USA erkänner nu att även män kan våldtas

by

Från och med i fredags kan män bli våldtagna i USA – i formell bemärkelse. Vita huset har ändrat definitionen.

Så här lydde den förra, 85 år gamla definitionen av våldtäkt: ”En påtvingad sexuell akt gentemot en kvinna, mot hennes uttryckliga vilja”.

Tänk att våldtäkt av män inte fått sitt erkännande förrän 2012 i en av världens största demokratier. Det är häpnadsväckande, och säger en del om hur kvinnofrågor har prioriterats på mansfrågornas bekostnad.

”Det här är en seger för alla vars lidande passerat obemärkt i 80 år”, säger amerikanske vicepresidenten Joe Biden, som tagit initiativ till förändringen. Jag undrar om Fredrik Reinfeldt hade varit kapabel att ta ett motsvarande initiativ.

De genusintresserade som tycker om att slänga sig med årtal har nu fått ytterligare ett årtal att använda sig av när de vill förfasa sig över hur långsamt jämställdheten har utvecklats. Så här kommer det att låta i tevesofforna: ”Kvinnor fick inte rösträtt i Sverige förrän 1921… och våldtäkt av män erkändes inte i USA förrän 2012…”

Den nya definitionen i USA är av statistisk karaktär och påverkar inte domstolarnas arbete.

Läs mer här och här. Tack för tipset, Fredrik, Johan och Sara!

För övrigt: Sakine Madon har skrivit en ledare i Expressen på temat att feminister dumförklarar kvinnor genom att ständigt utse dem till offer. Återigen denna Madon som utmärker sig genom att använda det hon har mellan öronen. Hon exemplifierar med att män, enligt krönikören Natalia Kazmierska, lurar kvinnor att operera in farliga ämnen i brösten. Hon exemplifierar även med att Fredrik Reinfeldt har sagt att kvinnor lockas att bli hemmafruar, fast de egentligen inte vill, av att se på Hollywoodfruar. Sakine Madon skriver även att feminister ägnar ohälsosamt mycket energi åt att reta sig på Pär Ström.

77 svar to “USA erkänner nu att även män kan våldtas”

 1. Stina Says:

  Män kan våldtas… även av kvinnor i USA-definitionen?

 2. maukonen Says:

  USA: Män kan också våldtas Ann-Mari’s Blogg
  (lördag, 07 januari 2012, 00:10 )

 3. maukonen Says:

  @ Stina,
  En liten kort beskrivning av den nya definitionen av våldtäkt:

  The new provision will define rape as any kind of penetration of another person, regardless of gender, without the victim’s consent. It also includes a broad range of rapes involving both males and females in which attackers use objects to penetrate their victims.

  Den nya bestämmelsen kommer att definiera våldtäkt som någon form av penetration av en annan person, oavsett kön, utan offrets samtycke. Den innehåller också ett brett utbud av våldtäkter där både män och kvinnor där angriparen använder objekt för att tränga in sina offer.

 4. barfota Says:

  Bra av Sakine Madon, synd bara att hon föll för feminismen en gång i tiden låt oss hoppas hennes ögon öppnas ytterligare så att hon helt tar avstånd från antijämställdism (feminism).

 5. Backlash Says:

  ‘Världens största demokrati’

  Indien är väl en större demokrati än USA, men det är förstås OT.

 6. Forellen Says:

  USA, en demokrati? Nja.

 7. Minister för hjärntvätt Says:

  Det är mäns fel att kvinnor offerstämplas och dumförklaras.

 8. Forellen Says:

  ”The United States is, indeed, a republic, not a democracy. Accurately defined, a democracy is a form of government in which the people decide policy matters directly–through town hall meetings or by voting on ballot initiatives and referendums. A republic, on the other hand, is a system in which the people choose representatives who, in turn, make policy decisions on their behalf. The Framers of the Constitution were altogether fearful of pure democracy. Everything they read and studied taught them that pure democracies ”have ever been spectacles of turbulence and contention; have ever been found incompatible with personal security or the rights of property; and have in general been as short in their lives as they have been violent in their deaths” (Federalist No. 10).”

  http://thisnation.com/question/011.html

 9. Minister för hjärntvätt Says:

  @Forellen
  Vad trevligt att träffa en kolega här 🙂

 10. ParStrom Says:

  Backlash: Du har rätt, jag skrev fel och rättar.

 11. UNDRANDE Says:

  @Forellen
  Bara för att USA inte är en direkt demokrati betyder inte att det inte är en demokrati alls. De flesta demokratier i världen är representativa demokratier.

 12. Jesuit Says:

  Sakine Madon är en sann jämställdist. Hoppas att hon upptäcker att feminismen är som flugpapper, näst intill omöjligt att bli av med om man fått det på sig. Välkommen hit i stället Sakine, där vi är intresserade av ett verkligt sant jämställt samhälle!

 13. Backlash Says:

  ‘Jämställdismen’ ligger ju väldigt nära den ursprungliga feminismen i sina mål och principer. Därför är det förbryllande att de som idag kallar sig feminister är så aggresiva motståndare till ‘jämställdism’.

 14. Sanna D Says:

  @Maukonen:

  The new provision will define rape as any kind of penetration of another person, regardless of gender, without the victim’s consent. It also includes a broad range of rapes involving both males and females in which attackers use objects to penetrate their victims.

  Intressant definition. Snoppen som det ju inte går att ”penetrera” är alltså fri att göra vad som helst med utan att det kan räknas som våldtäkt…

 15. Minister för hjärntvätt Says:

  @Forellen
  En tvättäkta demokrati ska ha det i namnet.
  Som tex Deutsche DEMOKRATISCHE Republik.
  Det säger sig själv att USA INTE är en demokrati.
  Asså ”UNITED states”? Vad menas med det?
  Rena rama diktatur!

 16. Forellen Says:

  UNDRANDE:

  ”Bara för att USA inte är en direkt demokrati betyder inte att det inte är en demokrati alls. De flesta demokratier i världen är representativa demokratier.”

  Men hur väl tycker du att demokrati fungerar i USA? Det är egentligen där som skon klämmer för min del. Jag tycker det är magstarkt att beskriva USAs system och dess nuvarande hälsotillstånd som representativt för demokrati.

 17. Access Says:

  @ Sanna D

  Bra kommentar!
  Det är alltså fortfarande okej för en kvinna att mot hans vilja t ex rida honom. Fastbunden eller under sömn.

 18. Stina Says:

  För länge sedan (i Gävle?) fälldes en kvinna för våldtäkt av en man sedan hon hotat att bussa sin schäfer på honom, om han inte hade sex med henne.

 19. Sanna D Says:

  @Access:

  Ja, så verkar det vara. En del kanske iofs tycker det är konstigt att en man skulle ha erektion om han inte vill ha sex…

  Men oralsex går ju att utföra oavsett vilket. Och erektion kan ju killar få i sömnen som du påpekar. Dessutom finns det ju vad jag har förstått något läkemedel som går att injicera i snoppen så den får erektion oavsett om killen vill eller ej. Är killen sedan fastbunden går det ju att utföra samlag. Dessutom kan ju killen tvingas till samlag under hot eller tvång.

  Sen kanske det dessutom är så att även om en kille har erektion och ”tänder” på en tjej så betyder det ju nödvändigtvis inte att han vill ha sex med henne. Samma sak gäller för tjejer. Om man tex har en pojk/flickvän, sambo eller är gift så vill man kanske inte vara otrogen.

 20. Access Says:

  @ Sanna D

  Precis så.
  Det där med att en man måste vara kåt för att ha erektion stämmer ju inte. Lika lite som en man med erektion nödvändigtvis är kåt.

  Här har vi tre saker som faktiskt inte alls behöver hänga ihop, även om det ofta finns ett samband:
  1. Erektion
  2. Lust
  3. Vilja

 21. Gonzo Says:

  Sanna D

  Viljan och känslorna sitter i hjärnan inte i könsorganen eller i musklerna.
  Det gäller både vid våltäkt, misshandel och mord.

  Man kan aldrig skylla på att män är större och starkare (vilket inte alltid stämmer och är ett sätt att skuldbelägga ett manligt offer och försvara en kvinnlig förövare SAMT att hänvisa till könsroller, hur en man och kvinna ska vara).
  Kvinnor måste förstå att dom inte har rätt att slå och våldta män på samma sätt som män måste förstå att dom inte ska slå och våldta kvinnor.

 22. Gonzo Says:

  Access

  Om en misstänkt manlig förövare skyller på att offret var våt i slidan så borde det automatiskt fria honom då?
  Kvinnor har rätt att avbryta ett samlag som hon gått med på att genomföra.

 23. Prill Says:

  Bra ledare av Sakine! Vi ska vara tacksamma för Natalias sanslöst korkade artikel, den är ju nästan i nivå med ”män är djur”. Dock håller jag inte med Sakine på en punkt: Ju mer energi feministerna ödslar på Pär Ström, desto bättre är det.

 24. Jocke S Says:

  Ja det behövs nog lite mer definition i USA än penetrering, men Sverige har väl ingen alls?
  Enlig Aaron Kipnis, amerikansk mansforskare i hans utmärkta bok : ”Riddare utan rustning”, så är den vanligaste våldtäkten i USA den mot män, av andra män i fängelser. Och vem bryr sig?
  Män är väl djur även där och globalt….

 25. Connor Says:

  Man kanske inte skall ha DN och Aftonbladet som referenser när man skapar sig en uppfattning om nya lagar som har drivits igenom av amerikanska feministorganisationer för att lättare kunna arrestera och döma män…

  http://www.avoiceformen.com/featured/fbi-changes-meaning-of-rape-in-closed-meeting/?site_switch=normal

  http://www.avoiceformen.com/updates/fbi-advisory-board-approves-new-definition-of-rape/?site_switch=normal

 26. Gonzo Says:

  Jag har för mig att någon eller några poliser i USA (New York?) grep några män som dom sedan misshandlade och våldtog med kvastskaft.

  Det är några år sedan, jag har för mig att Michele Moore hade en guidad tur i staden där han bla pekade ut stationen där det hände. Inte populärt bland polis och politiker.

  Det är några år sedan och jag kommer inte i håg vilka straff poliserna fick

 27. maukonen Says:

  @Sanna D,
  Nu är det definitionen av våldtäkt som har ändrats av FBI.
  Flera stater i USA har redan ändrat sina lagar själva, och inkluderat män i gruppen potentiella våldtäktsoffer. Så att om de blir våldtagna av en kvinna så kan kvinnan åtalas.
  Men inte FBI de har haft kvar definitionen av våldtäkt från 1927, som dikterar tydligt att en våldtäkt är ”en påtvingad sexuell akt gentemot en kvinna, mot hennes uttryckliga vilja”.

  Att FBI haft kvar definitionen av våldtäkt enligt 1927-års beskrivning av brottet har gjort att manliga offer för våldtäkt inte kunnat få stöd och hjälp via statligt sponsrade kliniker ej heller har dessa våldtäkter blivit noterade i statistiken över brottet.
  När det gäller om en kvinna kan våldta en man, oavsett på vilket sätt hon gör så hittade jag nedan fråga på LegalMatch Law Library:

  Can a Woman be Prosecuted for Raping a Man?
  Yes! While a minority of states still use the traditional definition of rape, most have amended their rape laws to make them gender neutral. Under these statutes, women can be charged with raping men, or other women. (see same sex rape) Additionally, women can be charged with statutory rape of minor boys who are under the age of consent. Several widely publicized cases of female-male statutory rape in the United States involved school teachers raping their teenage male students. Further, in states that do not recognize female-male rape, the unwanted sexual touching can still be classified as assault or sexual abuse.

  Vidare så kan man läsa i pressmeddelandet från US Department of Justice:

  T he longstanding, narrow definition of forcible rape, first established in 1927, is “the carnal knowledge of a female, forcibly and against her will.” It thus included only forcible male penile penetration of a female vagina and excluded oral and anal penetration; rape of males; penetration of the vagina and anus with an object or body part other than the penis; rape of females by females; and, non-forcible rape.

  Vill ni läsa hela pressmeddelandet så finns det här:

  Attorney General Eric Holder Announces Revisions to the Uniform Crime Report’s Definition of Rape

 28. Gonzo Says:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article14168858.ab

  ”Det är inte bara tjejer som svälter sig

  Ätstörningar framställs ofta som en kvinnosjukdom, vilket gör det än svårare för män som drabbats att söka hjälp, skriver Tommy Lagestam, som själv kämpat mot bulimi.

  Debattören: Vi ätstörda killar måste också få vård och stöd”

 29. Sanna D Says:

  @Gonzo:

  Kvinnor måste förstå att dom inte har rätt att slå och våldta män på samma sätt som män måste förstå att dom inte ska slå och våldta kvinnor.

  Jag håller med, och jag tror du misstolkade mina kommentarer. Syftet med mina kommentarer vara bara att belysa att den definition av våldtäkt som nu införts i USA lämnar en hel del övrigt att önska vad det gäller skyddet för män som blir tvingade till sex av kvinnor.

 30. sisyfos Says:

  Sakine Madon är fortfanade feminist, hon vill fortfanade att kvinnor ska får fördelar pga kön, och inte på grund av meriter.

  Det ända hon motsäger sig är att man inte ska använda korkade strategier som feminist när man försöker uppnå sin agenda.

  Men egentligen… om nu kvinnor vore så smarta, skulle de verkligen behöva gnälla och kvotera så mycket? De kvinnor som är 50 år eller yngre idag har haft lika, eller i många fall betydliget bättre stöd från samhället än män. Jag menar… vad är problemet. Om de nu är duktiga är det väl bara att kamma hem vinsten på merit och sluta gnälla.

 31. Pether Says:

  Män kan fortfarande inte våldtas av kvinnor, ty, en kvinna penetrerar inte en man vid våldtäkt.

 32. Forellen Says:

  Minister för hjärntvätt

  Hur mycket vet du om det amerikanska systemet? =) Jag gissar på att din kunskap är ytterst begränsad, att döma av den barnsliga retoriken i dina inlägg. Ledtråd: USA är långt ifrån Sverige. Mycket långt.

  Läs på vetja!

 33. jagochminsnoppLeif Says:

  Du missar en sak. Våldtäktsbegreppet är fortförande behäftat med penetration, vilket i klartext betyder att om en kvinna tvingar en man till sex så är det inte våldtäkt, enligt denna lag kan inte en kvinna våldta en man.

 34. Anon Ym Says:

  Har precis avslutat en oberoende studie som visar att svenska kvinnor i genomsnitt avsätter 1000 timmar per år på gnäll och feministisk aktivism. Mina studier visar att de kvinnor som gnäller mest och aktiverar sig flest timmar snabbast hamnar på efterkälken i karriärsammanhang och vidarestudier då de inte har förmågan kvar att konkurrera med dem som lägger sin tid på egen utveckling och envetet och målinriktat arbete.

 35. Lasse Says:

  ”Från och med i fredags kan män bli våldtagna i USA”

  Ja vad ska man säga när detta sker år 2012 ca: 100 år efter kvinnor fick rösträtt. Återigen ett bevis på vilket ojämlikt och snedvridet samhälle vi män lever i.

  Varenda gång man ser på ”cops” eller liknande blir man alltid förundrad över att kvinnor kommer undan mycket lättare (t.e.x. vid fortkörning) och när det är bråk i hemmet är det nästan alltid mannen som får åka radiobil oavsett händelseförlopp.

  Det mest positiva tycker jag är att man äntligen kan börja se män som offer i USA. Vi får hoppas att det smittar av sig till Sverige.

 36. Lasse Says:

  Förtydligande:

  Feminister använder alltid rösträtt som ett argument för orättvisa dvs. att de fick det några år senare än män. Nu är det egentligen ett ickeargument eftersom det inte stämmer men det är en annan historia.

 37. Konsensuskulturen Del 1 – Sakine Madon vs Mediefeminister som dumförklarar kvinnor « Aktivarum Says:

  […] Ironin i sammanhanget är att man sedan klistar etiketten ”kvinnors befrielse” på denna tvångströja av åsikter man som kvinna måste ha om man vill slippa dumförklaras – av de feminister som påstår sig ha kvinnans befrielse som målsättning – men som påfallande ofta när det gäller hellre vill smutskasta män. […]

 38. Joakim (den "vanliga") Says:

  Nu blir jag förvånad. Jag trodde att våldtäkt till skillnad från vanligt ”sexuellt övergrepp” innebar att förövaren alltid är en man som penetrerar naturligt (se våldtäktsman), inte att offret alltid är en kvinna. Så alla fängelsescener i varje hollywoodfilm där en man ”tvångspenetreras analt” i duschen har alltså INTE räknats som våldtäkt? Man kan nog aldrig få ett något helhetsperspektiv av exakt hur pass komplicerat USA är.

  För övrigt: Undrar hur hennes kollegor på Expressen Liza Marklund, Nina Lekander och Ann-Charlotte Marteus kommer att reagera på detta. Deras egen kollega!

 39. Joakim Says:

  Oj då, mitt nick hängde tydligen kvar sen mitt förra inlägg. Nu hoppas jag det är som vanligt igen så jag slipper glömma bort det igen.

 40. Aktivarum Says:

  Forellen:

  ”A republic, on the other hand, is a system in which the people choose representatives who, in turn, make policy decisions on their behalf.”

  Med andra ord precis som ..Sverige?

 41. ninnitokan Says:

  @ Backlash:

  ‘Jämställdismen’ ligger ju väldigt nära den ursprungliga feminismen i sina mål och principer. Därför är det förbryllande att de som idag kallar sig feminister är så aggresiva motståndare till ‘jämställdism’.

  Så ser jag det också. Det är inte mina åsikter och värderingar som förändrats sen jag titulerade mig feminist, det är feminismen som tagit in på väg jag vägrar beträda. Dessa ”aggressiva motståndare” vaknar med tiden, då välkomnar vi dom hit, tycker jag:)

 42. Jack Says:

  Jämställdism skiljer sig från den ursprungliga feminismen därför att jämställdism också ser mansfrågor medan den urnsprungliga femnismen bara såg kvinnofrågor. Den moderna feminismen skiljer sig från den ursprungliga genom att den i praktiken fokuserar mer på antimäns-frågor.

 43. ninnitokan Says:

  Jack: Absolut:)

 44. Lapsus Dei Says:

  Nu ska man inte se det som något negativt att man retar upp folk, det tvingar dem ju att som omväxling tänka till, och det är alltid bra.

 45. Man & Woman United Says:

  OT. En allmän fråga,var f kan pojkar och män vända sig om de behöver hjälp? Hur jobbar Samhället aktivt att hjälpa män som psykologiskt stöd, behöver stöd, blivit misshandlade eller våldtagna? Hur sprider staten ut kunskap och info? Hur mycket pengar satsas?

  Hur många uteliggare finns det i Sverige? Finns det någon forskning statistik om bakomliggande orsak till mäns utslagenhet,hemlösa,utslagna mäns beroende av narkotika osv. Varför satsar inte regeringen på att bekämpa kvinnors våld mot män, mäns våld mot män dvs oprovocerat våld på stan?

  http://www.pappamanualen.se/samhälle finns data för hur en icke närvarande förälder(läs pappa) kopplas till kriminalitet narkotika. Här finns pengar att tjäna för staten. Varför är då inte politiker mer intresserade av denna Samhällsproblematik?

  Finns motsvarande Sjömans Kyrkor kvar med natthärberge och samtalsstöd på orter i Sverige?

  Vilket nummer finns hos polismyndigheten där män kan ringa och få stöd? Kan män ringa till Kvinnojouren/roks som har öppet dygnet runt? Har jämställda staten ordnat så män och pappor kan ringa till utsattman.se Det är så j förment och antijämställt att inte Samhället staten ordnar fram ett nummer hos polisen som män kan ringa till dygnet runt. Hälften av kvinnojourernas bidrag ska fördelas till mansjouren.nu

  Jan

  05

  Utmaning! Klarar vi det som Norrköping lyckats med?

  35 Kommentarer »

  Jan Angner är verksam i pappabarn.se, och en förkämpe för att barn ska ha samma rätt till båda sina föräldrar.

  Strax före julhelgerna beslöt han sig för att genomföra ett till synes enkelt stycke vardagsaktivism. Han skickade helt enkelt in ett medborgarförslag till kommunen.

  http://www.pellebilling.se/blogg

 46. Hugo Says:

  Ser i AB att en ny strid blossat upp om partisekreteraren ska vara en kvinna eller en man.

  Varför kan de inte bara göra som de brukar: välja den mest lämpade?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14178970.ab

 47. Money talks Says:

  USA är världens största demokrati. Liknelse: Man bör inte hävda att tex Calcutta eller Mumbai är större städer än Ney York bara för att där bor fler människor. Jag har varit i båda städerna och kan meddela att New York är större. Både till ytan, höjden, bredden, ekonomiskt sett och som en demokrati.

 48. Adam Says:

  Begreppet våldtäkt skulle behöva breddas och inrikta sig mer mot specifikt kvinnligt beteende.

  Som det är idag så är definitionen av våldtäkt alldeles för snäv och inriktad mest mot fysiskt hot, våld och makt. Våldtäkt är / skulle kunna vara tex när en kvinna säger sig använda p-piller men i själva verket ljuger (jag tänker på det här med den sprukna kondomen och Julian Assange). Även manipulation i syfte att leda till sex / samlag bör klassas som våldtäkt. Och sex / samlag i syfte att uppnå något annat än sexuell njutelse som bedrägligt beteende.

 49. Adam Says:

  Rubricering skulle tex kunnna vara; Bedrägligt sexuellt beteende

  Alt; Olaga utnyttning av sexuell makt

 50. Jack Says:

  Adam,

  Kanske ”sexuellt bedrägeri”?

  Även ”otillbörlig sexuell påverkan” skulle kunna införas?

 51. Jack Says:

  Det senare låter iofs nästan som någon är ”full” och förlägger inte entydigt skulden på kvinnan, vilken kanske typiskt är gärningskvinnan i dessa scenarion.

 52. 50/50 Says:

  Linköpings universitet och EU diskriminerar män:

  http://www.student.liu.se/nyhetsarkiv/1.313769?l=sv

  ”Arbetsterapeutprogrammet satsar på entreprenörskap

  Blivande arbetsterapeuter får en extra träning i att vara entreprenörer genom ett EU-projekt som ska främja kvinnors entreprenörskap inom vård och social omsorg.
  – Vi vill att våra studenter ska se alternativa vägar i sin yrkesidentitet, säger Jane Holstein, universitetsadjunkt på arbetsterapeutprogrammet.”

 53. Adam Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14176789.ab

  Kan någon tänka sig feminister klara av ingengörskonsten att bygga rymdfärjor och undvika en framtida mänsklig apokalyps? Finns Ms Einstein?

  Can we bomb our way to a feminist paradise? Nej, jorden måste vara till för båda könen ! För övrigt gillar jag Hawkings förnuft. Till skillnad mot feminist-hysterins. Var, när, hur och varför manshatet uppstod har jag dock inget svar på. Det finns ingen Gud. Åt helvete med alla troende !

 54. aDAM Says:

  Jag är orolig för att feminismen sätter evolutionen ur spel. Vad menar jag med det? Jo, att om några generationer kommer män vara så feminiserade att de inte längre tänder sexuellt på någon och deras spermiekvalitet körd i botten. Detta kan faktiskt bli slutet för mänskligheten. En befolkning som i allt högre grad inavlas och förfaller. Ett mycket större hot än skitsnacket om växthuseffekten och utomjordingar. En bra bit har feminismen kommer på den vägen.

 55. Jack Says:

  Adam,

  Mycket intressant ur genusperspektiv vad fysikern Stephen Hawkin säger enligt aftonbladet:

  ”Det är viktigt att vi koloniserar rymden. Jag tror att vi så småningom etablerar självförsörjande kolonier på Mars, och andra himlakroppar i solsystemet, ”

  Tänk hur annorlunda han pratar om ”vi” som mänskligheten medan västvärldens ledande politiker idag menar ”vi” som i första hand kvinnor. Hawkins sätt att som man prata om ett vi där även kvinnor ingår är vad scum-feministerna avser när de säger sådant som att män vill vara som kvinnor, dvs att män räknar in kvinnor i sitt vi.

  Hans expansiva omvärldsorienterade mål står också i stark kontrast till t ex svenska politikers mål att ”låta sig bli expanderade” av människor från andra länder.

  Det är också intressant att hans fokus är på den fysiska omvärlden och sanning medan västpolitiker ofta med ”faktamässigt felaktigt kunskap” fokuserar på människor där de yttersta målen är relationer mellan människor (i form av att kvinnor skall ha makten över män och barn, kosta vad det kosta vill i människans makt över omvärlden).

 56. johan Says:

  på vänsterns kongress som pågår nu får de lära sig av en genusforskare ”att vi gör kön hela livet”.

  läs gärna hur en ledamot i vänsterns partistyrelse tar till sig budskapet helt okritiskt. vi ska minnas att styrelsen har högsta makten, inte partiledaren.

  http://www.annahovenmark.com/2012/01/07/lite-feministprat-sa-har-under-kongressen/

 57. Man & Woman United Says:

  ”What I have to say will not make me very popular with prosecutors: the suspect’s right is not always respected, prosecutors are not objective, prosecutors fight too hard to get a conviction somewhere down the line – I have seen too many accusations of this type to believe that this doesn’t happen.” Göran Lambertz, Chancellor for Justice (2006)

  News
  Sweden Versus Assange is changing its name. We are working on making it a one-stop-shop for information about legal processes against Julian Assange and by proxy, WikiLeaks. ’Sweden Versus Assange’ is the formal name of the extradition case in the UK courts.

  19 December 2011: Open Letter to Australian Foreign Minister Kevin Rudd, signed by high level supporters including former Australian Prime Minister Malcolm Fraser and Lieutenant Colonel (ret) Lance Collins, Australian Intelligence Corps, see Australia
  16 December 2011: Julian Assange’s case will be heard by the UK Supreme Court, and is scheduled in for 1st of February 2011 for a two-day hearing. The decision by the Supreme Court panel comes on the same day as Bradley Manning’s pre-trial Art. 32 hearing commences in Fort Meade, near Washington D.C. Read more on Australia.

 58. lars Says:

  pether
  ”Män kan fortfarande inte våldtas av kvinnor, ty, en kvinna penetrerar inte en man vid våldtäkt”

  ingenting skulle vara lättare för en kvinna. vill hon våldta en man så kan hon göra det utan problem. vill minnas att en kvinnlig ryska tog en manlig rånare och höll honom fången och våldtog honom i 4 dagar innan hon släppte honom. hur enligt tidningen så slog hon ner honom och band han sedan proppa hon honom full med viagra .jag förstår du fastnat på just penetrera har du hört talas om strapon dildo fingrar eller varför inte skolgårdens brändbollsträ .:)

 59. mj Says:

  Money tanke (m.fl)
  Men USA är väl inte störst ändå? Ryssland, Kanada och Australien är ju större.

  Ingen som delar in länder i demokratier och icke-demokratier kan definiera demokrati. Indelningen sker nämligen helt skönsmässigt.

 60. dolf Says:

  @m.fl.
  Även om det inte är korrekt i sak faller det sig nog ändå ganska naturlgt att kalla USA den största demokratin eftersom det väl i alla fall är den största västerländska demokratin. Jag vet inte hur det är med Indien, men hur demokratiskt är det och hur länge har det varit uppfyllt demokratiska kriterier? Ryssland är, Jonny come lately, fortfarande en bäbisdemokrati och frågan är hur stabilt det är. Liknande frågor kan man nog ställa sig för alla österländska demokratier.
  Så jag skulle inte reägera på att USA sägs vara den ”största” demokratin, även om man kanske borde säga ”största västerländska demokratin” om man skall vara korrekt.
  (Sen lämnar jag därhän om man skall bry sig om distinktionen mellan demokrati och republik i sammanhanget. Och s åhar vi ju frågan om USA över huvud taget är demokratiskt och inte i praktiken är en totalitär skendemokrati, fast det gäller nog de flesta s.k. demokratierna, men USA är nog mest långt gånget på vägen till en totalitär diktatur. Frågan är hur snart man släpper låtsasspelet och blir en öppet fascistisk diktatur.)

 61. Forellen Says:

  Aktivarum

  ”Med andra ord precis som ..Sverige?”

  Citatet var tänkt att ge bakgrund till varför det ser ut som det gör i USA. Det ser inte ut som det gör i Sverige i USA.

 62. Skovård för män: Några tips Says:

  […] USA erkänner nu att även män kan våldtas « GenusNytt […]

 63. Stina Says:

  Pether säger 07 januari 2012 kl. 15:33: ”Män kan fortfarande inte våldtas av kvinnor, ty, en kvinna penetrerar inte en man vid våldtäkt.”

  Jo, då, Peter. Jag skrev om det två timmar innan du skrev ditt.

 64. Daniel Says:

  Om två personer bildar ett land och sen håller fria allmänna val. Kan man då påstå att detta hypotetiska land blir världens minsta demokrati?

 65. Daniel Says:

  Jag blev våldtagen på nätet. När jag chattade med en kvinna föll jag offer för ”otillbörlig sexuell påverkan”. Hon bad mig ta av byxorna och visa mig naken i webkameran. Med hjälp av sin sexuella makt tvingade hon mig till detta. Jag kunde inte stå emot. Jag hade inget val. Hon rånade mig dessutom på 2000 kronor.

 66. Jack Says:

  Daniel,

  Du har ingen anledning att inte tala sanning om övergreppet men den misstänkta gärningskvinnan är ännu inte dömd, vi måste därför formellt fortfarande behandla henne som o – skyldig.

 67. Musse Pig Says:

  Våldtäkt i en bredare mening är väl vad Turteatern, med hela etablissemangets uppbackning, utsätter pojkar och män för i sin uppsättning av SCUM-manifestet, och den senaste generationens feminister i publiken (enligt vittnesmål från feminister) är utom sig i extatisk hänförelse. Inte särskilt smickrande för Sverige 2012.
  Jag såg även en diskussion om huruvida Millenium-trilogin är tillräckligt feministisk osv. Jag tycker att det helt uppenbart är en kommersiell spekulation i det mansförakt och manshat som feministerna har piskat upp de senaste decennierna med övertygade feminister som målgrupp. Undrar om kulturnissarna någonsin skulle kunna förstå den tanken.

 68. Shastra Says:

  @Daniel

  Om två personer bildar ett land och sen håller fria allmänna val. Kan man då påstå att detta hypotetiska land blir världens minsta demokrati?

  Demokratiska omröstningar fungerar i princip likadant i ett land med två personer som i ett land med endast en person. I bägge fallen så måste alla rösterna läggas på samma alternativ för att ett beslut ska kunna tas. Det skiljer sig alltså inte på något sätt från konsensusbeslut.

  Intressant blir det först med tre eller fler personer. Man skulle kunna säga att riktig demokrati definieras av att två kan råna en tredje.

 69. Ökad jämställdhet i USA - En Elak Jävel Says:

  […] Word, eller vad man säger i vissa kretsar. Tänk att det skulle dröja ändå tills 2012 innan USA fick en jämställd våldtäktslag, som gör det olagligt att rövknulla skiten ur halva befolkningen. Det är ju trots allt skillnad i mellan vanlig misshandel och våldtäkt, både i praktiken och i straffskalan. […]

 70. mj Says:

  dolf:
  Ingen av dina frågor går att besvara och inga av dina påståenden att bemöta utan att du definierar demokrati.

 71. Sam Says:

  Och de enda jag sett hylla och sprida beslutet mer är feminister, intressant. Feminister är sällan negativa till jämställdhetsreformer som riktas till män. Synd att det omvända inte gäller s k jämställdister.

 72. Jack Says:

  Sam,

  ”Feminister är sällan negativa till jämställdhetsreformer som riktas till män”

  Det har du rätt i, de får sällan chansen.

 73. Forellen Says:

  Introduktion till politik i USA: http://www.youtube.com/watch?v=4zyo10lusCY

 74. Sam Says:

  @Jack
  Varför skulle någon som är för jämställdhet rikta sig mot reformer som syftar till att skapa lika rättigheter och möjligheter, oavsett vilket kön de riktar sig till?
  Det är den typen av pajkastning som gör att Pär Ström, m fl, och även vissa feminister tappar trovärdighet när de säger sig vara för jämställdhet, när det i själva värker handlar om någon märklig form av avundsjuka. Klart det hjälper människorna med makt att upprätthålla rådande privilegier men vad det har med jämställdhet att göra får du gärna svara på.

 75. profanum_vulgus Says:

  Sam:
  Nämn en enda reform som skapar mer lika möjligheter och rättigheter som Pär Ström varit emot.

 76. FBI uppdaterar “arkaisk” definition på våldtäkt, gör den mer könsneutral Says:

  […] Även Genusnytt rapporterar om […]

 77. Stefan Says:

  Som feminist är jag jättepositiv till lagförbättringen i USA, som nu räknar med män vilket Sverige gjort sedan motsvarande lydelse här plockades bort 1984: Det var framförallt feminister (såsom den stora feministiska tidningen Ms. Magazine) som varit drivande bakom denna förändring. Även här i Sverige är det enbart glada inlägg jag läser från feminister över hela spektrumet. Kul att vi för en gång skull är överens, Pär Ström!

  Däremot är det tråkigt att gamla lagens lydelse om penetrering gäller fortfarande, till skillnad från i Sverige. Dessa idéer har inget med fokus på kvinnofrågor att göra, utan att samhället utgått och utgår från mäns sexualitet, där kvinnors sexualitet knappt setts som existerande och patriarkala kvinnofridslagar för att skydda mäns egendom från att ”bli oren” ställts upp. Som vanligt blir även män (både enskilda och som grupp) lidande av gruppen mäns maktposition. Kul att något blir bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: