Krönikör: Mäns fel att kvinnor opererar brösten

by

Krönikören Natalia Kazmierska går i Aftonbladet till attack mot män för att kvinnor låter förstora sina bröst med silikon. Dels är det, enligt henne, männens fel att kvinnor nu får hälsoproblem av sina silikonbröst (närmare bestämt är det herrtidningarnas fel). Dels bör män som straff betala för kalaset.

Kazmierska använder sig själv som exempel på hur kvinnor som förstorar sina bröst resonerar. Hon skriver:

”Ett tag funderade jag på att plastikoperera brösten. Jag hade en idé om att det inte bara­ skulle göra dem större­ utan­ också vara ett coolt statement­. Ett fuck-you-finger åt alla skönhetsideal som kräver att kvinnor ska vara ”äkta”, osminkade, jord­nära och naturligt blonda. Likt en tatuering skulle sillisarna uttrycka min personlighet, tänkte jag.”

Hon var alltså utseendefixerad och ville göra brösten till någon slags personlighetsförlängare. Ett verktyg i sitt liv. Mäns fel?

Krönikören avslutar:

Precis som när det gäller livsfarliga p-piller, får kvinnor som blir sjuka alltså skylla sig själva. Det är straffet­ för att man varit en fåfäng bimbo, tycks sam­hället resonera.

Jag har en bättre idé om hur vi ska lösa situationen.

De som borde betala är ju de som faktiskt har tjänat enorma­ pengar på mega­brösten. Plastikkirurgerna, såklart. Men också herr­tidningarna. Är det några som ska casha upp nu så är det ju männen som drivit­ fram trenden som fått kvinnor att operera sig fulla med gift. Det är payback time­, Bingo Rimér.”

Snacka om att betrakta kvinnor som omyndiga varelser, som inte kan ta ansvar för sina egna beslut. Snacka om att ha en låg bild av kvinnor.

Jag som jämställdist tycker det är självklart att kvinnor är lika starka som män, och lika kapabla att ta ansvar för sina egna handlingar. För oss jämställdister är ju kvinnor jämbördiga med män.

Ifall företag har levererat silikonbröst som varit bristfälliga och därför har skadat människor är det en juridisk fråga om dessa kan dömas att betala skadestånd. Men det är knappast plastikkirurger som ska betala, än mindre herrtidningar. Och allra minst gruppen ”män”.

Själv blir jag inte ett dugg förvånad av att höra att man kan få hälsoproblem av att operera in främmande ämnen i kroppen. Den som tänker efter lite borde ha möjlighet att ana den risken.

Läs krönikan här. Det går att kommentera – och kommentarerna är inte nådiga…

Natalia Kazmierska har tidigare liknat mig vid massmördaren Breivik (se här). Och hon har gått till rasande angrepp mot GenusNytt (se här).

Annonser

67 svar to “Krönikör: Mäns fel att kvinnor opererar brösten”

 1. Jocke S Says:

  Kazmierska, ja hon var upp redan på AFS. när hon hånade en feministman. Nu är det så här, att givetvis tjänar plastkirurger stort på kvinnlig fåfänga, (kvotera in kvinnliga kirurger?).
  Men enligt ett australiskt program, finns det också sådana som därmed har råd att göra gratis operationer på barn med missbildningar i U-länder. Hur vanligt det nu är.
  Hur som helst, löjeväckande Kassmjerska!
  Kvinnor saknar karaktär menar du? VISSA kvinnor alltså!

 2. barfota Says:

  En del moderna kvinnor innehåller snart så mycket konstgjorda giftiga ämnen att de borde begravas tillsammans med annat miljöfarligt avfall. En klar miljörisk, och trafikfara!

  Extra miljöskatt på dem och trängselavgift?

 3. Jocke K Says:

  Denna krönika är ju ett stort hån mot kvinnor som utmålas som puckon som inte kan ta egna beslut.

  Bra början på året. 1-0 till jämställdisterna efter självmål av Kazmierska.

 4. Anon Ym Says:

  Hon må ha bipolära syndrom + ADHD + någon narcississtisk personlighetsstörning. Men det är första gången hon inte bara är ond, utan rolig – Bingo Rimnér är hennes man, lika störd han. Fd flickfotograf.

 5. Johannes Westlund Says:

  Vilken fruktansvärt mossig och nedvärderande kvinnosyn som hon Kazmierska verkar ha. Vi ser det igen och igen med feminister. Deras kvinnosyn är värre än den mest gubbsjuka maskulinisten som finns att uppbringa. Man häpnar när man hör andra människor kalla detta ”kvinnlig frigörelse”. Snacka om att lura sig själv!

 6. Gonzo Says:

  Hur orkar dom?

  Själv känner jag ingen attraktion till silikonbröst och silikonbrudar.
  Även om det naturligtvis finns undantag.

  Jag vill ha vanliga tjejer. Jag tänder inte på ”Slitz brudar” (även om det finns undantag även där)

  Varför inte välja en vanlig kille i stället för alla skrikande puckon?
  Det finns killar utanför Stureplan också.

 7. Leif Says:

  Förvånad någon?
  Den här typen av feminister ställer alltid upp sina ekvationer baklänges, d v s svaret är alltid på förhand givet. I Kazmierskas värld förekommer överhuvud taget inga situationer där en kvinna får ta ansvar för sina egna beslut.
  Om hon tar beslutet att operera in främmande föremål i sin kropp behöver hon självfallet inte ta ansvaret för detta beslut. Det får någon annan göra, och denna ”någon annan” är givetvis en man.

 8. Glenn Jason Says:

  Jag utgår från att det däremot inte är kvinnors fel de gånger som män får komplikationer av skönhetsoperationer eller bodybuilding? Utan att det även då är männens fel.
  Olika regler ska ju gälla för respektive kön, enligt antijämställdisterna (feministerna)…
  Förr var allting judarnas fel enligt samhällsdebattöretablissemanget, nuförtiden är allt männens fel…

 9. Urban Says:

  Glenn, när det gäller bodybuilding och förskönande av mannen så är det väl ändå bögarnas fel?! 🙂

 10. ParStrom Says:

  Ur led är tiden

 11. CB Says:

  När det gäller sillisar, så är det bara tjejer/kvinnor jag träffat på som vill ha dem – medan vi män är nöjda med hur kvinnors bröst är rent naturligt. Visst uppskattar vi olika former o storlekar o har olika smak om det – men onaturliga, syntetiska? Inte så mycket – o jag menar; för en man: hans kvinnas bröst är guld värt – för det är hans kvinna o bröst, ja, det är bröst…

  Om bara Natalia fattar det, så kanske hennes självkänsla skulle öka något. O om hennes Bingo är en av de få män som gillar syntet, tja – tough noughies för honom. O ger hon sig för den attityden – skyll inte på folk som inte har nått med det att göra!

 12. Matte Says:

  Att skylla allt på män känns så 2011.

 13. Gonzo Says:

  CB

  Smaken är som baken. Vissa män gillar stora bröst andra män gillar små. Vissa män gillar mörka tjejer andra män gillar blondiner.

  Det viktigaste för mig är att tjejen är glad, mår bra och tycker om mig.
  Det finns inget vackrare än ett varmt leende. Att få känna värmen när någon bryr sig om just ”dig”.

  Stora bröst eller inte hör inte hit.

  Ett gott råd till alla kvinnor. Var glad och trevlig. Det är det som dom allra flesta män älskar allar mest.

  Kazmierska kan fortsätta att festa på Stureplan. Jakten på en rik gubbe kan få kvinnor att göra vad som helst tydligen

 14. Jämställdhetsfeministern Says:

  Natalia Kazmierska har helt rätt.

  Om något drabbar kvinnor, då är det ju självfallet mäns fel. Det har feministisk forskning tydligt visat. Vems fel skulle det annars vara?

  Om man inte håller med om att misslyckade plastikoperationer är mäns fel, så är man precis som Breivik.

 15. Gonzo Says:

  Alla som inte gillar Kazmierska är rädd för starka självständiga kvinnor?? 🙂

 16. Backlash Says:

  Lol, är hon ihop med Bingo och skriver Aftonbladet att han borde betala? Har hon överskott i hushållskassan?

  Sen klagar hon på P-pillret, jämte tvättmaskinen och rösträtten det viktigaste feministiska framsteget på 1900-talet.

 17. Pether Says:

  Så antingen säger idealen att kvinnor ska vara platina blonda med megaboobisar, eller så säger dem att kvinnorna ska vara helt naturliga. Bara för feminister att välja någon av dem när de ska attackera män.

 18. Valeria Says:

  @Urban

  Jag har suttit framför datorn så min nacke blivit stel
  I köket har vi vävtapet fast jag vill ha panel
  En gång åt jag gröt och misstog curry för kanel
  Och det var inget slarv nej det var…

  Karlarnas fel.

 19. Jocke S Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14153372.ab
  Och nu är det Juholts fel, BARA, att sossarna backar, säger Ylva Johansson. Inte Sahlin et al!?
  Var inte Ylva klumpigt på honom för hans mustasch också? Visst Juholt får skylla sig själv, att han är ett sånt mähä inför feminism och Ylva. Men hon slipper skylla sig själv förstås….
  Herre Gud, bevare oss för Ylva, och bevare de stackars(?) sossarna.

 20. JD Says:

  Det borde vara kriminellt att tidningar får utnyttja personer på det här sättet! Man ger dem ett anställningsavtal, lite lön och sedan tjänar tidningägarna pengar på detta nutida gycklarspel.
  Smaklöst! Hon fattar ju inte själv hur in i helsike utnyttjad hon är!!!!!

 21. Anders senior Says:

  @ Jocke S:
  Feministerna inom socialdemokratin (ivrigt påhejade av aftonbladets Lena Mellin) kommer inte att ge sig med fula påhopp och kupper förrän Ljuholt är utbytt mot en kvinnlig, feministisk partiledare, kosta vad det kosta vill i väljarsiffror…….

 22. Ulf Says:

  Om P-pillret. Tydligen finns det de som menar att P-pillret ”har varit en viktig del av ett av de största skiftena i mänsklighetens historia, kvinnans frigörelse”:

  http://www.svd.se/kultur/understrecket/den-stora-forandringen-kom-ilitet-format_4901599.svd

  Den drivande kraften bakom p-pillret var kvinnorättskämpen Margaret Sanger, som tillsammans med sin mecenat Katharine Dexter McCormick ville få fram ett behändigt sätt för kvinnor att självständigt styra sin sexualitet. De finansierade den kontroversielle forskaren Gregory Pincus, som på 30-talet gjort skandal genom att konstbefrukta ett kaninägg i en petriskål.

  Det var olagligt att testa pillret som preventivmedel i USA, så 1956 provades pillret på kvinnor i Puerto Rico. Pillret visade sig avhjälpa menstruationssmärtor och godkändes för det bruket 1957. Det fick till följd en plötslig ökning av antalet rubbningar i menstruationscykeln, då en majoritet av USA:s delstater förbjöd försäljning av preventivmedel. Till slut var bruket så spritt, att läkemedelsmyndigheten FDA såg sig tvungen att godkänna pillret även som preventivmedel, för att slå undan benen på den svarta marknaden.

  Det var först genom den spridda acceptansen hos gifta kvinnor som p-pillret slog igenom på allvar hos de ogifta. I slutet av rekordåren var arbetslösheten så låg att det inte fanns tillräckligt många män att anställa. När kvinnorna kunde planera sitt barnafödande kom deras slutgiltiga genombrott på arbetsmarknaden.

 23. Gorby Says:

  Hej,
  Ni blandar ihop Natalia Kazmierska med Katrin Zytomierska.
  Det är Katrin Zytomierska som är tillsammans med Bingo Rimér.
  Fast Katrin verkar inte riktigt schysst heller. Nyligen så blev ett
  blogginlägg av henne bortplockat för att hon hade lagt ut en efterlysning på ”sin” barnflicka som hade ”rymt”.

  Hon skrev bl.a:
  ”Jag önskar henne allt ont och jag kommer aldrig tillåta henne ett liv i Sverige. Hör jag att hon kommit till Sverige för jobb så kommer jag sätta stopp för det. Jag har gjort det förut och gör det med lätthet igen.”

  http://finest.se/userBlog/entry.php?uid=28711&beid=1948714

  http://www.dt.se/nojekultur/kronikor/1.4205783-far-zytomierska-fingret-tillbaka-

 24. M Says:

  Det roliga med det här inlägget är ju att ingenstans skyller krönikören på gruppen ”män”.

 25. Ibrahimovic Says:

  Här har vi en flicka som i hela sitt liv bott framför sina speglar. Vart hon än går finns en spegel till hands.. Är det sådana som ska få lov att forma vårt samhällsklimat så blir jag rädd. Riktigt rädd.

  Enligt hennes logik ska kvinnor betala för alla trafikolyckor som beror på mäns köp av tex allför kraftfulla bilmotorer. Med sin trångsynthet urholkar hon förtroendet för hela rättssamhället och skymfar aftonbladet. Vem har anställt henne? Jag ska säga upp tidningen.

 26. barfota Says:

  @M
  ”Låt männen bakom megatuttarna pröjsa
  Kan man inte ana vem hon skyller på?

 27. JD Says:

  @Anders Senior
  Du kan nog ha rätt i att Juholt kommer att ersättas av en feminist. Hans feminiatiska gloria har ju också blivit rejält urblekt sedan Reinfeldts feministiska Nyårstal.
  Frågan är när S-kvinnorna kommer att sticka kniven i ryggen. För att en ny kvinnlig partiledare ska ha chans att vinna valet så bör det nog ske senast i mars april?

 28. Joakim Says:

  Underbart att se så många kvinnor försvara oss. Det är ett tecken på att kvinnan i allmänhet är en god varelse men att feministen är den enda som syns och hörs. Jag vägrar klanka ner på kvinnor så som feminister gör på män!

 29. barfota Says:

  @Jämställdhetsfeministern
  Är det du som så insiktsfullt skrivit denna artikel?

  Nu är jag mer rädd för att vara ute på internet.

  ”Om jag googlar ordet ”genus” i dag hamnar jag inte på någon sajt om kvinnofrågor, utan på bloggen Genusnytt – som drivs av antifeministen Pär Ström. Han propagerar dagligen för att det är synd om män, medan feminismen bidrar till världens ondska.”

 30. Ibrahimovic Says:

  När p-piller för män kommer i enkel variant och i stor skala kommer fler barn att födas. Då kommer många kvinnor utelämnas till mannens nyckfullhet (på samma sätt som mannen idag är det till kvinnan). Då får äntligen mannen en chans att ljuga, glömma och bedra med gott samvete, likt kvinnan gör idag. Det kommer bli en stor framgång för jämställdheten.

 31. Argus Says:

  Är det bara jag som kommer ihåg Kazmierkas insats i På spåret? Hårfint bättre än Niklas Wikegård om man säger så!

 32. ninnitokan Says:

  @ Pär Ström:
  Jag som jämställdist tycker det är självklart att kvinnor är lika starka som män, och lika kapabla att ta ansvar för sina egna handlingar. För oss jämställdister är ju kvinnor jämbördiga med män.

  Menar du på allvar att stackars lilla jag ska behöva ta ansvar för mina egna val och handlingar? Nä, nu vet jag inte om jag vill vara med längre. ;D

  Den här gången är ”offerkoftandet” tillräckligt blåst och uppenbart för att faktiskt endast vara komiskt. Självklart hade det varit männens fel (iaf dom som ”drivit fram”/tjänat på trenden) om hon hade haft råd att göra operationen när hon önskade göra ”ett coolt statement” mot att kvinnor ”ska vara naturliga”. Logiskt och självklart!:P

 33. Carl Says:

  Sist jag kollade är det en överväldigande majoritet av männen som inte gillar ‘bolt-ons’ (d.v.s fula hårda silikontuttar). Men varför undersöka verkligheten när det går att skriva en feministisk hattext istället?

  Och att p-piller skulle vara livsfarliga? Skrattretande, särskilt med tanke på all cancerogen skit kvinnor utsätter sig för just för att få ett mer liggvänligt utseende.

 34. Man & Woman United Says:

  Varför behöver dagens feminister i gammel media se ut som smala mannikänger med bröst operationer?

  Skönhets ideal direkt hämtat från stureplan att duga för alfa hanar,får inte ihop logiken? Med dom rätta idealen behöver feminister inte sälja sig utan stå upp för grundvärderingar om jämställdhet 2,0. 😉 Men det är något som inte stämmer med feministerna både inom gammel media,rättsväsendet, alliansen och röda blocket. Verkar som de har riktigt dålig självkänsla och inte litar på sin inre kärlek som hyllar mänskligheten som en.

  Det kan inte bli tydligare, än den feministiska ideologin lättjefullt skyller allt på rasen män. Helt i linje med könskrigs idealen i svts dokumentär. Som mystigt stoppades… Enda sättet att fler liknande obekväma avslöjanden kommer fram är genom inspiration från upplysningen (fredligt bekämpa maktmissbruk och rättsövergrepp) och kärleken mellan kvinnor och män aka Jämställdhetsrörelsen 2,0

  * Omogen, bitter , smyg kommersiell feminism klantar till det; med avundsjuka och girighet,när feminister alltför ofta skyller ifrån sig på kollektivet män.

  Det är helt enkelt dumhet,dumhet som lyckats slippa undan att bli avslöjad av mänsklighetens ideal.

  Rättssäkerhets bloggar via oberoende social media avslöjar metodiskt idiotin och strukturerna. Det finns hopp trots att kärlek besegrar könshat. Det finns hopp trots allt för omprövning av demokrati om och om igen.

  Wikileaks Anonymous Rättssäkerhetsrörelsen
  http://www.swedenversusassange.com/ AntikönskrigsrörelMansrörelsen Jämställdhetsrörelren Kvinnorörelsen ;med förebilder som Erin Pizzey och Doris Lessing på barrikaderna ersätter postmodernismens begrepp om antiJämställdhet och journalistik( som inte längre är en ny typ av samhälls skildrande författare, reporter .

 35. Argus Says:

  Egentligen blottlägger krönikan hyckleriet med populistisk feminism: Man kan inte vara ansvarsbefriad och jämställd samtidigt. Vill man vara ansvarsbefriad kan man ansöka om omyndigförklaring.

 36. Ulf Andersson Says:

  Hur ser Natalia på kvinnor som har opererat bort brösten efter bröstcancer och sedan valt att operera in silikonbröst för
  att se likadana ut som före operationen?

 37. Ulf Andersson Says:

  Plastic Padding till bilar och silikon och botox till kvinnor.
  Äldre bilar som behöver rost-lagas förstår jag…………

 38. Henrik Says:

  Bara det førsta citatet visar hur mycket hon har mellan øronen.

 39. dolf Says:

  Och fruntimret, Natalia Kazmierska, säger:

  Ett tag funderade jag på att plastikoperera brösten. Jag hade en idé om att det inte bara­ skulle göra dem större­ utan­ också vara ett coolt statement­. Ett fuck-you-finger åt alla skönhetsideal som kräver att kvinnor ska vara ”äkta”, osminkade, jord­nära och naturligt blonda. Likt en tatuering skulle sillisarna uttrycka min personlighet, tänkte jag.

  Hm, så vad är det för fel på ”äkta”, osminkade, jordnära och naturligt blonda skönhetsidealet? Är det över huvud taget ett skönhetsideal? Det säger väl snarare att vi inte vill ha någon konstlad skönhet. Så varför skall vi då behöva ta ansvar för att Kazmierskas systrars silikoninlägg i tuttarna? Ledsen, men detta hajar jag inte riktigt. Det är alltså män som 1) genom ett onaturligt skönhetsideal driver unga kvinnor till anorexi och depressioner och botoxinjektioner och gud ved vad, och det är män som 2) på grund av ett naturligt skönhetsideal skall stå för fiolerna när silikonen skall plockas ur från tuttarna. (Enligt diskussionen på Pelle Billings blogg för bara några dagar sedan verkade dessutom en klar majoritet av män vara negativt inställda till silikonförstorade tuttar.)
  Det är min bestämda åsikt att Kazmierska är i stort behov av ett hjärnförstorande silikonimplantat, om hon ansöker kanske Bill Gates ställer upp och betalar och ser till att hon får hjärnimplantatet installerat med Windows 8. Så dassigt som hennes nuvarande organiska komputter funkar så lär till och med Microsofts programvara innebära än klar standarhöjning. Vilket torde säga allt som behöver sägas.

 40. Tobias Says:

  Det är trots allt upplyftande att läsa kommentarerna till Kazmierska: det är en överväldigande del kvinnor som är kritiska till henne.Alla vill inte ta på sig offerkoftan.

 41. JohanG Says:

  Pär, Istället för att hålla på och dutta med vad männen ska betala, be Natalia Kazmierska och Aftonbladet att publicera hela listan på en gång.

 42. pigeon Says:

  wey nive picture

  http://www.uphere.ir

 43. CB Says:

  Gonzo

  Visst e smaken som baken o olika storlekar o utseende appelerar till olika. Men, också som du säger; de viktiga är andra saker, som värmen, leendet, omtanken – vilket som bekant inte sitter brösten.

  Jag har aldrig dejtat

 44. CB Says:

  Det blev ju en snygg avslutning på meningen ”jag har aldrig dejtat…” Hmmm… lät ju patetiskt 😉

  Skulle skriva: Jag har aldrig dejtat en tjej som har just den storlek på bröst som jag gillar – o det har inte spelat nån roll. O jag tror att Carl har rätt; kollar man på undersökningar så verkar det vara de flesta mäns uppfattning.

  Sen fick vi ju utrett vem som var ihop med Bingo också. Bra att kolla fakta innan man säger nått (missade jag med i detta fall). Bättre känns dock att vi verkar va många som är helt oinsatta (inte bryr sig?) i vem som är ihop med vem i Stureplans gängen.

 45. dolf Says:

  Apropås p-piller, varför använder fruntimrena inte pessar? Det är väl ungefär likvärdigt med kondom som preventivmedel. Vad jag förstår finns det en motvilja mot kondom hos killar på grund av att kondomen dämpar själva känseleffekten hos killen då gummihinnan inverkar på hur slidväggarna känns, men kondomen lär knappast ge någon motsvarande effekt för hur kvinnan upplever mannen. Pessaren däremot inverkar inte på själva samlaget för någondera parten när den väl satts på plats. Då slipper kvinnan utsätta kroppen för kemiska experiment.
  Vad könssjukdomar beträffar (eftersom det givetvis kommer att tas upp som ett argument för kondom): monogami kanske inte är så fel ändå.
  Jag har själv aldrig använt kondom, så jag ber om ursäkt ifall ovan sagda saknar verklighetsförankring.

 46. michael Says:

  Om jag älskar en kvinna spelar det ingen roll om dom är små stora eller hängiga eftersom dom är hennes så älskar jag dom

 47. Anon Ym Says:

  Arghhhhh…. finns det en Natalia Kazmierska och en Katrin Zytomierska som är lika sjuka!! Inte undra på att jag blandade ihop dem. Båda har ju ungefär samma diagnos och båda tänker på Bingo Rimér……

 48. hamstrn Says:

  Natalia Kazmierska har nog ingen diagnos hon visar snarare tendenser på att ha en väldigt snäv verklighetsuppfattning.

  Män gillar inte bröst, män gillar kvinnor…

 49. Allt är bögarnas fel! | gothbarbie's blog Says:

  […] Om man spenderar sina sista pengar på en skönhetsoperation så har man konstiga prioriteringar. Det är dumhet, inte kvinnlighet som är boven. Till sist undrar jag, om silikonimplantat är mäns fel, vems fel är det då när män proppar i sig anabola för att få onaturligt grova muskler? Bögarnas? Mer om detta hos: Genusnytt […]

 50. Gunnar Says:

  Jag tänkte just också på anabola men även på penisförlängningar som kan resultera i bla livslånga impotensbesvär. Detta borde Kazmierska få betala för ur egen ficka. Det är hennes fel.

  Bögar bär ingen skuld till något enligt mig. De är ett trevligt inslag i samhället som bör uppmuntras. Heder åt bögarna.

 51. Gonzo Says:

  Ibrahimovic

  ”När p-piller för män kommer i enkel variant och i stor skala kommer fler barn att födas.”

  Fler kvinnor kommer att DRABBAS av OÖNSKADE graviditeter och TVINGAS till abort. Detta är en stor TRAGEDI för dom DRABBADE kvinnorna.

  Män slarvar och sviker kvinnor drabbas och tvingas lida.

 52. Gonzo Says:

  Är även dom vidriga ”ankläpparna” männens fel och något som vi ska behöva betala för?

 53. Knekt Says:

  Angående p-piller för män: Färre oäkta barn kommer att födas av oönskande föräldrar. Mannen kommer ges möjlighet till att med bestämdhet veta att en graviditet inte tillhör honom (ifall han har använt p-piller). Kvinnor slarvar och sviker idag män som drabbas och tvingas lida. Det är inte jämställt.

 54. RbK Says:

  Vem fn vill ha en kvinna med silikonbröst – inte jag i alla fall – gillar inte fejk.

 55. En Läsare Says:

  Jag tycker mig se att Natalia Kazmierska använder ansenliga mängder smink, samt shoppar ansenliga mängder kläder och skior.

  Ska männen betala det också?

 56. En Läsare Says:

  skior? skor

 57. En Läsare Says:

  Men då ska Natalia Kazmierska kanske betala männens kostymer, gym och kortare livstid?

 58. Gonzo Says:

  Varför söker inte Natalia Kazmierska jobb i kassan på ICA eller på Elgigantens lager om det är så jobbigt med skönhets idealen?

  Visst uppskattar man en vacker kassörska, men silikon tuttar?? Näää det är inget man bryr sig om eller vill ha.

 59. leifer Says:

  Notera att Natalia Kazmierska skriver

  ”Inte för att jag skulle ha ångrat­ själva ingreppet, utan på grund av skräckhistorierna om giftiga och läckande implantat.”

  Dvs hon skulle själv varit nöjd med silikonbröst rent estetskt. Undrar om hon omyndighetsförklarar sig själv då?

 60. Nova Says:

  Typiskt! Och det finns fler exempel. Män utvecklar teknik som sen drabbar kvinnor värst:

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1597705/Unga-kvinnor-forkoper-sig-pa-natet.html

 61. Kristin Says:

  BITTE ASSARMO ger Natalia Kazmierska svar på tal.

  Intressant läsning

  http://newsmill.se/artikel/2012/01/02/l-ppstiftsfeministerna-lika-skyldiga-som-silikonm-nnen

 62. Gonzo Says:

  leifer

  Det är bara när det blir fel som det är männens fel och ansvar.

  Det samma gäller givetvis bilar och prov/tentor i skolan.
  När det inträffat en bilolycka eller om en tjej missat på ett prov/tenta så är det alltid männens fel på något sätt

 63. Forellen Says:

  Jag har aldrig köpt ett herrmagasin i hela mitt liv. Jag har ingen aning om vem Bingo Rimér är. Jag har inte heller för vana att kommentera kvinnors bröst, vare sig till andra eller inuti mitt eget huvud (visst är det sjukt, en heterosexuell man som inte har ett djuplodande filosofiskt förhållande till bröststorlekar!). Det är verkligen ett mysterium för mig hur någon kan anse att jag, personligen, har så här stor makt över de val som en annan människa träffar i sin vardag.

  Jodå, vi är alla biologiska varelser, tillika sociala varelser – vi lyder under gemensamma lagar, vare sig dessa är biologiskt eller socialt betingade. Men att påstå att den enskilda mannen skulle ha en särskilt stor skuld i kvinnors intresse för att lyda dessa regler..?

  Detta med lättklädda kvinnor i reklamsammanhang, förresten. Jag har alltid trott att dessa bilder är till för att locka kvinnliga köpare – inte manliga blickar. Eller är det kanske både och?

 64. Forellen Says:

  Och då syftar jag i första hand på klädreklam.

 65. Gronberg.Info Says:

  @Forellen: Alla ser ju att du ingorerar kvinnorna och deras kroppar och därför förtrycker dem och osynliggör dem, ren patriakal härskarteknik! 😀

 66. Konsensuskulturen Del 1 – Sakine Madon vs Mediefeminister som dumförklarar kvinnor « Aktivarum Says:

  […] gången missbedömde dock Natalia Kazmierska folks okunskap och kommentarerna på artikeln är – för att använda Pär Ströms egna ord – inte […]

 67. Ulf Says:

  I SvD idag finns en debattartikel om just vem det är som skall betala när det går snett med t.ex. bröstimplantat.

  Det personliga ansvaret för hälsan glöms bort

  Det är hög tid att vi alla tar ett betydligt större personligt ansvar för vår hälsa.

  Hälsa är inte gratis!

  En annan sak som nämns i artikeln:

  Som exempel rapporterar forskningen att åtminstone en tredjedel av unga idrottsflickor och dansare ”på hög nivå” lider av ett syndrom kallat ”young female athlete triade” (menstruationstörning, skeletturkalkning och ätstörningar), vilket i värsta fall får konsekvenser senare i livet då man i dessa grupper finner en ökad benägenhet till tidig debut av diabetes och ökad incidens av hjärtkärlsjukdom.

  Jag kunde inte undgå att tänka (igen) att kvinnor kan få betala ett högt pris för iden att de minsann skall kunna vara lika bra som män på allt. I flera krävande idrotter är man mer eller mindre ”körd” som kvinnlig deltagare om ens kropp antar mer ”kvinnliga” former. Hälsa är inte gratis – inte heller hård konkurrens, och kön är inte enbart en social konskruktion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: