Feminister har kartlagt ”de antifeministiska dreven”

by

Nu har nättidningen Feministiskt Perspektiv, som uppbär presstöd, gjort en kartläggning av jämställdismen i Sverige – fast de kallar oss ”de antifeministiska dreven”. Feministiskt Perspektiv skriver:

”Näthatet mot feminister kulminerade i fjol med att kvinnor i ensemblen bakom Scum-manifestet mordhotades. Feministiskt Perspektiv har i samarbete med Researchgruppen kartlagt de antifeministiska dreven.”

Du kan se deras sammanfattande bild av motståndets struktur här:

Som du kan se finns GenusNytt med i en nyckelposition, vilket jag är glad för. Även om jag hade föredragit att de kallat min blogg för ”jämställdistisk” istället för ”antifeministisk”. Det är ju antijämställdisterna som är anti.

Om mig skriver antijämställdisterna:

”Den mest uppmärksammade ideologen för den nya mansrörelsen är författaren och debattören Pär Ström”

Antijämställdisterna verkar först vara oroade över att plötsligt bli motsagda. Så här skriver de:

Så vad handlar det om? Har en antifeministisk opinion växt sig starkare eller är det en liten skara aktörer som blivit bättre på att organisera sig? Det bästa sättet att göra sig en bild av hur mansrörelsen i Sverige organiserar sig är att följa hur ett antifeministiskt drev byggs upp. Den snabbt uppiskade debatten om uppsättningen av Scum-manifestet i november 2011 ger god insyn i hur rörelsen arbetar.”

Men så här avslutar de sin kartläggning:

”Det kan framstå som en storm av ilska på nätet. Men bakom de antifeministiska dreven visar det sig, när molnen väl skingrat sig, bara finnas en liten krets bloggare och tyckare som hittat former att koordinera sina drev och slipat på sin retorik.”

Alltså har de dragit slutsatsen att de inte behöver vara oroliga. Det är ”bara en liten krets bloggare och tyckare” som kämpar för jämstäldism.

Bra. Då kanske de underskattar vår styrka.

Läs mer här.

För övrigt: Jag vill puffa för detta blogginlägg från i morse, om att Göteborgs-Posten återigen attackerar ”vita medelålders män”.

Annonser

157 svar to “Feminister har kartlagt ”de antifeministiska dreven””

 1. joakim A Says:

  Du gör ett kanonjobb, tack för det =)

 2. ninnitokan Says:

  Jag kan inte sluta skratta. Patetiskt och desperat försök att förringa oss och vårt budskap.

  Vår ideologi är lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön.

  Den sanningen blir inte annorlunda för att man upprepar sig och försöker smutskasta oss. Det är bara att tacka för gratisreklamen.:)

 3. Kaveh Says:

  Jag visste dock ej om att Anonymous var antifeminister? De om några är mot orättvisor inom alla områden som existerar.

 4. Juholt Says:

  Precis!! Det ser ut som ett stort drev men är bara en liten krets av aktivister. Så känner jag det också.

 5. Anders Senior Says:

  @Kaveh

  ”De om några är mot orättvisor inom alla områden som existerar.”

  Precis! Och därmed svarade du själv på frågan om varför feministerna anser dem som motståndare!

  Glöm inte att feminism och jämställdhet ÄR två HELT skilda saker, även om Feministerna försöker (och lyckas) få folk att tro att något annat……

  Förenklat uttryckt: Feminism = motsatsen till Maskulinism
  Jämställdhet= Mitt i mellan båda ovanstående…..

 6. DrKejs Says:

  Kul att jag fick vara med på ett hörn! Kanske ska lägga till ”demagog och kommentarsfältherre” på visitkortet…

  Ännu roligare att hela kulturvänstern gick hårt in för att försvara radikalerna på turteatern, visar att det finns rätt många som är rädda för att deras feministiska plattform riskerar att rämna under dem.

  Synd att de missade alla andra som varit inblandade i ”drevet”, men jag antar att de vill förringa och trycka ner oss som inte gillar deras antijämställdism.

 7. Anders Senior Says:

  Intressant att de ”missar” att nämna kvinnorna som är emot deras tokerier, såsom Tanja Bergkvist, Ninnitokan etc. Eller tycker de att de är mindra värda att ta på allvar för att de är kvinnor??? 😉

 8. Musse Pig Says:

  Haha, rätt kul faktiskt! Liknar rebellstyrkan i Star Wars. Om jag får blanda lite med Star Trek så har de feministiska borgerna assimilerat hela det politiska och mediala etablissmanget. Dock möter de nu Pär Skywalker, Prinsessan Tanja (de missade Tanja Bergqvist ovan!!), Medborgare Solo mfl. Hur ska det gå? Återstår att se….

 9. Maria Says:

  Hur många röster fick FI i senaste valet? De glömde att tänka på att den STORA majoriteten av befolkningen förmodligen är jämställdister.

 10. an@n.ym Says:

  Trist att inte Pelle fick ha med en bild och referens till sin blogg. Varför har de hänvisat till Mansnätverkets hemsida för honom? Han har ju sin egen blogg där han är aktiv.

 11. Musse Pig Says:

  Jag föreställer mig Matte Matik som Chewbacka….

 12. Man & Woman United Says:

  Radikalfeministerna,s-kvinnor och antijämställdisterna gör självmål genom att lyckas med misstolka det politiska läget. Ett politiskt läge som avspeglar sig i mansutrotande Samhället och politiken internt inom Socialdemokraterna mot Håkan Juholt och inom vänstern under Jonas Sjöstedt.

  Ett läge som spelar nya Reinfeldt och Moderaterna i handen. Det är bara att håva in rösterna.

  Härska och söndra är elitfeministernas signum! Förutom ren och skär dumhet. Idioti som förstör för majoriteten av väljare.

  Genom radikalfeministernas politik som fått den manliga väljarkåren att lämna vänstern och sossarna två val i rad och eventuellt bidra till förlust i ett tredje. I blinda feministernas ögon är dessa män en minoritet.

  Vilken politisk överblick och kompetens.

  Socialdemokraterna befinner sig just nu i sin egen skapade helvetisk smutsiga vårdnadstvist s-kvinnor som blir påhejade av scum,Statsfeminister och radikalfeminister, där väljarna är barnen.

  SLÅ INTE MIN (Håkan Juholt) KOMPIS!

  Upp till kamp mot mansutrotande Samhälle och våga se människan oavsett kön.

 13. dolf Says:

  Tanja Bergkvist, Ninnitokan, Ingrid Carlqvist, Maukonen m.fl. vart tog de vägen?
  Någon som har kartlagt könsfördelningen för ”jämställdist-sidan” i bloggosfären, vad jag kan se verkar den faktiskt vara ganska så 50/50, åtminstone om man räknar antalet bloggare. Pär och Pelle är väl de som har mest aktivitet, så tittar man på den sidan blir det mansövervikt.

 14. ninnitokan Says:

  Naturligtvis ”missar” dom oss kvinnor här. Vi kvinnor är per definition goda och således måste kvinnor ”missas” så inte någon kan genomskåda att det inte är ondskan själv dom presenterar:P

 15. Patriarkatet Says:

  Jag tycker att artikeln var välskriven och informativ.
  Däremot verkar de ha glömt beskriva det så kallade näthatet: Var det när vanligt folk anmälde en annan åsikt än feministernas, eller när man uppmanade till protest mot den negativa särbehandling som män och skolpojkar fick utstå vid SCUM-föreställningen?
  Om det är näthat, vad kallas då en internationell ideologisk organisation som hyllar böcker där mannen kallas för ”biologisk olycka” och förordar utrotning av män?

  Nästa vecka ser vi fram emot en sammanställning av ”den antifeministiska ideologin”. Vi är nog ganska många som är lite osäkra på hur själva grundpelarna ser ut efter alla revideringar.

  DrKeys:
  ”Chefsdemagog för den antifeministiska ideologin”. Det är till att stiga i graderna snabbt ser jag!
  Vi i Patriarkatet (P) skulle vilja belöna dina insatser med ytterligare en styrelsepost (duger OMX30?) samt ett par biljetter till vårt ”steak-and-blowjob” seminarium på fredag – om du kan slita dig från räkmackan vill säga?

 16. Musse Pig Says:

  Är det vi som är patriarkatet eller..?

 17. Musse Pig Says:

  Något annat motstånd syns ju ingenstans så….

 18. Erik jämställdhet Says:

  Jag funderar på att skaffa en prenumeration bara för att försöka mångfasitera deras texter. Jag misstänker dock att jag kommer bli lite motarbetad då, kanske till och med blockad. Vad tror ni kan man försöka starta en debat på feministiskt perspektiv?

  JAg vill bara påpeka att den ska vara korrekt och trevlig och inte massa skälsord eller dy, ialla fall från min sida.

 19. Man & Woman United Says:

  Nu är det inte svårt för den folkliga kärnan av Socialdemokraterna att kartlägga Håkan Juholts ,Urban Ahlins och Tommy W mfl interna fiender!

  ”Elitfeministerna” av S Popova kan också bistå med information så som Svts stoppade dokumentär ”KÖNSKRIGET”

  No lie can live forever. How long,not long. We shall overcome.

  Martin Luther King

  Antikönskrigsrörelsen

  Rättssäkerhetsrörelsen

  Mansrörelsen

  Jämställdhetsrörelsen

  Papparörelsen

  Vänster liberala kvinnorörelsen

  Föräldra-pappa-barn rörelsen

  Estetiska jämställdhetsrörelsen

  Mfl

  Kärlek och vetenskap;-)

 20. Elina Says:

  Finns det någon liknande kartläggning av radikalfeminismen?

 21. Musse Pig Says:

  Erik, helt rätt! De har ingen chans i en saklig debatt så varför ge dem anledning att missleda debatten genom att haka upp sig på onödigt aggessiva utfall.

 22. Man & Woman United Says:

  Antijämställdisterna och scum feministerna glömde Antikönskrigsrörelsens och den kärleksfulla jämställdhetsrörelsens ledare Doris Lessing och Erin Pizzey;-)

  Peace

 23. Erik jämställdhet Says:

  @ Elina

  Varför skulle det behövas? Personligen tycker jag att det är dåligt att försöka sina motstånndare. Både för att det troligtvis inte blir rättvist, se deras kartläggning som ex, och att alla har rätt till personlig integritet.

 24. Man & Woman United Says:

  @ musse pigg erik

  Jag tar kraftigt avstånd från (sd) men radikalfeministerna vinklar medborgareXs spegling av scum med utbytta ord. Jag tar avstånd från vänster extremism som afa och svarta blocket mfl. Vet inte om expo har rent mjöl i påsen..
  De är lika vidriga som nazisterna, Lars Wilks,islamofober och religösa fundamentalister.

 25. Musse Pig Says:

  Yep

 26. Info Says:

  NÅGRA ORD OM FEMINISTISKT PERSPEKTIV

  av Info i Tanja Bergkvists blogg 2010-12-28:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/12/28/2-arsdagen-sedan-nyhetsmorgon/#comment-11135

  Håll ögonen öppna: Det första numret av den radikalfeministiska nättidningen FEMINISTISKT PERSPEKTIV kommer att dyka upp fred. 7/1 2011.

  Det gamla vanliga medie- och kompisgänget gör sedan länge förhandsreklam:

  NOUR EL-REFAI, komiker: ”Herre jävlar vad bra!!!”

  KRISTINA HULTMAN, journalist och författare, HBT-ikon: ”Feminism som grund för journalistik och nyhetsbevakning går ut på att se och beskriva världen med öppna ögon. Dvs realism, fakta, vision. Allt annat för med sig lögn, manipulation och bakåtsträvanden.”

  GERTRUD ÅSTRÖM, Sveriges Kvinnolobby: ”Nu blev jag glad! Här blir det väl utrymme att diskutera den ökande skillnaden mellan kvinnors och mäns relativa arbetskraftstal? Det ser jag fram emot!”

  KRISTINA HENKEL, jämställdhetskonsult i förskola & skola: ”Vilket bra initiativ! Jag hoppas på nya insikter och spännande analyser av skolan ur ett feministiskt perspektiv!”

  FANNY AMBJÖRNSSON, socialantropolog och genusvetare, gift med Ingeborg Svensson, queerforskare, mor till ett av Mark Levengoods och Jonas Gardells barn: ”Vad fantastiskt att ni tagit initiativet att starta ett alternativt offentligt feministiskt forum. Det svenska politiska landskapet behöver verkligen nya arenor för en möjlig radikal idépolitisk debatt. Där fyller feministiska perspektiv en avgörande roll!”

  SHOLEH IRANI, redaktör och skribent: ”Feminismens eget forum, en veckotidning som inte kompromissar sanningen för löpsedelns skull! En egen röst för att visa att alternativa medier med kvinnoperspektiv behövs! Ja, vi behöver kunna granska och kritisera, berätta och avslöja sexismen, homofobin, rasismen och orättvisorna, alla de hinder vi anser står i vägen för jämställdhet och jämlikhet. Dags för att spegla världen ur ett feministiskt perspektiv i Sverige!”

  TIINA ROSENBERG, professor i genusvetenskap, genuscertifierare: ”Äntligen! Jättebra initiativ. Jag medverkar gärna.”

  BIRGITTA STENBERG, författare, 79 år, HBT-ikon: ”Härligt! Såklart jag vill medverka och prenumerera och till och med stå och beckna utanför systembolag här och där om den andan faller på er!”

  GUDRUN SCHYMAN, talesperson för Feministiskt initiativ: ”Hurra – vad bra! Inte minst den just avslutade valrörelsen visar hur viktigt det är att få fram jämställdhetsfrågorna i den samhällspolitiska debatten. Sällan har väl politiken varit så patriarkal, både till form och innehåll, som i denna valrörelse!”

  PIA LASKAR, lektor i genusvetenskap, HBT-ikon: ”Äntligen ett feministiskt öga varje vecka! Skicka ett inbetalningskort!”

  LARS JALMERT, ”mansforskare” och ”professor”: ”Äntligen! Tiden är definitivt mogen för en feministisk veckotidning. Ser särskilt fram emot ett feministiskt perspektiv på familjepolitik och utbildningsdito. Kram.”

  GUSTAV FRIDOLIN, riksdagsperson Miljöpartiet: ”Instämmer i applåderna. När krafterna som försöker vrida debatten tillbaka stärks, krävs motkrafter i form av fria medier!”

 27. Man & Woman United Says:

  @ Elina

  Det är med kärleks protester,upplysning Wikileaks och bl a The Smiths som manshat och könskrig ska besegras;-)

 28. Mats Andersson Says:

  Äntligen feminister som ägnar sig åt nåt viktig
  😉

 29. Musse Pig Says:

  Den uppväxande svenska pojkens möte med statsfeminismen:

 30. Helena Says:

  Stasi.Mossad-Sucurité.

  Se: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_intelligence_agencies

 31. Info Says:

  JAN MILLD GLÖMD I KARTLÄGGNINGEN

  Det bör kanske påpekas, att en annan bloggare, som glömts bort i kartläggningen över nätpatriarkatet, är JAN MILLD:

  http://janmilld.wordpress.com/2012/01/18/genustok-film1/

  Filmen innehåller f.ö. både en bild på Pär Ström och reklam för hans bok Mansförtryck och kvinnovälde.

 32. Elina Says:

  Erik jämställdhet, Man & Woman United:

  Man ska naturligtvis inte ägna sig åt att kartlägga folk.
  Jag ställde frågan av ren nyfikenhet.
  Jag tycker att det är djupt oetiskt att det statliga presstödet går till tidningar som ägnar sig åt den här sortens verksamhet.

 33. Dr. Jonsson Says:

  Har de inte osynliggjort en hel del kvinnor?

 34. Access Says:

  Elina säger:
  ”Finns det någon liknande kartläggning av radikalfeminismen?”

  Susanne Popovas bok ”Elitfeministerna” var väl ett sånt försök.

 35. Access Says:

  Kanske vore nåt för dig, Pär, att svara på kartläggningen på Newsmill genom att tacka för uppmärksamheten och påpeka osynliggörandet av kvinnorna?

 36. Nils Jungenäs Says:

  De kommer aldrig sluta hävda att SCUM-teatern utsattes för mordhot. MedborgareX vände på Solanas egen formulering och bytte ut ”man” mot ”feminist”. Feministdårarna flippar då totalt.
  Upprepa en lögn tillräckligt många gånger så blir det sant.

 37. Access Says:

  För övrigt är det lite intressant att de klassa föreningen ”Pappa-Barn” och Mansjouren i Uppsala som ”antifeministiska”.

  Att hjälpa pappor i sitt föräldraskap och att stödja män som utsätts för relationsvåld är alltså antifeministiska gärningar? I så fall säger det saker om feminismen som jag gissar att de flesta feminister skulle ha svårt att försvara.

 38. Nils Jungenäs Says:

  Angående osynliggörandet av kvinnor.

  De har ju ”glömt” Tanjaorna Suihini och Bergkvist samt Ninnitokan, Ingrid Carlqvist och Camilla Lindberg.

 39. Man & Woman United Says:

  @ Elina

  Jag tycker att det är djupt oetiskt att det statliga presstödet går till tidningar som ägnar sig åt den här sortens verksamhet.

  Thats true. Finns det någon press etisk nämnd eller liknande?

 40. Erik jämställdhet Says:

  @ Nils

  Skådespeleskan fick tre hot var av ett var att någon skulle slänga in en brandomb i hennes hus. Så de har rätt men ändå fel för att resten av oss har inget med hoten att göra. De är som motsätter sig Larsvilks använder sig av hot.

  @ Acess

  Riktig bra idée. Det skulle visa på att de antingen gort en jätte dålig reserce eller att de är ordentligt politiskt vinklade.

 41. Joakim Says:

  1. Kritik är inte hat.
  2. Ett mordhot mot Turteatern är inget mordhot mot feminismen i allmänhet, möjligen radikalfeminismen. Det fanns även feminister som fördömde uppsättningen av SCUM-manifestet.
  3. Den som hyllar SCUM-manifestet har ingen rätt att överhuvudtaget definiera ordet ”hat”.
  4. En liten krets bloggare och tyckare som hittat former att koordinera sina drev och slipat på sin retorik är ingenting att uppmärksamma, och speciellt inte dess ”kommentarfältherrar”. Grattis ni som blev utsedda till det, förresten!

 42. JD Says:

  Om man helt enkelt tycker att unga killar inte ska behöva utstå mobbing och förtäckta mordhot i en teaterföreställning eller om man anser att hyllningar av våld inte hör hemma i en skattefinansierad teaterpjäs.

  Ska man hålla käften då???????????????

  Det är sjuka människor som gömmer sig bakom feminismen!
  Riktigt sjuka individer!

 43. Cuben Says:

  Schemat beskriver snarare en folkrörelse med två talespersoner när jag ser på den.

  En ”uppmaning” till Feministiskt Perspektiv som man säger på engelska ”Don’t judge others by yourself”.

  Första paragrafen Regeringsformen. Kanske vår viktigaste Grundlag.

  1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning….

 44. Magnus Says:

  Varför koncentrerar de sig bara på ”manliga antifeministiska” bloggar 😛 ? Varför ignorerar de totalt Tanja Berqkvists blogg ?

  De är sanna kvinnohatare!!! 😀

 45. JD Says:

  Hur är det nu med alla ni andra som läser genusnytt, Pelle billings blogg mfl. Dvs bloggar som opponerar sig mot dagens feminism.
  Tidningen Feministiskt perspektiv påstår ju i artikeln att NI sympatiserar med dem!
  Är det verkligen så?
  Du som aldrig skrivit något tidigare. Berätta!

 46. Pinjata Says:

  Grattis! Jag skulle också vilja vara med på den bilden… 😀

 47. Man & Woman United Says:

  Kommentarsfältsdamer…

  Varför nämner de ingenting om Erin Pizzey och Doris Lessing?

 48. iminiver Says:

  Vilken totalt förvirrad översiktsbild. Hur kan de ens kalla det för ”struktur”?

  Finns det bara 5st ”kommentarfältsherrar” eller hur ska bilden tolkas egentligen? Vad står pilarna för?

 49. Jack Says:

  ”Antifeministiska drev”?

  Man kan undra över att inte islamister gjort motsvarande karta över oss?

  ”Antiislamisitska dreven?”

  Ibland går vi ju emot deras åsikter också.

  Ofta går vi emot även Breivik, till skillnad från feminister, speciellt vad gäller att mörda för att föra fram ideologin, vilket deras egen mest hyllade ledare Solanas gjorde.. Ändå kallas vi inte
  ”Antibreivikianister”

  Jag skulle till och med se poängen för en motståndare i att kalla oss antibreivikianister pga att namnet ändå klistras på oss.

  Men så har inte skett, endast från feministerna sker attackerna. De är en särskilt mäktig, dominanssökande och aggressiv rörelse.

  Trots allt vi har ju väldigt lite att göra med islamismen, feminister och Breiviik.. Vi är istället jämställdister. Vi vill ha lika möjligheter, rättigheter för män, samt lika skyldigheter för kvinnor. Lag och skattemedeel lika fördelade. Lika rätt för alla. Hur vi förhåller oss till andra är sekundärt till dessa våra egna mål.

 50. andersbwestin Says:

  Det antifeministiska nätverket ser egentligen ut på ett helt annat sätt och finns i tusentals upplagor och varianter:

  Här är ett exempel.

  http://www.aftonbladet.se/wellness/

  Det ni sysslar med är bara som en krusning i vattenytan jämfört med de rikta antifeministerna.

 51. Nils Jungenäs Says:

  Cuben

  ”Don’t judge others by yourself”

  Precis.

  Det var länge sedan feminismen var en folkrörelse. Inte bara i tid räknat. Den folkrörelse som strävade efter lika rättigheter och skyldigheter för båda könen är ideologiskt ljusår från den fullständigt ointelligenta feminismen som idag syns i samhällsdebatten och genomsyrar de politiska beslut som fattas.

 52. Chroni Says:

  Att tex 90% av befolkningen var emot könskvotering av föräldraförsäkring hindrade ju inte politikerna….så tror nog det är fler än ett litet drev.

 53. Fender Says:

  Tycker vi ska vara varsamma med att upprepa deras text om ”mordhot”, fanns det verkligen en sådant eller var det Medborgare X ”spegling” av Scum manifestet som dras fram och görs till en allmän sanning, någon som har mer koll?

 54. Erik jämställdhet Says:

  @ andersbwestin

  Du menar att Aftonbladets del Wellness är antifeminister?
  På vilket sätt är de det? Jag läser inte Wellness men de värkar inte vara särilt politiska, eller?

  Dessutom noterar jag att samtliga som arbetar med skriften är kvinnor. Aftonbladet i det hela har många kvinnor i sig bla som VD. Är det inte partiakatet alltså män som är de som motarbetar feminismen?

  Snälla kan du förklara?

 55. Erik jämställdhet Says:

  @ Fender

  Skådespeleskan fick tre hot var av ett som var i ett mejl var att någon skulle slänga in en brandomb i hennes hus. så de var riktiga hot också

 56. Valeria Says:

  Jag tror att man gör ett avgörande fel när man försöker kartlägga den antifeministiska rörelsen (eller jämställdisterna). Felet är att man försöker att inordna dem under en samlad ideologi, vilket i sig borgar för ett misslyckande.

  För motståndet mot genusfeminismen är ingenting som kan kopplas till några få nyckelpersoner, utan är ett motstånd som finns inom många politiska grupper på både höger- och vänsterkanten.

  Visst, jag tänker inte försöka förhindra att Feministiskt Perspektiv beskriver motståndarna som en liten grupp marginaliserade knäppskallar – det får de gärna göra. Men verkligheten förefaller att vara en annan och motstånd finns även inom grupper som inte läser Pär Ströms blogg.

  Men å andra sidan har genusfeminister aldrig varit särskilt intresserade av verkligheten…

 57. JHJ Says:

  Visst är det fint att propagandaorgan av den här typen får presstöd och därmed tillåts sprida hat på skattebetalarnas bekostnad? Tack Reinfeldt för att en röst på dig gör så stor skillnad jämfört med en röst på Gudrun Schyman.

 58. JD Says:

  @Erik jämställdhet

  Det grövsta och mest tydliga hotet kom från en feministisk bloggerska som skrev att hon önskade att hon hade haft med sig sin pistol till Scumföreställningen så att hon hade kunnat skjuta den MANLIGA regissören Erik Holmström därför att han hade ”fel” kön”

  Blogginlägget var skrivet på ett uppviglat sätt som skulle kunna vara ett verkligt mordhot!

  Varför ignorerar du det? Tycker du att hon har rätt?

 59. Erik jämställdhet Says:

  JHJ
  Du kan altid klaga hos tidningen eller presstödsnämden

 60. Erik jämställdhet Says:

  @ JD

  Jag viste inte om det hotet. Vet du vilken blogg det var?

 61. Clabbe Says:

  Jag gillar att de deras rubrik är ”antifeministiska MANSBLOGGAR”. Vad är en mansblogg? En blogg som drivs av en man? Som handlar om mansfrågor?

 62. Cuben Says:

  Så fort jag ser systematisk ”åsiktsregistrering” enligt vad Genusnytt visar i diagrammet får jag en fadd smak i munnen. Lite tveksamt att ägna sig åt detta i mina ögon. Min åsikt delas inte av vissa, per bifogat diagram, som vi alla kan se.

 63. Sara Says:

  Jösses då….nu är vi kartlagda:)
  När jag läste det så sa jag till min man att jag nu tillhör ”det antifeministiska drevet” och är en ”tyckare och näthatare”, allt enligt Feministiskt perspektiv. Då sa han;
  Men jag har ju fortfarande inte slagit dig, trots att jag är man:)
  Men allvarligt talat, har dessa personer i Feministiskt perspektiv inget vettigare att syssla med och tänka på?! Och hur hanterar de egentligen kritik och åsikter som de inte trivs med? Genom att kartlägga kritikerna och kalla dem näthatare! Det lukar unket det där.

 64. an@n.ym Says:

  Är verkligen åsiktsregistrering tillåtet? Läge för en polisanmälan?

 65. OldWolf Says:

  Naturligtvis är Feministiskt Perspektiv i sin fulla rätt att kartlägga ”jämställdhetsnätverk”. Det är en del av tryckfriheten och åsiktsfriheten. Att de sedan har fel i det mesta är en annan sak.
  Gratulerar de som kommit med på deras lista. Det är ett form av erkännande. Ni är många som skriver bra och engagerande i jämställdhetsfrågor, vilket gör att vi andra känner att vi inte hår så mycket att tillföra mer än att applådera, hurra och på andra sätt visa vår support.

 66. J Says:

  Hva!
  Hvor er alle norske, finske og danske bidragsytere??
  De har forøvrig helt rett i at vi ikke er så mange, men vi vokser. Blant annet på grunn av FI. FI er så radikale at oppmerksomhet derfra vanskelig kan tolkes som noe annet enn en seier. Likestilling og feminisme ikke er det samme. Det kommer tydelig frem nettopp i lys av partier som FI.

  Ellers må jeg si at jeg ikke liker betegnelsen ”antifeminister”. Vi er ikke anti-noe som helst, annet enn ekstremisme, usannheter og galskap. FI kunne heller brukt betegnelsen jämndställister eller humanister. FI derimot er mannshatister. Verker mer eller mindre. At disse støttes med skattepenger er en skam.

 67. Lasse Says:

  Stinker psykologisk krigsföring lång väg, är de så rädda för kritik att den måste kartläggas.

  Fast år andra sidan är man inte förvånad finns många ideologier genom världshistorien som använt liknande grepp för att hålla koll på oliktänkande.

  Det är så befängt och sinnessjukt att man saknar ord.

 68. JD Says:

  Jag såg bloggen och läste den efter första veckan efter premiären av Scum på Turteatern. Jag länkade inte till den då eftersom det är en privat blogg och därför att det fanns många anhängare till Scum som i första hand har ansvar att säga ifrån vid sådana här hot.
  Som vanligt verkar feminister ha stuckit huvudet i sanden och tyst godkänt detta hot bara för att det kom från en feminist samt att hotet tydligen sågs som politiskt korrekt då det var riktat mot en människa av det skyldiga könet!

  Jag sparar inte länkar själv från bloggar jag föraktar. Sök…

 69. Johan P Says:

  Jag är inte medräknad på den där kartan. Jag vet inte vad feminister bygger sitt antagande om att det skulle vara en liten klick någonstans som tycker allt detta. Snarare gemene man skulle jag vilja säga. I den stad jag bor i är det i alla fall så. Om det slumpat sig på detta sätt eller är ett statistiskt samband kan jag såklart inte med säkerhet säga. Jag håller det dock mycket osannolikt att feminismen skulle vara folkligt förankrad. Läser man i ett forum som tex flashback så visar det sig vad vanligt folk tycker. Jag har svårt att tro så många skulle råka sammanfalla i åsikt.

 70. Lasse Says:

  Politisk åsiktsregistrering förbjöds för myndigheter i och med 1969 års grundlagsreform.

  Finns faktiskt underlag för att kunna hävda ovanstående.

  Tycker Ni i samlad tropp skulle titta närmare på det.

 71. Lasse Says:

  Förtydligande:

  Ovanstående gäller inte bara myndigheter, om jag förstått saken rätt.

 72. Erik jämställdhet Says:

  Tack JD söker

 73. Hjalmar Says:

  Hehe, feministångest – riktigt kul…
  Jag noterar att antijämställdisterna har missat en stor del av basen, och förstås alla kvinnliga bloggare. Därtill har antijämställdisterna ingen aning om hur delarna samverkar. Oväntat.

  Vem startar en jämställdistblogg med namnet ”Patriarkatet”? (Ironi.)

  Nu stämmer det bättre:
  ”Det kan framstå som en storm av ilska på nätet. Men bakom de feministiska dreven visar det sig, när molnen väl skingrat sig, bara finnas en liten krets feministbloggare och manshatare som hittat former att koordinera sina drev och slipat på sin retorik.”

  OT: Ännu en kvinnofälla?
  http://www.svd.se/sport/hojdhoppsstjarnan-gravid-missar-os_6782461.svd

 74. Matte Matik Says:

  Lyssna på Loke Martinzon. Låt det bero. 🙂

 75. andersbwestin Says:

  Erik Jämställdhet

  Förstår du inte detta.

  Denna typ av kvinnlighet kan aldrig bli jämställd.

  Vi män har nämligen ingen chans att konkurrera på denna arena.
  Vi klarar helt enkelt inte av att uppbåda samma fokus på fägring, skönhet och visuell kroppslig påfåglingsestetik.

  Således: Det är omöjligt för oss att bli jämställda.

  Alltså är de antifeminister.

 76. Erik jämställdhet Says:

  @ Andersbwestin

  Tala för dig själv. 😉

  IRONI

 77. Cicci Says:

  Dom glömde mitt namn på bilden!! 😀

 78. Gonzo Says:

  Känner mig besviken och lite kränkt över att inte få vara ”komentarfälthärre”.

  Känns jobbigt just nu.

 79. Johan P Says:

  Jag undrar fortfarande vad Mona Sahlin gjorde i Stockholms och Göteborgs förorter före valet 2010. Försökte hon fiska röster? Kan Gudrun över huvudet taget visa sig i Malmö på ljusa dagen? Hur länge till i så fall?

 80. Hjalmar Says:

  @Matte Matik

  Musse Pig säger 14:03:
  ”Jag föreställer mig Matte Matik som Chewbacka….” 🙂

 81. ConZor Says:

  Både män och kvinnor som jag har pratat med när det gäller den moderna feminismen tycker ca 80% att den har spårat ur fullständigt och att den gör mer skada än nytta för samhället.

  Av de återstående 20%en så har 19% svängt från att stödja feminismen blint till att hålla med om att den har stora brister men den gör nytta ändå. Det kommer alltid att finnas individer (ca 1% av de jag pratat med) som är så hjärntvättade att oavsett vad man lägger fram för argument och bevis kommer de alltid försvara feminismen oavsett hur absurt deras försvar än kan bli.

  ”The best defense is a good offense” – Sun Tzu

  Eftersom feministerna har valt att kartlägga individer som kämpar för äkta jämställdhet och även försöka att marginalisera dessa personer så visar man bara sina egna kort att fler och fler börjar aktivt kämpa emot det hat och deras segregerande idéer och i och med det känner de sig lite trängda i ett hörn så det attackerar de några av källorna till de som arbetar för äkta jämställdhet.

  Ursäkta om det blir lite svammel har jobbat sedan 03:30 i morse så jag är lite trött ^_^ Och ska börja jobba igen 19:00.

 82. Sten Sture Says:

  “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

  Mahatma Gandhi

 83. Nils Jungenäs Says:

  Sten Sture

  Vi befinner oss väl ungefär i en övergång från steg två till steg tre.

 84. Lars I Says:

  Ja, Gudars skymning….vad ska man säga…vilka trodde dom sig ge skrämselhicka av denna kartläggning ? När Feministiskt perspektiv snarast börjar liknar den röda rebellfraktionen av Kamratposten, som uppenbarligen blir allt mer byxis av den ”backlash” feministerna fortfarande storögt famlar efter förklaring till. Hos allas ondska utom hos sin egen uppenbara maktberusning. Trösten i eländet är den frenesi med vilken de jobbar på sin egen undergång, den slutliga backlashen.
  Om de fortfarande undrar vilka knäppgökarna är som inte gillar deras hopkok av nazism och totalitär gammelkommunism kan jag gladerligen ansluta mig tll den långa kö som de vägrar se i vitögat.

 85. Kristin Says:

  Paula Melkersson kallar Ström och Billing för ”galningar” ”stollejockar” och ”extremister”

  http://feministisktperspektiv.se/2012/01/13/antifeminism-kanske-galningar-och-stollejockar/

 86. Sten Sture Says:

  @Nils

  Håller med. Jag tror också att processen kan accellerera när kritisk massa uppnåtts. Snöboll i rullning för att tala bildspråk.

  Antijämställdisterna kommer att stå vid sidlinjen ock undra vad det var som hände…

 87. Man & Woman United Says:

  Är det konstigt att feminism kritiseras när de medvetet undvikit mansfrågor

 88. Hjalmar Says:

  Melkersson = troll

 89. Man & Woman United Says:

  Tvekade länge om den här skulle in på politik

  http://www.dn.se/kultur-noje/feminis…ober-1.1175704

  men eftersom:
  ”Tidningen blir partipolitiskt neutral, man ser Feministiskt initiativ som en av inspirationskällorna men i förarbetet har människor med kopplingar till flera olika partier, bildningsförbund och fackföreningar deltagit tillsammans med debattörer utan direkt tillhörighet.”

  Så kända jag att det här bara är humor på hög nivå.

  Detta kommer att bli en outsinlig källa till allt från leenden till skratt.

  Här kan ni fördjupa er litet så ni får en bakgrund, vilket gör det lättare att förstå humorn:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/

  /Flashback

 90. Elina Says:

  I en biografi över Marx av Francis Wheen som jag just läser, heter det:

  ”De som upprätthåller status quo tror aldrig att vanliga människor förmår eller vill utmana den, varför all civil olydnad och allt myndighetstrots alltid följs av en jakt på den dolda hand som har dragit i trådarna, antingen en enda storskurk eller en tätt sammanbunden grupp av politiskt motiverade män”

 91. Foliehatten Says:

  Jag tycker inte alls att det vore fel att kartlägga feminismen, reda ut hur de har infiltrerat utbildningsväsendet, politik, tidningar etc.
  För att därigenom antingen direkt eller indirekt kunna påverka samhället via utbildningar, skolor, daghem, etc. att förmedla deras politiska agenda som om det vore vetenskaplig fakta… De håller ju på med politisk Indoktrinering av både våra barn och de anställda på skolor och daghem!!

  Kan de inte genom sina positioner se till att anställa ”rätt” personer från början ser de ju till att genom den politiska grenen mer eller mindre tvinga på alla offentliganställda sina ”jämställdhetskurser”!
  Och hjälper det inte med en kurs, så får de gå kurser tills de antingen övertygas eller säger upp sig. Lyssna bara på argumenten när deras indoktrinering inte funkar första gången, då skall det minsann satsas ytterligare på ”jämställdhet” dvs. fler feminist-coacher och kurser……

  Läs här tex. om hur det gick till när Susanna Alakoski med egna ord berättar hur hon blev feminist:

  http://bang.se/artiklar/2011/vandpunkten-2011-03-07

  Kommentarerna under är minst lika hårresande som hennes egen berättelse….. Feministkurser verkar vara ren hjärntvätt!!

  Vore nog bara nyttigt om någon ville ta tag i detta problem och påvisa kopplingarna dem emellan offentligt, påvisa att det ligger en medveten strategi bakom deras spridning på alla dessa strategiskt viktiga poster.

  Vem tror ni ligger bakom debaclet om Juholt tex.?
  Vem tror ni saboterar för honom genom att smyga in alla faktafel i hans tal?
  Ibland tror jag nästan att journalisterna har fått veta vad som kommer att bli fel i förväg, så de snabbt kan sätta rubrikerna!
  Lite kvinnligt nätverkande kanske?
  Varför tror ni ”socialdemokratiske” feminsten Lena Mellin hela tiden sågar Juholt, och hamrar in kolumn efter kolumn hur bra allt blev bara han avgick?
  Jo, han är ju fel man på posten som (feministisk) partiledare!!
  Vem tror ni kommer att efterträda honom om han måste avgå?
  Troligtvis Ylva Johansson eller någon annan av de lite mer extrema feministerna.

  Det är bara ytterligare en av deras fula strategier:
  Eftersom nu F!, och därmed feminismen inte har något folkligt stöd eftersom de inte fick mer än 0,4% av rösterna i valet, är det ju ur feministisk synvinkel bättre att dra nytta av namnet socialdemokraterna istället, och alla som slentrianröstar på dem!
  So what om Socialdemokraterna som parti tappar ner till 10-11%, det är fortfarande väsentligt mer än 0,4% i en feministisk synvinkel eller hur?

  Det har faktiskt gått längre, och är större än vad de flesta tror.
  En svensk, kvinnlig nationalfeminist- Fuhrer är inte så långt borta som ni tror, det räcker med att Slå ihop Socialdemokraterna med dessa nationalfeminster (nationalsocialism) så har de kommit en bra bit på vägen. (tur att SD är traditionalister och värnar familjen, annars hade de tillsammans blivit ett reellt politiskt hot).

  Kalla mig gärna konspirationsteoretiker, men jag ser mer än bara en teori här, jag ser ett målmedvetet agerande.

 92. Access Says:

  Lars I säger:
  ”Ja, Gudars skymning….vad ska man säga…vilka trodde dom sig ge skrämselhicka av denna kartläggning ?”

  Det handlar nog mest om att försöka sluta leden inåt.
  Att försöka konkretisera Den Yttre Fienden samtidigt som han (!) förminskas och förlöjligas. Det är så sekteristiska grupperingar fungerar.

  Det är också därför jämställdistiska kvinnor systematiskt nonchaleras. Det skulle förstöra bilden av Den Yttre Fienden som kvinnohatare och riskera att någon inom den egna gruppen identifierar sig med dessa jämställdistiska kvinnor.

  Det är i alla fall min tolkning.

 93. Calle Kabo Says:

  Det här är ju klockrent!
  Tack Feministiskt Perspektiv för att ni gjort det lättare att hitta fler jämställdister! Utan det här arbetet hade de som börjat upptäcka jämställdismen behövt lägga ner en massa tid för att hitta fler som delar åsikten. Nu kan de använda sej av deras arbete och enkelt hitta de ovan nämnda grupperna/bloggarna. Sort tack!

 94. Access Says:

  Foliehatten säger:
  ”Jag tycker inte alls att det vore fel att kartlägga feminismen, reda ut hur de har infiltrerat utbildningsväsendet, politik, tidningar etc.”

  Två läsvärda böcker:
  – Elitfeministerna av Susanna Popova.
  – Vem slår Eva? av Björn Ljungberg och Emma Rydgren (inte så där jättebra skriven och ganska raljerande, men ändå läsvärd).

 95. Argus Says:

  Feministeliten kan använda ordet antifeminist och komma undan med det eftersom det inte finns någon fungerande antonym till det. Maskulinist är inte något etablerat uttryck helt enkelt. Antijämställdist ligger heller inte särskilt bra på tungan. Så, tyvärr, blir det svårt att kontra här. Jämställdhetsbranschen är till stora delar ett feministiskt monopol. Och precis som varje monopolist vill de tränga undan all opposition.

 96. ninnitokan Says:

  @ Valeria:
  Visst, jag tänker inte försöka förhindra att Feministiskt Perspektiv beskriver motståndarna som en liten grupp marginaliserade knäppskallar – det får de gärna göra. Men verkligheten förefaller att vara en annan och motstånd finns även inom grupper som inte läser Pär Ströms blogg.

  Absolut! Inte minst bland folk ”därute”. När jag nämnt att jag är intresserad av jämställdhetspolitik så kopplar man det till ”feminist” varvid man börjar att argumentera mot nutidsfeminismen. Då säger jag: ”Stopp ett tag. Nu förväxlar du feminism och jämställdhet. Jag är jämställdist. Det är absolut inte feminism, inte ens nästan.”

  Men deras verklighetsuppfattning brukar ju vara lite…. speciell?:)

 97. Lars I Says:

  Elina,
  ”De som upprätthåller status quo tror aldrig att vanliga människor förmår eller vill utmana den, varför all civil olydnad och allt myndighetstrots alltid följs av en jakt på den dolda hand som har dragit i trådarna, antingen en enda storskurk eller en tätt sammanbunden grupp av politiskt motiverade män”
  Mitt i prick !!
  För övrigt slår det mig hur fullkomligt overkligt det verkade i min ungdom att man under sin levnadstid i det rättvisemedvetna landet Sverige skulle få uppleva nazismen och kommunismens fasor som man trodde bara fanns i historieböckerna. Men som återuppstod i feminismens skepnad fortare än man trodde. Fullkomligt otroligt !! En skillnad finns dock (ursäkta mina hårda ord, feminister): I terrorstaterna hade man idiotförklarat, inhämtat och likvuderat den oppositionelle. I Sverige nöjer sig feministerna med att idiotförklara, kartlägga de oppositionella och från grottan för inbördes beundran kasta stinkbomber på dessa.
  Pär och Pelle, grattis att ni fortfarande lever och utför ett alldeles otroligt viktigt jobb för den jämställdhet feminismen i jämställdhetens namn för egen vinning bekämpar.
  Uppenbarligen ger ert jobb resultat.

 98. Olof Palmhjärta Says:

  Varför har de inte tagit med Tanja Bergkvist, som är en av de absolut största kämparna, i kartläggningen? Jag har i alla fall mina aningar.

 99. Jocke S Says:

  Noterar att de inte har tagit med någon kvinna. Det finns ju en hel del mycket kritiska kvinnor, både politiker och journalister och bloggare.
  Och en mansrörelse är helt och fullt synonymt med ”antifeminism”? Och vi skall behöva mordhotas som kön, utan att få försvara oss?
  Men det jag undrar mest över, är varför hela svenska folket är så beklämmande loja, som inför SCUM.
  Jag skäms över mitt land för all statsfeminism och genusvinkling, och över den totala frånvaron av en intellektuell debatt, vilket t.o.m Horace Engdahl i försitkiga ordalag tog upp hos Skvalan nyligen
  ”Värre än de fås ondska, är de mångas likgiltighet.”

 100. Andreas Nurbo Says:

  Jag är personligt förolämpad i att jag inte får vara med på ett hörn. Jag som var aktiv på Twitter och allt.

 101. Foliehatten Says:

  @Acess
  Tack för tipset, skall läsa dem!

 102. Walid Says:

  Apropå uppsättningen av SCUM-manifestet planerar nu en dansk teater att köra Breiviks manifest på scenen:

  http://www.b.dk/kultur/det-her-er-saa-stoedende-at-jeg-egentlig-ikke-har-ord-for-det

  I det här fallet verkar det dock inte vara några skolelever som tvingas se föreställningen.

 103. Sanna D Says:

  De som är kritiska till feminismen är alltså i huvudsak främst två bloggare, fem personer som skriver kommentarer ibland, och sen finns det i en vag koppling till några andra organisationer i periferin. Där ser man. Och ändå fick bara Feministiskt Initiativ 0.4% av rösterna i valet…

 104. Mia. Says:

  Tack för dagens skratt feministiskt PERSPEKTIV och Musse Pig 🙂

  Har inte läst alla kommentarer så med risk för upprepning

  http://svt.se/2.27170/1.2681044/breiviks_manifest_blir_teater_-_vacker_ilska

 105. Jack Says:

  Andreas Nurbo,

  ”Jag är personligt förolämpad i att jag inte får vara med på ett hörn. ”

  Klart du är en kommentarsfältherre också.

  Själv nominerades jag till nätets största troll förra året vilket jag fortfarande tycker är kul. Ungefär hälften av de nominerade frekventerade Genusnytt så jag var bland gott sällskap. Pär Ström var själv nominerad.

  Det är psykologiskt lärorikt att studera antijämställdisterna därför i deras hjärnor känns det säkert som att de har rätt. Masspsykos brukar användas som uttryck. ”Så många kan inte ha fel”- känns-det-som. En annan förklaring, Doris Lessings påpekande om hur svårt det är att inte falla in i att skandera slogans. När något sägs tillräckligt mycket blir det svårt att inte säga samma sak. Eftersom antijämställdisterna själva vill se sig och bli sedda som goda och bra människor måste de som säger emot dem kännas som och hållas för onda, speciellt eftersom anledningen till att antijämställdisterna säger som de gör inte är beräknande utan fysiologisk, djupt personlig och nästan bortom deras kontroll. Offer för sin natur blir de masspsykotiska feministerna utnyttjade av feminismens ledare.

 106. Anon Ym Says:

  Är det jag som är Anonymous? Jisses, superkarriär efter några kommentarer här…

 107. Sanna D Says:

  Jag förstår inte hur de kan få det till att det är just fem personer som skriver kommentarer? De få gånger vanligt folk får kommentera artiklar kring feminism så är ju kommentarsfälten nerlusade med kommentarer som är kritiska till feminismen. Och då är det är inte bara ett fåtal personer som kommenterar utan det är en uppsjö olika personer, både kvinnor och män.

  Man får intrycket att tidningen Feministiskt Perspektiv vill få det still att det är en ”liten högljud minoritet” som är kritiska till feminismen. Sanningen är precis motsatt. Det är en svensk mediaelit kombinerad med en statsfeministiska metastaser i alla samhällsorgan som tvingar på folket en radikalfeminism de inte vill ha och har fått nog av för länge sen.

 108. Access Says:

  Walid säger:
  ”Apropå uppsättningen av SCUM-manifestet planerar nu en dansk teater att köra Breiviks manifest på scenen /…/ I det här fallet verkar det dock inte vara några skolelever som tvingas se föreställningen.”

  Jag skulle heller inte tro att publiken delas upp i invandrare och danskar, och att invandrargruppen får sitta på pinnstolar och bli angripna samtidigt som danskarna sitter i fåtöljer, äter druvor och tittar på.

 109. Per Plex Says:

  Grattis till den framstående placeringen. Jag önskar dig all framgång!

 110. Sanna D Says:

  Anlägg ett genusperspektiv på tidningen Feministiskt Perspektivs redaktion:

  http://feministisktperspektiv.se/om/kontakt#staffers

  22 medelålders kvinnor, 1 man. Borde inte gummorna maka på sig och ge plats för några ”jätteduktiga” män? 😉

 111. Sanjo Says:

  Det är uppenbart att Feministiskt Perspektiv försöker måla upp en bild av jämställdister som ”mörkermän”. Man liknar det vid Expos granskning av högerextremismen – och gör gärna gliringar gentemot ”den ensamme extremisten” (läs: Breivik). Det är fullkomligt häpnadsväckande hur verklighetsfrånvända dessa radikalfeminister är där de sitter och håller med varandra – och de kallar sig på allvar journalister? Helt vanliga föräldrar, bra människor, inte sällan liberaler – också de på vänsterkanten, men som tröttnat på radikalfeminismens ständiga felslut och absurditeter – och det slentrianmässiga manshatet (som allra mest drabbar de små pojkarna med full kraft).

  När vaknar de upp – och ser att vi är många och vi sitter bredvid dig på tunnelbanan varje dag.

 112. an@n.ym Says:

  Tänkte inte på det från början, men som flera påpekat innan så är det bara män som de har kartlagt. De måste ha blundat rejält för att undvika alla kvinnor som också är kritiska till feminismen och som uttalade sig negativt om Turteaterns Scum-pjäs.

  Är det ett tecken på manshat från FPs sida? Om det hade varit det omvända så är jag säker på att de kallat det för kvinnohat.

 113. an@n.ym Says:

  @Sanna D – Intressant, skulle tro att FP lätt kvalificerar in som Sveriges med ojämnställda tidning… 🙂

 114. Elina Says:

  Att kvinnor utelämnats på listan handlar inte bara om att osynliggöra kvinnor, utan det visar framförallt väldigt tydligt hur man önskar sig att motståndarsidan ska se ut.
  Man vill uppenbarligen väldigt gärna ha en mansrörelse som består av enbart män som motståndare. Och helst män med högersympatier.
  Det här är den bild av ”fienden” man av taktiska skäl vill ge sina läsare.
  Alla tecken på att rörelsen ser annorlunda ut kommer man att ignorera.

 115. Jämställdhetsfeministern Says:

  En korrekt analys av Feministiskt Perspektiv:

  Det är bara en liten klick kvinnohatare på internet som tycker att män och kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter. Det är så klart inget vi feminister känner oss hotade av.

 116. Mars Says:

  Elina:

  Glöm inte bort rättshaveristerna, vilket också är en viktig del av hur man vill utmåla motståndarsidan: papporna som förlorat vårdnaden, mansjourerna och de som tycker att Assange ska komma undan den svenska rättvisan.

  Annars gjorde jag samma observation som du gjorde.

 117. Jocke S Says:

  Kollade redaktionen, en så samling tråkmånsar, inte ett leende! Och en enda man(?).
  Det är en sak som är märklig, varför skulle bara en falang, som feminsmen ha monopol på könsfrågor, som i en enpartistat?!
  Vi har ju flera partier om andra frågor. Och Inte kallar man någon som med demokratisk rätt kritiserar sossarna eller moderaterna för ”antisossar” eller ”antimoderater”. Med syftet att skuldbelägga de som kritiserar som någon slags aparta figurer?
  Feminister, bli demokratiska, eller hellre, lägg ner er könsdiktatur!
  NI har gjort bort er, det insåg jag redan 1977.

 118. Sten Sture Says:

  @Elina 19 januari 2012 kl. 19:46

  Det där var spot on!
  Väldigt bra poäng!

 119. Elina Says:

  Mars:

  Just det. En samling bittra losers och rättshaverister med högerkristna värderingar, män helt utan kontakt med sina egna känslor som gemensamt gått till vansinnesattack mot det enda verkligt fina det här landet har att erbjuda: feminismen och den svenska rättstaten.

 120. Erik jämställdhet Says:

  Hur kopplar de anonymus till jämställdister? Vad jag vet så arbetar inte de med jämstäldhetsfrågor. Är de inte oroliga att bli hackade 😉

 121. Shastra Says:

  Denna feministiska s.k. kartläggning visar bara hur fångade feministerna är i ”apex fallacy”. De tror att det måste vara några få privilegierade män som ligger bakom allting, eftersom de (a) själva har grundat sina liv och karriärer på privilegier och därför har svårt att se världen på något annat sätt, samt (b) de förmår helt enkelt inte att ta in att fullkomligt normala kvinnor också är antifeminister. Alltså kvinnor som är för jämställdhet och som är motståndare till den misandriska könsrasistiska ideologi som kallas feminism.

  Feministerna fattar helt enkelt inte att deras världsbild har spårat ur, och att de därmed har tappat kontakten med verkligheten. Det är rätt sorgligt att se faktiskt.

 122. IDe Says:

  Feminismen (dvs. ”kvinnlig Ayn-Rand-nyliberalism ” vilken har lurat skjortan av en västerländsk white-trash-vänster) och den anti-feministiska nyliberalismen representerar båda en samhällssjukdom som inte går att bota förrän de själva har förintat varandra (vilket kommer att ske förr eller senare)

  Båda har gjort lögnen till en regel och målet för båda är att utrota all tillit som är grunden för en sammanhållning.

  Båda låtsas om att inga andra är anti-feministister – sådana som sett feminismens skitiga ansikte; med Melin och co som inte nöjer sig förrän de har slagit sista spiken i kistan för vänstern (den får under inga omständigheter vakna upp.)

 123. Sam Says:

  http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article11038187.ab

  Hon talar sanningen. Hade man kommit fram till samma sak hade inte alla varit så arga. Det roliga är att hon talar sanningen det som alla biologer och ”genus”människor för söker säga till feminister.

  Trots detta verkar det bo väldigt många feminister i landet om man läser kommentarer.

  Könsroller kommer fortfarande att gälla. Vi är programmerade kön från början. Biologer tar många glädjeskutt!!!!

 124. Eric Says:

  Jag ger tummen upp på den här posten så får genusfeministerna se att vi är många som inte står på deras sida. Vem vet, med lite tur kanske jag t o m blir befordrad till ”kommentarsfältherre” så småningom : )

 125. Tolvis Says:

  Att ni fem som skriver här är så angelägna om att förneka just den del av Feministiskt Perspektivs artikel som beskriver er som en högljudd minoritet kan inte tolkas på annat sätt än att ni vill ställa er bakom mordhoten.

 126. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Tolvis

  Mycket bra sagt! Håller man inte med om att det bara är en liten klick kvinnohatare på internet som tycker att män och kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter – då sympatiserar man med mördare! Antingen är man feminist, eller så ställer man sig bakom mordhot. Så ÄR det.

 127. Daniel Says:

  @Fjortis.
  Inte nog med det, vänta så ska du få höra.
  Varje gång man säger emot något som en genushöna..förlåt jag menar feminst ”tror”, så dör det en hundvalp.

  Sen så har jag även hört att Per Ström håller på med voodoo, han slaktar svarta tuppar och sticker nålar i dockor som föreställer Gudrun och Tiiiiiiina.

 128. Tolvis Says:

  Jaha, så gruppen kanske inte är så sammansvetsad trots allt? Kan det vara så att det finns så många olika typer av ägg i korgen att det är omöjligt att tala om ett ansvarstagande kollektiv?
  Det känns ju spontant som en strategimiss att inte bestrida antydningarna om att feminismen skulle vara utsatt för en organiserad attack.

 129. Daniel Says:

  @Fjortis
  Du har fel!
  Gruppen är mycket sammansvetsad och tillsammans så ska vi göra slut på feminismen och alla gulliga hundvalpar, en gång för alla!

 130. Tolvis Says:

  Vad har jag fel i mer exakt?

 131. Daniel Says:

  @Fjortis
  Att gruppen inte skulle vara sammansvetsad.

  Vårt mål är att hålla med Pelle Billing och Per Ström i allt samt att motsäga er feminister så mycket som möjligt, tills alla gulliga små hundvalpar är utplånade för gott.

 132. Erik jämställdhet Says:

  @ Sam

  Det fins en diskusion om det hos PB. Där har bla denna artikel lyfts upp.
  http://www.dn.se/debatt/pahittade-fakta-om-konsbiologi-utgor-missbruk-av-forskarroll

 133. Tolvis Says:

  Trollpoäng till Daniel för att du fick mig att tro att ditt inledande skämt följde någon form av inneboende logik.

  Jag har en utmaning till alla andra här och jag är beredd att satsa högt.
  Nämn en enda åsikt som tveklöst delas av alla ”jämställdister” men som rimligen INTE kan delas av någon form av feminist. Lyckas ni ska jag aldrig mer komma hit och aldrig mer tala illa om det ni kallar ”jämställdismen”.
  ”Feminism är dumt” räknas inte.
  Lycka till!

 134. Erik jämställdhet Says:

  @ Tolvis

  Hur menar du med strategisk attack? När Felaktigheter eller konnstigheter tas upp av feminister eller andra så kritiseras de. Men syftet är inte att attacera feminismen uttan att skapa lika skyldigheter, rättigheter och möjligheter för båda könen. Men du kanske tänker på något annat?

 135. Erik jämställdhet Says:

  @ Tolvis

  Feministerna liksom vi har många olika tankar och prioriteringar. De som menas med feminister är igentligen inte alla feminister utan radikal och statsfeminism. Tyvärr så skriver inte alla ut det eller så har de en ganska fördomsfull syn på feminister.

  Men en sak som Jämstäldister och feminister inte är överänsom är patriarkatet eller könsmaktsordningen. Vad jag vet tror alla feminister på en av demm eller båda medans ingen jämställdist. Många jämstäldister tror dock på könsrolls sammället men det är inte samma sak.

 136. Erik jämställdhet Says:

  @ Tolvis om du svarar läser jag det immorgon och svarar då. Jag måst lägga mig. god natt

 137. JD Says:

  Tolvis
  Det finns inga mordhot från någon jämställdist hur mycket du än önskar eller hoppas att någon ska bekräfta det genom att ”ställa sig bakom dem” som du uttrycker det.
  Tror du verkligen inte att polisen såg i genom den anmälan som gjordes och syftet med anmälan?
  Det har aldrig funnits något mordhot och det värsta är att du själv vet det lika mycket som alla andra!
  Det jag undrar är varför feministiskt perspektiv visar upp en sådan panik!
  Vad har hänt med dagens feminism?

  ”Man har definierat en sekt som en ”odemokratisk gruppering som uppfattar allt utanför den egna kretsen som ett hot som måste bekämpas”. Denna definition är tyvärr inte heltäckande, men den stämmer bra när det gäller extremare och därmed ”farligare” sekter.”
  http://www.abc.se/~pa/txt/sekterna.htm

 138. Tolvis Says:

  Erik, tack för ditt seriösa svar. Min tes är att det inte finns någon reell skiljelinje mellan de som väljer att kalla sig feminister och de som på annat sätt tar ställning för jämställdhet och att detta kan skapa problem för alla som vill känna styrka i en grupp. Jag har inget generellt emot gemensamma kraftsamlingar, men kan tyvärr inte inrätta mig i något av leden eftersom tongivande och talrika krafter inom både feminist- och jämställdistgrupperna tyvärr är kompletta fårskallar.
  Ditt påpekande om könsmaktsordningen är relevant, även om jag är säker på att det finns många feminister kvar från tiden då alla skulle vara feminister som förnekar även den.
  JD’s sektdefinition kom lägligt eftersom det är just den känslan jag ofta får när jag läser på den här sidan.

 139. ConZor Says:

  Om man bara tittade på bilderna av http://feministisktperspektiv.se redaktion utan att titta på namn kan man få intrycket att det är fler än en man som finns på redaktionen. Någon annan som håller med?

 140. Mørker Says:

  Dagens feminism är sannerligen patetisk.

  Som små våp som bara väntar på att några stygga jämställdhet-fanatiker ska komma och rycka syltburken ur deras små nävar. Just som de börjat missbruka sin nyförvärvade makt, och hade det så sadistiskt roligt.

 141. Ulf Andersson Says:

  Öh….
  Det känns ju riktigt angeläget att kartlägga bloggar
  som är öppna för insyn?
  Jag förstår inte syftet: slap me silly and call me stupid………..

  Drev, vilket drev? Till moppen eller?

 142. Ulf Andersson Says:

  Ang. ”kartläggning”:
  1. Hur många av kommentatorerna är egentligen
  organiserade medlemmar i något förbund/nätverk?
  2. Lite märklig uppbyggnad av ”struktur”:
  som jag ser det finns det ingen struktur.
  Man brukar följa de bloggar man anser delar en egen åsikt
  (tror jag, men vad vet jag) – och sedan finns det de som ska
  sabotera och spamma kommentarsfälten.
  3. Om vi talar om RIKTIG kartläggning:
  Jag trodde bara det var säkerhetspolisen som fick
  göra kartläggningar. Hm… Där ser man hur lite jag vet.

 143. Aktivarum och andra jämställdister kartläggs av ”Feministiskt Perspektiv feat Researchgruppen” – De nämner dock inga kvinnor! « Aktivarum Says:

  […] idag Tidningen Feministiskt Perspektiv och Researchgruppen kartlagt vad de kallar  de ”antifeministiska dreven”. Som ni ser på bilden ger de Aktivarum en ganska central […]

 144. Elina Says:

  Huvudsyftet med artikeln var inte att göra någon kartläggning.

  Vad man var ute efter var den propagandamässiga effekt man får av att använda ordet ”kartläggning”.

  Ordet ”kartläggning” använder man för att associera begreppet ”antifeminism” med andra obehagliga fenomen som ”organiserad brottslighet” eller ”nazism”.

  Begreppen”drev” och ”näthat” fyller samma funktion.

 145. robjoh Says:

  Flera har kommenterat det, men kan inte låta bli att säga att jag tycker det är riktigt kul att de väljer att totalt ignorera kvinnorna. Särskilt när en av de mest pålästa när det gäller genusvetenskap är en doktor i matematik samt småbarnsförälder, alltså en kvinna som verkligen inte följer traditionella könsmönster. Jag känner att man på något sätt måste utnyttja detta och skriva en artikel om det 🙂

 146. JD Says:

  @Elina

  ”Vad man var ute efter var den propagandamässiga effekt man får av att använda ordet ”kartläggning”.”

  Ja visst är det så! Syftet är att stärka banden inom sekten då det nu har visat sig att det finns feminister som är tveksamma till den cynism och våldsromantik som präglar SCUM.
  Genom att likställa kritik mot SCUM som ett hot mot feminismen så hoppas man att ifrågasättande feminister nu ska återgå till den homegena tankesfär som man accepterar dagens feminism. En gemenskap där ifrågasättanden bara får ske utåt!
  Visst är dagens feminism en sekt! Det finns inga som helst tvivel om den saken. Jag har ändå läst ett par böcker om hur sekter fungerar.

 147. JD Says:

  @Tolvis

  ”JD’s sektdefinition kom lägligt eftersom det är just den känslan jag ofta får när jag läser på den här sidan.”

  Den största skillnaden mellan oss och feminismen är att ingen här tvekar att ifrågasätta någon annan samt att Jämställdister har både media, politiker och andra maktstrukturer emot sig medan feminismen har extremt stort inflytande inom samhällets maktstrukturer.
  Det är också en väldig stor skillnad mellan att utnyttja det inflytande man har över andra vilket feminismen idag och att gemensamt protestera mot det som feminismen har förstört i dagens samhälle då det gäller möjligheterna till att se på män och kvinnor som likvärdiga varelser!
  Skillnaden är absolut!

 148. ninnitokan Says:

  @ Tolvis
  Jaha, så gruppen kanske inte är så sammansvetsad trots allt?
  Nej, absolut inte. Vi är inte en sekt, vi är individer som samlas kring en åsikts-stumme. Det gör det lite extra roligt att vi kartlagts. Projicering av sitt eget sektbeteende, kanske?

  Det är faktiskt lite urtypiskt och en orsak till att jag vänder mig kritiskt mot nutidsfeminismen och genus”vetenskapen”.. man tolkar in ”strukturer” där sådana absolut inte finns.

  Kan det vara så att det finns så många olika typer av ägg i korgen att det är omöjligt att tala om ett ansvarstagande kollektiv?
  Vi är inget kollektiv, vi är individer med vissa gemensamma beröringspunkter.
  Men eftersom du frågar efter mordhot (eller ska vi göra det mer rättvisa med att benämna det ”mordhot”?) så är du fri att söka dig bakåt på denna blogg. Detta har redan stötts och blötts flera gånger.

  Nämn en enda åsikt som tveklöst delas av alla ”jämställdister” men som rimligen INTE kan delas av någon form av feminist. Lyckas ni ska jag aldrig mer komma hit och aldrig mer tala illa om det ni kallar ”jämställdismen”.
  Jag hittade på rak arm 6 punkter som jag är övertygad om stämmer in på dina kriterier.
  1. Könsmaktordning är ett hjärnspöke
  2. Feministiska axiom skall omedelbart bevisas/beläggas. Tills det är gjort skall all skattefinansiering av feminismen frysas.
  3. Genus”vetenskapen” har feminismen som ideologi – det är inte okej. Den skall göras fri från ideologier, anomali ska förklaras eller teorier strykas som felaktiga.
  4. Manlighet är inte normen. Manlighet är normen för män, kvinnlighet för kvinnor. Dessa är hyggligt jämstarka.
  5. Feminism av idag är allt annat än en kamp för jämställdhet.
  6. Feminism är ofta renodlad sexism

  Utöver detta så har vi såklart fler åsikter alla eller majoriteten av oss skulle ställa oss bakom. Så som ”synliggöra kvinnors våld mot män också”, ”mäns utslagning i samhället är ett problem som det måste sättas in åtgärder mot”, ”juridiken(lag så väl som domar) skall vara könsneutral”. Men då många feminister egentligen, i min mening, hör hemma här, så faller mycket av våra åsikter bort av att ingen feminist skulle dela det.

 149. Nils Jungenäs Says:

  Ninnitokan

  Mycket bra!

  Får jag citera dig?

 150. manckerstroem Says:

  ”Det bästa sättet att göra sig en bild av hur mansrörelsen i Sverige organiserar sig är att följa hur ett antifeministiskt drev byggs upp. ”

  Utmärkande för det borskämda feministiska kollektivet är att de anser sig ha ensamrätt till sanningen och regimens uppmärksamhet samt utdelande av privilegier.
  En ”mansrörelse” är av princip felaktig, och följdaktligen automatiskt legitim att om möjligt neutralisera. Där har också feminismen regimens fulla stöd.

  Vad är det dom har kartlagt ? Meningsmotståndare eller militanta antifeminister ? Det låter i texten som om man väntar sig ett regelrätt krig. Är det så att man med kartläggningen grundar för en statsunderstödd motattack i form av censur eller stängda webbar ? Är vi svenska män, för det är oss det gäller, verksamma i något juridiskt gränsland om vi ifrågasätter den officiella retoriken ? Eller har vi helt enkelt råkat trampa på feministiska tår då vi klampar fram med vår manliga, ej korrekta, uppfattning om feminismens verkliga natur ? Har vi fel om vi inte uppfattar humorn i SCUM som direkt och uppenbar, och kanske kan vi till och med straffas i så fall ? För nog tål dom väl kritik, eller kanske går det att lagstifta bort antifeministiska åsikter.

 151. ninnitokan Says:

  Nils Jungenäs:
  Självklart:)

 152. Aktivarum Says:

  Tolvis:

  ”Nämn en enda åsikt som tveklöst delas av alla ”jämställdister” men som rimligen INTE kan delas av någon form av feminist. Lyckas ni ska jag aldrig mer komma hit och aldrig mer tala illa om det ni kallar ”jämställdismen”.”

  Ok

  Jämställdister anser att mannen inte ignoreras av politiker för att mannen är norm, snarare för att det bara finns kvinnoförbund, inga mansförbund, dvs kvinnan är politiskt ett monopol.

 153. Erik jämställdhet Says:

  @ Tolvis

  Och tack för ditt seriösa svar. 🙂

  ”Min tes är att det inte finns någon reell skiljelinje mellan de som väljer att kalla sig feminister och de som på annat sätt tar ställning för jämställdhet”

  Du har givetvis rätt till din åsikt men såhär ser jag på det: Jämställdismen är i mycket präglat av feminismen speciellt tidigare feminism. Skillnaden ligger nu i att jämställdismen har tagit avstånd till olika feministiska idéer då de anser att de inte längre gäller. Många menar att det fanns ett patriarkat förr men att vi tack vare feminismen har fått bort den. Nu gäller könsrollssamhället där men och kvinnor trycks in i olika könsroller och att detta drabbar män och kvinnor lika hårt. Dessutom har jämställdismen avsagt sig ordet feminism då detta anspelar på att man framförallt arbetar för kvinnor. Sen har vi också att jämställdister tar avstånd från olika under grupperingar inom feminismen bla radikalfeminismen. Sist så vill jämställdister ta upp frågor som feminister sällan tar upp eller till och med förnekar/osynliggör. Om man bortser från dessa fyra punkter så kan man säga att jämställdister är liberal-feminister.

  ”detta kan skapa problem för alla som vill känna styrka i en grupp”

  Jag förstår inte riktigt vad du menar. Är det inte bättre att det finns många olika grupper för att alla som vill ha samhörighet hittar någon som passar dem? Eller hur tänker du?

  ”Jag har inget generellt emot gemensamma kraftsamlingar, men kan tyvärr inte inrätta mig i något av leden eftersom tongivande och talrika krafter inom både feminist- och jämställdistgrupperna tyvärr är kompletta fårskallar.”

  Jag tänker ungefär lika dant och kallar mig därför bara för jämställdhets debattör/aktivist. Men även om man inte håller med allt inom en grupp kan man ändå diskutera med dem och hjälpa till med det som man anser vettigt. Om du inte varit där redan titta in hos Pelle och de andra det finns säkert något du gillar någonstans. Dessutom organiseras det mer praktiska insatser hos just Pelle.

  ”Ditt påpekande om könsmaktsordningen är relevant, även om jag är säker på att det finns många feminister kvar från tiden då alla skulle vara feminister som förnekar även den.”

  Det kan mycket väl vara sant men jag har inte möt eller sätt någon. Men om du har det berätta gärna, jag blir alltid glad när jag lär mig något nytt.

  ”JD’s sektdefinition kom lägligt eftersom det är just den känslan jag ofta får när jag läser på den här sidan”

  Är det denna definition du menar ”Man har definierat en sekt som en ”odemokratisk gruppering som uppfattar allt utanför den egna kretsen som ett hot som måste bekämpas”?
  Jag ser inte på vilket sätt den här sidan skulle vara odemokratisk, skulle du kunna utveckla det lite? Jag förstår varför du instämmer i definitionens senare del, även om jag inte håller med dig. Genusnytt är framför allt en kritiserade och provocerande blogg. Det man vänder sig mot är framförallt radikal- , stats- och mediefeminism. Men det är varken allt eller all feminism, och det ses inte riktigt som ett hot utan som en meningsmotståndare. Sen så tycker ju självklart de flesta här att det vore bättre om alla blev jämställdister, men så tänker alla åsiktsgrupper bla moderaterna, sossarna, feminister mfl.

  ”Nämn en enda åsikt som tveklöst delas av alla ”jämställdister” men som rimligen INTE kan delas av någon form av feminist. Lyckas ni ska jag aldrig mer komma hit och aldrig mer tala illa om det ni kallar ”jämställdismen””

  Tala illa tycker jag inte man ska göra mot någon eller några. Det skulle vara bland de närmaste då utan några försöka att sprida sin åsikt.
  Jag tycker dock att du under alla omständigheter ska stanna här och på andra jämställdistiska mansrättsaktivistiska och antifeministiska bloggar. Både så att du kan ta upp dina åsikter vare sig de är bekräftande eller kritiska och för att du ska få en fasetterad bild av jämställdhetsdebatten.

  Slutligen vill jag bara säga till oss alla att en som inte försöker förstå, lyssna och finna andra åsikter bör granska sig själv.

  Jag ser fram mot ditt svar Tolvis och tack för att du delar med dig av dina tankar.

 154. Erik jämställdhet Says:

  Om det är något oklart i min text fråga hjärna, jag har dyslexi så ibland blir min tanke och text olika. 😉

 155. Elina Says:

  Ninnitokan:

  Dina sex punkter är mycket bra.

 156. JD Says:

  Tolvis:

  ”Nämn en enda åsikt som tveklöst delas av alla ”jämställdister” men som rimligen INTE kan delas av någon form av feminist. Lyckas ni ska jag aldrig mer komma hit och aldrig mer tala illa om det ni kallar ”jämställdismen”.”

  Mitt svar:
  Att kvinnor inte drabbas värst av den så kallade könsmaktsordningen utan att det idag främst är Män som får stå tillbaka pga sitt kön!

  En annan sak som delas av Jämställdister men som inte kan kan delas av feminister är vanligt sunt förnuft!

 157. Joakim Says:

  @Tolvis
  Läs Pärs två böcker så förstår du allt, de finns att ladda ner gratis på startsidan. För övrigt är det omöjligt att vara feminist utan att tro på könsmaktsordningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: