Forskare: Kvotering ska kompensera kvinnors låga tävlingsvilja

by

Kvinnor kämpar bara om de curlas

Det här är något i hästväg. Två forskare har kommit fram till att kvotering/positiv särbehandling är bra för kvinnor – utan att tänka på om det är bra för män. Särskilt bra för kvinnor är det när de gynnas riktigt mycket av särbehandlingen, har forskarna kommit fram till. Ja, det är sant.

De som genomfört studien är Matthias Sutter, gästprofessor på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet (se ovan), och Loukas Balafoutas vid universitetet i Innsbruck. Deras utgångspunkt är denna (och här citerar jag Matthias Sutter):

Det finns omfattande belägg för att kvinnor är mindre benägna än män att välja konkurrens, om de kan undvika den. Detta faktum bidrar till sämre befordringsmöjligheter för kvinnor och lägre löner.

Hoppsan-hoppsan! Där rök plötsligt hela trovärdigheten (om det funnits någon) för feminismens kanske allra viktigaste tes, att kvinnor är lönediskriminerade och stoppas i karriären av ett så kallat glastak. Det var intressant – undrar om gammelmedia kommer att ta upp saken? Nu kommer vi väl aldrig mer att höra något prat om lönediskriminering och glastak, antar jag…

Matthias Sutter berättar sedan att syftet med studien var att undersöka om kvotering kan minska eller till och med eliminera skillnaden mellan könen beträffande tävlingsvilja.

Forskarna lät ett antal försökspersoner, lika många kvinnor som män, genomföra en sifferövning på tid. Som en tävling. Jag citerar ett pressmeddelande om saken från forskarna:

Resultatet var tydligt. Utan någon form av påverkan var antalet kvinnor som ville tävla bara hälften så stort som antalet män. Med tre av de fyra kvoteringsmetoderna visade kvinnorna betydligt högre större vilja att delta. Effekten var särskilt stor när kvinnorna var starkt gynnade.

Kvinnor är alltså inte särskilt benägna att tävla och kämpa i sitt naturliga tillstånd. De måste curlas för att komma igång med sitt kämpande. Män kämpar från början.

Vilket sprängstoff i jämställdhetsdebatten!

Forskarna konstaterar vidare att männens tävlingsvilja inte påverkades av att kvinnorna åtnjöt positiv särbehandling. Inte heller påverkades samarbetsklimatet negativt. Därför, kan man läsa mellan raderna i forskarnas pressinformation, är positiv särbehandling av kvinnor en utmärkt åtgärd.

Jag är helt tagen. Forskarna säger ingenting om rättvisan i det hela. Män utsätts ju för mansdiskriminering om kvinnor åtnjuter positiv särbehandling. Även om männen är så stoiska, generösa och självuppoffrande (ridderliga?) att de inte upprörs över kvinnocurling så är det ju inte rättvist!

Så här presenteras forskningen av forskarna själva och av Aftonbladet. Helt och hållet inriktat på kvinnornas nytta och behov:

.

Man skakar på huvudet. Det är uppenbart att vi lever i Sverige i nådens år 2012.

Läs mer här, här och här. Tack för tipset, Nils, Ninni, Johan, Sara och Ann-Mari Maukonen på Ann-Mari’s blogg!

För övrigt 1: Västerbottens Folkblad skriver på ledarplats, om socialdemokraterna: ”Särskilt mycket öppenhet blev det inte i går efter den mycket korta presskonferensen. Svaren får vänta tills i dag, och det vore bra om ryktet att Sven-Eric Österberg ska företräda partiet i riksdagsdebatterna kunde dementeras. Ett feministiskt parti kan inte bara företrädas av vita, medelålders män”. Det är som vi vet ett rejält minus i karriären att vara man idag.

För övrigt 2: Ganska märklig är nedanstående uttalande, från dagens Göteborgs-Posten.

Kommentar: Ser man historiskt till rättsväsendets framväxt så stämmer det att män har lagt grunden för det – vilket inte med automatik innebär att det är dåligt. Men att kvinnor och barn inte har beaktats finns det ingen grund för att påstå. Sanningen är ju tvärtom att kvinnor gynnas framför män av rättssystemet. Tack för tipset, Henrik.

För övrigt 3: Nu ställs krav på att männen ska maka på sig, träda tillbaka, kliva åt sidan, i vänsterpartiet. Se nedan eller läs här. Tack för tipset, Johan och Jerry!

Annonser

73 svar to “Forskare: Kvotering ska kompensera kvinnors låga tävlingsvilja”

 1. Thomas Says:

  I TT-telegrammet påstås att ”Kvotering främjar kvinnorna utan att påverka effektiviteten på arbetsplatsen”. Hoppsan! Det blev alltså ingen ökad effektivitet, trots att kvinnor jämt och ständigt påstås tillföra egenskaper som män saknar.

 2. PO Says:

  Det där problemet är lätt att lösa.

  T ex i en löpartävling får kvinnorna starta långt före männen. I höjdhopp får kvinnorna stå på en liten kulle framför ribban. Jobbar de som brandsoldat får de bli chef, sitta kvar i bilen och dirigera…

  Äh, jag glömde.. det är ju redan gjort.

 3. Info Says:

  SKA FAMILJELIVET SOCIALT KONSTRUERAS?

  Vad säger ni: ska familjelivet socialt konstrueras?

  Ja, i varje fall enligt Sjupartiets mening:

  ”KÄRNFAMILJEN. Det är politikernas ansvar att ´förändra framåt´ när det kommer till hur svenska barnfamiljer väljer att spendera tiden med sina barn. Det meddelade Vänsterpartiets Vivianne Johansson under en debatt i riksdagen och fick medhåll av Moderaternas Gunilla Nordgren. Ensam i opposition var Sverigedemokraternas Erik Almqvist, som kritiserade samsynen mellan de sju kulturmarxistiska partierna.

  Det var under en debatt om tvångskvotering av bidraget till barnfamiljer, den så kallade ´individualiserade föräldraförsäkringen´, som riksdagsledamoten Vivianne Johansson (V) klargjorde att politikerna har ett ´ansvar´ för att reformera den svenska kärnfamiljen.

  – Från samhällets sida har vi ju ett ansvar för att förändra, inte bara förvalta, utan vi vill naturligtvis gå framåt också, sade hon i en debatt i riksdagen i mitten av januari. Sverigedemokraternas Erik Almqvist höll inte med.

  – Vadå ‘ansvar’ att ‘förändra framåt’? Vem har gett Vivianne Johansson ansvar att ha synpunkter på hur andra familjer väljer att spendera tid med varandra? Vem har gett henne i uppdrag att förändra hur de spenderar sin tid eller att förhindra dem från att göra som de vill? Och på vilket sätt skulle det vara ‘framåt’?

  Erik Almqvist påpekade också att det numera är Sverigedemokraterna mot de sju övriga partierna” också´när det gäller synen på den svenska familjen. Någon familjevänlig borgerlighet finns helt enkelt inte längre.

  – Skillnaden mellan Vänsterpartiet och Moderaterna kan mätas i grader eller rättare sagt i dagar i det här fallet, sade Erik Almqvist och syftade på att skillnaden i de båda partiernas positiva inställning till tvångskvotering bara utgörs av hur många dagar man anser att staten ska kvotera.

  – Hur blev det så här? Det hade varit otänkbart för bara 10 eller 15 år sedan, bland den dåvarande borgerliga oppositionen, sade Erik Almqvist och fortsatte:

  – När Vivianne Johansson (V) talar om det här så beskriver hon det som ´framsteg, och när du [Gunilla Nordgren (M)] talar om det så beskriver du det med samma ord. Du använder ordet ´framgång´ i talarstolen.”

  (Källa: Fria Tider 3/2 2012.)

 4. Hugo Says:

  Varje kvinna borde ha rätt till en personlig assistent som kompenserar dessa brister.

 5. Ulf Says:

  Tidigare (orkar inte gräva just nu) diskuterade vi hur kvinnors ovilja att tävla påverkade utgången på högskoleprovet. Iden var att det var mer stressande än det vanliga skolarbetet, där tjejerna i lugn och ro fick bevisa hur mycket bättre de är än killarna.

  En amerikansk forskningsrapport länkades, som experimentellt visade att kvinnor mycket riktigt blev sämre när de fick tävla mot män, medan män presterar bättre om de får tävla mot kvinnor.

  Om kvotering infördes, så kvinnor starkt gynnades, höjde de sin prestation. Samtidigt presterade männen sämre, sannolikt eftersom det gjorts klart för dem att oavsett vad de gjorde, skulle de inte vinna.

  Det verkar dessa forskare ha missat. Inte nog med att kvotering är bra för kvinnorna; det är bevisligen dåligt för männen. Extra jämställt alltså.

 6. ninnitokan Says:

  För det första:
  En diskriminering som den är endast aktuell om man visar på tydliga och nödvändiga positiva effekter. Ingen effekt=absolut inte okej.

  för det andra:
  Även om männen är så stoiska, generösa och självuppoffrande (ridderliga?) att de inte upprörs över kvinnocurling så är det ju inte rättvist!
  Hur länge varar den ridderligheten? Går den att översätta från en ”kontrollerad miljö” till när det handlar om att individer blir omkörda av kvinnor i kvinno-special-filen i studier&arbetslivet? Knappast!
  Tillslut får männen som diskrimineras nog och då får vi en negativ effekt. Män må vara stoiska, men de är inte idioter. Är ”man” tillräckligt mycket minus i Sverige försvinner vår manliga kompetens till utlandet. Har vi råd med det?

 7. Hugo Says:

  En kommentator till AB-artikeln påpekar att Vänsterpartiets partistyrelse består av 21 kvinnor och 12 män.

  De behöver alltså bara göra sig av med 12 gubbar för att det ska bli jämställt. Inte oöverstigligt, även om de som ska göra det kanske kan behöva en del statlig betald uppmuntran.

 8. Kalle K Says:

  Det var väl ingen som tvingade V att välja Sjöstedt!?!?

 9. M Elofsson Says:

  För övrigt 2: http://blog.sexualpolitik.se/2007/05/09/bisarrt-resonemang-att-leijonhufvud-inte-langre-haller-sig-till-juridiken-har-vi-vetat-lange/ Inte särskilt märkligt med tanke på hennes åsikter. Feminismen och Madeleine är sadistisk med mål att förpesta mäns tillvaro. De har lyckats.

 10. Jämställdhetsfeministern Says:

  Det spelar ingen roll om kvinnor kämpar och tävlar eller inte. Kvinnor ska ha minst 50% av all framgång och alla ledande positioner i alla fall. Om inte kvinnor kämpar och är lika tävlingsinriktade som män, då är det för övrigt patriarkatets och de osynliga strukturernas fel.

 11. JHJ Says:

  ninnitokan har en poäng:

  Det är ok med politiskt korrekt diskriminering i sammanhang som inte betyder något – en fejkad tävling, exempelvis. Bara skoj, eftersom det är extra roligt att sätta kvotmiffona på plats då. Men när det omsätts i det riktiga livet kan ni lugnt utgå ifrån att det blir missnöje. Med därtill hörande prestation.

 12. Joakim Says:

  Hela idén med kvotering är enbart absurd. Hur ska kvinnor någonsin lära sig att ta mer plats och slå sig fram i ”gubbväldet”? Hur ska de kvinnor som faktiskt tar för sig kunna tas på allvar? Det är ju som att förvänta sig att en stureplansunge ska börja tjäna egna pengar. Finns det ett patriarkat så letar man efter var man ska sticka hål, och då handlar det om att hitta bevis. Att filosofera om ”osynliga strukturer” är ALDRIG okej i något sammanhang, utan påminner mest om nazister som pratar om ”den judiska finanskrisen”.

 13. Joakim Says:

  För övrigt 1: Ytterligare ett exempel på att S är ett parti för kvinnor och inte för jämställdheten.

  För övrigt 3: Jag blir oerhört äcklad av när Jonas Sjöstedt säger åt andra män vad de ska göra. Rossana Dinamarca var den enda rättmätiga kandidaten. Att Ulla Andersson var med och kandiderade mot Dinamarca var för övrigt både rasistiskt och åldersförtryckande.

 14. IDe Says:

  Det råder oro över att vänstern börjar röra på sig. Det långsiktigt mest genialiska man kunde komma på var att lura på vänstern feministiska fotbojor. Vänstern har nästan alltid bestått av en samling av obildade arbetare som utnyttjats av ett fåtal (kvasi-)intellektuellt oärliga eller andra icke-arbetande karriärister. Det kan till och med gå så långt som att fackföreningar och partier öppet kontrolleras av maffian i vissa länder. Kulmen av detta var det gamla Sovjet-styret: kapitalets brott mot konkurrenslagen + en lättköpt imperialism.

  Varje gång vänstern hyllar feminismen hyllar den ju högern. Den vet inte längre hur den ska med hedern i behåll skaka av sig detta epitet.

  Feminismens värsta mardröm är att vänstern vaknar upp. Kuppen mot Juholt tror folk kommer från högern. Visst, men VIA feminismen. Det är få som vågar säga ut vad de ändå anar. Som om FI har kuppat hela riksdagen. Och det är för kusligt… så hellre: ”see no evil, hear no evil…”

  Den anti-feministiska nyliberalens största paradox idag är: för att bli av med feminismen måste han rädda vänstern.

  Feminism är dagens tredje makt. Men dess politiska identitet är antingen ”höger” eller ”vänster”. När dess kärna nu har blottats behöver folk inte längre fråga efter dess politiska essens (vad den alltid har varit). Med högern har den ju ingen konflikt men med vänstern har den redan inlett sitt krig. Att lämna krigsfältet, bilda ett nytt parti, etc. innebär säker död. Så mycket skada som möjligt åt vänstern inifrån, så mycket som möjligt kommer feministen ha hunnit med sitt projekt: kvinnokapitalmakt (Dinamarcas egentliga mål)

 15. michael Says:

  Den svenska skolan visar att forskarnas slutsattser är fel

 16. Gonzo Says:

  VARNING för mansfälla

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article14315829.ab

  Tv4 har en unken manssyn (och även kvinnosyn).

  Män, muskler, steorider och bästa sändningstid.

  Hur påverkar detta oss män och då framför allt alla yngre män?

 17. Pether Says:

 18. Me Says:

  Hur ska Sveriges särbehandlade kvinnor klara konkurrensen mot alla hungriga manliga kineser som kommer storma den globala marknaden? Dom kommer bli totalt överkörda och det kommer Sverige som land också. Man har inte råd att fokusera enbart på kvinnor och invandrare och samtidigt trycka ner svenska män.

  I global konkurrens är det absolut viktigaste att satsa på svenska män och inte på vad som är mest pk. Jämställdheten och snällheten blir västvärldens fall.

  Allt i samhället är mer jämställt än någonsin. Inom vilka områden har vi sett en tydlig förbättring? Det mesta har enligt mig blivit sämre. Polis, rättsväsendet, journalistiken och politiken har ju enbart blivit sämre av jämställdheten. Gruppdynamiken som uppstår vid 50/50 fördelning är uppenbarligen inte den bästa och mest effektiva. Allt blir bara en grå sörja av skit.

  Det är uppenbart är ju fler kvinnor inom rättsväsendet ju fler domar baserade på känslor istället för blind logisk rättvisa. Kvinnor och män är bra på olika saker. Män bör sköta allt där logik är viktigast och där det är livsfarligt att börja blanda in känslor. Kvinnor borde utkvoteras från en del yrken på samma sätt som män blir utkvoterade från yrken som har med barn att göra t.ex.

 19. Orwell Says:

  Om jag tolkar detta korrekt så innebär det att män som saknar ”tävlingsinstinkt”, eller som drivs av andra krafter än det egna egot, kan räkna med arbetslöshet och utanförskap. Män är per definition starka, tävlingsinriktade och högpresterande. Kvinnor är tvärt om, och ska därför curlas. Är det slutsatsen? Man kan fråga sig vilket statistiskt underlag forskarna använder sig av.

  Det är känt att testosteronhalten påverkar riskbenägenheten. Män med svagare testosteronproduktion kan alltså räkna sig själva som fullkomligt värdelösa. Är det en korrekt slutsats, eller är jag bara överdrivet raljerande…?

 20. aristo Says:

  @ IDe.
  Ursäkta en politiskt något naiv människa, som i de flesta frågor tenderar att dra åt höger, men jag får inte riktigt ihop din vänsteridentitet med motstånd mot feminismen.

  Har jag förstått din samhällsanalys rätt och att vad du försöker säga, ungefär är det här:
  Feminismens segertåg över världen har gjort kvinnor till en alltmer välutbildad och priviligerad klass i samhället som tillskansat sig ohälsosamt mycket makt och kapital medan män fortfarande kämpar och sliter på samhällets botten på riskfyllda, underbetalda arbeten. Men istället för att kämpa för samhällets alla olycksbarn har vänstern kidnappats av feminismen och enbart riktat in sig på kvinnor (med bl.a. den bisarra konsekvensen att vänstern idag kämpar för att kvotera in rika borgarbrackor på feta styrelseuppdrag). Borgerligheten hakar på eftersom man förstått feminism desarmerar vänstern och att kvinnor aldrig kommer att utgöra något verkligt hot mot dem. Sida vid sida kämpar alltså feministerna och kapitalet för att hålla tillbaka det förtryckta proletariatet som till priset av allt sämre hälsa och kortare liv sliter ihop till de besuttnas fest. Staten(=feminister) och kapitalet sitter fortfarande i samma båt, precis som på 70-talet och hetsar med piskan…

  För att bekämpa feminismen i grunden måste vänstern alltså förmås (med nyliberalers hjälp?) att göra upp med detta skamliga svek mot sina ursprungliga värdegrunder och återgå till den sanna kampen för socialism.
  Hur ska detta gå till?

 21. Magnus Says:

  Ju fler karriärmöjligheter som av män upplevs begränsade, desto fler män kommer att utveckla sina talanger inom speciellt manliga områden – våld, slagsmål, och kriminalitet. Detta i syfte att skaffa sig makt, status och förmögenhet. Män vet att det är egenskaper som attraherar kvinnor. I takt med att de legala metoderna att uppnå dessa egenskaper av män upplevs begränsade kommer de i ökande omfattning att använda sig av illegala metoder. Kanske är det sådana effekter vi till en del ser i våra invandrartäta utanförskapsområden där män har extra stora svårigheter att försörja sina familjer med lagliga metoder eller att bygga upp en för kvinnor attraktiv socioekonomisk position för de män som ännu inte bildat familj.

  Det kan på sikt visa sig vara farligt att diskriminera män.

 22. Orwell Says:

  @Magnus

  Jag är inne på precis samma linje – både i kommentarsfälten här på GN och på andra håll i cyberspace. Tyvärr är din slutsats helt korrekt.

 23. Orwell Says:

  @michael

  Hur menar du? Flickor curlas som bekant grovt i den svenska skolan. Och de är också, med den svenska skolans mått, framgångsrika. Precis som forskarna hävdar m a o.

  Baksidan är männens bristande motivation och självkänsla. Men det var nog inte viktigt när man sökte bidragspengar för sin köpta forskning.Det var kanske det du syftade på förresten? Att män och pojkar visst påverkas negativt av statsfeminismens curlande av kvinnor och förakt mot män.

 24. Paraplydrinken Says:

  Klart kvinnor ska curlas. Då kommer de att göra jobbet, så jag slipper. 🙂

 25. michael Says:

  Orwell.
  Ja.

 26. Zenec Says:

  Vilket västland är minst feministiskt? Hur är Australien, Kanada och Sydafrika? Jag vill inte vara kvar här.

 27. GG Says:

  Åtminstone *en* man som behövs fortfarande:

  http://www.sydsvenskan.se/danmark/article1605857/Spermacykel-ilar-genom-trafiken.html

 28. Rickard Says:

  Är nog dags för Matthias Sutter blir utkvoterad.

  Att kvotera betyder att de män som redan har svårast att konkurrera blir ersatt av en kvinnor som är än mindre konkurrenskraftiga, kompenta och har mindre vilja än dessa.

  Kanske dags att kvotera in män i kvoteringen, så att minst 50% av alla som blir kvoterade är män? Höjden av jämställdhet!

 29. Maka på er själva Says:

  Män som förespråkar att andra män ska maka på sig ska själva maka på sig. Annars är det ingen trovärdighet i orden.

 30. P Says:

  Det måste vara så: De framgångsrika männen har egoistiska skäl att vara feminister. Inte bara för att de omedelbart belönas av kvinnor utan också för att de mindre framgångsrika männen blir så nedtryckta att de är ointressanta för de flesta kvinnor. Det blir en liten klick alfahannar kvar som alla kvinnor slåss om. Vi är tillbaka på stenåldern. Observera att ett sådant samhälle egentligen inte gynnar kvinnorna utan bara alfahannen. Det nya patriarkatet.

 31. IDe Says:

  @ Argus

  Ställ Dinamarca mot väggen med frågan: vad väljer du? Kön eller klass?

  Jag är inte någon talare för något proletariat.

  Jag respekterar en som är ärlig i sitt vidriga uppsåt mer än en fähund som ger sken av att vara den heligaste. När man som alla har gjort sätter lögnen i ett system så finns det ingen återvändo. Det går inte skilja regel från undantag och därför inte lögn från sanning. Systemet blir självgående och gräver bort hela samhällsarkitekturen.

  Vad vi upplever är kanske början på människosläktets slut.

  Ekonomi är i och för sig alltings grund. Men den är också inflätad med allt annat mellan himmel och jord. Det måste till lika mycket psykologi och annat för att förklara t.ex. Assange-fallet.

  Ekonomi = en omflyttningsprocess. För att undanröja allt hinder behövs ”nyspråk”. Man anställer ideologer. De kommer att anklaga dig för att vara ”freudian”, ”kollektivist” etc. varje gång du försöker avslöja nyspråket. Med hjälp av några fattiga hantlangare bedövas allt intellekt med infantilanalys som ersätter djupanalys; t.ex. Alliansen (m + c + fp + kd) efterapar FI.

  Man missar att det som sker över hela Europa avspeglar och avspeglas av vad som sker inrikes (mikro och makro).

  En gång klistrade jag in någons kommentar i Aftonbladet ( i anknytning till allt detta). Den kom aldrig med (långa texter bortfiltreras kanske här?). Det ligger mycket i vad han säger, även om hans analys inte ÄR fullständig. Det har ju kommit till en ytterligare samhällsfaktor som även skärpta analytiker verkar missa: feminism. Frågan är alltså: vem tjänar på ett oroligt Sverige?

  Här är hans kommentar (uppdelad i två delar):

  ”Euron är, och har alltid varit, ett nyliberalt projekt för Tyskland, och senare Frankrike, att kunna sälja sina varor och tjänster på en fri marknad. Nordeuropa har i princip kunnat skapa välmående samhällen på bekostnad av Sydeuropa.

  Det som har gjorts är att regleringar, tullar, skatter, subventioner, avgifter osv. som tidigare syftade till att jämna ut spelplanen mellan de olika länderna och aktörerna i Europa har avskaffats i.o.m Europrojektet, vilket har lett till att Tyskland och Frankrike, men också, exempelvis, Finland och Nederländerna, har kunnat översvämma de sydeuropeiska marknaderna med billiga, massproducerade varor som slagit ut det lokala näringslivet och lett till en avindustrialisering utav Södra Europa.

  Tyskland och Frankrike har efter detta använt sina storbanker till att bevilja lån till, exempelvis, grekiska banker, som i sin tur lånat ut pengar till det grekiska folket så att de skall kunna köpa och konsumera dessa importerade produkter. Det är som en ond cirkel och en negativ spiral, och man ser själv hur ohållbar denna situation blir i det långa loppet, där Sydeuropa i princip används som satellitstater och nykolonier utav Nordeuropa, vilket också är anledningen till att Merkel och Sarkozy är så måna om att hålla Euron intakt; deras respektive länders ekonomiska framgång och deras inhemska industrier är beroende utav de Sydeuropeiska marknaderna.

  Det ser vi resultatet utav idag, Grekland, Portugal och Spanien förlitar sig nästan exklusivt på turism och byggsektorn för att få ekonomin att ånga på, och sedan krisen påbörjades så har byggsektorn i princip stått stilla och turistnäringen är som bekant en väldigt oförlitlig och rörlig bransch. Det är en ohållbar situation när dessa länder inte producerar någonting och inte exporterar någonting, förutom råvaror och materiel för att sedan importera de färdiga produkterna istället för att tillverka dem på plats, vilket de inte har möjlighet att göra just pga. Euron.

  Euron är m.a.o ett perfekt exempel på varför en fri marknad och frihandel är bra i teorin, men ett katastrofalt misslyckande i praktiken.”

 32. IDe Says:

  Så fortsätter han:

  ”Vad eurozonens etablissemang och de nyliberala ekonomer och politiker som bär ansvaret för de europeiska ländernas ekonomiska politik inte inser är att alla dessa krav på att Sydeuropa skall avreglera sina ekonomier, privatisera gemensamma tillgångar, sänka skatten för de rika, förstöra socialförsäkringarna för medel- och arbetarklassen, dumpa lönerna i ekonomin, krossa fackföreningarna, luckra upp arbetsrätten och avskaffa arbetsmarknadslagstiftningar endast kommer att leda till minskad köpkraft och konsumtionsvilja, vilket i sin tur leder till minskade intäkter till näringslivet, vilket leder till att företagen stramar åt och skär ned genom att pressa ner löner/avskeda anställda, vilket leder till ännu mindre konsumtion då varken de anställda eller de arbetslösa konsumerar; de arbetslösa pga. fattigdom och social orättvisa, de anställda pga. otrygghet, osäkerhet, låga löner och rädsla för sjukdom och arbetslöshet.

  Vill man få igång Sydeuropas ekonomier krävs det en kontrollerad avveckling av eurozonen där man ersätter frihandel med rättvis handel som utgångspunkt för ett nytt handelssystem, internationella överenskommelser och avtal, likt Bretton Woods-systemet efter Andra Världskriget, kommer att behövas för att skapa fasta växelkurser, ett nytt stabilt internationellt valutaystem samt garantera en miniminivå vad gäller löner, villkor, trygghet och inflytande för att på så sätt garantera en rättvis och jämlik konkurrens baserad på kunskap, kompetens och skicklighet, snarare än lägre löner, lägre skatter och sämre villkor. Så länge euron existerar i sin nuvarande form så kommer detta problem endast att fördjupas, och löser man inte detta utan istället försöker påtvinga Sydeuropas folk och stater sparpaket, åtstramningar och nedskärningar vilka empiri visar inte kommer fungera så kommer det endast leda till social oro, politisk instabilitet, ekonomisk turbulens, etniska konflikter och klasskamp, vilka oundvikligen resulterar i krig, revolution och en upprepning av det tidiga 1900-talets våldsamma historia.”

 33. IDe Says:

  Skönt att kunna kopiera och klistra in andras mödor, speciellt när man själv inte är insatt i eller intresserad av alla dessa detaljer. Men framtida historiker kommer att fastslå att feminismen kanske var den viktigaste drivande faktorn i allt det här.

 34. Argus Says:

  Vilket fattigt politiskt klimat vi har i Sverige när allt handlar om representationskvoter, styrelseposter och topplöner. Varför inte fullfölja tanken och lotta ut riksdagsplatserna bland svenska folket med kön, ålder och etnicitet som baser. Sedan kan vi skänka en tiondel av platserna till utländska medborgare så att de inte ska känna sig diskriminerade också!

 35. IDe Says:

  sorry
  kommentaren var till Aristo
  Var fick jag Argus ifrån? En äldre tråd?
  /virrhjärna

 36. IDe Says:

  @ aristo
  Den nyliberala paradoxen var tänkt som ett ironiskt inslag…

 37. Gonzo Says:

  Kvinnliga kollapser en tröttsam medieklyscha
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article14275470.ab

  Intressant artikel, men på slutet spårar hon ur och lägger inte helt oväntat skulden på det ”manschauvinistiska samhället”.
  Det handlar inte om det feministiska samhället som hela tiden skuldbelägger män och gör kvinnor till det svaga könet.

  Män (Ashton Kutcher) klarar inte av äldre kvinnor, medan det i förhållanden där mannen är äldre ALDRIG skulle talas i termer om att kvinnan inte klarar äldre och kanske till och med mogna män.

  Det kanske mest skrattretande är hur hon lägger skulden på media, trotts att både hon och Aftonbladet tillhör just media.
  Goddag yxskaft.

  Ännu en kvinna och journalist som försöker få på sig en altför liten offerkofta.

 38. Mörker Says:

  Jäklar vad alla var på hugget ikväll. Analyser och skärskådanden av eliternas dimridåer för hela slanten så här på fredagskvällen.

  GenusNytt har landets intressantaste kommentarsfält. Så är det bara. Det är därför vi är så fruktade.

 39. skvitt Says:

  Ursäkta en kommentar som inte har anknytning till ämnet för dagen, men jag ger dig ändå detta:

  ” ‘En annan anledning till tveksamheten kan vara att trots alla nya poliser så klaras
  färre brott upp och det tar längre tid för polisen att rycka ut.’

  En orsak till den sämre polisiära effektiviteten kan vi tacka feministerna för. På alla poster och tjänster ska kvinnor utgöra minst 50% oavsett om de duger för uppgifterna eller ej.
  Jag har inget emot att kvinnor har samma rättigheter som män, tvärt om (läs om du tvivlar i så fall mina tidigare inlägg som jag har skrivit, vilka klart visar mina ställningstaganden FÖR kvinnors rätt http://skvitts.wordpress.com/?s=lotusfot).
  Könen är olika och kvinnor ska därför inte ha arbeten där de inte klarar av yrkets uppgifter.
  Vi måste verkligen bejaka könsskillnaderna och aldrig diskriminera efter kön eller annat. Men i vissa fall blir det helt uppåt väggana fel.
  Kvinnor kvoteras nu in till polisutbildning. Visst är det bra, på sätt och vis, då det säkert kan leda till en mjukare attityd vid ingripanden.
  Men då kvinnor inte klarar av svåra våldssituationer lika bra som de manliga kollegorna är det olämpligt att sätta dem på de uppgifterna. Men så är det nu inte i denna feministiskt alltområdande värld. Därför måste man såldes numera skicka två (2) patruller istället för en (1) polispatrull på uppdrag som två manliga poliser faktiskt klarar att hantera, måste hantera och hanterar medan de kvinnliga kollegorna står vid sidan om och bara ser på, och tiger och ljuger ifall polisen i sina ingripanden begår brott!
  Två bilar á två poliser per utryckning är vad som i dag gäller bara för att i varje bil ska det det sitta en kvinna som tyvärr bangar i våld. Vi skattebetalare står för notan och brottsoffren betalar det högsta priset Självklart inverkar detta på polisens resurser på ett negativt sätt, till men för allmänheten, skattebetalarna, brottsoffren och uppklarandet av brott.
  Det heter ”rätt man på rätt plats”, men i en överdriven jämställdhetspolitik fallerar ju ett och annat när kvinnor ska utöva yrken de inte har den fysiska kapaciteten för.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14234694.ab
  http://web4spec2.wordpress.com/2012/01/01/kvotering-har-gjort-polisen-mindre-effektiv/
  Nu är ju problematiken i Rosengård inte polisiär utan den är politisk. Därför hjälper inga åtgärder som går ut på repressionspolitik.”
  /Skvitt

 40. Maka på er själva Says:

  Jag tycker att tonen bland kommentatorsfälten på genusnytt och hos pelle billing har blivit väldigt mycket bättre mellan feminister och jämställdister. Många jämställdister som tidigare varit aggresiva i sin framtoning har allteftersom de råa feministerna lämnat debatten själva lugnat ner sin retorik betänkligt. Det tycker jag är positivt samtidigt som jag kan förstå att många jämställdister varit tuffa med tanke på de enorma påhopp som inkommit mot dom.

 41. Ett skäl för Astra att dra Says:

  […] den. Detta faktum bidrar till sämre befordringsmöjligheter för kvinnor och lägre löner.” Läs mer Filed Under: […]

 42. michael Says:

  Om vänsterns bussar till rika områden.
  Vänstern tror på könsmaktsordning varför inte då göra det omvända och bussa kvinnor från dessa rika områden till förorter och titta på arbetslösa män dom överordnade

 43. Nils Jungenäs Says:

  Angående Aftonbladets vinkling.

  ”Enögd” är bara förnamnet.

  ”Ingen risk för köldskador om du hamnar helvetet efter döden” – låter ju också positivt men det säger väl kanske inte hela sanningen det heller.

  Jag förstår inte varför media håller på såhär. Oroande. Födummande. Lögn. Odemokratiskt. Fördjävligt.

 44. Andreas Says:

  Jag tror att alltfler män kommer välja att starta egna företag. Då blir man ”untouchable” för kvotering och liknande. Någon som har statistik kring hur det utvecklas med manligt vs kvinnligt företagande?

  Självklart ses även detta som ett problem av feminismen; Exempelvis i Amelias kampanj mot män i styrelser påpekar man att det är ett problem med den stora övervikten av män som startar aktiebolag (…och som, surprise, sitter i sina egna styrelser…).

  Men, oavsett sådana påtryckningar så sitter man mer säkert på toppen av ett företag man själv äger. Så om kvoteringsvindarna fortsätter att blåsa, så kommer kommer nog fler män stärka kontrollen makten över sin eget liv genom att bli egna företagare, och därmed mer självförsörjande.

  Jag gissar att det finns en del ensidiga satsningar på kvinnligt företagande (och inga för män)? En orättvisa i så fall, men samtidigt en orättvisa som kommer slå tillbaka mot kvinnorna själva; man måste klara motgångarna själv, annars sopas man av banan förr eller senare.

 45. Ulf Says:

  @Andreas,

  Någon som har statistik kring hur det utvecklas med manligt vs kvinnligt företagande?

  Trögt för kvinnligt företagande

  Efter 10 års satsning på att öka kvinnligt företagande, har andelen ökat från 24.6% till 26.6%.

  – Man blir fundersam eftersom det hela tiden avsätts pengar till detta, både av tidigare regeringar och den nuvarande

 46. Nils Jungenäs Says:

  Ska dom inte skriva ”nyheten” att nationalsocialisternas premiering av arier i tyskland på 30-talet FAKTISKT HADE positiva effekter för arier?

 47. Paraplydrinken Says:

  Skönt att vara långt borta från dårhuset…
  B-)

 48. Andreas Says:

  Tack Ulf!

  Ja, det är faktiskt värt att fundera över (”Man blir fundersam eftersom det hela tiden avsätts pengar…”).

  Ofta när det gäller kvotering så talas det om dom ekonomiska vinster som kommer av att kvinnor och män är lika representerade i olika sammanhang. Men mot bakgrund av kostnaderna som är förenade med denna kvotering (direkta kostnader för specifika kvinnosatsningar + indirekta kostnader för att välja bort dom mest motiverade individerna), så skulle kanske en ekonomisk kalkyl visa på att samhället går minus på kvotering.

  I så fall återstår endast rättviseaspekten, och där kan man ju definitivt ha invändningar mot kvotering.

 49. Andreas Says:

  @Paraplydrinken
  🙂

  …man får helt enkelt bygga upp ett eget kapital, som möjliggör att man kan flytta utomlands om/när det blir för kvävande att vara här.

 50. Gonzo Says:

  Aftonbladet gör det igen
  Gör dom det medvetet för att provocera, locka läsare eller är dom bara dumma?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14317186.ab
  260 döda i ny attack i Syrien
  ”Många är kvinnor och barn”

 51. Ivar J Says:

  Mer genusvridning i pressen:

  ”Fler män tillåts jobba på distans” lyder rubriken.

  Sedan kan man läsa:

  ”Men det är vanligare att männen har ett arbete som gör det möjligt att jobba på distans.” ”I de fall där arbetsgivaren låter både kvinnor och män att distansarbeta så jobbar de på distans i samma utsträckning.”

  Det är alltså inte en fråga om att kvinnor diskrimineras utan att de har valt en typ av jobb som inte lämpar sig för distansarbete. Skärpning, kvinnor!!

  http://www.dn.se/ekonomi/fler-man-tillats-jobba-pa-distans

 52. Ivar J Says:

  PS. Den avslutande uppmaningen var ironi.

 53. IDe Says:

  Socialdemokratiska kvinnoförbundet: Bästa alternativet är kvinnlig partiledare. Annars som sämsta val: en manlig feminist som partiledare.
  Jämställdhet? Feministisk diktatur!

  Så här långt efteråt: Partiledaren är ingen känd feminist men vi ska se till att han kommer till insikt. När han tänker efter så inser han att han alltid varit en övertygad feminist (enligt naturens nya ordning).

  Jag vet inget om vänsterpartiets procedurer. Men tydligen består dess partistyrelse av 21 kvinnor och 12 män. Jämställdhet? Feministisk diktatur!

  Så vad är ”jämställdhet” om inte att denna obalans kompenseras på något sätt?
  Dinamarca förr: Det bör vara en kvinnlig partiledare (skarpt emot delad partiledning)
  Annars som sämsta val: om delad partiledning, så måste det bli en man och en kvinna (inte två män).
  Annars är det ojämställt. Hahaha. Skrattar så man gråter…

  Nu är hon emot delad vice-ordförande. Och då kandiderar hon inte? Ut med utpressaren och hela packet!

  Vilket förstås är otänkbart. V skulle stämplas som diktatur (om J: slog näven i bordet och skrek: Jag bestämmer…). Men det är ok med feministisk diktatur? Snacka om kvinnovåld”: 21 kvinnliga röster gentemot 12 manliga? Haha! (Samma elände säkert i socialdemokratin)

  Kanske har dessa 12 män (och förhoppningsvis men inte troligt en och annan kvinna) samma åsikter om feminismen – att den är avskyvärd, ett äckel som förgör…

  Separation är det enda alternativet. Dessa kvinnors politiska karriär skulle vara över samma dag som manliga socialdemokrater/vänsterpartister bildade ett eget parti (”det nya arbetarpartiet”?)

  Partiprogrammet ska strängt förbjuda ordet ”kön” (som överordnad faktor). De kvinnor som därefter vill delta i den nya utvecklingen kommer att framstå som moraliskt mogna och överlägsna alla dessa gaphalsar som idag har hela Sverige i sitt grepp.

 54. Nova Says:

  Ni har ju inte fattat alls!! Det är inte tävlandet man är ute efter, utan den höga lönen och statusen.

 55. Hugo Says:

  För övrigt 3: Vänsterpartiets nya VU:

  •Ulla Andersson, förste vice ordförande.
  •Josefin Brink, andre vice ordförande.
  •Aron Etzler, partisekreterare.
  •Rossana Dinamarca, ledamot.
  •Hans Linde, ledamot.
  •Mia Sydow Mölleby, ledamot.

  Kravet att Etzler skulle maka på sig känns helt befogat. Gubbigt!

 56. Prill Says:

  Fy fan för det här. Jag blir så trött och förbannad. Ni män måste protestera rejält mot detta. Tramsandet med kvinnor måste upphöra nu.

 57. Gronberg.info Says:

  @Ivar J:

  ”Fler män tillåts jobba på distans” lyder rubriken.

  Det där läste jag som att nu tillåts män att jobba hemifrån.. Förut tvingade väl patriarkatet oss att sitta i våra patriarkala bilar på våra förtryckande vägar där vi män kan härska fritt för att komma undar och slippa ta ansvar</em i hemmet och låta kvigorna dubbelarbeta!

 58. leifer Says:

  IDe
  ”Feminismens värsta mardröm är att vänstern vaknar upp. Kuppen mot Juholt tror folk kommer från högern. Visst, men VIA feminismen”

  Nä det var väl de egna leden som sänkte Juholt (och inte minst hans eget agerande), ”högern” hade ingenting med det att göra. Dock försöker vänstern i efterhand framställa det som det var högern som försökte få bort Juholt, vilket är fult skitsnack.

 59. ConZor Says:

  OT:

  ”Rena hånet – mot spelande kvinnor Fokus på bröst & rumpor. ”

  Spel recension av Neverdead. 90% genus 10% om spelet som hel het

 60. Pinjata Says:

  Fascinerande att kristdemokraterna är mer jämställt än vänsterpartiet. V har 9 manliga och 14 kvinnliga ledamöter jämfört med KD som har 9 av varje kön. Kristna som har inskrivet i sin religion att kvinnor är mindre värde än män. Fascinerande…

 61. IDe Says:

  @ Leifer
  ”…vilket är fult skitsnack”
  Det var just det jag menade.
  Det är skitsnack.
  Men resten verkar du inte ha hängt med ett smack.

 62. Argus Says:

  Leifer: IDe avser säkert högerfalangen inom socialdemokratin. Juholt försökte dra partiet åt vänster, mot en mer traditionell socialdemokrati – något som inte uppskattades av den tidigare, högervridna, makteliten inom S. Därför kastades han ut åt medierna.

 63. IDe Says:

  @ Pinjata
  Inte undra att riksdagen pumpar ut miljoner efter miljoner åt genus och skit. Hur mycket väger eller avgör egentligen en manlig röst?

 64. IDe Says:

  @ Argus
  Just det.
  Jag menade självklart inte ”iscensatt på order av Reinfeldt”, etc…

 65. Kön är tydligen viktigare än kompetens « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] ju klara bevis på att kvinnor som kvoteras in tar för sig av den gynnade särbehandlingen. (se GenusNytt) Men är man inte tillräckligt motiverad från början, har man då viljan och hjärtat med sig […]

 66. Dennis Says:

  ”– För att kvinnor ska få makt måste män träda tillbaka, det har varit min principiella ståndpunkt.”, säger Rossana Dinamarca (V).

  Se på Thatcher. Hon hade både kön och klass emot sig. Men hon ville nåt. Politik är att vilja, Dinamarca, är det inte det ni brukar säga? Politik är inte att glida in på en könskvot.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2699416/hon-hoppar-av-efter-brak-om-man-i-v-toppen

 67. IDe Says:

  Och allt detta för att 17 kvinnor/år mördas (varav några invandrartragedier som s* Sahlin utnyttjat för sina unkna syften, andra narkotika-relaterade etc.)? (säkert lika många män tar livet av sig p.g.a. hur kvinnor har behandlat dem)

  Och på grund av en ”kvinnoförnedrande” skillnad i genomsnittslönen mellan män och kvinnor? Låt då staten ge några kvinnor några miljarder så har man löst det problemet. Puh…

  Det mesta av resten är bara myter, myter och åter myter

  Inom snar framtid kommer killar vägra titta tjejer i ögonen. De kommer säkert få skit för det också (vem ska bekosta psykbehandlingen av alla dessa ”obekräftade” psykfall?)

  Vissa tjejer kan koka av ilska, även bli allmänt farliga, om de inte får uppskattning. Men inte heller förmår de värdesätta den uppskattning de får – måste bara blanda in en massa strunt, tvivel, föreställningar, teorier om objekt, subjekt etc., och nu också könsförräderi och sådant.

  Som sådan är feminism en omöjlig ekvation.

  Om livet är skit nu, hur blir det inte imorgon – när ingen längre snackar om kön. 8 timmars slitgöra under en kvinnlig chef (idag radikalfeminist typ Marklund skrikandes ”jäv* fit* åt sina kvinnliga anställda… Kanske ok att kvinnor beter sig så?)

 68. Matte Matik Says:

  Vad gäller rättssystemet idag och deras facktidning, Jusektidningen, så verkar rättssystemet domineras av kvinnor och radikalfeminism om tidningen är representativ för deras medlemmar – då tidningen i princip alltid har en hel del innehåll med feministisk koppling. Ett par utdrag ur senaste numret av Jusektidningen här, rekommenderas:

  http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=cv14t3kk&gInitPage=7
  ”Kvinnor ger inte kvinnor olika lön”. Fler kvinnor på chefsnivå minskar inte lönegapet visar undersökning. Min kommentar: Inte så konstigt, då vi redan har lika lön för lika arbete och kvinnor fortfarande arbetar färre timmar än män.

  Sid 8:
  Kvinnor oftare sjukskrivna än män. Beror på kvinnor ofta både jobbar och tar den största bördan i hemmet, vilket vi vet är en myt.

  Sid 30:
  Debatt, 2 insändare/kommentarer: ”Ställ krav på din man”… ”Hur kan han låta dig tyna bort på ett trist arbete medan han själv får utvecklas i karriären?”

  Sid 33:
  Debatt om att kvinnor har lägre inkomst än män. Här släpper man fram kritiker, men får känslan av att de gärna väljer de sämre från motståndarsidan för att de med fel åsikt ska framstå i dålig dager.

  Sid 35:
  Helsida med reportage om feministiska serietecknaren Liv Strömquist. ”Serievärlden har länge dominerats av män”. ”Jag blir mycket inspirerad av ännu äldre generationers feminister och konstnärer”.

  Ett typiskt nummer av Jusektidningen. Känns det som ett fack som man vill vara medlem i om man är man? Får man känslan av att de tar tillvara sina medlemmars intresse? Gör de faktiskt det är det knappast manlig dominans i rättssystemet idag.

  Tur man inte är medlem.

 69. JD Says:

  Hade inte M Lejonhufvud varit en typisk radikalfeminist hade hon aldrig kunnat få en professorstitel eller tjänst någonstans. Feminism är hennes religion och juridik hennes hobby.Hon verkar alltid ha en feministisk baktanke i sina juridiska utspel i media. Fullkomligt livsfarlig.

 70. Den nya Vetenskapen för Mansfrågor Del 2 – Reaktioner från Politiska Vänstern « Aktivarum Says:

  […] mig han begriper ekonomi berättar forskning visar det inte är tävlan i sig som kvinnor ogillar utan konkurrens om vinsten. ”Resultatet var tydligt. Utan någon form av påverkan var antalet kvinnor som ville tävla […]

 71. Gunnar (D.U.) Says:

  Jag tycker detta är intressant med det här ”forskningsresultatet”, även om det mer känns som en första indikation eller vad man ska kalla det för. Är ju inte speciellt grundligt genomför, vad det framgår:
  http://www.handels.gu.se/om_handelshogskolan/press/pressmeddelanden/nyheter-detalj//ny-forskning-visar-positiva-effekter-av-konskvotering-.cid1063783

  Men ”tävlingsinriktad” blir lite missvisande benämning, tycker jag. Kanske mer en ”jaktinstinkt”, att klara av och stimuleras av utmaningen att nå resultat under jakten på födan (nu pengarna), samt visa sig bra på jakt (att kunna försörja).
  Vilket tillsammans ger en sorts status, genom att förstärka samhällets överlevnadsförmåga (konkurrenskraft).

  Det här blir extra intressant i och med att Vänsterpartiets Rossana Dinamarca nu hoppar av med motiveringen att hon är kritisk till valen av partiledaren Jonas Sjöstedt och partisekreteraren Aron Etzler. Hon menar att någon borde varit kvinna. Därför drog hon tillbaka sin kandidatur till posten som andra vice ordförande.
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2699416/hon-hoppar-av-efter-brak-om-man-i-v-toppen

  Kan det vara att dessa feminstinriktade politikerkvinnor inte har tillräckligt stark ”tävlingsvilja”, utan därför kräver att de ska curlas in till sin politiska position? (Typ därför som Vänsterpartiets Rossana Dinamarca nu ger upp när hon inte särbehandlas som kvinna till en position?)

  Dessutom belyser kanske detta även en annan egenskap, den att män kan inordna sig i hierarkier och samarbeta inom detta mot det gemensamma målet, att klara av jakten så samhället blir försörjt (kan konkurrera med andra samhällen / länder/ partier / företag), utan att konkurrera ut varandra under detta arbete.
  Hoppar Rossana Dinamarca av för hon inte ville / kunde samsas med en annan kvinna om posten som vice ordförandeskapet?

  Jag är helt övertygad om att på ett generellt plan har kvinnor och män som grupper lika mycket styrka och förmåga att bidra till samhället, men kanske på lite olika sätt med olika nyanser…

  Men jag tycker då att kvinnor som grupp (pratar nu generellt) då få ta ansvaret för att hitta hur deras styrkor och förmågor passar in att bidra till samhället inom politiken och yrkeslivet!
  Blir helt fel nu som när den feminism som hörs i samhället kräver att män ska fixa detta genom att stiga åt sidan eller acceptera kvotering eller liknande, tycker jag!
  Blir ju en sorts patriakalt synsätt från feminismen, att männen ska fixa och vara ansvariga för hur kvinnor ska ta sig fram, kan jag tycka!

  OBS! Jag pratar inte om tillbaka-till-spisen-tänket för kvinnor här! Utan att de måste finna sitt sätt att verka i samhället med sina styrkor och förmågor och skapa utrymme för det, så som männen som grupp har gjort med sina styrkor och förmågor.
  Det tycker jag är en utmaning för kvinnor, där feminismen numera helt styr åt fel håll och inte alls klarar av att fixa det, enligt min bedömning!

  Angående det är om ”tävlingsinriktad”, jag själv är inte alls speciellt tävlingsinriktad, däremot har jag en sorts stark ”jaktinstinkt” eller vad man ska benämna det.
  När det dyker upp tekniska problem på jobbet som verkar helt omöjliga att lösa, då triggas jag igång och ser det som en jättestimulerande uppgift att fixa, när jag hamnar i svårt snöoväder med bilen triggas jag också igång till handlingskraft och kreativitet, överraskas jag av dåligt väder på fjällvandring blir det en utmaning som aktiverar mig, etc. Men ren tävlinginriktning inom idrott eller spel är jag svag på… ger ingen stimulans för mig…
  Så jag tror man missar viktiga nyanser genom att kalla egenskapen ”tävlingsinriktad”.

 72. Musse Pig Says:

  Om nu män skulle bli en lågavlönad underklass så skulle hela det solidariska skattetänket fullständigt omvärderas. Snabbt skulle det heta att lata, dugliga män snyltar på hårt arbetande kvinnor (ja, det har det väl iofs hetat länge) och hela skatteskalan skulle totalt ändras. Gissa hur arbetslösa och sjukskrivna män skulle behandlas och beskrivas i media och politik. Poängen är att i den rådande feministiska masspsykosen kan all humanitet, ärlighet, medmänsklighet hur lätt som helst avskaffas när det gäller rörelsens syndabock, dvs männen. Det är förskräckligt hur svag det svenska moderna samhällets beredskap är mot attacker på de grundvärderingar som sägs vara den västerländska demokratins grundpelare. Men, kanske varken media eller politiker tror på demokrati? Exvis http://www.youtube.com/watch?v=Cvcdsj3ZWkg

 73. Är det fult av män att ge järnet på jobbet? « GenusNytt Says:

  […] Här kan du läsa ett tidigare blogginlägg som har med ovanstående diskussion att göra, och som känns viktigt. “Det finns omfattande belägg för att kvinnor är mindre benägna än män att välja konkurrens, om de kan undvika den”, säger två forskare, och förordar positiv särbehandling av kvinnor för att lösa problemet. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: