Bra när alla män tvångsrekryterades av gerillan

by

Jag råkade se en film i videobutiken, och upptäckte genast det genusperspektiv som kan anläggas på den. Jag som jämställdist har ju alltid genusglasögonen på mig (jag har lärt mig det av antijämställdisterna).

Filmen heter ”Without men”. Som du kan se ovan är framsidan laddad med symboler för det kvinnliga. Det finn två kvinnotecken, en behå, ett halsband, en bok som heter något med ”femmes” (”kvinnor” på franska”). Både bok och behå är rosa (vilket syns lite dåligt på min bild).

Vad handlar då filmen om? Nedan ser du baksidestexten:

Här är nu mina observationer och kommentarer:

1. Hela filmen bygger på en händelse som utgör en oerhörd mansdiskriminering. En extrem sådan. Alla män tvingas ut i krig – kvinnorna slipper för att de är kvinnor. I krig löper man stor risk att dö.

Jag kan notera att filmen utstrålar komedi med erotisk vinkling, och att ingen hänsyn tas till hur horribelt det som männen råkar ut för är. Inte heller till den fruktansvärda orättvisa det innebär att könsdiskriminering avgör vilka som drabbas (och kanske mister livet).

2. I baksidestexten utmålas det som händer som något positivt. Att männen rövas bort får ju kvinnorna att växa och utvecklas! Att deras män samtidigt kanske dör med tarmarna utanför magen tillåts inte störa det fina och positiva i kvinnornas upplevelse.

3. En värld utan män framställs, åtminstone antydningsvis, som ”många kvinnors önskedröm”. Bortsett från att jag tror det är fel så är det osmakligt.

4. Ifall filmens handling istället hade varit att alla kvinnor i en by rövas bort och utsätts för extrema faror där många av dem kan dö så hade filmen knappast varit en komedi. I beskrivningen hade man knappast tagit lätt på kvinnornas öde. Det hade ansetts fruktansvärt. Och filmen hade sannolikt blivit en feministisk kultfilm, som använts som slagträ för att hävda ”se här vilket fruktansvärt förtryck kvinnor lider under”.

Men nu var det ju bara män som drabbades i filmen. Alltså – no big deal. Män är ju vana vid att vara kanonmat. Och förresten tyckte de nog att det var kul att få komma ut med grabbarna och tampas lite…

Nedan kan de se en trailer för filmen.

För övrigt: Sveriges Radio skriver: ”I Syrien började Röda Korset på fredagskvällen evakuera skadade och sjuka kvinnor och barn från stadsdelen Baba Amr i Homs som regimstyrkor har belägrat och bombarderat i tre veckor”. Jag undrar varför alla utom sjuka och skadade utom män blir evakuerade?

72 svar to “Bra när alla män tvångsrekryterades av gerillan”

 1. Buck Says:

  ”Jag som jämställdist har ju alltid genusglasögonen på mig (jag har lärt mig det av antijämställdisterna).”

  Jag kan inte låta bli att tycka dina inlägg är tragikomiskt roliga ibland. Jag känner själv igen mig. År ut och år in av genusmaffians kidnappning av allting gör att man blivit rätt förstörd som människa av allt som har med det så kallade namnet jämställdhet att göra.

 2. Info Says:

  POPULÄRA GOOGLE-BILDER

  Jag ber att få rekommendera denna bild-kavalkad:

  http://www.google.com/search?q=world+without+men&hl=sv&client=safari&rls=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=7Y5IT6rZJsXpOa2n4IIO&ved=0CFkQsAQ&biw=1377&bih=970

 3. Lorem Ipsum Says:

  Inte en spänn till Röda Korset. Pengarna får gå till den humanitära organisationen Läkare utan gränser istället.

 4. Backlash Says:

  Det är väl i samma osmakliga anda som att kalla Filmen ‘Titanic’ för romantik.

 5. Mr Galahad Says:

  Jag kan meddela att stora delar av filmen går ut på att kvinnorna inte kan komma överens 🙂 och därför spenderar tiden med att käbbla. Dock absolut inte värd att slösa bort 2 timmar av livet på.

  //Mr G

 6. H.L Says:

  Rent generellt verkar det vara så nu att feminister och deras manliga allierade försöker trycka ner gillandenivån för män.

  Alltså de jobbar på att kvinnor ska tycka sämre om män.

  Det finns ingen logisk anledning för det i alla fall inte med den logik som främja det goda.

  Det finns dock en kommunistisk logik som de använder sig av fast det är ingen logik, utan ett sätt att få allt att gå sämre och sämre

 7. Man & Woman United Says:

  Konfronteras svt vid medvetet vinklad felaktig nyhets rapportering?

 8. Douken Says:

  Längre utbildning ger längre liv enligt SVT:
  http://svt.se/1.2708687/langre_utbildning_ger_langre_liv

  ”Enligt forskarna handlar lösningen inte om att skaffa fram bättre mediciner eller tjata på folk att leva sundare. Vill man verkligen komma åt beteendefaktorer så är det bättre att se till att alla har utbildning och att det finns jobb till alla”

  Var är genusperspektivet, med tanke på könsfördelningen bland universitetsstudenter och bland arbetslösa?

 9. Pether Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14429407.ab

  Ytterligare om samma sak om syrier.

  ”Eftersom de skadade bara evakueras till sjukhus i Homs är det osannolikt att skadade män vill låta sig evakueras, eftersom de fruktar att falla i händerna på de syriska säkerhetsstyrkorna.”

  Männen riskerar alltså repressalier eftersom det är de som slåss för folkets frihet, som vanligt.

 10. Info Says:

  SNART INFALLER STORA MISANDRIDAGEN!

  Det är fortfarande långt till Heterohatets dag på västkusten. Men snart infaller Internationella misandridagen!

  http://aworldwithoutmen.extrashere.com/images.php?image=4

  Det är bara fjorton dagar kvar till den 8. mars och uppladdningarna pågår för fullt på många håll. Också i de vanliga massmedierna.

  http://www.cisionwire.se/sodra-teatern/r/internationella-kvinnodagen-firas-stort-pa-sodran,c9224315

 11. Eva Says:

  Douken:

  ”Var är genusperspektivet, med tanke på könsfördelningen bland universitetsstudenter och bland arbetslösa?”

  Hur är könsfördelningen?

 12. Helena Says:

  Kriga är ju er roll, små gubbar. Kärlek vet ni inget om. Erotik är vida över era små ärthjärnor. Utom på porrklubbar förstås. Och när ni köper sex som är förbjudet ju. Med rätta!

  Den här bloggen syftar inte på jämställdhet. Den syftar på återgång till totalt undergivna kvinnor. Vi kan konstatera tyvärr att vi har långt kvar till full jämställdhet i Sverige, nådens år 2012.

 13. Helena Says:

  En totalt mansfri värld. Så fantastiskt underbart. Sjukt underbart.

 14. Hjalmar Says:

  @Helena
  Den här bloggen ”belyser den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan”.
  Det står längst upp.

  Tråkigt att du inte vill föra en seriös diskussion, gärna med inslag av humor. Jag tycker synd om dig, du verkar vara en riktig näthatare.
  Sök hjälp, det finns att få!

 15. Nils Jungenäs Says:

  Angående filmen:
  Fyf@n vad vidrigt!

  Från vänsterkretsar får man ofta lära sig att handlingar som annars är förkastliga ursäktas med att man slår ur underäge. Dessa människor ser uppenbarligen undermedvetet kvinnor som underlägsna på något sätt.

 16. Cicero Says:

  För övrigt anser jag att ”hen” osynliggör duktiga kvinnor.

 17. tenis Says:

  Porr har alltid äcklat mig. Alla dessa hjärndöda ”white trash”-äckel som säljer sig för att de är för lata för att skaffa sig ett anständigt jobb har alltid äcklat mig. Och den lilla gnutta hopp, känsla och ömhet jag hade försvann tack vare sådana äckel som du.
  Full jämställdhet = hård konkurrens om vem som ska ta hem stora äckelpriset.
  Helena eller Helenas socialisthatande farbror?

 18. masa Says:

  Manshatande Helena:

  Vad hindrar dig från att starta kvinnokollektiv och leva där? Den dogmatiska övertygelsen tycks du ha, så ut och missionera så kanske du hittar några fler manshaterskor att skapa din egen lilla värld med. Ni kan nog få statligt stöd för ”jämställdhetsarbete” till och med. (ironi!)

  Allvarligt:
  Du talar om mäns bristande kärleksförmåga i samma andetag som du kallar alla män ärthjärnor och små krigiska gubbar, och ser inte motsägelsen.

  Du klagar och hävdar att den här bloggen syftar till jämställdhet, och vill samtidigt ha en mansfri värld – och ser inte motsägelsen.

  Jag kan bara erbjuda min medkänsla med dig för de personliga besvikelser som jag gissar ligger bakom dina kategoriska uttalanden, och hoppas att du kommer vidare i livet. All lycka till.

 19. Lotta Says:

  Jag förstår inte vart du vill komma? Om du irriterar dig på Sveriges feminister varför angriper du då u-länder som aldrig ensv varit i närheten av feminims?

  Det är självklart både för- och nackdelar med att vara man resp kvinna i samhällen med traditionell könsfördelning. Feminismen har alltid kämpat för att även befria mannen från hans könsroll. Så varför är du förvånad över att det är tufft att vara man i ett samhälle där det inte råder feminism? Du menar väl inte att det som händer i avlägsna u-länder är svenska feministers fel?

 20. Jocke Says:

  Angående Syrien så är det egentligen helt sjukt att de som kanske befinner sig i den största faran lämnas kvar. Standardförfarande i den här sortens grymma konflikter brukar ju trots alt vara att samla ihop så många män som möjligt – gamla, sjuka och skadade inräknade – och sedan mörda dom. Det har vi sett massvis med gånger.

  Och vad gör då våra hjälporganisationer? Jo, de lämnar dessa helt värnlösa personer åt sitt öde. Som sagt, det är helt sjukt.

 21. masa Says:

  …att den här bloggen INTE syftar till jämställdhet… skulle det vara.

 22. Jocke Says:

  ”Helena” dyker upp lite överallt under olika namn och skriver ständigt liknande hätska och aggressiva inlägg. Efter ett tag känner man igen tonen och förstår att det är samma person.

  Mata inte trollet.

 23. Jocke Says:

  Lotta: Flera hjälporganisationer har antagit en västerländsk feministisk agenda i sitt arbete. Bland annat har ett antal stora aktörer bestämt sig för att i mängder med sammanhang enbart hjälpa kvinnor.

  Tycker du på fullaste allvar att det är en human inställning? Är det jämställt? Ska en oskyldig man som är lika utsatt som vilken kvinna som helst lämnas kvar och bli massakrerad, eller inte få mat, kläder och annat nödvändigt bara för att han råkar vara född till man?

  Detta är ju en helt vansinnig inställning som i alla fall har gjort att jag har slutat skänka pengar till de större hjälporganisationerna. De har ju en klart könsrasistisk agenda. Män har uppenbarligen inte något som helst skyddsvärde och kan lika gärna dö.

 24. Valeria Says:

  Äh, filmen verkar vara en komedi så det är väl ingenting att lägga varken tid eller energi på. Jo, jag vet att det finns feminister som skulle rasa om könen bytt plats med varandra, men det finns ingen anledning att sjunka till den nivån.

  Sedan gillar jag Helenas citat: En totalt mansfri värld. Så fantastiskt underbart. Sjukt underbart. Avdelningen en feminist som inte förnekar sig.

 25. Jens Olsson Says:

  http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article14430226.ab;jsessionid=D6AD7CCB2E87BDE3A6DE456165EDC141.mobil-www3

  ”Person” hittad död utanför Ludvika…

  http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article14429647.ab;jsessionid=BA669E8831974F030252739A3997360C.mobil-www4

  ”Svensk” död på flygplats i USA…

  Inte ett ord om vilket kön det gäller någonstans i artiklarna… Det får mig att misstänka att det är män som har dött i bägge fallen.

 26. Aktivarum Says:

  Valeria:

  Hur reagerar du på detta citat?

  ”Alla kvinnors önskedröm”

  Här har du en kommentar på detta

  “No study has ever demonstrated that people believe that ALL members of a target group have a particular characteristic. In other words, people do not believe in statements that include the quantifier ALL when it comes to believing things about other people.”

  http://forums.philosophyforums.com/threads/when-are-stereotypes-accurate-47672-2.html

  Och mina tankar

  http://aktivarum.wordpress.com/2012/02/20/social-perception-and-social-reality-en-vetenskaplig-smocka-mot-den-politiska-besattheten-av-stereotyper/

 27. Valeria Says:

  @Aktivarum

  Jag säger inte emot det påståendet, och det är också en av anledningarna till att min kräkreflex aktiveras varje gång jag hör formuleringen ”Jag som kvinna…”, som används till som tätt av kvinnor som vill påskina att de har ett större stöd för sina åsikter än de egentligen har. Ur ett retoriskt perspektiv må det vara gångbart, men när citatet förflyttas ur stundens hetta, eller sin kontext om man så vill, så blir det mest tomma ord.

 28. Man & Woman United Says:

  http://www.expressen.se/nyheter/wiki…ange-utlamnas/

  Fakta=propaganda, nyspråk enligt Orwell. Trots alla spekulationer är det feminismens Saudiarabia som styr rättsfallet. Borgström&Bodström har uppvaktat Löfvén då han bekänte sig till den rätta läran.

  https://www.flashback.org/t1275257p3180

 29. Helena Says:

  Men¨Hjalmar lilla gubben

  ”Den här bloggen “belyser den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan”. Det står längst upp.”

  Så gnäller ni på att jämställdister som vi feminister bara driver ena könets kamp. Och så gör ni själva samma sak. Märker du inte hur det eka hyckleri runt öronen på dig?

  ”Sök hjälp, det finns att få!”

  Du verkar initierad i de här problemen. Men det verkar inte som om du kunde få hjälp, så varför ska jag söka hjälp som inte ens behöver det?

 30. Lars I Says:

  @ H.L, Man & Woman United

  Ja det är rätt intressant och beklämmande att iaktta hur försåtligt det pågående könskriget förs i de officiella medierna. Hur man utan att direkt ljuga tilldelar könen rollerna som syndabock (man) resp helgon/martyr (kvinna) när man beskriver företeelser där de ombytta rollerna precis lika korrekt hade speglat verkligheten. När den rollfördelningen konsekvent upprepas är det omöjligt att se det som annat än smygindoktrinering, och naturligtvis är propagandakriget lika oumbärligt i könskriget som det alltid varit i konflikter i historien. Kanske ännu viktigare i könskriget där man så tydligt har problem med att föra en saklig argumentation och ersätter den med personangrepp och referenser till historien och andra delar av världen.

  Dessutom blir det ett demokratiproblem när de tillsynsinstanser som formellt är instiftade för att just förvara demokratin är satta ur spel, blockerade av jäviga eller ideologiskt färgade myndighetsutövare. Jag vet inte hur många anmälningar jag gjort mot myndigheter och media för kränkande eller vinklad hantering av verkligheten och nästan alltid fått NOLL i respons. Inte ens en motivering varför man betraktat anmälan som irrelevant. Arrogant maktdemonstration är det ohyggliga intrycket man får.
  Ett exempel som stör mig till den grad att jag är benägen att rota vidare i det är Rubars och Brånstads TV serie om könskriget för några år sedan, som så svårbegripligt fälldes i Granskningsnämnden eftersom den gjorde något så ovanligt som att angripa feminismen. DÅ fanns tydligen anledning att vakna och agera, när feminismen hamnade i det ljus den inte tål.

  Smaka på Wikipedias beskrivning nedan av det hela. Vilken är förnimmelsen ni får ? Är det något man bara ska låta passera ?

  ”Del ett av ”Könskriget” fälldes i Granskningsnämnden för partiskhet eftersom två personers version av händelseförloppet på Bellas vänner-lägret varken efterfrågats i tid eller presenterats i programmet. Rubar och programmets redaktör, Johan Brånstad, har anmält Granskningsnämnden till Justitieombudsmannen, eftersom de anser att jävsituation föreligger då en av ledmöterna, Lena Adelsohn Liljeroth, i Granskningsnämnden haft ett förflutet inom ROKS. Deras anmälan har dock ej resulterat i någon åtgärd från JO.”

 31. Mörker Says:

  Lars I

  Ja, det visar ju tydligt hur feminismen ständigt jobbar på att sätta demokratin och rättssäkerheten ur spel. Att inte kunna få en fråga om jäv prövad ens när det är framträdande (f.d) medlemmar av samma organisation som kritiseras i programmet som fäller detsamma är absurt. Värdigt en diktatur! Diktaturen Sverge.

  ps. …måste ju bara älska alla dessa offer, som Helena här. Sådana utmärkta representanter för dagens feminism.

 32. Buck Says:

  Helena: du behöver hjälp. Kontakta mig på 080 55 02 85 80. Det är mitt mobilnummer. Sen läste jag någonstans om den här återvändsgränden, att feminism faktiskt också handlar om att männen också ska kunna slå sig fria. Jo, man tackar.

 33. Helena Says:

  Buck lilla lilla gubben om jag hade behövt hjälp så hade jag inte valt en kvacksalvare som dig. Det förstår du väl? Sen är det andra och bertydligt fler ”jämställdister” som behöver hjälp. Som AV, Jack och Hjalmar. De är ju bara ”jämställdister” så de är säkert lättlurade av ditt kvacksalverierbjudande.

 34. Buck Says:

  Ja, men ring då. Om det är nån stake i dig.

 35. Vetenskapliga teorier som förkastar Människans fria vilja ökar sannolikheten läsarna ägnar sig åt Fusk, Lögner och Stölder « Aktivarum Says:

  […] Pär Ström sågar misandrin i konceptet bakom Eva Longoria-filmen Without Men. Share this:FacebookTwitterLike this:GillaBli först att gilla denna post. Postat i Genus, JämställdhetTags: alfred mele, free will, kathleen vohs, Roy Baumeister […]

 36. Helena Says:

  Hahaha i tråd efter tråd gnäller ni över feministers könsfixering och så gör ni själva likadant. Hycklare! Nej dr Fuck Buck jag ringer inte till efterblivna blöjgubbar som dig. Sök din porrlycka annanstans!

 37. G. A. Says:

  OT: Gratis soppa någon?

  Lika lön för likvärdigt arbete, soppteater i Stockholm
  Tid:5 mars 10:30 – 12:00, 2012
  Plats:Europahuset, plan 2, Regeringsgatan 65 i Stockholm Karta

  Glastak och kvotering. Deltid och lägre lön. Den 5 mars bjuder Europaparlamentets informationskontor in till soppteater och samtal om jämställdhet på arbetsmarknaden.
  Samtalet leds av Johanna Koljonen och illustreras av Stockholms improvisationsteater.

  http://www.jamstall.nu/kalender?pageID=d15b2826-478e-439f-905c-ee0c901e7ba1

 38. LångeJan Says:

  Helena

  Lilla gumman..

  Vi klagar för att feministerna klagar över en till stora delar påhittad värlsbild. Till skillnad från dig och dina medsystrar så har vi legitima skäl att klaga över mäns situation.

  Pär Ström

  På apoteket säljer dom sexleksaker för kvinna. På hyllan finns det numera en dildo som är godkänt av apoteket. Finns det motsvarande möjligheter för män att köpa sexleksaker på apoteket?

 39. vmm Says:

  Hörde det där om Röda Korset och sa dom inte att nu räddar dom kvinnor och barn, men sedan ska dom börja rädda alla som är i behov av hjälp?

 40. vmm Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14429407.ab

  Idag rapporteras om 103 döda. Bland dem finns 14 barn och en kvinna. Och nu evakuerar Röda Korset alltså kvinnor och barn.

 41. Helena Says:

  LilleJan så efterbliven du är som inte klarar det som dina medbröder fixar – skaffa dig en Uppblåsbar gummidocka. Sen så sa jag ni gnällde över feministers könsfixering. Gör nåt åt din dyslexi. Kanske ta dig en terapirunda hos dr Fuck Buck här. Verkar ju som han skulle kunna hjälpa dig lilla gubben. Nu har jag inte tid mer er små gubbar. Dags för Melodifestivalen och tre tuffa tjejer som skickliga programledare.

 42. LångeJan Says:

  Helena

  Jag bojkottar mellon eftersom det är 3 kvinnor inkvoterade. Kommer ändå rösta på Ranelid så att en man får fokuset.

 43. Stygg Says:

  Helena

  Fan du e så grym så jag sitter här å får lite bånge faktiskt…
  Säg nåt elakt om mej också, oh grymma Härskarinna!
  Jag är stygg.
  -Jag tycker också att män och kvinnor ska samma rättigheter och skyldigheter!
  Straffa mej.
  Håna mej.
  Smiska mej med din vassa, läckra tunga!
  -Jag tycker att våra lagar ska vara könsneutrala!
  Prygla mej med ditt överlägsna intellekt och visa mej vem som bestämmer.
  Hårdare!
  Åhhh…

  Var det lika skönt för dej som för mej?

 44. vmm Says:

  Om filmomslaget: vad betyder symbolerna i nedre vänstra hörnet? Hjärtat = romantisk film? Skrattande ansikte = humor? Något som ser ut som en man och en kvinna bredvid varandra = eh… familjefilm? Jag vet inte. Så om lesbiska skulle symboliseras av kjol-kjol så finns dom alltså inte med här. Dom räknas inte som familj och filmen är inte lämplig för dom. Eller? Hur ska symbolerna tolkas?

 45. Man & Woman United Says:

  @ Lars I

  Du är helt inne på rätt spår när du skriver:

  Del ett av “Könskriget” fälldes i Granskningsnämnden för partiskhet eftersom två personers version av händelseförloppet på Bellas vänner-lägret varken efterfrågats i tid eller presenterats i programmet. Rubar och programmets redaktör, Johan Brånstad, har anmält Granskningsnämnden till Justitieombudsmannen, eftersom de anser att jävsituation föreligger då en av ledmöterna, Lena Adelsohn Liljeroth, i Granskningsnämnden haft ett förflutet inom ROKS. Deras anmälan har dock ej resulterat i någon åtgärd från JO.”

  Gräv vidare på just detta och avslöjanden inom toppstyrningen kommer skönjas. Det hela är enkelt, det finns en politisk vilja inom samtliga partier. Därav Genus Nytt mfl kritiska bloggar som bygger på folk som insett medialockets hinder för rättvisa och demokrati.

  Det hela är dessutom extremt intressant och framstår som enkelt. Ifall ga:moderaterna,Moderat Männen och Maria Abrahamsson tar över makten inför valet 2014 kan två tygliga val utfärdas för väljarna. Eller?

  Nya arbetarpartiet aka nya feministpartiet Moderaterna betalar feta anslag att förvalta radikalfeminismen inom svenskt rättsväsende. Nya Moderaterna säger sig betala för att slippa problem och slippa överhuvudtaget ta diskussionerna.

  Det nya feminist partiet moderaterna har missat är sina egna kärnväljarna dvs sina egna män och kvinnor samt fd arbetarklassens män vilka lämnade socialdemokraterna två val rad. Väljare som nu lackat rejält ut på reinfeldts radikalfeminism! Nya feministpartiet moderaterna & Alliansen gör ett aktivt val trots att de inte i verkligheten är feminister.

  Men likväl gör de aktiva val att stödja radikalfeminism på ytan,genom öppen politik och genom miljard anslag. Någon mer som vill veta hur skiten finansieras och vart pengarna tas ifrån? Nedlagda operations avdelningar, utförsäljning av skolor och sjukhus? Alliansens omfamnande av radikalfeminism kommer kosta dom valet 2014. Till förmån för vad? Sosialdemokraterna, Borgström & Bodströms, NYs och resten av radikalfeministernas rättsövergrepp och jakt på Julian Assange? Det lilla Swedala inte kalkylerat med är omvärldens ögon på svensk rättsstat aka feminismens saudiarabia. Att svenskar teg fungerade då men inte nu!

  Du frågar varför inget händer, dina anmälningar tillsammans med fler jämställdisters och rättssäkerhets aktivisters anmälningar och överklaganden bildar tillsammans ett stort politiskt tryck i demokratisk anda som inte går att tysta. Hur radikalfeministerna gärna vill.

  Resultaten av Jämställdhet 2,0 och könsneutral lagstiftning fungerar när organisering startar under rubriken ”Rättssäkerhet”. Ett brett område där humanjuridik och tjänstemanna ansvar inom myndigheter ska återinföras. Krav på Rättsäkerhet enar en stor skala av kritiska medborgare oavsett bakgrund,klass,partitillhörighet,etnicitet och ålder osv.

  Rättssäkerhet bekämpar den korrumperade rättssituationen i feminismens saudiarabien. Swedala har en diktatoriskt rättsväsende med hilda, radikalfeministisk lagstiftning och hyllningar av scum. Se vad som hände under den arabiska våren efter wikileaks släpp. Feminismens saudiarabia är inget undantag för omvärldens granskning.

  Johan Rheborg, Robert Gustafsson, Ulf Brunberg mfl är inte direkt positiva till feminism.

  ”Jag riskerar helt medvetet förtroendet för rättsväsendet”

  http://www.dn.se/debatt/jag-riskerar-helt-medvetet-fortroendet-for-rattsvasendet

 46. Man & Woman United Says:

  @ Helena

  Riktiga Män

 47. Joakim Says:

  Vad är det då som har ändrats och utgör denna ”krock” när männen kommer tillbaka? Att man har gått från meritokrati till könsapartheid? Vidrigt budskap.

  För övrigt: Har Röda Korset överhuvudtaget reflekterat över att de faktiskt splittrar familjer? Vad tycker egentligen kvinnorna och barnen om detta?

  I övrigt så uppmanar jag alla här att totalt ignorera det uppenbara trollet Helena. Titta på hennes första inlägg och räkna både argument och provokationer. Nog sagt.

  @Lotta
  Pär angriper en film, inte ett U-land. Feminismen har uppenbarligen nått denna argentinska regissör. För övrigt är det skitsnack att feminismen försöker ”befria” mannen från mansrollen, speciellt med tanke på den här filmen. Snarare har feminismen alltid velat förbjuda mannen att leva som han vill medan den samtidigt fullständigt ignorerat orättvisor mot män.

 48. Test Says:

  Test…

 49. Tezt Says:

  Test 2.

 50. per hagman Says:

  Rasism är också kollektivism.

 51. En läsare Says:

  Hände inte ungefär samma sak under första och andra världskriget? Jag vill ju inte kritisera (jo, det vill jag…), men är inte samhället, och skolan, på väg till aldrig tidigare skådade bottennivåer?

 52. Douken Says:

  Eva: I Statistiska centralbyråns Utbildningsstatistik årsbok 2011 kan man utläsa att det under läsåren 99/00-08/09 varje år antogs runt 30% fler kvinnor än män till högre utbildning. Under första halvan av perioden examinerades över 50% fler kvinnor än män, under andra halvan ökade detta till närmare dubbelt så många kvinnor som män varje år.

  En tredjedel av männens examina tas ut inom teknisk och det är också det enda området där de är i majoritet. I samtliga andra områden, även lant- och skogsbruk, är det kvinnor som tar ur flest examina.

  http://www.scb.se/Pages/PressRelease____304527.aspx

  Sedan 90-talet har man arbetat hårt med att få killar att ta mindre plats i klassrummen och att flickanpassa skolan. Kanske är dags att börja pojkanpassa den snart?

 53. Jack Says:

  Douken,

  Tror det var i en DEJA-rapport jag såg en referens från förra århundradeskiftet gällande något i stil med att kvinnor ska ta över skolan. Det är alltså inte sedan 90-talet utan betydligt längre som det arbetats för att försämra för män eller pojkar, fast på ett mer oskyldigt sätt månne. Effekten densamma dock.

 54. Jack Says:

  Såg en tankvärd bild nedan. Jag är inte religiös själv. Men för de som är det kan vara värt att begrunda ifall inte de större religionerna förutspådde feminismen.

  Se på den till skenet kvinnliga varelse (jmfr feminism) vid Notre dame
  som nästlat sig till centrum här och in mellan män och kvinnor. Bjuder falsk frukt med förvisning från paradiset (civlisationens fall och feminism) som följd…

  Även detta intressant från wikipedia(kursivering av mig):

  The depiction of Lilith in Romanticism continues to be popular among feminists, Wiccans, satanists, and in other modern occultism

  Feminsterna har varit framme och ”reviderat”:

  Changing Literary Representations of Lilith and the Evolution of a Mythical Heroine…development of the mythical figure Lilith from early Jewish texts through the Romantic period. This study culminates in a discussion of … transformation from a demoness to a feminist heroine.

  http://feminism.eserver.org/theory/papers/lilith/

  Lilith, av femister framställd som hjältinna/gudinna är alltså ursprunligen motsatsen.

  Etymologiskt härstammar hennes namn från ”disease-bearing wind spirit and night demon” (wind = luft/lögner, night = dold)

  Känns om att det finns stöd i gamla texter för att kunna förvisa den förutspådda feministiska ormen som nu är uppå oss… Som sagt jag är inte religiös men om man är det är det rätt så klart vad man skulle behöva kolla lite närmare på…

 55. Jack Says:

  bilden från notre dame:

 56. montahue Says:

  Om inte tidigare så blev den här bloggen just nu en parodi på sig själv. Men det har såklart hänt tidigare jag är inte här varje dag. Hur F**N orkar man med att BARA vara en navelskådare 24/7. Attention*****

 57. Helena Says:

  Man & Woman United;

  Nope lilla gubben, riktiga män gömmer sig här:

  http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DajvUWv1HZa0

  Stygg;

  Ok lilla gubben, var LYDIG mot alla kvinnor/tjejer/flickor du möter!

  LilleJan;

  Lilla gubben, du kan uppenbarligen inte hålla dig borta från mellon då du röstar. Att bara låta bli med att titta syns inte i tittarsiffrorna.

 58. Helena Says:

  Man & Woman United;

  här är länken till riktiga MÄN

  http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DajvUWv1HZa0

 59. Helena Says:

  Hmmmm verkar inte som länken till riktiga män funkar. Men bara lugn, inget annat funkar heller här på bloggen eller i skallen på er smågubbar.

 60. Jenny Kristiansson Says:

  Jens Olsson

  Det stod klart och tydligt i artikeln om den döda svensken i USA att det var en man. I alla fall på SVT. Det fanns fyra unga svenska män i bilen. De satt i en BMW vars förare körde väldigt fort på en flygplats landningsbana. Bilen körde av någon anledning, antagligen pga. att hastigheten var för hög, rakt genom ett staket och ner i en kanal. Tre män lyckades ta sig ut, medan den fjärde drogs med av strömmen och drunknade. Boy will be boys.

 61. montahue Says:

  Att kalla historielösa navelskådare ”smågubbar” tjänar du inget på. Det är dålig retorik.

 62. Jenny Kristiansson Says:

  Förlåt den *döde* svensken ska det ju vara och ”Boys will be boys.”

  Jag som är perfektionist, funkar inte för mig att här inte är en redigerings- möjlighet 🙂

 63. Jenny Kristiansson Says:

  Ok jag kollade på trailern. Fyfan säger jag bara. Nu förstår jag varför jag satt och skrattade hela tiden när jag läste Pär Ströms inlägg om den.

  Som vanligt i Hollywood- sponsrade filmer framställs kvinnorna som kåta korkade dumma våp. Jag hade blivit glad om det varit tvärtom, att det var kvinnorna som kidnappades och männen som stannade kvar.

  Har någon varit i Sydamerika? Kvinnorna är korta och satta. Männen är korta och satta. De ser fan inte ut som i filmen. Vem fan är denna filmen gjord för? Utvecklingsstörda babianer? Jag hatar dåliga filmer.

  – ”Men Jenny vem är du att avgöra vad som är en dålig film eller inte?”

  Jag bara vet. Nästa gång ni ska se en film rådfråga mig först, alright? Hade Pär Ström gjort det hade vi sluppit att ens veta att ”Whitout men” existerade.

  Vilken film hyrde du Pär Ström?

 64. Jens Olsson Says:

  @Jenny Krisiansson

  ”Det stod klart och tydligt i artikeln om den döda svensken i USA att det var en man. I alla fall på SVT.”

  Men nu var det ju Aftonbladet som jag länkade till.
  Tror du på fullaste allvar att Aftonbladet ”glömt” att berätta vilket kön det gällde om det varit en kvinna som omkommit?
  Jag tror inte det. Därför var jag säker på att det var en man som det gällde.

 65. Jack Says:

  Montahue,

  Vet inte om du syftar på min kommentar, du skrev precis efter, eller filminlägget.

  Möjligt att jag drar ett löjets skimmer över religiösa tolkningar, tycker jag är rätt tydlig när jag återupprepat påpekar att jag inte gör dem själv (ett avståndstagande som förstås kan dra löjet över annan part), men att man som religiös skulle kunna göra dem (även detta kan dra löje över religiösa).

  Löjeskänslan över dessa tolkningar kan sedan följa med till din upptäckt att jag föreslår någon att göra dem, men ingen skulle ju göra detta löjliga enligt dig, och ditt inlägg föreslår att det ligger något löjligt över fler tolkningar och att dessa föreslås till andra på bloggen, så pass att hela bloggen förefaller dig nu löjlig.

  Det må så vara att du har dessa känslor, men i sak gällande bloggen är det inte befogat. Tidigare har inga religiösa tolkningar föreslagits, du extrapolerar löjet felaktigt alltså. Dessutom och istället råder en ganska hög vetenskaplig nivå och jag tror många är ganska jordnära.

  Visst var min utsträckta hand inte den finaste gentemot en troende publik. Men jag hävdar ändå att det finns de som skulle kunna hitta något att tro på däri, dessutom har ju feminister redan varit inne och skrivit o religionerna (ex svensk bibel). Satanister osv finns ju trots allt, du kanske känner löje över sådana föreställningar bara men jag ser det som att dessa personer är ändå lika mycket människor och kommer att rösta på valdagen.

  Vill också poängtera att en kommentar mycket osannolikt kan representera en blogg på ett rikigt sätt. Om du haft ärliga intentioner hade du sett det. Själv tyckte jag det var en ganska så rolig kommentar och dessutom lite intressant gällande t ex revisionism och att satanismen är så fäst vid feminismen. Att något är religiöst innebär inte att det är bara löjligt även om det framstår så för dig. Miljarder människor är troende.

  .

 66. Jack Says:

  montahue,

  Ber om ursäkt om du inte avsåg min kommentar, föreföll så när din kom precis efter och du skriv att det var just då det inträffat.

 67. Jocke S Says:

  Pär Ström: ”Jag som jämställdist har ju alltid genusglasögonen på mig (jag har lärt mig det av antijämställdisterna).”
  Hö, hö, tänk att de lyckats lära ut nånting ändå… 🙂 Utan att klara av det själva alltså…:-(

 68. Jocke S Says:

  F.ö. så visar ju filmen tydligt på detta som män i alla tider tvingats anpassa sig till.
  Lid och dö, men visa aldrig svaghet och klaga inte som kön!

 69. Patrik B Says:

  Jag tycker att temat är intressant som tankeexpiremt. Klarar sig kvinnor utan män? Svaret är troligen ja, fast bara en kort tid.

  Det har ofta hänt i historien att samhällen fått stora kvinnoöverskott när männen dött i krig. I Storbritannien rådde det stor brist på yngre män på 1920-talet efter det Första Världskriget. Det innebar att unga kvinnor fick chansen att gå ut i yrkeslivet och ta jobb på kontor, som chaufförer m.m. Men det innebar också att de missade chansen att gifta sig och bilda familj. I engelska tidningar kunde man ofta i början av 1920-talet läsa hjärtskärande kontaktannonser med detta innehåll:

  ”Kvinna 28 år vars fästman stupat i kriget söker man för äktenskap. Hon har yrke och egen försörjning. Gärna officer och veteran från kriget. Krigsinvalid inget hinder.”

 70. Jack Says:

  Patrik B,

  ” engelska tidningar kunde man ofta i början av 1920-talet läsa ”

  Hur ofta? Var eventuella förekomster av detta representativt för krigsinvaliders värde på dejtingmarknaden eller förekom också motsatta scenarion där de i stället hade det svårare, som i att kvinnor valde män som kunde försörja dem?

 71. Patrik B Says:

  Jack: Det rådde brist på unga friska män i Storbritannien i början av 1920-talet. 2,5 miljon män i unga åldrar hade antingen stupat eller skadats allvarligt i kriget. Även en krigsinvalid hade möjlighet att hitta en hustru, t.o.m. en hustru som kunde hjälpa till med familjens försörjning. Krigsinvalider fick pension från brittiska staten så de var inte utfattiga.

  Men min poäng var att varken kvinnorna eller samhället mådde bra av denna obalans. Kvinnor och män behöver varandra. Om männen försvinner får kvinnorna mer frihet och makt. Men vad ska de ha denna frihet till om de missar chansen att bilda familj och få barn?

 72. Patrik B Says:

  Jag tittade på trailern till filmen som är temat för tråden. Den verkar vara en riktig kalkon. Byn verkar bestå av överklasshustrur i dyra designkläder och nyfriserat hår. Jag ångrar att jag kommenterade filmen överhuvudtaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: