Pubträff i Stockholm och Norrköping på måndag

by

Nu på måndag den 5 mars är det pubträff igen på tema jämställdhet. I Stockholm och Norrköping.

I Stockholm är det Pelle Billing och jag som gemensamt arrangerar. Pelle reser till Stockholm för att kunna vara med. Platsen är puben Charles Dickens, som ligger på Folkungagatan 55, mycket nära T-bana Medborgarplatsen. Det börjar kl 18.00.

I Norrköping är det Magnus Jönsson och Jan Anger som står som arrangörer. Platsen är Bishops Arms. Det börjar kl 18.00.

Alla genus- och jämställdhetsintresserade är varmt välkomna! Vi börjar kl 18 och får se hur länge vi håller på. Ingen anmälan krävs. Må överläggningarna bli kreativa!

Välkommen – i jämställdhetens namn!

Är du intresserad av att stå som arrangör för en pubträff på din ort till nästa tillfälle? Hör av dig till mig på par(at)atomer.se

För övrigt 1: Vill tipsa om Newsmill-artikeln ”Vi föds med våra könsroller”. Skribenten menar att det finns kvinnor och män. Tack för tipset, Robert!

15 svar to “Pubträff i Stockholm och Norrköping på måndag”

 1. Valeria Says:

  Angående övrigt 2 så har Hjernquist fått kritik för att han använder termen socialt kön. Kritiken har bestått i att socialt kön inte kan kopplas samman med biologi, utan är en kulturellt betingad företeelse. Påståendet är visserligen sant, men man när man framför sådan kritik glömmer man bort det faktum att det inte går att separera kultur från biologi.

  Anledningen att människan har skapat olika kulturer är att vi har medfödda verktyg för att både skapa och tillägna oss en kultur. Det i sin tur torde innebära att det inte går att studera det sociala könet utan att ta hänsyn till biologi. Med det sagt vill jag dock påpeka att biologin förklarar långtifrån allt. Jag avskriver absolut inte att könsroller delvis skapas av miljöfaktorer – tvärtom vore det både löjligt och ovetenskapligt att påstå annat – men jag är lika övertygad om att det inte går att separera arv och miljö i en konstruktiv debatt.

 2. Man & Woman United Says:

  Brand på italiensk lyxkryssare

  Det italienska kryssningsfartyget Costa Allegra är strömlöst och ligger driver utanför Seychellerna i Indiska oceanen sedan en brand utbröt i fartygets generatorer.

  Fartyget tillhör samma rederi som lyxkryssaren Costa Concordia, som grundstötte utanför Italiens västra kust i januari. 32 dödsoffer har hittills konstaterats i katastrofen, men flera personer saknas ännu.

  Branden på Costa Allegra sydväst om Seychellerna kunde släckas på några timmar och ingen person kom till skada.
  Över 1.000 personer befinner sig ombord, men det ska inte vara någon fara för passagerarna i mörkret.

  Italienska myndigheter har skickat tre handelsfartyg och två fiskefartyg till kryssningsbåten och Seychellerna har skickat dit två bogserbåtar. Ett franskt fiskefartyg är också på väg mot Costa Allegra och väntas nå fram sent på måndagskvällen, uppger BBC News.

 3. D. Arwin Says:

  För övrigt 2: Kan man tolka det här som att radikala feminister förkastar evolutionsläran till förmån för en religiöst färgad tro?

 4. Valeria Says:

  @D.Arwin

  Kanske det är att göra det lite väl lätt för sig. Men däremot så är jag väldigt undrande över den vanligt förekommande formuleringen bland feminister att man ”accepterar att det finns biologiska skillnader mellan män och kvinnor”. Med tanke på hur man resonerar i övrigt så borde det rimligtvis vara passande med att förklara vilka biologiska skillnader man syftar på.

 5. Erika Says:

  Vadå HEN??? Är ni helt borta i skallen? Det är klart som fan det finns kvinnor och män! Tänker ni genusextremister bortse från det naturliga nu???

 6. AnnanDan Says:

  Erika: Det är inte bara kön som är en social konstruktion, jag hävdar att arter och artefakter också är sociala konstruktioner avsedda att förtycka oss. Jag, t.ex. är en lastbil. I förra veckan var jag en häst. Blev utslängd från Solvalla, inte så lyckat.
  Det handlar om att hitta sig själv, liksom.

 7. Remissinstanser negativa till barnbidrag till pappor « GenusNytt Says:

  […] Belyser den obelysta halvan av genusfrågan « Pubträff i Stockholm och Norrköping på måndag Krav: Kvinnor ska kvoteras till medier […]

 8. Krav: Kvinnor ska kvoteras till medier « GenusNytt Says:

  […] För övrigt 3: Pubträff på måndag – dels i Stockholm, men denna gång även i Norrköping! Läs mer här. […]

 9. Misandripatrullen - Pubträff i Stockholm och Norrköping Says:

  […] Pär Ström Genusnytt & Pelle Billings […]

 10. nej Says:

  Ja, vi ses.

  https://www.facebook.com/events/237164183045015/

 11. JockeH Says:

  Jag kan tyvärr inte dyka upp.

 12. Erika Says:

  Du är en människa och inget annat, en manlig sådan. Så är du född och så kommer du alltid att vara, det finns inget du kan göra åt saken.

 13. AnnanDan Says:

  Usch, så förtryckt jag känner mig nu. Ända ner i kardanen.

 14. Nils D Says:

  SUF Stockholm har uppmärksammat träffen:
  https://www.facebook.com/events/285525194853721/ (Om länken fungerar)
  Annars är texten på evente:

  ”Kom och diskutera feminism med antifeminismen Pär Ström, inför Internationella kvinnodagen!
  Måndag 5 mars kl 18.00 på Restaurang Charles Dickens, Folkungatan 55.

  Till Ströms pubträff kommer Pelle Billing och Moderatmännen att komma. Det är dessa herrar som organiserade hela drevet mot TUR-teaterns SCUM-uppsättning.

  Vårt mål är att gå många och blanda sig i deras diskussion. Deras möte är ju öppet. Vi tänker INTE uppträda hotfullt – men däremot förtjänar de mothugg, att få höra argument istället för att bara dunka varandras ryggar över sitt feministhat.

  Givetvis tolererar inte dessa kränkta herrar att vi också vill yttra oss. De försöker få all info nedstängd från Facebook. Men vi kommer gå dit ändå, oavsett om eventen plockas bort från Facebook.”

 15. Förvirrat svar från Computer Sweden i lödkolvsfrågan « GenusNytt Says:

  […] För övrigt 2: Imorgon är det pubträff i Stockholm och Norrköping. Se här. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: