Kvinnors våld ökar – har feminismen del i skulden?

by

Idag finns två saker i media som har det gemensamt att det handlar om kvinnors våld. Mot både män och mot andra kvinnor.

Svenska flickor blir allt våldsammare

Svenska Dagbladet skriver om det ökande våldet bland unga flickor. ”Våldsbrotten bland minderåriga ökar, men ökningstakten är betydligt snabbare för flickorna än för pojkarna”, börjar artikeln.

Vi går alltså mot en allt jämställdare fördelning av våldsutövningen. Intressant.

Jag citerar: Svenska Dagbladet:

”Antalet tonårsflickor 15-17 år som misstänks för våldsbrott har fördubblats på tio år. Våldet har dessutom blivit grövre och stämningen råare. Tjejerna drar sig inte längre för att lösa konflikter med knytnävarna.”

”… tjejerna har närmat sig killarnas beteende”, säger kriminalinspektör Gunilla Blomberg.

Vi ser alltså en maskulinisering av unga flickor beteende.

Feministerna borde vara nöjda. Tjejer blir som killar, och våldet blir alltmer jämställt.

Men ändå är det sorgligt. Uppenbarligen är inte all jämställdhetsutveckling av godo.

Man kan ställa sig frågan om radikalfeminismen har en del i skulden till att unga tjejer tar till sig ett aggressivt våldsbeteende som tidigare varit något som killarna stått för.

– Tjejer får hela tiden höra att traditionell kvinnlighet är något dåligt.
– De får också höra att könen minsann är precis likadana – egentligen – om bara kvinnor lyckas frigöra sig från sin ”underordning” som påtvingats dem av ”patriarkatet”.
– Vidare får de höra att killar/män är vinnare och räkmackeglidare – vilket innebär att det finns något att vinna på att ta till sig deras beteende.

Vad tror du – har feminismen en del i skulden för flickors ökande våldsutövning? Skriv gärna kommentar!

Svenska Dagbladet skriver också att statistik från Södersjukhuset i Stockholm från 2010 säger att 96 procent av alla flickor som fått våldsskador utomhus har skadats av andra flickor. Inget ”mäns våld mot kvinnor” i de fallen, alltså. Kvinnor kan. Eller man kanske ska säga ”tjejer kan” i det här fallet.

I artikeln finns också en antydan om straffrabatt för tjejer i rättsväsendet. Så här säger Jenny Yourstone, doktor i psykologi och forskare inom Kriminalvården och Centrum för våldsprevention vid Karolinska Institutet:

”Studier visar att tjejer och killar har dömts olika för exakt samma våld”.

Men Svenska Dagbladet kallar detta att tjejer hamnar ”i skymundan” av killar. I och för sig kan det tänkas att Jenny Yourstone inte syftar på juridiskt dömande utan moraliskt dömande. Det är oklart.

Kvinnor våldtar män – säljer sperman för ritualer

Polisen i Zimbabwes huvudstad Harare har gripit tre kvinnor anklagade för våldtäkt. Polisen tror det rör sig om en större grupp kvinnor som våldtar män och sedan säljer sperman för rituella syften. Det rapporteras av SVT:s Rapport, som citerar BBC.

Så här ska det gå till. Kvinnorna tar upp manliga liftare, en i taget, vid motorvägarna. Sedan drogar de männen. Sedan har de sex med dem, och sparar sperman i de använda kondorerna. Därefter säljer kvinnorna sperman dyrt till människor som använder den i ritualer för att göra sjuka människor friska igen.

Åklagaren tror att mörkertalet är stort – och att många av de män som blivit våldtagna helt enkelt inte vågar anmäla saken. Det kan man ju förstå. Det har en stor skamfaktor för en man att bli våldtagen av en kvinna.

En av de drabbade männen vittnar om att han fick lift av en bil med tre kvinnor. En av kvinnorna kastade vatten i ansiktet på honom samtidigt som han fick en injektion med ett ämne som gav honom en ”oemotståndlig sexlust”.

Kvinnorna förnekar alla anklagelser. Läs mer här. Tack för tipset, Jonna!

66 svar to “Kvinnors våld ökar – har feminismen del i skulden?”

 1. Saxen Says:

  Det kanske blir så när regeringen i sin budgetproposition konstaterar att den viktigaste frågan för att nå jämställdhet är att stoppa mäns våld mot kvinnor. Inte stoppa relationsvåld. Inte stoppa det grova våldet. Inte gå djupare och utgå från att våld ofta förekommer i samband med missbruk och psykisk ohälsa. Utan just mäns våld mot kvinnor pga könstillhörighet ska stoppas.

 2. Hjalmar Says:

  Världen blir allt sjukare, både här i landet och annorstädes. Var är respekten för andra människor?
  *skakar på huvudet*

 3. Saxen Says:

  ”– Studier visar att tjejer och killar har dömts olika för exakt samma våld, men det är att inte ta dem på allvar. Många tjejer upplever säkert att killarna får mer uppmärksamhet för att de agerar ut sitt beteende. Tjejer vänder i högre utsträckning sin aggressivitet inåt.”

  Ursäkta? Brukar vi inte kalla detta för straffrabatt. Eller är det så att rättssystemet ”uppmärksamar” killarna mer och belönar dem med strängare straff? Suck!

 4. acce Says:

  Det som händer söder om Sahara borde stanna söder om Sahara.

  Med tanke på all annan ”tro” som många män har i dessa områden (te.x. våldta småbarn för att bota aids) så borde man verkligen gallra i nyheterna och läsa mellan rader. ”… fick en injektion med ett ämne som gav honom en ”oemotståndlig sexlust”.” påstås en man ha sagt. Existerar det ens någon sådan sexdrog ?

  Gubbsen har troligen bara gått till prostituerade och sedan, av någon anledning, fantiserat ihop något då dom upptäckte att kvinnorna sparat kondomerna. Kanske blev dom avundsjuka då kvinnorna tjänade ytterligare en hacka.

 5. AnnanDan Says:

  Pär:

  ”Vi ser alltså en maskulinisering av unga flickors beteende”

  Vad är det för fördomar som kommer till ytan…? 🙂

 6. JD Says:

  Jag tror att ungdomars beteenden i grund och botten är en reflektion på de förväntningar man ställer på dem.
  En ung människa som känner att samhället har låga förväntningar på honom/henne anpassar sig också därefter.
  Det feminismen har gjort de senaste åren är att man i princip har sänkt alla krav och förväntningar på hur flickor ska vara och bete sig. Även polis och domstolsväsendet signalerar hela tiden att flickor kan bete sig hur som helst utan att ställas till svars för sina handlingar.
  Detta innebär på gott och ont att flickor idag inte har samma förväntningar att leva upp till som förr.

  När ställde en feminist senast krav på en person av kvinnligt kön?
  Kan en feminist ens ställa några krav på kvinnor utan att feminismens grundvalar rasar samman?

 7. ID Says:

  Det där och mycket annat som hänt de senaste åren förutsåg och pepekade jag (säkert också många andra) redan för 2-3 år sedan (bl.a. kvinnlig pedofili)

  Och det kommer att bli värre och värre och värre …

  Feminister ska f* inte tro något annat

  Kanske någon idiot i framtiden skriver en efterföljare till SCUM (?FUM)

  Glööööm det där om manliga könshormoner, patriarkat (en imbecill befolkning som inte längre förmår skilja orsak från verkan) och annat strunt.

  Det är ekonomi, klasser och klasskonflikter det handlar om. Pga er okunskap om och avsky mot allt sådant har ni heller aldrig lyckats krossa den feministiska könsfascismen med dess myter.

  Karma (som redan har börjat göra sitt drag som vi ser) tar hand om allt detta i sinom tid … Något straff blir det väl också för alla socialisthatare som har kallat sig ”jämställdister”…

 8. Ulf Says:

  @acce,

  fick en injektion med ett ämne som gav honom en ”oemotståndlig sexlust”.” påstås en man ha sagt. Existerar det ens någon sådan sexdrog ?

  Jovisst, det finns ett antal olika metoder. Egentligen behöver de ju inte öka hans sexlust, utan bara se till att han får en erektion. Jag gissar att det kan vara det han menade. 🙂

  Injektioner av anabola steroider brukar kunna ge kraftiga, närmast smärtsamma erektioner, som sidoeffekt, men jag vet inte hur snabb den effekten är. Behandlingar mot erektil dysfynktion (eller vad det nu heter) kan fås med t.ex. Aprostadil, som injiceras direkt i penis (hu!).

  Man kan gissa att dessa kvinnor var mindre oroade för mannens hälsa och ev. biverkningar. Då finns det säkert saker som fungerar snabbt och effektivt.

 9. Carl Says:

  Tror att det är ett samhällsproblem varför unga tar till våld, eller alla former av destruktiva beteenden – de är understimulerade.

  Kommunerna säger Fuck Fritidsgårdar och lämpar över det på ideella eldsjälar, som inte alltid existerar. Politikerna höjer sina löner det första de gör varje år. Barn har inte vuxnas rättigheter helt enkelt och regelverket är betydligt flummigare just för att kunna förmyndiga barn som det behagar (varför feminist-agendan är så läskig, den har ofta helt fritt spelutrymme).

  Fast självförsvar kan man förstås bjuda in till, unga kvinnor behöver kunna det för att slå på horderna av ondskefulla män, det har de ju fullständig rätt till, sannolikt även enligt domstolarna som tycker så synd om halva befolkningen som ju fötts med ‘fel kön’.

 10. Metal Says:

  Att feminister inte skulle ställa krav på kvinnor är nog det dummaste påstående jag läste på ett bra tag! Feminister gör ju inget annat. Både rimliga och icke rimliga krav ställs på kvinnor av feminister.
  Har du hört låter ”tjejer ååå tjejer vi måste höja våra röster för att höras”….den riktar sig ju inte precis till män om man säger så.

  Viss är det synd att våldet ökar bland unga, men varför ska förväntningarna på flickor vara högre än på pojkar. Borde flickorna veta bättre än killarna? Är vi någon slags högre livsform än män som av naturen och i deras maskulinitet är mer våldsamma? Eller vad ,menas med ”vi ser en maskulinisering av unga flickors beteende”

  Jag ogillar när män framställs som att de bara är ju så för att maskuliniteten gör dem så, men kvinnor där emot borde veta bättre.
  Att ni män inte blir förbannade!

 11. Pyret Says:

  Har det moderna (jämstälda?) samhället fått unga flickor att bli mer våldsamma?
  Eller har det fått deras omgivning att bli mer anmälningsbenägen och mindre överseende med detta beteende?

 12. Sanningsägaren Says:

  Lyssna nu! Sanningen bakom kvinnors ökade våld och mäns våld mot kvinnor för den delen stavas missbruk. Alkoholmissbruk, tabletter, knark, You name it. I 9 av 10 fall är detta boven i dramat. Kvinnors missbruk ökar och i takt med detta även kvinnors våld. Observera nu snackar jag inte om missbruk på pundar nivå. Feministerna behöver komma till insikt i att vi inte lever i ett patriarkat utan i ett missbrukarsamhälle, detta är det verkliga hotet mot ett framtida jämställt samhälle.

 13. Jocke S Says:

  Hmm, vad det handlar om, är ju att problemen ökar med feminism, för både män och kvinnor. Men att samma feminism, och dess statsfeministiska uttolkare, tiger still, ljuger och vinklar.
  Som vanligt och alltid.
  Bäst vore förstås om våldet hos män minskade, det som också statsunderstötts i alla tider, genom värnplikten bl.a.
  Men så kommer inte att ske genom dagens könsfasicstiska politik.

 14. Man & Woman United Says:

  Vilka partier tar upp detta? Kd som vill göra det till en av sina profilfrågor jämte resningskommission vårdnadstvister

 15. s Says:

  Apropå det här med tjejkvällarna och när kvinnor får åka buss gratis medan män får betala- här är något liknande männen fick betala medan ”vackra kvinnor” fick gratis inträde på en fest arrangerat av Playboy, och nu har en man stämt dem för diskriminering…

  http://www.metro.se/udda/man-stammer-playboy-for-konsdiskriminering/EVHkkC!3b1u4TTVmwSYE/

 16. Pelle Says:

  KAn tänka mig att resonemanget ‘mäns våld mot kvinnor’ har tjänat sitt syfte nu, och samhället tagit informationen till sig. Killar blir matade med detta och inser sitt ansvar och (förhoppningsvis) inte slår tjejer i samma utsträckning. Däremot så finns det inte en liknande reklamkampanj riktade mot tjejer.

  Låter det rimligt?

 17. Pelle Says:

  Postade kommentaren under fel rubirk…

 18. Man & Woman United Says:

  @ Jocke S

  I takt med kvinnans frigörelse kommer aggression sexism och våld. Det har tidigare döljts under ytan. Att feminism inte tar upp det visar på korthuset livslögnen är på gång att rasa. ”Den emotionella terroristen” erin pizzey

 19. Jocke S Says:

  Här är en artikel om kvinnors våld, som ”tredubblats undet tio år”, om kvinnors straffrabatt osv. F.ö. löser man inte allvarliga samhällsproblem genom vinkling, lögner, misandri osv.
  Men statsfeminismen går på i ullstrumporna i fråga efter fråga…
  http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6821233

 20. Man & Woman United Says:

  Kvinnors våld och uppmärksammande av kvinnors psykologiska våld är något feminismen aktivt vill dölja. How come?

 21. Jack Says:

  Att kvinnor begår våld mot män är inte ett problem enligt feminister, vare sig det är fysiskt eller emotionellt. ”Mannens roll är att tjäna kvinnan” lärdes det ut på svenskt universitet jag gick. Kvinnan kan förmodligen då behöva ta till vad som krävs mot tjänaren. Jämför med hur vita kan behöva bruka våld mot svarta för att hålla dem i schack.

 22. Jack Says:

  Naturligtvis finns feminister med andra åsikter men nu pratar jag om de ledande politiska feministerna som styr lagar och budgetar i bland annat Sverige och hur deras handlingar varit.

 23. Jocke S Says:

  Man & Woman United.

  Visst är det så, mer våld hos båda könen. Fast jag tycker detta med ”kvinnans frigörelse” också är delvis en vinklad lögn. (förutom att hon numera yrkesarbetar och ibland försörjer sig. Fast inte överallt och helt….) Kvinnor lever ofta gott på sin könsroll och vill sällan lämna den helt, därför är också ”jämställdheten” nästan totalt och enbart en kvinnlig angelägenhet som vi ser i media och politik.
  Erin Pizzey ja, hon är intressant… Och Lessing, om feminister: ”Hemska, förfärliga människor!”

 24. Dan Says:

  @Metal

  ”tjejer ååå tjejer vi måste höja våra röster för att höras”

  Kallar du det för att ställa krav? Man höjer sin röst när man känner sig åsidosatt, inte för att ställa krav som menas här, att tex. kvinnor kan begå brott utan att feminister kräver samma straff för samma brott, brott som de ständigt anklagar männen för. Att när det bevisas att det existerar kvinnliga pedofilnätverk så ska feminister kräva barnen rätt istället för att tiga.

  Feminister tiger när kvinnor visar sig lika eländiga som de anklagade männen. Annars brukar det vara så att när en kvinna begår brott eller annat fel så är det ÄNDÅ manens fel.

 25. JD Says:

  @Metal

  ”Att feminister inte skulle ställa krav på kvinnor är nog det dummaste påstående jag läste på ett bra tag! ”

  Du förstår inte alls vad jag menar.
  Det jag pratar om att leva upp till andras förväntningar.och vilken betydelse dessa förväntningar har för ens egna mål.

  I skolan har vi förväntningar på tjejer att prestera bra medan förväntningarna på killarna har sänkts avsevärt de senaste årtiondena.
  Det här innebär att killar och tjejer lever upp till de förväntningar som ställs på dem och därför får de olika betyg.

  Samma sak gäller dåligt beteende!
  För några årtionden sedan förväntade sig ”samhället” att flickor skulle vara snälla, sköta sig, inte dricka för mycket alkohol osv.
  Dessa förväntningar tog feminismen bort eftersom det var fel att flickor skulle leva efter mallar för hur flickor ska vara.
  Helt plötsligt blev dåligt beteende en frigörelsefråga där flickor nästan uppmuntrades att inte leva utifrån några förväntningar.Följden av det här blev att flickor som betedde sig dåligt, allt mindre kritiserades. Istället började man skylla på yttre faktorer så som tex killar i hennes umgängeskrets, föräldrar eller höga krav i skolan!
  Att vi urskuldar flickor hela tiden för den situation de än befinner sig i är att ställa låga förväntningar på henne och det kan resultera i att hon inte har några förväntningar att leva upp till inom vissa områden.

 26. Man & Woman United Says:

  @ Jocke S

  Diskuterade med en kvinna som är feminist och kommunist som uttryckte det som dum naiv tro att i och med kvinnans frigörelse det inte kommer aggression hot misshandel av män i nära relationer grovt våld osv.

  Det går ju inte att förneka nutidshistorien att kvinnan frigjort sig alltsedan (även 30 talet) andra världskriget. Medans männen kämpade i skyttegravarna. Se olika faller världens lott Även sedan 70talet har kvinnan frimanliga gjort sig på manliga feministers bekostnad.

  Straffrabatt är kopplat till den patriarkaliska och nya (subjektiva, åsikts och politiskt styrda hilda) domarkåren som är fast i ridderlighet och förlegade könsroller där kvinnan och modern är helig madonnor. Godheten själv personifierad.

  kvinnliga våldsverkare kriminella ,vardagliga kvinnor är inte sena att utnyttja fördelar med ridderlighet. Kvinnor feminister kör dubbelspel för att åtnjuta privilegier ekonomiskt och i Samhället.

  Det är allt annat än samma likheter och skyldigheter och likhet inför lagen aka Jämställdhet 2.0

  Att sverige har en dold mörk historia där svenskar tiger och därmed nonchalanta mot andra människors,mäns förtryck rättsövergrepp och systematiska misandri understött av staten. Det är en sak. Men varför folk män kvinnor och pappor demonstrerar och protesterar mer är inte tragiskt utan fegt.

 27. Mia Says:

  Erin Pizzey o Doris Lessing är ju asså era nyttiga idioter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 28. Petter Says:

  Kul att feministiskt självförsvar gett sitt resultat. . .

 29. Shastra Says:

  Pär: det står ”kondorerna” istället för ”kondomerna” i texten.

 30. Nisse Says:

  Apropå kvinnors våld, så hölls idag i Riksdagen ett seminarium om kvinnovåld. Ja, det var förstås inte frågan om kvinnors våld mot män i relationer, utan om det våld kvinnor utsätts för där. Ordförande i den organisation som stod bakom seminariet är ju sexisten och manshataren Margareta Winberg. Så naturligtvis sopades kvinnors lika frekventa och grova våld mot män i relationer under mattan på gängse feministiskt manér.
  Idag anordnades också en sexistisk och feministisk kampanj mot kvinnovåld i flera städer där namn på gator som Drottninggatan byttes ut till att bära namn av kvinnor som dödats av sina män. Naturligtvis byttes inte Kungsgatan ut mot namnet på en man som dödats av sin kvinna, eftersom det var en feministisk kampanj som tidningen Amelia stod bakom.

  Samma dag föll domen mot kvinnan som stod bakom sin man och sköt honom i huvudet med ett jaktgevär. Kvinnan, som brutalt mördade sin man för att komma över hans pengar, fick 16 års fängelse istället för förbättrad ekonomi.
  Men för en tidning som vill vara politiskt korrekt och tillräckligt feministisk, går det förstås inte att beskriva fallet neutralt, utan Dagens Nyheter inleder ingressen till TT-nyheten med den mordiska kvinnans patetiska försvar för sitt brott, nämligen ordet ”Vådaskott”.
  Efter att kvinnan mördat sin man med ett skott i bakhuvudet på honom, ringde hon nämligen polisen och påstod att han begått självmord. När detta inte gick att få ihop med att han var skjuten i bakhuvudet, ändrade kvinnan sin lögn och påstod att hon avlossat geväret av misstag. Men inte heller den lögnen gick rätten på, men på Dagens Nyheter tycker man att det är lämpligt att nämna denna kvinnans lögn allra först för läsaren.

 31. Nisse Says:

  @Mia: ”Erin Pizzey o Doris Lessing är ju asså era nyttiga idioter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

  Kvinnan som startade världens första kvinnojour och en av ett fåtal kvinnliga nobelpristagare i litteratur blir kallade idioter.
  Finns det verkligen ingen gräns för hur hatisk feminismen kan bli?

 32. ConZor Says:

  Kanske använder sina ”självförsvars kursers” utbildning på ett offensivt sätt?

 33. Joakim Says:

  Där har du dina satanister, Eva Lundgren.

  P.S. Du har skrivit ”kondor” istället för kondom, Pär 😉 D.S.

 34. Man & Woman United Says:

  Den emotionella terroristen – en osynlig våldsutövare
  09/23/2011 6 Comments

   

  Erin Pizzey

  Erin Pizzey öppnade den allra första kvinnojouren i västvärlden, som kvinnor utsatta för våld i hemmet skulle kunna fly till. Till sin egen förvåning fann hon att en stor andel av dessa kvinnor inte var misshandlade kvinnor som behövde hjälp att ta sig ur våldsamma relationer.

  I fall av våld i relationer, skylls det alltid uteslutande på männen. Erin Pizzey bryter ett tabu: från hennes egen stora erfarenhet av att driva kvinnojourer, upptäckte hon en typ av kvinnor som antingen söker, provocerar eller skapar en våldsam miljö.

  Pizzey skiljer mellan äkta misshandlade kvinnor och våldsbenägna kvinnor, eller som hon kallar dom ”emotionella terrorister”. Omedvetet söker dessa kvinnor skapa fientliga eller våldsamma relationer.

  ”En misshandlad kvinna är ett ofrivilligt och oskyldigt offer för sin partners våld. En våldsbenägen kvinna är ett ofrivilligt offer för sitt eget våld […] En klar skillnad måste göras mellan en kvinna som av misstag har blivit involverad med en våldsam partner och som nu vill att lämna honom och aldrig återvända igen, och en kvinna som, av djupa psykologiska skäl eller egna, söker upp en våldsam relation eller en serie av våldsamma relationer, utan avsikt att lämna.”

  Många läsare av Pizzeys bok ”Prone to violence” kommer att upptäcka att de stött på kvinnor av denna typ tidigare, i nyheter om våld i hemmet, i den egna flickvännen, i frun, eller i sin egen mor.

  Pizzeys  observationer och erfarenheter motsäger den feministiska dogmen, att kvinnor alltid är offer och mannen alltid är förövaren. Feministerna bemötte Pizzey med extrem fientlighet då hon släppte sin bok. I England organiserades grupper med kvinnor med det enda syftet att gå ut i bokhandlarna och riva sönder alla exemplar som stod ute. Dom lyckades även få bort boken från de flesta bibliotek. Hennes böcker är fortfarande idag mycket svåra att hitta. Att kvinnor är lika våldsbenägna som män i relationer är inte en sanning man vill skall få komma ut.

  Ett översatt utdrag ur boken som feministerna inte vill att du skall läsa

  […] Sådana personer drivs av djupa känslor av hämndlystnad och fientlighet, att uppträda på ett sätt som är ovanligt destruktivt. Destruktivt för dem själva samt för några eller alla av de övriga familjemedlemmarna. Detta gör en redan dålig familjesituation värre. Dessa kvinnor har jag funnit det lämpligt att beskriva som ”familjens terrorister.”

  […] Det verkar finnas ett täcke av tystnad gällande den stora mängden våld som begås av kvinnor. Eftersom ”familjeterrorism” är en taktik som används i stor utsträckning av kvinnor och jag i mitt arbete i familjevåldsenheten till stor del arbetar med kvinnor, adresserar jag detta problem utifrån ett kvinnligt perpektiv.

  Potentialen för familjeterrorism kan ligga vilande i många år för att plötsligt slå ut i full blom under vissa förutsättningar. Jag fann att det i många fall är det upplösningen, eller hotet om upplösning av familjen som framkallar familjeterroristens destruktivitet. Det är viktigt att förstå att före upplösningen spelar potentiella terrorister en roll i familjen som dock inte alls är passiv.

   Terroristen är den familjemedlem vars lynne härskar i familjen, vars nycker och åtgärder bestämmer det emotionella klimatet i hushållet. I den här rollen kan terroristen beskrivas som familjens tyrann, för hon har tillförskansat sig den individuella kontrollen och makten över de andra familjemedlemmarnas känslor.

  […] Det är terroristen/tyrannen som är primärt ansvarig för att initiera konflikten.

 35. Man & Woman United Says:

  Ofta med imponerande histrioniska utbrott i annars lugna situationer, eller (mer subtilt osynligt) genom att tyst manipulera andra familjemedlemmar till uppror genom skuld, list hån, och knappt märkbara provokationer. (Den tysta, manipulativa terrorismen är oftast den mest oupptäckta. 

  Genom att subtilt skapa evig oro, kan denna terrorist  driva andra familjemedlemmar till alkoholism, narkotikamissbruk, explosivt beteende, självmord., Den andra familjemedlemmen blir därför , ofta misstagen som den som skapar ”familjeproblemen” och den dolda terroristen som en stackars oskyldig helig kvinna som tvingas stå ut med allt detta.)

  Medan familjen håller ihop, oavsett hur olycklig, kan den ”gemenskapen”  i själva verket orsakas av en terrorist som underhåller sin makt. 

  Det är dock ofta i separation av familjen som familjeterroristens makt över densamma hotas. Familjeupplösningen är därför ofta är den tid då terroristen känner sig mest hotad och mest ensam, och det är då dom kan bli riktigt farliga.

  I detta läge av rädsla bestämmer sig familjeterroristen att nå ett specifikt mål. Det finns i denna situation många möjliga mål för terrorister, inklusive: återförena familjen igen, eller se till att barnen (om det finns barn i förhållandet) förblir under terroristens kontroll, eller helt enkelt genom att aktivt gå in för att krossa terroristens make (eller ex – make).  Emotionellt, fysiskt och ekonomiskt.

  Varför ville feministerna stoppa Pizzeys bok?

  Feminismen säger sig ju arbeta hårt för att minska all sorts våld i nära relationer. Man får dessutom mycket generösa bidrag från staten för att lösa uppgiften, men återigen visar den sig ha en helt annan agenda. Kvinnors våld mot män vill man uppenbarligen mörka. Och hur många män som lever med dessa kvinnor förstår ens att dom blir misshandlade, kontrollerade och manipulerade? Ja, till och med drivna i döden? 

  I Pizzeys viktiga bok  hävdar hon att inte varje misshandlad kvinna är ett oskyldigt offer. För att lyckas minska våldet, visar Pizzy övertygande att alla som arbetar för att förebygga våld i hemmet måste lära sig skilja på de emotionella terrorister, som är beroende av smärtan och det provocerade våldet, och de som verkligen söker undkomma det. 

  Detta är efterföljaren till ”Skrik tyst annars kan grannarna höra”, den första boken om hustrumisshandel.

   Det är en utmanande, måste-läsa bok för alla som arbetar med våld i familjen, politiska beslutsfattare, familjerätter och andra som berörs av våldsproblematiken  i samhället. Åtminstone dom i nämnda yrkesgrupper som genuint vill arbeta för att lösa problemet.

  Boken innehåller den uppdaterade texten från den ursprungliga utgåvan som utsattes för omfattande sabotage i England plus Pizzeys nya forskning, slutsatser och jämförelser av misshandlade och våldsbenägna kvinnor. 

  Ett separat avsnitt beskriver den ”emotionella terroristen”, en personlighet som är direkt igenkännbar för dom som drabbats av henne.

  Boken finns publicerad i sin helhet på internet. Ladda ner den här.

 36. Man & Woman United Says:

  Källa: Blogg Daddys Sverige

 37. Man & Woman United Says:

  @ Nisse Mia Jocke S mfl

  Mansrörelsen Moderat Männen Mansnätverket jämställdhet 2.0
  Whistleblowers Genus Leaks Antikönskrigsrörelsen Whyweprotest har några ämnat planera,framföra skarp kritik namninsamlingar och demonstrationer mot

  ”Apropå kvinnors våld, så hölls idag i Riksdagen ett seminarium om kvinnovåld. Ja, det var förstås inte frågan om kvinnors våld mot män i relationer, utan om det våld kvinnor utsätts för där. Ordförande i den organisation som stod bakom seminariet är ju sexisten och manshataren Margareta Winberg. Så naturligtvis sopades kvinnors lika frekventa och grova våld mot män i relationer under mattan på gängse feministiskt manér.”

  Beslut i riksdagen ligger 10 till 20år fram i tiden. Radikalfeminiska livslögner som bestämdes på 90talet är verklighet idag.

  Således är reformarbete baserat på internationell forskning statistik
  avgörande nu.

  Om det krävs 25tusen namninsamlingar,organiserade protester demonstrationer för att uppnå bekämpa livslögnen att våld i nära relationer omfattar kvinnors våld mot män för att uppnå riktig jämställdhet

  Allt annat är antijämställdhet och viljan till könskrig

 38. En Läsare Says:

  Tjejer som utövar våld är offer.
  Killar som utövar våld är förövare.

 39. Man & Woman United Says:

  @ pyret

  http://www.newsmill.se/node/19394

  Utgångspunkten är att alla pojkar är förövare och slåss. Uppfostras Flickor till öppen misandri och våld?

  kvinnors våldsamma beteende;som fortfarande tillåts fortsätta pga riksdagens likgiltighet, och feministiska livslögner förs vidare till sina barn, döttrar. Roten till att komma åt problemet återfinns hos Erin Pizzey och det är därför hennes böcker stoppas,förstörs och youtube klipp raderas av radikalfeminister.

 40. Man & Woman United Says:

  @ Pyret

  Roten till att komma åt problemet med våld är att våga se sanningen trots radikalfeministisk propaganda där kvinnan alltid;uppbackad av sossarnas Winberg,Wallströms radikalfeminism på 90talet och nuvarande regeringens populistiska satsningar på 1 miljard att bekämpa enbart mäns våld , skapar befogad kritik och antijämställdhet.

  Alliansens radikalfeministiska satsning på totalt 1 milard på att bekämpa mäns våld mot kvinnor visar på inkompetens.

  Regeringen har många frågor att besvara när de retar upp väljare,Mansrörelsen,språkrör för Jämställdhet 2.0 Jämställdhets bloggare och jämställdister.

  Regering får därmed ta ansvar för sina inkompetenta handlingar och nu uppleva vattnet i glaset börja skvalpa!

  Så mycket att det blir en öppning för Juholt att äntligen få tala politik och kritisera regeringen på allvar.

  Många kärnväljare Ifrågasätter regeringens kompetens och duglighet att styra landet när de blundar för verkligheten att de själva för en radikalfeministisk politik. De har valt att inte hörsamma Pelle Billing Camilla Lindberg Moderat Männen Genus Nytt Michael Alonzo Pappamanualen Mansrörelsen mfl och bekämpa ”våld i nära relationer.”

  istället kör regeringen populistiskt (wtf?) radikalfeministiskt vidare på mäns våld mot kvinnor.

  Skulle regeringen haft kompetens hade de anlitat kvalitét ,forskning och erfarenhet genom Erin Pizzey,Anna Motz,Petra Östergren,Pelle Billing för att bekämpa våld i nära relationer.

  Helt i linje med Jämställdhet 2.0

  inte som nu med en feministisk livslögn (jämställdhetsministern) att kvinnor alltid drabbas värst och aldrig slår sina män.

 41. Johanna Says:

  Om det skulle finnas så mycket pengar att tjäna på sperma så att det är värt droger, bilfärd och våldtäkt är det svårt att se att inte männen själva skulle intagit denna marknad genom egen produktion. Hela historien låter något skum.

 42. Mia Says:

  Johanna hela denna bloggen o dess kommentarer är skumma och kvinnfientliga/sexistiska!!!!!!!!!!!!!!!!!

 43. Man & Woman United Says:

  @ Johanna Mia
  Jonna skickade in detta tipset,som bryter kodexen att kvinnor inte skulle begå hemska brott. Allt har bara skett tidigare under ytan.

  Kolla upp repotaget med BBC.

 44. Man & Woman United Says:

  @ Johanna Mia

  Världen: Nyheter

  Kvinnlig minister dömd för folkmord

  Publicerad 24 juni 2011 – 10:48
  Uppdaterad 24 juni 2011 – 16:37
  På fredagen dömdes den första kvinnan någonsin anklagad för folkmord och anstiftan till våldtäkt i en internationell domstol.
  Den rwandiska före detta familjeministern Pauline Nyiramasuhuko fick livstids fängelse.

  65-åriga Pauline Nyiramasuhuko, en före detta minister för familjefrågor och kvinnors självbestämmande, var en av sex framträdande rwandier som ställdes inför FN: brottmålstribunal för Rwanda (ICTR) på fredagen.
  Nyiramasuhuko och hennes son Arsene Shalom Ntahobali, som greps 1997 i Nairobi i Kenya, dömdes för brott begångna under en massaker i Butareregionen 1994.

  -Hon har dömts för folkmord och brott mot mänskligheten, däribland utrotning, våldtäkt och förföljelse, sade ICTR: talesman Danford Mpumilwa till Reuters.
  800 000 mördades
  Anklagelsen om våldtäkt lades till då man ansåg att Nyiramasuhuko visste att hennes underordnade våldtog tutsikvinnor, men underlät att vidta åtgärder.
  Tribunalen, med bas i Tanzania, inrättades 1994 för att utreda och döma de ansvariga för det folkmord i Rwanda då omkring 800 000 etniska tutsier och moderata hutuer mördades under mindre än 100 dagar.
  2002 dömdes den bosnienserbiska politikern Biljana Plavsic till 11 års fängelse efter att ha erkänt sig skyldig till brott mot mänskligheten.

  TT-AFP

 45. Jocke S Says:

  Man & Woman United
  Läste vad du skrev här om Erin Pizzey. Men var kan man få tag på boken, eller ladda ner den?

 46. Mia Says:

  United du griper efter halmstrå. Allla manliga folkmordsdömda då???? Nürnnbergrättegången var ju nerlusad med DÖMDA som var MÄN!!!!!! Jonna är en hjärntvättad könsförräderska.

 47. Man & Woman United Says:

  @ mia

  Fel. Du förstår inte. Så länge feminismen inte erkänner kvinnor och mäns lika rättigheter och skyldigheter,likhet inför lagen är ideologin dömd att rasera. Och det inom kort när tidigare generationer i sverige tigit.

  Mia,det handlar om grundläggande värdegrunder som inte är humanistiska och går emot folkets inre mänsklighet.

  Feminism har själva försökt blivit det nya adliga ståndet och människorna intar underdog kampen. Så här förklarar Simon Weil:

   ”Marxisternas och hela det nittonde århundradets misstag var att tro, att om man går framåt hamnar man uppe i luften. ” 

  ” Människor är sådana att de som krossar, känner ingenting; det är den krossade som känner vad som händer. Om man inte har ställt sig på de förtrycktas sida för att känna med dem, kan man inte förstå.”

 48. Mia Says:

  Nej jag har fel åsikter och går inte på machopopulstisk propaganda som högerdrägg som din Simon. Han är inte objektiv utan rent ut sagt reaktionär

 49. Man & Woman United Says:

  @ Jocke S

  Fick ej med hela länken men gå in på

  Den emotionella terroristen – en osynlig … – Daddys-Sverige
  23 sep 2011 … Daddys-Sverige · Bloggar … Erin Pizzey öppnade den allra första kvinnojouren i västvärlden, som …
  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2011/...

 50. Man & Woman United Says:

  @ Jocke s

  Där kan klicka på länken och ladda ner

 51. Mia Says:

  Har nån landat uppe i luften så är det ni sk jämställdister som ser mansdiskrimineringar lite varstans

 52. Man & Woman United Says:

  Vad händer när verkligheten förnekas

 53. Man & Woman United Says:

  omogenhet och att ej vara kapabel att förstå att Mansrörelsen kompletterar istället för konkurrerar ut Kvinnorörelsen underblåser grunden och förståelse för medmänniskor och mänsligheten

 54. Man & Woman United Says:

  Paolo Roberto kallade sig tidigare feminist men nu militant antifeminist. Men för jämställdhet. Har för mig att han försökte komma in hos sossarna utan gehör.

  Barn till föräldrar som förespråkade make love not war på 60/70 talet är sannerligen reaktionära.

  Återigen de manliga väljarna visade sin reaktionära ställning mot Socialdemokraterna två val i rad när de kraftigt tog avstånd från radikalfeminism.
  Och förmodligen ett tredje…

  Så visst visar arbetarklassen tidigare arbetarklassen numera medelklassen som nu fått det bättre sin vilja genom att ta avstånd från feminism. Fast de inte är borgare i hjärtat. Så återigen är socialister,vänster,kommunister,fd piratpartister emot scum, radikalfeminism och en del av motståndet mot feminism och scum. I allra högsta grad reaktionära! Frågor på det?

  Mia det feminister i Sverige kan göra är att lära från kvinnliga feminister och socialister i Spanien och sydamerika. Som dessutom lägger ihop ett och annat och genomskådar super swedish feminism och stödjer julian assange

 55. Man & Woman United Says:

  @ Mia Johanna

  Hur kan feminismen säga sig bekämpa mäns våld mot kvinnor och samtidigt förespråka och hylla utrotning av män.

  SCUM-föreställningen applåderas euforiskt

  Ulrika Milles i Nya Vågen i P1 i går, när SCUM-föreställningen diskuteras:

  Och reaktionen när jag var där igår den var ju, det var lite skrämmande kan jag tycka efteråt, för publiken reser sig upp och applåderar. Männen gjorde det senare, förstås, men
  unga tjejer gjorde det på ett sätt som var euforiskt, och som nästan skrämde mig

  http://www.pellebilling.se/blogg

 56. Eric Brand Says:

  Intressant tanke men jag tror faktiskt att feministerna är oskyldiga till just den här trenden. Jag tror att dom unga kvinnor som ägnar sig åt misshandel, rån och skadegörelse saknar både kunskap om och intresse för feministisk teori. Feminismen är i slutändan ett akademiskt elitprojekt och kickersbrudarna från förorten är antagligen inte intresserade. Med det sagt så tror jag fortfarande att feminismen bidragit till mycket ont i samhället, men inte just det ökade kvinnliga gatuvåldet.

 57. Man & Woman United Says:

  Måhända att det är gäng relaterat våld som är i majoritet. Men inkluderar ökning av kvinnligt våld också afa och djurrättsaktivister?
  Är kvinnligt våld svårare att stoppa pga
  Politikernas toppstyrda och radikalfeministiska satsning på mäns våld mot kvinnor.
  Kroppsvisitering av kvinnor får endast ske av kvinnliga poliser etc

 58. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Mia:

  ”Jonna är en hjärntvättad könsförräderska.”

  Jag svor munnen full om att jag inte alls skulle bemöta dina comments, men nu får det ju bara vara nog med ditt skitsnack om könsförräderi. Har du öppnat Ströms böcker alls?

  När jag ser dina desperata, grundlösa, luftiga ”argument” och påhopp på mig och andra så måste jag ju säga att jag ångrar inte min ändrade syn och gick över till riktig jämställdhet, typ 2.0. Istället för att fortsätta som en feministisk nickedocka som dig.

 59. Man & Woman United Says:

  @ Jonna

  Vad tror du är motviljan för Alliansen,Socialdemokraterna och vänstern att våga öppna upp för dialog om jämställdhet 2.0

  Varför vågar tex inte feminister ta ordet likhet inför lagen,samma skyldigheter i sin mun?

  Varför tror du liberaler,moderater,höger överlag är så snälla i sin kritik av Alliansens antijämställdhets politik och milda intresse för jämställdhet 2.0? Är det pga att kvinnorna enligt radikalfeminism drabbas värst?

 60. Man & Woman United Says:

  @ ID

  Varför vågar ingen på allvar kritisera de radikalfeministiska beslut som klubbades i riksdagen under perssons respektive bildts regering? Och som hotat Samhället och skapat denna snedvridna bild av män?

 61. Jocke S Says:

  Man & Woman United
  OK, tack, mycket intressant (tyvärrr) det där med emotionell terrorism, PAS och annat som frodas i många sargade familjer, osynliggjort(!) av våra myndigheter med ansvar på området.
  När det gäller kvinnors våld så anser jag det är klart att feminismen påverkat oss alla, och mest kvinnor och kvinnors attityder, oavsett vad de kallar sig.
  Det upprepade ”Mäns våld mot kvinnor” legitimerar indirekt kvinnligt våld
  Och om ”könsförräderi” visst kan sådant förekomma, men det får väl vara nån måtta!?
  Tänker på Madeleine Albright: ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte stödjer kvinnor”
  Ett rent fascistiskt uttalande!

 62. Man & Woman United Says:

  @ Jocke S

  ”mycket intressant (tyvärrr) det där med emotionell terrorism, PAS och annat som frodas i många sargade familjer, osynliggjort(!) av våra myndigheter med ansvar på området.
  När det gäller kvinnors våld så anser jag det är klart att feminismen påverkat oss alla, och mest kvinnor och kvinnors attityder, oavsett vad de kallar sig.
  Det upprepade ”Mäns våld mot kvinnor” legitimerar indirekt kvinnligt våld”

  Om ”våld i nära relationer” ska bekämpas måste hela bilden bli klar och uppmärksamma kvinnan som våldsverkare och psykiskt drivande.

  Förutom kvinnors våld mot män så är kvinnors psykiska våldtäkt,
  -psykiska misshandel och kvinnors psykiska terror ett försummat kapitel!

  Det finns helt klart ett girigt intresse från lobbyverksamheten från Roks,radikalfeminister som driver myten om mäns våld mot kvinnor. Det för att det skapar miljard bidrag,arbetstillfällen möjlighet till att göra karriär på livslögner. Att majoriteten av Socionomer på landets Socialtjänster är feminister och radikalfeminister från 70-talets förhårdnade kvinnorörelse
  är ingen nyhet. Det ger förklaringen till ansvaret dessa myndigheter axlar utan nämndvärd empati och omvärlds förståelse för humanism och objektivitet.

  Det anmärkningsvärda är att Alliansen retar upp sina kärnväljare med att finansiera denna radikalfeministiska myt istället för att
  lyssna till Pelle Billing och ideologin för Jämställdhet 2,0 och
  att bekämpa ”våld i nära relationer”

  Det finns logiska och historiska förklaringar till VARFÖR Sverige ser ut som det gör….

  ”Att kvinnor fick rösta för första gången i Sverige samma år som dödsstraffet avskaffades 1921. Ett år som skulle kunna ha gått till historien som ett ett progressivt år i vårt lands historia, men som förmörkades av ett visst universitet i Uppsala som bestämde sig för att öppna ett rasbiologiskt institut, (numera ersatt av centrum för genusforskning).”

  Daddys Sverige

  ”Tänker på Madeleine Albright: ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte stödjer kvinnor”

  Lyft på locket och under ytan är det en enorm konkurrens och kvinnohat från kvinnorna själva. Ett ok som många kvinnor berättar om i den könsroll som skapats av feminism. Det feministiska och manshatande arvet har också först vidare från Mor till dotter som är ytterligare en förklaring.

  Erin Pizzey säger under en föreläsning att det är bråttom med att någonting händer;hon syftar på utvecklingen av radikalfeminsmen,
  denna youtube video är raderad. Varför? Vad är det feministerna rädda för? Vad döljer dom?

  Är övertygad om att kärlek och intellekt bekämpar manshat,likgiltighet, maktmissbruk, rättsövergrepp,våld och radikalfeministernas vilja till könskrig.

  Make love not (gender) war. – Antikönskrigsrörelsen Mansrörelsen kvinnorörelsen

 63. EO Says:

  Du skriver att många män inte vågar anmäla det, för att som man är det skamligt att bli våldtagen av en kvinna/kvinnor. Så du tror alltså att kvinnor inte känner skam och mår dåligt över att bli våldtagna och nertryckta av män eftersom det är något som vi är vana vid.

 64. acce Says:

  (Johanna säger:
  30 november 2011 kl. 5:42
  Om det skulle finnas så mycket pengar att tjäna på sperma så att det är värt droger, bilfärd och våldtäkt är det svårt att se att inte männen själva skulle intagit denna marknad genom egen produktion. Hela historien låter något skum.)

  Traditioner,tro och annan inbillning söder om Sahara ska man inte ens försöka att förstå med våra västerländska ögon. Det är samma områden där män våldtar små barn för att bli botade/immuna mot hiv/aids. Tror inte en sekund på storyn. Låter alltför omständigt för en teskedsfull.

 65. Man & Woman United Says:

  Har någon sagt något annat. Återigen, svartvit värld , det ena behöver inte utesluta det andra. Mansfrågor konkurrerar inte ut kvinnofrågor. Tvärtom Mansfrågor kompletterar kvinnofrågor! Några av de viktigaste mansfrågor är oskyldigt och felaktigt anklagade och dömda för våldtäkt hustrumisshandel.
  Kvinnors våld mot män. Men också rättshaverier som Tomas Quick,
  undomar förhörda utan rätt till advokat, häktnings rutiner som går emot de mänskliga rättigheterna osv.

  Se http://www.rattsstatensvanner.se http://www.rsorg.se Rättsrapporten ”Felaktigt dömd” 2006

  http://www.newsmill.se/node/29266

 66. Vad Säger Jämställdismen Del 2 - Genusfolket Says:

  […] (Visserligen anser Ström lite motsägelsefullt också att ”tjejer får hela tiden höra att traditionell kvinnlighet är något dåligt” och ”att män/killar är vinnare”. (länk)) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: