”Avslöjande: Så skapas en feministisk shitstorm”

by

Jag bloggade härom dagen om Håkan Karlsson på Emmabodafestivalen (bild ovan), som sa i en DN-artikel att han vägrar kvotera in kvinnor utan struntar fullständigt i vilket kön de artister har som han bokar in (han är alltså jämställdist). För detta har Karlsson tydligen fått mycket obehag från antijämställdister. Han är tydligen utsatt för en ”feministisk shitstorm”, enligt nedanstående insändare. Håll tillgodo:

Hej Pär och Pelle!

Jag tänker att jag skickar detta till både er då det är av gemensamt intresse, och refererar Ni har ju båda uppmärksammat Emmabodas ställningstagande kring hur de väljer att göra sina bokningar. Jag själv är aktiv inom musikbranschen men på ett annat håll och har gjort lite undersökningar och kommit fram till ett intressant resultat.

Och anledningen till att jag skriver till er är att Håkan Karlsson kanske skulle kunna få lite cred av era läsare, det är ganska (men inte helt) ensidig kritik han får nu för stunden. Jag menar absolut inte att ni ska uppmana era läsare att gå in och ta parti för Håkan, jag menar bara att om det uppmärksammas hur det här lilla gänget jobbar för att smutskasta och hänga ut honom kanske det sker per automatik. Jag blir inte förvånad om den sk ”debatten” kommer uppmärksammas. Eller vad tror ni?

Så här skapas en feministisk shitstorm, här är gångordningen. Huvudperson och spindel i nätet, Ghazal Irandoost, dj som jobbar med Rättviseförmedlingen.

1 – Ghazal skriver en fråga kring Håkans uttalande i DN på Emmabodas facebook. Denna fråga tar Emmaboda tydligen bort. Konstigt – men eventuellt så görs detta då det redan finns en tråd i ämnet.

2 – Ghazal fortsätter spamma sidan med sitt inlägg samtidigt som Ghazals kompis Robin Jonsson skriver samma fråga på Emmabodas fb-sida. Det tar inte lång tid innan inlägget är på plats och Håkan svarar ganska omgående på detta.

3 – Ghazal och Robin är båda vän med Hundi Hockeysson, hon hänger också på och så är de nu tre som skriver.

4 – Ghazal lägger parallellt ut på sin blogg att Emmaboda censurerar henne. På bloggen skriver hon också att hon är ”feminazi” och tycker att ”det enda rätta vore att skapa en shit storm, som visar att det inte är acceptabelt att vara en kvinnohatare 2011”. http://fuxery.blogspot.com/2011/12/emmabodafestivalen-censurerar-kritik.html

5 – Sen tar hon och kontaktar lite fler av sina vänner. Och nu börjar det hända grejer kring det där med ”shitstorm”.

6 – Agnes, som läser hennes blogg, länkar upp blogginlägget på Emmabodas sida. Nu är de fyra som jobbar för detta.

7 – Ghazal och Hundi är båda vän med Johan Eberstein, som också vill vara med och ”shitstorma”, och så är gänget fem personer.

8 – Ghazi är också kompis med Tova Wellton, som skapade den numera klassiska Slakthusdebatten kring kvinnliga dj:s i Stockholm, hon hänger på och vips så är de nu sex.

9 – Ghazal är inne på en kompis sida, Felicia Alexandersson, och tipsar om ”debatten” som pågår. Felicia hänger på och nu är de sju som är ute efter Håkan.

10 – Ja, och då är ju shitstormen ett faktum. Håkan får nu försvara sig mot både högt och väldigt lågt. Just nu är det 54 inlägg i tråden som hittas på Emmabodas facebook. Håkan får också stöd av några få, men minst lika många klistrar upp fler saker på deras vägg varför hela ”shitstormen” känns väldigt mycket som en feg gruppmisshandel. Läs själva!

Jag vill av repressalierisken ha min mejl anonym om ni skulle ta upp detta på respektive bloggar. Signaturen är som alltid bara David.

Tack för ett så oerhört viktigt arbete!

David

Annonser

47 svar to “”Avslöjande: Så skapas en feministisk shitstorm””

 1. Nils Jungenäs Says:

  Ociviliserat!

 2. michael Says:

  Han behöver nog allt stöd han kan få feminister är livrädda för att fler ska säga att dom skiter i kvotering eftersom då faller deras maktmedel samman som ett korthus

 3. Hugo Says:

  OT: En glad nyhet om lärarutbildningens utveckling:

  ”Det har blivit en slags norm att det ska gå att mäta resultat. Trenden drabbar genus och värdegrundsfrågorna.”

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2011/12/21/genus-bortsuddat-i-ny-lararutbildning/

 4. "Grävande journalist" Says:

  Det där gjordes i stor skala i #prataomdet av gänget runt Anna Ardin (s), Assanges ena anmälare. Skillnaden var att det var mediauppkomlingar, mest frilansare på söder, och skribenter på den feministiska tidskriften Bang som körde shitstorm. Det finns också kopplingar till det svenska civilförsvaret, en del av gänget hade övat propaganda och mediakontroll innan #prataomdet. Det hela iscensattes som en smearkampanj mot Assange, dealet var att hans namn skulle nämnas i många inlägg.

  Denna typ av kampanjer förekommer också i mängder av rättsfall, framför allt våldtäktsmål och vårdnadstvister. Många namn är kända och kartlagda, de återkommer i många olika fall. Alla som är för jämställdhet kan räkna med trakasserier av det slaget, även anonyma samtal till arbetsgivare och anonyma anmälningar om sexuella övergrepp och liknande är standard. Jag kan tänka mig att Håkan Karlsson redan är anmäld för olika saker, anonymt.

  Radikalfeministerna är, under ytan, en kriminell pöbel.

 5. Ivar J Says:

  I alla andra sammanhang hade det kallats ”näthat”.

 6. Man & Woman United Says:

  Riktig feminism bygger på kärlek,rättvisa och jämställdhet medans radikalfeminism bygger på rädsla. Samma rädsla vänster och höger extrema och fundamentalister vurmar för. Frågan är om feminism förbrukat sitt förtroende sedan ideologin allt sedan 70-talet tilläts kapas av militanta element som Doris Lessin och Erin Pizzey mfl riktiga feminister tog avstånd från dessa militanta element.

  Frågan är nu om de tjejer och kvinnor med kärlek som värdegrund framför hat,självförakt och våld lyckas med det Erin Pizzey och Doris Lessing inte lyckades med utan menar att något nytt mer universellt måste till som förenar kvinnor och män på just grundval av sann jämställdhet och kärlek.

  Det som händer nu är bara bra, de militanta element bekänner färg och kommer falla på eget grepp.

  Det har omvärldens protester och sympatisörer av Julian Assange,WikiLeaks och Whyweprotest, Mansrörelsen,Antikönskrigsrörelsen och Jämställdhetsrörelsen förstått.

  Är så djävla trött på feminism just pga att det inte finns någon kärlek utan bara trist grått jävla tjat som bygger på fruktan och rädsla för meningen med livet, att mänskligheten går ut på att vi alla är en. Kvinna som man, oavsett religion, klass,etcnicitet.
  Vill ni veta en hemlighet så bekämpas militant och utspårad feminism med kärlek. Det emmaboda menar är att det spelar ingen roll om det är en kille eller tjej, så länge bandet sjunger från hjärtat och det är väl det minsta dessa feminister har i sig när hatet tar överhanden.

  No-one will ever take your place
  I am lost in you
  No-one will ever take your place
  So in love with you

 7. Claes-Peter Says:

  Ska det vara så väldigt jämställt, så borde vi väl kunna kräva att åtminstone 50 procent av aktörerna i sådana här pseudohändelser har svenska namn – för svenskarna är väl fortfarande 70 – 80 procent av befolkningen? Med vad rätt blir de så gravt underrepresenterade?

  Dessutom måste det vara en hopplös uppgift att könsbestämma artisterna i vissa band… Sedan kommer: Hur ska könet definieras?
  Sexuellt-biologiskt? Socialt? Genetiskt? Fenotyp? Sexuell identitet? Etc. Många kategorier blir det… Science Fiction-vibbar…

  Om man bokar p j harvey – räknas det som att man bokar en kvinna – eller? (Kollade sajten – och nu ser hon – förlåt hen – ut som en kvinna! Så var det inte för sådär 5 år sedan.)

 8. Lars I Says:

  Ja, vad säger man !!?? Finns det inga gränser för den feministiska ynkedomen ???
  För i hela friden, använd facebooklänken för kommentarer,
  eller vilka andra möjligheter som helst !

 9. Robin Says:

  Viktigast är att förmedla den verkliga jämställdhetens tankar. Jag ifrågasätter dock ibland om det är lönt att slåss mot väderkvarnar. Sverige är egentligen inte värt något bättre än feminismens ideer. Och det är en stor skam.

 10. dolf Says:

  ”Emmabodafestivalen censurerar kritik”, men va sjutton, Emmabodafestivalens facebooksida är väl ingen public service med objektivitetskrav? Det får väl rensa bort vad de vill från sin sida, brukar inte feministbloggare göra det ibland, eller? Kan Aftbonbladeet och Expressen censurera bort kommentarer från läsarna så kan jag inte se nåt fel i att ett privat initiativ gör det samma på facebook. (jag kan dock se fel i att AB och Expressen gör det, men det är en annan femma)

 11. Backlash Says:

  En skitstorm på Facebook är en icke-händelse. Man måste ju vara medlem för att ens kunna läsa skiten. Och Pär Ström har ju med sin senaste bok visat oss hur korkat det är att skaffa ett konto där.

  Var det för övrigt inte en stor svensk festival som bestämde sig för att kvotera ‘kvinnliga akter’, vilket ledde till deras konkurs?

 12. morey Says:

  ja precis som david beskriver, verkar det gå till här!

 13. Jocke S Says:

  Man & Woman United,
  Intressanta synpunkter. Men jag har själv fått för mig att hela nyfeminismen är urspårad, från -68 (ett årtal som jag inte har något emot, en növändig reaktion i tiden!), men där den passade på att uppstå i Kalifornien -68, medan svarta män och kvinnor kämpade för sin värdighet i USA.
  Sedan noterar jag att kalla sig själv för ”femin…” är visst OK?
  Blir det snart väggbilder med Eva Braun på feministtidningen Bang kanske? Där finns att fantisera kring, för femin…

 14. Jocke S Says:

  Pär, man kan inte skriva feminyza här, men dom kallar ju sig själva för det. I a f en!

 15. Björn Says:

  Det är både underhållande och oroväckande att se små genuslobotomerade troll få tuppjuck bara för att någon (en man) vågar ha en avvikande åsikt. Vem minns inte Hans Wiklunds gatlopp när han vågade dissa ”Sex and the City”?

  Hur mycket feministsik hjärntvätt har Ghazal utsatts för och kan man bota henne från vanföreställningen att hon har rätt enbart för att hon är kvinna?

  Jag tror att jag ska köpa en biljett till festivalen, bara för att stödja dem:)

 16. Patrik / PL Says:

  Lästips för jämställdister, och kanske något för Pär Ström att uppmärksamma i framtiden? Något av det mest tabubelagda som överhuvudtaget kan drabba en man: våldtäkt. Fruktansvärd läsning, men något som totalt ignoreras av feminister.

  ”During his escape from the civil war in neighbouring Congo, he had been separated from his wife and taken by rebels. His captors raped him, three times a day, every day for three years. And he wasn’t the only one. He watched as man after man was taken and raped. The wounds of one were so grievous that he died in the cell in front of him.

  ”That was hard for me to take,” Owiny tells me today. ”There are certain things you just don’t believe can happen to a man, you get me? But I know now that sexual violence against men is a huge problem. Everybody has heard the women’s stories. But nobody has heard the men’s.””

  ”A study of 6,000 concentration-camp inmates in Sarajevo found that 80% of men reported having been raped.”

  ”I’ve come to Kampala to hear the stories of the few brave men who have agreed to speak to me: a rare opportunity to find out about a controversial and deeply taboo issue. In Uganda, survivors are at risk of arrest by police, as they are likely to assume that they’re gay – a crime in this country and in 38 of the 53 African nations. They will probably be ostracised by friends, rejected by family and turned away by the UN and the myriad international NGOs that are equipped, trained and ready to help women. ”

  ”Often, she says, wives who discover their husbands have been raped decide to leave them. ”They ask me: ‘So now how am I going to live with him? As what? Is this still a husband? Is it a wife?’ They ask, ‘If he can be raped, who is protecting me?’ There’s one family I have been working closely with in which the husband has been raped twice. When his wife discovered this, she went home, packed her belongings, picked up their child and left. Of course that brought down this man’s heart.””

  http://www.guardian.co.uk/society/2011/jul/17/the-rape-of-men
  (lång artikel men som sagt väldigt läsvärd)

 17. Man & Woman United Says:

  @ Morey Jocke S

  Diskussion med mål att hitta förklaringar och förslag på förändring är intressanta. Pojkar och män brottas med rollen som familjeförsörjare,hur ska pojkar och män bemöta statliga hyllningar av propaganda som vill utrota män, språk och skol svårigheter,stämpel från myndigheter, politiker och ga:media. Smyg rasism: Alla invandrar män våldtar. Jämför likheterna med dagens feminism:alla män är våldtäktsmän och ska utrotas lindas in i oskyldiga icke konstnärliga uttryck.

  Förklaringarna återfinns till varför kriminalitet blir naturlig väg som försörjning för många män men inte alla,kanske för att befästa sin manliga roll och åtnjuta respekt.

  Självbild. Att som invandrare bli anklagad för våldtäkt eller hedersmord är mer än tok kört. Fy fan är det konstigt att män gör uppror mot totala brist på rättssäkerhet.
  Fyll gärna i
  kraven som håller på och formuleras om mäns rättigheter som är en enorm kraft i samarbete, mobilisering i och kommer få genomslag.

  könsneutral lagstiftning,objektivitets plikt hos åklagare samt tjänstemanna ansvar för personal inom rättsstat inkl.soc, resningskommissioner etc) reformering av vårdnadslagstiftning. Denna kamp sker över etnicitet,religon,klass och politikens traditionella gränser.

  Vi män och kvinnor har 30 års livslögner att avslöja, läcka ut och ta vid Erin Pizzey och Doris Lessing jämställdhets kamp. Pelle Billing med Jämställdhet 2,0 och Ströms Mansförtryck och kvinnovälde.

  En Jämställdhetskamp som inte delas av alliansens,statsfeministerns,hillary clinton(sarah palin) svensk super swedish feminism.

 18. Kristian Says:

  Tips. Det ser ut som Andreas Ekström @andreasekstrom fått kvinnokortet på sig på Twitter efter att han sågat Anders Borg-artikeln:
  ”Gång på gång ser vi exempel på hur kvinnliga skribenter görs ner med kommentarer om vad de vill göra med manliga intervjupersoner.” och
  ”Alla dessa frustrerade män på twitter som inte har något bättre för sig än sexistiska spyor över kvinnliga skribenter. Tröttsamt.”
  skriver DN:s redaktionschef Åsa Tillberg @AsaTillberg på Twitter.

 19. Claes-Peter Says:

  Jag tittade på ett antal S&S i rent studiesyfte när jag skulle börja dejta – för att få en inblick i kvinnornas fantasivärld. Insåg strax att man allra minst skulle ha eget företag på dyr gata, eller ekonomi nog för att ha limo med chaufför. Nedslående…

  Fast jag förvånade mig över den sexuella frispråkigheten i bild – med tiden fick man ju se alla tres bröst och musar. I nyare amerikanska filmer brukar ju samlagsscener visas från midjan och upp, och kvinnan har bh-n på! Antar att hon skulle bli rätt sur i verkligheten om man inte besvärar sig till att ta av den.

  Hel klart bäst skådespelerska var den långa engelska tjejen Samantha – dels får ju hon spela überslampan av de tre, dels stå för det mesta av humorn. Sex och humor är en svår kombination.

  Kim Cattrall.har skrivit böcker och verkar skärpt – och var väldigt vacker då det begav sig.

  Undrar om inte hela familjen småtroll är tvättäkta curlingbarn som aldrig har blivit emotsagda eller fått ett nej? De verkligt djärva och modiga kvinnokämparna är det halvdussin muslimska kvinnor som lagt upp nakenbilder av sig själv för att chicanera det muslimska prästerskapet. Det är väl värre än alla rondellhundar och satansverser. De måste ju i praktiken leva under konstant dödshot ifall de blir identifierade. En har tydligen redan blivit avslöjad och fått fly hux flux.

  Denna bild gäller väl i lika hög grad politiskt frälsta:

  Hela köret är deprimerande likt det dogmatiska testuggandet från 70-talet. Tydligen har jag nu levt för länge – man skulle inte behöva uppleva det en andra gång under samma livstid.

 20. Argus Says:

  Vad man helt förringar bland feminister är att det är publiken som styr efterfrågan. På Emmabodafestivalen t ex är säkert 2/3 av biljettköparna tjejer (Emmaboda är en indiepop-festival). Indiepop-tjejer tycks föredra pojkband som Håkan Hellström, Kent m fl och ratar singer/songwriter-tjejerna.

 21. Kvoteringsförespråkare ger Emmabodafestivalen stormen i vattenglaset « Aktivarum Says:

  […] har nu fått ett mail som ger svar på frågan vem som bryr sig. Det visar sig vara just en yrkesverksam kvinna. Ghazal Iraandost, Dj och verksam […]

 22. Claes-Peter Says:

  Kan inte datorer sköta spelandet nuförtiden – datorer kan ju styra jumbojets och så vidare? Hur har skivspelande kunnat bli en sorts konstform? För vitsade man: – Kan du spela något? – Ja, på grammofon!

  Inom 10 år kommer det att ligga poplåtar på listorna som är tillverkade helt utan mänskliga musiker. Och de animerade filmerna börjar bli svåra att skilja på inspelade – människor mm blir så naturtrogna. Saida har talat!

 23. kristina Says:

  Ursäkta…kan någon vettig människa förklara vad ni har problem med nu då?

  Alla inlägg andas dålig självkänsla som förbättras genom att trycka ner andra människor lite till…Å det får gå på alla som trycker ner andra oavsett om det är kvinnor eller män!

 24. kristina Says:

  Själv sitter jag här med min son och upptäcker att jag förklarar vad det handlar om genom att säga – ”Du vet det är sånt där larvigt tjejerna mot killarna-grej….fast för vuxna”

  Vaddå? svarar han.

  Det säger honom ingenting…(tur är väl det).

 25. Cello Jr Says:

  @Man and Woman United:

  ”Smyg rasism: Alla invandrar män våldtar.” Källa tack!

  Jag försöker inte sätta dit er, men vi som är kritiska mot de här bisarra feministerna måste hålla strikt på den intellektuella hederlighetens lagar. Inte komma med svepande generaliseringar.

  Jag är både jämställdist och varm förespråkare av ett invandringsstopp utan att vara fientlig mot invandrare – annat än vissa förstås, precis som jag är fientlig mot vissa svenskar.

  Det är fråga om analys av olika lägen och ställningstaganden utifrån fakta och logik.

  Mvh

  Cello Jr

 26. Aktivarum Says:

  Claes-Peter:

  ”Kan inte datorer sköta spelandet nuförtiden – datorer kan ju styra jumbojets och så vidare?”

  Stämmer inte alls! Datorer kan hålla en jumbojet på den plats dit en människa placerade den men ingen dator kan ersätta riktiga piloter på en jumbojet och sköta starter/landningar.

  ”Hur har skivspelande kunnat bli en sorts konstform?”

  Förmodligen pga de olika tekniker som användes (och fortfarande används) där man med två parallella vinylspelare skapar ljud och övergångar unika för den spelningen och den personen. Handlar även mycket om att ha koll på vilka låtar som passar vilka andra låtar.

  ”Inom 10 år kommer det att ligga poplåtar på listorna som är tillverkade helt utan mänskliga musiker.”

  Det krävs fortfarande en mänsklig programmerare för att få det att fungera. Datorerna är bara så bra som programmens skapare. Att byta ut en musiker mot programmerare vad har man då vunnit?

  ”Och de animerade filmerna börjar bli svåra att skilja på inspelade – människor mm blir så naturtrogna. Saida har talat!”

  Det finns ingen vinst med att byta ut skådespelare mot naturtrogna animationer eftersom skådisar är billigare än just natrtrogna animationer. Att animera en människa snyggt kostar minst lika mycket pengar som att anställa skådisar och filma.

  Kolla upp vad det kostade att göra Tron Legacy!

 27. morey Says:

  clas peter: att ens besöka en datingsida för att studera…. talar sitt eget språk.. get a life!!

 28. Man & Woman United Says:

  Det kan onekligen styrkas med debatten mellan Jimmy å och gudrun s om våldtäkt jämte statsfeministerns jultal. Ocencurerat träder dumheten fram.

 29. thoughtswanttobefree Says:

  Emmaboda är ju mer jämställd än samtliga av sveriges feministiska festivaler som har 100% tjejer. Finns väl knappast någon anledning för Emmaboda att ta jämställdhetstips från feminister med andra ord.

 30. morey Says:

  vad är ni egenligen rädda för.. att er manlighet ska gå i stå??

 31. Mörker Says:

  Jag tycker att Ghazal Iraandost och hennes gelik ska boy-kotte festivalen nästa år. Alla vinner!

 32. Man & Woman United Says:

  @ grävande journalist

  Som tur är finns rättssäkerhets grupperingar,Wikileaks, genus leaks, flashback tråden om assange med blogg kollegor och internationell social media mfl som gjort det till sitt kall att avslöja bla den sortens misslyckade strategier och rättsövergrepp.

  Belöningen kommer sedermera när makthavande beställare av te x prataomdet etc står med skägget i och önskar att de inte gett sig på den egna befolkningen.

  Rättsläget är ohållbart se bara på vårdnadstvisterna; men där dagens män och fäder inte håller käft och gör motstånd ,radikalfeministiska regeringens miljard anslag för ökade anmälningar och icke könsneutral lagstiftning. Icke könsneutral lagstiftning som bygger på godtycklighet, scum,slagen dam, den skitfarliga driften rädsla och feministiska rättspraxisen hellre fälla än fria. Det är öppet manshat och maktmissbruk i feminismens saudiarabien där medborgarnas förtroende för rättsväsendet står på spel. Vad händer när män och kvinnor riskerar att förlora förtroendet för rättsväsendet?

  Hela situationen liknar mer och mer tiden för upplysningen med följd av feminist medias ständigt maktmissbruk och bristande förtroende. Vilket innebär mer sanning åt folket genom en ny typ Samhälls rapportering utvecklas likt den under arabiska våren.

  Det Wikileaks och ja stötte på var den omfattande korrumptionen; rädsla för transparens inom flera områden, tydligast kopplingen mellan politik(läs fildelning,verktygen heter scum/feminism) media och rättsväsendet. Att rättstaten Sverige skulle tillhöra de fem minst korrumperande i världen räcker det med att titta närmare på ägarbilden till tidningen som publicerade uppgiften. http://www.rättsstatensvänner.se signalerar om över 1000 oskyldigt felaktigt dömda. http://www.rsorg.se rapporterar om dagliga fall på verkstadsgolvet.utreder staten Rättsrapporten ”felaktigt dömda”?

  Det är mycket skit som ska upp till ytan för att en ska känna sig stolt att bo i sverige. sanningen välkomnas om estonia,scandinavian star,tsunamibanden, motivet och kulisserna för mordet på palme,roks,madeleine lejonhuvuds planer på dna register på män, hilda,myrdal och institutet för rasbiologi(genus?) fallet catrine da costa,billy butt osv osv

 33. Man & Woman United Says:

  Vilken manlighet? Den rätt tänkande feministiska manligheten som hermetiskt tillsluter individuell manlig integritet och vilja för gott, månne

 34. MJ Says:

  Här är diskussionen på facebook:

 35. Matte Says:

  Kvotering är inte jämställt.

  Kvotering är motsatsen till jämställt.

  Om det är 100 som finns tillgängliga och det är 90/10 män och det finns 10 platser. Då är ju inte 5/5 jämställt. Utan snarare 9/1.

  Ordet jämnställdhet har blivit kidnappat och vill bli använt på rätt sätt igen 🙂

 36. Carl (@carlbren) Says:

  Matte: Jämställt är att de tio personer som är mest lämpade för jobbet anställs. Råkar det vara 10 kvinnor men de är bäst är det mer jämställt än 5/5 eller 1/9. Det finns dock en statistisk anledning att granska om diskriminering förekommit när utfallet skiljer sig markant från hur sökandet är uppställt eller när det visar sig att personer har lägre eller saknar kvalifikationer valts. Det är dock inte utfallet i sig som bevisar diskriminering eller jämställdhet.

 37. David Says:

  @morey
  ”vad är ni egenligen rädda för.. att er manlighet ska gå i stå??”

  Vad betyder det egentligen? Vad ska gå i stå?

  Jag tror att Sverige har väldigt mycket att förlora (både ekonomiskt och i samhällsklimatet) på att banka män och pojkar i huvudet och säga att ni är alla potentiella våldtäktsmän och glider fram på räkmackor. Det är inte sant och det är allvarligt när det kommer från ledande politiker och varje i dag står i tidningar.

  Som en avlägsen andra punk så vore det ju rimligt att också mansfrågor blir en del av jämställdhetsfrågorna. Men viktigare, enligt mig, är att det blir klart från politiskt håll att män inte är onda, kvinnor är inte heller per definition goda.

 38. JD Says:

  @Miorey
  Du undrar vad vi är rädd för.
  Jag är rädd för att min son ska utsättas för negativ särbehandling under sitt liv.
  Negativ särbehandling är enligt min logik en direkt effekt av att någon annan får positiv särbehandling. Det är precis samma logik som du och andra feminister för fram med den så kallade könsmaktsordningen.
  Skillnaden är ändå att jag inte vill att någon ska särbehandlas och att jag har en son. För dig spelar det ingen roll om pojkar pga sitt kön utsätts för diskriminering eftersom du själv inte har några söner.

  Varför är du rädd för oss Morey?

 39. Aktivarum Says:

  Morey:

  ”vad är ni egenligen rädda för.. att er manlighet ska gå i stå??”

  Vem inbillade dig att inte lyda kontrollfreaks och politiker är tecken på rädsla? Läs lite historia, det är killarna och tjejerna som INTE lyder som beskrivs som orädda.

  Det är de regeringslojala och ledningslojala opportunisterna som är fega krakar!

  Det finns inga som helst orsaker att tro du vet vad som är tecken på rädsla!

 40. Felicia Alexabdersson Says:

  Råder david att skaffa sig lite bättre analytiska vertyg samt jobba lite mer på sin bit om research då den är ujngeför lika understödd som Milles bilder på Kungen. Sitt du gärna och fabulera på din kammare David men om du ska ha något att komam med, sonmdera terrängen först.

 41. Felicia Alexandersson Says:

  gick lite snabbt där ja…

  Råder David att skaffa sig lite bättre analytiska verktyg samt jobba lite mer på sin bit om research då den är ungefär lika understödd som Milles bilder på Kungen. Sitt du gärna och fabulera på din kammare David men om du ska ha något att komma med, sondera terrängen först.

 42. Aktivarum Says:

  Felicia:

  Råder nog snarare Ghazal, Robin och deras kompisar att hitta ett bättre argument än

  ”You are either with us or with the terrorists!”

  Sorry men förespråkar man kompensationsdiskriminering så idiotförklarar man sig själv såväl som den grupp man vill skall slippa konkurrens på fria marknaden.

  Lady Ga-Ga eller Beyonce behöver inte er lilla fackförening…. däremot får ni gärna fixa så att de tar mindre betalt så fler festivaler kan boka de få kvinnor som drar folk på högre nivåer.

 43. David Says:

  @ Felicia Alexandersson

  Vet inte om din kommentar är riktad till Davids insändare som är publicerad i blogginlägget eller min kommentar här ovanför (olika personer). Om det är en kommentar på min kommentar så…

  Vilka analytiska verktyg jobbar du med? Du kanske vill råda mig lite mer specifikt genom att tipsa om dina bästa verktyg? Sen har jag ingen kammare utan en ganska vanlig lägenhet i ett plan, men det är mer av en detalj. Den svenska terrängen är väl sonderad och de stenar som ständigt kastas hittas i bla DN, SVD, SVT, uppsättningen av SCUM och mycket, mycket mer som du bland annat kan få återberättat här i Pär Ströms blogg. Hur ser din uppfattning av verkligheten ut?

 44. Felicia Alexandersson Says:

  Ingen har ens förespråkat kvotering av det det slaget. Det handlar inte om det alls. Försök förstå. Det handlar om bakomliggande mekanismer. David som mailade detta sk. TIPS som han totalt misslyckats tolka, är ett förkroppsligande av ett av de stora problemen i musikbranschen. Håkan ett annat. Ametist Azordegan ett tredje. Indie/electro och dans är genrer med stor kvinnlig representation. Erkända akter. Akter som säljer.

  Jag vill se denna representation i media, på scener och festivaler istället för random manlig akt som fått giget/coverage enkom pga den manliga hegemonins magiska mekanism ej pga av talang. Ni sk. jämnställdister borde ju uppröras över detta fenomen likväl, om snubbar blir bokade enkom för att de är snubbar? Eller gäller denna premiss bara när det handlar om kvinnor?

 45. Felicia Alexandersson Says:

  David>> nej jag åsyftar ej dig utan David aka snillet som skickade in detta sk. TIPS.

 46. Aktivarum Says:

  Felicia:

  ”Ingen har ens förespråkat kvotering av det det slaget.”

  Det är vad folk gör som räknas – det är helt oviktigt, helt irrelevant och förfannat tröttsamt att höra folk ange ”det är/var inte meningen” som ursäkt för skillnaden mellan TEORI (vad de vill) PRAKTIK (vad de gör)

  ”Det handlar inte om det alls. Försök förstå. Det handlar om bakomliggande mekanismer.”

  Det där säger ingenting om någonting. Om man håller med om det där säger man vad som helst bara kompisar också säger det. Den tekniska termen på detta är SKVALLER: Att ni inte fattar skillnaden mellan social skvaller och vetenskap har skapat låtsasvetenskaper som är föga mer än klubbar för inbördes beundran som ursäktar sin totala brist på bevis med att de anser MINSANN ALLA ANDRA ÄR LIKADANA FAST DE HAR JU MAKT! (idioten Bruno Latour)

  ”David som mailade detta sk. TIPS som han totalt misslyckats tolka, är ett förkroppsligande av ett av de stora problemen i musikbranschen.”

  Musikbranschen handlar ifall du missat det om publiken…. Musik handlar om att ha roligt men så fort du vill bli rik och berömd är det helt personer som mig du skall rätta dig efter. Jag behöver inte rätta mig efter dig och dina kompisar som alla säger samma sak utan den minsta bevis. Musikbranschen har inte problem för att du SKRIVER det. Krävs mycket hårdare bevisning.

  Vill du prata om problem i musikbranschen så prata gärna om hur man hanterade NAPSTER som framför allt enormt rika människor som Metallica och Madonna såg som ett problem för de riskerade att få 110 miljoner istället för 130 miljoner Att sedan Napster spred ut 10 okända band för varje känt sade de inget om Pengar, makt, pengar makt!

  ”Håkan ett annat.”

  Fortsätt inbilla dig det du men det är vi i publiken som bestämmer. Kom ihåg det! Det var vi som laddade ner Darude, det var vi som gjorde Susan Boyle till stjärna. Det var vi som spred ”boten Anna” osv… tyck vad du vill om det men internet innebär vi inte behöver lyssna på experter längre.

  Experters nya jobb är att rapportera vad vi gillar… inte försöka säga till oss vad vi borde gilla. När vi hade 10 band gick det, när vi har 10.000 band så glöm det!

  ”Ametist Azordegan ett tredje.”

  Enligt Dj Ghazal är publiken ett fjärde problem, ”missförstått geni bah looooool!”. Vem skall försörja kvinnliga musiker i brist på publik? Skall de som tjejfotboll betalas av skatter som Prins John och Sheriffen av Nottingham skall driva in? Vakter Vaaaaaakter… allt mitt guuuuuuuuuuuuld!

  ”Indie/electro och dans är genrer med stor kvinnlig representation. Erkända akter. Akter som säljer.”

  Säljer jämfört med vad? Ifall ni ”musikexperter” missat det är motsvarigheten till Indiepop LISTPOP dvs per definition musik av precis samma genre som säljer mycket bättre hos folk i allmänhet! Ni avskyr folk i allmänhet (det normala) men ni är helt j-a beroende av folks pengar för att balansera ”makt”

  Sorry ingen bryr sig förutom ni själva ( i rent egenintresse )! Håkan hade rätt, alla andra sade samma sak fast med andra formuleringar!

  ”Jag vill se denna representation i media, på scener och festivaler istället för random manlig akt som fått giget/coverage enkom pga den manliga hegemonins magiska mekanism ej pga av talang.”

  Ja men starta media och börja köpa in vad du vill ha då. Det är ju så lätt eller hur?

  ”Ni sk. jämnställdister borde ju uppröras över detta fenomen likväl, om snubbar blir bokade enkom för att de är snubbar?”

  Det upprörande är hur din sort påstår det men aldrig kommer med tillstymmelse til BEVIS. Korrelation är ingen bevisning vet du inte ens det? Lever folk längre genom att undvika sjukhus?

  ”Eller gäller denna premiss bara när det handlar om kvinnor?”

  Premissen gäller bara bevisade påståenden. Den gäller inte kompisar som håller med om vad fan som helst – tycker din sort skulle ha fattat det nu när alla kompisar till Terje LoBLUFFfoto Hellesö fått krypa till korset efter att ha avslöjats

  Av Flashback!

 47. MJ Says:

  HAHAHAHAHAHA
  Nu har hon tagit bort mer än 100 kommentarer från sitt blogginlägg och bara sparat de som är positiva (14 stycken).
  Finns det inte ett talesätt om sånt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: