Norska kristdemokraterna kräver pappors lika rätt

by

Den norska motsvarigheten till Kristdemokraterna, Kristelig Folkeparti, kräver nu fulla föräldrarättigheter även för män. Tidningen Vårt Land presenterar det som att han manar till pappakrig, vilket jag dock tycker är en olämplig och orättvis etikettering.

Vad det handlar om är att KrF vill ändra lagstiftningen radikalt så att män får samma rättigheter som kvinnor på föräldraområdet. Se ser man i alla fall på saken från KrF:s sida. Det handlar bland annat om nedanstående krav. Jag säger inte att jag ställer mig bakom allt bara för att jag publicerar kraven här.

– Ta bort den regel som säger att mammans äkta man automatiskt räknas som far till barnet.
– Pappan och pappaansvaret ska ha samma roll som mamman och mammaansvaret, vilket det enligt KrF inte är enligt paragraf 4 i barnlagen.
– Tag bort erbjudandet om spermadonation från okänd donator.
– Ändra adoptionslagen så att barn tillförsäkras både en mamma och en pappa

”Det är en paradox att vi har en jämställdhetsminister från Socialistisk Venstre som inte ställer upp på att män likställs med kvinnor”, säger Øyvind Håbrekke, familiepolitisk talsmann for KrF på Stortinget.

Läs mer här. Tack för tipset, J, GenusNytts rapportör i Norge.

För övrigt 1: Här kan du läsa att det finns ”en tydlig könsmaktsordning som förlöjligar kvinnors nöjen”.

För övrigt 2: Idag arrangerar näringsminister Annie Lööf och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni ett seminarium på regeringskansliet med 150 kvinnliga chefer. De ska diskutera hur det ska bli fler kvinnliga chefer. Seminariet är kopplat till att statsminister Fredrik Reinfeldt har bjudit in sina statsministerkollegor till Stokholm den 8-9 februari för att diskutera framtidsutmaningar. Fokus ligger på två så kallade tillväxtfrågor: kvinnors företagande och ledarskap, samt äldre på arbetsmarknaden. Läs mer här. Tack för tipset, Clabbe!

Annonser

47 svar to “Norska kristdemokraterna kräver pappors lika rätt”

 1. Info Says:

  AXESS OM SVELANDS ARTIKEL

  Under rubriken DEN STORA HÖGERKONSPPIRATIONEN bloggar idag Axess-redaktören Johan Lundberg (vilken som ”liberal” själv förespråkar fortsatt massinvandring) utförligt om Svelands DN-artikel:

  ”Efter drygt ett halvårs utredande har norska polisen tydligen inte hittat en enda knäppgök som Anders Behring Breivik har haft kontakt med inför de norska terrordåden och massmorden i somras. Icke desto mindre kan Maria Sveland i en jättelik artikel i dagens DN driva tesen att Breivik ingår som kugge i en jättelik högerkonspiration, i vilken ryms allt från ungerska extremistpartiet Jobbik till Bengt Ohlsson, Pelle Billing, Axess, Karl-Ove Knausgård och Marcus Birro.”

  Läs vidare:

  http://www.axess.se/blog/post/2012/02/08/Den-stora-hogerkonspirationen.aspx

 2. Man & Woman United Says:

  ”Ta bort den regel som säger att mammans äkta man automatiskt räknas som far till barnet.”

  Wtf?

 3. Access Says:

  ”Ändra adoptionslagen så att barn tillförsäkras både en mamma och en pappa.”

  Wtf?

  Typiskt ett kristdemokratiskt parti att blanda in antihomoagenda med jämställdhet. Synd att de inte kunde skippa den punkten.

 4. Jax Says:

  Re: Accsess.

  Varje barn har en mamma och en pappa. Det handlar om att garantera varje barn rättigheten att få veta vem som är dess mamma och vem som är dess pappa. Detta är en rättighet för barnet sett ur barnets perspektiv. Det handlar inte om homofobi eller motstånd mot homoadoptioner.

 5. Steve Says:

  Access: Man behöver inte nödvändigtvis vara ”antihomo” bara för att man anser att barn har rätt till båda sina (biologiska) föräldrar.

 6. Jax Says:

  Sex and the city
  är en kvinnofilm i veckotidnings och tantsnuskdivisionen. Den vänder sig till kvinnor. Inget fel i det, och män skall hellst inte recensera denna film. När läste du, käre medman, en damtidning med behållning senast? Nej, just det. Damtidningar är fullständigt obegripliga för män i allmänhet, liksom denna film. Vilket innebär att den kan vara strålande för målgruppen.

 7. Fender Says:

  Ursäkta, helt OT men kan någon rekommendera det bästa bloggverktyget/tjänsten. har koll på CMS system men vill ha något snabbt och enkelt som är enkelt att jobba med.

  Efter Maria Svelands artikel så får det fan i mig vara nog, har inte tid och utrymme i mitt liv egentligen men nu är mitt mått rågat ordentligt. Behöver skriva av mig och bemöta allt skit som dagligen väller ut i media.

  Ett ”fett” stort tack till Pär Ström, Pelle Billing och alla andra ”jämställdister”, tänkare och aktivister som kanske inte får samma utrymme i media.

 8. Hjalmar Says:

  @Access
  Ett barn har förstås rätt till båda sina biologiska föräldrar. Barnets behov är viktigast!

  Heia Norge!

 9. Gonzo Says:

  ”Idag arrangerar näringsminister Annie Lööf och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni ett seminarium på regeringskansliet med 150 kvinnliga chefer. De ska diskutera hur det ska bli fler kvinnliga chefer. ”

  Staten ska inte lägga sig i privata företag och styra dessa.
  Det är dags att den ”liberala” Sabuni inser det.
  Men hon är nog inkvoterad så hon förstår inte det.

 10. barfota Says:

  @Man & Woman United

  ”Ta bort den regel som säger att mammans äkta man automatiskt räknas som far till barnet.”

  Ja, det är väl bra att ta bort den tokiga lagen eller hur menar du?
  Själv är jag förespråkare av gratis obligatorisk DNA test av alla nyfödda för att säkerställa (så långt det är möjligt) vem fadern är.

  @Access

  ”Typiskt ett kristdemokratiskt parti att blanda in antihomoagenda med jämställdhet. Synd att de inte kunde skippa den punkten.”

  Jag har ingenting emot homosexuella men förbannat mycket emot att de skall få adoptera eller skaffa barn på konstgjord väg. Jag ”tror” nämligen på naturligt barnavlade och att barnen har rätt till en närvarande biologisk mamma och pappa, för barnens bästa då. Snälla att dra homokortet är inte bättre än att dra rasist eller kvinnokortet.

 11. Virre Says:

  Hej Pär! Vill tacka för en klarsynt blogg i dagens feministsmittade tillvaro!

  Vill också tipsa om en artikel med lite konstiga genusperspektiv:

  http://newsmill.se/artikel/2012/02/08/regeringscheferna-m-ste-satsa-mer-p-kvinnors-f-retagande

  Varför uppmanar Maud om snedvriden satsning?!

 12. Håkan Says:

  @Man & Woman United

  Pater est regeln är en relik från en tid när barn inte hade föräldrar som endast var sammanboende eller med en mamma som är gift med en annan kvinna. Äktenskapet skulle skyddas!

  Idag är samhället annorlunda. Det finns ingen anledning att inte far och barn skall kunna vara säkra på att de är just far och barn.

 13. Man & Woman United Says:

  @ Håkan

  Mater semper certa est (”The mother is always certain”) is a Roman-law principle which has the power of praesumptio iuris et de iure, meaning that no counter-evidence can be made against this principle (literally: Presumed there is no counter evidence and by the law). Its meaning is that the mother of the child is always known.

  Since 1978, when the first child was conceived by the technique of in-vitrofertilization, the principle of ”Mater semper certa est” no longer applies, since a child may have both a genetic and a natural (”birth”) mother. Since then some countries have converted the old natural law to an equivalent codified law – in 1997 Germany has introduced paragraph 1571 ”Mutterschaft” (motherhood) of the BGB (civil code) reading ”Mutter eines Kindes ist die Frau, die es geboren hat.” (mother of a child is the woman who has given birth to it).

  The Roman law principle however does not stop at the mother, in fact it continues with ”pater semper incertus est” (”The father is always uncertain”). This was regulated by the law of ”pater est, quem nuptiae demonstrant” (”father is to whom marriage points”). Essentially
  paternity fraud
  had originally been a marriage fraud in the civil code (in Germany the historic ”Ehelichkeitsanfechtungsklage” was simply renamed as ”Vaterschaftsanfechtungsklage” when legal paternity was redefined) due to this principle. Today even married fathers will often use the modern tools of DNA testing to ensure a certainty on their fatherhood.

 14. Erik Jämställdhet Says:

  Finns det någon forskning om att det ärskadligt för barn att växa upp hos ike biologiska förldrar eller eller homosexuella föräldrar?

  Om inte så ser jag ingen anleding till att abdoption av mycket unga barn skulle vara fel varken för hetro eeller homo par.

 15. Man & Woman United Says:

  Håller med feministens kritik för en gångs skull.

  Barn till varje pris | svt.se
  I dokumentärserien ”Barn till varje pris?” följer vi ett antal ofrivilligt barnlösa personer som kämpar för att bli föräldrar.
  svt.se/2.162226/barn_till_varje_pris

 16. CG Says:

  ”Ett annat förslag var ett obligatoriskt och standardiserat krav i rekryteringsprocesserna till ledande befattningar på 50 procent kvinnliga kandidater.

  ”Det är världens enklaste grej att lägga i rekryteringsfirmans uppdaragsbeskrivning. Då måste de ut och scouta och då hittar de de duktiga kvinnorna” säger Anne Årneby.

  Andra förslag till politikerna och näringslivet var kvoterad föräldraförsäkring, retorik, jämställdhet och entreprenörskap som nya skolämnen, en renodlad ledarroll, tidiga mentorsprogram, förstärkt arbetsskydd för kvinnliga chefer”.

  http://www.va.se/ledarskap/nytt-jamstalldhetsmatt-i-borstabellen-298452

  Fan vad härligt.

 17. barfota Says:

  @ Erik Jämställdhet

  ”Finns det någon forskning om att det ärskadligt för barn att växa upp hos ike biologiska förldrar eller eller homosexuella föräldrar?”

  Ingen aning men gör ”forskning” verkligen någon skillnad för barnen. Som man är jag diskriminerad av feminismen och skulle känna mig lika mycket diskriminerad med eller utan ”forskning” som bevisar att jag inte känner/upplever mig diskriminerad.

 18. barfota Says:

  @Man & Woman United
  Vad har ofrivillig barnlöshet med feminismen att göra?
  Har själv varit där och har aldrig varit feminist. Livet är inte alltid rättvist.

 19. Erik Jämställdhet Says:

  @ barfota

  Jag syftar på det flera skrev här om att barn skulle ha sina biologiska föräldrar. Det finns belägg som visar att ohälsan och brotslighet ökar om ett barn växt upp utan en av sina föräldrar men beror det på att de inte vät upp med siina bioloogiska föräldrar eller beror det på att de saknar sin andra förälder.

  Det jag är ute efter är att om det inte finns belägg på att barnet tar skada om det i en tidig ålder abdopteras till andra föräldrar, homo eller hetro, så ska man inte förbjuda adoption.

  Sen håller jag med dig om att man inte ska diskriminera män. Som vi nog alla tycker ska vi ha en könsneutrall lagstiftnig.

 20. barfota Says:

  @Erik Jämställdhet

  ”Det jag är ute efter är att om det inte finns belägg på att barnet tar skada om det i en tidig ålder abdopteras till andra föräldrar, homo eller hetro, så ska man inte förbjuda adoption”

  Det går säkert att hitta belägg för att barnen mår bäst av att växa upp med båda sina biologiska föräldrar. Jag är inte för att förbjuda adoption till en familj som består av en hetro man och kvinna, för mig framstår det som det vettigaste alternativet. Därmed har jag inte sagt att någon är bättre eller sämre, snarare min personliga syn och en ”smaksak”. Gillar inte grönkål heller 😀

 21. Man & Woman United Says:

  @ Barfota

  Feministen tillika vänster vänster liberal kritiserar exploateringen av den nya barnmarknad i tex indien med kommersiella förtecken. Västerlänningar åker ner och köper barn fast föräldrarna helst själva skulle vilja behålla barnet. Därav rubriken på programmet. Det att jämföra med cyniska spekulationer för carema äldrevård och hur mycket pengar det går att tjäna på en skolelev. Eller teflonföretag där barn fast kjedjade tillverkar ikeas mattor. Det är minst sagt vidrig människosyn som passerat alla etiska och moraliska gränser till förmån för kapitalet. Behöver det vara så,har det alltid varit så. Eller har människan knappt hunnit från djurstadiet?
  Det är ett större grepp som efterfrågas där radikalfeminism är ett hinder för samarbete och gemensam sak för någon slags humanism och universell grundläggande människosyn.

 22. barfota Says:

  @Man & Woman United

  ”Feministen tillika vänster vänster liberal kritiserar exploateringen av den nya barnmarknad i tex indien med kommersiella förtecken. Västerlänningar åker ner och köper barn fast föräldrarna helst själva skulle vilja behålla barnet.”

  Det behöver man inte vara feminist för att kritisera men, det är lätt att kritisera andra, kanske skall man kritisera barnens biologiska föräldrar och skitlandet de lever i som gör att de inte har råd att behålla sina barn.

 23. Ullis Says:

  Ni blir aldrig trovärdiga så länge ni inte börjar prata om pappor skyldigheter också. Så länge ni bara pratar rättigheter, rättigheter rättigheter, och struntar i att så många pappor bara struntar i sitt ansvar så är ni helt enkelt inte trovärdiga alls.

  Så klart biologiska föräldrar går att byta ut. Det har skett i alla tider genom adoptioner. Att barn alltid behöver sina biologiska föräldrar är bara vuxnas önskedröm om att vara oersättliga. Så kalrt nbarn ska skyddas från olämpliga föräldrar. Kriminella, missbrukare våldsmän osv ska inte ha föräldraansvar.

  Till Erik Jämställdhet
  Ja det finns forskning på adopterade barn och barn till homoföräldrar. Utlandsadopterade barn har något högre procentuell självmordsfrekvens men annars finns det ingen skillnad.

  Till @Man & Woman United
  Gratis DNA-test till alla? Vem ska betala det då? Du? Ska vi verkligen ta skattebetalarnas pengar och ge dom till DNA tester istället för till cancer vården? Eller ska vi dra ner ännu mer på stödet till brottsoffer för att tillfredsställa mäns krav på vetskap?

  Till barfota
  Det finns ingen grupp i samhället som kämpat så för mäns rättigheter till barn som just Likhetsfeminister. Feminister vill ”bara” få ut kvinnor på arbetsmarknaden och få männen att ta halva hushållsarbetet. Innan feminismen slet man inte barnen från barnens Moder. Innan feminismen var det mannens uppgift att ensam försörja sin familj.

  Till Håkan och Man & Woman United
  Pater est regeln och Mater semper certa est. Bullshit! Förr när kvinnor var omyndiga var det kvinnans man eller kvinnans pappa som var försörjnings ansvarig. Det var mannens ansvar att försörja familjen. Vem som var biologisk pappa var inte så noga. Det var den kvinnan var gift med som var försörjningsansvarig ändå. Därför får en gift man fortfarande vårdnaden om hans fru föder barn. Adlesmän brukade ofta muta någon fattigare man att gifta sig med adelsmannens älskarinna bara för att adelsmannen ville att hans barn skulle få en pappa. Adelsmannen själv gifte sig naturligtvis inte med en älskarinna.

 24. barfota Says:

  @Ullis
  Pfftzz….

 25. ken Says:

  Ullis! hela du är bullshit orka!

 26. Gronberg.info Says:

  Det är otroligt hur folk ens orkar läsa och ännu mer otrolig orkar svara dessa troll på internet..
  Tror ni verkligen de bryr sig? De är bara ute för att tjaffsa och få ER se dåliga ut, det är vad TROLL är ute efter.

  SKIT I att läsa och svara på deras skit, så ska ni se hur fort de tröttnar och sätter sig och pillar naveln istället.

 27. Jens Olsson Says:

  @Ullis
  Ursäkta om jag är petig, men dina inlägg är så fulla av stavfel att man har svårt att läsa dem…

 28. Man & Woman United Says:

  @ Barfota säger

  Det behöver man inte vara feminist för att kritisera men, det är lätt att kritisera andra, kanske skall man kritisera barnens biologiska föräldrar och skitlandet de lever i som gör att de inte har råd att behålla sina barn.

  Nu har jag inga problem att tycka likadant som feminister som råkar vara vänster i grunden. Även om jag inte är feminist. Du kan väl inte på allvar kritisera föräldrarna som inte vill men som är urfattiga när rika västerlänningar ska köpa deras barn till varje pris. Vart är empatin? Att kritisera landet går jag med på.

 29. Ulf Andersson Says:

  Tänk om det svenska ”broderpartiet” Kris(t)demokraterna
  hade lika mycket stake som sina norska motsvarigheter!

  Oj,oj…
  Det känns som om Sverige ligger flera hundra år efter andra
  länder. Att tidningen vill ha det till ”pappakrig” så fort pappor
  kräver att bli ansedda som jämlika föräldrar och
  vårdnadshavare med mammorna, är en lika vanlig åsikt i Sverige.
  Sann jämställdhet provocerar feministiskt hjärntvättade människor.

  Hette inte den där norska dokumentären i flera delar ”Hjernevask” =
  hjärntvätt?

 30. Lorem Ipsum Says:

  Har man inga rättigheter har man inga skyldigheter heller. Dessa två går hand i hand.

 31. Man & Woman United Says:

  @ Ullis säger

  Ni blir aldrig trovärdiga så länge ni inte börjar prata om pappor skyldigheter också. Så länge ni bara pratar rättigheter, rättigheter rättigheter, och struntar i att så många pappor bara struntar i sitt ansvar så är ni helt enkelt inte trovärdiga alls.

  Sounds fair men där är vi inte ännu dvs radikalfeminism blockerar de justa papporna och det är systematiskt ideologiskt fel som ska reformeras bort.

  Som den gode Arne Wirén uttalade finns det en anledning till att pappor sticker. De kanske är av den gamla skolan sticker för att de inte orkar med tjafs. Eller så har de en dålig människosyn på sin föräldraroll eller saknat bra förebilder. Arne menar hur som att dessa fäder behöver stöd och hjälp att förstå att de är viktiga och betydelsefulla att ta sig i kragen och komma in i barnens liv. Och j tror inte familjerätten eller soc med radikalfeministisk prägel är rätt ställe i dags läget. Men som Genus Nytts grävande belyser det den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan. Jag tycker det är ny tid dvs inte 70talet och kvinnorörelsen utan Men’s Liberation Movement Jämställdhetsrörelsen Rättssäkerhets rörelsen och då bekämpas de synnerligen allvarliga rättssövergreppen mot de justa fäder som vill men blir bortslitna av soc och familjerätten. Detär ett så pass allvarligt samhällsproblem att det medvetet riskera skada medborgarnas förtroendet för rättsstaten sverige och därmed utgör hot mot demokratin. När rättssäkerheten och neutral lagstiftning är genomförd kan dessa frågor fortsatta i jämställdhetsarbetet.

 32. Man & Woman United Says:

  @ Håkan
  Tack. Du läste min fundering rätt.

 33. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2012/02/08/svenska-kristdemokrater-kan-lara-av-norska-partikollegor/

 34. Man & Woman United Says:

  @ Barfota säger

  Ja, det är väl bra att ta bort den tokiga lagen eller hur menar du?
  Själv är jag förespråkare av gratis obligatorisk DNA test av alla nyfödda för att säkerställa (så långt det är möjligt) vem fadern är.

  Håkan länkade förklarade latin

  Självklart Dna test om testerna inte ingår (1984 orwell) dna register.Litar inte på staten ur det hänseendet. De ska kunna förstöras.

 35. barfota Says:

  @Man & Woman United

  ”Du kan väl inte på allvar kritisera föräldrarna som inte vill men som är urfattiga när rika västerlänningar ska köpa deras barn till varje pris.”

  Jo, det kan jag, som förälder har man ansvar för de barn man sätter till världen så jag menar att både ”säljare” och ”köpare” är lika grisiga.
  Detta har diskuterats, vänts och vridits på ur snart sagt alla synvinklar, det är ett stort problem! Själv skulle jag t.ex. gärna vilja ha fler barn men avstår av i huvudsak ekonomiska skäl och jag lever ändå i Sverige. Trösten är att vi trots en massiv nedmontering av det sociala skyddsnätet i Sverige så behöver jag inte sälja mina barn.

 36. Joakim Says:

  Jag håller med om alla punkter förutom den sista. Heterosexuella föräldrar är inte allt.

  För övrigt 1: Corren?! Var inte det den kloka tidningen?

  För övrigt 2: Kan inte Nyamko Sabuni kalla sig feminist istället för att föra en feministisk politik?

 37. Pether Says:

  http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.853393-sista-veteranen-fran-kriget-dod

  Snacka om gigantiskt osynliggörande av mäns lidade.
  Miljoner män slaktades, och denna kvinna som aldrig vad med symboliserar kriget.

 38. Man & Woman United Says:

  @ Ullis

  Så klart biologiska föräldrar går att byta ut.

  Tror alla barn har tankar känslor vem de är och vart de kommer ifrån. De har frågor som kommer förbli obesvarade och som ett kärleksfullt eget liv därinne. Barn och vuxna är inga robotar trots det hårda skalet.

  Det har skett i alla tider genom adoptioner. Att barn alltid behöver sina biologiska föräldrar är bara vuxnas önskedröm om att vara oersättliga.

  Låter känslokallt och förenklat.

  Så kalrt nbarn ska skyddas från olämpliga föräldrar.

  Olämpliga föräldrar där även mödrar ingår? Olämpliga föräldrar som har problem och behöver en avhyvling att skärpa sig och upptäcka bland det vackraste och underbaraste som finns sina barn. Barn är oförstörda och kommer alltid vara försvarsadvokater och tycka om sina föräldrar. Att de sedan märker att en förälder medvetet psykiskt förstört för den andre föräldern kommer fälla en hård dom kommer förmodligen svida. Det först då barnet blivit självständigt tänker själv och sett igenom hjärntvätt soc osv. Ärligt talat går det rykte bland utslagna att soc är så avtrubbade cyniska och känslokalla att de först lockar för att sedan likgiltigt överge. Vilka blir soc arbetare och vad pumpas de med på utbildningen? Varför är det en sådan hård manshatande anda på soc familjerätten och vad kostar verksamheten samhället?

  Kriminella, missbrukare våldsmän osv ska inte ha föräldraansvar.

  Fel inställning,de ska väl få hjälp att komma i kontakt med sitt känsloliv och inse hur mycket barnet är värt att älska så att de börjar vandra den långa vägen ur beroendet.
  Självklart finns nyanser men på det stora hela är kärlek biologi evolution eftersatt och brokig bakgrund är inget att skämmas för. Tvärtom den är rik av misstag, misslyckande, tragedier dvs erfarenheter av tung mänsklighet.
  Tror människor är rädda och skäms för sina känslor som dock ska kontrolleras av intellektet.

  Biologi,evolution och kärlek har en mycket mer central betydelse i barns och vuxnas liv än du gör uttryck för. Våga komma i kontakt med kärleken för mänskligheten.empati 😉

 39. Man & Woman United Says:

  @ Ullis säger

  Till @Man & Woman United
  Gratis DNA-test till alla? Vem ska betala det då? Du?

  Ja ta skattebetalarnas pengar och styr om de från sk genus ”hjernevask”forskning och miljarden för Roks och myten mäns våld mot kvinnor. Se sätter man problematiken under lupp kommer kriminalitet minskas genom att den båda förälderna är närvarande och engagerade. Se forskning http://www.pappamanualen.se/samhälle

  Frågan är om du och mfl människor som är feminister vågar ompröva sina åsikter om båda föräldrarnas betydelse för barns välmående,bryta mönster och förhindra barnen hamna i kriminalitet. Varför genomför inte soc en enkät undersökning för de som kommer i kontakt och söker hjälp via soc. Och ta reda på vad de egentligen tycker!

  Ska vi verkligen ta skattebetalarnas pengar och ge dom till DNA tester istället för till cancer vården?
  Det var du som sa det. Varför välja?

  Eller ska vi dra ner ännu mer på stödet till brottsoffer för att tillfredsställa mäns krav på vetskap?

  Brottsoffer förutsätter j att du även menar pojkar män och fäder! Sunda Kvinnor inser också betydelsen och värdet av vetenskap som gynnar mänskliheten.

 40. Daniel Says:

  @Ullis

  Om vi lägger ned all ”hittepå forskning” kring genustrumper,hegemonisk maskulinitet,vithet och annat meningslöst trams.
  Så kommer ”hittepå forskarna” bli tvungna att skaffa riktiga jobb och faktiskt göra något som bidrar till samhället.
  Då har vi helt plötsligt en massa pengar till våra DNA tester.

  Bra va?

  Och du jag är lite besviken att du inte har dragit ditt sedvanliga trams om brandmän 😦

 41. barfota Says:

  @Man & Woman United
  Självklart skall man inte lita på staten och DNA testerna måste behållas så pass länge att även barnen (när de blir myndiga) kan ta del av om de tvivlar på vem deras föräldrar är.

  Sedan såg jag att du skrev till @Ullis

  ”Att barn alltid behöver sina biologiska föräldrar är bara vuxnas önskedröm om att vara oersättliga”

  Barn ”behöver” kanske inte alltid sina biologiska föräldrar (även om jag föredrar det) under sin uppväxt men barn behöver nog alltid och har alltid rätt att få veta vem deras biologiska föräldrar är, definitivt!

 42. Man & Woman United Says:

  @ Ullis säger

  Till Håkan och Man & Woman United
  Pater est regeln och Mater semper certa est. Bullshit! Förr när kvinnor var omyndiga var det kvinnans man eller kvinnans pappa som var försörjnings ansvarig. Det var mannens ansvar att försörja familjen. Vem som var biologisk pappa var inte så noga. Det var den kvinnan var gift med som var försörjningsansvarig ändå. Därför får en gift man fortfarande vårdnaden om hans fru föder barn. Adlesmän brukade ofta muta någon fattigare man att gifta sig med adelsmannens älskarinna bara för att adelsmannen ville att hans barn skulle få en pappa. Adelsmannen själv gifte sig naturligtvis inte med en älskarinna.

  Vad ville du säga med det?

  Man & Woman United: Thanks god for vetenskap,biologi(dna) evolution, Mansrörelsen och Men’s Liberation Movement. Got damn vilken spännande tid vi lever i 😉

 43. Glen G Says:

  http://www.fritankesmedja.se/varfor-ar-kvinnor-radda-for-darwin

  ”Utifrån ett evolutionärt perspektiv kan man således förvänta sig att män är mer inriktade på konkurrens, är mer intresserade av tillfälliga sexuella förbindelser, har lättare att attraheras av yttre skönhet och ungdom (som signalerar fertilitet) än kvinnor. Man kan också förvänta sig hög grad av sexuell svartsjuka samt ett behov att kontrollera kvinnans sexualitet – för att försäkra sig om att inte behöva försörja en annan mans barn.”

  Alla män måste erbjudas gratis DNA-test för sina barn innan ansvar och kärlek ska kunna förväntas (alternativt fullständig sexuell kontroll, vilket dock är orimligt). Detta ska aldrig behöva ifrågasättas. Familjerätter över hela landet måste utbildas i att bättre bemöta mäns verklighet. Äktenskap utan sexuell förpliktelse är inget värt och helt förkastligt. Faderskapsunderskift utan DNA-test är rysk roulette och ett tecken på manlig dumhet och naivitet. Hälften av alla äktenskap i Sverige slutar i skiljsmässa. Den feministiskt indoktrinerade kvinnan är ensam ansvarig för knivhugget mot kärnfamiljen och våra barn.

 44. Glen G Says:

  Bloggerskan Hanna Widerstedt kommer aldrig någonsin bli gift. Undrar om hon tog med det i beräkningen när hon gjorde sina youtube-uttalanden. Ingen man kommer någonsin vilja ha henne till fru. Oavsett om det hon säger är menat som satir eller ej så är hennes äktenskapskarriär och framtida ”kärlek” nu förutbestämd.

  Hoppas hon läser detta.

 45. 2G Says:

  VARNING! De mammor och föräldrar som uppfostrar sina döttrar till feminism skadar barnen. Feminister kommer som vuxna att få mindre möjlighet till äktenskap och i viss mån mindre chans till sex då många män drar sig för feminister av förståeliga anledningar.

  De mammor och föräldrar som uppfostrar sina söner till feminism kan också göra barnen illa. Feministiskt indoktrinerade söner löper större risk att utnyttjas, bli bedragna och att äktenskapskrascha i framtiden, då de blir helt enkelt lättare blir offer.

  Det borde ligga i varje föräldrers angelägenhet att uppfosta sina barn till sann jämställdhet. Få kvinnor kan förstå (de tror att jämställdhet=feminism) logiken i detta och samtidigt ha förmågan att föra detta vidare till sina barn. Här kommer pappan in med viktig och välbehövlig insikt, för sina barns bästa.

 46. Man & Woman United Says:

  @ 2G

  Om inte så gör barnen uppror mot livslögnen till slut.

  @ @ […] Ström vill inte associeras med extrema, våldsbejakande krafter, skriver han i sin nätblaska ”Genus-Nytt”, apropå […]
  av Det högerextrema kvinnohatets fanbärare « Sanningen om Papparättsrörelsen

  Stick ut huvudet och inse att min barndoms kompis Ali liksom egenföretagaren Kalle blir drabbade oavsett klass,ålder,etnicitet,religion,inkomst osv. Män och fäder kliver nu ur garderoben som bögarna gjorde på 80talet och hävdar sina rättigheter (innan Solanas sköt Andy.) Läs in er mer på

  manwomanmyth’s Channel – YouTube
  A channel concerned with male-female relations, men’s rights, Feminism and the analysis of misandry in Western …
  http://www.youtube.com/user/manwomanmyth

  Hade (s) fångat upp sin manliga väljarbas hade de inte förlorat två val i rad och ev ett tredje. Strindberg blev också anklagad för kvinnohatare när han tog upp oförätter i te x Fadren eller Moderskärlek och blev hyllad av Arbetarrörelsen. Nu är det Strindbergsår och hur mycket av det perspektivet kommer fram!

  Män diskrimineras vid vårdnadstvister – s-info.se
  13 aug 2007 … Att befinna sig i en vårdnadstvist innebär stora … Stefan A. Johansson: Det är ne självklarhet att jag …
  http://www.s-info.se/page/blogg.asp

 47. Nils Jungenäs Says:

  Intressant kombination. Religiositet och demokratiskt fritänkande brukar annars inte gå hand i hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: