Amelia kallsinnig inför mördade män

by

Tidningen Amelia verkar bli alltmer politisk – vilket innebär feministisk. Tidigare har de drivit kampanj mot företag med övervägande män i ledningen. Då var det meningen att sådana företag skulle märkas med klistermärken med följande utseende:

Nu har redaktionsmedlemmar från tidningen åkt ut med stegar i flera städer och bytt ut namn på sammanlagt två gator och ett torg – så att de fått namn efter kvinnor som blivit mördade. Exempelvis blev Drottninggatan i Stockholm omdöpt till Lise Fougstedts gata.

Så här säger Amelias chefredaktör Åsa Lundegård om saken:

”Dessa kvinnor har blivit en siffra i ett stapeldiagram. Ofta när vi pratar om kvinnovåld vänder vi blicken ut i världen. Men de mördade och misshandlade kvinnorna finns här också. Alldeles för sällan bryter vi ner problemsiffrorna till personerna bakom.”

Naturligtvis är mord det vidrigaste brott som finns (möjligen efter terroristbrott), och jag har absolut inget emot att hedra personer som drabbats av detta fruktansvärda brott. Vad jag däremot har svårt för är genusperspektivet. Varför är det specifikt kvinnliga mordoffer som ska hedras? Är det värre när en kvinna blir mördad än när en man blir det? Är kvinnors liv mer värda än mäns?

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet var det 135 män mot 95 kvinnor som utsattes för mord, dråp eller misshandel med dödlig utgång under 2010. Alltså dog 42 procent fler män än kvinnor av våld. Kan då ond bråd död kallas för en kvinnofråga?

När en man blir mördad, blir han då något mer än en ”siffra i ett stapeldiagram”? Knappast. Han blir också en ”siffra i ett stapeldiagram”.

Talar man om hedrande av dödsoffer så skulle man för övrigt kunna överväga att hedra dem som ger sitt liv på jobbet för att vårt samhälle ska kunna fungera. Under 2010 dog 58 personer på jobbet i Sverige. Om man skulle få för sig att anlägga ett genusperspektiv på saken så visar det sig att denna grupp består av 1 kvinna och 57 män. Blir de något mer än en ”siffra i ett stapeldiagram”?

Missförstå mig inte. Ett enda mord är ett för mycket. Men jag har svårt att se mäns liv som mindre värda än kvinnors liv. Detta eftersom jag är jämställdist – och därmed tror på båda könens lika värde, rättigheter och skyldigheter.

Läs mer om Amelias aktion här och här (den senare länken är Amelias egen motivering av aktionen). Tack för tipset, Thomas, Kaveh och TurboTure.

För övrigt fick jag igår följande intressanta mejl från signaturen Kristin, som blottlägger en intressant fördom:

”Såg ett inslag i Nyheterna TV4 i går kväll om skärpt djurskyddslag. Utredaren vill bla att tidelag ska vara straffbart. En kvinnlig hundpedagog säger att det är svårt att bevisa tidelag med hund. ”Det är ett spermaprov som behöver tas………”. Både jag och min man regerade på detta. Finns det inga kvinnliga förövare? Jag antar att det inte var hundsperma hon menade.”

105 svar to “Amelia kallsinnig inför mördade män”

 1. Mia Says:

  Trams!!!!!

 2. anders Says:

  Jag antar att det handlar om mord i nära relationer, alltså att mannen i huset slår ihjäl sin partner, och där är väl kvinnor betydligt mer utsatta? Det tycker jag kan uppmärksammas och är en kvinnofråga.

  Sen är det väl den gamla vanliga radikalfeministiska twisten som går ut på att det är helt ”vanliga män” som slår ihjäl sina fruar och att det beror på patrikalt samhälle etc att detta våld finns… och det känns förstås inte lika hedervärt att föra fram.

 3. Men@Work Says:

  Tillhör Amelia Bonniersfären? Det är uppenbart att familjen Bonnier bedriver en kulturmarxistisk och radikalfeministisk agenda i Sverige. De dominerar nästan totalt svensk media och censurerar meningsmotståndare.

  Konspirationsteoretiskt? Knappast, för alla som agerat motdebattörer i frågor som är icke politiskt korrekta så är detta fullständigt uppenbart. Nu tycks dock folk börja genomskåda detta, och upplagesiffrorna sjunker.

  Som alla vet är SVT och SR fulla av samma typ av propaganda, helt finansierat med skattepengar. Bonniersfärens media är delvis finansierat med skattepengar via presstödet.

 4. Chalres Says:

  Håller med! Jädrans trams från Amelias sida.

 5. Mia Says:

  Svt o Sr tillhör väl inte Bonnier???

 6. Pether Says:

  anders: 25% av de som mördas i nära relationer är män. Och det är svårt att räkna de män som drivs till självmord, samt de som brinner inne eller ”råkar” dö på andra sätt. Kvinnor brukar inte använda sig av sina händer när de mördar folk.

 7. Mia Says:

  Exakt Pether som männen gör för där orden tar slut tar nävarna vid!!!!!!!!!

 8. Backlash Says:

  Anders – Vanliga män mördar inte. De som gör det, upphör att vara vanliga. Ofta är de dock ovanlig redan innan de begår mordet.

 9. TT Says:

  @Mia. Så du menar att det är värre att döda någon via slag än att psyka dem så att de tar självmord?

 10. vmm Says:

  Jag tycker att principen om alla människors lika värde är viktig så därför är jag emot Amelias kampanj.

 11. HeleneGJ Says:

  Nu har jag inte läst Amelia på många år eftersom jag tyckte att den var en nedrans tramstidning men nu verkar blaskan ha nått nya höjder av idioti. Varför i hela fridens namn märka ut företag med manliga anställda? Vad vill man uppnå med det? Det kan faktiskt vara så att bland de som sökt arbete där har män haft bäst meriter eller att arbetet är såpass fysiskt krävande att kvinnor inte brukar bli långvariga där. Fler orsaker än ”kvinnofientlighet” finns faktiskt i denna värld.
  På tal om andra fördomar; Vad har hänt runt de kvinnliga pedofilerna som åkte fast tidigare i år. Är det locket på?

 12. Chalres Says:

  @ Visst där orden tar slut där tar /ofta/ nävarna vid. Är det något att triumfera över? Borde de inte de vara bättre att tänka på det när man grälar med mindre verbal person? Du är för konfrontation, jämställdister är för förståelse.

 13. Men@Work Says:

  @Mia

  Läs inlägget för tusan! Jag har inte påstått detta. Jag sa att de mottager statsstöd och skattepengar.

 14. Ursus Says:

  Jag läste inte hela blogginlägget innan jag skrev denna kommentar, ty när jag såg ”Alldeles för sällan bryter vi ner problemsiffrorna till personerna bakom” så kom jag att tänka på världskrigen. Det är bara siffror över stupade MÄN. Passchendaele, Gallipoli,Verdun, Battle of the Somme, Ludendorff offensiven… och det bara för att nämna några ”nyligen” utkämpade strider. Hundra tusentals män som kämpade och dog, och hur minns vi dem idag? Som ett jävla nummer.

 15. Mia Says:

  Nej de sa jag inte TT men de är väl mera svår bevisat med psykiska saker!!! Finns kanske andra faktorer som påverkat ett självmord???
  Chalres, varför gräla öhtn då om man är känslig som kinaporslin??????? Du är för kvinnohat, vi feminister är mot kvinnohat!!!!!!!
  Men@ nej du skrev att ‘Som alla vet är SVT och SR fulla av samma typ av propaganda’. Strax innan antyder du att Bonnier påverkar Amelia!!!!!!!

 16. Mia Says:

  Som sagt på pubträffen ska de bli mycket mycket intressant att få prata öga mot öga me flera av er!!!!!!!!

 17. Mia Says:

  Har samlat en hel del svar här i från som vi ska prata ut om på måndags kväll. Ett par tjejer till följer också med mej.

 18. Mia Says:

  Ett par till tjejer ska de va!.

 19. Musse Pig Says:

  Mia, det kan vara åldersgräns. Hoppas att det går bra! Å andra sidan åldersgränser för inträde är ju en annan gräddfil ni tjejer har….

 20. Info Says:

  VÅLD INOM FAMILJEN?

  Anders skrev (ovan): ”Jag antar att det handlar om mord i nära relationer, alltså att mannen i huset slår ihjäl sin partner, och där är väl kvinnor betydligt mer utsatta?”

  Om Beatrice Fredrixon, som av Amelia fått en gata uppkallad efter sig i Västerås, citat:

  ”Den 16-åriga Barzan, som misstänks ha mördat sin jämnåriga föredetta flickvän Beatrice, häktades i lördags som på sannolika skäl misstänkt för mord. 16-åriga Beatrice påträffades död på onsdagseftermiddagen förra veckan i Råbyskogen i Västerås. Hon hade utsatts för ett kraftigt våld mot ansiktet, med en sten. Den irakiska 16-åringen Barzan anhölls samma dag som misstänkt för att ha bragt henne om livet.”

 21. Björn Says:

  @Mia

  ”Som sagt på pubträffen ska de bli mycket mycket intressant att få prata öga mot öga me flera av er!!!!!!!!”

  Om du inte vill skrämma dem till punkten att de tar med vapen för självförsvar skulle jag rekommendera att du tar det lugnt med utropstecknen 😉

 22. Björn Says:

  @Mia

  En sak till. Innan ni kommer dit. Läs Pär Ströms böcker. De finns här bredvid att ladda ner. De är relativt korta och går att läsa på ett par timmar.

  De förklarar extremt väl vad det hela handlar om för oss som stödjer Pärs arbete 🙂

 23. profanum_vulgus Says:

  Mia:
  Det är alldeles utmärkt att ni kommer det. I en församling där alla tycker lika så tänks eller görs det inte mycket. Jag har inte själv varit med eller kommer vara med, men jag är säker på att det är högt till tak och vänlig stämning så det kommer säkert vara en givande diskussion från båda sidor om ni har samma öppna sinne.

  Kanske borde diskussionen filmas så att andra kunde ta del av den senare.

 24. Pether Says:

  Hon kommer aldrig att komma. Hon är inte van att vara ute i den verkliga världen, speciellt inte samtalandes med personer som inte har samma åsikter som henne.

 25. Kristin Says:

  @Mia
  ”Har samlat en hel del svar här i från som vi ska prata ut om på måndags kväll. Ett par tjejer till följer också med mej.”

  Om man ska prata ut med någon krävs det väl först en relation och man bör ju även fråga om motparten är intresserad.
  Du tycks heller inte ha läst inbjudan så noga.
  Se nedan.

  ”Måndagen den 5 december med början kl 18.00 arrangerar Pelle Billing och jag en pubträff för jämställdister. Jag står för den i Stockholm och Pelle står för den i Malmö.”

  Just det, för JÄMSTÄLLDISTER!

  Ha en trevlig pubkväll alla jämställdister!

 26. Man & Woman United Says:

  Klistermärken från Amelia till Männen aka Davidsstjärnan.
  Uppenbarligen kan bonnier förbise historiska paralleler i sin jakt på pengar. Att t.o.m blivit ett;i tron enligt de själva,starkt vapen att fånga in assange. Men kopplingarna börjar läcka och inte heller dom går fria.

  Medelklasskvinnorna på redaktionen Amelia hade vart de som var med och oskyldigt(?) förde fram hitler under nazitiden. Så oskyldig att de knappt själva reflekterar och än mer sänder för signaler till läsarna. Inte är det kärlek precis.

  Vidrigt!

  Amelia redaktionen måste ha sett scum på dramaten

 27. Mia Says:

  Som sagt vi tar diskussionerna på Pub träffen få se om ni kan argumentera sakligt då här är de knappt lönt prata sakligt för de räcker man är mot er så är man ett sk troll som Ulf kalla Ullis i en annan Tråd. Jag tar me mig lite källor så kan vi kolla dom tillsammans? Tror att en o annan av er går att omvända till renfeminism.

 28. Musse Pig Says:

  Renfeminism!? Har ni spridit er till djurriket? Renfeminism…hmmm….

 29. Mia Says:

  Håll dig i Ankeborg MP ja mena REN feminism!!!!!!!

 30. Musse Pig Says:

  Aha, något som är motsatt till smutsig feminism då. Låter bra! Ja, hur många varianter verkar det inte finnas?

 31. Mia Says:

  Du är ju själv en gris eller hur Musse PIG!!!. Du är inte gammal nog att räkna 1+1 börja me de först hemma i Ankeborg och försök o få in lite hjärna i skallen så du hänger me Piff o Puff på julafton iaf

 32. Pether Says:

  Du kommer inte vara så långvarig på puben. Vakterna kommer att kasta ut din rabiata rumpa innan du hinner ta en skit.

 33. Man & Woman United Says:

  @ Mia

  Inser du inte att te x Paolo Roberto tidigare kallat sig feminist. Men idag är starkt emot feminism. Det finns vänster,kommunister och socialister som är emot genus och feminism. Tror inte rörelsen kommer ha förtroende kvar och en ny rörelse som Antikönskrigsrörelsen jämställdhetsrörelsen ersätter.

  1.Varför är det så starka reaktioner från folk mot feminism?

  2.Varför tar inte feminister avstånd från radikalfeminism,könskrig och scum?

  För feminister inte vet,de reflekterar inte. Det är puritaner

  Äldre kloka kvinnor som en gång var med i kvinnorörelsen som Erin Pizzey och Doris Lessing förstår och gått ut och sagt att något måste göras fort för att få stopp på feminism för det drivs av hat,scum och tagits över av radikalfeminism.

  Doris Lessing: ” till våldsamt angrepp på den moderna feminismen, som hon kallade ”en försåtlig, fundamentalistisk kultur”.
  Hon sade att pojkar och män numera är offer som känner skuld för sin blotta existens, och uppmanade männen att slå tillbaka.

  – Jag är chockad över det ständiga och självklara tillplattandet av männen i vårt samhälle. De mest idiotiska, outbildade och elaka kvinnorna kan prata strunt om de trevligaste, snällaste och klokaste männen utan att någon protesterar, sade hon.”

 34. Sötisen Says:

  Feministkalkonerna är ju verkligen bara sjukt äckliga.

 35. Jack Says:

  Mia,

  Det är kul att du är så ivrig att du tar med källor. Dock hoppas jag du förstår att om den du pratar med inte tagit med sig källor och heller inte väljer vilka ämnen som pratas om, vilket du gjort med dina källor så kan det bli så att du känner att du vinner vad gäller att framstå som påläst och vad gäller att ge bilden av att män är djur eller vad ditt mål nu är – trots att du mycket väl kan vara både mindre påläst och ha fel i sak eller prata om relativt irrelevanta saker. Dina källor kan helt möjligt också vara otillförlitliga.

  Vill du få dina ideer granskade på riktigt så publicera dina källor här så att de på ett mer utförligt sätt kan granskas. Genusnytt har tidigare granskat en rad källor.

  Det finns en risk att du stör en social sammankomst genom att kräva att människor som träffats för att äta, dricka, knyta band och ha det gemytligt och skall sitta och istället läsa skumma papperbuntar med befängda påstående som du tar med. Du har helt enkelt missuppfattad inbjudan.

  Skulle vara bra om det fanns någon upplaga av Pärs bok på sammankomsten så att t ex Mia kan hänvisas till den när hon vill att någon ska titta på hennes källor.

 36. Man & Woman United Says:

  @ mia

  2.Varför tar inte feminister avstånd från radikalfeminism,könskrig och scum?

  Hade feminister gjort val,tagit avstånd från radikalfeminism och startat dialog med Mansrörelsen och Antikönskrigsrörelsen hade de motsättningarna varit lösta för länge sen.

  kärlek besegrar hatet och likgiltigheten

 37. Leif Says:

  Mia sa:
  ”Du är för kvinnohat, vi feminister är mot kvinnohat!!!!!!!”
  ”Håll dig i Ankeborg MP ja mena REN feminism!!!!!!!”
  ”Du är ju själv en gris eller hur Musse PIG!!!.”
  Mia sa också:
  ”Som sagt vi tar diskussionerna på Pub träffen få se om ni kan argumentera sakligt”
  Oj då!!!!!!!!!!!!!?????????!!!!!!!!!…..

 38. JustMe Says:

  Mia, Här får du några utropstecken att ha i reserv om dina tar slut:

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  You’re welcome.

 39. Nytillkommen besökare Says:

  Jösses, här verkar diskussionen spårat ur totalt.

 40. AnnanDan Says:

  Om Mia kommer, kommer inte jag.
  Tramsigare typ får man leta efter. Aldrig ett vettigt argument, bara invektiv och skäll. Man kunde tro vi var gifta?

 41. AnnanDan Says:

  Förresten, ni som går på träffen: Se upp för den där Mia, hon kan hitta på något.
  Det finns inga så onda som de som anser sig goda.

 42. Pether Says:

  AnnanDan: Ja, får la se i tidningarna sen om hur en stackars kvinna blivit gruppvåldtagen av 20 kvinnor o män.
  Mia, första kvinnan som döms för falskanmälning?

 43. Kalle Says:

  @ Mia. Varför missförstår du och många andra feministiska hardliners denna blogg? Det är inte en blogg som handlar om att kvinnor ska förtryckas utan att alla människor ska behandlas lika, oavsett kön. Är det inte bra att det förs en debatt som är saklig från Pärs sida? Efter ha läst dina inlägg i kommentarsfältet så verkar det som om du är allt annat än saklig.

 44. tiger Says:

  Pär Ström skrev ”Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet var det 135 män mot 95 kvinnor som utsattes för mord, dråp eller misshandel med dödlig utgång under 2010. Alltså dog 42 procent fler män än kvinnor av våld. Kan då ond bråd död kallas för en kvinnofråga?…”

  Jag hoppas att det inte enbart ska behöva vara en kvinnofråga utan en MÄNNISKOfråga. Tyvärr är det dock fortfarande så att kvinnor utsätts för så enormt mycket oprovocerat våld av just MÄN. Och när människor som du herr Ström lägger ner mer energi på att klaga över feminism än att verkligen se det verkliga problemet, som bl a består i våld mot kvinnor blir det självklart en kvinnofråga.

 45. AV Says:

  Mia: Kul att du tar upp REN feminism. Inom de flesta religioner, ideologier och sekter finns det alltid fanatiker som anser sig kommit på den rena, sanna och ofelbara läran och förklaring till alltet. Till skillnad från alla andra som är orena, falska, ogudaktiga, onda… Sådana fanatiker brukar också avfärdas som enögda dårar.

  Faktum är att jämställdism faktiskt är ortodox, ursprunglig feminism: Lika rättigheter och skyldigheter oavsett kön. Den nuvarande feminismen får väl räknas som reformistisk när man sedan ändrat mål till lika utfall och olika rättigheter/skyldigheter.

  Så om du ska ändra om pubbesökarna till någon ren ursprunglig feminism är du ute i ogjort väder.

  Bidrar även jag med lite reservutropstecken att ha när vinden blåser kallt:
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 46. Lasse Says:

  @Mia skriver

  ”Du är ju själv en gris eller hur Musse PIG!!!”

  Mia,

  Nu får du skärpa dig, det finns gränser för vad man kan skriva på bloggar (internet) som anonym skribent. Du har många gånger varit och nosat runt trakasserier, personliga påhopp, kränkning etc. Det krävs inte så mycket för att man skall få ett IP nummer spårat idag.
  (på gott och ont)
  .

 47. Pether Says:

  ”Tyvärr är det dock fortfarande så att kvinnor utsätts för så enormt mycket oprovocerat våld av just MÄN.”

  Men män utsätts inte för oprovocerat våld? Att ha en kuk är väl provokation nog för att en kvinna ska ge sig på honom?

  ps: Sluta mata folket. Kom ni ut på internet igår eller?

 48. w.s Says:

  Att gå omkring och sätta ut märken på saker och ting får man ju
  onekligen historiska vibbar av, snart får väl män några märken
  i pannan där man erkänner sin skuld till allt ont på jorden.

  Känns obehagligt när gränserna flyttas fram sakta men säkert och
  man undrar var det skall sluta någonstans…

 49. Lasse Says:

  Angående att döpa om gator

  Vet att jag för fram det här gång efter gång men likheterna är ibland så slående att man inte kan blunda för det.

  Fanns en annan person på 30-40 talet som verkligen brann för att döpa om gator och torg som en del av propagandamaskineriet.

 50. Lasse Says:

  @WS

  Gränsförflyttningen är det som är farligast, människan är tyvärr ett djur som hela tiden får större acceptans för saker som upprepas genom propaganda.

 51. AnnanDan Says:

  Hela Fruängen söder om Stockholm är fullt av gator uppkallade efter framstående kvinnor. Räcker inte det?
  Sen har vi ju en staty i Gamla stan som uppmärksammar båda könen på ett föredömligt sätt, nämligen St. Göran och Draken…

 52. Musse Pig Says:

  Lasse, Mia försöker nog bara vara lite putslustig över mitt nick. Jag la mig till med det efter att ha gjort ett test på UNTs hemsida. Jag svarade med utgångspunkt att kvinnor och män bör behandlas lika och fick betyget ”värsta sortens mansgris”. Så mycket för deras ”jämställdhet”. Jag är lite less på nicket men det tar emot att plötsligt skriva under en annan pseudonym. Jag får väl annonsera att jag byter. Om jag gör det.

 53. P Says:

  Pär! Detta med dödsfall i arbetet är en oerhört viktig genusfråga som helt förtigs i samhället. Istället upprörs folk över att kvinnor har svårare att få arbetsskador godkända. Det är sanslöst. Personligen tycker jag detta skulle vara en paradfråga för jämställdisterna. Många vet inte om att så många män dör på jobbet varje år. Klart är i alla fall att om alla dessa dödsfall gällde kvinnor skulle det vara en fråga som diskuterades dagligen. Skulle vilja be dig att lyfta denna fråga när du får tillfälle (i TV-soffor etc).

 54. Lasse Says:

  @Musse

  Gäller inte bara dig, har lojt följt Mia:s angrepp mot olika skribenter och även fast det är högt i tak är hon uppe och nosar ibland dvs. behöver tagga ner ett par snäpp.

  Man kan spy galla över feminism, jämställdister etc. men så fort det blir rena personangrepp är det en helt annan sak.

  Kan bara hoppas att hon sansar sig och tänker efter lite.

 55. Schmuts Says:

  Om kvinnor skulle starta och driva företag skulle det vara naturligt att kvinnor bestämde i företagen. Män startar betydligt fler företag, och de företag män startar går även betydligt bättre än de företag som kvinnor startar.

  Det skulle vara en intressant studie att gå igenom världens 100 största företag som startats efter 2000, och se hur många som startats och drivits av kvinnor. Hur många procent kan vi gissa på… 5 %, 10 % ?

  ”Although women-owned firms have improved in terms of performance, they still trail male-owned firms, according to national statistics. Only 3% of all women-owned firms have revenues of $1 million or more, compared with 6% of men-owned firms, according to the Center for Women’s Business Research, a McLean, Va., nonprofit. ” Från Wall Street Journal

  Alltså, dubbelt så många företag som leds av män har revenues på > 1 MUSD. Eftersom kvinnor dessutom startar så få företag i förhållande till män borde urvalet av kvinnliga företagare vara hungrigare och mer motiverande än den totala gruppen män som startar företag.

  Well. well. Enligt vissa ideologier innebär rättvisa att alla ska ha lika mycket oavsett vad de bidrar med.

 56. AV Says:

  tiger: ”Tyvärr är det dock fortfarande så att kvinnor utsätts för så enormt mycket oprovocerat våld av just MÄN.”

  Gör dom? För det första är det få kvinnor som utsätts för våld öht. De flesta människor lever i fredliga förhållanden där båda förmår prata ut om problemen. Av de som lever i destruktiva förhållanden är det mesta våldet inte oprovocerat. De kvinnor som slår själva är de som åker på mest stryk. Detta försvarar inte den provocerade. Bara för att man blir provocerad eller får en örfil har man inte rätt att slå den andra sönder och samman, men att beskriva relationsvåld mellan män och kvinnor som uteslutande oprovocerat våld från män mot kvinnor är inte rätt. Jag har bott granne med en kvinna vars x var ett riktigt svin och utsatte henne för både det ena och det andra. Hans handlingar var inte försvarbara på något sätt, men hon var heller ingen ängel.

  Oprovocerat våld ute (rånoffer och misshandel) är något som främst drabbar ensamma berusade män mellan 15-25.

 57. Musse Pig Says:

  Lasse, håller med. Det där näthatandet Mia och andra antijämställdister håller på med för inget gott med sig. I en del fall är det dock helt klart en mycket ung person bakom tangentbordet.

 58. Backlash Says:

  P – Dödsfall i arbetet är inte en könsfråga, det är en arbetsmiljöfråga inom vissa yrken. Utfallet ser ut som det gör därför att mäns och kvinnors yrkesval fördelar sig olika. Detta tror jag Pär Ström är fullt medveten om, han tar bara upp det för att visa på feministernas dubbelmoral, när de ska göra könsfrågor av allt, och då bara med ena ögat öppet.

 59. Man & Woman United Says:

  @ w.s

  SCUM-föreställningen applåderas euforiskt

  Ulrika Milles i Nya Vågen i P1 i går, när SCUM-föreställningen diskuteras:

  Och reaktionen när jag var där igår den var ju, det var lite skrämmande kan jag tycka efteråt, för publiken reser sig upp och applåderar. Männen gjorde det senare, förstås, men
  unga tjejer gjorde det på ett sätt som var euforiskt, och som nästan skrämde mig

  http://www.pellebilling.se/blogg

 60. Metal Says:

  Absolut! Anordna något för de män som dött i arbetsolyckor. Jättebra ide! På samma sätt som det är bra att man belyser de kvinnor som dör av männs våld. Det ena utesluter inte det andra. Eller ska ni kritisera dem för att de inte heller samtidigt tar upp att barn dödas i krig överhela värden och av aids och av felbehandlig i vården etc etc
  Seriöst så tycker jag att det är utomordenligr viktigt att det tas upp att så många män dör i arbetet!
  Man bör iof till viss del skilja på mord och olycka, men både mordantal och olycksantal måste göras något åt, oavsett vem som drabbas

 61. michael Says:

  Undrar om Mia kommer släpa med sig dessa hela bibliotek av feministisk litteratur som visar att hon har rätt.
  Och där jämställdister diskuterar kommer hon skrika ut sina s.k sanningar.
  Påminner mig om ett gammalt judiskt talesätt om man ser två personer som diskuterar.Och den ena skriker på den andra som är tyst så vet man att den som är tyst har rätt

 62. Hugo Says:

  OT: DN’s Jens Liljestrand har varit på scum:

  ”Solanas skriver: ”Modern vill det som är bäst för hennes barn. Daddy vill bara det som är bäst för Daddy (…) Då Daddy är känslomässigt störd älskar han inte sina barn (…)”.

  Ja, det finns väl bara en rimlig slutsats om man hyllar Solanas: förbjud fäder att vara föräldalediga.

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/smallar-man-far-ta-i-patriarkatet

 63. Lena Says:

  Schmuts:

  Framtaget enligt PAR:s modell för att identifiera Sveriges superföretag.

  ”Förekomsten av Superföretag med kvinnlig VD varierar kraftigt mellan branscherna. På årets Superlista är det branscherna Företagstjänster, Hälsa & Utbildning, Sällanköp samt Dagligvaror som totalt sett har flest kvinnor på VD-posten.”

  Branschen Företagstjänster var även på topp år 2009. I år har branschen dock fallit till den näst största.

  http://www.par.se/sv/superforetagen_par_ab/Nyheter-och-trender-om-Superforetag-2011/

  Är övertygad om att många kvinnor bidrar med mer än de själva får tillbaka. Det innebär att massor av företag startas av kvinnor som inte tagit emot ett öre i bidrag.

 64. Lasse Says:

  @Metal

  ”Absolut! Anordna något för de män som dött i arbetsolyckor.”

  Var det där riktat till hela mediaeliten, press, TV och radio ?

  Samtliga medier osynliggör i stort sett allt som har med mäns död att göra. Däremot lyfter man fram allt som har med kvinnors död att göra. Man sätter verkligen fokus på bara kvinnor.

  Var bussig och ta av dig skygglapparna, kan länka till hundratals artiklar och inslag som stöd för mitt påstående men jag betvivlar att det räcker för att öppna dina ögon.

 65. Hugo Says:

  OT2: DN’s Jens Liljestrand har varit på scum:

  ”…en grotesk haschdröm som aldrig kan förverkligas. Den fantasin får de gärna behålla. Vi har ju tagit resten.”

  Vi, männen, har alltså TAGIT ALLT från kvinnorna. Bara haschdrömmen SCUM har de kvar att glädjas åt.

  Svensk kvalitetsjournalistik?

 66. Lasse Says:

  @Lena

  ”Är övertygad om att många kvinnor bidrar med mer än de själva får tillbaka. Det innebär att massor av företag startas av kvinnor som inte tagit emot ett öre i bidrag.”

  Kan du förtydliga dig, var är din poäng och vilka grunder lutar du dig emot.

 67. Musse Pig Says:

  Angående Jens Liljestrand, som så många feministiska män så verkar han bara ha döttrar…Skrämmande inskränkthet om det gör oförmögen att anlägga ett allmänmänskligt perspektiv.

 68. tiger Says:

  AV: ”Oprovocerat våld ute (rånoffer och misshandel) är något som främst drabbar ensamma berusade män mellan 15-25.” Så alla otaliga våldtäkter som kvinnor drabbas av då? Är det inte oprovocerat våld? Sedan förstår jag inte att diskussionen ska handla om siffror hit eller dit. Det är väl vikten av att se, erkänna och bekämpa våldet som bör uppmuntras? Det är ingen tävling om vem som har det sämst…

 69. Lena Says:

  Lasse:

  ”Kan du förtydliga dig, var är din poäng och vilka grunder lutar du dig emot.”

  Som du såg adresserade jag till Schmuts! Läser du hans kommentar, så var det ett svar till honom.

  Han antydde att det inte fanns speciellt många företag som var bra och startade av kvinnor. Jag gav en källa på något annat.

  Jag lade även till att kvinnor troligen bidrog med mycket utan att få något tillbaka av det. Kanske borde jag lagt till ”precis som män”. Är nog inte van att vara så övertydligt jämställd i mitt snack. Lever mer ute i den blandade könsverkligheten än på nätet.

  När jag talar om ”bidrog” så syftade jag på skatter. Många företag som du säkert vet betalar mycket av den varan. Så även företag som består av kvinnor.

  Är det ok för dig?

 70. JD Says:

  Amelia skriver:
  ”– Minst en av tre kvinnor världen över har blivit utsatt för fysiskt, sexuellt, eller annan typ av våld under sin livstid. ”

  Hur man har gjort undersökningen och om det handlar om smisk eller våld av annan kvinna (mamma/syster) framgår inte i Amelia.

  Jag vill bara tillägga att jag tror att 100% av alla mina manliga bekanta någon gång har blivit utsatt för våld (örfil) av någon kvinna under sin livstid.
  100%!

 71. Anders Says:

  @Hugo: ”Ja, det finns väl bara en rimlig slutsats om man hyllar Solanas: förbjud fäder att vara föräldalediga.”

  Precis så resonerar Solanas, Hon har nämligen även skrivit en skrift om HUR man skall förverkliga SCUM manifestet, och DET är än mer skrämmande läsning……

  http://www.fajaf.com/lokalt/solanas.html

 72. Man & Woman United Says:

  @ Metal

  Facken behöver Mansrörelsen till att komma ut på arbetsplatser och diskuterar arbetsplatsolyckor dödsfall där män är överrepresenterade. Det är frågor som hamnat i skymundan.

 73. Lavazza Says:

  ”Talar man om hedrande av dödsoffer så skulle man för övrigt kunna överväga att hedra dem som ger sitt liv på jobbet för att vårt samhälle ska kunna fungera. Under 2010 dog 58 personer på jobbet i Sverige. Om man skulle få för sig att anlägga ett genusperspektiv på saken så visar det sig att denna grupp består av 1 kvinna och 57 män. Blir de något mer än en ”siffra i ett stapeldiagram”?”

  Fackförbund med höga dödssiffror bland sina kan ju ta över idén med att döpa om gator efter döda medlemmar.

 74. Chalres Says:

  Mia verkar ju lägga en ”bra grund” här för ett givande samtal på pubben med sin ”sakliga” argumentation. Tror hon att hon självinbjuden ska kunna sitta där och predika och läsa ur sin ”dokumentation”. Det visar ju helt klart att hon verkligen är ett webbtroll. I ungdomligt övermod, förmodligen, och nästan religiös trosvisshet. Jag tycker inte det är lönt att ta hänsyn till hennes vidare kommentarer här. Var finns de feminister som verkligen kan diskutera sakligt?

 75. Backlash Says:

  Tiger kl 15:51 ‘Det är ingen tävling om vem som har det sämst’

  Det kan nog de flesta här hålla med om. Pär Ström brukar belysa saker som män drabbas av, som motvikt till alla reportage om ‘kvinnofällor’ i media. Och syftet är just att visa att det inte är någon tävling.

  Du borde ge samma kommentar till de som hela tiden pratar om ‘mäns våld mot kvinnor’, när det är våldet i sin helhet vi bör bekämpa.

 76. Hjalmar Says:

  JD:
  ”jag tror att 100% av alla mina manliga bekanta någon gång har blivit utsatt för våld (örfil) av någon kvinna under sin livstid. 100%!”

  Det är också min erfarenhet. Även för egen del, och jag lyfte inte ett finger vare sig före eller efter. Kanske var jag lätt chockad.

  På den tiden förstod jag inte att kvinnor har ”carte blanche”, de får göra som de vill. Nuförtiden förstår jag varför så många killar/män vill ha en tjej/kvinna som är ”snäll”. Det är väldigt viktigt, om man ska få ett drägligt liv. Detta har förstås feministerna aldrig brytt sig om.

 77. robjoh Says:

  ”Var finns de feminister som verkligen kan diskutera sakligt?”

  De har antagligen lämnat feminismen, då feminism idag är en religion.

 78. Elina Says:

  Det är väl Studio Total som ligger bakom.

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article3213709.ece

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Studio_total

 79. Musse Pig Says:

  Hjalmar mfl, ni som vuxit upp med systar kan säkert vittna om att tjejer gärna tar till våld så länge de är i överläge. Så snart styrkeförhållandet ändrats så blir det falska tårar för att få föräldrarna att gå in och ge lämplig åthutning/bestraffning. Därmed inte sagt att den ene är bättre än den andra. Att ta till våld i konflikter är inte på något sätt speciellt för pojkar det tar sig bara olika uttryck beroende på vilket sätt som är framgångsrikt. Som motvikt till allt ensidigt tal om mäns våldsamhet kan man ju fundera på varför mobbning på arbetsplatser är vanligast på kvinnodominerade arbetsplatser.

 80. noterat Says:

  Såg just en löpsedel om en kvinna som dömts för att ha mördat sin man. Fast hon fick inte livstid, naturligtvis inte, utan ett tidsbestämt straff med en gång. Detta innebär väl också garanterat frisläppande när en viss del av straffet är avtjänat.

 81. Pether Says:

  tiger: våldtäkt är ett begrepp som är så otroligt utspätt så man kan knappt uppröras när man hör det i tidningar. Jaha.. ytterligare en kvinna som ångrat ett engångsligg… Sen har vi de 20-60% av anmälningarna som e falska, Ska vi blanda in de hjärnspöken media har skapat också?

  Ne du, En man har betydligt större otur att bli grovt misshandlad, och han får säkert mycket större men än en våldtagen tjej.

 82. Metal Says:

  @lasse
  Ja och då är det väll dax att göra nått åt saken? Precis som att Amelia försöker göra nått åt att så många kvinnor mördas. Det tog mycket kämpande innan såna frågor togs upp också. Men man kämpade sig dit. Jag uppmuntrar bara er att göra det samma i en viktig fråga.

 83. Män måste prioriteras mer. Says:

  Anders

  Det finns betydligt bättre förkarlingar till att folk slår ihjäl varandra i nära relationer än patriarkala strukturer. Inte minst klargjorde Mia det hos Pelle.

  Dessutom är fenomenet så pass litet att det inte ens kan sägas utgöra en struktur alls.

 84. Lasse Says:

  @Lena

  ”Jag lade även till att kvinnor troligen bidrog med mycket utan att få något tillbaka av det. Kanske borde jag lagt till ”precis som män”

  Håller med dig fullständigt finns många kvinnliga duktiga företagare som tagit sig dit på egna meriter och hårt arbete. Tyvärr så drabbas även de av kvoteringsviruset i form av en generalisering, många tror att de kommit dit ”glidande på en räkmacka”.

  Ett virus ”badwill” orsakat av feminismens diskrimineringspolitik.

  Badwillen består av att det finns många kvinnliga chefer som glidit på en räkmacka in på ledande befattningar, sen när de ej klarar av sitt arbete uppstår ovanstående.

  @Metal

  Du läser inte vad jag skriver, jämställdister har länge försökt få media att uppmärksamma mansfrågor utan framgång.

  Feminist och PK styrda mediakanaler är totalt ointresserade av män, de fokuserar enbart på kvinnor oftast som offer.

  Ser du inte själv obalansen ?

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/02/04/allt-detta-slar-mot-kvinnor/

  (ett exempel, skriv in drabbas värst i sökfältet får du ytterliggare några hundra artiklar)

 85. Lasse Says:

  sen oavsett om de ej klarar av sitt arbete eller inte uppstår ovanstående.

 86. Lasse Says:

  @Lena

  Hoppas du förstod min poäng.

  Min slutsats:

  Kvotering är av ondo både för kvinnor och män.

 87. Berömmelse via mord? – Solanas SCUM-koncept belönas av kultureliten! « Aktivarum Says:

  […] Ironin är att stuntet misslyckades men trots det så envisas idag nyttliga idioter som Erik Holmström att göra Valerie Solanas till viljes. Detta trots likheten mellan henne och Breivik som också mördade för publicitet. […]

 88. Mia. Says:

  För de som varit med ett tag så hoppas jag man förstår att Mia här inte är samma Mia som hos Pelle Billing. Men för säkerhets skull har jag (Mia hos PB) numera en punkt efter mitt namn.

 89. Lena Says:

  Lasse:

  Jag förstod din poäng. Är själv inte för kvotering. Sedan kan det ju även vara på det sättet att kvinnliga VDs även startat bolagen själva. Så då förekommer ju inte ens kvoteringssituationer.

 90. Nisse Says:

  Tror någon att sexistiska Amelia kommer att försöka få till en gata till minne av Roland Melén?

  Han föll offer för en sällsynt brutal kvinna, som sköt honom i bakhuvudet med ett jaktgevär för att sedan ringa polisen och påstå att den mördade maken begått självmord.

 91. Nisse Says:

  Uppgiften från Lavazza att av 58 som dog i sin yrkesutövning 2010 var 57 män och 1 kvinna, får mig att tänka på det här citatet från en av Sveriges mer framstående akademiska feminister, vilket tydligen ska illustrera det påstådda könsförtrycket:

  ”Det finns säkert en rad pseudoförklaringar till varför kvinnor skurar toaletter.
  Den enkla förklaringen är att män inte vill skura toaletter.”
  Yvonne Hirdman

  Det går nu att parafrasera så här:

  ”Det finns säkert en rad pseudoförklaringar till varför män dör på jobbet.
  Den enkla förklaringen är att kvinnor inte vill dö på jobbet.”

  Kvinnor överlåter skickligt de farliga lågstatusjobben till männen. Samtidigt klagar feminsterna på att kvinnor har lägre lön och påstår att det skulle röra sig om diskriminering.

 92. Man & Woman United Says:

  @ Nisse

  Kontakta Amelia redaktionen och fråga om intresse finns för repotage på din reasearch

 93. Metal Says:

  @lasse
  Ökey…så nu har du gett upp och sitter bara här och gnäller eller?

 94. Metal Says:

  @ man& woman united
  Jag instämmer totalt. Kämpa för det, det är en jätteviktig fråga. Blir vansinnig på att man börjat nagga i kanterna på säkerheten inom vissa yrken. Och det är främst mansdominerade yrken. Här har ni ju en jättebra fråga att jobba för! DO IT!!

 95. Carl Says:

  Angående tidelag (ordet i sig känns helt antikt) så är det sannolikt vanligast att KVINNOR utnyttjar sina hundar för att få framförallt oralsex. Det skadar inte djuret fysiskt förstås, antagligen inte heller psykiskt, men visar hur ignorant och fördomsfullt lagen konstrueras: för att skydda djur från äckliga perversa MÄN (vilket väl innebär SAMTLIGA enligt statsfeminismen?). Någon vågar inte researcha ett så ‘äckligt’ ämne det är helt uppenbart.

 96. Lena Says:

  @Pether
  Oh. My. God. Jag är jämställdist men det du säger om våldtäkt är helt uppåt väggarna – är du heltokig????
  Du är ett typexempel på en person som INTE är jämställdist (utan bara antifeminist), här har du enkom hittat ett forum att spy ut ditt hat. Du ser bara det hemska som händer män och ifrågasätter extremt det jobbiga som händer kvinnor? Fy tusen för såna som dig – du är precis som de du säger dig vara emot och agerar på samma sätt. Blä.

 97. Lena Says:

  Bara för sakens skull. Min sista kommentar härinne var klockan 21,47 den 30 november. Kommentaren ovan är inte den tidigare Lena.

  Tjingeling

 98. Lasse Says:

  Metal säger:
  01 december 2011 kl. 1:24

  ”Ökey…så nu har du gett upp och sitter bara här och gnäller eller?”

  Nu är trollstämpeln nära, skaffa dig ett liv istället för att fråga folk varför de inte svarar på inlägg 01.24 en onsdag natt. Jezus.

  Har du förmågan att vara seriös i ditt resonemang eller är du bara här för att förstöra ?

 99. Lasse Says:

  @Lena skriver

  ”Jag förstod din poäng. Är själv inte för kvotering. Sedan kan det ju även vara på det sättet att kvinnliga VDs även startat bolagen själva.”

  Vilken bra start på torsdagen 🙂

  Sverige är en framgångsrik och stolt entreprenör nation. Det finns otroligt mycket kunskap därute och framförallt finns en anda som bara kan läras ut om man går den riktiga och oftast den långa vägen.

  Jag blir ledsen när jag ser organisationer som kapitalt missköts av inkvoterade kvinnor, personer som ej klarar av sitt arbete p.g.a. okunskap. Som tur är finns ovanstående mest inom offentliga sektorn än så länge men jag ser att även privata sektorn börjar drabbas av en kunskaps/entreprenör dränering p.g.a. feminismen.

  Ett industri och företagarsamhälle kan bara bli starkt om man ser till individens kompetens och förmåga. Ett samhälle där det råder lika spelregler för alla.

  Feminismen kommer lämna efter sig en mycket dyr nota som kommer drabba alla i Sverige.

 100. Joakim Says:

  Låter lite som om Svenska Motståndsrörelsen skulle sätta upp ett klistermärke på ingången till Bonnierkoncernens huvudkontor där det stod ”Här bestämmer JUDAR! Vi tänker ändra på det!”

 101. Metal Says:

  @lasse

  Jag har aldrig frågat någon här inne varför de inte svarar. Jag har alltid fått svar, men det är inget jag skulle kräva. Hittade du bara på det där eller?

  På vilket sätt är jag inte seriös i mitt resonemang?

  Blandar du ihop mig med någon?

 102. Man & Woman United Says:

  @ Lena

  Det som kritiseras är de kvinnor som anmäler falskt och sänder oskydliga män i fängelse. Återigen, svartvit värld , det ena behöver inte utesluta det andra. Mansfrågor konkurrerar inte ut kvinnofrågor. Tvärtom Mansfrågor kompletterar kvinnofrågor! Några av de viktigaste mansfrågor är Rättssäkerheten.

  Oskyldigt och felaktigt anklagade och dömda för våldtäkt hustrumisshandel. Kvinnors våld mot män.
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197795151
  Men också rättshaverier som Tomas Quick,undomar förhörda utan rätt till advokat, häktnings rutiner som går emot de mänskliga rättigheterna osv.

  Om inte Samhället sätter sig in och förstår den mardrömmen en man går igenom som oskyldigt anklagad och ännu värre oskyldigt felaktigt dömd. Så är det en väldigt allvarlig brist på empati och lösningen på ett Samhällsproblem som berör alla anhöriga som allmänhet. Tilltro till Rättsstaten.

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/07/14/misstanke-om-falska-valdtaktsintyg/

  http://www.dn.se/debatt/jag-riskerar-helt-medvetet-fortroendet-for-rattsvasendet

  http://www.rattsstatensvanner.se http://www.rsorg.se Rättsrapporten ”Felaktigt dömd” 2006

  Fråga till Lena, anser du att det finns oskyldigt och felaktigd dömda män för våldtäkt, hustrumisshandel och pedofili? Anser du att det finns lögnerskor i vårt Samhälle?

  http://blogg.aftonbladet.se/maxscharnberg/2010/06/therese-juels-viktiga-artikel-om-resning-i-rattsfall-och-den-nya-jk

  http://www.newsmill.se/node/29266

 103. Lena Says:

  Man & Woman United:

  Jag lade in en kommentar allra först till Schmuts 30 november 2011 kl. 14:59. Den hade inte mycket med det här inlägget att göra. Då jag uppfattade hans inlägg som något trångsynt. Jag svarade honom samma dag den 30 november 15,32 och länkade till statistik över det han undrade över. Det handlade om kvinnligt företagande.

  ”anser du att det finns oskyldigt och felaktigd dömda män för våldtäkt, hustrumisshandel och pedofili? Anser du att det finns lögnerskor i vårt Samhälle?”

  Självklart finns det felaktigt dömda människor. Och varför skulle inte även kvinnor kunna ljuga. Liksom män. Tror inte den egenskapen är en könsegenskap. Jag har dock svårt för att bli definierad utifrån någon kollektiv grupp. Har även svårt att smutskasta någon grupp för att på det sättet ”balansera” upp synen på ena könet.

 104. Lena Says:

  Lasse:

  ”Jag blir ledsen när jag ser organisationer som kapitalt missköts av inkvoterade kvinnor, personer som ej klarar av sitt arbete p.g.a. okunskap.”

  Okay. Själv har jag ingen erfarenhet av inkvoterade kvinnor där jag tidigare arbetet. Eller bland de företag jag haft anknytning till.

  ”Som tur är finns ovanstående mest inom offentliga sektorn än så länge. men jag ser att även privata sektorn börjar drabbas av en kunskaps/entreprenör dränering p.g.a. feminismen.

  Vad jag uppfattat är det mest statliga myndigheter som sysslar med kvotering än så länge. Inte privata företag. Sedan kan jag tycka att entreprenörskap och företagande ändå befinner sig på en fri marknad. Och om det mot förmodan startas något företag som väljer fler kvinnor än män, så borde det vara accepterat. Precis som privata företag kanske väljer ut män. Slutligen tror jag ändå att företagare är så vettiga att det ändå väljer kompetens före kön.

 105. siggardsbelt Says:

  ”Anders – Vanliga män mördar inte. De som gör det, upphör att vara vanliga. Ofta är de dock ovanlig redan innan de begår mordet”

  Det som blir ännu roligare är att de mest ovanliga männen som mördar, växt upp i en splittrad familj, som oftast splittrats av kvinnan.
  I vissa fall har någon familj aldrig funnits, kvinnan har hittat någon på krogen och kännt sig ensam och skaffat barn på måfå.

  Men DÄR upphör feministernas ansvar. För ansvar för samhällsutvecklingen vill inte feministerna ta. De vill bara försöka påverka den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: