SvD:s ledarskribent tar avstånd från SCUM

by

Här kommer ännu en positiv nyhet. Svenska Dagbladets ledarskribent Maria Ludvigson tar skarpt avstånd från Turteaterns uppsättning av det feministiska hatmanifestet SCUM.

”Lite hat ska väl gymnasisterna tåla” är rubriken, och det visar sig snart att den är ironisk. Ludvigson skriver:

”Vi som varken skrattar åt hatfulla utfall mot grupper eller ser Solana som en omistlig del av modern kultur kan avstå teaterbesök. Frågan är vilket val de gymnasieelever har som är målgrupp för Turteaterns särskilda gymnasieuppsättning?”

Hon svarar inte på sin fråga. Men vi vet ju svaret: Om gymnasieeleverna inte går betecknas det som skolk, vilket är det som Ludvigson vill få fram.

Läs artikeln här. Tack för tipset, Johan och Kaveh.

Ikväll skulle det varit dags för protesten utanför Turteatern, men den är inställd på grund av uppnådda mål. Mer info här. Tack Moderatmännen för initiativet! Undrar vad Fredrik tycker.

För övrigt: Ovanligt mycket kvinnosim. Den här artikeln är från mars, men intressant ändå. Det blir allt vanligare med kvinnosim på kommunala badhus. Men på Rosengårdsbadet i Malmö går man ovanligt långt. Inte bara två kvällar i veckan utan även hela lördagarna är badhuset stängt för män. Det är ganska mycket, det. Läs mer här. Är det några protester att vänta? Knappast. Svenska män har för vana att titta ned i marken och skrapa med foten när de blir illa behandlade. Jag har tappat bort vem som tipsade mig om detta.

68 svar to “SvD:s ledarskribent tar avstånd från SCUM”

 1. Peter Says:

  ”Nu räcker det” på Facebook skriver:
  ”Vi har lyckats uppnå de mål som sattes upp för denna protestaktion; bland annat så har vi skapat en dialog med ansvariga på Turteatern, fått upp diskussioner om ämnet och haft flera debatter och inlägg i våra medier.

  Därför har vi tagit beslutet att inte genomföra aktionen på måndag då de mål som sattes upp inför aktionen har uppfyllts.”

  Så tyvärr ingen mansdemonstration – synd!

 2. Kajsa Says:

  @ Är det diskriminerande mot män att inte få boka t.ex. en tid i gravidsimgrupper (vattengympa för blivande mammor)? Av naturliga skäl omfattar ju ”gravid” enbart kvinnor?

 3. Rda Korset - slkttrff Says:

  […] #split {}#single {}#splitalign {margin-left: auto; margin-right: auto;}#singlealign {margin-left: auto; margin-right: auto;}#splittitlebox {text-align: center;}#singletitlebox {text-align: center;}.linkboxtext {line-height: 1.4em;}.linkboxcontainer {padding: 7px 7px 7px 7px;background-color:#eeeeee;border-color:#000000;border-width:0px; border-style:solid;}.linkboxdisplay {padding: 7px 7px 7px 7px;}.linkboxdisplay td {text-align: center;}.linkboxdisplay a:link {text-decoration: none;}.linkboxdisplay a:hover {text-decoration: underline;} function opensingledropdown() { document.getElementById('singletablelinks').style.display = ''; document.getElementById('singlemouse').style.display = 'none'; } function closesingledropdown() { document.getElementById('singletablelinks').style.display = 'none'; document.getElementById('singlemouse').style.display = ''; } SvD:s ledarskribent tar avstÃ¥nd frÃ¥n SCUM […]

 4. Info Says:

  MEN HELSINGBORGS DAGBLAD STÄMMER IN I HYLLNINGSKÖREN

  Ur recension på Helsingborgs Dagblads kultursida av Jenny Högström 19/11 2011:

  ”KULTUR. Vad är det som gör att folk går tillbaka till grottstadiet varje gång Valerie Solanas ´SCUM manifest´ kommer på tal, nu senast i samband med Turteaterns uppsättning i Stockholm? När jag själv skrivit om manifestet har jag alltid fått urskillningslösa reaktioner (se exempelvis kommentarsfältet till ´Manifest som motgift´, 28 november 2010).”

  ”Det måste läsas i ett sammanhang, och det sammanhanget är – som vi alla vet – ett patriarkalt och kvinnoförtryckande samhälle. En sådan erfarenhet ropar på svar. Valerie Solanas svar var manifestet, i vilket hon vill utrota männen och upprätta ett kärlekens rike här på jorden. Utopi? Javisst. Men man får väl ändå lov att drömma och vilja förändra.”

  ”Jag har alltså fått häftiga reaktioner – men aldrig blivit hotad med stryk, som Athena Farrokhzad (Aftonbladet 18 november), eller mordhotad, som Turteaterns Andrea Edwards eller Jenny Teleman, som recenserade föreställningen för Aftonbladet.

  Det är fan inte klokt.”

  (Märk kulturexpert Jennys vårdade språk.)

  http://hd.se/kultur/jenny-hogstrom/
  jenny.hogstrom@hd.se

 5. Lorem Ipsum Says:

  @Kajsa, det är lika lite diskriminerande som att jag inte kan få studiebidrag eller pension.

  Men att jag inte kan få gå och bada när jag vill pga att jag är _man_ är diskriminering.

  För övrig, ytterligare ett exempel på företagare som tackar nej till halva kundunderlaget.:

  http://www.sn24.se/nyheter/hos-dem-far-bara-kvinnor-trana

 6. JohanG Says:

  Kvinnosim…

  Ja, kvinnor har en tendens att simma i stora stim.

 7. Info Says:

  DRAMATENS SCUM-HÖGLÄSNING

  Sign. ”Hebbert” kommenterar i Sv.D.:

  ”På Dramaten så skall man gratis läsa upp Scummanifestet och vi arbetende betalar!”

  Får jag påminna om GenusNytts inlägg om Dramatens nuvarande chef i somras:

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/06/

  Kanske får jag också påminna om men egen kommentar hos GenusNytt 19/11:

  PASCALIDOU OCH EKMAN
  Pär Ström sätter fingret på många ”inadvertenser” i Pascalidous genusaggressiva kria. Det kan vara värt att syna detta mediala, grekiska helgon från Rumänien ännu närmare i sömmarna vid tillfälle.

  I ett par kommentarer igår och nu också i Pärs inlägg länkas indirekt till ett annat kulturmarxistiskt, kvinnligt helgon. Länken går till en notis i Sv.D., som meddelar, att Dramatiska Teaterns skådespelare ämnar högläsa offentligt ur svenska kulturarbetares Nya Bibel, SCUM-manifestet. I ”solidaritet” med den av Ondskans Makter ”mordhotade” TUR-teatern.

  En kommentator till nämnda notis uppmärksammade, att det här kanske finns ett annat Helgon, som drar i trådarna i bakgrunden:
  ”Kan det också vara så att det ´bor´ en extremist-radikal feminist i nuvarande chefen för nämnda institution, nämligen Marie-Louise Ekman ?? och att hon också haft sitt finger med i att ta beslutet om uppläsningsspektaklet.”

  Låt oss som hastigast syna dramatenchefens sömmar.

  Marie-Louise Ekman (f. 1944), född Fuchs, sedermera omgift till de Geer, sedermera omgift till Bergenstråhle, sedermera till Ekman, blev som påstridig feminist först hyllad filmregissör, sen, hastigt och lustigt, professor vid och rektor för Kungl. Konsthögskolan, därefter (som pensionär) självskriven CHEF FÖR DRAMATISKA TEATERN och därmed – tillsammans med Suzanne Osten och radioteaterns Stina Oscarson – för en betydande del av Sveriges teaterliv.

  Margareta Winberg gjorde Eva Lundgren till professor på en inte ens utlyst professorstjänst – den här gången var det Allians-delen av Sjupartiet som befordrade befordringen.

  Här ser ni ett exempel på Ekmans enastående konst – som gör henne till en av Sveriges mest betydande konstnärer:

  http://www.bukowskis.com/auctions/564/327-marie-louise-ekman-utan-titel?gclid=CMLLyP2IwqwCFUVI3godzAeGrA

  Klubbat pris hos Bukowskis för det prepubertala klottret var, som ni ser, 36.000 kronor…

  ”Konstverkets” dubbla symbolik förklarar upphovspersonens enastående ställning i svenskt kulturliv: Gestaltning av Patriarkatets ständigt pågående, fysiska övervåld på oskyldiga, änglalika kvinnor. Död åt Patriarkatet! Leve Solanas!

 8. Urban/Moderatmännen Says:

  För Er Information:

  Moderatmännen vet vad Fredrik tycker då han representerar partilinjen. Vår agenda är att ändra partilinjen med våra idéer. Ett parti som inte har en livaktig gräsrotsbas med nya och för många människor radikala tankar fossiliseras och dör. Det vet Moderaterna lika väl som vänsterpartierna.

  Vi är inget officiellt nätverk inom partiet – vilket folk inte verkar fatta – utan ett helt fristående nätverk som startades av ett gäng män som är moderater. Att nätverket idag består av olika politiska schatteringar och alla kön ser vi enbart som positivt då vi anser att mansfrågorna angår alla om vi någonsin ska få ett jämställt samhälle.

 9. Gustafsdotter Says:

  Ja, vill man befästa SvD-ledarens bedömning av den kulturella nivån på den teater som spelar SCUM så kan man jämföra med dess reklam för den andra aktuella produktionen http://turteatern.se/juliette/.

 10. Backlash Says:

  Urban – Vad är partilinjen angående att låta skattemedel gå till uppvigling för massmord under täckmanteln kultur?

 11. Maria Says:

  Personligen tycker jag det kan vara bra med sådana sim, men att de isåfall bör finnas för båda könen. Det är inte alla som är helt bekväma med att ge sig ut halvnaken framför det motsatta könet, med rädslan att få ens kropp utvärderad.

  Självförtroende sätter nog stopp för mångas vilja att simma.

  Vad tycker du vi ska göra åt kvinnosimmen på badhusen, Per?

 12. ParStrom Says:

  Maria:
  Jag är anhängare av jämställdhet, och tycker därför båda kön ska ha samma tillgång till badhus.

 13. Maria Says:

  Du tycker alltså inte det vore okej med separerat manssim och kvinnosim någon dag i veckan? Då har alla precis samma tillgång.

  Jag tror det vore lönsamt och att fler med dåligt självförtroende skulle våga söka sig till simningen.

 14. totte Says:

  En viktig sak som ingen verkar ha frågat är vem som ska hålla i debatten efter scum.
  Är det ytterligare en feminist som hyllar det dom sett och stärker de feministiska fördomarna?
  ”där ser ni vad ni ungdomar utsätter kvinnor för dagligen.”
  Hade varit roligare om moderatmännen hållt i debatten efter och visat på hur snedvriden och idiotisk feminismen är.

  Man får inte glömma att det faktiskt finns något bra att debattera också i något så uppenbart hatiskt.

 15. Ville no1 Says:

  Har väldigt mixade känslor inför det här.

  http://www.avoiceformen.com/mens-rights/activism/1000-bounty-to-identify-swedish-scum-members/

  Men jag undrar vad dom som satt up SCUM tänker göra nu?

 16. maggan Says:

  Måste säga att jag fascineras över den svagsinthet som kulturfolket uppvisar, man kan nästan tro att de samtliga jublar varje gång de läser sin historia och alla tokerier som folk gjort mot andra. Men i sak så kan man nog fundera på om samhället verkligen är beredda på konsekvenserna av den attityd som uppvisas av dessa nyttiga idioter i kulturens vingård, eller om man helt enkelt väljer att inte se.

 17. Sven-Olav Says:

  Maria skriver: ”Du tycker alltså inte det vore okej med separerat manssim och kvinnosim någon dag i veckan? Då har alla precis samma tillgång.”

  Jag kan inte annat än hålla med.

 18. vmm Says:

  Efter att gymnasieungdomarna har sett SCUM så kan man ju ha seminarier i skolan med tema som tex ”Hur ska vi stoppa feminismen?”. Man kan alltså ta det som utgångspunkt för hur tokig feminismen är och med en diskussion om hur man bäst kan stoppa den.

 19. ParStrom Says:

  Maria:
  Du har missuppfattat saken. Det finns kvinnosim men inget manssim.

 20. vmm Says:

  Maria: ”Det är inte alla som är helt bekväma med att ge sig ut halvnaken framför det motsatta könet, med rädslan att få ens kropp utvärderad.”

  Om det är det som är problemet så måste man ju hindra lesbiska från att komma in på kvinnosimmen också.

  Om du frågar mig så tycker jag enklast vore att badet vore öppet för alla på samma villkor. Såväl män som kvinnor får stå ut med att någon eventuellt tittar på ens kropp, och kan man inte stå ut med det så får man bada i badkaret hemma.

 21. Man & Woman United Says:

  @ Kajsa

  Den viktorianska tiden var en väldigt strikt och pryd tid då till exempel män och kvinnor inte fick bada i samma badhus.

  Hur klarade sig gravida mammor innan mansförbudet? Snacka om att feminismen kväver människorna och Samhället med förbud och sektliknande regler.

 22. Jonna, ex-feminist Says:

  Jag vägrar gå på apartheid-evenemang som kvinnosim. Jag skiter numer i vad andra tycker om mig. Duger jag inte som jag är kan omgivningen dra dit det är varmast. Gäller både män och kvinnor.

 23. Jack Says:

  På svt visades just ett program där lisa marklund fick sitta och göra reklam för sina böcker. Även någon film om män som slår kvinnor visades.

  Det hela avslutades med att programledaren, en man, föreslog att kvinnor borde ta över världen och skapa en rättvis värld, han undrade också hur långt det var kvar. Lisa menade att det kanske räckte med att vrida till det lite, det behövdes inte tas över. Hon refererade också till en kvinnomaktsutredning som kommit fram till att det var ungefär 153 år kvar till jämställdhet. ”153 år” repeterade programledaren förskräckt förmedlande att det måste ju verkligen vara hemskt så som det är nu och att det krävs mycket insatser för kvinnor framöver.

  W T F

  Nu är jag på dåligt humör. Obligatoriska tv-licensen finansierar denna MANIPULATIVA, LÖGNFYLLDA och NAZILIKNANDE propaganda!

  Det man vet med säkerhet är att feminismen har makten att styra vad som visas på TV. Jämför detta med Nordkorea och liknande.

  För övrigt apropå 153 år kvar till jämställdhet, i Sverige har män de senaste 100 åren bara haft bråkdelar av de juridiska rättigheter kvinnor åtnjutit. Hur kan man säga att kvinnor inte varit ett förtryckarsläkte i Svierge?

  Skulle vilja avsluta med en tyst minut för de upp mot 50 000 män i Sverige som varje år, de senaste 100 åren under hot om fängelse, sänkta anställningsmöjligheter och social stigmatisering tvingats arbeta upp till 24 timmar om dygnet i ca ett år utan någon egentlig ersättning. En del dog, andra fick skador för livet men alla sattes back något oerhört jämfört med kvinnor som istället fått leva sina liv som de själva velat och dessutom fått ersättning, iallafall någon, för det arbete de gjort.

  Kanske är det denna normalisering vid att leva som slav som fått svenska män att acceptera feministernas grova utnyttjande och förtal av dem.

 24. Mörker Says:

  @Kajsa

  Ingen bryr sig om era slappa kroppar. Så har kvinnor som fött barn alltid sett ut. Om ni inte kan hantera det så ska ni inte ha barn. Nu är ju det försent, men det finns säkert en pappa som är en tio gånger bättre människa som kan ta hand om ungen.

  Personligen är jag dj. trött på alla dessa mammor i lekparker och på aktiviteter. Jag skulle gärna se att ni höll er hemma och slutade förstöra stämningen för oss andra. Ni glor och ni pratar skit och vansköter era ungar. MEN jag skulle aldrig skrika på förbud mot att ni ska få vara i lekparken. Trots att jag blir lätt illamående av att tänka på er.

 25. Man & Woman United Says:

  Marklund kanske menar att det är 153 år kvar till fascististfeministiskt styre i Sverige.

 26. dolf Says:

  OT
  Jag gick lite hårt åt Pelle Billing i gårdagens tråd om SCUM pga av att han censurerade bort kommentarer från mig på sin blogg. Han gav en schysst respons idag, även om jag inte är helt ense med honom. Men jag ”pudlar” lite här, pluppar ut hornet från Pelles sida och slänger det i närmsta soptunna. (Frid och fröjd m.a.o.)

 27. Man & Woman United Says:

  @ Moderat Männen Genus Nytt PelleBilling blogg

  Förslag:
  Varför kan inte Moderat Männen bjuda in Mansligan för Jämställdhets battle aka föreläsning debatt?

 28. Man & Woman United Says:

  Mansligan
  Mansligan är män som sympatiserar med S-kvinnor och våra idéer. Mansligan är en del av S-kvinnors organisation och engagerar sig i olika S-kvinnofrågor som t.ex. våld mot kvinnor, pappors möjligheter att vara hemma med sina barn, kvinnors arbete och lika lön.

  Alla har vi ett ansvar för att ingripa mot de övergrepp mot kvinnor som pågår runt om i vårt land. Därför uppmanar vi alla män att delta i arbetet mot våldet och i sina namn ta ställning såväl i det privata som i det offentliga mot våld mot kvinnor. Vi vill att män och pojkar ska bli medvetna om våldets utbredning såväl som dess orsaker och konsekvenser. Barn som drabbas av vuxnas våld direkt, men även indirekt som vittnen, ska betraktas som de brottsoffer de är. Det är en angelägenhet för hela samhället att det manliga våldet kan stoppas. De män som begår brott ska självfallet ta konsekvenserna i form av rättsväsendets åtgärder, men mäns våld ska även mötas med professionell behandling eller genom stöd till självhjälpsgrupper. Män i kris ska kunna ha någon att vända sig till och det måste samhället kunna erbjuda. Sverige har bra lagstiftning men det krävs fler redskap för att kunna bryta mäns våld och därmed kunna åstadkomma ett tryggare samhälle för alla.   

  Mansligan ska
  Verkar mot mäns våld och övergrepp.
  Vara positiva manliga förebilder.
  Verka för att utveckla vård och behandling för män.
  Vill du bli medlem i Mansligan?

  Då måste du vara en sjusärdeles karl! Du måste sympatisera med S-kvinnor och våra idéer. Du måste också vara beredd att då och då gå ut och säga ifrån – t.ex. när det gäller våld mot kvinnor, pornografi, kortare arbetstid, pappors möjligheter att vara hemma med sina barn, kvinnors arbete och kvinnors lika lön. Mansligan har ett hundratal medlemmar. Att vara medlem i Mansligan kostar 250 kronor per år. För den summan får du alla nummer av vår tidning Morgonbris och du får inbjudningar till möten och konferenser. Du som vill bli medlem skickar ett mail till Berin Balta, berin.balta@s-kvinnor.se.

 29. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Jack

  Jag förstår din ilska Jack, den är helt sund. Kan berätta att de här idéerna är alltid på agendan i kvinno-/tjejföreningar. Att vi behöver mycket mer feminism.

  Gud alltså vad jag blir trött på den lögnaktiga religionen. Ångrar inte en hundradels sek. att jag lämnade feminismen.

 30. Jack Says:

  Man & Woman,

  Nej, jag tror kvinnan är psykotisk och faktiskt inte är medveten om att hon själv är fylld med lögn som kvinna.

  Tvyärr är det så med oss människor att vi ofta använder oss av andra människors åsikter för att kontrollera att vi är psykiskt friska. Detta naturliga beteende gör att det nästintill är omöjligt att upptäcka, för många, att de själva verket befinner sig i en masspsykos, andra människor bekräftar ju vad de säger!

  De känner ju sig friska, får sina pengar från statskassan för kunna fylla sin bukar och ha tak över huvudet, och de säger som alla andra. De fungerar på de flesta sätt!

  De få människor som å andra sidan börjar koppla skillnader i vad som sägs och vad som faktiskt går att observera kommer istället båda av sig själva och av andra att ifrågasättas, kanske rent av proklameras vara psyksjuka. Så gjordes i nazityskland, kommunistsovjet och har även gjorts i Sverige och även i många andra delar av västvärlden idag. Den sanning som ligger idet är att det nog krävs ett självdestruktivt drag för att våga gå emot feminismen idag, det eller en stor riskbenägenhet.

 31. Pär.B Says:

  Badet är inte öppet för allmänheten, utan enbart för skolor och organisationer. Vi får också veta att bland invandrare är simkunnigheten låg, såväl hos kvinnor som män. Men kommunen eller intresseorganisationer väljer att enbart kvinnor ska lära sig simma. Beakta att det inte är kvinnorna själva som tagit initiativet, utan andra som satsat på dem. Om män inte lär sig och någon av dem drunknar anses alltså som naturligt svinn.

  Jag känner igen den här typen av riktad insatts med politiska förtecken. Gravt funktionshindrade som grupp är den mest utsatta grupp som mångdubbelt mer än andra grupper i samhället utsätts för fysiskt våld. Här är kvinnor och män lika mycket utsatta. Kommuner, politiker och intresseorganisationer väljer ändå att enbart, notera enbart, satsa på kvinnorna. När det gäller gravt funktionshindrade kan man ju inte säga att män kan använda sin styrka eller att de tål mer. Vi kan alltså notera att det är epitetet man som gör att den funktionshindrade blir ointressant, ytterst mindre värd som människa.

  Jag kan bara tolka detta på ett sätt: den feministiska könsmaktsordningen kräver att på alla plan sätta kvinnan främst på bekostnad av mannen. Mannen ska vara ett neutrum som endast kan träda fram då kvinnan fått sitt.

 32. Bobukar Says:

  Är den här typen av ‘teater’ också en ”tankeställare” för gymnasieungdomar. Här några gymnasietjejer som säkert är ‘samhällsintresserade’ och fått mycket stöd av sin radikala lärare:

  http://www.youtube.com/user/SCUMGoteborg#p/a/u/0/XJjKJ-_d4YQ

 33. Pär.B Says:

  Kajsa:

  ”Är det diskriminerande mot män att inte få boka t.ex. en tid i gravidsimgrupper (vattengympa för blivande mammor)? Av naturliga skäl omfattar ju ”gravid” enbart kvinnor?”

  Att vara gravid är ett tillstånd, och det är själva tillståndet man då har i fokus. Inte kvinnan som sådan.

  Samma sak med invandrare: de har en bakgrund som gör att de inte ser simkunskap som viktigt, medan vi som svenskar som vuxit upp med all information vet hur viktigt det är. Det handlar alltså om inställningen hos invandraren, inte att han eller hon är invandrare som sådan. Då den här inställningen finns hos både invandrarkvinnor och invandrarmän borde rimligtvis båda könsgrupperna vara i fokus. Men så är alltså inte fallet, utan enbart invandrarkvinnor. Nu vet vi att invandrarkvinnor inte kan/vill bada könsblandat som svenska kvinnor. Att man då separerar badtider för invandrarkvinnor ser jag inte som fel, om det handlar om att sprida nödvändig simkunskap, men lämna invandrarmännens simkunskap därhän anser i alla fall jag som fel.

 34. Jack Says:

  Att ha gravidsim är väl ok, som Pär B skriver, det är en naturlig följd av att att vara kvinna inte att vara kvinna i sig. På samma sätt som gravidsim kan sponsras med statliga medel bör sexservicecenter för män sponsras med statliga medel. Sex är nyttigt för hälsan och höjer livskvaliteten. Svårigheten att få sex är en naturlig följd av att vara man precis som graviditet är en svårighete för kvinnor. Detta gäller i snitt alltså men naturligvtis, alla kvinnor blir inte gravida eller vill simma när de är det, likaså alla män behöver inte sex och vill gå till sexservicecenter.

 35. Jack Says:

  Problemet idag är att vi har gravidsim men inga sexservicecenter. Tänk er statligt finansierade sådana, män i Sverige, detta är inte bara rimligt hur livskvalitets och hälsoskäl ut en möjlighet, utifall tillräckligt många män engagerar sig i mansfrågor.

 36. Man United Says:

  Förslag: Frågan är väckt om öppna fria debatter om
  Jämställdhet 2,0 och att Mansfrågor lyser med sin frånvaro i dagens Jämställdhetsdebatt

  Socialdemokraternas Mansförbund ”Mansligan” nås via S-kvinnor
  angående föreläsning,debatt tillsammans med te x Moderat Männen Pelle Billing Genus Nytt om frågor kring Jämställdhet 2,0

  Kontakt
  S-kvinnors förbundsexpedition:

  Besöksadress: Sveavägen 68

  Box 704 58

  107 26 Stockholm

  Tfn växel: 08-700 26 00

  Förbundsordförande

  Lena Sommestad

  E-post: lena.sommestad@s-kvinnor.se

  Telefon: 08-700 27 47

  Förbundssekreterare

  Susanne Andersson

  E-post: susanne.andersson@s-kvinnor.se

  Telefon: 08-700 27 48

  Mobil: 070-233 12 30

 37. PO Says:

  Man & Woman United säger: 21 november 2011 kl. 14:03: ”Förslag:
  Varför kan inte Moderat Männen bjuda in Mansligan för Jämställdhets battle aka föreläsning debatt?”

  Bra förslag.

  Likaså skulle jag vilja se en debatt mellan feminister och män från hederskulturer.

 38. Lasse Says:

  Angående inställd Demonstration och förklaring. Klipper in mitt inlägg hos Pelle.

  Att jag är besviken är en ”understatement”.

  “För övrigt kommer demonstrationen inte att bli av. Detta på grund av två anledningar:”

  “Målet med att skapa debatt är redan uppnått.”

  En demonstration skulle gett det här uppmärksamhet utanför “nätet” och nått många vanliga människor som inte ser vad som pågår. Fortfarande är det en väldigt begränsad krets som uppmärksammat (radikal) feminismens SCUM.

  Känner 4 personer som arbetar inom skolvärlden, ingen av dem hade en aning vad som pågick angående SCUM.

  “Polisen bedömde att det fanns risk för extremistiska och eventuellt våldsamma motprotester till demonstrationen.”

  Så p.g.a rädsla för radikalfeminister ställer de in, var tog demokratin och det fria ordet vägen ?

  Personligen tycker jag det är mycket dåligt och fegt av moderatmännen.

 39. Pelle Says:

  @Maria

  Om det är dåligt självförtroende som ska styra segregering mellan könen så som ‘Jag vågar inte visa mig för andra könet’ etc så lär det ju knappast lösa problemet genom att exkludera halva befolkningen. Det om något lär ju bli en betingning som ytterligare spär på det ‘dåliga’ att visa sig inför andra människor.

  Ett psykiskt problem löses inte av att springa ifrån det. (dessutom så är det rätt många män som har kroppskomplex. Jag har själv haft det).

  Snacka om att stoppa huvudet i sanden.

 40. En manlig förskolärare Says:

  Apropå tjejsim om anlednigen är att man av religösa eller andra skäl inte vill visa sig halvnaken för män så borde väll Burkini vara ett fullgot alternativ, eller?

 41. Hjalmar Says:

  En manlig förskolärare:

  ”Apropå tjejsim om anlednigen är att man av religösa eller andra skäl inte vill visa sig halvnaken för män så borde väll Burkini vara ett fullgot alternativ, eller?”

  Alldeles riktigt. Så nu finns inget argument kvar för segregering i badhusen. Eller?

 42. Lasse Says:

  @Urban

  ”Vi är inget officiellt nätverk inom partiet – vilket folk inte verkar fatta – utan ett helt fristående nätverk som startades av ett gäng män som är moderater. Att nätverket idag består av olika politiska schatteringar och alla kön ser vi enbart som positivt då vi anser att mansfrågorna angår alla om vi någonsin ska få ett jämställt samhälle.”

  Skulle gärna vilja höra din kommentar angående den fredliga demonstration som skulle genomföras, eftersom Ni lät våldet besegra demokratiska rättigheter.

  Varför talas de så tyst om de hot som tydligen framställts från radikalfeminister och som förhindrade er till den här markeringen /demonstrationen.

 43. Anonymous Says:

  Anonopssweden is watching all that preach violence. S.C.U.M and its supporters you can Expect us.

 44. Lasse Says:

  Morgondagens Nyheter i krigsrubriker:

  Fredlig demonstration mot TUR teaterns uppsättning av SCUM manifestet fick ställas in efter hot om våld från meningsmotståndare och radikalfeminister.

  (skulle inte tro det)

 45. Lasse Says:

  Kommer inte ens bli en notis.

 46. Info Says:

  PETRA HJORTENSJÖ

  heter en frilansande, yngre ”kulturarbeterska”, som hedrats med att få ännu en artikel införd på Newsmill. Här har ni Petra:

  http://metrobloggen.se/petran/

  Artikeln utgör ännu ett flammande försvar för Valerie Solanas´ storhet och TUR-teaterns viktiga och bejublade uppsättning av SCUM-manifestet. En förtjusning, som tydligen hela ”teatersverige” delar. Så här skriver Petra:

  ”Ikväll går teatersverige kvinna och man ur huse, och högläser Solanas manifest i foajéer landet runt från institutioner till friteatrar, som inbjudan gör gällande: ”i protest mot angreppen mot den fria konsten och mot ett alltmer anti-feministiskt och kvinnofientligt samhällsklimat, i protest mot hoten om våld mot kvinnor som uttalar sig feministiskt (…) ”, och ”i solidaritet med alla våra systrar som kämpar för att få leva, verka och skapa obehindrat i detta mansdominerade samhälle”. Jag kommer att vara med och läsa. NU räcker det!”

  Här har för resten GenusNytt tidigare lagt märke till Petras Newsmill-verksamhet, ”Ännu en penisfixerad feminist”:

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/03/09/annu-en-penisfixerad-feminist/

 47. Lasse Says:

  Jahapp då har man blivit censcurerad från SVD igen, trots att jag hållt mig till alla regler, skrivit ett mycket sakligt inlägg.

  Enda jag gjorde var att kritisera feminismen och det räckte.

  Blir så less man skulle ju lika gärna kunnat bo i östtyskland på 60-yalet.

 48. Lasse Says:

  Märkliga är att mitt inlägg legat där hela dagen men så fort de radikalfeministiska skribenterna kom upp på banan, så försvann det.

 49. Musse Pig Says:

  Fantastiskt! MX hade nog inte drömt om att hans spegelvändning skulle engagera ”kultureliten” så till den milda grad.

 50. Musse Pig Says:

  Ska skaffa en ”Pär Ström”-mask till nästa allhelgona och gå och ringa på dörren hos kända radikalfeminister här på Södermalm. Stöter jag dessutom ut ett ”buh!” så får de väl panik och samlas på medis sjungande ”we shall overcome”‘, hållande varandra i handen, kramande varandra, gråtande i bästa offerkoftan.

 51. Musse Pig Says:

  Oops! Nu blir jag väl anmäld för mordhot…..

 52. aristo Says:

  Det här med att läsa upp scum på teatrar runt om i landet ”i protest mot angreppen mot den fria konsten ”.
  Var gömmer sig den feministiska kultureliten när yttrandefriheten verkligen behöver försvaras; när religiöst hat riktas mot rondellhundar, muhammedteckningar och föreställningar på kulturhuset? Sparka på den redan liggande, hunsade västerländske mannen kan man men kritisera verkligt kvinnoförtryckande ökenreligioner eller försvara de konstnärer (händelsevis män) som gör det, vågar man inte. Då piper man iväg med svansen mellan benen…

  Patetiskt!

 53. Jämställdhetsfeministern Says:

  Självklart måste alla Sveriges gymnasiebarn se feministisk teater om att män är en biologisk olycka och bör utrotas, i den slutgiltiga jämställdhetslösningen. De som inte tycker det är bara okunniga.

 54. Mia Says:

  Mattias säger:21 november 2011 kl. 14:43
  ”Mia, ”demokratins slagfält”?! Tänk vad de två små orden berättar om dig och vilka du umgås med!”
  Mattias tänk vad din kritik berättar om dig och de du umgås med vilka åsikter du o ni har om demokratiska rättigheter som jämställdhet!!!!!!!!!!!
  Machonormen?????????? Usch – usch – usch – usch – usch – usch – usch – usch – usch – usch – usch – usch!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Aktivarum säger: 21 november 2011 kl. 13:32:
  ”Fel! De flesta kvinnor gör vanligen konservativa livsval.” + ”De prioriterar inte er sida privat. De prioriterar sig själva privat.”
  Och detta vet du hur??????????????????
  Hmmm låt mej se nu. Dom flesta kvinnor har oxå chansen att skriva av sej här inne. Men gör det uppenbarligen inte. Mest män här inne och bland oss tjejer är det nästan bara mothugg mot er. Med undantag av TVÅ könsförrädare, vilka vet ni redan!!!!!!!!!!!!!
  ” jag pratade om framtid.”
  Nope i inlägget ”Aktivarum säger: 20 november 2011 kl. 20:15” längst ner står din beskrivning i förfluten tid. Vänligen sluta prata emot dig själv, va???????????
  ”Du förstår riktig vetenskap”
  Hur ska du begära att vi andra ska förstå riktig vetenskap när du inte själv förstår varken den eller kan låta blir att prata mot dig själv????????????????
  ” sysslar med prediktion”
  Er/patriarkatets prediktion är på sophögen!!!!!!!!!!!!
  ”korrekta framtidsbedömningar.”
  Ge dig inte på sånt du inte begriper dig på!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ”Precis det konservativa val jag pratade om – medan er sida förespråkar mannen skall vara mer inblandad i barnuppfostran (så kvinnor kan lägga mer tid på jobbet) så sitter till och med du själv och kramar mammarollen. Inte ens du själv är alltså på ”er” sida där.”
  När har jag förnekat mammarollen???????????? Allvarligt, är du alltid så här dum i huvudet när du debatterar???????????
  Jo du jag är absolut på ”vår” egen sida. Mammarollen är definitivt en feministisk grundpelare som du är dum, blåst och blind för att se. Ni jämställdister brukar lixom gnälla på att ni män inte får ta ansvar för barn. Köra dom till fotbollsträning räknar ni som ansvarstagande men sköta ungarna när dom är 1-2 år klarar ni inte. Kanske pga du/ni stannat av på den åldersnivån i utvecklingen???????????
  ”Adoption bara stärker min poäng.”
  Nej, den försvagar din poäng för den visar att våra idéer inte dör ut så som du hoppas i ditt inlägg Aktivarum säger: 20 november 2011 kl. 21:02. Där du fö skrev detta ” Genusutbildade kvinnor har ju knappt några barn”
  Och detta vet för att …… ???????????
  Vad menar du som (o)”vetenskapsman”med knappt???????????
  ”Har man inte utrustning som fungerar så får man ju gå till de personer som har det.”
  Ja du har då inte någon utrustning heller, inte mellan örona iaf. Adoption behöver inte bero på biologiska orsaker.
  ” Vad du gör när du förespråkar adoption är visar att de personer vars barn du vill adoptera har ett fungerande system medan DU inte har det.”
  Fel! Vad jag gör med hjälp av adoption är att jag driver vidare vår humana ideologi till nästa generation.
  ”Utan dem så är du ingenting.”
  Inte du heller, ensamvarg och singel och tror medaljongen du har mellan benen är bara till för att röra om i kaffekoppen med. För din egen skull A, sluta använda stödbenet som hjärna!!!!!!!!!!
  Du, du behöver inte ens något öht för att vara ingenting. Du är en veritabell nolla, men du försöker dölja det väl, och är för tom i skallen för att fatta det själv det också!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jonna, ex-feminist säger: 21 november 2011 kl. 13:38:
  Men skriv ordentlig svenskava???????? Iaf innan du uttalar dig, könsförrräderska där. Hur kan du byta till den här pajasligan som clownen Aktivarum och andra macho nördar tillhör???????????????????
  Säg mig va vart de i Pär ströms sk ”myt”-böcker du föll för???? Har du läst dom öht eller???????? Bara ref till vad hans lärjungar här på hemsidan påstår????????

 55. Lasse Says:

  @Musse Pig

  OT

  Du som är påläst.

  Har hört att numera krävs inte fängelsestraff som påföljd för att man skall lämna ut ett IP nummer. Det räcker med bötespåföljd vilket innebär att trakasserier, ärekränking, förtal, föroämpning etc. räcker.

  Stämmer det ?

 56. Mia Says:

  Lika rättigheter till hbt-personer över hela världen!!!!!!! Rätt att gifta sig o skaffa familj när vi vill med vem vi vill!!!!!!!!!!!

 57. Musse Pig Says:

  Hej Lasse! Jag önskar att jag kunde kalla mig påläst, men jag hinner knappt läsa dagstidningen nuförtiden. Nej, jag vet inte, men det låter som en trolig lagändring makten skulle ta till för att tysta oönskad opinion.

 58. Ritsurei Says:

  Varför inte slå två flugor i samma smäll och köra kvinnosim kombinerat med pensionerade valfångares söndagsutflykter? De gamla får röra på sig samtidigt som kvinnorna upplever sig extra motiverade under motionspasset?

 59. Aktivarum Says:

  Mia:

  ”Och detta vet du hur??????????????????”

  Detta vet vi genom att undersöka marknadskrafterna. Marknaden är nämligen helt utan ideologi förstår du.

  ”Hmmm låt mej se nu. Dom flesta kvinnor har oxå chansen att skriva av sej här inne. Men gör det uppenbarligen inte.”

  Uppenbarligen är din läsförmåga inte den bästa. Att skriva av sig här inne sorterar under ORD men vad jag pratade om var handling. Jag har just förklarat att jag struntar i vad de säger, jag analyserar marknaden dvs vad de gör.

  ”Nope i inlägget ”Aktivarum säger: 20 november 2011 kl. 20:15” längst ner står din beskrivning i förfluten tid. Vänligen sluta prata emot dig själv, va???????????”

  Internet är framtiden. Förstår du inte det är det ditt problem. De flesta har märkt att Google och Facebook tillhör världens viktigaste företag redan idag.

  ”Er/patriarkatets prediktion är på sophögen!!!!!!!!!!!!”

  Patriarkat är ett mansfientligt nonsensord. Som Kathy Young påpekat, alla moderna samhällen sorterar som patriarkat. Att avskaffa patriarkatet är samma sak som att åka 1000 år tillbaka i tiden. Så länge du använder patriarkatets uppfinning datorn och patriarkatets uppfinning telefonen så kommer inte patriarkatet att riskera försvinna. Du säger dig hata patriarkate men lever helt beroende av det och dess skapelser – som utan patriarkatet inte en hade existerat.

  ”När har jag förnekat mammarollen???????????? Allvarligt, är du alltid så här dum i huvudet när du debatterar???????????
  Jo du jag är absolut på ”vår” egen sida. Mammarollen är definitivt en feministisk grundpelare som du är dum, blåst och blind för att se.”

  När mamma är med barnen så gör hon inte karriär. Din sida är antingen för karriär (dvs vill pappa skall vara mer med barnen) eller så blåsta ni tror att ni är diskriminerade när ni inte gör karriär trots tiden ni lägger på barnen. Lycka till att konkurrera med kvinnor som skaffar en man som lägger tid på barnen och själva lägger mer tid än ni på att bli BRA på saker.

  Det enda ni är bra på är att klaga på pappa staten.

  ”Ni jämställdister brukar lixom gnälla på att ni män inte får ta ansvar för barn. Köra dom till fotbollsträning räknar ni som ansvarstagande men sköta ungarna när dom är 1-2 år klarar ni inte.”

  Att ta ansvar för barn är och har alltid varit att se till barnen har tak över huvudet, mat på bordet och den början på livet som behövs för att undvika de hamnar i kriminella gäng. De saker du pratar om är lyx som ligger betydligt högre i Maslows trappa och är sålunda helt oviktiga i brist på de andra viktigare sakerna (dvs den viktigaste delen av ansvar för barn)

  Det är bara att titta på hur den svarta minoriteten i USA fått sina barn mördade av andra barn. Vet du hur stor del av de ungarna som hade ensamma mammor som ofta hade skaffat barn flera kvinnor med samma man?

  Trodde inte det.

  ”Nej, den försvagar din poäng för den visar att våra idéer inte dör ut så som du hoppas i ditt inlägg”

  Detta är en demokrati. Poängen är inte att deras ideer dör ut. Poängen är att de förlorar etfersom folk era ideer inte tilldelar är fler till antalet. Vilket ni själva erkänner varenda gång ni säger att ni strävar efter att avskaffa det NORMALA.

  Det normala har fler röster än ni i ett demokratiskt samhälle. Nåt ni hade fattat om ni brydde er om demokrati det minsta men likt modedivor på en catwalk är det bara IMAGE ni bryr er om.

  ”Och detta vet för att …… ???????????”

  Folkbokföringen visar det är den gruppen av utbildade kvinnor som statistiskt varken har barn eller man.

  ”Fel! Vad jag gör med hjälp av adoption är att jag driver vidare vår humana ideologi till nästa generation.”

  Ideologier har – liksom andra mellanhänder – spelat ut sin roll. Vi behöver inga ideologier längre i den här delen av världen. Nästa generation är mer intresserad av Lady Ga-Ga än de är av dig. Nästa generation läser varken dina böcker än någon annans.

  Varför tror du svenska vänstern är så fixerad av invandrare? Folk som levde här från början bryr sig inte.

  ”Inte du heller”

  Vad vet du om det? Psykoanalyser av den form du gjorde hör till Freuds ”make shit up”-skola. Vet du ens något om psykoanalysens bakgrund eller imiterar du bara en dokumentär om Freud som du råkade se på Discovery Channel?

  ”Du, du behöver inte ens något öht för att vara ingenting. Du är en veritabell nolla, men du försöker dölja det väl, och är för tom i skallen för att fatta det själv det också!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

  Vad du tror/tycker om mig personligen skiter jag i. Jag har tillräckligt med vänner. Beträffande opersonligaåsikter: Well folk ansåg George Lucas var en nolla också när han var yngre. Beträffande vetskap så har du ingen för du känner inte mig.

 60. ninnitokan Says:

  @ Maria:

  Du tycker alltså inte det vore okej med separerat manssim och kvinnosim någon dag i veckan? Då har alla precis samma tillgång.

  Jag tror det vore lönsamt och att fler med dåligt självförtroende skulle våga söka sig till simningen.

  Det tycker jag absolut. Det är helt okej att viga låt säg 2 h i veckan åt vardera grupp för att ge människor som har problem med ”lättkläddhet inför det andra könet” tillgång till simtid.

 61. ninnitokan Says:

  Jonna:
  Jag vägrar gå på apartheid-evenemang som kvinnosim. Jag skiter numer i vad andra tycker om mig. Duger jag inte som jag är kan omgivningen dra dit det är varmast. Gäller både män och kvinnor.
  Jag med. Men det maria efterfrågar är något annat.
  Hennes fråga är: ”Om både kvinno- och mans-sim fanns i samma utsträckning, skulle det vara okej då?”

  Det tycker jag helt klart är förenligt med jämställdistisk ideologi.
  ”apartheid-evenemang” är ju kvinnosim för att den verklighet Maria efterfrågar inte finns i vår nutid.

 62. ninnitokan Says:

  @ Mia säger:
  22 november 2011 kl. 4:37

  Lika rättigheter till hbt-personer över hela världen!!!!!!! Rätt att gifta sig o skaffa familj när vi vill med vem vi vill!!!!!!!!!!!

  Oj! En kommentar från dig som du och jag(och det lär gälla många här) är helt ense i. Det artar sig;)

 63. Aktivarum Says:

  Mia:

  ”Lika rättigheter till hbt-personer över hela världen!!!!!!! Rätt att gifta sig o skaffa familj när vi vill med vem vi vill!!!!!!!!!!!”

  WOW! Väldigt smart att attackera de västsamhällen som är positiva till den utvecklingen medan länderna i världen som står för de rakt motsatta värderingarna ostört blir starkare och starkare då?

  Inte direkt historiens mest intelligenta plan för hbt-rättigheter.

 64. Maria Says:

  Pelle:
  ”Ett psykiskt problem löses inte av att springa ifrån det. (dessutom så är det rätt många män som har kroppskomplex. Jag har själv haft det).

  Snacka om att stoppa huvudet i sanden.”

  Men dåligt självförtroende är väl inget man löser genom att visa sig naken framför andra? Sånt får man nog jobba på utanför simhallen. Jag menade även på att ur ren ekonomisk synpunkt, har simhallarna förmodligen en del pengar att tjäna på segregerade simtimmar.

  Jag sa ju dessutom att båda könen har komplex och att det därför borde finnas både mans och kvinnosim, vem är det som stoppar huvudet i sanden egentligen? Du läste ju inte ens vad jag skrev och drog en snabb slutsats att jag bara talade om att kvinnor har dåligt självförtroende..

  Det är inte bara dåligt självförtroende, utan även en rädsla att få ens kropp utvärderad av motsatta könet som kan ligga till grund varför man vill ha segregerade simtimmar.

  En ung kille med gott självförtroende kanske är obekväm med sugna kvinnors blickar och vice versa. Det blir lite som en frizon.

  Självklart finns det ju HBT-människor, ett gay-sim blir betydligt svårare att hålla i enligt den principen, självklart. Hur man skulle lösa det – vet jag inte.

  @Pär Ström
  ”Du har missuppfattat saken. Det finns kvinnosim men inget manssim.”

  Nej, jag har inte missuppfattat. För att utveckla min fråga så undrade jag om du ställer dig kritisk eller inte inför dedikerade timmar med både manssim och kvinnosim .

  (Och jo, det finns – men allt för få exempel. Här är ett: http://www.dotoday.se/sv/huddinge/varbyhallen/varbyhallen/1084933-a)

 65. Maria Says:

  (Angående meningen ”Det blir lite som en frizon.”, den blev lite abrupt. Jag menade att segregerade simtimmar kan bli en frizon från rädslan att bli utvärderad av andra könet och att bara kunna motionera utan att tänka på att bli utvärderad positivt eller negativt. Det finns många som är oroade för just detta. )

 66. Jonna, ex-feminist Says:

  @ ninnitokan

  ”Hennes fråga är: ”Om både kvinno- och mans-sim fanns i samma utsträckning, skulle det vara okej då?””

  Jag tycker numera att varje åtgärd som delar människor pga typ kön är felaktig. Som jag skrivit innan så köpte jag inte Rosa bandet detta året. Även om mustasch-kampanjen finns. Men det är separatistiska åtgärder. Om det är ok om båda åtgärderna är ”lika omfattande” skulle det kunna vara ok för mig iaf. Men då blir det problem med ”omfattningen”, det kan ibland bli typ svårt att kvantifiera omfattningen på ett ”rättvist” sätt.

  Huvudregeln som jag sätter störst värde på är ingen åtskillnad pga fysiska egenskaper som typ kön. Det utestänger ju halva befolkningen. Och är inte i normalfallet att föredra.

  Men jag förstår din tankegång ninnitokan.

 67. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Mia

  ”Men skriv ordentlig svenskava???????? Iaf innan du uttalar dig, könsförrräderska där. Hur kan du byta till den här pajasligan som clownen Aktivarum och andra macho nördar tillhör???????????????????”

  Du är inte rätt person att kritisera andras språk, du med dina tusentals utropstecken.

  Aktivarum har jag ändrat uppfattning. Han eller hon har i princip oftast klart för sig och kan argumentera för sina uppfattningar, du kan inte ens formulera dina uppfattningar.

  Pär Ströms böcker har jag läst från pärm till pärm ja, efter nyår ska jag läsa dom ännu noggrannare och göra en mindmap med dom viktigaste källorna. Det borde finnas ett Index lr sakregister bak i böckerna, men det hade inte hjälpt dig på traven att nyktra till från feminismens rus och lögnaktiga propaganda.

 68. Mia Says:

  ”Detta vet vi genom att undersöka marknadskrafterna. Marknaden är nämligen helt utan ideologi förstår du.”
  Skitsnack, marknaden bygger mest på kapitalism och liberalism, den är oberäknelig förstår du!!!!!!!!!!!
  ”Uppenbarligen är din läsförmåga inte den bästa.”
  Den är vida över din läsförmåga nåt som du visat flera ggr redan!!!!!!!!!!!
  ”Jag analyserar marknaden dvs vad de gör.”
  Jo det fattar jag att du försöker göra Lilleman men marknaden gör inte alltid som du analyserar!!!!!!!!!!!!!!!
  ”Internet är framtiden. Förstår du inte det är det ditt problem. De flesta har märkt att Google och Facebook tillhör världens viktigaste företag redan idag.”
  Internet är snart typ 20 år gammalt och än har ni inte lyckats slå hål på feminismen ert största hatobjket. Så det är inget probkem förstår du. För samtidigt som ni kan använda internet, så kan vi göra likadant!!!!!!!!!! Klarar din kycklinghjärna att ta in den ekvationen??????????
  ”Patriarkat är ett mansfientligt nonsensord. Som Kathy Young påpekat, alla moderna samhällen sorterar som patriarkat. Att avskaffa patriarkatet är samma sak som att åka 1000 år tillbaka i tiden.”
  Nej den ideologiska biten av patriarkatet är gamla reaktionära bakåtsträvande uppfattningar som du visar öppet genom dina öppet rasistiska åsikter och tom försvarar andra lika dana skitstövlar som han den där MX.
  ” Så länge du använder patriarkatets uppfinning datorn och patriarkatets uppfinning telefonen så kommer inte patriarkatet att riskera försvinna.”
  Inte produkterna, men fler tjejer i IT och teknik så klarar vi oss gott utan dig och din ”vetenskapliga/teknokratiska” avföring.
  ” Du säger dig hata patriarkate men lever helt beroende av det och dess skapelser – som utan patriarkatet inte en hade existerat.”
  Jag hatar patriarkatets strukturer som kränker kvinnor jag. Du hatar all kvinnokamp för rättvisa och jämlikhet. Ditt rasistiska kvinnohat döljer du inte precis. Är du nazist med?
  ”När mamma är med barnen så gör hon inte karriär. Din sida är antingen för karriär (dvs vill pappa skall vara mer med barnen) eller så blåsta ni tror att ni är diskriminerade när ni inte gör karriär trots tiden ni lägger på barnen.”
  Nej min sida är för delat föräldraansvar, mer pappaledighet som kompletterar mammafunktionen!!!!!!!!!!
  ” Lycka till att konkurrera med kvinnor som skaffar en man som lägger tid på barnen och själva lägger mer tid än ni på att bli BRA på saker.”
  Tack du men det behövs inte, det har ordnat sig för flera medsystrar. Du är bara för tom i kolan för att fatta det.
  ”Det enda ni är bra på är att klaga på pappa staten.”
  Ursäkta mig nu din rasist, men det är snarare NI, du och ditt rasistiska anhang här som ständigt gnäller på staten, pga bidrag till kvinnoföreningar, felaktiga domslut, felaktiga politiska åsikter i riksdagen. Nej du övertygar inte många med din teknokratiska rappakalja.
  ”Att ta ansvar för barn är och har alltid varit att se till barnen har tak över huvudet, mat på bordet och den början på livet som behövs för att undvika de hamnar i kriminella gäng.”
  Byt inte ämne nu. Att ta ansvar för barn pågår genom hela uppväxten från dag 1 efter födseln, och är fler saker än tak och mat som du yrar om!!!!!!!!!!!!!!!! Jag förstår nu varför du inte klarar av att se ett jämställt samhälle!!!!!!!!!
  ”De saker du pratar om är lyx”
  Att byta på småbarnen är lyx. Hahahahah herregud du ääääär verkligen såhär blåst i kolan Aktivarium!!!!!!!!!!!!!!!
  ”Det är bara att titta på hur den svarta minoriteten i USA fått sina barn mördade av andra barn. Vet du hur stor del av de ungarna som hade ensamma mammor som ofta hade skaffat barn flera kvinnor med samma man?”
  Är det operation fokusflytt nr 2 då??????????? Klarar du öht hålla dig till diskussionen, ditt rasistiska våp???????????
  ”Trodde inte det.”
  Du vet inget om vad jag vet.
  ”Detta är en demokrati.”
  Jisses haur har du upptäckt det Lillemannen??????????
  ”Poängen är inte att deras ideer dör ut. Poängen är att de förlorar etfersom folk era ideer inte tilldelar är fler till antalet. Vilket ni själva erkänner varenda gång ni säger att ni strävar efter att avskaffa det NORMALA.”
  VI vill utveckla det normala, en väsentlig skillnad!!!!!!!!
  ”Det normala har fler röster än ni i ett demokratiskt samhälle. Nåt ni hade fattat om ni brydde er om demokrati det minsta men likt modedivor på en catwalk är det bara IMAGE ni bryr er om.”
  Hahahaha, här känner du dig och din egen sidan själv genom motsidan. Härligt att se!!!!!!!!!!!! Frånsett modedivor som inte har att göra med feminismen, nåt du försöker påstå.
  ”Folkbokföringen visar det är den gruppen av utbildade kvinnor som statistiskt varken har barn eller man.”
  Är du alltid lika preciserad med dina källor, länk??????????
  Fel! Vad jag gör med hjälp av adoption är att jag driver vidare vår humana ideologi till nästa generation.”
  ” Nästa generation läser varken dina böcker än någon annans.”
  Hahahahah, de läser inte dina/Ströms skitböcker heller mao. Härligt att se en sådan backning. Men nej, de b ehöver inte läsa mina böcker, jag har aldrig påstått att jag skrivit böcker. Dock får folket sin dagliga dos av feminism i medierna. Det ska de få i framtiden med. Ser att du är djupt frustrerad över utvecklingen mot ett jämställt samhälle.
  ”Varför tror du svenska vänstern är så fixerad av invandrare? Folk som levde här från början bryr sig inte.”
  Fokusflytt 3, hahahahahahaha du blir bara roligare för varje kommentar!!!!!!!!!!!!!!!!
  ”Vad vet du om det? Psykoanalyser av den form du gjorde hör till Freuds ”make shit up”-skola.”
  Jag vet det för du ”känner mig” på vad jag har och inte har. Så länge du ”känner mig” så kommer jag”känna dig”!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ” Vet du ens något om psykoanalysens bakgrund eller imiterar du bara en dokumentär om Freud som du råkade se på Discovery Channel?”
  Jovisst, fortsätt känna mig bara. Bra försök, men det stämmer inte!!!!!!!!!!!
  ”Vad du tror/tycker om mig personligen skiter jag i.”
  Jaj det vet jag redan,men du, att jag skiter i att du skiter i det.!!!!!!!!!!!!!!!
  ” Jag har tillräckligt med vänner.”
  Nej du är en liten ensamvarg som inte har annat göra än hålla på att skriva ditt nonsens här på internet. Men forsätt med det för all del, ju mer du skriver , ju mer ser läsarna vilka åsikter du har!!!!!!!!!!
  ”Beträffande opersonligaåsikter: Well folk ansåg George Lucas var en nolla också när han var yngre. Beträffande vetskap så har du ingen för du känner inte mig.”
  Nej fy f*n en sån rasistisk skit skulle jag aldrig vilja känna. Men ser på dina inlägg vilka åsikter du har och då har man inte många vänner.
  Spy bar som du yrade om i en kommentar till någon annan: vilket skojare du är för du är inte tilräckligt gammalt för att släppas in där!!!!!
  Ang hbt: dom flesta länderna i väst godkänner inte samkönande äktenskap. Hur dom motsatta länderna blir starkare av ett par ord av mig (du skiljer ju själv på ord här o handling ute på marknaden) är en gåta. Inkonskvent får blir ditt öknamn nr 2 förutom rasist då alltså!!!!!!!!
  Du kvarstår som en rasistisk nolla utan argument för dina vilseledande åsikter.
  Ska bli kul att bemöta din skit i fortsättningen med, ser verkligen fram mot det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: