Efterlyses: Kvinnosim i badhuset, tjejrabatter etc

by

I mitt skrivande av en bok om könsdiskriminering har jag kommit till kvinnosim i badhus, tjejkvällar och liknande. Jag efterlyser därför konkreta exempel att hänvisa till. Förekommer kvinnosim (utan att det också finns manssim) i din kommuns badhus?

Jag är också intresserad av särskilda förmåner, såsom rabatter, som bara är för kvinnor eller män. Typ ”Manskväll på Bauhaus med 10% rabatt på hela sortimentet för alla män”. Eller gratis kommunal buss för kvinnor (som det var i Piteå).

Intressant är också kurser, informationsmöten och liknande som bara är öppna för det ena könet.

Något jag inte tar upp i min bok är evenemang som butiker ordnar och bara kallar tjejkväll eller liknande, utan att det är något särskild förmån som bara kvinnor kan få. Gränsen går alltså vid att det ska finna en förmån som bara det ena könet kan ta del av.

Jag är glad för alla tips! Skriv kommentar, eller mejla par(at)atomer.se. Tackar på förhand!

För övrigt: Här kommer en insändare som jag finner intressant att publicera:

Hej Pär!

Jag läste idag på nätet att den nye s-ledaren Stefan Löfven får 29.000 kr lägre lön än sin företrädare Håkan Juholt och det fick mig att fundera lite.

Hade detta varit möjligt om Håkan Juholt hade efterträtts av en kvinna?

Jag skulle svara 100% nej på den frågan. Det hade blivit ett ramaskri utan dess like. Det hade helt enkelt varit politiskt omöjligt. Skulle man av detta inte kunna dra slutsatsen att Löfven har blivit diskriminerad för att han är man?

Jag tycker nog det.

Mvh Mats

Annonser

58 svar to “Efterlyses: Kvinnosim i badhuset, tjejrabatter etc”

 1. Stina Says:

  Pär, jag tror du får begränsa din kritik av ”kvinnorabatter” till sådana som är skattefinansierade. Privata företag har rätt att göra vad de vill, som de tror kan öka deras lönsamhet.

  Sådan är kapitalismen. Fråga Liberalen m fl.

 2. Thomas Says:

  Bara för att företagen får göra hur de vill, om de nu får det, innebär inte att det är jämställt och att de ska skyddas från kritik.

 3. AV Says:

  Stina: Nej, det får privata företag INTE göra. De lyder också under diskrimineringslagen. Det är inte tillåtet att ge tjejtaxa i taxibilar, tjejrabatt på öl i sportbaren och liknande.

  Vad man får göra är att ha tjejkväll på Byggvaruhuset med 10% rabatt på utvalda produkter, men att män givetvis får samma rabatt om de handlar den kvällen.

 4. Fredrik Says:

  Kan löneskillnaden mellan Juholt och Löfven bero på att den föregående partiledaren även var riksdagsman och erhöll arvode därifrån.

  Löfven sitter för närvarande inte i riksdagen. Faktum är att en betydande del i partiledarnas lön består av deras ersättning som riksdagsmän.

 5. Argus Says:

  Med kvinnosim i badhus är det nog risk att du simmar utanför den feministiska baljan och hamnar i annan PK-balja, Pär. En annan -ism helt enkelt.

 6. Chattanoga Says:

  Träningskedjan Fitness 24Seven har speciella kvinnoavdelningar som är stängda för män.
  Kvinnor betalar samma pris som män, men har tillgång till fler resurser i form av yta och redskap. Dvs män subventionerar kvinnors träning.

 7. Emil Anderberg Says:

  Pär, Pär, lille Pär…

  Jag skrev tidigare att jag inte ens orkar kommenetera din idioti, men nu känner jag att jag måste.

  Jag har en dotter som är 2 år och med nästan 100% säkerhet kommer hon att råka ut för följande i sitt liv.

  -Behandlas som liten och söt i skolan, klappas på huvudet.
  -Utsättas för sexuella trakaserier av skolkamrater.
  -Bedömmas efter sin kropp och sitt utseende i skola och även eventuellt på sin kommande arbetsplats.
  -Få höra att ”det där är inte en uppgift för en flicka/tjej/kvinna, detta är för män”.
  -Riskera att våldtas eller utsättas för ett sexuellt övergrepp när hon dricker sig berusad, som tonåring men även som vuxen.
  -Matas av bilder på slimmade kvinnor med stora bröst vilket lätt kan leda till ätstörningar samt dålig självbild/självförtroende.
  -Få en lägre lön än sina manliga kollegor på en framtida arbetsplats.
  etc.etc.

  Att du fokuserar på att det finns badhus som vill erbjuda en fristad för kvinnor som inte vill bli utstirrade eller känner sig obekväma med att vara näst intill nakna bland män (de kanske har råkat ut för något av det ovannämnda) eller för att deras religon inte tillåter att de visar upp sina kroppar offentligt är bara ynkligt. Du är en ynklig och liten människa, rädd för att tappa den makt du inte förtjänar. I ärlighetens namn; hur många gånger har du stått där med badbyxorna i en plastpåse och nyckeln runt vaden för att upptäcka att just vid den här tidpunkten i månaden så är just du inte välkommen in i simhallen? Eller har du stått i kassan på H&M för att köpa strumpor och fått reda på att det bara är BH och trosor som det är rea på?

  Nä du Pär, återigen, du är och förblir en liten människa och om jag vore lobbyist som du skulle jag bedriva ett korståg för att förgöra dig som offentlig person. Men eftersom jag har ett jobb att sköta kommer jag inte kunna lägga den tid, som jag borde, på att lära dig och dina gelikar ett och annat om hur det står till här i världen.

 8. Fredrik Says:

  Gottsundabadet i Uppsala har tjejkvällar på söndagar:

  http://www.fyrishov.se/fyrishov/templates/StandardPage____6505.aspx

  Vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det rent principiellt. Man kan ju tänka sig att man undersökt intresset för killkvällar, och ingen var intresserad. Det enda helt rättvisa är nog om kommunen hyr ut badhuset till utomstående, så får kvinnor som vill bada enskilt gå ihop och hyra som slutet sällskap. Då slipper man också debatter om överdriven hänsyn gentemot islam etc.

  Emil Anderberg: Varför personangrepp? Hade det inte varit mer konstruktivt att delta i diskussionen med sakargument?

 9. Isa Says:

  Det finns pojkar, upp till 10-12åriga pojkar i kvinnoomklädningsrummen. men inga flickor är välkomna in till herrarnas omklädningsrum på badhus. Jag var med om det, när en stor skolklass var där. Flera pojkar var och bytte om i tjejernas omklädningsrum, men inga fröknar var med de pojkar som ville byta om i herromklädningsrummet.

  I Damernas omklädningsrum är det frittfram för båda könen att byta om i, och jag som kvinna förväntas acceptera detta. Det är inga flickor som byter om i herrarnas. Jag vet inte hur ensamstående pappor gör…Tar de med flickan in i herromkl. eller förljer pappan med in till damernas, eller byter de om var och en för sig?

  Pluss att mammor alltid tar med sig babyn, vilket skapar liv o stoj inne på damernas. Vet inte hur ljudnivån är inne på herrarnas med babysar överallt. Inte för att det är fel att mammor tar med sig babysar men det är fel att flickor inte får följa med pappa in och byta om inne på herrarnas. Pojkar kliver in på damernas och som kvinna får jag bara acceptera att det finns pojkar inne på damernas.

 10. President Says:

  Emil, emil, lille emil. Värden är stor, så stor och ditt inlägg alldeles för långt.

 11. Backlash Says:

  Emil Anderberg – En hel del av det du räknar upp är redan tydliga brott mot lagar eller ordningsregler. Så vad ska Pär Ström göra åt den saken? Han har ju inga polisiära befogenheter.

  Liknande sexism mot pojkar är däremot inte regelbrott, enligt rådande praxis hos DO m.fl. myndigheter.

 12. Ivar J Says:

  @: Emil Anderberg: Min lille son får det nog inte så lustigt:

  -Behandlas som liten och söt i skolan, klappas på huvudet.
  https://genusnytt.wordpress.com/2012/02/09/ar-det-verkligen-bara-synd-om-unga-tjejer/

  -Utsättas för sexuella trakaserier av skolkamrater.
  http://www.pellebilling.se/2012/02/sexism-utovas-aven-mot-man-visar-reportage-fran-kvinnodominerade-yrken/
  https://genusnytt.wordpress.com/2012/02/13/s-markt-feminist-kommenterar-stefan-lofvens-penis/
  http://www.pellebilling.se/2012/02/tveksamt-uttalande-fran-kand-sexolog/

  -Bedömmas efter sin kropp och sitt utseende i skola och även eventuellt på sin kommande arbetsplats.
  http://www.pellebilling.se/2012/02/tankar-om-kroppsideal-och-dubbelmoral/

  -Få höra att “det där är inte en uppgift för en flicka/tjej/kvinna, detta är för män”.
  https://genusnytt.wordpress.com/2012/01/26/nu-frossas-det-i-allt-fran-gubbigt-till-gubbtrask/

  -Riskera att våldtas eller utsättas för ett sexuellt övergrepp när hon dricker sig berusad, som tonåring men även som vuxen.
  https://genusnytt.wordpress.com/2012/02/04/kvinnliga-soldater-sju-ganger-sa-skyddade/

  -Matas av bilder på slimmade kvinnor med stora bröst vilket lätt kan leda till ätstörningar samt dålig självbild/självförtroende.
  http://www.pellebilling.se/2012/02/tankar-om-kroppsideal-och-dubbelmoral/

  -Få en lägre lön än sina manliga kollegor på en framtida arbetsplats.
  https://genusnytt.wordpress.com/2012/01/27/kvinnor-leder-allt-oftare-loneligan/

 13. Brüno Says:

  Emil:

  Om din dotter var en son skulle troligtvis ha att vänta sig detta:
  – Behandlas som skit i skolan, inga klappar på huvvet här inte. Troligtvis med dåliga betyg som följd av folk som tänker som du, dvs att hjälpa pojkar behövs inte för att det ”ändå kommer gå så bra för dem i framtiden”.
  – Utsättas av misshandel av sina skolkamrater. Utsättas av sexuella trakasserier av skolkamrater. Utsättas av psykisk mobbning (av skolkompisflickor).
  – Bedömas utefter sin kropp och utseende (ja detta händer även killar), och som en följd av detta börjar använda anabola för att nå upp till de ideal som tjejerna gillar.
  – Riskera att misshandlas när han dricker sig berusad på stan.
  – Inte kunna jobba med det han vill, t.ex få en chefsposition eftersom han kommer bli bortkvoterad till förmån för en kvinna.

  Bara att konstatera att skit drabbar båda kön och inte på något sätt enbart kvinnor.

  Snygga härskartekniker för övrigt, din lille moderna riddare

 14. Robert Says:

  Emil – redan i första meningen tar du till härskarteknik.
  Det är otroligt tråkigt att din dotter riskerar att råka ut för de sakerna du nämner. Om du hade haft en son så hade han löpt stor risk att få sämre betyg i skolan än sina kvinnliga klasskamrater, dubbelt så stor risk att begå självmord, hela uppväxten (och även därefter) få höra att han i egenskap av man ingår i ett kollektiv som är förövare och att de andra (alltså tjejerna) alltid är offer. Inte så kul det heller.

 15. Digg Says:

  @Emil: Tack du sa sanningens ord! Helt rätt!!!

  Det finns en anledning till att det öppnas gym bara för kvinnor.
  Kvinnor vill INTE bli utstuderade objekt när de tränar, för alla killar glor och gregglar över kvinnor som tränar. Detta vill kvinnor slippa när de tränar. .

  @Pär: Har du fru? Har du en dotter? Har du en son?
  Vem är du egentligen? Du är en liten männsika med extrema åsikter som bara baseras efter dina perspektiv och varseblivning. Något måste ha hänt i din uppväxt. Hur var dina föräldrar mot dig?

 16. SilverLewinsky Says:

  Emil Andberg,
  Du borde inte ens vara pappa med tanke på alla dina förutfattade meningar och nojja som du kommer att projicera på din dotter.
  Allt du räknar upp kan och drabbas även pojkar/män av.

 17. Grrblt Says:

  Emil Anderberg! Som pojke/man har jag:
  -Kallats söt och blivit klappad på huvudet.
  -Utsatts för sexuella trakasserier av skolkamrater.
  -Blivit bedömd för min kropp i skola. Har ännu inte haft någon arbetsplats, men kommer likväl bli dömd där med.
  -Riskerat att våldtas eller utsättas för sexuellt övergrepp eller misshandel när jag har druckit mig berusad.
  -Matats av bilder på både slimmade kvinnor med stora bröst, och deffade män med stora bankkonton.
  etc.etc.

  Jag har som sagt inte jobbat något ännu, men när jag gör det, kommer det finnas folk där som tjänar bättre än mig. Både män och kvinnor.

  Någon ätstörning fick jag inte. Det får heller inte de flesta kvinnor, och de som nu får ätstörningar har inte bilderna i sig att skylla på. Skulden ligger i deras egen feluppfattning att man måste se ut som på bilderna – ingen har sagt det till dem.

  ”Riskera” att utsättas för något gör vi alla, 100% av tiden, och dessutom bedöms vi alla för alla våra egenskaper som människor kan observera.

  Att kvinnor känner sig ”nästintill nakna” bland män när de besöker badhus är givetvis deras eget bekymmer. Man kan sätta på sig större badkläder om den mindre modellen får en att känna sig obekväm.

  Nu kommer min fråga: vad exakt ville du ha sagt med allt detta larv? Vad är det för ”makt” som du tror att Pär sitter inne på, och är rädd att förlora?

 18. Leif Says:

  @Emil Anderberg:
  Motsägelsefullt.
  Du bekymrar dig för att din dotter i en framtid ska ”klappas på huvudet” och förminskas som individ av omgivningen.
  Börja då med att själv avstå från ett sådant förhållningssätt mot din omgivning! Låt bli att tilltala andra med ”Pär, Pär, lille Pär…” eller ”Du är en ynklig och liten människa” eller ”du är och förblir en liten människa”. Försök, kort sagt, leva ditt liv så att du är ett föredöme för din dotter.

 19. Pontus Says:

  @Isa

  Om flickor inte släpps in på herrarnas så handlar det mer om att skydda dem från ALLA FRUKTANSVÄRDA PEDOFILER OCH VÅLDTÄKTSmän(!!!) än om att respektera männens kroppsliga integritet. Eller hur?

 20. Backlash Says:

  Isa, varje badhus har väl sina lokala regler. Men att flickor i sällskap med Pappa skulle vara förbjudna på herrarnas, det låter otroligt i mina öron. Det är vanligt att kvinnlig personal spolar golvet på herrarnas och på enstaka badhus gör nog manlig personal detsamma. Men att vuxna besökare eller ensamma barn går på ‘fel’ avdelning låter som bullshit för mig, eftersom det saknas logisk anledning att göra så.

 21. AV Says:

  Lille Emil (eftersom du gillar härskartekniker):

  Ingen förnekar att det finns kvinnoproblem, men du verkar blind för mansproblem och jämställdhet åt båda hållen.

  Om din dotter varit en son hade han riskerat:

  -Behandlas som en störig pojke i skolan oavsett om han är det eller inte, ty sådana är pojkar.
  -Utsättas för sexuella trakasserier av framtida kvinnliga arbetskamrater (Läs senaste inlägg hos Pelle Billing).
  -Förväntas ta större risker på arbetsplats, göra ett tyngre jobb för samma pengar.
  -Få höra att ”åhh killar och barnpassning” och behandlas som skit på MVC o BVC.
  -Riskera att misshandlas eller rånas när han dricker sig berusad, som tonåring men även som vuxen.
  -Matas av bilder på muskulösa män med svällande överarmar vilket lätt kan leda till steroidmissbruk samt dålig självbild/självförtroende.
  -Bli motarbetad av soc och förlora vårdnaden av dina barnbarn för att samhället har utsett hans förra fru som primärförälder. Om han råkat bli pappa av misstag och hon inte vill ge med sig av vårdnaden har han inga rättigheter. Han kan inte ens kräva att få testat om han är pappa!
  etc.etc.

  Vi som har både söner och döttrar ser helst att samhället blir en bättre plats för båda.

  Hoppas att du aldrig får en son, för han förtjänar inte att dra den nitlotten i föräldralotteriet. Inte lätt när verkligheten inte stämmer överens med kartan, eller hur? Men det är lättare att anpassa kartan efter verkligheten.

 22. barfota Says:

  @Emil Anderberg
  Emil, Emil, lille Emil…
  Jag har en som som snart är drygt 2 år och kommer att uppleva minst lika mycket och i viss mån samma skit som din dotter i sitt liv. Förutom det du rabblar upp så kommer han konstant att osynliggöras och kollektivt skuldbeläggas som en man som slår/misshandlar/våldtar kvinnor. Sin unga ålder till trots har han redan hunnit bli diskriminerad, har din dotter hunnit med det än?

  Sen kanske man kan undra, när hade du mens sist EMIL!!!

 23. Lorem Ipsum Says:

  http://esterco.se/ bryter nog mot diskrimeringslagarna i Sverige.

  Men det är män som diskrimineras, så det är väl legitimt.

  Såg förövrigt väldigt mörkt ut där när jag gick förbi idag.

 24. Rolle Says:

  ”Behandlas som liten och söt i skolan, klappas på huvudet.
  -Utsättas för sexuella trakaserier av skolkamrater.
  -Bedömmas efter sin kropp och sitt utseende i skola och även eventuellt på sin kommande arbetsplats.
  -Få höra att “det där är inte en uppgift för en flicka/tjej/kvinna, detta är för män”.
  -Riskera att våldtas eller utsättas för ett sexuellt övergrepp när hon dricker sig berusad, som tonåring men även som vuxen.
  -Matas av bilder på slimmade kvinnor med stora bröst vilket lätt kan leda till ätstörningar samt dålig självbild/självförtroende.
  -Få en lägre lön än sina manliga kollegor på en framtida arbetsplats.
  etc.etc.”

  Hur vet du det? Jag har två döttrar 9 och 13 år. Och kan inte se att något av ovanstående har hänt. Utom möjligen risken för våldtäkt, vilket naturligvis är en läskig tanke, även om jag inte har koll på hur stor risken är. Förmodligen borde jag rent statistiskt vara mer orolig för att min son skall åka på stryk och bli skadad på stan. Vilket också är en nästan lika läskig tanke. Men bara nästan. Vilket är lite märkligt.

  Jag håller inte med om allt som sägs här. Men, delar man upp och försöker förklara världen i två läger och lägger ett överförenklat genusraster över alltihop, får man nog finna sig i att det finns dem som kommer att invända mot slutsatserna. Det är både rimligt och bra. Även om vissa saker blir lite futtiga.

 25. Isa Says:

  @Pontus: Ja tyvärr är det nog den bilden som finns…Men vad säger ni killar, skulle ni ha ngt emot att en skolklass på 5-6 tjejer och 10-11 pojkar bytte om på herrarnas?
  För så är det inne på damernas- 10-12 tjejer och 5-6pojkar.

  Har ni ngt emot att flickor byter om inne på herrarnas?

 26. Isa Says:

  @Barfota. ”när hade du mens senast” Äckliga vidriga förminskande härskarteknik ,det är som att håna kvinnor för att de har mens , MENS ÄR DET MEST NATURLIGA SOM I´FINNS I EN KVINNAS KROPP, om du nu inte förstått det. Hoppas du aldrig får en dottter som måste stå ut med att höra sådana kränkande ord som du nyss vräkte ur dig.

  Så för att slå tillbaka kan man ju undra:
  När hade du stånd senast?

 27. Jack Says:

  Emil Anderberg,

  Vi kan förstå att du har en dotter och därmed bara har hennes bästa för dina ögon. Kanske är det därför du inte förmår uttala dig på något annat sätt. Varför skulle du bry dig om hur pojkar har det t ex och vilka rättigheter som män saknar? kanske inte finns någon anledning för dig att se att detta egentligen är Pärs mer primära fokus och du istället väljer att se andra saker för att gynna din dotters intressen på bekostnad av män och pojkar, rent av hotar om att tysta ned.

  Vänligen beakta, när du likt många feminister redan gjort, drar undan ditt samarbete med det gemensamma med män och pojkar och dessutom ställer hot emot oss, kommer män och pojkar att göra detsamma mot dig och din dotter.

  Vi bryr oss inte vad ni är medvetna om så länge ni agerar som fiende till oss och det gemensamma.

  Din dotter kan komma att växa upp i en värld med bitter könskrig, ett könskrig du deltog i att initiera. Kanske omedvetet och på grund av dina egna begränsningar som förälder och människa.

 28. Knug Says:

  Åldersgräns på krogar är väl kanske för uppenbart för att ens tas upp som diskriminering.

  Krogtänk: Vi släpper in unga tjejer, vilket attraherar män i alla åldrar som då kommer i större utsträckning och dessutom spenderar mer (får det lov att vara en drink, lilla fröken). Unga killar är däremot ett waste of time and space eftersom de är bråkiga och fattiga och inte i målgruppen för att bli bjudna på drinkar.

  För några år sedan studerade jag utomlands. Vi var ett gäng skandinaver som ofta gick ut. En kväll varje vecka var det Ladies Night på ett av våra Hang-Outs, dvs all alkohol var gratis för alla ladies. Vi gick ofta dit. Man kan då tycka att tjejerna någon gång skulle ha fått för sig att betala taxi-resorna (som vi alltid splittade) eller nattmaten, eller dela på en drinknota eller whatever som en gest för att deras kväll blev betydligt billigare. Nej, sånt fanns det aldrig en tanke på – trots att vi gick ut som ett kompisgäng. Rättvisa och jämställdhet är som vanligt bara värt att sträva efter när man står på fel sida av strecket.

 29. steweb Says:

  @ Isa
  Jag brukade alltid ha med mig både dottern och sonen på herrarnas omklädningsrum, och jag var inte heller ensam pappa om att ha med sin dotter… det var faktiskt några stycken till.
  Likadant var det i bastun… en del pappor med både söner och döttrar, och det är väl inget särskilt med det… eller?

  Varför skulle man ha något emot att flickorna bytte om inne på herrarnas… de små kan ju behöva lite hjälp ibland med att vända kläder rätt eller klä sig.

 30. barfota Says:

  @Isa
  Ja det var väl för att påpeka att just Emil inledde med klapp på huvudet och härskarteknik att jag skrec som jag gjorde och jag håller med dig när du skriver…

  ”Äckliga vidriga förminskande härskarteknik ,det är som att håna kvinnor för att de har mens , MENS ÄR DET MEST NATURLIGA SOM I´FINNS I EN KVINNAS KROPP”

  På din fråga…

  ”När hade du stånd senast?”

  Så är svaret enkelt. I morse, som de flesta andra normala män och även det är ”DET MEST NATURLIGA SOM I´FINNS I EN” mans kropp.

 31. conzor87 Says:

  OT:

  ”Hundra av börsbolagen har inte en enda kvinna i ledningsgruppen. Det har inte skett någon utveckling de senaste tio åren, enligt en färsk utredning.”

  ”-Hur motiverar de ansvariga inom näringslivet att det bland dessa 100 bolags ledningsgrupper, med mellan 500 och 1 000 män, inte finns en enda kvinna? Det är svårt att föreställa sig att inte en enda kvinna skulle vara kompetent nog att ingå i denna grupp, skriver Rebecca Lucander, författare till rapporten från Allbright, en forskningsstiftelse som arbetar för ett jämställt näringsliv.”

  http://www.nyteknik.se/nyheter/karriarartiklar/article3407814.ece

 32. Koo Says:

  Det är förvirrade män som Emil Anderberg som är själva beviset för varför de uppvaknande mans- och pappanätverken är så viktiga.

  Vi som är pappor till döttrar och som värnar om våra döttrar och den framtid de skall leva i. Att kämpa för jämställdhet och få slut på denna förvridna, sjuka människosyn som den politiska feminismen har planterat i sorgsna pappor som ”Emil”.

 33. Dan Says:

  @Isa, jag vet inte vad du har för underlag för din ”badhusproblematik”, men i samtliga som jag vistats i genom åren har det på Herrarnas omklädningsrum förekommit flickor som duschat och bytt om. Oftast i sällskap av sina pappor. Jag föreställer mig att skol/gymnastiklärare som är på badhus med yngre barn väljer att ta med så många som möjligt i samma omklädningsrum som de själva måste gå i, så de har uppsikt över samtliga/så många som möjligt. Men det är bara en teori.

  Vad jag däremot vet av egen erfarnhet är att jag tagit med mina två småtjejer, från babysim till småbarnsim. De har bytt om med mig och alla andra som varit inne på herrarnas. Och vi är väldigt sällan ensamma; flera pappor tar hand om sina barn – ja, både pojkar och flickor. Fullkomligt naturligt, och säkert minst lika högljutt som inne på Damernas. Har du kapacitet att föreställa dig att det förekommer bebisar och barn av kvinnligt kön inne på herrarnas också? Det förekommer och är inget problem på Herrarnas, så långt som jag upplevt det. Det verkar vara mest du som har problem med detta?.

 34. Oskar Says:

  Många flickor på teknikprogrammet i Tumba

  Pojkarna dominerar vanligtvis på gymnasieskolans teknikprogram. Men inte på Tumba gymnasium i Botkyrka där det ser annorlunda ut. På ett par inriktningar är hälften av eleverna flickor.

  Pojkarna dominerar vanligtvis på gymnasieskolans teknikprogram. Men inte på Tumba gymnasium i Botkyrka där det ser annorlunda ut. På ett par inriktningar är hälften av eleverna flickor.

  Just nu gör mer än hundratusen elever i Sverige sitt gymnasieval. Få av flickorna kommer att välja teknikprogrammet. Enligt Skolverkets statistik är idag knappt en fjärdedel av eleverna på teknikprogrammet flickor. Detta trots att ett mål när det nya teknikprogrammet infördes var att nya elever, framför allt fler flickor, skulle söka sig dit. Men en avhandling av Merith Fröberg vid Linköpings universitet om genus och teknikutbildning visar att målet inte har infriats. Läs mer på Skolporten (www.skolporten.com).

  Men en skola som avviker är Tumba gymnasiums teknikprogram som med inriktningarna ”Samhällsbyggande och miljö” samt ”Design och produktutveckling” lockat 50 procent flickor. Totalt på teknikprogrammet, med dess olika inriktningar, är en tredjedel av eleverna flickor.

  Ett sätt att locka fler flickor till teknikprogrammet i Tumba har varit att anordna särskilda teknikdagar för flickor i grundskolan.

  – Då får eleverna känna på vad teknikämnet innebär i verkligheten. Att det är ett kreativt och spännande ämne, säger Malin Winbladh, biträdande rektor på Tumba gymnasium, i ett pressmeddelande.

  Hon tror också att skolans fokus på entreprenörskap och den breda högskolebehörighet som teknikprogrammet ger lockar flickor.

 35. No ma'am Says:

  Allmänna arvsfonden ger pengar till barn och ungdomar som vid närmare granskning visar sig vara flickor och tjejer.

  http://www.arvsfondsprojekten.se/node/157

 36. Ulf Andersson Says:

  Tjejrabatt/kvinnorabatt/könsrabatt
  http://www.dads-r-us.se/2012/02/12/mamma-laste-ute-naken-4-arig-dotter-i-kylan-slipper-fangelse/

 37. Geson Says:

  @ Isa
  enda tills jag gick i 3an gick hela skolklassen (pojkar och flickor) in på flickornas omklädningsrum och bytte om tillsammans och duschade tillsammans.
  nu, 200 år senare (~15 år senare), ser man titt som tätt flickor som byter om med sina pappor i omklädningsrummen och det ses som något helt naturligt. En och annan tjej 15-20 kommer in på herrarnas och pratar med sina manliga kompisar när de byter om är lite mindre vanligt men händer. vet inte hur det är i damernas omklädningsrum med tanke på att jag inte vågar gå in där 🙂
  de närmsta könsseparerade badtider jag känner till som finns ligger 7 mil bort, i Uppsala.

 38. 50/50 Says:

  Konsultföretaget Accenture hade dammiddag för kvinnliga ekonomstudenter i Linköping förra veckan. Ett tips kan vara att skriva till företagen och fråga vilka åtgärder de har för att lyfta fram kvinnor. I regel är de väldigt stolta över dem. Men det kanske inte är någon höjdare att skriva under med Pär Ström.

 39. ParStrom Says:

  Tack för tipsen – jag fortsätter att läsa här.

 40. Joakim Says:

  Här är väl den som jag kommer på på rak arm: Musikutbildning för kvinnor. http://www.gotland.fhsk.se/index.php?option=com_bookit&puff_id=13&Itemid=82

 41. Serpens Albus Says:

  Här i Finland hade möbelkedjan Masku för inte så länge sedan en ”kvinnodag” där det erbjöds specialpriser för kvinnor.
  Kampanjen anmäldes också till jämställdhetsombudsmannen, vilket kan läsas här http://www.ot.fi/Story/?linkID=174366

 42. CB Says:

  Kan vi män inte få lägre skatt, som kompensation för all offentlig verksamhet där vi diskrimineras? En möjlighet att välja vad vi betalar till?
  Sälj bastus till en privat entreprenör och låt denne/à sköta rulljansen. Vill den nye ägaren utestänga män, så sker det på egen bekostnad, av uteblivna intäkter.
  Nu spelar det ju ingen roll hur det beslutas om badet, vi är så illa tvungna att betala för politikers genus-hyss vare sig vi vill eller inte.

  Det är vådan med för stor offentlig sektor och för stort skatteuttag; allt för många blir beroende av statens goda vilja, vilket ger staten allt för stort utrymme att manipulera medborgarna.

  Friare medborgare ger en stat som måste sköta sitt uppdrag bättre – att tjäna folket den skall representera. Nu har vi istället en elit som kräver att folket skall ställa upp på deras nycker – exempelvis i genus-frågan.

 43. CB Says:

  Det var badhus jag menade – inte bastus…

 44. Daniel Says:

  @CB
  ”Kan vi män inte få lägre skatt”
  Vi kan väl se vad Gudrun Schyman har att säga:
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article80362/Schyman-vill-ha-mansskatt.html

 45. AV Says:

  Oscar: Undrar om Tumba gymnasium även arbetar för att få in killar på Omvårdnadsprogrammet? Eller är det i själva verket ett skapande av könsmaktsordning att manliga teknikval är bra och omvårdnad dåligt?

 46. Matte Says:

  @Daniel

  Kul att läsa om en artikel från 2004, så länge sen men ändå inte…

  Hihihi, Gudrun refererade till Slagen Dam och sa snopptillägg på lönen. Hihihihi.

 47. isa Says:

  haha! ok barfota 🙂 Förstår att du reagerade. så då 🙂

 48. isa Says:

  @Geson
  @Dan
  Ok, tack för infon! Låter som det har förändrats en hel del sen jag gick i skolan, för känner igen det som geson säger.
  idag verkarar det vara friare.

 49. hamstrn Says:

  Verkar, ser ut som, eller tror är inte argument med substans för att bevisa att badrumskulturen utvecklas i omklädningsrummen……………………..

 50. Isa Says:

  Till Pär!
  http://laraavlivet.blogspot.com/2012/02/diskriminering-av-kon-ar-forbjudet.html

  Ang Lego! ”Mitt äldsta barn frågar efter Legokatalogen i kassan och expediten ger barnet den och frågar sedan om hon vill ha en liten present från Lego, gratis. ”Det är tjejlego, för tjejer” förtydligar expediten och barnet vill väldigt gärna ha presenten med lego i. Sedan frågar expediten om barnet har några syskon och hur gamla de är. Barnet svarar ”en lillebror som är sex år och en lillebror som är två och en lillasyster som är sju år”, för det har samhället lärt mitt äldsta barn att barnet ska svara vid sådana frågor. ”Jaha, vad bra. Då får du en present till lillasyster och en till din äldre lillebror”säger expediten och ger mitt äldsta barn en likadan present som barnet fick till lillasystern och en affisch med Ninjago-våld till lillebrodern.”

  För övrigt är Lego tillverkarna skrattretande. Vet att det öfr ngr årsedan lanserades lego anpassat till tjejer, lego bitarna hade mjuka kanter för tjejer skulle annars skada sig, och vi måste ju vara så försiktiga med tjejerna :S HAHAHAHA! Har aldrig förstått att lego skulle vara skadligt, jag lekte med det vanliga legot, jag har då aldrig skadat mig och inte mer än vad mina bröder skulle gjort, fruktansvärt löjligt att tjejer skulle ha ett lego bara för dem.

 51. Aktivarum Says:

  Isa:

  Varför stanna vid Lego? Anmäl Volvo också, de har ju tillverkat en speciell tjejbil

  ”- Vi var några kvinnor som satte oss och snackade efteråt och sen fortsatte vi att prata och kom på att kvinnor uppenbarligen ställer högre krav än män.”

  http://www.aftonbladet.se/bil/article10436213.ab

 52. Isa Says:

  @Aktivarum: Jaaa jag vet. Tycker den är så töntig. Den ska ju t.o.m ha ett speciellt sko-fack i bagage luckan, ”som om alla tjejer är intresserad av skor”. Har aldrig varit intresserad av skor, mer än att de ska vara praktiska och användbara. Visst har även jag klackskor men de skall vara sådana jag kan gå i. Kan man inte gå klack skor så ska man inte ha det. Om man nu vill ha klack skor så måste man lära sig att gå i dem, annars blir det inte snyggt, det ser bara obekvämt ut. Men egentligen man klarar sig utan klackskor också, man förlorar inte sin kvinnlighet för det..

  För vem har bestämt att jag ska bära klackskor? smink?
  Näää ingen, faktiskt ingen. Jag kan själv välja om jag skall använda detta. Har jag råd med smink? Om inte, sminka dig inte. Personligen så har jag tränat så pass mycket att det var totalt onödigt att använda smink, så jag ställde frågan till mig själv, vem har egentligen bestämt att jag skall ha smink? INGEN. kommersiella industrin…hm nja jag kan välja bort dem, killarna då? ”Dom attraheras ju av ung hy, av unga flickor, de ser snygga kvinnor på reklampelare och förväntar sig att alla kvinnor Ska se ut så”…eller? Och nej jag förstår inte vad du menar med att kvinnor ser upp till andra kvinnor, förstår inte alls. Om jag gör mig fin så är det för killarnas skull.

  Volvo är ju den typiska manliga bilen, deras varumärke är ju märket för man, det är männens bil…. Så för att få kvinnor att köpa volvo gjorde de en tjejanpassad bil.
  Just en sån där grej som är tjej anpassad, och just att man måste påpeka att det är TJEJgrej stör mig så fruktansvärt, det får mig att känna mig särbehandlad, som om det är något fel på mig och mitt kön, varför måste man påpeka att det är tjejgrej? Aldrig förstått.

  Vem har hör talas om: killbilen, killlego, killtandborstar, ”en ansiktskräm bara för killar så du kan få den perfekta hyn”

  En gång tyckte jag inte om kvotering, Varför? Jo för jag vill inte sitta i en styrelse eller på en arbetsplats för att jag är kvinna. För då ser männen ner på mig, de stör sig på att jag blivit inkvoterd efter kön, även ÄVEN om jag skulle ha kompetensen så skulle de inte se kompetensen utan de skulle bara se mig som kvinna, jag jobbar bara där för att jag är kvinna. Den ”goda tanken” om kvotering går förlorad, det blir bakslag. Tanken om att det skall vara jämställt på arbetsplatser.
  Ska det verkligen behövas kvotering? Har vi inte kommit längre i dagens samhälle att vi kan välja tjejer eller killar, för ja det behövs 50/50 på arbetsplatser? Men visst ska rätt person vara på rätt plats men vad är det som säger att det inte kan vara en kvinna.
  Är det så att om vi står inför valet att välja mellan en kvinna och en man(de har lika bra kompetens) så väljer vi mannen perautomatik?
  Företag vill gå in vinst, tyvärr, och företag tjänar inte på att välja en ung kvinna, varför? jo för att hon kommer förmodligen vilja ha barn i framtiden och kommer vara borta från arbetsplatsen. Vinsten förloras. En man är inte borta från företaget så lång tid. Vinsten vinner.

  Många arbetsplatser uppskattar faktiskt blandkönade grupper och personer utvecklas bättre i blandade grupper än om det bara skulle vara enkönade grupper..
  Hur ser du på saken AK?

 53. Aktivarum Says:

  Isa:

  ”@Aktivarum: Jaaa jag vet. Tycker den är så töntig.”

  Det är inte bara du som tycker det, BMW:s säljschef hade liknande åsikter. ”det är inte ens teori, det är nonsens” sade han om tjejbilen.

  ”Den ska ju t.o.m ha ett speciellt sko-fack i bagage luckan, “som om alla tjejer är intresserad av skor”.

  Frågan är inte om alla tjejer är intresserade av skor (att många tjejer särskilt av den typ som är bilens tänkta köpare, är intresserade av skor är ett faktum). Frågan är varför det skulle behövas ett särskilt fack för just skor? Dvs frågan är vad den nya bilen kunde göra som den gamla inte klarade av? Jag har förvarat skor i bilar flera gånger vad är nyheten?

  ”Men egentligen man klarar sig utan klackskor också, man förlorar inte sin kvinnlighet för det..”

  Nej, det är kommersiellt värde som minskar och det har inget med hur feminin (kvinnlig) man är att göra.

  ”För vem har bestämt att jag ska bära klackskor? smink?”

  Ingen har bestämt att du skall göra det. Det finns däremot ekonomiska incitament som erbjuds för att göra det. Marknadekonomer kallar detta förhållande för ”tradeoffs”

  ”vem har egentligen bestämt att jag skall ha smink? INGEN. kommersiella industrin…hm nja jag kan välja bort dem, killarna då? “Dom attraheras ju av ung hy, av unga flickor, de ser snygga kvinnor på reklampelare och förväntar sig att alla kvinnor Ska se ut så”…eller?”

  Det där är felaktigt. Faktum är att reklamen är riktad till kvinnor, inte män. Många av annonserna hittas i tidningar som i stort sett ingen man skulle läsa. Vogue, exempelvis. Detta kan jämföras med XXX-industrin (som betalas av män) där MILF är en helt egen kategori just för att det finns ett intresse hos vissa män för den kategorin

  ”Och nej jag förstår inte vad du menar med att kvinnor ser upp till andra kvinnor, förstår inte alls. Om jag gör mig fin så är det för killarnas skull.”

  Hur vet du vad killarna tycker är fint? Hela skönhetsbranschen består av kvinnor som säljare och kvinnor som köpare. Det är inte män som säger vad som är fint det är kvinnor som säger till dig vad som är fint, vad som är mode, vad som är inne. etc… Kvinnor frågar inte sin man vad som är snyggt, de köper en tidning som förklarar för dem vad som branschen (nästan bara kvinnor) tycker är vad som skall vara snyggt.

  Branschen skiter i vad killar tycker är snyggt. De bryr sig om vad som säljer – samtidigt ger samma bransch tjejerna råd vad de skall köpa. Navelskåderiet är totalt.

  ”Volvo är ju den typiska manliga bilen, deras varumärke är ju märket för man, det är männens bil…. Så för att få kvinnor att köpa volvo gjorde de en tjejanpassad bil.”

  Volvo är en famijebil. BMW är den manligaste bilen, i studier säger kvinnor att en man i BMW är den mest attraktiva sorten.

  ”Just en sån där grej som är tjej anpassad, och just att man måste påpeka att det är TJEJgrej stör mig så fruktansvärt, det får mig att känna mig särbehandlad, som om det är något fel på mig och mitt kön, varför måste man påpeka att det är tjejgrej? Aldrig förstått.”

  Förr i tiden så ansågs kvinnor mindre värda – då sålde det bättre att kalla nåt ”for men”

  Idag så anses män mindre värda – Allt som kallas ”för tjejer” är finare och bättre!

  Feminismen handlar inte idag om jämställdhet – allt fler feminister är snarare i vad jag kallar ”Revenge mode!”

  ”Vem har hör talas om: killbilen, killlego, killtandborstar, “en ansiktskräm bara för killar så du kan få den perfekta hyn””

  Jag kan nämna en mängd produkter som har marknadsförts ”For men” förr i tiden. Anledningen det nu riktas till kvinnor är att kvinnor är finare än män enligt feminismen och feminismen har blivit det närmaste vi har en ny statsreligion.

  ”En gång tyckte jag inte om kvotering, Varför? Jo för jag vill inte sitta i en styrelse eller på en arbetsplats för att jag är kvinna. För då ser männen ner på mig, de stör sig på att jag blivit inkvoterd efter kön, även ÄVEN om jag skulle ha kompetensen så skulle de inte se kompetensen utan de skulle bara se mig som kvinna, jag jobbar bara där för att jag är kvinna. Den “goda tanken” om kvotering går förlorad, det blir bakslag. Tanken om att det skall vara jämställt på arbetsplatser.”

  Kvotering kommer inte att spela nån roll nu när skolorna funkar feministiskt. Frågan är snarare när nån säger högskolan måste bli mindre mansfientlig, vid 75% kvinnor? Vid 80% kvinnor… eller kanske vi måste nå den magiska gränsen 85% kvinnor innan nån ifrågasätter hur skolor behandlar pojkar?

  ”Ska det verkligen behövas kvotering?”

  På arbetsplatser? Nej , marknaden gör det omöjligt men däremot är det helt uppenbart att vi snart måste börja kvotera pojkar till utbildningar. det är för lätt för flickor att få högsta betyg i alla ämnen och för svårt för pojkar att få det och förr eller senare tvingas nån hitta en annan förklaring än att pojkarna är lata och ”antipluggiga”

  ”Är det så att om vi står inför valet att välja mellan en kvinna och en man(de har lika bra kompetens) så väljer vi mannen perautomatik?”

  Nej! Och folk har sällan lika bra kompetens högst upp. Ta exempelvis Steve Jobs, finns nån kvinna (eller ens nån man) med lika bra kompetens? Bill Gates? Larry Page? Mark Zuckerberg? Barack Obama (att ersätta honom är ungefär lika realistiskt som att ersätta Oprah Winfrey med nån med samma kompetens)

  ”Företag vill gå in vinst, tyvärr, och företag tjänar inte på att välja en ung kvinna, varför? jo för att hon kommer förmodligen vilja ha barn i framtiden och kommer vara borta från arbetsplatsen.”

  Män har precis samma problem! Poängen är att män i alla tider löst detta problem genom att hitta en kvinna MER Intresserad av hemmet än dem själva så de kan göra karriär.

  Karriärskvinnors problem är att de allra flesta av dem vill ha relationer med män som är likadana som dem själva. De vill inte ha en man som är intresserad av hemmet, det är inte sexigt och det är inte lika imponerande på tjejträffar som att säga man dejtar en överläkare!

  Detta är inget nytt problem, SVARTA KVINNOR i USA bevisar tydligt och klart hur trenden ser ut. Staten stoppar svarta kvinnor i College. Staten stoppar svarta män i Fängelse och när sedan kvinnorna vill bilda familj vill de göra det med män som är likadana som dem själva – som det finns allt färre av.

  ”En man är inte borta från företaget så lång tid. Vinsten vinner.”

  En man som har en kvinna hemma är inte borta. En ensam pappa eller en man som har en karriärskvinna som måste vara på sitt jobb blir såklart borta mer.

  ”Många arbetsplatser uppskattar faktiskt blandkönade grupper och personer utvecklas bättre i blandade grupper än om det bara skulle vara enkönade grupper..”

  Nej det där är felaktigt och en myt!

  Utvecklingen i grupper där människor är olika är större än utvecklingen i grupper där alla är likadana. Men yrken bestäms inte av slumpen och kvinnorna (såväl som de andra minoriteterna) som har läst ekonomi och chefat är ofta precis samma sorts människor som männen de ersätter.

  Du har rätt i att olika människor i en grupp utvecklar gruppen men du har fel om du tror att en kvinna automatiskt är olika som person!

  KVINNOR är det generellt men som sagt, i yrkeslivet tog man inte kvinna slumpmässigt!

 54. Uppmärksammas forskning på flickor Says:

  Flickor med Aspergers syndrom

  Man har tidigare trott att få flickor har Aspergers syndrom men efter hand har vi fått en ökad kunskap och omprövat detta. Bara 1 av 20 av Hans Aspergers kliniska urval av barn med ”autistisk personlighet” var en flicka. Utvecklingen sedan dess har gått därhän att i de senaste undersökningarna anser man att det finns minst 1 flicka på 3 pojkar. Än så länge finns inte så mycket forskning kring flickor med Aspergers syndrom. De studier som finns domineras av pojkar. Ett undantag är Flickprojektet vid Göteborgs Universitet som undersökt 100 flickor med neuropsykiatriska problem och deras skolsituation.
  Får diagnosen senare än pojkar

  Flickor får diagnosen Aspergers syndrom flera år senare än pojkar. Deras mammor har ofta tidigt varit medvetna om sina flickors svårigheter och sökt hjälp utan att få gehör. Det är till exempel vanligt att flickor med Aspergers syndrom tidigt har sömnstörningar, speciella matvanor och matkrav. Flickor med Aspergers syndrom beskrivs ibland som pojkflickor.

  När flickorna söker hjälp är det ofta för annat än de primära svårigheter som utmärker Aspergers syndrom. De söker i stället för till exempel depression, accelererande skolproblem eller relationsproblem i familjen. Dessa problem kan delvis ses som konsekvenser av att flickorna inte fått rätt stöd och hjälp. I mellan- och högstadiet är det vanligt att flickorna helt eller delvis uteblir från skolan.
  Ett skäl till att det är svårare att urskilja flickors problematik vid Aspergers syndrom kan vara att de kriterier som används vid diagnostik är utformade för att beskriva pojkars svårigheter. Ett annat kan vara att flickorna under lågstadietiden ofta blir omhändertagna av snälla flickkompisar som fungerar som hjälpjag.

  Det verkar också som att flickor med Aspergers syndrom har bättre förmåga än pojkar att imitera andras beteende. De lär sig att spela sociala roller så att de ter sig mer socialt kompetenta än de i verkligheten är.

  Ytterligare ett problem vid diagnostisering är att flickornas beteende kan vara olika i skolan respektive i hemmet. De klarar med ansträngning att hålla ihop sig i skolan och blir mycket trötta. När de kommer hem är förmågan att ta motgångar låg, vilket kan leda till utbrott. De ger sig ibland på andra familjemedlemmar fysiskt, ett beteende som annars är ganska ovanligt för flickor.

  Många flickor med Aspergers syndrom beskrivs som extremt kravundvikande och kan försöka komma ur situationen genom att prata om annat. Att klaga över olika mindre krämpor kan också vara ett sätt att slippa krav. Svårigheter med att välja och fatta beslut är också vanligt. Detta kan leda till att man blir handlingsförlamad i ganska enkla vardagliga situationer, som till exempel att komma i väg till skolan, för att man inte kan välja vad man ska ta på sig.
  Specialintressen

  De flesta flickor med Aspergers syndrom har specialintressen precis som pojkar med Aspergers syndrom, även om flickornas intressen inte behöver vara lika uttalade. Inriktningen på intressena kan också vara mindre udda och mer flickaktiga till exempel djur, hästar, folkgruppers kulturer, ”såpoperor” eller seriefigurer.
  Utveckling

  Personer med Aspergers syndrom har ofta en ojämn utveckling. Många ligger begåvningsmässigt bra till medan den känslomässiga mognaden tar längre tid. Förmågan att klara vardagliga aktiviteter är i allmänhet nedsatt. Det kan gälla bordsskick, personlig hygien, att passa tider, orientera sig lokalmässigt eller ta personligt ansvar på en nivå som är rimlig för åldern.
  Tilläggssvårigheter

  Många flickor med Aspergers syndrom har tilläggssvårigheter. Depression är mycket vanligt och många har adhd. De kan ha svårt med impulskontroll, att koncentrera sig och ha en allt för hög eller låg aktivitetsnivå. Somliga flickor med Aspergers syndrom pratar enbart i vissa miljöer eller sammanhang och/eller bara med utvalda personer. Ibland får de diagnosen selektiv mutism, vilket kan göra att deras autistiska svårigheter ej uppmärksammas. En del flickor har så stora problem med mat och ätande att deras beteende kan kallas anorektiskt. Det är mycket vanligt med störd dygnsrytm och sömnsvårigheter, framförallt i tonåren. Att man plågas av tvångsbeteenden och tvångstankar är vanligt. Dessa kan till exempel ta sig uttryck i ett behov av att ständigt börja om från början eller överdriven oro för smitta eller sjukdom.
  Hur blir det sedan?

  Flickor och kvinnor med Aspergers syndrom har endast diagnostiserats under senare år. Därför behövs fortfarande mer forskning om hur deras liv utvecklas. Personer med autismspektrumstörningar som får tidiga stödinsatser och har en god begåvningsnivå får bättre förutsättningar för en bra framtida utveckling.

  Författare: Susanne Barr Carling, Kerstin Nilsson, Habilitering för barn och vuxna i Uppsala län och Anna-Karin Östlin, Institutionen för neurovetenskap BUP, Akademiska sjukhuset

  Faktagranskad av: Svenny Kopp, barnpsykiater och överläkare på avdelningen för barnneuropsykiatri, Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, Göteborg, ansvarig för Flickprojektet

 55. Alison Says:

  http://www.saco.se/Nyheter–debatt/Aktuellt-fran-Saco/Nyheter/barnen-styr-din-lon/

 56. Erik E Says:

  Det verkar som dejtingsajten motesplatsen.se tillämpar en stor tjejrabatt.

  I mars 2011 gick jag med som gratismedlem. Månadsavgiften var 199 kr/månad*, men jag väntade med att betala eftersom jag var med på andra sajter också och jag hade läst på ett forum att man kunde få erbjudanden om lägre pris om man väntade ett tag. Och efter ett par veckor fick jag erbjudande om 179 kr/månad* och ytterligare ett par veckor senare om 159 kr/månad*. I samma veva fick jag kontakt med en jämnårig kvinna som hade blivit betalande medlem på motesplatsen.se. Hon sa: varför går du inte med, det kostar ju bara 35 kr per månad? Och detta hade hon, sa hon, blivit erbjuden redan efter några veckor.

  Jag var gratismedlem ytterligare några månader och fick erbjudanden ner till 109 kr/månad* men aldrig i närheten av de 35 kr som hon hade betalat.

  Detta är kanske inte så oväntat med tanke på alla telefonkontaktlinjer man ser bl.a. på reklamkanalers text-tx där tjejer ringer gratis medan killar betalar.

  Den som vill undersöka dejtingsajternas prisupplägg kan ju starta ett testkonto för varje kön och se om de får olika erbjudanden.

  *) om man tecknade sig för tre månader

 57. hand car detailing houston Says:

  Hi to every one, the contents existing at this site are actually amazing for people knowledge, well,
  keep up the good work fellows.

 58. Karin Andersson Says:

  Deichmann har just nu tjejrabatt.
  Min kille blev väldigt förnärmad när alla kvinnor före i kön fick rabatt men inte han.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: