Män, men inte kvinnor, lämnas att frysa ihjäl

by

DN skriver idag:

Livet är hårdare än vanligt för Moskvas hemlösa när temperaturen sjunker under minus 20-strecket. Varje natt dör folk på bakgårdar och i gångtunnlar. DN tillbringade en isande kall natt bland den ryska huvudstadens mest utsatta. […] I fredags meddelade hälsoministeriet att 64 ryssar frös ihjäl under januari, och då var bara drygt hälften av landets regioner räknade.

Tidningen skriver att den ortodoxa kyrkan driver en hjälp för hemlösa – de får sova i en gammal buss som kallas Barmhärtighetens buss. Jag citerar DN igen:

Vid tretiden på morgonen är de 24 platserna i bussen nästan fyllda. Kvinnor, sjuka och män över 60 har företräde till de sista platserna. När vi lämnar Kazanstationen står ett tiotal hemlösa kvar på trottoaren.

Kvinnor har alltså på grund av sitt kön företräde till något som kan rädda deras liv. Män stoppas vid dörren till värmen (och kanske räddningen) för att de är män.

Återigen ser vi ett tecken på att mäns liv anses vara mindre värda än kvinnors liv.

Naturligtvis är jag medveten om att bussen inte räddar alla kvinnor. Även en del kvinnor fryser ihjäl. Men faktum kvarstår att ortodoxa kyrkan värderar könens liv så som jag angivit ovan.

Själv är jag jämställdist, och tycker därför att ingen ska sållas bort på grund av sitt kön. Allra minst när livet står på spel. Det kallas jämställdhet.

Det är märkligt att DN:s journalist över huvud taget inte kommenterar den cyniska könsdiskrimineringen. Han verkar se den som naturlig. Jag undrar om könsdiskrimineringen hade förbigåtts med samma tystnad av DN om det istället varit kvinnor som stoppats vid bussens dörr på grund av sitt kön.

För övrigt: Tre pojkar i Danmark har suttit 14 månader i fängelse för en gruppvåldtäkt de inte begått. Det har visat sig att flickan som skulle ha blivit våldtagen i själva verket vittnade falskt. Flickan åtalas nu, men åklagaren kräver bara vård som straff. Läs här. Tack för tipset, Peter.

Annonser

59 svar to “Män, men inte kvinnor, lämnas att frysa ihjäl”

 1. Man & Woman United Says:

  Vård för vad att inte ljuga i rätten? Vad sänder det för signaler om likhet inför lagen.
  det något som killar och tjejer behöver diskutera

  #killgruppen
  #tjejgruppen

  #prataomdom

  Vad gör lögnerskan mot kollektivet tjejer och kvinnors rättsskydd och trovärdighet

 2. Man & Woman United Says:

  Skänker gärna pengar till humanitära insatser oavsett kön och ålder etc. Motsätter mig starkt könsrastistiska och antijämställdistiska hjälpinsatser för utslagna medmänniskor i Ryssland. Vidrigt en människa i nöd ska få hjälp oavsett. Tänker bara på action aid fadder kampanj enbart för flickor. Vidrigt!

 3. Man & Woman United Says:

  Ingen kvinna tjänar på felaktiga våldtäktsdomar som den mot Billy

  18 okt 2010 Artikel av Ann-Britt Grünewald och Gudrun Schyman –

  Vi tror män om att kunna begripa ordet Nej. Ifrån förträdesvis ”oskyldiga kvinnor”, konflikter har jag har inga konkreta siffror att ge dig tyvärr, …

  http://www.newsmill.se/node/29266

 4. UCA Says:

  Stört att det går att ljuga såpass att tre pers hamnar i fängelse. Med en sådan rättssäkerhet kan man lika gärna singla slant om skuldfrågan.

 5. Patrik B Says:

  Reportaget i DN handlar om hur ortodoxa kyrkan hjälper hemlösa i Moskva. I reportaget framgår tydligt att 85 procent av de hemlösa är män och att man hjälper alla man kan. Men när det finns brist på plats i det rullande härbärget så har kvinnor, sjuka och män över 60 företräde.

  Varken Per Ström eller någon av oss som kommenterar (jag inräknad) gör något konkret för Moskvas hemlösa män. Varför då klaga på dem som faktiskt gör något?

 6. Anon Says:

  galet

 7. AV Says:

  Patrik B: Även om man inte klagar på de som faktiskt gör något kan man ta det som en kontrast till vissas prat om ”patriarkat” och ”könsmaktsordning” där män går före kvinnor. Om verkligheten verkligen var så enkel skulle ju gubbarna tagit alla platser och lämnat kvar kvinnorna på gatan.

 8. Man & Woman United Says:

  ”Kvinnor har alltså på grund av sitt kön företräde till något som kan rädda deras liv. Män stoppas vid dörren till värmen (och kanske räddningen) för att de är män.
  Återigen ser vi ett tecken på att mäns liv anses vara mindre värda än kvinnors liv.”

  Med Birkenhead,Titanic\Costa Concordia i bakhuvudet så undrar man vad som händer med män under 60år.

 9. Pether Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14329498.ab

  De säger att flickorna inte har fått hjälp av samhället, att de ramlar mellan stolarna. Men när 75-80% av alla självmord begås av män, killar, pojkar. Och dessa inte ringer till bris, då är det väl bevis på att dessa kastas mellan stolarna?

  Det är ju sedan länge känt att de som pratar om att ta självmord, skär sig osv, är ute efter uppmärksamhet, som de får genom bris o andra instanser. Folk som tänker ta självmord, gör det, de velar inte.

 10. Backlash Says:

  Aftonbladet börjar idag en ny kampanj ‘Sjukt jobbigt’, som handlar om psykisk ohälsa hos tonåringar. Men inte vilka tonåringar som helst, utan om TJEJER. För 9 av 10 som ringer BRIS är tjejer. Killar ringer inte, de bara tar livet av sig utan att snacka om det först, så det behöver ju inte uppmärksammas.

 11. Sven-Olav Says:

  ”Kvinnor, sjuka och män över 60 har företräde till de sista platserna.”

  Det handlar enligt DN alltså om företräde till de *sista* platserna – alltså inte generellt – och män avvisas inte för att de är män utan för att de är män *under 60 år*.

  Rätt skall vara rätt.

 12. Jack Says:

  Om lögner allena kan få personer att med våld låsa in någon så är det inte bara lögnerskan det är fel på utan även de personer som brukar våldet på dessa grunder och låser in den anklagade. Samtliga av dessa parter begår grova övergrepp inte bara mot den primärt utsatta människan utan också mot alla andra genom att utgöra en hotbild mot människor i samhället överlag. Dessa personers beteende måste förstås ses över och kontrolleras.

  Det är inget lätt jobb att kontrollera denna verksamhet dock eftersom vi pratar om våldsverkande människor när vi talar om polis och rättsväsende. Människor som tar sig makten med våldet som verktyg.

 13. Patrik B Says:

  AV: Men det blir ändå fånigt att välja den vinkeln eftersom kyrkan ändå hjälper de hemlösa i Moskva. Vi gör det inte.

  DN artikeln var bra eftersom det tydligt står att 85% av de hemlösa är män. Andelen är densamma i Sverige. Det är värt att lyfta fram när andra beskriver män som ensidigt gynnade av allt.

 14. Pether Says:

  Patrik B: Nej, antalet hemlösa män är betydligt högre. När medier o mormorstaten snackar hemlösa, räknar de inte sådana som bor hos kompisar, jourer, osv osv. När svenson snackar hemlösa, menar vi sådana som bor på gatan, 99% män, men där endast kvinnorna får hjälp.

 15. Man & Woman United Says:

  Varken Per Ström eller någon av oss som kommenterar (jag inräknad) gör något konkret för Moskvas hemlösa män. Varför då klaga på dem som faktiskt gör något?
  av Patrik B

  Ja,precis du har helt rätt? Är du på och starta insamling för de med(män)niskor som riskerar frysa ihjäl? Jag är på.

  Egentligen är det ryska myndigheters sak,ryska myndigheter har misslyckas med sitt uppdrag att hjälpa sina medborgare. Inte undra på att ryska folket viftar med hammaren och skäran och vill ha tillbaka kommunismen, där folk åtminstone fick hjälp.

  Så någon som är villig att formulera sig på Ryska kan författa mail och stöta på bl a varför de inte hjälper sina medborgare och speciellt riskgruppen män under 60år från att frysa ihjäl. För oss Genus Nytt skulle det också kunna innebära att ställa frågan till Ryska ambassaden i Sthlm. Det är konkreta och enkla förslag på handling. Genus Nytt kan även hooka upp med mansjour och jämställdistisk humanitär organisation i Ryssland.

 16. Patrik B Says:

  Pether: Bland alla som är hemlösa är andelen män 62%. Men majoriteten av de hemlösa har ändå tak över huvudet. De bor hos kompisar eller i jourboenden m.m. Av uteliggarna, de riktigt utsatta, är andelen män mellan 80 och 90 procent. Möjligen får de kvinnliga uteliggarna hjälp snabbare än männen. Men männen får också hjälp.

 17. Anna Lundgren Says:

  So what? Det är ju inte konstigt de är oxå fler män som är hemlösa o nästan alltid pga själv vållande dom super, slår frun, använder våra barn som sparringpartner, våldtar kvinnoor och unga tjejer, gör övergrepp på barn, missshandlar kvinnor och varann, så det är inget märkvärdigt. De får lida straff för sina egna korkheter helt enkelt. Jag kan tänka mig låta uteliggare sova hos mig men bara kvinnor o barn då vi tjejer är värst drabbade. En man dock aldrig. Som skiitar ner överallt, inte städar undan efter sig, sover med kallingarna om natten som mitt svin till ex gjorde, kan inte hålla snoppen i styr på toa då de finns piss överallt utom i wc-stolen, verkar som ni killar behöver heka golvet på toa för att pissa? Uuurrrkkkkkkk va äckligt.

 18. Patrik B Says:

  Man & Woman United: Jag tror att det tar för lång tid att gå den politiska vägen Jag har mailat journalisten på DN för att höra om man kan bidra till kyrkans hjälp för hemlösa i Moskva. Om de ha r fler platser i sina bussar kan de hjälpa alla oavsett ålder och kön.

 19. Oscar Andersson Says:

  Anna Lundgren: Men herregud, hur skadad är du egentligen. Dock tycker jag att det är positivt att du får tillgång till dator på den slutna avdelning där du uppenbarligen tillbringar din tid.

 20. Man & Woman United Says:

  @ Jack

  ”Jag riskerar helt medvetet förtroendet för rättsväsendet … – Nyheter
  24 dec 2006

  JK Göran Lambertz efter avgångskraven: Då min kritik mot domstolarna har fog för sig är den värd att

  http://www.dn.se/debatt/jag-riskerar-helt-

  ”Jag riskerar helt medvetet förtroendet för rättsväsendet”
  dnsthlm.se/cm/2.145/debatt/

  jk, juridik

  Statsrådet bör följa JK:s råd

  knuff.se/u/153ee3

 21. Man & Woman United Says:

  @ Patrik B

  Bra drag där! Meddela här när du får svar om att skänka pengar.

 22. Anna Lundgren Says:

  Oscar menar du på fullt allvar att du inte kan bättre påhopp än så? Nu blev jag grymt besviken på dig lillemannen. Kom igen nu va? Seså bättre kan du. Kläm i ordentligt nu med allt ordbajsande du säkert klarar av

 23. Patrik Says:

  Ok, för de som fortfarande inte fattat det så ska jag ta det långsamt.

  ”Anna Lundgren”……är….ett….troll. Mata EJ trollen! Dvs undvik att svara HELT! Ni ger trollet precis vad han/hon/hen vill..

  Ett troll är helt enkelt någon enkelspårig och uttråkad individ som finner nöje i att provocera och uppmärksamheten som kommer av provokationerna samt möjligheten att göra folk upprörda.
  Fokus ligger på att provocera så mycket som möjligt och inte nödvändigtvis de snedvridna åsikterna som spottas ut, även om det troligtvis är någon uttråkad antijämställdist som roar sig på jämställdisters bekostnad.

  Om man ingen reagerar på de tafatta provokationerna så slutar det ju vara roligt efter ett tag och även de mest enkelspåriga trollen ger upp.

  Alternativt – Pär, åsikter ska givetvis vara fritt att yttra, men uppenbara troll blir ganska tröttsamma att scrolla förbi.

 24. Man & Woman United Says:

  @ Oskar

  Lugn och fin,hälsa istället Anna välkommen till jämställdhetsdebatten;-)

 25. Anna Lundgren Says:

  Hihi

 26. Kristin Says:

  Jag gissar att det ligger till så här. I Ryssland kvoteras nog inte kvinnor in som brandmän för att man utgår ifrån att de har mindre muskelmassa än män. Av samma anledning, att män är starkare, tas sjuka, äldre män och kvinnor först in i bussen.
  Jag hoppas och tror faktiskt att en svag man blir hjälpt före en alert kvinna.

 27. Ut med trollet. Says:

  Ut med trollet säger jag. Kanske är det dags att sända en signal till bortskämda unga etniskt svenska tjejer som tror att den curling dom är vana vid även gäller på genusnytt så till den grad att dom tror det där snacket är OK? Hon tillför inget, sprider bara hat.

  Ut med henne. Inför nolltolerans mot manshatet och börja på forumet.

 28. Anna Lundgren Says:

  Ut med trrollet: haha du är för go allså. Något hat behöver man inte sprida bbland era förtappade mans”hjärnor”. Ert hat är medfött och de gör er förståndshandikappade och emotionellt efterbkivna.

 29. Anna Lundgren Says:

  Ok jag ska inte störa er mer. Ni har gett mig de jag ville ha. Tack smågossar.

 30. JD Says:

  @Kristin

  ”Jag hoppas och tror faktiskt att en svag man blir hjälpt före en alert kvinna.”

  Ja det kanske till och med är så att man i Ryssland utgår från de utsattas hälsa men att någon svensk reporter naturligtvis var tvungen att genusvinkla detta.
  Vi ser ju på hur peppad en viss person här blir av att kvinnor medvetet värderas mer pga sitt kön i media.
  Någon för BUP att ta tag i.

 31. Erik Jämställdhet Says:

  Peace, love and understanding

  Om du nånsin vill debatera på riktigt Anna så är jag på.

 32. Sarah Says:

  Hej Pär!
  Jag har en fundering som jag hoppas att du vill svara på, något jag funderat på länge. Jag läser inte din blogg vanligtvis, så om du har svarat på detta förut så får du gärna hänvisa till tidigare inlägg.

  Du kallar dig själv jämställdist, och du brinner för jämställdhet. Samtidigt ägnar du en hel bok om att skriva om feministiska myter, istället för att skriva en bok om hur du, från ett manligt perspektiv, lider av ojämställdheten som råder och hur man kan lösa detta. Det är samma struktur som gör det ojämställt för män och för kvinnor, det är inte två olika strukturer! Alltså borde män och kvinnor jobba mot jämställdhet tillsammans, eftersom det gynnar båda parter. Istället motarbetar du feminism genom att uppmärksamma det negativt, varför? Genom att motarbeta feminism motarbetar du också jämställdhet för män. Hur tycker du att det ska kunna bli jämställt när du motarbetar jämställdhet?

  Mycket tacksam för svar angående _dina_ tankar om detta, och jag vill veta vad _du_ tycker, och inte vad andra feminister/jämställdister tycker och har skrivit.

 33. Bär själv. Says:

  Sarah

  Det går inte att jobba med mansfrågor utan att kritisera feminismens ideologiska bild av det dom kallar könsmaktsordningen.

 34. Sara Says:

  Att unga tjejer skär sig för att få uppmärksamhet är ett känt fenomen. (Dock inte alla, men allt för många) Dels så ”smittar” det inom gruppen och mellan grupper, och när tjejerna får se/vara med om omhändertagandet och de myckna resurserna som läggs på dem så ger det en enorm sjukdomsvinst. Alltså de stora fördelar, uppmärksamhet och sympati tjejen får. Ja det är så gott som alltid tjejer, jag har inom psykiatrin aldrig stött på en kille som skurit sig.
  Det är fenomenet den som skriker/gråter högst får resurserna. Här har den gamla formen av hysteri blivit till rispa sig/skära.

 35. Anders Says:

  Sarah: När kvinnor lider, så är det patriarkets fel. När män lider är det patriarkets fel.

  Förstår jag dig rätt?

 36. Sarah Says:

  Bär själv: Utveckla gärna!

  Sara: Vad du glömmer är att kvinnor som mår dåligt ofta vänder sig inåt och skadar sig själva. Män agerar utåt och skadar andra. Detta syns även tydligt inom rättpsyk.

 37. JD Says:

  @Sarah

  Vill bara säga att det är en intressant fråga du ställer, utifrån uppfattningen om att feminism arbetar för båda könen.
  Varför skulle Pär i så fall ifrågasätta något som arbetar för båda könens rättigheter?

  Jaaaa. Mycket märkligt!

 38. Backlash Says:

  Sarah, Pär jobbar aktivt med att bryta ner ojämlika strukturer, genom att varje gång han debatterar mot en politiker fråga om de är för eller emot en könsneutral lagstiftning. Då brukar det bli uppenbart att politikern är motståndare till ett jämställt samhälle.

  Lagboken är ju den mest konkreta strukturen vi har i samhället. Det finns många lagar som diskriminerar män, men ingen lag som diskriminerar kvinnor.

 39. Koo Says:

  Kristin:

  ”Jag hoppas och tror faktiskt att en svag man blir hjälpt före en alert kvinna.”

  Nej, så är det ju inte. Varken i Ryssland eller i Sverige. En kvinnas liv är alltid värt mer. Både bland hemlösa och välhavande.

  En lite annorlunda princip gäller vid fartygskatastrofer, som du säkert vet. En mycket gammal kvinna räddas alltid före en ung man. En ensamstående pappa lämnas också att dö (och slits från sitt barn), för att ge plats också åt en kvinna i 100-årsåldern.

  Feministerna skulle inte ha det any other way.

 40. Forellen Says:

  Ingenting negativt med kvotering hittades”

  Några dagar gammal nyhet fortsätter att inte ifrågasättas, här av Annelie Larsson på SVT Vetenskap: http://svt.se/2.108068/1.2701734/konskvotering_positivt_for_hela_arbetsplatsen

 41. Pär Says:

  Sarah:

  ”Vad du glömmer är att kvinnor som mår dåligt ofta vänder sig inåt och skadar sig själva. Män agerar utåt och skadar andra. Detta syns även tydligt inom rättpsyk.”

  Detta vill jag dementera. Kvinnor som är inom psykiatrin har i regel slagit sina män och/eller sina barn. Även om man är självdestruktiv så innebär det inte att man inte också kan vara utåtagerande. En variant på självdestruktivitet är att skada sig för att man tidigare gjorde andra illa, som en slags kompensation.

 42. Grön Stol Says:

  Just i detta fall förefaller det mycket svår att påverka den här märkliga prioriteringen. Det är inte ryska staten som står för hjälpen, utan det är den ortodoxa kyrkan – och som bekant har religiösa samfund ofta mycket konservativ könssyn.

  För övrigt är det värt att notera att detta faktiskt är ett riktigt exempel på patriarkat – den ryska kyrkans överhuvud är nämligen patriarken 😀

 43. H.L Says:

  Helt klart blir kvinnor förtryckta också. De kvinnor som mår dåligt har troligtvist blivit dåligt behandlade på något viss.

  T.ex av feministerna:

  – Gett kvinnor offerrollen.

  Har man den rollen mår man sämre än vad man skulle behöva.

  – Talat om för unga kvinnor hur dåliga män är.

  Sanningen är att många kvinnor rehabiliterar sig själv när de kommer i en relation mest på grund av uppskattning de får. Många feminister vill hindra detta och gör därmed att kvinnor känner sig sämre.

  Slutsatsen man skulle kunna dra är att feminister , en stor del , inte gillar varken män eller kvinnor

 44. barfota Says:

  @UCA

  ”Stört att det går att ljuga såpass att tre pers hamnar i fängelse. Med en sådan rättssäkerhet kan man lika gärna singla slant om skuldfrågan.”

  Det verkar man också göra, fastän med en preparerad ”slant” som alltid kommer upp med den sidan som favoriserar kvinnan.

 45. Erik Says:

  Sara

  Det finns många män och pojkar inom psykiatrin som skär sig och skadar sig på olika sätt, det är inte helt ovanligt men man pratar inte om det, ibland kan det vara enda sättet att uppmärksamma vården på att det är allvar tyvärr, ofta verkar det dock vara så att män tenderar att göra det kanske en gång lr ett par när dom mår som sämst.

 46. GG Says:

  OT: Nu blir Riksdagen mindre gubbig tack vare att en vit medelålders man makar på sig:

  ”Socialdemokraten Thomas Östros lämnar riksdagen i höst, två år innan hans mandatperiod går ut.”

  ”Lena Sommestad, ordförande för S-kvinnorna, säger till Ekot att det är naturligt att hon övertar Thomas Östros riksdagsplats om han avgår.”

  Helt naturligt.

 47. Prill Says:

  Fy fan vad arg jag blir bara jag går in här och blir påmind om dagens sjuka jämställdhetsdebatt och det legitima mansföraktet. Jag blir förtvivlad. Dessutom är jag säker på att ALLA kommer att tycka som vi om några år. Det är en tröst men samtidigt provocerande. Alla puckon som låtsas som det regnar idag kommer plötsligt stå där och hålla med, bara för att det blivit PK.

 48. Prill Says:

  Sara: Intressant jämförelse detta med självskadebeteende och forna tiders hysteri. Många jämför utbrändhet, elallergi och andra moderna kultursjukdomar med hysteri men det är klart att självskadebeteende ska in där också. Motsvarigheten till ”feministiskt självförsvar” för män skulle kunna vara kurser i passivt aggressiva strategier iställer för aktiva dito (som män i allmänhet utövar). Passiv aggressivitet är så oerhört effektivt eftersom förövaren aldrig får någon skurkroll utan istället belönas.

 49. Anna Says:

  Jag försökte kommentera under det inlägg som det jag vill skriva om nu handlade om, dvs om hur en norsk politiker misstänks ha ljugit om att bli kallad hora, men det gick inte.

  Det jag så gärna vill veta Pär, är varför du inte ställer samma krav på dig själv när det gäller att inte ljuga? Du ljuger så det visslar om det för att framställa din agenda i bättre dager, men fördömer en kvinna som gör detsamma. Hur hänger det ihop?

  Själv tycker jag att vi ska vara ”jämlika” och betrakta lögn som lögn och inte göra skillnad om det är en man eller en kvinna som uttalar den.

 50. Joakim Says:

  Är det möjligt att inte barn har företräde? Sjukt förresten att personer över 60 värderas högre.

 51. Daniel Says:

  @Anna
  ”Du ljuger så det visslar…”
  Vore fint om du gav något exempel.

 52. Bär själv. Says:

  Anna

  Har du någonsin tänkt starta eget företag?

 53. Jämställdhetsfeministern Says:

  Precis som Anna Lundgren så klokt påpekar så får ju hemlösa män skylla sig själva. Klart de inte ska ha någon hjälp. Hemlösa kvinnor är ju däremot oskyldiga offer. De som inte fattar det är ordbajsande kvinnohatare.

 54. Man & Woman United Says:

  Jämställdhetsdebatt går ut på att radikalfeminister även delar sina åsikter.

 55. Man & Woman United Says:

  @ Sarah

  Feminism har misslyckats med företräda mansfrågor pojkars,fäder och mäns rättigheter.

  Feminism förbiser biologi,evolution och vetenskapliga krav. Konsensus är håller inte. Feminism har drivit radikalfeminism med dold agenda av att vara jämställdhet dvs mansfrågor och kvinnofrågor. Vilket ideologin har sig själv att skylla. Läs Erin Pizzey,Doris Lessing och Helene Bergman.

  Feminister och feminism inom politiken har förbrukat sitt förtroende så fundamentalt att Socialdemokratiska manliga väljare lämnade (s) två val i rad. Stor del av LO anslutna röstade på (Sd) och många manliga socialdemokrater röstade på (M). Det är helt åt h. Men Tydligare än så kan det inte bli!
  Att sedan s-kvinnor rebella hilda jämställdhets ministern och statsministern går steget längre där feminism tangerar fascism är än mer alarmerande. Det kräver än mer grävande avslöjande och publicerande blogg inlägg med tillhörande Samhällsdebatter som här på Genus Nytt Pelle Billing och internationella bloggar.
  Inte minst nu när Sverige har omvärldens ögon på sig.

  Pär Ström och Pelle Billing företräder jämställdhet, många manliga och kvinnliga väljare men nonchaleras just både av jämställdhetsministern och statsministern såsom (S) ambition att vinna valet 2014.

  Alliansen har inte begripit att manliga väljare inte ska tas som intäkt för att vara lojala, det kommer straffa sig på valdagen.

  Pojkar,män och fäder från alla Samhällsklasser,oavsett religon,ålder,etnisk bakgrund är j less på feministiska härskartekniker och öppen diskriminering i Samhället.

  #Pojkars betygsdiskriminering och icke satsningar i skolan

  # pappors psykiska tortyr av familjerätten,

  – barn och föräldrars möjlighet till faderskapstest

  # samtliga partiers antijämställdistiska politik som medvetet osynliggör mansfrågor med argument att så länge kvinnor drabbas värst(enligt feminism) prioriteras kvinnofrågor

  -fäders diskriminering vid vårdnadstvister

  -nonchalerande av betydelsen med frånvarande förälder;oftast pappan, kopplat till kriminalitet med början i låg ålder

  -ignorerandet av pojkar och mäns självmord

  -inget miljard stöd till att bekämpa kvinnors våld mot män och till Sveriges förenade Mansjourer http://www.mansjouren.nu

  -arbetsplats olyckor med dödlig utgång

  -nonchalerandet av manliga brottsoffer

  -nonchalans för mäns uppoffringar,arbetstid, familjeförsörjnings börda och faktum att män betalar mer skatt till välfärd och stat.

  -mäns kortare livslängd

  # ga:medias hyllningar av scum
  # det allmänna legio att öppet kränka diskriminera förtrycka män. systematiskt måla upp män som förövare öppet i Samhället. När det motsatta för kvinnor är oacceptabelt.

  Feminismens Likheter med nazism är slående med klara ekon från 30talet

  Jämställdhet 2,0 och 3,0 möjliggör kvinnofrågor och mansfrågor i samverkan jämfört med feminism som dessvärre har skapat könskamp.

  Det råder en enorm obalans där pojkar,män och fäder är öppet förtryckta i rättsstaten feminismens saudiarabien. Det allvarligaste och grövsta är att pojkar,män och fäder medvetet riskerar förtroendet för rättsväsendet. Anhöriga riskerar medvetet förtroendet för rättsväsendet farmor,farfar,sambo,mormor,kusiner och faster mfl

  Vad är ett Samhälle utan fungerande rättsväsende som medborgarna litar till?

 56. Man & Woman United Says:

  # Hemlösa
  ,är överrepresenterade av män.

  Undersök bakgrunden till varför och förklarningarna ska torna upp sig som en röd tråd i nuvarande antijämställdhets debatt i offentliga rummet.

  @ Sarah

  Då min kritik mot domstolarna har fog för sig är den värd att framföra även om tilltron till rättssystemet hotas.. En risk som jag tar är att förtroendet för rättsväsendet sjunker när jag som JK kritiserar rättssäkerheten i svenska domstolar. Är mitt agerande värt denna risk? Nej, inte om jag har fel. Men om jag har rätt i min övertygelse är svaret ja. Det skriver JK Göran Lambertz samtidigt som han hårt attackerar sina kritiker: De sysslar med ohederligheter, vilseledanden och i ett fall direkt lögn. Hur kan dessa jurister låna sig till att säga något så idiotiskt som det de framför om min syn på sexualbrott? undrar Lambertz.

  Madeleine Leijonhufvud, Christian Diesen och Inger Nyström anser att jag är olämplig som justitiekansler (DN Debatt 20/12). För att styrka vissa anklagelser åberopar de tio halvsanningar (ohederligheter eller vilseledanden) och en lögn.

  Om jag förstår det rätt är det värsta jag har gjort att ta fram en enligt skribenterna undermålig rapport (”Felaktigt dömda”, 497 sidor), där rättssäkerheten i den svenska brottmålsprocessen undersöks. Det näst värsta är att jag har hävdat offentligt att det sitter oskyldiga i svenska fängelser.

  Mitt främsta belägg för min övertygelse är – vid sidan om rapporten ”Felaktigt dömda” – att många advokater har sagt mig att de haft klienter som enligt advokaternas övertygelse har blivit oskyldigt dömda. Vid två tillfällen i somras skrev sammanlagt cirka 20 advokater artiklar om detta. Till detta kommer att en fängelsepräst och två fängelsepsykologer säger att det har blivit långt vanligare på senare år att intagna hävdar att de är oskyldiga, ofta med berättelser som känns övertygande. Under 2005 och 2006 har vidare drygt 350 personer skrivit till JK och sagt sig vara oskyldigt dömda. Många av berättelserna framstår som övertygande, om än långt ifrån alla. Jag har också själv läst flera fällande brottmålsdomar som är påfallande svagt underbyggda.

  ”Jag riskerar helt medvetet förtroendet för rättsväsendet” – DN.SE

  Då min kritik mot domstolarna har fog för sig är den värd
  http://www.dn.se/debatt/jag-riskerar-helt-medvetet-fortroendet-for-rattsvasendet

 57. Patrik B Says:

  Man and Woman United: Jag har inte fått något svar från DN om möjligheten att skänka pengar till Moskvas hemlösa. Jag ger en slant till Stadsmissionen istället. Det kommer en behövande i Sthlm till del.

  En viktig sak att påpeka i könsdiskussionen. Mellan 80 och 90 av uteliggarna är män, vilket sällan påpekas i media. MEN majoriteten av de som jobbar med att hjälpa hemlösa, på socialjouren och bland välgörenhetsorganisationerna, är kvinnor. Vissa feminister är blinda för att det finns män som har det svårt men kvinnor i allmänhet ser ävens mäns behov. Kvinnor har i alla tider tagit hand om svaga och sjuka män i hemmen, på sjukhus, på alkoholkliniker etc.

  Det är viktigt att kritik mot radikalfeminister inte urartar till kritik mot kvinnor.

 58. Man & Woman United Says:

  @ Patrik B

  Förstår. Men om du får svar vore det bra. För framtiden att förkovra sig mäns situation i omvärlden och ge stöd.Självfallet ska kritik inte bli osaklig och generaliserande.

  Jag tycker dock från de utslagna män jag kommit i kontakt med att det finns ett förakt på te x soc och övriga instanser när de återkommer och misslyckas pga inte stå emot sitt beroende eller psykiska ohälsa pga svaga nerver fast de är stora starka män och kanske inte är de som anförtror sig att prata med soc i första taget. Det är för liten debatt om psykiatrin,psykologer,terapeuter och soc roll i samhället. Även familjerätten.

  Skrapas det på ytan återfinns kraschade äktenskap förlust av vårdnad till följd av ekonomisk svår situation. Droger alkohol pga döva smärta finns med tidigt i livet och även psykisk ohälsa pga tidigare uppväxt familje situation,sociala arvet.

  Det har inte funnits någon diskussion om psykiatri och bekämpandet av psykisk ohälsa sedan den inställda reformen på 90talet pga finanskrisen.

  Det har inte funnits någon debatt om vilken människosyn och kall dagens socionom utbildningar,kriminalvård,frivård och sjuksköterske utbildningar har.

  Vidare finns ingen Diskussion om LVU och behandlingshem som får allt annat än beröm.

  Hur kommer det sig att det finns så många utslagna och kriminella män i Samhället jämfört med kvinnor? Hur kommer det sig att kriminella män misslyckas statistiskt att ta sig ur organiserad brottslighet och drogberoende? Behandling måste utgå från folket under ifrån och ett nytt humanistiskt grepp måste upp till debatt. Som komplement och hjälp till dagens toppstyrda institutioner som förefaller förvärra problematiken framför att lösa uppgiften dvs vårda efter sitt kall och att det ger resultat. Det är dags att ställa krav men bara genom att vinna medborgarnas de utslagnas förtroende att tillsammans ge och ta emot vård.
  http://www.pappamanualen.se/samhälle finns statistik på att många kriminella män har inte haft någon förebild pga frånvarande förälder inte sällan fader. Stämmer det varför är inte feministerna intresserade av detta. Tänk vilket komplement debatten och samhälle om det var samverkan och samarbete trots särintressen.Vet inte hur många gånger vi försökt kontakta få till föreläsningar nu senast med ssu och södertörns högskola samt lo facket utan respons.

 59. Allan Says:

  I Sverige kan vi tillägga och förtydliga: Svenska män. Flyktingar och invandrare får kosta hur mycket som helst. Flera tusen per dygn.

  Men en svensk man får i bästa fall en filt och lite soppa från kyrkan.

  Så ser det ut världens mest extrema och självhatande PK-land: Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: