Genusperspektiv på mänskliga rättigheter och Förintelsen

by

Det kom ett mejl på Genuslistan, som drivs av Nationella sekretariatet för genusforskning. Se mejlet nedan, eller läs mer om kursen här.

.

.

Visst är det bra att Amnesty kämpar för mänskliga rättigheter. Vad jag inte förstår är varför de könskodar sin kamp.

Näraliggande: Nu anläggs ett genusperspektiv även på Förintelsen. Läs hären artikel hos Nationella sekretariatet för genusforskning om boken ”Sexual Violence Against Jewish Women During the Holocaust”. Uppdatering: Signaturen Sigvard skrev denna kommentar: ”Även judiska män våldtogs, t ex av SS. Se Nutkiewicz, M. (2003) ‘Shame, guilt, and anguish in Holocaust survivor testimony’. The Oral History Review. Vol 30, No. 1, pp 1-22.”

För övrigt 1: Jag bloggade i morse om könsfördelningen bland de hemlösa. Mot bakgrund av det jag skrev där är det intressant att notera hur Metro idag presenterar frågan om hemlöshet, se nedan (tack för tipset, André).

För övrigt 2: Aftonbladet skriver på sin temaserie ”Dödsorsak kvinna”.

Är det inte en viss självmotsägelse i formuleringen? Kriget drabbade människor hårt, ”särskilt kvinnorna”, skriver de. I meningen efter får vi reda på att medan kvinnan blev våldtagen blev hennes man skjuten. Kan man då säga ”Dödsorsak: Man”? Tack för tipset, Alexander, Sara och Björn.

35 svar to “Genusperspektiv på mänskliga rättigheter och Förintelsen”

 1. Backlash Says:

  ‘Ett öde värre än döden’

 2. Sigvard Says:

  Även judiska män våldtogs, t ex av SS.

  Nutkiewicz, M. (2003) ”Shame, guilt, and anguish in Holocaust survivor testimony.” The Oral History Review. Vol 30, No. 1, pp 1-22.

 3. Pether Says:

  Kommer ihåg när röda korset körde nån ‘det är synd om kvinnorna’ för att de våldtogs, medans männen slaktades alldeles brevid. Skickade ett mail o frågade, o fick detta som svar (det är en del av det, hela får inte plats här.)

  ”Jag förstår din reaktion på att det låter konsitigt att vi endast efter berättelsen om männen som dödades och kvinnorna som våldtogs när de vägrade äta sina släktingar ,endast fokuserade på kvinnornas situation. Det är inte på något sätt så att styckningen/dödandet av männen är ett kvinnoproblem. Det är däremot det systematiska sexuella våld av kvinnor som tyvärr är vanligt i krigstillstånd på olika platser i världen. Citatet som du fick del av kommer från en bok som är fylld av exempel som endast berättar om övergrepp på kvinnor i Kongo (ett land där denna typ av våld är mest utbredd just nu) – och detta var ett av några få undantag då männen i berättelserna också drabbats på ett minst lika fruktansvärt sätt. ”

  Männen slaktades o tvingades äta sina släktingar, kvinnorna våldtogs, mest synd om kvinnorna.

 4. Duktig genushund Says:

  Det är alltid syndast om kvinnor.

 5. Sara Says:

  ”Det är synd om människorna”.

 6. ParStrom Says:

  Tack Sigvard, bra information, jag har lyft upp din kommentar till en uppdatering i blogginlägget.

 7. Jocke S Says:

  Amnestys könsvinking är en skamfläck.
  Meningen var enligt deras stadgar, att verka mot ”dödsstraff, tortyr och (stödja) politiska fångar”.
  Men eftersom dessa fenomen mestadels, (men inte utelsutande) drabbar män, så var de väl tvungna att ändra konceptet?
  Jag har skrivit två gånger till dem och påpekat hyckleriet

 8. Ante Says:

  ”Det är inte på något sätt så att styckningen/dödandet av männen är ett kvinnoproblem.”

  Hur var det nu igen? var det inte synd om kvinnorna när deras försörjning försvann? Eller menar de att det inte var ett kvinnoproblem eftersom det bara var män som dödades?

 9. Henrik Says:

  Dödsorsaken var ju kvinna. Den som dog var det kanske inte men hur noggrann måste man vara som journalist?

 10. Mrs G Says:

  Nämn en kvinna som har startat ett krig!
  Nej just det, där har du svaret.

  Mrs G

 11. Backlash Says:

  Mrs G: Katarina II av Ryssland, Madeleine Albright, Indira Ghandi, Anna Lindh och det uttjatade exemplet Margareth Thatcher. För att inte nämna en av världshistoriens mest expansiva regimer, Victoria av England. Men lyckligtvis slipper vi hittills att addera Sarah Palin till listan.

 12. masa Says:

  @Mrs G:

  Jag kan nämna fler än en kvinna, nedan.

  Margaret Thatcher
  Indira Gandhi
  Golda Meir
  Katarina den Stora
  Mary av England
  Elisabeth I
  Isabella av Spanien
  Kleopatra
  Boudicca
  Matilda av Toscana
  Margareta av Anjou
  Aefelflaed
  Lakshmibai
  Zenobia
  Jeanne d’Arc kanske också kan räknas

  Svenska exempel:
  Drottning Kristina
  Drottning Margareta (”Kung Byxlös”)

 13. Man & Woman United Says:

  @ Sigvard

  Kan du reda ut varför genus/radikalfeminism/”slagen dam” samt institutet för rasbiologi har ett naturligt fäste i uppsala.

  Kan du även redogöra för Socialdemokratins vurm för radikalfeminism scum med början på 90talets mixtrande av lagstiftning inkl. vårdnadstvister och skapandet av Roks resultatet av sveriges mörka bakgård. Ett allvarligt rättsläge där rättsrapporten felaktigt dömda och uttalanden från pensionerad domstols personal se rättsstatens vänner.se http://www.rsorg.se
  Det ger en signal om samhällsproblemens omfattning.

  Kan du även redogöra för Socialdemokratins och makarna myrdals mfl koppling till skapandet institutet för rasbiologi i uppsala

  Varför har radikalfeminism fått så starkt fäste i Rättsstaten Sverige mer än något annat land? Hur stor del kan tillskrivas socialdemokraternas ansvar i regeringsställning?

  Varför påvisade Socialdemokraterna under ledning av Göran Persson med Margot Wallström,Gunilla Ekberg,Margareta Winberg,Mona Sahlin, Lise Bergh, Bodström och Borgström mfl så statsfeministiskt extrem, känslokall och verklighetsfrånvänd politik?

  Varför tillåts inte diskussioner inom (s) om pappor och barn som kränks och diskrimineras i vårdnadstvister?
  Att oskyldiga män döms pga radikal feministisk bevisbörda och lagstiftning?

  Det mest ologiska är Varför statsministern antar Göran Perssons 90tals radikalfeministiska retorik nu? Pelle Billing: Myten om Mäns våld mot kvinnor
  http://www.newsmill.se/6448/node

  Är statsministern så rädd för att förlora makten att han fruktar radikalfeministiska myter? Framför idogt uppriktigt jämställdhets arbete som Pelle Billing du själv och Pär Ström Michael Alonzo Monica Pernroth Erin Pizzey Doris Lessing mfl bidrar till.

  Varför ska inte vänster och socialdemokratiska män och kvinnor tillåtas öppet diskutera dessa spörsmål inom partierna,Högskolorna,fackförbunden,arbetsplatsen och i resten av Samhället, Annat än på sociala medier? Utan att för den skull överge sina grundpolitiska ideal och värdegrunder.

 14. Backlash Says:

  Forts: Och när Tyska kvinnor fick rösträtt torde de varit i klar majoritet, efter första världskrigets mansspillan. Vem valde dom? Adolf Hitler.

 15. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Mrs G

  Klokt sagt! Eftersom mannen som blev skjuten hade samma kön som majoriteten av de ledare som startat krig genom historien, så får han ju liksom skylla sig själv att han blev mördad. Kvinnan som blev våldtagen i Kongo var däremot ett oskyldigt offer – och då drabbades ju hon långt mycket värre än sin mördade man.

  Jämställdister: gör som Mrs G – sätt på er genusglasögonen och tänk ett steg längre!

 16. Lasse Says:

  @Mrs G

  Att starta eller bedriva krig har ingenting med kön att göra. Det handlar oftast om att skaffa sig mer makt eller behålla makt någonting som båda könen är duktiga på när man väl sitter på en styrande position. Det kan även handla om ett lands suveränitet eller prestige.

 17. Man & Woman United Says:

  @ Sigvard

  Summativt bygger radikalfeminism på rädsla, fruktan som anspelar på de befolkningens fundamentala drifter.

  Har Sverige och Usa större anlag för fruktan än andra länder?

  Varför har radikal feminism så stora likheter med nazism?

  Vad är bakgrunden och strukturerna bakom bildandet av Rasbiologiska institutet i Uppsala?

  Är Socialdemokratins radikalfeministiska inriktning en naturlig väg från Hjalmar Branting, Axel Danielsson och August Palms kamp för att bekämpa fattigdom och rättsövergrepp?

 18. Aktivarum Says:

  Man & Woman United:

  Kul frågor, här är mina svar.

  ”Har Sverige och Usa större anlag för fruktan än andra länder?”

  Dess eliter har det, USA:s eliter är livrädda för att kopplas till rasismen mot svarta och Sveriges eliter är livrädda att kopplas till alliansen med nazisterna och Hitler. Bägge ländernas skolsystem har hanterat situationen på samma sätt. Politisk indoktrinering i anti-tankar och kulturell pessimism.

  ”Varför har radikal feminism så stora likheter med nazism?”

  För att radikal feminism förespråkar totalitär politik. Alla totalitära ideologer har stora likheter med nazism.

  ”Vad är bakgrunden och strukturerna bakom bildandet av Rasbiologiska institutet i Uppsala?”

  Bakgrunden är totalitär samhällsplanering. Dvs beskriva vilken sorts människor man vill ha och forska hur man kan få det.

  ”Är Socialdemokratins radikalfeministiska inriktning en naturlig väg från Hjalmar Branting, Axel Danielsson och August Palms kamp för att bekämpa fattigdom och rättsövergrepp?”

  Nej, det är snarare en annan gren på samma träd där samma sorts människor tillfredställer sitt ego genom att inbilla sig de har kompetensen att planera fram samhället bättre än kulturens normala utveckling.

 19. Man & Woman United Says:

  @ Aktivarium

  Tack. Fortsätter du svara på frågor vid inlägg nr.13 också i väntan på Sigvard?

  Med komplement finns det någon koppling mellan genus/scum/radikalfeminism och institutet för rasbiologi annat än totalitära ?

 20. Joakim Says:

  Klart att det är mer synd om änkor än mördade män, om han utsätts för något som även hon lider av. Hon saknar ju honom ffs 😀 Dessutom har hon ju ett traumatiskt minne från att ha sett det med egna ögon 😉

  En så pass respektlös kommentar med så pass respektlösa smileys mot den citerade kvinnan hade jag inte ens behövt skrivit om de inte hade sönderpolitiserat mänskliga rättigheter till en uteslutande kvinnofråga. Klart att jag känner sympati för henne, men knappast mer än för honom.

 21. Joakim Says:

  Tillägg: Undrar vad hon tycker om att de framhäver henne som ett större offer än den man hon vill hedra. Ärekränkning mot död man kallar jag det.

 22. Sigvard Says:

  Man & Woman United frågade 11 januari 2012 kl. 18:36 mig: ”
  Kan du reda ut varför genus/radikalfeminism/”slagen dam” samt institutet för rasbiologi har ett naturligt fäste i uppsala.”

  Jag tänker inte officiellt spekulera i politikers avsikter.

  Du frågar vidare. ”Har Sverige och Usa större anlag för fruktan än andra länder?”

  Den amerikanske presidentrådgivaren Arthur Clarke som arbetat för fyra presidenter (Ronald Reagan, Bush d.ä., Bill Clinton och George W. Bush) skrev 2004 boken ”Against all enemies. Inside America’s war on terror” som kom att översättas till ”Fiender överallt”. Clarke lämnade sitt arbete just med det motivet: USA förefaller att se fiender överallt.

  Och Sverige… Vi är/var ett land med ganska homogen befolkning. Det bli problematiskt när människor med olika uppfattningar om sociala regler ska dela livsutrymme. Som dåvarande rektorn för Uppsala universitet och professorn i sociologi, Torgny Segerstedt (1908-1999) skrev 1955: ”det kan uppstå konflikt mellan partikulära normsystem och ramnormsystemet”.

  Segerstedt, T. (1955) ”Dispositionen och det likformiga beteendet”. I Agge, I. m fl (1955) ”Kriminologi. Serie: Kriminologisk handbok. 1. Stockholm

  Du frågade vidare: ”Vad är bakgrunden och strukturerna bakom bildandet av Rasbiologiska institutet i Uppsala?”

  Man hade börjat bli rädd för att den europeiska rasen skulle degenereras. I Sverige inrättade riksdagen 1921 med bred politisk uppslutning Statens institut för rasbiologi i Uppsala under ledning av professor Herman Lundborg 1922 – 1935. Statens institut för rasbiologi inrymdes i Dekanhuset i Uppsala fram till 1958 då institutet ändrade namn till Institutionen för medicinsk genetik, och verksamheten knöts till universitetet.

  Rasbiologiska diskussioner blev vanliga under slutet av 1800-talet. Förutom i Sverige startade sådana institut eller laboratorier 1905 i Tyskland, 1907 i England och 1910 i USA samt i Oslo (Kristiania) 1916. Vidare i västra Volynien (i Ukraina) 1916, Rumänien 1919, Tjeckoslovakien 1923, Linz 1923, Wien 1925, Moskva 1927 (Turda och Weindling, 2006). Upptäckter inom genetiken i början av 1900-talet möjliggjorde för amerikanska eugeniker att öppet uttrycka sin oro. De genetiska upptäckterna tillhandahöll en bekväm och övertygande terminologi. Man började tillämpa socialdarwinismen på samhälleliga problem. På grund av utvecklingen i Tyskland under 1930-talet kom emellertid amerikanska eugeniker att ta avstånd från den egna vetenskapen.

 23. Forellen Says:

  Det har naturligtvis ett historiskt intresse, detta med kvinnors behandling under förintelsen. För att inte säga allmänintresse. Argumentet att det även förekom att män blev våldtagna tycker jag visar på en förvirring hos skribenten.

  Vi foreller gillar klara vatten.

 24. Mars Says:

  @Forellen:

  På vilket sätt visar påståendet om att män blev våldtagna förvirring hos skribenten? Du förväxlar inte den med en förvirring hos dig själv? Jag förstår inte hur svårt det kan vara att förstå att även män våldtogs – det förminskar inte heller våldtäkterna på kvinnor, utan breddar förståelsen hur kränkningar skedde i koncentrationslägren (och fortfarande sker i krig och diktaturer).

  Jag gillar också klara vatten, men där du simmar nu är det ju grumligt.

 25. Anon Ym Says:

  Tycker ‘The blank slate’ på ett övertygande sätt redovisar grunden till genuskonflikten och allas vår inställning i dessa frågor. Den norska serien ‘Hjernevask’ byggde på den boken.

  Författare: Steven Pinker. Köp nu.

 26. Jonas Says:

  Dödsorsak kvinna. Vilka belägg finns för detta? Enligt FN:s statistik från 2008 var endast 18 % av de mördade i Kongo kvinnor.

  Det sägs att kriget i Kongo drabbat civilbefolkningen hårt. Nåja men visa inte mig fler bilder på kvinnor nu tack. Visa mig verkligheten.

 27. Forellen Says:

  Mars: ”det förminskar inte heller våldtäkterna på kvinnor”

  Därav mitt inlägg.

 28. Aktivarum Says:

  Man Woman United:

  ”Kan du reda ut varför genus/radikalfeminism/”slagen dam” samt institutet för rasbiologi har ett naturligt fäste i uppsala.”

  Jag tror detta sker av samma orsak som kvinnohistoria bytte namn till ”genusvetenskap” förespråkare av det nya och radikala vill gärna gömma sig bakom en mask av gammal erkänd kunskap. De inte bara avskyr gamla auktoriteter, de är avundsjuka på deras trovärdighet. Uppsala Universitet är nordens äldsta universitet. Genom att finnas där så lånar de respektabilitet från samma historia som de föraktar.

  ”Kan du även redogöra för Socialdemokratins vurm för radikalfeminism scum med början på 90talets mixtrande av lagstiftning inkl. vårdnadstvister och skapandet av Roks resultatet av sveriges mörka bakgård.”

  Sossarna förlorade valet 1991 mot Carl Bildt och det var en svag socialdemokrati som vann valet 1994 under Ingvar Carlsson, samtidigt så ökade stadigt vänsterpartiets betydelse under Gudrun Schyman. 2001 så tog sossarna kongressbeslut på att vara feministparti – det är lätt att se vänsterpartiets Schyman drev sveriges sociala utveckling tillsammans med Margareta Swinberg (1994 jordbruksminister, -96 arbetsmarknadsminister, senare vice statsminister) medan Göran Perssons område var ekonomin. Tanken var även att Mona Sahlin skulle bli statsminister 1995 men en chokladrulle för myckte placerade istället Göran P på den positionen. Däremot tog sossarna kongressbeslut 2001 på att vara feminister. Observera att av dessa tre tanter är Mona Sahlin den överlägset MINST knäppa… Lägg till detta hoten om kvinnoparti, varannan damernas och stödstrumporna…

  ”Ett allvarligt rättsläge där rättsrapporten felaktigt dömda och uttalanden från pensionerad domstols personal se rättsstatens vänner.se http://www.rsorg.se

  2002 blev radikalfeministiska Margareta Swinberg vice statsminister. Hon skrev i en dagstidning om omvänd demokrati. Lagstifta först invänta folkligt stöd sedan. Säger en hel del om hennes åsikt om lagens användning.

  ”Det ger en signal om samhällsproblemens omfattning.”

  Har man Schyman, Winberg och Sahlin som politisk elit i sociala frågor så vad annat är att vänta?

  ”Kan du även redogöra för Socialdemokratins och makarna myrdals mfl koppling till skapandet institutet för rasbiologi i uppsala”

  Nej, ingen koll på det ämnet, verkar vara föga mer än det vanliga tramset om totalitär planering från personer med storhetsvansinne. Thomas Sowell har döpt denna sorts människor ”the anointed”

  ”Varför har radikalfeminism fått så starkt fäste i Rättsstaten Sverige mer än något annat land? Hur stor del kan tillskrivas socialdemokraternas ansvar i regeringsställning?”

  Uppenbarligen så var det partiet socialdemokraterna som gav Margareta Winberg en maktposition så ur det perspektive har sossarna stor skuld. MEN ur ett större perspektiv skedde detta samtidigt som tredje vågen från USA träffade svenska universitet och jag skulle säga att det var högskolan som påverkade politiken – inte tvärtom. Flumskolan har nog gjort mer för att släppa in radikalfeminismens teorier än Winberg någonsin kunde göra.

  Så mitt svar blir att det snarare är så att Sverige råkade ut för samma sak som USA men drabbades hårdare pga den svenska konflikträdda konsensuskulturen (I sin tur en effekt av paranoia över Sveriges deltagande i andra världskriget)

  ”Varför påvisade Socialdemokraterna under ledning av Göran Persson med Margot Wallström,Gunilla Ekberg,Margareta Winberg,Mona Sahlin, Lise Bergh, Bodström och Borgström mfl så statsfeministiskt extrem, känslokall och verklighetsfrånvänd politik?”

  För att deras högutbildade rådgivare och myndighetspersoner hade tagit examen på verklighetsfrånvända flumteorier. Detta var helt enkelt den tidpunkt då akademiker började utnämna sig till gudar och babbla om strukturer. Samma sak i massmedia.

  ”Varför tillåts inte diskussioner inom (s) om pappor och barn som kränks och diskrimineras i vårdnadstvister?”

  Det är inte ”feministiskt” och sossarna har ju kongressbeslut på att de är feministiska. Den här konsensuskulturen du vet…

  ”Att oskyldiga män döms pga radikal feministisk bevisbörda och lagstiftning?”

  Att tro på strukturer gör det möjligt att strunta i individer.

  ”Det mest ologiska är Varför statsministern antar Göran Perssons 90tals radikalfeministiska retorik nu? Pelle Billing: Myten om Mäns våld mot kvinnor http://www.newsmill.se/6448/node

  Det beror på att Sverige är ett vänsterland och PR-folk hos moderaterna har gett rådet att moderaterna skall anta vänsterretorik och göra Sverige till ”sitt land” givetvis utan att på nåt sätt erkänna svenska folket eller svenska kulturen har nåt att göra med det land man pratar om.

  ”Är statsministern så rädd för att förlora makten att han fruktar radikalfeministiska myter?”

  Alla politiker är rädda för att förlora makten men framför allt så handlar det om att moderaterna vill sudda ut bilden av sverige som ett rött vänsterland internationellt. Du måste förstå att de flesta av våra politiker är mer bekymrade med Image internationellt än vad folk i Sverige vill.

  ”Framför idogt uppriktigt jämställdhets arbete som Pelle Billing du själv och Pär Ström Michael Alonzo Monica Pernroth Erin Pizzey Doris Lessing mfl bidrar till.”

  Jag tror alla de där personerna är mer eller mindre klassiskt liberala. Klassisk liberalism är inte globalistisk och om du pratar mångkultur finns få kulturer mer mångkulturella än USA:s som hade Irländare, Italienare, Svenskar, Britter, etc…

  ”Varför ska inte vänster och socialdemokratiska män och kvinnor tillåtas öppet diskutera dessa spörsmål inom partierna,Högskolorna,fackförbunden,arbetsplatsen och i resten av Samhället, Annat än på sociala medier?”

  Konsensuskulturen… observera att denna är så stark att Moderaterna hellre härmare sina ideologiska motparters retorik så att de verkar ingå i historian än försöka skapa en bättre framtid.

  ”Utan att för den skull överge sina grundpolitiska ideal och värdegrunder.”

  Vilka är de? Som jag ser det har alla politiker idag samma ideal, egoismens och världspolitikens. De bryr sig mer om hur Sverige upplevs i fina salonger än de bryr sig om att vara representanter för svenska folket.

  Undantaget SD då, men låt oss titta på deras logik, de är ett konservativt familjevänligt parti vars främsta fiender är konservativa och familjevänliga islam.

  Lycka till att få den ekvationen att gå ihop.

 29. Aktivarum Says:

  Jonas:

  Dödsorsak kvinna är ett lögnprojekt från början till slut, man rapporterar att många kvinnor dör men inte hur många män som dör eller det normala antalet dödade.

  http://aktivarum.wordpress.com/2011/01/24/har-ljuger-aftonbladets-reporter-om-morden-i-ciudad-juarez/

 30. Bert6il Schröder Says:

  I like aktivarum:)

 31. 50/50 Says:

  @Aktivarum
  Att högern så lätt sviker sin egen liberala ideologi och går med på feministisk mansdiskriminering är ganska lätt att förstå. Det finns ingenstans dit de kan förlora manliga röster, för alternativet är ännu mer feministiskt! Däremot skulle de lätt kunna förlora en del kvinnors röster om media fick tillfälle att beskriva dem som antifeministiska. Slutligen får vi ju inte gömma det grundläggande faktumet ridderlighet!

 32. Matte Matik Says:

  @Pether:
  Det sexuella våldet i Kongo (och förmodligen många andra ställen i världen) verkar vara ytterligare en feministisk myt – inte att det inte existerar men att det enbart är kvinnor som drabbas av det. Efter det jag läst om det är det inte omöjligt att det är lika vanligt, eller vanligare, att män drabbas av systematiskt sexuellt våld i Kongo. Hur som helst har jag insett att rapporteringen om sexuellt våld definitivt är vinklad (den kommer väl främst från olika kvinnoorganisationer vars syfte är att driva sin egen agenda snarare än att komma med fakta) – precis som så mycket annat vi läser i media idag.

  Här kan du bl.a. se en dokumentär om hur män utsätts för sexuellt våld i Kongo.

  http://mattematiksblogg.blogspot.com/2011/07/dokumentarfilm-om-sexuellt-vald-mot-man.html
  http://mattematiksblogg.blogspot.com/2011/07/man-valdtas-i-krig-i-stor-utstrackning.html

 33. Man & Woman United Says:

  @ Aktivarium 50/50

  Vi har internet!

  Vad händer om Mansrörelsen Rättssäkerhetsrörelsen som oberoende driver sakfrågor och utmanar radikalfeminism aka Nya arbetarpartiet Moderaterna och (s). Det förändrar spelplanen…

  Underifrån verkar också Mansrörelsen och Rättssäkerhetsrörelsen i Usa och http://www.manwomanmyth.com med Erin Pizzey Angry Harry father for justice mfl i England.

  Sveriges internationella rykte som feminismens saudiarabien pga havererande rättsväsende kommer inte direkt försvinna vid en ev utlämning. Tvärtom:-o

  Maria Abrahamsson,gamla moderaterna och Moderat Männens naturliga övertag av partiet inför 2014 skulle kunna rädda kvar de ”lojala”*not manliga väljarna från (s) och vänstern…

  Maria
  Abrahamsson lackar på moderaternas vänstersvängar
  ”Det kan straffa sig på valdagen”, skriver riksdagskandidaten Maria Abrahamsson (m) i en artikel om moderaternas hot
  nyheter24.se/maktkamp24/374475-maria

  Moderat riksdagskandidat ska inte rösta på moderaterna
  ”Det kan straffa sig på valdagen”, skriver riksdagskandidaten Maria Abrahamsson (m) i en artikel om moderaternas hot

  nyheter24.se/maktkamp24/410984-mode

  ”Regeringen Reinfeldt är som en kvinnomisshandlare
  ”Det kan straffa sig på valdagen”, skriver riksdagskandidaten Maria Abrahamsson (m) i en artikel om moderaternas hot
  nyheter24.se/maktkamp24/377677-rege

  Flest MÄN mördas men KVINNORNA får uppmärksamheten

  31 dec 2011 ”Det kan straffa sig på valdagen”, skriver riksdagskandidaten Maria Abrahamsson (m) i en artikel om
  genusnytt.wordpress.com/2011/12/31/

 34. Man & Woman United Says:

  @ 50/50 Aktivarium

  Ovan inlägg väcker frågan varför det inte finns något ytterligare parti eller alternativ att rösta på när piratpartiet gjort bort sig i sitt svek bl a av wikileaks och ja och abdikerat till genus och feminism.

  Läs Pelle Billings blogg:

  Mäns röstande uppmärksammas av BBC

  50 Kommentarer »

  I Sverige är den politiska retoriken antingen inriktad på att tilltala alla, eller att tilltala kvinnor. En hel del reformer beskrivs som kvinnovänliga, som ett sätt att motivera dem.

  Vill Alliansen sänka skatten? Bra för kvinnor, som får mer kvar i plånboken. Vill oppositionen höja skatten? Bra för kvinnor som arbetar i offentlig sektor.

  Vissa partier säger uttalat att det är kvinnliga väljare de framför allt vänder sig till.

  Således var det befriande att bli tipsad av Glen Poole från The Men’s Network i Storbritannien, att de nyligen var med på BBC 4 och pratade om

  The Men’s Vote:

 35. klara Says:

  jag tycker detta är obehagligt, du har verkligen nått en nivå där du uppmuntrar folk till att värdera människor på en ohuman nivå, jag är fly förbannad på hur du kan ha mage att ens starta detta. Om artikeln handlade om just kvinnornas straff i krig och inte de manliga, känner du dig kränkt. Det känns verkligen som det passar dig att se orättvisor- just där det passar dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: