Kvinnor slapp fängelse – ”ni är ju mammor” sa domaren

by

I Storbritannien har riktlinjer gått ut till domstolsväsendet om att kvinnliga brottslingar bör få mildare straff än manliga (läs mer om det här). Nu rapporteras om ett exempel på hur denna regel tillämpas.

Två kvinnor var ledande när en mobb på 15 personer klädde av en utvecklingsstörd man kläderna, band honom vid en lyktstolpe, målade hans kropp med guldfärg och nagellack, hällde konserverad spagetti över honom och därefter kycklingbitar och frukostflingor, hånade honom muntligt och genom sms-meddelanden, och filmade hela förödmjukelsen. Han fick  hänga fastbunden i fyra timmar (polisen struntade i saken när en granne larmade), och sedan blev mannen skadad när han föll i marken när en av kvinnorna klippte loss honom.

Den utvecklingsstörde mannen betraktade först förövarna som sina vänner. Nu har han fått psykiska men, och säger sig inte kunna lita på någon utanför sin familj.

Tre personer åtalades för det hela, de två kvinnorna som enligt tidningen Daily Mail hade den ledande rollen och en man. Alla tre slapp fängelse. Daily Mail skriver:

”Domaren sa att på grund av nya riktlinjer från Court of Appeal måste han ta i beaktande det faktum att två av de åtalade är mammor och han måste ta hänsyn till deras välmående och den effekt det kan ha om deras mammor tas i fängsligt förvar”.

(Jag tror de har skrivit lite fel för orden stämmer inte riktigt)

Läs mer här. Tack för tipset, Ann-Mari Maukonen på Ann-Mari’s blogg. Här kan du läsa ett tidigare blogginlägg på GenusNytt om ett brittiskt förslag om att kvinnor ska slippa fängelse.

För övrigt: Jag såg nedanstående på Aftonbladets löpsedel igår. Jag blev intresserad för det verkar inte så jämställt, men tyvärr var tidningen slutsåld. Någon som har läst bilagan, eller i övrigt har kunskap om det där med kvinnor som gör ”äktenskapskarriär”? Finns det även män som gör ”äktenskapskarriär”?

45 svar to “Kvinnor slapp fängelse – ”ni är ju mammor” sa domaren”

 1. Man & Woman United Says:

  Feminister som vill ha rika män. Där är kärnan i dubbel moralen som genomsyrar sverige. Läs in och Ladda upp texten för diskussion.

 2. Jack Says:

  Att göra äktenskapskarriär kräver skillsmässor där juridiska regler avgörande är till din fördel, det har endast kvinnor tillgång till. Därutöver måste man ha ett synsätt på det andra könet som förbrukningsvaror, återigen endast kvinnor har fått med sig den lyxen, från barnsben.

 3. Man & Woman United Says:

  Går Engelskt rättsvärsende;som säger sig vara icke korrumperade och fria från radikalfeminism, ett steg ytterligare än feminismens saudiarabien?

  06 JANUARI 2012

  Kriminella kvinnor sätter sina barn i fängelse

  medborgarperspektiv.blogspot.com/

 4. Info Says:

  FEMINISTISK KARRIÄR

  Hm – tänk på, att det också faktiskt finns sätt att göra lysande karriär på också för yrkesfeminister.

  CHEFREDAKTÖR FÖR ANDRA GÅNGEN

  En Sveriges större kulturpersonligheter, tidigare kulturchef på Stockholm City, fortfarande inflytelserik medarbetare i Expressens, Dagens Nyheters och Sydsvenskans kulturavdelningar, MALENA RYDELL, 36 år, har nyligen handplockats som ny chefredaktör för den viktiga vänstertidskriften Arena.

  Störst merit inför den nya utnämningen torde ha varit, att hon också varit chefredaktör för den radikalfeministiska tidningen BANG.

  Apropå Bangs främsta målgrupp och en av Sjupartiet särskilt omhuldad väljarkader, så hittade jag av en slump en lustig bild på ett par representanter för dessa här:

  http://beskt.wordpress.com/2008/08/02/pride-i-sin-prydno/

  Jag ber för säkerhets skull att få understryka, att jag för övrigt inget närmare känner till om bloggaren ”Beska droppar”.

 5. JH Says:

  Rättvisan väldigt blind. Om nu brottsoffret varit en utvecklingsstörd kvinna – undra om det då dömts på samma sett.
  Blir väldigt intressant se och hur dessa saker kommer göra framöver, i stora drag lämnas dörren öppen för om det nu är ett gäng som hittar på saker är det mest taktiskt vettigaste de kvinnor i gruppen tar på sig huvudansvaret så faller även männen in betydligt lindrigare.

 6. Man & Woman United Says:

  @ Jack

  Såvida inte kärlek inte går att köpa för pengar

  Sveriges Domstolar – Äktenskapsförord
  3 okt 2011 … Äktenskapsförord är ett avtal mellan makar, eller blivande makar, i vilket det bestäms att egendom som …
  http://www.domstol.se/../Aktenskapsforord/

 7. Man & Woman United Says:

  Kommer domen mot kvinnliga ledarna som misshandlade överklagas?

 8. Backlash Says:

  Äktenskapskarriär verkar inte vara främmande ens för feminister. När jag hör om fenomenet dyker alltid förre jämställdhetsministern Ulrica Messing upp i tankarna.

 9. Jack Says:

  JH,
  ”Om nu brottsoffret varit en utvecklingsstörd kvinna – undra om det då dömts på samma sett.”

  Ska väl räknas som synnerligen grov våldtäkt och sexuellt trakasseri av en person i beroendeställning med beaktande av utvecklingsstörningens inverkan? Mödrarna har också visat sig olämpliga som vårdhavare av personer i beroendeställning och bör fråntagas vårdnaden för att skydda deras barn?

 10. Musse Pig Says:

  Jag tänker på Ylva Johanssson. Kanske för att vi var grannar när det begav sig. Tråkigt att se hennes modstulna ex efteråt.

 11. Argus Says:

  Det står ”kvinnorna som gör äktenskapskarriär”. Kvinnorna – inte feministerna. Däremot är det väl så att förhållandet att kvinnor helst kn**lar uppåt sällan är något som problematiseras av feminister. De kan ju inte göra några propagandapoäng av det faktumet!

 12. Filip Says:

  Jag skulle också vara intresserad av att veta mer om äktenskapskarriär. Det sa dom inget om på Arbetsförmedlingen.

 13. Lasse Says:

  Det finns t.o.m. speciella sajter för sk. golddiggers” dvs. kvinnor som vill glida på räkmacka och göra äktenskapskarriär.

  Ett exempel:

  http://www.seekingmillionaire.com/

  Vi pratar om kvinnor som använder sin sexuella makt för att utnyttja män. Jag tycker det är helt sjukt att utnyttja andra människor men samhället är så genomkorrumperat av ovanstående att ingen tycks reagera. Man också även göra en jämförelse med manliga ”golddiggers” som självklart finns men är väldigt sällsynta i förhållande till det omvända.

  Jämförelse:

  En ung kvinna gifter sig med en äldre man de skiljer sig och kvinnan ”skinnar” mannen på allt han äger och har.

  Vad händer ? absolut ingenting.

  En ung man gifter sig med en äldre kvinna de skiljer sig och mannen ”skinnar” kvinnan på allt hon äger och har.

  Vad händer ? Jo, mannen blir förmodligen anklagad för att vara en sol & vårare.

  ************************************************************

  Angående straffrabatter för kvinnor.

  Man kan ju undra hur långt feminismen kan fortsätta driva sina orättvisor och positiva särbehandling (ett annat ord för mansdiskriminering) för kvinnor. Någonstans måste man komma till en punkt då männen reagerar. Eller räknar man med att männen kommer vara så nedtryckta i skoskaftet att de bara står där och muttrar petande i gruset med ena stöveln.

 14. Jack Says:

  För övrigt den som vid en sån här händelse inte ser att psykopatiska feminister har tagit över såväl budgeterande som lagstiftande som dömande makt i västvärlden med målet att kunna bruka våld, utnyttja och trakassera och använda som slavar hälften av befolkningen för sin eget nöjes skull, den personen lever i sin egen hjärna, i en svunnen tid, och bör genast avgå från alla ansvarsbefattningar pga bristande förmåga till verklighetsuppfattning men kommer pga opportunism inte göra det, vilka är anmärkningsvärt, att däri ligger opportuniteterna.

 15. Man & Woman United Says:

  @ Lasse

  Det gäller för de hunsade ovetandes (bedragna?) männen att bli upplysta om

  Sveriges Domstolar – Äktenskapsförord
  3 okt 2011 … Äktenskapsförord är ett avtal mellan makar, eller blivande makar, i vilket det bestäms att egendom som …
  http://www.domstol.se/../Aktenskapsforord/

 16. Tobias Says:

  Wikipedia, youtube och mycket annat av internet har blivit rensat på information om MARRIAGE STRIKE (äktenskapsstrejk). Det säger ganska mycket. Till alla män; Gift er inte. I Sverige är äktenskapet ett direkt hån mot mannen. Det är feministiskt och mansförnedrande. Du som man har inget att vinna på att gifta dig, däremot allt att förlora. Risken att du som man blir utnyttjad är extremt stor. Män bör dock hålla sin negativa inställning om äktenskap hemlig gentemot kvinnan. Undvik frågan, skjut upp det tills bättre tider.

  Sätt stopp för kvinnans framfart. Nu

 17. Tobias Says:

  Viktig information om mäns rättigheter och om äktenskapets nackdelar är borttagna. Nästan ingenting finns kvar. Jag är chockad. Vem har censurerat internet?

  http://menz.org.nz/2010/the-following-pages-keeps-being-deleted-from-wikipedia-by-feminsts/

  De som inte kan engelska kopierar och klistar själva in texten och översätter ——> http://translate.google.com/#en|sv|

  INNAN ni gifter er!

 18. M Says:

  Du skriver ”kvinnorna slapp fängelse” men alla tre slapp ju fängelse. Mannen fick lite lägre straff eftersom han inte var ledare.

 19. Anonym Says:

  M: Nu handlar det väl snarare om motiveringen än om något annat.

 20. Backlash Says:

  Argus – En del av feministerna är kvinnor. Och en del av de kvinnliga feministerna gör äktenskapskarriär. T.ex. Ulrica Messing.

 21. Ullis Says:

  Men England är ju ett land där feminismen är svag! Då blir det ju sä här. Varför är DU inte glad för det? Du gnäller både på länder där feminismen är stark OCH på länder där femnismen är svag! Hur ska du ha det?

  Är det verkligen så viktigt att ta på sig offerkoftan?

 22. New Male Studies #01 – Ny Internationell Akademisk Tidskrift för Mansfrågor « Aktivarum Says:

  […] där män helt fråntas möjligheten att ha en kollektiv identitet. Detta medan kvinnor har flera varav en räcker för att bli gynnad av statsmakten. ”Any man can feel good about himself as an individual even now, after all, by adopting one […]

 23. Musse Pig Says:

  Ullegullis koko som en gök, koko! (Fritt efter Jokkmokk-Jockes slagdänga)

 24. Valeria Says:

  Jag förstår inte problemet med kvinnor som vill gifta sig med rika män. Så länge man inte hymlar om det eller ägnar sig åt dubbelmoral så är det väl ingenting för allmänheten att lägga sig i. Jag skulle personligen inte vilja bli försörjd av min partner, men om någon vill det så är det väl upp till henne/honom. Vuxna människor måste få välja själva.

 25. Anonym Says:

  Ullis: Ursäkta? Om du nu missat det så eftersträvr Pär jämnställdhet, skriver han om ett fall där kvinnor särbehandlas utan anledning i ett land som är mycet likt vårat både geografiskt och kultur-mässigt.

 26. New Male Studies #01 – New Academic International Publication Regarding Men´s issues « TheCultureCommentary Says:

  […] där män helt fråntas möjligheten att ha en kollektiv identitet. Detta medan kvinnor har flera varav en räcker för att bli gynnad av statsmakten. “Any man can feel good about himself as an individual even now, after all, by adopting one […]

 27. AnnanDan Says:

  Valeria:
  Det är så att säga en del av affärsidén att den rikare partnern inte förstår upplägget.
  Om båda är på det klara med förutsättningarna så har ingen utomstående med saken att göra.

 28. GandalfGrå Says:

  Om man som man är runt 60-65 strecket och har en massa 20-25 åriga toppmodeller springandes efter sig så hoppas jag att han har förståndet att begripa varför ;)…!!

  Vad jag tycker är lite värre är att två vuxna kvinnor tillsammans med andra ger sig på och förnedrar en utvecklingsstörd man..och slipper undan med det för att de är mammor…vad faan är det för anledning..bunt ihop och slå ihjäl..obs ironi men.. in i fängelse med dom ..! Det är ju synnerligen olämpligt beteende..som enligt mig ska/borde bestraffas med fängelse..fasansfullt hur dom behandlade en utvecklingstörd…och dom är dessutom vuxna…suck…vart är vi på väg..!

  //GandalfGrå

 29. Man & Woman United Says:

  @ Backlash Anonym

  Hade den rättsliga processen efter terrorattacken sett annorlunda ut med straff lindring om Breivik varit kvinna,moder till små barn?

 30. Man & Woman United Says:

  @ GandalfGrå

  Om kvinnor ska uppnå jämställdhet får de erkänna samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön. Jämställdhet 2,0

  Men har Sverige råkat ut för en snobb variant på feminism genom gudrun schyman med kollegor som skiljdras i boken ”elitfeministerna” av Popova, Susanna

  Snacka om räckmacka!

  Vad sänder Rättsstaten för signaler när de följer feministkören som hyllar scum och V Solanas mordförsök?

 31. Aktivarum Says:

  Valeria:

  ”Jag förstår inte problemet med kvinnor som vill gifta sig med rika män. Så länge man inte hymlar om det eller ägnar sig åt dubbelmoral så är det väl ingenting för allmänheten att lägga sig i.”

  För att kvinnor skall kunna gifta sig med rika män måste män också vara rika. Att gifta sig med en rik man är likvärdigt med att lämna in ett politiskt förslag att män SKALL ha högre löner än kvinnor.

  Skall vi däremot ha en politisk debatt i syfte att ha lika löner så måste kvinnor sluta rika sig med rika män. Du kan inte ha en politisk process som går tvärtemot ditt privata beteenden.

  Thats the reason!

 32. Aktivarum Says:

  Valeria:

  Särskilt vidrigt är det när samma personer som själva satsar på rika män också är en del av en politisk elit som försöker göra alla andra män så fattiga som möjligt.

  Ertappade boktjuven fd S-toppkvinnan Kajsa Borgnäs är skriven hos Christian Kellermann, inkomst över 600.000 kronor per år enligt Flashbackgrävarna.

 33. Ipolli Says:

  Högst diskrimineringskvot har en kvinna. Därefter homosexuella och på tredje plats invandrare. Män hamnar på plats nummer 722.

  Jo, om Breivik hade varit en lesbisk med nyfödda barn och förgripit sig mot patriarkatet så hade det ju varit förståeligt.

 34. Chistoffer Says:

  ”Därför vill vi bara ha rika män”. https://www.flashback.org/t1733549
  Äktenskapskarriär borde kriminaliseras likt sexköp. Vad man köper / mutar är ju en man.

 35. Tobias Says:

  Håller med Christoffer.. Att använda sitt underliv i syfte att göra äktenskapskarriär är att muta. Kvinnor mutar män med sina könsorgan. Männen blir inte bara köpta utan dessutom svinlade på liv och lem och allt de äger och har.

 36. Man & Woman United Says:

  Chistoffer säger:

  16 januari 2012 kl. 18:17
  ”Därför vill vi bara ha rika män”. https://www.flashback.org/t1733549
  Äktenskapskarriär borde kriminaliseras likt sexköp. Vad man köper / mutar är ju en man.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.105723/spenderade-30-miljoner-kronor-pa-lyxprostituerade-hit-tog-han-kvinnorna

  >Beskattas?

  Torsk och säljare i sänghalmen, gäller sexköpslagen? Vart ska de rosa kuverten sändas. Till svärmor?

 37. Valeria Says:

  @Aktivarum

  Jag förstår resonemanget i andra delen av ditt inlägg, men det blir lite otydligt i början.

  När jag tänker på kvinnor som gifter sig med rika män så tänker jag på Anna Anka och liknande, och dessa är väl en ganska marginaliserad grupp – så marginaliserad att jag inte vill blanda in dem i en politisk utveckling eftersom de inte är representativa för befolkningen som helhet.

  Men om det däremot förekommer mer frekvent eller rentav som ett ideal, då finns det en paradox i debatten beträffande kvinnors och mäns löner.

 38. Björn Says:

  Hmm… Om någon av dessa kvinnor varit min mor hade jag hållit tummarna för att de skulle få fängelse.

 39. Aktivarum Says:

  Valeria:

  Jag menar inte bara Anna Anka-sortens kvinna. Om du tjänar exempelvis 200. 000 i månaden och bestämmer att mannen skall tjäna minst 300.000 i månaden finns samma problem. Du har inte gift dig superrikt men var sjutton skall mannens extra pengar komma från? Om politiska myndigheter AKTIVT motarbetar iden att män skall kunna via arbete ha en högre lön än kvinnor hur skall du kunna ha krav att mannen skall tjäna ens 100.000 mer/år än kvinnan?

  Var sjutton skall män få mellanskillnaden om politiker aktivt gör allt de kan för att män inte skall kunna tjäna mer än kvinnor?

 40. Joakim Says:

  Nu är det bekräftat: Ullis kandiderar till att bli Genusnytts jämställdhetsfeminister. Feminister har nästan bara sekteristiska tankar, men att få en sån här dom till något antifeministiskt, det är inte möjligt för någon – inte ens en papegoja skulle kunna säga ”antifeminist” eller ”kvinnohatare” inför en bild på domaren – och skulle man försöka få den att säga det skulle man med största sannolikhet få ”404 error” till svar. Jag kan riktigt se framför mig hur Ullis sitter och skrattar åt alla våra reaktioner, hur hon impar på sina kompisar och hur pass framgångsrik hon verkligen är. Bara en sån sak som att Ullis ALDRIG gett svar på tal säger väl egentligen allt? Sen är det inte alls säkert att hon egentligen är en av oss, men tror ni verkligen att hon är här för att diskutera sina riktiga åsikter? De riktiga ultrafeminister som gillar att hacka på oss lär med största sannolikhet inte svar alls här – det är liksom inte rätt tillfälle.

  Nu till blogginlägget: Tänk vilket kraftfullt vapen barn är. Det påminner mig om när Thomas och Jennie från Sandviken fråntogs sina barn och fick vara med i SVT Debatt och prata med sockärringen som sa att hon inte ville diskutera fallet i media ”för att skydda barnen från mer påfrestningar”.

  För övrigt: Här kan vi möjligen prata om ett matriarkat, men till skillnad från feministerna (som troligen aldrig kommer uppmärksamma dessa osynliga strukturer), så förstår vi nog alla att detta fenomen bara går att debattera bort, inte politisera.

 41. Man & Woman United Says:

  @ Joakim

  En tips på film, som skildrar hur radikalfeminism och Socialtjänsten tillfångatar och suger ut barnens själar.

  The City of Lost Children (1995) – IMDb
  Rankning: 7.7/10 – 32,697 röster
  Directed by Marc Caro, Jean-Pierre Jeunet. With Ron Perlman, Daniel Emilfork, Judith Vittet, Dominique Pinon.
  http://www.imdb.com/title/tt0112682/

 42. Johan Says:

  Bisarrt.

  Rimligtvis borde man spärra in kvinnorna och omhänderta barnen. Det måste vara menligt att ha mammor med sådant beteende. Man kan ju förstås hoppas på att papporna skulle kunna ta barnen men jag tvivlar på den mentala förmågan hos en man som väljer en sådan kvinna.

 43. Sam Says:

  Som vanligt blandar Pär Ström ihop sexism med feminism. Att rättssystemet är sexistiskt precis som resten av samhället har feminister påtalat länge. Det slår åt båda håll. Men visst ägna energin åt att kämpa emot feminismen så kan sexismen fortsätta att frodas både här och var.

 44. Joakim Says:

  @Sam
  Säg mig, när prioriterar ni någonsin rättigheter som denna?

 45. Joakim Says:

  (Missade att skriva att det var mäns rättigheter det handlade om.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: