”Tryckets” fel att kvinnor hamnar hos Kronofogden

by

Jag bloggade tidigare idag om den stora nyheten att många unga kvinnor hamnar hos kronofogden för överdrivet nätshoppande av kläder, smink och andra skönhetsprodukter.

Nu har Aftonbladet publicerat en intervju med en tjänsteman på Kronofogdemyndigheten. Jan Åkerlund heter han, och han är ”förebyggare” där.

Han resonerar kring anledningen till att tjejer skuldsätts av nätshopping. Jag citerar:

”Det beror nog på att det som tidigare bara kunde köpas kontant i butik nu kan köpas via nätet mot faktura. Och trycket på unga kvinnor kan vara högre än på unga män att hänga med i mode.”

Det är alltså ett ”tryck” som bär skulden till att kvinnor förköper sig. Och naturligtvis drabbas kvinnor värre än män av detta tryck.

Kvinnor köper inte kläder och smink för att de vill – utan på grund av ”trycket”.

Som så ofta när media beskriver situationen: Kvinnor bär inte ansvar för sitt eget handlande. Det är någon annans fel när kvinnor gör bort sig.

Jag säger bara: Suck.

Det framgår också i Aftonbladet-artikeln att män är värre drabbade än kvinnor av skuldsättning hos Kronofogden. Men ökningen går snabbare hos unga kvinnor.

Här kan du se Kronofogdens specialsajt för kvinnor. Det finns ingen för män – det kön som drabbas värst av skuldsättning.

Annonser

29 svar to “”Tryckets” fel att kvinnor hamnar hos Kronofogden”

 1. Leif Says:

  Varför vara så vag och otydlig. Det är inte ”trycket” som åstadkommer detta, det är PATRIARKATET. Igen!

 2. Gonzo Says:

  Kvinnor kanske känner tryck att hänga med i modesvängen men vi män känner oftast tryck att hänga med när det gäller bilar, motorcyklar, guldklockor, dyra kostymer, parfymer, fiske och jakt och annat som lockar kvinnor.

  Den klassiska mansfällan.

  Du får inga 20 åriga kvinnor om du heter Sven, är 69 år och lever på ATP Lika lite som kvinnor flockas runt ”den snälla killen i den nya tröjan” han som gärna träffar en kvinna som har bättre lön än han själv.

 3. Milorad Says:

  Ibland anar jag en liten förbättring hos aftonbladets angående tidningens kvinnovinkling. Det framgick i alla fall att det är mest män som drabbas av skulder (som man får man hålla tillgodo med det lilla).

  Men sen kommer då det förfärliga… Det är kvinnorna som ökar mest i skuld. Undrar egentligen om det är gruppen kvinnor som ökar mest. Det skulle lika bra imorgon kunna vara gruppen invandrare och sen nästa dag gruppen homosexuella. Är det ett gift lesbiskt par som aftonbladet har lyft fram i artikeln? Har jag fått något om bakfoten? Jag tycker det är bedrövligt att aftonbladet grupperar könen mot varandra såhär och delar in befolkningen i vi och dom. Aftonbladet verkar vara rasister. De verkar vilja splittra och bygga upp spänningar..

  Annat: Vad är det egentligen som händer i Malmö. Nya skottlossningar och mord nästan varje dag. Kan det vara tryckets fel…

  Borde inte ordet gärningsman ändras till det mer neutrala begreppet gärningsperson.. Det finns risk för sterotypa vittnen när orden gärningsMAN och gärningsMÄN används.

 4. Gonzo Says:

  Kvinnor får det bättre och bättre i Sverige.
  Lönerna ökar och skatterna sänks MEN ändå ska man sätta sig i skuld.

  Jag förstår att den som blir arbetslös och sjuk kan hamna i stora ekonomiska problem när det handlar om hyra, mat, kläder, bostads och bil lån etc.

  Men när det handlar om människor som handlar struntsaker och till och med människor som har jobb och lön börjar skuldsätta sig. DÅ är det riktigt illa.

  Ge kvinnor högre lön och lägre skatt och nog f.n sätter dom sig i skuld ändå. Då får dom råd med ännu mer kläder och ännu mer amorteringar.

  Dessa kvinnor kan man inte hjälpa. Kanske är omyndighetsförklaring den enda hjälp vi kan erbjuda.

 5. barfota Says:

  Snarare är det väl det stadsfeministiska trycket på Kronofogden och media som leder till att vi får detta snedvridna samhälle. Trycket på män är och har alltid varit stort så välkomna in i männens värld alla kvinnor och glöm inte tacka antijämställdister (feminister) som mer eller mindre skjutit vanliga skötsamma kvinnor och män i sank.

 6. Backlash Says:

  Pallar dom inte trycket?

 7. Milorad Says:

  Visst är Malmö en ”vibrerande stad”.. Här finns allt. Malmö har blivit en mansfälla. Det är tryckets fel. Yeah !!!

 8. Mrs G Says:

  Jag har också tagit upp det här fenoment i min blogg i mitt inlägg Rabattkupongbloggarna http://wp.me/p1uIV8-2gb.
  Naturligtvis blev jag hårt attackerad av de som håller på som flitigast med det där.
  Jag trorfaktiskt att det är detvdär länkandet och köp-mera-hysterin som finns på flertalet bloggar idag som bidrar en hel del.
  Än värre blir det ju när bloggaren i fråga inte alls köpt sakerna själv, utan sponsrats av företagen. Läsarna tänker i stil med ” Kan hon shoppa så där varje dag så kan väl jag” Tragiskt.

  Mrs G

 9. Torstensson Says:

  Jag gissar att detta tryck inte drabbar kvinnor när de ska söka tjänster som ekonomer. Då är dom snabbt ansvariga och duktiga helt plötsligt.

  Jag stör mig naturligtvis på att kvinnor ska få mest hjälp med sina ekonomiska besvär men mest stör jag mig på dessa ridderliga män som tycker såååå synd om kvinnor. Det är hemskt att män är ridderliga, det är ridderligheten hos män som är den största motståndaren till jämställdismen. Feminismen är bara den politiska apparaten, mäns biologi är deras batteri, ja själva motorn i feminismen.

  Det är rätt kul att det är mäns biologi (som man ändock kan styra i detta fallet) som är upphov till att män inte är värda vatten politiskt sett.

  Dessa ridderliga män är värst och enligt vad jag har sett och läst nu under lång tid så är det glasklart att statusmän är jämställdisternas mardröm. I så pass stor omfattning att jag frågar mig vilket som är värst, ensidig statsfeminism eller statusmän.

 10. Man & Woman United Says:

  Det framgår också i Aftonbladet-artikeln att män är värre drabbade än kvinnor av skuldsättning hos Kronofogden.

  VAD GÖR REGERINGEN FINANSDEPARTEMENTET OCH KRONODOGDEN FÖR SPECIELLA SATSNINGAR FÖR ATT HJÄLPA MÄN?

  Finansdepartementets kontaktinformation
  Finansdepartementet Växel work 08-405 10 00. Fax fax 08-21 73 86. Besöksadress work Drottninggatan 21 …
  http://www.regeringen.se/sb/d/1675

  Finansdepartementet
  Växel 08-405 10 00
  Fax 08-21 73 86
  Besöksadress Drottninggatan 21
  Postadress 103 33 Stockholm

  Departementet

  Registrator
  Telefon 08-405 10 00
  Fax 08-21 73 86
  e-post till registrator

  Webbredaktör
  Telefon 08-405 10 00
  e-post till webbredaktionen

  Finansministern

  Anders Borg, Finansminister
  Telefon 08-405 10 00
  e-post till Anders Borg, via registrator

  Daniel Valiollahi, Pressekreterare hos Anders Borg
  Telefon 08-405 37 80
  Mobiltelefon 072-225 45 47
  e-post till Daniel Valiollahi, via registrator

  Markus Sjöqvist, Pressekreterare hos Anders Borg
  Telefon 08-405 13 81
  Mobiltelefon 076-107 20 36
  e-post till Markus Sjöqvist, via registrator

  Hans Lindblad, Statssekreterare
  Telefon 08-405 48 39
  e-post till Hans Lindblad, via registrator

 11. Blue Says:

  Torstensson,

  ”mäns biologi är deras batteri, ja själva motorn i feminismen.”

  Jag har länge sökt en förklaring. Där har vi det.

 12. Milorad Says:

  Det här med ensamkommande flyktingbarn tycker jag belyser mansdiskrimineringen i världen på ett bra sätt. De som kommer till Sverige som flykingar är mest män. Jag utgår därför ifrån att män är offren. Kvinnorna drabbas INTE av våld såsom män gör. Varken i världen som stort, i Sverige eller i staden. Eller är det patrikala strukturer återigen som gör att det bara är män i gruppen ensamkommande flykingbarn. Kanske är det denna grupp som har störst skuld trots allt, nämligen arvsskulden till kvinnorna. Varför inte då vara jämställda och upprätta en särskild kronofogde för oss.

 13. Lars I Says:

  Det tar emot att säga det, men börjar vi inte närma oss gränsen där även kvinnlig rösträtt måste ifrågasättas som en kvinnofälla. Den åldersgräns vi idag har för rösträtt är satt där man anser en svensk medborgare nått den omdömesförmåga och ansvarskänsla som krävs för ett individuellt ställningstagande i landets väl och ve. Här får vi veta att KVINNOR, inte enstaka slarvrar, bågnar av valmöjligheten att köpa eller inte köpa smink och därefter, ve och fasa, pressen att använda det.
  Slarvputtar är vi alllihopa, och man ska inte dra alla över en kam, men när det är just vad proffsen på kvinnofrågor gör, och det börjar bli en heltidssysselsättning att mobilisera medlidande för kvinnors alla fasor, måste man till sist fråga sig hur dom i hela friden ska orkar med även ”plikten” att rösta i politiska val.
  Sorry alla duktiga kvinnor som finns men inte hörs i det feministiska bruset.

 14. Den Genuslobotomerade Könskommunisten Says:

  Upprepa följande dogmer år ut, och år in, tills även du, kära läsare, riktigt känner att det känns helt jättesant:

  a) Kvinnor är offer.
  b) Män är inte offer.

 15. Jämställdhetsfeministern Says:

  Suck. Ni jämställdister är så okunniga:

  Det går inte att jämföra kvinnors och mäns skuldsättning. Precis som det inte går att jämföra våld som drabbar kvinnor med våld mot män. Kvinnor drabbas av våld, skuldsättning och andra hemskheter pga av trycket, de osynliga strukturerna och Patriarkatet. Kvinnor har alltså självklart inget ansvar för att de drabbas av dessa olyckor. När män utsätts för våld och blir skuldsatta är det en helt annan sak, eftersom männen ju har sig själva att skylla. Könsmaktsordningen.

 16. Olof P Says:

  Är det inte dags snart för statsministerns son att åka på en ny omgång stryk.. Eller blir det våldtäkt med en strap-on-penis nästa gång – i feministisk anda?

 17. barfota Says:

  @Olof P

  ”Är det inte dags snart för statsministerns son att åka på en ny omgång stryk”

  Nej, därför att han inte heller är skyldig till vad hans far gör lika litet som alla vi andra män är skyldiga till vad våra fäder gjort. Kommentarer som den du just gav drar bara ned bloggen.

 18. JHJ Says:

  Det är väl klart att kronkalle har en specialsida för kvinnor. De fattar ju inte bättre med sina små skallar, som är fyllda med smink, bröstförstoringar, kändisskvaller och annat som stackars hjälplösa dumskallar som kvinnor ägnar sig åt. Då måste förstås staten hjälpa dem, för de är ju för korkade för att hjälpa sig själva.

  Praktisk feminism är alltid rolig på det sättet den så totalt nedvärderar och föraktar det kvinnliga könet. Förakta kvinnor, hata män – fin ideologi, den där feminismen…

 19. Jocke K Says:

  OT:

  ”Katastrof” att färre kvinnor får bidrag för film.

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14158962.ab

 20. Den Skamliga Riddaren Says:

  Jan Åkerlunds kommentar om vad han anser ”trycket” / shoppaholic beror på är skamlig. Ridderligheten (mäns uppoffringar för kvinnor) måste få ett slut nu, vi lever inte längre på medeltiden. Undrar hur långt mansdiskriminering kan gå utan att riddarna själva får nog.

 21. Gonzo Says:

  Den Skamliga Riddaren

  Han är kanske en av dom männen som ställer krav på kvinnor.
  Han är ett av trycken?

 22. Valeria Says:

  Fjantigt.

  Visst, kvinnor shoppar säkert mer kläder, smink och hälsoprodukter än män. Men å andra sidan så köper männen betydligt mer elektronikprylar, så det jämnar väl troligen ut sig. Sedan kan man skylla sitt shoppingbeteende på vad som helst – i slutändan är man ändå ansvarig för sina egna handlingar.

 23. Jimmy Says:

  Lika bra att omyndigförklara dessa stackare som inte klarar av ”trycket”

 24. michael Says:

  Själv kände jag ett obestämt tryck som någon tvingade på mig efter all julmat och misstänkte matriarkatet men det släppte efter ett certifierat genustrumpet solo

 25. Jonna, ex-feminist Says:

  Jaså, ”Trycket” är orsaken nu? Är det så ”Patriarkatet” kallas nu? Kärt barn har massor med namn tydligen. Är det någon som behöver patriarkatet så är det feminister och deras fjäskare, som alibi för sina PK-attityder. Vi tjejer har eget ansvar. PUNKT!

 26. John Berg Says:

  ”Det framgår också i Aftonbladet-artikeln att män är värre drabbade än kvinnor av skuldsättning hos Kronofogden. Men ökningen går snabbare hos unga kvinnor.”

  Fantastiskt! Feministernas strävan att uppnå minst 50 procents könsfördelning borde således vara inom räckhåll avseende skuldsättning. Förutsatt att inte unga kvinnor avskräcks från att shoppa på grund av ”trycket” från Kronofogdens nya kampanj.
  Ett samhälle med 50 procents könsfördelning mellan män och kvinnor borde förutsätta en jämn könsfördelning avseende såväl socialgrupp ett som socialgrupp tre. Således måste kvinnornas andel av landets alla missbrukare, bostadslösa, kriminella, brottsoffer med mera öka om inte Sverige ska förbli ett hopplöst könsofördelat samhälle. Stoppa Kronofogdens satsning på kvinnor i Den Helige Feminismens namn!

 27. John Berg Says:

  Milorad:

  ”Annat: Vad är det egentligen som händer i Malmö. Nya skottlossningar och mord nästan varje dag. Kan det vara tryckets fel…”

  Det beror nog på att det som tidigare bara kunde köpas i vapenbutik nu kan köpas på gatan. Och trycket på unga män kan vara högre än på unga kvinnor att hänga med i skjutningarna.

 28. Gonzo Says:

  Kan det inte vara Blondin Bellas fel?
  Är det inte henne som alla tjejer vill efter likna eller till och med bräcka?

 29. Gonzo Says:

  2012 års första kvinnofälla
  http://www.expressen.se/halsa/1.2669137/laxermedel-har-blivit-en-huvudsak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: