Tidningen ETC till våldsam attack mot mig och Billing

by

Den radikala tidningen ETC går nu till våldsam attack mot mig och GenusNytt. Även Pelle Billing får veta att han lever.

Det handlar förstås om SCUM-manifestet. ETC försöker få det till att det är jämställdisterna som står för hatet, inte de feminister som hyllar ett våldsbejakande hatmanifest.

”ETC:s granskning av antifeministerna visar en röd tråd från de anonyma näthatarna till de borgerliga finrummen”, skriver ETC.

Artikeln innehåller mängder med grova vinklingar, lögner och ”gult by association”. Till exempel citeras Turteaterns skådespelare Andrea Edwards, som säger:

”Det är inte feminister som de ogillar, utan kvinnor. De är ganska tydligt eftersom de enbart hotat kvinnorna i uppsättningen och inte den manliga regissören. Män som hatar kvinnor är svåra att diskutera med.”

Det är en fullständig lögn. Ett debattknep. Feminister försöker alltid få det till att kritik mot den feministiska ideologin är en kritik mot kvinnor. Ett fult knep.

ETC skriver också:

”Men vilka är antifeministerna som tänkte protestera i Kärrtorp? Svaren finns där SCUM-debatten nu förs. På den plats där det började. Bland hatbloggarnas kommentarfältherrar.”

Hatbloggarna, det är huvudsakligen GenusNytt och Pelle Billings blogg, visar det sig längre ned i texten. Jag tycker det är en förolämpning att få sin blogg kallad hatblogg bara för att den förespråkar lika rättigheter och skyldigheter för könen. ETC skriver:

”Det hela började med ett inlägg om SCUM av den kände antifeministen Pär Ström på bloggen Genusnytt, samlingsplatsen för Sveriges mansrörelse. Ström, som föredrar benämningen jämställdist, uppmanade sina läsare att delta i protesterna mot SCUM. I Genusnytts idévärld är det männen som är diskriminerade, feminister styr medierna och man tror att vi närmar oss ett amazonia där kvinnorna har makten. Idéerna har tidigare levt en relativt undanskymd tillvaro. SCUM ändrade på det. När DN:s ledarsida nyligen skrev om antifeministerna jublades det på Genusnytt: ”Det är verkligen ett genombrott.”

Sedan gör ETC en stor sak av att jag tidigare länkade till bloggen Medborgarperspektiv. Jag tog bort länken när Medborgarperspektiv la ut sitt olyckliga hot mot vissa feminister. Jag tar avstånd från hot och våld i alla dess former. Men ETC tillämpar ”gult by association” och försöker dra in GenusNytt i hotet. Bland annat genom att skriva att Medborgare X (från bloggen Medborgarperspektiv) ”är väldigt aktiv i kommentarsfälten” på GenusNytt.

Nästa ”guilt by association” i ETC-artikeln gäller Paul Elam, en antifeminist som tyvärr har radikaliserats till oseriositet. ETC skriver:

”Det finns beröringspunkter mellan Paul Elam och den svenska mansrörelsen. Pär Ström har länkat till sidan. Pelle Billing, antifeminist eller genusdebattör som han fördedrar och aktiv i SCUM-debatten, har skrivit för Paul Elam. Billing har med sin engelska blogg gjort sig ett namn i den amerikanska mansrörelsen. På A voice for men [som drivs av Paul Elam] finns en text skriven av honom.”

Det stämmer att jag har länkat till sidan. Jag tog bort den länken när jag fick reda på att Paul Elam inte längre står för sådant som jag vill stödja. Samma sak gäller ”The Spearhead”, en blogg som Paul Elam driver. Det är inget konstigt med det.

ETC skriver felaktigt längre ned:

”Pär Ströms lön betalas av Sveriges företagare. Han arbetar för den nyliberala tankesmedjan Den nya välfärden som också ger ut hans antifeministiska litteratur.”

Om jag fick lön för mitt bloggande vore jag lycklig. Den jämställdistiska rörelsen är så gott som helt hänvisad till ideella insatser – i bjärt kontrast till den situation som råder för feminister, som åtnjuter stora statsbidrag och annat stöd för sin opinionsbildning. Det är en kamp mellan David och Goliat – där feminismen är giganten. För övrigt är tankesmedjan inte nyliberal (och inte jag heller).

Ironiskt nog avslutar reportern (eller ska man kanske kalla honom ”agitatorn”?) Eigil Söderin sin artikel med ett självmål. Han avslöjar feminismens förakt för jämställdhet. Söderin skriver (apropå Turteaterns uppsättning av SCUM-manifestet):

”Fram till 21 december är det slutsålt på kvinnobiljetter. Det finns fortfarande några mansbiljetter kvar.”

Kvinnobiljetter? Vad är det för konstigheter. Varför inte behandla alla människor lika, oavsett kön? Jämställdhet kallas det. Och det är det som vi jämställdister kämpar för. Lika rättigheter för män och kvinnor.

Tänk att det ska vara så kontroversiellt.

Läs artikeln här.

PS: Vi ses i rutan kl 22.00 (SVT1). Kom gärna in på GenusNytt under/efter programmet och skriv kommentarer till hur du tycker debatten gick. Jag lägger ut ett inlägg om SCUM strax innan debatten börjar, skriv kommentarer där.

Annonser

73 svar to “Tidningen ETC till våldsam attack mot mig och Billing”

 1. Bella Mia Says:

  vinklingar? det är du som vinklar ditt lille TROLL

 2. Patrik / PL Says:

  Vad gäller kopplingar till de borgerliga finrummen så vet jag inget om det. Det är för övrigt ointressant för mig så länge som det budskap som förs fram är rättvist och gott, vilket är fallet på Genusnytt. Själv är jag långtidsarbetslös med arbetarklassbakgrund och rätt socialistiska värderingar i grunden, men det är inget hinder mot att jag samtidigt är starkt kritiskt mot den mansfientliga och allmänt destruktiva feministiska ideologin.

 3. Jocke Says:

  Man blir äcklad faktisk.

  Själv står jag till vänster politiskt och jag är dessutom inte antifeminist. Men med denna enkla retorik blir jag en just en antifeminist, samt en högerman och en kvinnohatare.

  ETC nu har gjort är ett skolexempel på hur man ska bete sig om man vill skapa ett skyttegravskrig och få människor som skulle kunna vara på ens sida att istället bli ens fiende.

  Som sagt. Man äcklas.

  P.S. Och så kan man läsa kommentaren ovan för att konstatera vad vi har med för slags personer att göra. Kommentarer är överflödiga.

 4. Musse Pig Says:

  Det är dags att föra in Solanas andra bok, dvs handboken om införandet av SCUM-samhället, i diskussionen. Det omskrivs här: http://www.daddys-sverige.com/3/post/2011/11/scum-manifestet-frverkligas-redan-ver-hela-vrlden.html

 5. NG Says:

  Välkommen till feministisk jämställdhet. I den köps till och med biljetter efter kön.

  ”Jag ville gå på teater med min fru men fick välja min kompis istället. Dels för att kvinnobiljetterna var slut. Dels för att jag informerades om att en man och en kvinna inte får sitta bredvid varandra och jag sitter helst bredvid mitt sällskap.”

  Ska man skratta eller gråta?

 6. Musse Pig Says:

  Ja, jag är i grunden socialdemokrat, med betoning på demokrat.

 7. Backlash Says:

  Det borgerliga finrummet? Menar dom att Pär och Pelle är i maskopi med N Sabouni och B Ask?

  Sen kan väl kvinnor som vill gå och titta köpa mansbiljetter, ta på kostym och lösmustasch? Eller tomteskägg. Eller vafan, ta hela tomtedräkten.

 8. Johannes Westlund Says:

  Det var ett förbaskat tjat om Medborgare X. Han speglade SCUM retoriskt. Hur i hela fridens namn kan man upphöja SCUM i ena andetaget, som faktiskt seriöst föreslår slutlig likvidering av mannen, och sedan förtala Medborgare X som gör satir av det hela?

  Det här är något som jag känner gör att Genusnytt faller lite i mina ögon, PK-paniken. Jag hade önskat att vi jämställdister kunde stå upp och säga att det faktiskt är bra att någon vågar synliggöra problematiken med assymetrin genom den här speglingen. Vad det bevisar är ju att det inte är jämställt, att kvinnor åtnjuter större spelrum än män. Solonas skriver om att alla män ska dödas och höjs till skyarna. Vad skriver inte alla feministkrönikörer om ”gubbslem”, ”gubbvälde” osv… Medborgare X skämtar om motsatsen och får dras i dyn. Varför står vi inte upp och försvarar hans yttrandefrihet och hans rätt att göra satir? Swift skrev en gång att vi skulle äta barn. Han menade inte allvar med det, det var uppenbar satir. På samma sätt är det med Medborgare X. Vad som däremot inte alls är satir är Solonas gravallvarliga manifest som föreslår massmord. Satir är nödvändig för att synliggöra. Varför går vi inte i bräschen för jämlik och jämställd yttrandefrihet? Det är vad jag känner att en jämställdistisk rörelse borde göra.

 9. Musse Pig Says:

  Johannes, läs det här!
  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2011/11/scum-manifestet-frverkligas-redan-ver-hela-vrlden.html

 10. Liberalen Says:

  Ja, är det inte absurt att smygkommunisten – feministen ska ha så attans svårt för att majoriteten av hela landets befolkning, och vi jämställdister, faktiskt tar starkt avstånd från sinnessjuka feministers könskollektivistiska massmördarmanifest, och de extremister som envisas med att faktiskt torgföra Solanas uppenbart obegåvade hatsmörja.

  Samt att vi jämställdister och den absoluta majoriteten av hela landets befolkning fullständigt kompromisslöst alltjämt vidhåller:

  Lika rättigheter
  Lika skyldigheter
  Oavsett kön

  Till skillnad från våra kvotkåta könskommunister.

 11. Lasse Says:

  Nämen ser man på är det inte själva Maria-Pia Boëthius som är ledarskribent på ETC.

  Övriga comments överflödiga.

  Boëthius var en av de s.k. ”stödstrumporna” som föreslog bildandet av ett särskilt kvinnoparti vid riksdagsvalet 1994. Partiet Feministiskt Initiativ bildades år 2005. Boëthius har uttalat sitt stöd för detta parti, men vill själv i stället ägna sig åt medial opposition. I oktober 2005 skrev hon en artikel i Svenska Dagbladet ”Brännpunkt”, där hon menar att ”kvinnovarandet” håller på att försvinna, och att detta ger många människor ångest, men att detta försvinnande är själva målet med feminismen – detta är enligt Boëthius orsaken till att Fi blivit så omdebatterat. Hon utgår i detta resonemang från en metaforik som anknyter till klasskampen och härleder tanken om att kvinnor är lika till patriarkatet, och som en logisk följd, enligt Boëthius, kommer könsidentiteterna att försvinna med dettas fall. Negativa konsekvenser och fenomen till följd av patriarkatets påtvingade könsroller är enligt Boëthius bland annat anorexia, självmord, könsbyten, plastikoperationer och Viagra. Trots hennes vänsterradikala bildspråk i detta, menar Boëthius att Fi varken har eller behöver en gemensam ideologi annan än feminismen.[1]

 12. Ola Says:

  @Johannes W: Även om andemeningen var satirisk var utformandet av satiren katastrofal.

 13. Musse Pig Says:

  Aha, är MPB på ETC. Jaha då kanske det var hon som tog bort sin egen hyllningsartikel till SCUM-manifestet som hon publicerade i ETC för några år sedan. Hon kanske lägger tillbaka den nu då plötsligt hela media-Sverige stämmer in i hyllningskören.

 14. Lasse Says:

  @Johannes Westlund

  ”Det här är något som jag känner gör att Genusnytt faller lite i mina ögon, PK-paniken. Jag hade önskat att vi jämställdister kunde stå upp och säga att det faktiskt är bra att någon vågar synliggöra problematiken med assymetrin genom den här speglingen. Vad det bevisar är ju att det inte är jämställt, att kvinnor åtnjuter större spelrum än män. Solonas skriver om att alla män ska dödas och höjs till skyarna. Vad skriver inte alla feministkrönikörer om ”gubbslem”, ”gubbvälde” osv… Medborgare X skämtar om motsatsen och får dras i dyn. Varför står vi inte upp och försvarar hans yttrandefrihet och hans rätt att göra satir? Swift skrev en gång att vi skulle äta barn. Han menade inte allvar med det, det var uppenbar satir. På samma sätt är det med Medborgare X. Vad som däremot inte alls är satir är Solonas gravallvarliga manifest som föreslår massmord. Satir är nödvändig för att synliggöra. Varför går vi inte i bräschen för jämlik och jämställd yttrandefrihet? Det är vad jag känner att en jämställdistisk rörelse borde göra.”

  ********************

  Feministerna kör fulspel på högsta nivå och självklart gör de en höna av en fjäder (passar ju deras syften) trots att det inte finns någon grund för polisanmälan överhuvudtaget.

  Mönstret känns igen från alla de oskyldiga män som sitter inspärrade p.g.a. vårt skeva rättssamhälle där en kvinnas röst (feminist) väger betydligt mer än en mans.

  Feminismens indoktrinering har gått så långt att våra poliser/rättsväsende nästan per automatik ser mannen som förrövare och kvinnan som offer.

 15. Valeria Says:

  Det värsta med ETC-attacken är ”guild by association”-metoden, som gör det totalt omöjligt att föra en saklig debatt. Man behöver inte vara speciellt smart, eller ens särskilt kreativ, för att kunna göra kopplingar som så småningom leder fram till extremister av olika slag. Och är mottagaren dessutom benägen att tro det man påstår, då blir det ännu lättare.

  Angående SCUM-debatten så har den överlag varit allt annat än saklig. Innehållet diskuteras sällan eller aldrig, och när de som hyllar SCUM ska försvara sig så utgår man i huvudsak från principen ”anfall är bästa försvar”. Man kan tycka vad man vill om Pär Ström och Pelle Billing, men det är helt betydelselöst i förhållande till Solanas påstående att män är en biologisk olycka.

  Beträffande genusdebatten generellt så tycker jag att det börjar bli alltmer obehaglig, vilket troligen beror på de senaste årens tendens. Tendensen i fråga är att dogmerna börjat ifrågasättas, och att de som ifrågasätter har lyckats någorlunda med opinionsbildandet. Det skrämmer genusförespråkarna, och konstigt vore det väl annars. Har man byggt upp sin tillvaro, världsanalys och karriär kring dessa dogmer är det klart att man blir skräckslagen och tar till näbbar och klor för att försvara det man tror på. Det finns åtskilliga exempel på det i historien, och man behöver ingen form av klärvojans för att kunna lista ut att händelseförloppet kommer att återupprepa sig även i framtiden.

 16. Jack Says:

  Valeria

  Det är inte för försvara det de tror på de tar till näbbara och klor, det är för att att slippa möta det enorma förakt från allmänheten som de kommer att drabbas av när allmänheten får reda på hur de lurats, samt för att behålla sin lång titlar, högar med pengar, och makt att styra och ställa.

 17. Honor of Breivik Says:

  Låt dom komma – dom är nog bara lite kåta

 18. michael Says:

  Nu när det börjar blåsa hårt så ska inte vi jämställdister bli skrämda eftersom våra rötter sträcker sig långt ner i myllan av alla människors lika värde.Medans feministers rötter spretar på ytan i mager jord av halvsanningar lögner och ojämnställdhet.Därför kommer vårat träd bära frukt medans deras blåser omkull av minsta demokrati vind.Som vi nu ser början på

 19. Ulf Says:

  Tja, vad säger man? I förlängningen får jag väl själv se mig stämplad som kvinnohatare också, eftersom jag kommenterat rätt flitigt på denna ‘hatblogg’.

  Jag har ansträngt mig rejält för att skriva så sakliga och balanserade kommentarer som möjligt, inte minst för att hedra din uttryckliga önskan om tonen på bloggen, Pär. Om jag någon gång skrivit osakligt eller elakt, så påtala gärna det, så jag kan korrigera, och förbättra min stil framöver.

  Intressant hur man kan vinkla saker. Artikeln nämner videon där en man skjuts ihjäl och några tjejer firar händelsen. Tydligen ser man inget märkligt i det, utan ondgör sig istället över att deltagarna i videon ”hängts ut”.

 20. Lasse Says:

  Avslutningsvis för nu skall jag kila iväg:

  Skickade nedanstående som insändare till ETC för över 2 timmar sedan, förfaller som det blev feminist censurerat i vanlig ordning.

  SCUM manifestet är ett ideologiskt verk. De som sätter upp verket tillhör samma ideologi. Ledande feminister har indirekt framfört att det är sanning och ingen satir. Värst var väl Journalisten och feministen Nina Lekander som påstod att Solerie Volanas ”sprutar ur sig sanningar i raketfart.” (kulturnyheterna måndag)

  Så varken de vill eller inte sänder de signaler att feminismen står för Solanas budskap om våld.

  Ett bra exempel är de nazister som försökte framföra Nazistisk historia och ideologi med samma förvändning dvs. det var teater och kultur.

  Den omdebatterade uppsättningen på Turteatern av Valerie Solanas radikalfeministiska text SCUM-manifestet har nu blivit anmäld till diskrimineringsombudsmannen. Bakom anmälan står en professor emeritus i informatik på Umeå universitet. Det skriver nyhetssidan Ajour.
  Anmälaren vill ha pjäsen prövad för hets mot folkgrupp, uppvigling till upplopp, och diskriminering. Detta med referens dels till att man efter Matti-affären, när en nazist föreläste på Umeå universitet, inte tillåts framföra en lagbrytande text i förevändningen att det är konst.
  Dessutom blev professorn under själva pjäsen tillsagd att sitta på en viss plats på grund av hans kön.

 21. profanum_vulgus Says:

  Nu får det väl vara slut på påhoppen på MX? Jag fattar att idén är att ta avstånd från MX för att inte behöva vända en etablerad uppfattning och på så sätt slå från underläge i den delen av debatten.
  Jag håller med om att det var olämpligt, men man måste ju för fan framhålla dubbelmoralen hos de som tycker att SCUM är OK men att det som MX gjorde inte var det. MX använde scums retorik och vände den mot feminister istället för mot män.
  Det finns inget att vinna på att jamsa med och anpassa sig till feministernas agenda i en fråga för att slippa ta den.

 22. AnnanDan Says:

  Janna Granström, Dramaten (DN):

  ”Sedan är det lite roligt att Turteatern just nu även spelar Markis de Sades ”Juliette”, som jag var och såg i går. Där blir kvinnor utsatta för våld och tortyr under tre timmar och det har varken utlöst någon hatstorm eller några protester. Det gör allt detta ganska komiskt. Det säger mycket om hur normaliserat våld mot kvinnor är.”

  Om de Sades pjäs är så förfärlig, varför sätter de då upp den? Är det inte kvinnor som borde protestera mot den, inte män?
  Sedan kan man ju fundra över vilka dunkla drifter som får någon att skriva, spela eller se eländet.

 23. dolf Says:

  @Backlash
  utmärkt förslag. Om det är några kvinnor som undrar om det verkligen funkar med lösskägg, tja, titta på Life of Brian

 24. Pelle Says:

  Appropå ”Juliette”. Bara för att en pjäs innehåller våld (i det här exemplet mot kvinnor), så betyder det inte att den var skriven i syfte för att hylla/propagera våld mot kvinnor. SCUM däremot var skrivet i just det syftet (mot män för övrigt, men det är knappast poängen).

  Varför kan inte manifest-hyllare inse det?

 25. OBS! Says:

  STATSMINISTERN BESÖKS DRABBADE MÄN

 26. OBS! Says:

  Och här finns länk
  http://www.unt.se/uppsala/reinfeldt-besokte-mansjouren-1544963.aspx

 27. OBS! Says:

  ”Besöket var en del i en större turné landet runt med syfte att få information kring våld i nära relationer. Intrycken ska ingå i ett jultal som Fredrik Reinfeldt ska hålla. Under en timmes tid fick statsministern träffa två män från Uppsalas mansjour och ta del av deras berättelser. Båda hade sökt hjälp hos jouren därför att deras kvinnor behandlat dem illa, främst psykiskt.”

 28. dolf Says:

  Apropås MX,
  det står givetvis Pär fritt att ta avstånd från vad MX skrev, men jag tycker att han isåfall borde ta avstånd från vad MX skrev, inte från halmbygget om vad MX påstås ha skrivit som cirkulerar i den offentliga debatten.
  Det som stör mig (och stör mig rejält) är inte att Pär tar avstånd från MX inlägg, det är att han samtidigt för fram och befäster lögnen att MX skulle ha gjort sig skyldig till hot.
  Detta har påpekats om och om igen under de senaste dagarna, men jag har aldrig sett Pär besvara det. Ta vilken ståndpunkt du vill Pär, men var åtminstone sanningsenlig och rakryggad och konstatera att ”hotet” är ett halmbygge.

 29. Meds Says:

  Feministerna har dragit rejält i växelspaken på sista tiden. Men dom står utan sakliga argument, kanske vet dom innerst inne om det själva. Därför attackerar dom nu med full kraft. Obehagligt att se faktiskt.

 30. OBS! Says:

  Forts:

  ”– Vi får 50 000 kronor om året av Uppsala kommun för vår verksamhet. Kvinnojourerna, som också behöver sina pengar, får nio miljoner. Våra pengar är slut nu. Jag tycker inte män och kvinnor har inte samma rättigheter på det här området, sade han.”

  Det betyder att mansverksamheten får 0,5 proc. av det kvinnoverksamheten får. Jämställt?

 31. Ola Says:

  Om inte SCUM (nyöversättningen och pjäsen) hyllats så totalt okritiskt av kultursjournalister och andra hade det nog inte blivit så mycket till motreaktion. Då hade boken/pjäsen i de flestas ögon troligen passerat som den produkt av en misshandlad och sjuk människa det egentligen är.

 32. Jesuit Says:

  Det tragiska är Newtons tredje lag som säger att för varje kraft fiinns det en motkraft är sann även i detta sammanhang. Ju mer ultraradikal feminismen blir desto hårdare blir motkraften, desto radikalare blir motståndet. Faktiskt ända fram till den punkt där krafterna utlöser väpnade aktioner och människor börjar förlora livet. Det finns kvinnohatare som i sina trasiga jagidentiteter förknippar ondskan med allt som är kvinnligt, på samma sätt som en del hatfeminister gör detsamma från andra hållet. Vi kommer att få se blodsutgjutelse på den här vägen om inte alla besinnar sig. Alla i denna debatt har ett ansvar att undvika detta.

 33. Jack Says:

  Jesuit,
  Matriarkatet har än sålänge i Europa kostat drygt 1 000 000 000 (en miljard) mansår. Det är samma skala som nazismens folkmord. Koncentrationslägren var på riktigt, matriarkatet är på riktigt. Vi män dör redan ca 5 år tidigare än kvinnor. Det är en enorm förlust av år, miljarder totalt, och det signalerar mycket om den livkskvalitet män har som så tidigt sliter ut oss. Feministerna har redan blod på sina händer. Könade satstningar i 100 år, tagna från män och pojkar.

 34. Jack Says:

  Vad gäller om det finns hemskheter som just dödsläger för män? Stridande förband skickade av kvinnor kanske kan liknas. Men kvinnor som Ilse Koch och Irma Grese finns också ibland oss idag, liknanden gärningar begås. Kvinnan står också för merparten av alla småbarnsmord.

 35. OBS! Says:

  SENSATION – STATSMINISTERN BESÖKTE DRABBADE MÄN!

  Och här finns länk
  http://www.unt.se/uppsala/reinfeldt-besokte-mansjouren-1544963.aspx

  ”Besöket var en del i en större turné landet runt med syfte att få information kring våld i nära relationer. Intrycken ska ingå i ett jultal som Fredrik Reinfeldt ska hålla. Under en timmes tid fick statsministern träffa två män från Uppsalas mansjour och ta del av deras berättelser. Båda hade sökt hjälp hos jouren därför att deras kvinnor behandlat dem illa, främst psykiskt.”

  ”– Vi får 50 000 kronor om året av Uppsala kommun för vår verksamhet. Kvinnojourerna, som också behöver sina pengar, får nio miljoner. Våra pengar är slut nu. Jag tycker inte män och kvinnor har inte samma rättigheter på det här området, sade han.”

  Det betyder att mansverksamheten får 0,5 proc. av det kvinnoverksamheten får. Jämställt?

 36. Mrs G Says:

  Det är väl ändå det som du är ute efter, annars hade du väl inte sökt så mycket konflikt hela tiden ?

  Mrs G

 37. Andreas Nurbo Says:

  När man läste att ETC intervjuade A voice for men så var det tydligt vad för artikel som skulle komma av det. Men vem tar ETC på allvar? Jag har aldrig gjort det, mitt intryck har alltid varit att det är en skittidning.

  dolf: Pelle Billing gör samma sak. Både Pelle Billing och Pär Ström låter i viss mån feministerna sätta agendan. De går i försvarsposition och bara förstärker feministernas halmbygga att det är hatbloggar, hot osv. Att ta avstånd från halmgubbar är att stärka bilden att det inte är halmgubbar utan sanning.

 38. Maria Says:

  Ni som är emot feminism borde väl egentligen välkomna SCUM-teatern.

  Det finns nog inget som ger feminismen så dåligt rykte och får fler att ta avstånd än just SCUM. Jag tvivlar starkt på att gymnasieklasserna som såg teatern tänker ”Åfan, feminist ska jag bli när jag blir stor!”
  Snarare motsatsen.

 39. Koo Says:

  Allt stöd till dig, Pär!

  Så här enkelt vill ETC att världen skall se ut… man buntar ihop detta fullkomligt självklara – att vara motståndare till att hat och våldsbudskap skall glorifieras för skolungdomar – med ett inbillat kvinnohat och föreställda borgerliga krafter, gärna någon slags högerextremism!?

  Herregud, hur fel ute får man egentligen lov att vara! Inte konstigt att den vänster som så innerligt behövs i Sverige idag håller på att förgöra sig själv.

 40. Pelle Says:

  @Maria

  ”Ni som är emot feminism borde väl egentligen välkomna SCUM-teatern.”

  Att feminister gräver sin egen grop, är inget som vi jämställdister varken rår för eller hindrar (fri vilja). Det är snarare syftet till varför de gör det som vi ifrågasätter. Är ett manifest som skrevs i syftet för att propagera våld bra att hylla? Att en teater nu vill kalla det satir är egendomligt, med tanke på att författaren inte hade för avsikt att vara satirisk och/eller komisk på något sätt. En satirisk pjäs hade kunnat vara om man satte upp ‘Det våras för Hitler’ av Mel Brooks.

 41. kruzze Says:

  Jag tycker det är stort att läsa att debattörerna här med politisk hemvist både till höger och vänster i första hand står upp för människors lika värde och okränkbarhet, istället för att det blir käbbel om procentsatser i a-kassan, olika skattenivåer m.m.. Detta tycker jag är ett friskhetstecken och framför allt ger det hopp om att människor som dömer andra människor primärt efter grupptillhörighet aldrig kommer få stå oemotsagda.

  En stor eloge till er alla, bortsett från ett och annat troll, fortsätt att stå upp för det som är rätt! Humanistiska värderingar vinner alltid i längden.

 42. Chroni Says:

  Att biljetterna börjar ta slut menas: Skolorna har köpt upp alla med skattepengar.

 43. Lavazza Says:

  Lite väl ängsligt skrivet, Pär. Jag läser och stöder både Genusnytt och The Spearhead (som drivs av WF Price, inte av Paul Elam). Om någon kritiserar Medborgare X:s post, så är det bara att uppmana denne att läsa den noggrannare. Det finns inga fel med den. Syftet och kontexten är klart som korvspad.

 44. Ulf Says:

  Angående ”Juilette”, är det ju intressant att man försöker dra paralleller.

  Jag läser följande i förordet till boken:

  The Marquis de Sade, that freest of spirits to have lived so far, had ideas of his own on the subject of woman: he wanted her to be as free as man. Out of these ideas – they will come true some days – grew a dual novel, Justine and Juliette. It was not by accident the Marquis chose heroines and not heroes. Justine is woman as she has been hitherto, enslaved, miserable and less than human; her opposite, Juliette represents the woman whose advent he anticipated, a figure of whom minds have as yet no conception, who is arising out of mankind, who shall have wings, and who shall renew the world.

  G. Apolinnaire (1880-1918)

  I alla fall de Sade upplevde nog inte att hans samtid mottog boken som något normalt. Han publicerade den anonymt i mycket begränsad upplaga, och Napoleon Bonaparte lär ha beordrat hans arrest pga den, och de Sade satt fängslad utan rättegång i 13 år.

  Hans böcker förbjöds i Frankrike, och i Storbritannien blev de inte tillåtna förrän 1983.

  Så frågan är vad Granström vill ha sagt med liknelsen?

 45. Valeria Says:

  @Jack

  Själv är jag helt övertygad om att de allra flesta genusfeminister tror på sina läror fullt och fast.

 46. Lavazza Says:

  Dr. Tara J. Palmatier förutsåg vad som skulle hända på A Vice for Men:

  ”The question re: Paul’s and AVfM’s relationship with Pelle Billing and Pär Ström can be better understood as, “Are you angry, scary men who have the nerve to criticize these murder-advocating women collaborators?”

  If you’d answered, yes, then ETC can more easily twist the truth (DARVO – Deny, Attack & Reverse Victim Order [http://www.shrink4men.com/2011/01/19/presto-change-o-darvo-deny-attack-and-reverse-victim-and-offender/]), which they’ll probably do anyway, and claim there’s a conspiratorial plot to harm these women. What these women seem to be promoting is genocide based on a person’s sex. Why isn’t ETC questioning them?

 47. Lavazza Says:

  A Voice for Men. Men i dagens misandriska klimat är det iofs en synd för män att yttra sig. Vi är ju så farliga, arga, våldsamma och hatiska att det är säkrast att hålla oss alla inlåsta, typ.

 48. Lavazza Says:

  ”de anonyma näthatarna”

  Om vi får avlönad tillgång till MSM och möjlighet att stoppa kritik från läsare/tittare/lyssnare/kollegor mot vad vi säger där, så är de flesta av oss nog beredda att ge upp vår anonymitet och gråta hela vägen till banken över feministers ”näthat” mot oss.

 49. barfota Says:

  @Johannes Westlund

  ”Det här är något som jag känner gör att Genusnytt faller lite i mina ögon, PK-paniken. Jag hade önskat att vi jämställdister kunde stå upp och säga att det faktiskt är bra att någon vågar synliggöra problematiken med assymetrin genom den här speglingen.”

  @dolf

  ”Det som stör mig (och stör mig rejält) är inte att Pär tar avstånd från MX inlägg, det är att han samtidigt för fram och befäster lögnen att MX skulle ha gjort sig skyldig till hot.”

  Helt överens med er och kan bara instämma.

 50. AV Says:

  Någon som har länk till detta s.k. mordhot från Medborgare X?

 51. Sötisen Says:

  Och.

  Humorn i det hela är ju att det ju rent faktiskt är just de KÖNSHATISKA EXTREMISTERNA som ju rent faktiskt marknadsfört, och MARKNADSFÖR – på befolkningens bekostnad – Solanas FEMINISTISKA folkmordsmanifest: Samma förståndshandikappade SAMHÄLLSIGLAR tar sedan tar på sig den gamla OFFERKOFTAN och GNÄLLER.

  GNÄLLER… Jo det är faktiskt sant =)

  På alla dem som påtalar det alldeles uppenbara feministiska vanvettet.

 52. Ivar J Says:

  @Ulf: Granström tog nog för givet att de där ”obildade rasistiska näthatarna” blir helt perplexa av sådan upphöjd bildning och för övrigt är helt illiterata vad gäller litteratur och teater. Någon risk att påståendet skulle kollas upp sågs nog inte.

 53. barfota Says:

  @AV

  ”Någon som har länk till detta s.k. mordhot från Medborgare X?”

  Här kommer den (cache version) <a href="http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Sn4pSswmxa8J:medborgarperspektiv.wordpress.com/2011/11/10/en-mordad-feminist-ar-en-bra-feminist/+medborgarperspektiv+wordpre

 54. AV Says:

  @barfota
  Ja, uppenbart att det inte är allvarligt menat. Jag förstår dock om Per tar avstånd eftersom feministerna gör allt de kan för att smutskasta honom. Om han inte tagit avstånd hade han varit tvungen att försvara sig så för vår politiska sak skull var det bättre att han tog avstånd.

 55. barfota Says:

  @AV
  Jag förstår hur du menar men håller inte med.
  Så länge jag kan minnas har vi män alltid stått med mössan i hand och bett om ursäkt, varit snälla och medgörliga och det har lett precis ingenstans! Feminismen har varit allt annat än timida, förstående och tillmötesgående och har kammat hem JackPott.
  Att ta avstånd från alla former av våld däremot är en helt annan sak. Att backa för vad feministerna ”kan tänkas göra” är inte min likör.

 56. dolf Says:

  @AV
  som jag sa tidigare, det är helt ok att Pär tar avstånd från det. Det jag anser inte är ok är att han för vidare och befäster lögnen att det var mordhot. Det är faktiskt inte svårare än att säga ”Jag ser det inte som ett mordhot, men tar avstånd från denna typ av retorik som driver upp debattklimatet på en nivå som jag inte uppskattar” (detta är ett förslag på ett ärligt avståndstagande, själv ställer jag mig bakom MX, den enda kritik jag har mot hans inlägg var att han länkade till adressuppgifter, vilket var ganska dumt i sammanhanget)

 57. JustMe Says:

  Feminismen som tryggt styr gammelmedia samlar sig på bred front. Artikeln i ETC kommer ju ”lagom” till kvällens Debatt. Det kommer att bli som vanligt. Ström och Billing mot hur många feminister? 10? 20? Och feministen Belinda Olsson sitter i förarsätet…

 58. Lasse Says:

  @Just Me

  Du skriver mina tankar 🙂

  Blir säkert

  20 feminister mot 2 jämställdister en rättvis och seriös fördelning. (Not)

 59. anders Says:

  När man har medieuppmärksamhet på sig som Pär S och Pelle B har så måste man vara lite smooth och hal. Man kan inte alltid göra det som är 100% rätt och riktigt, utan måste tänka på hur man bäst får fram sitt budskap. Det enda rimliga i detta fall var att ta avstånd från medborgare X (som jag ärligt talat tycker får skylla sig själv med sitt uppenbart otaktiska tilltag), annars fastnar man i en pseudodebatt.

  Angående ETC fattar ju vem som helst att det kommer vara en viss andel halvgalna typer som kommenterar i en icke-modererad blogg som är feministkritisk. Jag läser ganska ofta här inne och mängden halv/helgalna inlägg är faktiskt förvånansvärt låg. Guilt by association är så billigt och lågt debattknep att det är jobbigt att se att ETC använder det så ohämmat.

  Och faktiskt, även jag är ganska ”socialdemokratisk” av mig (gillar idén med solidaritet, socialt skyddsnät osv), det är ju faktiskt inte bara extrema nyliberaltyper som är kritiska mot radikalfeminismens kidnappning av jämställdhetsbegreppet…

 60. Hjalmar Says:

  @Lasse
  C:a 90% feminister påminner mig om feministisk jämställdhet, dvs 100% kvinnor…

 61. Bella Mia Says:

  skulle det vara så negativt då? patriarkatet har vi ju redan prövat och det funkar ju inte. bättre med lite matriarkat, va gör er så rädda för det egentligen?

 62. kruzze Says:

  Det bästa sättet att avslöja feminismens rätta ansikte på är att låta företrädare för den som Bella Mia här komma till tals. Då kommer den feministiska rörelsen marginaliseras då ingen/få vill förnknippas med den. De flesta politiskt intresserade människor är trots allt relativt normala med sunda värderingar, vilket rådande konsensus här kring humanism är ett bra bevis på om inte annat

 63. robjoh Says:

  @Bella Mia
  För ni har redan visat vilka fascister ni är.

 64. Jämställdhetsfeministern Says:

  Andrea Edwards och ETC har helt rätt:

  Om man inte skriver under på SCUMs budskap att män är en biologisk olycka som bör utrotas – då hatar man kvinnor.

  Tycker man att män och kvinnor ska ha lika rättigheter och skyldigheter – då hatar man kvinnor.

  Det är ju självklart.

 65. Jack Says:

  Honor of Breivik,

  I en annan tråd kallade du dig ”feminist men inte radikal”. Vänligen håll dig till det namnet.

 66. aristo Says:

  Att med ”konst” som förevändning kränka muslimer med förutsägbara hatreaktioner som följd får media och makthavare att tveka och sluddra i försvaret av yttrandefriheten.

  Att med ”konst” hunsa den timide västerländske mannen är däremot helt ofarligt, t.o.m. lite mobbing-roligt, och när han ändå försöker sig på en försiktig protest rullar hela kultur- och mediaapparaten igång till försvar av yttrandefriheten och trycker med kraft tillbaka honom ner i toffeln.

  Man kanske skulle bli muslim?

 67. Lavazza Says:

  Bella Mia: Jag tror iofs att du ar en antifeminist som som latsas vara feminist for att driva med feminismen, men om du ar pa riktigt kan jag hanvisa till de svarta ghettona i USA. Dar kan du se hur ett matriarkat fungerar.

 68. Man & Woman United Says:

  ”Det är inte feminister som de ogillar, utan kvinnor.

  Hur förklarar hon det,när Mansrörelsen och kvinnorörelsen består av kvinnor och Män.

  De är ganska tydligt eftersom de enbart hotat kvinnorna i uppsättningen och inte den manliga regissören.

  De hotar,pluralis är det fler polisanmälningar för fler mordhot? Har Motanmälan gjorts? Hets mot folkgrupp?

 69. Man & Woman United Says:

  Feminister försöker alltid få det till att kritik mot den feministiska ideologin är en kritik mot kvinnor.

  Sektliknande former och ingen tycka annorlunda. Det är vidrigt

 70. Man & Woman United Says:

  Men vilka är antifeministerna som tänkte protestera i Kärrtorp?

  Om det skulle blivit av så skulle det blivit. Avhoppade Socialdemokratersocialister,missnöjda vänster människor,oberoende liberaler,kristna socialister,humanister,fd feminister,feminister,avhoppade moderater,moderat männen dvs sveriges historiska fristående mansförbund,jämställdister,papparättsaktivister,antifeminister,Rättssäkerhets grupper,avhoppade piratpartister,dreamhack folk,swedenvsassange.com Mansrörelsen för Jämställdhet 2.0 och Antikönskrigsrörelsen med mycket nätkärlek;-)

  Frågor på det!

  Svaren finns där SCUM-debatten nu förs. På den plats där det började. Bland hatbloggarnas kommentarfältherrar.”

  Hatbloggarnas aka feministerna som hyllar scum…

 71. Man & Woman United Says:

  Hatbloggarna, det är huvudsakligen GenusNytt och Pelle Billings blogg, visar det sig längre ned i texten. Jag tycker det är en förolämpning att få sin blogg kallad hatblogg bara för att den förespråkar lika rättigheter och skyldigheter för könen.

  Radikalfeminismen ända sedan 70talet är en enda stor livslögn och korthus som inte klarar av granskning. Varför inte? För med lika rättigheter och skyldigheter förlorar dom sitt diktatoriska inflytande.

 72. PO Says:

  Det som säljer, blir publicerat.

  Sådan är kapaitalismen. 😉

 73. Det högerextrema kvinnohatets fanbärare « Sanningen om Papparättsrörelsen Says:

  […] har han då rekommenderat bloggaren ”Medborgare X” genom att rubricera dennes blogg ”Medborgarperspekt…” som en ”utmärkt anti-feministisk blogg”, trots att den ursäktade Anders Behring […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: