Bild på heroiska kvinnor hade falsk bakgrundsbeskrivning

by

En viss bild är en av de kända ikonbilderna från andra världskriget. Den har publicerats i många tidskrifter och böcker, med uppgiften att kvinnorna släcker en av de bränder som uppstod under Japans angrepp på USA:s flottbas Pearl Harbor.

Nu har det av en slump uppdagats att historieskrivningen är felaktig. Bilden är tagen senare under kriget, troligen under en övning. En av kvinnorna på bilden lever fortfarande och har bekräftat att bilden inte är tagen på dagen för angreppet (för då gjorde hon annat).

Den falska historieskrivningen kring ovanstående bild får mig att tänka på dagens situation i protesternas Mellanöstern. Media ger ju ofta en bild av att kvinnor är lika aktiva i farliga demonstrationer på gatorna som män – något som jag anser att det finns anledning att tvivla på. Därmed inte sagt att kvinnor inte gör någonting. Men jag tror inte de tar på långa vägar lika stora risker i det arabiska upproret som män (i genomsnitt).

En annan association: Under Irak-kriget genomförde USA ett propagandaknep där en tillfångatagen amerikansk kvinna under dramatiska former befriades av soldater, men efteråt visade sig alltihop vara fejk – iscensatt som psykologisk krigföring. Just att kvinnan var kvinna var här ett nyckelfaktum. (Uppdatering: Hon heter Jessica Lynch, läs om bluffen här).

Läs mer om den historiska bildens falska bakgrund här. Tack för tipset, J, GenusNytts rapportör från Norge.

För övrigt: ”Våld är varken ett kvinnoproblem eller ett mansproblem. Det är ett människoproblem”, säger en norsk professor som forskar om män som blir slagna av sin partner. Läs mer här. Även här går tipstacket till J. Tänk om fler kunde dela denna professors inställning, en inställning som egentligen borde vara självklar – om inte vårt samhälle hade drabbats av genushysteri och antijämställdism.

Annonser

31 svar to “Bild på heroiska kvinnor hade falsk bakgrundsbeskrivning”

 1. Sten Sture Says:

  Ett lackmustest för att pröva huruvida kvinnor deltagit ”hela vägen” i protesterna i Mellanöstern är att räkna dödsoffer. Hur många av vardera könet var beredda att göra den slutgiltiga uppoffringen?
  Om det nu finns någon tillförlitlig statistik på detta förstås?

 2. Man & Woman United Says:

  Kunskap

  ”Det finns ingen könsmaktordning.
  Det finns inget ”patriarkat”.
  Det finns inga sociala konstruktioner men däremot biologiska olikheter (knutna till sexdriften då allt människan gör är knutet till reproduktion) mellan könen.
  ”Härskartekniker” utövas lika mycket av män och kvinnor men de tar olika uttryck.
  Samhället (vilket då?) och kulturen (vilken?) är inte orsaken till varför män och kvinnors levnadsstil har sett olika ut i 250 000 år, utan det är här vi kan se resultaten av våra olikheter.”

  vs regeringens inkompetens aka dumhet (röst pimpling)

 3. Thomas Kronlund Says:

  Här får du ett flertal exempel på historiskt manipulerade bilder:
  http://www.moderskeppet.se/?s=manipulerade+bilder
  Thomas

 4. Access Says:

  Helt ”Off topic”!

  Svenska Dagbladets bloggredaktion vill veta vad som engagerar och upprör just dig:
  http://blog.svd.se/brannpunkt/2011/12/21/jag-vill-veta-vad-som-uppror-dig

  De bjuder in till dialog (återstår att se om de bjuder med armbågen eller ej) om vad som upprör och vilka makthavare vi vill ställa till svars.

  Låt oss berätta det för dem!

 5. Medvedor Says:

  Här är en länk till Wikipedia-artikeln om Jessica Lynch som var krigsfånge i Irak:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Jessica_Lynch

 6. Forellen Says:

  DNs redaktionschef Åsa Tillberg gör Anders Borg-publiceringen till en fråga om sexistiska angrepp mot kvinnliga journalister.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4871975

 7. Claes-Peter Says:

  Manipulerade bilder har väl varit kända länge. I filmens barndom såg de svartvita bilderna av den svenska flaggan ut som den finska, så för att få rätt så måste man ha ‘fel’ färger i flaggan! Kvinnorna fick övertalas att ta bort läppstiftet, för läpparna såg svarta ut. Frank Capras berömda bild av soldaten som stupar i det spanska inbördeskriget är högst troligt arrangerad.

  Marinsoldaterna på Iwo Jima som reser flaggan publicerades i form av en regisserad re-make. Annan kuriosa: Strax efter kriget spelade svenska försvaret in en propagandafilm för att visa hur starkt det var – bland annat anföll svenskbyggda störtbombare en samling utrangerade fartyg. Men resultatet blev FÖR bra – så filmsekvensen hemligstämplades! (Har inga källor.)

  Annars manipuleras det hej vilt – under kärnkraftsdebatten hade 99 procent av mediafolket taget ställning mot – så att varje gång en bild av ett kärnkraftverk visades på teve, så spelades det rena skräckmusiken i bakgrunden… Efter Five Mile Island-olyckan intervjuades personer utan följdfrågor. De påstod sig ha känt ‘metallsmak’ i munnen. Man undrar – amerikanska låginkomsttagare 70+ – finns det inte alternativ förklaringar till metallsmaken i munnen än strålning? För övrigt är smak ett okänt fenomen av strålning. Maskrosblad hade blivit ‘jättestora’ – men det blir de om man bekämpar dem mer hormoslyr också. Och de kalvar (eller var det hästar?) som ‘hade krupit omkring hela sommaren i hagen med brutna framben’ – någon som har lite tvivel? Men filmen visades minst tre gånger i SVT som jag såg.

  Från kriget i Irak, Afghanistan osv – varje gång civila dödas av USA alt Nato så görs det stor sak av det – men när motsidan avsiktligt spränger bröllopssällskap, begravningsföljen, pilgrimer eller troende av fel sektinriktning som ber i moskén, så blir det bara okommenterade notiser.

  I min barndom visades ytterst få ‘publikbilder’ från nazistiska marscher, parader osv – men ett kort klipp av en kvinna som torkar tårar visades. När man ser det i sitt kompletta sammanhang, ser man först hennes totala extas inför mötet med sin älskade Führer – och sedan kommer hennes tårar. Det är alltså en südettysk kvinna som välkomnar inmarschen i Tjeckoslovakien – inte en kvinna som sörjer sitt fosterlands nederlag. Heim ins Reich. Åter till das Vaterland.

  Hur stor procent av krigsbilderna som är fejk, från övningar etc får man väl aldrig veta. Men jag misstänker på en höft minst hälften.

  För att byta ämne – kvinnors fredlighet – har någon sett Jerry Springers ”show” som går sent på natten i TV? Man har par i studion, och sedan avslöjas att ena parten har varit otrogen, och så konfronteras de med det tredje hörnet i triangeln. För mig förefaller det som att det är kvinnorna som är mest aggressiva och slåss mest våldsamt. Dessutom visar de brösten i tid och otid, både de som slåss och medlemmar i publiken. Naturligtvis pixlas det över med jättepixlar, likaså alla skymtar av damunderkläder – men inte mäns kalsonger. Och ljudbandet beepas inte när de säger ‘fuck’, utan det blir ett tyst ögonblick. Ibland är halva bilden pixlad, samtidigt som ljudet bara släpps på i korta duttar. Ofta ger programmet ett surrealistiskt intryck, förutom sorgliga funderingar på hur lågt människor kan sänka sig.

 8. Claes-Peter Says:

  I rättvisans namn – en odiskutbelt hjältemodig kvinna från WW2 –
  Krystyna Skarbek (- Granville) alias Christine Granville – 14700 träffar på google för ”Krystyna Skarbek”.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Krystyna_Skarbek

  Över all diskussion värd beundran. Men hennes död är inget man som man kan vara stolt över. Men feministerna har naturligtvis inte ens hört talas om henne. Hon är ju motsatsen till Valerie Solanas.

 9. Glenn Jason Says:

  De politiskt korrekta historieförfalskarna skyr inga medel för att glorifiera det som de menar är det enda korrekta könet.

 10. Man & Woman United Says:

  @ forellen

  Kan du sammanfatta artikeln får inte länken att fungera.

 11. Jocke S Says:

  Läste lite om den norska professorn, Tove Ingebjörg Fjell. Alltså en kvinna. Visst, det är jättebra och viktigt med de alltflera kvinnor som engagerar sig för sanningen om könsproblematiken.
  Men var är de offentliga männen? Vågar de bara var som alla de män som räknats upp här på genusnytt de senaste dagarna, fjäskande för kvinnor och för feminism?

 12. Claes-Peter Says:

  Men det betyder inte, att kvinnor saknar mod. Det finns många exempel på, när en kvinna visade sig vara den modigaste. Den falska bilden av flaggresningen på Iwo Jima betyder inte att handlingen inte har skett.

  Jag har sett skarpa versioner av bilden, och allt talar för att kortet är taget under en övning eller en ”remake” Flera av kvinnorna ler eller småskrattar, och det skulle de knappast ha gjort om det nedanför deras fötter flöt hundratals av ihjälbrända sjömän, medan många skrek på hjälp eller av smärta.

  Media vill alltid ha ”bra bilder” – alltså både sensationella och med bra teknisk kvalitet. Och alla vet vi ju att de flesta som dog i Pearl Harbor 7 dec 1941 var män. 2402 dog totalt, däribland 68 civila, men ingen verkar ha sorterat ut hur många kvinnor. 82 armé-sköterskor och 42 navy dito tjänstgjorde den dagen, och de fick säkert mycket att göra när över 1600 sårade strömmade in till sjukhusen… Bland de civila offren nämns flera kvinnonamn, de flesta små barn.

  Att betänka: Ca 1000 fler omkom i 9/11…

  Fartyg och platser listas, sedan måste man klicka på var och en.
  http://www.pearlharbor.org/history/casualties/pearl-harbor-casualties/

  Här är alla listade alfabtiskt – men jag orkar inte gå igenom 2400 namn.
  http://www.usswestvirginia.org/ph/phlist.php

  I denna blogg finns data om anfallet – särskilt centrerat på kvinnorna. Fast man märker inte några extremfeministiska vibbar – man vill bara berätta kvinnornas historia.

  http://www.womenofworldwariihawaii.com/2008/12/pearl-hospital-nurses.html

  Pearl Harbor Hospital – “Etched in my memory….were dead bodies laying like stacks of corded wood…burn ward where men lay in bed, or most of their bodies lay.” Rosella (Nesgis) Asbelle, Navy Nurse Pearl Harbor

  During the course of World War II, over 400,000 women served in the uniformed military services and 6.5 million held jobs in the war industry.

  In Hawaii, women joined the military, served in civilian uniformed services, volunteered in Civil Defense, and they raised families in a war zone under the threat of another attack.

  ”Anonymous said…
  My grandmother was a navy wife and a practical nurse. I’ve been told that she was gone for two days straight helping with the wounded. Which left my father, age 9, alone.”

 13. Jacob Says:

  Det finns mycket som är falskt angående andra världskriget. Själv är jag av delvis judisk börd och Israel vänlig men jag tvivlar starkt på förintelsen. I alla fall så som den beskrivs i historieböckerna, med gaskammare och liknande. Jag har varit i flera koncentrationsläger, bla två gånger på besök i Auschwitz men låter mig inte luras så lätt. Jag bryr mig dock inte om historieförfalskningen utan ser den som nödvändighet för att judarna skulle få Israel.

  Angående bilden som släcker efter Japans anfall kan jag tänka mig att FN snart tilldelar ett land endast för kvinnor.

 14. Aktivarum Says:

  Claes-Peter:

  Klockrent! Instämmer… med alla kvinnor som skall hyllas för teoretiska fantasiprestationer är det en frisk fläkt med länk till en kvinna som hyllas inte för vad man menar hon kunde gjort om hon lyftes fram utan för vad hon gjorde oavsett….

 15. Jämställdhetsfeministern Says:

  I Norge är de uppenbarligen långt efter Sverige på jämställdhetsområdet, om de tror att våld även drabbar män. Här i Sverige VET vi, tack vare genusvetenskapen, att våld endast drabbar kvinnor. Och att män alltid är förövare.

 16. Johan Says:

  Men jämställdistiska män kommer fortfarande anse att de genom sitt kön kan ta åt sig äran för vad män gjort i något krig någon gång i tiden?

 17. Lövet Says:

  @johan
  …inte mer än vi bär skulden för ev illdåd andra män begick under historien…
  ..eller hur!

 18. UNDRANDE Says:

  Behövs det FYRA kvinnor för att hålla i EN simpel vattenslang?
  Kolla så kul det kan bli när en man gör samma jobb medan hans polare spanar på brudarna:

 19. Aktivarum Says:

  JÖSSES DET VAR VÄRRE ÄN JAG TRODDE!

  Jag skulle kolla upp hur stor delaktighet som kvinnor hade under Pearl Harbor-attacken.
  http://wiki.answers.com/Q/How_many_women_were_killed_at_pearl_harbor

  Jag lyckades hitta en lista på KVINNORNA som dog under attacken (enligt logiken att folk dör under attacker) läs själva hur blåsta i skallen feminister och deras politiker är. Listan:

  ”EWA BEACH: Yaeko Lillian Oda, age 6. HONOLULU: Nancy Masako Arakaki, age 8, Matilda Kaliko Faufata, age 12, Emma Gonsalves, age 34, Shirley Kinue Hirasaki, age 2, Janet Yumiko Ohta, age 3 months, Hiyako Ohta, age 19, Barbara June Ornellas, age 8, Gertrude Ornellas, age 16, Alice White, age 42, Eunice Wilson, age 7 months. PEARL CITY: Rowena Kamohaulani Foster, age 3. (There may have been one or two others, Japanese feminine names sometimes are difficult to differentiate from the masculine.)”

  De räknade alltså 3 månader gamla bäbisar som ”kvinnor” allt för att kunna minnas kvinnornas offer under Pearl Harbor. De är galna!
  http://www.politicsdaily.com/2010/12/07/remembering-the-women-at-pearl-harbor-on-december-7-1941/

  Det blir värre: Ingen av de tre dödade kvinnorna råkade ut för japanska attacker. Allihop dödades av nedfallande amerikanska luftvärnsgranater. Japanerna bombade inte Honolulu. De japanska ”strafe”-flygattackerna på sjuksystrar i Ben-Affleck skitfilmen ägde heller aldrig rum i verkligheten. Man lät japanska plan meja ner sjuksyrror för att visa USA var de goda och Japan de onda i filmen.
  .
  Vill även påpeka en annan detalj. Även om väldigt många män dog under Pearl Harbor begränsade sig de flesta förlusterna till det faktum att japanerna bombade slagskeppen USS Arizona (1100 döda) och USS Oklahoma (400 döda) Japanerna slösade inte bort bomber på att bomba varstans! De bombade specifika måltavlor där USS Arizona drabbades värst.

  Det enda ställe på hela Pearl Harbor där amerikanska kvinnor var i fara var de sjuksyrror som arbetade på Hickam Field (200 döda där, inte en enda kvinna men en av sjuksystrarna Annie Fox fick välförtjänt bronze star för tapperhet). Däremot dog 3 manliga brandmän från Honolulus brandkår på Hickam Field.från en japansk bomb.

  ”1943, Mayor Petrie presented the widow of each firefighter with $2000 compensation and a citation from praising her husband’s bravery. The citation read: “Bravery far beyond the call of duty amid a rain of bombs and under withering machine gun attack in an effort to save…and protect…the lives of the people.”

  Avslutningvis är det för gräsligt att man kunde hävda kvinnorna vid brandslangen bekämpade eldar efter attacken. Hamnbassängen i bakgrunden är helt ren, efter attacken var den ett h-e av elände!

  Här är en äkta bild från attacken! Detta är det exakta ögonblick där USS Arizonas egen ammunition detonerar, Smällen var så kraftig att den satte igång eldar som härjade i över 2 dagar.

 20. Aktivarum Says:

  Och så hittar vi mera skamliga PK-lögner

  FRÅGANDE (bigscreen..)
  ”I don’t want to belittle the many, many valuable contributions made by women during World War II, but I noticed in a couple of recent public speeches people using the phrase ‘servicemen and women killed at Pearl Harbor.’ I am aware that a woman was awarded a Purple Heart for her contributions during the attack, but I was not aware there were any women killed at Pearl Harbor?”

  SVARANDE: (alanbenn)

  ”Pearl Harbour was a huge naval base and several women would have served there in various roles, it would have had a lot of families in married quarters and some of them ended up as casualties including children.”

  http://www.worldnavalships.com/forums/showthread.php?t=5563

  Vad är då fel med detta? Jo gå tillbaka och läs vad som frågades en gång till .”servicemen and women killed….”

  Det korrekta och enda svaret på hur många SERVICEWOMEN som dödades under Pearl Harbor är NOLL

  Alla som gör den hänvisningen ljuger – helt utan undantag!

  Alan Benns svar är dubbelt idiotiskt,

  1. barn är inte WOMEN
  2. barn är heller inte SERVICEPEOPLE

  Inga servicewomen dödades, det är en uppenbar PK-lögn!

  Inga dödade servicewomen kan äras fär det finns inga och har aldrig funnits några!

 21. Jack Says:

  Aktivarum,

  Bra jobbat.

  Ytterligare antijämställdistiska lögner.

 22. Jacob Says:

  Återigen när frågan är uppe: Jag kan inte förstå hur en liten klick personer nästan har lyckats lura en hel värld angående den sk förintenlsen under andra världskriget. Bevisen för att förintelsen INTE har ägt rum enligt vad som påstås är total. Men som sagt, jag bryr mig inte om saken i sig utan vill istället återkoppla till feminismen. På samma sätt luras nu nästan alla av en liten klick personer till att tro på riktigheten i feminismens ideer och att kvinnan bla skulle befinna sig under ett glastak. Det gör hon kanske men inte i någon negativ bemärkelse. Hon står under sitt glastak som har monterats för att skydda henne mot väder och vind, inget annat.

 23. Musse Pig Says:

  ”Jakob”, ta dina ide’er om förintelsen någon annanstans. Vad gör du här?

 24. mingu Says:

  @ Jacob

  Det finns tusentals om inte tiotusentals bevis från hela världen.
  Det är en jävla skillnad mot nationell propaganda
  Eller påstår du att ”förintelsen” är fabricerad av en världsomfattande judisk konspiration?
  Och du själv är jude och israelsympatisör? Hahaha! Snacka om troll
  Idioter som du som förnekar förintelsen påstår nästa sekund att judar förtjänar att dö – i samma inlägg!

  Du kör med med samma logik som feminister när de anklagar alla män för vad några svin ha gjort: eftersom det existerar rapporteringsfusk så har förintelsen aldrig ägt rum. Det var inte heller någon tsunami i japan, blaha blaha….

 25. Jacob Says:

  @ Musse Pig och mingu

  Jag är inte beredd att ta någon debatt i frågan eftersom lögnen inte bekommer mig men helt uppenbart vet jag mer än ni i frågan. Punkt.

 26. Aktivarum Says:

  Jacob:

  ”Återigen när frågan är uppe: Jag kan inte förstå hur en liten klick personer nästan har lyckats lura en hel värld angående den sk förintenlsen under andra världskriget.”

  På vilket sätt menar du vi är lurade angående förintelsen? Sist jag kollade så hade man till och med tyska generaler som i fångenskap avlyssnades och erkände förintelsen. Vad man då undersökte var alltså i hur hög grad den vanliga krigsmakten deltog i morden (Det var ju annars ett jobb för SS och liknande) och det kröp fram från krigsmaktens ledning hur ovärdigt deras beteende var deras uniform.

  Om det sedan var 1 miljon eller 6 miljoner man lyckades döda är besides the point då en förintelse av 1 miljon fortfarande är just en förintelse.

  ”Men som sagt, jag bryr mig inte om saken i sig utan vill istället återkoppla till feminismen. På samma sätt luras nu nästan alla av en liten klick personer till att tro på riktigheten i feminismens ideer och att kvinnan bla skulle befinna sig under ett glastak.”

  Nej, dessa lögner är mycket mycket grövre och inte alls på samma sätt. Judar förstår du var bevisligen förtryckta medan kvinnor var bevisligen skyddade.

  ”Det gör hon kanske men inte i någon negativ bemärkelse. Hon står under sitt glastak som har monterats för att skydda henne mot väder och vind, inget annat.”

  Glastaket skyddar inte alls henne från väder och vind. Glastaket ger henne ursäkter att klaga på väder och vind. Dess effekter drabbas hon av oavsett glastak eller inte, antingen så blir hon inte höjdare eller så blir hon höjdare för fort och har då varken lönen eller kompetensen att mäta sig med andra hårdare utvalda höjdare.

  That simple!

 27. Johan Says:

  Lövet, jag tycker jämställdister brukar tala betydligt mer om män som offrat sig i krig, snarare än männen som startade krigen och tvingade ut män i dessa.

 28. Aktivarum Says:

  Jack:

  Tack, man gör sitt bästa som grävande hobbyjournalist.

 29. Aktivarum Says:

  Johan:

  ”Men jämställdistiska män kommer fortfarande anse att de genom sitt kön kan ta åt sig äran för vad män gjort i något krig någon gång i tiden?”

  Inte mer än JAG får guldmedalj för att Usain Bolt springer fort….

  Var får ni all skit från egentligen? Är ni – som Göran Lindberg – hjärntvättade sedan födseln eller började ni en döda-poeter-sekt i skolan där era lärarinnor var översteprästinnor?

  Förklara gärna.

 30. Lövet Says:

  @Johan: Redan din första kommentar avslöjar att du antingen inte vill – alternativ saknar förmåga att – begripa.

  Denna blogg: ”Belyser den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan”: Dvs som ensam fyrbåk i ett stormande hatfeministiskt hav av propaganda om ”Mäns våld mot kvinnor och patriarkatets historiska förtryck, om mäns ”räkmackor” och ”gräddfiler” och om ”män som väljer män” och om ”män som tar plats” och samtidigt ”pojkar som förlorare” osv, osv, så lyfter den här bloggen fram en del av det positiva med männens roll nu och genom historien.

  …Jag förstår inte Johan, vad är det som du känner är så skrämmande och provocerande med att lyfta fram att män gjort och fortsätter göra avgörande positiva insatser för samhället?

 31. Claes-Peter Says:

  Konspirationsmyter är inte precis ovanliga på Internet. Ska man sammanfatta debatterna om dessa, så brukar mytanhängarna presentera en rad uppgifter som uppges vara fakta, som bevisar att den officiella versionen är fel. Motdebattörerna gå då ofta i fällan och börjar diskutera som om de påstådda faktauppgifterna är bevisade, vilket naturligtvis är dömt att misslyckas. I stället bör ju källornas trovärdighet ifrågasättas – och då finner man oftast, att konspirationsteoretikerna har väldigt svårt att bevisa sina påståenden.

  Om man tex hävdar, att det skulle ga flutit kroppsdelar i en sjö 6 miles från det ställe där ett flygplan kraschar, så ställs det mot att sjön bara ligger 1,5 miles bort istf 6 miles, att uppgifterna kommer från en artikel i en lokaltidning, där reportern inte själv är ögonvittne utan sägs ha intervjuat en ortsbo, och att den professionelle utredaren förnekar att det skulle funnits några kroppsdelar långt ifrån vraket. Vad som flöt på sjöns yta var lite pappersfragment och annat skräp. Min egen reflektion är, att kroppsdelar knappast flyter i vatten.

  Mao Ze-Dong (China, 1958-61 and 1966-69, Tibet 1949-50) 49-78,000,000
  Jozef Stalin (USSR, 1932-39) 23,000,000 (the purges plus Ukraine’s famine)
  Adolf Hitler (Germany, 1939-1945) 12,000,000 (concentration camps and civilians WWII)
  Leopold II of Belgium (Congo, 1886-1908) 8,000,000
  Hideki Tojo (Japan, 1941-44) 5,000,000 (civilians in WWII)
  Ismail Enver (Turkey, 1915-20) 1,200,000 Armenians (1915) + 350,000 Greek Pontians and 480,000 Anatolian Greeks (1916-22) + 500,000 Assyrians (1915-20)
  Pol Pot (Cambodia, 1975-79) 1,700,000
  Kim Il Sung (North Korea, 1948-94) 1.6 million (purges and concentration camps)
  Menghistu (Ethiopia, 1975-78) 1,500,000
  Yakubu Gowon (Biafra, 1967-1970) 1,000,000
  Leonid Brezhnev (Afghanistan, 1979-1982) 900,000
  Jean Kambanda (Rwanda, 1994) 800,000
  Saddam Hussein (Iran 1980-1990 and Kurdistan 1987-88) 600,000
  Tito (Yugoslavia, 1945-1987) 570,000
  Sukarno (Communists 1965-66) 500,000
  Fumimaro Konoe (Japan, 1937-39) 500,000? (Chinese civilians)
  Jonas Savimbi (Angola, 1975-2002) 400,000
  Mullah Omar – Taliban (Afghanistan, 1986-2001) 400,000
  Idi Amin (Uganda, 1969-1979) 300,000
  Yahya Khan (Pakistan, 1970-71) 300,000 (Bangladesh)
  Benito Mussolini (Ethiopia, 1936; Libya, 1934-45; Yugoslavia, WWII) 300,000
  Mobutu Sese Seko (Zaire, 1965-97) ?
  Charles Taylor (Liberia, 1989-1996) 220,000
  Foday Sankoh (Sierra Leone, 1991-2000) 200,000
  Suharto (Aceh, East Timor, New Guinea, 1975-98) 200,000
  Ho Chi Min (Vietnam, 1953-56) 200,000
  Michel Micombero (Burundi, 1972) 150,000
  Slobodan Milosevic (Yugoslavia, 1992-99) 100,000
  Hassan Turabi (Sudan, 1989-1999) 100,000
  Jean-Bedel Bokassa (Centrafrica, 1966-79) ?
  Richard Nixon (Vietnam, 1969-1974) 70,000 (Vietnamese and Cambodian civilians)
  Efrain Rios Montt (Guatemala, 1982-83) 70,000
  Papa Doc Duvalier (Haiti, 1957-71) 60,000
  Rafael Trujillo (Dominican Republic, 1930-61) 50,000
  Hissene Habre (Chad, 1982-1990) 40,000
  Chiang Kai-shek (Taiwan, 1947) 30,000 (popular uprising)
  Vladimir Ilich Lenin (USSR, 1917-20) 30,000 (dissidents executed)
  Francisco Franco (Spain) 30,000 (dissidents executed after the civil war)
  Fidel Castro (Cuba, 1959-1999) 30,000
  Lyndon Johnson (Vietnam, 1963-1968) 30,000
  Hafez Al-Assad (Syria, 1980-2000) 25,000
  Khomeini (Iran, 1979-89) 20,000
  Robert Mugabe (Zimbabwe, 1982-87, Ndebele minority) 20,000
  Rafael Videla (Argentina, 1976-83) 13,000
  Guy Mollet (France, 1956-1957) 10,000 (war in Algeria)
  Harold McMillans (Britain, 1952-56, Kenya’s Mau-Mau rebellion) 10,000
  Paul Koroma (Sierra Leone, 1997) 6,000
  Osama Bin Laden (worldwide, 1993-2001) 3,500
  Augusto Pinochet (Chile, 1973) 3,000
  Al Zarqawi (Iraq, 2004-06) 2,000

  http://www.scaruffi.com/politics/dictat.html
  1900-2000: A century of genocides by Piero Scaruffi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: