Helst bör bara män dö ”i ett civiliserat samhälle”

by

En amerikansk inrättning kallad Center for Military Readiness har tagit upp problemet med kvinnliga soldater som stupar. Genom hela artikelnlyser inställningen att det är mycket värre när kvinnliga soldater dör än när manliga gör det.

Det börjar med att centret skriver att 128 amerikanska kvinnor dött i strid i det så kallade kriget mot terrorismen mellan 2001 och augusti 2008 (när artikeln skrev). Detta framställs som en mycket hög siffra, eftersom de jämför med två tidigare krig. Jag citerar deras jämförelse:

”According to Army Times, 7,000 women served in Vietnam, but only 16 were killed, most of them nurses. In the first Persian Gulf War, 33,000 women were deployed, but only 6 perished due to scud missile explosions or accidents. (Nov. 24, 2003)”

Tänk att bara 16 amerikanska kvinnor dödades i Vietnamkriget. De måste ha haft en ofattbart privilegierad situation. 58.000 amerikanska män dog i det kriget (källa här). Det manliga könet gjorde alltså en 3.600 gånger så stor uppoffring som det kvinnliga könet, från amerikansk sida, kan man alltså konstatera. Det är en ofattbar siffra: För varje amerikansk kvinna som dog i Vietnamkriget dog 3.600 amerikanska män!

Räkmacka? Manlig överordning?

Längre ned i sin artikel kommer Center for Military Readiness in på en etisk diskussion kring kvinnor som stupar i krig. Jag har översatt:

En del menar att det inte är någon skillnad på dödade kvinnor och män. Men att medvetet utsätta kvinnor för krigets våld i strider är liktydigt med att acceptera våld mot kvinnor rent allmänt. Som nation måste vi fundera över de långsiktiga följderna av denna kulturella förändring, som många ser som ett bakslag för våra värden och vår civilisation”

Där står det i klartext. Ett civiliserat samhälle ska bara låta män dö i unga år under vidriga förhållanden.

Män som förbrukningsmaterial. Den ultimata objektifieringen. Jag får äckelkänslor.

Vad tycker du, bör ett civiliserat samhälle se till att bara män dör i krig?

För övrigt: Ännu en liten bekräftelse på att det numera finns en etablerad motkraft mot den feministiska offensiven finns i denna artikel i Sydsvenskan. Jag citerar: ”Hannah Lemoine pluggar medie- och kommunikationsvetenskap och driver vid sidan om en feministisk blogg. Hon har tröttnat på skyttegravskriget mellan feminister och antifeminister. Med sina serier, som bygger på berättelser om avgörande tillfällen som påverkat människors uppfattning om jämställdhet, berättelser hon fått in via bloggen, vill hon mäkla fred mellan grupperingarna. ”. För ett år sedan var det ingen som talade om ”skyttegravskrig mellan feminister och antifeminister”. Jag tycker i och för sig att benämningarna ”jämställdister och antijämställdister” är mera rättvisande…

Annonser

129 svar to “Helst bör bara män dö ”i ett civiliserat samhälle””

 1. Pär.B Says:

  ”Jag tycker i och för sig att benämningarna ”jämställdister och antijämställdister” är mera rättvisande…”

  Det där tål att upprepas i varje inlägg du gör. Vi kan numer på empirisk väg bevisa att feminister inte är för jämställdhet, och då tycker jag att man ska lyfta fram det.

 2. ninnitokan Says:

  ”En del menar att det inte är någon skillnad på dödade kvinnor och män.”

  Ja, en del menar just det! För mig är alla människor lika värda, medan endast barn(oavsett kön) har ett högre skyddsvärde. Konstiga jag, ha så underliga värderingar och åsikter.

  Lite OT som jag komm att tänka på i sammanhanget som jag funderat på:
  När man använder härskartekniker för att tysta oss, så möter vi olika beroende på vilket kön vi har. Jag som kvinna blir ”könsförrädare”. Det förväntas alltså av mig att jag ska vara ”lojal med kvinnor”. Varför i all världen skulle jag det? Jag tycker tanken är barrock. Varför skulle min omtanke begränsas utefter vad folk har mellan benen? Jag bryr mig på att individer ska ha ett så fullvärdigt och bra liv som möjligt.

  Vad säger uttrycket ”könsförrädare” om individen som uttalar detta och om dennes syn på människors lika värde? Osmakligt!

 3. Chroni Says:

  Jag tycker det är 100% vettigt med länder bara män inom militära förband.

  Finns 1000 orsaker till varför kvinnor inte ska vara en del av dem.

  Ser helst att vi inte skickar kvinnor till krigszoner öht.

 4. Hjalmar Says:

  @Chroni 16:35
  Förklara gärna varför du tycker så. Det är väl inte jämställt?
  Menar du att kvinnor inte klarar av att vara soldater?

 5. Pontus Says:

  @Hjalmar

  Kvinnor är sämre soldater och deras närvaro distraherar de manliga soldaterna som tar onödiga risker för att skydda dem. Om vi nödvändigtvis måste kriga, vilket vi sällan bör om vi ska kalla oss civiliserade, så låt oss i alla fall göra det effektivt.

 6. Sam Says:

  Bra att ni hyllar Hannah Lemoine! Hon är en motkraft också mot antifeministiska offensiven, vilket Pär glömde nämna…

 7. robjoh Says:

  Att män är första första frontlinjen i ett försvar och att män därmed dör för att försvara kvinnor skulle inte vara ett problem för mig om män fick någon respekt av samhället. Att samhället skulle acceptera och hylla den uppoffringen som dessa män har utfört för samhället.

  Nu är det dock så att samhället fortfarande värdesätter mäns liv lägre än kvinnors och den traditionellt beskyddande mansrollen hånas öppet. Män utmålas som monster som bara vill förtrycka kvinnor, SCUM manifestet hyllas i våra tidningar och män som vill bli brandmän eller poliser blir bort kvoterade.

  I och med samhällets syn till den traditionella mansrollen så kan jag inte acceptera ”kvinnor och barn” först. Ska jag som man sätta andra framför mig själv förväntar jag mig lite jävla respekt och uppskattning, något män som grupp inte får i det här landet.

 8. Medborgare X Says:

  Sam!

  Vad är det ”antifeministiska offensiven”?

  Menar du kanske den jämställdistiska offensiven? Alla de män och kvinnor som vill ha jämställdhet på lika villkor? Alla de män och kvinnor som vill ha lika rättigheter och lika skyldigheter?

 9. Hjalmar Says:

  @Pontus 17:01
  Enligt din förklaring, kan då inte kvinnor arbeta i utsatta yrken?
  (Ex. polis, brandkår, men även stridande förband.)
  Handlar det inte om att anpassa utrustning och maskiner mm?

 10. Nova Says:

  Jag har sagt det förut: Att inte fler kvinnor får chansen att dö i krig är faktiskt ett stort jämställdhetsproblem. Det förringar duktiga kvinnor!

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/krigaridentiteten-sitter-i-kladerna_6755625.svd

 11. Johan Says:

  Jag tycker de hade en intressant reflektion och egentligen är det ett värderingsdilemma, för mig.

  Personligen tycker jag att män ska skydda kvinnor. Jag skulle inte kasta tärning om jag och min fru blev angripna. Jag skulle skydda henne. Det är inte ojämställt för mig. Vi är lika mycket värda även om vi har olika roller. Den delen av mig tycker att det är en intressant reflektion att stridande kvinnor öppnar upp för mer våld mot kvinnor. Kanske har de rätt, hela jämlikhetsdebatten öppnar ju upp för tanken att kvinnor inte förtjänar särskilda hänsynstagande. Det tycker jag är fel.

  Å andra sidan tycker en annan sida av mig att jämställdhet handlar om lika möjligheter och att de kvinnor som vill söka till militären ska ha samma möjligheter, dvs. inte gräddfil, men samma möjligheter.

  De perspektiven går förstås inte ihop och i akuta situationer kommer jag nog alltid välja första perspektivet, fast vore min fru en Navy SEAL hade jag kanske omvärderat det.

  Förövrigt läste jag nyligen en rapport om att mäns våld mot kvinnor i relationer minskar. Däremot ligger kvinnors våld mot män i relationer kvar på samma nivå som tidigare. Samhällsinsatserna tycks ha någon effekt.

 12. Olof Says:

  Off Topic:
  Sverige bäst för kvinnor:
  http://di.se/Artiklar/2012/1/13/255848/Sverige-bast-for-kvinnor/

 13. Hugo Says:

  Sverige bäst för kvinnor!

  Sverige är världens bästa land för kvinnor. Det visar en undersökning som två kanadensiska forskare gjort., rapporterar di.se

  Därför måste vi styra ytterligare resurser till genusvetenskaplig forskning för att ta reda på hur vi på bästa sätt kan styra över ännu mer skattemedel för att förbättra svenska kvinnors situation.

 14. Chroni Says:

  Hjalmar:

  Hur kan du anpassa utrustning så en kvinnlig rökdykare kan bära ut ett 200 kgs fetto?

  I wonder.

  Anyway, listar några argument mot kvinnor i stridande förband/försvarsmakter.

  Fysiska:

  Män har tjockare hud
  Män har grövre skelett
  Män har mer muskelmassa (nästan dubbel överkroppsstyrka naturligt)

  Men man ska ju inte bara kunna bära sin utrustning och vara uthållig osv.

  Tex att män har grövre skelett innebär också att chanserna är högre att tex om en kvinna blir skjuten i benet att det måste amputeras. Eller om hon blir skadad på något sätt (att hon dör). Män klarar också g-krafter bättre.

  Praktiska:
  Kvinnor blir gravida, kan inte kalla in dem/skicka dem i krig då, de kan inte heller kallas in under amning (iaf vore det inte bra för barnet, varje kvinna behöver föda 2.3 barn för samhällets storlek ska bibehållas.)
  Om båda ett barns föräldrar är soldater så vore det inte praktiskt eller rätt att skicka dem båda i krig.
  Efter 30 år fyllda har kvinnor väldigt svårt att behålla muskulatur och uthålliget. (Är kanske mer fysiska dock)

  Sociala:
  I strid så kan män inte koncentrera sig om de har medstridande kvinnor…för de oroar sig för kvinnorna.
  Det finns också risker för att kvinnor som blir tillfångatagna blir våldtagna osv.

  Psykiska:
  Finns en hel del studier som visar att män är mer stabila under press. Osv. Ni kan tänka er.

  Några exempel iaf.

  Alla dessa gäller på något sätt inom polis/brandkår också.

  Hon som var väktare inom kriminalvården och slogs ihjäl ser jag som ett offer p g a jämställdhet, speciellt då den andra kvinnliga vakten som kom blev fråntagen sin batong och sen flydde. (Hade det varit en man kanske hon levt idag?)

 15. Pontus Says:

  @Hjalmar
  Jag sa inte att kvinnor inte kan, bara att vi får lägre effektivitet. Är det bättre att ha 50 döda män och 50 döda kvinnor än 75 döda män (siffror tagna ur luften), bara för att könsfördelningen är jämnare? Jag tycker inte det.

  Att anpassa utrustningen är också att få lägre effektivitet, eftersom vi nu lagt ned mer pengar för att få samma grad av tjänst. Varför ska samhället lägga ned mer pengar för att få samma service?

  Jag är direkt negativ till kvinnliga soldater, men militären skiljer sig också från utsatta civila yrken ganska mycket.

  Även om det finns problem med kvinnliga poliser har jag inte vägt fördelar mot nackdelar där, och alltså inte tagit ställning ännu.

 16. Hjalmar Says:

  @Chroni
  Det ligger mycket i det du skriver 🙂
  ”bära ut ett 200 kgs fetto?” Winsch, kanske…
  Visst är det svårt för kvinnor att konkurrera, i vart fall fysiskt.
  Kanske går det bättre som piloter, förare? Specialiserade uppgifter.

  Den kvinnliga väktaren inom kriminalvården borde kanske ha använt hand- och fotfängsel för att kontrollera internen?
  –> Riskmedvetenhet…

 17. Hjalmar Says:

  @Pontus
  Samma här, jag funderar över för- och nackdelar.
  Hur en kvinnlig soldat tänker förstår jag inte.

 18. Jocke Says:

  ”Männens vanmakt”

  http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=6645688

  Utmärkt krönika om mänsutsatthet i vårdnadstvister.

 19. ninnitokan Says:

  @ Johan:
  ”Personligen tycker jag att män ska skydda kvinnor. Jag skulle inte kasta tärning om jag och min fru blev angripna. Jag skulle skydda henne. Det är inte ojämställt för mig. Vi är lika mycket värda även om vi har olika roller.”

  Min man skulle utan tvekan göra detsamma. Det är just, som du säger olika roller, inte ojämställt. Men saken är att jag skulle skydda honom med.

  Om ”angripna” innebär en fysisk attack så blir han den som skyddar, helt enkelt för att han är den bättre vid en sån attack. Men precis som han är starkare så har jag andra förmågor. Jag har en verbal förmåga som är långt större än hans och behåller lugn sansad och argumenterande ton väldigt långt hur arg jag än är inombords. Vi skulle inte heller slå tärning om vem som ”tar en fight” om det är ”verbal styrka” som behövs.

  Just att män och kvinnor kompletterar varandra och därmed ofta har lite olika roller tycker jag är charmigt, inte det minsta ojämställt:)

 20. Chroni Says:

  Konstigt, min kommentar försvann….

  Svarade Hjalmar….

  Kvinnor klarar G-krafter sämre än män, detta p g a deras fysik. Detta begränsar dem också inom pilotyrket.

 21. vmm Says:

  När det gäller att skapa fred så är det ju kvinnorna som har huvudrollen. Dom är tydligen extra bra på det, kanske är det för att dom är naturligt goda, medan männen genom sin ondhet startat kriget och inte kan skapa fred. Kvinnorna fick ju också Nobels fredspris förra året, och det var ju kvinnorna som stod för den arabiska våren. Så kvinnor som soldater… nja, skulle inte tro det va.

  (japp, jag var satirisk)

 22. Angelina Jolie Says:

  Tänk vad Ninnitokan måste vara perfekt som aldrig blir arg! Hör det till den den perfekta jämställdheten!? Kvinnor ska le och ta skit. Samtidigt som män får blir hur arga som helst. Utan att någon höjer på ögonbrynen. Nu blev jag nästan frälst av denna insikt.

  En tanke som slog mig gällande härskarteknik är kvinnor som är värre än radikalfeminister. De slickar män där bak för att få kredit själva. Deras utmärkande drag är att de är stora falska hycklare och gömmer sig bakom manshatare.

 23. vmm Says:

  När det gäller kvinnor och krig så säger ju Genevekonventionen att kvinnor ska skyddas extra mycket. Om en militärmakt skulle behandla män och kvinnor på samma sätt så skulle det alltså vara ett brott mot Genevekonventionen.

 24. Backlash Says:

  Om man inrättar en ren meritokrati så är betydligt färre kvinnor än män lämpliga som frontsoldater. Jag tror varken att Pär Ström, feministerna eller de ärkekonservativa vill ha könskvotering 50/50 bland frontsoldaterna. Det finns nog ingen ideologi som vill ha lika många stupade kvinnor som stupade män. Vilket är helt i enlighet med grundläggande evolutionspsykologi. I pressade situationer är ett kvinnoliv alltid mer värt för människosläktets fortbestånd än ett mansliv.

 25. Chroni Says:

  Backlash: Kvinnor har ju tryckts in i det militära, extrem kvotering.

  Tror de ligger på 30-40% nu. (Eller det var kanske officerere)

  Men de tar ju in typ alla kvinnor.

 26. John Berg Says:

  ”Med sina serier, som bygger på berättelser om avgörande tillfällen som påverkat människors uppfattning om jämställdhet, berättelser hon fått in via bloggen, vill hon mäkla fred mellan grupperingarna.”

  Jag ska då rakt inte sluta fred med feministerna. Aldrig i livet.

 27. tjenare Says:

  Väntar ivrigt på Per Ströms analys av innebandyträningen i Ängelholm.

 28. Backlash Says:

  Chroni: Med den roll det svenska försvaret har just nu, är det tämligen riskfritt att kvotera in kvinnor. I värsta fall drabbas de av något eldöverfall eller en vägbomb i Afghanistan och då kan väl kvinnorna likaväl som männen gå i skydd och skjuta tillbaka, när fienden är tekniskt underlägsen.

  Men som fotsoldat i infanteriet och specialförbanden, d.v.s de som tränas i anfallsstrid, är det få kvinnor som platsar.

  Sverige spelar ett högt spel genom att ha skrotat invasionsförsvaret. Det är som att ha ett hus utan brandförsäkring. De flesta hus brinner aldrig, men…

  Georgien fick stryk på en vecka. Sverige behöver månader, om inte år, för att mobilisera till Georgiens kapacitet. Och vi har samma granne som dom.

 29. Backlash Says:

  Tjenare: Jag betvivlar att Pär Ström kan något om innebandytaktik. Dessutom är det inte bloggens syfte att ytterligare belysa den redan belysta sidan.

 30. ninnitokan Says:

  @ Angelina Jolie:

  Tänk vad Ninnitokan måste vara perfekt som aldrig blir arg!
  Om du läser mitt inlägg igen så kanske du ser ”hur arg jag än är”

  Kvinnor ska le och ta skit.
  Det tycker jag absolut inte. Jag gör det aldrig. Jag skrev ”lugn sansad och argumenterande ton”. Att du försöker tolka över det till ”le och ta skit”, det problemet ligger hos dig.

  Att argumentera i en ”verbal fight” är effektivt sätt att slippa behöva ”ta skit” (tex som tonen i den kommentar du skrev).

  Jag vill tacka dig för du bjöd på just den typ av kvinnlig social bestraffning som jag behöver för mitt kommande inlägg:)

 31. Angelina Jolie Says:

  ”Jag vill tacka dig för du bjöd på just den typ av kvinnlig social bestraffning som jag behöver för mitt kommande inlägg”

  Ninnitokan bespara oss gärna dina teorier från socialstyrelsen som du vill lära ut till män utan erfarenhet av kvinnor. Den ”sociala bestraffningen” över kvinnor får du nog stå för själv.

  De enda som köper rappakaljan är aggressiva män utan skolning.

 32. Jocke S Says:

  ”Som nation måste vi fundera över de långsiktiga följderna av denna kulturella förändring, som många ser som ett bakslag för våra värden och vår civilisation”.
  Ja jag ser ju en helt motsatt möjlighet. Inte det positiva i att fler kvinnor dör, men i att färre män dör. Där måste man börja.
  Uttalandet ovan är ett typiskt inte minst amerikanskt) resultat av gamla tiders hjältetänkande, blandat med modern hjärntvätt, med en inte obetydlig nypa feministisk påverkan.
  Den dagen mäns kroppar och liv graderas upp till kvinnlig nivå, den dagen blir det svårare att slentrianmässigt skicka ut unga män, ja pojkar, som kanonmat. Ett steg mot fred.
  Men redan Esienhower, som ändå var general från andra världskriget, varnade i sitt avslutningstal för ”det militärindustriella komplexet” i USA.
  Så där är kanske ingen uppvärdering att tänka på…

 33. Jocke S Says:

  Angelina Jolie, ett sånt nick!:
  ”som du vill lära ut till män utan erfarenhet av kvinnor. Den ”sociala bestraffningen” över kvinnor får du nog stå för själv.
  De enda som köper rappakaljan är aggressiva män utan skolning.”
  Tror du vi är småpojkar här? Som du kan förakta?
  Det är hoppfullt att det finns en liten rest av intellektuellt tänkande kvinnor, och män, kvar i landet.
  ”Angelina Jolie”…

 34. Musse Pig Says:

  Anngelina Jolie, poäng i genuslära räknas inte som skolning. Det är indoktrinering. Däremot är många som kommenterar här högt skolade i riktiga kunskapsämnen. Nu behöver man dock inte ha en massa specialkunskaper för att se att genusgalningarna härjar obehindrat i Sverige, ja har infiltrerat och marinerat samhället som en malign cancer. Det räcker med en vuxen männíska med sunt förnuft och en fungerande moralisk kompass.

 35. Jocke S Says:

  Här är lite om ”det militärindustriella komplexet”, och Eisenhowers tal. Så kan man ju dra sina slutsatser om hur unga pojkars kroppar och liv dras in, som behövande i sammanhanget…
  Och om värdet jämfört med kvinnor, på det planet iaf.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Milit%C3%A4rindustriella_komplexet

 36. Chroni Says:

  Backlash: Poängen med att inte skickar kvinnor i krig är dock att jag likställer kvinnosoldater med barnsoldater. Båda är fel.

 37. Jocke S Says:

  Backlash ”I pressade situationer är ett kvinnoliv alltid mer värt för människosläktets fortbestånd än ett mansliv.”
  Tveksamt om detta gäller längre (med överbefolkning dessutom). Liksom att inte heller andra mer eller mindre ”evolutionära axiom” spelar någon större roll i dessa tider.
  Det som gäller är politisk propanganda, att vi börjar utnyttja den. ”Jämställdhet, hur då?”
  ”OK, då byter vi äran att dö, med styrelseplatser”, en modell, grovt uttryckt.

 38. Angelina Jolie Says:

  Musse Pigg, Vad är genuslära? Läran om möss?

 39. dolf Says:

  Själv har jag inga problem med att män är ute vid fronten och blir sönderskjutna och lemlestade, med det förbehållet att de skall vara där av sitt eget fria val. (Jag har inte heller några problem med kvinnor som av eget fritt val kastar bort sina liv vid fronten)

  @Musse Pig
  Jag skulle nog säga att poäng i genuskunskap skall räknas som negativa IQ-poäng.

 40. Joakim Says:

  Betyder detta att kvinnor bör sluta kvoteras till farliga yrken som brandmän och poliser? Något annat som faktiskt också står i klartext om vi lämnar det här med krig är att våld mot män rent allmän bör accepteras.

  @Angelina Jolie (dock inte den riktiga talangfulla skådespelerskan som du smutsar ner)
  Vi tycker inte att kvinnor skall ta skit, däremot gärna feminister som du, oavsett kön – det är vi öppna med. Det är uppenbart att du håller med inrättningen om att bara män helst ska dö och utsättas för våld i ett ”civiliserat samhälle”, samt att män ska le och ta skit medan du tillåter dig själv att bli hur arg som helst. Det är även uppenbart att du har en väldigt unken kvinnosyn som ytterligare försämrar kvinnors obefogade rykte. Du verkligen spyr galla över ninnitokan i en helt annan omfattning än över oss andra ”aggressiva män utan skolning”. Till skillnad från er talibanfeminister behandlar vi henne åtminstone med respekt – till och med med lika mycket respekt som gentemot varandra! Jag kan förresten vittna om att ninnitokan är väldigt bra på att ryta ifrån ordentligt när det kommer hit äkta kvinnohatare som helt enkelt inte har här att göra, och jag kan garantera dig att hon aldrig någonsin skulle acceptera en motsvarande uppfattning om kvinnor heller som du har om män. Har du förresten själv någon egen erfarenhet av män, eller har du bara pluggat in SCUM-manifestet?

 41. Joakim Says:

  @Angelina Jolie
  Menar du allvar? En så pass sansad och skolad feminist som du borde veta vad genuslära, eller genusvetenskap är för något. Fast det är klart, de vill ju utradera de biologiska skillnaderna, så då kan ju du inte använda män som förbrukningsvara i krig längre. Fast det kanske ändå är något för dig – de tar nämligen bara upp kvinnofrågor. Mer än så behöver du inte veta om genusvetenskap, åtminstone inte från oss aggressiva män utan skolning.

 42. Joakim Says:

  För övrigt: Jag förstår att bloggerskan är trött på könskriget som tog sin fart efter Genusnytts framgångar. Tänk om feministerna bara kunde få vinna och vi istället konverterade till deras religion, då skulle vi ju faktiskt kunna avsluta kriget och mäkla fred! Vi är ju trots allt också väldigt trötta på det här skyttegravskriget, och vi vet mycket väl att feministerna inte kommer att ge sig – då behöver inte vi göra likadant för det. Här har vi ju chansen att ta hjälp av en fredsmäklare dessutom! Att hon skulle vara obeoende och opartisk är som sagt alldeles för mycket begärt med tanke på att det är just feministerna vi krigar med, och vi vet ALDRIG när den här möjligheten kommer tillbaka!

  Slutsats: Jämställdhetsfeministern har verkligen anledning att rycka in i det här kommentarsfältet!

 43. Joakim Says:

  @”Angelina Jolie” (Alla aggressiva, oskolade män utan kvinnoerfarenhet och självhatande, rövslickande kvinnor, kom ihåg att alltid skriva det här geniets nick med citationstecken för att inte vanära skådespelerskan! Jag glömde det dessvärre själv nyss)

  Jag kom på en sak: Håller du förresten inte med om hur synd om det är alla tyskar som ska le och ta skit medan judarna får vara hur arga som helst för några fjuttiga små detaljer som råkade hända under 30- och 40-talet? Precis som om det skulle ha funnits några nazister som var jätteonda, jätteomänskliga och jätteantisemitiska.

 44. Stava Says:

  Kommer osökt att tänka på en tjejkompis till mig som halkade illa och landade på rygg i vintras. Hon kunde inte resa sig och hade sin bebis i en sele på magen. Ambulanspersonalen som kom dit bestod av två nätta tjejer i 50-kilosklassen – empatiska och kompetenta alldeles säkert. Problemet var bara att de inte kunde få upp min ganska tunga väninna från marken. De fick ta hjälp av ett par förbipasserande karlar….

  Förresten Pär, du är omnämnd i dagens Computer Sweden, i samma andetag som Aung San Suu Kyi 🙂

 45. Angelina Jolie Says:

  Oj, oj måste vara jobbigt å va så arg Joakim! Hur kommer det sig att ni kvinnohatare alltid kallar alla kvinnor för feminister!? Brist på människor å hata?

  En kollega till mig brukade hålla för ena näsborren och andas. Det blir djupare andetag på det sättet under stressiga arbetstoppar.

  Tryck nu ena fingret på ena näsvingen, stäng munnen och ta djupa andetag…Såja. Duktig.

 46. ninnitokan Says:

  @ Alla:
  Kolla in kvällens Skavlan och Horace Engdahl uttalande där! 😀

  @ Joakim:
  Du verkligen spyr galla över ninnitokan i en helt annan omfattning än över oss andra ”aggressiva män utan skolning”. /../ Jag kan förresten vittna om att ninnitokan är väldigt bra på att ryta ifrån ordentligt

  Jag har absolut inget problem att inte ta skit, nej. Och saken är att det respekteras av män, men inte av kvinnor. Då beter man sig som detta exempel för att lära mig att bete mig som en kvinna ska.
  Det biter, som ni märkt inte på mig, men det gör mig beklämd för andra kvinnors skull. Det är nämligen kvinnor själv som stakar upp vägen för andra kvinnor och läxar upp den som avviker från ”det rätta”. Det gör kvinnor ofria inte könsmaktordning och annat hittepå.

  Riktigt lustigt blir det av hur intelligensen lyser med sin frånvaro.
  Jag skriver för att visa på att ”beskydda” är mer än ”beskydda från våld”. Jag gör det ur ett helt privat perspektiv. (Jag säger alltså inget om vad andra kvinnor eller män gör eller bör göra. Utan hur jag fungerar.)
  Det jag beskriver är att jag skyddar min man där jag är ”den starke” av oss två, dvs. från att hamna i situationer där han tappar humöret(Han är inte hetlevrad. Snarare ganska lugn han med.).

  Hon besvarar med:
  Samtidigt som män får blir hur arga som helst.

  Hur smart är det? Varför skulle jag ”ta på mig den rollen” i vår relation om det är accepterat att en man blir hur arg som helst?!? Då hade det ju varit lättare att han bara blev arg?
  Män ska bli arga om det handlar om att beskydda kvinna eller barn(eller egendom). I annat är det inte accepterat. Hur många youtube-klipp har visats här där kvinnans ilska tom våld är accepterad, medan mannens inte är det?

  Deras verklighetsuppfattning är…. inte riktigt överensstämmande med den jag ser.

 47. Joakim Says:

  @”Angelina Jolie”
  Hade jag varit arg hade du märkt det. Det här är ren underhållning, jag gillar att äga. Med tanke på vem av oss som använder argument och vem som använder härskarteknik blir det ännu mer uppenbart vem som äger och vem som blir ägd. Varför har du fått för dig att det är jag som är så pass arg när du provoceras av att Pär Ström förordar jämställdhet och mäns och kvinnors lika värde? Jag förstår att du fick det där tipset om näsborren från din ”kollega” (var kan du ha fått arbete med ditt temperament och manshat? Turteatern? eller spelade Angelina och hennes kompis måhända in en sandlådescen i Tomb Raider inför osynliga filmkameror i Hollywood?).

  Istället för att försöka utmana mig i härskarteknik så tycker jag att du istället åtminstone bör göra anspråk på att försöka citera mig där jag kallar alla kvinnor, inklusive ninnitokan, för feminister, samt även förklara hur du får min mening ”Vi tycker inte att kvinnor skall ta skit, däremot gärna feminister som du, oavsett kön – det är vi öppna med.” till något sådant. Lycka till!

  @ninnitokan
  ”Hur många youtube-klipp har visats här där kvinnans ilska tom våld är accepterad, medan mannens inte är det?”

  Hihi, nu ska vi inte leta fram kvinnofientliga propagandafilmer 😉 Eller nåt (kan fanimej inte ens tänka mig in i hur ”Angelina Jolies” tankegångar går).

 48. Daniel Says:

  @Angelina Jolie
  Ja du gläfser och morrar lilla vovve där, men när ska du börja bitas?

 49. Angelina Jolie Says:

  Joakim, på vilket sätt äger du!? 🙂 Sätt på dig sammetsbyxorna och meditera lite nu istället.

  Ninnitokan säger, ”Då beter man sig som detta exempel för att lära mig att bete mig som en kvinna ska.”

  Ninnitokan talar givetvis om egen erfarenhet. Inte tusan är det jag som sitter på en blogg och försöker förklara hur resten av Sveriges kvinnor tänker. Sådant sysslar bara folk som har fått hybris.

  Det finns tyvärr inga normala kvinnor som berättar för andra hur kvinnor är generellt förutom en man i förklädnad. Förstår att det är svårt för radikalfeminister att förstå när sådana billiga knep lyser igenom.

  Mjau

 50. Jocke S Says:

  Hej, sitter utomlands och kan inte se Horace Engdahl i Skavlan, men vet ju vem han är och gift med Ebba Britt Brattström (Blev det rätt?) Och han hade ju ideer om Jelinek, som fick Nobelpriset…
  Vad gjorde/sa han hos Skavlan?

 51. ninnitokan Says:

  Jocke S:
  Kan du inte se det här?
  http://svt.se/2.102100/

 52. Lasse Says:

  @Joakim

  Gillar din kommentar till AJ

  ”Har du förresten själv någon egen erfarenhet av män, eller har du bara pluggat in SCUM-manifestet?”

  Väldigt bra beskrivning på attackfeminister.

 53. Jocke S Says:

  Ninnitokan, jo jag kunde se det tack, men där var ju inte Engdahl med väl? Han som jag tycker är lite ”intressant”, ungefär som Jan Guillou., båda rätt kluvna i frågan, tycker jag.
  Var kom Engdahl in, och vad sa han, ungefär?

 54. Joakim Says:

  @”Angelina Jolie”
  ”Joakim, på vilket sätt äger du!? 🙂 Sätt på dig sammetsbyxorna och meditera lite nu istället.”

  Var det allt du hade att svara, ignorera min fråga hursomhelst? På vilket sätt jag äger dig förklarade jag i samma kommentar, men ditt närminne sitter väl i reptilhjärnan, du som är så fredlig och skolad.

  ”Ninnitokan talar givetvis om egen erfarenhet. Inte tusan är det jag som sitter på en blogg och försöker förklara hur resten av Sveriges kvinnor tänker. Sådant sysslar bara folk som har fått hybris.”

  Hur ser du på feministbloggar då, som ingående försöker analysera det osynliga patriarkatet och hur man bäst krossar det? Också hybris eller paranoia? Fast den frågan lär du väl inte svara på heller, det är liksom inte riktigt det du är här för.

 55. Anders senior Says:

  Jag hade en ganska intressant upplevelse på aftonbladet häromdagen apropå att det värre att en kvinna i Kongo blir våldtagen än att en man dör enligt aftonbladet.

  Jag skrev något ironiskt som, ”tack för det, nu vet vi vilket som är värst, en våldtäkt är alltså ett öde värre än döden”

  Fick ett svar från en rabiat feminist som gick ut på att det var väl självklart, det visste väl alla!

  Jag svarade då att jag varken haft den tvivelaktiga förmånen att ha dött eller blivit våldtagen, så nej, den jämförelsen har jag inte kunnat göra. Så tack för att ni upplyste mig! Men om det vore sant så borde ju samtliga vådtäktsoffer tagit livet av sig, om nu våldtäkt verkligen är ett öde värre än döden….

  Jag passade dessutom på att hävda att kvinnorna faktiskt används som verktyg för att komma åt männen; Att männen tvingas titta på när de våldför sig på familjen för att sedan bli skjutna är den yttersta förudmjukelsen du kan utsätta en man för. Ta ifrån honom allt han kämpat för, och låt honom veta det innan han dödas. Detta utförs systematiskt i krig. (inte bara i Kongo, det gjordes exempelvis i Balkankriget också) Om man utsätter ett fåtal för detta så tror man att den stora massan blir så pass uppskrämd att den kommer att hålla sig i schack, och därmed har man oskadliggjort en potentiell fiende.
  Jag jämförde detta med Skivbolagens jakt på fildelare, sätt åt ett fåtal med orimligt höga böter och fängelsestraff, så törs inte de andra potentiella fildelarna annat än sköta sig… Samma sorts psykologi bakom det också.

  Då kom denna rabiata feminist som inte höll med mig tillbaks igen med några kloka, sakliga inlägg om CP-idiot etc.etc. Hon lyckades trots sin klokhet och ödmjuka saklighet inte övertyga mig kan jag tillägga.

  Min replik på det var att exakt samma psykologi kan man skala ner ytterligare i mindre skala faktiskt, nämligen att börja utsätta ett fåtal opponenter i ett kommentarsfält för ”mental våldtäkt” istället, genom att börja med personliga påhopp och kalla dem för CP-idiot etc. för att på den vägen skrämma folk till tystnad. Det kan alltså kokas ner till en härskarteknik, dessa våldtäkter mot kvinnorna är helt enkelt en extrem form av härskarteknik för att komma åt männen, skrev jag.

  Då fick aftonbladet nog och plockade bort mina kommentarer helt,
  hennes fick stå kvar.
  Nu har jag ett par funderingar över det, som kanske ni kan svara på som är gamla i gemet.

  Är det vanligt att de gör så när kommentarerna inte passar deras feministiska vinkling?
  Gick jag för långt för vad som tillåts i kommentarer med min ironi?
  Är min ironi kanske inte tydlig nog?
  Samlas bara de mest rabiata i aftonbladets kommentarsfält?

  Tacksam för lite återmatning och strategiförslag, jag tycker det är synd att de skall stå oemotsagda i ett medium med en så pass stor spridning som aftonbladet trots allt har.

 56. Rosa baljan Says:

  ”Jag har en verbal förmåga som är långt större än hans…”

  Det säger iofs. inget om hur förhållandet ser ut mellan andra män och andra kvinnor.

  Jag har god verbal förmåga – jag tror det gäller de flesta män i det här samhället. Det är förmodligen mycket lika mellan män och kvinnor på den punkten.

 57. Rosa baljan Says:

  Blir f.ö. en smula trött ibland, på kvinnor som inte kan bestämma sig för om de vill behålla sin kvinnliga könsroll eller inte. Ibland vill de uppföra sig som kvinnor och bli bemötta som män. Ibland vill de uppföra sig som män och bli bemötta som kvinnor.

  Är det inte så att det feminina yttre hos många kvinnor egentligen döljer en könsrollsmässig schizofreni?

  Det är min erfarenhet i alla fall, och jag misstänker att det inte är en ny företeelse. Det har nog alltid funnits en skillnad mellan hur kvinnor betraktar sig själva och vad de visar utåt för andra människor. Mellan deras innersta tankar och aspirationer och vad de tillåter andra att veta om dem. (Liksom det säkert har gjort för män i någon utsträckning.)

  Att kvinnor genom tiderna har sagts vara ”svåra att förstå” skulle kunna bero på att de ofta har hemlighållit en del av sitt innersta väsen, sin sanna natur. Och det är denna konflikt mellan yttre och inre egenskaper som Pär Ström sätter fingret på i många av sina blogginlägg. Det funkar liksom inte att uppföra sig som en kvinna men förvänta sig att bli behandlad som en man (eller tvärt om).

  Det brukar heta att mannen är i kris, men hur står det till med en kvinna som inte kan bestämma sig för om hon vill bli behandlad som kvinna eller som man, som vill ha tillträde till båda könsrollerna på samma gång?

  Låter jag bitter? Det är jag inte. Men jag kan ibland känna en skepsis mot hur de båda könsrollerna beskrivs i dagens samhälle, där den ena (mannen) blir kallad bluff, en institution, mm, medan den andra (kvinnan) fortfarande förväntas uttrycka sanningen om kvinnor som gör anspråk på den.

  Den kvinnliga könsrollen för en skyddad tillvaro i en annars hetsig och destruktiv jämställdhetsdebatt. Det finns ett romantiserande av den kvinnliga könsrollen. Men kanske skulle motståndare till den radikala feminismen kunna vinna mark om de påminde om att den kvinnliga könsrollen faktiskt berörs av debatten lika mycket som den manliga.

  (Ingen kvinna som inte känner sig träffad av detta inlägg behöver känna sig träffad.)

 58. Lind Says:

  OT. Barnvagnonykterhet vs bokstöld: http://newsmill.se/artikel/2011/11/22/h-nger-medierna-oftare-ut-m-n-n-kvinnor

 59. Lind Says:

  Inte i ett civilsierat samhälle likt Sveriges men övriga länders manliga befolkning har jag inget övers för. Låt männen dö. Det är må hända inte rättvist eller jämställt men personligen ser inget negativt i detta.

 60. Analytikern Says:

  ANALYSEN

  Det börjar röra på sig i jämstäldhetsarbetet.
  Ser en poistiv trend i medierna.

  Detta kommer troligen skrämma upp feminsterna och det kommer rapporteras om mer händelser där kvinnor är utsatta.
  eftersom man nu måste visa med alla medel att feminsmen visst behövs.

  Sitt bara lugnt i båten och ro jämstäldister medan råttorna lämnar skeppet!

 61. Jocke S Says:

  Rosa Baljan, du sätter huvudet på spiken!
  ”Det brukar heta att mannen är i kris, men hur står det till med en kvinna som inte kan bestämma sig för om hon vill bli behandlad som kvinna eller som man, som vill ha tillträde till båda könsrollerna på samma gång?” Kolla nu t.ex. debatten om sterilisering elller ej vid könsbyte.

  Det här har jag tagit upp ett antal gånger. Däremot har inte genusvetenskapen gjort det, och inte heller media. Minerat område!
  Här finns att göra, både en nytt kritiskt granskande av både mannen och kvinnan, och deras körsroller, skulle behövas. Ur en mer neutral OCH förstående OCH kritisk synvinkel.
  Och kolla hur unga tjejer idag alltmer hävdar en ofta rätt extrem kvinnlig könsroll! Som en protest mot den överordnade likhetsfeministiska diktatet i media och politik?

 62. Angelina Jolie Says:

  ”Blir f.ö. en smula trött ibland, på kvinnor som inte kan bestämma sig för om de vill behålla sin kvinnliga könsroll eller inte. Ibland vill de uppföra sig som kvinnor och bli bemötta som män. Ibland vill de uppföra sig som män och bli bemötta som kvinnor.”

  Möjligen borde vissa äldregenerationer inse att vi inte lever på 50-talet längre. Att tala om att kvinnor inte kan bestämma sig i sina könsroller handlar mer om en önskan om att hålla dem på mattan!

  Kvinnor ska inte behöva ta stryk, glåpord, behandlas sämre för att de inte håller tyst med sina åsikter som här inne på genusnytt! Eller tar för sig i samhället som vem som helst. Det handlar inte om feminism utan lika behandling och mänskliga rättigheter.

  Ni borde kanske istället följa med er utveckling. Alla kvinnor är inte tysta våp som ser upp till alla män, fjäskar och sviker övriga kvinnor för att få lite beröm av män som vill ha kvinnor som hembiträden eller söta kuttersmycken.

  Joakim, ta en snabbkurs i uppfostran! Tror inte du lär få större respons i samhället med din taktik. Inte heller delar jag dina nazistiska sympatier! Lasse på åsnan bör söka en psykiatriker för sitt kvinnohat. Han hoppar på alla kvinnor med sina obildade och dumma fördomar.

  Vill ni värva folk för jämställsidmen, så blir ert resultat precis tvärtom. Förövrigt är namnet ett stort skämt!

 63. an@n.ym Says:

  Angelina Jolie = Lena = Lotta ?

 64. Musse PIg Says:

  Det primära hindret mot jämställdhet är den radikalfeministiska gökunge som tillåts pipa högst i samhällsboet.

 65. Musse Pig Says:

  Eller den radikalfeministiska, maligna samhällstumör som metastaserar i samtliga vitala samhällsorgan.

 66. ninnitokan Says:

  @ Rosa baljan:
  ”Jag har en verbal förmåga som är långt större än hans…”

  Det säger iofs. inget om hur förhållandet ser ut mellan andra män och andra kvinnor.
  Precis! Just jag personligen är dessutom en utomordentligt dålig representant för ”kvinnor som grupp”.

  Men just vad gäller verbal förmåga, så är det en egenskap där den biologiska forskningen pekar mot att kvinnor-som grupp är överlägsna män-som grupp. Men dessa skillnader handlar just om skillnader på gruppnivå. På individnivå så är skillnader inom könen större än skillnader mellan könen.(Inte riktigt sant för alla egenskaper, dock.)
  Jag brukar jämföra det med skillnad i längd och medellängd. Det blir lättare att förstå då, tycker jag.
  Jag skriver mer om biologiska skillnader här.

  Blir f.ö. en smula trött ibland, på kvinnor som inte kan bestämma sig för om de vill behålla sin kvinnliga könsroll eller inte.
  Jag personligen har inget problem med könsrollerna (eller andra normer) per se. Jag vill se en ökad tolerans för avvikelse från normer. Det är alltså könsrollers tvingande effekt som jag skulle önska samhället försökte vidga. Kvinnans könsroll är otroligt snäv och man blir hårt bestraffad om man gör könsrollsbrott.

  Mrs G beskriver denna bestraffning, som jag brukar omnämna som ”social bestraffning”, mycket träffande så här:

  Vill inte ni skaffa barn? den frågan får vi ofta.
  Eller oftast är det ju mig de frågar, det är ju
  jag som är kvinna, den som förväntas vilja bli mamma.
  Skaffa barn.

  Ingen verkar dock ifrågasätta de kvinnor som
  väljer att skaffa barn.
  Men om man inte vill ha barn, då utsätts
  man ofta för frågor om detta, och ibland
  en massa kritik.
  Rena förolämpningar och ord som sårar.

  Av hälsoskäl avråddes jag från att försöka få fler barn. Trots att jag förklarade riskerna det innebär för mig att gå igenom en graviditet så utsattes jag för denna sociala bestraffning. I en situation där jag skulle behöva stöd i den sorg det var för mig att jag inte skulle få fler barn så utsattes jag för den behandling Mrs G beskriver.
  Det spelar ingen roll vad det handlar om, mer eller mindre varje normbrott man gör som kvinna leder till dessa förolämpningar. Det är därför kvinnor leder ”mobbing på arbetsplats”. Det är detta det handlar om, menar jag.

  Är det inte så att det feminina yttre hos många kvinnor egentligen döljer en könsrollsmässig schizofreni?
  Det du upplever som schizofreni tror jag beror på att kvinnor ofta inte riktigt kan sätta fingret på vad som är fel med vår könsroll. Det tog mig själv lång tid och mycket arbete att förstå.

 67. Musse Pig Says:

  Ninni, bra skrivet! Det är fär dj-ligt att feministerna för fortsätta att blockera och förgifta det mesta av offentlig debatt mellan kloka människor i de här frågorna.

 68. Rosa baljan Says:

  Angelina Jolie: ”Möjligen…”

  Menar du att den kvinnliga könsrollen är speciell på det viset att den inte går att problematisera? Att den fortfarande, till skillnad från den manliga könsrollen, har något med verkligheten att göra?

  ninnitokan: Jag förstår att den kvinnliga könsrollen inte enbart är till glädje för de som berörs av den! Jag bara ifrågasätter detta att det inom debatten finns en sådan vilja att ifrågasätta den hårda manliga könsrollen och ingen alls åt att ifrågasätta den mjuka kvinnliga könsrollen. Den senare antas fortfarande uttrycka sanningen om de som väljer att iklä sig den.

 69. Rosa baljan Says:

  Och jag syftar här på de positiva egenskaper som är knutna till den kvinnliga könsrollen. Det finns naturligtvis även negativa sidor som har debatterats flitigt genom åren.

 70. Jocke S Says:

  Håller inte riktigt med här om könrollen, Ninnitokan.(Nu är jag ju inte kvinna, och du inte man, obs!) Om vi ser på samhällsnivå idag, så har kvinnan en mycket större bredd på sin könsrolll, än mannen som nästan inte har kvar någon könssroll alls! (inte vara manig/macho/gubbig men inte heller gråta och vara svag fortfarande.)
  När det gäller det känslomässiga utspelet, friheten att klä sig osv, så har kvinnor framför allt idag, (men även tidigare) en rätt stor frihet, nu i skydd av statsfeminism: Vara arg, skrika eller falla tillbaka till gamla mönster, svag, undfallande, ”du som är man kan väl bära här.”
  Också detta med ”förtrycket, som ger friheter. Vara sådan, eller slå tillbaka, vad som passar för stunden. Äta kakan osv.
  Se även på friheten i klädsel i offentliga sammmanhang. Väsentligt större frihet än manlig kosym/slips. Här måste männe själva befria sig. Vi har ett jobb att göra. Lojheten hos båda könen i landet ”Jämställdast” är förskräcklig!
  Men sedan tänker jag på hela genusköret, som till exempel Förskolans läroplan (ungefär) ”Otidsenliga könsroller och könsstereotyper skall bekämpas.”
  Vem riktar det sig mot tror ni? Jo pojkarna, som skall foga sig.
  Ingen skall inbilla mig att en liten flicka som vill spela flickrollen, inkl skvallra på en liten pojke, att hon kommer att genuscertifieras enligt någon läroplan!

 71. Lasse Says:

  @Angelina Jolie skriver:

  ”Inte heller delar jag dina nazistiska sympatier!

  När har jag någonsin uttryckt Nazistiska sympatier ?

  Återigen försöker feminister påtvinga en stämpel eller ett påstående som man aldrig framfört. Rena lögner med andra ord.

  Jag har däremot jämfört feminismens tillvägagångssätt och indoktrinering i olika grupperingar med Nazismens sätt att implementera sin ideologi.

  ”Lasse på åsnan bör söka en psykiatriker för sitt kvinnohat.”

  Gammal feministisk fulretorik kombinerad med härskarteknik och rena personangrepp, kritiserar man feminism hatar man per automatik kvinnor.

  Jag älskar kvinnor och det roliga är att de flesta kvinnor i min omgivning tar kraftigt avstånd ifrån feminismen.

  ”Han hoppar på alla kvinnor med sina obildade och dumma fördomar.”

  Dikt och förbannad lögn, jag väldigt fördomsfri samt väldigt rak när något är fel eller orättvist. Ovanstående är ett typexempel på feminister som egentligen saknar argument för sin sak och istället väljer att gå till personangrepp som enda utväg.

  Angelina du agerar precis som ett forumtroll. Du provocerar, går till personangrepp, påstår saker om personer som är osanna, du tillför ingenting till debatten förutom att försöka söndra den.

  ps. till de som framfört teorin att AJ skulle vara Lena, jag håller med 🙂

 72. Jerry Says:

  @Chroni
  ”Män har tjockare hud
  Män har grövre skelett
  Män har mer muskelmassa”

  Krig har förändrats sedan medeltiden. I stället för att svinga en tung yxa räcker det att kunna styra en joystick. Finns ju sådana där drönare exempelvis som är helt fjärrstyrda. I dag kan vilken spiddevink som helst föra krig. Krävs bara viljan att göra det.

 73. Angelina Jolie Says:

  Lasse är tyvärr en hemskt falskt människa. Och på tal om könsroller, så beter hans sig mer som en elak ”kärring” än en man!

  Jag har aldrig tidigare ogillat män. Jag vill härmed tacka Lasse för att han blir den första. Tack genusnytt och tack Lasse. 🙂

  Lasse borde även lära sig att läsa. Jag skrev till Joakim angående nazistiska tendenser. Och inte till Lasse.

  Lasse är mer tyvärr som en intrigerande tant än en riktig karl. Tacka tusan för att han blir avundsjuk på minsta lilla kvinna.

  Till saken hör att Lasse helt enkelt bara är en liten avundsjuk man full med fördomar mot kvinnor han aldrig mött. Han inbillar sig att alla kvinnor fått allting gratis i livet.

  Han triggar igång ett könskrig och vill ha ett krig! Mycket sunt. Lycka till.:)

 74. ninnitokan Says:

  @ Rosa baljan:
  Jag bara ifrågasätter detta att det inom debatten finns en sådan vilja att ifrågasätta den hårda manliga könsrollen och ingen alls åt att ifrågasätta den mjuka kvinnliga könsrollen.
  Helt ense:)

  Den senare antas fortfarande uttrycka sanningen om de som väljer att iklä sig den.
  Jag skulle vilja gå ett steg längre och säg att man försöker framhäva ”det feminina” som ”det goda” och ”det maskulina” som ”det onda”.
  För mig är det maskulina och det feminina lite olika, men inte olika bra eller värdefullt.

  @ Jocke S:
  I detta är vi ense. Kanske var det dumt ordval att använda ”snäv” om den kvinnliga könsrollen. Jag har tex aldrig haft minsta problem av att göra mitt yrkesval(ingenjör), tvärtom. Jag kan ju tänka mig vad det innebär för en man att vara barnskötare eller sjuksköterska.

  Det finns problem inom den manliga könsrollern, liksom inom den kvinnliga. Och jag sätter inte problemen på vågskål. För mig är det ingen tävling i ”vem har det värst”. Jag bryr mig lika mycket om män som kvinnor.

  Det är det här med den sociala bestraffningen och likriktningen som jag anser är ett problem i den kvinnliga som saknar motstycke(vilket inte innebär att det inte förekommer. Det gör det absolut) inom den manliga.

  Jag är absolut inte ”expert på manlig könsroll”, det är män som är det. Det jag beskriver nedan är hur jag upplever att det är. Tveka inte att rätta mig om jag har fel.

  Låt oss ta sport som ett ex. Sportintresse är vanligt bland män. Den man som inte gillar sport kan hamna i situationer där den känner sig utanför/uttråkad. Men den blir inte utsatt för regelmässiga trakasserier och mobbing eller försök att ”läras(=tjatas på) till ett intresse”.
  Jag har tom. trakasserats för jag har ”fel smak” i vad som för mig är en ”attraktiv man”. Shopping och mode ska jag tydligen läras, att jag trivs med att städa betyder att jag ”behöver hjälp att inse att jag är förtryckt av min man” osv. osv.

  Jag menar… ”Help! Smaken är som baken, delad! Respektera mig som jag är, att jag tycker som jag gör och låt mig slippa utbildningen till *det rätta’. ”

  Som du kanske vet så har jag pratat om att jag är en pojkflicka och har nästan uteslutande manliga vänner?
  Det beror inte på att jag passar bättre bland grabbarna än bland kvinnorna. Jag respekteras som den individ jag är bland grabbarna. Därför har jag lättare socialt i manliga grupper.
  Just den här respekten för individen upplever jag som mer tillåtande(inte fullt ut) bland männen.

  Samtidigt vill jag påpeka att inget är enbart ont. Det finns alltid både bra och dåliga konsekvenser. En positiv effekt är att kvinnor har en stark sammanhållning. Jag hittade inte det nu, men Pär skrev i ett inlägg om att män oftare är ensamma, om ni minns? Jag menar att det är den negativa sidan av myntet av att inte ha just detta.

 75. Lasse Says:

  @Angelina

  Var ganska lätt att missförstå det där med Nazistsympatier. Utöver det provocerar du maximalt med härskartekniker. Blir alldeles utmärkt att använda dig som skolexempel.

  ”Jag har aldrig tidigare ogillat män. Jag vill härmed tacka Lasse för att han blir den första. Tack genusnytt och tack Lasse.”

  Påförande av skuld och skam.

  ”Lasse är mer tyvärr som en intrigerande tant än en riktig karl. Tacka tusan för att han blir avundsjuk på minsta lilla kvinna.”

  Förlöjligande.

  ”Till saken hör att Lasse helt enkelt bara är en liten avundsjuk man full med fördomar mot kvinnor han aldrig mött. Han inbillar sig att alla kvinnor fått allting gratis i livet”

  Dubbelbestraffning.

  ”Han triggar igång ett könskrig och vill ha ett krig! Mycket sunt. Lycka till.:)”

  Påförande av skuld och skam, igen.

  ***********************************************************

  @AJ

  De flesta skribenter här ser igenom dina försök att provocera och än så länge har jag inte sett dig tillföra någonting konstruktivt till debatten.

  *Måste vara jobbigt att vara utan argument. Stackars dig ;(

  *Härskarteknik tillbaka brukar vanligtvis leda till att man tar till offerrollen dvs. man är elak och oseriös enligt feministen som tidigare spytt härskartekniker i massor av inlägg.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rskarteknik

 76. michael Says:

  Vi jämställdister kritiserar bara en ism medans feminister kritiserar bara pga kön om man inte förstår varför det ena är rätt och det andra fel så har man gått väldigt vilse

 77. Joakim Says:

  @”Angelina Jolie”
  ”Möjligen borde vissa äldregenerationer inse att vi inte lever på 50-talet längre. Att tala om att kvinnor inte kan bestämma sig i sina könsroller handlar mer om en önskan om att hålla dem på mattan!”
  ”Eller tar för sig i samhället som vem som helst.”
  ”Ni borde kanske istället följa med er utveckling. Alla kvinnor är inte tysta våp som ser upp till alla män, fjäskar och sviker övriga kvinnor för att få lite beröm av män som vill ha kvinnor som hembiträden eller söta kuttersmycken.”

  Men ffs, ut i kriget då! Sluta kräva att vi män ska vara en förbrukningsvara på slagfältet och ”ta för er” av detta manliga privilegium! Seså, mindre snack och mer verkstad. Det är ingen som hindrar er längre. Lycka till!

  ”Kvinnor ska inte behöva ta stryk, glåpord, behandlas sämre för att de inte håller tyst med sina åsikter som här inne på genusnytt!”

  Feminister menar du? Av båda kön. Visst vet du väl att det är ljusår mellan att kritiseras och att ta stryk, glåpord och behandlas sämre?

  ”Det handlar inte om feminism utan lika behandling och mänskliga rättigheter.”
  ………………………HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Så, nu kan jag andas igen. Du är alltså inte feminist? Du är alltså för lika behandling vad gäller t ex värnplikt? Vet du, jag är mållös. Fullständigt. Jag vet verkligen inte vad jag ska kontra med (förutom att jag är övertygad om att du kommer att försöka använda min sista mening emot mig).

  ”Joakim, ta en snabbkurs i uppfostran!”

  Tog du illa upp? Jag ber så ”hemskt” mycket om ursäkt.

  ”Inte heller delar jag dina nazistiska sympatier!”

  Du som är så skolad borde väl ha hört talas om ironi och liknelser? Fast du kanske är en sån som har fått för dig att ariska kvinnor hade det värre än judiska män? Inte så sällsynt som man önskar, faktiskt. Fast nej, jag tror nog bara att du har en väldigt unken och främlingsfientlig inställning till tyskar 😉 (OBS! Ironi igen.)

  ”Lasse på åsnan bör söka en psykiatriker för sitt kvinnohat. Han hoppar på alla kvinnor med sina obildade och dumma fördomar.”

  Han gillade min kommentar som innehöll ytterligare en fråga du inte vågade svara på. Det är jag som ska ta skit för den frågan, inte tredjepart som gillar den. Det enda Lasse skrev själv var att du är en attackfeminist, och det är ingenting gentemot att jag kallade dig talibanfeminist. Att du då ändå angrep Lasse ännu hårdare än mig förblir nog ett mysterium eftersom du av princip aldrig verkar kunna svara på en enda fråga.

  ”Vill ni värva folk för jämställsidmen, så blir ert resultat precis tvärtom.”

  Så om vi vill ha könsneutral värnplikt så resulterar det i att bara kvinnor skickas ut i krig?

  ”Förövrigt är namnet ett stort skämt!”

  Vad är genusnytt för dig då? Senaste rapporterna från genusvetenskapen? Eller just ja, du visste ju inte vad det var för något.

  ”Lasse är tyvärr en hemskt falskt människa. Och på tal om könsroller, så beter hans sig mer som en elak ”kärring” än en man!”
  ”Lasse är mer tyvärr som en intrigerande tant än en riktig karl. Tacka tusan för att han blir avundsjuk på minsta lilla kvinna.”

  Det där var väldigt kvinnoförnedrande tycker jag! Sluta ha en så unken syn på kvinnor!

  ”Jag har aldrig tidigare ogillat män. Jag vill härmed tacka Lasse för att han blir den första. Tack genusnytt och tack Lasse. :)”

  …jag är lika mållös igen.

  ”Till saken hör att Lasse helt enkelt bara är en liten avundsjuk man full med fördomar mot kvinnor han aldrig mött. Han inbillar sig att alla kvinnor fått allting gratis i livet.”

  …som att slippa värnplikten då eller?

  ”Han triggar igång ett könskrig och vill ha ett krig! Mycket sunt. Lycka till.:)”

  Har du något emot frihetskrig?

 78. Angelina Jolie Says:

  Lasse bör allvarligt talat lämna den byhåla han kommer från, så han kan träffa lite mer verkliga kvinnor! Nu påstår han lögnaktigt att alla kvinnor är ”attackfeminister” när de inte beter sig som hans mamma. Det är lite synd om honom samtidigt.

  Joakim, du vet väl om att det är olagligt att förtala folk. Du och Lasse har ju båda obefogat kallat mig både för attackfeminist och radikalfeminist. Du påstod även att jag bara hade en reptilhjärna. Jag hoppas verkligen i all välmening att du har mer charm när du ska ragga på krogen!

  Sedan förstår jag inte hur alla dina frågor hör till mig? Jag kommenterade först Ninnitokan och inte er, så vad har värnplikten med den saken att göra. Värnplikten försvann förövrigt 1 juli 2010!

 79. Daniel Says:

  Stackars lilla vovve som försöker mucka gräl för att få uppmärksamhet.
  Sorgligt,mycket sorgligt.

 80. Joakim Says:

  ”Lasse bör allvarligt talat lämna den byhåla han kommer från, så han kan träffa lite mer verkliga kvinnor! Nu påstår han lögnaktigt att alla kvinnor är ”attackfeminister” när de inte beter sig som hans mamma. Det är lite synd om honom samtidigt.”

  På tal om förtal…nu har du en till att citera.

  ”Joakim, du vet väl om att det är olagligt att förtala folk. Du och Lasse har ju båda obefogat kallat mig både för attackfeminist och radikalfeminist.”

  Du beter dig precis som en radikalfeminist. Till exempel förtalar du oss för att hata kvinnor för att vi är emot inställningen att bara män ska dö och utsättas för våld i ett ”civiliserat samhälle”. Du får även komma ihåg att radikalfeminism, attackfeminism och talibanfeminism ofta används som pejorativ och ingenting som uttalade feminister själva brukar titulera sig som.

  ”Du påstod även att jag bara hade en reptilhjärna.”

  Alla har en reptilhjärna, det är en del av hjärnan. Det jag sa var att ditt närminne sitter i den.

  ”Jag hoppas verkligen i all välmening att du har mer charm när du ska ragga på krogen!”

  Det beror förstås helt och hållet på om jag är intresserad eller inte. Till skillnad från många andra killar så ställer jag faktiskt också krav på er tjejer. Dig t ex hade jag antagligen gett fetdissen, vilket kanske inte uppfattas som så charmigt, men då går jag åtminstone inte in i något jag inte vill.

  ”Sedan förstår jag inte hur alla dina frågor hör till mig?”

  Menar du dessa:
  – Har du förresten själv någon egen erfarenhet av män, eller har du bara pluggat in SCUM-manifestet?
  – Istället för att försöka utmana mig i härskarteknik så tycker jag att du istället åtminstone bör göra anspråk på att försöka citera mig där jag kallar alla kvinnor, inklusive ninnitokan, för feminister, samt även förklara hur du får min mening ”Vi tycker inte att kvinnor skall ta skit, däremot gärna feminister som du, oavsett kön – det är vi öppna med.” till något sådant. Lycka till!
  – Hur ser du på feministbloggar då, som ingående försöker analysera det osynliga patriarkatet och hur man bäst krossar det? Också hybris eller paranoia?
  – Att du då ändå angrep Lasse ännu hårdare än mig förblir nog ett mysterium eftersom du av princip aldrig verkar kunna svara på en enda fråga.
  – Och så förstås var Lasse har hävdat att ALLA kvinnor är attackfeminister.

  ”Jag kommenterade först Ninnitokan och inte er, så vad har värnplikten med den saken att göra. Värnplikten försvann förövrigt 1 juli 2010!”

  Det här blogginlägget handlade om att en inrättning hävdar att bara män helst bör dö och utsättas för våld i ett ”civiliserat samhälle”, t ex som förbrukningsmaterial i krig (se värnplikt). ninnitokan gav oss sitt medhåll om att detta är en äcklig inställning och att hon inte tänkte försvara det bara för att hon själv är kvinna, och det fick du till att hon är en självhatande, rövslickande kvinna så att du kunde gå lös på henne, samt att vi alla här tycker att kvinnor ska le och ta skit medan män får bli hur arga som helst. Typiskt drag av radikalfeminism – man ser kvinnohat precis var man än tittar.

 81. ninnitokan Says:

  Jocke S:
  Såg att jag missade svara dig innan. Om du kollar här ser du hela programmet. Engdahl kommer 28 min in ungefär.
  Vill du bara se det jag hade i åtanke så kolla ca. 34 min in.
  Ni måste kolla detta! Den är underbar.

 82. ninnitokan Says:

  Och här kom länken: http://svtplay.se/t/102974/skavlan

 83. Angelina Jolie Says:

  ”Du beter dig precis som en radikalfeminist. Till exempel förtalar du oss för att hata kvinnor för att vi är emot inställningen att bara män ska dö och utsättas för våld i ett ”civiliserat samhälle”.

  Första meningen = rent förtal. Andra meningen fullständig lögn.

  Joakim du beter dig respektlöst, ouppfostrat och provocerande. Och dina inlägg är mycket röriga.

  En sista punkt sedan får ni kasta skit på någon annan.

  När ni slänger ur er era påhopp bland annat du och Lasse som att jag är radikalfeminist, attackfeminist och troll, då krävs faktiskt belägg!

  Vad har ni för bevis att jag skulle tillhöra de ideologierna? Eller vara ett ”troll” med betydelsen av att vilja ha andra baktankar än att jag bara är ganska rak och ärlig!?

  Givetvis inga som helst, vilket bara kastar ett mörkt sken över hela GenusNytt. Så nu får ni leta upp någon att kräkas ur ert missnöje över.

 84. Ola Says:

  @Chroni
  ”Män har tjockare hud
  Män har grövre skelett”

  Män kanske egentligen inte behöver någon skottsäker väst?

 85. Jocke S Says:

  OK, tack ninnitokan, hoppas jag kommer in, är ej hemma ju, trasslig wifi. Apropå könsroller, så fattade jag det innan som att du ansåg det mycket var kvinnor som begränsade varandra. Intressant, skulle vara något för genusvetenskapen, kanske, men där tassas det kring het gröt vill jag lova…
  Kanke män just här är lite mer toleranta inför varandra, eller snarare likgiltiga. Som detta med manlig ensamhet. Och konkurrensen finns ju mellan män.
  Visst har väl män begränsat kvinnan tidigare, ett problem är detta med faderskapet, vi vet aldrig säkert.

 86. Joakim Says:

  @”Angelina Jolie”
  Vi har redan framfört våra bevis och belägg och jag tror nog inte att någon av oss orkar upprepa oss. Diskussionen verkar ha nått sitt slut och jag har ingenting att tillägga, mer än att jag förstås tycker att du är hopplös i bokstavlig bemärkelse (notera att jag skrev ”jag tycker att…”). Härmed trollförklarar jag därmed dig för att ha fog för att kunna ignorera dig och lägga ner min tid och energi på något mer konstruktivt. Om du sedan känner för att trollförklara mig tillbaka, eller kanske rentav hela Genusnytt, så står det dig fritt, men mer svar från mig kommer du inte få om du inte plötsligt skriver något riktigt briljant (återigen i mina ögon). Hoppas att vi aldrig stöter på varandra IRL, jag vet att du håller med, ”tack” och hej.

 87. Lasse Says:

  @AJ

  ”När ni slänger ur er era påhopp bland annat du och Lasse som att jag är radikalfeminist, attackfeminist och troll, då krävs faktiskt belägg!”

  Ett tips kära du, läs dina egna inlägg.

  Några exempel:

  ”Lasse är tyvärr en hemskt falskt människa. Och på tal om könsroller, så beter hans sig mer som en elak ”kärring” än en man!”

  ”Lasse är mer tyvärr som en intrigerande tant än en riktig karl. Tacka tusan för att han blir avundsjuk på minsta lilla kvinna.”

  ”Nu påstår han lögnaktigt att alla kvinnor är ”attackfeminister” när de inte beter sig som hans mamma. Det är lite synd om honom samtidigt.”

  Ett bra exempel på hur man ljuger kränker och förtalar.

  Mitt påstående var som bekant riktat till AJ och jag skrev endast:

  Väldigt bra beskrivning på attackfeminister.

  ”Lasse bör allvarligt talat lämna den byhåla han kommer från, så han kan träffa lite mer verkliga kvinnor!”

  Ytterligare en kränkning.

  ”Givetvis inga som helst, vilket bara kastar ett mörkt sken över hela GenusNytt. Så nu får ni leta upp någon att kräkas ur ert missnöje över.”

  AJ jag får tacka dig för den bild du ger av feminister eftersom du sågar dig själv vid fotknölarna. Förmodligen har du stora problem med verklighetsuppfattningen eller också är du inte vid dina sinnes fulla bruk eller också är du bara en liten rödvinspimplande feminist som är bitter på alla män.

  Så nu fick du en dos av din egen medicin.

 88. Lasse Says:

  @Joakim

  Var länge sedan man stötte på en så fruktansvärt onyanserad människa som AJ och hon förstår inte hur man kan trollförklara henne, jezus.

  En av mina sons förkortningar förfaller som lämplig.

  LOL

 89. Joakim Says:

  @Lasse
  Det kan vara en trollmetod, betydligt vanligare än vad man tror. Mitt råd till dig är att göra som jag och bestämma dig för att inte besvara samma sak två gånger. Det senaste jag fick från Wannabe Jolie var uteslutande sådana ”argument”, men jag hade dragit mitt reptilhjärneskämt, så det fick vara nog helt enkelt. Tyvärr tror jag dock att hon kommer att svara mig igen likt förbannat med tanke på vilken typ av person hon verkar vara, men det jag har sagt, det gäller.

 90. Joakim Says:

  @Lasse
  Ett till råd: Battla inte, den här typen ger sig inte förrän någon av er svimmat eller dött.

 91. Angelina Jolie Says:

  Joakim, ”den här typen” är ingen du känner. Så lägg ner ditt förljugna respektlösa beteende. Dessutom är det du som har bombat mig med aggressiva kommentarer!? Utan att jag tilltalat dig! Vad sysslar du med?

  Lasse, det är skrämmande när vuxna människor beter sig som dig.

  Och åter igen, kasta fram bevis för era lögner kring mina ideologiska preferenser!

  Ni har inga, för det handlar om att jag är en för självständig kvinna för att passa in i er konservativa bild av hur någon får vara.

  Till och med Ninnitokan som ju är en föredetta feminist är mer feministisk än vad jag någonsin varit i närheten av i mitt liv.

  Ni vill ha in hemmafruar och kvinnor som talar skit om andra kvinnor. Kvinnor som endast förespråkar att det är mest synd om män i alla väder och vindar. Lycka till!

 92. Lasse Says:

  @Angelina

  Jag har en svaghet och det är att jag tycker synd om människor som är vilsna i sig själv (som du) och p.g.a det hatar och kastar skit på alla andra eller vissa grupper. Man är så ensidig i sin tanke verksamhet att ingenting biter, jag brukar kalla det för ett ”sektbeteende”.

  Enda sättet för dig att hitta tillbaka i livet och börja uppföra som en respektfull person är någon som kan ta sig tid att avprogrammera dig och få dig att upptäcka verkligheten runt omkring dig.

  Hoppas någon har förbarmande över dig 🙂

 93. Angelina Jolie Says:

  Lasse, den enda jag kastar skit på är elaka, falska, människor som du. Jag har faktiskt svårt att förstå hur fullvuxen man kan bete sig så otroligt billigt och lågt som du. Jag har nog bara varit omgiven av riktiga män tidigare. Lyckliga mig 🙂

 94. Lasse Says:

  @Angelina

  Hur kan det komma sig att en person som konstant ljuger och påstår saker som inte stämmer, kränker, kommer med personliga påhopp och beter sig som en 14 åring kan sätta sådan helgongloria på sig själv.

  Blir lite skrämd av ditt beteende. Du verkar vara urtypen av personer som exploderar för ingenting eftersom du hoppade på och kränkte mig i det närmaste oprovocerat. Att sedan kalla Joakim för nazist etc. gör ju inte saken bättre.

  Du kan inte må bra.

 95. Aktivarum Says:

  Lind:

  Stort tack för länktipset för Newsmill (Per Lindeberg) det slutade med ett helt blogginlägg på Aktivarum.

  http://aktivarum.wordpress.com/2012/01/14/socialdemokraten-feministen-och-assange-vittnet-stal-bocker-for-1600-kronor-avgar-fran-alla-politiska-uppdrag/

 96. ninnitokan Says:

  Jocke S:
  OK, tack ninnitokan, hoppas jag kommer in, är ej hemma ju, trasslig wifi.
  Aha! Då får jag ju avslöja. På ett mycket delikat sätt sågar han den nutidsfeministiska andan i Sverige. Han gör det så galant att det blir fullkomligt omöjliga att gå till motattacker. ”Kändisar-kunskap” är inte min kopp te, jag hade inte en aning om vem denna människa var. Jag har ruggigt dålig allmänkunskap när det gäller just kändisar. Men här blev jag nästan nykär;)

 97. Angelina Jolie Says:

  Nu får vi reda upp lite i alla lögner:

  Lasse börjar sin feministattack med nedan kommentar utan att jag tilltalat honom:

  ”@Joakim

  Gillar din kommentar till AJ

  ”Har du förresten själv någon egen erfarenhet av män, eller har du bara pluggat in SCUM-manifestet?”

  Väldigt bra beskrivning på attackfeminister.”

  Joakim hade då kräkts ur sig tre långa haranger med oväsentligt skitsnack mot mig ovan gällande scum, nazister o.s.v. Inget som jag överhuvudtaget hade nämnt innan.

  Lasse fortsätter sedan upprepande gånger påstå att jag är ett troll, en attackfeminist och tillsammans med Joakim fortsätter de att häckla fram ett önskat utbrott från någon de vill få framstå, som en radikalfeminist.

  Ett tips!

  Är det inte bättre om ni hoppar in på en sajt för radikalfeminister och hoppar på dem istället. Jag menar det borde ju blir en mer ärlig diskussion.:-)

 98. Lasse Says:

  @Angelina

  Ett tips !

  Läs det du själv skrivit gentemot mig och Joakim långa flera hundra rader med kränkningar och personliga påhopp.

  Joakim har aldrig någonsin påstått att han sympatiserar med Nazismen.

  Du börjar med följande i den här tråden.

  ”Ninnitokan bespara oss gärna dina teorier från socialstyrelsen som du vill lära ut till män utan erfarenhet av kvinnor. Den ”sociala bestraffningen” över kvinnor får du nog stå för själv.”

  ”De enda som köper rappakaljan är aggressiva män utan skolning.”

  Du påstår indirekt att här finns minsann bara aggressiva män som inte har någon erfarenhet av kvinnor. Rena lögner och trakasserier från start.

  Sen kommer nästa härskarteknik

  ”Musse Pigg, Vad är genuslära? Läran om möss?”

  Följt av nästa personliga påhopp, kränkning och härskarteknik.

  ”Oj, oj måste vara jobbigt å va så arg Joakim! Hur kommer det sig att ni kvinnohatare alltid kallar alla kvinnor för feminister!? Brist på människor å hata?

  En kollega till mig brukade hålla för ena näsborren och andas. Det blir djupare andetag på det sättet under stressiga arbetstoppar.

  Tryck nu ena fingret på ena näsvingen, stäng munnen och ta djupa andetag…Såja. Duktig.”

  ******************************************************

  Så här kan jag hålla på, men det är du så väl medveten om. Ditt mål är ett kränka skribenter och förstöra debattklimatet i den här bloggen.

  Du är verkligen ett geuint forumtroll, ett praktexemplar av en radikal attackfeminist.

  Njuter du av att förstöra ?

 99. Joakim Says:

  @Wannabe Jolie
  Jag skulle egentligen inte besvara dig mer, men jag kunde bara inte låta bli:

  ”Ett tips!

  Är det inte bättre om ni hoppar in på en sajt för radikalfeminister och hoppar på dem istället. Jag menar det borde ju blir en mer ärlig diskussion.:-)”

  Du tar nog med energi ensam utan dina medsystrar, så nej tack. Då hänger jag hellre på en jämställdhetsblogg där vi diskuterar sakligt vad vi är oense om (och snälla, säg nu inte att jag inte vet vad jämställdhet och saklighet är, jag orkar verkligen inte).

  Du sa förut åt mig att hantera mina ”aggressioner”. Jag har redan droppat diskussionen med dig egentligen, men jag märker hur pass lättprovocerad du är, så jag kände att jag bara måste skriva det här: Varför är du så lättprovocerad? Det måste ju ta jättemycket energi från dig! Här har jag ett tips till dig av ren välvilja helt utan sarkasm: Sluta låta dig bli så provocerad. Du kan inte förvänta dig att vi kommer att ta tillbaka någonting, och då är det bättre om du lägger ner energin på något konstruktivt istället. Om det nu verkligen är omöjligt, så se till att ha någon vuxen att prata av dig hos så att du kan få inre ro någon gång. Det är inget fel med det, vi behöver alla bollplank då och då. Du kanske själv ska testa att hålla för ena näsborren? Vet du, livet är jobbigt ibland, man vill så gärna uppnå sin egen utopi och få med alla på tåget, men jag är säker på att den där sinnesron dyker upp förr eller senare i alla fall sen när alla bitar faller på plats! 😀 Gå nu och gör något du mår riktigt bra av. Det har jag gjort sen förra kommentaren och nu känner jag mig som en ny människa igen 🙂

  Och nej, jag och Lasse har ingen konspiration på MSN.

 100. Mona Says:

  @ Angelina Jolie

  ”15:24 Lasse är tyvärr en hemskt falskt människa. Och på tal om könsroller, så beter hans sig mer som en elak ”kärring” än en man!”
  ”Lasse är mer tyvärr som en intrigerande tant än en riktig karl.”

  Men kära du, varför använder du kvinnliga attribut som skällsord? Är det inte just det feminister bör kämpa emot? Kärring och tant är inte skällsord, kvinna!

  ”Han triggar igång ett könskrig och vill ha ett krig!”
  Det är faktiskt han som försöker avsluta ett krig… ett krig du inte ens ser och som du inte verkar förstå att du är en soldat i.

 101. Lövet Says:

  @”Angelina Jolie”: Angelina Jolie? Angelina? Jolie?

  …You whish!

  Men allvarligt – tillbaks till stenen under bron nu!

 102. Angelina Jolie Says:

  Lövet:

  ”Men allvarligt – tillbaks till stenen under bron nu!”

  Lövet varför tar du inte och brinner upp med övriga kvinnohatare som det lilla misslyckade kryp du är. 🙂

  Joakim:

  ”Du tar nog med energi ensam utan dina medsystrar, så nej tack. Då hänger jag hellre på en jämställdhetsblogg där vi diskuterar sakligt vad vi är oense om (och snälla, säg nu inte att jag inte vet vad jämställdhet och saklighet är, jag orkar verkligen inte).”

  Jag har förstått att du är en analfabet nu liksom Lasse på åsnan, eftersom ni upprepar att jag är en feminist trots att så inte är fallet. Och trots att jag förnekat det faktumet. Det är nog hellre så att ni är radikalfeminister!

  Denna Jämställdhetsblogg är dessutom ett stort skämt när alla kvinnor som inte kryper för er blir påhoppade, anklagade och provocerade!

  Den här bloggen är inte mer än ett forum för misslyckade, bittra, aggressiva, hatiska män som tar ut sitt hat på okända kvinnor!

  Hur kommer det sig Joakim, att du hoppar på någon du inte känner med en massa förtal!? Det är kanske kutym i din värld?

  Jag kan se att du njuter av att vara respektlös mot någon du inte känner! Hoppas du och Lasse sover gott om natten.

  Förövrigt måste jag säga att det är en förbannat korkad strategi, för utåt blir ni bara uppmålade som de elaka hatiska män ni ju är innerst inne allihopa härinne! 🙂

  Det är ändå underhållande att ni tror er strategi är bra att provocera varje kvinna som kommer in!? Det är underhållning av hög grad! 🙂

  Joakim säger: ”Och nej, jag och Lasse har ingen konspiration på MSN.”

  Det är underhållande att du och din pojkvän Lasse lägger till ord i min mun! Juste strategi att även vara falska! Jag har inte ens nämnt MSN, så vad fick du den lögnen ifrån!?

  Lasse säger: ”Du är verkligen ett geuint forumtroll, ett praktexemplar av en radikal attackfeminist.”

  Lasse, du är en provocerande elak människa full av avund och hat och jag lider med att du förmodligen är full av svart hat inuti hela dig själv.

  ”Njuter du av att förstöra ?”

  Allvarligt talat så har jag nog aldrig stött på en mer falsk och intrigerande människa än dig. Du startar lite mjukt med elak kommentar för att sedan intrigera och dra in fler i din elaka konspiration över en människa du aldrig träffat! Hur frisk är du i huvudet egentligen? Du borde kanske söka en terapeut. Mona tanten ovan lägger nog gärna en hand på din kind. Lilla stackare. 😦

  Mona, ja gå och trösta ”lilla Lasse vuxna karl behöver nog snyta sig lite. Kvinnor av din typ är utmärkta för att skapa riktiga män! Sedan kan jag berätta för dig att ”kärring” är ett allmänt uttryck för griniga, skvallriga, intrigerande människor och har inget med något förbannat kön att göra! Jag har fullt med kvinnliga vänner och de är inga feminister utan stolta, kvinnliga och starka och ingen jäkel talar om könsmaktsordning eller har problem i livet. Synd att ni har det och tar ut det på okända.

  Jösses hur orkar ni med detta genustramsiga, förbannade, larviga, oändliga uttjatade jämställdhetsidioti vareviga dag!? Så meningslöst destruktivt och så hatiskt genererande mot de kvinnor som ni hoppar på och alla de normala kvinnor utanför som ser vad ni sysslar med!’

  Tack och hej!

 103. Joakim Says:

  @Wannabe Jolie
  Jag var helt övertygad om att du bara hade dubletter kvar, vilket också var anledningen till att jag drog mig ur ”diskussionen”, men nu börjar bitarna falla på plats och då blir det genast mycket mer intressant längre.

  Kanske stämmer det att du faktiskt inte är feminist, att du bara råkar påminna om radikalfeminister (var det förresten därför du trodde att jag kallade alla kvinnor för feminister, för att du bara definierar dig själv som en helt vanlig kvinna?). Under hela ”diskussionen” har den tanken varit fullständigt omotiverad för mig, men nu inser jag att jag faktiskt aldrig har stött på ”din typ” (som jag har lärt känna genom diskussionen). Du verkar ju ta avstånd från feminism själv, och du intalar dig till och med att vi är radikalfeminister. Snälla du, vad har du för uppfattning av vad en feminist är? Någon som är för någon typ av diskriminering oavsett vem som diskrimineras? Har det verkligen gått dig helt förbi att feminister endast fokuserar på kvinnodiskriminering?

  Men låt gå, kanske är det inte just män du hatar trots allt. Min nya uppfattning av dig är istället att du ser all typ av hat precis överallt. Om en kvinna fördömer att saudiska kvinnor inte får köra bil, då hatar hon per automatik män. Om en man fördömer att en inrättning skriver att bara män helst ska dö och utsättas för våld i ett ”civiliserat samhälle”, då hatar han kvinnor (och är det en kvinna som ninnitokan så är hon en självhatande rövslickare). Om en jude fördömer Förintelsen, då hatar han tyskar. Om en palestinier fördömer Israels försvarspolitik, då hatar han judar. Om en amerikan fördömer 9/11, då hatar han muslimer. Om jag fördömer USA:s utrikes- och försvarspolitik, då hatar jag amerikaner. Fin logik du har där, ”Angelina”. Men hörru, om du fördömer Genusnytt, då hatar faktiskt du per automatik män. Fast du hatar säkert kvinnor också när du fördömer feminister lika hårt, så det går säkert ett ut. Eller räknas inte det eftersom det var vi som började hata och du bara hatade tillbaka?

  ”Jag har förstått att du är en analfabet nu liksom Lasse på åsnan, eftersom ni upprepar att jag är en feminist trots att så inte är fallet.”

  Var har du fått ”Lasse på åsnan” ifrån? Analfabet?

  ”Det är underhållande att du och din pojkvän Lasse lägger till ord i min mun! Juste strategi att även vara falska! Jag har inte ens nämnt MSN, så vad fick du den lögnen ifrån!?”

  Du skrev att vi häcklade ”tillsammans”, vilket alltså låter som en eventuellt hemlig konspiration på t ex MSN. Lasse är för övrigt inte min pojkvän förstås, men om han nu vore det, skulle det då på något sätt vara fel? Har du något emot bögar?

  Vi får se om jag svarar dig mer, det beror helt och hållet på om du har något nytt att komma med.

 104. Angelina Jolie Says:

  Joakim anka,

  Mitt nick tog jag spontant, så jag är knappast någon Jolie wannabe! Eller är även Musse Pigg härinne en wanna be!? 🙂

  ”Men låt gå, kanske är det inte just män du hatar trots allt. Min nya uppfattning av dig är istället att du ser all typ av hat precis överallt.”

  Fel. Om du får en uppfattning om en person, så skulle jag råda dig att inte attackera den personen med dina hatiska fördomar! Det är ett ganska destruktivt beteende och inte speciellt smart.

  Du tillhör kanske dem som slår först och frågar sedan. – Tänkte du råna mig överhuvudtaget när personen redan ligger på backen?

  Jag dömer inte kollektivt. Det är mer feministiskt. Beträffande Ninnitokan så har jag noterat henne tidigare. Jag har ganska svårt för kvinnor som talar ner andra kvinnor för, att få kredit av män. Tror även att män ogillar män som talar ner andra män för att få kredit av andra kvinnor.

  Ninnitokan skriver ju ovan till dig nedlåtande och insinuerande att jag är en feminist. Sålunda stödjer även hon alla andras vidare påhopp härinne. Trots att hon senare försöker förklara att hon bryr sig om kvinnor.

  Ninnitokan säger:

  ”Då beter man sig som detta exempel för att lära mig att bete mig som en kvinna ska. Det biter, som ni märkt inte på mig, men det gör mig beklämd för andra kvinnors skull. Det är nämligen kvinnor själv som stakar upp vägen för andra kvinnor och läxar upp den som avviker från ”det rätta”. Det gör kvinnor ofria inte könsmaktordning och annat hittepå.”

  För det första struntar jag fullständigt i hur hon är som person. Det var oväsentligt i sammanhanget. ”Detta exempel” Hon syftar på mig som människa. Hon ställer alltså en diagnos på en anonym kommentator. Mycket vetenskapligt. Hon tycker dessutom synd om andra kvinnor på grund av mig! 🙂

  Jag talade med ett par vänner igår och berättade att folk bland er ofta gjorde påhopp, om att jag var feminist. De skrattade eftersom det vet att det är långt från sanningen!

  Dessutom ser jag det som nedlåtande att någon tror sig kunna förklara för andra vuxna kvinnor varför de beter sig på ett visst sätt. Speciellt utan någon utbildning. Inte speciellt vetenskapligt.

  Och nej jag hatar inte kvinnor eller män som grupp. Jag ser till individen.

  ”Men hörru, om du fördömer Genusnytt, då hatar faktiskt du per automatik män. Fast du hatar säkert kvinnor också när du fördömer feminister lika hårt, så det går säkert ett ut.”

  Jag hatar inte Genusnytt. Utan de män som tagit för rutin att i grupp provocera och hoppa på varje kvinna härinne som inte nickar, ler och niger i stilla beundran. Över t ex en kvinna som misshandlar och begår brott mot barn. Eller män som inte sägs få uppmärksamhet för vad de gjorde på 40-talet under kriget. Eller för att de inte talar illa om andra kvinnor för att markera att de är på er sida.

  ”Var har du fått ”Lasse på åsnan” ifrån?”

  Ganska milt i jämförelse med hans förtal om att jag är en attackfeminist och ett troll! Inte sant.

  ”Har du något emot bögar?”

  Nej inte det minsta. Trots att det finns många smygbögar som lever dubbelliv. Och de är ju mindre bra.

 105. Aktivarum Says:

  Att ni bara orkar (angående Jolie)

 106. Lasse Says:

  Kära vänner och skribenter, angående forumtrollet Angelina Jolie

  ”Var har du fått ”Lasse på åsnan” ifrån?”

  ”Ganska milt i jämförelse med hans förtal om att jag är en attackfeminist och ett troll! Inte sant.”

  ****************************************************

  Det är fantastiskt att man kan osynliggöra nedanstående och sedan spelar helt oskyldig och offer. Men det är som jag sa tidigare så fort man ger svar på tal till en feminist så är det plötsligt omvända roller, feministen är offret och den andra skribenten är förövaren.

  ******************************************************
  Här följer några exempel på kränkningar, förtal och tillverkade lögner från AJ.

  ”Lasse är som sagt en stor manlig radikalfeminist och kvinnohatare. Är sååå avundsjuk på alla kvinnor som han inbillar sig haft det enklare än honom i livet! Det har ju oftast inte alla kvinnor. Stackaren.

  Han har helt enkelt mindervärdeskomplex. Så han sprider en massa förtal, om kvinnor som nu att jag är ett troll.

  Själv skröt han någon natt om att han skulle köpt en företagshelikopter. Han är förmodligen rädd att hans pengar ska försvinna till kvinnorna…Stackarn.”

  Lasse på åsnan bör söka en psykiatriker för sitt kvinnohat. Han hoppar på alla kvinnor med sina obildade och dumma fördomar.

  Lasse är tyvärr en hemskt falskt människa. Och på tal om könsroller, så beter hans sig mer som en elak ”kärring” än en man!

  Jag har aldrig tidigare ogillat män. Jag vill härmed tacka Lasse för att han blir den första. Tack genusnytt och tack Lasse.

  Lasse är mer tyvärr som en intrigerande tant än en riktig karl. Tacka tusan för att han blir avundsjuk på minsta lilla kvinna.

  Till saken hör att Lasse helt enkelt bara är en liten avundsjuk man full med fördomar mot kvinnor han aldrig mött. Han inbillar sig att alla kvinnor fått allting gratis i livet.

  Han triggar igång ett könskrig och vill ha ett krig! Mycket sunt. Lycka till.:)

  Lasse bör allvarligt talat lämna den byhåla han kommer från, så han kan träffa lite mer verkliga kvinnor! Nu påstår han lögnaktigt att alla kvinnor är ”attackfeminister” när de inte beter sig som hans mamma. Det är lite synd om honom samtidigt.

  Lasse, det är skrämmande när vuxna människor beter sig som dig.

  Ni vill ha in hemmafruar och kvinnor som talar skit om andra kvinnor. Kvinnor som endast förespråkar att det är mest synd om män i alla väder och vindar. Lycka till!

  Jag har faktiskt svårt att förstå hur fullvuxen man kan bete sig så otroligt billigt och lågt som du. Jag har nog bara varit omgiven av riktiga män tidigare. Lyckliga mig

  Lasse, du är en provocerande elak människa full av avund och hat och jag lider med att du förmodligen är full av svart hat inuti hela dig själv.

  Allvarligt talat så har jag nog aldrig stött på en mer falsk och intrigerande människa än dig. Du startar lite mjukt med elak kommentar för att sedan intrigera och dra in fler i din elaka konspiration över en människa du aldrig träffat! Hur frisk är du i huvudet egentligen? Du borde kanske söka en terapeut. Mona tanten ovan lägger nog gärna en hand på din kind. Lilla stackare.”

  ***************************************************************

  Ovan ser vi ett nytt rekord i kränkning, förolämpning, personangrepp och härskartekniker. Sen tycker personen i fråga att det är konstigt att hon blir kallad för ”forumtroll” ?!. Jag har aldrig upplevt något liknande under alla år på denna eminenta blogg.

  Har Ni tänkt på detta återkommande tema att man per automatik är kvinnohatare så fort man kritiserar feminismen, märkligt det där. Det roliga är att kvinnorna i min omgivning som läst det här är mer upprörda än jag.

  Joakim hade nog rätt när han drog in SCUM för jag känner ett våg av manshat från AJ.

  Vi får hoppas att hon återvänder till sina sinnes fulla bruk en vacker dag, men det kommer bli ett hårt fall när verkligheten kommer ikapp henne.

  ps. Aktivarum vanligtvis brukar jag inte mata trollen men det här fallet är så extremt och fyllt med hat att jag bestämt mig för att ge svar tal.

 107. Joakim Says:

  @Non-Wannabe Jolie
  ”Joakim anka,

  Mitt nick tog jag spontant, så jag är knappast någon Jolie wannabe! Eller är även Musse Pigg härinne en wanna be!? :-)”

  Jag kallar mig varken Joakim anka eller Joakim von Anka, men hade jag gjort det hade det inte varit samma samma urkundsförfalskning då både Joakim von Anka och Musse Pigg är fiktiva figurer och det inte finns någon känd bara ”Joakim anka”.

  ”Fel. Om du får en uppfattning om en person, så skulle jag råda dig att inte attackera den personen med dina hatiska fördomar! Det är ett ganska destruktivt beteende och inte speciellt smart.”

  Detta har Lasse besvarat genialt i sin senaste kommentar. Tilläggas bör göras att inte bara han angripits, jag har själv till exempel blivit kallad kvinnohatare, att jag alltid kallar alla kvinnor för feminister, ouppfostrad, nazist, ocharmig, förtalare, lögnare, respektlös, provokativ, aggressiv, att jag vill ha en hemmafru som talar skit om andra kvinnor och som endast förespråkar att det är mest synd om män i alla väder och vindar, att jag slår först och frågar sedan, etc. Detta trots att du inte känner mig. Inte speciellt smart kanske.

  ”Jag talade med ett par vänner igår och berättade att folk bland er ofta gjorde påhopp, om att jag var feminist. De skrattade eftersom det vet att det är långt från sanningen!”

  Oj, jag känner mig utskämd. (NOT.) En utmaning: Visa dem det här kommentarsfältet också, så får de se vad du har skrivit.

  ”Jag hatar inte Genusnytt. Utan de män som tagit för rutin att i grupp provocera och hoppa på varje kvinna härinne som inte nickar, ler och niger i stilla beundran.”

  Det här blogginlägget handlade om att det var fel av en inrättning att skriva att bara män helst bör dö och utsättas för våld i ett ”civiliserat samhälle”. När du sedan kom in så var det första du sa att kvinnor ska le och ta skit samtidigt som män får blir hur arga som helst och att ninnitokan är en falsk hycklare som slickar män där bak för att få kredit själv. Du måste ha sett i syne, för ingen kvinna innan du kom in och ifrågasatte blogginläggets budskap, alltså fanns hon inte tillgänglig att i grupp provocera och hoppa på. Om jag missat ett sådant inlägg får du allt citera, återigen.

  ”Över t ex en kvinna som misshandlar och begår brott mot barn.”

  Vad pratar du om? Är det alltså fel att i grupp provocera och hoppa på en kvinna som misshandlar och begår brott mot barn?

  ”Eller män som inte sägs få uppmärksamhet för vad de gjorde på 40-talet under kriget.”

  Män får höra för att Hitler, Mussolini, Tojo och Stalin var män, men inte för att Churchill, Roosevelt och Kai-shek också var män, samt att alla soldater som offrade sina liv för att försvara sina länder var män. Män får bara höra att det är de som startar krig och att det är de som är intresserade av att frivilligt ge sig ut på slagfältet medan ”kvinnor och barn” drabbas värst (är det så konstigt när varenda man har tvingats ut i krig?). Nu när värnplikten är borta vill vi inte skuldbelägga kvinnorna för vad de har sluppit, utan avfärda feministernas skuldbeläggning på oss.

  ”Ganska milt i jämförelse med hans förtal om att jag är en attackfeminist och ett troll! Inte sant.”

  Två fel gör alltså ett rätt?

  ”Nej inte det minsta. Trots att det finns många smygbögar som lever dubbelliv. Och de är ju mindre bra.”

  Var det det du anklagade oss för? Är det förresten värre än män som är straight, eller rentav kvinnor som är antingen straight, bi eller gay, och lever dubbelliv?

  Jag hoppas att vi kan få ut något gott av det här i slutändan.

 108. Daniel Says:

  Ta nu och ignorera den där tragiska rättshaveristen till människa, hon lider ju uppenbarligen av någon allvarligare störning (typ borderline)
  All uppmärksamhet verkar endast göra henne ännu mera manisk och verklighetsfrånvänd.

  Man kan inte resonera rationellt och logisk med en människa som inte är kapabel att tänka i dessa banor.

 109. Klarsynt Says:

  Lasse = Ninnitokan

 110. Angelina Jolie Says:

  Möjliga Läsare:

  Lasse fäller nedan kommentar:

  ”Det är fantastiskt att man kan osynliggöra nedanstående och sedan spelar helt oskyldig och offer. Men det är som jag sa tidigare så fort man ger svar på tal till en feminist så är det plötsligt omvända roller, feministen är offret och den andra skribenten är förövaren.”

  Ni som har huvudet på skaft inser ju att Lasse i sin iver över att få en människa till feminist (trots att jag vid upprepade flertalet tillfällen motsagt mig det faktumet) inser ju att han kör med falskspel!

  Rent förtal som han propsar på er om mig, för att inte själv synas som den idiot han agerar! Han både klistrar in meningar ur sitt sammanhang och vrider mina ord! Det värsta är ändå att han försöker belysa det till att jag sagt mina ord före honom till samtliga! Han blundar totalt för Joakims elaka kommentarer mot mig, som jag faktiskt besvarar med lugn och humor. Något Lasse får till härskarteknik!?

  Lasse vinklar alltså det hela till att varken han eller övriga (Ninnitokan, Joakim, Jocke S, Daniel alias ”Sötisen”, Musse pigg samt Lasse själv) kan ha orsakat någon diskussion överhuvudtaget. Allt påstås var mitt fel bara av den anledningen att jag är något de påstår! När de är de som far med påhopp och som startat hela den provokativa debatten!

  Vi får hoppas att Lasse styr sitt företag på ett mer hederligt sätt än han kan debattera med lögner och falskspel mot folk han aldrig träffat! Heder är något Lasse troligen inte fick lära sig som liten. Trots att han försöker spegla sig själv som en riddare med lans på bild. Lite naivt charmigt ändå.:-)

  Lasse initierar diskussionen med att tala om mig i andra person och förtalar mig enligt följande citerade:

  Lasse: 14 januari klockan 0,42:

  ”@Joakim

  Gillar din kommentar till AJ

  ”Har du förresten själv någon egen erfarenhet av män, eller har du bara pluggat in SCUM-manifestet?”

  Väldigt bra beskrivning på attackfeminister.”

  Ovan bekräftar alltså Lasse Joakim och avger därmed sitt första osanna påhopp mot mig!

  Efter att Joakim slängt ur sig följande första förtalsfulla påhopp med uppmaningar till andra och med insinuationer:

  ””Angelina Jolie”(……………) kom ihåg att alltid skriva det här geniets nick med citationstecken för att inte vanära skådespelerskan! Jag glömde det dessvärre själv nyss)

  Min kommentar: Joakim förringar min person på ett nedlåtande, elakt och respektlöst sätt!

  Vidare fortsätter Joakim med ett insinuerande ironiskt uttalande som ska kopplas till mig som person med nedan:

  ”Jag kom på en sak: Håller du förresten inte med om hur synd om det är alla tyskar som ska le och ta skit medan judarna får vara hur arga som helst för några fjuttiga små detaljer som råkade hända under 30- och 40-talet? Precis som om det skulle ha funnits några nazister som var jätteonda, jätteomänskliga och jätteantisemitiska.”

  Vad har den beskrivningen med mig som människa att göra överhuvudtaget!? Inget mer än att han respektlöst likställer mig med nazister!

  Nästa kommentar från Joakim:

  ”@Angelina Jolie (dock inte den riktiga talangfulla skådespelerskan som du smutsar ner)
  Vi tycker inte att kvinnor skall ta skit, däremot gärna feminister som du, oavsett kön – det är vi öppna med. ”

  På ett psykotiskt elakt sätt fortsätter Joakim med ovan att smutsa ner mig som person. Och pådyvla mig en ideologi jag förnekat!

  Hur kan intelligenta människor köpa vad en anonym Ninnitokan slänger ur sig om mig?! Ninnitokan skrev ju förövrigt så könslojalt om mig:

  ”Riktigt lustigt blir det av hur intelligensen lyser med sin frånvaro.”

  Jag har observerat hur denna människa deltagit i mobb tidigare mot kvinnor!

  Hur yttrar sig denna vidriga människans intelligens själv!? När hon utan vetenskapligt belägg pådyvlar mig en ideologi jag inte har, genom att läsa en anonym kommentator!? Hur är det ställt med hennes vetenskapliga metod egentligen!?

  Ingen kvinna skulle på ett så korkat sätt beskriva kollektivt hur kvinnor agerar eller tänker! Inga normala kvinnor skulle heller slänga ur sig falskheter om andras ideologier för att starta en mobb mot en enskild person. Det hör till ynkryggar! Liksom Lasses omanliga smutskastande beteende av mig!

  Här fortsätter Musse Pigg som lättköpt av Ninnitokans smutskastningskampanj mot mig, någon hon inte känner:

  ”Ninni, bra skrivet! Det är fär dj-ligt att feministerna för fortsätta att blockera och förgifta det mesta av offentlig debatt mellan kloka människor i de här frågorna.”

  Musse Pigg vill så gärna ha någon feminist att hata, så han köper den falska Ninnisprattlans förtal om mig!

  Lasse fortsätter med sina eviga lögner kring att måla upp mig som en feminist som bara finns i hans huvud med följande citat:

  ”Gammal feministisk fulretorik kombinerad med härskarteknik och rena personangrepp, kritiserar man feminism hatar man per automatik kvinnor.”

  Troligen skulle Lasse känna sig kränkt bara om någon öppnade fönstret och det blev ett vindrag i hans nacke! Lasse menar att folk ska hålla käften när han slänger ur sig en massa förtal. Annars är det härskarteknik! Kvinnor tiger i församlingen! Typ.

  Vidare slänger Lasse ur sig följande skitsnack:
  ”AJ jag får tacka dig för den bild du ger av feminister eftersom du sågar dig själv vid fotknölarna. Förmodligen har du stora problem med verklighetsuppfattningen eller också är du inte vid dina sinnes fulla bruk eller också är du bara en liten rödvinspimplande feminist som är bitter på alla män.”

  Nej Lasse, människor som du förtalar med ditt paranoida skitsnack är INTE dina lögner! Jag känner många goda och fina män. Både privat och i arbetslivet. Det är inte heller jag som sitter på ett forum och gråter, beklagar mig bittert för alla kvinnors framgång eller hatiskt jagar okända kvinnor. Ty på den stolen sitter du på första förbannade parkett! Ni är inte större än att ni går ihop i flock. Ensamma är ni nog förmodligen mycket små och ynkliga.

  Lasse fortsätter med sin bedårande charm mot mig när han talar ner mig tillsammans med den hatiska och elaka Joakim:

  ”Var länge sedan man stötte på en så fruktansvärt onyanserad människa som AJ och hon förstår inte hur man kan trollförklara henne, jezus.”

  Ännu mer skitsnack från Lasse:

  ”Jag har en svaghet och det är att jag tycker synd om människor som är vilsna i sig själv (som du) och p.g.a det hatar och kastar skit på alla andra eller vissa grupper. Man är så ensidig i sin tanke verksamhet att ingenting biter, jag brukar kalla det för ett ”sektbeteende”.

  Min kommentar: Trolig projektion.

  Lasse fortsätter:

  ”Enda sättet för dig att hitta tillbaka i livet och börja uppföra som en respektfull person är någon som kan ta sig tid att avprogrammera dig och få dig att upptäcka verkligheten runt omkring dig.”

  Min kommentar: Ännu mer projektion. Vad det kan handla om är att Lasse möjligen kan vara Ninnitokann själv, eftersom jag inte får nämna henne eller diskutera med henne. Likaså Mc-klubbar brukar ha samma ogrundade lojalitet mot sina kriminella medlemmar! De kan misshandla några. Gruppen står ändå bakom. Trots att idioterna som misshandlar inte har speciellt mycket vett bakom pannbenet. Varken hög IQ eller EQ.

  ”Hoppas någon har förbarmande över dig :)”

  Mitt liv är som sagt utan större problem. Troligen det som är Lasses(eller Ninnitokans) egentliga problem.

  Ännu mer förtal från Lasse:

  ”Ovanstående är ett typexempel på feminister som egentligen saknar argument för sin sak och istället väljer att gå till personangrepp som enda utväg.”

  Det mardrömslika i hans beteende är att han tror han är normal fungerande!? Han förtalar mig som attackfeminist, radikalfeminist och troll!? Hela tiden löpande..!? Galenskap! Det mest dubbelmoraliska och hycklande är ju att män kämpar mot falska anklagelser och samtidigt har män som Lasse och övriga på denna blogg, som far med ständiga FALSKA och OSANNA påhopp mot andra människor utan bevis!? idioti!

  Lasse fortsätter med sina lögner och sitt förtal:

  ”Hur kan det komma sig att en person som konstant ljuger och påstår saker som inte stämmer, kränker, kommer med personliga påhopp och beter sig som en 14 åring kan sätta sådan helgongloria på sig själv.”

  Vem kränker vem på denna blogg!? Det är helt ok bara det sker mot kvinnor eller hur?!

  Lasse fortsätter att psyka ner mig med provokationer:

  ”Blir lite skrämd av ditt beteende. Du verkar vara urtypen av personer som exploderar för ingenting eftersom du hoppade på och kränkte mig i det närmaste oprovocerat.”
  Han kanske tillhör dem som tror på sina egna lögner, så därför förstår han inte när han far med förtal mot mig. Och blir förvånad när jag förnekar dessa lögner!”

  ”Att sedan kalla Joakim för nazist etc. gör ju inte saken bättre.”

  Han har inte ens belägg för ovan påstående – LÖGN!

  ”Du kan inte må bra.”

  Inget fel på min hälsa.

  Lasse fortsätter med lögnaktiga påståenden om mig enligt nedan:

  ”Ditt mål är ett kränka skribenter och förstöra debattklimatet i den här bloggen.

  Du är verkligen ett geuint forumtroll, ett praktexemplar av en radikal attackfeminist.”

  Lögner!

  ”Sen tycker personen i fråga att det är konstigt att hon blir kallad för ”forumtroll” ?!. Jag har aldrig upplevt något liknande under alla år på denna eminenta blogg.”

  Den som kallar mig forumtroll är Lasse själv! Och kan bara säga tack detsamma till ovan kommentator!

  ”Har Ni tänkt på detta återkommande tema att man per automatik är kvinnohatare så fort man kritiserar feminismen, märkligt det där. Det roliga är att kvinnorna i min omgivning som läst det här är mer upprörda än jag.”

  Visst är det märkligt att Lasse insinuerar att jag tillhör feminismen när jag i åtminstone 15 inlägg sagt att så inte är fallet!? Sedan kan jag ju säga att det finns många kvinnor i min omgivning som inte ens orkar läsa eller diskutera här inne på grund av sådana falska och elak män som Lasse.

  Lasse fortsätter med fler elaka insinuationer:

  ”Joakim hade nog rätt när han drog in SCUM för jag känner ett våg av manshat från AJ.”

  Nej Joakim hade mycket fel. Han var långt från både min person och mitt engagemang i livet. Däremot är Lasse en hejare på att både provocera, projicera, intrigera och skapa bråk och hat. Både mot honom och andra män.

  Ännu mer förtal från Lasse:

  ”Vi får hoppas att hon återvänder till sina sinnes fulla bruk en vacker dag, men det kommer bli ett hårt fall när verkligheten kommer ikapp henne.”

  Jag har varit vid mina sinnes fulla bruk mycket lång tid.

  ”Aktivarum vanligtvis brukar jag inte mata trollen men det här fallet är så extremt och fyllt med hat att jag bestämt mig för att ge svar tal.”

  Kommentarer om att ”mata trollen” är likaså det allvarligt förtal! Då det innebär att jag skulle ha andra syften än de jag skriver. Kanske borde ni på GenusNytt inse att ett forum med innehåll som ska utvecklas. Inte görs så genom att bestå av en grupp som ryggdunkar. Och absolut inte genom att kasta förtal över andra människor som inte passar in i lämpligt format.

  Och som sagt en grupp som delvis slåss för att män inte ska anklagas falskt och dömas falskt bör hellre agera föredömligt. Istället för att tvärtom ständigt döma andra via falska tillviten!

  Nu hoppas jag även, som Joakim sade till mig ovan att våra vägar aldrig möts. Adjö.

 111. Klarsynt Says:

  Maria = sötisen = Daniel

 112. Joakim Says:

  Angie, sötnos…hur lång tid tog det för dig att skriva det där? 😀 Förresten så har jag aldrig sagt att du är nazist, inte ens att du har några nazistiska sympatier.

 113. Lasse Says:

  Angående fröken Angelina Jolie som förtvivlat försöker försvara sin personangrepp.

  Hon skriver:

  ”Ni som har huvudet på skaft inser ju att Lasse i sin iver över att få en människa till feminist (trots att jag vid upprepade flertalet tillfällen motsagt mig det faktumet) inser ju att han kör med falskspel!”

  Brukar säga så här en zebra kommer alltid förbli randig (feminist) även om man försöker måla den vit.

  ”Rent förtal som han propsar på er om mig, för att inte själv synas som den idiot han agerar!”

  Oj, fröken glömde visst att man skrivit nedanstående.

  ************************

  Här följer några exempel på kränkningar, förtal och tillverkade lögner från AJ.

  ”Lasse är som sagt en stor manlig radikalfeminist och kvinnohatare. Är sååå avundsjuk på alla kvinnor som han inbillar sig haft det enklare än honom i livet! Det har ju oftast inte alla kvinnor. Stackaren.

  Han har helt enkelt mindervärdeskomplex. Så han sprider en massa förtal, om kvinnor som nu att jag är ett troll.

  Själv skröt han någon natt om att han skulle köpt en företagshelikopter. Han är förmodligen rädd att hans pengar ska försvinna till kvinnorna…Stackarn.”

  Lasse på åsnan bör söka en psykiatriker för sitt kvinnohat. Han hoppar på alla kvinnor med sina obildade och dumma fördomar.

  Lasse är tyvärr en hemskt falskt människa. Och på tal om könsroller, så beter hans sig mer som en elak ”kärring” än en man!

  Jag har aldrig tidigare ogillat män. Jag vill härmed tacka Lasse för att han blir den första. Tack genusnytt och tack Lasse.

  Lasse är mer tyvärr som en intrigerande tant än en riktig karl. Tacka tusan för att han blir avundsjuk på minsta lilla kvinna.

  Till saken hör att Lasse helt enkelt bara är en liten avundsjuk man full med fördomar mot kvinnor han aldrig mött. Han inbillar sig att alla kvinnor fått allting gratis i livet.

  Han triggar igång ett könskrig och vill ha ett krig! Mycket sunt. Lycka till.:)

  Lasse bör allvarligt talat lämna den byhåla han kommer från, så han kan träffa lite mer verkliga kvinnor! Nu påstår han lögnaktigt att alla kvinnor är ”attackfeminister” när de inte beter sig som hans mamma. Det är lite synd om honom samtidigt.

  Lasse, det är skrämmande när vuxna människor beter sig som dig.

  Ni vill ha in hemmafruar och kvinnor som talar skit om andra kvinnor. Kvinnor som endast förespråkar att det är mest synd om män i alla väder och vindar. Lycka till!

  Jag har faktiskt svårt att förstå hur fullvuxen man kan bete sig så otroligt billigt och lågt som du. Jag har nog bara varit omgiven av riktiga män tidigare. Lyckliga mig

  Lasse, du är en provocerande elak människa full av avund och hat och jag lider med att du förmodligen är full av svart hat inuti hela dig själv.

  Allvarligt talat så har jag nog aldrig stött på en mer falsk och intrigerande människa än dig. Du startar lite mjukt med elak kommentar för att sedan intrigera och dra in fler i din elaka konspiration över en människa du aldrig träffat! Hur frisk är du i huvudet egentligen? Du borde kanske söka en terapeut. Mona tanten ovan lägger nog gärna en hand på din kind. Lilla stackare.”

  ****************************
  ”Han både klistrar in meningar ur sitt sammanhang och vrider mina ord!”

  Nej jag har kopierat precis som fröken Angelina har skrivit.

  ****************************

  ”Det värsta är ändå att han försöker belysa det till att jag sagt mina ord före honom till samtliga!”

  Jag så är det faktiskt det är bara att läsa i kronlogisk ordning, men man blundar för faktum eller saknar förmåga.

  Så här skrev Angelina till Joakim:

  ”Oj, oj måste vara jobbigt å va så arg Joakim! Hur kommer det sig att ni kvinnohatare alltid kallar alla kvinnor för feminister!? Brist på människor å hata?”

  ”En kollega till mig brukade hålla för ena näsborren och andas. Det blir djupare andetag på det sättet under stressiga arbetstoppar.”

  ”Tryck nu ena fingret på ena näsvingen, stäng munnen och ta djupa andetag…Såja. Duktig.”

  *****************************

  Det tyckte jag var en attack mot Joakim en feministattack.

  ”Han blundar totalt för Joakims elaka kommentarer mot mig, som jag faktiskt besvarar med lugn och humor. Något Lasse får till härskarteknik!?”

  Jezus, man behöver bara läsa ovanstående så fullkomligt haglar härskarteknikerna över Joakim och det var bara ett exempel.

  ******************************

  AJ skriver:

  ”Lasse vinklar alltså det hela till att varken han eller övriga (Ninnitokan, Joakim, Jocke S, Daniel alias ”Sötisen”, Musse pigg samt Lasse själv) kan ha orsakat någon diskussion överhuvudtaget. Allt påstås var mitt fel bara av den anledningen att jag är något de påstår! När de är de som far med påhopp och som startat hela den provokativa debatten!”

  Det är med all tydlighet bevisat att AJ började provocera med härskartekniker, bara att läsa innantill i kronologisk ordning.

  *****************************

  AJ skriver:

  ”Vi får hoppas att Lasse styr sitt företag på ett mer hederligt sätt än han kan debattera med lögner och falskspel mot folk han aldrig träffat! Heder är något Lasse troligen inte fick lära sig som liten. Trots att han försöker spegla sig själv som en riddare med lans på bild. Lite naivt charmigt ändå.:-)”

  Lögnaktiga påståenden, kränkningar och härskartekniker i en salig röra.

  ******************************

  AJ skriver

  ”Lasse initierar diskussionen med att tala om mig i andra person och förtalar mig enligt följande citerade:

  Lasse: 14 januari klockan 0,42:

  ”@Joakim

  Gillar din kommentar till AJ

  ”Har du förresten själv någon egen erfarenhet av män, eller har du bara pluggat in SCUM-manifestet?”

  Väldigt bra beskrivning på attackfeminister.”

  Ovan bekräftar alltså Lasse Joakim och avger därmed sitt första osanna påhopp mot mig!”

  Redan besvarat på vilket sätt hon attackerade Joakim se ovan.

  **********************************

  AJ skriver:

  ”Lasse fortsätter med sina eviga lögner kring att måla upp mig som en feminist som bara finns i hans huvud med följande citat:”

  ”Gammal feministisk fulretorik kombinerad med härskarteknik och rena personangrepp, kritiserar man feminism hatar man per automatik kvinnor.”

  AJ har indirekt och direkt påstått att jag hatar kvinnor,se nedan.

  ”Nu påstår han lögnaktigt att alla kvinnor är ”attackfeminister” när de inte beter sig som hans mamma”

  ”Hur kommer det sig att ni kvinnohatare alltid kallar alla kvinnor för feminister!? Brist på människor å hata?”

  ”Lasse på åsnan bör söka en psykiatriker för sitt kvinnohat. Han hoppar på alla kvinnor med sina obildade och dumma fördomar.”

  Tror det räcker, va 🙂

  **************************************

  AJ skriver:

  ”Troligen skulle Lasse känna sig kränkt bara om någon öppnade fönstret och det blev ett vindrag i hans nacke! Lasse menar att folk ska hålla käften när han slänger ur sig en massa förtal. Annars är det härskarteknik! Kvinnor tiger i församlingen! Typ.”

  Snacka om att kasta stora berg i glashus. Man påstår att en annan person avvänder härskartekniker genom att själv använda härskartekniker (förlöjligande) och lögner.

  ****************************************

  AJ skriver:

  Vidare slänger Lasse ur sig följande skitsnack:
  ”AJ jag får tacka dig för den bild du ger av feminister eftersom du sågar dig själv vid fotknölarna. Förmodligen har du stora problem med verklighetsuppfattningen eller också är du inte vid dina sinnes fulla bruk eller också är du bara en liten rödvinspimplande feminist som är bitter på alla män.”

  Stämmer alldeles utmärkt eftersom jag tyckte AJ skulle få smaka sin egen medicin för att hon skulle inse sitt eget beteende.

  Hon klippte med vilje bort mitt avslut som var.

  Så nu fick du en dos av din egen medicin.

  **********************************************

  AJ skriver:

  ”Nej Lasse, människor som du förtalar med ditt paranoida skitsnack är INTE dina lögner! Jag känner många goda och fina män. Både privat och i arbetslivet. Det är inte heller jag som sitter på ett forum och gråter, beklagar mig bittert för alla kvinnors framgång eller hatiskt jagar okända kvinnor. Ty på den stolen sitter du på första förbannade parkett! Ni är inte större än att ni går ihop i flock. Ensamma är ni nog förmodligen mycket små och ynkliga.”

  Oj, oj, oj nu kom en hel hagelstorm med härskartekniker, kränkningar och lögner, dubbelbestraffning och förlöjligande i en salig röra.

  **********************************************

  AJ skriver:

  ”Lasse fortsätter med sin bedårande charm mot mig när han talar ner mig tillsammans med den hatiska och elaka Joakim:”

  ”Var länge sedan man stötte på en så fruktansvärt onyanserad människa som AJ och hon förstår inte hur man kan trollförklara henne, jezus.”

  Nej och efter dina kränkningar, lögner och påhopp i ditt senaste inlägg är det för mig fullständigt obegripligt att man inte förstår hur man kan få stämpeln ”forumtroll”. Kom även en liten släng av tyck synd om mig jag är ett offer.

  *********************************************

  AJ skriver:

  Ännu mer skitsnack från Lasse:

  ”Jag har en svaghet och det är att jag tycker synd om människor som är vilsna i sig själv (som du) och p.g.a det hatar och kastar skit på alla andra eller vissa grupper. Man är så ensidig i sin tanke verksamhet att ingenting biter, jag brukar kalla det för ett ”sektbeteende”.

  Min kommentar: Trolig projektion.

  Jaha, nu fick man en diagnos också *skratt*. Min påstående har efter det här inlägget från AJ växt sig ännu starkare. Maken till ensidighet får man leta efter.

  ***********************************************

  AJ skriver:

  Lasse fortsätter:

  ”Enda sättet för dig att hitta tillbaka i livet och börja uppföra som en respektfull person är någon som kan ta sig tid att avprogrammera dig och få dig att upptäcka verkligheten runt omkring dig.”

  ”Min kommentar: Ännu mer projektion. Vad det kan handla om är att Lasse möjligen kan vara Ninnitokann själv, eftersom jag inte får nämna henne eller diskutera med henne. Likaså Mc-klubbar brukar ha samma ogrundade lojalitet mot sina kriminella medlemmar! De kan misshandla några. Gruppen står ändå bakom. Trots att idioterna som misshandlar inte har speciellt mycket vett bakom pannbenet. Varken hög IQ eller EQ.”

  Nu kommer ett påstående där man direkt förtalar mig och jämför mig med MC klubbar snacka om en ”guilt by assocation”. Nu förefaller AJ tagit till storsläggan när det gäller att kränka och förolämpa. För övrigt förefaller AJ vara konspiratoriskt lagd. Jag är inte Ninnitokan.

  ********************************************
  AJ skriver:

  Ännu mer förtal från Lasse:

  ”Ovanstående är ett typexempel på feminister som egentligen saknar argument för sin sak och istället väljer att gå till personangrepp som enda utväg.”

  Det mardrömslika i hans beteende är att han tror han är normal fungerande!? Han förtalar mig som attackfeminist, radikalfeminist och troll!? Hela tiden löpande..!? Galenskap! Det mest dubbelmoraliska och hycklande är ju att män kämpar mot falska anklagelser och samtidigt har män som Lasse och övriga på denna blogg, som far med ständiga FALSKA och OSANNA påhopp mot andra människor utan bevis!? idioti!

  Utan bevis ?! är bara att läsa innantill.

  *************************************************

  AJ skriver:

  Lasse fortsätter med sina lögner och sitt förtal:

  ”Hur kan det komma sig att en person som konstant ljuger och påstår saker som inte stämmer, kränker, kommer med personliga påhopp och beter sig som en 14 åring kan sätta sådan helgongloria på sig själv.”

  ”Vem kränker vem på denna blogg!? Det är helt ok bara det sker mot kvinnor eller hur?!”

  Oj, nu kom det där kvinnokortet igen där man direkt påstår att jag är en person som kränker kvinnor. Man tar sig för pannan.

  **************************************************

  AJ skriver:

  Lasse fortsätter att psyka ner mig med provokationer:

  ”Blir lite skrämd av ditt beteende. Du verkar vara urtypen av personer som exploderar för ingenting eftersom du hoppade på och kränkte mig i det närmaste oprovocerat.”
  Han kanske tillhör dem som tror på sina egna lögner, så därför förstår han inte när han far med förtal mot mig. Och blir förvånad när jag förnekar dessa lögner!”

  ”Att sedan kalla Joakim för nazist etc. gör ju inte saken bättre.”

  ”Han har inte ens belägg för ovan påstående – LÖGN!”

  Återigen bara att läsa innantill, min gamla Morfar kunde vara väldigt envis ibland t.o.m när man visade honom svart på vitt och han var överbevisad så ändrade han inte sin ståndpunkt. Det är makalöst att man överhuvudtaget kan påstå att det inte finns belägg.

  *****************************************

  AJ skriver:

  Lasse fortsätter med lögnaktiga påståenden om mig enligt nedan:

  ”Ditt mål är ett kränka skribenter och förstöra debattklimatet i den här bloggen.

  Du är verkligen ett geuint forumtroll, ett praktexemplar av en radikal attackfeminist.”

  Lögner!

  ”Sen tycker personen i fråga att det är konstigt att hon blir kallad för ”forumtroll” ?!. Jag har aldrig upplevt något liknande under alla år på denna eminenta blogg.”

  Den som kallar mig forumtroll är Lasse själv! Och kan bara säga tack detsamma till ovan kommentator!

  Nej fel av AJ det är ett antal skribenter härinne som nu kallar henne för forumtroll. Hon har verkligen lagt ner både möda och tid för att få den titeln.

  ****************************

  AJ skriver:

  ”Har Ni tänkt på detta återkommande tema att man per automatik är kvinnohatare så fort man kritiserar feminismen, märkligt det där. Det roliga är att kvinnorna i min omgivning som läst det här är mer upprörda än jag.”

  Visst är det märkligt att Lasse insinuerar att jag tillhör feminismen när jag i åtminstone 15 inlägg sagt att så inte är fallet!? Sedan kan jag ju säga att det finns många kvinnor i min omgivning som inte ens orkar läsa eller diskutera här inne på grund av sådana falska och elak män som Lasse.

  Som jag sagt tidigare en Zebra………sen kom ytterliggare en kränkingsdos 🙂

  *********************************

  AJ skriver:

  Lasse fortsätter med fler elaka insinuationer:

  ”Joakim hade nog rätt när han drog in SCUM för jag känner ett våg av manshat från AJ.”

  Nej Joakim hade mycket fel. Han var långt från både min person och mitt engagemang i livet. Däremot är Lasse en hejare på att både provocera, projicera, intrigera och skapa bråk och hat. Både mot honom och andra män.

  Jo, vi ser båda vilken kaliber av person som AJ är.

  ****************************************
  AJ skriver:

  Ännu mer förtal från Lasse:

  ”Vi får hoppas att hon återvänder till sina sinnes fulla bruk en vacker dag, men det kommer bli ett hårt fall när verkligheten kommer ikapp henne.”

  Jag har varit vid mina sinnes fulla bruk mycket lång tid.

  ”Aktivarum vanligtvis brukar jag inte mata trollen men det här fallet är så extremt och fyllt med hat att jag bestämt mig för att ge svar tal.”

  Kommentarer om att ”mata trollen” är likaså det allvarligt förtal! Då det innebär att jag skulle ha andra syften än de jag skriver. Kanske borde ni på GenusNytt inse att ett forum med innehåll som ska utvecklas. Inte görs så genom att bestå av en grupp som ryggdunkar. Och absolut inte genom att kasta förtal över andra människor som inte passar in i lämpligt format.

  Min enda kommentar:

  Att bli jämförd med MC klubbar det är allvarligt förtal och för att avsluta det hela så förefaller AJ inte vara van med att människor inte håller med henne. AJ är inte van med att få svar på tal.

  ****************************************

  Nu låter jag AJ:s inlägg tala för sig själv det räcker för mig. Jag vet jag att knappt någon orkar läsa det här men jag fick ett infall av att svara den här gången eftersom prestigen fullständigt lyser igenom hos AJ.

 114. Lasse Says:

  @Ninnitokan

  AJ tror att du och jag är samma person.

  @Joakim

  Kan säga att det tog ett tag att svara sötnosen Angie…. pheeeew 🙂

  ps. du är både hatisk och elak enligt senaste inlägget.

  ”Lasse fortsätter med sin bedårande charm mot mig när han talar ner mig tillsammans med den hatiska och elaka Joakim”

 115. Daniel Says:

  @Klarsynt A.K.A Synskadad
  ”Maria = sötisen = Daniel”

  Den enda här som skriver inlägg under flera alias är du själv.
  Sök professionell hjälp, nu!

 116. Lasse Says:

  @Daniel

  Du får nog lägga till AJ eftersom hon avslöjade sig själv i ovanstående text.

  AJ skriver:

  ”Min kommentar: Ännu mer projektion. Vad det kan handla om är att Lasse möjligen kan vara Ninnitokann själv, eftersom jag inte får nämna henne eller diskutera med henne. Likaså Mc-klubbar brukar ha samma ogrundade lojalitet mot sina kriminella medlemmar! De kan misshandla några. Gruppen står ändå bakom. Trots att idioterna som misshandlar inte har speciellt mycket vett bakom pannbenet. Varken hög IQ eller EQ.”

 117. Sara Says:

  Kopiera in allting som JA redan skrivit är det ”svar på tal”? Sedan borde ju den som börjat
  bråka först vara den som huvudsakligen har ansvaret. Den som med andra ord provocerat. I ovan fall är det tyvärr Lasse. Även om han klistrat in samma kommentarer fler gånger av det JA svarat honom och övriga.

 118. P.W Says:

  Daniel är ett utmärkt ansikte utåt för Genusnytt. Speciellt förmågan att ställa dignoser på andra via nätet. Läkarkåren släng er i väggen!:))

 119. Lasse Says:

  @Sara

  Så du är AJ jag blir alldeles förvirrad, att använda flera alias tyder på feghet och oärlighet.

  Sen förefaller du att ha svårt att läsa i kronologisk ordning. För att förtydliga för femtielfte ggr.

  AJ började med 4-5 inlägg innehållande härskartekniker och attacker eu. kränkningar.

  Angelina Jolie säger:
  13 januari 2012 kl. 18:55
  Tänk vad Ninnitokan måste vara perfekt som aldrig blir arg! Hör det till den den perfekta jämställdheten!? Kvinnor ska le och ta skit. Samtidigt som män får blir hur arga som helst. Utan att någon höjer på ögonbrynen. Nu blev jag nästan frälst av denna insikt.

  En tanke som slog mig gällande härskarteknik är kvinnor som är värre än radikalfeminister. De slickar män där bak för att få kredit själva. Deras utmärkande drag är att de är stora falska hycklare och gömmer sig bakom manshatare.

  **************************

  Angelina Jolie säger:
  13 januari 2012 kl. 20:10
  ”Jag vill tacka dig för du bjöd på just den typ av kvinnlig social bestraffning som jag behöver för mitt kommande inlägg”

  Ninnitokan bespara oss gärna dina teorier från socialstyrelsen som du vill lära ut till män utan erfarenhet av kvinnor. Den ”sociala bestraffningen” över kvinnor får du nog stå för själv.

  De enda som köper rappakaljan är aggressiva män utan skolning.

  ***************************

  Angelina Jolie säger:
  13 januari 2012 kl. 20:49
  Musse Pigg, Vad är genuslära? Läran om möss?

  **************************

  Angelina Jolie säger:
  13 januari 2012 kl. 22:23
  Oj, oj måste vara jobbigt å va så arg Joakim! Hur kommer det sig att ni kvinnohatare alltid kallar alla kvinnor för feminister!? Brist på människor å hata?

  En kollega till mig brukade hålla för ena näsborren och andas. Det blir djupare andetag på det sättet under stressiga arbetstoppar.

  Tryck nu ena fingret på ena näsvingen, stäng munnen och ta djupa andetag…Såja. Duktig.

  **************************

  Angelina Jolie säger:
  14 januari 2012 kl. 0:34
  Joakim, på vilket sätt äger du!? Sätt på dig sammetsbyxorna och meditera lite nu istället.

  Ninnitokan säger, ”Då beter man sig som detta exempel för att lära mig att bete mig som en kvinna ska.”

  Ninnitokan talar givetvis om egen erfarenhet. Inte tusan är det jag som sitter på en blogg och försöker förklara hur resten av Sveriges kvinnor tänker. Sådant sysslar bara folk som har fått hybris.

  Det finns tyvärr inga normala kvinnor som berättar för andra hur kvinnor är generellt förutom en man i förklädnad. Förstår att det är svårt för radikalfeminister att förstå när sådana billiga knep lyser igenom.

  Mjau

  ************************

  Sen var det nog tyckte jag.

  När man skrivit ovanstående är det tydligt att man går till attack och använder ful retorik blandat med personangrepp.

  ”Kopiera in allting som JA redan skrivit är det ”svar på tal”

  Ta på dig glasögonen jag har bara förstärkt AJ:s ”bullying” och verbala hatattacker mot mig följt av en kommentar. Hon sjunker bara djupare och djupare i seriösa skribenters ögon.

  Har en diger lista av kränkningar och personliga kränkningar nu 🙂

  ps. undrar ifall AJ aspirerar på att komma in i guiness rekordbok när det ”bullying” av andra personer.

 120. Mattias Says:

  För er som varit med en stund på Genusnytt torde det vara avslöjande när Angelina Jolie skrev under ett av sina inlägg med ”Mjau”… Baserat på tidigare erfarenheter rekommenderar jag att inte svara på hennes trollningar. Hon är mycket skicklig på att flytta fokus från ursprungs-frågan.

 121. ninnitokan Says:

  @ Lasse:
  ”@Ninnitokan

  AJ tror att du och jag är samma person.”

  Det kan jag leva med:)

 122. Daniel Says:

  @P.W
  ”Daniel är ett utmärkt ansikte utåt för Genusnytt. Speciellt förmågan att ställa dignoser på andra via nätet. Läkarkåren släng er i väggen!:))”

  Du ger mig alldeles för mycket cred, det har alltid funnits ärthjärnor på denna jord och kommer alltid att finnas.
  Om historien har lärt oss något så är det väl detta.

  Så det är inte någon större konst att identifiera dessa individer.
  Jag behöver ju inte ens ta på mig mina ”röda” socialkonstruktivistiska genusglasögon 🙂

  Men tack i alla fall.

 123. Lasses storebror Says:

  Låt flickan va i fred nu! Du vet vad jag sagt!

 124. P.W Says:

  Daniel nu var det sagt med viss ironi
  min gosse! 🙂 Själv har ja sett ganska många ”ärthjärnor” härinne. Och kan glädja dig med att du tillhör en av dem! 😉

 125. P.W Says:

  Genusnytt måste nog vara nördarnas paradis. Mattias! ”mjau” är det en hemlig kod eftersom du kände dåliga vibbar av texten? :))

 126. P.W Says:

  Lasse!
  Du bör nog ta och växa upp lite! Dina problem sitter inte hos J! Oavsett hur mycket du kör med fulspel och målar upp någon i sämre dager. Vem som helst kan bara läsa upp ifrån och ner, så ser alla vem som kastade FÖRSTA invektivet. Det hjälper nada om du radar upp hennes meningar efter dina och andras vuxna (?) påhopp!
  Jag känner J privat och du sitter bara och förtalar henne samt ger utråkade sysslolösa människor någon att kasta skit över! Skärp dig nu!

 127. Daniel Says:

  @P.W
  Och jag svarade tillbaka med ironi, men det gick dig tydligen över huvudet..vilket för oss vidare till nästa visdomsord: vissa har otur när de tänker.

  Men jag tycker verkligen att du gör en god gärning som försvarar den där trasiga individen som kallar sig för ”Angelina Jolie” (eller vad det nu är som hon kallar sig), den stackaren verkar behöva all hjälp hon kan få.

 128. Lasse Says:

  Kära skribenter, kollegor och ärade besökare, nedan ser vi följande.

  ”Lasse!
  Du bör nog ta och växa upp lite!”

  Man startar starkt med ett personangrepp och förlöjligande. Visste Ni att förlöjligande är den mest vanliga härskarteknik som feminister använder.

  ”Dina problem sitter inte hos J!”

  En fullständigt obegriplig mening.

  ”Oavsett hur mycket du kör med fulspel och målar upp någon i sämre dager. Vem som helst kan bara läsa upp ifrån och ner, så ser alla vem som kastade FÖRSTA invektivet.”

  Öppnar med en projicering, sedan osynliggör (återigen härskarteknik) man den kronologiska lista av inlägg jag radat upp, en lista som bortom allt rinligt tvivel bevisar att AJ öppnade upp med 4-5 inlägg av härskartekniker och personangrepp.

  ”Det hjälper nada om du radar upp hennes meningar efter dina och andras vuxna (?) påhopp!”

  Här blundar man för och vill inte se att inläggen faktiskt visar ett klockslag när de är skriva, sedan hamnar de automatiskt i kronologisk ordning. Ett praktexempel av ”denial”.

  ”Jag känner J privat och du sitter bara och förtalar henne samt ger utråkade sysslolösa människor någon att kasta skit över! Skärp dig nu!”

  Yepp, där åkte den berömda ”offerkoftan” på.

  För övrigt känns det som att AJ börjar tappa stinget och tackla av när det gäller hennes personangrepp och kränkningar gentemot mig. Var smått fascinerad av hennes repotear och jag har aldrig fått ihop en sådan diger lista, speciellt jämförelsen med MC klubbar som var av en sällan skådad kaliber.

 129. Vilken gåva Englands män gett Englands kvinnor! « GenusNytt Says:

  […] att män och inga andra ska utsätta sig för riskerna på slagfälten (jag bloggade om det här). Här skänker Storbritanniens män en gåva till landets […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: