Tjejer och kvinnor – här är receptet! JUST DO IT!

by

Nedanstående visar vad jag alltid tyckt – det är fullständigt självklart att tjejer/kvinnor kan det som killar kan, om de vill och har samma kämpaanda. Just därför behöver de inte curlas och ska inte curlas. Naturlig, självklar jämställdhet! Just do it!

Grattis, Laura, skitbra jobbat! (läs mer om bedriften här)

För övrigt 1: Här är dagens första osynliggörande av manligt lidande i DN:

Det står om livsfarliga arbetsförhållanden för ”gruvarbetare” i Kongo. På bilderna är alla pojkar. I artikeln står dock ingenting om könsfördelningen. Ordet ”pojke” nämns en gång, när en pojke intervjuas, men som grupp kallas pojkarna för ”arbetare”. Genusperspektivet lyser helt med sin frånvaro. Det är hemskt och livsfarligt för ”arbetarna”. Så här till exempel:

Är det någon som tror att könet hade utlämnats i DN:s beskrivning om det varit flickor som riskerat sitt liv i gruvan?

För övrigt 2: Jag bläddrade en eller två sidor i DN och vips kom nästa osynliggörande av manligt lidande. Se här:

Vi ser ofta mediarapporter om att så och så många har dött i ”oroligheter” i Syrien – alltså i kampen för frihet i den grymma diktaturen (hittills 5.400 ”människor”). Men det står i princip aldrig någon om könsfördelningen hos hjältarna. Inte här heller – men man får en ledtråd…

Annonser

58 svar to “Tjejer och kvinnor – här är receptet! JUST DO IT!”

 1. Hugo Says:

  OT: ”..styrelserummet kan ha blivit den nya kvinnofällan.” varnar SvD Näringsliv (pappersupplagan).

 2. Peter Österberg Says:

  Pär, jag uppmuntras av din ansats att alltid vara saklig och skräms samtidigt att hur personalen i media ignorerar pojkars och unga mäns utsatthet ignorerar i farliga jobb och i krig.

 3. Anders Senior Says:

  Glöm inte män Pär! 😉

  ”Tjejer, kvinnor, pojkar och Män- Här är receptet!”

  Så borde det stå! Du håller på att gå i samma fälla!

  Tack vare dagens genusklimat börjar nämligen även pojkar och män på att bli passiviserade, det kanske är det som är hela tanken?

 4. Medborgare X Says:

  Om det hade varit flickor som ”arbetade” i gruvorna så hade reportaget antaglingen benämt det förvad det är, nämligen trafficking och barnarbete.

 5. Nova Says:

  För övrigt 1,2: Vilken snedvriden bild av världen! Du lyckas få det till att män drabbas värst. Det vet ju alla att det är kvinnor som drabbas värst. Ser ovan att kvinnor nu också drabbas av styrelsearbete, ovanpå allt annat. Behöver jag säga mer?

 6. Medborgare X Says:

  För övrigt, en stor applåd för Laura Dekker som gjort en fantastisk bedrift. Det är självklart att kvinnor kan, vilket hon bevisat med råge.

 7. manlig uppoffring Says:

  Det är långt ifrån bara i gruvor och farliga yrken som mäns lidande ignoreras. Mäns lidande tas aldrig på allvar, feminismen vill eller kan inte indentifiera sig med vad gruppen män upplever. De ser inget behov av att förstå och de har aldrig gjort ett försök. Typiskt manliga frågor ligger inte i deras intresse att beskriva. Det typiskt manliga ses som kvinnoförakt, något som inte ens är värt att reflekteras kring. Gruvarbete, våld och död skulle vi säkert kunna fortsätta ta om könsrollerna i samhället och lagstiftningen för övrigt varit jämställd och utgått ifrån könens olika behov. Feminismen kan endast relatera till världen sett ur en kvinnas ögon. Det är hög tid att definiera manligt orienterade frågor och problem.

 8. manlig uppoffring Says:

  Manligheten har fegat alldeles för länge med att uttrycka sig. Jag vet inte varför. Kanske beror det på skam i det faktum att vi faktiskt är rejält diskriminerade och tilltuktade och därför vill låtsat som ingenting. Så känner i alla fall jag. Så fort man öppnar tidningen eller sätter på Tvn vill man dra något gammalt över sig och inbilla sig att man har fel. Man är mobbad och man skäms för det också. Men hur ska ett samhällsproblem annars kunna lösas.. när det knappt är klargjort och allmänt erkänt.

 9. Matte Says:

  Grymt gjort av Laura Dekker, 16 år. Imponerande.

  De för övriga:
  Skulle media belysa mäns lidande i liknande artiklar så skulle de nästan inte få skriva om något annat. Och det går ju emot feminismens tjat om att det alltid är värst för kvinnor.
  Män är förbrukningsvaror i de flesta samhällen..

 10. Fredrik Says:

  I dagens Sydsvenskan framkommer det att var fjärde rekryt hoppar av sin utbildning och att försvarets ”kravmål” är för lågt ställda. Var det inte Tolgfors som i en debattartikel förra veckan menade att dagens svenska soldater är bättre än någonsin?

  På bilden syns förresten en ”duktig” soldat i hästsvans och basker.

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1604598/Nastan-var-fjarde-rekryt-hoppade-av.html

 11. Per Says:

  manlig uppoffring, håller helt med dig om det. samtidigt får man inte glömma bort att det var väldigt nyligen som män, som började prata känslor eller om ”mjuka” frågor, genast stämplades som bög och misstänkliggjordes av andra män. jag vet, då jag själv är bög.

  inte konstigt att män har hamnat där vi hamnat. det man sår får man helt enkelt skörda. förhoppningsvis kommer dock ett snabbt tillnyktrande att ske och det har vi nog internet att tacka för!

 12. Carl Says:

  Laura Dekker har ju naturligtvis blivit itutad att kvinnor kan och därmed känt sig tvingad att riskera livet för att bevisa det. 😉

 13. Matte Says:

  @Per

  Jag förstår lite av vad du menar. Det är dock viktigt att män inte ses som förbrukningsvara utan att behöva bete sig ”fjolligt” för att förtjäna medlidande.

  Män offrar sig för samhället och mäns status för detta måste uppgraderas rejält.

 14. Sanna D Says:

  @Fredrik:

  Länken till artikeln i Sydsvenskan verkar inte funka?

 15. manlig uppoffring Says:

  Per. finns det ingen bok om strikt manligt definierade problem och lösningar inom ett år kommer jag att skriva den. förnuftet och tankegraviditeten finns på bla genusnytt tillsvidare. vem som helst kan påbörja arbetet. titeln vet jag inte men könet eller mannen ur ett nytt perspektiv skulle säkert räcka. Givetvis ska de homosexuella männens utsatthet och situation lyftas men får samtidigt inte ta för mycket plats. ska först ta reda på vad som fattas denna grupp män och vad de verkligen vill. Antagligen är jag lika trångsynt och oangelägen att förstå som feminismen i dagsläget. och det är i så fall förjävligt.

 16. Fröjd Says:

  Reagerade på F.ö 1 eftersom jag har lite erfarenhet i ämnet.

  Ingen ska behöva utföra sånt här arbete men allt måste ju ses utifrån sin kontext. Jag tror knappast ”arbetarnas” fruar sitter på häcken och rullar tummarna.

  Vi kan ju ge oss fan på att det finns grader även i helvetet. Även bland de fattigaste är min erfarenhet att faktiskt ha ett jobb det som har högst status och alltså något männen innehar. Efter min erfarenhet av volontärarbete i gruvbyar i Bolivia och Tanzania har kvinnor inte tillåtits jobba i gruvorna annat än med de arbeten som männen väljer bort som typ sorteringsarbete som är det mest lågavlönade och de som sist fick tillgång till ev.skyddsutrustning.

  Vanligare är snarare att männen väljer att lämna byarna och jordbruken för att jobba i industri, gruva eller i städerna. Jobben är ytterst slitsamma och lågavlönade men ändå att föredra framför misären och fattigdomen på landsbygden. Kvinnorna stannar kvar med dubbelarbetsbörda och brukar marken (en överväldigande majoritet av de människor som brukar jorden är kvinnor, enligt FAO ligger medel på 80%) samtidigt som de äger bara några få procent. Väljer mannen att skilja sig står de utblottade och i många länder har de inte/ eller har inte haft historiskt arvsrätt. Ska vi prata om könlösa siffror så pratas det ofta om att hjälpa jordens fattiga, men sällan att FN uppskattar att 70% av ”jordens fattigaste” (jordlösa, utan ägodelar eller kapital) är kvinnor.

  I Sverige framgår det tydligt i LOs rapporter att kvinnor jobbar mer på obekväm arbetstid än männen oavsett yrkesgrupp. Den löntagargrupp som jobbar mest kvällar, nätter och helger är småbarnsmammorna. Den grupp där flest har dagliga tunga lyft är unga kvinnor inom kommunalarbetarförbundet. Vi behöver ju inte ens gå in på löneskillnader och representation i fackföreningarna.

 17. manlig uppoffring Says:

  Hur en sådan bok får maximalt medialt genomslag återstår för västvärldens statsfeminism att förhålla sig till.

 18. Fredrik Says:

  @ Sanna D

  Upptäcker att Sydsvenskan tagit bort både artikel och bild från sin hemsida.

  Antagligen togs artikeln bort för att det inte ansågs vara politiskt korrekt med en bild på en tjej i hästsvans och militäruniform och en text som förklarade att avhoppen från militären är upp till 25 procent. Samt att försvarsmakten erkände att ”kravmålen” var för lågt ställda sedan värnplikten avskaffats.

  När man surfar runt på nätet och läser artiklar angående försvarsmaktens rekrytering till sin nya yrkesarmé upptäcker man att Tolgfors gång på gång lyfter fram att kraven på de nya yrkessoldaterna är högre än under värnpliktsförsvarets tid och att yrkessoldaterna är mer motiverade och skickligare än de värnpliktiga soldaterna.

  Men samma info som jag nämnde tidigare (ökade avhopp från försvarsmakten bland rekyter) går dock att finna på andra ställen på nätet:

  http://medicin24.se/var-fjarde-rekryt-hoppade-av/

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nastan-var-fjarde-rekryt-hoppade-av_6806415.svd

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/var-fjarde-rekryt-hoppade-av_6806301.svd

 19. Iliveagain Says:

  Den feministiska pöbel har översvämmat min video och lägger dåliga detyg och kommentarer!

  Stå emot!

  Gilla min video, skriv bra kommentarer!

  Res er för Sverige!

  RES ER FÖR PÄR STRÖM!

  Ps. Res er även för Lars Vilks om ni så vill 😉

 20. Aktivarum Says:

  Fröjd:

  ”Ska vi prata om könlösa siffror så pratas det ofta om att hjälpa jordens fattiga, men sällan att FN uppskattar att 70% av ”jordens fattigaste” (jordlösa, utan ägodelar eller kapital) är kvinnor.”

  Upplysningsvis har FN som källa ingen trovärdighet alls, först och främst säger deras egna chefer organisationen har samma syn på familjen som forna Sovjetsocialismen hade.

  ”Speaking at a colloquium held last month at Colegio Mexico in Mexico City, UNFPA representative Arie Hoekman denounced the idea that high rates of divorce and out-of-wedlock births represent a social crisis, claiming that they represent instead the triumph of “human rights” against “patriarchy.””

  http://www.lifesitenews.com/news/archive/ldn/2009/feb/09020312

  Sedan har FN upprepade gånger ljugit och tricksat med siffror för att dölja hur mycket arbete som män gör och överdriva hur mycket arbete kvinnor gör. Bland annat genom att plocka bort de länder där män jobbar mer än kvinnor totalt (Sverige, USA etc) och sedan summera resten.

  FN-ledningen har även helt svikit personerna de skulle skydda i både forna Jugoslavien och i forna Rwanda. Hur mycket j-a skit skall vi behöva tåla från FN medan folk som du forfarande pratar om FN som en objektiv organisation av enbart goda fina människor?

 21. vmm Says:

  Jag läste alldeles nyss på SVTs text-tv om att några som misstänks ha utsatt en 19-åring i Sverige för misshandel nu var misstänkta för mordförsök, och att brottet anses ha hedersmotiv. Dom skriver bara en ”19-åring” och anger inte kön, vilket givetvis får min konspiratoriska hjärna att gå igång och tänka att KANSKE handlar det om en kille eftersom dom inte skriver kön, och OM det vore en 19-årig tjej så skulle dom skriva att det rörde sig om en kvinna. Men, men. Man vet aldrig. Jag kan ha fel.

 22. Mariel Says:

  För övrigt 1,2: Eftersom jag varit feminist vet jag hur detta hade tolkats. Det hade tolkats som att när det står människor menar man antingen män eller blandade kön. om det är enbart kvinnor måste det skrivas ut. Alltså blir slutsatsen för feministen = män är normen. är det en kvinna (som är det Andra könet) så finns plötsligt en anledning att skriva ut det.

 23. Kanariefågel Says:

  Jag förstår inte hur våra folkligt valda kan vara så här olidligt fega. De borde tvingas ut på slagfältet och kriga. De borde piskas i kolgruvorna och svettas i hettan. De borde få känna på hur det är att vara man. De borde bespottas pga sina kön.

  De förstår nog inte bättre än så här. De vet inte vad de ska förstå. Allt de hört om är kvinnan och hennes många klagomål. Hennes tårar kan alla se.

 24. Kanariefågel Says:

  Feminismen kan liknas vid bussturerna till Solsidan. Alla sitter på samma buss. De blir indoktrinerade på vägen. När de kommer fram tittar alla ut på överklassen och äcklas. Ingen ifrågasätter någonting och bussen fylls snabbt av hat och förakt. De tror att diskriminering ligger bakom de många sk orättvisorna. I undantagsfall fall har de rätt. Detta viglas då upp och framhålls som ett kvitto på deras korrekta ideologi. De upplyses om att odla sitt klasshat men vad de egentligen ser är bara vanliga människor som föregår med gott exempel och betalar deras socialbidrag. Hatet är deras drivkraft.

 25. Matte Says:

  @Mariel

  Feminsimen tolkning att män är normen.
  Lidande är alltså något som ingår i mansrollen enligt feminismen.

 26. Ulf Says:

  @Mariel,

  Intressant observation. Det är ju helt rationellt givet att man accepterar att mannen är normen och att vi lever i ett patriarkat.

  Betr. Laura Dekker noterar jag att debatten helt kretsade kring hennes ålder – inte hennes kön.

 27. Joakim Says:

  Grattis Laura!

  För övrigt: Ska vi tolka detta som om det inte ens förekommit kvinnor och barn bland offren? 😛

 28. Penumbra Says:

  Kvinnor kan men inte utan männens hjälp – i många sammanhang. Skulle ett försvar med bara kvinnor fungera? Icke. Skulle det fungera med bara män? Visst. Hur är det med brandkår, poliskår, skogsarbete, gruvarbete, byggnadsarbete.. ? Samma där. Låt enbart kvinnliga poliser möta ett större gäng arga fotbollssupportrar och se hur det kommer att gå. Låt enbart manliga poliser ta hand om problemet och jämför.

  Sådant borde tas med i beräkningen när man diskuterar genus. Att det finns enstaka undantag hör till den normala variationen. Det ändrar inte på verkligheten.

 29. Mrs G Says:

  Men vad säger ni om LCHF? Det verkar ju inte va särskilt genusbetingat utan anammas av både män och kvinnor med samma resultat oavsett kön, eller?

 30. Mrs G Says:

  LCHF- verkligen? http://wp.me/p1uIV8-2P3

  Mrs G

 31. Man & Woman United Says:

  Svt2 diskuterar nu om SL måste dra feminist kortet…
  

 32. Prill Says:

  OT: Maria Rankka, hjältinna i Agenda: ”Alla partiledare måste kalla sig feminister, helt urvattnat.” Och apropå kvinnofrågor: ”En annan viktig jämställdhetsfråga som inte diskuteras i dagens politik är att pojkars situation i skolan och att män håller på att gå om män i hela västvärlden.”

 33. Prill Says:

  …kvinnor håller på att gå om män, skulle det stå.

 34. Rikard Says:

  Prill. Egentligen spelar ingenting sånt någon roll så länge man har fri tillgång till kvinnor. Avgörande är den sexuella makten alternativt det fria valet. Här kommer invandrare väl till hands. Svenska män bör välja muslimska kvinnor till fruar och gifta sig enligt muslimsk sed.

 35. Rikard Says:

  http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article14238445.ab?teaser=true

  Nu börjar det.

 36. Man & Woman United Says:

  @ Prill Rikard

  Någon som kan länka till debatten? Det intressanta var att Maria Rankka bröt konsensus från hjärndöda SL och samtliga politiker måste välja feminism för att locka kvinnliga väljare. Att Män får skylla sig själv för att inte protesterat och tas för givna att rösta på partierna framställer dessa feminist experter som ynkryggar.

  De säger sånt som de kan göra karriär på och tänker inte egna tankar om jämställdhet.

  ”Det är hög tid att definiera manligt orienterade frågor och problem.
  av manlig uppoffring”

  Absolut som jag sagt tidigare antifeminism, Men’s Liberation front, Mansrörelse behövs som maktbalans att häva den snedvridna situationen i feminismens saudiarabien idag,
  Sen framöver långsiktigt ska mansfrågor bygga tillsammans med kvinnofrågor jämställdhet.

  Det otroligt viktiga som per är inne på och som urban tidigare skrivit om män måste bryta skam och skuld begreppet genom att öppna sig. Göra som bögarna på 80talet ”kliva ur garderoben” utan att män fortfarande accepteras som hetrosexuella. Att män kan tillåtas ha en egen integritet.

  Den skolan jag erkänner mig till är den som kristen socialist dvs tiden när jerusalem blomstrade efter roms fall krig i europa vandringar. En dude, en man av folket som hänger med judar och muslimer förkunnar en lära om folket baserat på kärlek. Denne jesus gick på dionysos fester söp hade sex med flera olika kvinnor. Det han visade var att det gick att leva bredvid varandra som jämlikar trots skillnad i religon. Det var först när prästerna tog över och skulle förbjuda,cencurera och skapa byråkrati,renhet,ordning och reda av det hela som det gick åt helvete. Sen inleddes korstågen mot staden och denna påbyggnadskultur och guldålder blev svårfunnen historia. Makthavare och strateger i kulisserna tenderar tjäna pengar på konflikter och krig.

  Killar och män i Sverige skulle mer än gärna träffa fler muslimska tjejer och kvinnor som själva uttryckt frustrustration över att bli kvävda i sin frihet att bli förälskade,skiljas och tillåta sig kärlek. Men de tillsammans med muslimska killar som vill ingå förhållande med nordiska tjejer stoppas av felaktig tolkning av religion,missförstånd, fruktan från mödrar och fäder vilket inte bidrar till integration,respekt för olikheter och samförstånd.

  Lika mycket som radikalfeminism bidrar till antijämställdhet och öppet aktivt manshat. Hanna Fridéns initiativ inger hopp om samförstånd om att närma oss mänsklighet och jämställdhet.

  Maskulism,antifeminism och oberoende Mansrörelse som lyfter Mansfrågor som uppoffring,bristande rättssäkerhet vid icke könsneutral lagstiftning,pappors diskriminering vid vårdnadstvister,män som förbruknings vara etc kommer bara växa sig starkare vilket är nödvändigt. Men inte som något isolerat självändamål utan med strävan mot jämställdhet.

  Maktbalans och vetenskap bådar gott för framtida mänsklighet aka samhörighet.

  Pelle Billings formulering är grymt viktig:vad händer när män börjar berätta?

  Pär Ström Hanna Fridén Pelle Billing Hanna Lemoine Erik Wedin Aktivarium Isabella Löwengrip Marcus Birro Carolina Gynning mfl tillsammans med oss gör en betydelsefull insats för kärlek och mänskligheten;-)

  Ps. Dissar sadisten Lars Wilks( vars sk konst inte bara är ful utan visar på dålig smak)som missbrukar yttrandefriheten genom hets. Men å andra sidan behöver humor,självdistans och kärlek förkunnas lika mycket hos (sd) muslimer kristna edl anhängare som yrkes kriminella,scum sweden och radikalfeminister.

  Respekt för alla sunda tolkningar av religoner och traditioner!

 37. Man & Woman United Says:

  * Det intressanta var att Maria Rankka bröt konsensus till skillnad från den hjärndöda panelen som hävdade att Stefan Löven och samtliga politiker måste välja feminism för att locka kvinnliga väljare.

 38. Man & Woman United Says:

  * Lära av varandra!

  Göra som bögarna på 80talet ”kliva ur garderoben” och fortfarande accepteras som hetrosexuella män. Att män tillåts ha sin egen vilja och integritet.

 39. Kristin Says:

  http://svtplay.se/v/2693586/agenda/29_1?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1858242/sb,p103431,1,f,-1

  27min 28 s, 29 min 3s, in i programmet

 40. Matte Says:

  Det var uppfriskande att höra Maria Rankaa, fler som henne tack.

 41. Ulf Says:

  F.ö., när jag var inne på SvD’s webbsajt dök en annons upp för Folkoperans uppsättning av Julius Caesar.

  http://folkoperan.se/forestallningar/julius-caesar

  Va fan? Att Folkoperan under många år försökt göra opera mer ”tillgänglig” med pissoarer på scenen, juckande och annat, är väl ingen nyhet, men vad är egentligen meningen med att framställa Kleopatra som en uppblåsbar sexdocka?

  Dags att skriva om historien om Kleopatra för att göra henne till offer för männens förtryck? Det verkar behövas, för Wikipedia framställer ju henne som en särdeles stark kvinna:

  Debatt har också uppstått över hennes relationer med Caesar och Antonius, huruvida hon var en omoraliskt förförerska som använde kärlek och sex som ett politiskt verktyg eller om hon verkligen var en hjältinna som fann lyckan med två män som av en ren händelse kom att vara kraftfulla och kopplas till Egypten överlevnad och oberoende. Historiskt sett kommer Cleopatra att bli ihågkommen som en kvinna som tog varje tillfälle i akt att utnyttja de situationer som uppstod i hennes väg. Hon var en aggressiv kvinna som ignorerade sin brors maktanspråk. Kleopatra använde hårda medel för att uppnå sina mål och för att skydda hennes älskade Egypten.

  Även om slutknorren får vara lite offerkoftig:

  Trots att hennes användning av förförelsekonst i sina förhållanden med Caesar och Marcus Antonius har blivit legendariska i det vanliga samhället, får man inte glömma de sociala och politiska begränsningar hon som kvinna led av för att behålla sin ställning som Farao.

  Nej, det får man ju inte glömma, verkligen inte.

  …till skillnad från de andra härskarna som lades under Romarnas kontroll då? Jag vet inte hur många andra som lyckades inleda förhållanden med två kejsare och få barn med dem, få den ena att nästan glömma sin egen maktbas, och sedan försöka förföra den tredje kejsare som besegrat henne i krig. Är det någon som har några konkreta exempel på hur hon ”led” av sin kvinnlighet?

 42. Hjalmar Says:

  OT:
  Maria Rankka är jättebra, undrar var hon har fått inspiration från? 🙂
  Hade Agenda inte varit direktsänt, så hade hon nog blivit bortklippt…

 43. Jocke S Says:

  Klotet runt, så är det till största delen fattiga män som arbetar i gruvor.
  I t.ex. Sydafrika så riskerar sedan mycket länge svarta män sina liv, för att vita medelålders heterosexuella kvinnor skall få sina guld- och dimamantsmycken. Tillkommer miljöaspekten.
  ”Diamonds are a girls best friend” sjöng Marylin Monroe, som vissa även vill ha som feministguru…

 44. Jack Says:

  Jocke S,

  Svarta män riskerar inte bara sina liv, deras liv riskeras rent av avtvingas för att vita västerländska kvinnor ska kunna ha en diamant ”forever”, en durationsangivelse betonande skillnaden mot förlovandet till maken som gav diamantsmycket.

  Vita västerländska kvinnors diamantbegär finansierar utöver slavhandel också krig.

 45. Anni Says:

  ”Nedanstående visar vad jag alltid tyckt – det är fullständigt självklart att tjejer/kvinnor kan det som killar kan, om de vill och har samma kämpaanda.”

  Detta pär är en kränkande kommentar. Du utgår från att killar är normen och är de enda som kan det. Och att tjejer måste ha en kämparanda som killar har. Varför jämföra? Kan inte kvinnor själv eller? Jo jag kan, jag som kvinna kan!

  Vad då det som killar kan? Varför kan jag det som killar kan?
  rättare borde vara–kan det som jag kan. Självklart att tjejer kan det som tjejer kan!
  (Killar kan det som tjejer kan, om de vill och har samma kämparanda)

  Vaddå om de vill? Jag gör det om JAG vill!

  Vaddå ”samma” kämparanda? Jag har en drivkraft utav stål, jag har en kämpar anda som JAG har. Jag har inte samma som en kille, jag har en som JAG har. Tjejer har sin kämparanda.

  Gillar inte att bli jämförd mot det andra könet/killar. Jag är jag, varför skall förväntas jag gilla vissa saker bara för att jag är tjej. Har aldrig brytt mig om vad jag SKA vara som tjej, jag bryr mig bara om den jag är och vill vara som människa, jag gör det JAG vill. Inte det som förväntas av mig.
  Som min Far sa: Vad fan har du string på dig? det måste vara för jäkla obekvämt, ta av dig det o ha vanliga trosor ist. Hur skönt är det att ha ett snöre som skaver upp i röven?
  Jag: eehhh? Nä du det har du rätt i, det skaver som fan. Men jag gör det för att killar gillar det. Men du har rätt, det är jävligt skavigt och obekvämt.
  Efter att han sa detta började jag bära kläder/trosor som JAG tyckte var bekvämt.

  En del säger att jag är mer man än kvinna. meeen va? Jag är ju bara mig själv, låt mig vara den jag är. Varför skall jag passa in i något jag inte vill, en norm jag inte vill vara i för jag vill vara självständig.

 46. Penumbra Says:

  @Man & Woman United

  ”Denne jesus gick på dionysos fester söp hade sex med flera olika kvinnor. ”

  Detta är ingen kristendom – det är satanistsikt förfall. Och du har mage att kalla dig kristen!? Socialist, däremot, det är du nog allt.

 47. Ulf Says:

  @anni,

  Förstår inte varför du ska behöva känna dig kränkt. Om du har en vilja av stål räcker det nog gott så. Synd om du ska behöva hänga upp dig på att en kille ger en komplimang på ”fel” sätt.

  Bra att du skippat stringtrosan. Jag har aldrig fattat varför någon vill ha något sådant på sig. Din pappa hade rätt. 😉

 48. Penumbra Says:

  @Anni

  ”Har aldrig brytt mig om vad jag SKA vara som tjej, jag bryr mig bara om den jag är och vill vara som människa, jag gör det JAG vill. Inte det som förväntas av mig.”

  Nejdå, du är en produkt av dagens vänsterliberala värderingar – de som alla vi utsetts för och formas av om vi inte ser upp. Det du säger här är ett tydligt bevis på det. Du har fått lära dig detta redan i småskolan, läst det i de flesta tidningar, sett det på TV och på bio – i olika skepnader och mer eller mindre dolt, men effektivt. Och nu inser inte du själv att du är en korvstoppad slav under vänsterliberalismens fana, som de flesta andra i den moderna världen.

 49. Jack Says:

  Ulf, Anni,

  Ni uppvisar både oförstånd vad gäller kvinnors val att ha stringtrosor.

  Förklaringen är enkel och den är inte vad Anni tror själv, att det är för att killar gillar det som hon själv haft det t ex.

  Nej, förklaringen är att kvinnor har det för att de själva gillar att ha det. I samma stund som Anni slutade vilja ha på sig dem bytte hon ju till andra modeller, t ex.

 50. Anni Says:

  @Ulf: haha ja visst är string obekvämt, sömmarna skär i i rectum. Provat? Kanske dags att bejaka din kvinnliga sida ;)? hehe, nej då. Hur gör kvinnor när de vill bejaka sin manliga sida?
  Ja sant. det är en komplimang men jag ”ser” den inte. för den sägs på fel sätt.

  @Penumbra: Jasså? Hur är den motsatta sidan?

 51. Anni Says:

  @Jack: haha näee vet du vad. Jag har det inte för att jag själv gillar det. Skulle du kunna ha string under 24timmar?

  Du som verkar veta vad JAG vill ha på mig kan väll ge mig tips på en garderob då?

 52. Jack Says:

  Anni,

  Men i samma stund som du själv slutade vilja ha string slutade du ju bära dem? Alltså måste det varit din egen vilja som avgjorde, killarna gillade det ju fortfarande, men deras vilja var visst inte orsaken utan det var din egen?

  Och innan du hade string gillade killar string också? Ändå var det din vilja att inte ha string som gjorde att du inte hade det. …Sen ändrade du dig ett tag…

  Verkar matcha väldigt bra med din vilja hurrudu? 🙂

  Klart jag skulle kunna ha string i 24 timmar om jag gillade det.

 53. Anni Says:

  Jack: Jag min uppfattning. Du har din.

  Jag gillar inte string.

 54. Ulf Says:

  @Anni,

  @Ulf: haha ja visst är string obekvämt, sömmarna skär i i rectum. Provat?

  Ja, faktiskt – svensexa… 🙂
  Inte kände jag mig särskilt kvinnlig. Det vara bara obekvämt.

 55. Jack Says:

  Anni,

  ”Jag min uppfattning. ”

  Naturligtvis, och du har också din egen vilja, ditt eget gillande. Och din egen kontroll över vad du har på dig.

  För att förstå detta kan det vara värt att medvetandegöra hur man både kan gilla och ogilla samma sak på samma gång. Summa summarum, den som äger rätten över sin egen kropp och vad de har på sig, som kvinnor i Sverige, och tar på sig ett klädesplagg för egen vilja gör det för att denna trots allt den inte gillar med plagget har ett ännu starkare gillande av plagget.

  När Anni säger att hon verkligen inte gillar string så förstår vi hur pass mycket hon samtidigt verkligen, verkligen gillar string, eftersom det gillandet tar överhand när hon för egen vilja tar på sig kläderna.

  Vad vi också observerar här är att Anni förutom att verkligen, verkligen gilla string (utöver att hon verkligen ogillar det), också verkligen gillar att förneka det, endast det starka ogillandet och skavandet förs fram.

 56. kristina Says:

  Oj vart kom stödet ifrån…läser jag i artikeln följande??????

  ”Laura Dekker föddes ombord på en båt när hennes föräldrar var ute på en sju års långsegling och har i princip vuxit upp ombord på båtar”.

  Så var det med den ”Do it your self” – är du född bakom en sten eller?

 57. Anni Says:

  @Ulf: haha underbart, förstår dig 😀 Lycka till med äktenskapet! Tack för din stöttning!

  @Jack: Lägg ner! Jag verkligen hatar, verkligen hatar att du försöker pracka på mig din personliga ideér. Lämna källa på det du beskriver. Jag känner inte igen mig, tyvärr.
  När Jack säger att andra gillar string så gillar han string så pass mycket att han åtrår det klädesplagget, han bär det dagligen för att han verkligen VERKLIGEN gillar att ha string på sig.

  Jack går runt och tror att när kvinnor säger nej så menar det ja, egentligen. Jag känner mig kränkt. Menar jag nej så är det nej. Menar jag ja så är det ja. Har inte riktigt förstått varför man skall smyga/väva in det man vill i ovissa meningar.

  Se nu här alla hur Jack försöker använda härskartekniker(enbart för att tysta mig och banka in en något som jag inte håller med) och missbruka makt.

 58. Bengt Larsson Says:

  @Ulf: Du skriver att debatten handlade om hennes ålder inte hennes kön. Det beror på att det anses som mindre accepterat att rakt ut skriva att tjejer inte får göra det killar får. Att könet ändå var viktigt, märks på att det inte alls var mycket debatt då Michael Perham och Zachary Sunderland seglade ensamma jorden runt, båda var 16 vid start och 17 vid målgång. Har ni hört talas om dessa två killar ? Troligen inte eftersom folk inte brydde sig så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: