Nu ska KVINNOR få fart på skogen!

by

Det är kvinnorna som ska komma med nya kreativa idéer om hur man får avkastning på sin skog, enligt de som står bakom projektet ”Grön skogsglädje”. Detta projekt drivs med pengar från Tillväxtverket – skattepengar alltså.

Projektet utgörs av en kurs riktad mot skogsägare i Halland. I det landskapet finns 7000 manliga och 3000 kvinnliga skogsägare, men det är bara de kvinnliga som får gå kursen.

Sveriges Radio skriver om saken här. Tack för tipset, Kristin!

För övrigt: 1 Ännu en undersökning visar att det finns fler manliga än kvinnliga sexsäljare. Alltså prostituerade. Linköpings universitet har gjort undersökningen på uppdrag av regeringen. De kom fram till att 0.8 procent av männen och 0,6 procent av kvinnorna säljer sex. Läs mer här och här. Tack för tipset, Magnus!

För övrigt 2: EU-kommissionen ger prov på vilken inställning de med följande rubrik: ”Hur kan vi spräcka glastaket som håller kvinnor utanför bolagsstyrelserna? Europeiska kommissionen överväger alternativen”. Det är alltså en grundförutsättning för dem att ett glastak stoppar kvinnor. Man kan nästan få intrycket att kommissionen har tagit till sig den feministiska ideologin. Tack för tipset, Dag Rune! Läs mer här.

 

Annonser

46 svar to “Nu ska KVINNOR få fart på skogen!”

 1. Lasse Says:

  Diskrimineringsverket överträffar sig själva i vanlig ordning.

  I ledningsgruppen

  8 Kvinnor
  3 män

  Christina Lugnet gjorde kometkarriär och blev General direktör för tillväxtverket efter 4 år som kommunchef i Haparanda. Undrar hur tillsättningen gick till, hur var urvalet när det gäller kompetens och erfarenhet 😉

  Ansvarig för:

  Kvinnors företagande
  Gunilla Thorstensson
  08-681 65 87
  gunilla.thorstensson@tillvaxtverket.se

  Kommer få ett mail av mig imorgon, mer mansdiskriminering kan det ju inte bli.

 2. ak867 Says:

  Fysiken (gymkedja) ordnar gratis provträning för tjejer under internationella kvinnodagen (imorgon). Undrar om de gör samma sak för män under internationella mansdagen?

  ”Imorgon, torsdagen den 8 Mars, är det Internationella kvinnodagen!

  Det firar vi genom att erbjuda en gratis provträning* till tjejer! Ta med din mamma, syster, väninna eller kollega och bjud dem på ett träningspass tillsammans med dig.

  *Gratis provträning under morgondagen för tjejer gäller på alla våra anläggningar, Kaserntorget, Gibraltargatan och Klätterlabbet.”

 3. Bashflak Says:

  Clovis, vet du ens hur en motorsåg ska hanteras?

 4. Bashflak Says:

  Newsflash! Fredrik och Filippa siktar på att bli ‘Happy Happy’. Nu ser vi fram emot en räcka hyllningsartiklar från Sveland, Schyman m.fl.

 5. Lasse Says:

  Mansdiskrimineringen är inte slut där.

  http://www.lrf.se/Medlem/Regioner/Sodermanland/Nyheter1/Hurra-Pengar-fran-Tillvaxtverket-till-var-region/

  Hurra! Pengar från Tillväxtverket till regionen

  Qvinst är ett unikt program för dig som är kvinna och ser tillväxt och utveckling som en självklar del i ditt företagande.
  I hård konkurrens om Tillväxtverkets pengar till affärsutveckling för kvinnor inom de gröna näringarna har ViljaLysa AB i samarbete med LRF blivit beviljade programmet Qvinst.

  Det här är ett unikt program för dig som är kvinna och ser tillväxt och utveckling som en självklar del i ditt företagande.

  Förutom spännande studiebesök hos innovativa företagare och inspirerande förebilder, får du kraftfulla verktyg som hjälper dig att utveckla dig själv och företaget. Du får också tillgång till ett affärsmässigt nätverk av kvinnor.

  I programmet ingår 2-3 föreläsningar där du har möjlighet att påverka innehållet. Till detta kopplar vi väl beprövade teorier och praktiska moment som hjälper dig att se nya affärsmöjligheter och nya perspektiv.

  Omfattning
  Qvinst omfattar 3 träffar á två dagar under ca 3 månader. Träffarna sker på internat så att du som deltagare ges möjlighet att släppa vardagen och fokusera på din egen roll som företagare.

  Målgrupp
  Qvinst vänder sig till kvinnor som idag äger eller driver företag. Verksamheten startar upp hösten 2012. I projektets referensgrupp finns LRF Örebros ordförande Per Willén och företagarcoach Erika Olsson.

  Frågor?
  Har du frågor kontakta Elisabeth Andersson Brinckmann, tfn 0708-510 432 eller mail elisabeth@viljalysa.se.

 6. Jack Says:

  Med 7000 män och 3000 kvinnor och bara kvinnligt tillträde är 70% diskriminerande. Ganska ansenligt.

  Om så bara 5% diskriminerats hade det varit mycket grovt.

  70% diskriminerade är bisarrt hög siffra i ett land( förvissor var detta bara i Halland, men liknande exempel finns på nationell nivå, ex könistiska lagar mot 50% av befolkningen).

  Inte ens under nazi-tysklands värsta tid var så hög andel diskriminerade på basis av sin genetiska kod.

  Nazi-tyskland drabbade store delar och mycket hårt medan svenska omständigheter drabbar större andel men på ett mycket mildare sätt i snitt (en del dör dock), men ska läggas till, under en betydligt längre period. Feminismen finns också över hela världen och sett till dess skador i förlorade livsår för män t ex matchar eller överträffar feminismen nazismen bara i europa.

  Det sjukaste med detta är att det är på riktigt (gör matten själv om du tvivlar (om du inte kan lita på dina egna räknekunskaper har svenska skolan svikit dig, då det handlar om så här pass allvarliga saker är en sådan skola ett hot mot oss alla)).

 7. Lasse Says:

  Hittade den här, klockren 🙂

 8. Per Says:

  Apropå artikeln ovan angående gratis gym träning för tjejer på stor kedjan Fysiken: Jag gymmar på City Gym i Gbg. Tjejerna där har tillgång till alla redskap i bägge rummen, men vi män får inte använda ena rummets redskap som endast finns för tjejer. Jag förstår att många tjejer vill vara ifred från mäns blickar, men varför har inte ägaren då köpt maskiner som finns i tjej rummet även till oss? Tjejerna som vågar träna i ”kill gymmet” får mycket mer för pengarna! Vi män missar 30% av gymets maskiner pga detta!

 9. Jack Says:

  Per,

  Jag tror det är lite så att många vill vara ifred från FOLKS blickar när de är osäkra på vad de gör. Att ha lite VIP och private skulle alltså många osäkra män också vilja ha.

  När man sedan känner sig tryggare blir det lättare om någon tittar, kanske rent av önskvärt för en del. Minns en kvinna träna i smink och tajt gulddräkt t ex, såna plagg har man förmodligen bara när man vill synas. Har nog aldrig sett en man vilja bli tittad på så mycket som kvinnor egentligen.

  Avdelningarna skulle alltså kunna vara en ”titta” och en ”titta inte”

  Istället för könsdiskriminering skulle en avdelning med lättare vikter och mer avskärmningar (varför inte med lite växter/spa/jungle/relax-tema) tillgodose gruppen ”osäkra se mig ej”-klienter och dessutom ge en bredare upplevelse som kan attrahera ytterligare.

 10. Info Says:

  NÄR ANNIKA STYR BLOMSTRAR BANKEN

  ”SEB höjer vd Annika Falkengrens ersättning med 1,5 miljoner kronor.

  I dag presenterar SEB sin årsrapport på sin hemsida. Där framkommer det att SEB:s vd Annika Falkengren får sin ersättning höjd från totalt 10,96 miljoner kronor år 2010 till 12,44 miljoner kronor 2011. —

  Kontantbaserad rörlig ersättning ingår inte i ersättningen, enligt årsrapporten.

  Annika Falkengrens pension för 2011 landade på 6,73 miljoner kronor, vilket var en höjning med cirka 400.000 kronor från 2010.”

  (Källa: Realtid 2012-03-07.)

  Statsministern och hans landstingsråd har officiellt separerat och är på väg att bli happy happy. Enligt obekräftade uppgifter ska Maria Sveland ha försvunnit tillsammans med en mystisk man med kal hjässa efter pub-träffen på Jameson i måndags.

 11. Nova Says:

  @Lasse 21:28, Kvinnorna i ledningsgruppen på Diskrimineringsverket tar faktiskt ANSVAR.

 12. Ulf Andersson Says:

  ”Det säljs mer glass på sommaren – och på sommaren drunknar det fler människor. Så alltså drunknar man av glassätande???”

  Helt korrekt analys!
  Om det inte fanns något vatten, då skulle vi aldrig lära oss
  att simma – och då hade vi alla drunknat………………..

 13. Ulf Andersson Says:

  @ Bashflak
  ”Newsflash! Fredrik och Filippa siktar på att bli ‘Happy Happy’. Nu ser vi fram emot en räcka hyllningsartiklar från Sveland, Schyman m.fl.”

  Hoppas att Reinfeldt inte får lov att träffa sina barn
  på grund av att han har varit hemma mindre med dem än Filippa!
  Fan vad jag kommer att garva……………………

 14. AV Says:

  Clovis Andersen. Nej, det är uppenbart du som resonerar som du har förstånd till. För det första måste alla skogsägare gå med någon form av vinst. Man köper inte skogsmark för dyra pengar för att göra ett privat naturreservat. För det andra får du inte göra det heller, även om du har pengarna. Skogsvårdslagen tvingar dig att avverka mogen skog. Och hyggesbruk är metoden. Något naturnära blädningsbruk är inte tillåtet. Lagen säger hugg! Har du nyckelbiotoper i skogen kan du undanta dessa. Du kan lämna högstubbar och dungar, men icke desto mindre, hugg!

  Så oavsett om man med sin magiska kvinnliga intuition tänker sig cellulosa till kläder (viskos är knappast en ny kvinnlig uppfinning) eller inredningsdetaljer i gråträ, som de tog upp i artikeln, så är det produktion som gäller. Och där har man två alternativ: kvantitet eller kvalitet.

  1. Kvantitet är att serva industrin. En säker inkomstkälla med ”säker” efterfrågan. Massa och standardvirke är Sveriges stora exportprodukter. Som stor leverantör (bolag mfl) kan man styra marknaden, men som liten är man i händerna på de stora. Ökar de produktionen eller en storm ökar tillgången får du inget för din skog.

  2. Man kan specialisera sig på kvalitet. Snickerivirke, stamkvista, udda träslag, udda produkter. Kul idéer, men de kräver en marknad. Du måste vara säker på att marknaden finns den dagen du tänker ta ut vinsten. Skogsbruk handlar om att investera till sina barnbarn medan du lever på förfädernas slit. Visst. lek Ernst Kirchsteiger och dra in en skog i vardagsrummet, men marknaden är inte så där jättestor. Ska man vinna på kvalitet ska man verkligen veta vad man gör och vara aktiv skogsägare.

  Det finns skogsklippare som roffar åt sig utan tanke på framtiden, både kvinnor och män, men de flesta skogsägare är ansvarsfulla långsiktiga. Att någon magisk kvinnlig egenskap skulle ta fram ett nytt revolutionerande skogsbruk är knappast realistiskt. Skogsägare av båda kön måste leva i denna verklighet, inte i en drömvärld. Godmorgon, vakna och känn kaffedoften.

 15. AV Says:

  Om FÖ 1. Fördomarna och fokuseringen handlar uteslutande om män som köper tjänster av kvinnor, men vem säljer männen till? Samtliga manliga säljare kan knappast vara inom homo/bi-världen. Med god vilja är de inte mer än 5% av befolkningen. Detta skulle innebära att nästan var femte homo-/bisexuell man säljer/sålt sex. Det är visserligen vanligare inom den kulturen, men knappast så vanlig. En hel del män måste ha andra kunder. Och hur ser det ut på lesbiska fronten? Köper inte de sex av varandra?
  Men det passar ju inte in i den förutbestämda bilden om vem som säljer och vem som köper, så dom bryr vi oss inte om. Manliga prostituerade är ju heller inte offer på samma sätt som väna ömtåligare kvinnor. De klarar sig nog, eller?

 16. Anonym Says:

  ”Vetenskapliga sanningar och feministiska myter”

  http://www2.ne.su.se/ed/pdf/39-7-abammpmp.pdf

 17. noterat Says:

  I dag är det antijämställdisternas högtidsdag, vilket märks inte minst i tidningarna.
  Då är det också rätt dag att tillkännage att Filippa skall gå upp till högsta status i vårt samhälle, ensamstående mamma. Fredrik får nu känna på ensamstående pappans roll. Kan vara lärorikt för den som velat vara PK och hylla statsfeminismen.
  Vill med tanke på pressens ensidiga reportage sända en stor tacksamhetens tanke till denna blogg och internet över huvud taget. Utan detta hade sanningen inte en chans. Därmed inte sagt att massmedia ljuger utan att dom UNDVIKER ATT BERÄTTA HELA SANNINGEN! Läsarna går då miste om viktig information.

 18. Info Says:

  KVINNOR MÅR SÄMRE ÄN MÄN PÅ JOBBET

  Jämställdheten går framåt, befolkningen blir lyckligare och lyckligare!

  Från tidn. Östran 2012-03-08:

  ”KVINNOR MÅR SÄMRE ÄN MÄN PÅ JOBBET

  Fler kvinnor än män tvingas sluta arbeta på grund av sjukdom. Arbetsmiljöverket har därför fått i uppdrag av regeringen att under tre år hitta sätt för att förbättra arbetsmiljön för kvinnor och minska risken för sjukdom på grund. – – –

  I de mansdominerade sektorerna transport och magasinering löper kvinnor störst risk att skada sig och där är även antalet arbetssjukdomar bland kvinnor störst, uppger SR Ekot.”

  Lösningen är enkel: en inkvotering av fler tjejer till mansdominerade sektorer, inte bara till skogsavverkningssektorn och polis- och brandsoldatkårerna, skulle tvinga arbetsgivarna att sänka de fysiska kraven till en för tjejer rimlig nivå!

  (Som en interimsåtgärd, samtidigt som Sjupartiets ansträngningar att slutgiltigt socialt omkonstruera tjejer till män eller ”hen” pågår för fullt på alla landets genusförskolor.)

 19. Silver Lewinsky Says:

  @lasse,
  Haha jo den var klockren! (in i favoriterna)

 20. ParStrom Says:

  Jag har tagit bort en alltför grov kommentar

 21. GG Says:

  OT: När det gäller jämställdhet är det alltid enklast att se på sig själv i sista hand:

  En event-arrangör i Sydsvenskan:
  ”Vi har i stort sett alltid minst 60/40 i fördelning av talare/moderatorer på våra ­arrangemang. Ibland övervikt åt det manliga hållet, ibland övervikt åt det kvinnliga. ­Däremot har vi betydligt sämre köns­fördelning på vår egen arbetsplats där vi sedan många år endast har haft kvinnliga anställda.”

  http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/article1613611/Sa-gick-det-med-jamstalldheten.html

 22. Lavazza Says:

  ”när” ligger väl ganska mitt emellan korrelation (”och”, ”samtidigt”) och kausalitet (”på grund av”, ”eftersom”).

  Fast ibland kan även ”och” tolkas som kausalitet (”gå med i skytteföreningen och träffa goda vänner”). 😉

  En snabb genomläsning av artikeln ger inte mer stöd för ”eftersom” än ”trots att”, men rent allmänt spekuleras det aldrig om att kvinnor är dåliga, utan detta måste bevisas, om det någonsins nämns, medan det alltid är OK att spekulera om att män är dåliga.

 23. Gorby Says:

  Muffinsaktion på TCO

  http://www.tco.se/Templates/Page1____681.aspx?DataID=12471

  ”Den 8 mars kommer TCO/Facketförändras.nu för andra året i rad att utföra en så kallad muffinsaktion. Aktionen syftar till att belysa de strukturella löneskillnader som finns mellan kvinnor och män i Sverige. Facketförändras.nu kommer att sälja muffins, 10 kronor för män och 5 kronor för kvinnor.

  Tanken är att fånga morgonresenärerna och få dem att köpa muffins till fikat på kontoret för att upplysa lite extra om löneskillnader just den 8 mars.”

 24. Lasse Says:

  @Gorby

  Ytterliggare en feminist som intagit maktposition och utnyttjar det för att ge kvinnor mer makt och skapa ett matriarkat.

  eva.nordmark@tco.se

  http://www.tco.se/Templates/Page1____681.aspx?DataID=12471

  Går iväg ett mail även till henne, observera den vinklade förklaringen till löneskillnader.

 25. Lasse Says:

  Ahh…..såg att du redan bifogat länken, är lite stressad 😉

 26. Ulf T Says:

  För övrigt – På SvD Brännpunkt idag lanserar sig 15:51-rörelsen, som menar att

  Lönegapet mellan kvinnor och män sedan deltider räknats om till heltider är i Sverige 14,3 procent. Omräknat i tid för en normalarbetsdag kl 8.00–17.00 innebär det att kvinnor som grupp arbetar gratis från kl 15:51. Män har betalt till klockan 17:00. Nu krävs förändring

  Det är som vanligt selektiv uttolkning av statistiken, då den oförklarade löneskillnaden mellan män och kvinnor – dvs den skillnad i lön som återstår efter att faktorer som utbildning, erfarenhet, karriärval m.m., räknats bort – är praktiskt taget noll.

  Artikeln är full av tendentiösa påståenden och utgår ifrån det vanliga perspektivet att ”män vinner, kvinnor förlorar”.

  Som motbild kan man t.ex. lyfta fram denna studie från Kanada, där man granskat hur mycket manliga och kvinnliga läkare arbetar:

  The feminisation of Canadian medicine and its impact upon doctor productivity

  Female doctors work an average of 47.5 hours per week (giving 30.0 hours of direct patient care), compared with 53.8 hours worked by male doctors (35.0 hours of direct patient care) (P < 0.01, χ2 test). Female doctors tend to work less on call hours per week and see fewer patients while on-call. Female doctors are also more likely to take parental leave or a leave of absence (P < 0.01, χ2 test). The difference in current and predicted WHPWPP [work hours per week per population] was found to be 2.6%, equivalent to 1853 fewer full-time female doctors or 1588 fewer full-time male doctors.

  Jag vet inte om en liknande produktivitetsstudie gjorts i Sverige. Någon som vet? Det intressanta är förstås ur ett samhällsperspektiv att det kostar lika mycket att utbilda en kvinnlig läkare som en manlig, men i arbetade timmar och behandlade patienter tycks man inte få lika god avkastning på investeringen.

  (GirlWritesWhat tar också upp detta i sin video Fempocalypse!! (25:06 in i klippet). Hon observerar också att man givit pendeln en kraftig och kostsam knuff i den riktning i vilken den redan var på väg, vilket nog är en relevant kommentar även i detta sammanhang.)

  Jag tittade lite på Läkartidningens lönesammanställning och lönegapet för distriktsläkare verkar – som av en tillfällighet – vara ungefär samma 2.6% som skillnaden i produktivitet uppmätt på kanadensiska läkare. Det skulle förvåna mig om sambandet är äkta, då det skulle visa på en osedvanlig rationalitet i lönesättningen. 🙂

  Likafullt tycks det finnas en verklighet som 15:51-rörelsen inte vill kännas vid.

 27. Lars Says:

  Observera att för övrigt 1 är Ströms helt personliga summering av rapporten ”Sälja och köpa sex i Sverige 2011” ?

  ”De kom fram till att 0.8 procent av männen och 0,6 procent av kvinnorna säljer sex.”

  -Nej, Pär, 0.8 procent av männen och 0,6 procent av kvinnorna uppger sig någon gång i sitt liv ha tagit emot ersättning som betalning för att vara sexuellt tillsammans med någon.

  Det skall alltså inte ses som att samtliga som svarade ja på denna fråga PÅ REGELBUNDEN BASIS SÄLJER SEX, som du får det att framstå.

  Följdfrågor fanns i vilken omfattning, frekven (antal gånger) sex mot någon form av ersättning skett. Knappt hälften av dem som sålt sex hade gjort det mellan en och tre gånger, en tredjedel hade gjort det mellan fyra och tio gånger och drygt 20 procent hade sålt sex fler än tio gånger.

  50,7 % av de tillfrågade deltog i undersökningen, att relativt många som ingick i urvalet valde att inte delta, ökar resultatens osäkerhet i studierna.

  Kvinnor som sålt sex uppgav fler psykiska symptom och oftare våld i en parrelation än kvinnor som inte sålt sex. Män, dock inte kvinnor, som sålt sex uppgav oftare att de hade utsatts för sexuella handlingar mot sin vilja under uppväxten. Män och i något mindre utsträckning kvinnor som sålt sex hade ofta en aktiv sexuell livsstil med många samlagspartners, men även en förhöjd förekomst av ett tvångsmässigt sexuellt beteende.

  Mycket billigt sätt av Ström att förenkla resultaten i studien, men onekligen i linje med sin egen övertygelse.

 28. Lars Says:

  Pär ström skriver till och med:

  ”Ännu en undersökning visar att det finns fler manliga än kvinnliga sexsäljare. Alltså prostituerade”

  Ren propaganda. Men kanske Advokatsamfundet har fler journalistpris att dela ut?

 29. Jocke Says:

  OT: Nu ska alla kukhuvuden skärpa sig: http://www.stance.se/livet-med-lagen/kukhuvud-sluta-tryck-ner-dina-kvinnliga-kollegor/

 30. Chattanoga Says:

  Ulf T:
  Jag tror att Meyerson försökt analysera skillnader i produktivitet mellan män och kvinnor.
  Googla: ”Are Female Workers Less Productive Than Male Workers?”

  Har inte studerat den själv

 31. AV Says:

  Lars. Det intressanta är inte de exakta siffrorna. Inte heller om varje siffra tolkas rätt. Det intressanta är att det finns en hel del manliga prostituerade. Tillräckligt många för att homo-/bimiljöerna knappast rymmer dem alla. Alltså det måste finnas en hel del kvinnliga torskar också. Sk solresor till Goa, Bali och Gambia är ju inget okänt fenomen. En hel del av dessa damer finner nog stimulans även i Sverige sas.

  Ändå fokuseras all kraft på de kvinnor som säljer sex till män och manliga torskar. Om man menar allvar med att man med lagen vill hjälpa prostituerade skulle man ju sätta dit alla torskar oavsett kön och sexuell läggning. Men det gör man inte. de som inte passar mallen skiter man i. Mallen är viktigare, samt att sätta dit heterosexuella män! Det medges t o m officiellt att man skiter i kvinnliga och homosexuella torskar. Ideologin går först.

  Observera att lagen endast gäller frivillig försäljning. Trafficking faller under helt andra och allvarligare lagrum. Människorov, olagligt frihetsberövande, koppleri, våldtäkt mm. Vill man verkligen hjälpa de prostituerade bör man i första hand fråga vad de behöver för att ta sig ur situationen om de vill det. Det är långt ifrån alla som är tjackhoror på gatan och våldtagna som barn. Folk har så många olika preferenser och gör så många udda val i sina liv som vi andra i möjligaste mån ska hålla oss ifrån.

 32. Lasse Says:

  @Lars

  Inte läst undersökningen så jag kan inte kommentera den.

  Lars skriver:

  “Ännu en undersökning visar att det finns fler manliga än kvinnliga sexsäljare. Alltså prostituerade”

  ”Ren propaganda. Men kanske Advokatsamfundet har fler journalistpris att dela ut?”

  Däremot vet jag att det finns andra undersökningar som visar samma tendens, har för mig att de även skall finnas på den här bloggen. Så ditt påstående om propaganda är felaktigt.

  Sen undrar jag varför du använder härskartekniker ?

  Om du själv skall framstå som trovärdig och seriös, sänder ovanstående helt fel signaler.

 33. Lars Says:

  Härskartekniker?

  Ström skriver om följande om Ica-kurirens reportage från Costa Rica (För övrigt 3)

  Kommentar: Uppenbarligen blomstrar affärerna. Och uppenbarligen styr kvinnorna. Kan man av det dra slutsatsen att affärerna blomstrar för att kvinnorna styr? Den som läst statistik vet att så inte är fallet. Jämför: Det säljs mer glass på sommaren – och på sommaren drunkar det fler människor. Så alltså drunknar man av glassätande???

  Reportaget är skrivet av en advokat inom människorätt, som ägnat många år åt utvecklingsbistånd i Guatemala, och bl.a. arbetat med att rapportera frågor inom människorätt till den europeiska diplomatkåren.

 34. Lasse Says:

  Kvällsaktivitet
  Bang firar traditionsenligt internationella kvinnodagen 8 mars med storslagen fest! Och detta år är FacketFörändras.nu med på ett hörn! Programmet i stort bjuder på fantastiska artister, låtskrivarworkshop, heta brandtal, grymma DJ:s, debatter, talkshow, normkreativ scenkonst och det svettigaste dansgolvet i staden. FacketFörändras.nu inleder festen med att diskutera trenden med allt fler ofasta jobb, särskilt stark bland kvinnor och tar diskussionen ett steg vidare för att se om det finns ett samband mellan yttrandefrihet och otrygghet.

  Seminariet ingår i Bangfesten så biljetter till festen införskaffas här.
  Köp biljett, kom och lyssna och stanna och dansa med oss!

  ****************************************

  Hmmm….vi kanske skulle dra ihop en mobb med syfte att provocera och förstöra, precis som feministerna gjorde när de invaderade vår pubkväll.

  (ovanstående är ironi, eftersom sådana gangster metoder inte hör hemma i en demokrati)

 35. Lasse Says:

  @Lars du skrev:

  ”Ren propaganda. Men kanske Advokatsamfundet har fler journalistpris att dela ut?”

  Ovanstående hör hemma i kategorin förlöjligande och förminskande vilket är en utstuderad härskarteknik.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rskarteknik

 36. Lars Says:

  Jag vet vad härskarteknik är, jag har en lång och utomordentlig fostran inom det. Säkert därför jag fick högsta betyg på en litterär uppsats som baserade sig på just härskarteknik.. ocsamt vill jag påstå att sSröm inte är lika kunnig inom statistik (glass-drunkning) som jag är på härskarteknik 🙂

 37. Lasse Says:

  @Lars

  Det där förtjänar inte ens ett svar.

  Skärp till dig nu så vi kan hålla det här på en seriös nivå 😉

 38. Jax Says:

  Pär, den rapporten om prostitution är dynamit. Fler män än kvinnor har alltså sålt sex. Man blir genast nyfiken på vad detta innebär, ålder, frekvens, hor länge under livet. egen åsikt om att sälja etc. etc.

  Det står också i DN-artikeln att 10% av männen köpt sex. Då undrar man hur många procent av kvinnorna som gjort samma sak. Och av de som köpt sex, hur många procent har köpt sex av någon av samma kön?

 39. Lars Says:

  @Lasse

  Det som är skrivet under ”För övrigt 3” är härskarteknik i form av att förlöjliga reportaget.

  samt detta:

  Skärp till dig nu så vi kan hålla det här på en seriös nivå 😉

 40. Lars Says:

  @Lasse

  Nåväl, anser du att Pärs tolkning/påstående att rapporten utvisar att fler män än kvinnor är prostituerade är korrekt?

  Själv anser jag att detta är ett vinklat påstående konformerat att passa Pärs agenda.

 41. Jack Says:

  Lars,

  Tycker det är bra att du granskar, invändningen är i detta fall (nu litar jag på ditt ord läser ej artikeln) helt rätt. Att ha sålt och att vara säljande är inte samma sak och vare sig behövs eller börs felställas.

  Fortfarande värt att visa män är utsatta även här (kanske inte för sympatier från kvinnor, svårt att räkna med, däremot för att fler män skall komma i kontakt med sin verklighet och sluta finansiera ett lögnerliga kvinnor (feminister) som inte ger tillbaka och istället sig själv), samt att feminismen gett en felaktig bild av situationen.

 42. Lasse Says:

  @Lars

  ”Skärp till dig nu så vi kan hålla det här på en seriös nivå”

  På vilket sätt har jag varit oseriös ?

 43. Musse Pig Says:

  LArs, vad har du för agenda då som läser in så mycket i Pärs korta notis?

 44. Joakim Says:

  ”Män är korkade djur! Ge dem inget inflytande i denna fråga! Rädda oss, kvinnor!”

  För övrigt 2: Då var det bekräftat: Europa är feminismens Saudiarabien. Nu tycker jag jänkarna får ligga i lite så de inte sackar efter! Man kan inte bara nöja sig med att vara feminismens Iran.

  För övrigt 3: Honour by association. Klockren jämförelse, Pär! 😀

 45. Joakim Says:

  @Lasse
  Den hade sin poäng, men den är gjort av Avpixlat. Jag tror GenusNytts anseende mår bäst utan inflytande från dem. Är man intresserad av invandring och kulturrelativism är Timbro och Axess betydligt seriösare alternativ.

 46. Håkan Says:

  För övrigt: 1

  Jag tycker ”sälja sex” och prostitution klingar så tråkigt. Varför inte använda sig av nya ord såsom. vuxenaffärer och glädjespridning..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: