Hämmas skogsbruket av manlig övervikt?

by

Regeringen har gett Skogsstyrelsen, en statlig myndighet, i uppdrag att öka jämställdheten i skogen. Det ska bland annat ske genom att öka flickors intresse för skogen (i betydelsen skogsbruk och skogsägande).

Här finner du en rapport som Skogsstyrelsen lämnat in till regeringen om åtgärder för att öka flickors intresse för skogen. Rubriken är ”Utveckla insatser inom SIS för att särskilt öka flickors intresse för det skogliga området”.

Ibland är det lätt att vara kritiker. Redan på rapportens allra första rad, när problembeskrivningen ska formuleras, blir det fel. De motiverar hela sin rapport och hela problemområdet med hjälp av ett axiom, vilket innebär att de tar en sak för given – en sak som egentligen inte alls är självklar. Se nedan:

.

Jag ställer mig genast frågan: Varför utgör dagens könssammansättning i skogsbrukssektorn ett hinder för dess konkurrenskraft? Finns några belägg för det? Har saken ens undersökts? Varför skulle könet vara viktigt för hur en skog drivs?

Inte oväntat är landsbygdsminister Eskil Erlandsson inne på samma spår som Skogsstyrelsen. Han har sagt:

För mig är det rent ut sagt resursslöseri att inte kvinnors kompetens i full utsträckning har tagits tillvara på inom skogsnäringen

Jag vill påpeka följande: De som jobbar i skogssektorn är en försvinnande liten andel av Sveriges befolkning. Det innebär att det finne en enorm ”kompetensreserv” av människor som idag inte jobbar med skog. Denna kompetensreserv består till lika stora delar (ungefär) av män och kvinnor. Varför ska all möda läggas ned på att få just kvinnorna i denna grupp att ställa sin kompetens till skogssektorns förfogande? De utgör ju bara halva kompetensreserven?

Det är en tankevurpa. Så typisk för Genussverige.

För övrigt: Det kom ett mejl till GenusNytt som jag finner intressant:

Hej Pär! För ett par månader sedan gick en reklamfilm på TV. Den var från något slags apotek, och bestod i stort sett av en scen i ett badrum där en liten gosse (som tittaren förstår är lillebror) och en flicka i tonåren (som tittaren förstår är storasyster).

Gossen sitter i badkaret och badar och ställer frågor till sin syster, som svarar avmätt. På frågan ”varför har pojkar snopp” svarar flickan ”För att de saknar hjärna”. 

Eftersom jag störde mig på detta så anmälde jag reklamfilmen till reklamombudsmannen.

Deras svar kom idag. De fann INTE att filmen var kränkande mot män och pojkar (snopp = saknar hjärna), utan ett uttalandet var av en godmodig och humoristisk karaktär.

Som vanligt i sammanhanget så undrar jag vad som hänt om det varit en liten flicka och en äldre pojke, och flickan frågat varför kvinnor har bröst, eller liknande… 

Nåja, håll till godo!

Björn

Annonser

43 svar to “Hämmas skogsbruket av manlig övervikt?”

 1. Leif Says:

  Javisst! Skämt av det här slaget är ju bara kul. Det är dessutom viktigt att små pojkar får en förklaring till varför de har en penis. Ungefär på samma sätt som att en diskussion om socialdemokraternas politik måste ta sin utgångspunkt i partiledarens könsorgan. Politiska analyser bör alltid ta könsorganet som utgångspunkt – i alla fall när det gäller ena halvan av befolkningen.
  Fiktiv fråga till Jonas Sjöstedt:
  – På vilket sätt kan du, som har snopp, bidra till att få ner arbetslösheten i Sverige?
  Fiktiv fråga till Fredrik Reinfelt:
  – Ser du, med tanke på att du har snopp, någon lösning på Greklands problem?
  etc etc

 2. Hans Says:

  Hämmas skogsbruket av manlig övervikt? Absolut! Du orkar ju inte röja lika effektivt då..
  Men jag tror ju inte att en tjock kvinna är lösningen…

 3. Kalle K Says:

  Eftersom kön bara är en socialkonstruktion kan man väl helt enkelt kalla skogsarbetarna och träbaronerna för ”hen” och räkna dom en gång till?

 4. cyniker Says:

  Antar att det slutar med inkvotering av kvinnor på styrelseposter och topp-chefsnivå i skogsbolagen. Själva arbetet i skogen får nog inte samma uppmärksamhet.

 5. Bengt Says:

  Genustokerierna vet tydligen inte någon ände!
  Saker och ting skall vändas ”upp-och-ned”. Män skall tvingas in i typiskt ”kvinnliga” yrken och kvinnor skall tvingas in i typiskt ”manliga” yrken utan någon som helst hänsyn till den enskildes egna preferenser och önskemål!

  Sådant kallas för totalitärt tvång!

 6. barfota Says:

  @Björn
  Om den Judiska eller Muslimska ”Gossen” i badkaret hade frågat sin syster, ”varför har pojkar ingen förhud?” och flickan hade svarat ”det är för att man skall kunna se att pojkar faktiskt har en hjärna”, då hade reklamombudsmannen kissat i byxorna och rivit upp himmel och jord.
  Nu tycker jag iofs. inte det är någonting att hänga upp sig på men med allt feministiskt tjafs om diskrimineringar hit och dit så blir det viktigt att anmäla, om inte annat så för att visa på hur snarstuckna, humorlösa och kränkta alla blir för minsta bagatell i Sverige.
  Hoppas jag inte kränkte någon nu.

 7. Mesiga ridderliga män utan ryggrad. Says:

  Pär

  Alla förstår att Erlandsson måste säga sådana saker. Han är väl medveten om att det han säger är något han måste säga. Han är väl medveten om att det egentligen bara är snömös och att det saknar substans. Det finns ingen politiker som kan förklara vilka enorma erfarenheter som finns hos kvinnor och hur dessa erfarenheter ska göra branchen bättre. Har kvinnor några bättre lösningar för hur maskiner ska fälla träd eller vad är det man menar konkret ?

  Som sagt det är rent snömos men han säger detta för att främja sin egen karriär. Det är sorgligt, men så här fungerar dessa ridderliga statusmän.

  Han är en riktig pussy i mina ögon. En antidemokrat.

 8. AV Says:

  Björn: Det är väl lika bra att grabben lär sig sin plats från början. ”Så att han kanske blir lite mindre mansgrisig när han växer upp”, som en scum skådespelerska uttryckte det.

  Ärligt det skulle bli ett ramaskri. Tänk en reklamfilm där en blondin frågar varför män vill ha oralsex av henne och någon svarar ”För att du har vakuum i huvudet”. Ujujuj vilket liv det skulle bli. Anmälan och fällning med motivationen: Reklamen visar en stereotyp och sexistisk syn på kvinnor i allmänhet och blondiner i synnerhet. Det finns anledning att speciellt unga blonda flickor kan ta illa vid sig av reklamen.

  Här är en fälld reklam som med humor vill sälja rakhyvlar till kvinnor. Det är tydligen inte ok att framställa kvinnor som korkade och ohändiga. Men pojkar får höra att de är födda utan hjärna…
  http://www.reklamombudsmannen.org/Uttalanden/Uttalande.aspx?page_id=211

  Sen har vi ICAs truckreklam som fällts.

 9. ninnitokan Says:

  Men Pär!
  Nu tycker jag du är ute och cyklar, faktiskt.
  I alla tider har vi vetat att man ska prata med sina växter. Det visste redan min mormor. Och eftersom kvinnor och män har olika röstläge så spelar könet avgörande roll för att förse skogen med den växtbefrämjande effekten av alla röstlägen. Klart som korvspad ju!

  ;D

 10. ninnitokan Says:

  Bengt:
  Män skall tvingas in i typiskt “kvinnliga” yrken

  Var görs den satsningen i någon större omfattning?

 11. AV Says:

  Nu vet jag inte om denna reklam anmälts, men den bygger ju tydligt på ”förlegade könsroller” att män alltid tar över grillen, stänger ute kvinnor, är lite korkade och bagatelliserar deras åsikter.

  I de lättkränktas land. Undrar hur länge någon säger, jamen så är ju män…

 12. Mesiga ridderliga män utan ryggrad. Says:

  Ninni

  När män uttalar sig så som Erlandsson. Hur tolkar du in det han säger?

  Känns det inte som att han fjäskar för dig och mindre att det finns någon sorts universell kvinnlig kompetens?

  Jag misstänker att om jag hade varit kvinna så hade jag kännt direkt ” he is kissing my ass so much now”.

 13. barfota Says:

  @ninnitokan
  Prata på du, växterna behöver din koldioxid…. ähhh, blev kanske fel men är det därför blommorna trivs bättre hos kvinnor?
  😀 Döda mig inte det var (ironi)

 14. Bengt Says:

  @Ninnitokan: Tja, bara att ta alla dessa ”projekt” som syftar till att få in fler män i barnomsorgen exv. Själv tycker jag att kvinnor och män skall kunna få utvecklas UTAN att några ”genuspoliser” skall lägga sig i!
  Vissa yrken som exv. brandman lämpar sig dock inte för den genomsnittliga kvinnan och heller inte vissa män

 15. M Says:

  När ska försäkgringskassan börja kvotera in män?

 16. M Says:

  Bengt

  Det hade ju varit skönt om det vore så, men så är det inte. Varken sjukvården eller tjänstesektorn bedriver kvotering som gynnar män trots att arbetsplatserna är fullamrade med kvinnor.

  Har Sveriges politiker förstått dynamiken mellan man och kvinna? Att kvinnor vill gifta upp sig och att det inte finns tillräckligt med intressanta män för dessa i framtiden. Dessa kvinnor kommer ha två val, inseminisera sig i Danmark och leva som singelmamma (vilket de inte kommer ha råd med ens på hyffsad lön då sverige är en plats där singelliv rent ekonomiskt är mycket svårt) eller att ta ett kvart i tre-ragg när dom är runt 35 och känner panik och därmed lura en kille på hans gener.

  Hursomhelst så kommer många män växa upp utan manlig förebild i framtiden, och vi vet ju att dessa män oftare hamnar på en parkbänk än män som vuxit upp i en sund familj med mycket kärlek.

 17. Koo Says:

  Ninnitokan:

  Din ironi funkar inte för alla… En del har helt enkelt svårt att förstå.

  Tack för ditt engagemang för jämställdheten och för en utmärkt blogg!

 18. Petra Pan Says:

  Genusmaffian ifrågasätts av socionom:

  – Man kan ifrågasätta om könsrollerna är förskolans uppgift och jag har en viss aktning för de förskolor som inte följer läroplanen. Pedagogerna följer forskning och läser mycket om utvecklingsfaser som vi lärt oss att acceptera och känna igen dem. Då får man lära sig leva med det. Men genusideologerna avskyr att det finns något fast och därför har de fått in det i läroplanen och ska motverka könsroller.

  https://sites.google.com/site/geldscheffelninternet/avpixlat

 19. Pontus Says:

  Lillebror: Varför har flickor bröst?
  Storasyster: För att pojkar ska ha någonting att titta på.

  Godmodig och humoristisk karaktär eller sexistiskt?

  Lillasyster: Varför har flickor bröst?
  Storebror: För att pojkar ska ha någonting att titta på.

  Ve och fasa!

 20. ninnitokan Says:

  @ Bengt
  Själv tycker jag att kvinnor och män skall kunna få utvecklas UTAN att några “genuspoliser” skall lägga sig i!
  Helt ense:)
  Min förra kommentar var en retorisk frågeställning. Jag instämmer med M’s kommentar(19.33). Fundera på det och du kommer upptäcka att det är nästintill 100% enkelriktat ”kvinnor -> traditionellt manligt”

  @ Mesiga ridderliga..
  Jag gillar den omyndig-förklarandet av kvinnor och kvinnors val, som är vår tids melodi, lika mycket som ni gillar ”vita kränkta män” och ”gubbvälde”.

  @ Koo
  Tack:)

  Barfota 😉

 21. AV Says:

  Ninnitokan: Usch skogen är fylld av manligt kodade växter. Rejäla granar och tallar med skrovlig bark och grov stock. Allt för länge har skogshuggarnas baryton och bas ekat mellan stammar med hänglavshåriga bröst. Allt för länge har den manlige hegemonin om raka stora manliga granar och tallar rått. Med fler kvinnor i skogen och framförallt med kompensatorisk genussång kan flera sorters träd få plats. Den fjolligt förvridna contortatallen och den lenbarkade dunbjörken utmanar artmaktsordningen i skogen. Förlaget Träsmak har givit ut artneutrala sångböcker där alla artkodningar uteslutits eller utmanats. Sånger som ”Aspa blir båttimmer”, ”Eke gillar Bok” och ”Vide på massafabriken” ska nu sjungas i den genuscertifierade och artneutrala skogen. Endast sopran för att motverka åratal av basröster.
  Redan har ett par mindre skogsbolag nappat på trenden. På bolaget Pissmyran och Vargnissen arbetar man helt artneutralt. Direktör Riisa Betulaberg berättar: – I vårt bolag vill vi inte sätta fröna i fack det första vi gör. Redan som spiror kommer samhället att lägga på dem en massa roller. ”Du är en gran och ska bli byggvirke och du är en vårtbjörk och blir massaved”. Vi har tagit bort alla artnamn i plantskolan. Vi använder det artneutrala ”träd” istället. Så kan vi kompensera för samhällets strikta rollfördelning. Och träden kan bli precis vad de vill. Hos oss är varje spira ett oskrivet hjärtblad från början.
  Jag frågar försynt: Jamen träden växer ju upp till tallar och björkar i alla fall. Man ser ju faktiskt på fröna vad de kommer bli?
  Då ilsknar Riisa till: – Du är en trångsynt förbannad tallkramare. En grangris och ett tallslem. En myxomycot. Du har ingen aaning om hur det är att växa upp i en cornifer värd där artmaktsordningen råder. Du glider fram med dina manliga stammar och förstår inte hur det är att vara en björk! Tyst med dig!
  Jag försöker en gång till: Jamen det var ju längesedan man använde Hormoslyr. Numera kommer ju björkarna in på massafabriken.
  Men det hjälper inte: -Där ser du hur strukturerna hindrar oss att komma till toppen. Glastaket stoppar oss och förpassar oss till samhällets botten som massaved.
  – Jo, men se bara på masurbjörken som tog sig helt in i styrelserummet.
  – Det är ju het otrooligt vilka krav du ställer på unga björkar idag. Allt handlar om fiina ytor. Unga björkar skär sig och bildar onaturliga vrilar för att leva upp till dessa ideal. Försvinn din martall! Ni ska bara tränga er in och martalla er. Inte ens som torrakor blir man av med er!
  Vi lämnar Riisa Betulaberg i hennes ilska.

  Jord- och Skogsbrukrminister Erland Eskilsson är nöjd att det manliga deterministiska skogsbruket utmanas:
  – SCA utmanade tidigare med en kampanj med contortatallar. De möttes av ilsket motstånd av rädda manliga jägmästare. ”Sådär kan en tall ju inte se ut, den är ju krokig och med bruten topp”. Idag har vi kommit mycket längre i hur ett träd kan se ut, men ännu återstår en hel del arbete. Skogsbruket kan ta efter jordbruket där köttmaktsordningen utmanades av quorn-rörelsen och där man analyserade ur ett sk GMO-perspektiv. Plötsligt var det inte bestämt att en potatis skulle bli pommes eller mos utan växtrollen utökades till att innefatta plastpåsar och etanol. Där har skogsbruket mycket att hämta.

  Från mitt sarkastiska tangentbord…

 22. ninnitokan Says:

  AV: LOL, Underbar humor. ❤

 23. Björn 2 Says:

  AV… I’m not worthy! Hatten av.

 24. barfota Says:

  @AV
  Instämmer i hyllningarna. Skönt med litet humor i dessa annars så ”mentalt tröttsamma” inläggen.

 25. Carl Says:

  Manlig övervikt = Tjocka män?

  I så fall kan jag tänka mig att manlig överväkt fungerar hämmande på skogsbruket. ;P

  Sen finns det en anledning till att det alltid spelas på könsroller – att vi INTE VILL göras oss av med dem, vi vill kunna skämta om PMS/Galna kosjukan och penishjärnor. Oavsett vad några ytterst få så kallade genusvetare säger så lär de aldrig någonsin kunna ändra det.

 26. 50/50 Says:

  Det har säkert med stockarnas form att göra. Vem som helst kan ju se att dom är penissymboler. TYDLIGA PATRIARKALA STRUKTURER I SKOGEN!!!!!

 27. Klabbe Says:

  Om jag inte minns fel så skadas eller dör många män under skogsarbete. En av de farligaste arbetsplatserna.

  Jag tror att regeringen helt enkelt vill göra den statistiken mer jämställd.

 28. Malin Says:

  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0011/13/david.html

 29. Erik Jämställdhet Says:

  😀

  Får man spara din text AV? Fär dystra stunder.

  PS. Elin jag har svarat dig här. Och för alla nadra intreserade. Könsroller, stormaktstid, relationsvåld, m.m.

  https://genusnytt.wordpress.com/2012/02/10/dn-har-nu-lagt-ut-min-artikel-kommentera-garna-pa-dn-se/#comments

 30. UNDRANDE Says:

  AV 14 februari 2012 kl. 20:56

  DAGENS BÄSTA! 🙂

 31. Jämställdhetsfeministern Says:

  ”Hämmas skogsbruket av manlig övervikt?”

  Ja, självklart hämmas skogsbruket av manlig övervikt. Feministisk forskning har tydligt visat att alla mänskliga verksamheter hämmas av manlig övervikt, eftersom manlig övervikt leder till gubbvälde och inkompetens. Ju fler kvinnor i en verksamhet desto bättre på alla sätt. Så är det ju alltid. Varför skulle just skogsbruket vara ett undantag? Ni jämställdister är ju helt ologiska om ni tror det.

 32. 50/50 Says:

  @Malin

  Och som vanligt kan man inte kommentera när ett kontroversiellt ämne kommer upp…

 33. Sopgubbarnas KönsNeutrala Riks Organ Says:

  @Jämställdhetsfeministern 14 februari 2012 kl. 23:22

  AMEN!

 34. Musse Pig Says:

  AV, strålande! Skicka in den till skogsarbetarnas facktidning (om de har någon)!

 35. Jocke K Says:

  @ Klabbe

  Precis, alldeles för få kvinnor dör under skogsarbete i dagsläget och regeringen känner väl helt enkelt att så kan vi inte ha det.

 36. AV Says:

  Tack för att texten uppskattades. Klart du får spara texten Erik. Som med Open Source skänker jag den för mänsklighetens bästa. Vet inte varför, men det ligger tydligen i den könsroll jag präglats i. En galen värld kan bara mötas med humor.

  Skrev om den lite så den fungerar som fristående text och inte är ett svar. Bitte!
  —————————————————————————-

  Genusskogsbruk ökar mångfalden och produktiviteten.

  Frågan om den manliga dominansen i skogsbruket kommer upp med jämna mellanrum. Det framhålls nu att ett mer kvinnligt skogsbruk kan öka produktiviteten. Orsaken är (gammal kvinnlig kunskap) att skogsarbetarnas sång påverkar trädens tillväxt, samt att det råder en artmaktordning i skogen. Detta måste få ett slut. Skogen är fylld av manligt kodade växter. Rejäla granar och tallar med skrovlig bark och grov stock. Allt för länge har skogshuggarnas baryton och bas ekat mellan stammar med hänglavshåriga bröst. Allt för länge har den manlige hegemonin om raka stora manliga granar och tallar rått. Med fler kvinnor i skogen och framförallt med kompensatorisk genussång kan flera sorters träd få plats. Den fjolligt förvridna contortatallen och den lenbarkade dunbjörken utmanar artmaktsordningen i skogen. Förlaget Träsmak har givit ut artneutrala sångböcker där alla artkodningar uteslutits eller utmanats. Sånger som “Aspa blir båttimmer”, “Eke gillar Bok” och “Vide på massafabriken” ska nu sjungas i den genuscertifierade och artneutrala skogen. Endast sopran för att motverka åratal av basröster.
  Redan har ett par mindre skogsbolag nappat på trenden. På bolaget Stå-Pissmyran och Vargnissen arbetar man helt artneutralt. Direktör Riisa Betulaberg berättar: – I vårt bolag vill vi inte sätta fröna i fack det första vi gör. Redan som spiror kommer samhället att lägga på dem en massa roller. “Du är en gran och ska bli byggvirke och du är en vårtbjörk och blir massaved”. Vi har tagit bort alla artnamn i plantskolan. Vi använder det artneutrala “träd” istället. Så kan vi kompensera för samhällets strikta rollfördelning. Och träden kan bli precis vad de vill. Hos oss är varje spira ett oskrivet hjärtblad från början.
  Jag frågar försynt: Jamen träden växer ju upp till tallar och björkar i alla fall. Man ser ju faktiskt på fröna vad de kommer bli?
  Då ilsknar Riisa till: – Du är en trångsynt förbannad tallkramare. En grangris och ett tallslem. En myxomycot. Du har ingen aaning om hur det är att växa upp i en cornifer värd där artmaktsordningen råder. Du glider fram med dina manliga stammar och förstår inte hur det är att vara en björk! Tyst med dig!
  Jag försöker en gång till: Jamen det var ju längesedan man använde Hormoslyr. Numera kommer ju björkarna in på massafabriken.
  Men det hjälper inte: -Där ser du hur strukturerna hindrar oss att komma till toppen. Glastaket stoppar oss och förpassar oss till samhällets botten som massaved.
  – Jo, men se bara på masurbjörken som tog sig helt in i styrelserummet.
  – Det är ju helt otrooligt vilka krav man ställer på unga björkar idag. Allt handlar om fiina ytor. Unga björkar skär sig och bildar onaturliga vrilar för att leva upp till dessa ideal. Försvinn din martall! Ni ska bara tränga er in och martalla er. Inte ens som torrakor blir man av med er! Står i skogen som gamla fallosar.
  Vi lämnar Riisa Betulaberg i hennes ilska och förstår att det inte är lätt att kämpa ensam mot ett kompakt manligt motstånd. Vi är förlåtande och skäms för att vi är födda till dem vi är.

  Jord- och Skogsbruksminister Erland Eskilsson är nöjd att det manliga deterministiska skogsbruket utmanas:
  – SCA utmanade tidigare med en kampanj med contortatallar. De möttes av ilsket motstånd av rädda manliga jägmästare. “Sådär kan en tall ju inte se ut, den är ju krokig och med bruten topp”. Idag har vi kommit mycket längre i hur ett träd kan se ut, men ännu återstår en hel del arbete. Skogsbruket kan ta efter jordbruket där köttmaktsordningen utmanades av quorn-rörelsen och där man analyserade ur ett sk GMO-perspektiv. Plötsligt var det inte bestämt att en potatis skulle bli pommes eller mos utan växtrollen utökades till att innefatta plastpåsar och bil-etanol. Där har skogsbruket mycket att hämta.
  Fram för mera genusskogsbruk!

 37. Kalle K Says:

  Musikbraschen är en annan bransch med Totalt Gubbvälde och där kvinnor ALDRIG släpps fram:

  ”Prisregn över Maggio och Lykke Li ”
  ”Maggio, som var nominerad i hela sju
  klasser, kammade hem tre priser” Femfaldigt nominerade Lykke Li tog hem segern i klassen Årets album samt det tunga priset Årets artist. ”

  (svt text s150)

 38. Greger Says:

  Av: härlig liknelse! 🙂

 39. Kristin Says:

  Återanvändning av en gammal replik.

  Kristin säger:
  09 april 2011 kl. 14:06
  Kvinnor äger 38 % av den privatägda skogen i Sverige

  Antalet doktorander vid fakulteten för skogs-­
  vetenskap på SLU, fördelat på kön.
  Antalet totalt 71 (år 2009). Andelen kvinnor 46 %
  (33 kvinnor) och andelen män 54 % (38 män).

  Antalet utexaminerade Skogs­ och träprogrammet
  vid Linnéuniversitet, fördelat på kön.
  Antalet totalt 4 (år 2010). Andelen kvinnor 50 %
  (2 kvinnor) och andelen män 50 % (2 män

  Antalet elever vid gymnasieskolans Naturbruks­
  program med skoglig inriktning, fördelat på kön.
  Antalet totalt 1 116 (hösten 2010). Andelen kvinnor
  5 % (år 2009) och andelen män 95 % (år 2009).

  Männen får göra grovjobbet kvinnorna disputerar.

  sidan 18
  http://www.regeringen.se/content/1/c6/16/56/49/f7091ed1.pdf

 40. Kalle K Says:

  Kristin: Bra undersökt! ”Männen får göra grovjobbet kvinnorna disputerar.” En träffande rubrik på feminismens målsättning även på andra områden. Det är makt och status som lockar, och gärna på mäns bekostnad.

 41. Klabbe Says:

  @Kristin, Attans, där rök min teori om att regeringen ville låta modiga kvinnor får chansen att förolyckas i skogen.

 42. Sorry bruden, men du betalar notan. Says:

  Könsmaktsrodningen finns inte i den tappningen feministerna tror. Jämställdismen måste revidera detta begrepp så att unga etniskt svenska bortskämda tjejer förstår att det inte är ett helt opreblematiskt begrepp att använda.

  Det är oerhört enerverande och tragiskt att så många tror på könsmaktsordningen och den betydelse den har fått. ” män är överordnade kvinnor”.

  Detta är bullshit.

 43. Hjalmar Says:

  @AV 7:15
  Helt suverän kommentar… 🙂

  Nej det handlar nog mest om att tillsätta fler ”projektledare” på Skogsstyrelsen, byråkratin växer alltid. Tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: