skulle vara en av de första som sålde dig för en plats i ett despotiskt strye även om det kallade sig ”kommunistiskt”.

  Många i det här landet skulle också vara de första angivarna (avskum) i ett sådant despotiskt samhälle. Idag känner vi till de som politiker, advokater, författare, billiga tv-modeller, fotbollspelare med var sin hemska biografi…

 42. Jämställdist såklart. Says:

  Jag tror att Pascalaidou inte är nöjd oavsett vilkden drömvärld hon lever i. Det klagas ändå. Titta på din flickvän, oavsett hur bra situationen är så är det alltid något som ska klagas på. Det är ju också bevisat att kvinnor klagar mer än män. Det har fyllt en mycket viktig funktion i samhället ända sedan grottiden.

  .

 43. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Alla:

  Pascalidou är som Frida, tror frenetiskt på osynliga samhällsstrukturer som diskrimineringar oss tjejer. Och hon har ingen offerkofta på sig

  Läs själva här!.

 44. Jämställdhetsfeministern Says:

  En mycket klok krönika från Alexandra Pascalidou. Kvinnor är lösningen på världens välstånd, medan männen är orsaken till alla problem i världen. Det har feministisk forskning tydligt visat.

  Män har inga problem, utan orsakar istället en massa problem, som alltid drabbar kvinnor. Män har makt och är överordnade, kvinnor är förtryckta och maktlösa – men är också lösningen på alla problem och allt förtryck, krig, våld och elände som männen skapar. Det är viktigt att maktens män inser det.

  Är det verkligen bara jag och Ullis på den här bloggen, som förstår att det är precis så det är?

 45. Alexandra Pascalidous krönika i Metro är rena skämtet « Aktivarum Says:

  […] som finns i Metro har redan sågats av Pär Ström på Genusnytt. Här tänker jag utveckla den kritiken ytterligare. Pascalidou börjar sin text med en […]

 46. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Pether

  Ullis är precis lika seriös som jag och för fram precis samma ståndpunkter som jag. Ni jämställdister borde vara glada för att ni har två kunniga feminister här, som förklarar för er hur saker och ting förhåller sig. Istället anklagar ni oss för att vara ”troll” och ”botar” – typiska manliga härskartekniker, som bara bevisar att vi feminister har rätt i det vi säger.

 47. Lasse Says:

  @Jonna

  Starkt av dig att se igenom feminismens luftslott .Varit förbannad och frustrerad de senaste dagarna p.g.a SCUM men att se dig gå från klarhet till klarhet ger mig energi och gör mig glad.

 48. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Lasse

  Precis. Jag vågar vägra se mig som ett offer, både kollektivt och individuellt. Slut nu med feminismens flummiga dogmer.

 49. JockeVXO Says:

  Gynocentrism, sexism och misandri = jämställdhet!
  Visste ni inte detta?
  Jag menar, hallå, vad kommer jag att få höra härnäst från er jämställdisttokstollar? Att krig inte är fred? Att okunnighet inte är styrka? Att frihet inte är slaveri?

  Seriöst dock, så länge feminismen existerar som betydande politisk rörelse kommer hatet och lögnerna att bli värre och fler.
  Det är som Goebbels sa: Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den en sanning.
  Vad som bör tilläggas är att när samhället väl accepterar lögnen som sanning så driver feministerna lögnen vidare eller hittar på en ny.

 50. SCUM, Breiviks manifest, skratt och mord | Rutrutan Says:

  […] av SCUM-manifestet har väckt stor debatt under senaste veckan. Många har jämfört Valerie Solanas’ hatiska […]

 51. Jack Says:

  Välkommen till bloggen JockeVXO, om du inte varit här förut, men det där har du helt rätt och det finns det många som vet.

  Idag, internationella mansdagen 2011, fick jag en rolig överraskning. Jag frågade en kamrat och hans flickvän om de visste vilken dag det var, den unga kvinnan visste om det och hon vill INTE att jag skulle säga något. Hon var redan sur över att en kompis kompis hade sagt det till henne tidigare idag.

  Är det kanske en succé för internationella mansdagen, idag 2011 finns det som det verkar ett brett medvetande om den. En dag att fokusera på män och pojkars villkor i livet.

  Vilka satsningar krävs för att pojkar skall få lika bra betyg som flickor i skolan, vad krävs för att män ska få lika långa liv som kvinnor, vad krävs för att män skall få tillbaka lika mycket av skatten som kvinnor och ges lika rättigheter i lagen?

 52. Man & Woman United Says:

  @ ID Men@Work

  Är det så säkert det? De flesta flyr denna blogg fortare än kvickt när de ser sådant som:
  (Man@Work – som förmodligen lever på bidrag):

  Hängde inte med angående ”leva på bidrag”. Vem skrev vad,vem lever på bidrag och varför? Förklara vad ni menade.

  Förklara även detta.
  ” ‘särar VÅRA sköten…’ Så talar en sann socialist.”

  Vet kvinnor,mammor,killar som höjer ett varnandens finger att lägga benen på ryggen om de träffar kvinnor med radikal feministiska åsikter enligt ovan för att vända förälskelse och sex till våldtäkt. Och andra sidan är fruktan och rädsla den största orsaken till krig. Så en sund debatt där båda sidor får samt nyanser där komma fram är en självklarhet. Men inte med ga:media och Sveriges ”Media Lock”.

  Jag dissar Alliansen,Socialdemokraterna och resten av partierna. Dock finns det positiva inslag av enskilda politiker och sakfrågor som Sveriges första politiska (icke feministiskt) förbund för män Moderat Männen,jämför radikal feministiska (s) Mansligan, Fd Folkpartisten Camilla Lindberg starka kritik av Fra och hela den radikala statsfeminismen,Maria Abrahamsson (M) vilja att te x förstatliga Roks för insyn i deras verksamhet osv, Gustaf Fridolin (Mp) tankar om att bekämpa fattigdom,kritik till regeringens stöd till facebook som kunde användas till att bygga hyres bostäder till rimliga priser,satsa på överföra lastbilstrafik till järnväg och hans stora rättspatos att ta upp

  Skriftlig fråga 2005/06:1902

  den 30 juni

  Fråga 2005/06:1902 av Gustav Fridolin (mp) till justitieminister Thomas Bodström (s)
  JK:s rapportFelaktigt dömda

  Justitiekanslern presenterade nyligen rapporten Felaktigt dömda. Där konstateras att antalet resningsärenden rörande grova brott som leder till att den dömde helt frikänns har ökat mycket kraftigt de senaste 10@15 åren.

  Orsaken är, enligt rapporten, en mindre noggrann bevisprövning från domstolarnas sida.

  Att döma människor till stränga straff för brott som de inte har begått är ett mycket allvarligt övergrepp från statens sida.

  I dagsläget är det enskilda personer och medierna som undersöker fall där det kan befaras att oskyldiga dömts.

  Riksdagen
  Fråga 2005/06:1902 av Gustav Fridolin (mp) JK:s rapport Felaktigt dömda.
  http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx

  Jag anser Marcus Birro har intressanta tankar om kristen socialism och skulle gärna läsa och lyssna mer till honom.

  Piratpartiet är pinsamma och körda efter att helt plötsligt bli tystade och sen radikalfeministiska efter ja besök i sverige. Det är minst sagt scumt.

  Alliansen och speciellt jämställdhetsministern är totalt profeminister. Moderaterna är vidriga i sitt radikalfeministiska och anledning att få Maria Abrahamsson eller Camilla Lindberg som Sveriges första kvinnliga statsminister uppbackade av Moderat Männen. Jämför radikalfeministiska fraktionen inom (s) som absolut vill ha en kvinna som statsminister.

  Bara därför är det intressant att följa (s) fortsatta vilja vinna tillbaka manliga väljarna valet 2014. Juholt är den enda som kan göra det. Jämför bildts affärer,sofia arkelsten och övriga ministrars skandaler i privat livet som inte publicerats på ga:media.

  Socialdemokraterna är intressanta att följa pga de manliga väljarna flydde pga radikal feministisk politik två val i rad och kanske ett tredje. När LO anslutna män röstar på (sd) och moderaterna säger det ganska mycket om kritiken mot (s) feministisk könskamps politik.

  Det som menas här är att de manliga väljarna inom (m) ska visa sin kritik mot partiet som gör samma misstag som (s) driva feministisk könskamps politik.

 53. Patrik Says:

  Pascalidou blandar ihop feminism och socialism i en salig röra. Men jag tror inte att de medelklasskvinnor som möjligen läser hennes krönikor är så intresserade av att sträcka ut en hand till tredje världens fattiga kvinnor. Klass går före kön även för kvinnor.

 54. Man & Woman United Says:

  Pojkhängning förblir olöst
  KARLSTADPolisen har inte kunnat lösa vem eller vilka som låg bakom ett hängningsförsök av en 11-årig norsk pojke under påskhelgen i Värmland. Åklagaren räknar med att snart lägga ned fallet, skriver Vf.se.

  Det hände på en camping i Eda. Pojken hade hissats upp i ett träd med en snara runt halsen. Fötterna nuddade bara vid marken. Både norsk och svensk polis har förhört en mängd människor på campingen som hade cirka 500 gäster vid tillfället.

 55. ID Says:

  @ Man & Woman United

  Men@Work sa:
  ”‘särar VÅRA sköten…’
  Så talar en sann socialist…”

  Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Man@Work i själva verket är en arbetslös fattiglapp som får bidrag både från staten och reaktionära instanser för att oavbrutet köra sin unkna propaganda, dvs. precis i ALLA MÖJLIGA SAMMANHANG, snacka skit om socialism och socialister..

  Oavsett sammanhang alltså, så är hans (och många andras) huvuduppgift på den här bloggen och på andra ställen anti-socialistisk verksamhet. Kritiken mot feminismen är endast medel för detta syfte.

 56. Daniel Says:

  Om någon undrar vad hon tycker om svenska män:
  ”För mig som växt upp bland latinamerikaner är det snarare dessa män som inger trygghet medan ”Anders från Norrland” är mannen som mördade Engla.

  Källa:http://sv.wikiquote.org/wiki/Alexandra_Pascalidou

 57. Men@Work Says:

  @ID

  Du låter väldigt hatisk och bitter. Ska vi inte inleda en dialog mellan vuxna istället för att kasta sand i sandlådan som du just gjorde?

  Jag drog likhetstecken mellan socislism och kollektivism, förklara gärna vad som är felaktigt med detta. Bifoga gärna en källa.

  Nej, jag är varken fattig, bidragstagare eller arbetslös. Även om jag vore det, skulle detta betyda att jag inte hade rätten till en åsikt?

 58. Gonzo Says:

  ”När det blir trångt på arbetsmarknaden sitter kvinnan på katapultstolen. När hushållskassan suckar är det först flickornas skolgång som dras in medan deras hopp tillskrivs en framtida välutbildad sagoprins.”

  Det ingår inte i kvinnors könsroll att ta hand om och försörja en karl.
  Hur många kvinnor är beredd att ta det ekonomiska ansvaret för en familj och försörja en karl??

  När kommer min prinsessa, hon som vill försörja mig?

  ”De som våldtas i krig eller fred utan att någonsin få upprättelse.”

  Vilken upprättelse har alla män och pojkar som tvingats ut på slag fälten för att försvara fäderneslandet, kvinnor och barn, fått?

  Alexandra Pascalidou har det mycket bättre ställt, fler rättigheter och oändligt mycket mer makt än miljontals kastlösa män i Indien.
  Maktens kvinnor fortsätter trycka ner den lilla mannen, mannen på gatan.

 59. JD Says:

  Hur har Pascalidous karriärkurva sett ut de senaste åren?
  Hon är extremt desperat och rädd att bli helt bortglömd som en simpel föredetting.

 60. ID Says:

  @ ManWork

  Ända sedan begynnelsen har mänskligheten använt ordet ”vi” i alla möjliga sammanhang och grupperingar.

  Varför skickar du då inte ett brev till Svenska Akademien och kräver att de ändrar definitionen på ”vi” till något socialistiskt?

  Du vill alltså inte tillhöra kollektivet? Du vill t.ex. inte betala skatt som går till att skydda allmänheten från brottslingar, medborgarnas gentemot andra nationer konkurrensskapande utbildning, sjukvård etc. etc.? Usch nej! Allt det där luktar så kollektivistiskt!

  Ja men du är ju hur fri som helst. Kan du vara friare än vad du är? Du gnäller mer än feminister.

  Radikalfeminister kämpar ju för din skull, för din absoluta individualitet. Så pass för din egen skull att de även kräver att du gör dig av med ditt kön (eftersom du inte är kollektivistisk är det inte din sak att ifrågasätta vad de gör med sitt eget; om de vill behålla det eller inte…).

  Har någon alltså inskränkt på din frihet på något sätt? Du har alltså jobb! Så vad är ditt problem?

  Det är liksom ingens fel att du inte utnyttjar din fulla frihet. Den frihet som väntar på dig på en öde ö där ingen är.

  Det är bara en jävla inbillning att du skulle vara ofri. Vad är skillnaden mellan dig och en feminist? Svar: NOLL!

  Du lever i ett högerstyrt samhälle med en statsminister som propagerar för kvotering och mer feminism. Så varför gnäller du på socialismen (eller ens feminismen)?

  Ska socialismen i alla lägen bära allas synder (kapitalets och högerns vidriga brott, alla dess krig, alla folks uttalanden med ett ”vi” som inte tilltalar dig och nu också högerns feministisk politiska ekonomi?

 61. Men@Work Says:

  @ID

  Hahaha… Bra försök… Jag håller mig nog hellre till liberalismen om jag söker individuell frihet. Vem som helst kan ju se att socialismen är ett sjunkande skepp. Du såg ju hur det storskaliga experimentet mellan 1917 och 1989 fungerade…. Nordkorea och Kuba, fina föredömen va?

  Hur menar du att radikalfeminismen arbetar för mig? Den tanken är ju fullständigt befängd.

  Att socialisterna lägger sig i köksbordsdiskussioner mellan man och hustru angående vem som ska vara hemma med barnen visar ju hur mycket frihet det finns i socialistiska och radikalfeministiska ideologier.

 62. ID Says:

  Ja, ja
  Du är liberal och vi andra är så elaka.
  Du är så god, så god…

  Det är nästan så att man förstår Nietzsche när man har med sådana som du att göra.

  Vad ditt snack om 1917 eller ”socialistiskt” köksmöte och allt annat skitsnack från dig snarare avslöjar är att du är så pass obildad att du inte ens märker att du bryter mot språkets logisk-syntaktiska regler när du identiferar ”utrotning”, ”separering”, ”isolering” och liknande som ”kollektivistiskt”!

  Rena skämtet…

 63. Men@Work Says:

  @ID

  Obildad med två akademiska examina? Äsch grabben, kom med argument istället. Sosseriet står för att göra det privata offentligt och låta staten bestämma över minsta detalj av våra privatliv.

  Om du inte justerar ditt tonläge och kommer med riktiga argument så är det inte värt mödan att diskutera med dig.

 64. ID Says:

  Vem har påstått att akademisk examen är bevis på bildning i dagens avdankade samhälle med feministiska professorer på alla möjliga institutioner?

  Men vad är liksom DITT problem? För vems skull slåss du? Du har ett jobb. Du saknar inte bostad. Ingen tvingar DIG att skilja dig från din fru, etc.
  Alla dina liberala rättigheter och friheter är alltså uppfyllda och tillmötesgådda.

  Visste du att vår statsminister heter Fredrik Reinfeldt?

 65. Man & Woman United Says:

  @ ID och Man@work

  Det är underbart att se bådas patos. Känner igen mig i båda. Underbart med åsikter men för i h tagga ner och bara respektera den andres politiska grundinställning om höger vänster.
  Det finns rum för båda. Det blir mer givande så,eller vad tycker ni?

  Som sagt så dissar jag både (s) och alliansen och tror inte längre på block politikens förmåga till förändring. Det måste komma underifrån,från Mansrörelsen,Antikönskrigsrörelsen och följdaktligen samlas vi här oavsett inbördes politiska meningsskiljaktligheter;-) Mansrörelsen tar upp sakfrågor och står över partipolitiken.

  Får bara stämma av era respektive åsikter och ställningstagande kring anklagelserna mot Julian Assange.

  Genus Nytt Pär Ström och Michael Alonzo har föreläst hos Moderat Männen. Tror ni detta skulle vara möjligt för dem att föreläsa hos (s) Mansligan eller SSU? Någon som kan ordna?

 66. ID Says:

  @ Man…

  Ja men det här handlar ju för helvete inte om höger- eller vänsterblock

  Läs inläggen en gång till istället för att skynda med en opportunistisk lösning.

  over and out

  PS. Nyttiga idioter förtjänar sin undergång

 67. Man & Woman United Says:

  @ ID mfl som har känningar bland kvinnorörelsen,feminister och feminister här på Genus Nytt

  Har du koll på varför det är så tyst från kvinnorörelsen och justa feminister kring att pappor slaktas i vårdnadstvister,inte jämställdhet 2.0 välkomnas att öppet debatteras där te x könsneutral lagstiftning och våld i nära relationer diskuteras istället för bara mäns våld mot kvinnor?
  Kan du förstå reaktionerna mot feminism generellt när det är tyst från kvinnorörelsen och justa feminister att föra dialog och även ta ställning mot radikalfeminism och scum

 68. Men@Work Says:

  @Man & Woman United

  Vad gäller Assange:

  Jag har noggrannt följt tråden på Flashback. Fantastiska grävande medborgarjournalister där. Fallet har potential att rasera såväl statsfeminismen samt sossarna.

  Är även medveten om kopplingarna till den falska gräsrotskampanjen #prataomdet, som var avsedd att smuskasta Assange inför rättegången. Överallt sossar och feminister. Nu har sossen i Ullman PR gått in på Assanges sida, och vänsterfalangen har tagit sig vatten över huvudet…

  Assange är oskyldig!

  @ID

  För övrigt dissar jag alliansen nästan lika mycket som sossarna. Däremot ser jag inga som heslt förutsättningar för att sossarna någonsin ska driva frågor kopplade till individens frihet, och minimera statens inblandning i vårt privatliv. Den radikala feminismen är ju som bekant en vänsterideologi.

 69. ninnitokan Says:

  @ Jonna:
  Pascalidou är som Frida, tror frenetiskt på osynliga samhällsstrukturer som diskrimineringar oss tjejer. Och hon har ingen offerkofta på sig

  Men Jonna, du är kvinna. Kan du inte se vad det är dom åsyftar?
  Visst vet du väl att det handlar om att den stereotypa låda vi kvinnor ska tryckas ner i är trång?

  Jag håller med om att det är strukturer bakom som håller oss i denna låda. jag är däremot inte ense om hur dessa strukturer ser ut. Jag håller inte med om att det är männen som håller oss kvar där. Den sociala bestraffningen när jag gör ”fel” val kommer från andra kvinnor, aldrig män.
  Ska vi komma tillrätta med den problematiken måste vi diskutera kvinnors attityd mot varandra.

  (@ Alla män: Många av er följer kanske med och vallas runt i affärer mot er vilja? Eller har gjort förr? Den metod som användes som får/fick er att ”stå ut med shoppingen för husfridens skull” är exakt samma metod som jag åsyftar med ”kvinnors attityd mot varandra”. Det är med subtila sociala bestraffningssignaler kvinnan ska rätta in sig i ledet. Och det här att signalerna är subtila gör det ytterst svårt att sätta fingret på och därmed svårt att försvara sig mot/komma runt/lösa. Det här är vad jag menar när jag talar om kvinnans förtryck eller liknande. Och det är detta jag menar att ”goda feminister” ser och misstolkar som en bekräftelse på ideologin, när det eg är något helt annat än ”mannens makt över kvinnan”)

 70. Man & Woman United Says:

  @ Ninni

  Du är på väg att beröra något väldigt viktigt som skiljer justa feminister och radikalfeminister. Precis radikaliseringen som hände på 70/80 talet och som Erin Pizzey och Doris Lessing bevittnade,berättar och redogör om.

  Fortsätt,dina reflektioner det är intressant;-)

  Tror du Män längre ner i hierarkin är överförtjusta i de korrumperade männen där uppe
  som kör dubbelspel,pimpar och cyniskt lierar sig med tugget om könsmaktsordning,könsstrukturer och radikalfeminism.

  Syftar främst på tidigare nämnda företag,radikalfeministiskt rättsväsende,genus forskning och dagens kvotering samt icke könsneutral lagstiftning. Dom hycklande politiker inom alliansen och oppositionen som pimpar röster(tror dom) och pumpar in pengar i löjeväckande genus och radikalfeministiska projekt och motioner.

 71. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Ninnitokan:

  ”Men Jonna, du är kvinna. Kan du inte se vad det är dom åsyftar?
  Visst vet du väl att det handlar om att den stereotypa låda vi kvinnor ska tryckas ner i är trång?”

  Visst är vår låda trång, men strukturer är inte konkreta utan abstrakta och diffusa. Svårgreppade sas.

 72. ninnitokan Says:

  Jonna:
  Ja, dom är svårgreppade. Det är därför min blogg växer fram långsamt. Jag vill försöka visa på hur strukturerna ser ut ur mitt perspektiv.

  Saken med feminismen ideologi är att deras är att betrakta som motbevisad. Vi tar ett ex i högen. ”mäns våld mot kvinnor” är ett enligt feministisk ideologi ett resultat av könsmaktordningen och att män har mer makt än kvinnor. Det är mäns maktutövande.

  Om den tesen skulle vara rätt skulle vi i stort aldrig se våld i homorelationer eller kvinnor som brukar våld mot sina män.
  I stort lika många kvinnor som män slår sina partners.

  Då försöker man slingra sig med att säga att mäns våld mot kvinnor gör mer skada och är mer upprepad.
  Det hjälper liksom inte för tesen är falsifierad iom att män som tar till våld i relationer inte är i solklar majoritet.

  Ett annat ex är ”kvinnor dubbelarbetar”. Det har du ju läst om i Pärs bok hur det var med den saken, en myt.
  Då går kritiker in och ”sågar” detta med att ändra det till ”kvinnor i en specifik grupp dubbelarbetar”. Men det är ju ett bevis/bekräftelse på att det Pär talade sanning när han säger det är en myt,

  En tes man sätter upp måste man vara beredd att den kan vara falsk. Man måste våga hamra på den och se om den håller. Håller den inte får man tänka om. Då behöver man så att säga andra förklaringsmodeller.
  Ideologin får inte vara helig.

  Med det jag har att säga, med min ideologi, tycker jag mig se förklaringar till en mängd olika saker(bla. ovanstående om våldet och dubbelarbetet där feminismen beter sig som en ål). Då kanske vi kan söka lösningsmodeller? Och saken är att jag vill att min ideologi ska bankas på utav bara fan. För jag är inte rädd för att ha fel. Jag vill vi ska försöka nå jämställdhet och jobba mot en bättre värld, någon stolthet finns inte hos mig.

 73. Man & Woman United Says:

  @ Ninni Jonna

  Ni måste bara komma på någon pubträff och genus nytt mfl planerande föreläsning om Jämställdhet

  Det är kvinnor som ni Genus Nytt Kvinnorörelsen Mansrörelsen Jämställdhet 2.0 aka Antikönskrigsrörelsen väntat på:-)

  Ta plats för f och bli förebilder för fler kvinnor och män att kunna diskutera jämställdhet. Vad tycker fler kvinnor feminister. Ni ingjuter hopp om att bekämpa könskrig och kunna debattera jämställdhet 2.0 på nätet och irl;-)

 74. Jürgen Kranz Says:

  Det går alldeles för många timmar framför datorn för att följa denna diskussion…..(-:
  Tänk om kvinnan kunde fata att hon är en kvinna och en karl en karl?
  Tänk vad enkelt det hade varit då?
  Tänk om en kvinna skulle sluta strida för det som är självklart?
  Tänk om karlar kunde se kvinnan för det hon är?
  Tänk om kvinnan kunde vara glad över att det finns män!
  Tänk, tänk….men tack för bra läsning och så ett litet tips till Grekland:
  Tänk att det finns fortfarande inga kvinnliga Busschaufförer på grekland. Det är mangöra där…….berättade en manlig kolega till mig häromdagen!!

 75. Jack Says:

  Man & Woman United,

  ”Genus Nytt Pär Ström och Michael Alonzo har föreläst hos Moderat Männen. Tror ni detta skulle vara möjligt för dem att föreläsa hos (s) Mansligan”

  Tycker inte vi ska sända företrädare till dessa ”skuggiga” individer. Mansligan låter ju som ett gäng kriminella knattar… Och de är ledda av en kvinna dessutom.

 76. michael Says:

  Ja världen skulle ha varit bättre om Pia Kjaersgard styrt den än Nelson Mandela eller att Siv Jensen styrt den än t.ex Martin Luther King eftersom klokhet sitter i könet och ingen annanstans enligt Alexandra.Påminner en del om att det fanns människor som trodde att intelligens satt i hudfärgen

 77. Man & Woman United Says:

  @ Jack ID Man@work

  Mansligan låter ju som ett gäng kriminella knattar… Och de är ledda av en kvinna dessutom.

  Haha…Ja men de måste få en fair möjlighet att visa upp om de förespråkar demokrati. Vad säger du ID?

  Jämställdhetsministern och resten av alliansen har ju visat sin inställning redan inför Pelle Billing och jämställdhet 2.0 se inlägg på Pellebilling.se/blogg

  Alonzo har fått uppdrag av (s)
  tidigare för att bekämpa rasism. Nu jämför han radikalfeminism med rasism nazism. Intressant att se (s) svar på denna förfrågan när Juholt är tydlig i sin kritik och avståndstagande mot (sd).

  Alliansen är Ett skämt!

  I alla fall ska alliansen och (s) få besked att deras väljare accepterar dialog före nonchalans. Och om så är fallet är valet inte svårt att göra gemensam sak och utmana båda blocken i demokrati och sakfrågor

 78. Pelle Says:

  Till alla er som synar feminismens ångvältspropagerande (och även ni andra):

  Jag kan börja med att säga att feminismen har en (eller flera) orsak(er) till att existera. Vad det nu gäller så arbetar trots allt rörelsen för något ‘bra’ (om man är lite selektiv i sitt synsätt). Synd bara att den inte kunde vara mer objektiv. Orättvisor ska givetvis bekämpas oavsett vad/vilka det handlar om.

  Personligen anser jag att det som verkligen hindrar, speciellt kvinnor är faktiskt feminismen självt. Ett kollektivt psyke som gärna slår ned mot de ‘enheter’ som mot förmodan börjar tänka själva.

  Något som irriterar mig är det som förekommer mycket i reklam, filmer och framför allt i feministiska sammanhang; ‘En stark kvinna…’
  Att säga så (med betoning på kvinna) är om något att måla upp resten kvinnorna som svaga, som om det är ett undantag att det finns starka individer. Jag anser att kvinnor är starka generellt utan att det ska behöva betonas. När hörde man propagerande om ‘En stark man..’ sist?

  Menar inte att man ska sluta med att påpeka styrka hos personer men att belysa just könet (specieillt om det gäller en kvinna) är att göra kvinnor en björntjänst i det långa loppet. Prove me wrong!

 79. Aktivarum Says:

  Pelle:

  ”Jag kan börja med att säga att feminismen har en (eller flera) orsak(er) till att existera. Vad det nu gäller så arbetar trots allt rörelsen för något ‘bra’ (om man är lite selektiv i sitt synsätt).”

  Nej, inte om man menar någonting som är i enlighet med den grundläggande principen ”ORSAK och VERKAN” feminismen säger den arbetar för bra saker men gör dåliga saker som leder till än mer dåliga saker och att döma ord före deras handling är imbecillt.

  ”Orättvisor ska givetvis bekämpas oavsett vad/vilka det handlar om.”

  Orättvisa definieras av politiska åsikter.

  ”Personligen anser jag att det som verkligen hindrar, speciellt kvinnor är faktiskt feminismen självt. Ett kollektivt psyke som gärna slår ned mot de ‘enheter’ som mot förmodan börjar tänka själva.”

  Det där är inte feminismen utan radikalfeminismen.

  ”Något som irriterar mig är det som förekommer mycket i reklam, filmer och framför allt i feministiska sammanhang; ‘En stark kvinna…’
  Att säga så (med betoning på kvinna) är om något att måla upp resten kvinnorna som svaga, som om det är ett undantag att det finns starka individer.”

  Som jag förklarat så struntar feminister i orsak och verkan. Anledningen de hela tiden upprepar ”stark kvinna” är att de flesta kvinnor inte vill vara en stark kvinna och då vill feministerna till vilken kostnad som helst uppväga ”normen”

  ”Jag anser att kvinnor är starka generellt utan att det ska behöva betonas. När hörde man propagerande om ‘En stark man..’ sist?”

  De flesta män vill vara starka så den manliga motsvarigheten är att propagera för svaga män. När hörde du sist någon klaga över att män inte gråter och pratar känslor oftare?

  ”Menar inte att man ska sluta med att påpeka styrka hos personer men att belysa just könet (specieillt om det gäller en kvinna) är att göra kvinnor en björntjänst i det långa loppet. Prove me wrong!”

  Som jag redan påpekat så struntar feminister i orsak-verkan. Feministiska beslut är att åsiktsadeln sätter sig i grupp och bestämmer saker medan vanliga feminister storögt tittar på. För vanliga feminister är feministiska åsiktsadeln rockstjärnor. De ifrågasätts inte, de dyrkas!

  http://aktivarum.wordpress.com/2011/11/19/alexandra-pascalidous-kronika-i-metro-ar-rena-skamtet/

  Eftersom besluten inte baseras på fakta så blir de heller inte ändrade av fakta.

 80. Jack Says:

  Pelle,

  ”Vad det nu gäller så arbetar trots allt rörelsen för något ‘bra’ ”

  Tyvärr Pelle, det är helt enkelt inte ett försvarbart påstående. Även om exempel på det kan hittas är den enorma skadan som feminismen orsakat i jämförelse så stor att man inte kan säga att den ”trots allt arbetar för något bra”. Därtill kommer skamligheten i de medel med vilka de verkat. Lögner, felrepresentation, osynliggörande, omskruten empatilöshet, missriktande av miljardbelopp osv.

  På sin höjd kan man sträcka sig så långt som att säga att vägen till helvetet är kantad med goda intentioner, men det måste tas med en god nypa salt för till största del gäller det inte om man är man eller pojke, eller ens flicka eller kvinna i framtida generationer, och att mycket pekar på att det på många håll aldrig funnits några goda intentioner.

  Om någon vill göra ont i det offentliga skulle denne knappast visa sig som en röd getaman med horn i pannan och eldgaffel, det är för uppenbart och man skulle försöka stoppa vederbörande, istället vore en kvinnorörelse en perfekt täckmantel…inte för något annat utan för sig själv.

  Feminismen är arbetar inte för något bra ”trots allt”, precis som den trojanska hästen inte var en fin present ”trots allt”.

 81. Ulf Andersson Says:

  @ Jack
  ”Feminismen är arbetar inte för något bra ”trots allt”, precis som den trojanska hästen inte var en fin present ”trots allt”.”

  Fan, vad du äger! 😀

 82. Man & Woman United Says:

  @ Pelle

  ”Till alla er som synar feminismens ångvältspropagerande (och även ni andra):”

  Har tanken aldrig slagit dig om VARFÖR denna starka protest och detta motstånd? När vänster människor och socialister liberaler höger folk tillsammans starkt ifrågasätter,kräver svar och gör publicerar själva. Vart är kvinnorörelsens och Feminismens självrannsakan?
  Har inte signalerna gått fram efter två riksdagsval..

  ”Jag kan börja med att säga att feminismen har en (eller flera) orsak(er) till att existera.”

  Självklart. Men Mansrörelsen och Antikönskrigsrörelsen har fler orsaker,en av dom är reformering av Rättsstaten att bli könsneutral/neutral och likhet inför lagen aka Jämställdhet 2.0 Något feminismen misslyckat fundamentalt med.

  ”Vad det nu gäller så arbetar trots allt rörelsen för något ‘bra’ ”

  Var då vänlig och redogör för hur feminismen arbetar aktivt för att bemöta http://www.rättsstatensvänner.se signaler om att det finns över 1000 oskyldigt felaktigt dömda män i Sverige?

  Var vänlig att redogör hur feminismen arbetar aktivt för att bemöta Rättssäkerhets rapporten ”felaktigt dömda” och krav på omfattande reformering av rättsstaten med införande av bl a oberoende Resningskommissioner.

  ”(om man är lite selektiv i sitt synsätt). ”

  Ja,det är ju lätt att tycka men desto svårare med att få något utfört på verkstadsgolvet

  ”Synd bara att den inte kunde vara mer objektiv.”

  Förmodar att du menar radikal statsfeminism

  ”Orättvisor ska givetvis bekämpas oavsett vad/vilka det handlar om”

  True dat,men feminismen har direkt inget förtroende och det är upp till bevis nu när Mansrörelsen och Antikönskrigsrörelsen kräver kraftiga och omfattande reformeringar av Rättsstaten Sverige.

  Det här citat förklarar Sveriges situation med radikal feminismens framfart. De tysta feministerna, kvinnor och män inom kvinnorörelsen har medvetet eller omedvetet tigit kring Mansfrågor.

  I övrigt håller jag med dig i det du skrev.

 83. Pelle Says:

  @ Aktivarum, Jack

  Point taken. Tack.

  ”Anledningen de hela tiden upprepar ”stark kvinna” är att de flesta kvinnor inte vill vara en stark kvinna…”
  Kanske stämmer, vilket visar att feminismen gör kvinnor en björntjänst genom att ta ut valfriheten ifrågan.

  ”När hörde du sist någon klaga över att män inte gråter och pratar känslor oftare?”

  Förvånansvärt ofta faktiskt.

 84. Man & Woman United Says:

  @ Pelle

  Martin Luther King -Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad.

 85. Principiellt viktigt genombrott « GenusNytt Says:

  […] GenusNytt Belyser den obelysta halvan av genusfrågan « Pascalidou: Allt helvete på jorden drabbar kvinnor […]

 86. ninnitokan Says:

  Man & Woman United:
  Ni måste bara komma på någon pubträff och genus nytt mfl planerande föreläsning om Jämställdhet
  Det kan du lugnt räkna med! Jag ser verkligen fram mot det. Så mycket lättare att prata över en öl:)

  Det är kvinnor som ni Genus Nytt Kvinnorörelsen Mansrörelsen Jämställdhet 2.0 aka Antikönskrigsrörelsen väntat på:-)

  Ta plats för f och bli förebilder för fler kvinnor och män att kunna diskutera jämställdhet. Vad tycker fler kvinnor feminister. Ni ingjuter hopp om att bekämpa könskrig och kunna debattera jämställdhet 2.0 på nätet och irl;-)

  Oj, Tack!:D
  Jag känner ett ”we shall overcome”-hopp jag med.

 87. AnnanDan Says:

  Jenny Strömstedt vet också hur man näthatar:

  http://www.expressen.se/kronikorer/jennystromstedt/1.2626819/jenny-stromstedt-lirarna-flyter-alltid-till-ytan-som-kork

  Jag önskar jag hade en egen sida i Expressen där jag kunde såga andra människor och välja ut dem enbart på grund av deras kön.

  Man frågar sig vad hon tror sig uppnå med sin krönika.
  Sitt eget varumärke tycks hon ju inte vara rädd om.

 88. Man & Woman United Says:

  @ annandan

  Ska hon börja räkna upp saker går det att kontra med riggandet av prata om det,hilda rättskorruptionen och icke könsneutral rättsstat. Rättsövergrepp,Oskyldigt dömda och över 1000 politiska fångar.

  Jenny Strömstedt får möta motstånd av Steffo Johan Rheborg mfl i nyhetsmorgon

  Jenny Östergren-Strömstedt [TV4] – Sidan 24 – Flashback Forum
  6 inlägg – 6 författare – Senaste inlägget: 29 okt
  Nagot okonventionellt i den har traden kanske, men jag gillar nar Jenny och Steffo tjafsar lite med …
  http://www.flashback.org/p33723785

  Komiker kräks på genushysterin « GenusNytt
  13 okt 2010 … Komikern Robert Gustafsson går till hård attack mot den genushysteri som har drabbat vårt land. …
  genusnytt.wordpress.com/2010/10/13/…

  Han kräver ny feminismbefriad TV-kanal « GenusNytt
  15 jul 2011 … Vidare emimente Robert Gustafsson som Kräks på feminismen och … Se äldre inlägg på Genus Nytt. …
  genusnytt.wordpress.com/2011/07/15/…

  Feminism vs Sverige

  to be continued…

  Jenny strömstedt tillhör de som smutsar ner och krossar och som Simone Weil beskriver

  ” Marxisternas och hela det nittonde århundradets misstag var att tro, att om man går framåt hamnar man uppe i luften”

  ” Människor är sådana att de som krossar, känner ingenting; det är den krossade som känner vad som händer. Om man inte har ställt sig på de förtrycktas sida för att känna med dem, kan man inte förstå”

 89. Carl Says:

  Alexandra Pascalidou är verkligen dålig som ‘samhällskommentator’ och tveklöst inkvoterad överallt. Kris i Grekland? – vi ringen en KVINNA med GREKISKT påbrå! Perfekt!

 90. Feministisk ideologi kontra vetenskap, del 5(5). « kvinnaochantifeminist Says:

  […] här skriver en jämställdist som kallar sig ”Man & Woman United” angående oss kvinnor […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: