Mygel med skattepengar till feministiskt självförsvar

by

Så berikar man sig inom det genusindustriella komplexe

I Norge beslutade barn- och familjeminister Audun Lysbakken att avsätta en halv miljon norska kronor till självförsvar för kvinnor. Av dessa pengar gick 154.000 kronor till en grupp kallad Jenteforsvaret, som är en underavdelning till Lysbakkens partis eget ungdomsförbund, Sosialistisk Ungdom. Enligt Wikipedia är det en ”revolutionär socialistisk och feministisk organisation”.

Intressant nog säger expeditionschefen Arni Hole i Barne- og likestillingsdepartementet (barn- och jämställdhetsdepartementet) att pengarna inte blev offentligt utlysta. Det var alltså inte en öppen process där vilken grupp som helst kunde söka pengar.

Styrelseledamoten i Jenteforsvaret Liv-Tone Ruud berättar att hon fick ett möte med departementet där de diskuterade hur de skulle söka pengarna och hur de skulle användas. Observera att Jenteforsvaret inte fanns då. På mötet fick de signaler om att Sosialistisk Ungdom nog inte kunde få några pengar på grund av närheten till ministern.

Lite senare bildades föreningen Jenteforsvar som en underavdelning till Sosialistisk Ungdom, och tre dagar senare lämnade de in en ansökan om att få 250.000 kronor för utbildning i feministiskt självförsvar.

Den 23 november fick de pengarna (154.000 kr), med villkoret att de skulle användas före nyår. ”Det blev hektiskt”, säger Liv-Tone Ruud (att hinna göra av med pengarna på fem veckor). De löste problemet genom att ta kostnaderna redan 2011 för kurser som arrangeras 2012. Bland annat har de använt pengarna till att utbilda 30 instruktörer i feministiskt självförsvar. Alla instruktörer råkar vara medlemmar av Sosialistisk Ungdom.

På Liv-Tone Ruuds Facebook-sida finner jag bland annat följande (notera namnet):

Det kan vara lönsamt, det här med feminism. Eller antijämställdism, som jag föredrar att kalla det. Lönsamt för dem som sitter vid köttgrytorna i det genusindustriella komplexet, alltså. För oss andra går det back – det är vi som står för fiolerna.

Läs mer om myglet här. Här kan du läsa om hur kurserna går till. Tack för tipset, J, GenusNytts rapportör i Norge.

För övrigt 1: Den legendariska feministen Helene Bergman skriver idag på Newsmill och totalsågar den svenska feminismen. Hon skriver bland annat att den har förvandlats till en förtryckande maktapparat.

För övrigt 2: Läs här om en man i Uppsala som är framgångsrik på sitt jobb, men vad ingen vet är att han är svårt trakasserad av sin fru och fullständigt nedtryckt och förödmjukad. Tack för tipset, Erik!

För övrigt 3: På frågan ”Finns det en grabbig kultur i partiet?” svarar Alexandra Völker, SSU-ordförande i Stockholms län, så här: ”Ja, det är bara att titta på vilka som syns utåt. Det är som i resten av samhället, vita medelålders män. Vi måste jobba hårdare med det här, det måste verkligen förändras.”. Se här.

43 svar to “Mygel med skattepengar till feministiskt självförsvar”

 1. Musse Pig Says:

  Jag vet inte vad som värst. Att bli kallad grabbig eller gubbig? Tydligen kan båda appliceras på medelålders vita män. Det är ju i båda fallen ett feministiskt skällsord vars negativa klang har cementerats genom flitig användning i media för nedvärdering av män.

 2. Musse Pig Says:

  Tiden är väl mogen att gå direkt på ”medelålders vita män” istället för ”grabb” och ”gubbe”? Det har ju systematiskt laddats med maximal negativ laddning i media.

 3. JD Says:

  Daddy skriver väldigt bra om olika statliga bidrag i feministisk anda.

  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2012/02/42-nya-friska-skattemiljoner-delas-ut-av-diskriminerande-myndighet.html

  Det vore oerhört intressant att någon gång få läsa en avhandling som tar upp hur stor omsättningen är i Sverige då det gäller feministisk verksamhet. Dvs hur mycket genusinriktade yrken och statliga genusstöd omsätter i samhället varje år.

  10, 20 miljarder varje år eller ännu mer???

  Min gissning är att genusinriktade verksamheter omsätter mer pengar än både skola och äldreomsorg gör varje år!

 4. Musse Pig Says:

  ”Medelålders Vita Män” är väl för omständigt att säga när man vill spott ur sig en loska mot patriarkatet. Kanske ”MVM-mässigt ” skulle funka?

 5. Man & Woman United Says:

  För övrigt 3: På frågan ”Finns det en grabbig kultur i partiet” svarar Alexandra Völker, SSU-ordförande i Stockholms län, så här: ”Ja, det är bara att titta på vilka som syns utåt. Det är som i resten av samhället, vita medelålders män. Vi måste jobba hårdare med det här, det måste verkligen förändras.”. Se här.

  Hur visa (S) att de kommer förlora valet 2014 genom att ha dårar som Völker. Det finns inga medelålders män,de har flytt från (S). Problemet för (S) är att det framstår tydligt att partiet inte vill ha tillbaka medelålders män 2014. Fast å andra sidan är medelålders rättigheter eftersätta på fler håll när nya radikalfeministiska partiet Moderaterna; goes scum manifest, och skänker miljoner nu till antijämställdhet.

 6. Musse Pig Says:

  Det är dags att ge den feministiska sjuklövern en kalldusch i demokratins namn. Hitta på ett parti med enda punkt att motarbeta den feministiska masspsykosen så har ni min röst.

 7. Musse Pig Says:

  Ja, jag är dj-gt anti den feministiska masspsykosen och dess understödjare. Varsågod och använd för den som vill framstå i bättre dager själv.

 8. John Berg Says:

  Apropå feministiskt bidragsmygel.

  Artikel 19, Fel att bevilja Feministiskt initiativ etableringsbidrag:
  http://artikel19.blogspot.com/2008/01/fel-att-bevilja-feministiskt-initiativ.html

 9. Hjalmar Says:

  Tänk vad lätt det är för samvetslösa personer att slösa med andras pengar.
  Vem skyddar skattebetalarna från slöseri, korruption och nepotism?

 10. Man & Woman United Says:

  Statsfeminism subventionerar således scum manifestet samtidigt genom utlärning av radikalfeministiskt våld. Statsfeminism Satsar över miljarden på att bekämpa mäns våld mot kvinnor. Det är sannerligen jämställdt. Not!
  Myten om mäns våld mot kvinnor
  http://www.newsmill.se/node/6448

  Varför medvetet sprida denna lögn om mäns våld mot kvinnor. Vem tjänar på det? Tjänstemän och kvinnor som dessutom går fria från ansvar? Statsministern i förhoppning att bli omvald av att locka till sig radikalfeminister? Att använda pr trick och ytlig strategi för redan felaktiga radikalfeministisk lobby verksamhet är dömt att misslyckas. Något som kloka Maria Abrahamsson och Moderatmännen insett dock ej hunsade Mansligan och den friskare delen av (S).

  Tillräckligt många skriker att kjejsaren är naken. Men höger vänster politiker feminister och gammel media samt rättsväsendet tillika överheten håller för öronen. Dom står över folket kontrollerar och åsiktsstyr genom Media Lock samtidigt mata allmänheten med antijämställdism.

  Makten utgår inte från rättvisa,jämlikhet och broderskap då hade det handlat

  # om våld i nära relationer och uppmärksammande av kvinnors våld mot män och barn.

  # Hälften av dessa nya 64 miljoner går till Sveriges förenade Mansjourer http://www.mansjouren.nu

  # Införande av Resningskommissioner likt Norge.

  #Utredning av Göran Lambertz Rättsrapport 2006
  ”Felaktigt dömda”
  Rättsstatensvänner.se om oskyldigt dömda
  Rättssäkerhets Organisationen http://www.rsorg.se

  # reformera Vänsterpartiets Lagstiftningen 2006 som skapar Vårdnadstvister
  som systematiskt diskriminerar fäder som det onda könet.

  Mänskliga rättigheter och rättvisa

  Det är (män och kvinnors) krav värda att demonstrera för imorgon dag.
  Jag går gärna sida vid sida med jämställdhets förespråkare(mansfrågor och kvinnofrågor) som Helene Bergman,Hanna Fridén,Petra Östergren,Rigmor Robert mfl jämställdister;-)

  No lie can live forever. How long,not long. We shall over come.

 11. Man & Woman United Says:

  @ Musse Pigg

  http://www.jämställdhetspartiet.se

 12. Musse Pig Says:

  Tack MWU! Intressant! Länken var lite fel. Ska tydligen vara http://www.jamstalldhetspartiet.se/

 13. Forellen Says:

  ”De fem saker människor ångrar på dödsbädden”

  ”Det vanligaste människor ångrar med sitt liv är enligt Bronnie Ware att de inte vågade leva sitt liv som de ville, utan levde efter andra människors förväntningar. Näst högst på listan, och främst när det gällde män, var att man önskade att man inte jobbat så mycket och så hårt.”

  http://svt.se/2.22620/1.2697504/de_fem_saker_manniskor_angrar_pa_dodsbadden

 14. Sigvard Says:

  Som väl utbildad i kampsporter kan jag säga att det krävs flera års utbildning för att kunna lära sig teknikerna, använda kunskaperna rätt och använda sitt omdöme.

  Risken annars är att man misslyckas med sin teknik, retar upp den andre ”till vansinne” alternativt använder ”mer våld än vad nöden kräver”.

  Petra Östergren höll på med sådan verksamhet förr, var inte kommunicerbar beträffande riskerna – men slutade med tiden självmant.

 15. JD Says:

  100 Miljoner avsatte regeringen för kvinnligt företagande år 2010.
  Bland annat genom att underlätta kommersialisering av produkter.

  Jag vet inte men nog tycker jag att det låter som snedvriden konkurrens mot män som konkurrerar i samma branscher?

 16. Pether Says:

  JD:

  Kvinnor får bidrag för att starta upp en korvkiosk bredvid en redan befintlig sådan, ägd o startad av en man. Deras bidrag ger dem möjlighet att ha lägre priser, och konkurrerar då ut den andra kiosken, så den stänger. När de inte längre får bidrag har de inte råd att fortsätta, så de måste stänga ner.

  Ah, härlig feminism.

 17. L.H Says:

  Feministiskt självförsvar.

  Den man försvarar sig mot kan man inte gilla blir det logiska resonomanget hos unga kvinnor.

  Feminismen är verkligen effektiv för att underminera samhället.

 18. Dan Says:

  OT: Svenska Filminstitutet, som hårdsatsar på kvinnor, har redovisat intressanta resultat i dagarna:
  http://www.voodoofilm.org/nyheter/biobesok-2410.aspx
  Originalrapport: http://www.sfi.se/statistik/

  Saxat:
  ”Likafördelningen mellan kvinnor och män har också ökat. Av de svenska långfilmerna som gick upp på bio hade 30 % kvinnlig regi, 38 procent kvinnlig manusförfattare och 28 procent kvinnlig producent.

  Ser man enbart på de filmer som hade stöd från Svenska filminstitutets konsulenter hade 41 procent kvinnlig regi, 51 procent kvinnlig manusförfattare och 28 procent kvinnlig producent. Filminstitutet har som mål att främja kvinnors filmskapande.”

  — Intressant att sätta dessa siffror relativt fördelningen av antal kvinnliga respektive manliga regissörer, manusförfattare och producenter, samt ”genussatsningarna” med enkönade utbildningar, mentorprogram och liknande.

 19. Forellen Says:

  ”Därför begår män våldsbrott”

  ”Våldet har en roll i maskuliniteten, även vi män som inte använder våld vet det. De flesta män växer upp med att känna atmosfären av våld runtomkring oss, i luften vi andas. Vi vet hela tiden att vi kan använda det och att andra män kan använda det mot oss. Och vi vet att i vissa fall om vi själva använder det skulle det betraktas som legitimt.”

  http://svt.se/2.108068/1.2694608/darfor_begar_man_valdsbrott

  Jag känner inte igen mig.

 20. Janne, Uppsala mansjour Says:

  Lars var en av dem som pratade med Freedrik Reinfeldt när han besökte Uppsala mansjour.
  fredrik blev mycket tagen av berättelsen…

 21. Pether Says:

  Men som feminism förnekade han då självklart förekomsten av det. Kanske Lars själv var den som misshandlat sin kvinna och försöker sona de genom att projicera på sig själv.?

 22. Mörker Says:

  Dags för SSU och SAP att helt enkelt utesluta alla vita gubbar och grabbar. Någon annan lösning på deras upplevda problem finns inte, förutom internering i läger förstås. Undrar vilket det blir.

 23. PO Says:

  Janne, Uppsala mansjour säger 02 februari 2012 kl. 15:05: ”Lars var en av dem som pratade med Freedrik Reinfeldt när han besökte Uppsala mansjour. fredrik blev mycket tagen av berättelsen…”

  Janne, lite mer livserfarenhet vore på sin plats om du ska hjälpa människor som råkat illa ut. 🙂 Det är ingen lekstuga det här. Fredrik Reinfeldt är som alla framgångsrika politiker en duktig skådespelare.

  Fredrik Reinfeldt besökte samma dag NCK där Gun Heimer arbetar. Värre lär det inte kunna bli.

  http://www.nck.uu.se/NCK_press/Reportage/Fredrik_Reinfeldt_besokte_NCK/

 24. Ulf Says:

  Den kvinnliga ordföranden i SSU Sthlm menar att det är bara att titta vilka som syns utåt.

  Låt oss titta på det. Att SSU har en kvinna som ordförande vet vi redan.

  SSUs förbundsledning består av 7 tjejer och 5 killar (ordf är dock en kille). Som ombudsmän har SSU två tjejer och en kille. 1:a ombudsman är en tjej.

  Sedan kan man titta på de olika orternas ledning där:

  Botkyrka: 6 tjejer, 2 killar
  Danderyd: står bara vem som är ordf: en tjej
  Ekerö: hänvisar till regionombudsmannen, en kille
  Haninge: hänvisar till ordf: en tjej
  Järfälla: 2 tjejer, 2 killar (ordf)
  Lidingö: hänvisar till regionombudsman, en tjej
  Nacka: på bilden är det 6 tjejer och 2 killar (namngivna: 3 tjejer, 1 kille)
  Norrtälje: 2 tjejer, 2 killar (ordf)
  Nykvarn: hänvisar till regionombudsman, en tjej
  Nynäshamn: 2 tjejer, 1 kille
  Salem: hänvisar till regionombudsman, en tjej
  Sigtuna: 4 killar, 0 tjejer (aha!!!!)
  Sollentuna: 4 tjejer, 1 kille
  Solna: 4 killar, 0 tjejer
  Sundbyberg: 3 tjejer, 0 killar
  Södertälje: 2 tjejer, 3 killar (ordf)
  Tyresö: 3 tjejer, 0 killar
  Täby: 3 tjejer, 2 killar
  Upplands Väsby: 3 tjejer, 1 kille
  Upplands Bro: 1 tjej, 3 killar
  Vallentuna: 1 tjej, 4 killar
  Vaxholm: hänvisar till regionombudsman: en tjej
  Värmdö: 3 tjejer, 1 kille (ordf)
  Österåker: hänvisar till regionombudsman: en tjej
  Huddinge: 2 tjejer, 1 kille

  Så, av 25 lokaldistrikt, kan vi se att:

  6 stycken har manlig ordförande
  13 har kvinnlig ordf
  1 hänvisar till den manliga regionombudsmannen
  5 hänvisar till den kvinnliga regionombudsmannen
  10 (minst) har kvinnlig övervikt
  4 (minst) har manlig övervikt

  Völker måste ha tittat på något annat sätt.

 25. Mörker Says:

  Forellen

  Jag tycker att det ligger något i beskrivningen, men det kausala sambandet har han önskat fram. Män begår inte våldsbrott för att de växer upp i en atmosfär av våld.

  Däremot signalerar samhället att våld mot män är ok, och även andra former av övergrepp mot män är godkända av samhället: psykiska, sexuella, rättsliga. I Sverige har detta blivit extra tydligt då det är formaliserat i könslagar och uttalat diskriminerande praxis för polis och åklagare.

  Därmed lever alla män mer eller mindre med vetskapen om att de inte skyddas av samhället. Det skapar en mentalitet där man tar till olika strategier för att försvara sig. En av dessa är våld. Det mesta våldet är dock lagligt och sanktionerat av samhället eller av diverse revolutionära ideologier. Det är ”fint” våld som kan finansieras med skattemedel. Det våldet används även för att upprätthålla hierarkier.

  Men majoriteten av det ”ofina” våldet tolereras av samhället. I alla fall så länge offren är män. Män begår alltså våldsbrott därför att de har dåligt eller inget annat skydd från samhället. Ju mer utsatta de är, desto mindre skydd kan de förvänta sig. En del män lever så pass skyddat att de aldrig uppfattar hur skör deras ställning är. Andra upptäcker det och försöker då försvara sin hierarkiska position (sitt liv) med strategier, där våld ingår som en, eller går under och förlorar sina livsbetingelser.

  Statsfeminismen konstruerar ett samhälle som ska vara helt otryggt för alla män. Det blir ett samhälle där fler ser sig nödgade att försvara sig själva, där våld är sista utvägen. Vi får ett våldsammare samhälle som därmed är otryggt för alla.

  De som konstruerar detta samhälle är 40- och 50-talister. De har själva levt helt trygga och skyddade liv, och har därför ingen förståelse för hur nedbrytande det är att leva i ett otryggt samhälle. Därför kan de förstöra samhället och samtidigt skylla allt på de som faller offer för denna samhälls-avveckling.

 26. Hugo Says:

  @Ulf: Bra kollat! Det visar återigen att det är ”100 % jämställdhet” som är den övergripande målsättningen.

 27. Anders Senior Says:

  http://www.jamstalldhetspartiet.se/

  Snälla, utveckla sidan!
  Presentera er, ni som ligger bakom den!
  Får jag bara ett seriöst namn och en vettig programförklaring har ni min röst direkt!

 28. barfota Says:

  OT:
  Måste ses!
  Debatt SVT 1 i kväll kl 22:00 – 22:45

  ”… Dessutom debatt om vårdnadstvister. Den förälder som saboterar mest belönas med vårdnaden, menar Hanne Kjöller, ledarskribent på DN. Hon möter bland andra Angela Beausang, Riksorganisationen för kvinnojourer i Sverige (Roks). ”

 29. Shastra Says:

  Självförsvar är väl bra? Jag förstår bara inte vad poängen är med att kalla självförsvar ”feministiskt” om inte avsikten är att uppmuntra till hat mellan könen. Varför inte bara kalla det ”självförsvar” punkt slut?

  Visst är män överrepresenterade vad gäller våldsbrott, men det gäller även andra grupper som är baserade på t.ex. etnisk härstamning, politisk åskådning, fritidsintressen, eller psykisk hälsa. Ska vi därför starta utbildningar som lär ut speciellt ariskt, eller demokratiskt, eller fotbollsagnostiskt, eller mentalt friskt självförsvar? Så vi kan demonisera alla de där hotfulla typerna som hamnar utanför den egna gruppen, precis som feministerna nu gör gentemot män.

 30. lassemaja Says:

  Majoriteten av män lever med rädslan att bli oskyldigt dömda av samhället och vidtar egna åtgärder för att kompensera den bristande rättssäkerheten. Alla män lever med rädslan att bli oskyldigt dömda av allmänheten. Detta är ett enormt samhällsproblem som feminismen är skyldig till.

  Samhället måste se allvarligt på kvinnans psykiska terror mot mannen. Lagstiftning mot maktmissbruk genom gemensamma barn och tyrranisering genom otrohet måste göras olagligt.

 31. Lars I Says:

  Ulf,
  bra faktagräv ! Har du skickat henne materialet med krav på förklaring till hennes lögn ?
  Det är just dessa slentrianmässiga lögner som stör mig nåt oerhört, vare sig det kommer från osnutna SSU aktivister eller från officiella regeringskällor. Uppenbarligen anser man lögnerna så ofarliga att de kan upprepas i oändlighet eftersom något så sällsynt som opposition enkelt kan vändas mot opponenten som aggresiv antifeminism. I sann svensk genusanda.

 32. Joakim Says:

  För övrigt 3: Ändå en ganska positiv nyhet. Äntligen någon som byter ut ”gubbig” mot ”grabbig”!

 33. Rickard Says:

  Bra att ni bara fokuserar på att attackera socialdemokraternas feministiska förbund, det stärker bara dom andras, Fredrik Reinfeldt är säkert väldigt tacksam.

 34. lassemaja Says:

  ”Stening till döds är straffet för äktenskapsbrott, punkt slut. Ja, det anses barbariskt av moderna, sekulära människor, men vi muslimer tar giftermål på fullt allvar; äktenskapsbrott straffas seriöst.”

  Jag tycker det är mäkligt att Sverige tror sig veta bättre än övriga världen. Hur kan nio miljoner insnöade människor ha blivit så här förtryckta.

 35. Ulf Says:

  @Rickard,

  Bra att ni bara fokuserar på att attackera socialdemokraternas feministiska förbund, det stärker bara dom andras,

  Bring them on! säger jag bara. Säger de dumma saker så är de värda kritik. Jag har ingen särskild anledning att hacka på SSU, men nu var det de som sade saker som inte verkar stämma.

  (Det är väl ingen hemlighet att jag orienterar mig till höger – det har framkommit i tidigare diskussioner, men det är inte bra för Sverige om S rasar ihop. Det behövs ett starkt oppositionsparti, och S har i alla fall en tradition av att vara ansvarsfulla och pragmatiska. Om de dessutom lyckas hitta fram till en modern och relevant politik skall jag ta mig en ordentlig titt på den. Jag var socialdemokrat en gång i tiden – t.o.m. medlem i SSU, och har gått deras kurser och haft förtroendeuppdrag. Första gången jag röstade höger kändes det som ett svek, och flera i min omgivning såg det som tillfällig sinnesförvirring.)

 36. Den nya Vetenskapen för Mansfrågor Del 1 – Kritik från Feministiska Mansforskare « Aktivarum Says:

  […] finns en tydlig politisk dimension där såväl Men´s studies som Women´s studies har en vänstervridning. ”There is also a political dimension to the split. “I’d like to get away from this […]

 37. Gronberg.info Says:

  @Musse pigg:
  Jämställdhetspartiet borde iaf börja med att stava rätt på sin sida 😀

 38. Musse Pig Says:

  Ja, jag såg det. De bör de fixa asap.

 39. Musse Pig Says:

  ”det”…….

 40. Stina Says:

  Musse Pig säger 02 februari 2012 kl. 10:45: ”Musse Pig säger: ”Jag vet inte vad som värst. Att bli kallad grabbig eller gubbig?”

  Musse, den som gör sådana uttalanden beskriver mest sin egen åldersparanoia eller genusosäkerhet.

  Svara bara: Jag tycker om dig , också. 😉

 41. JenWalker Says:

  Reblogged this on Prataomdom.

 42. Anonym kille i SSU Says:

  Det här känner jag igen. En ung tjej som avgudar en alfahanne inom samma parti. Alfahannen kan glida runt och se viktig ut på bilder etc och låter sig tuppa omkring bland hönor som gillar honom okritiskt. Detta fenomen är tydligt inom SSU också. Massa unga feminsittjejer som fjäskar och höjer upp en man som står högre än dom i partiet. Det är inte den mannen dom vill kvotera bort utan alla andra män som står under dom själva.

 43. Feministisk mygel tvingar minister att avgå « GenusNytt Says:

  […] bloggade nyligen om att den norska barn- och jämställdhetsministern Audun Lysbakken (nedan) har avslöjats […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: