Svenska Kyrkan slår ett slag för Mannen

by

Här kommer en glädjande nyhet – ett ljus i genusmörkrets bristande jämställdhet. Kors i taket – Svenska Kyrkan tar upp mäns problem, och genomför en insamling för män. Se nedan, eller läs mer här.

Förra året arbetade Svenska Kyrkan för kvinnan, i år är det mannens tur, skriver de. Inställningen borde vara så självklar. Ändå häpnar man när man läser det. Så är det när man lever i en tidsanda präglad av antijämställdism.

Tack för tipset, Fredrik! Och tack Svenska Kyrkan för visad jämställdhet!

För övrigt 1: Ännu en ljusglimt. I Sveriges Radio-programmet Nordegren ifrågasätts hela genusvetenskapen. Ja, du läste rätt. Bland annat spekulerar de i att den norska teveserien Hjernevask bidragit till att Norges Vetenskapsråd lagt ned programmet för genusforskning. Tack för tipset Leif, Nilserik och Mats!

För övrigt 2: Axess teve visar här programmet ”Farväl till feminismen?”. Tack för tipset, Henrik!

För övrigt 3: Nu börjar rättegången i Grekland mot svenska ”Anna”, som anmälde en man på Samos för våldtäkt, men det lades ned och istället åtalas nu Anna för förtal. Hon tänker inte åka till Grekland för att vara med på rättegången. Se här och här. Tack för tipset, Johan.

Annonser

54 svar to “Svenska Kyrkan slår ett slag för Mannen”

 1. ninnitokan Says:

  Äntligen!:D

 2. Brüno Says:

  Mycket positivt som hänt på senare tid. Jag tror att Pärs och Pelles (m.fl) arbete börjar ge resultat!

 3. profanum_vulgus Says:

  Om ”Anna” hade varit oskyldig så hade hon såklart inställt sig, eller hur var det nu?

 4. Toddan Says:

  Borde Anna inte sättas i husarrest i väntan på utlämning till Grekland? Hon måste nu ta sitt ansvar och inställa sig till myndigheterna som alla andra vanliga medborgare och respektera att rättvisan måste ha sin gång. Jämför med Assange!

 5. Ursus Says:

  Jag ger inte mycket för svenska kyrkan som varit så otroligt politiskt korrekt de senaste åren… men detta var en glädjande nyhet. Tack.

 6. Man & Woman United Says:

  Marcus Birros uppmärksammande av empati för medmänniskor det kristna grund budskapet verkar också väckt upp (kd).

  Detsamma gäller den undersökande oberoende journalistiken för frilans Ingrid Carlqvist och hennes fortsatta kamp trots ga:medias refuseringar av artiklar.

 7. Man & Woman United Says:

  Malou von Sivers intervjuar Assange

  http://www.tv4play.se/dokumentarer/d…ideoid=2112775

 8. profanum_vulgus Says:

  Länken till Nordegren går fel.

 9. 50/50 Says:

  Ingen av oss vet ifall svenskan ljuger eller inte. Därför borde vi ge fan i att kommentera det hela. Föreställ er om hon faktiskt blev våldtagen och nu skulle behöva stå tills svars i rätten för att hon anmält övergreppet.

  En generell kommetap dock: Det svin som ljuger om att ha blivit våldtagen förtjänar lika hårt straff som den som utför en våldtäkt.

 10. Man & Woman United Says:

  Vad har Sjustegs hämnd,Brödraskapsrörelsen och kristna grundvärderingar med varandra att göra?

  #Pimparösterinförvalet2014sommisslyckadesförravalet

  Mat mot olja aka
  röster mot infångande av assange

  Idag uttalar sig Anna Ardin i tidningen Dagen:

  Citat:
  Ny generation troende S-folk på väg
  Nybildade föreningen Hjärta vill gå i täten för att förnya den religiösa mångfalden.
  En ny generation troende socialdemokrater är på väg fram. Nu inte längre med kristen profil under namnet broderskap, utan namnet som framför andra ska locka troende är Hjärta.

  Citat:
  – Vi har olika religiösa synsätt, men för oss får det samma konsekvenser, att tro är inte bara något privat utan det är också politik, säger Anna Ardin.

  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=288772

 11. Mr 33 Says:

  Ett fint initiativ av Svenska Kyrkan, bra att något jämnställdhetsarbete
  fungerar.Hoppas att fler tar sådana här initiativ och skapar förståelse
  för mäns utsatthet i samhället.

 12. Brüno Says:

  Mycket intressant att lyssna på radioprogrammet om genusvetenskap. Det blåser om denna ideologi just nu, och genusvetaren blir kapad vid fotknölarna av Poirer Martinsson.

  Först och främst påstår ju denne att genusvetenskap är så stort och mångfacetterat att det inte kort går att förklara vad genusvetenskap är. Kan en forskare i psykologi ge en kort beskrivning av vad psykologi är? Kan en matematiker göra samma sak? Ja det tror jag. Min tolkning är att genusvet. kanske är lite för flummigt för att kunna förklaras kort, eller att de inte riktigt vågar stå upp för att feministisk ideologi är grunden för ämnet.

  Förutom det verkar de ha noll förmåga till självkritik, det är den stora onda omvärlden som vill genus”vetenskapen” illa istället. Detta kanske inte är så konstigt, då feminismen ju använder sig av samma offerkofta.

  Dessutom, enligt genusvetaren förekommer stora stora konferenser i USA som samlar tusentals genusvetare, vilket legitimerar det som vetenskap…Jag säger som Poirer Martinsson: ööh va? Enligt det resonemangen bör nazismens teser också vara sanna då det säkerligen finns tusentals nazister runt om i världen.

  För övrigt, orden genusvetenskap och genusvetare blir rödmarkerade här, vilket bör betyda att orden inte finns. Eller har Pär raderat ut dem ur ordförrådet? 🙂

 13. Jack Says:

  Nyligen gjorde jag en översättning av nazisters antisemitiska propaganda och fann mycket stora likheter med hur seniora politiker världen över propagerar mot män.

  När vi tänder ljus för världens män som lyft mänskligheten in i allt mer civiliserade samhällen, som är själva orsaken att vi inte lever i grottor än, så kan vi ha dessa bilder för ögonen om situationen idag.

  Indien, Renuka Chaudhary, Barn och familjeminister

  Hennes argument och inställning stämmer till punkt och pricka in med det nationalsocialistiska tyska arbetarepartiets inställning mot judar i denna lärobok i härskartekninker att använda mot judelakejer från 1936:

  Argument 10
  Det är nästan ett mirakel att nära på inget hänt med judarna i Tyskland och att istället bara gradvis de rättigheter judar stulit från tyskar i politiken och kulturen återställts. Men även om bara några hundra judar och deras familjer behöver lida i tyskland, vad är det mot de miljontals tyskar som judarna mördat de senaste hundratalsåren genom krig, revolutioner, missämja, för att inte nämna de tyskar ruinerade av det ekonomiska systemet.

  – Kurt Hilmar Eitzen, “Zehn Knüppel wider die Judenknechte,” Unser Wille und Weg (6) 1936, pp. 309-310.

  Alla feminister är förstås inte så krigslystna och rent av ondskefulla som de politiska ledarna av idag men i samband med att vi tänder ett ljus för män kan man reflektera kring om man fortfarande vill kalla sig feminist.

 14. Info Says:

  GENUSNYTTS MOTSTÅNDARE KOMMER UT

  I kontrast till Nordegren i P1:s objektiva presentation av Hjernevask-filmerna låter samtidigt SVT några av GenusNytts mera namnkunniga motståndare ”komma ut” helt på egna villkor. Närmare bestämt medlemmar i Stall Klenell, dvs. i det queer-feministiska seriekollektivet Dotterbolaget hos Johannes Klenells förlag Galago.

  Ni kanske minns:

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/06/20/ett-forlag-kallar-mig-rotna-pisshuvet/

  För att ge den radikalfeministiska rörelsen mera tyngd, har ett flertal av kollektivets ”konstnärer” anlitats för ett nytt adventsinslag i SVT, en seriesnutt varje dag, kallad ”Rim och reson – en julkalender för vuxna”.

  För Lucka 3 hade kontrakterats Dotterbolagets Sara Granér:
  http://femisex.blogspot.com/2007/05/sara-granr-r-hr.html

  Upphovstecknerskan till Lucka 6, Liv Strömquist, är inte vilken medlem som helst i ovannämnda kollektiv. Hon är också programledare i Sveriges radio och nybliven mottagare av ABF:s litteraturstipendium:

  ”ABF:s årliga litteraturstipendium delas ut till serietecknaren Liv Strömquist med motiveringen:

  ´För sin skarpa samhällskritik med seriekonsten som uttrycksmedel. Strömquist synliggör ojämlikhetens ansikten i allmänhet och KVINNORS UNDERORDNING i synnerhet med humor, ilska och intellektuell skärpa.”

  Exempel på Liv Strömquists framstående, gueer-postmodernistiska ”konst”:

  http://www.rikedomen.se/

  Bakom Lucka 7 står den i feministiska kretsar välkända Nina Hemmingsson, som ni finner omnämnd här:

  http://www.hallongrottan.com/2008/02/22/torsdag-282-kl-19-subversiva-serier/

  Ni hittar förstås alla ”luckorna” på adressen SVT Play; exempel:

  http://svtplay.se/v/2614174/rim_och_reson/lucka_6__fuck_off

 15. Silver Levinsky Says:

  Angående Anna och rättsfallet i Grekland.
  Vi vet ju inte vad som hänt men Grekisk domstol har ju iaf kommit fram till att det inte finns något som styrker det hon först påstod, då är det helt naturligt att man nu ska utreda ifall det kan ligga annat till grund för anmälan så som förtal, falsanmälan mm.

  När får vi se en åklagare i Sverige dra någon av alla dessa kvinnor som falskanmäler inför skranket?
  Alla dessa vars historier sedan inte visar sig hålla vid en närmre granskning?
  Jag har själv varit i situationen, dömdes till 4 år, och en av få som faktiskt kunnat bevisa lögn från kvinnan, men jag känner även till många andra fall.

 16. Man & Woman United Says:

  @ 50/50

  ”Ingen av oss vet ifall svenskan ljuger eller inte. Därför borde vi ge fan i att kommentera det hela.”

  I feminismens saudiarabien är det väl tvärtom viktigt att diskutera och debattera. Vi befinner oss inte i en rättssal utan på en starkt ifrågasättande blogg som lyder under yttrandefriheten. Har du satt dig in i fallet ”varför” åtalet lades ned?

  Hon vägrar att åka ner till rättegången

  Hon har inte till skillnad från anna ardin och sofia wiléns anklagelser mot julian assange,där ja inställde sig att blir förhörd
  i Sverige utan respons.

  Tror du Sverige kommer utvisa ”Anna” till Grekland? Tror du EAW kommer kopplas in? Europa och omvärlden har nu fått insyn hur det fungerar i lilla Svedala och bland politiska underbordet spel mellan lydstater. Inga spekulationer men här har du mer debatter kring direkt demokrati genom att beskåda likhet inför lagen ska gälla oavsett kön.

  ”Föreställ er om hon faktiskt blev våldtagen och nu skulle behöva stå tills svars i rätten för att hon anmält övergreppet. ”

  Oskuldpresumtionen är inte det omvända i Grekland som det är i
  feminismens saudiarabien. Så ”Anna” det är ingen grund för att ”Anna” inte ska behövas tvinga inställa sig inför Grekisk domstol. Vad är det Grekisk och Engelsk domstol gör som svensk domstol inte vågar?

  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/08/10/15-manaders-fangelse-for-falsk-valdtaktsanmalan/

  Står du fast vid samma uttalanden för när en Man i Sverige råkar ut för en anmälan om våldtäkt,kvinnomisshandel,pedofili etc. Det ska vara samma förutsättningar oavsett kön i en könsneutral/neutral rättsstat. Oskyldig till motsatsen bevisas men tyvärr så ser det annorlunda ut på verkstadsgolvet både i feminismens saudiarabien. Oskyldig till motsatsens bevisats gäller i högre grad mer internationellt rättsväsende som inte är lika påverkade av radikal statsfeminism.

  Ta del av berättelser,offentliga protokoll och tjänstemänns utsagor aka läckor om hur missriktad vilja ter sig i svenskt rättsväsende. Ta del av den missriktade välviljan och straffrabatten är högst verklig. Självklart garanteras den åtalde ”Anna” en rättvis rättegång där hon är oskyldig till motsatsens bevisats. Det är när Samhället och omvärlden skakar i sina grundvalar pga människor starkt ifrågasätter Rättvisa och Rättssäkerhet. Det manar till eftertanke och frågor som VARFÖR dessa reaktioner. Hur det kunde bli så här och hur rättas Samhällsproblemen till? Det är en i allra högsta grad relevant kvinnofråga;kvinnors rättssäkerhet och rättsskyldighet, som behöver hjälp av Mansrörelsen och Mansfrågor för att lyckas skapa jämställdhet istället för antijämställdhet som idag. Om det finns lögnerskor som begår brott och kommer undan med det pga systemfel skapar det oerhörda konsekvenser och brott mot kollektivet kvinnor och allvarligt skadar förtroendet för kvinnlig solidaritet. Men också i ett större perspektiv kvinnofrågor överlag kommer inte ha någon trovärdighet.

  Så det är av största vikt att ingen man eller kvinna blir oskyldigt felaktigt dömd i en sund fungerande jämställd rättsstat. Den rättsstaten har tyvärr feminismens saudiarabien inte idag.
  Tidigare hette det ställt utom allt rimligt tvivel och hellre fria än fälla pga felaktiga och misslyckande feministiska radikalfeministiska lobbyverksamhet har anklagelse bytts ut mot fällande dom och kvinnas ord blivit teknisk bevisning samt hellre fälla än fria.
  Den rättsstaten har feminismens saudiarabien tyvärr idag.

  Grekland har inte en könsvinklad rättsstat utan en mer neutral och objektiv.

 17. profanum_vulgus Says:

  50/50:
  Jag vill förtydliga med att min kommentar inte vänder sig emot ”Anna” och att jag inte tar ställning i skuldfrågan. Meningen var att ironisera över hur skilda ljud det är i skällorna beroende på om det är en svensk som ska utlämnas eller någon som ska utlämnas till Sverige.
  (Helt genusstyrt är det ju inte, Kalle som skulle utvisas till Grekland misstänkt för dråp fick ju också stöd av media. Sen finns det andra fall, som svenskan som är åtalad för samma sak som ”Anna” men i Turkiet.)

 18. Bo Sundbäck Says:

  Känner mig nöjd och stolt över att vara förtroendevald i Svenska Kyrkan.
  Vet av erfarenhet att det bl a finns präster som är intresserade och engagerade i mäns levnadsvillkor…// Bo

 19. G.S. Says:

  Det anmärkningsvärda i historien med kvinnan som nu anmälts är att hon beskrivs som ”våldtagen kvinna” i flera medier. Mannen har onekligen inte dömts och han säger att hon hittat på och det är därför horribelt att kalla henne för ”våldtagen kvinna” när ord står mot ord.

  Rättegång mot våldtagen svenska
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/rattegang-mot-valdtagen-svenska_6693306.svd

 20. anders Says:

  Att diskutera specifika rättsfall som man har noll koll på är inte särskilt smakfullt. Det kan ha vart en solklar våldtäkt, ett gråzonsfall eller en falskanmälan, jag har ingen aning.

  Min uppfattning om Grekland är väl att det kanske inte är det mest rättssäkra landet heller…

 21. Jack Says:

  Nyligen sändes detta på tv3 från 25års galan för en av USAs största antijämställdister.

  I Sverige är bara ca 30% av de som utexamineras från högskolor män. I grund och gymnasieskola sker sedan så långt man mätt en omfattande diskriminering mot pojkar. Nyligen visades att nästan alla flickor med högsta betyg i fysik inte klarade av att prestera på den nivån deras betyg säger att de klarar medan pojkarna gjorde det. Ändå får fler flickor högsta betyg och det är flickorna som får studera vidare…för att ”Run this mother fucker” som Beyonce säger om att det ansvar det innebär att styra världen….Hur länge skall pojkdiskrimineringen i skolor fortsätta? Är alla medvetna om vilken mentalitet som de ledande kvinnliga politikerna och mediapersonligheterna har?

 22. Johannes Westlund Says:

  Jag måste kommentera om just det här med Svenska kyrkans julinsamling. En kvinna jag är bekant med är präst och när jag förra året fick veta att det var kvinnosatsning på väg så körde jag ju igång med den vanliga argumentationen om pk-ism, feminism och manshat. Men det skulle ju visa sig att jag hade fel. Och det är jag riktigt glad för. Har vetat om det här en tid att satsningen i år tillfaller män. Mycket kan man säga om Svenska kyrkan, men de har faktiskt fattat vad jämställdhet innebär tror jag.

 23. Man & Woman United Says:

  Oberoende av varandra är det således fler som yttrar sig om samma rättshaveri aka antijämställdhet. Ga:media aka Media Lockets försök till åsiktsstyrning är inte något undantag snarare regeln

  http://juristensfunderingar.blogspot.com/2011/12/dogmatisk-statsbarande-ideologi.html

  judisk-kristnen etik

  Förbud mot falskt vittnesbörd
  Åttonde budet

  Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa. (du ska inte ljuga)

  Förtal är ett brott som innebär att sprida uppgifter om någon, som typiskt sett räcker för att utsätta personen för andras missaktning.

  Brottsbalkens bestämmelser [redigera]Bestämmelser om ärekränkning – brotten förtal och förolämpning – finns i 5 kap. brottsbalken.

  Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning. Med ”är ägnade” åsyftas att uppgifterna typiskt sett ska räcka för att få den utpekade missaktad

  http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rtal

  Wikipedia
  Mened, i svensk rätt, brott varigenom den som avgivit vittnesed inför domstol, sedan i sitt vittnesmål ljuger på ett sådant sätt att han påverkar målets utgång. Påföljden är vanligtvis fängelse. Man skiljer på mened och på att vägra besvara en fråga under huvudförhandling. I det sistnämnda fallet kan häktning komma i fråga.[1]

  Den som ljuger i en rättegång utan att ha avgivit ed men under sanningsförsäkran gör sig skyldig till brottet osann partsutsaga.[1]

 24. Kalle Says:

  Bra där svenska kyrkan!

 25. profanum_vulgus Says:

  M&W U:
  I svensk rätt hade brottet ”Anna” misstänks för inte varit förtal utan falsk tillvitelse.

 26. Chroni Says:

  Fast förstår inte varför de behöver rikta in sig på kön öht.

 27. Man & Woman United Says:

  @ Jack Johannes

  Fan, vad sjukt att det ska bli uppdelat pga alla politikers fega vilja till radikal statsfeminism och nära band med feministiska ga:media.
  En tills nu ogranskad allians.

  Någon som har erfarenhet att jobba praktiskt humintärt te x hjälpa hemlösa vid jul,arbeta vid soppkök, samla in pengar för utsatta pojkar och män i världen i motsats till p3 musik gala för tjejer?
  denna sjuka feministiska politik och distansierade kultur uppfattning bemöts med ovillkorlig kärlek. En ovillkorlig kärlek som kanske berör och får de att inse
  shit,vad f är det vi håller vi på med,så klart vi ska hjälpa människor före kön.

  Antikönskrigsrörelsen istället för könskrig.

 28. Koo Says:

  Heja Svenska Kyrkan!

 29. Johannes Westlund Says:

  Man & Woman United: Det kan ju förhålla sig så, jag vet inte själv dock, att problematiker ser olika ut för män och för kvinnor. Män kanske är i större behöv av viss typ av stöd och kvinnor en annan. Det behöver inte vara fel med riktade projekt. Exempelvis är ju mäns nytta med projekt inom mödravård nära noll. Betyder det att den satsningen inte behövs? Naturligtvis inte. Man får inte gå för långt i resonemang om att jämställdhet betyder att man avvecklar könade bidrag. Problematiker kan ju kan ju se olika ut för könen!

 30. Silver Levinsky Says:

  @Anders
  Tror du att Sverige är rättssäkert då?

 31. PO Says:

  Men Svenska Kyrkan envisas med att Jesus var man….

 32. Ivar J Says:

  Bra Svenska Kyrkan! (och oväntat)

 33. Man & Woman United Says:

  @ Prof

  Kan det vara så att brottsrubriceringen förtal används i den grekiska rättsstaten av den enkla anledningen att det inte finns något annat utrymme.

  Ga:media tycks ha valt sida
  https://www.flashback.org/t1515927p58

 34. JD Says:

  Yes! Det finns en Gud ändå!

 35. JD Says:

  @PV

  ”Om ”Anna” hade varit oskyldig så hade hon såklart inställt sig, eller hur var det nu?”

  Klockrent!

 36. Backlash Says:

  Ang Nordegren i P1 – Jag tyckte Poitier-Martinsson och genusvetaren Staffan nånting båda pratade i alltför abstrakta termer för att nå ut med sina budskap till lyssnarna.

  Genusvetaren borde ställts till svars för att hela forskningsfältet tar könsmaktsordningen för given, men det lyckades ingen fråga honom. I stället flummade Martinsson t.o.m. mer än forskaren.

  Sen sa forskaren att de flesta genusforskare nuförtiden även beaktar biologiska faktorer som evolutionspsykologi. Stämmer det verkligen? T.ex. Södertörns Högskola säger ju uttryckligen i sin marknadsföring att de INTE gör det.

 37. profanum_vulgus Says:

  M&W U:
  Det kan ju vara så att förtal i grekisk rätt innefattar falsk tillvitelse eller så kan det vara en dålig översättning, eller så kanske förtal språkligt är ett brott mer likt det svenska falsk tillvitelse medan vårt förtal kanske heter något i stil med ryktesspridning. Eller ännu mer troligt, Grekland har i likhet med de flesta länder inga formella brottsrubriceringar och ordet förtal är en rent språklig översättning som sedan hamnar fel när man tar det ett steg till till brottsrubriceringar.

 38. Anders Says:

  @Backlash
  De tar ingen hänsyn till det, de försöker bara rädda ansiktet, lite skadekontroll…..
  Kolla hur lång tid det tar innan Södertörns Högskola tar bort det påståendet….. Tror du att de kommer att justera sina resultat?

 39. Petter Says:

  Suck. När ska Svenska medier sluta kalla oskyldiga män för våldtäktsmän i rubriker som (våldtäktsman friad)… Inte konstigt att feminismens forskning får för sig att antalet våldtäkter är högre än det verkligen är, de behöver ju bara räkna ord i deras egna vinklade media..

 40. JohanG Says:

  Men feministerna har kört länge med: Akta er, Gud kommer – och hon är förbannad.

  Lite märkligt kom jag just på… att vara förbannad betyder att vara hänvisad till Djävulen…

  Vilket reser frågan: Vem är feministernas Gud, egentligen?

 41. NisseNyfiken Says:

  @Svenska kyrkan
  Det var banne mig det finaste jag hört sen jag konfirmerade mig!!! Värmde gott i vinterkylan 🙂

 42. vmm Says:

  En insamling till män känns lite som science fiction, faktiskt. Man undrar nästan om det är sant.

  Men varför håller dom på och gör könsinsamlingar? Ena året till kvinnor, nästa år till män… Varför inte en insamling till dom som behöver punkt slut? Sedan kan man såklart ha olika teman, tex att hjälpa dom som drabbas av våld i hemmet, och då borde alla, OAVSETT kön, som drabbas av våld i hemmet få hjälp. Eller att man försöker hjälpa barnsoldater och då gör man det OAVSETT om det är pojkar eller flickor osv.

  Ska också bli intressant att se resultatet av insamlingen nu. Dom kommer säkerligen inte att få in lika mycket pengar nu när dom säger att det ska gå till nödställda män.

 43. Johan Says:

  Fast två fel gör ju inte ett rätt… Kyrkan borde strunta i kön.

 44. Argus Says:

  SR P1 är den enda radiokanal som går att lyssna på i Sverige. Möjligtvis med undantag av SR P4. P3, däremot, är en kraftigt kvoterad flickfeministisk kanal. De kommersiella kanalerna förtjänar knappast att nämnas.

  Genusvetenskap är en oxymoron. Antivetenskap vore en mer korrekt benämning på resursslöseriet.

 45. Jocke S-43 Says:

  Har tidigare meddelat att även Naturskyddsföreningen slår ett slag för mannen, (”Rädda mannen!”) dvs genom att påtala hoten mot manlig fertitlitet på grund av vissa medel som sprids i naturen, östrogen bl.a.

 46. Hjalmar Says:

  ”Svenska Kyrkan slår ett slag för Mannen”
  Lika oväntat som önskvärt! 🙂

  Nu vill vi höra den svenska regeringen meddela att anslagen till genusvansinnet stryps, som i Norge. Omgående!
  Vill feministerna leka, så får de också betala.

 47. barfota Says:

  @vmm

  ”Men varför håller dom på och gör könsinsamlingar? Ena året till kvinnor, nästa år till män… Varför inte en insamling till dom som behöver punkt slut?”

  Kanske för att dom är populistiska, tappar besökare och vänder kappan efter vinden. Det börjar ju nästa bli ok att nämna att även män finns.

 48. Blivande Muslim Says:

  Som Johan sa… de borde strunta i kön och hjälpa alla på bästa sättet.

 49. Analys på hög nivå Says:

  Möjligt att kyrkan inte har skakats så i grunden av feministtsunamin som övriga samhället, då de har en annan värdegrund.

 50. Joakim Says:

  Visst är det bra att Svenska Kyrkan kompenserar sitt misstag förra året, men det i det stora hela känns det ändå lite väl separate but equal. HJjälp människor i nöd istället! Eller varför inte djur och natur?

 51. PO Says:

  Ibland blir jag lite uppgiven… nästan alla män här – med några få undantag – har tagit över den gamla klagande kärringrollen.

  Kanske är det bäst att låta utvecklingen följa sin kurs.

 52. Snötösnötö Says:

  nordengren förtjänade ett eget blogginlägg, för sören!

  och svenska kyrkan är populistisk. så är det!
  men den är inte bara populistisk – inte ännu i alla fall.

 53. Nej till feminism Says:

  hoppas Anna blir satt i finkan.

 54. Loop Says:

  ”Anna” hade skador i både underliv och på kroppen och man konstaterade att hon hade blivit utsatt för våld men ändå valde man att lägga ner undersökningen. Tror ni verkligen att en kvinna åker till Grekland och utsätter sig för läkarundersökningar (och då åsamkat sig skador själv?) och falskanmäler en grek för våldtäkt för försäkringspengar? Ja kanske, men i det här fallet tror jag inte det är så det har gått till då läkaren vittnar om svåra skador på kropp och underliv, tror inte ens den mest pengakåta tjej misshandlar sitt eget underliv för pengar, men vad vet jag? Och sen att Grekland tycker att vi ska skämmas för våra svenska kvinnor tycker jag visar deras syn på sånt här överlag och säger en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: