Kvinnor som gör ”äktenskapskarriär” tar bara rika män

by

Aftonbladet har publicerat en artikel om kvinnor som gör så kallad äktenskapskarriär (se ovan). Äktenskapskarriär innebär att kvinnor väljer män som tjänar mycket pengar och har hög status. Jag citerar Aftonbladet:

De väljer bort vanliga knegare och män utan pengar. Siktet är inställt på killar med saftiga löneutbetalningar och dyra bilar. Vi kallar dem äktenskapskarriärister – kvinnorna som ratar Svenssons.”

Aftonbladet har intervjuat två äktenskapskarriärister. Så här skriver tidningen om Linnea, 29 år:

”Men Linnea är inte intresserad av killar som saknar en fet plånbok. ‘Jag vet vad jag vill med mitt liv och jag vet vad jag inte vill ha. Jag vägrar att slita mig sönder och samman för att få vardagen att gå ihop’, säger Linnea.”

Jag citerar vidare vad Aftonbladet skriver om Linnea:

”Ett par gånger har hon gått ut med killar som hon inte tycker har hållit måttet. De har gjort ett belevat och framgångsrikt intryck, men när de har berättat vad de jobbar med har Linnea dragit sig undan.”

Aftonbladet skriver att Linnea tycker så här:

Om man har kämpat hårt för att få ett bra jobb så vill man gärna att killens inkomst ska matcha eller helst vara högre än den egna”.

Det är intressant att höra, det där om helst högre lön, mot bakgrund av den mångåriga feministiska kampen för att kvinnor och män ska tjäna precis lika mycket. Om kvinnor vill att män ska tjäna mer än de själva är det verkligen inte så konstigt att de gör det (i genomsnitt).

Linnea berättar för Aftonbladet att flera av hennes kompisar alltid kontrollerar en mans inkomst och vilken gata han bor på innan de säger ja till en dejt. Helst ska mannen ha ett ”fint” efternamn också. Linnea avslutar:

Jag vet att det här är mycket vanligt, men att ingen vågar prata om det högt.”

Min kommentar: Cyniska och giriga personer finns av båda kön. Det intressanta ur principiell synvinkel är om män och kvinnor har samma möjlighet att bli ”äktenskapskarriärister”. Om så är fallet råder jämställdhet på området. Annars inte.

Jag lämnar frågan öppen – har män och kvinnor samma möjlighet att bli ”äktenskapskarriärister”? Finns det lika många manliga som kvinnliga ”äktenskapskarriärister”? Råder jämställdhet inom ”äktenskapskarriären”?

Tack för tipset, Tommy, Erik och Johan!

Tidigare blogginlägg på samma tema:

Här kan du läsa mitt blogginlägg ”Hon utnyttjade mäns kärlekstörst – tjänade 1200 dollar i månaden”.
Här kan du läsa mitt blogginlägg ”Kvinnor föredrar rik make framför karriär” (forskningsresultat)
Här kan du läsa mitt blogginlägg ”Anna Anka tvingas tigga men Elin bygger skärgårdsparadis”
Här kan du läsa mitt blogginlägg ”Hon vägrar dejta andra än miljonärer”. Nedan ser du den tjejen. Hon säger: ”Jag blir behandlad som en prinsessa varje dag och det är så här alla kvinnor borde ha det”.

 

Annons

56 svar to “Kvinnor som gör ”äktenskapskarriär” tar bara rika män”

 1. PO Says:

  Femisterna kanske skulle prata lite med de egna ”klassförrädarna”?

 2. Argus Says:

  Hemmafru- och golddiggertrenden är väldigt tydliga tecken på backlash inom feminismen. Den största kvinnliga drömmen kanske inte längre är att bli distriktsåklagare eller brandchef utan att gifta sig rikt och bli hemmafru. Då har man ju all tid i världen till att inreda, shoppa, mysa med barnen och dricka latte!

 3. Backlash Says:

  Flera av Aftonbladets Wendela-krönikörer är väl just äktenskapskarriärister?

 4. Selma Says:

  Du använder Aftonbladet som en sorts vetenskaplig referens i ämnet. Det går i och för sig helt i linje med hela den här bloggen. Ser fram emot att läsa fler artiklar, vem vet kanske med referenser till ”En ding-ding värld”.

 5. Backlash Says:

  På tal om detta, brandchefen på mitt jobb berättade häromveckan om ett gäng brandmän som var ute på krogen en ledig kväll. En av dem inledde en konversation med en tjej i baren och det dröjde inte många meningar innan hon frågade vad han jobbade med. När han svarade ‘Räddningsverket’ tappade hon plötsligt intresset och gick därifrån. Senare fick de veta från hennes kompisar att hon hört fel i sorlet och trodde han sagt ‘Reningsverket’.

 6. Backlash Says:

  Selma, nordens största dagstidning torde vara en bra källa för en bloggare som vill diskutera opinioner och trender i samhället.

  Även om jag kan hålla med om att de skriver mycket skit.

 7. Lavazza Says:

  ”Flera av Aftonbladets Wendela-krönikörer är väl just äktenskapskarriärister?”

  Det gäller de flesta feministiska krönikörer, journalister, politiker etc. Det enda undantaget jag kan komma på är Margot Wallström. Konkurrensen med kvinnor på arbetsmarknaden gör dock att färre och färre kvinnor har möjlighet att verkligen gifta upp sig. De får dela på en rik man eller avlösa varandra.

 8. AV Says:

  Om en kvinna säljer sexuella tjänster till flera personer är hon prostituerad.

  Om en kvinna säljer sexuella tjänster till en (1) man, förlåt gifter sig med en rik man så hon inte behöver arbeta med annat än honom, kallas det äktenskapskarriär.

  Lite dubbelmoral.

  Undrar hur de skulle betrakta en kvinna som lever i ett polyamoröst särboförhållande med flera sugar daddys, vilka kan bytas ut med kort varsel?

 9. Matte Says:

  Detta kan inte vara en nyhet för någon?

  Inget av detta är nytt under solen…

  Det jag reagerar på är att de inte verkar skämmas för det. Inte ens för att mannen ska få slita ihjäl sig istället för henne.

  ”Men Linnea är inte intresserad av killar som saknar en fet plånbok. ‘Jag vet vad jag vill med mitt liv och jag vet vad jag inte vill ha. Jag vägrar att slita mig sönder och samman för att få vardagen att gå ihop’, säger Linnea.”

  Alla kvinnor är såklart inte gold diggers, men det finns många den saken är klar som korvspad.

  Ännu ett bevis varför många av de rika framgångsrika kvinnorna har svårt att hitta en partner eftersom de siktar på någon som tjänar ännu mer än de själva. Med slutsatsen att män är rädda för starka kvinnor, när det mera är så att de ratar alla under henne.

  Det de gör är inte olagligt men man kan ju tycka att det är moraliskt förkastligt.

 10. s Says:

  Tror inte det är lika vanligt att män kan göra detta, annars hade väl Aftonbladet haft flera artiklar om män som gifter sig med rika kvinnor och gör karriär;P Men samtidigt vet jag inte hur positiva artiklarna om de här kvinnorna är, men det känns ju inte som att reportern har varit direkt kritisk gentemot kvinnorna, utan det känns mer som ett reportage som är menat som ”titta vilka fantastiska kvinnor de här är, och se vilken lyx de lever i”…

 11. Silver Levinsky Says:

  Det är attityden mot män som retar mig.
  Män som lurar/utnyttjar kvinnor är sol och vårare.
  Kvinnor som lurar/utnyttjar män framställs som hippa och några att se upp till.

 12. Jens Says:

  Så passande tar ut denna länk för några dar sen som beskriver hela det du beskriver, en video titta in 🙂 kopiera nedan o klistra in 🙂 hade alla som står för Jämställdhet

 13. Jesuit Says:

  Det är inte precis så man ramlar av stolen chockskadad av att läsa detta… Måste ju vara kul att vara den ”framgångsrike killen” och veta att man är ett hett objekt p.g.a. pengarna.. Kärleken till pengar är m.a.o. större än kärleken till den man man väljer. Tycker det är synd om alla med ett grunt och stukat känsloliv, och tycker det är tråkigt att dessa kvinnor är så cyniska. Det är inga normala människor som funkar på detta vis.

 14. Medborgare X Says:

  Det här är knappast någon nyhet och heller inget som feministiska kvinnor verka se som någonting att problematisera då många av dem själv gjort äktenskapskarriär eller önskar göra äktenskapskarriär. Det finns flera exempel på feministiska kvinnor som hörs mycket i debatten som är precis likadana som kvinnorna i artiklarna. Till och med de som har egna kolumner i landets största tidningar.

  Anna Laestadius Larsson på SvD är ett sådant exempel. Hon gifte sig för ett par år sedan med den 12 år äldre Sverker Laestadius, som under 20 år varit chef på Aftonbladet. En typisk maktposition i samhället alltså. Antagligen med en mycket bra lön dessutom med tanke på att de bor tillsammans i en havsnära mångmiljonvilla i Nacka. Pengar. Pengar. Pengar.

  Sanna Lundell på Aftonbladet må vara född med en silversked i munnen, dotter till Ulf Lundell som hon är. Det har dock inte hindrat henne att söka sig till äldre män med framgång och berömmelse som kännetecken. Först var hon ihop med den betydligt äldre artisten och adelsmannen Wille Crafoord och skaffade barn med honom. Nu är hon ihop med den ännu äldre riksmachomannen Mikael Persbrandt och har barn med honom också. Pengar. Pengar. Pengar.

  Ett annat liknande exempel är ju den socialdemokratiska feministen Anna Ardin som villigt bjöd ut både sin lägenhet och sig själv till Julian Assange och som sedan skröt för sina vänner om det. När hon fick veta att deras relation inte var exklusiv pyrnade hon dock till, vilket Assange fortfarande lider av i form av en elektronisk fotboja och rapporteringsplikt till det lokala poliskontoret i England varje dag…

 15. profanum_vulgus Says:

  Prostituerade är väl inget nytt?

 16. MattiasL Says:

  Selma, vad är ”en sorts vetenskaplig referens”? Antingen är referensen vetenskaplig eller inte. Och eftersom bloggaren i det här fallet inte gett citaten i posten påstådd vetenskaplighet är din invändning kort sagt hämtad ur ett ding-ding tänkande. .

 17. Lavazza Says:

  Är det någon som orkar fixa en kartläggning av lite fler feministiska krönikörer. Vi har ju Amelia-damen med styrelse-maken och Jenny Östergren också.

  Artisten Niklas Strömstedt, 52, och TV4-profilen Jenny Östergren, 38, träffades 2008 och blev snabbt ett par. På nyårsafton friade de till varandra på Maria­berget i Stockholm med studio­mannen Henric von Zweigbergk och skivbolagskvinnan Camilla Bjering som vittnen.
  I går blev Niklas och Jenny äkta makar på Bomans hotell i Trosa som paret abonnerat hela helgen. Bland de 120 gästerna fanns bland andra Niklas Strömstedts exfru Efva Attling med partnern Eva Dahlgren, programledaren Kristian Luuk och artisten Tomas Ledin. Agneta Sjödin, mamma till Strömstedts dotter Maja, var däremot inte där då hon var programledare för ”Sommarkrysset” i TV4.

 18. Lavazza Says:

  Jenny Östergrens tidigare make och far till tre av hennes barn (?).

  Fredrik Östergrens översikt
  Nuvarande Executive creative director på Fireplace / Tcpg
  Tidigare Creative Director på TV4
  Creative Director/Art Director på Tempel Advertising and Entertainment
  Creative Director/Owner på Tempel AB
  Creative Director på Razorfish
  Creative Director på Spray Interactive Media Agency
  Owner>/Art Director på Article AB
  visa mindre

 19. Maria Says:

  Inget nytt under solen precis. Läs Fåfängans marknad av William Thackeray och roas av den uppfinningsrika Becky Sharp, som kan konsten att snärja en man. De faller förstås som käglor allihop:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/William_Thackeray

 20. Lavazza Says:

  Monica Gunner, som Genusnyttskrivit om kan läggas till på listan:

  ”Monica Gunne har en son född 1970 som heter Per Gunne och är chefredaktör på Metro. Hon var tidigare sambo med Otto Sjöberg tidigare chefredaktör på Expressen.”

 21. Lavazza Says:

  Åsa Lundegård på Amelia och Rickard Tranvik:

  http://www.pellebilling.se/2011/07/amelias-kampanj-allt-mindre-trovardig/

 22. Den Genuslobotomerade Vänstertomten Says:

  Kvinnor är maktlösa offer.

 23. Hjalmar Says:

  Nejvisst, inget nytt. Men hyckleriet är motbjudande.

  Män och kvinnor ska ha lika lön. Men männen ska stå för notan.
  Jämställdhet á la carte…

 24. Medborgare X Says:

  Bra idé att sammanställa ett antal exempel på feministiska kvinnor som har gift sig med män som är äldre, rikare och kanske även mer kända och framgångsrika än de själva. Alla sådana feministiska kvinnor lever ju inte alls så jämställt som de förespråkar utåt.

 25. Håkan Says:

  @ Medborgare X
  Bra idé, är väl bra att visa att även dessa följer samma könsroller de så hårt bekämpar eller förnekar.

  Man kan även visa att de, genom att de endast umgås med män i maktpositioner har en sned bild av hur mycket makt män har. De flesta av dem har betydligt mer makt än vad 90% av vad Sveriges män har. Alla vi som fortfarande väntar på den där styrelseposten som Patriarkatet skulle förse oss med.

 26. Jag är en knapp Says:

  Jag funderar på detta med att feminister inte sällan har en feminin utsida. Tänker då närmast på feminister som förnekar kön så fort de får chansen samt förespråkar genusförskolor där barnen ska fostras till att bli varken pojkar eller flickor.vilket kanske är de flesta feminister nuförtiden.

  Det är ungefär som om en pacifist skulle gå omkring i militäruniform eller som om en präst skulle vara klädd i djävulshorn under gudstjänsten. Jag tycker det är en fråga som måste kunna ställas, huruvida dessa feminister begår ett fel när de fortsätter att bejaka sin kvinnlighet. Men går det att problematisera det utan att framstå som respektlös?

  När jag ser en person som hyser queerfeministiska åsikter och samtidigt av allt att döma står i nära kontakt med sin kvinnlighet tänker jag ibland, kan det verkligen stämma att denna person inte gillar manligt/kvinnligt? Eller är det så att denna person egentligen trivs bra med sin kvinnlighet, men låtsas som något annat för att hon är feminist och feminister ska tycka illa om kön? Och hur kan denna person stå och tala om att barn inte ska fostras i manligt och kvinnligt och samtidigt själv bejaka sin könsroll? Hur är det att vara ett föredöme?

  Obs! Det är inte valet att se feminin ut i sig som jag vill åt, utan tänket och känslorna bakom. För jag tycker detta vittnar om att det finns en djup vilsenhet i den feministiska rörelsen. Man säger en sak men känner innerst inne en annan. Såvida inte någon kan ge en bättre förklaring!

 27. Jag är en knapp Says:

  Frågan som man kanske borde ställa oftare är alltså: om du nu inte tror på eller tycker om könsroller, varför bejakar du din kvinnlighet?

 28. Valeria Says:

  @PärStröm

  På din fråga är svaret nej. Män har inte samma möjligheter till äktenskapskarriär, eftersom det finns färre rika kvinnor än rika män (ursäkta den heteronormativa prägeln). Sedan måste man också betänka att den rikare parten ska acceptera att försörja den med lägre inkomst. Kom det inte en forskningsrapport för en tid sedan där man konstaterade att det var större risk att ett förhållande kollapsade om mannen blev arbetslös än om kvinnan blev det?

  Personligen kan jag tycka att det måste kännas obehagligt när pengarna är så avgörande för ett förhållande. Men min åsikt är väl helt obetydlig i ett vidare perspektiv.

 29. Petter Says:

  På vilket sätt är det ett jämställdhetsproblem att män inte kan leva på kvinnor medan kvinnor kan leva på män?
  Var och en har ansvar för sin egna plånbok och vill en man jobba ihjäl sig för att sedan kasta kapitalet på ”fruntimmer” så får han väl göra det?

 30. Carlos Says:

  Jag låter kvinnorna tro att jag är börshaj. Sen festar mitt könsorgan vilt i flera år. Varken den gamla snuskiga tanten högst upp på bild eller den yngre i soffan är min smak. Stora kvinnor är motbjudande. Finns inget värre än +60 kg som tror att de är slanka.

  Gifta mig skulle jag såklart aldrig göra (även om jag många gånger framhåller att jag längtar efter ett äktenskap).

 31. Argus Says:

  Valeria: klokt inlägg. Personligen tror jag att det finns underliggande värderingar i samhället som feminismen inte rår på. Det är socialt mer accepterat att en kvinna blir försörjd av en man än vice versa. En arbetslös eller långtidssjukskriven man tror jag heller inte accepteras av en maka/sambo lika länge eller i samma utsträckning som det motsatta förhållandet.

 32. Gunnar E Says:

  ”Francesco Alberoni”
  Ber att få påminna om denne italienske sociolog som föjde ett stort urval barn geno, tonåren till det unga vuxenlivet med upprepade intervjuer.
  Han anger att den här tendensen att skapa idealbilder av den tänkta partnern och hela tiden vara inställd på att ”byta upp sig” var mycket tydligare hos kvinnorna än hos männen.
  Han talade också om begreppet erotisk rang som byggdes av ekonomi,social ställning, utstrålning osv..
  Läsning rekommenderas. Det är flera böcker som berör detta.

 33. 50/50 Says:

  OT. Apropå att ”kvinnor alltid har drabbats värst i historien. Här är en pusselbit till:

  ”During the first year of Soviet occupation, about 36,000 Latvians were murdered or deported to northern Russia and Siberia; of those, 7,497 were women and 4,196 children under the age of 16.”

  http://www.lituanus.org/1980_4/80_4_10.htm

 34. Carlos Says:

  De män som får chans till samlag med gifta kvinnor ska ta den. Se till att dokumetera genom tex ljudupptagning. Spara. Var kvinnans älskare så länge det är kul. Berätta om era intima möten för hennes man när ni tröttnat på henne sexuellt eller om hon blir gravid. Förklara för maken att ni inte gjort så här för att såra honom utan för att hjälpa. Ge honom tid. Låt inte kvinnan få veta.

  Det är synd om gifta män men riddare bör inte skonas. Skona inte äktenskapet. Skona inte kvinnan. Detta är ett verktyg för att punktera äktenskapsbranschen.

 35. Prill Says:

  Feminsten Nina Björk skrev i DN för några år sedan (hittar tyvärr ingen länk): ”En kvinna älskar för att hon har mött, sett till att hon har mött, sin överman. Sin intellektuella herre.” ”Jag inser att frågan om intellektuell överlägsenhet alltid vid någon tidpunkt har varit avgörande även i mina kärlekshistorier – jag har helt enkelt inte tålt att känna mig smartare.” Jämställt?

 36. leifer Says:

  Jens säger:
  23 januari 2012 kl. 16:40

  Kvinnor går ju bara på känslor liksom, hon kan ju inte rå för att hon blir kär i killen med Bmw och snygga kläder som bjuder på allt…
  Men åhh OMG etc etc

 37. barfota Says:

  @Carlos
  ähhh… var det rådet verkligen så genomtänkt?

 38. Carlos Says:

  Ang Jens bilvideo ovan. En bil måste man såklart ha men några Land Cruisers är kvinna helt enkelt inte värt. Använd pengarna istället för en sexuell investering.

  Kom ihåg ! Världen är full av unga vackra kvinnor som inget hellre vill ha än er gamla Volvo. Vilken man tacker nej ny bebis och familj med en tex moldavisk 18-åring?

 39. M Says:

  Kvinnlig hypergami var rimligt förr när kvinnor nästan per definition inte hade samma inkomstkraft som män. Man kan till och med säga att det var naturligt.

  Idag är det dock inte så. I alla fall inte i västvärlden. Det ställer givetvis till alla möjliga problem när en allt större del av män inte ”duger” åt en allt större del av kvinnor.
  Detta leder per definition till ensamhet, barnlöshet, frustration konflikt, och alla möjliga sociala problem. Varför?

  Betänk monogama samhällen och jämför dem mot polygama samhällen. Hur kommer det sig att monogama samhällen per definition är mer stabila?

  I POLYGAMA samhällen gynnas rika män och fula kvinnor. Vackra kvinnor och fattiga män missgynnas. Hur så? Jo, därför att det faktum att kvinnors mer eller mindre hypergamiska instinkt gör att de dras till rika(re) män. De rika männen behöver inte bry sig fullt så mycket om huruvida deras fruar är de mest attraktiva, därför att de kan ändå skaffa sig fler. Detta gynnar fula kvinnor, som har större chans att ta del av de rika männens resurser, och missgynnar vackra kvinnor som inte kan monopolisera de rika männen. De som missgynnas mest är de fattiga männen. Varför? Därför att det inte blir några kvinnor kvar till dem! Driften att reproducera är oerhört stark, och därför kommer dessa män att göra vad de kan för att få tag på en fru, eller att åtminstone föra sina gener vidare med någon intet ont anande förbipasserande kvinna. Våld, tvång, och konflikt blir konsekvensen.

  I MONOGAMA samhällen gynnas vackra kvinnor och fattiga män mest. Vackra kvinnor därför att de kan monopolisera de rika männen, och de fattiga männen gynnas därför att de har en rättvis chans att hitta en partner. Man kan säga att rika män missgynnas eftersom att de måste bryta sociala regler för att ”ta hand” om alla de kvinnor som flockas runt dem, och att fula kvinnor missgynnas eftersom att de ”måste nöja sig” med män som är fattiga, eller åtminstone inte rika. Dock missgynnas ingen reproduktivt i det monogama samhället tillstymmelsen så mycket som fattiga män i det polygama samhället. Alla har åtminstone en någotsånär rättvis chans att hitta en partner. Detta borgar för betydligt större stabilitet än i polygama samhällen.

  Män dras mer eller mindre per definition till unga vackra kvinnor. Detta är naturligt. Ungdom och det som vi uppfattar som vackert är indikativt för hälsa, vilket ökar chansen för att de resulterande barnen att överleva.

  Kvinnor drar mer eller mindre per definition till män med vilka de kan förbättra (eller åtminstone kan behålla) sin status och sitt materiella välstånd, för att därigenom maximera sina barns överlevnadschans. Även detta är naturligt, och det är i sig inget fel med detta.

  Problemen uppstår när kvinnor helt plötsligt finner att de själva har större inkomstkraft och social status än många män. Då söker de sig automatiskt till män med högre status och inkomstkraft. Dessa blir dock relativt färre när kvinnors kollektiva status och inkomstkraft ökar. Därmed blir konkurrensen större.

  Kombinera detta med att kvinnor i västvärlden idag ”lider” av positiv särbehandligen i alla samhällets skikt, och att män trycks ner i skoskaften från lindan till graven.

  All said and done så står kvinnorna där med totalt orealistiska krav och klagar på att ”det inte längre finns några bra män,” och istället för att sänka sig till att välja en man med samma status som hon har, eller lägre, så blir hon en bitter, och så vips så var det för sent att skaffa barn. Antingen det, eller så spenderar hon sin ungdom med att jaga männen med hög status, men när hon upptäcker att, fan, hon är inte ung längre och kan inte tävla med ungkötten som nyligen kommit ut på marknaden, så sänker hon motvilligt sina krav och blir ihop med någon som hon förmodligen inte tittat åt tidigare. Resultatet är bitterhet, skilsmässor, och 1,3-1,9 barn (dels pga bitterhet, dels pga ålder,) istället för de 2,11 barn som krävs för själversättningsnivå i en population.

  Samtidigt står männen där och är förbryllade, ensamma och frustrerade. Eftersom att kvinnorna har såna oerhört orealistiska krav på männen, så lägger de sin tid på sånt som åtminstone ger dem något mer tillbaka än kvinnorna i deras omgivning. Gissa vad? Porr och tevespel. Somliga får upp ögonen för pick-up-konsten istället. Då behöver de åtminstone inte bli sexuellt frustrerade, men samtidigt vill de inte lägga energi på längre förhållanden. Varför skulle de? De kan få snygga tjejer när de vill, så varför skall de binda sig med någon som ändå kommer att bli ful?

  Allt detta kommer att självkorrigera till slut, för naturen låter sig inte förnekas för länge, men inte utan att stora delar av flera generationer kommer att ha gått mer eller mindre förlorade.

  DETTA är stor del av vad den taskiga nativiteten i västvärlden beror på, och det är tamefan endast och enbart feminismens fel.

 40. PO Says:

  profanum_vulgus säger: 23 januari 2012 kl. 17:03.”Prostituerade är väl inget nytt?”

  Världens äldsta yrke.

 41. Joakim Says:

  Självklart inte, och det är egentligen vårt eget fel. Det är vi män som inte har satt ner foten utan istället låtit oss utnyttjas av kvinnornas list. Att vi tjänar bättre utgör inget skäl för att kvinnor som inte uppoffrat lika mycket för karriären som vi ska få bli behandlade som prinsessor när de ändå inte är det (prinsessor behöver för övrigt inte försörjas av sina män), såvida de inte kan tänka sig att vara hemmafruar, och vi män som inte tjänar så mycket ska inte gå med på att leva över våra tillgångar eller arbeta ihjäl oss bara för att vissa kvinnor inte vill komma ner på jorden. Det är därför maskulism behövs – dock en opolitisk sådan, eftersom jämställdhet inte är till för att politisera.

 42. Torstensson Says:

  Nu ska jag inte slå mig för bröstet.

  Men handen på hjärtat, om den bruden som ligger ner där på bilden hade viskat i ditt öra ”ha sex med mej” under en bjudning.

  Hur många av er hade tackat nej?

  Det är det som är problemet, inte många hade tackat nej.

  Nu får ni tro vad ni vill. Men jag har under en tillställning tackat nej till sex med en svensk elitmodell. Vid 3 tillfällen gjorde hon klart för mig att det hon ville ha sex och att det fanns en ovanvåning. Tänker inte berätta vem men det är inga dåliga HollyWood-killar hon har legat med. Varför frågade hon mig? Hon ville enbart ha sex, hon var berusad och ansåg mig knappast som likvärdig med HollyWood-killar. Sex enbart och för att hon trodde jag var singel och att jag lätt skulle säga ja.

  Nu är saken den att jag är inte singel och har väldigt lätt för att säga nej.

  Jag tackade nej genom att gå ifrån henne hela tiden. Ingen av er kommer tro på detta,Det krävs politiskt mod och förstånd för att tacka nej i ett sådant tillfälle. Jag ångrar det inte en sekund. Otrohet förstörde min barndom via mina föräldrar och jag har svurit på att inte falla för någon frestelse alls. Jag är världens tråkigaste person kanske, men damn proud of it.

  Hur reagerade bruden i fråga då? Hon kommer nog inte ens ihåg mig, jag är en nolla i hennes värld, men saken är den att det är hon i min också. Ingen kvinna kan få mig att vara otrogen. Ska en kvinna få mig så ska hon få kämpa för det precis som män måste kämpa för att i regel få en kvinna.

  Det är politik mina vänner. Politik.

 43. Carlos Says:

  ”ha sex med mej” Hur många av er hade tackat nej?

  Torstensson, med handen på hjärtat hade jag tackat nej. Blondinen i soffan duger inte för mig att skaffa barn med. Därför ingen sex. Jag tänder inte på sådana blonda biffar.

  M, jag läste ditt inlägg två gånger. Instämmer helt men det är dags för mannen att se det oattraktiva med svenska tjejer. Det är dags för den svenska mannen att ställa krav och jämföra den svenska kvinnan. Är hon något att ha?

  Jag kan inte förstå de som blottar ut sig åt sådana paddor. Jag förespråkar intensiv snålhet mot den svenska feministiska kvinnan. Pengar, resurser, uppmärksamhet och röda rosor är hon icke värd.

  På sin höjd en balle.

 44. Sofia Capel (@sofiacapel) Says:

  Haha lustiga ni är när ni säger att kvinnorna utnyttjar dessa män. Männen utnyttjar ju dem tillbaka, för sex. Win-win, eller lose-lose. Känner en kvinna som gjort samma sak fast med en man. Han är ung och snygg och hon är gammal och har pengar (tror han). Ingen av dem är särskilt lyckliga, men det är deras problem.

  Backlash: Jag tappar också intresset för folk efter att de berättat vad de jobbar med. Och?

 45. pigeon Says:

  Jag tycker inte att David går till angrepp direkt, Pär. Hans inlägg är korrekt och välskrivet. Jag vet inte hur gammal han är men hänsyn bör tagas till hans ringa ålder och, därmed också, livserfarenhet. Jag tycker det är modigt av honom att bemöta kritiken direkt här på forumet. Att jag sedan inte köper hans argumentation är en annan sak.

  http://www.uphere.ir

 46. Lavazza Says:

  M:Bra inlägg.

 47. Hjalmar Says:

  @M: Mycket bra inlägg.

 48. M Says:

  @Lavazza, Hjalmar:

  Tackar tackar.

 49. leifer Says:

  sofia capel

  Skillnaden är kanske att kvinnor har fördelen idag, kvinnor har huvudmakten så att säga. Liksom att kvinnor ju ganska enkelt kan öka sin attraktion genom att välja kläder, smink etc. Män kan ju klä på sig en kostym som i filmen kanske, men fin bil och lägenhet är en annan sak, det kräver mycket pengar. Och mycket pengar blir allt svårare för män, särskilt då när skillnaderna i inkomst är utraderade. Kvinnan blir säkert inte lika impad om hon själv har fina lägenheten och fina bilen ”redan”.

 50. Johan Says:

  Jag vill ha ett svar. På vilket sätt är kvinnan missnöjd? Till vem ska jag ställa frågan?

 51. Ritsurei Says:

  Torstensson:

  Någon som enbart har sitt utseende att erbjuda tilltalar mig inte. Hade jag haft vederbörandes tvivelaktiga historik framför mig hade jag drivit henne till vansinne på några timmar.

  M:

  Mycket bra observation av det nuvarande samhällsklimatet. Dock är jag tämligen säker på att allt återgår till det normala när folk tröttnar på den urdåliga komedin som utspelas överallt.

 52. Sofia Capel (@sofiacapel) Says:

  Leifer: Öh, vad menar du med att kvinnor har fördelen och huvudmakten idag? Förklara hur kvinnorna är sämre än männen. Dessa kvinnor vill ha män med pengar. Männen vill ha en ”snygg” knulldocka att visa upp. Ingen är bättre än den andra. Själv skulle jag endast gifta mig för kärlek, men alla är olika.

 53. Hjalmar Says:

  @Sofia Capel
  Om du bara träffar män som ”vill ha en ”snygg” knulldocka att visa upp” så rekommenderar jag att byta sällskap. 🙂

  Men om det är män under 30 år du menar, så förstår jag. Jag har liknande tankar om kvinnor under 30 år…

 54. Sofia Capel (@sofiacapel) Says:

  Hjalmar: Alltså, jag snackar om dessa män som gifter sig med kvinnorna i artikeln, inte män i allmänhet och inte de jag träffar.

 55. Jörgen benson Says:

  Alla har vi ett syfte med våra liv, och om nu alla dessa kvinnor bara söker män med stora plånböcker så har dom inte kommit speciellt långt i den universella utvecklingen. Endast deras ego pratar och dom befinner sig på en mycket låg nivå. Gör något stort för mänskligheten i stället, se till att folk inte svälter, få slut på krig eller stoppa miljöförstöringen det är rikedommar om något. Ni kan smycka era kroppar med kläder och diamanter, men varför smycka en kropp som dör, när man kan smycka en skäl som lever för evigt.

  Avsändare. Kulkonst 

 56. Kristoffer Larsson Says:

  Linnea bör skaffa en högre utbildning eller högre IQ. Det är så tröttsamt med alla dessa imbeciller som försöker blåsa en på pengar. Skaffa egna pengar horor. . .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: