”Vita män kan inte diskrimineras” skriver feminist

by

En representant för partiet Feministiskt Initiativ har skrivit en debattartikelpå SVT Debatt med rubriken ”Vita män kan inte diskrimineras som kvinnor”. Mycket ska man höra innan öronen trillar av. Trots att jag är oerhört luttrad häpnar jag över denna debattartikel.

I en kommentar till att flera män har stämt Polishögskolan för mansdiskriminering vid antagningen skriver FI:s Sissela Nordling Blanco:

”Feministiskt initiativ är positiva till en debatt om hur vi kan skapa en arbetsmarknad fri från diskriminering. Men det är oroande att den strukturella diskriminering som kvinnor och rasifierade personer möts av debatteras med samma termer som de fåtal fall av negativ särbehandling av vita män som i alla andra fall har störst möjligheter till anställning, karriär och hög lön.”

Man ska alltså inte göra en förutsättningslös bedömning av om diskriminering skett eller inte. Istället ska man först titta på vilken grupp det rör sig om. Och det avgör om det är att betrakta som diskriminering eller inte.

Inget ”lika inför lagen” här inte. Grupptillhörighet avgör hur reglerna ska tolkas. Enligt Feministiskt Initiativ.

Man skakar på huvudet. Tänk att detta parti gör anspråk på att få styra ett helt land. Vi lever i Sverige i nådens år 2011.

För övrigt undrar jag vad en ”rasifierad” person är. Jag har aldrig hört det ordet förut. Är jag rasifierad, till exempel? Jag antar det, eftersom jag tillhör en ras.

Dessutom undrar jag var hudfärgen kommer in i bilden. De där männen som stämt Polishögskolan har gjort det för att de anser att kvinnor tagits in, trots sämre meriter, för att de är kvinnor. Vad har det med hudfärg att göra?

Feminister har en otrolig förmåga att förskjuta en diskussion som handlar om kön till att handla om hudfärg. Plötsligt är det något med ”vit medelålders man” som kommer ur deras munnar. Jag har hört det många gånger förr, och också fått det slängt i ansiktet på mig vid debatter. ”Men Pär, du som är vit medelålders man…”.

Nästa sak. Av denna formulering, längre ned i debattartikeln, framgår att Feministiskt Initiativ är anhängare av positiv särbehandling (vilket innebär diskriminering av en annan grupp):

”Ett mål för den feministiska politiken är att bryta segregeringen och ojämlikheten både i högre studier och på arbetsmarknaden. Detta är inte något som bara löses med positiv särbehandling, men vi bör fundera över varför arbetsmarknaden ser ut som det gör och vad vi kan göra åt den systematiska diskrimineringen.”

Det är tragiskt att notera att Feministiskt Initiativ inte är anhängare av jämställdhet, jämlikhet och likhet inför lagen.

För övrigt: Här och här kan du läsa fler feminister hylla SCUM-manifestet och Turteaterns uppsättning av hatbudskapet.

Annonser

70 svar to “”Vita män kan inte diskrimineras” skriver feminist”

 1. PO Says:

  Bara minoriteter kan diskrimineras.

  Men, män är en minoritet.

 2. Pelle Says:

  Det borde väl vara principiellt en diskriminering då vissa inte har ‘rättigheten’ att bli diskriminerad. Eller är jag ute och cyklar?
  Klantigt och naivt uttalande av Sissela oavsett.

 3. Man & Woman United Says:

  För män och kvinnor som inte är ”vita”, är ”vita” och känner sig diskriminerade av denna radikalfeminist. Väntar fredliga och kärleksfulla debatter,föreläsningar och demonstrationer för jämställdhet 2.0

  Vänsterextremister är sjuka i sitt hat lika vidriga och kyliga som höger extrema. Låt de gå i parterapi och marginalisera dom för att diskutera sakfrågor och humanistiska värdegrunder.

  Väljarna visade genom demokratisk röstning sin ståndpunkt mot fi.
  Genom att läsa elitfeministerna av susanna popova tagit del ger det en av svt könskriget och grävande bloggar förklaras hur rättsvidriga extremister tillåts hålla sig kvar inom stat och etablisemang. Hur många procent fick fi i senaste riksdagsvalet???

 4. maukonen Says:

  Vita män kan inte diskrimineras?
  Hmm, jag har hört talas om att vita män inte kan hoppa (White Men Can’t Jump), men visst kan väl vita män precis som alla andra bli diskriminerade.
  Ibland undrar jag om det är en fördel att hjulet snurrar men hamstern är död, för att resonera och agitera det budskap och syn på människor som feminister gör i Sverige är skrämmande.
  När det gäller ordet rasifierad så får jag rysningar och tankarna går oavkortat till raslärorna som härjade under 1900-talets första hälft.
  Jag har hört en person säga på TV att när han blev tillfrågad vilken ras han tillhörde, detta ägde rum i USA, så svarade han den mänskliga rasen. (Human race)
  Ett svar som jag tycker är det bästa man kan ge på en så konstig och indelande fråga.

 5. Backlash Says:

  rasifierade personer

  Lol, det var ett nytt uttryck. Står det i SAOL? Vad betyder det? Tillhör inte alla personer någon ras, om man nu anser att raser finns? Och som Pär skriver, är ju just ‘Vita heterosexuella medelålders män’ en grupp som ofta rasifieras helt öppet i medierna.

  Men jag håller inte med Pär om detta:
  ”Det är tragiskt att notera att Feministiskt Initiativ inte är anhängare av jämställdhet, jämlikhet och likhet inför lagen.”

  Jag tycker inte det är ett dugg tragiskt, det bidrar ju bara till att hålla dessa rödtomtar utanför riksdagen. Vad jag tycker är betydligt värre är att vår jämställdhetsminister inte heller tycks vara anhängare av ovanstående och ändå kommer undan med det.

 6. Men@Work Says:

  Ja, FI är ett tragiskt parti. Tre promille (väljarstöd) räcker för en riktig dängfylla, men lyckligvis är det långt från att komma in i riksdagen. Jag räknar med att FI kommer att vakna upp med en rejäl baksmälla när den RIKTIGA jämställdhetsdebatten nu drar igång på allvar…

 7. QED Says:

  Kör denna genom transgenus

  http://hd.se/kultur/2011/11/19/scum-gar-igen/

  t.ex. http://transgenus.eu/2010/03/transgenus-radiointervju-och-dataintrang/

 8. Pelle Says:

  Hittade detta på wikipedia.

  ”Rasifiering (från engelskans Racialization[1]) eller etnifiering[2], är ett samhällsvetenskapligt begrepp som beskriver hur människor ses som stereotyper utifrån fördomar om deras bakgrund eller ursprung.”

 9. QED Says:

  Man tycker ju att de som värnar om antidiskrimineringslagar och lagar mot hets mot folkgrupp borde förstå det enkla faktum att de får större moralisk kraft och acceptans om de gäller för alla. Det är elementär social ingenjörskonst. Jämför konstruktionen av många bidragsystem i Sverige som också ”previlegierade” kan dra nytta av.

 10. Clabbe Says:

  Texten som Pär länkar till är åtalbar eftersom den strider mot lagen om hets mot folkgrupp:

  Enligt 16 kap. 8 § brottsbalken kan man dömas för hets mot folkgrupp om man uttalar eller sprider hot eller missaktning mot en grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg …

  Vem gör en anmälan hos JK?

 11. Micke Says:

  Man blir inte ens förvånad längre….

 12. michael Says:

  Då ägnar Sissela Nordling Blanco sig åt att rasifiera vita män

 13. Info Says:

  NI MÅSTE FÖRSÖKA FÖRSTÅ SISSELA NORDLING BLANCO

  Hon är en medfödd radikalfeminist, helt enkelt:

  ”FORTSATT LESBISKT I TOPP HOS Fi

  Till Feministiskt Initiativs kongress i slutet av mars föreslås tre nya talespersoner varav två är lesbiska. Vid kongressen avgår Gudrun Schyman som talesperson.

  När Feministiskt Initiativ samlas till kongress i Malmö den 26-27 mars föreslår valberedningen att två kvinnor och en man tar över rollen som talespersoner.

  Vid kongressen avgår Gudrun Schyman och tidigare i år avled partiets andre talesperson, Stina Sundberg [öppet lesbisk].

  De tre som från nu föreslås leda partiet är Carl Emanuelsson, Sissela Nordling Blanco och Stina Svensson. NORDLING BLANCO och Svensson är bägge öppet lesbiska.

  Inför höstens val, då QX frågade öppna hbt-personer på valsedlarna om viktigaste politiska respektive hbt-politiska frågor lyfte Sissela Nordling Blanco flykting och transfrågan medan Stina Svensson svarade jämställda löner respektive en ny samlevnadsbalk ´som täcker alla samlevnadsformer´.
  Sissela Nordling Blanco är 23 år och bosatt i Stockholm medan Stina Svensson är 41 år från Göteborg. Den tredje talespersoner, Carl Emanuelsson, är 29 år och högstadielärare på Värmdö utanför Stockholm.

  Med två öppet lesbiska i partiledningen fortsätter partiet vara ett av två i Sverige som har öppet homosexuella partiledare. Förutom Fi så leds Piratpartiet av Anna Troberg.

  Att Fi har starkt stöd bland lesbiska visades i den valundersökning som gjordes på Qruiser inför höstens val.”

  http://www.qx.se/samhalle/17030/fortsatt-lesbiskt-i-topp-hos-fi

 14. Hugo Says:

  ”bryta segregeringen och ojämlikheten både i högre studier..”

  Vad bra! Det är ju nästan bara tjejer som pluggar på universitet nuförtiden. Bra att FI planerar en grabbsatsning!

 15. Daniel Says:

  Inte kan det vara så att evolutionen har gjort så att en majoritet här uppe i norr är vita, nej nej.

  Sen att det är en stor fördel när det gäller produktionen av d-vitamin, särskilt på vinterhalvåret.
  Det är bara något som patriarkatet har hittat på.

  Vetenskap,logik och objektivitet är patriarkala härskartekniker.

 16. Andreas Dahlin Says:

  Jag blir varken förvånad eller ledsen när FI skriver så här. Bara bra att deras sanna ansikte avslöjas. Utmärkt bevis på att de inte bryr sig om individer utan att allt handlar om könskollektiv.

  Männen som sorterades bort av polishögskolan tillhörde könet man, som enligt Fi ofta har det bra på andra sätt, därför var det inte fel.

  Enligt Fi definieras koncept som ansvar, rättvisa, skuld etc. utifrån två könkollektiv istället för individer.

 17. John Nilsson Says:

  Nej vita män kan inte diskrimineras…

  …men eftersom vi ju vet att det egentligen inte finns några raser, och att variationerna mellan individerna inom en ras ofta är större än variationerna mellan individer av olika raser, så bör vi väl ändå kunna känna oss trygga i förvissningen om att vi skall få en likvärdig behandling, oavsett vår hudfärg…

  …och när det kommer till kön, så är ju det i första hand socialt konstruerat, och variationerna mellan individer inom ett kön ofta större än variationerna mellan individer av olika kön (det finns nästan hur många kön som helst!), så även här bör vi väl slippa bli kategoriserade och tillskrivna vissa könsspecifika egenskaper, bara utifrån detta enkla faktum att vi har något som dinglar mellan benen?

  Eller?

 18. profanum_vulgus Says:

  Är det verkligen bara vita män bakom klagomålen?

 19. Petter Says:

  Bara jag som tycker att det är dem som säger sig bekämpa orättvisor som har starkast tro på att olika raser ska ha olika rättigheter i praktiken.
  Ta exempelvis Katimba Sabuni, säger sig kämpa för svartas rättigheter. Kategoriserar själv enormt mycket och menar att minoriteter ska behandlas på speciella sätt…
  Samma med Fi, säger sig vilja bekämpa orättvisor men inför i praktiken bara nya…

 20. Lasse Says:

  @Petter

  Ismerna genom historien har använt samma taktik och retorik. De legitimerar sitt agerande genom att klä sin ideologi i kläder
  (termer) som rättvisa, jämställdhet etc.

  Innanför kläderna finns en annan verklighet, dvs. man gör det motsatta.

  Precis som du skriver:

  ”Samma med Fi, säger sig vilja bekämpa orättvisor men inför i praktiken bara nya…”

 21. Misslyckande Says:

  Varför svenskar inte kan diskrimineras är pga svenskrasistisk och svenskfientlig politik mot etniska svenskar!

  Vilka är dom största rasisterna som sorterar på etnicitet när det passar?

  Det är bla ni sk ”feminister” som är dom största rasisterna i Sverige!

 22. Petter Says:

  Nja, fast alla ismer inför väl inte raka motsatsen till det dem skriver i teorin?
  Liberalismen exempelvis vill att folk ska få forma sina egna liv. O konsekvensen av det blir att de som inte formar sina liv så bra förmodligen får sämre liv. Tycker inte att det är så självemotsägande i det fallet, men jag kanske är partisk.

 23. Misslyckande Says:

  Vem är rasisten som säger ”vita män kan inte diskrimineras”?

  Genom ett sånt uttalande måste det ju ligga en retorik bakom som är ännu djupare än en nationalists?

 24. Lasse Says:

  @Petter

  Du har givetvis rätt, my bad börjar bli trött.

  Många -ismer…….

 25. Patrik Says:

  Men vad tjänar det till att angripa FI? De är ett helt irrelevant parti. De vill bara företräda kvinnor men trots det så röstar 99% av kvinnorna på ett andra partier..

 26. Hans Says:

  Är du pursvensk eller afrosvensk, Pär?
  Själv tror jag mig vara Dalasvensk, apropå rasifieringen.
  Kanske borde vi öppna rasbiologiska institutet igen? Måhända med Sissela Nordling Blanco som prefekt…

 27. Dani Says:

  Jag är invandrare och tycker att sådana sjuka uttalanden som FI spottar ur sig hör hemma i sopkorgen. Inte nog med sjuka uttalanden om kön, nu är det tydligen ok med rasism också.

 28. J.E Says:

  Jag tolkar det som att hon blandar in hudfärg/ras i diskussionen därför att kvotering av personer med viss etnisk bakgrund var en av de saker polishögskolan anklagades för av anmälarna. Vid sidan av mansdiskrimineringen alltså.

 29. Liberalen Says:

  Feminister tar på sig offerkoftan, och låtsas föra alla kvinnors talan, för att undgå kritik: Håller du inte med feministen så är du en ‘kvinnohatare’.

  Feminister kollektiviserar fördomsfullt utifrån sina egna könsideologiska lögner, sin egen verklighetsförnekelse, sin egen vetenskapsförnekelse, och sin egen okunnighet: Håller du inte med feministen så är du en ‘biologist’.

  Feminister beredes frikostigt medialt utrymme för att torgföra sitt hat mot specifikt vita människor i en kombination med sitt hat mot specifikt män. Håller du inte med feministen så är du en ‘näthatare’.

  Feminister benämner sitt eget specificerade könshat i kombination med sin specifika rasism: Genusvetenskap. Och erhåller därmed sin försörjning på befolkningens bekostnad. Håller du inte med feministen så måste du ‘läsa på’ – mera genusvetenskap.

  Mer är 99% av landets vuxna befolkning ratar alltjämt feministerna i landets senaste demokratiska val.

 30. Håcke Says:

  Har letat efter Stridsbergs översättning av scum på nätet utan att hitta den. Finns bara på engelska. Vet någon om den svenska översättningen, med Stridsbergs förord, finns som pdf någonstans?

 31. Jämställdhetsfeministern Says:

  Det har jag ju sagt många gånger på detta forum:
  En man – och allra minst en vit man – kan ALDRIG diskrimineras. Diskriminering kan endast drabba kvinnor (och kanske enstaka färgade män). Det har feministisk forskning visat. Det hade ni vetat för länge sedan, om ni bara lyssnat på mig, Ullis och andra feminister.

  Det är bara när kvinnor särbehandlas positivt som det råder jämställdhet. Likhet inför lagen är kvinnodiskriminering. Lagen är till för att hjälpa kvinnor – inte män (och definitivt aldrig vita män, som ju ändå glider fram på en räkmacka i livet).

 32. 50/50 Says:

  Glastak med sprickor…

  http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/kvotering/storstadskvinnor-spracker-glastaken_141984.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

 33. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Liberalen

  ”Mer är 99% av landets vuxna befolkning ratar alltjämt feministerna i landets senaste demokratiska val.”

  Helt fel. Alla svenska riksdagspartier är feministiska. Svenskarna älskar feminism och röstar bara på feministiska partier. Självklart är partierna inte tillräckligt feministiska, men de är ändå alla feministiska – från Fredrik Reinfeldt till Lars Ohly.

 34. Man & Woman United Says:

  @ Dani

  Jag är invandrare och tycker att sådana sjuka uttalanden som FI spottar ur sig hör hemma i sopkorgen. Inte nog med sjuka uttalanden om kön, nu är det tydligen ok med rasism också.

  Word!

 35. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Man & Woman United

  Feministisk forskning har visat att en man med vit hudfärg aldrig kan utsättas för rasism. Rasism är något som drabbar färgade kvinnor.

 36. Mikael Says:

  En liten ”mysig” film som sammanfattar det hela med SCUM ganska bra….

  Håll till godo….

 37. Man & Woman United Says:

  @ Hans

  Är du pursvensk eller afrosvensk, Pär?
  Själv tror jag mig vara Dalasvensk, apropå rasifieringen.
  Kanske borde vi öppna rasbiologiska institutet igen? Måhända med Sissela Nordling Blanco som prefekt…

  Vet någon vad som hände med verksamheten rasbiologiska instiutet? Finns lokalerna kvar idag? I så fall vem huserar där idag? Vågar Myrdals stå för sin inblandning idag En skamfläck i Sveriges historia som inte granskats. Inte för inte är kopplingarna tydliga mellan tillvägagångssättet mellan institutet och radikalfeminismen i uppsala.eva lundgren slagen dam som i allra högsta lever kvar i rättstaten och feminismens saudiarabien. En bluff som inte tål att granskas

 38. Jack Says:

  50/50

  Skrämmande läsning mellan raderna där, de perspektiv som lyfts fram, vilket intresse som förmedlas. Visst har vi det bra i Sverige även om män redan avtvingas merparten av sitt arbetes frukt till kvinnor så att 1000 män begår självmord varje år.

  Ändå kan man ställa sig tvivlande till om vi verkligen är redo att helt släppa greppet om en gemensam utveckling för män och kvinnor, så som Stefan Fölster på svenskt näringsliv förespråkar genom att endast lyfta fram mansfientliga perspektiv och som även predikas mellan raderna inom en mängd samhällsinstitutioner så som de kvinnobemängda universiteten med mera.

  Feministerna har bestämt sig, den bästa utvecklingen för framtiden är kvinnor i alla ledande positioner. Vädjan till resonlighet och empati hos dessa grupper, har inte haft någon inverkan på deras uppfattning, en uppfattning vilken bäst kan förklaras som en biologisk inställning i dessa varelsers biologiska hjärnor vilka vad det verkar tycks följa en helt annan logik än vi andra.

  Men vi andra då som inte delar deras drag? Vad kan vi göra åt att feministerna bestämt sig på detta sätt?

 39. Jack Says:

  50/50,

  Skulle vilja omformulera, det är inte så att feministerna ”bestämt sig”, det uttrycket tillskriver dem en alltför högstående tankeförmåga, istället handlar det om att det rent biologiskt ”inträffat en låsning i deras hjärnor” som får dem att agera fientligt mot män och pojkar. Jämför gärna med hur problematiken kan vara med fundamentalister i andra trossystem.

 40. Mörker Says:

  Kan vi införa jämlikhet för alla utom subbor som heter Blanco i efternamn. Så att bara de råkar ut för vidriga rättsövergrepp och hålls oskyldiga i isoleringsceller.

 41. 50/50 Says:

  @Jack

  ”Visst har vi det bra i Sverige även om män redan avtvingas merparten av sitt arbetes frukt till kvinnor”

  Se det från de ljusa sidan. När kvinnorna tjänar mer än männen kommer fördelningen att gå åt motsatta hållet via skattesedeln. Låt kvinnorna göra jobbet, rösta på sossarna, spela tv-spel och casha in socialbidraget! 😉

  Förresten, hoppa över allt vad giftermål och relationer heter, gymma upp dig istället och förför några one night stands när det passar. Det är så man överlever i Amazonia 😉

 42. Mia Says:

  Min fru blev diskriminerad men machoföretaget fick betala dyrt för vill jag lova.
  MFH Med Feministiska Häslningar
  Mia

 43. Mia Says:

  In med 10 000
  tyska läderbögar
  så nog ska de faaen
  bli mera feminism
  här i landet.
  heteronormen usch usch uuuuuuuuuusch
  Homonormen for ever

 44. JD Says:

  Jodå! Hon erkänner att det finns Män diskrimineras men hon säger samtidigt rakt ut är att ingen hänsyn ska tas till dessa Män eftersom det finns fler män som inte diskrimineras!
  Ett väldigt virrigt och sjukt resonemang eftersom diskriminering i sin innebörd avser just enskilda individer.

  Tyvärr är inte debattartikeln skriven av en sinnesförvirrad feminist som bara hatar män utan hennes retoriska syfte med artikeln verkar vara att hon vill bortförklara det uppenbara i att positiv särbehandling alltid innebär lägre kompetenskrav för de som nyttjar denna positiva särbehandling.
  Hon vill försöka inbilla folk att personer som tas in på t.ex polishögskolan med lägre kompetenskrav egentligen har samma kompetens som de övriga (Männen) som kämpar med högre intagningskrav!
  Det värsta är att vissa människor tror henne!

 45. 50/50 Says:

  @Mia

  Snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla geeeeeeeeeee mig lite uppmärksamhet! Jag kan skriva hur korkade saker som helst….. bara ni snälla, snälla, snälla, snälla bryr er lite om mina kommentarer…..

  Väx upp människa!

 46. Man & Woman United Says:

  Svårt för kvinnor få fast jobb – TTEkonomi – allehanda.se
  13 nov 2011 … Unga kvinnliga tjänstemän har svårare att få fast jobb än de manliga kollegorna. Nästan var fjärde har …
  allehanda.se/jobbpengar/ttekonomi/1…

 47. Daniel Says:

  @Mia
  Ja jag håller med, att majoriteten i detta land är heterosexuella är ju för att patriarkatet har tvingat oss.
  Heterosexuell är ju inget man föds till utan det är ju ett aktivt val.

  MVGHH (Med Vänlig GenusHöne-Hälsning)
  Daniel

 48. Man & Woman United Says:

  @ mia
  Min fru blev diskriminerad men machoföretaget fick betala dyrt för vill jag lova.
  MFH Med Feministiska Häslningar
  Mia

  Hur mkt i skadestånd? Utköpt eller process i Ad?

 49. Mia Says:

  Homonorm homonorm homonorm!!!!!!!!! Lika rättigheter till hbt-personer över hela världen!!!!!!! Rätt att gifta sig o skaffa familj när vi vill med vem vi vill!!!!!!!!!!!

 50. Mia Says:

  Man women united:

  180 000 SEK skattefritt

 51. Mia Says:

  Så gärna 50/50 du är dubbelkorkad
  misströstan inteför ni korkade äro saliga ty korkade kunna flyta

 52. 50/50 Says:

  @Mia

  🙂

 53. Jack Says:

  50/50,

  ”är kvinnorna tjänar mer än männen kommer fördelningen att gå åt motsatta hållet via skattesedeln. Låt kvinnorna göra jobbet, rösta på sossarna,”

  Kan förstå hur du kan komma till en sådan slutsats men anser inte att den är tillförlitlig. Tiderna förändras och sossarna är feminister.

  ”spela tv-spel”
  I längden är det inte så tillfredsställande.

  ”hoppa över allt vad giftermål och relationer heter, gymma upp dig istället och förför några one night stands när det passar. Det är så man överlever i Amazonia ”

  Låter ju bra men i praktiken inget jag gillar. ONS är ju dessutom farliga i amazonia därför att det kan bli falska våldtäkts och faderskaps beskyllelser.

 54. Man & Woman United Says:

  @ mia

  Du menar utan skatt,sociala avgifter,pension etc

  Med andra ord ingen process i Arbetsdomstolen.

  Arbetsrätt\

 55. Mia Says:

  Man woman united

  ja stämmer

 56. robjoh Says:

  Jag tycker det är bra att FI skriver sin artikel, det visar så tydligt att de står för fascism men framförallt visar det att det inte finns någon som är så besatt av kön som FI.

 57. Karin Says:

  mia du är sjuk. Kan inte du springa iväg och gömma dig bara?

 58. Patrik Says:

  Kom spontant på en ide när jag läste bloggen idag. Jämställdister möts ofta av viss slags retorik från feminister, som jag personligen har svårt att värja mig mot på ett bra sätt (istället blir jag bara förbannad tyvärr). Till exempel det som Pär skrev, ”Pär, du som är vit man, …” vilket naturligtvis bör vara ointressant i en diskussion om jämställdhet. Men likväl har jag svårt att veta hur jag på bästa sätt bör bemöta sådan retorik från en motståndare. Kanske vore det på sin plats med en liten lathund i hur ”ful” feministisk retorik, härskartekniker om man så vill, kan bemötas och på smidigaste sätt oskadliggöras?

 59. Heja! Says:

  Patrik: Ja, är det något som är TOTALT oväsentligt i en diskussion om jämställdhet så är det ju hur personer med olika kön kan ha olika uppfattningar om verkligheten och bli behandlade på olika sätt. Särskilt när kvinnor tycker att de blir sämre behandlade än män. Då är det helt ointressant!

 60. Patrik Says:

  Svar till feministen Heja! ovan: Så vad du säger är att män kan inte ha åsikter eller kunskaper om kvinnors livssituation eller livsomständigheter, men ni feministiska kvinnor kan däremot och precis tvärt om ha åsikter om mäns ”glida fram på räkmacka”-liknande, enkla och alltid lika bekväma livssituation (som ger resultatet att vi ”bekväma män” dör på arbetstid vilket kvinnor inte gör, att unga mäns vanligaste dödsorsak är självmord vilket det inte är för kvinnor, och att äldre män dör flera år tidigare rent generellt jämfört med kvinnor av anledningar det inte talas högt om)? Och enbart fiskar kan ha åsikter om under vilka omständigheter fiskarna i Östersjön lever, för människor vet ju inte hur det är att vara fisk precis som män omöjligt kan föreställa sig hur det är att vara kvinna, eller hur?

 61. Sötisen Says:

  Den feministiska ideologin bygger på självömkan och kollektivistiska fördomar:

  – Hatretorik om människors hudfärg
  – Hatretorik om människors kön
  – Hatretorik om människors ålder

 62. Patrik Says:

  Svar 2 till feministen Heja! Förresten, din tråkiga sarkasm är dessutom ett starkt tecken på att du helt saknar något enda argument till stöd för att ni kvinnor far illa i dagens samhälle. Argument finns det däremot i överflöd som visar hur män och pojkar idag förtrycks av er feminister. Det är skillnaden mellan dig och mig, du skriver sarkasm i brist på all slags fakta och saklighet, enbart i syfte att försöka sabotera, av den anledningen att det är det enda ni feminister har att komma med.

 63. Heja! Says:

  Patrik: Nej, jag håller med dig fullständigt i det du skrev ovan, det var bara det jag ville säga. Det är klart att när man diskuterar jämställdhet så är det helt ointressant vad personer av olika kön tycker. Precis som du skrev alltså!

 64. Patrik Says:

  Heja! Ledsen för (det obefogade) uppläxandet! Läste det du skrev slarvigt och tolkade det därför felaktigt. Trevligt att vi är överens!

 65. Nils Jungenäs Says:

  ”Vita män kan inte diskrimineras”

  Naturligtvis totalt vansinne på flera olika nivåer samtidigt.

  Hade det bara varit några få vansinniga feminister som satt i nåt grupprum på ett universitet och tyckt sånt här, hade det inte varit värt att uppmärksamma. Problemet är att gemene man och makthavare i landet har annat att fokusera på i livet än att sätta sig in i, reflektera över och problematisera formuleringar och uttalanden från knäppa feminister.

  Politiker som ska fatta beslut i samhället vänder sig naturligtvis till sakkunniga när de ska fatta beslut i någon fråga. Vem vänder de sig till i jämställdhesfrågor? Genusvetarna förstås.

 66. Nils Jungenäs Says:

  Feminismen är bara ett symptom på något bakomliggande fel.

  Vad är den bakomliggande mekanismen? Det är ett oerhört intressant psykosocialt fenomen att studera. Jag vill inte låta mina barn och barnbarn växa upp i ett samhälle där odemokratiska ideologier som TILL EXEMPEL feminismen tillåts växa sig såhär starka.
  Vad händer om två generationer? Vilken galen ideologi är det då?

  Jag har en autentisk gammal tysk skolatlas från 1940 i bokhyllan. Däri finns en karta som visar alla geografiska koncentrationer av övergrepp mot arier begångna av judar. Naturligtvis ansåg inte de stackars arierna att det var “diskriminering” att “positivt särbehandla” arier för att få bukt med de orättvisor som judarna genom sin strukturella makt innehade…

  Jag vill härmed inte påstå att feminismen i Sverige av idag på samtliga punkter är att jämställa med nazismen i Tyskland på 30- och 40-talet. Jag vill endast belysa det faktum att gemensamma bakomliggande mekanismer som möjliggör fascism och fanatism fortfarande tillåts frodas i “dagens upplysta samhälle”.

  Det främsta vi har att lära av historien är att vi faktiskt aldrig lär av historien.

 67. Hjalmar Says:

  Nils Jungenäs säger:

  ”Det främsta vi har att lära av historien är att vi faktiskt aldrig lär av historien.”

  Ja. Kunskap är inget man föds med, det förvärvas genom hårt arbete – och intresse för ämnet. Det har feministerna aldrig fattat, för dem räcker det med att tycka rätt…
  När personer med ytliga kunskaper styr, då får vi räkna med att gamla misstag upprepas, igen och igen.

 68. Man & Woman United Says:

  @ mia

  Vad hände, bråk om vad?

 69. Mimmi Says:

  ÅH fantastiska Sissela Nordling Blanco, love yooou! ❤

 70. Sapere aude Says:

  Men Pär, ärligt talat är inte det här med Ras, Jävligt förlegat? Ras är bara ett symboliskt attribut som människor (främst män) har projicerat på människor i undre grupper ( subordna ) för att feminisera dessa.

  Och kanske borde man kvotera in kvinnor i polismakten just för att de aldrig för haft en chans till att få en chans att komma in i ett såpass grovt homosocialt yrke som poliskåren. Homosocialt menar jag med att män anställer män för att inte rucka samt låta subordnade grupper komma in i kåren.

  Släpp ras-fixeringen Pär, kanske borde människor som du som säger sig vara jämställdhetstänkare ifrågasätta hur det kommer sig att hbtq personer misshandlas i allt större grad på grund av hatbrott, eller varför kvinnor i snitt får 20% lägre lön än män.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: