”Kvinnan bestämmer 99% i hemmet, därför behövs mansgrotta”

by

”Kvinnor har kontroll över 99 procent av hemmen. De bestämmer hur det ska inredas”.

Det säger amerikanen Jeff Willser, som skrivit boken ”The man cave book”. Den går ut på att män behöver en ”grotta” i hemmet där han kan få bestämma själv. Kanske i källaren.

I mansgrottan kan mannen inreda med bar, teve, öl och sportgrejer. Där kan han vara sig själv. Där bossar inte frun. Ungefär så går Jeff Willsers resonemang.

Vad tycker du? Behöver män en ”man cave”? Har du själv en, eller skulle vilja ha? Bestämmer verkligen kvinnor 99% där hemma? Skriv gärna kommentar.

Läs meri DN här. Tack för tipset, Erik! Nedan kan du lyssna på 70-talshiten ”Då går jag ner i min källare”.

Annonser

68 svar to “”Kvinnan bestämmer 99% i hemmet, därför behövs mansgrotta””

 1. MJ Says:

  Jag har ett garage och en åtelkoja där jag kan vara för mig själv och ha det som jag vill. Men min fru bestämmer inga 99% av hemmet, snarare 70%.

 2. Sötisen Says:

  Men? Kvinnor bestämmer? Genustanterna då? De skriver ju jämt och ständigt om att kvinnor är maktlösa offer, och att män är mäktiga förövare. Könsmaktordningens kollektivism och de helt jätteosynliga, men ryslig bamsestygga, magiska strukturerna.

 3. Jack Says:

  Garage, vissa typer av hantverksrum och förråd är ofta belagda på mark eller källare av praktiska skäl. Att associera män till dessa lågbelagda aktivitetszoner och lågbelagdhet är därför naturligt här. Men i en genusideologisk omvärld måste detta faktum hanteras.

  Kan det ses som ett tecken på manlig underordning? Vad kan man isåfall göra åt saken att män associeras till källare? Kan man bryta könsnormerna och göra så att mannen bestämmer i huset istället så får kvinnan bestämma i källaren?

 4. Sara Says:

  Alla människor behöver en liten privat vrå/egen tid, att kunna dra sig tillbaka till. Barnen, som ofta har sitt rum, eller en del av ett rum, hos kompisar mm.
  Mannen har sitt garage, hobbyrum eller dylikt. Om de bor i hus förstås, annars kanske mannen måste åka iväg till sitt privata/egna rum/tiden, ex klubben/umgänge med andra killar i fotbollsklubben/puben eller annat. Kvinnan har ofta en större del av hemmet som hon använder att husera i; pynta, inreda, en enorm garderob….:) större – till och med väldigt mycket större, del av badrummet!

 5. ParStrom Says:

  Jack:
  Intressant spår du är inne på. Om garaget eller källaren är mannens revir, medan vardagsrummet, sovrummet och några andra rum i övervåningen är kvinnans revir – vem är underordnad?

 6. steweb Says:

  Kontoret var min domän… förvisso var det ett konstant gnällande om att det inte var ”fint” där.
  Nu är hela huset min ”grotta” då vi är skilda… men tro´t eller ej, exet har fortfarande synpunkter på hur jag har inrett och fixat hemma. Hon tror sig ha med mitt leverne att göra då barnen bor hos mig.
  Irriterande, men bryr mig inte längre

 7. Anon Ym Says:

  Det finns något som heter ‘proportioner’. Lika lite som svenska män är världens mesta våldtäktsmän, pedofiler eller slavägare trots att kvinojourerna hävdar det, lika mycket är detta en ickenyhet som borde förbli det.

  Hur många ‘Man Caves’ finns det i USA? 50? 100 miljoner? Ingen vet, men jag gissar på några hundra. Plus en bok om ämnet.

  Begrav gärna denna diskussion. Jag är man, jag har valt sedan 30 år att inte inleda något förhållande med svenska kvinnor överhuvudtaget. Sverige är världens singeltätaste land. DET är en fråga man kan debattera. Om utvecklingen fortsätter, när måste Sverige befrukta alla svenska kvinnor artificiellt? Inom 50 år?

 8. DrKejs Says:

  Det vanliga i de allra flesta hem jag varit i är att kvinnan bestämmer över hem och inredning – i bästa fall har mannen ett hobbyrum, oftast har han inte det.

 9. AV Says:

  Det är viktigt i ett förhållande att båda får egen tid. Till skillnad från den lätt misandriska analysen av genusforskaren i DN, upplever jag att när familjen blir tre och hus inhandlas går mannen väldigt mycket upp i familj och hus. Gamla intressen läggs åt sidan. En orsak att förhållanden spricker.

  När det gäller hemmet finns det klar forskning som visar att det är hon som sätter bo. Efter två år tillsammans är det inte mycket av hans grejer kvar. Alla som skiljt sig efter ett längre förhållande vet hur prylgalna kvinnor kan vara. Hon anser att man tar från hennes hem när man tar hälften av möblerna, husgeråden, handdukar etc. Mitt ex ifrågasatte t o m att jag tog elverktygen, som hon sparsamt använt (möjligen borrmaskinen nån gång). Så att han inreder ett eget rum på sitt sätt är väl inte mer att säga om än när hon vill ha vävrum eller växthus. Intressant att det blir en så stor uppståndelse när han gör en egen sak för sig. Damernas hobbyrum har inga klagat på.

  Sen behöver ju hans rum inte nödvändigtvis vara fullt med öl och fotbollsprylar. Män har (jag vet det kan låta chockerande för kollektivistiska genusvetare) ganska olika intressen. Man skulle kunna tänka sig vinkällare/whiskylounge, bibliotek, bouldervägg, snickarverkstad med tänkhörna etc etc.

 10. Man & Woman United Says:

  99% i Samhället tror feministerna ,politikerna och radikalfeministiska rättsstaten som inte kan garantera män rättssäkerhet och rättvisa rättsprocesser.

  Grottmännen i New York | Hälsa | Aftonbladet
  5 apr 2010… Brooklyn Bridge. Att leva som grottmän är den nya trenden i New York. … Att springa barfota smärtar. …
  http://www.aftonbladet.se/halsa/article127

 11. Jocke S Says:

  Det finns forskning som visar att kvinnor inte är direkt underordnade i hemmet, heller. Men att svälja överdrifter åt andra hållet blir en form av manlig defaitism. Fast kanske också det visar att män blivit för snälla, för att inte framstå som förtryckare?
  Jag accepterade ingen kvinnlig överordning i vårt hem, när det begav sig.
  Den här källarfilosofin och boken visar mer på det feministiska hyckleriet, ”jämställdhet, när det passar”!
  Det STORA problemet med hemmet, är att män bygger husen.
  Men att vid skilsmässa, kvinnan ofta kan lägga beslag på det, med hjälp av statsfeminism,soc, och andra lagar och attityder som kontaminerat det svenska samhället.
  Eller så får den frånskilda kvinnan, med hjälp av barnen hon oftast tillskansat sig, en bra lägenhet genom samhällets försorg.
  Därligger hemmaproblemet, pub i källaren eller ej.
  ”Grottmän”, löjligt! Feministklyschor är löjligt barnsliga.

 12. Daniel Says:

  mitt problem är att min kvinna nu tagit över grottan också. Nu vet jag inte vart jag ska ta vägen. Ibland blickar jag ut mot skogen genom köksfönstret. Tror jag ska bygga min en koja där så fort vintern släpper greppet. Som tur är måste man paddla över sjön med en kanadensare för att komma till stället där jag tänkte att kojan skulle stå. Vi har bara en kanadensare, men skulle inte bli förvånad om hon tvingar mig köpa en till när hon förstått vart jag håller hus när jag behöver vara ensam.

 13. Nils Jungenäs Says:

  En vän till mig arbetade ett tag som dammsugarförsäljare. Han berättade hur han häpnade över hur många ”kärringstyrda män” det finns i Sverige. (som han valde att uttrycka det)
  Han fick genom sina dörrknackningar en inblick i vem som egentligen bestämmer i svenska hem.

 14. Nils Jungenäs Says:

  Min grotta består av en dator med ett par stora mjuka ”farbror-barbro-hörlurar”. Dessutom är jag öht inte den som hukar och ”sitter kissar” i mitt förhållande… om det säger något.

 15. Malin Says:

  Så det är hemskt att dela hem med en kvinna? Har män verkligen så lite att säga till om att de inte ens kan vara hemma kanske de skall vara själva?

 16. Hjalmar Says:

  @Malin
  Varför Sverige har flest singlar? Kanske folk röstar med fötterna…
  Vad har en svensk feminismindoktrinerad kvinna att erbjuda?
  Nordisk skönhet, förvisso; men skönheten går över med tiden…
  Ingen man vill slava hela livet, det finns en gräns för allt.

 17. Toddan Says:

  Uppenbart att män ”inte tar sitt ansvar” för det gemensamma hemmet. (OBS: ironi)

 18. Jonna, ex-feminist Says:

  Kan ju vara att en del typ extrema fall finns där fr a millimeterfeminismen märks, fast dom förhållandena som jag känner till i min omgivning är långt från 99-1, om man då alltså räknar in killens jobb med dom tekniska grejerna. Killarna är över lag ansvarstagande. Om man gör jämförelserna efter Pärs båda böcker. Och dom har ju visat sig stämma mer med verkligheten än feministisk smörja. Sjukt besviken (och arg) på feminismens tomma floskler som jag blev.

 19. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Malin

  Exakt. I de fall kvinnor har makten får männen skylla sig själva. Dessutom är de männen losers som borde leva ensamma.

 20. Ulf Andersson Says:

  Eller så är man singel och trivs med friheten:
  man gör vad man vill, när man vill.

  Det kan vara en stor fördel om man vill ägna
  sig åt någon hobby.

 21. GandalfGrå Says:

  @Jämställdehetsfeministern

  LOL..!

  @Malin

  Jag lever ett sådant liv ..jag vill inte uppleva en konfliktfylld värld längre…med kvinnor som talar om att si och så ska det vara..och jag vill inte vara tillsammans med en grinig, ointelligent och våldsam kvinna….! Hela mitt liv är en enda stor MANCAVE och jag vill inte ha det på något annat sätt…..! Svenska kvinnor suger….och snart ingen man kan stå ut med er…ivarjefall inte utan sin mancave…!

  Kvinnor har så stor makt i hemmet för att dom använder hemmet för att spegla ” för andra kvinnor ” hur bra förhållande dom har…är hemmet prickfritt är förhållandet det också…! Fast jag tror att ju mer prickfritt hemmet är dessto sämre mår förhållandet…!

  //GandalfGrå

 22. Man & Woman United Says:

  Man cave i protest

  Finna ro efter veckors slit som huvudsaklig familjeförsörjare på en själlös sopbil blir pojk kojan den naturliga sinnesfriden. Om inte för husfridens skull; när radikalfeminismens hjärntvätt hetsar det kvinnliga könet från tidig ålder att föra könskrig och bli kvoterad till bolagsstyrelser, så för att andligt hämta nya krafter som jobbare att orka bära upp landet på sina axlar. Medialocket och
  Det bidrar absolut inte heller till jämställdhet av att som man att bli psykologiskt nedtryckt.

  Offentliga rummets cencur av demokratiskt ifrågasättande av antijämställdhet blir obekvämt för feministerna trots borttagna kommentators funktioner. Den fria öppna demokratiska debatten sker nu således ändå på nätet genom grävande bloggar och diskussions forum
  till feministernas stora förtret. Att tragiskt fortsätta koppla ihop jämställdhet 2,0 Rättssäkerhetsrörelsen Mansrörelsen med näthat och (sd) vittnar om okunskap och dumhet på området.

  RadikalFeministiska lobbyister och RadikalFeministerna i ga:media håller på med cynisk brottsprovokation i sitt korståg splittra kungafamiljen och kärnfamiljen. Allt i enlighet med scum och radikalfeministiska ideologin. Kärnfamiljen i mitten visavi härska och söndra.

  Den som undersöker varför sexköpslagen inte är aktuell för äldre damer utomlands får se.

  Kvinnors sexualadrift skiljer sig inte från mäns de är bara bättre på att dölja den.

  ”Med dagens feminister finns ingen sexuell revolution i sikte – Debatt
  8 apr 2008 Det skriver i dag Petra Östergren, debattör och författare: ”Vi måste diskutera den fråga vi verkat lyckas
  http://www.expressen.se/debatt/

  Scum,radikalfeminism,icke könsneutralt rättsväsende aka militant StatsFeminism är ett riskfyllt experiment likt
  Institutet för Rasbiologi(sossarna, makarna Myrdahl ,fascisterna och nu överlåtits till genus).

  Har Statsfeminism(läs super swedish feminism) extrem läggning för mental sadism och klinisk psykologisk terror av gruppen utan pojkar och män oavsett etnicitet.
  Vart ligger trovärdigheten i brottsbekämpningen;när inte likhet inför lagen håller, och kvinnliga pedofiler och lögnerskor slinker undan rättvisa.

  Rättshaveristen Voltaire som bråkade med allt och alla;utan att vika sig, där orättvisa visade sig hade sannerligen behövts i världens mest sk jämställda land, Rättsstaten Sverige. Åtminstone duger Voltaire som förebild och ideal för den försätta kampen för Rättvisa och Rättssäkerhet i Feminismens Saudiarabien.

 23. Ps Says:

  Hon bestämmer kanske 90, men mer subtilt. Jag har toan, sovmorgon, dataspel och en och annan avtalad meditation för mig själv – men då måste jag boka den i förväg. Aldrig ta ngt för givet

 24. Shastra Says:

  @Malin

  Jag har inget emot att min fru bestämmer det mesta om saker som rör hem och hushåll. Hon är duktig på det och intresserad av det, medan jag är mer intresserad av andra saker och duktig på en del av dem (tjäna massor av pengar till exempel). Vi trivs båda två med att bo tillsammans. Det enda som stör mig är att skogstokiga feminister som tycker att min fru är förtryckt av mig när hon bestämmer hemma, har fått alldeles för stort politiskt inflytande.

 25. Jocke S Says:

  Man kan väl säga att jag har en grotta, på hjul.
  Jag lever som pensionär och efter skilsmässa sedan tre år i husbil runt om i Europa, är i Sverige max 4 månader på sommaren, söderut på vintern.
  Där har jag allt jag behöver, ja KANSKE utom ett fruntimmer. Får se om något ömsesidigt behov dyker upp senare. Mina husbilskollegor, har de flesta ett sådant, en kvinna alltså.
  Det innebär löpande sällskap men också bundenhet, medan jag tvingas söka kontakter lite överallt, flirta med kvinns i snabbköpskassan t.ex…
  Fast även en annan intressant sak kan jag omtala, i denna mobila värld där råder generellt gamla rejäla könsroller! Han kör nästan alltid (”bilen är ju så stor” säger hon) han donar med bilen, tömmer och fyller, hon lagar maten, sköter hushållet och putsar inne.
  Men disken verkar de ofta dela på, och det är väl OK.

 26. Gonzo Says:

  Låter lite amerikanskt.
  Vi har en annan stil och annat sätt att leva i Sverige.
  Amerikanska män är inte lika som svenska män heller.

 27. aristo Says:

  Var det inte två män som satt i sin mansgrotta på 70-talet i Kalifornien och så där manligt töntigt grundade ett litet teknikföretag med en känd fruktlogotyp? Kanske tom artikeln skrevs med ett av deras verktyg. Jag undrar hur många affärsidéer och företag till mänsklighetens bästa som aldrig blivit till utan dessa fristäder.
  Hela artikeln andas sån där arrogant feministisk ”höhö”-attityd som alltid ”gubbar” anklagas för. Märkligt förresten det här med påstådda manliga härskartekniker; hur det alltid går att hitta en sju resor värre motsvarighet hos feminister. Men genom sig själv känner man andra…

 28. GandalfGrå Says:

  Såg precis på Aktuellt där en jägare som sköt en älgkalv..även med samma skott vådasköt och dödade en förbipasserande skidåkare…! Kanske inte låter så märkvärdigt …det blev en friande dom och saken kan läggas till handlingarna…!

  Det som är irriterande är att jägaren bara omnämns som ”jägaren ” när det är ett känt faktum att ”jägaren” faktiskt var en kvinna…”det ofelbara könet i Sverige”!!

  Jag vet inte när vi svenskar började slira med språket …som att f.ex… kalla en kvinnlig läkarinna för läkare…eller en manlig sjukskötare för sköterska…eller varför inte en kvinnlig lärarinna för läraren…! Det finns många fler sådana …..kvinnor är även polis”män”…och brand”män” och så vidare…i all oändlighet…fullständigt löjjeväckande…!!

  Jag tycker att det verkar som om media i stort sett hela tiden så gott man kan försöker mörka könstillhörighet genom omskrivningar från..femininum till maskulinum…! Förmodligen också det en taktik för att försvåra för någon att föra statistik över vad som händer i Sverige och vilken könstillhörighet någon har speciellt som det oftast talas om kvinnor som får maskulina ändelser…!

  Man använder maskulinum i negativa sammanhang och femininum i positiva sammanhang…lite precis som man vill…eller kanske på ett så mycket PK-sätt som man på redaktionerna runt om bara önskar…!

  Någon mer som tycker att det verkar vara lite märkligt…??

  //GandalfGrå

 29. Johannes Westlund Says:

  Jag vet inte hur det är i övriga Sverige, men i min grotta (som råkar vara en källare) bestämmer jag. Fast jag har eget place. Så när flickvännen är här får hon finna sig i att jag beslutar över inredning och liknande. Jag försöker att inte lägga mig i hennes place.

  Men jag tror att de flesta hem är något av en kompromiss. Kanske tjänar kvinnan mer på kompromissen än mannen, jag vet inte. Men åtminstone bland villaägarna är det väl vanligt att mannen har förhandlat till sig garaget och nått rum i källaren. Modelljärnvägar, pubbar, grabbrum och allt vad det kan vara. Kvinnan har väl inte sällan också något rum att vara i, särskilt om barnen flugit ut. Man behöver ju egna ytor där man får bestämma lite själv. Inget konstigt med det.

 30. dolf Says:

  Typiska fruntimmerssysslor som brodera, skriva brev och göra klippalbum funkar ju ganska bra vid köksbord eller i finrummet.
  Men rejält manligt hantverk som att meka med oljiga motorer, svarva och såga och snickra, löda, svetsa, reparera och konstruera bomber kräver avskilda uttrymmen.
  Jag tror inte fruntimrena vill att vi ställer in motoroljan bredvid olivoljan i kylskåpet, och de uppskattar nog att slippa brännmärken från lödkolven i finbordet. Och tänk om kärringen tar fel när ankan ska ugnbakas och försöker krydda med några stänk nitrlogycerin. Spräng anka får en helt ny innebörd.

 31. dolf Says:

  @GandalfGrå
  Det är lustigt att se hur man vänder bakfram på språkkonstruktionernna. Där det för fanns separata titlar för män och kvinnor, lärare/lärarinna, sångare/sångerska, skådespelare/skådespelerska osv. har man övergett de kvinnliga ändelserna och använder bara den manliga formen lärare, sångare, skådespelare. Vad jag förstår drev man på denna utveckling just därför att det uppfattades som att lärarinna på något vis skulle vara ett diminutiv (förminskande) av lärare.
  Nu drar man igång med motsatsen och börjar med former som affärskvinna, riksdagskvinna, poliskvinna etc. Det kanske inte är så hemskans vanligt här, men det förekommer ju ganska friskt i USA så lär bara vara en tidsfråga innan det drar igång på allvar.
  Så i typisk feministisk anda avkönas alla de titlar som särskiljer på könen, medean de titlar som inte särskiljer på dem ska genusifieras.

 32. Mogge Says:

  Jag har en sk grotta. Jag går dit när jag tycker att det intima går för långt.

 33. Mogge Says:

  ..men måste tillägga att denna sk grotta utgörs av en skrubb. Sådan liten plats inhyser jag mig själv i för att ge kvinnan resten – nästan ett helt hus.

 34. Joakim Says:

  Jag tycker att det här är en maskulist-populistisk idé som svartmålar kvinnor och uppmuntrar till könskrig. Det är lite att jämföra med mammor som vill ta hjälp av en jämställdhetsbonus. Vi män behöver bli mer medvetna om vår suveränitet när vi väljer sambo. Allt ska ske i samtycke eller kompromiss. Vi måste lära oss att dissa och sätta gränser. Det är oss det är fel på och kvinnorna har lärt sig att utnyttja det.

 35. Nils Jungenäs Says:

  Jag har min grotta i Råsunda och min flickvän har sin iSaltsjöbaden. Så kan man också göra.

  I min grotta är det praktiskt och bekvämt. Saker ligger framme men i ordning. I hennes grotta är det prydligt och inga fingeravtryck på vitrinskåpen. Alla prylar är sopade ”under mattan” och i lådor, men man har ingen aning vad sim ligger gömt vart.

 36. Daniel Says:

  Jag hörde två äldre svenska kvinnor diskutera i kassakön på ICA. Den ena sa till den andra ”utlänningarna är här och köper upp våra företag och tar våra arbetstillfällen. De nöjer sig inte med det. Nu tar de våra män också”.

  Allt fler svenska män väljer en kvinna från asien, latinamerika eller östeuropa. Svenska och västerländska kvinnor börjar få problem och inte kan de hitta män som duger i Asien i Latinamerika heller. Antingen är de för korta i växten eller för konservativa. Ordet ”jämställdhet” finns inte i deras vokabulär.

  Svenska män är världens bästa män. Jag pratar inte om mig själv då eftersom jag inte är svensk, men jag är berest och har levt i många olika länder.

  Duger inte svenska män åt svenska kvinnor så duger inte några andra män heller oavsett vilket hörn i världen de letar i.

 37. GandalfGrå Says:

  @Joakim

  Kan hålla med till en viss del i vad du säger….men det kanske säger mer om kvinnorna än oss män…!

  Om det är som du säger att kvinnorna utnyttjar män….då är det ju faktiskt så att män är de altruistiskt lagda och kvinnorna är det egoistiskt lagda.

  Hur stämmer detta ihop med att kvinnorna som ju feministerna menar är offren i alla möjliga och omöjliga sammanhang…och männen är de otäcka djurmonstren som borde oskadliggöras och utplånas från jordens yta…?!

  Var har då kvinnans bättre kvinnliga sidor tagit vägen…har dom blåst bort med radikalfeministvindarna som har dragit in över Sverige kalla och snåla..med isande skyar av väta…liksom en blöt kall filt som luktar får…!

  Hmmm…jag tror vi är inne på rätt spår…genusindoktrineringen har hållit på länge nu i Sverige och hederliga fina varma goda värderingar jaaa.. dom har dom lyckats blåsa bort..eller lagt på is eller förtalat..precis som kommunismen i Sovjetunnionen förtalade kyrkan och allt annat som hade med högre värderingar att göra…eller högre kunskap …!

  Om altruismen som männen visar är deras fel…så ursäkta mig hur vill DU då att världen istället ska se ut…för om egoism och anarki skulle tillåtas istället då skulle inte kvinnorna ha en bättre chans än en snöboll i helvetet…!

  Jag har sagt det förut är man stark MÅSTE man vara snäll…och det är tur för kvinnorna i världen att de absolut största antalet män INTE våldtar..slår eller på annat sätt skadar barn och kvinnor…! För ska sanningen fram så är ju varenda man kapabel att göra slut på sin fru..flickvän eller vilken kvinna som hellst…!

  Jag väger 110 kg tror du att jag inte hade någon chans mot mitt ex…som slog och sparkade rivdes och klöstes…samt spred okvädingsord m.m..?

  Jag hade kunnat gjort hennes 60 kg till en ovanligt stor Norrlandspölsa om jag hade valt att göra det….som tur är för henne valde jag att göra ingenting….liksom många andra män som varit i min situation..! Jag är uppfostrad i en anda som säger att man bär aldrig hand på en kvinna eller ett barn…!

  Jag är fullständigt övertygad om att kvinnor utnyttjar detta faktum att män är stora snälla gosebjörnar..och det faktum att männen är uppfostrade i samma anda som jag…och försöker reta upp en del män i sina försök att få en reaktion som dom kan utnyttja för att sätta dit en man eller vinna andra fördelar…som ensam vårdnad eller ett stort skadestånd..!!

  Dessutom leker dessa kvinnor med döden jag kan inte förstå hur dessa kvinnor ens tänker….dom måste ju vara urbota korkade..eller kanske det är någonting dom går igång på…det kanske finns många arga kvinnor där ute med fuktiga trosor som slår sina män..annars förstår jag inte varför kvinnorna skulle riskera att bli ihjälslagna…hmm…ofattbart för mig faktiskt..!

  Vad jag tycker om sådan moral och etik hos våra svenska kvinnor eller jag kanske hellre borde säga radikalfeminister…JAPP det kan nog dom flesta räkna ut…den är i bästa fall totalt förkastlig….det är så överdjävligt utstuderat och jag anser att sådant är värt ganska långa fängelsestraff…kanske måste vi män bli smartare och spela in alla våra samtal med våra ”högst älskade” bara för att visa och hålla våra ryggar fria…japp det kanske är framtiden för oss män…och ER kvinnor…misstänksamhet mellan könen utan gränser är det ett sådant samhälle vi vill ha i Sverige…..JAG SÄGER NEJ jag vill ha det bra och jag vill att alla andra också ska ha det bra…dessutom…om vi bara kunde sluta upp med alla dumma genushistorier och allt annat trams som skadar relationer mellan könen och vårt älskade fosterland…!

  //GandalfGrå

 38. Gonzo Says:

  Daniel

  INGEN man i världen kan nå upp till den svenska kvinnan. Hon är Guds gåva till världen.
  Det har hon själv bestämt.

  Hon pratar gärna om jämlikhet och jämställdhet. Mäns fördommar och kraven på kvinnan.
  Själv gör hon som hon vill och kräver män som lever i mansrollen.

 39. Joakim Says:

  @GandalfGrå
  Stark eller svag, man ska vara snäll ändå. Man kan inte döda den som slår en, men du borde ha slagit din slyna tillbaka för att markera och samtidigt reglerat styrkan efter hennes fysik. I skolan får man lära sig att man inte slår tjejer eller dömer dem till livstids fängelse. Om du väger 110kg kan jag nog öppet erkänna att du säkert hade kunnat pulvrisera mig också om du bara ville. Skulle du då ändå inte ens så lite som slå tillbaka om jag slog dig? Eller skulle du göra det ändå bara för att jag är kille och det inte pratades om mig också på lektionerna?

  ”…dessutom…om vi bara kunde sluta upp med alla dumma genushistorier och allt annat trams som skadar relationer mellan könen och vårt älskade fosterland…!”

  Ja, det är ju det jag säger? Jag sa ju att mansgrottan var en maskulist-populistisk idé, dvs en dum genushistoria alternativt trams som skadar relationer mellan könen och vårt älskade fosterland. Jämställdhet går inte att politisera, bara avpolitisera och debattera vidare!

 40. GandalfGrå Says:

  @Joakim

  Vad gäller om jag skulle slå dig..hehe all bets are off …som dom brukar säga…tyvärr jag skulle nog mosa dig…”bara för att du är kille” haha… för mig räcker det oftast med att veta att jag förmodligen skulle klara mig ganska bra även mot de flesta män..jag är inte intresserad av bråk och slagsmål jag undviker dom om jag kan.

  Får man lära sig i skolan att inga kvinnor borde dömas till livstid…hmm vad är det för utbildning alla ska väl dömas efter vad dom har gjort och straffet ska väl stå i relation till det..!

  Att en mörderska är kvinna ska väl inte urskulda hennes brott….eller hur!?

  För övrigt önskar jag alla ett riktigt gott nytt år….och var försiktiga med alkoholen och alla fyrverkerier…!

  //GandalfGrå

 41. kräk Says:

  Malin
  Du har inte intelligens nog, ge dig genast av! Jag menar hur kan man vara så extremt korkad?

 42. Lilla O Says:

  Jag förstår inte hur det kan vara okej att spy ur er galla som de flesta av er gör, att skriva att svenska kvinnor ”suger” och inte är någonting att ha, jag kan ju räkna ut med r’ven att det inte hade varit okej om en massa kvinnor kommenterade att svenska män suger och inte är någonting att ha. Vilket hat ni ligger inne med!? Och om en man inte kan enas med sin kvinna om hur huset ska vara inrett så får han väl stå sitt kast eller säga till henne på skarpen, jag och min man har aldrig dessa problemen och han varken har, behöver eller vill ha en grotta, vi inreder nämligen gemensamt, jag kanske inte gillar alla hans saker och tvärtom men vi kompromissar och accepterar. Om ni hatar sverige och svenska kvinnor så mycket tycker jag ni alla kan sticka till nåt annat land där kvinnorna passar er bättre.

 43. GandalfGrå Says:

  @Lilla O

  Påstår du att jag hatar Sverige…. 🙂 vem av oss har utbildat sig gratis för att med sitt liv försvara det här landet…!

  Att svenska kvinnor suger är ju rent statistiskt bevisat genom att ingenstans i världen är singlarna så många som just i Sverige…allt detta beror på de allt mer orimliga krav som ställs på män ifrån både svenska kvinnor och staten iform av lagar och bruket av lagar som förbiser männens behov och i stort sett alltid dömer till kvinnornas favör..!

  Kvinnor både kan slå och dessutom göra det ostraffat i ett land som inte VILL se sanningen där sanningen alltid ska förvanskas till att vad kvinnor gör är deras rättighet och vad män gör ska dom straffas för oavsett om det bygger på lögner från kvinnor..eller av kvinnor i maktpositioner som inte kan se förbi sitt kön och kampen för detta…!
  Sedan finns det ju ynkliga och patetiska överlöpare till män som stödjer dessa kvinnors arbete men det gör dom bara för att samla poäng hos sina fruar och politiska medlöpare..och för egen vinnings skull!

  Vad gör kvinnorna i det här landet dom sätter upp pjäser om att dom vill utrota männen försöker tvinga skolbarn att gå och se pjäsen sätter kvinnorna/flickor på sammetsstolar och männen/pojkarna på hårda stolar med strålkastare vända emot sig och där allt går ut på att spy galla över männen/pojkarna vad tror du det sänder ut för signaler.

  Andra kvinnor kallar alla män för djur…sitt inte och säg att det inte spys galla över män….hur korkad är du om du inte förstår att det måste bli en reaktion på det..!

  Kvinnor skriver kampsånger om hur dom hatar män så mycket att dom vill slita oss i stycken där har du också lite galla lilla vännen, men du du tar illa vid dig om att någon säger att du suger du tar det personligt lilla vännen..ta och tagga ner lite och jobba på att bli en bättre svensk kvinna istället för att bli sur för att någon kallar dig ”oh du upphöjde gudinna” för någon som suger 😉 haha..!

  Att sedan kvinnorna i Sverige ser sig själva som guds gåva till dessa i sitt eget land halvt kastrerade männen…det övergår mitt förstånd….FÖR HUR KAN NÅGON KLAGA PÅ DESSA FANTASTISKA SVENSKA KVINNOR SOM ANSER OCH STÖDJER ÅSIKTER OM ATT MÄN ÄR DJUR OCH BORDE AVRÄTTAS::ELLER SOM I DITT FALL BE OSS LÄMNA VÅRT LAND SÅ ATT DU KAN BLI AV MED PROBLEMET GLÖMM DET LILLA GUMMAN 🙂 jag stannar i Sverige men klarar mig bra utan svenska kvinnor som har blivit något av det mest självgoda och egoistiska som finns här på jorden…!

  Föresten inte alla svenska kvinnor suger jag har bara inte träffat den som inte gör det ännu…;) !!

  Gott nytt år till dig stumpan..!! Och till din man kan jag bara säga beklagar sorgen…!!

  //GandalfGrå

 44. Joakim Says:

  @GandalfGrå
  Jag skämtade om det där med att man får lära sig att inte döma kvinnor till livstids fängelse. Det var en rejäl överdrift om lagen om grov kvinnofridskränkning och kvinnlig straffrabatt. Egentligen hade det inte alls med skolan att göra, om man inte jämför det med att killar oftare får skulden av läraren. Jag slår dock fast vid att killar har rätt att sätta kvinnochauvinister på plats.

 45. GandalfGrå Says:

  @Joakim

  Jo jag förstod väl att det var något om straffrabatten som vi har i Sverige bara för att man är kvinna…!

  Jag vidhåller att när man är så arg att man överväger att slå en kvinna…då ska man nog som man ta ett steg tillbaka och inte låta kvinnan få den seger som det skulle innebära…!!

  I den situationen där du redan slagit har inträffat ja då lär du inse att du verkligen redan har förlorat…det är aldrig rätt att slå en kvinna..aldrig aldrig aldrig…!

  Men det är inte okay att slå män heller varken på stan eller hemma, det är inte mer okay för en kvinna att slå en man än det är för en man att slå en annan man.!

  Såvida inte krig råder för då är verkligen alla bets off…då ska fienden bara dö..!

  //GandalfGrå

  Gott Nytt Alla Glada…..

 46. Nils Jungenäs Says:

  LillaO

  ”-Jag förstår inte hur det kan vara okej att spy ur er galla…”

  Det kallas yttrandefrihet. Tycker du inte att det passar så finns det andra länder att bosätta sig i.

  ”-Vilket hat ni ligger inne med!?”

  Jag håller med. Jag blir också lite konfunderad. Det finns ju dårar överallt, så även bland läsarna av den här utmärkta bloggen. Jag tycker inte att det ska behöva kasta någon skugga över Pär Ström och hans arbete.

  ”-Och om en man inte kan enas med sin kvinna om hur huset ska vara inrett så får han väl stå sitt kast eller säga till henne på skarpen”

  Couldnt agree more.

 47. Joakim Says:

  @GandalfGrå
  Så du menar att det inte är okej att slå tillbaka heller? Kan förstå hur hur pass hunsad du blev av ditt ex i så fall Du kunde väl åtminstone börja med att slå i hårt ett skåp, peka på henne mellan ögonen och varna henne skarpt?

 48. Jenny Kristiansson Says:

  Daniel

  ”mitt problem är att min kvinna nu tagit över grottan också. Nu vet jag inte vart jag ska ta vägen. Ibland blickar jag ut mot skogen genom köksfönstret. Tror jag ska bygga min en koja där så fort vintern släpper greppet. Som tur är måste man paddla över sjön med en kanadensare för att komma till stället där jag tänkte att kojan skulle stå. Vi har bara en kanadensare, men skulle inte bli förvånad om hon tvingar mig köpa en till när hon förstått vart jag håller hus när jag behöver vara ensam.”

  Daniel jag förstår verkligen vad du menar, själv hade jag blivit komplett galen om jag inte gavs frihet och handlingsutrymme i en relation. Och bristen på frihet och handlingsutrymme i ett förhållande är skäl nog till att göra slut. Vilket jag har gjort ett flertal gånger. Måste tillägga att jag är extremt känslig i den här frågan. Ja totalt allergisk. Jag menar inte att man ska leva parallella liv och aldrig göra något tillsammans, självklart ska man göra det annars växer man ifrån varandra. Men det är så oerhört viktigt att inte behöva kompromissa bort hela sin personlighet, alltså man måste ge varandra lite frihet och handlingsutrymme! Annars känns det som om man kvävs. Försök ändå prata med henne om dethär. Säger hon då att hon gör det av kärlek till dig så ska du inte tro på det utan stå på dig! Annars finns det faktiskt andra bättre tjejer att hitta.

 49. GandalfGrå Says:

  @Joakim

  🙂 Det hjälper inte att slå på döda ting…som dörrar och skåp..! Det man ska göra i sådana situationer är att bara gå därifrån…eller bryta upp från förhållandet…skrika och gapa och säga till på skarpen …visst det kanske fungerar ett tag…men relationen växer ju inte direkt av att man ska gå i försvarsställning hela tiden…! Jag menar att ett förhållande bygger på ömsesidig respekt…hur ska man annars kunna behålla kärleken till den andre över tiden..varje gräl naggar förhållandet och kärleken man en gång kände för varandra i kanten..!

  Jag menar att i rådande samhällsklimat så indoktrineras kvinnor och flickor till att tro att det är deras rättigheter som går främst och det speglar sig i förhållandena i Sverige med världens högsta skillsmässostatistik..och singlar som lever både tråkigare och dyrare liv…! Det är ju ideologierna som strömmar genom samhället som påverkar sådant..och kvinnors beteende. Dessa strömmningar har funnits i Sverige i mer än 40 år…!

  Det är män som slår sina fruar..flickvänner som har dragit igång den här spiralen olyckligt för bra män naturligtvis och olyckligt för kvinnorna också som inte kan ändra sina värderingar utan är fast i sitt beteende som gör det svårt för män att ingå i ett förhållande med dom för rädsla av upprepning av gamla upplevda mönster…!

  Respekten mellan könen det är den som har försvunnit i vårt samhällsbygge…kvinnor leds att tro att det är helt okay för dom att dissa männen och männen dissar för att kvinnorna dissar….och inget gott kan komma ur den soppan och värre ska det bli enligt Reinfeldt.

  Visst ska det var jämställt men det måste ju finnas gränser även för jämställdheten det måste i varje förhållande finnas någon som har sista ordet..som det är nu bestämmer kvinnor hur vi ska ha det hemmet..och var vi ska åka på semester…dessutom håller kvinnan i 60-70% av alla ekonomiska beslut som görs i familjerna..! Vi har passerat jämställt för länge sedan..är samhället bättre eller sämre idag än 1960-1970.
  Jag ser hellre att det är mannen som har sista ordet i en familj..helt enkelt för att det är det naturligaste valet..starkast bestämmer…annars uppkommer ju de situationer där kvinnor moppsar upp sig och bråk blir oundvikligt…ett bråk som kvinnan inte har en chans att vinna! Då är det väl bättre att hon har gett med sig redan innan och insett naturens ordning.

  Läste någonstans att av hela världen ekonomi så utgörs 70% av hela köpkraften av kvinnor..det är alltså kvinnorna som konsumerar ” säkert inte alltid för sina egna pengar”….kanske vi ska sätta miljöaspekter på en sådan konsumtion….men det är väl männens fel det också..!

  //GandalfGrå

 50. Joakim Says:

  @GandalfGrå
  ”Jag ser hellre att det är mannen som har sista ordet i en familj..helt enkelt för att det är det naturligaste valet..starkast bestämmer…annars uppkommer ju de situationer där kvinnor moppsar upp sig och bråk blir oundvikligt…ett bråk som kvinnan inte har en chans att vinna! Då är det väl bättre att hon har gett med sig redan innan och insett naturens ordning.”

  Hörde jag rätt nu?! Du är alltså emot jämställdhet, demokrati och kompromiss? Skriver framförallt denna kommentar för att slippa stå till svars för din kvinnosyn framöver.

 51. GandalfGrå Says:

  @Joakim

  Vad är demokrati?

  Folket väljer parti eller person….den som får flest röster har makten och anses vara starkast och har under valperioden den beslutande makten….! Detta är demokrati..!

  Jämställdhet är en idé det är ingenting som går att väga på en silvervåg…jämställdhet mellan könen är önskvärt men det är också en utopi…det är omöjligt att ha fullständig jämställdhet…jag vet att det låter som att svära i kyrkan..åtminstone här i Sverige…vi kan väl vara överens om att vi vill ha så mycket jämställdhet som vi bara kan för rättvisans skull….men liksom med rättvisa finns det ingen absolut rättvisa.

  När det gäller jämställdhet så är det bara mannen som kompromissar om det som en gång i tiden kanske ansågs som mannliga privilegier….kvinnan kompromissar inte om någonting hon går ut som vinnare i varje situation…förutom kanske att hjärt/kärl sjukdommarna som tidigare var förbehållna mannen nu tagits över också av kvinnorna.

  Vart vill jag nu komma med detta resonemang…du säger att jag är emot demokrati det är jag inte för av naturen har varje man fått ett demokratiskt mandat på livstid i ett monogamt förhållande…han är starkast… därför om man lever i en demokratisk föreställningsvärd måste ju mannen ha makten..:) !!

  Jämställdhet så långt det bara går liksom med kompromisser det är helt OK med mig…bara den sista deffenitiva beslutande makten i en familj eller ett förhållande tillhör mannen…som är vald i den naturliga demokratiska process som kallas evolutionen..!

  Förutom i det fall mannen i familjen har abdikerat till förmån för sin kvinna jag kan ju inte tala om för andra hur dom ska ha det i sina förhållanden eller sina liv…!

  //GandalfGrå

 52. GandalfGrå Says:

  Jag glömde säga att i en demokratisk process finns det också en förlorare som måste finna sig i att vinnaren fattar besluten som rör alla…i en demokrati kan inte den svagare parten ta till vapen eller våld för att påtvinga sina åsikter på vinnaren..eller hur för då fungerar inte den demokratiska processen längre detta går att se som en allegori över familjen som kan ses som en liten microdemokrati…!

  Familjedemokrati = mannen slutgiltiga ordet, kvinnan finner sig i detta, är spelreglerna klara så gäller så mycket jämställdhet som möjligt..vilket inkluderar en hel del kompromissande…men för alla dessa steg krävs tvåvägsrespekt…och naturligtvis en stor skopa kärlek…! Där har du receptet för en lycklig och sund familj…!

  //GandalfGrå

 53. Lilla O Says:

  @ GandalfGrå

  För det första tycker jag det är oerhört lågt av dig att använda dig av ”härskartekniker” och kalla mig ”lilla vännen” och ”stumpan” är det ett sådant klimat det ska vara på den här bloggen Pär? Är det okej att tilltala andra så tycker du? När man för en diskussion är det oftast inte speciellt smart att börja nedvärdera resten som inte tycker som du GandalfGrå, man tröttnar liksom då.

  ”Att svenska kvinnor suger är ju rent statistiskt bevisat genom att ingenstans i världen är singlarna så många som just i Sverige…allt detta beror på de allt mer orimliga krav som ställs på män ifrån både svenska kvinnor och staten iform av lagar och bruket av lagar som förbiser männens behov och i stort sett alltid dömer till kvinnornas favör..!”

  Men flytta till nåt annat land eller bli bög då? Klart ingen kvinna vill leva med dig?

  ”Vad gör kvinnorna i det här landet dom sätter upp pjäser om att dom vill utrota männen försöker tvinga skolbarn att gå och se pjäsen sätter kvinnorna/flickor på sammetsstolar och männen/pojkarna på hårda stolar med strålkastare vända emot sig och där allt går ut på att spy galla över männen/pojkarna vad tror du det sänder ut för signaler.”

  För det första är väl regissören man? För det andra är det ingen som tvingar skolbarn, det var ett förslag att de skulle se den. Sen tycker jag att man får göra pjäser om vad som helst, gör en pjäs om antisemitism – varsågod, sen kan man diskutera vad man tyckte om den men man kan inte förbjuda det, det skulle vara sjukt om något. Ingen ska bli tvingad att titta men ingen ska förbjudas att sätta upp pjäser.

  ”Andra kvinnor kallar alla män för djur…sitt inte och säg att det inte spys galla över män….hur korkad är du om du inte förstår att det måste bli en reaktion på det..!”

  Ja, och andra män kallar kvinnor för kärringar och tycker de har nindre värde och ska stå i köket. Än sen då? Det talar inte för alla män, jag har hittills träffat en enda kvinna i mitt liv som sagt att män är djur och hon var bitter och får stå för sin åsikt, dra inte in oss andra kvinnor i det. Och kalla mig inte korkad, du är riktigt otrevlig i ditt sätt att ”diskutera”.

  ”Kvinnor skriver kampsånger om hur dom hatar män så mycket att dom vill slita oss i stycken där har du också lite galla lilla vännen, men du du tar illa vid dig om att någon säger att du suger du tar det personligt lilla vännen..ta och tagga ner lite och jobba på att bli en bättre svensk kvinna istället för att bli sur för att någon kallar dig ”oh du upphöjde gudinna” för någon som suger haha..!”

  Återigen talar inte det för alla svenska kvinnor – långt ifrån. Ge fan i att kalla mig lilla vännen annars finns det ju faktiskt väldigt stor anledning att spy galla över män som dig. Jag tar det inte personligt eftersom jag är förlovad och hittat min älskling så jag bryr mig inte det minsta om du inte kan tänka dig att leva med en svensk tjej – stick då som sagt eller hämta hem en thaifru? Ska jag tagga ner? Jag hoppas du skämtar? Jag behöver för övrigt inte jobba på att bli en ”bättre svensk kvinna” din idiot (ja, nu blir jag lika otrevlig som du var) ,säg inte åt mig hur jag ska vara, dessutom verkar jag ju vara en ganska bra svensk tjej eftersom jag som sagt ska gifta mig och bilda familj och det går utmärkt.
  Sluta säga att alla kvinnor tycker att män är djur, män ska dö och allt vad du skrev, det är ju så långt från sanningen man kan komma??? Hur många kvinnor känner du egentligen? Jag tycker det är en skymf att prata om vårt land och våra kvinnor så som du gör och jag är inte förvånad över att du är ensam.
  Jag förstår att du antagligen har en del problem med din morsa och eventuella systrar eftersom alla svenska kvinnor suger och du inte träffat en enda normal än, du kanske borde lösa det?

  ”Gott nytt år till dig stumpan..!! Och till din man kan jag bara säga beklagar sorgen…!!”

  Wow, gratulerar Pär Ström att det är den här nivån på din blogg, det känns ju oerhört tråkigt. Känns väldigt trist när man läser här av intresse, håller med ibland, ibland inte, försöker kommentera och får då ”stumpan” och ”lilla vännen” slängt i ansiktet och dessutom ett ”och till din man kan jag bara beklaga sorgen”, vilken nivå som sagt! Är det så ni alla tycker för då är det riktigt riktigt illa…Då antar jag att du tycker synd om Pär Ström då också GandalfGrå eftersom han också är tillsammans med en svensk kvinna?

 54. GandalfGrå Says:

  @Lilla O

  Hej lilla vännen..!

  Återigen ber du mig lämna Sverige…och/eller att skaffa mig en thai-fru…!

  Lilla stumpan du skulle må då eller hur….jag vill inte ha en relation jag vill inte ha de konflikter som jag redan har upplevt.. att dom ska upprepa… sig jag har fått nog av dom…jag har det bra som det är!

  Dina inlägg höjjer ju verkligen nivån på Pär Ströms blogg…du ber oönskade att lämna landet och kallar folk för idioter…och du som feminist måste väl ha klart för dig att man inte kan bli bög…det är ju något som man föds till…! Du är inte lika otrevlig som jag är du är mycket otrevligare..ingen kan ta det ifrån dig…!

  Att jag använder omskrivningar om dig i form av stumpan, lilla vännen m.m det var medvetet och avsiktligt för att jag genast visste att du är en sådan person som tar allra värst vid dig om någon skulle drista sig att kalla dig för det…du kan inte hjälpa det , det är det värsta du vet…det är t.o.m värre än att jag har åsikter som går stick i stäv med dina…!

  Vad angår kvinnorna i mitt liv..så är dom många..och naturligtvis är många av dom bra människor…men just i könsfrågan är vi nog som vissa säger väldigt lika Saudi-arabien fast omvänt..!

  Pär Ström känner inte mig och jag känner inte honom…att han har en fru…kanske jag hade i bakhuvudet någonstans….jag anar att om Pär har en livskamrat…så har han valt henne med omsorg..eller det kanske är tvärtom att hon har valt honom med omsorg…och jag hoppas verkligen att dom har ett bra liv tillsammans..!

  Skillnaden på Pär och mig är att jag förmodligen har upplevt helt andra saker..och Pär är den som får sota för oss som skriver på hans blogg….det är inte rättvist..men har man en öppen blogg så lär det ju alltid dyka upp människor med skilda åsikter och upplevelser…!

  Om man kallar sig för Lilla O kanske man får finna sig i att bli kallad för lilla vännen…men jag antar att du tyckte att det skulle vara lite gulligt och lite oskyldigt…!

  Du vill att jag ska lägga ned kritiken mot den svenska kvinnan när jag säger att hon suger….jag hör inte många kvinnor som säger något om feministernas kampsång…att män är djur eller värre..inte heller protesterar kvinnorna när pjäser sätts upp där de uppmanas till att göra sig av med halva jordens befolkning…då är den svenska kvinnan helt tyst vad är det för fel på er….!? Var är er empati då…?

  Kvinnor måste ju säga ifrån om dom tycker att det fel…men det görs inte i Sverige så vad ska man dra för slutsatser av den Svenska kvinnan då…! Antagligen att hon tycker att det som vräks ut mot männen är korrekt eller så väljer hon att hålla tyst för att hon själv är rädd för genuskomplexet och att förlora sitt jobb…!

  Hejdå Lilla Stumpan..!

  //GandalfGrå

 55. Lilla O Says:

  Du är galen. :O

 56. GandalfGrå Says:

  @Lilla O

  Javisst….vem är det som håller på med härskartekniker nu …kan man inte bemöta argument med argument..då ska motståndaren snuttefieras….då ska vederbörande kastas i madrasserad cell…!

  Patetiskt

  //GandalfGrå

 57. Lastkaj Says:

  Men det är ju ingen idé att argumentera med dig för du började ju med en gång att använda härskartekniker och förlöjliga mina åsikter, varför ska jag bemöta dig på något annat sätt då? Finns ju inget mer att säga, vi tycker olika, du hatar svenska kvinnor – jag gör det inte. enough said.

 58. Lastkaj Says:

  P.s Du kanske tycker bättre om detta nick än Lilla O? Jag bryr mig liksom inte, jag bara skriver något nick för att man måste göra det.

 59. GandalfGrå Says:

  @Schizzo

  Du får gärna visa var jag har skrivit att jag hatar svenska kvinnor någonstans….!
  Tillskriv inte mig några epitet som jag inte har….!
  Du har ju inga argument över huvud taget du bara gnäller ju över att jag har en åsikt…inget annat..!

  //GandalfGrå

 60. Lastkaj Says:

  Du skriver om och om igen att svenska kvinnor suger (bara uttrycket är ju roande i sig) och det tolkar jag som hat, sen när man tittar på andra kommentarer här uppe där du skriver:

  ”Jag ser hellre att det är mannen som har sista ordet i en familj..helt enkelt för att det är det naturligaste valet..starkast bestämmer…annars uppkommer ju de situationer där kvinnor moppsar upp sig och bråk blir oundvikligt…ett bråk som kvinnan inte har en chans att vinna! Då är det väl bättre att hon har gett med sig redan innan och insett naturens ordning.”

  Då ser man ju vilken kvinnosyn du har och då finner jag ingen mening i att diskutera med dig eftersom du inte är för jämställdhet som alla andra här är. Du är otrevlig, du är kvinnohatare och du verkar vilja leva kvar i medeltiden med ditt synsätt. En kvinna ska alltså ”inte mopsa upp sig” enligt dig – hon blir alltså fråntagen sin rättighet till en åsikt (trodde vi levde i en demokrati) och ska böja sig för mannens åsikter och ord och inte komma med någon egen vilja för annars blir det bråk (så alla män börjar bråka med sin kvinna om hon inte tycker och gör som dem?) jag tror jag börjar förstå varför du har haft problem med kvinnor! De ville kanske bli behandlade som människor och det var ju inte lika kul då förstås när du inte fick sista ordet jämt? Vi som lever i jämställda relationer kompromissar och pratar med varandra och både jag som kvinna och min partner som man får ha hur mkt åsikter vi vill, det blir inga bråk och ingen blir ifråntagen sina mänskliga rättigheter, bra va?

 61. GandalfGrå Says:

  @Schizzo

  Det jag säger är att svenska kvinnor slåss och bråkar med män som skulle kunna bunta ihop dem utan större problem..! Att dom sedan gör detta och sedan vid första tillfälle när mannen reagerar på kvinnlig misshandel det vill säga slår tillbaka…då utnyttjar dom samhällets vinklade syn och anmäler mannen som naturligtvis inte kan försvara sig mot anklagelserna..för ingen lyssnar på män som har blivit misshandlade av sin kvinna..!

  Kvinnor utnyttjar sin position som det svagare könet och andra mäns ”ridderlighet” för att alltid ses som offret fast det egentligen är dom som är våldsamma och de verkliga förövarna..!
  Visst det finns män som är våldsamma också men det ni feminister gör då är att gå ut och säga att det ligger en manlig kollektiv skuld i enstaka individers handlande vilket är totalt förkastligt..!

  Sådant gör män som mig verkligt arga för vi har inte förtjänat att bli behandlade på det sättet med lögner och förtal…och vi män har inte skydd i lagen för dessa övergrepp…!

  Likhet inför lagen är det första jag kräver, dessutom likställdehet inför rättviseapparaten är en annan sak.. och om inte det har med jämställdhet att göra då vet inte jag …då talar vi inte samma språk…och tala inte om att vara otrevlig det är DU som har kommit med krav om att JAG borde lämna landet ..kallat mig för idiot..och beordrat mig att ändra sexuell läggning…..kommer man med sådana påhopp då kan ju ingen seriös människa ta dig på allvar..! Det är den människa som kommer med personliga påhopp som är den verklige förloraren i en debatt…! Men jag förstår dig för dina argument är ju otroligt tunna..och om dom vore is skulle ingen våga ge sig ut på den..förutom du då..men om du skulle braka igenom var det nog ingen större förlust…;)..!

  Att du tolkar det som hat är inte samma sak som att jag har skrivit att jag hatar alla kvinnor….det är ju DIN tolkning…men du läser ju texter som fan läser bibeln…och ingen vettig/förståndig människa kan ju riktigt ta det du säger på allvar.

  Att jag tycker att de flesta svenska kvinnor suger är för att de är tysta precis som tyska folket var tysta under nazisternas övertagande av tyskland…ingen säger något om ett manifest som Solanas SCUM där en psykiskt instabil mordförsöksåtalad kvinna uppmanar till folkmord..på halva befolkningen…ingen ifrågasätter en sjuk kvinnas tankar..nej nej dessa tankar höjs istället till skyarna av kulturetablisemanget..feministiska organisationer..och även delar av statsapparaten…jag menar att det verkligen är illa ställt med förståndet hos dessa våldsbejakande kvinnor och män som stödjer detta tokeri…dom som stödjer detta kan helt enkelt inte själva vara friska så enkelt är det..! Dessutom har vi ju sett dessa tokar försvara Solanas skit i debatt med Pär Ström på Tv ..där det verkligen framkom vilka tomma tunnor dom är..!

  Appropå kvinnornas tystnad..i denna fråga…!

  ”Akta dig för folk som inte talar och hundar som inte skäller..”, kommer jag då genast att tänka på..! Eller ”Den mest tystlåtne brukar vara den som har högst tankar om sig själv..” , eller ”De tysta är inte alltid de kloka. Stängda kistor kan vara tomma..”
  eller kanske ”Den som håller tyst samtycker” vilket kanske är värst..!

  Slutligen en familj är ingen demokrati i samma mening som ett land…i den naturliga urvalsprocessen ”evolutionen” har mannen utvalts att vara beslutsfattande på livstid..samma princip som i ett demokratiskt val…starkast har den beslutande makten och det sista ordet.. i varje fall där oenighet råder…!

  Du har inte en aning om hur illa ett av mina förhållanden har varit…om du som kvinna hade blivit misshandlad i ett förhållande hade du haft alla samhällets till buds stående medel för att få hjälp..vi män har inte den situationen ..för det första blir vi hånade om vi tar upp problemet..om kvinnor som slår dessutom vi kan ju inte slå tillbaka för då blir saken så mycket värre för oss män..vi går inte till polisen, vi håller tyst och har skiten inom oss..!

  Jag har aldrig sagt att jag var ute efter det sista ordet i mina tidigare förhållanden..men det är jag nu..det har jag lärt mig att kvinnor måste hållas kort…annars försöker dom ta över hela ens värld..jag var en mycket jämställd man med svenska mått mätt…men jag är trött på den förbannade löjjliga millimeterrättvisa som ska råda..acceptens av våra olikheter som män och kvinnor måste få en mer framträdande roll i samhället som vi bygger för framtiden..!

  Nu är det mannens tur att ta tillbaka rättigheter..i samhället som har berövats honom..polis och rättsväsende måste börja inse att kvinnlig aggression är något som är mycket vanligare än vad man tror ”den växer fram i och med att feminismen har blivit allt våldsammare och ju mer makt statsfeminismen har fått” och att det är många män som iINTE vill eller ens törs slå sina fruar tilllbaka som blir slagna…en kvinna kan vara lika farlig som en man och minst lika aggressiv…!

  Det är inte heller konstigt att kvinnor har blivit aggressivare..när man betänker Solanas upphöja text…kivinnligt våld hyllas…alla måste ju förstå att våld är våld..eller är det för mycket begärt av etablisemanget och svenska politiker att förstå det..!

  Man kan inte hylla ett våld samtidigt som man säger sig bekämpa våld….det är ju en logisk omöjlighet..! Och gör man det ändå då är man en riktig fet och stor hycklare…!

  //GandalfGrå

 62. Lastkaj Says:

  Wow, du är kvinnohatare, din kvinnosyn är vidrig och du lever kvar i medeltiden. Men visst gå du runt och tro att det är naturligt och riktigt att mannen ska ha sista ordet. I min egen relation kompromissar vi och kommer överens, ibland har jag sista ordet ibland min sambo, det funkar utmärkt. Som sagt du måste haft stora problem i dina förhållanden eller med din mamma eftersom du har så snedvriden syn och är så bitter.
  Att tycka att det är helt okej att sätta upp en teater om man vill på och kring vad man vill är dessutom inte samma sak som att säga att SCUM är bra eller en sanning. Stor skillnad där. Dessutom tycker inte alla kvinnor ens att det är okej att det är en teaterpjäs?
  Jag tror vi kan lämna diskussionen för med dina uråldriga åsikter om att mannen ska bestämma och kvinnan ska sättas på plats så har jag inget mer att säga dig och jag kan lova dig att dina framtida förhållanden inte kommer lyckas kanon (om du inte hittar en bimbo som delar dina åsikter då). Ha ett braliv!

 63. GandalfGrå Says:

  @schizzot

  Du har dina åsikter jag har mina…bra…om du tror att det alltid är de nya tankarna över hur män och kvinnor bäst lever tillsammans…ok för mig…jag tror mer på det som var förut…kvinnor hade det bättre förr…dom var nöjdare och gladare…!

  Hehe att kalla mina åsikter för uråldriga och medeltida är det det som är dina argument….tydligen…saken är att det är ju inga argument det är påståenden.

  Samtidigt skiter du fullständigt i att läsa vad jag skriver så du är bara ytterligare en kommunistfeministtönt…som bara ordbajsar….för ordbajsandets skull.

  Jag skiter fullständigt i ditt förhållande..för du är antagligen så buttuggly..antingen med palestinasjal..eller en lila/purpurfärgad sjal och 60-tals tv-glasögon…jag skiter i era kompromisser…det som är intressant är hur länge din man kommer att stå ut med dig..eller vice versa…!

  Mannen ska ha sista ordet…så är det bara…för han är bäst och fattar de bästa besluten..och det är mannen som har det naturliga demokratiska mandatet….eftersom mannen är så mycket mer fysiskt starkare än kvinnan…! Mannen är klok…förståndig…och blir inte lika lätt hysterisk som kvinnor.. 🙂 han är bäst lämpad helt enkelt…!

  Återigen säger du att jag är kvinnohatare….HAHAHAHA……du ger mig hela tiden epitet…och försöker projicera saker om mig….med påståenden som inte är sanna….du är verkligen en tragisk och mycket patetisk person…som måste ta till lögner när du ”försöker” debattera” fullständigt löjjeväckande..!

  Japp jag har redan ett bra liv…och jag har redan ett par ”bimbos” på gång…så du behöver inte oroa dig för mitt privata liv…det kommer att bli finfint…!

  Under tiden kan du väl fortsätta och skramla runt…:) !

  ByeBye..!

  //GandalfGrå

 64. Lastkaj Says:

  Nej men det är ju inte alls uråldrigt och medeltid att skriva att mannen är bäst, fattar de rätta besluten osv, du är en mansgris inse.

  Pär Ström, sådana här dårar drar ner debatten och din blogg tyvärr, för jag antar att du inte är av åsikten att män alltid fattar de rätta och bästa besluten? Jag tror syftet med bloggen är att det ska vara jämställt, det jobbar inte Gandalf för över huvudtaget.

  Dessutom att ge sig på mitt utseende som om det vore relevant är ju bara lågt och visar dina extrema fördomar, jag kan informera dig om att jag är snygg, äger en palestinasjal som jag ibland om väldigt sällan använder däremot ingen lila sjal och jag använder inte glasögon….jag och min man har ”stått ut” som du yttrycker det med varandra länge och det verkar bara fortsätta så, vi älskar nämligen varandra och ser varandra som jämlika.

  Att du är en kvinnohatare är ingen lögn, det är bara att läsa dina vansinniga inlägg, det är sådana som dig som ger radikalfeminister ved till brasan, du har bara inte fattat det än.

 65. Lastkaj Says:

  Ska vi vara fördomsfulla tror jag att du är lönnfet och blek och använder chinos från dressman och ser ut som en tönt, men vad fan har det med saken att göra?

 66. GandalfGrå Says:

  @schizzot

  Hahahaha….du blir bara mer o mer roande att läsa….du har inte ett rätt….!

  Snygg …..hahaha…..med palestinasjal…japp..japp…!

  Dina inlägg innehåller inget av substans du är en sådan som bara kan skriva nedsättande på personnivå….men du kan ingenting vet ingenting…du är en nolla…!!

  Är det någon som drar ner debatten är det du…lilla vännen…allas vårt lilla palestinasjalsmonster…hahahah…patetiskt…!!

  Gå nu iväg och kompromissa med din stilige och älskvärde vänsterman…och sätt lite snoriga barn till världen som du kan indoktrinera…så att dom blir ” jämställda” små marxistiska palestinasjalsbärare precis som du.. det behöver vår redan överbefolkade värld…det är precis vad världen behöver ännu fler av din sort..hehehe.. suck..!!
  Ska inte vara en olyckskorp men vi får väl se hur länge ni står ut med varandra enligt skillsmässostatistiken i Sverige har ni oddsen emot er…så lycka till…!

  Du har inte ett enda argument ännu…!

  En sak ska alla ni andra som läser detta veta och det är att jag är för jämställdhet…så långt det bara är möjligt…men kvinnor ska inte ha rätten att slippa undan ansvar för det våld som dom står för, ska män straffas för sådant då ska samma sak gälla kvinnor…!

  Kvinnor har inte rätt att få straffrabatter som det är i nuläget…kvinnor ska inte längre kunna utnyttja att dom är det svagare könet i relationsvåld…! Kvinnor ska ha samma rättigheter OCH skyldigheter det är jämställdhet…!

  Kvinnor och män måste som barn lära sig om varandras styrkor och svagheter och lära sig respektera varandra redan från tidig ålder…inte detta trams som lärs ut i skolor och förskolor idag..där tonvikten läggs på att försöka sudda ut könsskillnader…det är mycket viktigare att lära barn respektera varandras olikheter..istället för att på konstlad väg försöka likaställa barnen och deras könstillhörighet..!
  Vi måste få till en ny pedagogik i Sverige som är grundad i sunt förnuft…och sunda värderingar gärna byggda på kristen etik och värdegrund..!

  Flickor luras att tro att dom är jämställda mannen/pojkar ifråga om styrka och aggressivitet…och växer upp i den tron att dom kan tala till en man på vilket sätt som helst ”sedermera även i relationer”…och luras att tro att dom kan göra det utan att det ibland får konsekvenser…och ibland även tragiska..!

  Det är ju bara dumt och förljuget att lura flickor att tro det…korkat helt enkelt och denna tro kan vara farligt för dem…! Det är att lura flickor helt enkelt…!

  Kvinnor tror sig ha rätt att slå män i relationer ”och gör det också oftare och oftare”…jag har sett det så många gånger på stan..jag har upplevt det själv…det är tur att jag är en snäll väluppfostrad man…annars hade vad som hellst kunnat hända…!

  Som jag har sagt tidigare är fullständig jämställdhet mellan könen en utopi som aldrig aldrig kan genomföras…det är en omöjlighet..av den enkla anledningen att vi INTE är lika i vår fysik, vi har inte samma sätt att tänka på…vi kan ha samma politiska ideologi som vår andra hälft men vi kan inte reagera på saker och ting på samma sätt och gör det inte heller….acceptans av att könen är OLIKA är viktigt för att vi ska kunna bygga bättre samhällen…!

  //GandalfGrå

 67. Lastkaj Says:

  Galning:)

 68. Andreas Says:

  Vadå bestämma?
  De är väl bara vara delaktig och säga sin ståndpunkt och tycke i förhållandet.
  Du skall inte köra över din kvinna men du skall inte bli trampad på heller.
  Sätt upp dina krav och villkor för hemmet likaså lyssna vad hon vill ha och därefter kompromissa så ni når halvägs.
  Svårare än så är de inte.
  Vill hon styra och ställa som mitt ex ville då vet hon vad dörren är idag.
  Idag vill hon ha mig tillbaka men de borde hon tänkt på innan.
  Ge och ta principen är de som ni skall banka in hos kvinnorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: