De söker projektledare för vinklat jämställdhetsprojekt

by

En förening kallad ”Byrån mot diskriminering i Norrköping” har lagt ut en platsannons på Platsbanken (Arbetsförmedlingen), där de söker en ”Projektledare inom jämställdhet”.

De skriver att de under 2012 ska genomföra ett projekt kallat ”Operation Chef”, som är ”en studie om de informella hindren till jämställdhet på arbetsmarknaden”. Jag citerar:

”Syftet med projektet är att undersöka huruvida det finns informella hinder eller andra mekanismer som gör att kvinnor inte får tillgång till chefsposter med makt, inflytande och högre lön. Genom projektet vill Byrån studera hur denna ojämlika fördelning av makt och inflytande uppstår inom privat sektor.”

Intressant. I den första meningen skriver de att de ska ”undersöka” om det finns hinder. I nästa mening uttalar de sig som om de redan vet att det finns hinder. Alltså verkar det som om Byrån redan från början har bestämt vad undersökningen ska komma fram till.

Jag noterar också att det ingår i förutsättningarna att den eventuella diskriminering som de vet att de ska komma fram till drabbar kvinnor, men inte män.

Ett helt vanligt jämställdhetsprojekt i Sverige i nådens år 2012, alltså.

Hur tror du att ”Byrån mot diskriminering i Norrköping” finansierar sin vinklade verksamhet? Rätt gissat. Dina pengar. De skriver på sin sajt att de finansieras dels av Ungdomsstyrelsen (statliga pengar), dels av Norrköpings kommun (kommunala pengar).

En helt vanlig finansiering av ett helt vanligt vinklat jämställdhetsprojekt i Sverige i nådens år 2012, alltså. Det genusindustriella komplexet ligger inte på latsidan.

Härkan du höra två reportage som Sveriges Radio Östergötland har gjort med Teresa Carvalho från Byrån för diskriminering i Norrköping.

Tack för tipset, Inge!

För övrigt 1: Det är väldigt svårt för ensamstående män att få adoptera ett barn (mycket svårare än för ensamstående kvinnor), skriver SvD här. Tack för tipset, Jocke S!

För övrigt 2: Svenska Dagbladets ledarskribent Maria Ludvigsson sågar uttalandet från Filminstitutets vd Anna Serner att det är en ”katastrof” att det ligger flest manliga regissörer bakom vårens svenska biofilmer. Här.

Annonser

50 svar to “De söker projektledare för vinklat jämställdhetsprojekt”

 1. Cyniker Says:

  För övrigt 1: Det eviga problemet män & barn.

  Axiom: Barn behöver fäder, därför är det absolut nödvändigt att föräldraledigheten kvoteras.

  Undantag 1:utom när kvinnan är singel och vill inseminera eller adoptera, då behövs ingen far alls. Det är f.ö. en mänsklig rättighet att få vara ensamförälder.

  Undantag 2: utom när paret separerat, då vill kvinnan gärna ha ensam vårdnad, och då behövs ingen far alls.

  Undantag 3: om mannen är singel och vill adoptera är det mycket skumt. Gör man inte intrång på barnets mänskliga rättigheter om man förnekar dem en mor?

  Är det konstigt att man efter ett tag börjar tvivla på ”axiomet”?

 2. Kaj Says:

  ”I den första meningen skriver de att de ska ”undersöka” om det finns hinder. I nästa mening uttalar de sig som om de redan vet att det finns hinder.”

  Det de skriver / anser (deras själva arbetshypotes, inställning) borde vara åtalsbart, kan man tycka. Partiskhet och fördomar är ett slags övergrepp i rättssak.

  För övrigt: Det är dessutom många gåner svårare för män (pga deras könstillhörighet) att få ett hyreskontarkt. Både i första och andra hand. Det är inte jämställt.

 3. Joakim Says:

  Varför undersöka något som genusvetenskapen redan har svar på? Hade undersökningen däremot varit objektiv hade jag välkomnat den med öppna armar. ”Osynliga strukturer” är till för att granskas, för en gångs skull.

 4. Grön figur Says:

  Grattis Norrköping som har en byrå mot diskriminering.

  Nästa projekt kanske kan döpas till ”Operation förälder”?

  Syftet skulle kunna vara:

  Att undersöka huruvida det finns hinder i lagen eller andra mekanismer som gör att män inte får tillgång till sina barn och tillåts få makt och inflytande över barnens uppfostran. Genom projektet vill Byrån studera hur denna ojämlika fördelning av makt och inflytande uppstår inom föräldraskapet.

 5. Jonna, ex-feminist Says:

  Såhär körs ju iofs dom flesta typ jänställdhetsprojekt som jag sett som aktiv i kvinnoföreningar. Det är vanligast med 1) utredningsfas/metodutarbetandefas, 2) genomförandefas, 3) och utvärderingsfas. Allt med era och mina skattepengar. Några föreningar fullkomligt badar i projektpengar, men dom ska redovisas dock, så det är ingen typ vinstverksamhet om nån nu skulle tro det.

 6. Kaj Says:

  483 våldtäkter i Pakistan på sex månader (nästan 200 miljoner invånare). Inte mycker mer än Sverige trots ett 20 gånger större land. Enligt statistik är svenska kvinnor 10 gånger värre drabbade, per invånare sett. Good luck aftonbladet. Pakistan kan ni glömma.

 7. Jack Says:

  Kaj,

  Ang bostäder är det min bild också. Har hyrt ut och då fått väldigt många fler förfrågningar från män – som om de hade svårare, fick fråga mer innan de hittade något, eller kanske som om de hade mindre egna kontakter villiga att låta dem hyra eller bo vilket tvingade ut dem på marknaden.

  Har också stött på kvinnor som dragit ”ensamma mamma”-kortet för att försöka förhandla ner hyran. Jag har också träffat kvinnor som fått köpa bostadsrätt till underpris bara för att säljaren sympatiserat med ”ensam mamma”-kortet, vilket för kvinnan gett vinst i mångmiljonklassen på bostaden. Något som förändrar en persons liv för all framtid. (Addera till dett sådant som att hon kan få hela barnbidrarget trots bara valt en bråkdel av vårdnaden, att hon med lätthet kan dejta, osv)

  Hör dessutom då och då unga kvinnor prata på tunnelbanan om hur de ska hitta en pojkvän för att få någonstans att bo gratis. En kvinna jag hyrde ut till föreslog också att vi skulle bli ihop och att hon därmed inte skulle betala hyra, jag sade naturligtvis nej.

  Bland bekanta är min bild att de snällaste andrahandshyrorna jag någonsin sett (i sthlm) innehas av kvinnor.

 8. Blomma Says:

  Ehhrrrmmm…. Jag ogillar när man far med osanningar.
  I den första meningen berättas vad syftet med projektet är. Alltså att undersöka HURUVIDA det föreligger särskilda hinder för kvinnor i deras strävan mot chefspositioner (med innebörden makt, pengar, status etc.).
  [Jag vill drista mig till att påstå att en majoritet av alla chefsposter i Sverige innehas av män. Anledningen därtill ska jag inte uttala mig om -i brist på fakta]
  I den andra meningen förklarar man att man vill undersöka varför majoriteten av chefsposterna innehas av ett kön (männen). Det enda man förutsätter är att det finns en ojämn fördelning (vilket ju i det närmaste får betraktas som en allmängiltig sanning).
  Det står ingenting om ifall man anser denna ojämna fördelning vara orättvis, eller ”onaturlig”. Det står vidare ingenting om att man förutsätter en diskriminering av kvinnor.
  Vem vet? Kanske kommer undersökningen fram till att det är som det är p.g.a. att kvinnor prioriterar annorlunda än män (i genomsnitt), eller att män besitter vissa kvalitéer som värderas högre i detta sammanhang i högre utsträckning än kvinnor (i genomsnitt)?

  Dock TROR jag att utfallet kommer bli det vanliga: Kvinnor åsidosätts till förmån för män. Det är ju trots allt en skattefinansierad undersökning. Något annat resultat vore ju sensationellt.

  Tycker bara att man bör läsa det som står och inte ”lägga ord i mun” på någon annan.
  Men, Pär, det är Din tolkning och den är du fullt berättigad till att ha. Jag har ju, som synes, min tolkning.
  Det är bara det att Du har ett stort inflytande i den jämställdistiska sfären och det Du skriver tenderar mindre kritiska personer att ta för absolut odiskutabel sanning. Ett visst mått av ”min egna personliga tolkning av detta är:….” hade kanske varit på sin plats.

  Risken är annars att antijämställdister kommer att anklaga Dig för att verka på ett ”indoktrinerande” eller ”propagandistiskt” sätt. Det Du skriver får effekter i form av att Dina anhängare (däribland övertecknad) spinner vidare på Dina resonemang i andra forum (flashback, FaceBook, Twitter etc.). Och är grundmaterialet i sig onyanserat så kommer den raffinerade produkten (läs: Dina anhängares argumentationer) att vara än mer onyanserade. Och det gynnar inga andra än antijämställdister.

  Se detta som lite pr-strategi mer än klagomål.

  Och tack för en underbar blogg!

 9. Jack Says:

  Kvinnor arbetar 75% av män men står för 400% så mycket shopping som män…ekvationen går ihop när man vågar titta…

 10. Kaj Says:

  Jack,

  ..angående vem som arbetar respektive shoppar: Intressant synvinkel… Detta belyser tydligt den verkliga könshandeln. Det pris män får betala för sitt kön.

 11. Jack Says:

  Kaj,

  Jag tror de dyraste priser män får betala för eller snarare pga sitt kön inte är låg konsumtionsförmåga utan barnlöshet, slavhandel, ensamhet och död. Att arbeta mera verkar inte ha löst något av problemen för män som grupp, kanske politiska åtgärder krävs?

 12. Marcus Says:

  http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=3321:foerbjud-sexkoep-utomlands&catid=309:sexualitet&Itemid=800

  Att Vänsterpartiet var kommunistiskt i den traditionella bemärkerlsen, det visste jag men nu vill man även placera en könsboja på sina väljare. Ingen frihet åt indiven, all makt åt överhögheten. Oavsett hur människor väljer att leva så ska det straffas. Vänsterpartiet står för könshat. Hat och förakt hör inte hemma i riksdagen, släng ut kommuisterna – en gång för alla.

 13. Marcus Says:

  KOMMUNALA / STATLIGA BORDELLER

  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2128550/kd-politikern-vill-infora-statliga-bordeller

  Starkt av Sofie Jakobsson och Chatrine Pålsson Ahlgren. Imponerande klarsynthet. Låt ekonomin spira och människors frihet blomma. Våga ta hand om Sverige.

 14. Marcus Says:

  Hoppingivande är att 71 % av de svarande ställer sig bakom kommunala / statliga bordeller. Det verkar trots allt finnas förnuft i det svenska folket.

 15. Jämställdhetsfeministern Says:

  Det finns totalt sett fler manliga chefer än kvinnliga chefer i Sverige. Det vet även ni jämställdister. Men till skillnad från kunniga feminister, som Ullis, Sexistnytt och jag, så är ni primitiva, okunniga och förvirrade. Därför förstår ni inte att så länge det finns fler manliga chefer än kvinnliga i Sverige, så ÄR det ojämlikt, orättvist och kvinnodiskriminerande. Det är viktigt att feministiska organisationer som Byrån mot diskriminering i Norrköping forskar i och undersöker precis hur ojämlikt och kvinnodiskriminerande Sverige är.

  Sedan MÅSTE vi genast, genom kvotering och positiv särbehandling av kvinnor, se till att minst 50% av alla chefer i Sverige är kvinnor. Så att det blir jämställt. Detta är OERHÖRT viktigt – speciellt för unga tjejer skull, för annars har unga tjejer inga förebilder.

 16. Aktivarum Says:

  Projektledare?

  Partiledare vore en bättre beskrivning på vad de söker.

 17. John Berg Says:

  ”En arbetsmaskin har gått genom isen på Skärvagsjön utanför Idre.

  Två personer var vid maskinen när olyckan inträffade.

  – De gjorde någon typ av arbete på isen, säger Jonas Liljemark vid polisen i Dalarna.”

  Två ”personer” gick genom isen. En viktig förklaring till att män tjänar mer än kvinnor är att många mansdominerade yrken har risktillägg. Är det fel? Ja, säger feministerna. Nej, säger jag.
  I nedanstående fall drabbades inte kvinnor värst utan två män som med största säkerhet dog i tjänst ikväll.

  Aftonbladet, Just nu: Två personer genom isen i Idre:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14170031.ab

 18. Jämställdhetsfeministern Says:

  Att fler män än kvinnor gör filmer ÄR en nationell katastrof för Sverige. Vi MÅSTE genast se till att minst 50% av alla filmer som görs i Sverige görs av kvinnor. Allt annat är kvinnodiskriminering av katastrofala mått.

  Självklart MÅSTE vi också se till att minst hälften av alla filmer som finns att köpa och hyra i Sverige är gjorda av kvinnor. Annars är det ju grov kvinnodiskriminering, som särskilt unga tjejer drabbas av, eftersom de inte får några förebilder. Vi får helt enkelt samla in filmer gjorda av män och bränna dem på bål, samtidigt som staten ser till att utbudet av filmer gjorda av kvinnor ökar kraftigt, så att varje filmuthyrare och filmförsäljare i Sverige har minst 50% kvinnliga filmer i sitt utbud.

  Sedan måste vi ju också se till att andelen kvinnogjorda filmer som varje privatperson köper, hyr och ser i Sverige måste vara minst 50%. För vad tjänar det till att ha ett jämställt utbud, om okunniga och primitiva svenskar ändå väljer att bara titta på filmer med manliga regissörer? Det förstår nog till och med ni jämställdister skulle innebära grov kvinnodiskriminering och en nationell KATASTROF. Vi måste därför ha en lag i Sverige som säkerställer att om man vill köpa, hyra eller se en film med en manlig regissör, så MÅSTE man alltid först köpa, hyra eller se minst en film med en kvinnlig regissör. Så att det blir jämställt.

  Jag hoppas att ni jämställdister, tillsammans med mig, Ullis, Sexistnytt och andra kloka feminister, ställer upp på denna kamp – som ju är det enda sättet att undvika katastrofalt kvinnoförtryck i Sverige!

 19. Jocke S Says:

  Cyniker: Bra beskrivning av problematiken. Går man in på länken kan man också läsa om mannen som sökte adoptering: ”Jag möttes av ett enormt hat”. Där befinner vi oss, och jag funderar på om detta någonsin går att förändra…
  Jämställdhetsfeministern, jag tycker du vacklar lite här ibland…
  Man funderar även här, över hur det ligger till på spionfronten…

 20. John Berg Says:

  ”Alltså verkar det som om Byrån redan från början har bestämt vad undersökningen ska komma fram till.

  Jag noterar också att det ingår i förutsättningarna att den eventuella diskriminering som de vet att de ska komma fram till drabbar kvinnor, men inte män.”

  Det kallas genusvetenskap och är en politiskt tillrättalagd forskning som tillför mänskligheten lika mycket som slagruteforskning och annan vetenskaplig mumbo jumbo, det vill säga ingenting.

  ”Jag har tidigare beskrivit genusforkningen som en modern bluff; med påståendet menar jag att genusforskning är en vetenskaplig återvändsgränd, att den är vetenskaplig mumo jumbo med ungefär samma bärighet som slagruteforskning eller astroligi.”

  Kurt Lundgren, Östra Ölands fria horisont, Tuttar, terrorister och brinnande kön:
  http://kurtlundgren.webblogg.se/2005/may/tuttar-terrorister-och-brinnande-kon.html

 21. Jocke S Says:

  Jämställdhetsfeministern, (en benämning jag f.ö. använt i 20 år) Den sista var bättre, som inte var inne när jag skrev inlägget ovan.
  Visst var den förra bedrövlig, man kunde få för sig att du var feminist!

 22. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Jocke S

  Jag vet inte riktigt vad du menar. Men jag hoppas du är med Ullis, mig och Sexistnytt i vår feministiska kamp mot manliga regissörer!

 23. Maria Says:

  Jämställdhetsfeministern är i alla fall ingen könsulv som de flesta politiker är. Säger nämligen rakt ut vad nutida feminism innebär.

 24. Jocke S Says:

  Maria, Nähä, varför inte och vad är en ”könsulv”?

 25. Argus Says:

  Byrån mot diskriminering i Norrköping kan väl i bästa fall ses som ett fas 3-projekt. Någon samhällsnytta gör de inte annat än för de egna anställda som annars vore tvungna att söka riktiga arbeten. Dessutom kan de ofta orsaka samma stat eller kommun som försörjer dem dubbla kostnader genom att de skadestånd de försöker tvinga fram ofta drabbar staten eller kommunen eftersom de är stora arbetsgivare.

 26. Marcus Says:

  Ett intressant perspektiv: http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article13022375.ab

  Modigt av aftonbladet att ens våga nämna orden. Huh!! Inte minst modigt av USA såklart, med så konservativt kristna värderingar i allmänhet (bla så som abortmotstånd och förbud mot p-piller). Man undrar vad som rör sig i skallen på aftonbladets redaktion..

 27. tjenare Says:

  Hallåj!
  Vilken intressant sida! har ni nånsin pratat om varför ni samlas här?
  Inga lyckade förhållanden med kvinnor? Arbetslösa? Outbildade? varför denna bitterhet?
  Det är minsann rätt remarkabelt att ni kan samlas här i detta samförstånd och ignorera historiska fakta och mer än 30 års forskning. (om ni skulle läsa några romaner äldre än 30 år så skulle ni kanske också haja att det går tillbaka rääääätt länge :)) (men ni kanske inte läser så mycket)
  Vilken mer forskning fördomer ni? Inom vilka områden? Postkolonialismen? (slå upp det om ni inte vet vad det är).
  Har några enkla frågor:
  Vet ni vad genus är?
  Vet ni vad jämställdhet är?
  (asså på riktigt – utgå inte från era egna liv – det är rätt ovetenskapligt – utgå heller inte från media (om ni inte är medieforskare och haha! inte Amelia (eller vaddetnuvar som Per Ström använde som ‘underlag’ till sin ‘bok’), eller kvällspressen) – utan jag skulle vilja ha lite källor. Riktiga källor alltså. Sådana som forskare använder (som inte utgår från den egna livssitutionen eftersom det inte riktigt räknas som vetenskap…)
  Nå?

 28. Backlash Says:

  Hette det ‘Byrån för diskriminering’ eller ‘Byrån mot diskriminering’?

 29. Jocke S Says:

  Tjenare, nä, vad är ”genus”? Och får man inte samlas, om man är ”bitter”, arbetslös? Tiga still? Eller om man har misslyckats med fruntimmer? Harru nåra tips hur man får till det?
  ”Forskning, jämställdhet”, vad menas?
  Du vet tydligen vilka ”vi” är? Vem är du själv förresten?
  Akta så du inte får självbelåtenheten i halsen!

 30. hsl Says:

  Det borde vara ett lätt jobb. De vill göra en undersökning som de redan har svaret på. Själva undersökning blir sålunda överflödig, ett antal månadslöner för att ordbajsa lite på ett papper då så var det klart?

 31. Chroni Says:

  Tycker ändå det är rätt sjukt att folk väljer att adoptera framför att skaffa biologiska barn (vanligt förekommande fenomen). Snart är väl hela världen kines/indier.

 32. Argus Says:

  I Tjenares imbecilla kommentar ser vi hur vanligt det är med passivt aggressiva härskartekniker bland självgoda feminister. Hon börjar med att antyda att de som inte är feminister är arbetslösa, outbildade och har misslyckats i sina förhållanden med kvinnor. Sedan fortsätter hon med att hävda att feminismen bygger på 30 års forskning som inte får ifrågasättas. Det kan vara ett troll som står bakom signaturen Tjenare men den barnsliga stilen antyder att vi har med en ung kvinna att göra. Säkerligen med ett antal högskolepoäng i genusteori av något slag – något hon tycker placerar henne i en intellektuell särställning här på forumet!

 33. Hugo Says:

  Det påstås att kvinnor som tar sina liv i Pakistan nästan alltid gör det pga trakasserier från makar och anhöriga. Ja, ni kan hela den där historian enligt media om hur fruktansvärt utsatta kvinnor är i Pakistan. Den kan ju ingen ha lyckats undvika att höra. Eller..

  Det som intresserar mig är nu istället Sverige. Man vet att väldigt många fler män tar självmord i Sverige (liksom i Pakistan). Har sökt efter en lista likt den som presenterade angående mordoffer på genusnytt för ett tag sedan, som tydligt visade hur fruktansvärt överutsatta män över hela världen (relativt till gruppen kvinnor) är för våld och mord. Finns det någon liknande lista som visar könsfördelningen världen över rörande självmord?

 34. Hugo Says:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gender_and_suicide

 35. Hugo Says:

  http://www.who.int/mental_health/prevention/suicide_rates/en/

  Och där var en till..

 36. dolf Says:

  @Jocke S
  Beträffande Jämställdhetsfeministerns inlägg: själv så gillar jag just de inläggen när det inte är uppenbart vilken sida hen står på, och där man, om man kom som ny till bloggen, förvirrat skulle riva sig i huvudet och undra om det var allvar eller satirisk ironi. Jag skulle vilja se mer av det, och mindre uppenbar ironi.

 37. Jonna, ex-feminist Says:

  OT

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1598546/Poliser-misstankta-i-barnlakarmalet.html

 38. Backlash Says:

  Tjenare, jämställdhet är ‘Lika rättigheter och lika skyldigheter’, inte nödvändigtvis lika utfall. Om du är läskunnig står det i presentationen av bloggen, så du hade inte ens behövt fråga.

  Genus är våra sociala könsroller.

  Om du tror att genusforskning, så som den bedrivs i Sverige, är ‘vetenskap’, så får du nog läsa på lite om vetenskapliga principer.

  De som skriver och kommenterar här har tämligen varierad bakgrund, du hittar både kroppsarbetare och akademiker. En del är unga, en del är gamla. En del är bittert frånskilda, andra är lyckligt gifta, några är singlar. En del är män, andra är kvinnor. Det ‘vi’ har gemensamt är bl.a. att vi tycker det är tråkigt att misandrin tagit över samhällsdebatten och att vi idag, 2012, fortfarande inte har könsneutrala lagar. Det vill vi ändra på.

 39. JonasR Says:

  Angående könsfördelningen bland regissörer är det rätt intressant att titta på filminstitutets rapport från 2010. En slutsats är:

  ”En av huvudanledningarna till den låga kvinnorepresentationen bland regissörerna är alltså att färre kvinnor än män söker sig till filmbranschen. ”

  Samtidigt så kvoterar de in kvinnor till filmutbildningarna så att det är dubbelt så lätt att komma in som kvinna.

  http://www.sfi.se/Documents/Dokument%20från%20Svenska%20Filminstitutet/Rapporter/00-talets%20regidebutanter%20och%20jämställdheten.pdf

 40. JonasR Says:

  @Backlash
  *tummen upp*

 41. Freja Says:

  @ Kaj
  nu tror jag ju i och för sig inte att det är lika vanligt att kvinnor i pakistan anmäler våldtäkter de blir utsatta för som det är i t ex Sverige? De måste ju rimligtvis ske fler våldtäkter i Pakistan med tanke på krig och annat? Hur ser lagarna ut där kring våldtäkt inom äktenskap t ex? Om det inte finns någon lag om det är det ju heller ingen som anmäler.

 42. Hjalmar Says:

  @Backlash 8:08
  *tummen upp*

  Sign. ”tjenare” verkar vara en så’n där ‘näthatare’…
  Men här är det högt i tak, även bittra feminister får skriva här…

  @Freja 10:12
  Förhållandena i Pakistan är knappast relevanta för Sverige, eller hur? Pakistan har en extremt svår situation, på alla sätt, och få samhällsfunktioner fungerar väl. Det blir särskilt svårt att jämföra med ett västerländskt land som inte haft krig på 200 år.
  Jämför med våra grannländer!

 43. Gunnar (D.U.) Says:

  En annan anledning att färre kvinnliga regissörer fått ekonomiskt stöd:
  Vissa av dem tackar nej (åtminstone en) när de blir erbjudna:
  ”Lisa Aschan, regissören bakom succéfilmen Apflickorna, tackar nej till ett stipendium på 5 Mkr.”
  http://di.se/Artiklar/2012/1/5/255196/Hon-tackar-nej-till-5-Mkr/

 44. Chroni Says:

  Backlash:

  Fast de som forskar i genus tror ju allt är socialt. Redan där failar de.

 45. Sambo,förälder,Arbetande och inte bitter ;) Says:

  Kan säga att hela min telefon lista från förkolelärare till förskolechef är kvinnor(jobbar inom norrköpings kommun), jag är den enda (snart)anställda mannen och vi har haft 2 vikarierande män, så den troligaste utfallet av undersökningen är att kvinnor INTE är diskriminerade, iallafall inte i Norrköping.

 46. Mattias Says:

  tjenare,

  man kanske inte skall kalla andra för outbildade om man inte klarar av att hantera stor begynnelsebokstav, styckeindelning och grundläggande grammatik och stavning?

 47. Chroni Says:

  *obildad

 48. Emma Says:

  Enl scb är det en liten del som är kvinnor i de ledande positionerna i privat sektor. Detta är ett konstaterande. Projektet går ut på att utröna vilka mekanismer som ligger bakom detta. Läs texten igen så förstår ni nog. (förhoppningsvis)

 49. Mattias Says:

  Ursäkta Chroni, det var ett citat. Men jag slarvade med citat-tecknen.

 50. Stefan Palmkvist Says:

  På Sveriges förskolor arbetar 1-2% män. Ingen ifrågasätter det eller har några synpunter på det. Ingen tänker på vad det får för konsekvenser för pojkarna i förskolan när de inte har några män att identifiera sig med inder större delen av sin vakna tid. Ingen på Genusnytt eller inom den traditionella feminismen har några synpunkter på detta. Det är konstigt. Eftersom feministerna pch de som säger sig arbeta för jämställdhet tyvker det är så viktigt att män och kvinnor delar lika på färäldraledigheten. När barnen sedan börjar förskolan tar kvinnorna över till nästan 100%. Ingen pratar om att kvotera in män i förskolan för att ge den en jkämnare könsfördelning. Det verkar som om Genusnytt och feministerna tror att pedagogik är könsneutral. Det är den inte. Den sneda könsfördelningen på våra förskolor och i skolan också för den delen (där arbetar numera endast 15% män), kommer att få allvarliga negativa konsekvenser. Både för flickor och pojkar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: