Pubträff för jämställdister i Stockholm och Malmö

by

Måndagen den 5 december med början kl 18.00 arrangerar Pelle Billing och jag en pubträff för jämställdister. Jag står för den i Stockholm och Pelle står för den i Malmö.

Pubträffen i Stockholm går på puben/restaurangen Charles Dickens, som ligger på Folkungagatan 55, i Stockholm. Alldeles intill tunnelbanestationen Medborgarplatsen. Se Pelles blogg för detaljer om träffen i Malmö som går precis samma tid.

Låtom oss ha trevliga och intressanta överläggningar om det som alla vi jämställdister brinner för: jämställdhet mellan kvinnor och män!

Välkommen!

Annonser

29 svar to “Pubträff för jämställdister i Stockholm och Malmö”

 1. Urban Says:

  Av bilden att döma så verkar det som att pubträffen blir 100% jämställdistisk 🙂

 2. JD Says:

  Varför är det två kvinnor på bilden, Är det en slump?
  Drar det mer folk?

 3. JD Says:

  Jag ser på nätet att det hölls någon slags manifestation igår där Kvinnor över hela landet läste delar av Scummanifestet som en slags kärleksförklaring????? och som ett stöd för Turteatern!

  Någon som vet vad det här handlar om?

 4. Kalle Says:

  @JD: Jag tror att det är feminismen på marsch in i Pärs ”fas 4” med SCUM som Helig Skrift.

 5. andersbwestin Says:

  Kvinnor på bild.

  Detta är en modern strategi.

  När den stora skogskoncernen söker industrielektriker så visar de alltid en kvinna i jobbannonsen.

  Hur stor andel av utbildade svenska industrielektriker är av kvinnligt kön?

  Gissa!

 6. Man & Woman United Says:

  Feminister med Scum manifestet som Kärleks budskap¿

  Wtf, våldsamma borderline feminister som sänder dubbla signaler

  Lägg benen på ryggen!

 7. David Says:

  http://feministisktperspektiv.se/2011/11/18/scum-hatarna-och-kampen-om-konsten/

 8. Man & Woman United Says:

  ETT SAMHÄLLS PROBLEM SOM INTE ERKÄNNS AV POLITIKER,FORSKARE OCH SOCIALOMSORG

  – Jag har flera vuxna manliga patienter som berättat vad de utsatts för av sina mödrar under barndomen. Andra berättar att de blivit slagna eller psykiskt kränkta av sina kvinnor. Jag tror att det finns ett stort mörkertal när det gäller kvinnligt våld.

  – Problemet erkänns inte av forskare, politiker eller de som arbetar med social omsorg. Många män vågar inte berätta om sina upplevelser – det är skamfullt för en man att bli slagen av sin kvinna. De som berättar blir ofta inte trodda och ibland blir de anmälda för misshandel när de försvarat sig.

  För två år sedan gav bokförlaget Prisma ut ”Våldets Psykologi”. Tillsammans med Monika Bogren var Joakim Wolkerts redaktör för antologin som bland annat tar upp hur en våldsam person tänker och fungerar. Ett avsnitt i boken handlar om kvinnors våld.

  – Vi försökte hitta en svensk forskare som kunde skriva om detta ämne, men vi hittade ingen, säger Joakim Wolkertz. Till slut fann vi dock Anna Motz, en engelsk psykolog och psykoterapeut som arbetat mycket med just aggressiva kvinnor.

  Anna Motz har lång erfarenhet av engelsk rättspsykiatri med kvinnliga våldsbrottslingar som specialitet. Hon arbetar på en säkerhetsavdelning för psykiskt sjuka och våldsbenägna patienter. Hon har bland annat skrivit ”The psychology of female violence – crimes against the body”, en uppmärksammad bok om kvinnligt våld.

  Enligt Anna Motz förnekas ofta det kvinnliga våldet. Kanske för att det hotar traditionella och idealiserade uppfattningar om moderskap och kvinnlighet. Ytterligare ett skäl kan vara att kvinnors våld vanligen utövas i den privata sfären; aggressionen riktas mot en partner, mot dem själva eller mot deras barn.

  I sitt bidrag i boken ”Våldets psykologi” skriver Anna Motz om förnekandet av kvinnors våld

  Ur artikeln Feminister har olika syn på kvinnors våld – DN.SE – Nyheter
  17 nov 2004

 9. Dags för pubträff igen! Says:

  […] Stockholm är det Pär Ström som ordnar träff vid samma tidpunkt: Pubträffen i Stockholm går på puben/restaurangen Charles Dickens, som ligger på Folkungagatan […]

 10. barfota Says:

  @Man & Woman United

  ”Direktören, tillika kommunpolitikern, har tidigare utsatts för att hans exhustru gjorde en ”Elin Woods” – slog sönder hans kontor och Jaguar med en golfklubba. Nu åtalas kvinnan för att ha hotat mannen till livet.”

  Källa: Skånskan Politiker hotad till livet av exhustrun

 11. JD Says:

  @David

  Skrämmande hur F! börjar sin krönika.

  ”Hatare gillar inte konst”

  Feministfascistiska idioter!
  Det handlar inte om konst eller om rätten att få framföra vad som helst på teatern.
  Även kultur kan missbrukas och framförallt då kultur bedrivs i politiskt syfte!

  Är F! så extremt korkade att dom inte förstår att kritiken inte alls har med kultur att göra utan om politik som bedrivs på ett oerhört lågt sätt!
  Är dom så dumma verkligen eller försöker man på F! helt enkelt lura hela Sveriges Kulturelit att stödja manshat utan att dom själva förstår det?

 12. John Nilsson Says:

  (Off topic, men respons på en kommentar).

  Man & Woman United säger, kl. 10:36:

  ”- Jag har flera vuxna manliga patienter som berättat vad de utsatts för av sina mödrar under barndomen. Andra berättar att de blivit slagna eller psykiskt kränkta av sina kvinnor. Jag tror att det finns ett stort mörkertal när det gäller kvinnligt våld.”

  En annan problematik i detta härad, tas upp av Kenneth M Adams i boken ”Silently Seduced: When Parents Make Their Children Partners – Understanding Covert Incest”:

  Uppdaterad version (beskrivning finns):
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0757315879

  Äldre version (beskrivning saknas):
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1558741313

  Ett kort citat ur ”Silently Seduced”:
  ”Real emancipation cannot be given. It must be taken. Emotional maturity cannot be realized until emancipation occurs. You cannot be an adult man or woman and simultaneously hold onto Mommy or Daddy”.

  En bok om samma problematik av samma författare, främst skriven för kvinnor:

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0743291387

 13. Man & Woman United Says:

  @ barfota

  Polis åklagare fick aldrig utreda vad som egentligen hände. Locket lades på. Undrar varför Tiger inte vågar berätta? Skam skuld, måntro.

  Det är först när politiker själva blir drabbade som Samhället reagerar just pga att politikerna reagerar att något kanske är fel.

 14. Ivar J Says:

  @David: Det tycks som om taktiken nu är att försöka stämpla alla som inte hyllar SCUM som rasister. Din länk är ett exempel. Jag hörde ett annat i P1 Morgon idag (23/11) . Min gissning är att detta kommer att eskalera. Inte särskilt snyggt debattknep.

 15. Man & Woman United Says:

  @ Ivar

  Det är precis det jag mfl bloggar tagit upp tidigare. Att feministerna har noll koll och slåss mot väderkvarnar.

  Feministerna är rädda att förlora politiskt inflytande och vill göra billiga poänger att alla män är rasister. Först var det alla höger extrema som var näthatare,sen var alla som kritiserade feminism näthatare. Och nu alla män är rasister.

  Om Mansrörelsen Antikönskrigsrörelsen bemöter feministerna med lugn saklighet och repotage är dom rökta och avslöjade.

  Jag anser feminister och höger extrema fundamentalister är väldigt liksinniga. Och har samma manifest med att utrota den andre. De vill inte leva sida vid sida trots meningsskiljaktligheter.

  Feministerna kommer göra bort sig. Dom fattar inte att dom startar krig med hela den breda manliga och kvinnliga väljarbasen genom sina extrema utrotningstankar. Låt dom göra jobbet och falsk anklaga inför publik.

  Feministerna är desperata de vill nu utrota alla män. Även de egna vänster männen. Julian Assange mfl är nog mer vänster än höger. Feministerna kallar alla män näthatare dock inga kvinnor. Radikalfeministerna kallar alla män nu för rasister. Hm..logik. De är märker att de håller på bli avslöjade och det är det bästa som händer. Avslöja feministiskt maktmissbruk.

  Feministerna är livrädda för öppen Dialog om Jämställdhet 2.0

  Vad har feminister att dölja när Kvinnorörelsen och Mansrörelsen
  delar uppfattningen om likhet inför lagen och samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön.

  Det är kärlek och respekt;-)

 16. michael Says:

  Väldigt intressant vi som kritiserar ett könsrasistiskt manifest (Scum) är rasister

 17. Man & Woman United Says:

  @ michael

  Dom är rädda för kritiken att korthuset ska falla

 18. Nils Jungenäs Says:

  Det finns många jag hoppas på en möjlighet att få snacka med öga mot öga: Liberalen, J.D., Göran, MedborgareX, Pär Ström, Dolf, Jax, ManUnited m.fl, personer som jag i nästan alltid delar uppfattning med.
  Däremot finns det många många som jag kanske inte riktigt håller med jämt, som verkar ha ett annat perspektiv på saker än vad jag själv har och som därför naturligtvis är betydligt intressantare att få utbyta tankar och erfarenheter med som tex Men@Work, Backlash, Mia, NinniTokan m.fl.

  Även om det är trevligt att sitta och sjunga i kör med folk som tycker lika så är det betydligt mer givande att prata med folk som har avvikande åsikter. Förutsättningen för att det ska bli givande är dock att man är intresserad, vidsynt och prestiegelös – att man pratar med varandra istället för argumenterar mot varandra.

  Det bästa skulle vara om det kunde dyka upp några vettiga feminister också.

  Kan inte folk ha internet-nick-skylt så man vet vilka som är vilka? 😀

 19. Karin Says:

  det här med scum pjäsen asså. vet ni hur många liknande teatrar/filmer det finns med män i huvudrollen? nähä kanske dags att ta reda på det FÖRST

 20. Malte Says:

  Per och Pelle, kan inte inte ”turnera” lite med era pubkvällar? Hade varit superintressant att vara med på en sådan och komma ner och diskutera. Bor tyvärr en bit från både Malmö och Stockholm! Och det måste finnas behov runt om i landet att diskutera detta!

 21. Nils Jungenäs Says:

  Malte

  Ni kan väl träffas och dricka öl nästa vecka utan att Pär och Pelle är med?

 22. Man & Woman United Says:

  @ Malte mfl läsare av Genus Nytt

  Välj lämplig pub, café eller bibliotek i din kommun eller närmaste stad som fler medmänniskor skulle tänkas besöka för diskussioner kring Jämställdhet. En synkroniserad jämställdhets träff runt om i hela Sverige Måndag den 5/12 kl.18

  Maila arrangemanget för annonsering sedan både till

  par@atomer.se

  och

  Pelle@pellebilling.se

 23. Man & Woman United Says:

  @ karin

  Med samma politiska agenda och uppmaning till utrotning av en ras?

 24. Man & Woman United Says:

  @ Nils Jugenäs

  Det bästa skulle vara om det kunde dyka upp några vettiga feminister också

  Thrue dat!

  Maila vänner informera på te x Södertörns Högskola,Universitet,arbetsplatsen, sänd mail inbjudan till de politiska ungdomsförbunden samt Turteatern. Pär Ström kan bjuda in feministen Hanna Fridén med feminist vänner.

  Ska själv sprida träffen till vänner och feminister

 25. Man & Woman United Says:

  @ karin

  Dyker du med sällskap upp på någon utav jämställdhets träffarna i landet och fortsätter diskussionen?

 26. Nils Jungenäs Says:

  …om Karin är 18 vill säga.

  Sitta bakom en dator och slänga ur sig grejer som man aldrig för sitt liv skulle våga gå fram och säga till en grupp främmande människor som sitter runt ett bord på en krog och pratar, tyder inte på någon högre grad av mognad.

 27. Påminnelse: Pubträff på måndag! Says:

  […] I Stockholm är det Pär Ström som ordnar träff vid samma tidpunkt: […]

 28. Misandripatrullen - PUB träff nu på måndag i Malmö och Stockholm den 5/12 Kl: 18.00 Says:

  […] mer på Pelle Billings (Malmö) eller Pär Ströms (Stockholm) […]

 29. Pubträff ikväll! Says:

  […] I Stockholm är det Pär Ström som ordnar träff vid samma tidpunkt: […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: