Pubträff i Stockholm – med två genusbloggare!

by

Måndagen den 5 mars är det pubträff igen i Stockholm. Jag kommer att vara där som vanligt, men nytt för denna gång är att även Pelle Billing är på plats. Inrest till kungliga hufvudstaden för denna vår gemensamma pubträff!

Pubträffen går precis som de senaste gångerna av stapeln på puben Charles Dickens, som ligger på Folkungagatan 55, mycket nära T-bana Medborgarplatsen. Alla genus- och jämställdhetsintresserade är varmt välkomna! Vi börjar kl 18 och får se hur länge vi håller på. Ingen anmälan krävs. Må överläggningarna bli kreativa!

Välkommen – i jämställdhetens namn!

Annonser

15 svar to “Pubträff i Stockholm – med två genusbloggare!”

 1. Gronberg.info Says:

  Lite synd det är en vardag..Bor ju i västerås iaf fram till sommaren så jag har ju plugget då, Så det blir lätt dyrt att svänga förbi för mig ;(

 2. President Says:

  Synd, pluggar utomlands. Hade jag vart i Sthlm hade jag kommit.

 3. Admin AT Barntjuv.tk Says:

  Föreningen Barntjuv skickar en representant till pubträffen måndagen den 5/3.

 4. Urban Says:

  So many men, so little time 🙂

  Får se om jag är med på ett hörn!

 5. Håkan Says:

  Bara man inte gör samma misstag som Schyman och startar ett parti. Det tror jag är kontraproduktivt. Dessa viktiga frågor bör inte drunkna i politisk polemik. Bättre att fortsätta ”lobba” för ett jämställt samhälle.

  Bra initiativ med ett möte.

 6. Man & Woman United Says:

  @ gronberg.info President

  Ordna jämställdhetsträff på den ort ni befinner på samma datum och klockslag och annonsera här.

 7. Man & Woman United Says:

  @ Jämställdister

  #Vem ska prata om hat och likheter med nazism?

  DO:s beslut om Turteatern nu officiellt
  5 Kommentarer »

  I slutet av förra året satte Turteatern upp en föreställning baserad på Valerie Solanas SCUM-manifest, en bok har som kritiserats för sitt manshat och sin uppmaning om att alla män bör avrättas.

  Förutom en allmän kritik mot SCUM-föreställningens politiska budskap, fanns det en mer avgränsad kritik mot hur föreställningen gick till rent praktiskt. Män och kvinnor blev nämligen anvisade olika platser beroende på sitt kön; kvinnor fick sitta bekvämt och män på hårda stolar.

  Utifrån denna särbehandling på basen av kön anmäldes föreställningen till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Anmälaren har nu skickat svaret till mig, och så här lyder själva beslutet:

  Av din anmälan framkommer att män och kvinnor blivit anvisade var sin kö och olika platser i teaterlokalen. Det finns därmed inget som tyder på att du blivit sämre behandlad än någon annan som såg föreställningen i fråga. DO gör därmed bedömningen att de omständigheter du anmält inte kan anses vara ett missgynnande i lagens mening. DO avslutar därför ditt ärende.

  Beslut i detta ärende har fattats av Ulrika Dietersson efter föredragning och förslag av Anna Fritshammar.

  Goddag yxskaft. Frågan var om det var diskriminerande att dela upp publiken utifrån kön och ge dem olika sittplatser. Svaret på det kan omöjligen bli att förfarandet var OK för att det gällde alla män.

  Antingen är det tillåtet att ge olika kvalitet på sittplatser baserat på kön eller så är det inte det. Men i svaret tar man inte ens ställning till frågan, vilket är förvånande. Ett avvisande av anmälan som inte tar upp själva frågeställningen blir i slutändan väldigt otillfredsställande.

  Kan det vara så att själva frågan var för laddad? Själv är jag ingen juridisk expert så jag kan inte svara på det. Någon som kan upplysa mig i kommentarerna?

  Sprid inlägget vidare!

  Gilla

 8. Man & Woman United Says:

  Pellebilling.se/ blogg

 9. Man & Woman United Says:

  Situationen Påminner tragiskt om tiden när Solanas sköt hjäl Andy W. Feminister hyllar våldet och könskriget.

  Samhälls klimatet påminner också om hur färgade amerikaner anvisades till särskilda toaletter och sittplatser längst bak i bussen.

  Feminismens saudiarabien är
  könssegregering och könsdiskriminering.

  ”Hat kan aldrig fördriva hat, det kan bara kärleken.”

  ”Inget gott har någonsin kommit ur våld.”

  Martin Luther King

  @ håkan

  Jämställdhetsrörelsens jämte Rättssäkerhetsrörelsen Mansrörelsen Föräldra-barn och Papparörelsen samt Anti könskrigsrörelsen ”walk for freedom” kräver lika rättigheter och samma skyldigheter för män som för kvinnor.

  #Könsneutral lagstiftning!

 10. Åke Says:

  Om ni anordnar en träff i Malmö kommer jag. Lovar…

 11. Man & Woman United Says:

  @ Håkan säger

  Bara man inte gör samma misstag som Schyman och startar ett parti. Det tror jag är kontraproduktivt. Dessa viktiga frågor bör inte drunkna i politisk polemik. Bättre att fortsätta “lobba” för ett jämställt samhälle.

  Ref till tidigare tråd om krav på könsneutral lagstiftning och problemet att alla partier är feministiska

  “Så om man absolut inte röstar på (sd) finns således inget parti.”

  Vilket parti vi pratar om är i sig oviktigt. Det är bara att slå sig ihop några tusen personer och bli medlemmar i ett och samma parti, rösta bort nuvarande beslutsfattare och ändra agendan. Det är ju vad DE SJÄLVA gjorde. Hur trodde du det gick till när partierna blev dagens politiskt korrekta fegis-byråkrater?
  “Då är vi således tillbaka på ruta ett. Parti politiken är döfödd.”
  Så länge man inte är tillräckligt många personer organiserade? Ja! Man måste vara en stor grupp människor, man kan inte vara en splittrad samling individer – det är därför som pk-ideologin så hett vill alla skall vara splittrade individer – sådana kan inte göra ett dugg!
  “Förändringen måste komma från väljarna. Ett parti likt Junilistan Pensionärs partiet Piratpartiet (rättssäkerhet) Jämställdhetspartiet och tidigare SAP under erlanders dagar har de rätta ingredienserna.”
  Piratpartiet trodde jag på förut men när jag sett hur de om och om igen fegar ur när det är dags att visa ryggrad har jag blivit osäker. Junilistan är det enda riktiga exemplet på mot-makten i Sverige.
  Vi behöver en MANSLISTA i protest mot att det finns två kön men endast det ena tillåts organisera sig politiskt (kvinnoförbund)
  “Varför ska det vara så j svårt att göra myteri inom (s) och vidga jämställdhets politiken.”
  S har flest medlemmar så de är minst benägna att lyssna på utomstående.
  “Ovan föreslagna partier skulle vara j ball att föra samman och vid föreläsning. Intresse?”
  Jadå
  “Många LO anslutna män lämnade (s) och röstade på (sd). Så det MS kritiserar en splittrad arbetarörelse utan att förstå varför.”
  Det finns ingen S-arbetarrörelse, de flesta arbetare är vita män, de har numera blivit förpassade att skrika “white power” i nazistliknande organisationer! Dagens vänster vill vara akademikervänster med avancerade teorier om strukturer – inte arbetarvänster.

 12. Man & Woman United Says:

  @ Åke

  Så här såg det ut förra gången B-)

  Och det är mycket möjligt att det blir på samma ställe i Göteborg och Malmö dvs samma datum och tid som Jämställdhetsträffen i Stockholm.

  Påminnelse: Pubträff på måndag!
  Kommentera

  Uppdatering: Även Göteborg finns nu som alternativ.

  Bishop Arms Järntorget Göteborg kl. 18,00 är föreslaget.

  (de har som ett bibliotek där det är lugnt och stilla.)

  ________________________________

  Nu är det dags igen. Pubträff i både Malmö och Stockholm. I Skåne är det jag som håller ställningarna och i huvudstaden Pär Ström.

  Om du inte kommit tidigare är du extra välkommen! Det är alltid avslappnad stämning. Man pratar mycket, lite eller inte alls – helt efter vad man vill. Det går bra att vara anonym; många är det.

  Här är inklistrad info från ursprungliga inlägget:

  Här i Malmö träffas vi på Café le Fil du Rasoir, som är ett bra ställe eftersom det ligger mitt emot centralen, samt är lugnt nog för att kunna prata. Adressen är Norra Vallgatan 62, och baren/restaurangen är en del av Hotell Savoy.

  I Stockholm är det Pär Ström som ordnar träff vid samma tidpunkt:

  Pubträffen i Stockholm går på puben/restaurangen Charles Dickens, som ligger på Folkungagatan 55, i Stockholm. Alldeles intill tunnelbanestationen Medborgarplatsen.

  Om du vill ordna träff i Göteborg eller någon annan svensk stad vid samma tidpunkt, så kan du undersöka intresset i kommentarerna!

  Träffen i Malmö är öppen för alla som är nyfikna på jämställdhetens framtid, vare sig du är man eller kvinna (brukar alltid komma av båda könen). Du behöver inte hålla med om allt jag skriver här på bloggen – inte alls – utan så länge du gillar konstruktiva samtal är du välkommen.

  Väl mött måndag 5 december!

  Sprid inlägget vidare!

  Gilla

 13. Uffe Says:

  Möte i Malmö låter intressant, men du menar 5 mars va?

 14. Janne Says:

  Hej jag tror jag kommer tillsammans med en representant från moderatmännen. Skönt att vi män kan diskutera dessa frågor i lugn och ro utan att förlora våra privilegier mot feministerna!!!!

 15. En spännande och händelserik månad Says:

  […] annonserats ut i Stockholm den 5 mars, och jag ser fram emot att träffa några av er där! Även Pär Ström närvarar, och alla som är intresserade av att diskutera framtidens jämställdhet är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: