DO: Det kan vara diskriminering, men vi struntar i det

by

Nyligen bloggade jag om att Kistamässan utanför Stockholm tar mer betalt för män än för kvinnor när det gäller inträdet till Sportfiskemässan. En jämställdist anmälde Kistamässan till Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Nu har han fått svar. Svaret går ut på att DO anser att det mycket väl kan röra sig om diskriminering, men de väljer att strunta i saken. Jag citerar:

”Inom diskrimineringslagens ram finns vissa möjligheter att behandla kvinnor och män olika vid tillhandahållande av varor och tjänster. Detta utrymme är dock mycket begränsat. Det du anmäler kan utgöra diskriminering i lagens mening. DO väljer ändå i nuläget att inte utreda din anmälan vidare. DI avslutar därför ärendet.

Man kan undra om DO hade varit lika ointresserade om det gällt kvinnor som varit de drabbade istället. Jag tycker att myndighetens svar är upprörande och tyder på ett ointresse för diskriminering när män utgör den drabbade gruppen.

Över huvud taget har jag intrycket att myndigheten DO i stor utsträckning inte fungerar som den ska. När det gäller könsdiskriminering verkar de helt klart ha en könsvinklad inställning.

Du kan se DO:s brev nedan. Klicka på det för att se det större.

.

För övrigt: Det kom ett mejl från en jämställdist:

Hej Pär! I El Salvador och Nicaragua har det sen år 2000 dött mer än 24 000 ”arbetare” (män) pga njursvikt. De flesta hade tunga jobb på sockerplantager. Man hör allt som oftast att män inte drar sitt lass i tredje världen och det därför inom u-hjälpen ska satsas på att hjälpa kvinnor. Att män dör som flugor inom farliga industrier för att dra in brödfödan talas det inte om. Länken jag bifogar är ett reportage där de b.la följer  en döende arbetare. Läs mer här. /Manne

57 svar to “DO: Det kan vara diskriminering, men vi struntar i det”

 1. Mina Ask Says:

  -Pappa vill utveckla sin föräldraroll, men hur göra?
  Tendensen är tydlig i vårt samhälle. Moderna män nöjer sig inte med att vara familjens plånbok, utan vill ha en nära och god relation med sina barn. Men vad krävs för att detta ska bli möjligt?

  https://sites.google.com/site/geldscheffelninternet/pelle-billing

 2. Vänster Wiki (@Vansterwiki) Says:

  Det är väl bara att testa om nedläggningen av ärendet är diskriminering i sig. Anmäl ett evenemang för att ta ut högre priser för kvinnor. Om ärendet tas upp så vet man var DO står i frågan. Vem utreder diskriminering som DO utför?

 3. Ekvivalisten Says:

  Problemet är väl att det inte finns några evenemang där kvinnor måste betala mer än män. Ingen skulle våga göra så.

 4. Jack Says:

  Vänster Wiki,

  ”Vem utreder diskriminering som DO utför?”

  Verkar vara genusnytt?

 5. Haram Kafir Says:

  Ett fall av ”räven vaktar hönsgården”`?

 6. an@n.ym Says:

  Ännu ett bevis för den statsfeminism som råder. Diskrimineringen av män är satt i system från samhällets sida.

 7. Info Says:

  GENUSPRISER

  Annat var det den gången, då en samfälld (såväl ”manlig” som kvinnlig) genusmaffia upptäckte, att landets frisörsalonger tillämpade olika prissättning för klippning av män resp. kvinnor.

  Damklippning kostade förr mer än herrklippning, eftersom kvinnliga kunder med sitt vanligen långa hår ansågs kräva mer tid och omsorg än tunnhåriga eller halvt flintskalliga män. Under några månader kunde Sveriges samtliga journalister (i radion och alla tryckta medier) knappast uppehålla sig vid annat än denna förmenta könsdiskriminering, denna härskarteknik och denna patriarkala överordning. (Förmodligen också nazistisk och sverigedemokratisk.)

  Jag minns, hur samtliga frisörinrättningar här på Kungsholmen snabbt och lydigt ändrade sina prislistor i önskad genusriktning. I rädsla för ett förödande ingripande från DO (dåvarande JämO).

 8. robjoh Says:

  Med tanke på att man enligt EUs regler så får försäkringsbolag inte sätta sin avgift beroende av kön så är det rätt uppenbart att DO som vanligt inte gör sitt jobb. Fast vem tror att staten någonsin skulle vara neutral?

 9. Lasse Says:

  Vem granskar DO ?

 10. vmm Says:

  Precis som jag skrev i kommentarerna om det här tidigare så gör inte DO något åt det här. Det är olagligt för företag att könsdiskriminera kunder men i praktiken är det tillåtet eftersom ingen gör något åt det. Det är som att gå mot röd gubbe (eller röd gumma).

  Självklart kan man JO-anmäla DO för att dom inte tar upp fallet, men jag ser det som helt utsiktslöst att lyckas med det. Men det kan ju skapa lite publicitet.

  Principiellt kan man ju fråga sig också om vi verkligen ska ha lagar som man inte behöver följa. Då är det nog bättre att ta bort dom lagarna så att alla vet att dom lagar som finns faktiskt gäller.

  Jag tror inte att det hjälper att skärpa den lag som finns. Det är ju förbjudet för företag att diskriminera kunder. Hur ska man kunna uttrycka det tydligare? Det handlar om domstolarnas syn på det hela. Dom bedömer att den kränkning man utsätts för som kund om man blir diskriminerad på grund av kön är så liten att den knappt räknas och därför blir skadeståndet så litet att man väljer att inte ta upp fallet. Till skillnad från om man blir diskriminerad på grund av etnicitet då skadeståndet lätt hamnar runt 50.000. Hur man förändrar domstolarnas syn? Ja… GenusNytt är förmodligen viktigt. Och man kan ju alltid anmäla, anmäla, anmäla till DO. Insändare i tidningar. Prata med politiker. Jag vet inte.

 11. andy Says:

  jag anmälde ifk göteborg för några år sedan när de släppte in kvinnor gratis på en fotbollsmatch i allsvenskan. män behövde betala fullt pris, dryga 200 kronor. DO lade ner även den anmälan.

 12. vmm Says:

  Lasse skrev: ”Vem granskar DO ?”

  JO. JustitieOmbudsmannen. http://www.jo.se

 13. Barnevik rasist? Says:

  Percy Barnevik satt precis hos Malou i morgonsoffan och berättade om satsningar man gör i Indien på flickor.

  Malou frågade varför satsningen görs mot kvinnor.

  Barnevik svarar med fjäskande ögon ” männen är lata”

  Barnevik anser alltså att indiska män är lata. Är inte det rasism? Om det inte går att anmäla för könsdiskriminering så är väl detta ett solklart fall av rasism?

  Nu vet vi alltså via Barnevik att indiska män är lata.

 14. Europadomstolen Says:

  Går det att dra det här ärendet inom DO vidare till Europadomstolen?

  Vad krävs för det?

 15. Lotta Says:

  Av all genus- och könsrelaterad diskriminering och särbehandling i vårt land som jag kan må så jävla dåligt över så känns det här… inte alls.

  Jag blir mer ledsen av en vanlig konversation människor emellan där könsrollstänket är tydligt, än jag blir om en frissa tar mindre betalt för att klippa män eller vissa ställen dit de vill ha fler kvinnor tar lägre inträde för kvinnor.

  Är det diskriminering att vissa grupper får reducerat pris i kollektivtrafiken också? Givetvis får man lyfta såna här fall om man tycker att det är upprörande men i mina ögon blir det bara extra tydligt hur hopplöst långt vi är från att faktiskt se den diskriminering som genomsyrar samhället.

 16. Matte Says:

  Barnevik pratar i nattmössan.

  Indiska män är vad jag vet arbetsvilliga och duktiga på IT och programmering.

  En unken nästan rasistisk myt att män super bort biståndet.

 17. vmm Says:

  Lotta skrev: ”Är det diskriminering att vissa grupper får reducerat pris i kollektivtrafiken också?”

  Beror ju på vad det är för grupp. Om det är olika priser på grund av kön, religös tillhörighet eller hudfärg så skulle i alla fall jag tycka det vore fel.

 18. Ekvivalisten Says:

  Svar till Info:

  I ärlighetens namn finns det faktiskt exempel på motsatsen också. Även taxibolagens tjejtaxa togs väl bort i samma veva som de differentierade priserna för herr- och damklippning, om jag inte minns fel.

 19. Info Says:

  SVERIGES RADIOS FEMINIST-SERIE FÅR ÖVERSVALLANDE REAKTIONER!

  Idag inleder programmet Tendens en två veckor lång serie program på temat ”Vem älskar en feminist”. Med inslag från SR Minnen om kvinnorörelsens historia.

  Denna veckas avsnitt har gått tidigare i SR och fick då översvallande positiva kommentarer:

  ”HELT UNDERBART BRA!
  Har precis lyssnat klart på temaserien ´Vem älskar en feminist?´ och har tipsat alla mina nära och kära som skulle kunna tänkas vara intresserade. Jag är själv feminist så jag gillade särskilt att höra de icke-feministiska männens tankegångar, just för att få höra hur andra personer tänker och följa hela tankekedjan.

  Men nu när jag lyssnade på sista avsnittet så känner jag bara: Mera! Mera! Mera!

  Tack än en gång för intressanta intervjuer! – Madelene Persson, 2011-09-06 11:23”

  – – – – – – – – – – – – – – –

  ”Att det ska vara så svårt! En klok kvinna, tror det var Kerstin Anér, formulerade det så här: ´Jämställdheten handlar om att dela på det obetalda hemarbetet.´

  För övrigt anser jag att Mia Blomgren är oefterhärmlig i sin sävliga ton, men emellanåt ack så pricksäker. Jag längtar redan efter nästa programserie! – Ann-Katrin Strandberg, 2011-08-25 21:34”

  – – – – – – – – – – – – – –

  ”TACK FÖR ETT GIVANDE OCH INTRESSANT PROGRAM
  – – – Så som jag ser det så är en feminist det alla finaste man kan hoppas på i relationsväg. Vi levde igenom alla feministströmningarna under våra många år tillsammans. Jag har också en nyvuxen dotter, vilket också är starka skäl till att tänka på de här frågorna. Som sagt, tack för tänket. – Peter Brodin, 2011-08-24 16:02”

  – – – – – – – – – –

  GenusNytts läsare kan kommentera programmen på Tendens´ hemsida.

 20. AnnanDan Says:

  Det heter ju ”Diskrimineringsombudsmannen”, inte ”Antidiskrimineringsombudsmannen”.
  Vill ni ha hjälp med att diskriminera någon, vänd er med förtroende till DO.

  Borde vi inte kräva att det heter ”Diskrimineringsombudspersonen” i stället, nu förknippas vi män med ojämlik behandling av folk.

 21. GG Says:

  OT: Nu är det bevisat. Om man inte tolkar SCUM som satir är man som Breivik.

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article14435559.ab

 22. AnnanDan Says:

  Alla vi män är som Breivik. Lika bra att få det överståndet. Och djur, höll på att glömma.

 23. Musse Pig Says:

  DO borde anmälas för könsdiskriminering. Finns ingen EU-instans?

 24. Mangus Ullén-en norsk antijämdsälldist Says:

  Mangus Ullén kopplar alltså allt som är emot scum och feminism till Breivik. Sen klagar han över att Lundbergskriver om feminismens verkningar på metanivå istället för att ge konkreta exempel.

  Hade Mangus Ullén varit nöjd då? Mangus Ullén som själv bor i Norge, menar alltså att man är Breivik och att all kritik mot stasfeminism är löjligt om man inte skriver ut alla små exempel som tillsammans skapat en osund jämställdhetsdebatt.

  Tillåt mig att hånskratta åt Mangus Ullén.

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 25. Backlash Says:

  Barnen på Utöya förstod nog inte att Breiviks manifest bara var satir. Andy Warhol misstolkade SCUM på samma sätt, han trodde Solanas menade allvar.

 26. Anne de Fatigued Says:

  Listan över skribenter vars enda argument är ”Breivik” börjar bli väldig lång nu.

 27. AnnanDan Says:

  Solanas satir borrade sig in i Warhols kropp som kulor ur en revolver.

 28. Hjalmar Says:

  Ja, DO vet vi var vi har… i feministlägret. JO nästa?

 29. Lars I Says:

  Som jag skrev en av de föregående bloggtrådarna har jag en längre tid anat en dov odör av korruption i tillsynsmyndigheter som tex DO och JK, grundat på svårigheterna att få bifall eller ens motivering till beslut där män varit de diskriminerade Att myndigheterna ö.h.t är befolkade får man dock bekräftat genom de BIFALL som ibland ges till anmälningar med kvinnor/feminism som berörd part.
  Ett exempel historien med TV serien Könskriget som under märkliga omständigheter fälldes i Granskningsnämnden:
  ”Del ett av “Könskriget” fälldes i Granskningsnämnden för partiskhet eftersom två personers version av händelseförloppet på Bellas vänner-lägret varken efterfrågats i tid eller presenterats i programmet. Rubar och programmets redaktör, Johan Brånstad, har anmält Granskningsnämnden till Justitieombudsmannen, eftersom de anser att jävsituation föreligger då en av ledmöterna, Lena Adelsohn Liljeroth, i Granskningsnämnden haft ett förflutet inom ROKS. Deras anmälan har dock ej resulterat i någon åtgärd från JO.”
  (Wikipedia)
  Och i den mån en motivering ges, vad säger motiveringen
  Det du anmäler kan utgöra diskriminering i lagens mening. DO väljer ändå i nuläget att inte utreda din anmälan vidare. DI avslutar därför ärendet.“
  I vems ”mening” dömer DO om inte i LAGENS mening ? I statsfeminismens mening ?
  Om myndigheter som DO och JK blockeras av jäviga eller politiskt färgade myndighetsmissbrukare är det ett av vår tids störta demokratihot. Ett av de mest ohyggliga likheterna med diktatur, där just sådana kanaler är de första att strypas.

  En inventering av de beslut som JK och DO fattat i tidigare ärenden skulle förmodligen kunna visa mönster vad gäller kön och politiska ideologier för de bifall resp avslag man beslutat.
  Därefter motsvarande inventering av inblandade beslutsfattare och deras bakgrund.

  Ska man acceptera eller agera ?
  Mig ger det ståpäls

 30. ConZor Says:

  Det bästa vore om den som skickade in anmälan till DO fortsätter till JO för att få en så stor helhet som möjligt eftersom med anmälan+DOs svar är chansen större att något kanske händer än om någon annan bara anmäler svaret.

 31. Hjalmar Says:

  OT: ”Hen” och ”henom” i het diskussion på svd.se:
  http://www.svd.se/kultur/sprakspalt/goda-rad-om-vart-spraket-bar-han_6881953.svd

  Testimonial 6 minut sedan
  ”Det finns inget ”hen” på svenska. Ifall någon kallar sig för ”hen” så ska den personen gå till en psykolog och ingenting annat.” 😀

 32. Anders Senior Says:

  Alla dessa DO, JÄMO, JO, etc. är inget annat än politiskt tillsatta för att tillvarata och balansera myndighternas intressen jämtemot allmänheten…..

  När allmänheten kräver kontroller, så tillsätter myndigheterna ett ”kontrollorgan” vilket givetvis är till 100% styrt av myndigheterna, och allmänheten köper vanligtvis ett yttranade från dessa utan att ifrågasätta resultatet…… ”Det måste ju vara rätt, JÄMO har har ju friat……”

  Läs gärna detta intressanta inlägg i debatten om hur myndigheter och ombud av olika slag beter sig när det finns pengar att spara….

  http://fangenpafyren.blogspot.com/

 33. Sledgehammer Says:

  Förslag till anmälaren och andra som anmäler detta och DO skiter i att gå vidare:

  Anmäl detta till EU-kommissionen!

  http://ec.europa.eu/eu_law/infringements/infringements_sv.htm

  För att beskriva att detta inte är engångsföreteelser som DO skulle kunna grunda sitt beslut på; glöm inte att skriva till EU-kommissionen att andra könsrasistiska evenemang också förekommer, som tjejträffar på Bauhaus, curling på högskolor, gräddfiler till sommarjobb inom it-sektorn osv.

  Vidare (OT):

  http://www.socialstyrelsen.se/statsbidrag/aktuellastatsbidrag/utvecklingsmedelforarbetemotvald

  Klicka för att komma åt dnr-201-2012-utvecklingsmedel-mot-vald.pdf

  Det handlar om kvinnovåld och barn som bevittnat kvinnovåld. ROKS m.fl. fascistiska organisationer tillhör remissinstanserna:

  ”Kunskap och synpupkter ska inhämtas från Riksorganisationen för kvinnojourer i Sverige (ROKS), Sveriges kvinnojourers riksförbund (SKR), Brottsofferjourernas Riksförbund (BOJ), BRIS, Rädda Barnen, Rikskriscentrum, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter (RFSL) samt från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och övriga relevanta organisationer.”

 34. AnnanDan Says:

  Hen… vet väl varje engelsktalande att det betyder höna… så otroligt träffande, som om det var meningen.

 35. Backlash Says:

  Pär, det här fenomenet, att myndigheterna utan att motivera varför, ofta ser genom fingrarna när män diskrimineras, borde förtjäna ett eget kapitel i din kommande bok.

 36. Henom Says:

  @Hjalmar, AnnanDan: ”Hen” är i själva verket ett ord som undergräver feminismen:

  a) kopplas till höns,
  b) gör det lättare att osynliggöra duktiga kvinnor,
  c) gör det omöjligt att räkna procent i bolagsstyrelser

  Jag välkomnar ”hen”

 37. Info Says:

  HÄR KAN NI KANSKE FÅ LÄRA ER ATT INTE SLÅ!

  Att de flesta – för att inte alla – svenska män är talibaner, som ”slår sina kvinnor” (= idiomatiskt uttryck i svenska språket) vet vi ju. Nu i eftermiddag kanske GenusNytts läsare kan få lära sig att upphöra slå.

  Studio Ett i SR P1 efter kl. 17.03:

  ”HUR FÅ MÄN SOM SLÅR KVINNOR ATT SLUTA?

  Varje år dödas 17 kvinnor i Sverige och väldigt många fler misshandlas. En stor del av våldet förekommer inom familjen och riktas då främst mot kvinnor och barn, men detta våld är väldigt skamfyllt och tabubelagt, vilket kan göra det väldigt svårt att tala om.

  Men män som slår kan ändra sitt beteende med terapi det visar resultat från Norge.

  Johan i Umeå har efter flera år av psykoterapi lärt sig hantera sina aggressioner. – Reportage av Filippa Armstrong. 17-timmen”

  (Men har också balkongfäder som Muhamad och Ali lärt sig? Det sägs det ingenting om.)

 38. Thomas Says:

  Jisses! Finns det inga som helst grundläggande krav i svensk förvaltningsrätt på hur ett beslut ska motiveras och hur man bemöter en anmälare? Får man verkligen godkänt på tentorna på juristlinjen om man skriver sådana här motiveringar?

 39. Lasse Says:

  @VMM

  Helt rätt med JO men eftersom JO i praktiken inte har någon reell makt och är totalt tandlöst finns det ingen som komma åt maktkorruptionen inom DO.

  Utdrag från JO:s verksamhetsberättelse:

  ”Vanligast är att en JO i sin tillsynsverksamhet gör kritiska, vägledande och/eller rådgivande uttalanden. Ett uttalande från JO är aldrig rättsligt bindande. JO-ämbetet är helt opolitiskt.”

  Funderar om man skulle kunna använda Europa Domstolen som någon föreslog.

  Man skulle lika gärna kunna leva i en diktatur, maktmissbruket från feminister slår nya rekord varje dag 😦

 40. Moog Says:

  Det finns alltså ingen här som ser skillnaden mellan att inte längre få använda ”Killar 30, tjejer 23” vid nattklubbar och ”tjejer gratis” vid fiskemässa?

 41. Lasse Says:

  @Moog

  Hmmmm….får se nu 🙂

  Killar 30, tjejer 23

  Män diskrimineras genom sin ålder.

  “tjejer gratis” vid fiskemässa?

  Män diskrimineras genom att få betala entre´

 42. Björn Says:

  Jag är inte överraskad, DO är till sin form och funktion så enögt inriktad på att tillvarata främst kvinnors intressen att man lika gärna kunde döpa om enheten till Kvinnoombudsmannen. Det enda jag är lite förvånad över är hur öppet de förklarar att de inte tänker utreda. Det visar kanske den makt statsfeminismen uppnått.

 43. Argus Says:

  Låt oss inte vara naiva. DO:s uppdrag numera är att vara kassako åt ”kränkta” zigenare och muslimer. Att en vit, medelålders man skulle vara diskriminerad finns inte ens i sinnevärlden där. Gå in gruppvis i en butik och försök stjäla allt du kommer åt, för lite oväsen när butiksbiträdet reagerar och anmäl sedan till DO. Du har 75 000 i näven 6 månader senare. Såtillvida du tillhör rätt grupp i DO:s ögon.

  Eller vägra ta din tilltänkta arbetsgivare i hand och du har 125 000 på kontot 8 månader senare. Om du tillhör rätt grupp. Så går det till i Sverige 2012.

 44. UCA Says:

  Det var inte mycket till motivering från DO. Jag tycker man borde avkräva dem en bättre förklaring, nu ser det ut som att de helt enkelt inte kände för att jobba. Så kan man inte hålla på som myndighet.

  Tänk om andra myndigheter resonerade på samma sätt. Hej, eftersom du varit sjuk ett tag kan du vara berättigad till sjukpenning. Men vi väljer ändå i nuläget att inte ge dig ett korvöre, känn dig blåst.

 45. Argus Says:

  Det där beslutet är skrivet på en mall. De behöver bara fylla i ett par rader. Juristen i fråga har ägnat det här ärendet kanske 10 minuter.

 46. Bo Hofvander Says:

  När jag läste beslutet från DO och kom till det stycke där man kommenterar, att kvinnor har lägre biljettpris i vissa sammanhang än vad männen har, bröt jag ut i skratt.
  Inte ens en statlig myndighet kan stava till ”biljetter”. Två gånger efter varandra stavar man ordet fel. Jag frågade mig om den som skrivit beslutet just hade lyssant på Hasse Alfredssons monolog om pensionären, som inte fick komma in på dansbanan om han inte hade ”bilett.? ”Har du ingen bilett får du inte komma in!” Det var den monologen där han också framförde: ”… hela kroppen ryster han men rumpan den står stilla”.

 47. Åke Says:

  Men Pär, du skulle ha formulerat detta som en kvinnofråga ju, något i stil med: ”Det är nu över 100 år sedan Strindberg hävdade att kvinnan var ett mellanting mellan män och barn och fortfarande behandlas vi kvinnor så förnedrande. Jag frågar mig om vi kvinnor någonsinn kommer att ses som vuxna individer som betalar fullpris. En skymf mot oss kvinnor. Patriarkatfasoner å det grövsta. De borde skämmas. Ja, vad är nästa steg i denna förnedring? Ska vi börja betala barnpris på tåg och bussar också kanske?” Ja, käre Pär så skulle du ha skrivit. Då hade det nog blivit annat ljud i skällan…

 48. Lars I Says:

  Mail skickat till DO, med efterföljare till JO:

  ”Med anledning av uppmaningen ”Förebygg diskriminering” på er hemsida
  söker jag information om tidigare handlagda ärenden hos er vad gäller problemart, typ av beslut och motivering till beslutet, dvs en mer heltäckande statistik än den redovisning som ges under fliken ”DO:s förlikningar och domstolsärenden”.

  Hur går jag till väga ?
  Vilka uppgifter finns dessutom tillgängliga om involverade handläggare i resp ärende ?

  Med vänlig hälsning”

 49. The Gendervalue Fallacy – En diskussion om ekonomi från Girlwriteswhat till Keynes vs Hayek « Aktivarum Says:

  […] Ström skriver bra och ifrågasätter DO-byråkratin. Pelle Billing frågar om det är ok för kända män att vara […]

 50. Christopher Says:

  Anna Fritshammar på DO som fattade beslutet är själv feminist. Svårare än så är det inte.

  Här hittar ni henne på Facebook: http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000008341218

  Hon är bland annat med i grupper som:

  – UNITE FOR WOMEN
  – Kvinna Till Kvinna
  – Diskrimineringsombudsmannen
  – Vi som vill ha barntidningar istället för tjej- och killtidningar
  – Aint I A Woman (Feminism Utan Gränser)
  – RFSU

  För den som hade hoppats på att DO åtminstone vore partipolitiskt oberoende kan tilläggas att hon även är medlem i grupper som:

  – Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack
  – Kan den här kebaben få fler fans än Sverigedemokraterna?

 51. Matte Says:

  @Christopher

  Va i helvete!?

 52. Argus Says:

  Självklart, Christopher. Är du inte 100 % tvättäkta pk får du förmodligen inte anställning på DO. Hennes åsikter är normen på DO helt enkelt.

 53. Musse Pig Says:

  UCA, det är ett utslag av feministernas totala fartblindhet och att massmedia backar upp dem helt utan reservationer. Hon förklarar ingenting utan säger ungefär att ”Det kan tänkas att detta är ett lagbrott, men det skiter vi i”.

 54. Backlash Says:

  För den som undrar vilka fall som DO prioriterar så kan ni läsa Dagens Nyheter:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/hoppade-av-kurs—far-60-000-kronor

  En kvinna i Finspång hoppade av en kockutbildning eftersom hon inte åt fläskkött och därför inte kunde provsmaka maten. Nu får hon 60.000 kronor för att ha diskriminerats.

 55. Lasse Says:

  Fortsättning på detta.

  ”Man hör allt som oftast att män inte drar sitt lass i tredje världen och det därför inom u-hjälpen ska satsas på att hjälpa kvinnor.”

  Tänk på alla män i tredje världen som dör i förtid p.g.a. hårt arbete när de skall försörja sin familj.

  Kolarbetare

  http://svtplay.se/v/2717478/korrespondenterna/del_6_av_10__klondyke?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2717478/sb,p103501,1,f,-1

 56. K Says:

  Jag tror att åke has got the key. Statsfeminismen kan vi nog inte råda bot på utan lite list. Listen är att använda samma medicin tillbaka – nämligen att ständigt (precis som feminismen själv gör jämt och ständigt) se det som är kvinnors villkor som det sämsta.

  När feministerna lyfter noll fingrar för att dela på barnbidraget – då undrar vi skyhögt hur det kommer sig att vi stackars kvinnor ska förväntas vara den som bekostar saker och ting för våra barn? Att vi får hela barnbidaget är helt sonika stagnerande!

  När falska våldtäktsanklagelser inte tas på allvar måste ropen om att kvinnor också måste få betraktas som kapabla varelser skalla. Vi kan minsann också begå illgärningar. Ge oss rätt att vara gärningsmän! Ge oss dessutom lika mycket utrymme i media som de manliga gärningsmännen får!

  Osv, could go on forever…

 57. Mattias Says:

  Den här annonsen borde kanske vara nåt för DO, men de lär väl inte bry sig:

  http://www.metrojobb.se/jobad/87480/it-tjejer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: