Männens lön betalas ut till deras fruar – för att hindra otrohet

by

I Indonesien har en ny åtgärd vidtagits för att komma tillrätta med problemet ett män är otrogna. Enligt en ny statlig policy ska statstjänstemännens lön i norra Indonesien betalas ut till deras fruar.

”Vi tror det är bäst om lönen för manliga, gifta statstjänstemän betalas ut till deras fruars bankkonto”, säger Rudi Iriawan, talesman för provinsregeringen i Sulawesi, Han lägger till:  ”Då kan varje cent av lönen användas till hushållets utgifter istället för andra saker som att finansiera utomäktenskapliga affärer.”

Var det någon som sa något om Det Skyldiga Könet och Det Drabbade Könet? Läs mer på BBC här.

För övrigt 1: Tidningen Corren använder idag rubrik och ingress på ett sätt som får kvinnor att framstå som offer, trots att de inte är det. Rubriken för artikeln är ”Könsskillnader i vården”. Ingressen lyder ”Kvinnor löper 20 procent större risk än män att dö i sjukvården efter en stor infarkt.” Men i själva brödtexten framgår det att kvinnor inte får sämre vård, utan att orsaken till deras högre dödlighet är att de är betydligt äldre när de insjuknar och har fler andra sjukdomar (diabetes, högt blodtryck, hjärksvikt eller sviter av stråke) än män. ”Sedan vi justerat våra siffror för nedsatt njurfunktion visade det sig att kvinnor och män hade samma chans att överleva en stor infarkt på kort sikt. På lång sikt var kvinnornas prognos till och med bättre”, säger forskaren ­Sofia Sederholm Lawesson. Se här. Tack för tipset, Rick! Jag skriver om myten ”Kvinnor får sämre sjukvård” i kapitel 6 i min bok Sex feministiska myter.

För övrigt 2: Signaturen Peter hörde av sig om en artikel i senaste numret av tidningen Leva PS. Han har skrivit av hela artikeln, som är införd på sidan 14. Jag citerar:

Kvinnorna tar över

Utklassning: Flickorna tar täten i skolan och redan i tonåren ligger pojkarna långt efter. Det visar ny forskning fr England – men i Sverige är trenden likadan.

Tjugoåriga kvinnor tjänar mer än män i samma ålder, plus 3,6 % är den officiella siffran bekräftar The Office for National Statistics i England.

Det märkliga är kanske att ingen egentligen är särskilt förvånad, tecknen har funnits där i många år. Här är aktuella fakta som stämmer överens med dem i vårt land.

– Av dem som får de högsta betygen är merparten flickor.
– En mycket stor del av pojkpopulationen får inte de basala skolkunskaperna.
– 85% av vita fattiga pojkar når inte till högre utbildning.
– En förlamande stor del av pojkarna har slagits ut redan i tonåren
– Sedan 1994 har andelen pojkar utan gymnasiebetyg ökat med 1 % per år.
– Studentpopulationen består nästan till 70% av kvinnor,
– Arbetslösheten bland flickor efter universitetsstudier är 11 procent. För pojkar är motsvarande siffra 17 procent.

Källa är Daily Mail och skribenten är Ingemar Gens.

Annonser

39 svar to “Männens lön betalas ut till deras fruar – för att hindra otrohet”

 1. B Says:

  Visst det är inte ok med kollektiv bestraffning, men i detta fall kan det kanske leda till att andra män inte är otrogen med din fru. Så i de fall där en svagare man riskerar att en mer pengaburen man är otrogen med hans fru är detta ju en bra grej för män.

  Jag ser åtminstone inga fördelar enbart för kvinnor i detta förslag, som det annars så brukligt brukar vara i Sverige.

 2. Chroni Says:

  Ingemar Gens han snackar om pojkas problem i skolan, och kommer alltid fram till att deras könsroll är problemet. Han verkar inte ha alla hemma.

  och en i panelen som skulle utreda pojkars problem är med på Newsmill och enligt honom är det också könsrollen (som panelen också kom fram till)

  Liksom vad hände där undrar man?

  De kommer alltid in på män och prinsessklänningar i slutändan också.

 3. Chroni Says:

  B:

  Finns statistik på att i västvärlden är kvinnor mer otrogna än män…du tar med det i berärkningarna väl?

 4. B Says:

  Det här kommer medföra att alfamän inom tjänstesektorn får svårare att sno en vanlig lägre betald tjänstemans fru. Vilket är positivt för medel-mannen och negativt för alfamannen. Allt som är dåligt för alfamän är dåligt för feminismen och jag välkomnar därför indonesiens förslag.

 5. B Says:

  Chroni

  Mja okej men jag ser ändå inte att feminismen tjänar något på detta. Fler förhållanden som håller är bra för familjen, inte för feminismen. Kvinnor som inte kan hitta andra män med pengar stannar kvar hos mannen i större omfattning misstänker jag. Det här förslaget är ju tänkt att behålla familjekonstellationer, inte förstöra dom. Du kan ju tänka dig vilken sida radikalfeminismen vill ska vinna. Dom vill helst att kvinnan ska frigöra sig från medelmannen och ser inga stora problem med otrohet. Det ska bli intressant att följa förslaget när det är implementerat för att se om det föll väl ut eller om det just finns andra faktorer som ändå förstör förhållandena. Då kan man ta lärdom om detta var bra eller dåligt.

 6. Jack Says:

  Detta är så oerhört sjukt att folk över hela världen borde gå ut och demonstrera. Mannens lön betalas till kvinnan? Mannen får ingen lön alltså.

  Hörde jag att det fanns behov av en världstäcknade mansrörelse?

 7. B Says:

  Jack och Chroni, visst är det ett knepigt förslag rent rättvisemässigt, jag är inte för det ska jag väl ändra det till, men jag finner föga nöje att bjuda läsande radikalfeminister på genusporr. Det här förslaget behöver inte vara negativt för män helt. Vill verkligen inte bjuda radikalfeminister på genusporr i onödan.

 8. Hugo Says:

  Självklart är kvinnor pålitligare när det gäller pengar.

  ”Kvinnan sa att hon hette Emma, var amerikanska och svårt sjuk i cancer. Hon fick sin svenske ex-pojkvän och hans föräldrar att ge henne 400 000 kronor. Men hon hette inte Emma, kom från Östersund och var kärnfrisk.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14346927.ab

 9. PL Says:

  Kvinnlig kriminell kör offer-stilen och hoppas komma undan ansvar. Det läskiga är att hon förmodligen kommer lyckas, för kvinnor är ju som vi alla vet änglalika och därför alltid offer för kolsvart manlig ondska.

  ”Den 23-åriga kvinnan som misstänks för att ha varit med och kidnappat en 25-årig miljonär förnekar all inblandning.

  Hon säger att hon upplever sig ha utnyttjats.

  – Jag känner mig som ett offer, säger hon.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14346453.ab

 10. GG Says:

  Med det Indonesiska systemet kunde hon åkt för ”egna” pengar:

  ”En 43-årig kvinna från Ängelholm åtalades på torsdagen för att ha tagit 300 000 kronor av sin sambo och sedan åkt till Thailand.”

  http://hd.se/angelholm/2012/02/09/kvinna-stal-300-000-av-sin-sambo/

 11. Info Says:

  INGEMAR GENS

  Ni kommer väl ihåg vad genuskonsulten Ingemar Gens skrev i Aftonbladet redan 2003?

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/10/22/internationell-anti-feministisk-konferens-forst-i-varlden/#comment-24032

  ”OM TJUGO ÅR HAR KVINNORNA MAKTEN”

 12. Chroni Says:

  Läste precis om polisens nya antagningskrav.

  De fick kritik för att de diskriminerade i antagning.

  Nu har de sänkt fyskraven som är samma för män och kvinnor, och förändrat urvalsprocessen en hel del.

  Nu är det betyg som gäller.

  och där vet vi att kvinnor slår män……

  Nästa kull poliser lär säkert vara 50-50 igen, eller så tar de steget och tar in fler kvinnor.

 13. PL Says:

  Läste precis lite om straffrätten i Kina förr i tiden. Observerade då att bestraffningen skiljde sig lite åt beroende på om den ertappade var man eller kvinna.

  Män påstås ju av antijämställdisterna (=feministerna) ha åkt räkmacka genom tillvaron, särskilt förr i tiden, men varför bestraffades då enbart män i BÄSTA FALL genom att få näsan eller könet avhugget, när kvinnor endast i värsta fall blev inlåsta en tid eller blev slagna? Än idag döms män till strängare straff än kvinnor, i Sverige 2012…

  ”In ancient China, the “Five Punishments” for criminals were tattooing the face or forehead, cutting off the nose, amputation of one or both feet, castration, and death. It later evolved to become whipping with bamboo strips, flogging with a stick, penal servitude, banishment, and death.
  [ Wikipedia “Five Punishments” ]

  The Five Punishments for women were less severe: grinding grain, squeezing of the fingers between sticks, beating, confinement, and “permission” to commit suicide.
  [ Wikipedia “Five Punishments” ]

  According to traditional law, Chinese husbands committed of adultery were punished with castration. Women were punished with confinement.
  [ Wikipedia “Traditional Chinese Law” ]”

  http://www.china-mike.com/facts-about-china/facts-society-crime-human-rights/

 14. CKevin Says:

  Allvaret i manlig respektive kvinnlig otrohet skiljer sig åt. En sexuellt otrogen man utgör inget hot mot familjen eller barnen utan bör istället ses som en biologisk markör för frisk y-kromosom. Skulden i mäns sexuella snedsteg kan många gånger sökas hos feminismen, frun och den eventuella älskarinnan.

  Däremot kommer nästan undantagslöst de kvinnor som ges eller har möjligheten till att vara otrogna (dvs dra ytterligare känslomässig eller ekonomisk nytta av sina kroppar) också att göra det. De män som inte förstår detta och gifter sig i barnslig naivitet förtjänar sitt öde. Varje västerländsk och godtrogen man måste lära sig hur det är att få sin fru nyttjad. Kvinnor måste på ett tidigt stadium lära sig och inse att en man aldrig någonsin kan förlåta sexuell otrohet. Kvinnan går runt med ett skarpladdat vapen och fingret på avtryckaren. Ansvar måste utkrävas. Detta är enda vägen framåt i avskaffandet av äktenskapet så som det ser ut idag.

 15. Jocke S Says:

  Ja det här påminner väl en hel del om Reinfeldts vägran att tillerkänna frånskilda pappor med delad vårdnad, delat barnbidrag?
  Med ”motiveringen”: ”Det finns kvinnor som har skiljt sig från män med alkoholproblem, vilka då skulle kunna använda bidraget till fortsatt missbruk”. Mannen som nu vill höja pensionsåldern till 75. Varför inte då börja med de mer långlivade kvinnsen?
  Har f.ö besökt Sulawesi i Indonesien, en märklig ö, även formen, och kanske den vackraste plats jag sett!

 16. Johannes Westlund Says:

  Ehh… Är inte inkomstöverlåtelse på annan part ett tecken på slaveri annars? Dvs arbetstagaren och lönetagaren är två olika personer. Alltså får vi att de män det berör i Indonesien numera degraderats till kvinnors slavar. Hoppas de uppskattar femdom…

 17. ParStrom Says:

  @PL
  Tack för mycket intressant tips om Kina, det ska jag blogga om vid tillfälle!

 18. Backlash Says:

  I Sverige har kvinnor 80% av männens lön. I Sulawesi har de 100%.

 19. Anders Senior Says:

  Hett tips till sveriges regering!
  Tag 100% av alla svenska mäns löner och portionera ut till behövande kvinnor!
  Statligt slaveri!

 20. Sam_Vimes Says:

  Kul om Indonesien!
  ”In the case of civil servants who have multiple wives, the salary will only be given to the legal wife.”

 21. Hugo Says:

  @backlash: 🙂

 22. JD Says:

  På Aktuellt i kväll påannonserade nyhetsvärden att omvärlden sviker Saudiska kvinnor. Sedan visar man ett inslag där en kvinna från Amnesty berättar att länder säljer vapen till dessa länder och att man sviker människorna i dessa länder. Inte ett ord om kvinnor eller män i inslaget alltså!
  Vem på SVT är det som pressar fram kvinnoperspektivet på det här mediaetiskt förfärliga sätt?
  Påannonseringen var inget annat än en tydlig signal till de som vill ha uppmärksamhet i media att dessa måste ha ett kvinnoperspektiv.
  Här saknades kvinnoperspektivet i inslaget men man lyckades ändå få detta perspektiv genom påannonseringen.
  Skrämmande. Precis som i Kina och andra länder vars nyhetsredaktioner har uppgiften att påverka politiskt

 23. JD Says:

  I morgon eller på lördag kommer tidningar att skriva om hur länder sviker kvinnor i Saudiarabien. Det finns säkert journalister som redan har börjat skriva och förbereda intervjufrågor ur ett kvinnoperspektiv.

 24. CKevin Says:

  Bruttonationalsex (BNS) är ett mått på den totala sexuella aktiviteten i ett land under en tidsperiod. Man skulle kunna beskriva ett mansfientligt land som ett land där lite sex äger rum och där män jobbar mer än kvinnor. Man skulle kunna jämföra Saudiarabien och Norge i denna fråga och då fråga sig i vilket land som männen har det bäst, i relation till kvinnan. Jag vet inte. Det sammanlagda antalet samlag / arbetad timme och capita alltså, om man nu vill ha något konkret att gå efter.

 25. Forellen Says:

  Plötsligt är alla intresserade av pensionåldern och hur många år en människa har kvar att leva efter avslutad yrkeskarriär. Varje enskilt år är en dyrbar skatt verkar det som.

  Är det inte hög tid att sänka männens pensionsålder, tills vår medellivslängd är lika hög som kvinnors?

 26. Fiesta Says:

  Skönt att pojkarna hamnar efter. Då slipper vi snart alla äckliga gubbar som förstör samhället och förtrycker oss kvinnor. Ännu bättre blir det när vi börjar abortera pojkfoster. Då först blir världen säker för alla kvinnor.

 27. Forellen Says:

  Och sedan kan vi lämna över till artificiella människor istället, som inte är av vare sig det ena eller andra könet. Ahhh, fulländning. Vad fint det kommer bli.

 28. Åke Says:

  Eller som Wiehe sjunger ”är det mig du vill döda, Valerie”…

 29. Jämställdhetsfeministern Says:

  Ja här ligger norra Indonesien före Sverige när det gäller jämställdhet. Vi måste genast införa detta i Sverige!

  @B
  Exakt B! Det skulle vara bra även för männen. Klart att män inte ska ha någon lön för det arbete de utför. Mäns lön ska gå till kvinnor, eftersom kvinnor är ansvariga och trogna, medan män är oansvariga och otrogna. Om männen sköter sig kan kvinnorna ge dem en del av lönen som belöning. Precis som barn kan få veckopeng, om de sköter sig.

  Din lön går väl förresten in direkt på din frus konto?

 30. Jämställdhetsfeministern Says:

  Att pojkarna ligger långt efter flickorna och slås ut redan som tonåriga skolbarn visar att vi har kommit en bit på vägen när det gäller jämställdhet. Men ännu är 30% av studenterna på våra högskolor och universitet män. Det är alldeles för många. Så vi har en lång väg kvar innan vi uppnår hundraprocentig jämställdhet. För att nå dit krävs enormt mycket mer uppmuntran och stöd till flickorna i skolan.

 31. Pether Says:

  http://www.dn.se/debatt/har-ar-sju-punkter-for-ett-sverige-med-rattvisa-loner

  Feminismens nya mantra återupprepas.
  Lika lön för olika arbete!

 32. Grodan Boll Says:

  @Pether

  Det blir lätt så när folk förespråkar medborgarlön.

 33. Prille Says:

  Men märk väl att det är en man, talesmanen för provinsregeringen i Sulawesi, som varit med och drivit igenom detta. Han lär ju vara mer insatt i situationen i regionen mer än någon av oss. Hela familjen, och den nya generationen, barnen, mår bra av att pengarna går in i hushållet. Det handlar inte om att ”sno varandras hustrur” , då hade han säkert nämnt den fördelen. En annan tanke är att, om det får den effetkt det är tänkt, är att det minskar spridningen av könssjukdomar.

 34. Ingemar Jones Says:

  Vilket härligt stöd du har härovan Pär! 😉

 35. Jocke S Says:

  Stryk ”Fiesta” tack!
  Här i Spanien är det ett positivt begrepp, inget någon med sjukliga behov kletar ner kommentarsfält med.

 36. Ervisevic Says:

  Om inte män (och kvinnor) får använda sin egen lön efter fri vilja kommer inte någon vilja jobba. Kommunala bordeller för män och något annat i kvinnors intresse hade varit ett incitament och eldat på människors intresse av att tjäna pengar. Jag är trött på statministerns sketna snack om morötter. Det finns inga morötter över huvbudet taget i det här landet. Allt från a tom ö är förbjudet.

  Sälj sex precis som frisörssalonger säljer hårfärgning. Sälj heroin och amfetamin på apotek för de som efterfrågar. Informera, reglera och beskatta apoteksheroinet efter behov men ge samtidigt folket möjlighet att tjäna pengar. Jobb, utbildning och arbetsmoral ska löna sig men statministern ska inte prata morötter när han inte har några att ge. Ge kvinnorna vad de vill ha. Mer frihet med barnen?

  Vad menar Rteinfeldt att man ska med en förbaskad 1000-lapp mer till i månaden? Handla nytt nattuksbord eller en vacker porslinsgrupp, en V6;a och en nylackerad bil… Nä, jag är trött på den här skiten.

 37. Lenoix Says:

  Undrar hur många miljonärer Sverige är berett att avstå i skatteflykt och politikmissnöje pga sin politik. I Sverige är det inte lönt att vara rik, eller att ens försöka bli det. Precis som på Sulawesi.

 38. jan björk Says:

  håller med ovanstående kommentarer. utländska och inhemska investerare bryr sig inte enbart om förmögenhetsskatten i val av land att etablera sig i. det ska vara trivsamt och inspirerande att bo där också, för alla eller åtminstone för så många som möjligt. sverige och sulawesi är uteslutet.

 39. Joakim Says:

  Omyndigförklarade män och målskvinnor alltså? Varför ska kvinnor överhuvudtaget bli ihop med män som är kapabla att vara otrogna?

  För övrigt 1: Corren måste vakta sin tunga. Vet de inte att feministerna gärna nöjer sig med rubrik och ingress när brödtexten inte passar dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: