Maria Sveland attackerar mig och Billing – hon jämför med judehat

by

Idag går författaren Maria Sveland till hård attack mot mig och Pelle Billing. Hon kallar oss ”extremister”. Associationerna i artikeln är otäcka – vi associeras med Tyskland på 1930-talet och Anders Behring Breivik.

Artikeln är publicerad över ett helt uppslag i Dagens Nyheters kulturbilaga (se ovan). Rubriken är ”Hatet som gör mig politiskt deprimerad”. Vinjetten överst är ”Debatt. Den nya antifeminismen”.

Maria Sveland inleder med att skriva:

Går vi ett nytt 30-tal till mötes? I land efter land växer sig högerextremismen allt starkare, med sin rasism och antifeminism.

Sveland tar avstamp i Anders Behring Breivik, som hon därmed kopplar samman med mig och Pelle Billing. Hon citerar i sin artikel Magnus Lintons bok ”De hatade”, och skriver:

Det Breivik kallar ‘kulturmarxism’ heter i den mer etablerade världen ‘politisk korrekthet’, men grundtanken är densamma; vissa sanningar får inte sägas och det sprängstoff som aldrig kommer till ytan handlar alltid – för både extremister och högeretablissemang – om feminism och mångfald, den politiska korrekthetens två kärnor.”

Sedan citerar Maria Sveland Anders Behring Breiviks manifest:

Den europeiska civilisationens öde vilar ytterst på de europeiska männens handfasta motstånd mot den politiska korrekta femininsmen”.

Så gör då Maria Sveland en elegant koppling mellan den norska massmördaren och två svenska jämställdister:

Just hatet mot det så kallat politiskt korrekta, eller kulturmarxismen, är ett genomgående tema bland antifeministiska bloggare som Pär Ström och Pelle Billing. I deras värld råder en stats- och mediefeminism som utövar en hegemonistisk kontroll över åsikter och värderingar. Och eftersom gränserna långsamt förskjuts kallar ingen Pär Ström och Pelle Billing för de extremister de faktiskt är, tvärtom bjuds de in till tv-soffor och debatter och erbjuds utrymme på olika forum.

Sedan skriver Sveland att antifeminismen ”tilllhör samma tankekomplex” som ”hatet mot muslimer, judar, svarta och homosexuella”. Snacka om guilt by association. Vilket fult knep.

Sveland skriver också:

Hatet mot Turteaterns uppsättning av Scum-manifestet gick i samma anda. Både Pär Ström och Pelle Billing skapade ett drev på sina bloggar som flera andra antifeministiska bloggare snabbt anslöt sig till och skrev egna texter på samma tema”.

Maria Svelands artikel är märklig. Att kalla jämställdhetskämpar för extremister medan den feminism som driver fram manshat och könskrig betraktas som centrumpunkt är en underlig verklighetsförvrängning. Det är lite orwellianskt nyspråk över det hela: ”Krig är fred. Frihet är slaveri. Jämställdism är extremism”. För övrigt, varför tar Maria Sveland inte upp det feministiska hatet mot oss jämställdister?

Vad som successivt har hänt under ett antal decennier är att antijämställdismen (feminismen) har förskjutit mittpunkten. Nu är mittpunkten på genusområdet helt galet upptryckt i ena hörnet. Vad vi jämställdister försöker göra är att dra tillbaka mittpunkten dit den hör hemma, i mitten. Jag kan förstå att det väcker starka reaktioner hos dem som byggt hela sin tillvaro på att en extrem ideologi som radikalfeminismen ska utgöra hela samhällets, inklusive statsmakternas, självklara norm.

Jämställdister!

Denna artikel är positiva nyheter! Maria Svelands desperata angrepp visar återigen att antijämställdisterna är på defensiven. De är rädda nu! De är rädda för sanningen och rättvisan. De är rädda för könsneutral lagstiftning. De är rädda för att bli av med sina privilegier.

Vårt trägna arbete har gett resultat! Antijämställdisternas tecken på desperation ger oss energi att intensifiera vår kamp för jämställdhet och ett återförande av mittpunkten till mitten!

Uppdatering: Marika Formgren på tidningen Correns ledarsida tar skarpt avstånd från Maria Svelands artikel, här. Johan Lundberg gör detsamma här, och Pelle Billing har kommit med sin reaktion här. Jag har nu skickat in ett genmäle till DN.

Annons

371 svar to “Maria Sveland attackerar mig och Billing – hon jämför med judehat”

 1. maukonen Says:

  Här är en länk till artikeln:
  Hatet som gör mig ­politiskt ­deprimerad

 2. Hugo Says:

  Att vilja att lagen ska vara lika för både män och kvinnor visar ju hur extrem jämställdismen är.

 3. Jämställdhetsfeministern Says:

  Svedland har ju helt rätt. Tycker man att män och kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter, så är man en farlig extremist och sympatiserar med Anders Breivik. Det är ju självklart.

 4. ParStrom Says:

  tack Ann-Mari, jag lägger in länken

 5. Matte Says:

  Lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter samt lika inför lagen är tydligen extremt.

 6. Maria Says:

  Den som är extremist är ju Maria Sveland själv, men i hemmablindheten på DN:s kultursidor är det ingen som begriper det.

 7. GG Says:

  Att hylla hatmanifest som uppmanar till utplånandet av halva befolkningen är normalt och lovvärt.

  Att begära lika rättigheter och skyldigheter för båda könen är extremt och nazistiskt.

  Ur led är tiden…

 8. Bengt Says:

  Sveland ? Var det inte hon med boken ”Bitterfittan”?
  Tråkigt att hon själv gör skäl för namnet..

  http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/maria-sveland-bitterfittan

 9. Nova Says:

  Fattar ni hur många som jobbar med genus som kan bli utan jobb om ni fortsätter såhär?!

 10. Arvid Andersson Says:

  VAD ÄR HAT? DET FÅR PK-KLUBBEN FAKTISKT DEFINIERA. Om man inte giller radikalfeminismen och kritiserar den, då är man HATISK enligt Maria Sveland i dagens DN och många andra. Att stämpla motståndarna som hatiska har blivit den nya flugan inom PK-klubben. Så fort de säger något som du inte gillar – ”HAT, HAT, HAT”. Men att kalla Pär Ström för ”Adolf Hitler” och vita medelålders män för ”gubbslem” det är KULTUR, feminism och djup konst och filiosofi; som får statsbidrag och upphöjs på parnassens högsta höjder. En demokrati bygger faktiskt på att det är helt ok att ha olika åsikter. PK-klubben bubblar av hat enligt alla definitioner (inkluderat Maria Sveland i dagens DN) och Ström och Billing är vänliga västanfläktar i en jämförelse.

 11. Clabbe Says:

  Fult spel var även citatet av Medborgare X:s ”mordhot” där Sveland klippt bort stycket som förklarar att det skulle ses som en direkt spegel av Scummanifestet.

 12. H.L Says:

  Hat jag tycker det finns mer kärlek här en på DN:s kultursida.

  Tack Pär Ström för att du inte hatar som DN:s kultursida gör.

 13. Hjalmar Says:

  Tack, Pär Ström! (Och samtliga kommentarer ovan!)
  Ja, Sveland försöker desperat värja sig och feminismen…
  Det märks på ordval och associationer att hen är orolig för framtiden… 🙂

 14. Lövet Says:

  Ett helt uppslag som bevisar Godwins lag!

  …det går inte så bra för Maria Sveland,
  …och hon som verkade vara så ”happy, happy”…

 15. MattiasL Says:

  Grattis Pär, du bjöds just in i DN Kultur! Eftersom både du och Pelle är ordentligt uthängda som ”extremister”, kan ni inte gärna nekas utrymme för replik. Ta chansen, skriv något riktigt bra tillsammans! Lycka till.

 16. Gunnar (D.U.) Says:

  Jag håller fullständigt med dig om din slutkläm / slutsats Pär.
  Ett tydligt bevis på att du Pär, Pelle och många flera lyckats röra om i grytan och att det nu tas på fullt allvar!

  ”ett återförande av mittpunkten till mitten!”, det här känns som en bra formulering och synsätt att utgå ifrån, lite som ett sorts slagord för det fortsatta arbetet…

  Det är ett väldigt otrevligt, manipulativt och försåtligt sätt Maria Sveland använder i sin artikel att smygande dra in dig Pär och Pelle som en sorts del av något mörkt som verkligen inte är OK i samhället!

  Artikeln är ur den synpunkten verkligen riktigt otrevlig, tycker jag!
  Men som du själv drar slutsatsen, helt klart en reaktion på att trycket mot feminismens avarter med sitt manshat / misandri börja kännas av inom radikalfeminismen nu och upplevas som ett reelt hot för dem.

  Jag sätter verkligen värde på din, Pär, Pelles och alla andras kamp för att sätta stopp för den här ökande misandrin i samhället!

 17. Sötisen Says:

  Psycho-feminist-tant Sveland är ju inte ens i närheten av trovärdig.

 18. Maria Says:

  ”Hur mycket skit flyter inte omkring på kulturredaktionerna, hur mycket skit blir inte kultur när det serveras på en kultursida. De måste ha ett jävla trist liv.” Lars Norén, En dramatikers dagbok (2003-01-31)

 19. Karin Says:

  Jag måste bara fråga, har inte läst den här bloggen särskilt mycket och blir förbryllad över en sak: Feminister har i decennier kämpat för ett jämställt samhället, om du nu tycker samma sak – att jämställdhet är bra, varför motarbeta det arbete feministerna redan gjort? Varför inte bara ansluta sig till den kampen och vara tacksam för att andra redan trampat upp stigen? Varför prompt sätta sig på tvären, missförstå hela ideologin och envisas med att baktala feminismens goda avsikter. Det känns lite som att försöka uppfinna hjulet en gång till. Fast på ett sämre sätt.
  Och den som påstår att feminister är ute efter att utesluta hälften av befolkningen (män) har ju helt missuppfattat konceptet och borde läsa på bättre.

 20. Robert Says:

  Håller med MattiasL – nu har ju Pär ett ypperligt tillfälle att skriva en saklig och lugn debattartikel skriven i civiliserad ton som DN knappast kan neka att publicera.
  Pär – keep up the good work!

 21. Argus Says:

  Skummade artikeln. Jag tycker inte att Maria Sveland förtjänar att tas på allvar. Skulle man be henne definiera ordet ekonomi så skulle hon säga ”hushållning av obegränsade resurser” istället för det vedertagna begränsade resurser. Hon lever i en flummig skenvärld. Tyvärr ganska vanligt för bortskämda medelklasskvinnor i den urbana kulturvärlden. Hon är Slösa i Slösa och Spara. Det finns dock en lösning på det här. Skicka en en somalisk tiobarnsfamilj att bo hemma hos henne. Låt henne stå för kostnaderna. Då skulle det nog bli annat ljud i skällan.

 22. Peter Says:

  Underlig människa den där Sveland. Varför är hon emot lika rättigheter och lika skyldigheter för alla, oavsett kön eller etnicitet?

  Hoppas du får en möjlighet att gå i svarsmål i DN Pär!

 23. michael Says:

  Feminism är bara en ism bland alla andra ismer som ska granskas och kritiseras i en demokrati vilket gammelmedia verkar ha glömt bort.
  Det säger mycket om en ism att två bloggare kan få den att rämna men det är inte så konstigt eftersom den bygger på halvsanningar och lögner.
  När något är uppenbart fast ingen vågar säga något så räcker det med att en liten pojke ropar att kejsaren är naken

 24. Sara Says:

  Vilken reklam för jämställdisterna:) Alla normalt funtade människor, som läser Maria Svelands fullständigt rabiata inlägg och som kan tänka kritiskt och självständigt inser att det finns en helt annan värld där ute än den som Maria S bor i. Eller ska man kanske säga ”inre värld och yttre verklighet”…:)

 25. Ibsen, Sveland och den stora jävla ofriheten. « Truthandfiction Says:

  […] Ström hatar kvinnor i spalt- och bokform och får tala som en lärd […]

 26. Hugo Says:

  @Karin: ”Och den som påstår att feminister är ute efter att utesluta hälften av befolkningen (män) har ju helt missuppfattat konceptet och borde läsa på bättre.”

  OK, då läser vi på. Och vilken läromästare kan vara bättre än Gudrun Schyman?

  ”Det handlar inte om att få in kvinnorna. Vi ska få ut männen.”

  http://feminintinitiativ.blogspot.com/

 27. Matte Says:

  @Karin

  ”Jag måste bara fråga, har inte läst den här bloggen särskilt mycket och blir förbryllad över en sak: Feminister har i decennier kämpat för ett jämställt samhället, om du nu tycker samma sak – att jämställdhet är bra, varför motarbeta det arbete feministerna redan gjort? Varför inte bara ansluta sig till den kampen och vara tacksam för att andra redan trampat upp stigen? Varför prompt sätta sig på tvären, missförstå hela ideologin och envisas med att baktala feminismens goda avsikter. Det känns lite som att försöka uppfinna hjulet en gång till. Fast på ett sämre sätt.
  Och den som påstår att feminister är ute efter att utesluta hälften av befolkningen (män) har ju helt missuppfattat konceptet och borde läsa på bättre.”

  Nu har ju feminismen totalt ballat ut de senaste decennierna och blivit något helt annat än vad den först stod för. Många har märkt detta ganska tydligt och vill skrota feminismen så att något nytt bättre kan träda fram, som är bra för både män och kvinnor.

  Jag förstår att du är förbryllad av att börja inse att feminismen inte är så fin och bra.

 28. Maria Says:

  Maria Sveland har för övrigt missuppfattat ordet ”hat”. Hon kallar andra åsikter än de hon har för ”hat”, när det borde heta ”kritik”. Hon tål inte kritik helt enkelt, hon blir deprimerad. Men har vi något ansvar för hennes känslor? Dåligt av DN att publicera detta, men bra om Pär Ström och Pelle Billing kan få ge en replik.

 29. Vickan Eremita Says:

  Vilken tråkig ton det var på kommentarerna här! Jag blir deprimerad politiskt, offentligt och privat.

  Maria Sveland är bara orolig och försöker beskriva sin oro på ett sätt som vardagsmänniskan skall förstå. Hon kanske har fel (framför allt i sin historiska okunskap om varifrån andra världskrigets ideologier kommer ifrån) men det är fantastiskt att någon äntligen vågar kalla Marcus Birro och skäggmonstret Knausgård för nazistsvin.

 30. Jack Says:

  Anders Bering Breivik, den politiske massakreraren, som i den politiska feminismens grundare Valerie Solanas anda gick ut för skjuta folk och därmed bli känd. Som feministen själv sa innan hon gick ut och sköt män:

  ”I’m going now to shoot Andy Warhol and that will make me famous, and that will make the play famous, and you will produce it. You will.”

  Nu var det inte bara Andy Warhol hon skjöt utan även två andra. Vem vet, hade feminsterna inte föregått med detta exempel hade kanske Breivik haft andra tankar och inte begått dådet på Utöya.

  Man kan fråga sig om det inte är pinsamt att stödja ideologier som sprids via våld. Svaret är nog nej. De flesta följer makten på medvetna och omedvetna plan utan att kunna göra så mycket åt det. Vad gäller våldsmakt så har kvinnor ansenlig sådan vilket inte minst feminismens grundare visade när hon sköt tre män. Faktumet att samhället idag är organiserat så att män dör 5 år tidigare på mystiska sätt som ingen vågar tala om är också ett tecken på den feministiska våldsmakten.

  Vill man också se till indirekt våldsanvändning, när man får andra att begå våld för egen räkning är det intressant hur kvinnor röstade fram Hitler. Genom organisering av samhället är kvinnor förstås oerhört skickliga manipulatriser. Under de bägge världskrigen förlorade oerhört många män sina liv och därmed jobb.

  Inte alla kvinnor såg det som positivt men genom att tvinga ut männen i krig med den erhållna rösträtten så kunde kvinnan ta mäns jobb. Krigen är förmodligen en av de största orsakerna till kvinnlig etablering i arbetskraften. Man kan säga att feminismen har aldrig varit främling till krig.

 31. Ivar J Says:

  Thruthandfiction verkar sälla sig till hatkampanjen mot Pär:

  ”… får tala som en lärd man istället för att pekas ut som den galning han är.”

  Varför är så många feminister så hatiska? De sitter ju på tolkningsföreträdet och har makten över både media och politiska partier.

 32. Joel Bergqvist Says:

  ”Vickan Eremita”
  Ja, det kan tolkas som tråkig ton att prata om lika rättigheter och skyldigheter. Eller vänta, hur tolkar du det som tråkig ton?
  Vad är Maria orolig för menar du? Är hon orolig för att Sverige ska ha könsneutrala lagar och behandla alla likvärdigt oavsett kön?
  Är hon orolig för att det inte längre ska vara full acceptabelt att spy ut hat mot människor enbart på grund av vilket kön dom har?

 33. Matte Says:

  Sveland kanske har ont i magen för att hennes samvete gör sig påmind, då hennes kära feminism inte har så rent mjöl i påsen?

 34. Info Says:

  VEM ÄLSKAR MARIA SVELAND?

  Pär Ström älskar alltså Maria Sveland – INTE.

  Nå, vem älskar hon då? – Det kan ni bl.a. se långt ned till höger på den här sidan:

  http://feministisktperspektiv.se/

  Och vem är Mian Lodalen, som Sveland kramas så kärvänligt med? Förhoppningsvis är hon sedan många är välbekant för GenusNytts läsare. Annars några ord från Wikipedia:

  ” Lodalen var med och introducerade ordet ´flata´ i Sverige. Hon har organiserat konferenser, manifestationer, demonstrationer och direktaktioner. Hon vill inte gärna kalla sig journalist men har skrivit och intervjuat åt tidningar i över 15 år. – – – I sina krönikor i tidningarna QX, Arbetaren och Ottar skriver hon om ungdomskollektivet i Jönköping, homovärldens Stockholm, vegan-rörelsen (själv vegan/vegetarian sedan många år), kvinnokampen, dragqueens, dragkings och inseminationer.”

  Feministiskt perspektivs förstasida ändrar utseende vartefter. Just nu ses överst den kända vänsterpartisten JOSEFIN BRINK. Också hon är, liksom Lodalen, en aggressiv, öppet lesbisk ”aktivist” med misandri som första punkt på sitt program.

  ”HBT-person och kvinna innebär ett dubbelt förtryck. Det säger Homosexuella socialister i samband med firandet av Internationella kvinnodagen. I Stockholm höll vänsterns öppet lesbiska riksdagsledamot, Josefin Brink, ett av talen vid 8 mars demonstrationen. – Ett tusental personer deltog idag då Internationella kvinnodagen firade 100 år. Från Slussen till Medborgarplatsen gick demonstrationen och bland talarna märkes författaren och sexualupplysaren Sandra Dahlén liksom öppet lesbiska riksdagsledamoten Josefin Brink (v).”

  http://www.qx.se/samhalle/13551/tusentals-uppmarksammade-kvinnodagen

 35. Jack Says:

  Apropå Solanas och feministisk föregångare, kanske även dessa borde räknas in?:

  Ilse Koch
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ilse_Koch

  Irma Grese
  http://en.wikipedia.org/wiki/Irma_Grese

 36. Lasse Says:

  Skolexempel på projektion.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Projektion_(psykologi)

  Hon försvarar sin självbild och det är oroväckande hur man kan få ett sådant sektliknande beteende publicerat i Sveriges största dagstidning.

  Feminismens ideologi har blivit mer och mer extremistiskt och de metoder som används för att komma till makten kan i många fall direkt jämföras med Nazismen sätt att indoktrinera.

  Det sjukt hur långt feminismen har gått och bland känns det som man vaknat upp i en ”Matrixfilm”.

  Hur kan man så öppet tillåtas förvrida verkligheten och sanningen ?

 37. Tim Says:

  Vänta nu.. Kopplingen mellan Breivik och Billing/Ström är jag inte med på riktigt..

  Så om Sveland tolkat någons tolking som att Breivik hejar på Manchester United, så skulle det bli sant att alla Manchester United-fans hejar på Breivik?

 38. Ingvar Jonas Says:

  Jack, du skojar väl va? I annat fall verkar det som Sveland har rätt.
  ”med den erhållna rösträtten så kunde kvinnan ta mäns jobb. Krigen är förmodligen en av de största orsakerna till kvinnlig etablering i arbetskraften. Man kan säga att feminismen har aldrig varit främling till krig.” -Jasså, det kan ”man”. Hå, hå. håå. Ha ha ha ha ha….kul! Vilken humor!

 39. Jack Says:

  Åtminstone när historielitteraturen revideras med så kallat kvinnofokus bör dessa kvinnor lyftas fram. Vet inte om de kommit med i skolböckerna idag?

 40. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  Istället för psykotiskt/hysteriskt skrattande och ett ”nej du har fel-skrikande” vore det intressant om du hade belägg. Vad jag skriver är nämligen är både logiskt och vedertagen kännedom om krigens betydelse för kvinnans etablering på arbetsmarknaden. Om du har annan, revolutionerande information, vore det jätteintressant.

 41. ParStrom Says:

  Jag har pratat med DN:s kulturredaktion nu, och de har lovat mig ett genmäle som ska publiceras imorgon eller i övermorgon.

  Så nu – mot tangentbordet!

 42. an@n.ym Says:

  Med tanke på att Maria Sveland själv hyllar det manifest som uppmanar till massmord och utrotning av män så känns hon inte speciellt trovärdig i det hon skriver…

 43. Ingvar Jonas Says:

  Vissa av inläggen här har faktiskt, även om den som formulerar åsikterna själv inte är medveten om det, retoriskt och strukturellt stora liknelser med uppbyggnaden av formulering och retorik i det som går att finna inom s.k. främlingsfientliga grupperingar.

 44. Anna Lundgren Says:

  Judehat är långt värre. Denna hemsidan liknar mest en sandlåda med pajkastning och småaktiga försök på personangrepp. Men på allvar de kan man aldrig ta någon här inne.

 45. Maria Sveland har rätt « Parlör åt Svin Says:

  […] https://genusnytt.wordpress.com/2012/02/08/maria-sveland-attackerar-mig-och-billing-jamfor-med-judeha… Sprid ossShareLike this:LikeBe the first to like this post. […]

 46. Ingvar Jonas Says:

  ”Genom organisering av samhället är kvinnor förstås oerhört skickliga manipulatriser.” Och din grund för detta? En läsare med utifrånperspektiv, skulle kanske eventuellt se detta som ett uttryck för rädsla för just kvinnor, och formulerar därför för sig själv en sådan ”konpirationsteori”.

 47. Jack Says:

  Lasse,

  ”Hur kan man så öppet tillåtas förvrida verkligheten och sanningen ?”

  Det går för att de är relativt få gentemot hela Sveriges folk men som organiserad samagerande rörelse är de dessa få personer ändå väldigt många.

  Det är inget problem för t ex 5 personer (feminsiterna är många fler) att klubba ner hela Sveriges befolkning om de bara klubbar ner 1 åt gången och så tyst som möjligt. Såtillvida de utsatta är alltför individualistiska och såtillvida det sker så diskret och manipulativt som möjligt har feminister alla möjligheter att lyckas.

 48. Julius Evola Says:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinnor-stressar-mest-infor-familjens-middag
  :))))))

 49. En annan man Says:

  Tror att Sveland söker konfrontation för att skapa polarisering. Tänk Israel-Hamas. Om en extrem grupp (radikalfeminister) vill ha mer finansiering från staten och omvärrlden behöver de en fiende med trackrecord (Behring Breivik) för att påvisa faran (högerextremister) för att få ytterligare sympati och ekonomiska medel till sina stödorganisationer (ROKS och NCK).

  ‘Kartläggningen’ av Pärs och Pelles ‘imperium’ är ju ett skämt, men den används, trots att den är ett skämt, av dessa radikalfeministiska dårar som argument. Det är rena fantasier, men de har gehör av regeringen just nu – ett mycket märkligt faktum. I dagarna kommer Fredrik Reinfeldt att sälja in NCK/ROKS koncept och ideologi till flera besökande statschefer, för export…

 50. En annan man Says:

  ROKS – Sveland:

  http://www.expressen.se/nyheter/sveland-far-roks-kvinnopris/

 51. CG Says:

 52. Ingvar Jonas Says:

  Jack: Menar du att kvinnor är manipulatriser som vill nästla sig in/etablera sig i samhället för att feminisera och utmanövrera oss män?

  Och det här förstod jag inte, eller är det svaret på min ovan fråga?: ”Det är inget problem för t ex 5 personer (feminsiterna är många fler) att klubba ner hela Sveriges befolkning om de bara klubbar ner 1 åt gången och så tyst som möjligt. Såtillvida de utsatta är alltför individualistiska och såtillvida det sker så diskret och manipulativt som möjligt har feminister alla möjligheter att lyckas.”

 53. President Says:

  Lycka till ström! Mådde fan illa av att läsa svelands artikel. Ser fram emot att läsa din motteaktion i morgon.

 54. Nils D Says:

  Pär, jag rekommenderar att du svarar henne så lugnt och sansat som möjligt. För då blir hon den som står för aggressiviteten och blir den extreme.

 55. Martin Says:

  Jag uppskattar Karins inlägg här någonstans. Har själv aldrig varit inne på denna sida förut men jag tycker mig på många ställen se en skev verklighetsbild. Ja, det finns en del puckade människor som kallar sig feminister men det stora flertalet är hyggligt folk som bara vill ha ett jämställt samhälle. Det känns inte rätt när folk jagar upp sig så över feminister.

  Med detta vill jag inte säga att Maria Svelands analys av samhället är klockren. Det är jag inte i stånd till att bedöma.

 56. Robert Says:

  Bra att Pär får möjlighet till ett genmäle i DN.
  Pär – tänk nu på att sakligt föra fram fakta (om könsskeva lagar, att dubbelt så många män som kvinnor begår självmord, om den förkrossande majoriteten kvinnor inom universitet mm) så att detta inte blir en pajkastning.

 57. Magnus Says:

  Så Martin, om de nu finns så mycket ”hyggligt folk” bland feministerna, var håller då de hyggliga feministerna till…?

 58. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  Som jag skrev inte alla kvinnor såg det som positivt att männen tvingades ut i krig genom den politik kvinnor bidragit till men samtidigt erhöll alla kvinnor fördelarna på arbetsmarknaden genom det stora arbetskraftsbehovet.

  Många kvinnor skickade också gladeligen i väg män i krig (män krigar i deras världsbild, det passar in och de gillar att en man beter sig som han ska) därutöver används skuld och skambeläggande gentemot män för att bli av med dem genom soldatblivande (googla order of the white feather).

  Den stora majoriteten av alla kvinnor förhöll sig också relativt passiva till att män tvingades ut i krig. Män som klagade eller satt sig emot att bli soldater kunde avrättas. Men kvinnorna hade en annan maktposition hade kunnat höja sina röster för män. Det gjorde de inte.

 59. Backlash Says:

  Karin – Den ideologi som Ström döpt till ‘Jämställdism’ och Billing kallar ‘Jämställdhet 2.0’ ligger väldigt nära den ursprungliga feminismen i mål och principer. Lika rättigheter och lika skyldigheter.

  Men de som kallar sig feminister idag står för något helt annat. De vill ha kvotering, särlagstiftning och riktade satsningar, men bara där det gynnar kvinnor. Den som försynt påpekar att detta bryter mot principen ‘lika rättigheter och lika skyldigheter’ möts av en kakafoni av hån och härskartekniker, nu senast i Maria Svelands artikel.

  Vi är pålästa. Många här har börjat som feminister men hoppat av när de inte tilläts utöva sunt förnuft inom dagens feministrörelse. Du som tycker det är bra att vara påläst, kan börja med Pär Ströms bok ‘Sex feministiska myter’. Den kan laddas ner från länk på denna blogg och tar bara nån timme att läsa, så det finns ingen ursäkt att inte göra det. Sen kommer du att förstå mer vad vi pratar om.

 60. Man & Woman United Says:

  Går vi ett nytt 30-tal till mötes? I land efter land växer sig högerextremismen allt starkare, med sin rasism och antifeminism.”

  Hon talar om sig själv!

  Således är vi kvinnor och män, jämställdister ur Rättssäkerhetsrörelsen, Jämställdhetsrörelsen,Mansrörelsen,Papparörelsen,Föräldra-barn rörelsen tillsammans med legender som Erin Pizzey,Doris Lessing,Rigmor Robert,Marianne Ahrne, Ann-Britt Grünewald och Helene Bergman hoppet att bekämpa radikalfeminism, utspårad statsfeminism scum fascism. Hoppet för kärlek och vetenskap att bekämpa radikalfeministers vilja till könskrig och utrotning av pojkar,fäder och män. We are Anti könskrigs rörelsen;-)

  No lie can live forever. How long,not long. We shall over come.

  Martin Luther King

 61. Liberalen Says:

  Alla, det vill säga majoriteten av hela Sveriges befolkning, som ju liksom jämställdisterna är för lika rättigheter och skyldigheter, oavsett om det gäller en man eller en kvinna, flicka eller pojke – diggar massmördar-Breivik.

  Tycker vår Solanas-hat-manifest-kramande feminist-tant Sveland.

  Visst serru. Trovärdigt. Troligt… Jomen tjena…

 62. vmm Says:

  Kanske förklarar Svelands artikel lite om varför kampen för jämställdhet väcker sådan skräck och raseri – det görs en koppling till nazismen och rasismen. Så vår kamp för jämställdhet kopplas till kampen för nazism och rasism. Klart att hon blir rädd och förbannad och förtvivlad! Men hon är egentligen inte rädd för jämställdhet utan för nazism och rasism, och därför blir hon och så många andra rädda för jämställdhetskampen. Jag tror det är den psykologiska förklaringen till det, i mina ögon, omotiverade och oförklarliga motstånd och ilska och hat som vi alla här som kämpar för jämställdhet möter. Dom är egentligen inte arga på oss och på det vi tycker, utan dom är arga på andra och vad andra tycker och eftersom dom kopplar ihop oss och det vi tycker med dom andra så är dom arga på oss och det vi tycker. Hoppas det där gick att förstå.

 63. Cuben Says:

  Per läs gärna det här som är skrivet av Hanne Kjöller på DN som referens till ditt inlägg. Ett utdrag och en länk;

  ”Men konstigast är slutet. För vad gör Sveland efter denna helvetesskildring där vi sida upp och sida ned fått veta hur författaren är ”dränerad på energi av familjehelvetet” och ”full av emotionella skitfläckar”. Hon skaffar sig en unge till!

  Kvinnor är alltså inte bara offer i den vänsterfeministiska tolkningen. De är också totalt ologiska. De beskriver kärnfamiljen som ett helvete, men gifter sig i vit klänning lik förbaskat.

  Är inte det att ta sina egna feministiska ståndpunkter på ungefär lika stort allvar som en vegan i minkpäls.”

  http://www.dn.se/ledare/signerat/provokatorerna-feministisk-harskarteknik-stryper-viktig-debatt

  Sveland bör nog också försöka förstå skillnaden mellan hat och kritik, som en annan kommentar också påpekade.

  Sen är ju också relationen till Godwins lag slående om man läser Svelands inlägg.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Godwins_lag

 64. Kristoffer Says:

  Jag undrar ofta, vad är ni män som provoceras av feminismen så rädda för?

  Om ni menar allvar med att ni vill ha jämställdhet, då har ni samma mål som 99% av alla feminister. Eller tror ni på fullt allvar att de egentligen vill förslava eller döda alla män?

  Varför känner ni er hotade? Det är en ärligt menad fråga!

 65. Ingvar Jonas Says:

  Jack: Så många kvinnor skickade gladeligen iväg män i krig och kvinnorna under andra världkriget som hade en annan maktposition (än?) hade kunnat höja sina röster för att förhindra att män tvingades ut i krig?

  För att resonera i dessa banor undrar jag om det också fanns män i (någon annan?) maktposition som hade kunnat höja sina röster. Men det kanske det gjorde? Jag är inte lika välinformerad och insatt.

 66. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  ”Menar du att kvinnor är manipulatriser som vill nästla sig in/etablera sig i samhället för att feminisera och utmanövrera oss män? ”

  Låter som du spinner på en konspirationsteori där och vill ha stöd? Du ska få lite konstruktiv kritik. Försök att inte klistra dessa på andra.

 67. moi même Says:

  Kul att det är så mycket kvnnor som verkar gilla det som skrivs på den här bloggen.

 68. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  Förnekar du att kvinnor fick itnräde på arbetsmarkanden genom att män dog? Förnekar du att män tvingades ut i krig men inte kvinnor? Anser du att kvinnor inte kan ha några negativa personlighetsdrag såväl individuellt om kollektivt?

  Du låter lite som en riddare/trossniffare så du får ursäkta att jag blir skeptisk.

 69. Ingvar Jonas Says:

  Trossniffare? hur menar du då?

 70. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  Hur menar du att du inte förstår?

 71. Maria Says:

  Gubbtungt konsertfacit i sommar?
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/joacimpersson/article14332691.ab

 72. munken Says:

  Alltså…. Har du någon poäng med att lägga ut namn och bild på den person du kritiserar….? Varför inte lägga ut deras adress också…?

 73. Ingvar Jonas Says:

  Jag instämmer med Kristoffer här ovan. Så epitetet trossniffare får man om man ifrågasätter eller helt enkelt inte håller med de lite väl långtgående kiommentarerna.

 74. Johanna Says:

  Jag skulle vilja läsa kvinnliga representanter för er jämställdism. Varför är det bara män som skriver för er sak i detta forum?

  och var det inte bra att kvinnor kunde dra fördel av att män gick ut i krig? var det inte väldigt svårt för kvinnor att ta sig ut på arbetsmarknaden? ledde inte det till ett mer jämställt samhälle? Tyvärr verkar det vara det enda som kunde hjälpa kvinnorna.. kanske bör vi ändra på detta?
  vem är det som styr de flesta länder i världen? Är det inte män? Och vilka är det som har yttersta ansvar för att föra ett land till krig?

  Om ni kan föra debatten på ett vettigt plan kanske jag kan kan övertalas. Varför känner sig kvinnor missnöjda? Varför känner sig män missnöjda? Jag tror inte heller på radikalfeminismen men jag tror på på förståelse och ödmjukhet.

 75. Ingvar Jonas Says:

  Jag undrar vad du menar med att jag är en trossniffare eller riddare? Allvarligt menad fråga hur menar du, eller är det bara fina ord du svänger dig med?

 76. MRJ Says:

  Fast jag tycker du har en facistretorik… Tyvärr. Precis som andra totalitära så orkar du inte lyssna på argument och du orerar i ditt tunnelseende.

  Men det slutliga beviset för att du vilar på en grund av våld är att du tycker det är bra att ”de är rädda nu”. Vad är poängen med det? Varför skall ”de vara rädda”? Vilka är ”de”? Därför att Maria Sveland känner hur hjärtat bultar? Tycker du det är bra har du stora problem. Det visar att du inte är ute efter att övertyga utan efter att trycka ner och skrämma. Det är sånt som facister ägnar sig åt. Och Breivik.

  Den typen av argument ägnar sig inte Sveland åt och det är den kvalitativa skillnaden mellan dig och henne. I mina ögon gör det dig till den mänskliga losern i det här lilla dramat.

 77. Chroni Says:

  Nova: Hoppas du skämtar

  Maria Sveland glömmer ju att feministerna är den mest hatiska gruppen i samhället idag. De verkar hata män.

 78. Chroni Says:

  ”Jag undrar ofta, vad är ni män som provoceras av feminismen så rädda för?

  Om ni menar allvar med att ni vill ha jämställdhet, då har ni samma mål som 99% av alla feminister. Eller tror ni på fullt allvar att de egentligen vill förslava eller döda alla män?

  Varför känner ni er hotade? Det är en ärligt menad fråga!”

  Kristoffer:

  Tror det som de flesta upprör sig över är att dessa feminister inte accepterar folks livsval. De accepterar inte hemmafruar, de accepterar inte könsroller osv.

 79. JD Says:

  När det gäller Svelands artikel så kan vi verkligen prata om vit makt!

  Ström och Billing är hänvisade till egna bloggar alternativt newsmill som läses av några få medan den vita, svenska och politiskt korrekte Sveland får ett gigantiskt mittuppslag i DN.

 80. Chroni Says:

  (sen kostar det en massa pengar för trams också)

 81. Man & Woman United Says:

  @ Pär Ström Pelle Billing

  Förutsätter att denna anklagelse inspirerad av Scum manifestet får bemötas med vetenskaplig och kärleksfull replik med samma mitt uppslag i DN.

  # Fråga Maria Svealand hur hon ser på att nuvarande JK Anna Skarhed smyger undan Rättsrapporten ”Felaktigt dömda” av Göran Lambertz!

  # Fråga Maria Svealand om hon delar med sig hälften av regeringens miljard avsedd att bekämpa radikalfeministiska myten mäns våld mot kvinnor och stöd till Roks. Om Roks delar med sig Hälften av regeringens miljard för att bekämpa kvinnors våld mot män samt investera i Sveriges förenade Mansjourer http://www.mansjouren.nu

  # Fråga Maria Svealand om Roks emotsätter sig förstatligande av kvinnojourerna och total öppen redovisning av verksamheten. Speciellt ekonomisk redovisning.

  # Fråga Maria Svealand om hon möts i Jämställdhets kraven om:

  1. Könsneutral lagstiftning

  2. Införande av oberoende Resningskommissioner likt Norge

  3.Stödjer tanken på Reformering om Likhet inför lagen oavsett kön

  4. Reformering av Familjerätten och vårdnadslagstiftningen

 82. KentN Says:

  Clabbe säger:

  08 februari 2012 kl. 10:10
  Fult spel var även citatet av Medborgare X:s ”mordhot” där Sveland klippt bort stycket som förklarar att det skulle ses som en direkt spegel av Scummanifestet.

  Nja, Medborgare X offentliggjorde hennes adress i sitt uttalande. Det är snäppet värre än Scummanifestet, som faktiskt inte handlar om hat mot män, utan om omvända roller, där männen är i en diskriminerad, underställd position. Scummanifestet fokuserar inte heller på mord mot män i allmänhet och inte heller på mord på enskilda män. Medborgare X tolkade Scummanifestet (frågan är om han ens såg föreställningen) som ett kall på mord på män. Han skrev det han skrev, att en våldtagen feminist är en bra feminist och att en mördad feminist är en bättre feminist, där han föreslog att man ska börja med A.E. själv. Om en galning, som norske nynazisten, fascisten och massmördaren A.B.B. läser det och faktiskt gör någonting åt Medborgare X:s uttalande, har Medborgare X ett rätt så stort ansvar för det hela. Eller hur?

  Maria Sveland har helt rätt i att uttrycket ”PK” eller ”politisk korrekthet” missbrukas av högerextrema framför allt, men inte bara av dem. I avsaknad av vettiga argument i debatter, skriker man ”PK!”. Folk är helt enkelt så otrolig likriktade mentalt och ideologiskt övertygade, att det har övergått i en slags religion. De vägrar se på saker och ting ur ett annat perspektiv, de vägrar försöka få en ökad förståelse, utan är endast ute för att förstärka sina egna åsikter, hur skeva de än är.

 83. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  En riddare/trossniffare är en man eller kvinna som vill vara i närheten av kvinnor (sniffa) utan någon bra orsak. Som ett medel försöker han klä sig i en ytlig riddarroll av försvarare av kvinnor, en riddarroll som är fel på flera sätt: – kvinnan är inte i nöd och personen följer inte kungens order.

  Riddaren/trossniffaren är en ganska obehaglig typ för alla.

 84. Ingvar Jonas Says:

  Chroni: Det finns både män och kvinnor som är feminister, kanske finns en klick mer radikala feminister, men att vara feminist betyder inte att vara emot män. Det vore kontraproduktivt att vara emot män, precis som det är kontraproduktivt att vara emot kvinnor. Känner inte till grunderna riktigt i det här forumet, men att nära den typen av polarisering är inte samhälsnyttigt.

 85. CG Says:

  MRJ
  Jag hör vad du säger. Pär Ström är totalitär och förespråkande för våld. Han gillar också att trycka ned utsatta kvinnor som Maria Sveland. Han är verkligen en mänsklig loser. Kan vi låsa in honom någonstans? Denna blogg borde åtalas för samhällsomstörtande verksamhet. Eller kanske förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse vore en passande åtalspunk.

 86. Backlash Says:

  Kristoffer, visa oss en välkänd svensk feminist på 2000-talet som förespråkat ‘lika rättigheter och lika skyldigheter’. Det borde vara ganska lätt för dig att leta fram, för de är ju enligt dig 99%.

  Själv kan jag bara komma på ett litet fåtal, och då under massiv kritik från de egna leden. Nu senast Hanna Friden och Cissi Wallin som fick ta mycket skit för att de försvarade mäns rätt att slippa vuxenmobbing på Twitter.

 87. ninnitokan Says:

  Vi får väl önska nya läsare välkomna och tacka Maria Sveland för reklamen.

 88. Fredrika Bremer Says:

  Jag undrar i vilken värld Maria lever i. Förmodligen väldigt skyddad och fin..

 89. J Says:

  @Pär!

  Gratulerer med oppmerksomheten! Mannsrörelsen vokser! 🙂

 90. Ingvar Jonas Says:

  Jack: ”Vara i näheten av kvinnor och sniffa utan någon bra orsak? ”

  Ärligt talat? Vad är det här? (Jag vill inte ha något svar)

 91. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  Du har felciterat mig. Det förefaller medvetet.

 92. Ingvar Jonas Says:

  Jack: Nå, hur skall citatet vara?

 93. Leif Says:

  Något som förvånar mig var att hon inte lyckades få med Josef Stalin, Mao Zedong och Pol Pot i sitt Guilt by Association-resonemang.

 94. Man & Woman United Says:

  @ Pär Ström

  Håller med Nils D, förklara varmt,kärleksfullt och vetenskapligt utan att tappa din glöd i pennan.

  Förklara för Maria Svealand och Sverige att vänster och Socialdemokratiska män flydde från radikalfeministiska vänstern och (S) två val i rad och återfinns här. Ni måste hjälpa henne och etablisemanget att förstå verkligheten av VARFÖR radikalfeminism antijämställdhet bekämpas med att återgå till mittpunkten aka Jämställdhet 2,0

  Helene Bergman,Doris
  Lessing,Erin Pizzey och Petra Östergren är feminister eller fd riktiga feminister som kämpar för jämställdhet;-)

  Word up yo!

 95. Ingvar Jonas Says:

  Jack, Ursäkta, citatet skulle vara: ”En riddare/trossniffare är en man eller kvinna som vill vara i närheten av kvinnor (sniffa) utan någon bra orsak.”

  Blev det verkligen bättre så?

 96. Leif Says:

  @Karin:
  ”…borde läsa på bättre…”
  Grattis! Du har tillägnat dig jargongen.

 97. Argus Says:

  Om man bortser från Sveland, som jag mest tycker är en självupptagen hysterika, så tror jag att det finns en begreppsförvirring här. Kvinnor ser feminism och jämställdhet som synonyma begrepp vilket gör att de tolkar kritik mot feminism som kritik mot kraven på jämställdhet. Alltså måste man vara feminist i deras ögon för att vara för jämställdhet. Pärs förklaring att feminism är en fackförening för kvinnor begriper de inte överhuvudtaget.

 98. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  Ja det blev bättre därför att ”sniffa” har i den lydelsen den korrekta bildliga innebörden.

 99. Backlash Says:

  KentN – Att mordhota alla män är att mordhota en väldig massa enskilda män. Adressen behöver inte skrivas ut eftersom vi vet var dom bor och lätt känner igen dom på stan.

  Du menar förstås också att Turteatern skulle ha ett ansvar, om någon ensam galning såg pjäsen och därefter gav sig ut på stan för att inleda verkställandet, så som SCUM-författaren själv gjorde? För om du inte har den åsikten finns det ingen giltighet i ditt argument.

 100. Ingvar Jonas Says:

  🙂

 101. John Nilsson Says:

  Maria Sveland begår ett övertramp som heter duga, när hon jämför Pär Ström och Pelle Billing med Anders Behring Breivik. Det är egentligen bara att gratulera dessa båda, och oss andra som vill ha en jämställdhet värd namnet.

  …”then they fight you”…

  Pär Ström:
  Maria Sveland är deprimerad och förtvivlad skriver hon. Hon behöver således både tröst och en försäkran om att ”vi jämställdister” vill henne väl. Hon (och tydligen många andra inom kultursektorn) behöver på det stora hela få veta att vi vill både kvinnor och män väl. Ta deras oro på allvar, även om den är ogrundad.

 102. KLARTEXTEN! Says:

  Vad är ”politisk depression”? Typisk åsna den där Maria Sveland! Ingen vettig människa har något emot att kvinnor har samma rättigheter som män. Men frigida och lesbiska extremfeminister betackar vi oss för!

  Jag säger till Maria: era dagar är räknade!

 103. Ingvar Jonas Says:

  ”sniffa” kan annars tänkas ha en annan bildlig innebörd, om man tänker sig i bild, eller tänkte du som i betydelsen bildad – såsom utbildad?

 104. JD Says:

  @Ingvar Jonas M.fl

  Det här är så komiskt och sjukt att man nästan inte tror att det är sant.

  Sveland har kastat in en brandfackla genom en fulretorik sin till och med skulle ha fått Hitler att rodna och direkt så anländer ett antal bekännande feminister för att slänga ur sig sin vrede i tron att Billing och Ström ligger nere för räkning.

  – Slå dem, misshandla dem… kom igen…. Nu ska dom jävla antifeministerna banne mig få tillbaka!!!

  Jag har varit inne på jämställdistiska bloggar ett tag nu och jag har nästan aldrig upplevt att någon feminist på ett konstruktivt sätt har försökt att bemöta inlägg eller sakfrågor om att även Män/pojkar blir diskriminerade.

  Det Sveland gör är ju inget annat än ett desperat försök att förtala dem som inte tycker som hon själv!

  Det känns bara så ovärdigt!

 105. Ligneto Says:

  Började med att läsa kommentarerna… Kan folk kanske försöka hålla sig till en sakfråga istället för personliga påhopp… (Från båda håll)… Nu ska jag läsa artikeln 🙂

 106. Ingvar Jonas Says:

  Jag är feminist.

 107. Ingvar Jonas Says:

  JD, visst blir män och pojkar också diskriminerade. Hur tänkte du att min diskussion med Jack hänger ihop med det du skriver?

 108. KLARTEXTEN! Says:

  Har extremfeministen Sveland någon kommentar till att muslimer och vänsterfolk är dagens stora antisemiter? Och att SD är sveriges judevänligaste parti?

  Att insinuera att SD och invandrings-/islamkritiker är judefientliga är direkt lögn. Dom största judeförföljelserna i landet sker i Malmö och det är muslimer som ligger bakom dessa.Sanningen är förstås, att Maria själv är judehatare

 109. GG Says:

  Sveland deprimerad och förtvivlad!!? Hon var ju ”happy, happy” alldeles nyss.

 110. Ingvar Jonas Says:

  Ja ha, den som skrev ”Jag är feminist” var inte den ursprunglige Ingvar Jonas, den som gjorde det har väl sina motiv antar jag 🙂

 111. KLARTEXTEN! Says:

  Ingvar Jonas: du är en idiot! Kan du förklara varför du är feminist? Jag skall krossa dig!

 112. Man & Woman United Says:

  @ KentN

  Försöker du slingra dig att Solanas skottlossning mordförsök inte hyllas av radikalfeminister och fått en svensk interpretation S.K.A.M

  Menar du att Scum manifestet inte innehåller passus som kan jämföras med MedborgareX spegling i syfte att få upp ögonen och förståelsen för det radikalfeminister aktivt stödjer.

  Om det inte finns en tydlig gräns saknar du och all feminism trovärdighet. Men det vill jag inte tro för det finns justa kloka feminister fd feminister jämställdister som Doris Lessing,Erin Pizzey,Petra Östergren, Helene Bergman,Marianne Ahrne,Camilla Lindberg, Ann Britt Grünewald,Monica Pernroth, Therese Juel och Rigmor Robert mfl.

 113. Ingvar Jonas Says:

  Oj, jag har visst upprört en och annan…

 114. CG Says:

  En sak har jag svårt att fatta. Om man biter den hand som föder en i en sådär 30 år. Vad tror man då att resultatet ska bli? 2/3 av all skatt betalas av män. Ca 2 miljoner av alla svenska män inkomstskatt transferas till kvinnor. Finns bra statistik på SCB om detta. Över 80 procent av alla företag startas av män.

  Jag själv känner att jag fått nog för länge sen att stödja självupptagna, bortskämda och gnälliga feminister. Minst sagt märkligt att många män liksom vill fortsätta att motverka sig själva.

 115. Ingvar Jonas Says:

  Jag är inte emot män, och inte emot kvinnor, ska det vara så konstigt?

 116. Chroni Says:

  Ingvar Jonas:

  Jag skulle vilja likna feministers konstanta nedtryckning av män vid judepropagandan under 30-talet jo.

  och ledande feministers konstanta uttalanden om män tyder på ett visst manshat inom dessa grupper…och ärligt talat..hur många män befinner sig inom dessa grupperingar totalt?

 117. Fyrtorn Says:

  Haha, garvar åt hela diskussionen om Ingvar Jonas är en ”trossniffare” (har aldrig hört talas om det, låter perverst) bara för att han har andra åsikter och försöker diskutera.

  Själv tyckte jag att artikeln var på pricken. Som tur är finns det inte tillräckligt många av er kvinnohatare, däremot desto fler som läser bloggen och får sig ett gott skratt varje dag och dessutom bra diskussioner, de tackar vi för.

 118. L.H Says:

  Om nu Maria Svealand nu inte är det minsta hatisk.

  Hur jobbar hon då för att öka gillandet och respekten mellan män och kvinnor?

  Svaret är att hon gör det inte utan hon arbetar systematiskt för att minska gillandet och respekten mellan män och kvinnor.

  Det är dessvärre symtomatiskt för de flesta feminister som framträder i DN.

  Jämstäldisterna har som grund en vilja att skapa förståelse och fred mellan kvinnor och män.

 119. Jack Says:

  John Nilsson,

  Huruvida vi vill henne väl beror på hennes gärningar som feminist. Jag känner inte till dem just nu. Precis om vid Nurnberg kommer många femnister hållas för oskyldiga dock. Föredömligt så. Det har varit en galen tid att leva i vilket måste tas hänsyn till vid bedömningen av feminismens medlöpare.

  Historien kommer att skrivas ned dock och feminismen är en mörk epok i Sveriges och västvärldens historia, där de gamla religionerna, försvagade av vetenskap, gav vika för en ny religion som stelt kom ridande med vetenskapens fernissa. En trojansk jämställdhetshäst med vilket ett könskrig initierades och allvarligt skadade män, pojkar, relationerna mellan män och kvinnor samt civiliseringen av människor.

  Det är jämställdisterna som förmådde göra motstånd, att med svärd och speglande sköldar driva tillbaka de gorgonliknande varelser som sprungit ur den förrädiska konstruktionen.

 120. Man & Woman United Says:

  Radikalfeministen Maria Sveland medvetet provocerar och önskar inget annat än könskrig. Att vänster,vänster liberala,män och kvinnor med olika etniska bakgrunder,fd (pp) och socialister som brinner för kultur, rättssäkerhet och är emot (sd),alliansens antijämställdism,scum,afa,svarta blocket,radikal feminism,edl och höger extremism verkar förbigått de olika falangerna.

 121. ParStrom Says:

  Jag lovar, genmälet blir lugnt och sakligt. Naturligtvis. Tack för allt stöd!

 122. JD Says:

  @Ingvar Jonas

  ”Hur tänkte du att min diskussion med Jack hänger ihop med det du skriver?”

  Om du hade intresse av att läsa vad jag skrev och inte bara vore intresserad av vad du själv skriver så hade du inte frågat så dumt.
  Jag skriver NÄSTAN aldrig upplevt… osv

  OK?

  @KLARTEXTEN!
  Håll dig bland dina egna. Inget sånt skitsnack tack!

 123. Ingvar Jonas Says:

  Jack: Just det, det är just den retorik som jag nämnt i tidigare inlägg.

 124. Chattanoga Says:

  Pär, tips på genmäle:

  1. Maktförhållandet: Svedland skriver från en maktposition på en av Sveriges största dagstidningar, du och Pelle har privata bloggar.

  2. Att uttrycka avvikande åsikter är inte näthat.

  3. Kräv att din artikel hålls öppen för kommentarer (försök få in det i texten).

  4. Rada upp de frågor som vi jämställdister tycker är viktiga (kanske kan hänta lista från Pelles ”plattform för jämställdhet”)

  5. Spela inte ut offerkortet eller Godwin, det ger bara dina belackare vatten på sin kvarn.

 125. Man & Woman United Says:

  @ Argus

  Grymt,lyft förklaringen till Pär

 126. Frihetenärhär Says:

  RES ER FÖR SVERIGE! RES ER FÖR PÄR STRÖM!

  Kampen fortsätter! 🙂

 127. genks Says:

  orwellianskt nyspråk, ja, där satte du ju spiken på vad det är du håller på med. förbluffande korkat inlägg. men bra att du belyser en riktigt bra artikel! till och med citerar du den bra. du kanske ska börja jobba som referatskrivare istället? din jävla hora

 128. Ingvar Jonas Says:

  Jag är ett smygfeministiskt troll.

 129. Ingvar Jonas Says:

  Så jag är ett troll nu också, inte bara en sniffare 🙂

 130. Man & Woman United Says:

  @ Johanna

  Word!

  Som jag skrivit ovan läs Erin Pizzey,Doris Lessing,Anna Motz, Petra Östergren och Helene Bergman. Manwomanmyth.com

  Vi alla verkar ha samma kritik mot radikalfeminism,samma tankar och idéer om jämställdhet,kvinno/-mansfrågor och rättssäkerhet.

 131. skämmestamejfan Says:

  Och den uppiskade obehagliga hatiska stämningen i detta kommentarsfält visar att Sveland tyvärr har helt rätt.

 132. Ingvar Jonas Says:

  Det här med nätdiskussioner, alltså, blir det inte konstigt om flera deltagare lägger in kommentarer under samma namn?

 133. Ingvar Jonas Says:

  Absolut inte. Det gör ”närläsningen av kommentarstråden” mycket mer mångtydig.

 134. Pojkarna från Brasilien har växt färdigt? « Varg i Veum Says:

  […] befinner sig även Pär Ström och Pelle Belling i skottgluggen, som de ”antifeminister” de är. De är […]

 135. Ingvar Jonas Says:

  Alltså, jag må skämmas, för jag har inte satt mig in fullständigt i hela den här Svelandfrågan, men visst, strömmningarna på det här forumet går inte att ta miste på. ”Skämmestamejfan” (kul användarnamn) – håller med dig i att det är obehagligt.

 136. Feyd Says:

  Det verkar som många av kommentatorerna, även blogginnehavaren, missade en pinne på evolutionens stege.

 137. Maria Says:

  Sveland har ju rätt! Titta bara på alla intelligensbefriade kommentarer. Och öppna ögonen.

 138. Ingvar Jonas Says:

  Nu förstår jag inte IGEN? ”Det gör ”närläsningen av kommentarstråden” mycket mer mångtydig.”

  Är det Jack jag diskuterar med?

 139. JD Says:

  @skämmestamejfan

  Som jag skrev tidigare så verkar många ha fått blodad tand av Svelands artikel.
  Ett par kommentatorer verkar också försöka sig på att misskreditera bloggen genom att låtsas vara på Pär´s sida.

  Den mobbing och det förtal som Pär utsätts för bara pga hans åsikter är fullständigt outstanding!

 140. Hjalmar Says:

  @Ingvar Jonas (den förste)
  Beklagar att diverse troll försöker förstöra tråden. Vi brukar ha riktigt givande diskussioner, även med feminister (lightversionen…)

  Sveland är bara tragisk.

 141. Joel Bergqvist Says:

  skämmestamejfan:
  När folk som propagerar för könsneutral lagstiftning och lika rättigheter och skyldigheter för alla oavsett kön blir jämförda med nazister så är det inte så förvånade att dom blir lite stötta.

 142. OldWolf Says:

  Har kommenterat Maria Sveland här:
  http://oldwolf-vindenviskarmittnamn.blogspot.com/2012/02/nathat-ar-alla-asikter-som-inte-ar.html

 143. Ligneto Says:

  Nu har jag också läst artikeln och det jag stör mig mest på är att hon använder en mördares tankar och handlingar för att sprida hat mot människor (Pär och Pelle) som inte överhuvudtaget har att göra med personen… Jag håller till viss del med henne på en del områden om att det är läskigt hur Europa drabbas av en höger som är så främlingsfientlig… Men däremot håller jag inte med henne när hon skriver om ”anti-feminister” och politisk korrekthet… Har alltid funnits och kommer alltid att finnas områden som i samhällsklimatet är tabu att prata om (tro, sex, jorden är rund, att blodet faktiskt rör sig inne i kroppen osv osv).

  Att det är ”jämställdisterna” som är de extrema är ju rätt när det gäller definitionen av extrem eftersom att det man mäter är den allmänna uppfattningen mot uppfattningen i den specifika gruppen (iofs är väl även denna människa som skrev artikeln utifrån denna definition extrem)… Också på det sättet man undersöker om en person har ”vanföreställningar”. Således hade ju judarna under 30-talet ”vanföreställningar” om förföljelse. ”Just because youre paranoid doesnt mean that they arent following you”.

 144. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  ”Så jag är ett troll nu också, inte bara en sniffare”

  Ingen har kallat dig sniffare. Om det stämmer att du är det eller ej kan jag inte uttala mig om. Det är dina ord och dina ideer att vilja blir framställd som det. Kanske söker du en offerroll genom att ljuga om vad andra sagt för nog antyder du att någon sagt detta om dig i denna tråd.

  Vad som är sagt finns dock i tråden ovanför och du kan inte slingra dig, från att bli rätteligen sedd som lögnare.

  Att falskt framställa sig om offer…vilka sorters människor gör det Invgar Jonas?

  Det är inte nog att vara en beskyllare, en falsk utpekare av andra som klandervärdiga och begående av gärningar, utöver att vara en falskbeskyllare har du i samma lögngärning framställt dig som att du borde vara extra synd-om-värdig.

  Antijämställdisterna anses ofta vara gökungar i duvboet. Men det är något för naturligt över en gökunge. Antijämställdisterna är istället mer onaturliga, gorgonliknande på det sätt att de får en att frysa till is när man ser hur omänskligt de beter sig.

 145. Bo Says:

  Sveland är ju riktigt rolig. Först säger hon:

  ” I deras värld råder en stats- och mediefeminism som utövar en hegemonistisk kontroll över åsikter och värderingar. ”

  Sedan säger hon:

  ”Och eftersom gränserna långsamt förskjuts kallar ingen Pär Ström och Pelle Billing för de extremister de faktiskt är, tvärtom bjuds de in till tv-soffor och debatter och erbjuds utrymme på olika forum.”

  Men att ondgöra sig över att Ström och Billing erbjuds plats på olika forum är ju just att försöka utöva hegemonisk kontroll över åsikter och värderingar!

 146. Bibbi Says:

  Typiskt nog har DN tagit bort möjligheten att kommentera Svelands artikel.

  Den här typen av emotionella attacker visar tydligt hur hotade statsfeministerna känner sig. Det är bara att hålla uppe trycket så får vi nog se hur allt fler avviker från feminismen, precis som kommunismen efter murens fall.

 147. Cuben Says:

  Svelands argumentations teknik och analys är intressant att studera. Hennes beskrivning av Knausgård som ”en skäggig norrman”. Jojo vi vet ju alla hur en skäggig norrman är. Dessa tekniker som inte angriper Knausgårds beskrivningar utan hans utseende. Låg klass Sveland.

  ”Bengt Ohlsson skriver sin märkliga känslomässiga antiintellektuella text om kulturvänstern.” Hennes kommentar om Bengt Ohlsson text som kallas för ”antiintellektuell”. Låg klass för en artikel i DN tycker jag. Om hon tycker att Bengt Ohlsson text är antiintellektuell vad tycker hon då om sin egen text?

  Sveland är däremot bra på att beskriva sina egna reaktioner;

  ”Kroppen reagerar först, ett ordlöst fladder i bröstkorgen, värken i magen och så plötsligt framträder bilden allt tydligare och obehagligare.”

  ”Gränserna har förskjutits, kartan ritats om och mitt hjärta bultar förtvivlat”

  ”Vanliga mainstream-krönikörer, författare, journalister som plötsligt skriver och säger saker som återigen får det att fladdra oroligt i min bröstkorg.”

  Detta verkar vara Svelands inställning till en öppen debatt och ett demokratiskt samtal;

  ”Och eftersom gränserna långsamt förskjutits kallar ingen Pär Ström eller Pelle Billing för de extremister de faktiskt är, tvärtom bjuds de in till tv-soffor och debatter och erbjuds utrymme på olika forum”.

  Jovisst vissa tycker att det är upprörande när oliktänkande får utrymme…Men den tiden när det var populärt är väl ändå över i alla fall, även österut bakom den före detta järnridån. Hur vore debatter om vi inte hade olika synpunkter. Jag undrar just hur debatt programmen i exempelvis Nordkorea ser ut.

  Den gamla ”slagdängan” från Matteus kapitlet;

  Judging Others

  1 “Do not judge, or you too will be judged. For in the same way you judge others, you will be judged, and with the measure you use, it will be measured to you.

 148. Läser Says:

  Köper du inte Svelands unkna feministlögner så är du en nazist.

 149. Koo Says:

  Jättebra att du får en replik till Svelands text, Pär!

  Att kritik mot feminismen utmålas på det sätt som Sveland får göra (i både DN, SVT och otaliga morgonsoffor och paneler), är inget mindre än skandalöst.

  Den sjuka människosyn som Sveland och otaliga andra ur mediaeliten i Sverige står för nu utmanas på allvar är en seger för demokratin och jämställdhetskampen.

 150. Man & Woman United Says:

  @ Frihetenärhär aka scum,könskrigs- radikalfeministisk provokatör

  RES ER FÖR SVERIGE! RES ER FÖR PÄR STRÖM!

  Stick med denna sjuka propaganda om (sd) scum skam främlingsfientlighet eller edl. Byt ut ordet fiende så är ni likadana.

  Passar er jävligt noga;-) vår kärlek för jämställdhet rättvisa broder och systerskap oavsett kön,religion,kultur,etnisk bakgrund,klass och ålder bekämpar allt hat. Såsom att billigt bli indragen i höger vänster extremism radikalfeminism scum och könskrig. Ni,brottsprovokatörer,höger vänster extremism strateger och afa får utkämpa ert hat på någon fotbollsplan. Ni är genomskådade. Det är ingen skillnad på afa,radikalfeminism,scum och höger extremism. Ni är lika sorgliga som inte kan älska och visa empati.

  Aight!

  Let the people who never find true love keep saying that there’s no such thing. Their faith will make it easier for them to live and die.

  Wislawa Szymborska

  Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.

  Martin Luther King, Jr.

 151. Ingvar Jonas Says:

  Tittade just på videosnutten inlagd av Frihetenärhär. Eftersom jag inte är helt insatt i Pär Ströms åsikter och utgångspunkter, undrar jag hur han ställer sig till videon. Är den i linje med det Pär Ström framför, även om det säkert finns annat att tillägga?

 152. ConZor Says:

  Skriver en replik men att dom kommer att ta in den kan man ju drömma om eftersom man kritiserar medias kelgris feminismen.

  Och tydligen hatar Pär kvinnor:

  ”Pär Ström hatar kvinnor i spalt- och bokform och får tala som en lärd man istället för att pekas ut som den galning han är.”

  http://truthandfiction.wordpress.com/2012/02/08/ibsen-sveland-och-den-stora-javla-ofriheten/ Personen pingade själv till sitt inlägg 10:42 idag.

 153. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  På din fråga. Jag har inte använt något annat namn än Jack och såvitt jag sett är det bara en Jack här just nu.

 154. JD Says:

  @Ingvar Jonas

  Det vore kul om du återkommer även i andra inlägg och för vanliga diskussioner.

  Det tråkiga är att många som besökt bloggen verkar vara ute efter att misskreditera antingen den eller Pär.

  Jag kan känna att när retoriken börjar bli så ful så kan vi bara ha rätt!
  En slutsats som jag nog inte är ensam om.

 155. bograhn Says:

  Hat är en sak.
  Kritik nåt annat.
  Vad Maria Sveland gör är att se dessa bägge som samma sak.
  Därför blir hennes text så fylld av dubbelmoral.

 156. Jag vet varför Maria Sveland är så arg Says:

  […] även: Repliker av Johan Lundberg och Pär Ström. Sprid inlägget […]

 157. Ingvar Jonas Says:

  ”Personen pingade själv till sitt inlägg 10:42 idag”

  Vad innebär det? /En som inte vet

 158. ninnitokan Says:

  @ Ingvar Jonas
  Den filmen var inte den bästa, tycker jag.

  Vi som enas här står för lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön.
  Vi är tex. emot att män är diskriminerade i svensk lag och vill se en könsneutral lagstiftning. Idag i Sverige är det fullt legitimt att kränka någon grovt(tex. denna artikel) så länge individen är man, vit, medelålders och heterosexuell. Vi tycker inte det är okej med det hatiska budskap individer av manligt kön behöver växa upp med, i synnerhet i Svenska tidningar.

  Det är lätt att missförstå denna blogg. Den heter ”Genusnytt – Belyser den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan”. Det är alltså en halva, vars syfte är att just belysa samhällets misandri.

  Jag (och många andra här) är fd. feminist. Feminismen är allt annat än jämställdhetsarbete idag. Det har gått långt, många män har drabbats hårt på ett privat plan. Därför är här ibland en ton av frustation, som jag tycker är förstålig. Men att påstå att vi står för hatet….

  Då är man rädd för demokratiska grundprinciper.

 159. Hjalmar Says:

  Ännu en vit medelklass hetero-kvinna som det är såååå synd om…
  Feministen Sveland kan inte skilja på kritik och hat, hen känner att hen är hatad, som den viktiga konstnär proffstyckaren Sveland tydligen anser sig vara… 🙂

 160. Lars I Says:

  Pärs analys är naturligtvis mitt i prick. För feministerna är nu anfall det enda återstående försvaret på en sjunkande skuta i långsamt haveri. När feminismens hat och uppenbara likheter med nazismen så obarmhärtigt framgått på Pärs och Pelles bloggar återstår bara det klassiska knepet att tillskriva motparten, bloggarna, dettta sitt hat och rasism.
  I ett så desperat tillstånd inser man tydligen inte hur obarmhärtigt man avslöjar sig själva genom att likna principen ”allas lika rättigheter och skyldigheter” med Breiviks massaker på ungdomar och samtidigt omhulda SCUM-manifestets uttryckliga uppmaning till motsvarande massaker på män.
  Finns det ingen gräns för vilka självmål man tillåter sig OCH HUR GENOMSJUKT DET FÅR BLI ??

  Det börjar bli rätt tröttsamt, för att inte säga makabert, med alla dessa intellektuella härdsmältor i den offentliga debatten, de sista vägbulorna på vägen mot ett jämställt samhälle. Det enda Sveland med vänner fått mig att förstå är att ett samhälle med ”samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön” är en utopi ända tills stanken av feminism vädrats ut ur genusdebatten.

 161. Ingvar Jonas Says:

  JD: Jag har svårt att hänga med i svängarna, vill inte tro att det är för att jag är gammaldags 🙂 Jag har svårt att sluta mig till om ditt inlägg är ironiskt eller inte. Jag måste vila, kanske återkommer.

 162. masa Says:

  Pär:

  Skriv tillsammans med Pelle Billing eller var för sig replik på detta. Sakligt och utan den slags tendentiösa emotionalism Sveland brukar. Delta inte i pajkastningen. Visa genom detta förhållningssätt på det uppenbart motsägelsefulla i hennes text: att hon ifrågasätter ståndpunkter som hon tycker inte backas upp av fakta genom att hänvisa till sina känslor och sina åsikter som tycks förgivettagna och självklara – utan faktabas (för att inte tala om ”guilt by association”-tekniken).

 163. robjoh Says:

  @KLARTEXT
  Lägg ner, krossa och våld löser inget. Inte heller att hota om det. Det är inget varken Pär eller Pelle stödjer så du kan ta de åsikterna och packa dig iväg.

  @Jack
  Ett råd du tjänar inte på att ta debatten till en nivå under byxlinjen, trossniffare ger inte mycket till debatten och får bara folk förbannade.

  @Ingvar Jonas
  ”Jag är inte emot män, och inte emot kvinnor, ska det vara så konstigt?”

  Ja om du kallar dig feminism, hela feminismen bygger på teorin om könsmaktsordningen vilket i sin tur leder till den logiska slutsatsen att män som grupp är onda.

  @Resten av alla feminister som dyker upp och försvarar artikeln
  Med tanke på att den ideologin ni stödjer gärna spyr galla över män så kanske ni ska fundera på vad det är ni försvarar. Det är en artikel som försöker blanda ihop två personer som aldrig har förespråkat våld med en som har förespråkat detta. Det är en artikel som inte på något sätt diskuterar sak frågan, en artikel som anser att folk som inte håller med författarinnan ska censureras.

 164. ninnitokan Says:

  @ robjoh
  Väl talat. Tack!

 165. Forellen Says:

  Ingvar Jonas, Maria, Johanna, m fl

  Jag tycker det är beklagligt att kommentarerna ser ut som de gör under detta blogginlägg. Det brukar vara högre nivå på efterföljande diskussion, som ni kan kommer att finna om ni går till äldre publiceringar. Inte alltid, men för det mesta. Det beror på vilka personer som tar initiativet.

  Jag har förstått att Pär Ström vill ha högt i tak på sin blogg. Det betyder att mindre kammade individer (vare sig de är ”jämställdister” eller ”antijämställdister”) tillåts härja ganska länge innan de inte är välkomna längre. Det är baksidan.

 166. Jack Says:

  robjoh,

  ”Ett råd du tjänar inte på att ta debatten till en nivå under byxlinjen,”

  Ditt råd är ovälkommet och outbildat.

 167. Prill Says:

  Ser fram emot Pärs artikel! Vilken underbar reklam! Änltigen får folk se vilka som är humanister. Ser att Pär redan fått en miljon råd men måste ändå komma med ytterligare ett: Ta gärna kraftigt avstånd från rasism och liknande eftersom detta är något som feministerna försöker kladda på oss när argumenten tryter. Hela tramset med ”vita heterosexuella män” har ju kommit till för att skuldbelägga oss och skapa förvirring. Vi vill ha jämställdhet mellan män och kvinnor och tycker att mäns lidande har osynliggjorts tidigare. Punkt. Detta har inget med hudfärg och sexuell läggning att göra. Skriv gärna att du har många kvinnliga supporters också!

 168. Jack Says:

  robjoh, begrunda hur Warren Farell t ex gjorde väldigt intellektuella analyser, helt över byxlinningen, och åstadkom ca 0 mer än att få sig själv kickad från olika uppdrag, vad gäller spridning. Vi behöver det intellektuella som backup men 30 år av enbart intellektualitet gav 0 i spridning för mansfrågor. Att prata om verkligheten där världen under byxlinningen är en del, det är behövligt det med. Det råder synergiskt förhållande däremellan även om det är bra om det är olika personer som säger olika saker. Jag vidhåller att personlighetstypen riddare/trossniffare är en bra bild att ha med sig när man möter personer som beter sig antijämställdistiskt.

 169. Man & Woman United Says:

  Hittade en äldre kommentar av om vad som händer nu när scum och radikalfeminism kritiseras.

  aristo on 14 januari 2012 den 11:15

  ”För övrigt tycker jag att vi jämställdister på höger- och vänsterkanten borde sluta borgfred och konstatera att feminismens grumliga tankegods har lyckats infiltrera hela den politiska skalan. Hur de båda lägren motiverar sina bekännelser till genuskyrkan utifrån sina ideologier kan säkert Aktivarum reda ut men faktum kvarstår: feminismen är världshistoriens mest framgångrika lobbyrörelse.
  Det är t.ex. således inte främst en representant för vänstern som åker till Norge och propagerar för scum utan en feminist.”

 170. Ingvar Jonas Says:

  Utan att relatera till Sveland, men bara till frågan ”feminismen diskriminerar oss män”. Det är möjligt att feminismen på sitt vis gör det i vissa delar om man hårdvinklar det. Det kanske inte gäller samtliga ”tyckare” här på sidan, men det ligger nära till hands dock att få intryck av att feminismen är åt helvete -den vill förtryckta, och tar ifrån oss män våra rättigheter. Det är beklagligt att ordet feminism har kommit att betyda -åtminstonde för några – förtryck av män. Det är dock trist att detta, som det verkar på detta forum, leder till kvinnohat i sin tur. Hur ser situationen ut i världen? Hur ser levnadssituationen ut för kvinnor respektive för män – och således hela samhällssituationen i , låt säga stora delar av afrika. Arabvärlden? Betyder feminism någonting annat i de samhällena? Reflektion någon? Gärna sansade i så fall, tack.

 171. robjoh Says:

  @Jack
  Jag förstår din frustration, men du vinner inte ett skit på det. Du kommer få folk som inte kallar sig feminister att drivas emot att feministerna nog har rätt när vi slänger ur oss ord som trossniffare. Vi vinner på att argumentera hårt och sakligt, men med ett gott språk. Låt feministerna stå för känsloargumentationen, de slänger så gärna kuk, snopp och så vidare runt sig.

  @ninnitokan
  Nej men tack, du brukar alltid vara sansad så det är kul att jag inte bara trampade på fötterna på folk.

 172. robjoh Says:

  @Ingvar Jonas
  ”Det kanske inte gäller samtliga ”tyckare” här på sidan, men det ligger nära till hands dock att få intryck av att feminismen är åt helvete -den vill förtryckta, och tar ifrån oss män våra rättigheter. Det är beklagligt att ordet feminism har kommit att betyda -åtminstonde för några – förtryck av män. Det är dock trist att detta, som det verkar på detta forum, leder till kvinnohat i sin tur.”

  Nej vi hatar inte kvinnor. Om du vill att vi ska diskutera så kan du börja med att sluta slänga ur dig halmgubbar.

  ”Hur ser situationen ut i världen? Hur ser levnadssituationen ut för kvinnor respektive för män – och således hela samhällssituationen i , låt säga stora delar av afrika. Arabvärlden? Betyder feminism någonting annat i de samhällena? Reflektion någon? Gärna sansade i så fall, tack.”

  Lika illa som det ser ut för en majoritet av männen i det samhället. Alltså ingen frihet överhuvudtaget. De länderna har behov av en kraftig liberalisering där individen sätts före kollektivet. Feminismen som den ser ut i Sverige är bara en annan kollektivisering där man ska anpassas efter en ny mall.

 173. Ligneto Says:

  @Ingvar Jonas
  Att vilja få mansfrågor på agendan utesluter ju inte kvinnofrågorna… I andra delar av världen skulle feminismen (dvs kvinnofrågor) behövas mycket mer än idag, men kollar vi på Sverige är det svårt att hitta legitima skäl att enbart fokusera på kvinnofrågor…

 174. Emigrerad egenföretagare Says:

  När vänstern nyligen genomförde en ”överklassafari” till de dyrare områdena i Nacka gjordes detta under parollen ”Odla ditt klasshat”.

  http://www.dn.se/sthlm/overklassafari-vacker-het-debatt

 175. Ingvar Jonas Says:

  robjoh: ”Lika illa som det ser ut för en majoritet av männen i det samhället. Alltså ingen frihet överhuvudtaget. De länderna har behov av en kraftig liberalisering där individen sätts före kollektivet.”

  Det kanske inte har någonting med feminism och göra MEN att de samhällena är i behov av en ”liberalisering där individen sätts före kollektivet” är väl ändå tveksamt, eftersom det i många delar kan sägas vara ett svårt problem för individers väl och överlevnad att det inte finns något homogent kollektiv, men enbart en individens kamp för överlevnad, vilket resulerar i lidanden bortom förstånd för oss i välstånd.

 176. ParStrom Says:

  Marika Formgren på tidningen Correns ledarsida tar skarpt avstånd från Maria Svelands artikel:
  http://www.corren.se/bloggar/blogentry.aspx?blogg=5524900&entry=5928480

 177. Jack Says:

  robjoh,

  Vi behöver både och, och vid rätt tillfällen.

 178. Ingvar Jonas Says:

  Ligneto: nej, självklart är det så

 179. barfota Says:

  Från DN Kultur
  Maria Sveland skriver….

  ”Gränserna har förskjutits, kartan ritats om och mitt hjärta bultar förtvivlat.”

  Ja Maria och männen har inte ens börjat kräva samma skyldigheter, rättigheter, lagar och lika straff för samma brott, m.a.o. samma spelregler för alla oavsett kön, religion, sexuell läggning m.m. Lagarna skall helt enkelt vara neutrala!

  Du har all anledning till att vara orolig, och att ditt ”hjärta bultar förtvivlat” är bara resultatet av ditt eget verk, feminismen är antijämställdismen i förklädnad. Men så är ju också feminismen (antijämställdismen) med sin unkna manssyn gammalmodig, mossig och förlegad. Så långt ifrån verklig jämställdhet man någonsin kan komma.

  Nya tider, nya tag Maria Sveland!

 180. ninnitokan Says:

  @ Ingvar Jonas
  Jag pratar om Sverige i nutid.

  ”men det ligger nära till hands dock att få intryck av att feminismen är åt helvete -den vill förtryckta, och tar ifrån oss män våra rättigheter. Det är beklagligt att ordet feminism har kommit att betyda -åtminstonde för några – förtryck av män. ”

  Det är just så det är. Förtryck av män OCH kvinnor.
  Det var med stor sorg i hjärtat jag upptäckte att feminismen gått så fel. Men har du öppna ögon och öppet sinne kommer du upptäcka det själv.

  Om du, för din egen, skull vill utmana den bild av nutidsfeminismens godhet så skulle jag rekommendera dig att läsa hos Pelle Billing och läs Pär Ströms ”sex myter”.(pdf fil här. Det är gjort på ett nafs.)
  Pär Ström och Pelle Billing kompletterar varandra genom att ha olika syfte med sina bloggar. Jag tror av det jag sett av dig här att Pelle Billings blogg passar just dig bättre.(Du är naturligtvis välkommen till min blogg oxå. Den når du om du trycker på mitt nick)

 181. Hjalmar Says:

  @Prill
  Instämmer; det är självklart helt rätt att ta avstånd från rasism, det vrider ”peka rasist-vapnet” ur den skitkastande Svelands händer.

  @Ingvar Jonas
  Situationen i världen, och även contra Sverige, har vi diskuterat många gånger här på bloggen. Levnadsförhållanden för kvinnor i Afrika/arabvärlden skiljer sig väldigt mycket åt mellan olika länder. Inom länderna kan skillnaderna vara ännu större; från fattigaste träl i Pakistan, till välbärgade medborgare i något Gulfland. Även för kvinnorna skiljer sig förhållandena mycket.

  I jämförelse med Afrika/arabvärlden så befinner sig svenska kvinnor onekligen i paradiset. Svenska män är dock inte lika lyckligt lottade. Tydligaste uttrycken för detta är kanske svenska mäns kortare livslängd, och att män och kvinnor inte behandlas lika av rättsväsendet/myndigheter. Här finns mycket att tillägga, men inget som feminister brukar vilja höra…

 182. Ingvar Jonas Says:

  Att kvinnor lever längre än män beror alltså på…?

 183. tjenare Says:

  Ligneto: Har männen det svårt i Sverige alltså? Är inte det en klassfråga? jag förstår att arbetare/arbetslöas har det svårt i Sverige idag pga regeringens politik, men att medelklassmän skulle ha det? På vilket sätt då menar du.
  Det verkar minsann vara så att ingen här ens vet vad feminism är för något. Fascinerande.
  Men det finns ju mycket att material att klippa och klistra från till ett debattinlägg här för Ström.
  Kalla tex Sveland för ett ‘psyko’ eller ‘nazist.’ Ja det är en jättebra idé: jämför feminismen med nazismen så mycket som möjligt. Då framstår det som väldigt klokt. Som att ni verkligen vet vad ni pratar om här. Både vad gäller nazism och feminism. Lycka till.

 184. Ingvar Jonas Says:

  Hur mycket längre lever en kvinna än en man? Har skillnaden i livslängd varit konstant under de senaste 2000 åren?
  Hur lång tid kan ett evolutionistiskt utvecklingssteg ta? Svårt att mäta, men en människas generationsväxling kan väl ändå sägas vara ganska lång.

 185. Lohengrin Says:

  Från den österrikiska televisionens hemsida:

  http://www.orf.at/stories/2098619/

  Kort: 30 araber från SAMMA by i närheten av Kairo gifte sig alla med zigenerskor från Bulgarien.

  Är jag nu anti-allting när jag uppmärksammar detta?
  I Svelands värld, säkert.

 186. Jack Says:

  tjenare,

  http://www.angryharry.com/esFeminismandNazism.htm

 187. Ligneto Says:

  @tjenare

  Om männen har det svårt i Sverige? Vissa har det säkert!
  Kanske är samma svar om du väljer att fråga samma sak om kvinnor? Frågan du bör ställa, om du nu är feminist och menar att feminism står för lika rättigheter och skyldigheter mellan könen, är ”arbetar samhället i lika stor grad för att främja manliga rättigheter och ta bort ojämlika skyldigheter lika mycket som för kvinnor?”. Svaret blir uppenbart ”nej”. Då kanske du invänder med den gamla klassikern ”men det är ju mycket mer synd om kvinnorna på så många fler områden”. Och visst den ståndpunkten får du gärna bevisa, men jag har då inte sett något som stöder den ståndpunkten.

 188. barfota Says:

  Marika Formgren & Corren.
  Ett stort tack, ni gör skillnad i mediebruset!

 189. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  ”Har skillnaden i livslängd varit konstant under de senaste 2000 åren?”
  Nej, män och kvinnor har levt lika länge tidigare.

  ”Hur lång tid kan ett evolutionistiskt utvecklingssteg ta? ”
  På 30 generationer kan ett stort genomslag fås hos människor.
  (med medvetna eugenetiska insatser, ex att välja bort pojkar som i Sverige idag, eller genom förintelseläger för vissa folkgrupper, såklart snabbare)

 190. Ingvar Jonas Says:

  Det jag ville ifrågasätta ovan är: ”Tydligaste uttrycken för detta är kanske svenska mäns kortare livslängd”

  (Som jag tolkar det skulle alltså mäns kortare livslängd vara ett uttryck för att män inte är lika lyckligt lottade som kvinnor här i sverige, och således ett belägg för meningens riktighet, om jag uppfattat det rätt)

 191. robjoh Says:

  @Ingvar Jones
  Noterar att du inte väljer att kommentera att du kallade oss kvinnohatare. Anser du att vi fortfarande är det eller försöker du bara göra mig förbannad.

  Sedan
  ”Det kanske inte har någonting med feminism och göra MEN att de samhällena är i behov av en ”liberalisering där individen sätts före kollektivet” är väl ändå tveksamt, eftersom det i många delar kan sägas vara ett svårt problem för individers väl och överlevnad att det inte finns något homogent kollektiv, men enbart en individens kamp för överlevnad, vilket resulerar i lidanden bortom förstånd för oss i välstånd.”

  Nej det är inte tveksamt, varje gång man har satt kollektiven före individen har det lett till förtryck. Detta har gällt för nutida ideologier såsom kommunismen, nazismen och fascismen samt för religioner såsom kristendomen och islam. Står man inte upp för att individen har egna rättigheter och att individen har rätt till sina egna vägar, oavsett hur det drabbar individen, så öppnar du för rätten att förtrycka individer. Att bara bejaka kollektivet kommer dessutom endast leda till stagnation och ej skapa utveckling. Industrialismen uppkom pga att man bröt upp gamla kulturella spår och lät individen skapa.

 192. Hjalmar Says:

  @Ingvar Jonas 14:34
  Mäns kortare livslängd beror på flera saker. Framförallt en överdödlighet i unga år, tex självmord och farliga arbeten. Det är strukturell diskriminering, och dessutom synlig!

  (Läs gärna på, och skaffa dig en egen uppfattning. Det gjorde jag, SCB är en bra början.)

 193. Ingvar Jonas Says:

  Jack: Oj, förintelseläger? Och ”män och kvinnor har levt lika länge tidigare”. Alltså jag har inte ett öga för ironi.

 194. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  När kvinnor var svagare så gjorde vi specialgrenar och hjälpmedel för kvinnor. När män är svagare, om det så är medfött, så gjordes inte motsvarande förr, först nu börjar intresset finnas. Poängen är att delvis nej, mäns livslängd är inte medfött kortare, men även om så vore så är det diskriminerande att inte det faktiska utfallet i livslängd tas hänsyn till. Ex i pensionsålder/utbetalningstakter, utbildning och sjukvårdens arbete.

 195. Ligneto Says:

  @Ingvar Jonas

  Såvitt jag förstår går det inte att förklara åldersskillnaden med hjälp av biologiska förklaringar. Dock innebär inte det att det nödvändigtvis är någon typ av diskriminering eftersom det i så fall kan finnas andra faktorer som är avgörande. Här är jag kanske inte helt med övriga i mina åsikter eftersom jag tycker man gör samma misstag som när man jämför lön mellan män och kvinnor.

 196. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  Även idag lever män och kvinnor lika länge i många samhällen, i några lever t o m män längre.

 197. Jack Says:

  Ingvar jonas,

  ”Oj, förintelseläger? Och ”män och kvinnor har levt lika länge tidigare”. Alltså jag har inte ett öga för ironi.”

  Läs igen och se om du förstår.

 198. barfota Says:

  @ParStrom säger: 08 februari 2012 kl. 11:07

  ”Jag har pratat med DN:s kulturredaktion nu, och de har lovat mig ett genmäle som ska publiceras imorgon eller i övermorgon.

  Så nu – mot tangentbordet!”

  Önskar dig all lycka och framgång och som jag ser det så har du till skillnad från antijämställdisterna rent mjöl i påsen. Ser fram emot att få läsa ditt genmäle.

 199. Ingvar Jonas Says:

  robjoh: Vem är ”oss” som jag kallat kvinnohatare, vad säger dig att det var du? Det var ingen specifik person jag pekade ut , inte heller ägaren till bloggen, dock finns kommentarer som vädrar sådant, det går väl inte att förneka.

  Angående kollektiv. Kanske väl generaliserat vad gäller hela kontinenter. Ochså svårt att diskutera kollektiv – av ondo och av godo, det bör kanske definieras först, annars har man helt olika utgångspunkter. Eurozonen skulle kunna definieras som ett kollektiv tex

 200. Ingvar Jones Says:

  Wow, 200 kommentarer

 201. Cello Jr Says:

  Maria Sveland et consortes ger kvinnor dåligt rykte. Förstärker stereotypen om att de är ologiska och skapar dessutom ångest samt osäkerhet i relationen mellan könen. Lägg ned feminismen!
  Framför jämställdismen!

 202. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  Ska du komma med anklagelser citera.

  Du har redan ovan i denna tråden bevisligen ljugit om vad andra har sagt. Skärpning.

 203. Man & Woman United Says:

  @ Vickan E säger

  Vilken tråkig ton det var på kommentarerna här! Jag blir deprimerad politiskt, offentligt och privat.
  Maria Sveland är bara orolig och försöker beskriva sin oro på ett sätt som vardagsmänniskan skall förstå. Hon kanske har fel (framför allt i sin historiska okunskap om varifrån andra världskrigets ideologier kommer ifrån) men det är fantastiskt att någon äntligen vågar kalla Marcus Birro och skäggmonstret Knausgård för nazistsvin.

  Maria Svelands Oro(rättfärdigas med)=medveten könskrigs provokation som dessvärre lämnas utan gensvar! Däremot kommer scum och radikalfeminism bli granskade som den extremism den själv utgör och säger sig vara emot.

  Blanda ihop Birro med Nazism är att vara ute på farligt vatten av allvarliga anklagelser.
  Är du bekant med vårt Samhälles förakt för svaghet? Kan en man i dina ögon vara svag? Begriper du att här finns kristna socialister,vänster liberala och fd sosialdemokratiska väljare! Skulle bra gärna vilja veta vilken människosyn du företräder. Om humanism och mänskliga rättigheter begränsas till enkom ett kön.
  Hur får du Jämställdhet 2,0 om lika rättigheter och skyldigheter,könsneutral lagstiftning samt likhet inför lagen vara näthat och nazism? När det i själva verket är radikalfeminism och scum som aktivt motsätter sig jämställdhet 2,0

  Radikalfeministerna kommer inte lyckas som de gjorde på 70 talet med att radikalisera kvinnorörelsen läs Erin Pizzey och manwomanmyth.com

  Det är ingen hemlighet att hyllningen av scum manifestet är en medveten vilja till könskrig;helt i linje med Roks irene von wacenfeldt, om än tidigare förklädd till att kallas jämställdhet.

 204. Ingvar Jonas Says:

  Jack: ” men även om så vore så är det diskriminerande att inte det faktiska utfallet i livslängd tas hänsyn till. Ex i pensionsålder/utbetalningstakter, utbildning och sjukvårdens arbete.”

  Hur tas det inte hänsyn till livslängd? Och på vilket sätt menar du när det gäller utbildning och sjukvårdens arbete? (Genuina frågor, jag är intresserad)

 205. robjoh Says:

  @Ingvar Jonas
  (såg att jag skrev Jones förut, ber om ursäkt för det)
  ”Det var ingen specifik person jag pekade ut , inte heller ägaren till bloggen, dock finns kommentarer som vädrar sådant, det går väl inte att förneka.”

  Du gjorde en kollektivistisk bedömning utifrån din åsikt och stämplade folk som inte håller med dig som kvinnohatare. Om du vill komma med anklagelser över att kommentarer i denna tråd är fylld med kvinnohat, citera.

  ”Angående kollektiv. Kanske väl generaliserat vad gäller hela kontinenter. Ochså svårt att diskutera kollektiv – av ondo och av godo, det bör kanske definieras först, annars har man helt olika utgångspunkter. Eurozonen skulle kunna definieras som ett kollektiv tex”

  Ärligt talat förstår jag inte vad du vill ha sagt med detta inlägg, vad försöker du bemöta/säga? Vill du sätta Eurozonen som ett exempel på ett gott kollektiv? För i så fall skulle jag vilja veta hur din definition på gott är.

 206. Ingvar Jonas Says:

  Jack, jag ber om ursäkt, det var en förtäckt anklagelse att fråga om det var du som kapat mitt namn. Det är dock någon som finner glädje i det. Att jag felciterat dig har jag redan bett om ursäkt för, så det gör jag inte igen. Men ljuga var väl att ta i?

 207. Ingvar Jonas Says:

  robjoh: Nej alltså, jag har inte definierat eurozonen som ett exemplariskt kollektiv. Faktum är att historiskt sätt är DEN typen av konglomerat icke särskilt lyckosamma.

 208. Allt annat än politiskt korrekt! Says:

  […] Genusnytt / Motpol Tagged with: Extremism • Maria Sveland • Nazism • Politiskt […]

 209. robjoh Says:

  @Ingvar Jonas
  ”robjoh: Nej alltså, jag har inte definierat eurozonen som ett exemplariskt kollektiv. Faktum är att historiskt sätt är DEN typen av konglomerat icke särskilt lyckosamma.”

  Så vad vill du ha sagt? Att kollektiv inte lyckas? Ja jag vet det, det har varit min utgångspunkt från början.

  Sedan, var ser du kvinnohat i tråden?

 210. Man & Woman United Says:

  @ en annan man säger

  I dagarna kommer Fredrik Reinfeldt att sälja in NCK/ROKS koncept och ideologi till flera besökande statschefer, för export…

  Efter hans uttalande om att medborgarna ska jobba till 75 när mäns genomsnittliga livslängd är kortare än kvinnans. Ja du förstår själv att statsministerns senaste utspel samt radikalfeministiska linje (jultal)kommer straffa sig. Problemet är bara alternativen där (s) visionslösa radikalfeminism inte är mycket bättre. Vad göra när (pp) också blivit radikalfeminister och gjort bort sig inför wikileaks. Lägga rösten på (istället för rösta blankt)

  www.jämställdhetspartiet.se
  

 211. Sam_Vimes Says:

  @ParStrom 08 februari 2012 kl. 14:26
  Mycket väl skrivet av Marika Formgren! Synd att man inte kunde kommentera eller gilla eller något.

 212. ninnitokan Says:

  Hjalmar 08 februari 2012 kl. 14:50

  Mäns kortare livslängd beror på flera saker. Framförallt en överdödlighet i unga år, tex självmord och farliga arbeten. Det är strukturell diskriminering, och dessutom synlig!

  Och i sann nutidsfeministisk anda skall man därför stärka KVINNORS arbetsmiljö med en extra satsning!

  Ett regeringsuppdrag ligger bakom satsningen på kvinnors arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket har fått 20,5 miljoner kronor för att genomföra uppdraget, som ska redovisas i en slutrapport våren 2015.

  Men det är klart, kvinnorna får ju belastningsskador på arbetet, männen bara dör på farliga arbeten. Tänkte inte på att det är kvinnor som drabbas värst.

 213. ConZor Says:

  ”Ibsen, Sveland och den stora jävla ofriheten. « Truthandfiction säger:
  08 februari 2012 kl. 10:42

  […] Ström hatar kvinnor i spalt- och bokform och får tala som en lärd […]”

  @Ingvar Jonas
  Personen som skrev ”Pär Ström hatar kvinnor i spalt- och bokform och får tala som en lärd man istället för att pekas ut som den galning han är.” länkade samtidigt till genusnytt och detta inlägg och då ser det inlägget ut som ovan i kommentarsfältet och det är vad jag menar med pingade.

  Länken igen:
  http://truthandfiction.wordpress.com/2012/02/08/ibsen-sveland-och-den-stora-javla-ofriheten/

 214. barfota Says:

  @Ingvar Jonas säger: 08 februari 2012 kl. 14:08

  ”Det är dock trist att detta, som det verkar på detta forum, leder till kvinnohat i sin tur.”

  Liksom många andra så undrar jag vad du menar. Kvinnor är inte automatiskt feminister. Att avsky och ta avstånd från feminister är inte samma sak som att man hatar kvinnor. Svara gärna en gång för alla så att vi förstår vad du menar med ”kvinnohat”.

 215. Man & Woman United Says:

  Nov
  18

  Farligt att romantisera våldet i SCUM
  Kommentera

  Jag bloggade precis om hur extremisterna redan har tagit tillräckligt med plats i jämställdhetsdiskursen. Och det dröjde bara fem minuter tills jag fick se ett exempel på extremism som gör mig riktigt ledsen.

  Det är Athena Farrokhzad som skriver i Aftonbladet, och som på fullt allvar förespråkar våld som debattmetod.

  Hon har tydligen varit i Oslo och föreläst för “ett gäng poeter och kommunister” och där velat koppla ihop Solanas SCUM-manifest med Kommunistiska manifestet. Hon tyckte att denna koppling var solklar, men publiken tyckte något annat:

  De tyckte att jag var en rabiat lesbisk manshatarkommunist. Huvudet på spiken.

  Publiken kritiserar henne för att hata män, medan Farrokhzad förefaller stolt över detta. Artikeln fortsätter sedan:

  Lika benägen som jag var att läsa ihop Solanas med Marx och Engels, lika benägna var de att läsa ihop Solanas med Anders Behring Breivik. Hur kunde jag komma där och predika våld efter vad de hade varit med om den 22 juli?

  Ja, det kan man ju fråga sig. Det framstår som något okänsligt att börja tala om våld mot halva befolkningen – vare sig det är allvarligt menat eller inte – så snart efter den nationella tragedi som drabbade Norge i somras.

  Farrokhzad hävdar å sin sida att alla typer av våld inte är identiska:

  Det spelade ingen roll hur mycket jag försökte förklara att den härskandes våld inte går att jämställa med den förtrycktas motvåld.

  Det stämmer att förtryckta personer i en diktatur kan ha en moralisk rätt att göra uppror, för att få till stånd en demokrati. Men detta ska vara minsta möjliga våld för att få bort diktaturen. I en demokrati har däremot våldet ingen plats. För att förändra får man engagera sig i samhällsdebatten (eller i ett

  samtal).

  Publiken i Norge visar sig vara förvånansvärt tydliga i vad de tycker om svenskans idéer:

  I deras ögon var Solanas en galning som, i analogi med Breivik, försökt mörda Andy Warhol som en pr-kupp för sitt hatmanifest.

  Ja, detta är ju inte bara vad publiken tycker utan det är den historiebeskrivning som anses vara sann, om man läser på i ämnet.

  Farrokhzad är dock övertygad om att det bara är i Oslo som hennes idéer inte tas emot. I Sverige är fortfarande dörren öppen för mer aggressiv kamp:

  Fylld av storasysterligt högmog försäkrade jag kvinnorna på plats om att något liknande aldrig skulle kunna hända i Sverige.

  Men väl på plats här hemma visade det sig att det visst kommit protester. Den här bloggen betonade hur

  fel det var att låta gymnasieungdomar se på SCUM-föreställningen, vilket i sin tur ledde till planerandet av en

  demonstration emot detta.

  Även i media uppmärksammades det hela, där först jag och sedan Johan Lundberg var kritiska i P1-debatter.

  Farrokhzad lyfter även mordhotet mot SCUM-föreställningen, och fördömandet av detta är väl den samsyn som går att hitta mellan henne och mig själv.

  Mot slutet av artikeln kommer tyvärr den starkaste passagen av alla:

  Själv har jag några egna frågor till Turteatern: Varför försöker ni släta över SCUM:s politiska budskap genom att kalla manifestet för en parodi? Tror ni inte Solanas menade lika mycket allvar som Marx?

  Med tanke på att Farrokhzad redan pratat om legitimt våld ovan, och med tanke på hur SCUM-manifestet ser ut, får jag en obehaglig känsla när jag läser detta. Är vissa typer av våld mot män legitima, i hennes jämställdhetskamp?

  Jag hoppas innerligt att jag har fel, och hon är välkommen att kontakta mig med ett förtydligande om hon tar avstånd från alla typer av våld, inkludsive mot män.

  För egen del – och förhoppningsvis med stöd av alla mina läsare – tar jag avstånd från alla typer av våldsromantiseringar. Förhoppningsvis ska Aftonbladet inse det tveksamma i Farrokhzads artikel, och klargöra att våldsromantiseringar inte har någon plats hos dem heller.

 216. ninnitokan Says:

  barfota
  Sist jag kollade var jag kvinna. Och nej, jag känner inte att ni hatar mig det minsta.:)

 217. Undrar Says:

  Jack, du verkar tycka väldigt illa om kvinnor!
  Våga inte kalla dig jämställdist!

 218. Erik Says:

  Börjar bli otroligt led på det här hat-tjafset.

  Definiera ”hat” först kanske???

 219. barfota Says:

  @ninnitokan

  ”Sist jag kollade var jag kvinna. Och nej, jag känner inte att ni hatar mig det minsta.:)”

  Haha… Nej men det är klart att ibland så smyger det in kommentarer som är mindre smickrande, problemet är att sådana kommentarer mycket väl kan vara skrivna av feminister enkom i syftet att skapa en länk till en kvinnohatande kommentar för att kunna smutskasta bloggen. Både Pär Ström och Pelle Billing har konsekvent påpekat allas lika värde oavsett kön.
  Sist jag kollade, så tror jag att jag var man, men det var kallt ute så jag är inte riktigt säker 😀

 220. Jack Says:

  Undrar,

  ”Jack, du verkar tycka väldigt illa om kvinnor!”

  Jag kan lugna dig. Du har helt fel. Jag älskar kvinnor och ser dem för vad de är. Däremot gillar jag typiskt inte feminister, vare sig de är män eller kvinnor och det beror på deras handlingar.

 221. ninnitokan Says:

  Barfota
  LOL!

 222. Hjalmar Says:

  @ninnitokan 15:29
  Jovisst, kvinnor drabbas värst & kvinnor är svaga och drabbade…
  Så ser inte min verklighet ut, för att vara uppriktig.

  Att se politiken, och feministernas ideer bakom, är som en tur i lustiga huset på Gröna Lund när jag var grabb. Allting är sjukt och upp & ned. Lätt att bli illamående… Och sen påstås att feministerna INTE bestämmer politiken i landet. Mmmm, jag har svårt att inte vara ironisk/sarkastisk.

  Sverige har åtminstone sedan 70-talet liknats vid en ankdamm… 🙂

 223. Erik Jämställdhet Says:

  @ Karin, Vickan Eremita, Ingvar Jonas, Martin, Kristoffer, Johanna mfl

  Välkomna hit. Det är alltid kul när de kommer nya vare sig man instämmer eller inte.

  Jag vill först bara varna er för att om man endast läser denna bloggen vid enstaka tillfällen så kan man få en väldig sned bild av rörelsen. Jag föreslår att ni läser flera bloggar som tex Pelle Billing, Ninnitokans, Tanja Bergqvist mfl vilka kan hittas i länkgalleriet och att ni följer GenussNytt under en längre tid. Tyvärr blir det så här tråkig stämning ibland då vissa mer radikala element tar initiativet i kommentarsfälten, men oftast förs det konstruktiva debatter

  Alla de olika bloggarna har olika inriktningar. Pär kritiserar media, politiker, kulturpersonligheter och andra makthavare. Där av blir det oftare mycket kritisk och ensidigt än tex Pelle Billings där det sattsats mer på konkreta projekt.

  Alla de seriösa debattörerna har tagit avstånd till kvinno- och manshat, våld, hot, trakasserier osv. Så att lägga några få personers åsikter till last för en större grupp är tråkigt. Jämför tex argumenten om att alla muslimer är terrorister för att några få är det.

  Som Ninni och några till redan har skrivit består jämställdismen till stor del av ex-feminister, bla jag, som anser att feminister i stort inte främst ser till forskning utan till sin ideologi. Att manshat/förakt är ganska vanligt förekommande i den offentliga debatten och att det är feminister som för fram eller stödjer den retoriken är också en av anledningarna att jämställdismen uppkom. Det är ytterst sällan som vättiga feminister kritiserar andra feminister hur extrema de än är. Sen finns det en tendens inom media och politiken att bara se till kvinnors problem. Några exempel är att trots att forskning visar att män är lika utsatta för relationsvåld i stort och nästa lika utsatta när det gäller det grövre relationsvåldet så går 0kr av de tre miljarder som regeringen har satsat på ”Mäns våld mot kvinnor, våld inom samkönade relationer och hedersrelaterat våld” för att hjälpa män i heterosexuella relationer. Vid en direkt fråga har jämställdhetsministern Nyamko Sabuni sagt att hon inte anser det vara ett problem. För ett tag sedan rapporterades det om att kvinnor nu skuldsetter sig lika mycket som män när det gäller SMS-lån. Där av startade kronofogdemyndigheten en specialsatsning på just kvinnor. Det konstiga är att när män och kvinnor skuldsätter sig lika mycket ska det satsas på att hjälpa kvinnor men när männen dominerade SMS-skulderna då var det inte någon specialsatsning på män. Totalt sätt har män betydligt större problem med skuldsättning än kvinnor, vilket tydligen inte är en mansfälla, tilltrots att SMS-lån tydligen är en kvinnofälla.

 224. Erik Jämställdhet Says:

  Här ska jag försöka sammanfatta hur jag uppfattar jämställdismens grund i några punkter (utan inbördes ordning):

  + Män och kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter.

  + Alla människor är lika värda oavsätt kön.

  + Alla människor ska vara jämlika inför lagen. I praktiken innebär det könsneutral lagstiftning och rättspraxis.

  + En människa är en person och inte ett kön. Tex ska alla få hjälp för ett problem även om det andra könet drabbas värst/oftast.

  + Kön är inte en merit och ska inte påverka på arbetsmarknaden, i utbildning eller andra sammanhang.

  + Människor ska respekteras för de val de gör oavsätt om det vill leva traditionellt eller inte. Tex kvinnor eller män ska inte kritiseras vare sig de tar ut hela föräldraledigheten själv eller väljer att låta sin partner göra det.

  + Staten ska inte lägga sig i hur man i en relation väljer att dela upp arbete och ansvar.

  + All for av diskriminering ska bort. Detta gäller både formell (kvotering) och informell.

  + Jämställdhetsdebatten ska bygga på forskning.

  + Satsningar på ett spesifikt kön få göras men ska delas rättvist mellan könen. Satsningarna får inte påverka det ordinarie arbetet.

  + Män och kvinnor ska inte tillskrivas egenskaper eller fenomen pgr av deras kön, man skall se till individen.

  + Kvinnor och män ska inte tilldömas skuld eller skam för vad andra av deras kön gör eller har gjort. Vi är alla individer och ansvarar för oss själva.

  + Även mäns problem ska tas med i jämställdhetsdebatten.

  +Könsrollerna ska öppnas upp men inte skrotas.

  Jag tror att jag fått med det mesta annars så är det bara att kommentera. Om ni tycker att något är oklart eller har frågor/invändning så är det bara att hojta.

 225. Lövet Says:

  Det är uppenbart att Svelands artikel lockade hit ett antal aktivister som givit sig sjutton på att diskreditera bloggen med fejkade kommentarer. Ingvar Jonas (den 1:e) drabbades nog oförskyllt av frustrationen över detta och fick se sitt nick kapat. Olyckligt.

  I.J: är nog inget troll utan enbart en debattglad feminist.
  Sådana som ”Skämmestamejfan”, ”Maria”, ”Fyrtorn”, ”feyd” och ”genks” däremot är rena sabotörer. AFA-glin med ett tangentbord i knät istället för sprayburken!

 226. Hjalmar Says:

  @barfota
  Feministerna får anordna obligatoriska vinterbad, så vi blir helt jämställda. Alla män som vägrar hatar kvinnor… 🙂

 227. Mattias Says:

  ”Maria Svelands desperata angrepp visar återigen att antijämställdisterna är på defensiven. De är rädda nu!”

  Jag skulle säga att rädsla och depression i detta fall är väldigt närliggande känslor så jag ger dig rätt här. Många är vi som delar dessa deppiga tankar. För oavsett vad ledarbloggen insinuerar så har vi och vill ha åsiktsfrihet i landet och ingen kan hindra en majoritet att göra precis vad den vill genom demokratiska val. Läser man original-artikeln så är det precis det hon är rädd för/blir deprimerad av, att en majoritet kommer på ”rätt” tankar och och att vi återigen får ett ”bra” Sverige, där orden ”rätt” och ”bra” då fylls med ett hopkok av alla dessa anti-pk-strömningar, (där då du är en stolt härförare på anti-feministsidan).

  Och vi pk-ister kan inte göra något eftersom vi erkänner oss till majoritetens diktatur och blir vi minoritet så får vi finna oss i det. Men tills vidare så tänker vi iaf utnyttja åsiktsfriheten och säga att du har fel samt varför du har fel, vilket dock inte är något som jag tänker göra här.

 228. Man & Woman United Says:

  Genus Nytt

  För övrigt 2: Här kan du läsa en artikel om SCUM-frågan i Aftonbladet Kultur av Athena Farrokhzad. Hon gillar SCUM. Men hon berättar att hon just varit i Norge för att föreläsa om SCUM och där möttes hon av hat, och publiken jämförde SCUM-manifestets hatbudskap med massmördaren Breiviks hat och hans manifest. Intressant mothugg.

 229. ninnitokan Says:

  Erik Jämställdhet
  Du får guldstjärna av fröken Ninni nu;D

  Jättestiligt Erik! Skriver under rakt av.

 230. Hjalmar Says:

  @Erik Jämställdhet
  Bra skrivet, jag håller helt med!

  Om: ”+Jämställdhetsdebatten ska bygga på forskning.”
  Lägg gärna till ”seriös och verifierbar” forskning.
  För visst ”forskar” feminister… ”Det finns ju hela bibliotek av feministisk forskning…”

 231. Våga stå upp va män och ta ert ansvar för att bygga en gemensam trygg framtid! Says:

  En komentar till er som nu följer Pär för atthan ”bygger på forskning” läs detta http://www2.ne.su.se/ed/pdf/39-7-abammpmp.pdf
  För övrigt är jag så tycke jag att ni borde värna bde män och kvinnor och inte ha fokus på att finna och blåsa upp motsättningar mellan könen. Vi ska ju stötta varandra för att i framtiden bygga ett bättre samhälle tillsammans!

 232. robjoh Says:

  @Våga….
  Den där artikeln har redan blivit sönder sågad av Aktivarum:
  del 1
  http://aktivarum.wordpress.com/2011/12/06/fyra-nationalekonomer-vs-par-strom-vs-genusvetenkapen/
  del 2
  http://aktivarum.wordpress.com/2011/12/11/fyra-nationalekonomer-vs-par-strom-vs-genusvetenskapen-del-2/

  ”För övrigt är jag så tycke jag att ni borde värna bde män och kvinnor och inte ha fokus på att finna och blåsa upp motsättningar mellan könen”

  Det får du gärna berätta till dina feminist kollegor, det är ni som predikar manshat. Vi är rätt nöjda med att uppskatta båda könen.

 233. Ulf Says:

  @Maria,

  Lite senkommet, men du skrev kl 11.54:

  Gubbtungt konsertfacit i sommar?
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/joacimpersson/article14332691.ab

  Intressant.

  Jag noterade den här passagen:

  Det är numera ett välbekant och omdebatterat problem. Det finns helt enkelt än så länge få artister som fyller Stadion och framför allt vår största arena Ullevi.

  Det är alltså tråkigt att de artister som kan fylla Ullevi är huvudsakligen män? Är det kanske dags att kommendera folk till Ullevi när kvinnor uppträder, så vi kan få lika utfall? Eller köra på mindre arenor, så att publikmängden kan bli jämställd.

  Vari ligger det tråkiga, undrar jag? Att dessa artister fyller Ullevi är ju ett tecken på att folk vill höra dem spela! Varför spelar könet roll?

 234. Hjalmar Says:

  robjoh 16:42 <— what he said!

 235. Galne Gunnar Says:

  Maria Sveland vill ta piller för att bli homosexuell. Var det nån som sa manshat? http://goo.gl/AtLjk

 236. Erik Jämställdhet Says:

  @ Våga…

  Jag håller med om att Pärs bok inte kan klassas som vetensaplig studie men den är intressant. Därimot finns det riktig forsknig som visar på att myterna inte stämmer vilket har stöts och blöts både här och på andra bloggar. Kontentan är att Pär bok bevisar inget men inte häller kritiken som du presenterade.

  Om någon vill diskutera frågorna i sak är ni välkomna. Bara säg till vad vi ska börga med.

 237. barfota Says:

  @Hjalmar säger: 08 februari 2012 kl. 15:52

  ”Feministerna får anordna obligatoriska vinterbad, så vi blir helt jämställda. Alla män som vägrar hatar kvinnor… :-)”

  haha, ja fastän jag tror fortfarande inte det räcker. Kvinnor & Barn går först oavsett vad det gäller Män, men inte kvinnor, lämnas att frysa ihjäl

  @robjoh säger: 08 februari 2012 kl. 16:42

  ”Det får du gärna berätta till dina feminist kollegor, det är ni som predikar manshat. Vi är rätt nöjda med att uppskatta båda könen.”

  Så är det, det skulle uppskattas.

 238. ninnitokan Says:

  @ Våga stå upp va män och ta ert ansvar för att bygga en gemensam trygg framtid!

  Vi ska ju stötta varandra för att i framtiden bygga ett bättre samhälle tillsammans!

  Precis vår åsikt! Du är så välkommen att joina oss på vägen!

  Vad gäller den länk du klistrar in så är den stött och blött av oss. För naturligtvis blundar vi inte för kritik. Som komplement till de länkar Robjob gav kan du kolla på min blogg, detta inlägg, under rubriken ”Kritiken mot jämställdismen” får du en förklaring till hur jag ser på den kritiken samt länkar som leder dig till kommentarsfält där vi diskuterat den på denna blogg.

 239. Erik Jämställdhet Says:

  @ Våga

  Jag skrev en lista om jämställdismens grund tidigare, tycker du den manar till könskrig? Du är väll medveten omm att många jämstäldister är kvinnor? Du vet väll att Pär och andra debatörer brukar tala possetivt om kvinnor?

  Var i ligger könskriget?

  Peace, Love and Understanding

 240. Fender Says:

  Nu verkar DN ha tagit bort länkarna till bloggar som skrivit artikeln, för en timme sen var det 22 bloggar, nu är det 0, är det någon som vet varför?

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/hatet-som-gor-mig-politiskt-deprimerad

 241. Stig Göran Gustafsson Says:

  Något är fel i världen, då fladdrar det i bröstet på fru SVELAND.
  När det stigit dit upp där tankar normalt uppstår har fladdret nått kulingstyrka. Hon har naturligtvis rätt att tycka vad hon vill, men när hon skåpar ihop hederliga debattörer som Per Ström och Pelle Billing, med massmördaren Breivik, judehat och alltsköns elände hon kan komma på, då har hon gått över gränsen. Det är inte roligt ens, bara tragiskt, ett intellektuellt haveri.
  Den som får tillräckligt med rep hänger sig själv. Fler artiklar av fru SVELAND. Riktigt många!

 242. Erik Jämställdhet Says:

  Sen vet jag att ”Ett städat yttre” tog upp kvinnors lönediskriminering och dubelarbetande vid ett flertal tillfällen. Men informationen är väldigt utspridd så som ny tror jag att det kan vara lättaree att starta en debat för att få faktan.

  Störst av allt är kärleken

 243. Gullefjun Says:

  Sveland representerar där på ett förtjänstfullt sätt den obehagligt antidemokratiska von oben- människosynen som kallas feminism.

 244. Johan Says:

  Utmärkt. Jag hoppas Sveland och co förstår att vi menar allvar med att bekämpa radikalfeminismen, och införa lika rättigheter och skyldigheter för könen… Denna totalitära ideologi ska hamna där den hör hemma: på historiens skräphög.

 245. Jocke S Says:

  Visst är detta nyspråk! Är Damens Nyheter slutligen på väg att bli en könsfacistisk blaska, utan minsta intellektuella självkritik?
  VAR FINNS NYANSERNA, HOS FEMINISTERNA?
  Åsiktsdiktatur och GBA rakt av!

 246. MattiasL Says:

  @Fender, bloggarna är uppe på http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/hatet-som-gor-mig-politiskt-deprimerad, 24 st just nu. Däremot ingen kommentarsfunktion. Suspekt. Var det inte intressant för DN med läsarrreaktioner denna gång? Svelands bisarra väv av associationsskuld står alltså oemotsagd på DN:s hemsida. Men desto mer emotsagd här!

 247. barfota Says:

  @MattiasL

  ”Däremot ingen kommentarsfunktion. Suspekt. Var det inte intressant för DN med läsarrreaktioner denna gång?”

  Förmodligen skulle det bli så många kommentarer att det skulle kunna liknas vid en mindre D.O.S. attack 😀

 248. Hjalmar Says:

  @barfota
  ”Förmodligen skulle det bli så många kommentarer att det skulle kunna liknas vid en mindre D.O.S. attack ”

  Ojoj, DET vore roligt.. Så mycket pisk feminist-Sveland skulle ha fått!
  Är hen masochist? 🙂

 249. Jocke S Says:

  Sveland, typ: ”Det är bara jag som får tycka, och skrika om kön. All kritik mot det jag tycker är judehat och Brevik!”
  Jag anser så här på håll, att Sverige är intellektuellt bankrutt! Korrupt. Och inte minst många kvinnor är ”drabbade”. Plus rätt många män med Reinfeldt i spetsen.

 250. Nisse Hult Says:

  Det är ju inte klokt att an kan få två sidor och ha en sådan sned uppfattning kring jämställdhet!! Pinsamt var ordet …DN

 251. Man & Woman United Says:

  @

  Elitfeministerna/
  Radikalfeministernas Könskrigsprovokation och inkompetenta försök att klumpa ihop massmördaren i Norges vidriga attentat besvaras med vetenskap och kärlek. Tankar och idéer om Jämställdhet 2,0 och medmänsklighet gör gemensam sak med Norska medborgarna som också tog avstånd från svenska Scum feminister genus perspektiv och tal om könsmakt. När det handlar om våra medmänniskor som blev drabbade av en sjuk människa med en bakgrund Norsk Dokumentär börjat beskriva.
  Varför hände det,hur kan man går det förhindra att det inte händer igen. Undertryckt Rädslor som extremism spelar på oavsett radikalfeminism eller islamofobi.

  #Dom hade så fel om Jämställdhetsrörelsen Rättssälerhetsrörelsen Anti könskrigsrörelsen, vilket även (s) dess partiledningen ssu rebella s-kvinnor mansligan broderskapsrörelsen insett när den manliga väljarkåren schappade från vänstern och (s) två val i rad. Till något som till en början skulle vara ett alternativ till radikalfeminism fd nya arbetarpartiet som helt nyligen blev det nya radikalfeminist partiet Moderaterna.

  Dock så är Det här är det bästa som hänt svensk politik och demokrati. Den öppna debatten främjar rättssäkerhet,jämställdhet, broder och systerskap;-)

 252. Man & Woman United Says:

  @ Ingvar Jonas

  Hanna Fridén,Petra Östergren,Helene Bergman och Cissi Wallin är också justa feminister. Av den gamla skolan som respekterar mannen som kvinnans jämlike. Mansrörelsen, kvinnofrågor och mansfrågor aka Jämställdhet 2,0

 253. barfota Says:

  @Man & Woman United

  ”Jonas Hanna Fridén,Petra Östergren,Helene Bergman och Cissi Wallin är också justa feminister. Av den gamla skolan som respekterar mannen som kvinnans jämlike. Mansrörelsen, kvinnofrågor och mansfrågor aka Jämställdhet 2,0

  VA! Hanna Fridén och Cissi Wallin ”justa feminister”? Har någon kapat ditt nick eller skojar du?

 254. leifer Says:

  barfota

  Kan bara instämma i det du säger.

 255. Valeria Says:

  Jag kan faktiskt förstå kopplingen Sveland gör till Breivik, men hon glömmer något väldigt viktigt. Visst kritiserar såväl Breivik som Ström och Billing feminismen – men det är väl också så långt den gemensamma nämnaren sträcker sig. Breivik är så extrem, både i sitt tänkande och sitt agerande att kopplingen är i princip ointressant.

  För om man betraktar alla tankar som en sjuk människa kan förvrida till hänsynslös extremism som farliga – då får vi nog sluta upp att tänka. Men vem vet, kanske har feministerna redan kommit till den slutsatsen? Det skulle i varje fall förklara rörelsens agerande under det senaste decenniet.

 256. “Hatet som gör mig ­politiskt ­deprimerad” « Avpixlat Says:

  […] Ström, GenysNytt: Maria Svelands artikel är märklig. Att kalla jämställdhetskämpar för extremister medan den […]

 257. JD Says:

  @valeria
  att det finns rasister som ogillar feminism gör inte alla som ogillar feminism till rasister. Inte ens att det finns rasister som är sopåkare gör att alla sopåkare är rasisyer. Den enda kopplingen jag kan se är en mental felkoppling hos Sveland.

 258. Ulf Says:

  @Valeria,

  Jag kan faktiskt förstå kopplingen Sveland gör till Breivik, men hon glömmer något väldigt viktigt. Visst kritiserar såväl Breivik som Ström och Billing feminismen – men det är väl också så långt den gemensamma nämnaren sträcker sig.

  Alltså är enda skälet att göra kopplingen att svärta ned feminismens kritiker, genom associationen med en massmördare.

  Hitler var en entusiastisk tillskyndare av utbyggnaden av Autobahn, men vi kallar inte de som förespråkar ett väl utbyggt vägnät för nazister, bara för att de hade detta gemensamt med Hitler. Att göra så är ohederligt och avskyvärt – även när det är feminismen som kritiseras.

  Över huvud taget är det ett problem för feminismen att man är beredd att försvara och försöka förstå dess allra mest bisarra yttringar. Det förekommer ytterst lite självsanering, vad jag kan se.

 259. Man & Woman United Says:

  Kommentarer från Pelle Billing blogg med samma ämne MS

  Jo säger:

  08 februari 2012 kl 18:45

  Om man skiter i detaljerna tycker jag Sveland har viktiga poänger vad gäller högerextremismen, vilket jag uppfattar är huvudfokus för hennes artikel. Att hon sen drar okunniga paralleller mellan Pelle och högerextremistiskt grundad feminismkritik tycker jag är synd. Men jag är ärligt talat mycket räddare för högerextremismens framgångar än för radikalfeminismens övertramp. Hellre bitvis jämställdhetsklantig kritik av högerextremism än ingen kritik av högerextremism.

  Å tredje sidan. Kan det vara så att högerextremistiska framgångar och radikalfeministisk intolerans mot oliktänkande, på något sätt, är sprungna ur samma underliggande problem?

  Kan inte ältas nog att höger och vänster extremism, radikalfeminism är lika vidriga och ska bekämpas med vetenskap och kärlek.

 260. Man & Woman United Says:

  Forts. Tänkvärda Kommentarer från Pelle Billing blogg

  Roger säger:

  08 februari 2012 kl 19:06

  Jo:

  Den gemensamma nämnaren mellan extremfeminism och högerextremism är intolerans mot pluralism, det är iaf det jag anser är den bärande poängen i Correns artikel. (länkad ovan). Att Svedland tankevärld är närmre besläktad med rasistiska extremister än hon är vanliga, sunda svennar och svennor som bara vill få leva sitt liv så som de själva väljer utan att bli toppstyrda av misantroper som Svedland med likar.

  Extremism har alltid mer gemensamt med varandra än vad den har med den gyllene medelfåran som den försöker betvinga. Alla extremister, politiska eller religösa, lider av samma färgblindhet som bara tillåter dem se två färger; svart och vitt. Det är en andens ympning, en oförmåga att se nyanser och skilda perspektiv, som barn som aldrig växt upp och inte lärt sig att det finns en värld utanför deras egna huvud.

 261. Bitterfittan är bitter « Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen Says:

  […] judehatare bara för att de anser att även män diskrimineras på grund av sitt kön! https://genusnytt.wordpress.com/2012/02/08/maria-sveland-attackerar-mig-och-billing-jamfor-med-judeha… Alltså, hon verkar ju inte vara så himla fin människa utan fördomar hon […]

 262. Valeria Says:

  @Ulf och JD

  Jag tycker inte heller att det är ett dugg konstruktivt, utan ett sätt att svärta ner. Men det jag var ute efter att understryka var hur en galning kan ta en tankeströmning och göra terrorism av det. Att Sveland är för avsikt att framhäva det tror jag emellertid inte. Då hade hon gott och väl kunnat stanna kvar inom feminismen och hänvisat till Valerie Solana, som i min mening är en överskattad författare men en underskattad galning.

 263. bernadette Says:

  Hat är hat, Perra. Att du tror att ditt kvinnohat skulle vara mindre allvarligt än judehat gör inget annat än att bevisa att det är just hat det handlar om.

 264. Anders Says:

  MEN HERREGUD MÄNNISKOR! Ha lite jävla hjärta och ett öppet sinne så ska ni nog se att det blir lättare att läsa Svelands artikel. Varför säger ni inte bara öppet att ni inte vill ha en jämställt samhälle? Det måste vara lättare för er män och kvinnor som vill ha kvar den här skeva maktordningen, istället för att säga ”jag vill ha jämställdhet, men jag är inte feminist”. Det är som att säga ”araber är äckliga svin, men jag är då inte rasist!”.
  Var fan är solidariteten?

 265. barfota Says:

  @Anders

  ”Varför säger ni inte bara öppet att ni inte vill ha en jämställt samhälle?”

  Kanske för att vi INTE är feminister. Feminismen = antijämdställdism.
  Men så är ju också feminismen (antijämställdismen) med sin unkna manssyn gammalmodig, mossig och förlegad. Så långt ifrån verklig jämställdhet man någonsin kan komma.

 266. robjoh Says:

  @Anders
  ”Var fan är solidariteten?”
  Ja inte fan har jag den hos någon som förespråkar åsiktscensur på alla som inte håller med henne.

  Och nej följande:
  ”jag vill ha jämställdhet, men jag är inte feminist”
  är inte samma sak som
  ”araber är äckliga svin, men jag är då inte rasist!”

  För feminism är för det första en ideologi inte en ras, Den kanske påstår sig vara för jämlikhet, problemet är att deras handlingar inte instämmer i vad de säger. Alltså kan man vara för jämställdhet utan att stödja feminismen då man kan ha en annan tolkning hur man kommer dit.

 267. En kvinna Says:

  Män är kackelackor som bör utrotas? Tänker Rwanda.

 268. En annan man Says:

  Sveland är skriven på en lägenhet där äldre dam, Herlitz, står som medboende, Och Dn har en ‘publisher’ som heter Herlitz…

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/article3399628.ece

 269. Ajja bajja Sveland! « fittstimm Says:

  […] Krängte broder Pär Ström e ju oxå sjelvklart krängt för att ha blitt omnämnd av Sveland för att han låter kvinno=feminister hatet flöda i sin blogg. Dumma dumma dumma Svealand som skriver om det https://genusnytt.wordpress.com/2012/02/08/maria-sveland-attackerar-mig-och-billing-jamfor-med-judeha… […]

 270. Man & Woman United Says:

  @ Barfota Leifer

  VA! Hanna Fridén och Cissi Wallin ”justa feminister”? Har någon kapat ditt nick eller skojar du?

  Var emot de tidigare då de framstod som radikalfeministermen har lyssnat och omprövat mina åsikter efter vad de har att säga. Både Hanna Fridén och Cissi Wallin verkar stå för vänster liberala kvinnofrågor,de har också kritiserat feminister och radikalfeminister och fått tok mycket med radikalfeministisk shit storm som te x könsförädare och svikare etc. Sen att jag inte håller med de i allt de säger är en annan sak. Lisa Bjurwald har Genus Nytt också skrivit om. Hon gick också emot radikalfeministerna och är kritisk mot främlingsfientlighet.

  Prov hör här, ingen,vi,jämställdhet 2,0 och 3,0 tjänar inte på att gräva ner sig i skyttegravs konflikt. Allra minst som sagt jämställdhets kraven på

  #neutral lagstiftning
  #Likhet inför lagen
  #Införande av Resningskommissioner
  # Dela Roks miljard till Sveriges Förenade Mansjourer och Rättssäkerhets Organisationen http://www.rsorg.se
  # Dela regeringens miljard att bekämpa kvinnors våld mot män.
  #Reformera vårdnadstvister och Fam.rätten
  # Hjälpa hemlösa män,bekämpa mäns våld mot män,narkotika, mäns självmord och verkligen hitta orsakerna till VARFÖR!

  # Pojkars situation i skola etc.

  Tillsammans med kvinnofrågor utgör det Jämställdhet 2,0 och 3,0

  Som j tidigare skrivit så dissar j afa,svarta blocket,edl,nazister,religösa fundamentalister,radikal feminister,scum sweden, islamofober,edl,organiserad brottslighet,militanta djurrätts aktivister etc då alla är likadana i sitt hat byt bara ut fienden. Har mött dom varenda en. Skrämmande hur lika de är i beteende utan deras vetskap. Personlighets studie i klass med Gorkijs Natthärbärget eller Mina Universitet.

  Har ni fortfarande bekymmer med att jag tyckte Hanna och Cissi är justa feminister till skillnad mot Maria Svealand mfl scum och radikalfeminister so let it be! Om j skulle beteckna mig själv som antifeminist skulle inte j kunna föra dialog på Genus Nytt Aktivarium eller demonstrera med de två mot ovan extremister?
  Har man det grundläggande kärleksbudskapet inom sig går det att kombinera med vass kritisk text även mot radikalfeminism och Socialdemokrater s-kvinnor om man är vänster liberal eller oberoende.

  Det j däremot ser som dött lopp är det nya feminist partiet Moderaternas möjlighet att bekämpa antijämställdism efter två j mandat perioder. Och nu helt plötsligt bytt namn till nya radikalfeminist partiet Moderaterna och radikalfeministisk partilinje. Den enda möjlighet är om Moderat Männen och Maria Abrahamsson kapar skutan inför 2014 för att aktivt bekämpa och reformera bort radikalfeminism och scum. Alternativt om fler engagerar sig och eller röstar på http://www.jämställdhetspartiet.se

  Människor hatar ofta varandra därför att de fruktar varandra. De fruktar varandra därför att de inte känner varandra. De känner inte varandra därför att de inte har några förbindelser med varandra. De har inga förbindelser med varandra därför att de lever åtskilda.

  Fiender
  Martin Luther King

 271. Marcus & Eva Says:

  Det är ytterst obehagligt att de föräldrar som försvarar sina barn mot feministiskt hat, kränkningar, manipulation och hjärntvätt (i skolan enligt SCUM under betygstvång) alltid kallas kvinnohatare, näthatare eller något värre i DN. Obegripligt!

  Hur kan det bli så FEL?

  Ska vi bara ge upp våra egna barn och flyta med? Hålla tyst? Eller ge upp jämställdhetskampen och bli radikala hatiska SCUM-älskande feminister? Aldrig!

  Föräldrar: ena er mot detta vansinne som går ut över era barn! Ställ krav på skolorna! Ställ ledningen till svars om den låter kränka era barn!

  / Marcus & Eva

 272. sveadal Says:

  Muslimhat och hat mot feminism är samma sak? Är hon inte lite förvirrad? Vad har islam och feminism gemensamt ?

 273. johan magnusson Says:

  Värst vad svensk psykvård har nedmonterats på senare årtionden, annars skulle den stackars människan kanske fått den hjälp hon så väl behöver.

 274. John Berg Says:

  ”Denna artikel är positiva nyheter! Maria Svelands desperata angrepp visar återigen att antijämställdisterna är på defensiven. De är rädda nu! De är rädda för sanningen och rättvisan. De är rädda för könsneutral lagstiftning. De är rädda för att bli av med sina privilegier.”

  Precis. Feminismen krackelerar sakta men säkert.

 275. barfota Says:

  @Marcus & Eva

  ”Föräldrar: ena er mot detta vansinne som går ut över era barn! Ställ krav på skolorna! Ställ ledningen till svars om den låter kränka era barn!”

  Kan inte sägas bättre!

 276. Ulf Says:

  @Anders,

  Varför säger ni inte bara öppet att ni inte vill ha en jämställt samhälle? Det måste vara lättare för er män och kvinnor som vill ha kvar den här skeva maktordningen, istället för att säga ”jag vill ha jämställdhet, men jag är inte feminist”.

  Det där är en tankevurpa som feminismen vårdar ömt: att om man är emot feminismen, är man emot jämställdhet.

  Det är fullt möjligt att vara jättemycket för jämställdhet, men inte köpa iden om att vi lever i ett Patriarkat, att män skall ha förtryckt kvinnor i århundraden och att de Osynliga Strukturerna ger männen överhanden även när de rent konkret diskrimineras av kvotering, riktade satsningar för att gynna enbart kvinnor m.m.

 277. Daddys-Sverige (@DaddysSverige) Says:

  Maria Sveland prisades av ROKS för årets kvinnogärning 2011. Undrar om man kan få priset två år i rad?

  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2011/3/roks-prisar-rets-kvinnogrning.html

 278. Sven Gustafsson Says:

  oj,

  efter att ha läst Svelands artikel så tänkte jag spontant att hon nog överdriver. Kände inte till Per Ström eller denna sida, så jag hamnade här och började läsa…. Tyvärr måste jag nog ge Sveland rätt i sak. Ordet extremism är väl iofs överdrivet, men denna okunskap om vad feminism innebär, de enkla inhämtade poängen på de svagares bekostnad och bristen på insikt vart dessa uttalanden kan leda till i förlängningen, skrämmer mig. Det gäller sidan i stort och flera av kommentarerna. Nu blev jag politiskt deprimerad. Och jag är varken ”radikal vänster” eller ”feminist”. Kom igen, ni är väl klokare och mer bildade än så här?

 279. Anders Says:

  Det handlar ju bara om okunskap, det är väl rätt så allmänt känt att vi män har förtryckt kvinnor i tusentals år? Men det viktiga är ju att vi, i detta nu vi lever i, inte fortsätter med den skiten. Att förneka att kvinnan har blivit förtryckt är ju som att säga att andra världskriget inte tog plats, med andra ord; dumdristigt. Jag är en stolt feminist, och för min mors skull och kamp för lika värde, vore det att spotta henne i ansiktet att säga något annat.

 280. leifer Says:

  Man & Woman United

  Jag har haft ganska långa diskussioner med Hanna Fridén och delar inte din uppfattning, för mig är det nån form av radikal feminism hon har i åsikt, i grunden. Med henne som en vän i en ny jämställdhetsrörelse så behöver man inga fiender. Dvs det leder mer fel än det leder rätt. Därför är det viktigt att markera mot sånt. En ny rörelse behöver ha stor integritet och våga lita på att det män säger är lika viktigt som kvinnor. Dvs en kvinna behöver inte föra mäns talan för att det ska bli trovärdigt i jämställdhetsfrågor (även om det är så nu i media, liksom att ”jämställdhet” enbart handlar om kvinnofrågor).

  F.ö. är jag ganska säker på att Hanna Fridén inte är liberal, utan vänster.

 281. robjoh Says:

  @Anders
  Apex Falacy är exakt vad du sysslar med, samma sak som feminister i största allmänhet. Du ser inte den stora majoritet av män som inte har någon makt.

  @Sven Gustafsson
  ”Ordet extremism är väl iofs överdrivet, men denna okunskap om vad feminism innebär”,
  Jag är fd feminist, så nej jag är inte okunnig. Feminism kan få innebära vad det vill, handlingar betyder dock mer än tusen ord.

  ”de enkla inhämtade poängen på de svagares bekostnad”
  Vilka enkla poäng? Vad fan pratar du om? Det enda Pär Ström gör är att flagga för att det finns ett kön till som inte får särskilt mycket uppmärksamhet.

  ”Och jag är varken ”radikal vänster” eller ”feminist”. Kom igen, ni är väl klokare och mer bildade än så här?”
  Vad roligt för dig, om du nu är så bildad varför ställer du dig på samma sida som en som argumenterar för åsiktscensur?

 282. Patrik Olsson Says:

  Sven Gustafsson:

  Innebörden av ”feminism” har förändrats sedan 80-talet. Pär Ström och många av oss på detta forum skulle kunna klassas som ”klassiska” feminister dvs att kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter som män och att samhället och våra lagar ska behandla alla lika oberoende av kön, ras eller sexuell läggning. Du bör uppdatera din definition av feminism till vad den representerar idag.

  Anders:

  Ingen här förnekar att kvinnor har haft en annan roll och värderats mindre värda än män i vår tidigare historia (tacka kristendomen för det). Men frågan är på vilket sätt kvinnor blir förtryckta idag i Sverige? Ska du/jag straffas för sådant som inträffade för länge sedan bara för att vi är män?

 283. Erik Says:

  ”Jag kommer att tänka på det som Susan Brownmiller skrev i sin bok från 1976, ”Against our will – Men, women and rape”, hur det faktum att ett fåtal män våldtar kvinnor upprätthåller en maktobalans och skapar en rädsla som även de män som inte våldtar kvinnor tjänar på – eftersom rädslan för våldtäkt påverkar alla kvinnors beteende, rörelsemönster, självbild, sexualitet. Även de som inte blir våldtagna tvingas förhålla sig till att detta är något som kan ske och sker när som helst.”

  Hur i helvete tjänar vi män som inte våldtar kvinnor på våldtäkter? Ska det föreställa att kvinnorna överlag blir mer nedtryckta så att vi män får mindre konkurrens på bl.a. arbetsmarknaden – att kvinnor tar för sig mindre? Känns som att hon insinuerar ett visst mansförakt genom att påstå något sådant. Luktar idioti och feministiska skygglappar långa vägar.

 284. Joakim Says:

  Ni är bäst, Pär och Pelle! Så mycket ni uppoffrar! Det värsta som kan hända er nu är att ni blir martyrer. Jag önskar att jag hade haft tid att skriva av alla mina reaktioner på detta. Kanske i morgon.

 285. Joakim Says:

  @Kristoffer
  Om vi känner oss hotade på deras förvrängda syn på jämställdhet?
  Svar: Ja.

 286. GandalfGrå Says:

  @Argus säger:
  08 februari 2012 kl. 12:19

  Bra sagt…det är precis så det är..!

  För övrigt finns det de som hävdar att ”vanliga” feminister egentligen inte är så ”farliga” girlwriteswhat förtydligar därför vanliga feministers ord genom vanliga feministers feministiska citat hehe det här är bra alltså…!

  Länken är här… http://www.youtube.com/user/girlwriteswhat#p/a/u/1/AQWoNhrY_fM

  Feministen Hillary Clinton säger citat: ”Kvinnor har alltid varit VÄRST drabbade av krig de förlorar sina män, fäder och söner till krigen” slut citat… 🙂

  Jaha…precis som girlwriteswhat säger så är alltså INTE män ”enligt feministerna” värst drabbade av sin egen död…..nepp, nepp det är kvinnorna som är VÄRST drabbade av deras död….MAN HÄPNAR AV DENNA KVINNLIGA LOGIK SOM GENOMSYRAR FEMINISMEN…!

  Lyssna på citaten och ni förstår var feminismen är för en rörelse..en rörelse byggd på ologiska resonemang ”förvirrade och psykotiska”..hat..och ren och skär okunskap….och det är sanningen om inte bara dagens feminist utan även historiskt…!

  Förljugenheten känns igen från kommunismen..retoriken är densamma…och det är kvinnorna som är rödast i västvärlden..mest för att det är deras födkrok..det är nämligen män som betalar för kvinnors arbete i offentliga sektorer genom skattesedlarna..och det är därför dom slåss med näbbar och klor oavsett hur snedvridet deras resonemang än är….!

  Värst är att dom vet hur illa deras retorik rimmar..kvinnor är inte dummare än män…! Alla slåss för sin egen plånbok…en simpel ”kvinnlig”egoism ligger egentligen till grund för hela detta gigantiska problem.

  Klart som fan att om man kan få män att betala för att bli undanknuffade från arbete.. då har ju kvinnorna på riktigt lyckats roffa åt sig hela kakan ätit den och ändå ha den kvar..!

  //GandalfGrå

 287. Tova Says:

  Vill bara att jag står helt bakom den kamp du för, Pär Ström. Fortsätt kämpa! Vi är många yngre tjejer som tycker som du också.

 288. Daniel Says:

  @Anders
  ”Det handlar ju bara om okunskap, det är väl rätt så allmänt känt att vi män har förtryckt kvinnor i tusentals år? ”

  Så länge jag inte förtrycker kvinnor så har detta faktum inte ett j*vla skit med mig att göra.

  Ingen förnekar att det förekommer diskriminering, men det sker på båda sidor.
  Bara för att man fokuserar på den ena sidan betyder inte att man förnekar att det sker för motsatt kön.
  Eller att man har någon som helst skyldighet ta upp den diskriminering som drabbar det andra könet.

  Detta är något som du måste försöka få in i din hjärna, tror du att du kan det?

 289. leifer Says:

  ”Anders” (en kvinna bakom?)
  ”Det handlar ju bara om okunskap, det är väl rätt så allmänt känt att vi män har förtryckt kvinnor i tusentals år? ”

  Även det är en feministiskt vinklad och förenklad världsbild. Nu handlar det förvisso inte om historien utan nutid, men i alla fall. Försök läsa på lite riktigt historia istället, så kanske du får en mer nyanserad bild som hjälper dig bort från den radikala feministiska världsbild du uppenbarligen har.

 290. Erik Jämställdhet Says:

  Välkomna hit

  1550 publicerade jag två inlägg som kan vara bra att läsa för de som är nya här på den här bloggen.

  @ Anders

  Om du blir misshandlad och utsatt för över grepp av din flickvän vill du kunna få skydd stöd och hjälp av samhället då? Nuvarande lagstiftning som feminismen har fått igenom utesluter män från att få hjälp stöd och skydd om de utsätts för våld eller övergrepp i en relation. Solidariskt eller hur?

  ”jag vill ha jämställdhet, men jag är inte feminist”

  Nej de är som att säga jag vill ha en bra miljö men jag är inte miljöpartist. Feminismen har inte ensamrätt på jämställdhetsfrågor.

  ”Det handlar ju bara om okunskap, det är väl rätt så allmänt känt att vi män har förtryckt kvinnor i tusentals år?”

  Vilka påstår att kvinnor inte har förtrycks? De flesta brukar annars mena att både män och kvinnor förtrycktes för. Pelle skriver om saken här:

  http://www.pellebilling.se/2011/12/patriarkatets-oundviklighet-i-primitiva-kulturer/

  Men ärligt talat vad har det för betydelse? Barn aga har varit sed hur länge som hälst också det betyder väll inte att alla vuxna som lever nu och aldrig slagit ett barn ska skämmas för hur det såg ut för i tiden. Vi tror inte på kollektiv skuld.

  ”Men det viktiga är ju att vi, i detta nu vi lever i, inte fortsätter med den skiten.”

  Vilket även vi tycker. Skillnaden är att vi vill hjälpa män att frigöra sig från förtryck också.

  @ Sven Gustavsson

  Även jag är ex-feminist. Uppskattningsvis är 20-30% av rörelsen ex-feminister vi har koll.

  ”de enkla inhämtade poängen på de svagares bekostnad och bristen på insikt vart dessa uttalanden kan leda till i förlängningen, skrämmer mig.”

  Jag förstår inte riktigt vad du menar kan du utveckla lite?

  Grejen är att feminismen inte är en ideologi utan fler. De som kritiseras här är de som brukar kallas nutidsfeminism, mediafeminism, statsfeminism och radikal feminism. Många har dock åsikten att dessa är dominerande inom feminismen då de tar mycket utrymme. Pär har dessutom lyft fram och berömt flera liberal-feminister. Få här vill bli kallade anti-feminister då vi inte är emot feminismen i sig utan bara vissa feministiska teorier och handlingar Andra teorier och handlingar sammanfaller med våra och kritiseras inte.

  Har ni frågor eller komentarer är det bara att lägga fram dem.
  Ingen klyfta är för bred eller djup för att kärleken inte ska kunna överbrygga den.

 291. Bär själv. Says:

  Pär du har mitt stöd. Kämpa på för jämställdhet.

 292. Jocke K Says:

  @ Anders kl 22.20

  Vem har förnekat att det funnits kvinnoförtryck i tusentals år?

  Sen blir jag irriterad över att du säger ”vi män” har förtryckt kvinnor. Jag vet inte om DU har förtryckt kvinnor men JAG har iaf inte gjort det och har därför ingen som helst skuld till historiskt kvinnoförtryck.

 293. an@n.ym Says:

  Anders måste vara en väldigt gammal man om han nu har förtryckt kvinnor i tusentals år. För världens alla kvinnors skull så hoppas jag han snart lägger näsan i vädret. Vi som är för riktig jämställdhet vill nämligen inte veta av varken män som förtrycker kvinnor eller kvinnor som förtrycker män.

  Schas Anders!

 294. Daniel Says:

  @an@n.ym
  ”Anders måste vara en väldigt gammal man om han nu har förtryckt kvinnor i tusentals år”

  Han kanske är en vampyr,en uråldrig blodsugande patriark 🙂

 295. Micke K Says:

  Jocke K

  ”Sen blir jag irriterad över att du säger ”vi män” har förtryckt kvinnor. Jag vet inte om DU har förtryckt kvinnor men JAG har iaf inte gjort det och har därför ingen som helst skuld till historiskt kvinnoförtryck.”

  +1

  Jag vill inte heller bli ihopklumpad med ”kvinnoförtryckare från förr”……jag är inte en av dem, och tänker inte heller stå ansvarig för vad de eventuellt har gjort!!

 296. GandalfGrå Says:

  Jag funderar på om vi inte bara ska få låta feministerna ”tala ur skägget” det verkar som dom själva helt enkelt är bäst på att dumförklara sig själva…vi behöver ju inte ens gå i polymik med dem längre för så fort dom öppnar munnen så blir det ju klart för de flesta av oss hur jävla ohållbart deras resonemang är..!

  Även för de som en gång kallat sig för feminister händer det saker..dom börjar själva inse och byter nu fot snabbare än vi kan säga amen….!!

  Speciellt med tanke på hur samhället ser ut idag…!!
  Pojkar/män som är så jäkla snälla mot allt och alla…och då menar jag de flesta av oss pojkar och män…vi orkar bara inte ta all skit som slängs emot oss som kollektiv längre …det får fan vara nog nu inse det….!

  Lika rättigheter..samma skyldigheter ingen åtskillnad mellan könen i lagtexten..inga kvoteringar..inga räkmackor åt något håll…det är vad vi vill se och respekt för ALLA människor…och snälla tjejer/kvinnor kan inte ni gå och dö för oss män i nästa krig ”jag vill slippa och dö på ett slagfält nämligen” så att vi män kan få sitta och beklaga oss över att vi blev lämnade ensamma om ni skulle råka dö i det….det är jämställdhet det..2012…och för att vända på Hillary Clintons ”smarta” citat från mig i min förra text ovan.!!

  Till alla feminister sug på den pralinen…!

  //GandalfGrå

 297. Man & Woman United Says:

  @ Leifer säger

  Jag har haft ganska långa diskussioner med Hanna Fridén och delar inte din uppfattning, för mig är det nån form av radikal feminism hon har i åsikt, i grunden.

  Ok,jag har inte diskuterat med henne. Men jag har förstått av era diskussioner att hon pendlat. Feminismen är ju under lupp nu och är inte som den var på 60talet vilket Erin Pizzey och Helene Bergman berättar om. Det som händer nu är oerhört viktigt och spännande.

  Med henne som en vän i en ny jämställdhetsrörelse så behöver man inga fiender. Dvs det leder mer fel än det leder rätt. Därför är det viktigt att markera mot sånt.

  Jag är nyfiken av mig och anser att kvinnor och justa kvinnliga feminister nyfikenhet på jämställdhetsrörelsen kan tillföra nya aspekter om vad de anser feminism misslyckat,missat,delge tankar om kvinnofrågor och samtidigt lära sig om mansfrågor. Utan att ta henne i försvar har hon förstått att män känner sig kränkta av manshat och modigt försvarade detta mot feministers manshat på twitter. Tycker du/vi ska ge henne och cissi inbjudan att lära sig mer om Jämställdhetsrörelsen.

  En ny rörelse behöver ha stor integritet och våga lita på att det män säger är lika viktigt som kvinnor. Dvs en kvinna behöver inte föra mäns talan för att det ska bli trovärdigt i jämställdhetsfrågor (även om det är så nu i media, liksom att ”jämställdhet” enbart handlar om kvinnofrågor).

  Mansrörelsen Pappa-barn rörelsen och Rättssäkerhetsrörelsen har mer utrymme för det du nämner med integritet,krav på reformering och tydliga konkreta sakfrågor.

 298. argadarjas Says:

  Men snälla du. Dessa förmåner och fördelar som du nämner är ju ett sätt för att jämna ut de skillnader till fördel för män.

 299. . Says:

  @ Sven Gustafsson

  Du kan inte döma vare sig Pär Ström eller Genus Nytt efter att bara ha varit här en gång och läst. Hälften av kommentarerna är framprovocerade av troll som har kommit hit i och med det stora intresset för Maria Svedlands artikel. Kolla gärna äldre inlägg eller kom tillbaka senare så ska du se att det har blivit lite lugnare…

 300. Maria Sveland ser högerextremister bakom varje buske – En man krävdes för att visa henne hur allt hänger ihop « Aktivarum Says:

  […] vore roligt nog så försöker hon även  koppla ihop Breivik med jämställdistiska bloggare som Pär Ström och Pelle […]

 301. John Nilsson Says:

  Jag skrivit ett inlägg, ”För kännedom, Maria Sveland…”, på min blogg:

  http://tantvitro.blogspot.com/2012/02/for-kannedom-maria-sveland.html

 302. John Nilsson Says:

  Lite off topic, mest ”för kännedom” det här också: 🙂

  I tisdagens Corren (6 februari 2012), kulturdelen, publicerades en intervju med Erik Holmström, under rubriken ”Scumregissören: Det var skitjobbigt”. Några citat från denna intervju, av Åsa Christoffersson:

  Förvånad

  – Det är klart att ”Scum-manifestet” är kontroversiellt, säger Erik Holmström, men jag såg det inte så, mer som en förvirrande text som får igång tankarna, den vänder på perspektiven, i ”Scum-manifestet” är det männen som är ”det andra könet”.
  – Men jag är förvånad över det starka motståndet mot feminism som finns i Sverige och som pjäsen väckte. Det kanske var naivt.”

  Vidare:
  ”- Att göra skandal och att provocera var aldrig någon huvudsak, säger Erik Holmström, jag vill jobba med sådant som intresserar mig, som Kaspar Hauser. Vi blev helt tagna på sängen av kritiken, det ringde hela tiden, det var hysteriskt pressat och skitjobbigt de första veckorna.

  Lärorikt

  – Men jag lärde mig massor, till exempel att det är lätt att hamna i försvarsposition när man är så oförberedd.
  På grund av den stora diskussionen om Turteaterns uppsättning är intresset för pjäsen, ironiskt nog för kritikerna, nu större än någonsin. Den spelas för utsålda hus och extraföreställningar är insatta i maj. I höst ska den på turné i Sverige.

  (Min emfasering).

 303. GandalfGrå Says:

  Jag är verkligen nyfiken på vad Pär kommer att skriva i DN jag bara myser.

  Jag menar större Pinnata har väl aldrig funnits…det är ju bara att gå loss det är ju en inbjudan till att mosa feminismen totalt..!

  Här kan man ju inte gå fel det minsta lilla…hehe..!!

  Lycka till Pär…hoppas att du finner lite tid att få till något riktigt bra…jag är med dig i tanken..!!

  //GandalfGrå

 304. B Says:

  Ville bara säga att Kent Hansson på KVP/Expressen delar ut en rätt stor känga till feministerna angående Thorsten Flinck incidententen. Det rör på sig.

  Det han skriver hade varit otänkbart för 5 år sedan.

 305. B Says:

  Därmed inte sagt att jag ställer mig bakom Thorsten Flincks i det avseendet.

 306. robjoh Says:

  @argadarjas
  ”Men snälla du. Dessa förmåner och fördelar som du nämner är ju ett sätt för att jämna ut de skillnader till fördel för män.”
  Så du anser att kvinnor inte kan själva? Att de är svaga? Själv är jag rätt övertygad om att kvinnor kan.

 307. Sören Says:

  Anders: du nämner 2:a världskriget… vilka var det som tvingades ut på slagfälten och dog i enorma mängder? Något som även inträffade en generation tidigare. Vilka tvingades även här i Sverige ut för att försvara landet vid ett möjligt angrepp? Vilka tvingades till ett års slaveri för staten? Är inte det ett förtryck? Nej, jag kan inte köpa tanken om tusentals år av kvinnoförtryck, kvinnor har alltid varit de första att sättas i säkerhet vid fara. Förtryck? Nej, vakna och se vad som verkligen hänt!

 308. Det högerextrema kvinnohatets fanbärare « Sanningen om Papparättsrörelsen Says:

  […] Ström vill inte associeras med extrema, våldsbejakande krafter, skriver han i sin nätblaska ”Genus-Nytt”, apropå […]

 309. alliansbeda Says:

  HM.. män med eget tänk är det en bristvara?

 310. Ulf Says:

  Apropos det där med att alla vet att män förtrycker kvinnor…

  SvD har idag en artikel, Kvinnliga karriärister tjänar 10 000 mindre.

  Vi är förvånade och bedrövade, säger Jenny Berger

  Jaha. Själv tycker jag att det är lite av ”hund biter man” över det här. Hur många gånger kan man bli förvånad och bedrövad över något som upprepats så många gånger i media de senaste åren? Är det fortfarande en nyhet?

  Mer nyhetsvärde torde då Lena Hensviks utredning från 2011, http://www.ifau.se/Upload/pdf/se/2011/r-11-26-Paverkar-chefens-kon-arbetstagarens-lon.pdf, ha haft, då hon kom fram till att det inte fanns några påvisbara skillnader i hur manliga respektive kvinnliga chefer behandlade män och kvinnor i fråga om rekrytering och lönesättning – ett typfall kunde påvisas då kvinnor favoriserades i lönesättningen. Det blev tyvärr inga stora artiklar om detta i gammelmedia. Inte så konstigt – det var ju ”fel” slutsats.

  Sveland tittade inte bara på ett speciellt nätverk, utan på över 58 000 arbetsplatser i olika branscher (den största utredningen hittills). Hon fann också en skillnad i lön mellan män och kvinnor, men hade tillräckligt stort underlag för att kunna låsa alla andra faktorer än kön. Då försvann skillnaden, dvs män och kvinnor fick samma lön för samma arbete, och det oavsett om det var en manlig eller kvinnlig chef.

  Varför är inte detta en nyhet värd att trumpeta ut? Var det inte detta vi strävade efter?

  Kan det vara för att det finns ett egenintresse i att fortsätta befästa bilden att kvinnor är diskriminerade? Så länge ”alla vet” att det är så, är det lättare att fortsätta argumentera för olika typer av särbehandling för kvinnor. Vilka tjänar på det?

 311. JockeH Says:

  Och här sätter jag 311e kommentaren! Länge sen sist jag såg det skrivas så mycket här, börjar mer och mer likna en flashback tråd. 🙂

 312. Erik Says:

  Starta upp en EXIT-verksamhet för förvirrade själar ska kunna lämna den extremistiska feministiska miljön. Det är uppenbart att den är gravt ohälsosam för både samhälle, invidid och de drabbades barn.

 313. Man & Woman United Says:

  @ B

  Ville bara säga att Kent Hansson på KVP/Expressen delar ut en rätt stor känga till feministerna angående Thorsten Flinck incidententen. Det rör på sig.
  Det han skriver hade varit otänkbart för 5 år sedan.

  Kan du länka?

 314. Ulf Says:

  @Man & Woman United,

  Den här kanske?

  http://www.expressen.se/kvp/kronikorer/kent-hansson/kent-hansson-ett-rad-till-ranelid—var-pa-din-vakt-om-programledaren-ber-om-e/

 315. Man & Woman United Says:

  @ […] Ström vill inte associeras med extrema, våldsbejakande krafter, skriver han i sin nätblaska ”Genus-Nytt”, apropå […]
  av Det högerextrema kvinnohatets fanbärare « Sanningen om Papparättsrörelsen

  Dom till deras förvåning när de finner män och fäder ur arbetarklassen vänster Socialdemokratiska väljare lämnade (s) och (v) två val i rad. Med dessa oskyldiga anklagelser ska kravet framföras NU om Resningskommission.

  Om (S) hade fångat upp radikalfeminismens skada den åsamkat pojkar,män och fäder hade denna situation aldrig uppstått. Men nya feminist partiet Moderaterna är inte bättre dom. Det är scum sverige som följaktligen äter upp sina egna medborgare.

  Varken scum journalister, radikalfeminister,könskrigs provokatörer ska få göra lömska politiska poänger med att bunta ihop oss med höger extrema. Bara för att det ska strategiskt passa deras agenda. Det är f ingen skillnad på en radikalfeminist,afa och en rasist,nazist. Byt bara ut namnet på fienden.

  We are Anti könskrigsrörelsen.
  Vi är oberoende och det klarar inte dessa eller Moderaterna Socialdemokraterna s-kvinnor ssu av. Fuck (S) & (M) scum (sd) expo,afa,edl, höger extrema, radikalfeminister och förtryckande scum politik som vill utrota män. Att bunta ihop Jämställdhetsrörelsen Rättssäkerhetsrörelsen Föräldra-barn Papparörelsen Mansrörelsen med höger extrema är ett hån mot att inte ta del av innehållet i den befogade kritiken om vad scum och radikalfeminism likt likasinnade högerextrema sysslar med dvs förtrycka och krossa sina medmänniskor istället för att visa ödmjukhet och kärlek;-) Där har feminismen misslyckats som säger sig företräda mansfrågor och stå upp för mänsrättigheter.

  DET ÄR ETT HÅN MOT INNEHÅLLET I MANSFRÅGOR som tex

  # Könsneutral/-neutral lagstiftning

  # Utred rättsrapporten ”Felaktigt dömda” Göran Lambertz för medborgarna förlorar medvetet förtroendet för rättsväsendet.

  # Inför Resningskommissioner likt Norge

  #Reformera vårdnadslagstiftningen,soc och familjerätten.

  # Hälften av Regeringens miljard till bekämpa kvinnors våld mot män i nära relationer,mäns våld mot män på stan och stöd till Sveriges förenade Mansjourer http://www.mansjouren.nu

  # Satsa på pojkar i skolan

  # Bekämpa arbetsplats olyckor och få ner dödstalet för män

  # Gå till botten med utslagenheten för män,hemlöshet,narkotika,arbetslöshet,bostadsbrist

  # bekämpa arbetslöshet bland unga män,unga mäns dåliga skolresultat,bygg hyreslägenheter.

  Människor är sådana att de som krossar, känner ingenting; det är den krossade som känner vad som händer. Om man inte har ställt sig på de förtrycktas sida för att känna med dem, kan man inte förstå.

  Simone Weil

 316. Hjalmar Says:

  OT: Meh, att be Thorsten Flink om en kram, vad hade de väntat sig?
  Kar’n är ju labil.
  Om en man beter sig olämpligt så får alla män klä skott för det. Sverige 2012.

 317. Man & Woman United Says:

  @ @ […] Ström vill inte associeras med extrema, våldsbejakande krafter, skriver han i sin nätblaska ”Genus-Nytt”, apropå […]
  av Det högerextrema kvinnohatets fanbärare « Sanningen om Papparättsrörelsen

  Stick ut huvudet och inse att min barndoms kompis Ali liksom egenföretagaren Kalle blir drabbade oavsett klass,ålder,etnicitet,religion osv. Män och fäder kliver nu ur garderoben som bögarna gjorde på 80talet och hävdar sina rättigheter (innan Solanas sköt Andy.) Läs in er mer på

  manwomanmyth’s Channel – YouTube
  A channel concerned with male-female relations, men’s rights, Feminism and the analysis of misandry in Western …
  http://www.youtube.com/user/manwomanmyth

  Hade (s) fångat upp sin manliga väljarbas hade de inte förlorat två val i rad och ev ett tredje. Strindberg blev också anklagad för kvinnohatare när han tog upp oförätter i te x Fadren eller Moderskärlek och blev hyllad av Arbetarrörelsen. Nu är det Strindbergsår och hur mycket av det perspektivet kommer fram!

  Män diskrimineras vid vårdnadstvister – s-info.se
  13 aug 2007 … Att befinna sig i en vårdnadstvist innebär stora … Stefan A. Johansson: Det är ne självklarhet att jag …
  http://www.s-info.se/page/blogg.asp

 318. Ingvar Jonas Says:

  Pär Ström vill, vad jag fått veta, ha högt till tak i bloggens disskussionstrådar, vet inte om det bara är ett sätt att slippa merarbete, men det finns ett ansvar för vad som frodas i trådarna. Om Pär Ström tar avstånd från nämnas i sammanhang som Breivik, bör han skaffa sig kunskap om retoriken och klimatet på de forum som Breivik vistades på och fick inspiration och näring ifrån samt ta avstånd när det blir alltför hätskt. Breivik bär på en komplex problematik, men när samhället hårdnar fins de facto trasiga individer som tar sin tillflykt och finner samhörighet i att avsky det inbillade ”hotet”. I denna tråd finns däremot frivilliga självpåtagna moderatorer som söker redovisa och värdera vad olika kommentatorer står för, där de som inte tycker lika ”förstör” ,medan de extrema åt antifeministhållet klappas på huvudet och manas att ta det lugnt. Var är Pär Ström i allt detta?

 319. Man & Woman United Says:

  @ ingvar jonas

  Bara ett tips läs in dig på fler inlägg innan du uttalar dig. Annars riskerar du framstå som MS.

  Inbillade hotet om feminister och politiker inte tar verkligheten på allvar dvs lyssnar,läser forskning och utreder framstår Sverige som diktator regimer i mellanöstern. Sverige går ju under benämningen Feminismens saudiarabien.

  Att (S) misslyckats med att lyssna till den Socialdemokratiska manliga väljarbasen två val och i rad och ev ett tredje går inte att blunda för. Det är verkliget där politikerna misslyckats och männen oavsett klass,ålder,etnicitet,religon säger ifrån. Typ första gången i historien ett politiskt Mansförbund skapats Moderat Männen jämfört med s-kvinnors falang mansligan,feministisk mansförbund. Det hela är enkelt,män förutsetts först målas upp som potentiella våldtäktsmän sedan som nazister. Instämmer sannerligen med Erin Pizzey. Något måste göras fort för radikalfeminismen och scum har spårat ut från det kvinnofrågor en gång handlade om att man och kvinna skulle vara varandras jämlikar.

  När vi ändå är i gång med radikalfeminismens allvarliga anklagelser om judehat så kan ju Uppsala Universitet aka radikalfeminismens högborg redovisa Institutet för Rasbiologi där ras bytts ut mot kön.

 320. Man & Woman United Says:

  @ Tack Ulf

  @ Ingvar Jonas

  Varför tar inte feministerna innehållet på allvar om rättsövergrepp inom brottmål och vårdnadstvister som ett konkret exempel? Varför inser de inte vikten av jämställdhet också handlar om mansfrågor? Är det så att elitfeministerna inte är ett dugg bättre och vill införa matriakat. Om du tänkt svara läs även ovan postade kommentarer nr. 315,317.

  ”Jag riskerar helt medvetet förtroendet för rättsväsendet” – DN.SE
  24 dec 2006 … JK Göran Lambertz efter avgångskraven: Då min kritik mot domstolarna har fog för sig är den värd att
  http://www.dn.se/debatt/jag-riskerar-helt-

 321. robjoh Says:

  @Ingvar Jonas
  Jag ser att du fortfarande inte svarar på den direkta frågan var du ser kvinnohat.

 322. Ingvar Jonas Says:

  Får inte fram din hänvisade artikel via länken, menar du

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/det-storsta-problemet-ar-att-europa-sluter-sig-mot-omvarlden

  ?

 323. Martin Ekdahl (@martinekdahl) Says:

  Sveland gör sig själv och hela sin ideologi en rejäl björntjänst när hon drar absoluta paralleller mellan högerextrema massmördare och folk som kritiserar den feministiska hegemonin. Nu drar hon ju fram vansinnet i sin världsbild i ljuset så att vi alla kan syna sprickorna i bygget. Inte finns det några paralleller mellan folk som kritiserar en ideologi (vilken i likhet med rasistiska sådana enbart strävar efter en befolkningsgrupps väl på de övrigas bekostnad) och hat mot andra människor.

  Sveland måste lära sig att skilja äpplen från päron. En ideologi är inte lika med en folkgrupp. Sveland representarar inte kvinnorna, hon representerar sig själv och sin ideologi. Kvinnorna är inte offer för alla världens orättvisor, sannerligen inte för denna. Maria tycker bara synd om sig själv. Det måste vara en fantastisk känsla att tillhöra en upphöjd kulturelit med statlig ideologisk backning och en privilegierad tillvaro och på samma sätt jämföra sin egen situation med papperslösa somaliska flyktingars.

  Släpp martyrglorian Maria och sluta snyfta. Det är inte ett dugg synd om dig. Muntra upp dig med ett glas champagne tillsammans med de andra kulturkämparna på Operabaren vet jag.

 324. Man & Woman United Says:

  @ ingvar jonas
  Svara gärna på ovan post. Är intresserad av att ta del av dina tankar kring Mansfrågor och Jämställdhet 2.0

 325. Ingvar Jonas Says:

  robjoh/”moderator”:

  Ok, jag kontrar med fråga. Förekommer kommentarer som åtminstonde kan betecknas gränsöverskridande till kvinnohat?
  (Even so if det inte har att göra med jämställdismen)

  Man & Woman United :

  Varför så fokuserad på feministerna eller elitfeminister (det är osäkert om det är en generell grupp av alla feminister eller några specifika individer som egentligen avses)? Om en företagare driver sin verksamhet med att fokusera på konkurrenten uteblir framgångarna. Att agitera mot det som här avses med feminismen ger det den jämställdhet du brinner för?

 326. Ulf Says:

  @Ingvar Jonas,

  Förekommer kommentarer som åtminstonde kan betecknas gränsöverskridande till kvinnohat?

  Menar du offentliga kommentarer av män i maktställning, i stil med de många uttalanden om män som gjorts av kvinnor i maktposition? Eller vill du likställa anonyma uttalanden i diskussionstrådar med krönikor i ledande tidningar och uttalanden av professorer, politiker, författare m.fl.?

  Titta gärna på girlwriteswhat, och hennes sammanställning av horribla uttalanden om män av kända kvinnor, flera av dem mycket mäktiga:

  Tala om för oss hur hon har fel – att det verkligen inte är så att man genom att kalla sig feminist implicit ställer sig bakom en flod av vidriga åsikter om män. Man kan kalla sig annat, till exempel ‘jämställdist’ (girlwriteswhat föreslår ‘egalitarian’ på engelska), för att markera att det är jämställdhet man står för – inte ensidig favorisering av kvinnor på mäns bekostnad.

  Iofs är det amerikanska och engelska feminister hon citerar. Det kanske är så att svenska feminister tar kraftfullt avstånd från sådana som Hillary Clinton, Valerie Solanas och andra?

  Uttalanden som att

  – manshat är en hedersam syssla
  – män som blir oskyldigt anklagade för våldtäkt borde vara glada över chansen att få lära sig hur det känns
  – det är alltid våldtäkt om heterosexuell sex förekommer utan att kvinnan initierade det
  – när en kvinna får orgasm med en man, ritualiserar hon bara sitt eget förtryck under patriarkatet
  – ju mer känd och mäktig jag blir, ju mer kan jag skada män (Sharon Stone)
  – 95% av kvinnors erfarenheter handlar om att vara ett offer (Jodie Foster)
  – Män borde reduceras till 10% av jordens befolkning
  – Män är biologiskt okapabla till omtanke (f.d. amerikansk senator)
  – kvinnorna som räddades från Titanic led lika mycket av att se fartyget sjunka, som de män som gick under tillsammans med fartyget,

  borde ju vara lätta att ta avstånd ifrån.

  Synd att de är så lätta att hitta och rada upp. Gör gärna en motsvarande inventering av kvinnohatande uttalanden av kända, eventuellt mäktiga, män.

 327. robjoh Says:

  @Ingvar Jonas
  Ursäkta mig men du kommer in och säger att vi sysslar med kvinnohat, när vi ställer frågan vad det är du anser är kvinnohat så kan du inte ens svara eller lägga ett citat. Det handlar inte ett skit om att jag skulle vara moderator, det är att du kommer med beskyllningar som du inte kan backa upp. Du lägger en anklagelse det är upp till dig att underbygga dina åsikter.

 328. Ulf Says:

  @Ingvar Jonas,

  Vi kan stipulera att Turteatern hittat några uttalanden:

  http://turteatern.se/scum-manifestet/

  7 citat spridda över ca 2 300 år, det färskaste från början av 1900-talet. Kanske det går att hitta lite färskare citat?

 329. Ingvar Jonas Says:

  Nej, jag har inte sagt att ”ni” sysslar med kvinnohat. Men du tar illa upp ändå. Tråkigt

 330. barfota Says:

  @Ingvar Jonas
  Vi bad inte om några motfrågor bara svar på var på Genusnytt du finner det kvinnohat du påstår finns här.

 331. robjoh Says:

  @Ingvar Jonas
  Nej du har bara sagt att kommentarer vädrar kvinnohat, men kan konstigt nog inte ens citera en enda jävla kommentar som skulle handla om kvinnohat.

 332. Mattias Says:

  Tova,

  det värmer att höra! Men stöd oss inte stumt, vi behöver era röster här!

 333. Ingvar Jonas Says:

  ”En enda jävla kommentar” Oj, försvarsställning. ”Ni” , vilka ”ni” nu är svarar väl inte för alla inlägg. Invänder man mot en, har man väl inte kränkt alla? Offerkofta är ett ord som har förekommit. Hur var det med det?

  Okej. ”Vill man också se till indirekt våldsanvändning, när man får andra att begå våld för egen räkning är det intressant hur kvinnor röstade fram Hitler. Genom organisering av samhället är kvinnor förstås oerhört skickliga manipulatriser.”

 334. JD Says:

  Ingvar jonas

  ”Om Pär Ström tar avstånd från nämnas i sammanhang som Breivik, bör han skaffa sig kunskap om retoriken och klimatet på de forum som Breivik vistades på och fick inspiration och näring ifrån samt ta avstånd när det blir alltför hätskt. ”

  Så här ligger det till!
  De kommentarer som har haft en otrevlig prägel framförallt i samband med detta inlägg är inte från oss som brukar kommentera här utan med allra största sannolikhet rör det sig om personer som medvetet vill misskreditera bloggen.

  När stortrollet ropar kryper småtrollen fram under sina stenar för att ställa till med ännu mer oreda.
  Stortrollet i det här fallet är Sveland.

  Det tar inte lång tid för dig Ingvar att gå igenom kommentarer här för att sedan konstatera att de otrevligaste kommer från de som har samma inställning som dig till den här bloggen.
  Det är därför snarare din uppgift att skaffa dig kunskap om de forum som Breivik vistades på så att inte samma sak händer här i Sverige av någon fundamentalistisk manshatare.

 335. Ingvar Jonas Says:

  Så man ska anta att extremkommentarer kommer från troll som vill misskreditera? Då var det ju bra meningslöst att vara på den här sidan. Är ni troll allihop!? Vad som anses vara otrevligt eller inte verkar i sanning vara väldigt individuellt 🙂

 336. Ingvar Jonas Says:

  Finns det några goda exempel? Kan det här räknas som ett?

  http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/brottstraff/article14285147.ab

  Vi kan vara överens om att det är en tragisk händelse. Kan vi vara överens om att det inte förminskar mannens problem och utsatthet. Kan man säga att det inte läggs någon kollektiv skuld på män. Kan man säga att det framgår att man vill hjälpa människor, individer som behöver hjälp, och själv sökt sig till hjälpen.

 337. Ulf Says:

  @Ingvar Jonas,

  Ja, tragisk historia, men vad är det ett gott exempel på, tycker du?

  ”Hur man skall känna igen de farligaste männen”, säger journalisten. Hur känner man igen de farligaste kvinnorna? Är det inte samma typ av problem, eller är det inget problem? Är det könsspecifikt?

  Reportaget hade utan vidare kunnat göras mer könsneutralt och diskutera personer med ett sjukligt kontrollbehov.

  Nu är temat ”dödsorsak kvinna” – alltså underförstått att det bara är män som gör sådant här.

  http://www.newsmill.se/node/20893

  Chefen för kultursidan på Aftonbladet, Åsa Linderborg tackade nej med orden att detta inte passade in på kultursidan, vilket jag tycker är ett märkligt agerande med tanke på att Donald Boströms artikel om israelisk handel med palestiniers organ fick utrymme. Då var Åsa Linderborgs ord: ”Som intellektuell måste man kunna tänka på ett annat sätt”.

  Hade de orden verkligen haft en innebörd hade jag omedelbart anammat dem, men nu försvann de som en fis i rymden.

 338. klalin Says:

  Nej, jag har kollat runt på din blogg Pär, och ser inte till någon uttalad fascism. I sin vilja att provocera liknar det mer ett pubertalt modersuppror, som när du tycker att män ska ha billigare båtbiljett för att kvinnor kommer först i livbåtarna (som om det stod i någon sjölag). Sveland har ändå en poäng i att din popularitet speglar en tidsanda. Dina åsikter hade inte haft någon publik för, säg, 20 år sedan.

 339. Ulf Says:

  @klalin,

  I sin vilja att provocera liknar det mer ett pubertalt modersuppror, som när du tycker att män ska ha billigare båtbiljett för att kvinnor kommer först i livbåtarna (som om det stod i någon sjölag).

  Det var ju den enda gången (?) som Pär och Gudrun Schyman faktiskt var överens! 🙂

  (Och, nej, det kanske inte står i någon sjölag, men tillämpades tydligen på Costa Concordia. De män som inte fick följa sin familj ned i livbåtarna blev sådär manligt offerkoftiga, du vet, som det brukar bli när män förväntas göra lite uppoffringar).

 340. JD Says:

  @Klalin

  ”Dina åsikter hade inte haft någon publik för, säg, 20 år sedan.”

  Nej men för 20 år sedan var inte feminism lika könsfientlig som den är idag. Det finns även feminister som håller med om det.

  Den tidsanda du pratar om som råder idag är ett uppvaknande bland både kvinnor och män där insikten om att dagens feminism är en elitistisk företeelse som inte längre handlar om jämställdhet mellan könen utan om att man från feminismens håll kräver tolkningsföreträde före andra människor.
  Värst drabbad av dagens elit-feminism är kanske inte ens männen utan kvinnorna!

 341. Hjalmar Says:

  @klalin 15:04
  För 20 år sedan så fanns varken bloggosfären eller reell yttrandefrihet, då ytterst få kunde göra sin åsikt hörd. För 20 år sedan var åsikter i media strängt modererade. Så är det fortfarande i gammelmedia.

  Längtar du tillbaka? Det gör inte jag, yttrandefrihet är fantastiskt!

  För 20 år sedan behövde man inte göra ‘uppror’ mot feminismen, då hade den inte infiltrerat och tagit över Riksdag och Regering. Ingen vettig politiker kallade sig för feminist. Nu är det närmast obligatoriskt. Fackföreningen för kvinnor styr landet – bra för kvinnor, dåligt för män.

 342. Man & Woman United Says:

  @ Ingvar jonas

  Svara gärna på innehållet i mansfrågor och specifikt rättssäkerhets frågor. Se kommentar nr315,317,319 och 320

  Hade feminism som säger sig förespråka Mäns rättigheter,aktivt drivit mansfrågor som mäns rättssäkerhet inklusive Vårdnadstvister som Genus Nytt mfl hade jag inte haft något problem med att kalla mig feminist. Och förmodligen hade (s) och (v) mp vunnit valet. Nu gör jag inte det så var vänlig och kom med reflektioner på sakinnehållet på mäns krav på reformering av rättsväsendet. Det är stora saker som står spel och det är inte många feminister som bjuder in Genus Nytt Pelle Billing blogg till jämställdhetsdebatt och vidga sina vyer vad jämställdhet innebär. Nu kommer mullret underifrån och är något varken ssu s-kvinnor eller nya feminist partiet moderaterna kan blunda inför. Inte heller MediaLocket och dess falska anklagelser om höger extrema kopplingar. Vi förespråkar vetenskap och kärlek och föreläser gärna hos feministiska partier och ungdoms förbund. Det går inte att tysta kraven på Mäns rättssäkerhet och neutral lagstiftning. Så återigen dina reflektioner är viktiga om hur du ser på kraven. Likhet inför lagen

  Aight!

 343. H. Roupier Says:

  Jag själv diskuterade början av denna artikel där hon fördömde demokratin och ansåg att länder som Holland och Ungern är ”fel” som för demokratiska röstningar emot Islam. Trodde det var det Demokrati var, att folket fick säga sitt.

  Detta ledde till stora mängder mordhot och ordet ”nazist” och ”nassejävel” spyddes ut emot mig. Hur fan kan folk ens försvara henne? Hon spyr ut sig en massa hat och personangrepp.

  Bra att vissa vågar säga som det faktiskt är!

 344. Sötisen Says:

  Är det inte lite gulligt ändå med den återkommande feministen som inte riktigt förstår skillnaden mellan att tycka illa om:

  1. Halva landets befolkning – kvinnor

  2. Den lögnbaserade politiska hat&självömkarsekten – feminister

 345. THE LADIES’ AUXILIARY OF THE PATRIARCHY – Feminism and Totalitarian Tendencies | GendErratic Says:

  […] Pär Ström. He is planning to have a response published in the same space, but in the meantime in his post on the matter he notes: “Rubriken är ”Hatet som gör mig politiskt deprimerad”. Vinjetten överst är […]

 346. Jack Says:

  Ingvar Jonas,

  Du citerar mig när du ombeds ge exempel på en kommentar som handlar om kvinnohat

  ”Vill man också se till indirekt våldsanvändning, när man får andra att begå våld för egen räkning är det intressant hur kvinnor röstade fram Hitler. Genom organisering av samhället är kvinnor förstås oerhört skickliga manipulatriser”

  Eftersom jag har skrivit det kan jag återigen så lyssna nu riktigt noga ”Ingvar”, berätta för dig att nej det är inget hat i det. Jag älskar kvinnor. Därför förmår jag både se och tala om deras negativa sidor. Jag vet också att många män känner en befrielse av att höra att kvinnor är lika goda kålsupare. Observera på vilken blogg du är och att detta är helt rätt forum för det.

  Jag har fört en konversation med dig här ovan för ”Ingvar” i den visade du dig vara en lögnare, bland annat. Här visar du igen hur du tolkar in hat i en bekskrivning av kvinnor som inte är smickrande. Det är en primitiv intolkning av ordet hat du gör Ingvar, lumpen och falsk. Säger man emot kvinnor eller något negativt då säger du man är en hatare.

  Angående kärleken ser jag det tvärtom än det hat du pratar om. Den som älskar kvinnor kan se dem för vad de är, även deras mindre smickrande sidor.

  Det finns en liten vits om detta och misslyckade relationer mellan vissa sorters misslyckade män och kvinnor, poängen är något i stil med att relationen brast för att:

  ”mannen vill ha drömkvinnan medan kvinnan ville vara hans verklighet”

 347. Erik Says:

  Kristoffer:
  Jag tar gärna en diskussion med dig om detta. Men det är totalt omöjligt när sådana som du bara dyker upp, kastar in en one-liner för att sedan aldrig återkomma igen. Blir inte mycket till debatt när ena parten lämnar walk-over….

  Vad är det du är rädd för egentligen???

 348. Kai V Says:

  Ser fram emot genmälet på Maria Svelands extremistiska och virriga artikel. Jag försökte skriva en mot-artikel på Newsmill men den refuserades.
  I detta forum har jag redan fått bra info om Svelands fula citat-teknik.

 349. Init Says:

  Ivar Arpi skriver på Newsmill att kritik av feminism inte är fascism:

  http://www.newsmill.se/artikel/2012/02/08/kritik-av-feminism-r-inte-fascism

  Under denna artikel hävdar ”Mister J” följande:

  ”Språket säger allt. När Pelle Billing skriver som svar i sin blogg ”att nu är de rädda” är det ett uttryck för vad man vill åstadkomma. Man vill skapa rädsla, inte övertyga med argument. Det är om något facistiskt och totalitärt tankegods som kommer till uttryck”

  Jag svarar följande:

  ”Den rädsla som Pelle Billing antagligen syftar på är rädslan att förlora problemformuleringsprivilegiet samt den åsiktshegemoni som rått de senaste decennierna. Det är inte rädslan antifeminister vill skapa, utan just att feministerna skall förlora dessa privilegier, och det kan jag utan tvekan ställa mig bakom. Att feministerna känner rädsla inför detta är inget vi kan ställas till ansvar för.

  Rädslan består ju bara i att en privilegierad samhällsposition blir alltmer ifrågasatt, och ingen gillar att förlora privilegierade positioner.”

  Varpå ”Sahandra Kalix” svarar med en lång harang som verkar gå ut på att ni, jag och andra som tycker som ni är fascister, medan Maria Sveland står för den ”demokratiska humanismen”. Det är så dumt att man baxnar, men jag orkar inte grotta ned mig i en lång debatt med någon radikalfeminist, så om någon annan vill göra detta så skulle det uppskattas. Jag gillar inte att låta ett sådant inlägg stå obesvarat, men jag har helt enkelt inte tid att gå i polemik med en extremist som säkert ändå knappast kommer att lyssna på en sådan ”fascist” som jag.

 350. Blivande Muslim Says:

  När vi får offentligt finansierade mänjourer vill jag få min andel!

  Jag skojar bara, men så måste tänka många feminister nu för tiden.

  Bra kämpat!

 351. GandalfGrå Says:

  Nu har patriarkatet ”medicin avdelningen” hittat på Sensual Balans för kvinnors förhöjda sexuella njutning…Det ger en varm känsla…enligt TVreklamen 😉 detta kan inte vara bra för stakars kvinnor enär…”när en kvinna får orgasm med en man, ritualiserar hon bara sitt eget förtryck under patriarkatet” enligt citat från feminist på girlwriteswhat´s youtubekanal http://www.youtube.com/watch?v=AQWoNhrY_fM

  Ska man skratta eller gråta….feminister kan verkligen hitta skäl för att alla problem i världen beror på de patriarkala strukturerna…!

  Ni som är troende feminister reagerar ni aldrig själva över alla tokigheter som sägs i feminismens namn…gör ni inga reflektioner över huvud taget…en stilla undran??

  Kan det vara så att att inom er ideologi intern kritik är omöjlig…ni ser grandet i er grannes ”mannens/männens” öga men inte bjälken i ert eget öga ”feminismen” !!

  Konsensus i Sverige blir därför bara fortsatt framflyttade positioner där alltmer ohållbara krav kommer på samhället och på pojkar/män..ingen självkritik tillåts..och i en sådan miljö måste det ju vara jäkligt enkelt att sprida fler och mer knasiga tankar utmynnande i citat liknande det ovan…!

  //GandalfGrå

 352. Erik E Says:

  sveadal:
  ”Vad har islam och feminism gemensamt ?”

  Båda ideologierna innehåller gott om verklighetsfrämmande föreställningar där det generaliseras negativt på ett ibland hatiskt sätt om vissa grupper – men trots detta försvaras dessa ideologier frenetiskt och oftast med smutsiga metoder (såsom Svelands artikel) av det politiska och mediala etablissemanget.

  Sedan finns också många skillnader – intressant är paradoxen att islam hatar feminism medan feminismen är alldeles för feg och opportunistisk för att hata eller ens kritisera islam.

 353. GandalfGrå Says:

  @Erik E

  Precis vad jag brukar säga…det är den oheliga alliansen mellan Islam och våra i Västvärlden levande feminister som vurmar för denna ”Religion” var och varannan av dessa kvinnor har ju palestinasjalar eller konverterar till islam ”okunskap?”…ska vi tala om judehat så finns det knappast en större utbredning än i den Muslimska världen..! Under andra världskriget satte Hitler tillsammans med Jerusalems stormufti samman ett muslimskt SS-förband som var verksamt under kriget på Balkan..!

  Så kopplingen mellan Hitler och våra dagars feminister är nog större än mellan Pär Ström och vi som skriver på Pärs blogg..!

  Bra skrivet Erik..!

  //GandalfGrå

 354. robjoh Says:

  @Ingvar Jonas
  Först och främst skulle jag vilja be om ursäkt för mitt sena svar, jag hann helt enkelt inte med att svara.

  Nåväl ditt citat:
  ”Vill man också se till indirekt våldsanvändning, när man får andra att begå våld för egen räkning är det intressant hur kvinnor röstade fram Hitler. Genom organisering av samhället är kvinnor förstås oerhört skickliga manipulatriser.”

  Som jag tolkar det är första delen skriven ur synvinkeln att kvinnor är lika bra som män på att vara ”dåliga”.

  Andra delen tolkar jag som att Jack tycker att kvinnor är bra politiker, något jag instämmer i, däremot håller jag kanske inte med om ordvalen. Då Jack blev upprörd förra gången ska jag undvika att ge råd den här gången…

  Ordvalet kan helt klart göra att det tolkas som att Jack inte litar på kvinnor, och för en som anser att man ska lite på kvinnor så kan det uppfattas som kvinnohat. Det hade dock varit något vi hade kunnat diskutera istället för att du skulle säga att våra diskussioner leder till kvinnohat.

 355. Ulf Says:

  @robjoh,

  Visst kan man använda ett annat ordval än ”manipulatriser”, men att det skulle leda till kvinnohat… är inte det att gå väl långt?

  Det är inte direkt ett okontroversiellt påstående att kvinnor är bättre på att manipulera än män, eller mer specifikt, att kvinnor lär sig att manipulera just män. Inte minst för att kompensera för att de är fysiskt underlägsna – man får använda de verktyg man har tillgång till.

  http://pookie-watchmebleed.blogspot.com/2011/05/vi-lar-oss-att-manipulera-redan-som.html

  Pappa sa en väldigt klockren sak ”kvinnor lär sig att manipulera män redan som små barn”.
  Det är faktist sant.

  http://anncharlotteandersson.bloggplatsen.se/2011/11/23/6722865-hur-ska-man-reagera/

  vi kvinnor är bra på att manipulera det manliga släktet dit vi vill. Herregud, jag manipulerade min kära far ofta i min ungdom!

  http://www.levandestillhet.se/nlp/kontra_manipulation

  För det första manipulerar män och kvinnor på olika sätt. Båda könen manipulerar, de bara har fallenhet för olika sorters manipulation. Kvinnor har lättare för att manipulera via känslor, män lättare för att manipulera vi tankar. Kvinnor har också lättare för att få manipulation att framstå som om den inte är det, medan män i sin tur har lättare för att använda tydlig manipulation likaväl som fysisk kropp för att påverka eller hota.

  (Denna sista använder nog ordet manipulation i en lite annan betydelse än man är van vid, även om jag inte vill påstå att det är fel i sak).

 356. Moi Lolita Says:

  ”Feministen Hillary Clinton säger citat: ”Kvinnor har alltid varit VÄRST drabbade av krig de förlorar sina män, fäder och söner till krigen” slut citat…

  Jaha…precis som girlwriteswhat säger så är alltså INTE män ”enligt feministerna” värst drabbade av sin egen död…..nepp, nepp det är kvinnorna som är VÄRST drabbade av deras död….MAN HÄPNAR AV DENNA KVINNLIGA LOGIK SOM GENOMSYRAR FEMINISMEN…!”
  Helt ärligt tror jag inte männen lider så mycket när de är döda… Så på det viset lider säkerligen familjerna mer av det där hemma då de är de efterlevande som får ta konsekvenserna.
  Därmed inte sagt att det är bra att de dör, det är ju det största problemet för alla.

  Sen verkar en del här tycka att det vore mycket bättre om kvinnor gick ut i krig och dog lite de också. Personligen tycker jag då det vore bättre om INGEN gick ut i krig, men sen hatar jag inte kvinnor heller.

  Det finns säkerligen en del bra saker med er ”jämställdhetism”, på samma vis som det finns bra saker med feminismen. Men ni jobbar ju egentligen på lika sätt. För överallt här i kommentarerna så handlar det om hur kvinnor är manipulativa, om hur kvinnor sviker, om hur kvinnor borde dö mer o.s.v ser ni inte själv hur hatiskt det är? På samma vis som många anarkafeminister (antar att det är dem ni kallar extremfeminister?) lovsjunger patriarkatet och männens död så är många av er ganska snabba med att hugga på att kvinnor borde få lida mer.

  Och när vi är inne på offerkoftan så önskar jag att ni tog av er den, jag kan förvisso tycka att feminister går för långt när de talar om manliga/vita privilegier, det kan lätt slå över. Men lika lite som jag efterlysning en särbehandling för mitt köns skull bör ni gnälla om hur männen blir så förtryckta och hur synd det är om männen.

  Tala då om hur synd det är om människorna istället så är ni mer inne på den tankegången ni säger er företräda.

 357. barfota Says:

  @Moi Lolita

  ”För överallt här i kommentarerna så handlar det om hur kvinnor är manipulativa, om hur kvinnor sviker, om hur kvinnor borde dö mer o.s.v ser ni inte själv hur hatiskt det är?”

  Innan du använder ord som ”överallt här i kommentarerna” så ge gärna 10 exempel, det borde väl vara lätt för dig att hitta när det förekommer ”överallt”.

 358. Ulf Says:

  @Moi Lolita,

  För överallt här i kommentarerna så handlar det om hur kvinnor är manipulativa, om hur kvinnor sviker, om hur kvinnor borde dö mer o.s.v ser ni inte själv hur hatiskt det är?

  Jag vill mena att du misstolkar, alt. inte har läst tillräckligt mycket här. Temat är snarare: ”ni kan inte både ha kakan och äta den”.

  Det är väldigt mycket fokus på att kvinnor skall få jämställd tillgång till de statusfyllda positionerna – och få hjälp dit om det är för tufft att slå sig fram på egen hand. Det är betydligt mindre tal om att kvinnor skall få vara med och dö jämställt – ta samma risker i krig, eller för den delen uppnå 50/50 i de arbeten som är allra skitigast och farligast. Var är kvinnokampen för att dra samma lass i sophämtningen, skogen, fabriksgolvet, vägbyggena?

  Jämställdhet 2.0 handlar om att respektera både män och kvinnor, ge lika rättigheter och skyldigheter. Sedan kommer säkert prioriteringarna bli olika, men det ena könets problem är inte viktigare än det andras.

  För att förtydliga, så anser jag inte själv att jag är ett offer. Det betyder inte att jag blivit curlad – jag har fått kämpa riktigt hårt, ofta varit extremt frustrerad, och andra gånger nästan gått in i väggen, för att nå den position jag har idag, och motståndet har kommit nästan enbart från andra män, då det i min bransch finns ytterst få kvinnor. Konkurrensen är stenhårt, och det finns många viljor – så är det.

  När jag stött på kvinnor i min bransch har det nästan bara varit som chefer, och då ofta ”importerade” från andra områden. Några har varit bra – det var de som kom fram nerifrån på egna meriter, och några av dessa kvinnor var mycket, mycket bra. Av de som blev importerade utifrån, därför att man ville uppnå jämställdhetsmålen, var nästan alla betydligt sämre än de operativa chefer vi var vana vid, och de fattade en del katastrofala operativa beslut. De rekryterade dessutom underchefer av sin egen ”sort”, vilket gjorde det ännu värre. De duktiga kvinnliga chefer som redan fanns försvann i protest, tillsammans med de duktiga manliga cheferna.

  Med det sagt har jag alltid försökt göra mitt för att tjejer skall få komma fram på sina meriter. Jag har ibland noterat att vissa tjejer varit väldigt tysta, tills några dominerande killar försvunnit, för att sedan blomma ut och imponera stort. Det är intressant och manar till eftertanke, men, som sagt, jag har ärren kvar från misslyckade inkvoteringar, så jag ser inte det som en lösning.

 359. Ulf Says:

  @Moi Lolita,

  Tala då om hur synd det är om människorna istället så är ni mer inne på den tankegången ni säger er företräda.

  Mottot för den här bloggen är ”Belyser den obelysta delen av jämställdhetsfrågan”.

  Pär har aldrig gjort anspråk på att presentera en balanserad syn; han försöker visa vilken enorm slagsida det är på den offentliga debatten idag, och som du kan se på frekvensen av artiklar här har han inga problem att hitta exempel på det.

  Samtidigt är han tydlig med att han står för lika skyldigheter och rättigheter för båda könen.

 360. GandalfGrå Says:

  @Moi Lolita säger:
  10 februari 2012 kl. 17:21

  Var säger jag att jag hatar kvinnor…?? Framgår det av något jag har skrivit..?

  Så fort någon har synpunkter på feminismen då är man en kvinnohatare…finns det inget manshat menar du..??

  Vi män är ju bara vandrande genetiska olyckor och vandrande dildosar…enligt det hyllade ” av feminist/journalist/politiker-etablisemanget” scum-manifestet skrivet av en wannabe Breivik till feminist…sopa framför er egen port innan ni börjar peka finger..!!

  Du har rätt i att männen inte lider mer eftersom dom är döda…men att säga att kvinnorna som blir kvar är värre drabbade av kriget…det måste ju även du förstå är ett virrigt uttalande..! Kan man bli hårdare drabbad än att förlora sitt liv…det enda liv man hade..tänk dig för lite innan du svarar nästa gång..! Annars är jag rädd för att jag inte riktigt kan ta det du säger på allvar..på riktigt!!

  Vill kvinnor vara jämställda med män så kan de minsann dö i krig på samma vilkor som männen alltid gjort…att gå och tro att vi har upplevt det sista kriget i världen är nog ganska naivt..med tanke på mänsklighetens historia och på hur den upprepar sig…!

  Så vid nästa världskrig/religionskrig hoppas ivarje fall jag på att vi ska ha åtminstone 50% kvinnlig uppslutning kring den svenska fanan vid en krigsinsatts…om inte det är jämställdhet vet inte jag..!!

  //GandalfGrå

 361. klalin Says:

  Costa Concordia styrdes av en manlig (tänka sig) kapten som skuttade iland långt innan någon ombordvarande ens hunnit fundera på livbåtar. Han uppehölls i styrhytten av en dam från Moldavien (se Wikipedia). Därav katastrofen. Vilka som bör erhålla rabatterade båtbiljetter utifrån föreligande fakta förefaller vara en rätt öppen och mångfasceterad fråga.

 362. GandalfGrå Says:

  @klalin

  Om det du säger är sant visar det på ett osedvanligt dåligt omdömme av kaptenen..men när ”olyckan” ändå är ett faktum kvarstår att kvinnor och barn hade företräde till livbåtarna ”passagerarna är ju inte kaptener på båten”..med vilken rätt hävdar kvinnor den rätten…!!

  Är ni feminister/kvinnor mer värda än män…är ni även dom som bestämmer att ni är mer värda än män eller är det patriarkatet som sätter kvinnor i livbåtarna med företräde vilka ska vi skylla detta på…??

  Är det rätt att män ska försaka sina drömmar och sitt liv för att en kvinna kräver företräde..eller kan det vara patriarkatet som kräver hennes företräde kanske..!!

  Eftersom allting i feministisk ideologi säger att det finns ”patriarkala strukturer” i varje mosse..då finns dessa strukturer säkert även här vilka hemska gubbar/patriarker som sätter kvinnorna först..ajjabajja patriarkatet så får man väl inte göra..det är ju inte speciellt jämställt..??

  //GandalfGrå

 363. Joakim Says:

  Bara en sådan sak som att ”jämställa” kritik mot feminism som hat mot feminism eller rentav kvinnoförakt borde vara tillräckligt utan att att ens blanda in extremism och uppvigling för att andra feminister borde utesluta henne ur kvinnorörelsen som destruktiv för kampen. Oerhört fräckt att för övrigt hävda att Breivik hatade feminister mer än något annat, eller att nazisterna ens någonsin fokuserade på feminismen (liberalfeminism var i princip den enda etablerade grenen som fanns då). Den som försvarar uppsättningen av SCUM-manifestet som kultur, symbolik och yttrandefrihet kan lika gärna försvara den danska uppsättningen av Breiviks manifest.

 364. Fredrik(a) Says:

  Ni vet verkligen inte vad feminism är för något och det är det som gör att ni är så roliga när ni debatterar. Ingen vettig man eller kvinna tar ju er på allvar. I den mån ni bjuds in till offentliga debatter är det ju som kuriosa – för att vi ska få oss ett gott skratt. Ströms indignerade svar på Svelands skarpa analys är ju ett skämt. Hur 17 kunde det publiceras?

 365. Ulf Says:

  @Fredrik(a),

  Tyvärr den sorts replik som man kommit att förvänta sig av feminister: förlöjliganden, och ingenting konkret att vare sig lära av eller bemöta. Alla som inte är med er är helt enkelt bara löjliga.

  Vad exakt i Pärs svar var det som var så skrattretande?

 366. Fredrik(a) Says:

  Vill du verkligen veta eller vill du bara ha något att bli förbannad på?

 367. Ulf Says:

  @Fredrik(a),

  Här försöker vi hålla oss till konkreta diskussioner så mycket som möjligt. Är det något du tycker är fel, så berätta vad det är. Jag är inte här för att reta upp mig på saker, men folk som hoppar in med osakliga påhopp och sedan försvinner för mig en smula irriterad.

  Konkreta invändningar går att begrunda och diskutera, så shoot!

 368. Jämställhetsförespråkarna avskyr feminister och hatar kvinnor? « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] Maria Sveland attackerar mig och Billing – hon jämför med judehat  (GenusNytt) […]

 369. Reaktioner i media på Sveland « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] Maria Sveland attackerar mig och Billing – hon jämför med judehat  (GenusNytt) […]

 370. Vad Säger Jämställdismen Del 2 - Genusfolket Says:

  […] ”Jämställdismen”, vill är att män och kvinnor ska vara jämställda? Själv tror Ström att kritiken mot honom och hans rörelse beror på feministernas snedvridna verklighetsuppfattning och deras rädsla att […]

 371. Vad Säger Jämställdismen? - Genusfolket Says:

  […] ”Jämställdismen”, vill är att män och kvinnor ska vara jämställda? Själv tror Ström att kritiken mot honom och hans rörelse beror på feministernas snedvridna verklighetsuppfattning och deras rädsla att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: