Nya s-basen har beslutat om mansdiskriminering

by

Den nyutnämnda s-basen Stefan Löfven har ju fått kritik för att han i egenskap av Metall-ordförande har varit negativ till den så kallade jämställdhetspotten, eller kvinnopotten, i löneförhandlingarna. Men nu framkommer information som tyder på att han kanske är antijämställdist (feminist).

Som du ser ovan skriver Aftonbladet på sin sajt att Löfven sagt i deras tevesändning ”Jag är en övertygad feminist”.

Det där ställer jag själv upp på till hundra procent. Men det har ju inget med feminism att göra… Har Aftonbladet gjort en feltolkning?

Det har dock framkommit annan information som tyder på att Stefan Löfven verkligen är en tvättäkta antijämställdist. Här:

Tidningen Sydsvenskan har intervjuat Anna Fernebro, som länge suttit i IF Metalls förbundsstyrelse tillsammans med Stefan Löfven. Hon tycker inte alls att han är motståndare till kvinnokampen. Här följer ett utdrag ur intervjun:

Anne: – Han om någon driver kvinnofrågan, han har beslutat att det ska vara minst 30 procentig kvinnorepresentation i våra beslutande organ.

Sydsvenskan: Varför bara 30 procent?

Anne: – För att kvinnorna utgör 22 procent av våra medlemmar. 30 procent räcker för att göra sin röst hörd.

Ja, så går det till i Sverige i nådens år 2012. Man skakar på huvudet.

Detta är ännu ett exempel på att antijämställdismens mål börjar skifta. Det räcker inte med lika könsfördelning. Det ska vara kvinnlig dominans, kvinnlig övervikt.

Är det någon bloggläsare som vet mer om var Stefan Löfven egentligen står i genusfrågan?

Tack för tipset, Daniel!

För övrigt 1: Här kan du ta del av en intressant diskussion om hur kvinnor framställs i dataspel, och om huruvida recensenter av dataspel ska ha genusperspektiv på spelen som en del av recensionen eller inte. Gå alltså till kommentarerna. Tack för tipset, Ole!

För övrigt 2: I denna debattartikel redogörs för forskning som visar att barn inte blir mer skadade när papporna är hemma med dem (apropå Annica Dahlströms påstående). Tack för tipset, Johan, Robert och Tommy!

Annonser

30 svar to “Nya s-basen har beslutat om mansdiskriminering”

 1. Prill Says:

  Med tanke på S väljarbas tror inte det bär särskilt smart att kalla sig feminist. Om Löfven istället hade sagt: ”Jag vill göra upp med statsfeminismen” då hade det kunnat bli succé.

 2. Backlash Says:

  Varför inte 22% ?

 3. Nils Jungenäs Says:

  När SL i sitt installationstal proklamerade att han var feminist, (drog plikttroget alla floskler från glastak till lönediskriminering) gjorde kameran ett svep över de jublande åhörarna. Alla applåderade utom Göran Persson som istället bara satt och tittade gravallvarligt på SL.
  Undrar hur deras diskussioner om jämställdhet låter när de är på tu man hand.

  Jag är så sjukt kluven i den här partipolitiska frågan. Jag skulle vilja kunna rösta på (s) av alla andra skäl, men den här lögnaktiga statsfeminism-religionen är en inte helt oviktig fråga för mig.

 4. Penumbra Says:

  Hehe, patetiskt! Nu återstår en del andra formella uttalanden och uppträdanden för att accepteras fullt ut av PK-Sverige. Löfven måste gå med i ett par prideparader, helst kyssa en man på munnen, och så måste han besöka ett par moskéer. Jag tror inte att fackpampen tänkte på det när han sa ja till partiledarposten.

 5. Nils Jungenäs Says:

  Prill >>

  Kanske delade Göran P din uppfattning. 😉
  Jag tror dock att sossarna har bestämt sig för att INTE skapa några kontroverser och rabalder på ett bra tag nu, efter allt som har hänt.

 6. Man & Woman United Says:

  @ Nils Jungenäs säger:

  ”Jag är så sjukt kluven i den här partipolitiska frågan. Jag skulle vilja kunna rösta på (s) av alla andra skäl, men den här lögnaktiga statsfeminism-religionen är en inte helt oviktig fråga för mig.”

  Word!

 7. Man & Woman United Says:

  Låt oss ta reda på om (S) och SL ställer upp på jämställdhet framför antijämställdhet (feminism). Ställer upp på jämställdhet med kvinnor och mäns samma rättigheter och skyldigheter samt likhet inför lagen.

  * Det är dags att mangla och ställa partierna mot jämställdhets analyser

 8. Matte Says:

  Hade hoppats att SL inte skulle säga att han var feminist, det tog 1 dag innan jag blev besviken. 😦

 9. IDe Says:

  @ Nils

  Alltså, jag blir fullständigt äcklad av politiskt hyckleri

  Men när det nu har gått så långt… kanske är det här är ett spel för gallerierna bara för att lugna ner en nästan revolterande massa av infantila kärr* i det partiet, vilka tydligen har jävligt svårt med sina egna liv och är lika svårhanterliga som småungar är…

  Jag vet inte. Han kanske är i maskopi med dem (svårt att tro).

  Eller kravet bakom stängda dörrar var att han skulle säga så, fast innerst inne hånskrattar han hela det feministiska etablisemanget och har helt andra saker i sikte

  Ush! Man spyr i vilket fall.

  Kanske bäst att avvakta…

 10. Nils Jungenäs Says:

  Det här med feminismen ÄR verkligen kejsarens nya kläder.

  Alla måste säga att de är feminister eftersom alla andra säger sig vara feminister. Inom ett parti som tex (s) är det ju dessutom ännu mer självbedrägligt, för även om medlemmarna i partistyrelsen är ärliga med varandra och bakom lykta dörrar vågar säga vad de egentligen tycker så måste de gå ut och ha en gemensam ”partilinje”. Dessutom präglas den även av vad man tror att välja tror. Hur många av (s) väljare är egentligen feminister?
  Jag har pratat med flera (v)-väljare och tom några (v)-politiker som faktiskt inte är feminister. De är till och med sura på skiten eftersom det tar fokus från viktiga frågor. Är det så till och med i (v), hur är det inte bland (s) väljare då?!?

  Med tanke på hur hur lågt väljarstöd F! fick i senaste valet, är det javligt märkligt hur de andra partierna kan fortsätta inbilla sig att folk i gemen fortfarande är feminister.

 11. IDe Says:

  @ Nils
  ”Med tanke på hur hur lågt väljarstöd F! fick i senaste valet, är det javligt märkligt hur de andra partierna kan fortsätta inbilla sig att folk i gemen fortfarande är feminister.”

  Det är en gåta men också det vidriga i det hela.

  Genom språkligt våld har demokratin satts ur spel.

  Du är inte fri att INTE kalla dig feminist.
  Kan det bli värre än så?

  Att feminismen har våldtagit hela demokratin… därom råder inget tvivel längre.

 12. Hjalmar Says:

  Personligen skulle jag uppskatta riksdagspolitiken mycket mer om feminismen dog ut. *Håller tummarna*

 13. Leif Says:

  Ja, men att Löfven klart och tydligt deklarerar att han är feminist är väl det enda viktiga besked vi måste ha så snart som möjligt av honom. Allt annat kan vänta.

 14. IDe Says:

  @ Nils
  ”Jag har pratat med flera (v)-väljare och tom några (v)-politiker som faktiskt inte är feminister. De är till och med sura på skiten eftersom det tar fokus från viktiga frågor. Är det så till och med i (v), hur är det inte bland (s) väljare då?!?”

  Det där känns skönt att höra. Som jag hela tiden har trott. Fast det gör inte saken bättre. Snarare tvärtom. Det är jävligt allvarligt när en politisk fråga som jämställdhet inte sköts på reguljärt parlementariskt vis utan via ett landsomfattande kränkningssystem vars enda resultat har blivit att kvinnorna (t.ex. i det socialdemokratiska partiet) av många betraktas som trotsiga gapande småungar: ”jag vill, jag vill…”. Vilken antiklimax va, efter all denna feministiska ”kamp”… Som kvinna skulle jag skämmas ihjäl…

 15. Robert Says:

  jag hade inte sagt någonting om jag vetat att feminismen har folkligt stöd. då hade allt varit okej, men detta man ser idag är absolut toppvidrigt. jag förstår inte heller hur en liten syrlig klack kan indoktrinera sig själva till en sån missuppfattning. feminismen har inget folkligt stöd, har aldrig haft och kommer aldrig få.

  det verkar vara så inom i princip alla åsikter. av någon underlig anledning så tycker jag alltid tvärtemot. jag förstår inte hur det kan falla sig så. långt innan den politiska dagordningen uppstod hade jag motsatt åsikt.

 16. vmm Says:

  Socialdemokraterna har länge varit ett feministiskt parti. Nej, det är ingen konspirationsteori av mig utan (S) deklarerar helt klart och tydligt att dom är ett feministiskt parti. Det är ju inte så långsökt att tro att en partiledare för ett feministiskt parti är feminist.

 17. IDe Says:

  @ Robert
  ”långt innan den politiska dagordningen uppstod hade jag motsatt åsikt.”

  Det är du inte ensam om

  Vad absurt egentligen!

  Ena dagen är han bombarderad av kvinnor på alla håll och kanter med grova ord som ”gubbe” och ”gubbig”, nästa dag kallar han sig ”övertygad feminist”…

 18. UCA Says:

  Röstlunds vilja att koppla ihop allmänt positiva saker som jämlikhet, lika värde, frihet, möjligheter osv med feminism är en ganska vanligt förekommande betydelseglidning.
  Det känns ibland som att vissa vill få det till att feminism står för allt som har en positiv klang. Snart kommer väl någon som glädjer sig åt vackert väder kallas feminist av aftonbladets skribenter…

 19. Erik jämställdhet Says:

  @Pär

  FP har intervjuat Pelle

  Pelle skriver om det här:

  http://www.pellebilling.se/2012/01/intervjuad-av-feministiskt-perspektiv/#comments

  Och intervjun kommer här:

  http://feministisktperspektiv.se/2012/01/27/antifeminism-pelle-billing-om-maktstrukturer-och-fortryck/

 20. Liberalen Says:

  Även politikern (S)tefan försöker blåsa liv i det genusklonade kommunistliket, och svär trohetseden till den (s)tatligt påbjudna (s)tatsreligionen: Könskommunistisk Antivetenskap, Verklighetsförnekelse Och Könshat På Befolkningens Bekostnad. Av PK-eliten kallad feminism och jämställdhet.

  Och visst kommer att rassla i kön(s)kommuni(s)ten(s) spargris. Cirka 140 000 kronor i månaden till allas vår nya genu(s)-je(s)us, och femini(s)tiska cheerleader: (S)tefan.

 21. Kvinnornas logik Says:

  Jag tycker du har fattat fel Anne Fernebro. Hon säger att 30 % ledare representerar 22 % kvinnor. Så hon menar också att det måste vara 106 % män i ledningen, som representerar de 78 % män. Så brukar kvinnorna tänka. Och vad är bästa: De har i fortsättningen 136 % ledare, som gör naturligtvis mer jobb än bara 100 % som numera.

 22. Hjalmar Says:

  Javisst, kvinnor ska överrepresenteras för att… de är kvinnor.
  Och män ska underrepresenteras för att… de är män. Feministisk logik.

  Att rekrytera efter kompetens kommer givetvis inte på fråga… 🙂

 23. Ola Says:

  Jag tycker Pelle glömmer det allra viktigaste, Pär för den delen också. Nämligen den sexuella makten. Denna bör alltid jämföras i ljuset av fysisk utsatthet. Kvinnans monopol på sex utgör det mesta av orättvisorna mellan könen. Hade man fått bort denna så hade resten löst sig automatiskt. Könen hade kunnat leva ett harmoniskt liv tillsammans. Detta vill inte kvinnan. Hon är bara ute efter ännu mer makt.

 24. Joakim Says:

  Undrar vilka manliga härskartekniker han använde sig av för att bli partiledare? 😉

  För övrigt 1: Här håller jag faktiskt med feministerna. Om man inte utvecklar ett porrspel ska inte kvinnliga karaktärer objektifieras mer än manliga (och naturligtvis inte tvärt om heller), så ja, det behövs nog ett litet sting av genusperspektiv i recensionerna.

 25. michael Says:

  Det var ju bra att veta att Stefan tillhör fiendelägret då behöver man inte skämmas när man angriper honom vilket inte är särskilt svårt eftersom det finns mycket att ta av

 26. Petter Says:

  Inte första gången folk pladdrar genusperspektiv på spel.
  Problemscenariot som verkar oundvikligt är att man vill få det att framstå som att det bara är kvinnliga karaktärer som ger stereotyper.
  Såg en liknande debatt om ett batmanspel där poison Ivy ifrågasattes starkt eftersom hon var en kvinnlig stereotyp.
  Kollar man på huvudpersonen i det fallet, Batman så är han stor, stark, spöar allt och alla, har en basröst som får en att skaka och är rik som ett troll o.s.v. Men såna ideal är tydligen inte alls intressanta för det ”neutrala och vetenskapliga” genusperspektivet…

 27. Stefan Löfven tar över det sjunkande skeppet | blogghelvetet Says:

  […] förbundsordförande i fackförbundet IF Metall. Han är väl en duglig karl för saken. Uttalad feminist och mansföraktare, SD-hatare och allt annat korrekt man ska vara för att leda Sveriges ledande […]

 28. UNDRANDE Says:

  Gonzo! Du är så duktig på att bygga halmgubbar.
  Det krävs stor fantasi och förmåga att projicera.
  Grattis!
  Frågan är vad man har för nytta av en sådan förmåga.
  Förutom att man glänser i munhuggeri på internet ibland.
  En halmgubbe förblir en halmgubbe oavsett hur många gånger du än upprepar att den är verklighet!
  Däremot har du rätt i att SDs framgång är beroende av sossarnas inkompetens.
  Det var ju ändå bara missnöjda gamlesossar som röstade på dem.
  Alliansen har dock ambition att styra landet och vinna valet igen med sina egna meriter.

 29. Sossebossen Says:

  Jag är övertygad om att jag sett ett UFO.

 30. Stina Says:

  Men, pojkar små, har ni fattat än?

  Det är feminism och mansdiskriminering som säljer.

  Gör som Liberalen med flera säger: Rösta på Högern och tjäna lite pengar själva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: