Pengar till dig som är kvinna

by

Här är ett exempel på de bidrag som finns i Sverige som bara kvinnor kan få. Ett exempel ur mängden, vill jag understryka. I det här fallet gäller det affärsutveckling för kvinnliga företagare.

Jag citerar:

I hård konkurrens om Tillväxtverkets pengar till affärsutveckling för kvinnor inom de gröna näringarna har ViljaLysa AB i samarbete med LRF blivit beviljade programmet Qvinst.

Det här är ett unikt program för dig som är kvinna och ser tillväxt och utveckling som en självklar del i ditt företagande.

Förutom spännande studiebesök hos innovativa företagare och inspirerande förebilder, får du kraftfulla verktyg som hjälper dig att utveckla dig själv och företaget. Du får också tillgång till ett affärsmässigt nätverk av kvinnor.

Det är märkligt att de här könsmärkta pengarna inte betraktas som könsdiskriminering. Att jag skriver att de är det innebär kanske att jag är ”extremist” (som Maria Sveland kallade mig)? Läs mer här.

För övrigt 1: När fritidsgården i Mönsterås arrangerar tjejkväll är det gratis buss hem ”till alla orter”, vilket det inte är i vanliga fall. Men vi vet ju att killar löper störst risk att råka ut för våld på stan…  Läs mer här. Tack för tipset, Johan!

För övrigt 2: Kvinnor sover sämre än män, visar en studie. ”Anledningen till varför kvinnor sover sämre än männen kan vara att kvinnor tar större ansvar för hemarbetet”, säger forskaren Torbjörn Åkerstedt vid Karolinska Institutet. Är det senare ett forskningsresultat eller en gissning? Det var i alla fall väldigt PK. Läs mer här och här. Tack för tipset, Sara, Christian och Barfota!

För övrigt 3: Vår pubträff i måndags diskuteras nu i en Flashback-tråd – här.

Annonser

31 svar to “Pengar till dig som är kvinna”

 1. Stina Says:

  Handlar det om skattepengar eller privata pengar som ges till kvinnor?

 2. Lasse Says:

  Tillväxtverket eller diskrimineringsverket som jag brukar kalla det arbetar verkligen seriöst för att diskriminera män. Under årens lopp har jag sett ett antal satsningar där man direkt förbjuder män att delta.

  Har även noterat att könsfördelningen i ledningsgruppen är:

  70% kvinnor
  30% män

  Mycket märkligt med tanke på deras målbild i många frågor dvs. 50/50 fördelning.

 3. Lasse Says:

  @Stina

  Skattepengar, det är ett statligt verk med generaldirektör.

 4. 50/50 Says:

  Var kan man omregistrera sitt sociala kön till kvinna?

  (Vill helst behålla mitt biologsiska manliga kön.)

 5. 50/50 Says:

  Dags att byta juridiskt kön så man slipper bli diskrimerad och ta del av förmånerna!

  http://www.rfsl.se/?p=4257&aid=11928

 6. Glenn Jason Says:

  Affärsidé:
  Kvinnobulvantjänst AB – vi registerar ett aktiebolag med en kvinna som VD, men via avtal som upprättas vid grundandet, är det du själv som styr firman. Kvinnan fungerar endast som nominee director. Därmed blir alla förmåner för kvinnoföretagare tillgänglig för dig som företagare oavsett kön. Pris: 5000 kr inklusive aktiebolagsregistrering.

  Om nån vill skjuta till finansiering är jag frivillig att sätta upp denna tjänst.

 7. 50/50 Says:

  Frågan är varför det äns behövs något juridiskt kön? Låt mig gissa:

  För att ”föra fram” kvinnor och diskriminera män….

 8. Man & Woman United Says:

  Sluta svartmåla människor på basen av deras kön

  09 mars 2012, av Pelle Billing

  Hittar följande citat i DN:

  Män borde inte få handskas med samhällets pengar. Enligt min åsikt ska de inte heller bli betrodda med ansvaret för jordklotets framtid i tekniskt avseende. Det hela går så lätt överstyr.

  Om man kan skriva så i Sveriges största morgontidning så är mansföraktet väletablerat.

  I ett värdigt samhälle angrips ingen på basen av sitt kön – vare sig män, kvinnor eller tredje könet. Låt oss bygga ett sådant samhälle.

  Femifascism endast det lilla skit landet i norr.

  http://www.pellebilling.se/blogg

 9. Gonzo Says:

  Sanna Lundell är på hugget igen

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/sannalundell/article14495990.ab

  ”Samtidigt, paradoxalt nog, fortsätter den största och mest genomgripande konflikten i världen att kräva mellan 1,5 – 3 miljoner liv varje år. Våldet mot kvinnor. ”

  * Okej våld mot kvinnor är hemskt och måste få ett slut, men hur många män mördas varje år? När får vi se dom siffrorna och när blir dödandet av män ett problem för oss svenskar och för våra medier??

  * I många länder så TVINGAS män att bli soldater bara för att dom råkar vara födda med en snopp. Så har det varit i Sverige långt in i modern tid, ända in på 2000 talet faktiskt.

  ”Mörkertalet när vi snackar mäns våld mot kvinnor är enormt eftersom skam och tabu ofta genomsyrar de här brotten. ”

  * Vi kanske borde göra det lika häftigt, macho och underhållande som våldet som riktas mot oss män??

  ”Det är helt plötsligt okej att tro på den konspiratoriska idén om att mäns våld mot kvinnor inte existerar.”

  * VA?? Vem har sagt något sådant?

  ”Att det är lika många män som blir slagna av ­kvinnor och att inkomstskillnader inte finns.”

  * Kvinnors våld mot män har alltid tystats ner, bagateliserats och skullden har alltid lagts på mannen. Den slagna mannen har alltid hånats för att inte vara en riktigt karl. Han får stryk av en kvinna.
  Sanna hjälper med sin komentar till att sopa våldet mot män under mattan.

  Att hon sedan ger sig på dig Pär är bara för lågt. Hon vet uppenbarligen inte vad den här sidan handlar om.
  Att vi tar avstånd från våldet mot kvinnor LIKA mycket som vi tar avstånd från våldet mot män.

 10. Matte Says:

  Det är ju inspirerande att jag som man betalt skatt för mitt företagande som går till satsningar som bara mina kvinnliga konkurrenter kan ta del av.

  Jag betalar till mina konkurrenter, Bedrövligt.

 11. Patrik Says:

  Nu är det så att väldigt få av de företag som startas med statliga eller kommunala bidrag blir några framgångar. Personer som börjar sitt företagande med att söka offentliga stöd har sällan eller aldrig den drivkraft som behövs för att lyckas.

 12. Per Says:

  Matte, håller helt med. Det är verkligen för jävligt. Numera så har jag full förståelse för att män flyttar ut sina företag ur landet och/eller registerar de någon annanstans.

 13. ninnitokan Says:

  OT. Nu dog jag av garv på allvar! Detta måste ni se.

  På Feministiskt perspektiv finns ju en artikel om pub-invasionen.
  Kolla Hanna Wikströms kommentarer

  Först kritiserar hon artikeln
  Detta tycker jag nog är ett förringande av våldsutsatta män. Det innebär ju inte att feministhat, förringande av våld mot kvinnor, och andra obehagliga åsikter framförda av människor som Ström/Billing, ska bemötas med respekt.

  Just ja. Det är att förringa våldsutsatta män. Det gillar inte vi på denna sidan.

  Sen kom hon nog på sig själv eller något om att det kanske inte var bra att säga något bland polarna utan att kritisera oss, för nu kommer:
  <i<Med risk för att bli tjatig, men jag tänker att vi måste kunna prata om alla dessa former av förtryck och våld utan att det ena utesluter det andra. Det är ju precis detta Billing/Ström-typer har problem med.

  Jaså, vi har problem med det? Det visste inte jag. Tur ni lär oss om oss. Vissa mig gärna var.

  Dom är för söta:P

 14. 50/50 Says:

  @Ninni

  Ja, att skriva att någon av oss har rätt där är ungefär lika vanligt som att någon här ger feminister rätt. Faktum är feminismen faktiskt har fört med sig väldigt många bra saker också, till och med för män!

 15. ninnitokan Says:

  OT:
  Jag läste som en kråka ser jag nu. Och jag är spik nykter. Vad ska jag nu skylla på;)

 16. Lavazza Says:

  ”Anledningen till varför kvinnor sover sämre än männen kan vara att kvinnor tar större ansvar för hemarbetet.”

  Jo, det där ett ett återkommande mönster. Negativa uttalanden om kvinnor måste bevisas, om de ens får yttras även när de kan bevisas, medan negativa yttranden om män är helt okej även när det bara är spekulationer.

  Samma sak vad gäller utsatthet. Påståenden om mäns utsatthet måste bevisas, om de ens får yttras även när de kan bevisas, medan påståenden om kvinnors utsatthet alltid är helt okej även när det bara är spekulationer.

 17. John Blund Says:

  Test

 18. Lasse Says:

  @ninnitokan

  Du får ta en ”stänkare” helt enkelt 😉

 19. Ritsurei Says:

  I aktuellt tog man upp att kvinnor sover dåligt p.g.a stress och förklarade att det berodde på att män inte oroade sig i samma utsträckning för familjen. Förklaringen var att männen inte var helt jämställda med kvinnor men att med tiden skulle problemet jämna ut sig.

  Vad fan släpar dom in för skitreportage på nyheterna egentligen? Detta är socialkonstruktivism och offertänk ända ut i fingerspetsarna på jubelidioterna som lyfter fram detta budskap. Fy fan för Svensk kommunisttv!

 20. Gonzo Says:

  Män sover bättre för att vi jobbar hårdare, stressar mer och tar mer ansvar. Vi är helt enkelt utarbetade på kvällarna.

  Kvinnorna däremot skulle behöva arbeta lite mer så att dom blir trött på kvällen
  🙂 🙂

 21. Göran Says:

  I kväll visade Rapport ett inslag om stress , där det förklarades att kvinnor drabbades värst p.g.a att deras stress ”var mer upphackad” medan männens var mer långdragen . Låter inte helt vetenskapligt , men helt PK , vilket ju är det väsentligaste när det gäller SVT .

  En kvinnlig professor från Karolinska Inst. menade att det hela berodde på att kvinnor tidigare levt ett mer skyddat liv och nu utsattes för samma stress som männen tidigare blivit utsatta för

  .Googlade f.ö på ”kvinnor stressar mest” Gav 6050 träffar .

  ”män stressar mest” gav 1 träff .

 22. Joakim Says:

  Kvinnor sover sämre än män. Kvinnor tar större ansvar för hemarbetet. Alltså sover man dåligt av att ta ansvar för hemarbetet. Där har vi det! 😛

 23. Mörker Says:

  Jag sover ganska dåligt. Ska se om jag kan förhandla mig ur lite hemarbete för det.

 24. Stina Says:

  Lasse säger 09 mars 2012 kl. 17:17 @Stina: ”Skattepengar, det är ett statligt verk med generaldirektör”

  ¨Då är det åt h-e.

 25. Stina Says:

  50/50 säger 09 mars 2012 kl. 17:39: ”Dags att byta juridiskt kön så man slipper bli diskrimerad och ta del av förmånerna!”

  Riktigt smart. 🙂

  Är det någon som bråkar så är det bara att prata om diskriminering (av en mycket liten grupp).

 26. Stina Says:

  Glenn Jason säger 09 mars 2012 kl. 17:40: ”Affärsidé:
  Kvinnobulvantjänst AB – vi registerar ett aktiebolag med en kvinna som VD, men via avtal som upprättas vid grundandet, är det du själv som styr firman. Kvinnan fungerar endast som nominee director. Därmed blir alla förmåner för kvinnoföretagare tillgänglig för dig som företagare oavsett kön. Pris: 5000 kr inklusive aktiebolagsregistrering.

  Om nån vill skjuta till finansiering är jag frivillig att sätta upp denna tjänst.”

  Asså, det här blir bättre och bättre.

  Nu grabbar har ni börjat få fart på det hela. 🙂

 27. Stina Says:

  Matte säger 09 mars 2012 kl. 19:12: ”Det är ju inspirerande att jag som man betalt skatt för mitt företagande som går till satsningar som bara mina kvinnliga konkurrenter kan ta del av. Jag betalar till mina konkurrenter, Bedrövligt.”

  Men, killar, vad har hänt?

  Så här på hugget har ni aldrig varit tidigare. 😉

 28. Stina Says:

  ninnitokan säger 09 mars 2012 kl. 21:39: ”OT: Jag läste som en kråka ser jag nu. Och jag är spik nykter. Vad ska jag nu skylla på;)”

  Du skulle kunna hänvisa till att kvinnors hjärna väger 1300 gram och mäns 1400 gram i snitt.

  Å andra sidan skulle du kunna hävda att det inte är kvantiteten det kommer an på.

 29. AV Says:

  Ett enkelt sätt att testa om det är ansvaret för/makten över hemarbetet som orsakar dålig sömn är att undersöka singlar. Om singlelmän, som ju gör all hemarbetet, visar samma symptom har vi isolerat orsaken. Om den dåliga sömnen ändå är vanligare hos singeltjejer får man nog hitta en annan förklaring.

  Eller så drar man till med något snyggt som låter bra. Det finns ju forskningspengar att söka. Svårt att få pengar till: ”Kritisk feminitetsforskning om hur kvinnor sätter orealistiska standarder på sig själva och varandra och skapar en stresskultur.”
  Lättare att äska pengar för: ”Kritisk maskulinitetsforskning om hur män skapar en anti-hemarbeteskultur och påtvingar kvinnor stress.”

  Förklaringsmodellen och de sökta svaren är givna på förhand.

 30. Verus Says:

  @Göran: ”En kvinnlig professor från Karolinska Inst. menade att det hela berodde på att kvinnor tidigare levt ett mer skyddat liv och nu utsattes för samma stress som männen tidigare blivit utsatta för ”

  Det är ju ett häpnadsväckande uttalande som går helt på tvärs mot etablerad Genusvetenskap. Denna professor riskerar helt klart problem vid nästa Genuscertifiering.

 31. Hjalmar Says:

  AV 7:46:
  Javisst! Särskilt med tanke på att 42%* av de vuxna svenskarna bor i singelhushåll – det måste ju påverka statistiken…
  Vem ska en sömnlös singelkvinna skylla på? Patriarkatet…?

  *http://www.scb.se/statistik/_publikationer/LE0201_2010A01_BR_02_X10BR1001.pdf (sid 4)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: