Tjej golvar kille – alla tycker det är OK

by

Det kom en insändare från en jämställdist:

Hej Pär,

Zappade igår den 29 dec kl 22 mellan kanalerna just innan jag skulle stänga av TV:n och då jag landade på ett av de populäraste programmen för ungdomar nämligen MTV:s ”Jersey Shore”  Jag kan inte programidén men som vanligt är det något med killar och tjejer i olika situationer.

Vad jag reagerade kraftigt emot var det som uppspelade sig. En upprörd tjej går rakt fram och ger en av killarna en riktig örfil. Därefter kommer några killar och lugnar ner henne men så fort det verkar lugnt så snurrar hon runt och med knuten näve så nästan golvar hon killen. En riktig misshandel enligt mig. Men reaktionerna är skrämmande. Killarna har allt fokus på karlen och hur allt snack går ut på att killar inte slår tjejer. Inte ett ord om tjejens beteende.

Jag vet inte hur man hittar länkar och sådant och det går kanske inte på MTV ens.

Men när nu så många av den nya generationen tittar på det programmet så tänkte jag det måste vara ett ämne för Sveriges bästa jämställdhetetslogg Genus-Nytt

Mvh
Anders

Det är oroande att media fortsätter att pumpa ut sådant här, eftersom det påverkar våra värderingar. Ungdomar (och andra) blir hjärntvättade att det är helt i sin ordning om en tjej slår en kille. Men gud nåde den kille som slår en tjej. Med den sortens värderingar kan vi aldrig få någon jämställdhet. Och faktum är att kvinnor inte har rätt att kräva full tillgång till före detta manliga privilegier om de inte släpper sina egna gamla privilegier.

Jag läste någonstans att många kvinnor tycker/tror att när de utövar våld mot en man så är det inte våld, eftersom de är kvinnor. Kvinnligt våld räknas inte, eller rättare sagt, det finns inte för våldet är ju inte våld! Denna värdering, om det stämmer att den är vanlig, måste rökas ut och det rejält. Kanske något för några av våra många genusforskare att ta tag i?

För övrigt 1: Språkrådet har tagit upp ordet ”tjejsamla” som ett nytt ord. Birgitta Lindgren, nyordsansvarig på Språkrådet, förklarar ordet så här i SvD: ”Det betyder att man inte samlar så maniskt som vissa killar gör, utan nöjer sig med några stycken. Det anses vara mer typiskt tjejer att samla så. Killar kan ju ofta bli nördiga i sitt samlande.” Läs mer här. Tack för tipset, Sara och Joakim!

För övrigt 2: Kvinnliga studenter presterar mer än manliga, oavsett ålder och studieform. Läs mer här. Tack för tipset, Sara. Detta förvånar inte – och jag tror att det behövs rejäl manlig skärpning på denna punkt. Annars bär det av ännu fortare än vi tror mot kvinnosamhället Amazonia.

För övrigt 3: Jag fick följande från Fredrik:

Jag läste idag  i Tranås Tidningen en artikel om att ammningen av bebisar  minskar. Tidningen hade intervjuat en barnmorska som angav några orsaker
1. Kvinnor stressade=mindre mjölk
2. Kvinnor ger upp för lätt
3. Överdrivet jämställdhetsarbete, kvinnor och män ska dela lika på allt, inklusive matning av bebis.

För övrigt 4: Jag såg den här puffen för ett inslag i Aftonbladet-TV:

Ja det var ju jämställt och fint – karlarna strider och deras fruar sjunger för dem. Väl avvägt risk management från somligas sida. Precis som det varit i hela världen sedan apor blev människor. Den dag jag läser att en grupp av enbart män sjunger för sina fruar som strider i en helkvinnlig bataljon (och då menar jag riktig strid, inte att gå omkring och ta kontakt med lokalbefolkningen) så konstaterar jag att vi fått jämställdhet. Se inslaget här.

Annonser

52 svar to “Tjej golvar kille – alla tycker det är OK”

 1. GandalfGrå Says:

  Ja våld är alltid våld oavsett vem som begår det…en kvinna ska inte kunna slippa undan för att hon är kvinna…!

  För mig är ju det synsättet en självklarhet…det jag vänder mig emot är att många män som är jämställdister utgår från att om det ska vara jämställt då får jag slå kvinnan tillbaka…!

  Det framkom aldrig om mannen som blev slagen i programmet slog tillbaka…gjorde han INTE det så förstår jag inte varför en massa andra grabbar ska behöva gå in och försvara tjejjen som gjorde fel och slog…då borde dom nog ha anklagat tjejjen istället…men jag har full förståelse för att killarna reagerade som dom gjorde..dom vill ställa sig in hos det täcka könet för att få lite fett på sylen…så enkelt är det…!

  Att som man slå tillbaka är ju inte jämställt det heller jag som är en ganska stor och kraftig kille skulle ju kunna slå en kvinna tillbaka till medeltiden…kvinnor har ju en känsligare fysik tunnare skelett och mindre muskler och vävnad som skyddar det..”säger ju en hel del”…om man som man slår leder ju det bara till att våldspiralen fortsätter och kvinnorna får vatten på sin kvarn..!

  Samhället måste verka för att den verkliga respekten mellan könen återskapas…den har funnits en gång i tiden…men det innebär en återgång till familjen och familjevärderingar och att mannens ord väger lite tyngre…just för att han är så mycket starkare ..det går inte att ha två bossar i familjen för då kommer det att skära sig…är det aldrig någon som frågar sig varför det finns en tydlig ordergång inom det millitära det är för att saker och ting ska flyta på så bra som möjligt…och inga tveksamheter ska råda..!

  Visst jag hade svårt att ta varje order jag fick i lumpen…men jag visste också att jag fick ett straff om jag inte gjorde som jag blev tillsagd…det kan vara viktigt att lära sig att kunna ta en order…i Sverige är det ju bara män som kan det…eftersom det i stort sett bara är män som gjort millitärtjänst..men det skulle även vara nyttigt för en tjej att lära sig!

  Visst kan jag se att det är en kvinna som bestämmer i en familj och har det sista ordet…men då måste det vara uppgjort från början…jag tror på demokratiska värderingar men inte inom familjen..det fungerar inte riktigt som man kanske skulle vilja att det skulle..! En preson måste ha det sista ordet om en familj ska fungera på ett hälsosamt sätt….! Det är varje fall mina tankar om våld i nära relationer…!!

  //GandalfGrå

 2. stina Says:

  Gandalfgrå: ”För mig är ju det synsättet en självklarhet…det jag vänder mig emot är att många män som är jämställdister utgår från att om det ska vara jämställt då får jag slå kvinnan tillbaka…!”

  Exakt!! Jag tycker mig se tendenser på diverse bloggar att allt fler rabiata jämställdister börjar titta fram. Vet inte riktigt vilket jag tycker är värst, feminism eller överdriven jämställdhet. Känns som att jag som kvinna förlorar på båda två i alla fall 🙂

 3. Är det mindre illa när en kvinna misshandlar? | Gealachs Blogg Says:

  […] blogginlägg om samma sak . Och ett till. UPPDATERING 31/12 2011: Ytterligare ett blogginlägg på samma tema Dela:FacebookTwitterMerRedditDiggSkriv utStumbleUponE-postLinkedInLike this:GillaBli […]

 4. Anna Says:

  Per,
  Du skrev i början av inlägget att mäns rätt att slå kvinnor är ett PRIVILEGIUM du inte tycker kvinnor har rätt att anamma hur som helst. Det läskiga är att jag tror att du menade det.

 5. gealach Says:

  Anna: Så tolkar jag inte det som står i inlägget och jag tror inte att det är så Pär menar heller. Målet är väl snarare att uppnå ett läge där det inte är OK för någon att slå?

 6. GandalfGrå Says:

  Jag är egentligen själv ett ganska dåligt exempel på det jag själv säger…jag ska krypa till korset och erkänna att jag faktiskt har slagit en kvinna en gång….!!

  I ett av våra otaliga gräl knäade nämnda kvinna mig i skrevet…och då brast det för mig det svartnade jag var rosenrasande..och drämde till henne…jag är inte stolt över det…och jag skämdes under en lång tid för vad jag hade gjort….men samtidigt där var liksom gränsen nådd…”detta skriver jag till er som tror att jag är någon slags Lilla Fridolf 😉 ”! Jag kan inte lita på kvinnor längre och jag kan inte lita på mig själv heller därför vill jag för att undvika detta inte längre försöka skapa ett förhållande…det känns som om jag har brustit i min egen övertygelse en gång så kanske jag kan göra det igen…och det vill jag inte…!

  Jag kan verka hård mot kvinnor men jag är nog ändå kanske snäppet hårdare mot mig själv..!

  Det jag däremot ser i vårt samhälle och i relationer är att kvinnor oftare och oftare tar till våld och hot om våld och hotar samtidigt mannen för vad som ska hända om han slår tillbaka….det blir omedelbart en anmälan och i det läget är mannen chanslös i vårt rättssamhälle som inte är ett rättsamhälle längre utan en feministisk fars…! Det är så mycket lättare för en kvinna att anklaga en man än för en man att anklaga en kvinna….för vem tror på mannen …i stort sett ingen…inte polisen inte åklagaren knappt ens försvarsadvokaten..!

  Detta trots att det är kvinnan som varit förövare under en mycket lång tid …så kan vi inte ha det vi måste även ge männen en chans att få förklara sig och tala om hur det egentligen har varit och vad som föregått i förhållandet till kvinnan…mannens ord måste igen börjas tas på allvar och allt som förevarit måste också kunna tas till räkningarna innan man dömmer en man…!!

  //GandalfGrå

 7. Jay Says:

  Det var väl snarare så att man tolkar det som ett kvinnligt privilegium att få slå vilt omkring sig (mot män) men inte själv bli slagen.
  Det ”privilegiet” måste kvinnor ge upp, om jag nu tolkar texten rätt.

  I övrigt – jag tycker att det är en stor förlust att ta till knytnävarna. Men jag skulle själv inte tveka en sekund att försvara mig om jag blir misshandlad – vare sig det kommer från en man eller en kvinna.

 8. ID Says:

  Högern kom till makten genom ett cyniskt tillämpande av relativismen i form av politiskt nyspråk vilket tvingades på och lurades i massan. (Men även historien skulle skrivas om. Tänk bara på hur moderaterna förvanskat sin egen historia genom åren.)

  De relativistiska problemen vilka tusentals människor ända sedan 20-talet försökte eliminera (genom att presentera olika former för etisk levnad mellan individer med individen som mål – alla för en, en för alla, dvs. en sorts socialistisk liberalism, varför man också outtrötligt bedrev en ärlig kritik av Sovjetliknande styren, till skillnad från de reaktionära förvanskande förenklande typer, som t.ex. Popper) – använde högern på tvåfaldigt sätt:

  1) som en ypperlig möjlighet att skapa nyspråk (a blev icke-a och vice-versa) och detta kallades ”liberalism”

  2) bedra den obildade massan genom att hålla tyst om de intellektuellas verkliga syften vilka stämplades som relativistiska, nihilistiska, postmodernistiska etc.

  Det POSITIVA, som i själva verket var det äkta liberala (t.ex. Frankfurtskolans eller franska skolors otaliga arbeten till för ett fungerande värdigt samhälle) trodde nu massan var roten till allt elände (negativt sken) och det NEGATIVA, dvs. de problem vilka dessa intellektuella brottades med blev täckmantel (positivt sken) för högern att erhålla makt, alltså under ytan ”liberalism”.

  Så vad gör denna höger som fårskallar röstat fram med sin fortsatta hjärntvättning dirigerad av oåtkomliga krafter via en och annan betald mörk SA-själ?

  Övergrepp på den ena liberala principen efter den andra – varje dag är det en ny individuell frihet man bespottar.

  Det ironiska i det här: såsom några äckel i Sovjet förstörde en god idé genom att använda ORD för att säkerställa sitt eget kapital, på samma sätt använde högern ORD för att säkerställa sitt genom vilket den våldfört sig på liberalismen ända från början

  Något som inte är en hemlighet längre, så den var tvungen att hitta sig en ny kropp – feminism: totalitarism i namn av jämställdhet

  Och feminismen har äntligen hittat sitt hem.

  Vänstern då? Tillintetgjorts både inifrån och utifrån! Typiskt.

  Språk är makt! Efteraparen (sötisen, Liberalen mfl, rabiata ”jämställdister”) har själva NOLL makt.

  Därför har det gått som det har gått…

  Låt det då gå åt helvete!

  Det är hopplöst.

 9. Anna Says:

  Hej Pär,

  jag tycker att det är jättekonstigt du har en genusblogg som inte har någon som helst utbildning inom genusvetenskap.Kanske vore bättre om du hade en blogg om teknisk fysik istället? Då kunde du basera dina åsikter på riktig kunskap istället för lösryckta subjektiva påståenden. JTill exempel, jag är molekylärbiolog och jag skulle ju inte starta en blogg om psykologi.

  MVH Anna

 10. michael Says:

  Anna.
  Eftersom genusvetenskap inte är någon vetenskap utan feministisk ideologi så är det bara ett plus att inte läst det när man sysslar med jämställdhet

 11. Sanna D Says:

  @Anna:

  1. Genusvetenskap är inte en vetenskap. Det är en politisk åsiktsmaskin med en egen agenda som inte får ifrågasättas. Det är därför det är så viktigt att personer som Pär kommer fram och rör om i grytan och visar på obekväma sanningar.

  2. Det finns massvis med bloggar om mode skrivna av personer som inte gått någon designutbildning, bloggar om datorer som skrivs av personer som inte läst till civilingenjör i datateknik, bloggar om politik som inte skrivs av personer som läst statsvetenskap, osv. Inget konstigt med det alltså.

  3. Det finns andra sätt att inhämta kunskap än via studier på högskola. Jag skulle tro att Per är mer påläst i ämnet än många av de som blivit indoktrinerade på någon av landets flummiga genusutbildningar.

 12. Leif Says:

  @Anna
  Borde inte alla som bloggar om bilar också lämpligen åtminstone ha gått fordonsprogrammet på gymnasiet? Du upprepar bara det oändligt tjatiga feministmantrat att man måste ha ”läst på” för att diskutera snilleblixtar från genusvetare.

 13. Jocke K Says:

  @ Anna

  Vet inte om du är seriös men om du är det så är det nog bland det dummaste jag läst här.

  Om man resonerar som du så kan man inte heller starta en blogg som handlar om musik eller film till exempel om man inte har någon utbildning inom de områdena.

  Dessutom baserar han inte sina åsikter på lösa påståenden utan på vetenskap och fakta, till skillnad från många feminister. En stor del av genus”vetenskapen” t om är något som är baserat på subjektiva lösryckta påståenden.
  Är det någon som är noga med att ha belägg för det han säger så är det väl Pär Ström?

  Och Pär Ström är trots att han inte har läst genus”vetenskap” mer än tillräckligt insatt för att kunna ha åsikter om den, om man har läst den här bloggen och inte sett det då kanske man ska ta och fundera på en synundersökning.

  Nej, det var inte ett särsklit begåvat inlägg av dig, minst sagt. Men vad mer kan man förvänta sig?

 14. Matte Says:

  Angående att vissa kvinnor tror att de har rätt att slå en man utan att det händer något, och att andra män hjälper kvinnan som slår mannen genom ridderlighet.

  För det första måste dessa kvinnor förstå att deras skit också stinker. De ska straffas för det de gör enligt lagboken. Lagboken ska vara könsneutral, de är inte barn och de ska inte ha straffrabatt.

  Män ska inte slå tillbaka om de inte måste försvara sig. Sjunk inte till hennes nivå, anmäl och undvik henne.

  Ridderligheten måste bort om inte mannen är förövaren. Vi ska sluta lära ut att man slår inte en tjej, vi ska lära ut att man slår _ingen_

  Media måste sluta rycka åt axlarna när kvinnor slår.

  Använd sunt förnuft.

 15. Mr Galahad Says:

  Som flera redan påpekat så är vi indoktrinerade både med instinkter men även med den rådande politiska kulturen att man aldrig under några som helst omständigheter får slå en kvinna.

  Detta är fel!

  Om en kvinna eller någon man (kvittar vilket) hotar, försöker slå eller lyckas slå dig. Så har du laglig rätt att försvara dig. Det har inget med jämställdhet att göra utan är en ren mänsklig rättighet.
  Det som har med jämställdhet att göra är vår nuvarande syn på användandet av våld mot en kvinna. Någon undrade om killen på TV slog tillbaka och det vore väl egentligen en ganska naturlig reaktion ifrån den som blir slagen. Men det är väldigt osannolikt att han gjorde det. Bland andra män och inför kameror så skulle extremt få män bära hand på en kvinna, helt oavsett vilken grad av våld hon använt. Den som gör det skulle dessutom förmodligen tvingas försvara sig emot de andra männen som då skulle komma till hennes hjälp.

  Man slår inte kvinnor – varför inte då?

  Under min tid som ordningsvakt fick vi omhänderta åtskilliga kvinnor och ibland under våldsamma former. Det här var innan mina ögon öppnades för den indoktrinering som samhället utsatt oss för så vid den här tiden så behandlade jag dessa kvinnor med silkesvantarna på. De slogs, sparkades, klöste och i något fall använde de olika tillhyggen som kniv, hårspray (väldigt effektivt om man spruta det i ögonen), nycklar och mycket annat.
  Vi lade ned otroligt mycket mer tid på att försöka prata dessa tjejer tillrätta istället för att bunta ihop henne i väntan på polisen. Inte en enda gång under mina 2 år i dörren fick någon av dessa kvinnor ett slag ifrån mig eller någon av mina kollegor. Männen däremot har fått ta emot fler slag och sparkar än jag ens kan minnas.
  Så här skev är vår värld fotfarande idag.

  Lagen om nödvärn gör inte skillnad mellan kvinna och man.

  Kanske skulle världen behöva se resultatet av kvinnors dåliga beteenden genom att män började försvara sig mot det med lagligt våld. Om varje kvinna som gav en man en örfil fick en rak höger i gengäld så skulle det innebära att ett mycket stort antal kvinnor skulle tvingas förklara varför de går omkring med ett blått öga eller andra skador. De flesta utomstående skulle förmodligen anta att deras man/pojkvän eller annan man har slagit dem men få skulle tro anledningen.

  Kanske skulle bilden av kvinnan som det ständiga offret rämna vem vet.

  Alla har rätt att försvara sig helt oavsett vilket kön den som attackerar dem har. Allt våld som faller innanför ramarna för ”inte uppenbart oförsvarligt” är att anse som befogat.

  Mvh
  //Mr Galahad

 16. Joel Bergqvist Says:

  Anna, har du åsikter om andra politiska frågor där du inte har utbildning? Genus är bara en politisk ideologi, inte en vetenskap.

 17. GandalfGrå Says:

  Jag funderar lite på det här med att skämmas och skam…! Jag gjorde det när jag efter att i ett trängt läge slagit en kvinna…jag skämdes som en hund och hade ett väldigt dåligt samvete…!

  Frågan jag ställer mig då skäms aldrig kvinnor för sitt beteende…jag vet inte men jag anar att dom faktiskt inte gör det fastän att dom beter sig jävligt klumpigt och idiotiskt…!

  Men har man fått höra efter att man har slagit en man ”you go girl” eller”girlpower” eller power to you girl” och alla andra floskler som tar kvinnors idiotiska beteende i försvar…!

  Detta beteende som godkänner deras beteende måste bort…kvinnor måste också skämmas när deras fördämningar brister kvinnor har inte större rättigheter till våld än män..och dom borde verkligen tänka igenom saker och ting och ransaka sitt samvete…det ska inte längre gå att skylla på att men jag är ju bara en stackars liten kvinna…det är mig det är synd om inte den jag slagit…!

  Fast det är nog långt dit där kvinnor åter skäms för sina handlingar…kanske blir det när ”Skam går på torra land” som det åter igen blir en sanning i Sverige..!!

  //GandalfGrå

 18. Medborgare X Says:

  Anna!

  Just eftersom Pär Ström har läst teknisk fysik, som är en del av den riktiga vetenskapen (science=naturvetenskap), så är han ytterst lämplig att kommentera och påpeka brister i genus”vetenskapen”!

 19. Jocke K Says:

  Dagens genusvansinne:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14149478.ab

  Började kolla lite i almanackan men upptäckte att det inte är 1 april. Däremot är det nyårsafton. Tur att nådens år 2011 snart är över.

 20. Abra Says:

  Det har gått från ett signalvärde där kvinnor har rätt att ge en örfil för ogentlemannamässigt beteende hos en man till

  att bli ett verktyg för kvinnor att utöva makt.Precis som det varit för män i många tusen år Skillnaden är att samhället fortfarande ser kvinnlig rå misshandel som ett signalsystem.

  Det är lika kränkande som när män slår. Punkt!!

 21. GandalfGrå Says:

  Cudos till Pär Ström och alla andra civilingenjörer som förmodligen har klarat den svåraste och tuffaste utbildningen som finns i Sverige…!

  Jag vet jag kom inte igenom första terminen med matematik som fick hjärnan att vrida och vända sig i skallen..!

  De personer som klarar sig igenom alla tentor på civilingenjörsprogrammen dom ser jag upp till…för dom kan ta till sig nya fakta fort och är verkligen skärpta ..problemlösare..!

 22. ConZor Says:

  ”Vi får inte bara se på när kvinnor blir slagna”
  ”Fredrik Reinfeldt: Regeringen har en handlingsplan – men alla medborgare måste engagera sig” – http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article14146551.ab

  AB forsätter även med sitt granskande av mäns dödliga våld mot kvinnor och INTE dödligt våld i nära relationer ”Nyårslöftet: Vi slutar aldrig räkna kvinnorna” – http://www.aftonbladet.se/nyheter/dodadekvinnor/article14144848.ab

 23. Info Says:

  FREDRIK REINFELDT HAR LÖST VÅLDSPROBLEMET

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article14146551.ab

  Ny jättemoské ska byggas i Östersund.

  Gott Nytt År önskar
  Fredrik

 24. Lasse Says:

  Vad beträffar kvinnor som slår män och att det skulle vara ok eller rättfärdigat i vårt samhälle är något som ligger långt tillbaka i tiden.

  Finns en rad Svenska filmer där det förekommer bl.a Rallybrudar.

  Man kan ju undra var alla kraxande feministers röster finns när det gäller ovanstående.

  Tystnad råder och feminismens dubbelmoral gör sig återigen påmind.

  Den finns en mängd feministiska normer, dubbelmoral är den mest utmärkande.

 25. Jocke S Says:

  Mäns större muskelstyrka har alltid utnyttjats, av makthavare och av kvinnor. Klart att det slagit tillbaka ibland, och att en minoritet män missbrukat det.
  Men så här har man i alla tider även lärt män våld, och idag kan alltså kvinnor utöva visst våld mot män utan samhällets fördömande. Kvinnligt våld har tredubblats på tio år.
  Så skapar man ännu en våldsspiral.
  Dessutom är kvinnliga provokationer, sexuella och psykiska, en faktor som naturligtvis spär på våldsspiralen.
  Plus medias och statens ”mäns våld mot kvinnor” ytterligare en kontraproduktiv provokation mot män.
  Den politiska dumheten och opportunismen fortsätter i landet, tjänstviiligt spridd genom media med DN och SVT i spetsen.
  Vad göra, gott folk?

 26. Man & Woman United Says:

  @ stina gandalf

  Stina har du länkar till det du nämner? Vad säger det ifall det stämmer,att folk medvetet riskerat förlora förtroendet för rättsväsendet. Varje fall behandlas inte individuellt och ankeltivt utan ifrån en feministisk könsmaktsordning. När statsfeminismen fundamentalt infört miljard på mäns våld mot kvinnor får det konsekvenser för det är ställt utom allt rimligt tvivel att män slår kvinnor! Därför fälls män hellre än frias. Då stämmer dessutom signalerna och allvarliga mörkertalet om oskyldigt och felaktigt dömda från http://www.rättsstatensvänner.se http://www.rsorg.se
  och Rättssäkerhets rapporten ”Felaktigt dömda” av Göran Lambertz.

  När statsfeminism tillåtit rasera rättssäkerheten inom svensk rättsstat. Ett totalt misslyckande för världens mest jämställda land i världen.

  Apropå föreställningen om stor stark man inte kan bli slagen av liten späd kvinna

  ”När mardrömmen blev sann” av Glenn Forestgate

  När mardrömmen blev sann – Glenn Forrestgate – Bok – Adlibris
  Pris: 119 kr. Inbunden. 2010. Skickas från oss inom 1-2 vardagar. När Glenn, en vanlig kille och Bajen grabb i …
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx

  HON misshandlade honom – HAN fick fängelse « GenusNytt
  12 mar 2011 … Belyser den obelysta halvan av genusfrågan … HON misshandlade honom – HAN fick fängelse. Pia Larsson erkänner … Jag nämner inte det faktum att jag varit den som slagit. Nej, här …
  genusnytt.wordpress.com/2011/03/12/

 27. John Nilsson Says:

  ConZor säger, kl. 12:00:
  ”AB forsätter även med sitt granskande av mäns dödliga våld mot kvinnor och INTE dödligt våld i nära relationer ”Nyårslöftet: Vi slutar aldrig räkna kvinnorna” – http://www.aftonbladet.se/nyheter/dodadekvinnor/article14144848.ab

  Vore spännande om Aftonbladet vill göra en liknande känslomässigt präglad sammanställning, med foton och allt, över alla de (arbetstagare) som dödats i arbetslivet under samma period, 2000-talet (de senaste tolv åren):

  För tiden 2000-2010 gäller följande siffror (inga siffror klara för 2011 än av naturliga skäl):
  Dödsfall i arbetet bland män (arbetstagare):
  40+41+43+48+39+48+53+58+49+31+48 = 498 st

  Dödsfall i arbetet bland kvinnor (arbetstagare):
  3+5+4+2+8+5+1+7+5+4+1 = 45 st

  En osynliggjord genusfråga?

 28. Aktivarum Says:

  Anna:

  ”jag tycker att det är jättekonstigt du har en genusblogg som inte har någon som helst utbildning inom genusvetenskap.”

  Är det inte märkligare att genusvetare inte har någon som helst utbildning i vetenskap? Pär Ström är ingenjör, det finns ingen chans i världsrymden han blev det utan att förstå vetenskapens grunder. Förr i världen om man ville ha garantier en bro höll vad den lovade så placerade han helt enkelt ingenjören under bron vid invigningen. Om den kollapsade så skulle nästa ingenjör motiveras till ett bättre jobb.

  ”Kanske vore bättre om du hade en blogg om teknisk fysik istället? Då kunde du basera dina åsikter på riktig kunskap istället för lösryckta subjektiva påståenden.”

  Vetenskap är riktig kunskap. Du kan inte gärna bli mycket verkligare än risken att få en raserad bro i huvudet. Genuvetare som jämförelse vilken risk löper dem? I Norge påstod de utbildade genusexperterna att kvotering i styrelser skulle leda till fler chefer,

  Vad tror du hände när detta visade sig vara helt felaktigt?
  Ingenting!

  Först när Harald Eia i Hjernevask fick det på kamera hur lite de bryr sig om annat än egna åsikter först DÅ så kom de negativa reaktionerna när den riktiga världen kolliderade med genusvetenskapens fantasivärld.

  Precis som i Sverige där det var ok att jobba på ROKS och förakta män tills Evin Rubar fick på kamera att ”Män är djur och vandrande dildos”

  Inte för att jag tror de är ett dugg bättre nu men de är i alla fall medvetna om att de agerar i strid med vad folk i allmänhet accepterar så nu får de sitta i sina mörka källare och hata män. Festen där man kunde göra det öppet är slut.

  ”JTill exempel, jag är molekylärbiolog och jag skulle ju inte starta en blogg om psykologi.”

  Den dag du eller dina lärare förespråkar politisk användning av PCR som inte stämmer med hur folk vill ha sitt liv så kommer du att se massor av bloggar där personer som inte är mokelykärbiologer skriver om fältet också.

 29. John Nilsson Says:

  Källa till det ovanstående:
  http://www.av.se/dokument/statistik/dodsfall/2010/Dodsfall_kon_arbtagare_1955-2010.pdf

  ***

  Gott slut och Gott Nytt År till er alla, och i synnerhet till Pär som gör ett fortsatt storartat arbete för att lyfta mansfrågorna och alla mäns rätt till respekt i samhället!

 30. Connor Says:

  Systemic gendered violence?

  http://www.avoiceformen.com/feminism/systemic-gendered-violence/

 31. Eke Ekorre Says:

  Anna skriver: ”Per,
  Du skrev i början av inlägget att mäns rätt att slå kvinnor är ett PRIVILEGIUM du inte tycker kvinnor har rätt att anamma hur som helst. Det läskiga är att jag tror att du menade det.”

  Det han menar är att det har varit och fortfarande är ett privilegium för KVINNAN att få slå mannen utan konsekvenser.

  Och om kvinnan vill ha andra privilegium i samhället så behöver hon antagligen ge upp detta.

 32. Eke Ekorre Says:

  Anna skriver: ”jag tycker att det är jättekonstigt du har en genusblogg som inte har någon som helst utbildning inom genusvetenskap”

  Det finns många som tycker att genusvetenskap mera är en politisk idé än en ”vetenskap”. Och som politisk idé bör den diskuteras även av de som inte är ”cerifierade”.

  Om du vill se både din sida av saken, men också en mer traditionell vetenskaplig syn av saken, at en titt på Norska ”Hjernevask”. YouTube + diskussion här:
  http://www.pellebilling.se/2011/12/hjernevask-del-1-jamstalldhetsparadoxen/

  Om du är intresserad av genusvetenskap som ämne bör du ta en titt på ”Hjernevask” vad din åsikt än må vara i slutändan. Delta sedan gärna i diskussionen!

 33. Gonzo Says:

  Aftonbladet om mäns våld mot kvinnor
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/dodadekvinnor/article14144848.ab

  När får vi se artiklar om kvinnors våld mot män, svartas våld mot vita, ungas våld mot äldre, blondas våld mot handikappade, turkars våld mod göteborgare??

  Varför denna snäva indelning? Dom flesta som misshandlas och mördas är faktiskt MÄN.
  När ska dom våga ta upp det faktumet? När ska vi kunna köpa det ”vita bandet som stöd för männen”?

  Man väljer också att klumpa i hop alla fall och alla gärningsmän till en stor klump, dvs MÄN. Alla män är lika, alla män har samma känslor och dödar och slår av samma orsak.

  Män slår för att dom hatar kvinnor och inget annat.

  Män som hatar kvinnor lever med kvinnor?
  Män som hatar kvinnor dödar henne när hon vill lämna honom?

  Hur många karl hatande kvinnor skulle välja att leva med en man?

  Orsaken till våldet är lika varierande som antalet fall.

  I många fall är det missbruk med i bilden, antingen från mannen, kvinnan eller båda parter.

  I många fall är det psykisk sjukdom som är orsaken

  I andra fall så är det helt enkelt så att dom bråkar. Antingen mannen eller kvinnan eller så bråkar båda två.

  Visst måste vi stoppa våldet men vi måste förstå och acceptera orsaken till våldet.
  Kräv bättre resurser för att hjälpa missbrukare
  KRÄV bättre hjälp och stöd för psykiskt sjuka män, i många fall så har mannen faktiskt vänt sig till vården utan att få hjälp (Ännu en sviken man)

  Att jag som man skulle ställa mig upp och försöka få en psykiskt sjuk man eller missbrukare att sluta slå är ju helt hopplöst.

  Jag hoppas innerligt att Claes Borgström gör ett tappert försök. Det kan tyvärr bli det sista han gör. Psykiskt sjuka människor är inte att leka med. Men som karl är han väll beredd att ta den risken för att impoera på damerna.

  Jag har själv sett lite av vad psyksjuka människor kan ställa till med.
  I detta fall en KVINNA och MAMMA.
  Tro mig, det finns INGET som kvinnor kan göra för att ”ta ansvar för kvinnors våld och vrede”.
  INGET. Det är så sjukt så man måste uppleva dessa individer själv.

 34. ConZor Says:

  OT:

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2665900/manga-doda-och-skadade-i-somalia

  ”I papperstidningen var detta bara en mindre notis: Två anställda vid Läkare utan gränser (MSF) sköts ihjäl i Somalias huvudstad Mogadishu i torsdags.”

  Men det enda kön som nämndes var att de två anställda var män som hade blivit dödade.

 35. Gonzo Says:

  Anna säger:

  ”Hej Pär,
  jag tycker att det är jättekonstigt du har en genusblogg som inte har någon som helst utbildning inom genusvetenskap”

  Det finns människor som är troende och till och med bloggar om sin tro trotts att dom inte gått i koranskola i Affghanistan.

 36. lars Says:

  jag tycker det låter lite roligt när ni talar om kvinnor som slår en man som om hon inte vore kapabla att ge mer en än örfil .en kvinna som slår med knuten näve kan skada lika bra som en man det behövs inte så mycket kraft för att skada en människa .finns gamla visdomsord ”Bättre är att bo i en vrå på taket än att hava hela huset gemensamt med en trätgirig kvinna” 🙂

 37. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Anna

  Mycket bra sagt: tycker man inte att det är okej att kvinnor får slå män, så tycker man att det är okej att män slår kvinnor. Helt rätt.

  Helt rätt också att Pär Ström inte ens borde få ha en blogg och uttala sig om jämställdhet, eftersom han inte är en feminist som läst genusvetenskap!

  Ni andra som inte håller med Anna är bara okunniga och hatar kvinnor!

 38. UCA Says:

  Nödvärnsrätten tillkommer alla oavsett kön. Självklart bör man freda sig från brottsliga angrepp varesig det råkar vara en man eller kvinna som angriper.

  Mitt råd: Polisanmäl. Även om det inte är du som är personligen drabbad. Kanske då kan de som tror att kvinnors våld mot män är ursäktligt eller mindre brottsligt inse att så är inte fallet.

  Att inte anmäla får till följden att det dels inte syns i statistiken hur det verkligen ligger till samt att våldsutövaren lär sig att det inte medför några negativa konsekvenser för dennes del.

  En positiv bieffekt av att protestera genom att anmäla blir att statistik, som används för att visa på hur mycket värre män är, kommer mitigeras.

 39. Ingemar Elfgren Says:

  Det framgår inte vad som hade hänt innan. Hon kanske hade fullt fog för ge sig på drummeln, vad vet jag?

 40. UCA Says:

  Att vara förnärmad eller verbalt provocerad gör det inte tillåtet att fysiskt angripa någon annan. Jag tror inte många skulle vara beredda att kommentera en situation där en man slagit en kvinna enligt följande: Han kanske hade fullt fog för att ge sig på henne?

 41. JHJ Says:

  Bara gamla gubbar och kärringar som blir upprörda. För mig är det helt självklart att slå tillbaka om någon ger sig på mig, man eller kvinna. De får stå sitt kast, helt enkelt. Det vet jag är en vanlig inställning bland killar i min ålder. Att man sedan kan göra en produktion av att ”man slår inte kvinnor” är helt enkelt för att säkra fitta om man är i ett sällskap där den sortens dumheter uppskattas. Ungefär som att ljuga offentligt om hur fascinerad man är av mångkulturen fast man bor i ett helsvenskt villaområdet, typ.

  Att sedan en massa gamla kärringar av båda könen och representanter för primitiva kulturer som i Jersey Shore går och hetsar upp sig när en brud får på käften är liksom bara humor. Den som tar till våld får helt enkelt finna sig att bemötas med våld.

 42. Mattias Says:

  Nya ord: Tjejsamla låter som man inte kommer få nytta av. Har inte så mycket och säga om det mer än förklaringen har väl sin upprinnelse att vi i en gång levde som jägare och samlare. Jag tror att män var diskriminerade redan på den tiden. Männen var de som både försvarade flocken, jagade och samlade. Kvinnorna var mest hemma och födde otrogna barn. Orsaken till mannens speciella och övervakande / kontrollerande svartsjuka är kvinnans otrohet.

  Nytt ord jag skulle vilja införa i svenska akademins ordlista är herrturism.

  Det speglar bättre verkligenheten för den sk sexturismen.

  Samt könsröta för vinklingen av bla denna. Man kan alltså påstå att Aftonbladet är könsruttet.

 43. Flemming Says:

  Angående det utbredda våldet mot män som nu feministerna vill utöka: Bilden kommer om några år visa en man som hålls fast i ett standigt grepp av en feminist och sparkas i skrevet av en kvinna medan små förtryckta män med bebisar jublar runtom. Den utsatta mannen (patriarkatet) viker sig av smärta och sjunker ner i en stilla suck. Detta är vad som väntar våra skol och dagisbarn att få se i framtiden när feminismen avancerat och ryckt fram några hack till.

 44. PK-epidemin Says:

  Man kan säga att evolutionen här har gjort sitt jobb genom att eliminera de otrogna. Bilderna från Aftonbladet visar slampor från det förgångna året, inget annat.

 45. PK-epidemin Says:

  ..den kommentaren hamnade visst i fel tråd..

 46. President Says:

  Jag förstår att per ström får folk förbannade. Jag förstår att feminister eller så kallade antijämställdister blir provocerade och förbannade. För ni är inte vana att folk säger ifrån. Och ni är inte heller vana med att folk visar en annan sida av vad ni trodde var sanningen. Att visa att kejsaren är naken smärtar.

 47. JockeH Says:

  God notering Aktivarum. Man ska ej heller glömma att vi behöver också minnas vad vi lärt oss, vi behöver kunna tänka logiskt och utesluta självmotsägelser, vi behöver klä högre abstraktioner i begrepp, etc. 🙂

 48. Privelegiet att bruka våld! « fittstimm Says:

  […] Men jag å Tom undrar vilka priviligegier Pär tycker kvinnor=feministrar ska släppa för att få bruka våld? https://genusnytt.wordpress.com/2011/12/31/tjejen-slar-killen-alla-tycker-det-ar-ok/ […]

 49. Jajamen Says:

  JämställdhetsFeministerna;

  Du har ju dock inte läst kommentarerna före ditt inlägg… faktum är att Pär lägger fram rätt statistik och inte eller påhittade artiklar om olika slags könsdiskriminerade fall…
  Sedan vill jag också tillägga att vi bor i Sverige med åsiktsfrihet och tryckfrihet osv… Det är bra att såna som pär finns.

 50. Joel Bergqvist Says:

  Ingemar Elfgren:
  Tänker du lika dant när en man slår sin fru? Hon kanske inte hade städat, då är hon värd ett kok stryk eller?

 51. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Ingemar Elfgren

  Exakt! När en kvinna misshandlar en man måste man alltid tänka ett steg längre och fråga sig vad han gjort sig skyldig till och vad han är för en drummel. Förmodligen förtjänade han att bli nedslagen.

  Våld mot kvinnor är dock alltid fel. En kvinna förtjänar, till skillnad från en man, aldrig att bli misshandlad.

 52. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Joel Bergqvist

  Nej det är ju en HELT annan sak! När en man slår en kvinna är det ALLTID fel och brottsligt. När en kvinna slår en man, så har drummeln till karl förmodligen förtjänat det. Det måste du väl förstå?

  Ingemar Elfgren är socialsekreterare och feminist – så han vet att endast män kan förtjäna att bli misshandlade och att endast våld mot kvinnor automatiskt är fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: