”Gubbröra” säger Schyman om vänsterpartiet

by

Gudrun Schyman lanserar ett nytt skällsord riktat mot män: ”gubbröra”. Hon anser att det numera råder ”gubbröra” i vänsterpartiet eftersom både partiledare och partisekreterare är män. Jag citerar:

Det blir nästan lite skrattretande. Det parti som gärna talar om sig i termer av att vara riksdagens enda riktiga feministiska parti, har nu fått två män i ledningen, som med emfas ska klargöra detta. […] Vänsterpartiet bidrar ju till att det blir en gubbröra. Jag tycker att det här sänker Vänsterpartiets trovärdighet som feministiskt parti. Det vittnar om att man inte vågar reflektera över hur strukturerna ser ut i den egna organisationen, med avseende på representation och kön.

Hur ser då situationen ut i detta väldigt gubbdominerade parti, hårt drabbat av ”strukturer”? Utöver det faktum att partiledaren och partisekreteraren är män ser det ut så här:

– Första vice ordförande är kvinna
– Andra vice ordförande är kvinna
– Den ekonomisk-politiska talespersonen är kvinna
– I partistyrelsen är 63% kvinnor (14 kvinnor och 8 män)
– Bland riksdagsledamöterna är 58% kvinnor (11 kvinnor och 8 män)
– I verkställande utskottet är 57% kvinnor (4 kvinnor och 3 män)

Ja, det råder verkligen ett akut behov av att få in fler kvinnor på viktiga poster i vänsterpartiet. Gubbarna som sitter där som proppar och upprätthåller gubbväldet borde inse vad klockan är slagen. Det måste bli ett slut på deras räkmacka! Det är dags att ge upp de manliga privilegierna och kliva åt sidan, maka på sig, och släppa fram kvinnorna! För jämställdhetens skull!

(OBS ironi)  Läs mer här. Tack för tipset, Cai, Chattanoga och Johan!

För övrigt 1: Nu lanseras feministiskt självförsvar även på jobbet. Se nedanstående, som kom som ett mejl på Genuslistan som drivs av Nationella sekretariatet för genusforskning:

.

De skrev så här om kursen:

Kursen innehåller en presentation av feministiskt självförsvar och hur det kan användas på jobbet. Information om Härskartekninker och vad som händer när någon använder dem. Konkreta övningar för att identifiera problem och för att se möjligheter. Övningar på att försvara sig mot verbala och fysiska kränkningar. Kunskap om hur man kan hantera konkreta problem, såsom sexuella trakasserier, att hantera chefen och arbetskamraterna, lönesamtal eller att jobba deltid men vilja ha heltid

För övrigt 2: Nu är det kvinnor och barn igen, denna gång i sportens värld:

73 svar to “”Gubbröra” säger Schyman om vänsterpartiet”

 1. Man & Woman United Says:

  Kvinnliga väljarna verkar avguda honom. Är Gudrun avundsjuk?

 2. Backlash Says:

  Jag tänkte påpeka paradoxen som M&WU redan hade nämnt

 3. Lorem Ipsum Says:

  För att inte ens vara en del av vänsterpartiet nu så har hon väldigt mycket åsikter om hur partiet skall skötas. Men det verkar vara ett karaktärsdrag hos feminister; Att nästan tvångsmässigt vilja lägga sig i andras angelägenheter.

  Hon kanske skulle ägna tid åt sitt eget politiska projekt istället. Var inte direkt så att dom ens var i närheten av att nosa på en plats i riksdagen.

  ”Det är viktigt att jag hörs och syns.”

  -Gudrun Schyman

 4. GG Says:

  Att kalla en sådan könsammansättning för gubbröra kräver väl nästan att alla kvinnorna *osynliggjorts*?

 5. Svar till Medelålders Man i Riskzonen Says:

  För övrigt 1: Kan nån tipsa mig om en kurs i hur man värjer sig mot påhopp av feminister.

 6. Valeria Says:

  Kan någon svara på en fråga som förbryllat mig länge:

  Hur kommer det sig att kvinnliga feminister har högre trovärdighet än manliga?

  För att ta ett konkret exempel så har jag sett ett antal debatter med Pär Ström där man har vänt det faktum att han är en vit, medelålder man emot honom – fastän han diskuterar mansfrågor. Är det bara jag som ser paradoxen? Antigen borde Pär ha särskilt hög trovärdighet när han diskuterar mansfrågor, eller så borde man ifrågasätta kvinnliga feminister på samma sätt.

 7. michael Says:

  Svar till Medelålders Man i Riskzonen.
  Jonas Sjöstedt är det du som skriver anonymt här 🙂

 8. John Berg Says:

  ”Hur ser då situationen ut i detta väldigt gubbdominerade parti, hårt drabbat av ”strukturer”?”

  Tala om att kasta sten i glashus. Hur ser situationen ut i Schymans Feministiskt initiativ? Kärringröra?

  Läs om Göteborgs universitets genusvinklade forskningsstudie om kvotering, se länk nedan.

  Artikel 19, Handelshögskolans genusvinklade forskningsstudie om kvotering:
  http://artikel19.blogspot.com/2012/02/handelshogskolans-genusvinklade.html

 9. Matte Says:

  Gudrun kastar bergskedjor i glashus.

  Angående för övrigt 1
  Jag ska anordna en kurs i självförsvar mot rabiata feminister. Ta med suspensoar, bullshitsäkra västar och ett glatt humör. Jag hoppas på att det ska bli skattefinansierat.

 10. Whirre Says:

  Hur SJUKT är detta land vi lever i?
  Hur KUNDE något sådant här få hända?
  De PROBLEM vårt land lider av tystas.
  Barnen och deras FÄDER lider.

 11. Dennis Says:

  Det är viktigt att de män som talar sig varma om feminism tar sitt ansvar och makar på sig. Då kommer dessa män att vända sig emot feminismen och det tjänar vi jämställdister på. Låt Gudrun springa våra ärenden.

 12. Gonzo Says:

  Gubbröra säger Gudrun om Vänsterpartiet. Kärringgegga säger jag om FI

 13. Man & Woman United Says:

  @ Valeria

  Hur kommer det sig att kvinnliga feminister har högre trovärdighet än manliga?

  Det beror på betraktaren som i majoritet inte är feminist eller radikalfeminist. Att bryta pk, ifrågasätta och avslöja antijämställdhet fäller det radikalfeministiska korthuset lättare än många tror.

  Det är bara det att Sverige kommer inte ifrån sin historia av likgiltighet och att tiga. Dessutom har det nya feministiska partiet moderaterna misslyckat och skapat mer antijämställdhet än (S) gjorde på 90talet. Alliansens antijämställdhets politik är en hån mot jämställdhet. Som dessutom nochalerar Pär Ström och Pelle Billing mfl jämställdhets arbete. Vilket vittnar om politisk inkompetens och bristande ledarskap.

  Feministers Skuld och skam beläggning mot kollektivet män är vapnet som radikal feminister använder. Radikalfeministerna spelar på människors fundamentala drifter,rädsla

  Pär Ström Pelle Billing mfl ligger före sin tid och har inte hunnit nå ut till allmänheten pga ”MediaLocket”.
  Tvärtom är det på sociala medier

 14. michael Says:

  Manliga feminister har ingen trovärdighet eftersom dom bara är megafoner för dekret som utgår från kvinnliga feminister utan egna ideer om jämställdhet.
  Om en majoritet av kvinnliga feminister skulle gå ut med att kvotering är fel så skulle dessa pavlos hundar yla även så

 15. Patrik S Says:

  För övrigt 2: Nja, i detta fall är det tyvärr nödvändigt att påpeka att kvinnor och barn blev utsatta. Skriver man om att flera personer blev misshandlade av polisen kommer Svenne Bondesson från Byhåla att förutsätta att de bara är ”några av alla dessa förskräckliga huliganer som ställer till bråk varje match” eftersom han baserar hela sin världsbild på information från slaskpressen. Men om man istället talar om att bland de misshandlade fanns person A: pappan som hade med sig sina två små barn, person B: den 40-åriga kvinnan, person C: den äldre mannen, person D: den 14-åriga flickan och andra som uppenbart INTE är huliganer, så KANSKE Svenne Bondesson blir av med sina fördomar och till slut begriper vad som verkligen hände. Det är oerhört viktigt att alla förstår att i Sverige år 2012 så har polisen urskiljningslöst och oprovocerat misshandlat och betett sig kränkande mot helt vanliga och fredliga besökare på ett idrottsevenemang. Läs igenom kommentarerna till artikeln så förstår du vad jag menar.

 16. Aktivarum Says:

  Valeria:

  ”Hur kommer det sig att kvinnliga feminister har högre trovärdighet än manliga?”

  För att det är så politisk korrekthet funkar och folk har ju inte vett att sluta lyda den teorin slaviskt kollektivt medan de inte vågar sluta lyda den individuellt.

  Om du sätter upp olika grupper (muslimer, zigenare etc..) så innebär politisk korrekthet att vissa grupper anses ”förtryckta” och får en hög siffra, andra grupper anses förtryckare och får en låg siffra. Förtryckare litar man inte på för de anses bara försöka få tillbaka förtrycket. Förtryckta litar man alltid på för förtryckare anses få göra vad f-n de vill för att bryta förtrycket.

  Vill man ändra på detta får man sluta lyda politiskt korrekt teori och börja säga emot den politiskt korrekta klassen. Men få vågar göra det för att PK-människor (av nån j-igt konstigt anledning) anses ha rätten att skydda sina åsikter genom att se till folk blir sparkade från jobb de sköter för att de inte har samma åsikter.

  Om 100 lärare skulle protestera skulle man inte kunna sparka dem allihop så hela teorin är beroende av att ALLA organisationer stödjer PK så folk som inte gör det inte KAN organisera sig.

 17. Aktivarum Says:

  Valeria:

  Det här är politisk korrekthet

  ”Han är en jättebra barnskötare men texten är inte förenlig med vår verksamhet, säger Peter Wallebo, vd på förskolan.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6474543.ab

  Alltså att vara barnskötare är inte ens förskolans verksamhet. Nähä? Vad f-n är deras verksamhet då? Skolan skall inte lära ut kunskap, Brandkåren skall inte ha starka personer som kan bära tungt. Polisen skall inte ha starka personer som på egen hand kan hantera bråkmakare och militären? De skryter om att soldaterna har examen i SAMHÄLLSVETENSKAP!

  This is your brain: O
  This is your brain on political correcness: o

 18. Schyman misandrisk och osaklig, framstår som feministkritikers bästa vän Says:

  […] kan två män i partitoppen på något sätt innebära mansvälde, när Vänsterpartiets ledning i övrigt domineras av kvinnor? Och måste ett feministiskt parti styras av […]

 19. Anna Lundgren Says:

  Visst är de en riktig gubbgegga inom V. Precis som här på GeggaNytt. So long little playboy wankers…….

 20. Aktivarum Says:

  Anna L:

  This is your brain – o
  This is your brain on political correctness – .

 21. Carl Says:

  Hoppas VERKLIGEN det här sänker Vänsterpartiets trovärdighet som feministiskt parti så att de istället kan fokusera på klassklyftorna som Moderaterna ju gör allt i sin makt för att vidga.

 22. Man & Woman United Says:

  Scumt?

  Mordmisstänkt kvinna släppt
  Sverige 07 feb 07:31

  En kvinna som suttit anhållen misstänkt för mordet på en anhörig man i Kalmar i fredags släpptes på fri fot på måndagen.

  Mannen och kvinnan hade en relation och han sköts ihjäl i fredags kväll. Kvinnan, som nekar till brott, har i förhör gett en trovärdig version till händelseförloppet, enligt Kalmarpolisen.

  Hon är fortfarande misstänkt för mordet, men inte till den grad att ett frihetsberövande är motiverat.

  Bara hon inte skjuter ett hjäl nästa partner;med hennes version vådaskott.

  Polisen har ingen annan misstänkt i fallet och inväntar nu svar från den rättsmedicinska undersökningen och från Statens kriminaltekniska laboratorium.

 23. Argus Says:

  De besvikna V-kvinnorna kan väl ansluta sig till Gudruns eget parti: Fi. Då kanske det partiet kravlar sig över 1 procent i nästa val för första gången. Där har de inga problem med jämställdheten: Nästan alla är kvinnor. Ungefär som på universitetens genusvetenskapliga institutioner. För det är väl som jämställdhetsfeministern brukar påpeka riktigt jämställt först när det är nästan 100 % kvinnor!

 24. Undrande Says:

  OT: ”Inget svenskt lärosäte platsar på topp 30”

  Men vi är väl bäst på Genus fortfarande?

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2701322/inget-svenskt-larosate-platsar-pa-topp-30

 25. Jesuit Says:

  Ang. ”Feministiskt” självförsvar på jobbet: Är det mening att man ska slåss på jobbet nu? Eller rättare sagt, har kvinnor fått rätten att slåss på jobbet nu?

 26. Man & Woman United Says:

  @ Argus Backlash Carl

  Gudrun S mfl scum och radikalfeminister är i minoritet och beroende av traditionella partier och ekonomiskt bidrag. Annars är dom inget,ett skämt!

  Det mest pinsamma och som dessutom vittnar om dåligt ledarskap är nya feminist partiet moderaternas utspel.

  Moderaternas tillförsikt med den manliga väljarkåren som lojala är felaktigt analyserad. Speciellt när uppsägningarna nu faller på och chocken vid upptäckten om mixtrandet med a-kasse ersättningen. Nu inför valet 2014 kan nya arbetarpartiet försöka dra feminist kortet ikapp med s-kvinnor och gudrun. Det låter som ett trovärdigt ledarskap. Not!

 27. Anonym av god anledning Says:

  Jag skulle behöva en kurs i hur man bemöter kränkande beteende mot män på arbetsplatsen. En kvinnliga kollega satt vid fikabordet och talade illa om män som grupp, då påpekade jag att vi var flera män i rummet och frågade om hon ansåg att vi var så som hon just beskrev alla män, eller rättare sagt alla med kuk då hon som många andra mansfientliga kvinnor verkar vara väldigt fixerade vid könsorganet.
  Efter att hon blivit upprörd och skrikit åt mig pratade chefen med mig om att mitt beteende inte var okej och att jag borde tänka på hur jag beter mig mot mina kollegor.

  Jag skulle verkligen behöva gå en kurs i att hantera dessa saker på arbetsplatsen då jag känner mig helt hjälplös när situationerna uppstår.

 28. Misandripatrullen - Schyman misandrisk och osaklig, framstår som feministkritikers bästa vän Says:

  […] kan två män i partitoppen på något sätt innebära mansvälde, när Vänsterpartiets ledning i övrigt domineras av kvinnor? Och måste ett feministiskt parti styras av […]

 29. Anna Lundgren Says:

  Aktivarum:
  *Gääääääsp* så klent försök till påhopp. Är hjärnan din mellan benen större än en prinskorv i ståen de läge? Jag tror inte det lilla pysen……

 30. Hjalmar Says:

  @Anonym av god anledning 9:52

  Du är inte ensam. Män, särskilt som grupp, är dagens slagpåsar.
  Tydligen så är det helt ok att hetsa mot män, och det vet feministerna. Alla andra i Sverige, kvinnor, barn, HBTQ-folk och invandrare från hela världen är skyddade – det är bra.

  Men feministerna har sett till att män, särskilt vita medelålders heteromän, är helt oskyddade. Grundlösa anklagelser, rena lögner, all skit som kastas mot män ska tydligen fastna. Och vi får inte försvara oss – för då ”hatar vi kvinnor”… Männen som den nya underklassen.

  Detta vill feministerna normalisera. Kämpa emot!

  Om kurs: Jag vet att Pelle Billing håller föredrag i dessa ämnen.
  http://www.pellebilling.se/blogg/

 31. michael Says:

  Anonym av god anledning.
  Att generalisera om ett kön är sexism detta ska både chefer och fackförbund jobba mot din chef har inte gjort sitt jobb.Men problemet är att enligt feminister så kan bara kvinnor utsättas för det,vilket just visar att feminism inte har något med jämnställdhet att göra.
  Om du läser denna blogg och pelles så kan du få mycket fakta som hjälper dig i diskussioner,dina manliga kamrater kanske inte vågar stödja dig men innerst inne tycker dom flesta som du.
  Du kan ta hennes exempel och byta ut man mot invandrare eller kvinna just för att visa hur kränkande hennes kommentarer är.
  Bra att du står upp det behövs fler som du

 32. Aktivarum Says:

  Anna L:

  ”*Gääääääsp* så klent försök till påhopp. Är hjärnan din mellan benen större än en prinskorv i ståen de läge? Jag tror inte det lilla pysen……”

  Vem bryr sig? Stående läge lär inte bli responsen av att ha dig i närheten och egentligen borde jag DO-anmäla dig för kränkningen jag utstår av att veta du går omkring och tänker på mina grejor utan att först ha min tillåtelse.
  Man kanske skulle bli radikalfeminist och fixa lagen om samlagskontrakt så du inte får tänka på mina don utan att först ha samtycke 😀

 33. Erik Jämställdhet Says:

  @ Anonym av god anledning

  Jag skulle gåt en kurs i feministiskt självförsvar. Jag skojar inte, allt som feminister gör är inte per atomatik något dåligt. Om man får tro på kurs beskrivnigen så lär man sig där att hantera trakaserier och chefer. Dessutom är det ju inte fel att bli bättre på att löneförhandla.

  Visst det kommer säkert att tas upp massa teorier om att ndast män trekaserar kvinnor. Fast då kan du ju visa på en mer mång fasiterad syn.

  Personligen så skulle jag gott kursen om den anordnades i min hemstad.

 34. Anna Lundgren Says:

  Aktivarum du jag skiter i vad din snopp gör de var bara en reflexion mtp att det är den du verkar använda som sk hjärna. Lägg ner DO-planerna för DO kommer stå på min sida lillemannen. Om du inte fatttat det ännu vs? För övrigt mkt mkt besviken på dig A. Varför så klena o taniga försök att personangripa? Är detta allt du kan prestera när de kommer till påhopp? Grymt ledsen och besviken. Men jag ger inte upp hoppet om dig lilla gubben. Du borde kunna bättre påhopp än de små flugskits analyser du gjort tidigare över mina sakliga kommentarer. Hej o hå

 35. Freja Says:

  Tycker kursen låter helt okej, vad är problemet?

  ”Kunskap om hur man kan hantera konkreta problem, såsom sexuella trakasserier, att hantera chefen och arbetskamraterna, lönesamtal eller att jobba deltid men vilja ha heltid”

  Jättebra kunskaper som många behöver, många kvinnor jobbar ju deltid och kanske inte vågar hävda sig i lönesamtal, bra att få tips på hur man gör i ett sådant läge samma som sexuella trakasserier som förekommer på flera arbetsplatser.

  Män som känner sig utanför och känner sig trakasserade av kvinnliga kollegor/chefer kan ju också starta en grupp? Vad hindrar?

  Sen håller jag med Patrik i sin kommentarer om att det var nödvändigt att skriva om kvinnorna och barnen angående sportnyheten.

 36. Anna Lundgren Says:

  Allså du aktivarium o han den där fredrik i den andra tråden. Ni är för goa. Jag är förvisso besviken på att ni inte lyckas reta upp mig men jag ger inte upp hoppet omer ska ni veta. Små Gullpluttar.

 37. Erik Jämställdhet Says:

  @ Freja

  Varför ska män starta egna grupper? Samtliga av de problemen som kursen berör har många män också, så varför uppfinna hjulet igen?

 38. Freja Says:

  För att vi är ju trots allt olika, samma tips på hur en kvinna kan lyckas med ett bra lönesamtal kanske inte funkar för en man? Jag tror vi är såpass olika att blandade grupper kanske inte är den bästa vägen, men visst om det funkar.
  Sen är det ju fler kvinnor än män som blir sexuellt trakasserade på jobbet.

 39. Oscar Andersson Says:

  Anna L: Får du inte vara med och leka med tjejerna, eller vad är det för fel eftersom du trots löften om utlovad frånvaro ändå hänger här med intellektuellt underlägsna män? Du påminner om en klasskompis som sina 15 år till trots ändå hängde mest med 8-åringar för då var han störst. Men liksom du var han mest patetisk. Och du är ju poster-flickan i användande av kvinnlig härskarteknik – vilket säkert värmer ditt hjärta.

  Men för att återgå till rubriken så är det skrämmande många feminister som är så förblindade av rättfärdighet att de inte reflekterar över sina fullständigt skeva uttalanden. De reagerar med ryggmärgen utan att kontrollera fakta för fem öre. Och de får för det mesta stå oemotsagda för idag ger det inga guldstjärnor att påpeka bristen i logiken eller faktaunderlag hos en del feminister.

 40. Carl (@carlbren) Says:

  Freja: Beror ju förstås på vilket jobb man pratar om. Tror knappast den kvinnliga sjuksköterskan är potentiellt lika utsatt som den manliga. Sexuella trakasserier är inte manliga eller kvinnliga utan mänskliga övertramp.

 41. Freja Says:

  Varöfr skulle den kvinnliga sjuksköterskan inte vara lika utsatt, det tror jag definitivt, har själv kvinnliga och manliga vänner som är sjuksköterskor och mina kvinnliga vänner berättar om manliga patienter som taffsar medan männen själva inte varit utsatta för det – därmed inte sagt att det inte händer.
  Överlag tror jag att det är fler kvinnor än män som blir sexuellt trakasserade på sina arbetsplatser om man slår ut på det.

  Mänskliga övertramp javisst, men oftast utförda av män mot kvinnor.

 42. Anna Lundgren Says:

  Hahaha stackarss Oscar har inte lärt sig läsa. Jag sa att jag skulle lämna er igår ochn komma tillbaka en anna gång. Well lillemannen idag är en annan gång. Fortfarande svårt att fatta? Börja om i grundskolan du lille sspejare där

 43. Erik Jämställdhet Says:

  @ Freja

  Man vet ju inte om man som man inte kan få ut någonting av kursen fören man har testat den. Alla människor är olika och det finns män som är mer lika kvinnor och kvinnor som är mer lika män. Där av kanske inte kursen passar för alla kvinnor häller, men som sagt man vet ju inte fören man provat.

  ”Sen är det ju fler kvinnor än män som blir sexuellt trakasserade på jobbet.”

  Konstigt argument. Menar du att bara personer i den kategorin som oftast utsätts för något som behöver/ska få hjälp? Tycker du då att kvinnor som blir eller riskerar att bli misshandlade på stan inte ska få hjälp med hänvisning att män misshandlas oftare? Eller att tjejer som riskerar att inte uppnå målen i skolan inte ska få någon hjälp eftersom fler killar inte uppnår målen? Utveckla gärna.

 44. Hjalmar Says:

  @Freja
  Du säger att att män oftare begår sexuella trakasserier mot kvinnor (än tvärtom).
  Har du källor på det?

 45. Mikael Says:

  Uh, vad Anna L, mannen med kvinnokläder, trollar på….

 46. Anna Lundgren Says:

  Så mesigt försök på angrepp Slicke-Micke

 47. michael Says:

  Freja.
  Hotell och restaurang facket gjorde en undersökning om sexuella trakasserier av anställda på krogen som visade att män blev lika mycket trakasserade och tafsade på som kvinnliga.Det intressanta var att media bara talade om kvinnornas situation

 48. Erik Jämställdhet Says:

  @ michael

  Råkar du ha raporten? eller vet du var den finns?¨

 49. michael Says:

  Erik Jämställdhet.
  Tyvärr jag följde bara turerna genom media om denna rapport

 50. Aktivarum Says:

  Anna L

  ”Aktivarum du jag skiter i vad din snopp gör”

  Uppenbarligen är det precis vad du inte gör för hade du gjort det hade du hällit tyst om den saken. Det är inte direkt nåt man tar upp utan orsak.

  ”de var bara en reflexion mtp att det är den du verkar använda som sk hjärna.”

  Du kan kalla det vad du vill, fakta är att du valde att tänka på och tala om ämnet.Resten är dåliga barnsliga ursäkter och efterhandsversioner.

  ”Lägg ner DO-planerna för DO kommer stå på min sida lillemannen. Om du inte fatttat det ännu vs?”

  Så om man inte kommer att vinna så skall man inte anmäla? Din förståelse av rättssystemet är bedårande usel.

  ”För övrigt mkt mkt besviken på dig A. Varför så klena o taniga försök att personangripa?”

  Du är så bra på att misshandla dig själv det inte finns någon orsak att störa dig i vad du gör bäst. Så länge du inte skyller din misshandel av dig själv på första bästa man finns ingen orsak.

  ”Är detta allt du kan prestera när de kommer till påhopp? Grymt ledsen och besviken.”

  Turligt nog är du så bra på att hoppa på dig själv att andra inte ens behöver göra det.

  ”Men jag ger inte upp hoppet om dig lilla gubben. Du borde kunna bättre påhopp än de små flugskits analyser du gjort tidigare över mina sakliga kommentarer. Hej o hå”

  Det där skall jag svara på den dag du lyckats prestera en saklig kommentar. Det är inte du som bestämmer vad som är sakliga kommenarer men subjektivism är din sort bra på.

 51. Aktivarum Says:

  Anonym av god anledning;

  Jag skulle föreslå du spelar in deras samtal men inte säger nåt Antingen är de ärliga eller inte men om de inte är det kan du låta dem först ljuga för chefen, sedan spela upp riktiga samtalet.

 52. Anna Lundgren Says:

  Om du tror att dina personangrepp biter aktivarium så glöm det. Jag är mer än luttrad av småskitar som dig.
  vill du anmälao lägga din energi på de så gör du de. De visar bara hur tom i skallen du är, att du lägger din tid på småsaker.
  fakta är att du själv drog in Obamas anatomi men det beror på avundsjuka av att du ser en riktig man jämfört med en liten ynklig pubertal småunge. Därför har du också lätt för att dra till med barnslighetskortet. Du känner andra som du känner dig själv lillemannen. Någohn storhet blir du aldrig.
  misshandla mig själv? Men vad yrar du om? Jag skiter totalt i vad du och andra skriver till/om mig. Att du tror det påverkar skiter jag i.
  riktiga påhopp klarar småskitar som du inte av. Villl du jag ska slänga ett rejält påhopp över dig så du får se vad det innebär? Så har du nåt ytterligarte att anmäla till din barnvakt på Do.

 53. Anna Lundgren Says:

  Aktivarium
  uppenbarligen fattar du inte att första st du citerade var ett svar på ditt fg inlägg. Handlar alltså inte om att bry sig om din dinglande hjärna. Men nu begriper jag varför du har hjärnan därnere o inte däroppe.

 54. Anna Lundgren Says:

  Spela in andras samtal utan att säga nåt? Hmmmm det kallas buggning och är straffbart lillemannen

 55. Janne, Linköping Says:

  @ Anna Lundgren:

  Nix, att spela in samtal som man själv deltar i är inte straffbart och man behöver inte berätta att man spelar in det heller.

  ”Den som … olovligen medelst tekniskt hjälpmedel för återgivning av ljud i hemlighet avlyssnar eller upptager tal i enrum, samtal mellan andra eller förhandlingar vid sammanträde eller annan sammankomst, vartill allmänheten icke äger tillträde och som han själv icke deltager i eller som han obehörigen berett sig tillträde till, dömes för olovlig avlyssning till böter eller fängelse i högst två år. 4:9a BrB finns här: http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19620700.htm#K4P9_a

  För övrigt lite OT:
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1606717/Mamma-bjod-trearing-pa-ol.html

 56. Om Näthat, Kvinnohat och Manshat – Ingen man lever i Ellinor Erikssons politiska fantasivärld! « Aktivarum Says:

  […] de flesta sammanhang betraktas som mer allvarliga för att hon är kvinna. Tidningar kan skriva om gubbröra men inte om […]

 57. Aktivarum Says:

  Aktivarium

  ”uppenbarligen fattar du inte att första st du citerade var ett svar på ditt fg inlägg.”

  Det där blir inte sant bara för att du påstår det. Däremot är det obestridligt faktum att du valde att ta upp ämnet – inte jag – du pratade om mitt kön. Att du nu i desperation behöver en ursäkt kallar psykologin ”backwards rationalizing”. Den orsak du ger nu har inget att göra med NÄR du valde att begå handlingen. Nu letar du en förklaring som stämmer med den bild du vill ge av dig själv. En fin liten image att rädda ansiktet med. Dröm vidare, du gav dig på fel person.

  En m-a-n bryr sig inte om dina små gulliga ”opinions” Bara fakta, och du har inga sådana hittills. Du har gulliga små åsikter som du kan slå in i rosa hjärt-formade paket och ge till dina väninnor eller nån annan som bryr sig. Har du fakta, prata med mig, har du opinions så ring nån som sysslar med horoskop så kan ni skvallra tillsammans BFF.

  ”Handlar alltså inte om att bry sig om din dinglande hjärna. Men nu begriper jag varför du har hjärnan därnere o inte däroppe.”

  Något du inbillar dig betraktas som sant här för att du redan sagt det. Du har alltså lärt dig att repetition funkar. Jag finns här för att visa sånt inte funkar på en m-a-n! Du kan upprepa den söta lilla åsikten om var tankeförmågan finns så många gånger du vill. Att säga samma ska dubbelt så många gånger ger dig inte dubbelt så rätt. Är det nåt mer du viil ha citerat hjärtat?

  ”Spela in andras samtal utan att säga nåt? Hmmmm det kallas buggning och är straffbart lillemannen”

  Sedan när är lagen nåt ni bryr er om? Många saker är straffbara, inte minst falska våldtäktsanklagelser, problemet är inte lagen, problemet är bevisingen. Lycka till att bevisa vem som gjorde inspelningen 😀

 58. Aktivarum Says:

  Ovan respons givetvis till Anna Lundgren, jag lämnade hennes text högst upp av misstag.

 59. Aktivarum Says:

  Anna L:

  ”Om du tror att dina personangrepp biter aktivarium så glöm det. Jag är mer än luttrad av småskitar som dig.”

  Dina åsikter om mig har samma värde som bevisningen du lägger för dem. Hittills noll, bara söta små ”opinions” som du upprepar för du har aldrig pratat med en man du inte kunde kontrollera.

  ”vill du anmälao lägga din energi på de så gör du de. De visar bara hur tom i skallen du är, att du lägger din tid på småsaker.”

  Det där är åter en söt liten ”opinion” från dig. Vill jag lägga tid på småsaker så gör jag det. jag kanske inte ens tycker det är småsaker jag kanske rentav (hemska tanke) har andra prioriteringar än dig men det kanske du inte tänkte på?

  ”fakta är att du själv drog in Obamas anatomi men det beror på avundsjuka av att du ser en riktig man jämfört med en liten ynklig pubertal småunge.”

  Jag pratade om Obamas könstillhörighet som respons på ditt tjat om vilken könstillhörighet som var bäst. Könstillhörighet avgörs av HJÄRNAN. Den enda som pratat om organ mellan benen är obestridligen, bevisligen och admissable in court – du! 🙂

  ”Därför har du också lätt för att dra till med barnslighetskortet. Du känner andra som du känner dig själv lillemannen. Någohn storhet blir du aldrig.”

  Om jag trodde på spågummor skulle jag leta en på tivoli som har en fin blänkande kristallkula. Varför du tror jag skulle lyssna på dig är en annan femma. Risken är även att vad du tycker är en ”storhet” och vad jag tycker är en storhet är två helt olika saker.

  ”misshandla mig själv? Men vad yrar du om?”

  Jag pratar om den asiatiska självförsvarsprincipen som Bruce Lee lärde ut.

  ”Jag skiter totalt i vad du och andra skriver till/om mig. Att du tror det påverkar skiter jag i.”

  Jag tror ingenting, jag bedömer hur du agerar och vad du skriver. Dina egna aktioner är vad som får tala.

  ”riktiga påhopp klarar småskitar som du inte av. Villl du jag ska slänga ett rejält påhopp över dig så du får se vad det innebär? Så har du nåt ytterligarte att anmäla till din barnvakt på Do.”

  Påhopp? Jag ser inga påhopp, jag ser små söta opinions. För att kunna göra ett påhopp behöver du fakta. Har du sådana? Annars får du nog fortsätta med åsikter.

 60. Anna Lundgren Says:

  Aktivarium lilla mansgullet du är så desperat så och kokar av ilska för du inte kan reta upp mig vännen. Påhopp eller personangrepp har inte med fakta att göra. Det är argumentum ad hominem. Förstår din lilla underutvecklade hjärna vad det är?
  Varför tänka att du har andra prioriteringar gossen. Du går ju helt upp i mina söta åsikter. Utan att jag tar åt mig av dina tomma ord.
  Lilla raring lär dig argumentera först innan du ger dig in i debatten.
  och du det stavas man oi inte m-a-n. Önska dig en ordbok för lågstadiet nästa jul.

 61. Joakim Says:

  Vämsterpartiet är dock en gubbröra. Inför valet 2010 var bara 36% av Vänsterpartiets ledamöter i kommunstyrelserna kvinnor, vilket är anmärkningsvärt för ett feministiskt parti som förespråkar kvotering. Undrar dock varför det var det enda som uppmärksammades:

  Jag håller även med Schyman om att partiledaren borde vara en kvinna eftersom bara två av nio partiledare i riksdagen är kvinnor. Romsson och Lööf kanske känner sig utanför, förringade och kränkta i partiledardebatterna då. Inte ens ytterligare ett kvinnligt språkrör kunde gubbröran sträcka sig till.

  Vänsterpartiet har med andra ord långt kvar i sitt feministiska jämställdhetsarbete. Inte för att jag är feminist, utan för att jag är konsekvent och antihycklerist. Ur ett strategiskt perspektiv anser jag därför att vi jämställdister bör ställa oss bakom Schyman denna gång och avvakta med att kräva mäns rättigheter på de andra avdelningarna. Det är faktiskt värre att ett mansfientligt parti är mansdominerat än kvinnodominerat.

 62. Jämställdhetsfeministern Says:

  Anna Lundgren och Gurdun Schyman har ju helt rätt. Ett parti som säger sig vara jämställt kan aldrig ha en man som partiledare. Då blir det ju bara gubbröra. För att vara jämställt måste ett parti ha en kvinnlig partiledare. Det är ju så självklart att alla som gått ut lågstadiet fattar det.

 63. Aktivarum Says:

  Anna L:

  ”Aktivarium lilla mansgullet du är så desperat så och kokar av ilska för du inte kan reta upp mig vännen.”

  Mera sockersöta små åsikter, har du hittat en rosa hjärtformad ask att lägga dem i ännu? Jag föreslår en chokladask, lägg chokladbitarna i en vanlig mikrolåda (jag gissar du äter upp dem) så har du en åsiktsask att lägga dem i. Skicka dem till nån som bryr sig.

  ”Påhopp eller personangrepp har inte med fakta att göra. Det är argumentum ad hominem. Förstår din lilla underutvecklade hjärna vad det är?”

  Det finns bra sätt och dåliga sätt att göra ad hominem, säg till när du förstått skillnaden.

  ”Varför tänka att du har andra prioriteringar gossen. Du går ju helt upp i mina söta åsikter.”

  Jovisst, jag går upp i dina små söta åsikter så mycket att jag inte svarar på dem alls. Det är tunga ingenting jag motiverar detta med. Du å andra sidan bryr dig så lite att du t o m börjar härma min skrivstil.

  ”Utan att jag tar åt mig av dina tomma ord.”

  Det blir svårt för dig att ta åt dig av några ord faktiskt. Mina ingenting ger som sagt inte mycket ammunition. Det är därför du tvingas börja om varje inlägg.

  ”Lilla raring lär dig argumentera först innan du ger dig in i debatten.
  och du det stavas man oi inte m-a-n. Önska dig en ordbok för lågstadiet nästa jul.”

  Vad jag beskrev kallas m-a-n. Det finns något som heter man också men de betyder inte samma sak.

 64. Anna Lundgren Says:

  Såja Aktivarium inte reta upp dig så. Det är inte bra för din hälsa. Gå du och hämta en bok i retorik och läs igenom den först och återkom sen när du klarar att vara mer övertygande, lilla .gullet. Lugn o fin, lugn o ffin. Ha ha ha ha ha

 65. Daniel Says:

  @Aktivarum
  Denna ”Anna Lundberg” figurerar även på din blogg under olika alias tex här:
  http://aktivarum.wordpress.com/2012/01/26/har-kvinnor-varit-fortryckta-om-boken-the-flipside-of-feminism-och-the-late-60s-culture-wars/#comment-4950

  Där han/hon kallar sig för ”läsare”.
  Om du loggar ip adresser så kan jag eventuellt få fram mer info, om du vill det dvs.

 66. Jesuit Says:

  Tycker ni ska låta bli att diskutera med nättrollen. Inga svar = inget gehör.

 67. Anna Lundgren Says:

  StackarsnDanne att du nhar sånt kontrollbehov. Slår du dinn fru/sambo också? Usch vilken äcklig liten mansgris. Får du upp den utan pincett?

 68. Leif Says:

  ”Sveland’s a journalist, a TV journalist at that, and the trouble with journalists as novelists is, there’s nothing there: they can type, but they can’t think.”
  Bitter Bitch by Maria Sveland – review
  http://www.guardian.co.uk/books/2011/feb/05/bitter-bitch-maria-sveland-review

 69. Jesuit Says:

  Tycker faktiskt att vissa debattörer nu har tjänat ihop till ett rött kort.

 70. Joakim Says:

  @Jämställdhetsfeministern
  Helt rätt! Till och med barnen på lågstadiet som knappt kan någonting om politiska partier har ju fattat det. Det kallas ”grundläggande kunskap” 😉

 71. Daniel Says:

  @Anna Lundgren
  ”StackarsnDanne att du nhar sånt kontrollbehov. Slår du dinn fru/sambo också? Usch vilken äcklig liten mansgris. Får du upp den utan pincett?”

  1 Var det det menat att göra mig upprörd/ledsen?
  2 Du är alldeles för obegåvad för att kunna reta upp mig.
  3 Din stavning,den får mig att tänka på särskola av någon anledning.

 72. Anna Lundgren Says:

  Daniel sån halvmesyr till angrepp. Kan du verkligen inte bättre?
  varför tänker du på särskolan? Är det där du går om dagarna? Borde du nanna kudden nu lilla gubben.

 73. Erik E Says:

  Enligt både VALU och United Minds valdagsundersökningar var det större andel män bland V:s väljare än bland SD:s. Ändå är det bara SD som får negativa skriverier om könsobalans.

  Och MP har också mer könsobalans bland sina väljare än SD, fast då handlar det om kvinnlig övervikt. Det omnämns aldrig negativt i media.

  Och obalansen inom F! är ju i hästväg. Snacka och att Schyman kastar sten i glashus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: