Visa mig Patriarkatets genväg för män, snälla krönikör!

by


Anna Laestadius Larsson skriver idag en krönika i Svenska Dagbladet som går ut på att hylla SCUM-manifestet på Turteatern. Hon är lyrisk. Bland annat skriver hon så här:

”Jag såg den förra veckan. Satt där i den omvända världen på en av de röda sammetsklädda kvinnostolarna och smaskade i mig vindruvor och godis med ett sting av dåligt samvete eftersom de på mansläktaren inte fick smaka. Undrade om det är så männen känner när de får lite högre lön och styrelseposter bara för att de är män.”

Det där hör man ofta från feministiska krönikörer och andra feminister. Män får en massa förmåner ”bara för att de är män”. Till exempel får vi ”lite högre lön” och styrelseposter bara för att vi är män.

Jag har varit man i mer än 30 år nu (dessförinnan var jag pojke ett tag) och jag har tydligen missat något. Ingen har presenterat dessa räkmackor och genvägar i livet som finns utplacerade särskilt för oss män. Vad jag har upplevt är bara ett ständigt kämpande där man har fullt sjå att hålla huvudet över vattenytan – då och då med någon framgång eller ett glädjeämne, men med många bakstötar och besvikelser däremellan. Är det bara mig som Patriarkatet har glömt bort när de skickade ut inbjudningarna till de där glashissarna som leder till toppen?

Jag har förvisso haft ett styrelseuppdrag – det var i internetföretaget Bahnhof. Men det kom inget brev från Patriarkatet med formuleringen:

”Käre man. Du har nu uppnått ålder så-och-så och det är dags för en första automatisk tilldelning av styrelseuppdrag. Infinn dig torsdagen så-och-så på Bahnhofs huvudkontor för emottagande av Stora privilegiepaketet 1 A och ett riktigt fett arvode som du i fortsättningen kan håva in utan att göra ett smack eftersom du är man”.

Nej, jag fick inte styrelseposten för att jag var man. Jag kan tala om varför jag fick den. Bahnhof ville ha mig i styrelsen för att de ansåg mig vara väl insatt i frågan om personlig integritet, vilket var något som Bahnhof ville satsa på. Och vad var då orsaken till att jag var insatt i personlig integritet? Jo, jag hade gjort en jättesatsning med en enorm tidsinsats och ett enormt kämpande.

Låt oss glömma det där att jag skaffade mig en civilingenjörsexamen och jobbade med IT-anknutna frågor i 20 år. I närtid gjorde jag följande:

Först skrev jag en bok om personlig integritet (det var inte min första IT-bok). Idén till det fick jag själv. När jag började skriva den visste jag inte om den skulle komma ut över huvud taget, jag chansade och skrev på spekulation. Jag la uppskattningsvis ned en halvtid under ett års tid. Det är mycket. Det blev väldigt stressigt och gick ut över försörjningen. Många sena kvällar. Enormt mycket research. Formuleringar, omformuleringar och redigering. Helt obetalt. Och jag visste att hela arbetet kanske skulle visa sig vara förgäves.

Sedan tog jag kontakt med förlag, och fick napp hos Liber. När boken kom ut tyckte jag inte att den pressbearbetning som Liber genomförde räckte, jag hade större ambitioner, så jag satt själv och ringde runt till tidningar, radio och teve. Jag tog kontakt med massor av journalister. Ofta var de inte på plats när jag ringde, så jag fick ringa igen och igen och göra listor på vilka jag fått tag på och vilka som återstod. Många var skeptiska i början och behövde övertalning. Jag skickade böcker till journalister som visade intresse, väntade lite och följde upp med ett nytt telefonsamtal. Så där höll jag på – länge.

Lite senare utarbetade jag ett manifest för integritet. Det var mycket tankearbete bakom det. Sedan kartlade jag vilka medier och vilka journalister som kunde tänkas vara intresserade av saken. Jag gjorde en inbjudan till presskonferens som jag skickade ut till den medialista jag gjort. Pressinbjudan hade olika formulering för olika slags press, för att optimera effekten. Detta gjorde jag som privatperson (det var innan jag fick kontakt med tankesmedjan Den Nya Välfärden). Jag ringde och påminde och stötte på, och så kom dagen för presskonferensen. Den blev lyckad, det kom ca 6-7 journalister, varav flera från stora medier. Observera att arbetet med presskonferensen också var obetalt – hela presskonferensen arrangerades som sagt av mig som privatperson.

Sedan började intresset från media komma igång. Det blev större och större. Tidningar, radio och teve började ringa och ville göra intervjuer om personlig integritet. Även om det var kul så tog det väldigt mycket tid. Jag kan berätta att det är helt obetalt att vara med i intervjuer. Dessa kan ta väldigt mycket tid – vilket naturligtvis går ut över den arbetstid som krävs för försörjningen. Det blir alltså mera stress och mindre pengar. För att hålla bollen rullande startade jag också ett nyhetsbrev om personlig integritet, som tog mycket tid att skriva. Naturligtvis var nyhetsbrevet gratis (och därmed obetalt för mig).

Ja, så där höll det på ett bra tag. Hårt arbete – planering- hårt arbete. Och så fick jag då till slut frågan från Bahnhof om jag ville vara med i styrelsen för att komplettera den med kompetens om personlig integritet i IT-sammanhang.

Förstår du, Anna Laestadius Larsson? Det är SÅ det går till när man får ett styrelseuppdrag. Man kämpar.

Vid närmare eftertanke har jag faktiskt fått några brev med posten för att jag är man. De har alla börjat ungefär så här: ”Du beordras inställa dig för tjänstgöring…”. Jag hade gärna delat med mig av ett sådant brev till dig, Anna. För du fick väl inga sådana, va, du som inte får vara med i Patriarkatet?

Jag kan inte låta bli att citera avslutningen av Laestadius Larssons krönika:

”Kvinnor lider inte av penisavund, slår SCUM-manifestet fast. Män lider av fittavund. Det är väl en alldeles utmärkt utgångspunkt för en diskussion om könsroller bland landets gymnasieelever.”

Man undrar hur hon tänker. Särskilt djupsinnigt är det i alla fall inte. Tack för tipset, Ulf!

Idag har Anna Laestadius Larsson och jag härmed haft en liten duell. Hon skriver ur en maktposition i Den Stora Draken och hon får betalt för sin feminististiska agitation. Jag jobbar ideellt och har bara en privat blogg som bas när jag agiterar för jämställdhet. Så ser maktförhållandena på genusområdet ut.

Uppdatering: Även Pelle Billing skriver om Anna Laestadius Larssons krönika.

För övrigt: På grund av en felaktig länk tar jag följande i repris: Håller en kvinna på att kvoteras in som förare av Formel 1-bilar? Jag säger inte att så är fallet, men om man läser denna artikel i sin helhet så uppstår misstankar (”han har länge arbetat för att få in en kvinna i F1”). Här har jag tidigare bloggat om tecken på just detta. Tack för tipset, Nils!

103 svar to “Visa mig Patriarkatets genväg för män, snälla krönikör!”

 1. hamstrn Says:

  Så jävla rätt Pär! Slå tillbaka mot idiotin!

  //Hamstrn

 2. Niklas Says:

  Bra skrivet!! De allra flesta män innehar aldrig en styrelsepost och de som har det har fått jobba för det. Men det ser väl så lätt ut på håll..

 3. Argus Says:

  Anna Laestadius Larsson är en fjäderviktsjournalist som har upptäckt att det går att försörja sig på manshat i krönikeform på SVD. Varje tidning har en arg, ung lättviktsfeminist eftersom det är modernt i medievärlden. Några manliga motsvarigheter för att väga upp pajkastningen finns dock inte. Klickjournalistik tror jag bestämt fenomenet heter. Allt sker med ledningens goda minne.

 4. Clabbe Says:

  Kanske ditt bästa blogginlägg i år! Grymt bra, Pär!

 5. Hjalmar Says:

  Starkt Pär! Ge antijämställdisterna, som Anna Laestadius Larsson, svar på tal!

  Wow, det Stora Privilegiepaketet 1A kan jag också tänka mig…har dock aldrig sett till något – trots att jag är man!

  Om kvinnor lider av p-avund kan jag inte svara på, men jag lider definitivt inte av f-avund. ALL verkar vara en väldigt avundsjuk person…

 6. Jocke Says:

  Varifrån kommer alla dessa vita, medelålders, helsvenska, privilegierade kvinnor från den övre medelklassen som tycker så synd om sig själva? Det undrar jag ibland.

  För det är så märkligt hur dessa kvinnor, som nästan alltid har det bättre än genomsnittet, som kan sitta i våra största medier och oemotsagda basunera ut sina åsikter, av någon anledning ständigt försöker framställa sig som offer.

  Vad är det för drivkrafter bakom? Är det som i Gudrun Schymans fall fråga om narcissism och ett sjukligt behov av att vara i centrum? Eller har dessa kvinnor helt enkelt lärt sig att den här sortens tongångar just nu är en framgångsväg inom inte minst media? Eller är det bara misandri rakt uppochner?

  Man undrar.

 7. Ivar J Says:

  Pär, din lilla maktanalys på slutet är briljant!

 8. Lövet Says:

  Det här med kvinnor och motorsport är väl inte så kontroversiellt,
  det har ju förekommit en del kvinnliga förare som presterat riktigt bra: Michèlle Mouton (stavas?) i rally på 80-talet och Danica Patrick i Indy Car är väl de mest uppenbara:
  Sedan är antalet mycket litet vilket naturligtvis beror på patriarkatet ;-)…
  …eller möjligen på att mycket färre tjejer än killar är förtjusta i att köra bil i galet höga farter…

  Alla stallen söker på alla sätt skaffa så mycket uppmärksamhet som möjligt. Att vara det enda stallet med en kvinnlig förare torde garantera massor av TV-tid oavsett hur bra Renault i övrigt presterar under säsongen.

  En kombination med (en motiverad) Kimi Räikkönen och en tjej torde vara rena jackpoten ur den synvinkeln. En förare med potential att ta titeln och en mediafriande tjej som andraförare…

  Jag tror därför inte att det är en ”kvotering” utan ett rent marknadsföringsmässigt drag. Inte heller bekymrar jag mig för att någon förhoppningsfull kille nu stängs ute. Hela F1-cirkusen är ju helt genomsyrad av köpta 2.e-förarplatser, så en till spelar ju ingen som helst roll…

  Nej, Ecclestone vill få mer mediatid, och det lär han få, simple as that…
  …bara hittills har han fått en artikel i Ny Teknik och två blogginlägg på Genusnytt (som ju inte direkt har motorsportinriktning).

  F.ö. gjorde redaktionen för Top Gear ett specialprogram (som hette Speed tror jag) som handlade om vad som är utmärkande för tävlingsförare och som visade att tävlingsförare och stridspiloter hade mycket gemensamt. Bl a att de var extremt mycket tävlingsinriktade och extremt mycket egocentrerade (jag vill minnas att de menade att de hade på gränsen till psykopatiskt beteende).
  Nyckelordet här är ”extremt” något som vi vet är mer vanligt i den manliga delen av populationen, som ju som bekant uppvisar större spridning av talanger och färdigheter.

 9. Ola Says:

  Laestadius Larsson har rätt! Vi män är skyldiga till allt ont i världen.
  Och nu sjunger vi tillsammans Mikael Wiehes ”Valerie”:

  ”När pistolen är det enda
  som du riktigt litar på
  är det mej du vill döda
  Valerie”

 10. Ola Says:

  Hela texten:

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/nyskriven-sang-av-mikael-wiehe

 11. Meds Says:

  ALL är värst av alla dessa feministkrönikörer. Det ser ut som om hon nu förstått att det hon skriver är rena fantasierna men att hon skiter i det och kör på. Hur gammal är hon egentligen? Hennes tankegångar som hon sätter på pränt är så jävla omogna så det blir pinsamt. Kanske vet hon om det själv, men som sagt, hon kör bara på.

 12. Lövet Says:

  …Ja för övrigt anser jag att A Laestadius-Larson är en gemen människa!

 13. Toddan Says:

  Priviligierade ALL suktar lystet efter en styrelsepost hör man.

 14. Anon Ym Says:

  Jag har aktivt och lätt desperat börjat söka arbete utomlands, primärt Irland, Norge och England. Jag mår illa av det svenska hatet mot hårt arbetande män och vill härifrån, i likhet med 500.000 andra personer som valt att bo utanför sveriges gränser.

 15. Ulf Andersson Says:

  Se där! Ännu ett gott skäl till att välja Bahnhof
  som Internet-levereantör.

  Mitt främsta skäl till att jag har Bahnhof är,
  att staten beslagtog Bahnhof´s servrar.
  Eftersom jag är för individen före massan
  (anarkist), tyckte jag att staten gjorde sig skyldig till
  ett enormt övergrepp mot Bahnhof.

  Det var liksom inte så mycket att dividera om
  vilket bolag jag skulle välja som Internet-leverantör.

 16. Info Says:

  SIGN. MEDS FRÅGAR: HUR GAMMAL ÄR ANNA LAESTADIUS LARSSON EGENTLIGEN?

  Svar: Anna Laestadius Larsson är född 1966-04-06. Alltså f.n. 45 år.

  En skribent på Flashback, ”Medelklassman” (för mig okänd), sammanfattade hennes ambitioner bra 2009-09-11:

  ”Alla krönikor handlar i princip om inbillade eller påhittade genuskonspirationer. Mot modeindustrin, mot manligt förtryck, mot leksaksindustrin, livsmedelsindustrin, moralpanik mot sexindustrin, SD-drapor och hyllande av varenda särintresse som tänkas kan så länge det utmanar den så hatiska och kvävande medelklassstruktur som anses ligga bakom alla krig, fördomar och förtryck som tänkas kan.

  Människan är över 40 och har tagit det till sin livsuppgift att normsätta och värdera den vardag som den fingermatsätande storstadsläsaren av SvD skall 
leva och verka i.”

  Här har Pär Ström uppmärksammat, att Laestadius Larsson inte bara hoppas utan på allvar tror att ”könssamhället drar sin sista suck” i vår tid – dvs. att ett totalt könsneutralt lyckorike skall uppstå. Med ett enda undantag – det Tredje Könet, HBTQ-könen (t.ex. Valerie Solanas), är naturligtvis inte könsneutrala utan kommer lyckligtvis att finnas kvar:

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/11/27/anna-laestadius-larsson-slar-till-igen/

 17. Sötisen Says:

  Sluta nu trilskas Pär. Könskommunistisk forskning har ju ett oräkneligt antal gånger kommit fram till att ”kvinnor” är offer och ”män” är överordnade. Därför är det sant.

  Därför borde ju även du som överordnad man, liksom feministen, det maktlösa kvinno-offret Anna Laestadius Larsson, krama, feministen Solanas feministiska mästerverk.

 18. Medborgare X Says:

  Anna Laestadius Larsson är bara en i raden av alla hycklande feministiska kvinnor. Hon skriver indignerat om hur synd det är om kvinnor och hur hemskt det är med ”patriarkatet”. Men själv lever hon ett privilegierat övre medelklassliv, eftersom hon har valt att gifta sig med en typiskt patriarkal man. Könsrollskonservativt så det förslår!

  Hennes man är nämligen Sverker Laestadius. Han är 12 år äldre än henne och har varit chef på Aftonbladets redaktion under de senaste 20 åren. En typisk maktposition i samhället! Antagligen med en mycket bra lön dessutom, med tanke på att de bor i en villa med havsutsikt i Duvnäs, Nacka. En villa med liknande läge är just nu till salu på Hemnet för knappt 10 miljoner!

  Tänk att det alltid finns så mycket hyckleri och dubbelmoral när man börjar skrapa lite på ytan på alla feministiska kvinnor!

  Lite mer info om Sverker Laestadius:
  http://www.forelasare.skillspartner.se/talare/sverker-laestadius-771.html
  http://www.nyaledarskapet.se/vi-ar/sverker-laestadius/

 19. Hjalmar Says:

  Meds:

  ”Hur gammal är hon egentligen? Hennes tankegångar som hon sätter på pränt är så jävla omogna så det blir pinsamt.”

  ALL är 45 år enligt Ratsit, dock skriver hen som en brådmogen 15-åring som nyss har upptäckt lösningen på alla samhällsproblem: Feminismen… 🙂

 20. barfota Says:

  Bra skrivet Pär och kanske är det så att de riktiga sanningarna kommer fram i obetalda bloggar och av personer som inte har något vinstintresse av att underblåsa feminismen och misandri.
  Känner så väl igen ditt kämpande och avsaknaden av ”räkmackan”, du har allt till trots lyckats hyfsat med ditt liv massor av helt vanliga kvinnor och män kämpar lika hårt och förtvivlat utan att tillnärmelsevis nå dit du har nått. Men så är det väl när man glider fram i livet på en ”räkmacka”.

  Bra skrivet och jag beundrar din uthållighet och ditt mod.

 21. Hugo Says:

  MedborgareX: Det är verkligen konstigt att så många feminster själva väljer tvärtemot mot vad de predikar att andra ska göra. Bra grävt!

 22. Men@Work Says:

  Pär, du är briljant. Inlägget talar för sig själv. Någon som vill maila länk till krönikören för replik?

 23. Men@Work Says:

  Medborgare X

  Där fick du in en femetta! Bra gräv!

 24. Pär.B Says:

  Pär:

  ”Hon skriver ur en maktposition i Den Stora Draken och hon får betalt för sin feminististiska agitation. Jag jobbar ideellt och har bara en privat blogg som bas när jag agiterar för jämställdhet. Så ser maktförhållandena på genusområdet ut.”

  Detta tål att upprepas åtskilliga gånger. Den med mest makt klagar också mest. Med makt följer också att man inte behöver förklara sig. Saker och ting anses vara sant eftersom man säger det. När Pär Ström ifrågasatte könsmaktsordningen i tv-programmet Debatt möttes han följdriktigt av hånskratt och ignorans. Detta är maktens ansikte.

  Hade det varit så att kvinnor verkligen vore underordnad mannen skulle vi inte ha de här artiklarna som Pär Ström ideligen hänvisar till. Den eller de personer som är underordnade måste av naturliga skäl visa detta med empirisk data och logisk resonemang. Ingenting finner vi detta i dagens feminism. Notera att jag skriver dagens. Förr var feminism en demokratirörelse, det är den inte längre, utan en diktaturrörelse.

 25. Ponta Says:

  Hej Pär!
  Läser ofta genusnytt. Keep up the good work!
  Tänkte bara nämna att Mikael Wiehe gjort en sång om Valerie Solanas. Sången heter ”Valerie”. DN lade nyss upp den. texten beskriver Solanas som den sjuka människa hon måste ha varit. Wiehe och Ström for president!

 26. Pennan Says:

  Har lite svårt att förstå ALLs syfte med artikeln. Men om jag fattar det rätt så vill hon få fram att hon tycker SCUM är en bra utgångspunkt för diskussioner kring könsroller bland våra gymnasieelever.

  Efter att ha sett debatten om SCUM uppsättningen i SVT så skulle inte jag vilja att den ensamblen ledde diskussionen. Camilla Lindberg påpekade ju detta mycket tydligt, att alla har inte samma antijämställdistiska uppfattning som dem, exempelvis att det finns ett patriarkat. Med den utgångspunkten så kan man ju undra hur diskussionerna blir efter SCUM. Jag minns även att Camilla under programmet blev inbjuden av Edwards att deltaga vid de efterföljande diskussionerna. Undrar hur det blev med det? 😉

  Personligen känner jag inte igen det fittavund som Solanas och ALL beskriver. Däremot är jag avundsjuk på de diskriminerande fördelar som vissa kvinnor utnyttjar i lagen. Att de har rätt att bestämma om vårdnad, barnbidrag osv. Dagens lagstiftning är diskriminerande och konfliktdrivande vilket SOU 2011:59 påvisar.

  Det kanske är dax att tända ett ljus för varje barn som drabbas pga mammor som saknar den av Solans/ALL beskrivna ”kvinnliga egenskapen emotionell styrka”.

 27. Argus Says:

  Anna skrev ju i Aftonbladets avsomnade kvinnobilaga. De här unga kvinnorna från JH är säkert sexuella villebråd för alfahannarna på tidningsredaktionerna. I bland får jag känslan av att de anställs på utseendet. Påminner om hur de unga, alltid snygga, kvinnorna från teaterhögskolan ganska snabbt inleder förhållanden med, ofta, 15-20 år äldre manliga regissörer. Mannen får prima lammkött, kvinnan får genväg till makt och position. Knappast ett ovanligt fenomen.

 28. michael Says:

  Fittavund 🙂 som heterosexuell man så är jag barnsligt förtjust i den och tycker den är vacker.Men jag tycker den passar bäst på kvinnor och inte på mig jag tror det blir mer dynamik med två kön.Även om jag tänkte efter att ha sett Brokeback Mountain att det skulle vara skönt att slippa kvinnor så överväger fördelarna än nackdelarna med kvinnor 🙂

 29. Hjalmar Says:

  Enligt Anna Laestadius Larsson så gäller visst feminismen bara andra…
  Enligt den gängse feministiska retoriken borde alltså ALL:s man,
  Sverker Laestadius 57 år, stiga åt sidan för en ung kvinna…
  För jämställdhetens skull. 🙂

  Därtill: känner homosexuella män f-avund? 🙂

 30. Jack Says:

  Bra skrivet Pär
  – Verkligheten biter inte på feminister men väl på andra

  Bra grävt Medborgare X
  – På ett intellektuellt plan ska det dock inte spela roll vem som säger något.

 31. Meds Says:

  Jag tror hon är livrädd för jämställdisternas tankar. För ju mer mainstream det blir desto svårare kommer hon ha något att skriva om. Hon håller krampaktigt kvar i den här rökrutefeminismen. Som en livslögn som bara blir kletigare och kletigare ju mer hon försöker få den att verka sann.

 32. Mörker Says:

  Go MX! Go Pär!

 33. Access Says:

  Anna Laestadius Larssons bullshit-krönikor var anledningen att jag slutade prenumerera på SvD.

  Det där babblet från överklasskvinnor om hur förtryckta de är blir i längden bara groteskt. En gång kan man höja på ögonbrynen åt det. Men när det är ett konstant offergnäll från välbärgade och privilegierade människor så blir det bara absurt och groteskt.

  Sånt vill jag inte stödja ekonomiskt.

  Prenumerationspengarna går numera till Pär och Pelle!

 34. Ullis Says:

  Äh Du vill ju blunda…. Enbart genom att blunda behåller män makten.

 35. Hjalmar Says:

  Access:
  ”Det där babblet från överklasskvinnor om hur förtryckta de är blir i längden bara groteskt. En gång kan man höja på ögonbrynen åt det. Men när det är ett konstant offergnäll från välbärgade och privilegierade människor så blir det bara absurt och groteskt.”

  Så sant, och så tragiskt.

  Ullis: Endast genom kunskap blir själen fri.

 36. Haltande resonemang om SCUM Says:

  […] även: Genusnytt kommenterar samma […]

 37. s Says:

  Jag gillade exemplet Pär tog med brevet där man blir inkallad att göra värnplikten. Oh sådant privilegium det var… Jag som verkligen hade mardrömmar och ångest inför det där, och då brevet kom ville jag bara gömma mig men se, som man går inte det för då kommer farbror blå och knackar på dörren. Ja, vilket privilegium det var, verkligen.

 38. Abra Says:

  Underbart Blogginlägg, Pär 🙂

 39. ID Says:

  @ Access
  ”Det där babblet från överklasskvinnor om hur förtryckta de är blir i längden bara groteskt.”

  Feminismen är en överklassfråga.

  Ta bara Aftonbladets fortsatta häxjakt på Juholt
  (De lyfter fram Jämtin i detta sammanhang om och om igen… Vad tycker du Jämtin? Jämtin är den som styr partiet… Jämtins hemliga plan etc. etc. Feta stora rubriker och bilder på Jämtin varenda gång)

  För dessa kvinnor var det rena hjärnblödningen att Juholt valdes…

  Det finns i och för sig ingen garanti för att det blir en kvinna den här gången heller. Men Aftonbladet och andra feminister tycker tydligen att det är värt att chansa. För dessa överklasskvinnor vinner i vilket fall. Ja, de har vunnit ofantligt mycket mer med alliansen vid makten. Så om det blir en kvinna men sossarna förlorar valet vinner de egentligen dubbelt upp.

  Kvinnor vill vara med och styra kapitalismen. Feminism är medlet och deras språk. Men underklasskvinnor är lika oviktiga som männen.

  Jävligt kusligt med en sådan tredje makt som äger hela media och att folk är så blinda…

 40. Nova Says:

  Såklart man blir bitter. Här gifter man sig med en äldre framgångsrik man. Och det är ju jättekul i början: stor fin villa, lyxiga semestrar. Men efter ett tag börjar man se orättvisorna. Varför får HAN sitta i bolagsstyrelser och inte JAG?? Såklart man blir bitter!

 41. Treve Says:

  Utmärkt inlägg, Pär. Du visar på ett mycket pedagogiskt och avslöjande sätt tomheten i ALL’s resonemang.

  Fattar bara inte hur SvD kan sänka sig till att ta in krönikor på denna låga nivå.

 42. Joakim Says:

  Hade du varit kvinna hade du varit kvinnan som hittade glashissen och överlistade gubbväldet.

 43. Torstensson Says:

  ”Mannen får prima lammkött, kvinnan får genväg till makt och position. Knappast ett ovanligt fenomen”

  Sen får feministerna detta till förtryck av kvinnor.

  Att det är ett fenomen som får min missaktning betyder inte att man som kvinna kan utnyttja just detta fenomen. Nu ska vi se om man kan skriva detta inlägget utan att låta bitter. Ett favoritord för många kvinnor när man diskuterar sexuall makt =).

  Men jag är luttrad börjar allvarligt misstänka att många av de 20 åriga modellerna eller skådespelerskorna som ligger med den manliga bossen gör det och inte lider så extremt mycket av det i efterhand. (En sak som du ju absolut inte hade kunnat säga i debatt svt).

  Sveriges män är oskulder i kvinnligt tänkande. Dom har ingen aning om hur stor makt kvinnor faktiskt egentligen vet att dom har.

  Män tror att kvinnor är några offer, jag har aldrig trott det eller ens sett det, jag har sett ränksmidande unga, streetsmarta kvinnor på utbildningar, jag har sett sorgnsa bambiögon på tjejer som tittar på sina killar och jag har sett hur dom har förbytts till självsäkerhet och välbehag när han vänder sig om och utför hennes vilja. Jag har aldrig sett kvinnor som offer och jag beklagar att andra män inte ser det skickliga skådespeleri som ibland sker. Kvinnor är extremt smarta. Att se dom som offer idag i kvoteringstider och när kvinnor börjar dominera högskolan är dumt för oss själva och det som är verkligt provocerande i hela den här soppan är ju andra mäns agerande.

  Ni som fjäskar i onödan, ni som egentligen ser ner på kvinnan och ser henne som en svag kjolbärande lite flicka som behöver hjälp, alla ni rådkåta män i barer landet runt som bjuder på drinkar men inte får ligga. Ni gör alla fel. Det är er jag stör mig mest på, inte den smarta kvinnan. De dumma männen.

  Det är vanligt i Italien det här med att utnyttja sin sexuella makt. Där är det också vanligt att kvinnor ligger med professorer för att få bättre betyg som är fritt val egentligen.

  Nu till min poäng, det är skabbigt att det är så, både av mannen och kvinnan som utnyttjar sin sexuella makt, men det är bara en åsikt från mig. Som jag uppfattat det är att kvinnor i Sverige (många) provocerade till max när man säger det självklara att kvinnor har en sexuall makt över korkade män. Där kan vi lika bra gå till oss själva och försöka undvika gå i fällan men det finns ju ingen anledning för en film-boss att göra annat när unga tjejer står på kö för att få ligga med honom frivviligt. Det blir inte bättre av att du som medelklassman, sitter och flåsar när hon går förbi. Försök åtminstone lura dig sjävl att du är värd mer, välj att inte vända dig om när du hör klacksmatter och snabba steg som skriker ”se på mig killar,” Undvik att sitta och flåsa på tågen när ni ser kvinnor som tittar åt ett annat håll i rutan. Saken är att hon har stenkoll på att du tittar på henne eftersom hon egentligen inte tittar åt ett annat håll, hon tittar i reflektionen i rutan och konstaterar att du tittar på henne.

  Denna sexuella makt saknar ju många av radikalfeministerna. På sin höjd har de väl mött en full gubbe på någon station som inte brytt sig om hennes skönhet eller ej. Det måste man ju få lov att säga och det är den andra punkten i detta inlägg som inte hade kunnat sägas i debatt svt utan att jag hade blivit bortkopplad från diskussionen.

  Båda könen är lika skyldiga till hur samhället ser ut men just nu korrigeras mäns beteende medelst skam,lagar och förmaningar medan kvinnors sökan efter alfamän,idoldyrkande och utnyttjande av sexuell makt inte problematiseras. Det blir en ”kul” anekdot på sin höjd i debatten.

 44. Leif Says:

  ”Varje tidning har en arg, ung lättviktsfeminist eftersom det är modernt i medievärlden.” skriver Argus här.
  Ja, visst är de fascinerande dessa feminister! Gång på gång hasplar de ur sig sina spyor i tidningen och uppenbarligen sker detta med tidningsägarens goda minne. Jag har i dagarna fått ett attraktivt erbjudande om årsprenumeration på SvD. Anna Laestadius Larssons senaste uppkastning har fått mig att avstå.
  Trots att Anna Laestadius Larsson och hennes gelikar är de som glider omkring på den förkättrade räkmackan på tidningsredaktionerna söker de med ljus och lykta efter oförrätter och orättvisor som de kan bjuda på när det drar ihop sig till nästa, lika tröttsamma, krönika.

 45. hsl Says:

  Patriarkatet är ungefär som Fight Club, you do not talk about Patriarkatet! Det är därför det inte delas ut några styrelseposter och räkmackor längre. Fördjävligt.

  Alla de där år av studier och arbete har inget att göra med ens lön eller eventuella tjänster och styrelseposter alls. De bara dimpern ner som en x kromosom med posten. För allt arbete man gjort var ju ungefär som att sitta på sin feta röv och äta vindruvor …

 46. Urban Says:

  Varför gifter sig alla dessa mediefeminister med välbärgade eller kända män för att sedan sitta och beklaga sig i någon tidningskrönika. Det är verkligen lika motbjudande som hycklande!

 47. Penumbra Says:

  ”Undrade om det är så männen känner när de får lite högre lön och styrelseposter bara för att de är män”

  Detta är en av de myter som feministerna har skapat för att få legitimitet för sina idéer och sin politik. En annan myt är den om ”patriarkatet”. En tredje den om ”könet som en socialkonstruktion”. I fråga om abort hävdar de att fostret, som ju har en unik DNA, är ”en del av kvinnans kropp”. Osv.

  Myterna måste ständigt upprepas för att inte tappa i styrka och för att komma in i nästa generations undermedvetna. De hade knäckts lätt om de hade ifrågasatts av den etablerade intellektuella eliten och media, men dessa har valt feministernas sida och jobbar själva för att hålla liv i myterna.

  Dock varar inget skapat av människan för evigt, och minst av allt falska myter…

 48. Lavazza Says:

  ”Såklart man blir bitter. Här gifter man sig med en äldre framgångsrik man. Och det är ju jättekul i början: stor fin villa, lyxiga semestrar. Men efter ett tag börjar man se orättvisorna. Varför får HAN sitta i bolagsstyrelser och inte JAG?? Såklart man blir bitter!”

  Jo, det är väl så mycket ”Apex fallacy” det kan bli. Uppenbarligen är övriga män helt osynliga både politiskt och sexuellt.

 49. Lavazza Says:

  Jag glömde att säga att uppenbarligen har kvinnliga feminister en så hög uppfattning om sin egen förträfflighet att de inte alls ser att de män som intresserar dem är mer kompetenta och har högre status, utan uppfattar sig som deras jämlikar. Jämlikhet och hypergami går inte ihop, men dessa kvinnor vill inte välja, utan vill ha lägre krav/risker på sig och samtidigt ses som lika kompetenta. Det krav som ställs på dem för att nå dit (”utseendehetsen”, vilket bara är ett annat namn på intersexuell konkurrens mellan kvinnor) vill de också undvika på något sätt, kanske genom att de själva ska få använda sig av sin ungdom och skönhet medan de har den, medan efterkommande generationer av kvinnor inte ska få det.. Då talas det om bimbon och gubbslem.

 50. Dan Says:

  Ännu en gång pratar en feminist om könsorgan. Att de ALLTID ska vara så fokuserade på just könsorgan. Varför? I nästan varenda disskution, oavsätt ämne så nämner de K och F. Som om de var på dagisstadiet allihop.

 51. Lavazza Says:

  Google är din vän:

  ”Dagens Vigsel: Jajamen, Mona Sahlin kan också viga par. Härom helgen vigde hon Anna Larsson, redaktionschef på Amelia, och Sverker Laestadius , tidigare Aftonbladet nu medietränarkollega med bland flera Anders Gerdin, tdigare chefredaktör på Aftonbladet.se. Och när första biten av bröllopstårtan serverats och det glatt konstaterades att ”den står upp”, fyllde Amelia på med ”hoppas den gör det hela natten”.”

 52. Access Says:

  Leif säger:
  ”Jag har i dagarna fått ett attraktivt erbjudande om årsprenumeration på SvD. Anna Laestadius Larssons senaste uppkastning har fått mig att avstå.

  Vad sägs om att meddela SvD om anledningen till att du inte tänker prenumerera på deras tidning?

  Kanske skicka följande mail till ‘synpunkt@svd.se’:

  ”Tack för ert erbjudande att prenumerera på Svenska Dagbladet. Men så länge ni fyller tidningen med fördomsfulla och manhatande artiklar – som t ex krönikor av Anna Laestadius Larsson – så känner jag en stark motvilja med att finansiera er verksamhet med mina surt förvärvade pengar.
  Jag avstår därför från erbjudandet, men återkom gärna om ni slutar med sådana uttryck för ideologiskt manshat. Då är jag beredd att ompröva min inställning till er.

  Hälsningar
  XXXXX”

 53. Lavazza Says:

  Men 1998 hade han det mindre fett och var tvungen att skriva en snabb artikel för att kunna få åka på en gratis fjällresa med familjen. Kanske fick han en del extrapengar av ”uthyraren”.

 54. Lavazza Says:

  Glömde länken.

  http://wwwc.aftonbladet.se/resor/9803/29/buss.html

 55. Olle Says:

  Hmm,

  jag skulle havda att jag jag har gynnants i min karriar av att vara man. Ar verksam inom den akademiska varlden och har har natverk an otroligt stor betydelse. Genom att de de flesta som sitter pa topppositionerna ar man anser jag att jag haft en fordel med avseende att komma in i deras sociala natverk. Ett enkelt exampel pa det ar att vi pa min institutione hade lunch fotboll dar det var 95% man som deltog. Detta var ett av ett av flera sammanhang dar jag, och andra manliga doktorander gynnades i mojligheten att bygga upp vara natverk. Detta innebar inte att professorne aktivt diskriminerade kvinnor, dock innebar det att jag som man fick en fordel.

  Hur det sedan gick for mig i arbetssokandet beror sjalvklart till stor del pa min egen kompetens, men den kompetens jag lyggades bygga upp berodde till stor del pa den hjalp jag fick av professornena, vilket i sin tur i stor del berodde pa den sociala kontakt jag hade med dem. I sjalva jobbsokandet hade jag sjalvklart valdigt stor nytta av mina natverk. Att jag fick den jobbintervju som senare gav mig mitt jobb var tack vare att min handledare och en av mina medforfattare kande den professor som var ordforande i anstallningskommitten.

  Da ar ju den sjalvklara fragan hur det kanns att jag inte fick mitt jobb helt och hallet beroende pa min kompetens. Sjalvklart kanns det inte helt bra, sa utifran att sjalviskt perspektiv skulle jag garna se att kvinnor fick samma mojligheter till karriar inom den akademiska varlden sa att jag kunde veta att mina framgangar var en produkt av min egen kompetens.

 56. Daniel F. Says:

  Intressant. Hon skriver:

  ”Jag såg den förra veckan. Satt där i den omvända världen på en av de röda sammetsklädda kvinnostolarna och smaskade i mig vindruvor och godis med ett sting av dåligt samvete eftersom de på mansläktaren inte fick smaka.”

  Var det inte detta påstående som skådespelaren och regissören hånskrattade åt i SVT Debatt? Alla satt ju på samma stolar! Eller hur var det nu?

 57. Klas Says:

  Det kostar mycket i jämställdhet att Carl Henric Svanberg mfl (en liten klick män) sitter på sina höga ambulerande befattningar. Jag blev förbannad när jag lästa att den där Svanberg nu går in i Volvo. Efter ett sådant fjasko som han var inblandad i gällande BP, borde han vara rökt. Här håller jag med feministerna. Ett sånt emvetet as ska väck från finansvärlden. Däremot inte såklart nödvändigtvis ersättas av en kvinna.

 58. Valeria Says:

  Att rättfärdiga behandlingen av män respektive kvinnor under SCUM-föreställningarna på det sätt krönikören gör är milt uttryckt förvirrande, rakt uttryckt rent av korkat. Det låter som om män i allmänhet sitter i bolagsstyrelser, när det i själva verket är en ytterst liten andel av alla män som innehar sådana poster.

  Jag är helt övertygad om att det sitter ett antal gubbar i olika bolagsstyrelser av huvudsakligen socioekonomiska faktorer, men jag kan inte se hur det ska vara relevant i bemötandet av män i allmänhet.

  Det är knappast någon hemlighet att vita européer historiskt sett har profiterat på befolkningen i övriga världen, särskilt i Afrika och Sydamerika. Men betyder det att alla vita bär ett ansvar?

 59. Valeria Says:

  @Klas

  Gnäll inte på Svanberg – he cares about the small peoples

 60. Leif Says:

  Access säger:
  ”Vad sägs om att meddela SvD om anledningen till att du inte tänker prenumerera på deras tidning?”
  Ska faktiskt göra det när de ringer tillbaka nästa vecka enligt överenskommelse.

 61. Man & Woman United Says:

  Träffade en av landets ledande grävande journalister förra veckan och vi kom in på en de personer som varit uppe i tråden. När jag berättade en detalj från tråden så frös han till is och klockorna stannade en liten stund. Därefter har det nog skett en process inne på tidningen, under stor ångest.

  Tyvärr kan jag inte återge mer detaljer, men jag vill med detta säga att tråden bidrar med fakta som har en stark påverkan även på en stor fet MSM-tidnings journalister. Det trådgräv jag presenterade slog deras grävare 🙂
  __________________

  We are Anonymous*We are Legion*We do not forgive*We do not forget*Expect us
  ‘An estimated 56 percent of all abusers — physical, mental and sexual — are women, according to the Centers for Disease Control and Prevention. The most common form is psychological.’
  ”Hur kom det sig att jag ägnade hela januari åt att gråta redan när jag steg upp på morgonen, ligga i fosterställning och skaka av ångest och sitta i väntrum på akutpsyk?” Elin Grelsson.

  Juxtaposition666
  Visa allmän profil
  Skicka ett privat meddelande till Juxtaposition666
  Hitta fler inlägg av Juxtaposition666
  Hitta alla inlägg av Juxtaposition666 i detta ämne

  Igår, 18:59 #36854
  MoLoK
  Medlem

  Reg: Jul 2002
  Inlägg: 9 895 juxta, tror inte din info kommer att resultera i något förrän/om Assange är I svensk domstol. kanske inte ens då. vem vet vad målsägarsidan har i bakficka. lotti Helström kanske dansar in med teorier pressen accepterar. sediment frös till is och den låga temperaturen förstörde all DNA?

  journalister på riksnivå jag berättat detaljer för tycker det hela är intressant men de kan inte svara på varför det inte skrivs något om det. vi vet ju iof varför…

  angående Rosander så tog hon personligen på sig allt ansvar för den misslyckade identifiering. vi kan utan att överdriva nu verkligen påstå att hon är en inkompetent och nu även klantig person.
  __________________
  Kläderna är ett sätt att visa sin tro inom bland annat islam, så det innebär att man inte har rätt att tro vad man vill.
  – Torbjörn Andersson, DO

  Jag tror att mången ättling till indianerna är väldigt tacksamma över att europeerna kom.
  – Ruskigbuss

  112% insättningsbonus.
  Svenska Vinnare. Ett nytt svenskt nätcasino http://www.svenskavinnare.comMoLoK
  Visa allmän profil
  Skicka ett privat meddelande till MoLoK
  Hitta fler inlägg av MoLoK
  Hitta alla inlägg av MoLoK i detta ämne

  Igår, 20:24 #36855
  Juxtaposition666
  Medlem

  Reg: Jul 2011
  Inlägg: 360 Den enda drake som kan skriva gräv är SvD. De andra kan inte, får inte.

  https://www.flashback.org/t1275257p3072

  We move

 62. Buck Says:

  Bästa inlägget i år!

 63. Medborgare X Says:

  Ett eget litet inlägg om den hycklande radikalfeministen Anna Laestadius Larsson:

  http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2011/12/anna-laestadius-larsson-annu-en.html

 64. Man & Woman United Says:

  Detdär är INTE första artikeln i förtalskampanjen mot Julian Assange.
  (Dessutom vore det helt omöjligt att försöka iscensätta något nå avancerat och (löjligt) uppenbart som en sexfälla utan en längre tids preparation. Men allting går att sälja med mördande reklam).

  Det är första artikeln med VÅLDTÄKT som jag har sett.

  MyfairLady
  ”The picture remains somewhat murky on the Julian Assange case. But our source says the WikiLeaks founder almost certainly walked into a well-planned trapped that was set by Swedish elites, with significant help from Karl Rove:
  The Swedish government provides financial support to the press, and the largest media company in Sweden is Bonnier AB. That company happens to have many connections to the Borgstrom and Bodstrom law firm, which represents Julian Assange’s accusers. Bonnier AB has numerous U.S. operations, and I feel certain Karl Rove is quite familiar with those. Plus, Bonnier AB has the largest circulation for a morning newspaper in Sweden, and Rove surely needed their help to get his candidate, Fredrik Reinfeldt, elected. I’m pretty sure the Bonnier family is well connected with the rich and powerful in New York and Washington circles, which probably helps explain how they were able to spring this trap on Julian Assange.As”

  Inlägg #62 i nedanstående refererar till Lotti Helström som enligt inlägget kommit med ännu en sensationell uppgift, i en radiointervju – att våldtäktsmän fejkar orgasm och därför inte lämnar spår … det öppnar ju för att döma alla män utan någon teknisk bevisning? Undrar om hon skrivit sådana rättsintyg som lett till fällande dom?

  http://www.zoopet.com/forum/showthre…=118767&page=4

  Och rubrik i DN idag:

  ‘Om sex och gränszoner
  Johanna Koljonen om #prataomdet. ”Ibland kanske man inte inser själv att man handlat mot sin egen vilja.”’

  Dåså. En kvinna kan våldtas utan att förstå det och utan att det lämnas spår. Det är det som är ‘mörkertalet’ och ‘de som slipper undan rättvisan’. Det är dessa ‘våldtäkter’ man också vill lagföra.

  #Postmodernistiskmarxismlederalltidtillettnyttgula g

  Koljonen är mer än lovligt flummig. Då kanske man inte inser själv att man handlat enligt sin vilja heller då…

  http://www.newsmill.se/node/33034

 65. Olle Says:

  @Man & Woman United Det ar uppenbarligen inte bara feministerna som ser konspirationer overallt i samhallet.

  Men bara for att vara pa det klara med det har, du menar alltsa att Karl Rove haft ett finger med i assgangeafferen????

 66. Johan Says:

  Olle,

  Visst är det så att män kanske i större utsträckning ställer upp på fotboll på lunchrasten och därigenom bygger nätverk. Jag antar att du menar att kvinnor är mindre intresserade av fotboll och därför inte vill delta i samma utsträckning.

  Den fördelen måste emellertid balanseras av kvinnornas andra fördelar. Jag jobbar i IT-branshen och där är det inte direkt kvinnotätt. Det får till följd att kvinnor automatiskt får MYCKET högre uppmärksamhet än män och tittar du på ett IT-bolag är den procentuella andelen chefer nästan garanterat större än andelen fotfolk, helt enkelt eftersom de syns mest. Jag skulle garanterat uppmärksamma en kvinna mer än en man på mitt arbete eftersom där finns så få kvinnor. Deras möjlighet till social networking är därför helt överlägsen mäns i branscher där de är i klar minoritet.

 67. Man & Woman United Says:

  @ Olle

  Menar ingenting, bara vidarebefodrar information från trådar som fler får analysera här. Journalistkåren sviker uppenbarligen sitt kall om oberoende granskning av maktmissbruk. Journalistkåren,politikerna,rättsväsendet har en radikalfeministisk agenda som kraftigt understödjs med pengar och makt ifrån någonstans. När Alliansen står upp för radikalfeminism som kvotering osv är det något som inte stämmer. Att vi oavsett politisk bakgrund samlas här och annorstädes för att ifrågasätta är ett kvitto på att folk har fått nog av korrumption,misandri, diskriminering,rättsövergrepp och maktmissbruk.

  Återigen rättsväsendet,journalistkåren inom ga:media och politiker granskas av folket. Det är sund signal för demokrati.

  Säger bara, att det finns en förklaring – orsak-verkan- till VARFÖR situationen ser ut som den gör i feminismens saudiarabien.

 68. Thomas Öström Says:

  Kul att det finns de som orkar stå emot hemska människor med skygglappar mot verkligheten. Jag gillar inte fotboll och är därmed inte priviligerad till styrelseposter. Jag gillar kvinnor men inte könsmobbare. Väntar med intresse på att någon bankar skademössen i huvudet med snabeln. 50 år av könsmobbning för att jag är man får räcka nu.

 69. Itchy Says:

  ”Jag har varit man i mer än 30 år nu (dessförinnan var jag pojke ett tag) och jag har tydligen missat något. Ingen har presenterat dessa räkmackor och genvägar i livet som finns utplacerade särskilt för oss män.”

  ”Idag har Anna Laestadius Larsson och jag härmed haft en liten duell. Hon skriver ur en maktposition i Den Stora Draken och hon får betalt för sin feminististiska agitation. Jag jobbar ideellt och har bara en privat blogg som bas när jag agiterar för jämställdhet. Så ser maktförhållandena på genusområdet ut.”

  Klockrent Pär!

 70. Trots penisavunden bönar Pär Ström om patriarkatets genväg för män! Här är den! Dags för lite rättvisa! | Tealogen Says:

  […] Ström på Genusnytt bönar nästan inställsamt med anledning av Larssons fittavundkrönika! Vi har minsann fått växa […]

 71. Champangefeministen som gillade SCUM – Anna Laestadius Larssson i farten igen « Aktivarum Says:

  […] i Anna Laestadius-Larssons värld är män som inte har högre lön och styrelseposter såklart inte värda att nämnas. Frågan är om hon formar retorik efter vad som betalar bäst […]

 72. Ivar J Says:

  Sanna Lundell gillar också SCUM. Detta pga ”känslan av maktlöshet av att vara kvinna i en mansdominerad värld”.

  Jag avhåller mig klädsamt från ironiska kommentarer.

  http://tv.expressen.se/nyheter/birrosbord/1.2637762/bb09-veckans-boktips-skapar-stahej
  ca 29 min in i programmet

 73. CDR Says:

  Svårt att ta henne på allvar. Tror hon verkligen på det hon skriver?
  Att inte tidningens chefredaktör ser till att hålla sig med professionella och pålästa journalister är lika illa det.
  Så, Lena K Samuelsson, vad har du för argument när det gäller att publicera Anna Laestadius Larsson?

 74. Medborgare X Says:

  Ivar J!

  Sanna Lundell är ju också en av alla dessa hycklande feminister. Hon är dotter till Ulf Lundell och alltså född med en silversked i munnen rakt in i artist- och kulturvärlden. Hennes val av män är också bland de kända och framgångsrika. Hon har ett barn tillsammans med överklassmannen och artisten Wille Craford samt två barn med Sveriges stora machoman, skådespelaren Michael Persbrandt!

  Sanna Lundell lever ett privilegierat överklassliv med en våning på Södermalm och hus på Ingarö i Stockholms skärgård. Hennes särbo Michael Persbrandt har hus i lyxiga Saltsjöbaden!

  Så återigen ser vi en hycklande feminist som själv lever på ett könsrollskonservativt sätt och samtidigt propagerar feminismens budskap om att bryta mot könsrollerna. Kan det bli mer dubbelmoral?

 75. Stefan Says:

  Jag har nu läst igenom inläggen härovan som skrivs av en stor mängd personer med skilda bakgrunder och utgångspunkter och utan styrning av någon chef och då slagits av att tonen är behärskad, argumenten sakliga och språket vårdat. Men när jag i morse till morgonkaffet som vanligt läste Svenska Dagbladet, som i övrigt är en utmärkt kvalitetstidning, fick jag drängstugevokabulären i Larsson-Laestadius krönika i ansiktet. Krönikans kommentarsfunktion är avstängd.

  I matchen om hyfs och vett mellan Pär Ströms blogg och Larsson-Laestadius krönika: 1-0 till bloggen.

 76. Lavazza Says:

  Jämställdhet och hypergami går inte ihop. De flesta av feminismens logiska kullerbyttor förklaras av denna motsättning. Feministiska kvinnor vill inte behöva välja mellan jämställdhet och hypergami. När de försöker det blir resultatet antingen att följer de sina hypergamiska instinkter och då blir missnöjda med att den överordnade man de valt är mer lyckad än de själva, eller så försöker de att välja en man på samma eller lägre nivå, men då leder deras hypergami till att de föraktar honom och saknar sexuellt intresse för honom.

 77. Silver Levinsky Says:

  Lysande skrivet Pär! Bästa inlägg jag läst på länge.
  10 poäng till dig, 0 poäng till Anna Laestadius Larsson.

 78. Backlash Says:

  Är tant Larsson redaktionschef på Amelia också? Det är möjligen inte hon som ligger bakom de gula dekalerna?

 79. leifer Says:

  Ska man ta Anna Laestadius Larssons krönikor på allvar?
  Hon kan ju sen säga som Linda Skugge att hon bara skrev för att provocera, eller för att tidningen ville att hon ska spetsa till det.

  Jag tycker man ska lägga ansvaret på ansvarig utgivare i första hand. Dvs tidningen SVD.

  Det har väl förresten allmänt gått inflation i dessa och kvalitén har gått ner rejält.

  Jag har svårt att ta Anna Laestadius Larssons, hon framstår som ett tragiskt skämt.

 80. Jämställdhetsfeministern Says:

  Anna Laestadius Larsson har helt rätt:
  Alla vet att män i Sverige glider fram på en räkmacka och får allt gratis, medan kvinnor lider och är förtryckta. Så självklart ska pojkar i gymnasiet tvingas höra att de är roten till allt ont i världen och borde utrotas. Det är det minsta man kan begära.

  För hur ofta får man inte höra att kvinnor är en biologisk olycka och för utrotas? Ett par gånger varje dag, minst! Därför är det bra att SCUM vänder på steken och låter män känna hur det är att vara utsatta, för en gång skull.

 81. Mattias Says:

  Klas,

  det har väl för h-e inte med hans KÖN att göra?! Bedöm honom som människa istället! Aaah!

 82. Sten Sture Says:

  Bra skrivet, Pär! Kanske bättre än någonsin.

  ALL är det stolpskott som fick mig att säga upp min pren på SvD häromåret.

  Ett mindre bidrag kommer/Sten Sture

 83. Sten Sture Says:

  ”Jag tycker man ska lägga ansvaret på ansvarig utgivare i första hand. Dvs tidningen SVD.”

  Helt rätt Leifer! Därför sade jag upp prenumerationen på SvD.
  /S.S.

 84. JD Says:

  Pärs beskrivning av vad som krävs för att platsa och vara en tillgång i em styrelse är väldigt sann och viktig för anställda och aktieägare.
  Men… Så här kan det också gå till!
  http://op.se/lanet/ostersund/1.4099174–jag-vill-inga-i-en-bolagsstyrelse-

 85. Shastra Says:

  Eftersom tyskar dödade judar för drygt 60 år sedan så bör judar uppmuntras att döda tyskar nu år 2011. Ungefär på den nivån resonerar Anna Laestadius Larsson. Hennes förmåga till logiska resonemang ligger på förskolenivå, men det visste vi redan.

 86. JD Says:

  Jag skulle tro att det finns många styrelsemedlemmar och ledande personer som är riktigt förbannade på hennes krönika idag. Eller snarare på svd som publicerar den.
  Krönikan är ett stort hån mot alla ansvarsfulla människor som gör ALLT för att de ska hitta rätt personer med specifik kompetens till sin egen styrelse.
  Vi ser nog en kraftfull replik på krönikan i morgondagens tidning.

 87. leifer Says:

  Sten Sture

  Ja hur allvarligt ska man ta det? Själv tycker jag SVD är en bra tidning värd pengarna, trots sånt här. Känns som det handlar om s.k. politiskt korrekthet.
  Jag blir inte längre förbannad utan tvärtom besannas numera alla mina fördomar om radikalfemismen av Anna Laestadius Larsson krönikor. Men det är nästan mer intressant hur tysta det är från alla andra feminister när sån här smörja skrivs. Vad är dom seriösa feministerna som vill bli tagna på allvar?

 88. Shastra Says:

  @JD
  Ja, jag hoppas verkligen att fler än Pär Ström reagerar. Jag har själv suttit i ett par bolagsstyrelser, men det handlade om onoterade bolag, noll kronor i styrelsearvode, och en massa hårt arbete utöver det jobb jag hade som tekniker som var förutsättningen för att företaget överhuvudtaget skulle producera något av värde.

  Anna Laestadius Larsson har aldrig producerat något av värde i hela sitt liv, så hon förmår tyvärr inte att relatera till detta. Hon tror att allting handlar om privilegier, eftersom privilegier är vad hennes eget liv bygger på.

 89. Sten Sture Says:

  @Leifer:
  Det var väl så enkelt som att jag nått en punkt när det inte fanns någon återvändo.
  Skiten övervägde det goda…sportchefen, näringslivsbilagans könsräkning, nyhetssidornas pk reportage i ämnen där jag hade direktinfo osv. Kulturdelen ska vi bara acceptera som förlorad…?
  Nä, det blev till sist för mycket./S.S.

 90. På spåret och Freud « Trollan's Tankar om stort och smått Says:

  […] Uppdaterat 00:11: Finns så många som reagerat på Anna Laestadius så jag passar på att länka vilt. Matte-Matik, Medborgar X, Pelle Billing & Genus Nytt […]

 91. Björn Says:

  ”För hur ofta får man inte höra att kvinnor är en biologisk olycka och för utrotas? Ett par gånger varje dag, minst! Därför är det bra att SCUM vänder på steken och låter män känna hur det är att vara utsatta, för en gång skull.”

  Kan du visa oss ett enda svenskt officiellt fall som skett under de senaste året blir jag imponerad*. Det borde ju inte vara några problem, det sker ju ett par gånger varje dag minst, eller hur?

  *Officiellt fall = någon med känd identitet. Anonym flashbackmedlem gills inte då seriositeten kan ifrågasättas.

 92. Per Says:
  Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften KäftenKäften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käften Käfte
 93. Aktivarum Says:

  Per:

  Moget beteende? Think Not!

 94. Hane Says:

  Ett uttryck som är gångbart är ju ”att börja från botten” men det är dagens feminister inte nöjda med, utan de skall upp i toppen direkt genom kvotering. Hur många kvinnliga sopåkare, gruvarbetare mfl tunga arbeten finns det?

 95. Men@Work Says:

  Nej, vi tänker inte hålla käften. Sådan som du gör oss bara ännu mer motiverade. Smart av Pär att låta inlägget ligga kvar så att alla ser hur våra motståndare ser på yttrandefrihet.

 96. Claes-Peter Says:

  Jo… om männen får sina utnämningar på ojusta grunder, bara för att de är män – hur ska man då förklara framgången för de kvinnor som lyckas? Man kan ju då lika lätt påstå, att de nått sin position för att de gått sängvägen, och de har lika svårt att motbevisa det. Med omvänd bevisbörda kan man påstå vad som helst. Hemliga pedofila sällskap har satanistiska mässor ute i skogarna och förtär grillade bäbisar. Lite svårt att motbevisa att man gjort det, när inte ens tid och plats anges! Eller ens offer

 97. Treve Says:

  Heder åt Pär för att han inte har tagit bort Pers kommentar här ovan. Den visar på ett utomordentligt bra sätt hur desperata feministerna blir när de börjar inse hur stort motståndet mot deras idéer är och hur futtiga deras egna argument är.

 98. Rikard Says:

  Pär. Du har gjort det igen!
  Bra skrivet!

 99. Gonzo Says:

  ”Kvinnor lider inte av penisavund, slår SCUM-manifestet fast. Män lider av fittavund. ”

  Kvinnor kanske inte lider av penisavund, men feminister gör det, det finns det ingen tvekan om.

 100. Två feta män i sexiga kläder sjunger Singstar Says:

  […] Visa mig Patriarkatets genväg för män, snälla krönikör! « GenusNytt Share and Enjoy: […]

 101. kverulans Says:

  Till ungefär ganska många av alla i kommentarsfältet: Ställ er denna fråga, varför använder ni följande ord och argument när ni talar om kvinnor; Att gifta in sig i medievärlden/ snygga eller fula/ ”hur gammal är hon” – om ALL.

  Allvarligt talat, att dra ner genuskritik på individnivå är så år 2000… Kom igen nu, borde väl vid det här laget veta att det är övergripande strukturer det talas om! Och inte att alla män tydligen ska sitta i styrelser eh, snacka om totalt avintellektualiserad diskussion, skrattar rått åt detta as I wright. Ha. Ha. Ha.

  Per Ström. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha. Ha.

 102. Att sjunka genom botten « skvitts Says:

  […] Visa mig Patriarkatets genväg för män, snälla krönikör! Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv utE-postLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

 103. aristo Says:

  Käft-Pers kommentar kanske framstår som något besynnerlig vid en första anblick; vad är det för viktigt budskap han vill förmedla egentligen? Men tittar man närmare så ser man ett tydligt mönster framträda som innehåller en djupare innebörd, ja faktiskt ett meddelande till mänskligheten! Så här: Till en början är det bara ”käften” rakt upp och ner i en lång tråkig kolumn, men sen blir det intressantare… Man börjar notera att dubbletter börjar dyka upp: ”käftenkäften”, parvis dessutom, med endera tretton eller tre enkel ”käften” emellan och ca 99 enkelkäften mellan varje par enligt mönstret 13-99-13-99-3-99-13-99-13-99-3… osv. Bara en gång står en dubbel ”käften” ensam och det är i början. Först på allra allra sista raden noterar man en liten med helt avgörande avvikelse. Där står nämligen ”käfte” (inte ”käften”). Detta får mej att tolka Per:s intressanta budskap såhär:

  Jag är en patetisk feminist som inte har ett skit att förmedla längre och nu pyser all min självuppblåsta arrogans ur mej likt rötgasen ur en död hund i solen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: