Jag tar timeout från GenusNytt

by

Från imorgon tar jag timeout från GenusNytt. Kanske återupptar jag bloggandet en dag, kanske inte.

I mer än tre år har jag drivit GenusNytt (och det är fem år sedan jag började arbeta för jämställdhet, då utkom min första jämställdhetsbok). Det har varit fantastiskt stimulerande att tillsammans med alla engagerade och intelligenta läsare arbeta för jämställdhet i Sverige. Jag vill tacka både läsare och kommentatorer för att ni har gjort bloggen till vad den varit. Och jag vill alldeles särskilt tacka alla er som skickat mig väldigt intressanta bloggtips.

Nu har jag en del andra spännande projekt som jag vill ta tag i, och hur mycket jag än skulle vilja så hinner jag inte med GenusNytt. Det är enormt tidskrävande att blogga. Ibland tvingas man till prioriteringar.

Jag kan med glädje konstatera att samhällsklimatet på genusområdet börjar uppvisa en tydlig förändring. Även om statsfeminismens grepp om landet fortfarande är fast noterar jag att dess ideologibygge utsätts för allt fler ifrågasättanden. Den feministiska rörelsen har på senare tid allt oftare visat prov på att vara chockad och upprörd över att bli emotsagd och över att möta ett allt tydligare jämställdistiskt motstånd.

En boll har satts i rullning – och det är inte vilken boll som helst. Det är en snöboll som blir allt större medan den rullar. Nu får andra fortsätta, och utveckla, det jämställdistiska bloggandet. Det finns väldigt många människor i Sverige som brinner för jämställdismens ideal.

Jag fortsätter gärna att nätverka med alla er fantastiska människor som har läst min blogg. Bli gärna min vän på Facebook. Vi kan också nätverka via epost, min adress är par(at)atomer.se

Imorgon kommer jag att lägga ut ett sista inlägg före min timeout, ett inlägg som får ligga kvar överst på GenusNytt. Det blir en programförklaring som utvecklar vad jag menar med jämställdism – den ideologi som enligt min fasta övertygelse kommer att ta över efter feminismen.

Måhända ses vi igen på GenusNytt – det får framtiden utvisa. Tills dess – tänk på vad Mahatma Gandhi sa efter att ha vunnit kampen mot det brittiska imperiet:

First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win”.

.


367 svar to “Jag tar timeout från GenusNytt”

 1. Sara Says:

  På återseende!
  Det är ett viktigt arbete du påbörjat med jämställdheten.
  Lycka till med de nya projekten.

 2. Tore Says:

  Ungefär lika chockade och upprörda som du och andra jämställdister blev när feminister kom på puben och ville diskutera med er! 😉

  Lycka till i fortsättningen!

 3. michael Says:

  Det tycker jag är väldigt synd Pär men jag kan också förstå det eftersom du blivit feministers största hatobjekt.Där du jämförs och kallats dom mest vidriga saker och detta bara för att du vill ha samma rättigheter och skyldigheter.
  Men jag vill önska dig lycka till med nya projekt mvh.

 4. Klas Says:

  Väl jobbat, du har öppnat mångas ögon, inklusive mina.

 5. Brendan Says:

  Tack för vad som blivit min favoritblogg och vad som för mig varit både en ögonöppnare och en bekräftelse på att det där ute trots allt finns människor som delar mina tankar!

  Lycka till framöver!

 6. Anders Lindfors Says:

  Tack Pär Ström från hela ingenjörs- och forskningssverige för ditt nedlagda arbete.

 7. Man & Woman United Says:

  Finns väl ingen som kan mäta sig med ditt jämställdhets patos och skarpa kritik av den systematiska antijämställdism i Samhället. Om fler vill hålla kontakten och fortsätta diskutera finns Pelle Billing blogg Mansnätverket

  Var det bristen på ekonomiskt stöd som blev den bidragande orsaken eller hot?

  Den som ligger närmast Genus Nytts kritik av statsfeminismen är aktivarum.wordpress.com

  Skulle inte Gäst bloggare kunna skriva medans du tar time out? Typ Camilla Lindberg,Erik Wedin mfl och förvalta de jämställdhets tankar och idéer Genus Nytt bara varit i närheten av att skapa?

 8. Ulf T Says:

  Tack för din insats, Pär. Jag vet hur tidsödande det är att blogga, och du har min fulla förståelse. Lycka till med dina kommande projekt!

 9. OldWolf Says:

  Nu dansar nog tokfeministerna en glädjedans…, men tack för ett djävla bra jobb, Pär

 10. Urban Says:

  Tack för allt Pär, vi kommera att sakna dig!

 11. Hugo Says:

  Tack för en fantastisk pionjärinsats! Klimatet har verkligen ändrats från det att du började. Lycka till med projekten!

 12. Magnus Redin Says:

  Nej vad tråkigt, din blogg har betytt mycket för debatten och utan debatt ingen demokrati.

 13. Sam_Vimes Says:

  Tråkigt att höra! Lycka till.

 14. Helena Says:

  Hahaha

  Vilken seger över er jämställdister. Rena knockouten måste jag säga.

  Gud vad skönt att du ger upp och lägger ner hetsjakten på kvinnors rättigheter! Må time outen va permanent! Äntligen kan bollen börja rulla åt andra hållet igen. Emot ”jämställdism” och FÖR ÄKTA JÄMSTÄLLDHET!

  En patriark mindre i bloggosfären.

  Resten av er kommer att ge upp också. Helt säkert.

  Så kan kvinnokampen föras vidare utan eran sk kritik.

  Ta det lugnt nu Pär och sköt om dig. Men undvik att komma tillbaka i framtiden – för jämställdhetens skull. Det är liksom inte riktigt din grej.

 15. Jocke Says:

  Väldigt tråkigt! Började följa denna bloggen rätt nyligen och den har sanneligen öppnat mina ögon!

 16. Man & Woman United Says:

  Radikalfeminismen uppstod ursprungligen som en reaktion mot den bild av kvinnoförtrycket som fanns i de radikala vänsterrörelserna i slutet på 1960-talet. Bland annat menade man att marxismen, även om den förklarade hur kvinnors underordnade position utnyttjas i den kapitalistiska
  ekonomin, inte lyckats förklara hur kvinnoförtrycket uppstod och upprätthölls. Här betonades bland annat att då Marx lyfte fram reproduktionen av arbetskraften tog han inte hänsyn till att det krävs en kvinna, eller ”fru”, för att reproducera arbetare över huvud taget. Förutom den produktiva sfären menade man alltså att man måste ta hänsyn till den reproduktiva sfären, där kvinnor tar huvudsakligt ansvar för livnödvändigheterna, att föda fram och ta hand om barnet, sy kläder, laga mat etcetera

  Till de internationellt viktiga företrädarna hör amerikanskorna Andrea Dworkin, Catharine MacKinnon, Mary Daly och Robin Morgan.

  Radikalfeministisk teori

  Enligt radikalfeminismen innehåller hela samhället en könsmaktsordning – i feministisk litteratur kallad patriarkatet – som håller alla kvinnor i ständigt förtryck. Exempel på detta förtryck är pornografi, prostitution och partnermisshandel. Denna modell är starkt inspirerad av marxismens syn på förhållande mellan kapitalister och arbetarklassen.

  Shulamith Firestone, vars teorier låg till grund för skapandet av radikalfeminismen som en egen riktning skild från övrig radikal feminism och från
  kommunismen, menade att könsförtrycket var intimt sammankopplat med klassamhället och den alienerande kulturen. Enligt henne kan könsförtrycket inte upphävas annat än i ett kommunistiskt samhälle där alla former av alienation och därmed kultur upphävts.

  Vissa radikalfeminister delar dock inte denna åsikt om att männens förtryck av kvinnor är relaterat till förhållandet mellan samhällsklasser, raser
  och andra grupper. Denna tanke är dock grundläggande för den socialistiska feminismen.

  En gren av radikalfeminismen är lesbisk separatism, som även räknar vaginala samlag som ett exempel på mäns förtryck av kvinnor och förespråkar lesbiska förhållanden. Bland radikalfeminister finns ingen enighet om vilka medel som bör användas för att störta könsmaktsordningen, men många av dem anser att kvinnor bör föra kampen i sitt privatliv. Både parlamentarism och utomparlamentarism är representerat bland dem.

  Kritik

  Radikalfeminismen har fått utstå hård kritik, speciellt från akademiskt håll. Kritiken går i huvudsak inte ut på att teorin skulle vara felaktig som sådan, utan att dess förespråkare visar en tydlig ovilja att nyansera teorin eller acceptera eller ens diskutera andra teorier och förklaringar till kvinnors underordning i samhället, liksom för det som radikalfeminister kallar ”mäns våld mot kvinnor”. I Sverige har sådan kritik framför allt framförts av Gunilla Falk och Petra Östergren.

  Radikalfeminister kritiseras för att komma med kategoriska påståenden – något som anses vanskligt inom samhällsvetenskap. Kritiker
  menar[källa behövs] att ett konsekvent tillämpande av teorin svårligen kan förklara varför partnermisshandel förekommer även i samkönade
  relationer, medan många radikalfeminister själva menar att könsrollerna återskapas även i homosexuella relationer. Kritiker efterfrågar[källa behövs] då om radikalfeminism kan acceptera någon form av samlevnad över huvud taget. Vissa kritiker menar[källa behövs] också att radikalfeminism genom att koncentrera sig på könsförtrycket förbiser hur kvinnor förtrycker varandra och ibland också hjälper till att upprätthålla kvinnoförtrycket. Radikalfeminismen har även svårt att förklara till exempel varför män är i majoritet bland samhällets utslagna, i självmordsstatistiken och varför mannens genomsnittslivslängd blivit kortare än kvinnans.

 17. Carl Says:

  Stackars feminister – hur ska de nu kanalisera all frustration och hat i sina tragiska små liv? Kommer de kanske gå ut på stan och ‘knacka’ medelålders vita män kanske?

  Men bra jobbat Pär, du har hållit ett högt tempo här.

 18. Man & Woman United Says:

  Kritiker menar[källa behövs] också att radikalfeminismens fördömande av sexuella framställningar av kvinnokroppen är hycklande, eftersom den för det första ansluter till

  moralkonservatism och för det andra inte tar avstånd från, eller ens vill diskutera, liknande framställningar av manskroppen i bland annat

  pridefestivaler och bögporr.

  Inom sexpositiv feminism uttrycks kritik mot det man anser vara ett motstånd mot den kvinnliga sexualiteten bland radikalfeminister. De sexpositiva feministerna anser att denna åsikt bidrar till förtryck av kvinnor snarare än att bekämpa förtrycket.

  Socialistisk feminism kritiserar radikalfeminismen för att försumma klass- och etnicitetsperspektivet. Liberalfeminism kritiserar ofta radikalfeminism för att överanvända begrepp som

  falskt medvetande och försummandet av fri vilja.

 19. Leif Says:

  Tack för din insats, Pär, och lycka till i fortsättningen!

 20. Julius Evola Says:

  Tack

 21. Gertie Says:

  Pär är ju en slags radikaljämställdist som vi kan undvara som alla slags överhettade människor utan sinne för proportioner. Tack för allt i allmänhet och för detta i synnerhet!!

 22. Thomas Says:

  Du är en bra man, önskar dig all välgång och kommer sakna dig.

 23. Helena Says:

  Helena säger: 15 mars 2012 kl. 8:02: ”Hahaha. Vilken seger över er jämställdister.”

  Det där är den andra Helena, som dyker upp här ibland.

  Inte jag som skrivit här under flera år.

 24. Toddan Says:

  Det är med sorg jag läser detta inlägg. Genusnytt har varit min ventil för att stå ut i detta Feminismens Saudiaurabien. Förstår dock att bloggandet måste kräva enorm tid. Tack Pär för ditt arbete! Hoppas givetvis på ett raskt återupptagande av bloggen! Kanske blogga vidare men mer sporadiskt? Synd att låta en nu så känd plattform dö bort. Hoppas på fler jämställdistiska böcker också och hoppas du orkar vara kvar i samhällsdebatten inom ämnet.

 25. PO Says:

  Kan den här bloggen rulla på utan Pär – ett tag?

  Ja, tills han kommer tillbaka.

 26. Matte Says:

  Tråkigt!

  Tack för en bra blogg och för att du hjälpt mig vakna från indoktrineringen… Hade ju mina skeptiska aningar att jämställdheten i Sverige var ensidig innan. Men denna blogg bl.a. har varit en verklig ögonöppnare.

 27. Nobel Says:

  Är det inte skämmigt att prata om saudiarabien och jämför sig med hur kvinnor har det där? Usch skämskudde måste ju tas fram.

  Tack Pär!

 28. Fredrik Says:

  Tack för mycket väl utfört jobb! Du har kört med en lite raljerande och polemisk men alltid saklig ton, som kompletterade Pelle Billings mer försonliga ton perfekt.

 29. Bashflak Says:

  Jag hoppas du hinner ge ut din nya bok innan du tar paus.

 30. Treve Says:

  Mycket tråkigt.

  Innan jag började läsa GenusNytt trodde jag att jag i stort sett var ensam om att tycka att det var något grundläggande fel med statsfeminismans grepp om Sverige. Så var ju dock inte fallet. Vi är många och vi blir bara fler och fler. Synd att du slutar nu Pär, men stort tack för din insats och hoppas att du snart är tillbaka igen.

 31. Anders Senior Says:

  Tack för allt!!!
  Jag är väldigt tacksam för allt du har åstadkommit Pär, trots allt kompakta motstånd du mött!

  Du är i gott sällskap, det fanns de som blev placerade i husarrest med dödshot en gång i tiden för att de hävdade att jorden var rund när den etablerade makten tyckte annorlunda, de är idag mycket berömda…. 😉

  Du är en av våra hjältar Pär!

  Lycka till i framtiden!

 32. Bashflak Says:

  Helena 08:02 – Vilka ‘kvinnor rättigheter’ menar du att Pär drivit hetsjakt mot?

 33. Gunnar (D.U.) Says:

  Känns väldigt tråkigt att höra, men samtidigt kan jag förstå dig. Kräver både mycket tid och ork att driva denna typ av debattskapande blogg – både skrivandet och de agressiva reaktioner den ger upphov till hos vissa individer.

  Du har varit den starkaste och mest drivna rösten i att lyfta fram de obelysta sidorna för oss män samt i att driva opinionen mot en jämställdhet som är inkluderande för männen också, där alla oavsett kön ges samma rättigheter i samhällssystemet!

  Jag har ända sedan nästan första dagen din första bok kom ut promotat den på min webbsida samt följt upp och länkat till mycket av ditt material därifrån inkl din senaste bok.

  Jag tycker det var orättfärdigt och oschysst med all den hårda kritik du fick här i din blogg på att du avstod från föreläsningen hos TFS, kan tänka mig att det fick bägaren att rinna över hos dig med en så massiv negativism från så många av dina bloggföljare här!

  Din röst här kommer bli väldigt saknad, men din ande, dina texter här samt dina böcker kommer leva vidare!
  Och jag hoppas vi får höra av dig igen, här eller i andra sammanhang med ditt starka engagemang om männens obelysta sidor i samhället!
  Tack för allt så här långt!

 34. Håkan Says:

  Tack Pär för ditt otroliga arbete. Jag hoppas som några av skribenterna ovan, att du kan blogga sporadiskt framöver? Vi som följer dig på Facebook får ju ”heads-up” om det finns något nytt att läsa.

  Stort lycka till med dina nya projekt och jag hoppas att de också bygger på kampen mot radikalfeminismen och för ett äkta jämställt samhälle. Din röst behövs. Få kan som du, med högburet huvud och sakliga argument, prata omkull tokiga ideologier och osakliga påståenden.

  Din sylvassa analys och intellektuella klarsyn kommer att saknas.

  TACK

 35. Chr Ewrk Says:

  Tack för en ypperlig insats Pär! Hoppas du tar tid och filar på din senaste bok. Ser fram emot den!

 36. Andreas Says:

  Tack för din insats på det här området! Bollen är som sagt satt i rullning, och det har du starkt bidragit till.

 37. Johan Says:

  Den har bloggen har givit mig en del hopp om att jag faktiskt skulle kunna flytta tillbaks till Sverige med fru och barn en dag. Just nu sa kanns det valdigt avlagset. Verkar som vi kommar att stanna i Australien ett tag till. Som hon sa till mig for ett par veckor sedan, ‘Varfor skulle jag vilja bo i ett land som ser mitt kon som min framsta kompetens?’ Jag hade inget svar till det. I all fall, tack till dig Par for ditt arbete och for att du framfort asikter som manga delar men fa vagar sta for.

 38. Mats Says:

  Pär
  Skulle det inte vara bättre om någon annan fick ta över och använda denna plats på ett sådant sätt du gör? Sen kan du komma tillbaka om något år eller två. Alla vet drillen vid det här laget. Skicka in en artikel och lägg upp den och för debatt.
  Gör en efterlysning efter personer som vill vara skribenter som pelle gjorde.

 39. an@n.ym Says:

  Tråkigt att höra Pär. Du har varit ett lysande ljus i det feministiska mörkret. En behövlig röst i den förtryckande feministiska hegemonin. Hoppas du snart kommer tillbaka.

 40. Bella Says:

  Tack! Du har gjort ett superjobb, hoppas du inte försvinner helt från diskussionerna och att du fortsätter med din bok!

 41. Lars I Says:

  Pär,
  otroligt tråkigt, om än förståeligt. Precis som dina böcker har bloggen varit den avgörande kraften bakom snöbollen och när du nu (temporärt) pausar kommer det att lämna ett stort tomrum efter sig.
  Litar ändå på att du inte tystnar i andra sammanhang utan att tex din bok under tillverkning får se dagens ljus och blir samma sprängstoff för jämställdheten som dina föregående böcker varit. Jag ser med stor förväntan fram mot den och ditt engagemang i jämställdhetsfrågor även i fortsättningen.

  Tack för en suveränt bra insats !

 42. Man & Woman United Says:

  @ Mats säger

  Pär
  Skulle det inte vara bättre om någon annan fick ta över och använda denna plats på ett sådant sätt du gör?

  Word!

 43. Prill Says:

  Tack för allt Pär och lycka till i fortsättningen!

 44. Ingen Says:

  First you ignore them. Then you laugh at them. Then you fight them. Then they win.

 45. Jörgen Says:

  Tack för ditt fantastiska och banbrytande arbete! Vi kommer alla sakna dina viktiga inlägg i debatten. Kanske är det någon annan som vill ta över ledarhatten i kampen för jämställdhet?

 46. Abrahamsson Says:

  Det här känns lite som skilsmässa. Tråkigt men lycka till.

 47. JonasR Says:

  Tråkigt Pär, men fullt förståeligt. Tack för ett otroligt arbete och lycka till i framtiden!

 48. Ingen Says:

  @Jörgen

  Tror att det är bättre att var och en uppmärksammar i vardagen vad som är fel och vad som bör rättas till. Det är bra att hålla sig uppdaterad från olika källor (det finns fortfarande många) och inte sluta upp sig under en person.

  Ingen förutom alla kan leda en jämställdhetskamp!

 49. Henrik Says:

  Tack Pär för din enorma insats. Du kommer att saknas i debatten!

 50. fugi Says:

  Hahaha! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Per Ström = Mahatma Gandhi????????????????

 51. Liberalen Says:

  Tack Pär för det monstruösa jättejobb du under många år gjort för att exponera den fundamentala förljugenhet som genomsyrar hela den feministiska ”jämställdheten” och dess statliga ideologiska bas genusantivetenskapen.

 52. Kim Says:

  Tack gode gud!
  Inte nog med dina egna stolleprov-dina anhängares kommentarer är på så låg nivå och är så ebarmligt torftiga. Varför kan ni inte bara benämna er som Antifeminister? Varför låtsas att ni är jämställdister och att feminism står i i motsats till jämlikhet ? Den fundamentala misstolkningen gör det ju omöjligt att diskutera med herr P och hans gelikar överhuvudtaget. De flesta av er är bara kverulanter som får ligga för lite.

 53. Louise Aston Says:

  Tack för ett fantastiskt arbete, Pär!

  Ta hand om dig nu. Bollen är som sagt i rullning.

 54. Varg i Veum Says:

  Komiskt och se alla desperata suckar av lättnad på twitter. Visar på att du rört om i normgrytan 😀

 55. PLP Says:

  Tack för det enorma arbetet! Genusnytt har varit min absoluta favoritblogg sen jag började följa denna debatt.

  Denn blogg är nog en av de viktigaste bloggarna som funnits i Sverige. Och herregud vad du lyckats reta upp feministerna bara för att du krävt lika rättigheter och skyldigheter.
  Som anonym kan man inte annat än beundra dig för ditt mod. I Sverige idag är det fortfarande så att säger man emot feminismen så kommer man inte få det lätt sen.

  Pär ström är utan tvekan Sveriges största rebell just nu. Kolla runt själva så fattar ni. Och det säger ganska mycket om det land Sverige blivit. Ett land där ingen står för någonting längre utan flyter med i vad som gäller.

  Tack för allt och hoppas du kommer igen snart!

 56. Man & Woman United Says:

  @ Kim

  I guess something that you love to do, you gotta ease up off it and give it a little space, come back and be fresh to it.

  Mos Def

  Aight!

 57. Bernt Says:

  Väldigt tråkigt att du tar time out, Per! Du har säkert dina goda skäl till varför, och det måste vi andra acceptera. Men jag och många andra som läst din blogg kommer sakna den oerhört. Du har alltid varit ljuspunkten i allt feministiskt mörker här i landet. Lycka till med allt du företar dig!

 58. Måns Says:

  Haha, so long sucker

 59. Silver Lewinsky Says:

  Tack för allt du har gjort! Tack för att du har öppnat ögonen på så många människor och för ditt rättspatos och idoga kamp för jämnställdheten.
  Vi är otroligt många som kommer att sakna dig och ditt arbete men kampen kommer att föras vidare av andra.
  Jag hoppas på att det här bara innebär en välbehövlig semester för dig och att när du har vilat ut dig och funderat lite, kommer igen med ännu större styrka och nya fräsha ide’er.
  Med mina allra varmaste lyckönskningar.

 60. Christer Says:

  Tack för en väldigt bra, viktig och intressant blogg. På återseende och lycka till med dina ny projekt.

 61. Misandripatrullen - Fritt fram för Misandrin i Sverige? Says:

  […] Från Pär Ström på Genusnytt […]

 62. Lasse Says:

  Ett stort och värmande tack till dig Pär, du är en ikon och milstolpe i kampen för äkta jämställdhet.

 63. Genotypen Says:

  Alla vet hur feministerna kommer att se på detta.’Vi knäckte Pär Ström när vi konfronterade honom på pubträffen’. Dock inget fel på det arbete han lagt ner på att bekämpa kulturmarxismen (feministgrenen). Det har ändå kommit att låta som en ropandes röst i öknen med ett eko från Billing. Feminismen är en cancer som metastaserar i snart sagt hela samhällskroppen.

 64. Lasse Says:

  Känns väldigt olustigt när vissa feminister fortsätter utöva bullying, härskartekniker och förlöjligande över att Pär skall ta timeout.

  Symptomatiskt för vissa feminister dvs. ingen respekt eller empati mot andra människor överhuvudtaget oavsett situation.

  Kommer fortsätta kämpa på andra bloggar och jag är övertygad om att någon kommer ta på sig rollen som loket för frihet och jämställdhet.

 65. Johannes Axner Says:

  Tack för att du ger upp, det är det bästa du gjort!

 66. B Says:

  HEJA! Det här är nog något av det bästa du gjort. Var stolt över dig själv.

 67. Genotypen Says:

  Instämmer även i vad som andra skrivit om fortsatt drift. Låt bloggen vara kvar med andra skribenter. Inte minst av kommentarerna kan man se att kapaciteten finns. Dessutom alltid kul att läsa feministernas kommentarer här, det liksom visar nivån.

 68. Erik Says:

  NEJ 😦

 69. Genusbrott | blogghelvetet Says:

  […] Jag tar timeout från GenusNytt […]

 70. Matte Says:

  Låt bloggen leva vidare med gästskribenter!

 71. Greger Says:

  Du är en hjälte Pär. Du har påverkat mig personligt. Tack för det!

 72. Mikael G Says:

  Tack Pär!
  Vilken tråkig nyhet att du lägger ner. Jag har följt din blogg och uppskattat den mycket och kommer att sakna den.
  Ett stort tack för allt du delat med dig av där. Förhoppningsvist blir det ett återseende.

  Mikael G

 73. barfota Says:

  @Pär Ström
  Instämmer med alla som get dig uppskattning och beröm för din fantastiska insats. Tycker liksom så många andra att bloggen Genusnytt skall finnas kvar och att du kanske temporärt skall överlåta driften åt någon annan under din ”TimeOut”, titta gärna in och ”gästblogga” på din egen blogg mellan varven.
  Kommer att sakna dig jättemycket men du har min fulla förståelse och respekt för att du nu vill ägna dig åt någonting annat.

  Lycka till med vad du än tar dig för och en trevlig båtsommar.

 74. Joel Johansson Says:

  Tack Pär!

  Din största insats har varit att visa dubbelmoralen när det gäller svensk jämställdhetssyn. Många har tyvärr misstolkat ditt syfte till att handla om hur synd det är om män.

  Tack vare att dubbelmoralen blev så tydliggjord så väcktes ett större intresse som förhoppningsvis leder till mer konstruktiva angreppssätt. Din gärning gör stor nytta!

 75. Mars Says:

  Det är ledsamt att du tar en paus, samtidigt som jag förstår dig. Det är tufft att göra det jobb som du har gjort. Lycka till.

 76. MattiasL Says:

  Lite sorgligt tycker jag allt det är, men samtidigt förståeligt. Du har gjort ett otroligt hästjobb med bloggande och annat. Du är en av de personer som verkligen har förändrat mitt sätt att tänka och ”avläsa” min samtid. Starkt gjort under dessa år och lycka till med vad du nu är för nytt och spännande som väntar.

 77. hanna Says:

  Hej då Pär. Vi är tacksamma för att din misogyni ej längre kommer att kastas som bajskorvar över ett redan jävligt fult www. Världen ter sig plötsligt mer harmonisk & trevlig, solstrålarna värmer mer, fåglar kvittrar glatt; ett disneyskimmer över allt & alla. Utom antifeminister såklart.

  Obs att det -som Lasse skriver ovan- är symptomatiskt för feminister som mig att förlöjliga & bete sig respektlöst. Denna kommentar är alltså mycket väntad & bara del av mobbningen. Fy.

  Obs 2, det roligaste ordet jag någonsin hört är ”genusprästinna”.

 78. Johan Says:

  Tack för din insats Pär. Vi är många som är väldigt tacksamma för det arbete du gjort.

  Jag önskar dig all välgång och att du återkommer i de här frågorna i någon form framöver.

  Lycka till i framtiden!

 79. Simon S Says:

  Skönt att denna galenskap äntligen tar slut. Fast lite synd också, hänvisning till denna blogg har varit ett bra sätt att få antifeminister att erkänna att de har fel. Lycka till och hoppas det går bättre med de andra prioriteringarna!

 80. Freja Says:

  Bra, låt Billing sköta jobbet på sin blogg där det förs sansade debatter och på ett bra sätt till skillnad från här där alla som hatar kvinnor spyr ur sig kommentarer.

 81. Anton Says:

  Jag kommer sakna genusnytt, det var trevlig och sund läsning vilket hör till ovanligheterna idag. Tack för allt ditt slit Pär och hoppas att dina nya projekt kommer gå bra!

 82. h Says:

  Ni fantastiska följare har säkert läst denna ytterst intressanta och UTREDANDE essä redan, men om inte – mot länken!

  Klicka för att komma åt 39-7-abammpmp.pdf

  Samt TACK Pär Ström, för att du givit denna rörelse ett ansikte.

 83. Patrik Wilke Says:

  Otroligt tråkigt Pär, men jag har full förståelse för den press du fått utstå samt hur mycket tid och energi det har tagit.

  Stort tack för allt ditt arbete och för att du hjälpt till att öppna ögonen på så många, mig bl.a.

  Hoppas bloggen kan leva kvar ändå som en plattform för att fortsätta hjälpa till att upplysa fler.

 84. Lasse Says:

  @Hanna skriver:

  ”Obs att det -som Lasse skriver ovan- är symptomatiskt för feminister som mig att förlöjliga & bete sig respektlöst. Denna kommentar är alltså mycket väntad & bara del av mobbningen. Fy.”

  Du ger skolexempel på hur man tar saker ur sitt sammanhang och förvränger för att svartmåla någon.

  Jag skrev:

  Känns väldigt olustigt när VISSA feminister fortsätter utöva bullying, härskartekniker och förlöjligande över att Pär skall ta timeout.

  Symptomatiskt för VISSA feminister dvs. ingen respekt eller empati mot andra människor överhuvudtaget oavsett situation.

  Så du tycker det är helt ok att man t.e.x. skriver:

  Helena säger:
  15 mars 2012 kl. 8:02
  Hahaha

  Vilken seger över er jämställdister. Rena knockouten måste jag säga.

  Gud vad skönt att du ger upp och lägger ner hetsjakten på kvinnors rättigheter! Må time outen va permanent! Äntligen kan bollen börja rulla åt andra hållet igen.

  osv….finns fler exempel på feministers fullständiga ickerespekt.

 85. barfota Says:

  @Freja

  ”Bra, låt Billing sköta jobbet på sin blogg där det förs sansade debatter och på ett bra sätt till skillnad från här där alla som hatar kvinnor spyr ur sig kommentarer.”

  Skitsnack och lögn dessutom. Vi är många som stöder Pär Ström och tycker att även de som inte tillhör gruppen ”feminism-light” har rätt att komma till tals.
  Genusnytt behövs, men behöver bli ännu tuffare mot feminismen!

  Feminismen är med sin unkna manssyn både gammalmodig, mossig och förlegad. Så långt ifrån verklig jämställdhet man någonsin kan komma.

 86. Lasse Says:

  @Freja skriver:

  ”Bra, låt Billing sköta jobbet på sin blogg där det förs sansade debatter och på ett bra sätt till skillnad från här där alla som hatar kvinnor spyr ur sig kommentarer.”

  Som vanligt klumpar du ihop kvinnor med feminister och bygger halmdockor dvs. falska påståenden. Såvitt jag vet finns det ingen av Pärs skribenter som hatar kvinnor, däremot är det många som ogillar feminismen och dess metoder.

  Ett exempel på hur man förvränger och svartmålar al´a feminism har du ovan.

 87. Ola Says:

  Då ses vi på flashback då, eller hur grabbar?

 88. hanna Says:

  @barfota

  Hej! jag undrar vad en fräsch manssyn är?

 89. Lasse Says:

  @Hanna

  Frågade dig om du tycker det är ok att feminister fortsätter skriva kränkningar och rena personangrepp mot Pär nu när han valt att ta time out ?

  Tycker du att man skall visa respekt mot andra människor, även de man inte gillar i sådana här situationer ?

 90. Mats Says:

  Hanna
  Varför så knäckt? 🙂

 91. hanna Says:

  @ Lasse. Fann inget personangrepp i vad du citerade. Det är därför ok.

  @ Mats. Hehe

  @ Barfota. Vad är en fräsch manssyn då?

 92. Mats Says:

  Hanna
  Bättre kan du. Varför så sur?

 93. Ivar J Says:

  Verkar finnas en del feministiska näthatare här. Tack Pär för ett strålande arbete!!

 94. sexistnytt Says:

  Förstår att det blir jobbigt för Per att representera en ”rörelse” som endast existerar i nätforum och sociala medier och främsta taktik är mobbing och trolling, att ge sig på kvinnor som väljer att behålla sitt hår på kroppen genom hot om våldtäkt eller mordhot.

 95. Mats Says:

  Sexistnytt
  Jag har en utmaning till dig. Visa mig var Pär eller någon här inne ”mobbat” någon kvinna, ever. Siså börja leta 🙂

 96. PLP Says:

  Intressant att läsa igenom kommentarerna. Man ser tydligt vilka det egentligen är som står för allt hatande och förlöjligande.
  Det är små människor bara, förut blev jag sur och provocerad. Nu tycker jag mest synd om er.

 97. barfota Says:

  @hanna

  ”Hej! jag undrar vad en fräsch manssyn är?”

  Det kan ju vara så mycket som t.ex. att samma lagar skall gälla för både män och kvinnor i samma land, att inte skuldbelägga hela gruppen män för enstaka mäns kriminella gärningar o.s.v.

 98. Mille Says:

  Hej då Per.
  Dina spekulationer och konspirationsteorier såväl som din smutskastning av ”feministerna” som grupp höll på alldeles för länge. Hoppas nu att vi slipper se dig i jämnställdhetsdebatten i fortsättning så att de med RIKTIGA jämnställdhetsåsikter får lite utrymme.
  För övrigt så kommer jag aldrig sluta skratta och slåss mot dig och ditt anhang!

 99. Mats Says:

  Barfota

  Hon trollar dig, hon är nog inte så korkad att hon frågor, men man vet aldrig.

 100. Lasse Says:

  @Hanna

  När man skrattar ÅT någon kan det i många fall vara personangrepp/kränkning att skratta med någon är en helt annan sak.

  Eller du kanske har en annan åsikt ?

  (ovan finns i många netikett regler på olika forum)

  Sedan skrev jag t.e.x. , varför osynliggör du de andra kommentarerna ?

  Varför valde du att osynliggöra ordet VISSA i mitt inlägg ?

 101. Mats Says:

  Mille
  Ännu knäckt lågintelligent kvinna 🙂

 102. Jan Hägerström Says:

  Hela ”Jämnställdtiströrelsen” är ett gäng nätmobbare, SD´s webbcomando och några pappor som förlorat vårdnadstvister.
  Papporna är välkomna över till oss feminister så ska vi med glädje ta oss an frågan om ett jämnställt föräldraskap.
  Ni andra kan krypa tillbaka till hålet ni kom ifrån!

 103. Mats Says:

  Jan
  Snälla rara, du är man och överviktig vilket jag såg då jag letade upp dig, om du nu heter det där. Kan man bli en större förlorare än sådär? Du pratar om mobbning, vem är det som tar sig tiden att klicka sitt feta arsle in här för att lägga en hög skit?

 104. hanna Says:

  @Lasse.

  Tycker inte att bedöma någons gärning & att finna den roande är ett personangrepp. Där måste vi har mycket olika definitioner.

  @ Mats. Nej jag undrade faktiskt, tycker det är mer spännande att ta del av åsikter än att, bara för exemplifiera, fråga om humör.

  @. Barfota. Inget mer?

 105. Man & Woman United Says:

  Matte säger

  Låt bloggen leva vidare med gästskribenter!

  True dat !

  Förslag på Skribenter:

  Julian Assange
  WikiLeaks
  Rixstep
  Old Wolf
  Erin Pizzey
  Doris Lessing
  Helene Bergman
  Michael Alonzo
  Glenn Forestgate
  Ninnitokan
  Thérése Juel
  Oscar Swartz
  Leif Gw Persson
  Johan Munck
  Rolf Hillergren
  Advokater ur Advokatupproret
  /Sveriges sista humanjurister
  Monica Pernroth/Rättssäkerhets Organisationen
  Rigmor Robert
  Marianne Ahrne
  Anders Carlberg
  Sigvard Lingh
  Marcus Ollikainen
  Poliser som Inger Olsson,Anders Brandt
  Petra Östergren
  Hanna Fridén
  KnappNytt
  MatteMatik
  Tanja Bergkvist
  Pelle Billing
  Ingrid Carlqvist
  Urban Johansson
  Camilla Lindberg
  Angry Harry mfl ur manwomanmyth.com/youtube
  Signaturen J från Norge
  Personer som intervjuats från dina böcker
  Bloggar som Genus Nytt länkar till mfl.
  Skribenter från Jämställdhetsrörelsen Papparörelsen Mansrörelsen Rättssäkerhetsrörelsen Anti könskrigsrörelsen

  It is the role of good journalism to take on powerful abusers, and when powerful abusers are taken on, there’s always a bad reaction. So we see that controversy, and we believe that is a good thing to engage in.
  Julian Assange

 106. Sötisen Says:

  En ännu större majoritet av Sveriges befolkning äcklas numera av våra feministiska stackars lögnerskor, i feministisk offerkofta. Feminist är nu av naturliga skäl bara ett skällsord. Men än finns det ju onekligen en klase genuslurade stackars feminister som behöver utbildning.

  Det är just den typen grundlurade stackare som blir alldeles till sig i trasorna här, när Pär tar paus.

  Och glöm för all del inte: Om vi fortsätter att göra som så gott som alla i hela Sverige redan gör: INTE håller med en sådan där grundlurad könshaterska, som läst hela bibliotek av könskommunistisk genuspravda, så är vi alla ju ”SOM BREIVIK”, och ”HATAR KVINNOR” =)

 107. Sanjo Says:

  Tack för en fantastisk och hjältemodig insats för jämställdhetsarbetet! Man behöver inte hålla med dig om allt, men det du gjort är en milstolpe för det sunda förnuftet och en väg tillbaka till ett samhällsklimat där vi värderar kvinnor och män lika högt – och där en kritisk debatt behövs!

  Få offentliga personer har behövt utstå så mycket öppet hat som du, också sanktionerat hat, från politiker och redaktörer och andra makthavare. Det har varit vämjeligt att beskåda – och jag förstår att en människa till slut måste värja sig.

  Du har mitt stöd och jag är säker på att andra nu kommer att ta över. En ny folkrörelse har växt fram där den människosyn som feminismen odlat fram inte längre kommer att kunna verka ostört.

 108. Jocke S Says:

  OK Pär, kan förstå ditt beslut. Hoppas på återseende, och kanske ett pubmöte i sommar? Förmodar du kommer att dyka upp någonstans.
  Tack för ditt engagemang, och för sättet du genomfört det på!
  Feminismen och dess statsdito gapar i jämförelser som orcher!
  Statsfeminismen mot skampålen i god tid inför valet 2014!

  Joakim Steneberg,”På båda könens villkor, för båda könens bästa!”

 109. Helena Says:

  Stort tack för ett jättebra jobb hittills! Hoppas att du snart är tillbaka igen. Vi är många som kommer att sakna dig! Du gör ett enormt bra jobb Pär!

 110. Mats Says:

  Hanna
  ”Hej då Pär. Vi är tacksamma för att din misogyni ej längre kommer att kastas som bajskorvar över ett redan jävligt fult www. Världen ter sig plötsligt mer harmonisk & trevlig, solstrålarna värmer mer, fåglar kvittrar glatt; ett disneyskimmer över allt & alla. Utom antifeminister såklart.”

  Tror dig inte.

 111. Jocke S Says:

  Sidan finns väl kvar hoppas jag, så man kan kolla denna guldgruva!?

 112. Jan Angner Says:

  TACK för Din insats! Jag förstår helt att nu väljer att sluta blogga i denna form, det blir i längden slitsamt. Du har lagt ner ett ENORMT arbete som du har all heder av. GenusNytt har förändrat debattklimatet i Sverige när Du gång på gång avslöjat feministernas tomma tunnor när de var dag skramlar i debatter och medier.

 113. Mats Says:

  Man and Woman

  Hanna Fridén?
  Verkligen?

  Vänta du bara, det kommer ta knappt 4 timmar till så kommer vi få sen friden som kastar så mycket skit du aldrig sett förut över Pär. Skulle nog hellre skjuta mig än att läsa ett ord till av den kvinnan.

 114. Helena Says:

  Hanna:
  Ett sista ord till dig. Du måste må väldigt dåligt eller också vara mycket, mycket ung som uttrycker dig så barnsligt och omoget. Jag hoppas att du mognar snabbt så att du också får ut något positivt av livet.

 115. Lasse Says:

  @Hanna

  ”Tycker inte att bedöma någons gärning & att finna den roande är ett personangrepp.”

  Tack fick nu bekräftelse på vilken sorts person du är, hur känns det att vara en mobbare får du en kick ?

  Avslutningsvis om du någonsin kommer få lite bättre empati hoppas jag innerligen att du inser följande:

  Det är alltid hur mottagaren uppfattar saker och ting som räknas. Om din tjejkompis känner sig kränkt och mobbad över något som du säger är det du som skall rannsaka dig själv över vad du sagt.

 116. Hjalmar Says:

  Instämmer med Hugo, kl. 7:44 :

  ”Tack för en fantastisk pionjärinsats! Klimatet har verkligen ändrats från det att du började. Lycka till med projekten!”

 117. barfota Says:

  @hanna

  ”Inget mer?”

  Jo men det kommer med automatik i takt med att man blir förståndigare och kommer till insikt, ha tålamod! Efter ett tag så inser man att det måste finnas plats och förståelse för alla och då får i bästa fall även den mest inbitne feminist (antijämställdist) en mindre unken manssyn och en behagligare syn på båda könen. Alltså ingenting man kan ”lära” ut, man lär i takt med att insikterna kommer.

  Så länge vi inte kommit så lång så håller jag fast vid att feminister har en unken manssyn

 118. ParStrom Says:

  Jättetack för alla varma ord! Och naturligtvis kommer bloggen att ligga kvar!

 119. Lasse Says:

  @Man & Woman United

  Njaaa….håller inte riktigt med dig om vissa skribenter (ingen nämnd ingen glömd). Sen är jag ingen anhängare av ”feministlight” bloggar eftersom jag anser att det behövs en motvikt den till den tsunami av kvinnofrågor som sköljer över en varje dag från MSM. Det behövs även någon som verkligen vågar kritisera feminismen med alla dess avarter. Som du vet tycker jag att feminismen är något som borde hamna på historiens skräphög eftersom det är en totalitär och ojämställd ideologi.

  Sen tycker jag det är lite fel att publicera namn 🙂 på det sätt du gör. Men jag håller med dig, det bästa vore om bloggen kunde överleva och inte tappa momentum.

 120. Lasse Says:

  Sötisen,

  Gör alla en tjänst och lås in dig själv i en mörk garderob ditt miffo!

  *************************************************************

 121. Pär Ström tar timeout – här är min kommentar Says:

  […] dag kan man på Genusnytt läsa att Pär Ström tar en timeout. Egentligen är det inget konstigt med detta. Ström är en person som alltid varit kreativ, aktiv […]

 122. Man & Woman United Says:

  @ Pär Ström

  Genus Nytt gör skillnad och uppfyller behovet efterfrågan ”upplysning” åt medborgarna! Det finns ett stort behov att läsa och diskutera dessa ideér och tankar som du märkt. Så här kommer ytterligare ett förslag om hur bloggen kan gå på förinställt med start av Genus Nytts första inlägg och vidare. Så kan du ta en välbehövlig paus och dyka upp i ett klipp ute till havs när det behagar

  wish you good wind, mate

 123. Lasse Says:

  ps. har alltid min riddare som signum oavsett om jag använder Lasse eller Masculus i andra bloggar. Så Ni inte blandar ihop mig med andra som använder Lasse eller masculus.

 124. Törnrosa Says:

  Har bara läst lite sporadiskt här i tråden. Kan väl säga att jag inte delar Pärs åsikter i allt, verkligen inte.

  Kan förstå om han vill ha en paus, kan bli nyttigt för framtiden och hur han sedan väljer att gå vidare. Pelle Billing håller hela tiden sig själv under lupp och moderniserar sitt manifest. Väldigt viktigt tror jag.

  Kanske det är det här Pär också känner att han behöver göra för att inte manglas ner. Vad jag fascinerats av i den här bloggvärlden är hur den börjat växa fram som ett komplement till gammelmedia, hur attackerna mot dessa mansbloggar faktiskt visar att de upplevs som hotfulla – alltså, i mina ögon, är att räkna med som demokratiska röster.

  Jag anser att det är ett fruktansvärt demokratiskt underskott att hurra för att en röst tystnar, oavsett vad man tycker om det rösten säger.
  mvh

 125. Bengt B Says:

  Strongt jobbat Pär Ström. För Sverige och svenskarna har du varit som pojken i ”Kejsarens nya kläder” som avslöjade det kollektiva hycklet och rädslan att gå motströms. Apropå ordet motströms, jag kommer att associera detta till dig då du lyckats vända motströms till medströms rörande attityden kring lika rättigheter och skyldigheter mellan könen.

 126. Frej von Fräähsen Says:

  En obskurant släcker ner och lämnar fältet fritt för nya vindar. Jag kan bara gratulera till ditt beslut. Ta lite tid att grönne på dina åsikter och varför det är så kränkande att få uppleva lite av det som kvinnor fått stå ut i alla tider. Du blir kränkt eftersom du är man = huvudrollsinnehavare i vår kultur med privilegier som du anser så självklara att det är ett brott mot naturlagarna att inte mannen ska ha kulturellt företräde.

 127. FrejTheTjej Says:

  Frej
  HAHAHAHAHAH är du på riktigt? HAHAHAHAHAH vilken idiot. Är du en feminiserad man eller leker du bara trosbärare? 🙂

 128. Nils D Says:

  Tack för din pionjärinsats och för tiden som varit!

  Fantastisk vad många feminister som tittar in i dag. Och de visar verkligen sitt rätta ansikte genom de förklenande uttryck de kommer med.
  Ni säger mer om er själva än om Pär.

 129. Andreas Says:

  Äntligen! En kränkt man mindre!

 130. Basse Says:

  Tack för alla hundratals intressanta inlägg, Pär! Jag har följt din blogg i ett par år nu, och även om jag inte alltid håller med om allt du skriver så har det varit både intressant och inspirerande att läsa! Jag hoppas du kommer tillbaka till bloggandet en dag, men tills dess önskar jag dig all lycka med vad du än tar dig för! 🙂

 131. Peter Says:

  Detta är rörande men jag förstår dig. Man har bara en viss tid här på jorden. Det gäller att ta vara på den på bästa sätt. Det är liksom allt vi människor har. Däremot tror och hoppas jag att frågan om verklig jämställdhet kommer läggas som prioritet nummer två av åtminstone något parti i riksdagen. En enda människa ska inte behöva slita så som du gjort. Ta vara på din tid, det kommer i alla fall jag att göra.

  ”Kanske återupptar jag bloggandet en dag, kanske inte. ..det får framtiden utvisa. Tills dess..” Ungefär så uttryckte sig den kvinna jag en gång älskade. Hon kom aldrig tillbaka men hon förändrade mig för alltid och det kom något gott ur det som jag alltid bär med mig.

  Ett dramatiskt slut som sliter mig rakt in i hjärtat men lycka till och tack för allt // Jämställdist

 132. Lasse Says:

  Tänkte översätta nedanstående som kommer från Törnrosa.

  Pelle Billing håller hela tiden sig själv under lupp och moderniserar sitt manifest. Väldigt viktigt tror jag. Kanske det är det här Pär också känner att han behöver göra för att inte manglas ner.

  En klassiskt ”guilt by association”.

  Läser man mellan raderna står det:

  Modernisera din blogg och anamma feministiska ideologiska värderingar som slipper du bli nermanglad av sådana som mig.

 133. Johan Says:

  Hoppas det blir ett på återseende nån gång i framtiden. Tack för att du vågat och även orkat stå pall mot all det hat som riktats mot dig.

  Lycka till med de nya projekten!

 134. Monica Pernroth Says:

  TACK! Pär.. Snöbollen kommer med säkerhet att fortsätta rulla, men det blir tomt efter din blogg./Jämställdist Monica

 135. Forellen Says:

  Frej von Fräähsens post är ett bra exempel på varför den här bloggen har tjänat ett syfte. Den smutsiga retoriken och den intellektuella ohederligheten finns fortfarande kvar i lika hög utsträckning som tidigare.

  Men jag tror att det blir svårt för någon annan att fylla Pärs skor. Det behövs en personlighet.

 136. Lövet Says:

  Pär: Vi var inte alltid överens om de retoriska medlen, men målet har vi alltid delat.

  Ett Sverige med lika rättigheter och skyldigheter för alla oavsett kön. Ett Sverige utan mediasponsrade hatdrev mot kritiskt nytänkande; ett Sverige som välkomnar diskussionen, ett friskt Sverige.

  …det är lång väg kvar men vi h a r kommit långt!

  och ja, det var verkligen du som knuffade igång snöbollen

 137. Macha Says:

  Börjar fan redan kännas tomt. Tycker Pär har varit den viktigaste pelaren mot feminismen. Billing och de andra är också bra men Pär har lyckats nå ut, vilket är det som behövs.

  Så idag känns det lite sorgligt att du tar timeout, och jag hoppas det bara är ett break och att du sen kommer tillbaka.
  Jag fattar att detta nog kan ta kål på vilken människa som helst. Att jobba med det här och sen få utstå allt hat.

  Jag har dock aldrig hört Pär klaga, vilket han ska ha all respekt för!

 138. Christer Says:

  WAKE UP SWEDEN!! …totally unrelated, but ill love liberty!!

 139. Törnrosa Says:

  Lasse: Att du känner dig kränkt av mig torde vara uppenbart. Varför har du detta behov av att leka vakthund inne hos Pär.

  Alla som varit intresserade har från början sett hur du har gått på mig m fl. Du gör bort dig om du måste hålla på att tvinna mina ord in i det sista.

  Är övertygad om att Pär m fl inte lägger samma värderingar som du på det jag skriver till Pär. Märk skriver till Pär. Jag är övertygad om att han är kapabel att själv värdera vad jag skriver till honom utan att du behöver hålla på att göra bort dig.

 140. Forellen Says:

  Får man förresten påpekar att tidpunkten är illa vald?

  Människor som håller på med sport kan unna sig att sluta när de är på topp, men med samhällsdebattörer är det annorlunda. De har inte råd med det.

  Än värre är det naturligtvis att sluta strax innan toppen.

 141. GG Says:

  Tack Pär! Nedan ett färskt exempel på hur feministisk retorik sladdat av banan totalt:

  ”Att försöka kvotera in vegetariskt en dag i veckan var som att försöka kvotera in kvinnor i företagsstyrelser, tycker hon. Om grönsakerna ska in så ska de in på sin egen kompetens.”

  http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/kott-en-symbol-for-status-och-makt

 142. Jan S. Says:

  Pär!

  Vet inte vad jag skall ta mig till utan Din vägledning nu.
  Du har varit mitt jus i mörkret! Hade det varit manligt att gråta hade jag fällt en tår nu. Utan Ert stöd blir det svårt att klara av dagen i FemenistTalibanSverige.

 143. barfota Says:

  @Till alla
  Ni som tycker att Genusnytt skall finnas kvar.
  Det är inte Genusnytt vi behöver så mycket det är den fantastiska uthålliga Pär Ström som behövs! En blogg kan vem som helst skapa, personen Pär Ström kunde endast hans föräldrar fixa till 😀

  Vad vi behöver är en stark personlighet (man eller kvinna) som inte viker sig för mobbarna och kämpar för verklig jämställdhet även om det blåser hårda vindar.

  Pär Ström är och förblir en ikon, ledfyr och hjälte i det feministiska (antijämställdistiska) mörkret.

  ACTA er gubbar och kärringar, nu laddar Pär Ström om!

 144. Lasse Says:

  Att referera till forumtrolls fulretorik i tredje person biter tydligen 🙂

  Mvh/ en som falskeligen blivit beskylld för att ”hota”, en beskyllning som kommer från Törnrosa.

 145. Lasse Says:

  @Barfota

  Bra skrivet.

 146. bandit-ola Says:

  Pär, du är inte annat än en patetisk liten ”attentionwhore”, sämre än de flesta ”blondinbloggare”.

  Du vill bara ha en massa uppmärksamhet så att du kan känna dig älskad och komma tillbaka ”by popular demand”.

  Patetiskt!

 147. Man & Woman United Says:

  @ Lasse

  Kom igen;-)om du tänker på Hanna Fridén,tror även cissi walin, som kritiserade radikalfeminister för manshat på twitter. Gillar även Lisa Bjurwald. Så det var mer än stort! Det finns justa feminister,no doubt,men de måste bli mer syrak och ta kampen som ovan två gjorde. Situationen är som sådan att radikalfeminism spårat ut i Sverige och inga makthavare vågar göra shit förens förändringarna kommer underifrån.

  Julian Assange och WikiLeaks som internationell avslöjare fick erfara detta. En del vänster och vänster liberaler här påpekar att det blivit värre med Alliansen och att genus feminism som vi ser idag är en höger idé.

  Maria Abrahamsson har flaggat för regeringens radikalfeministiska linje som kommer sluta i valförlust,månne? Även Zeke har berört dom stora frågorna. Det var inte det Sverige som under Olof Palme WikiLeaks och ja kom till.

  Radikalfeminism behöver granskas jämte Mansrörelse Jämställdhetsrörelse Papparörelse Rättssäkerhetsrörelse Antiköns krigsrörelsens inträde för att återskapa maktbalans i Samhället och öppna upp för integrering. Torstensson efterfrågar att träffa kvinnor med olika etnisk bakgrund. Kärlek,vetenskap och nyfikenhet öppnar för integration aka samförstånd. Där har Sverige stått still väldigt länge.

  Om Stefan Löfven lyckas få tillbaka förtroendet för den manliga väljarkåren genom att också ta avstånd från radikalfeminism slutar inte behovet av att granska antijämställdhet och mäns rättigheter för det. Detta är en kamp för kvinnor och mäns skyldigheter,rättigheter och likhet inför lagen som fortsätter

  LO,SAC och hamnarbetarförbundet mfl tar kraftigt avstånd från våldsvänstern och om de nu kan sammankopplas med radikalfeminism och scum. Säga vad man vill om Person,Socialdemokraterna har sedan Brantings tider kraftigt haft en skiljelinje mot våldsamma syndikalister och markerade även så i Göteborg 2001. Vi snackar befolkningen i Sverige i kärnfamil volvo och husvagn likväl i förorterna. Det är när de breda folk lagren och deras anhöriga blir drabbade det börjar hända saker. Och det har det redan så smått. En pappa som förlorar en vårdnadstvist här systrar och farmoder som inte drar sig för att kritisera radikalfeminister osv. En utlämning av ja skulle även sätta fart på lilla svedala pga omvärldens protester. Det skulle vara intressant,snart vet vi. sen om det inte går att mäta Genus Nytt mfl påverkan saknar relevans när,inte om, förändringarna kommer.

 148. Frej von Fräähsen Says:

  FrejTheTjej:
  Du har uppenbarligen inte blivit könsmogen än, ta och skriv ett svar när du har lite mer bildning och hyfs under bältet.

 149. Ulf T Says:

  @Törnrosa,

  Jag anser att det är ett fruktansvärt demokratiskt underskott att hurra för att en röst tystnar, oavsett vad man tycker om det rösten säger.

  Håller helt med.

  Nu har Pär ju motiverat sin timeout med att han har andra projekt som han vill prioritera. Man behöver inte anta att han tar timeout av annan anledning. Jag har själv ofta undrat hur han kunnat ägna så mycket tid till Genusnytt som han gjort, med tanke på att han är egen företagare också.

 150. Törnrosa Says:

  Lasse: Lägg av med riddar-avataren, du är ovärdig den.

  Synd att Pär lägger ner för nu förlorar du en plattform där du kan trycka ner kvinnor men själv inte tåla lite kritik. Du är patetisk. Väldigt omanligt uppförande, eller är du bara omogen. Du behöver inte svara – har lagt ner alldeles för mycket tid på dig redan.

 151. Nova Says:

  Konstigt, men det känns lite tomt.

 152. en knäckt pojke Says:

  Bra jobbat! Tyvärr har vi långt kvar tills män har lika många rättigheter och lika få skyldigheter som kvinnor..

 153. Leif Says:

  @Törnrosa kl. 12:13
  Plus i kanten för det inlägget. 🙂

 154. DJ207032 Says:

  Jag skrev en längre kommentar här, men jag orkar inte gå hit igen – det gör mig deprimerad – så jag tackar bara helt enkelt för att du lägger ner. Hoppas att ni som varit fast här börjar se er om i världen och hittar någon annanstans att debattera. Ett tips när det gäller feminism är att faktiskt diskutera med de som är drabbade av patriarkatet och inte bara med andra män som tycker att allt är bra som det är. Hade allt varit bra så hade inte feminismen existerat.

  Lycka till!

 155. per Hagman Says:

  Per Strøm… hoppas att du håller kontakten genom ex pub træffarna.

  Vælkommen åter.

  Per Hagman

 156. Anna Says:

  Tack för din banbrytande insats Pär!

  Lycka till i dina kommande projekt – efter en turbulent avslutande vecka med Hjärt&Lungfonden, Tryckfrihetsdebatten och inte minst den famösa Pubaftonen hoppas jag att du får en betydligt lugnare
  uppstart på ”ditt nya liv”!

 157. Frej von Fräähsen Says:

  Forellen:
  Jag är nyfiken på den smutsiga retorik och intellektuella ohederlighet du påstår att jag står för?

  Jag vill istället mena att många män är så blinda för att de lever i ett mansdominerat samhälle att de bara märker av systemet när de ställs inför det oväntade och svårhanterade, dvs ett genusglapp där de plötsligt känner sig i underläge. Ja det svider att inte vara herre på täppan alltid, men hade du visat prov på den intellektuella heder som du påtalar hade du snarare uppmanat män i den situationen att säga: jisses nu vet jag hur det känns, låt oss arbeta för att ingen ska behöva känna så igen.

 158. FrejTheTjej Says:

  Frej
  Jag säger samma till dig.
  En bildad gissning säger mig att du inte spenderar så mycket tid här, tittar vi närmare på vad det är du skriver fattar både du och jag att du har fel. Att du säger det där, nu när det finns SÅÅÅÅÅ många andra som säger emot dig, vad får dig att tro att du har rätt? Varför upprepa dom där påhitten som inte kommer från ditt egna skapade uppfattning utan som du hört någon annan, troligen din flickvän eller någon i din krets säga? Det är en orsak till varför den här bloggen är större än ALLA andra feministiska bloggar tillsammans. Det är en orsak till varför den finns och det är JUST pga dom lögner du säger. Därav är det jag säger väldigt mycket rättfärdigat, du är ännu en i raden män som är feminiserade av din umgängeskrets och som inte har intelligens nog att fatta det.

 159. FrejTheTjej Says:

  Frej
  Vad tänker en stackare som dig när du ser alla dessa hundratals personerna här inne kommentera? Flera tusen som inte säger något men som håller med om allt Pär säger. Tänker du gud vad fel dom har, jag har rätt, jag är den i minoritet, men jag har nog rätt ändå, bäst jag drar samma jävla påhittat vi har debunkrat nu över 5 år. Hur tänker du? Är du stolt över att intelligensen inte tar dig längre?

 160. Frej von Fräähsen Says:

  FrejTheTjej:
  ja som sagt… I rest my case. Du visar prov på din inskränkthet eftersom du genast antar att jag har en flickvän. Nej jag är bög och har en pojkvän. Feminiserad? Ja säkerligen. Men jag står för mina åsikter, jag brinner för att hjälpa andra människor snarare än att sitta och pysa över av självgodhet på internet hela dagarna.

  Jag kan bara önska dig lycka till, när du växer upp kan vi ta upp det här samtalet igen så ska vi se om du är tillgänglig för vanlig mänsklig hyfs och godhet.

 161. Mats Andersson Says:

  Lycka till med dina nya projekt Pär!
  Stort tack för ditt viktiga och fantastiska arbete för jämställdheten.
  Din insats har varit betydande.
  Jag är mycket tacksam.

 162. Lasse Says:

  Ytterliggare exempel på fulretorik och falska beskyllningar, som vanligt från Törnrosa.

  Hon skriver:

  ”Synd att Pär lägger ner för nu förlorar du en plattform där du kan trycka ner kvinnor men själv inte tåla lite kritik.”

  När man kritiserar feminism så blir man per automatik kvinnohatare och beskylld för att trycka ner kvinnor.

  Sett den meningen alltför många gånger.

  ”Du är patetisk.”

  Påhopp, kränkning och mangling.

  ”Väldigt omanligt uppförande”

  Och här har vi klassikern, om man inte rättar in sig i det feministiska agendan eller ideologin så är man omanlig.

  Sedan kommer slutrefrängen från en som tydligen upplever sig själv som förmer än andra.

  ”har lagt ner alldeles för mycket tid på dig redan.”

  ps. undrar hur många gånger man skall behöva uppleva samma fula debattmetoder från feminister. Att fröken törnrosa kommer med falska beskyllningar om ”hot” är tydligen som bortblåsta.

 163. BennyBula Says:

  Hejdå Kvinnohat.

 164. Man & Woman United Says:

  @ Dj
  Ja,sannerligen vart kan män och kvinnor debattera om kampen för män att erhålla samma rättigheter som kvinnor i feminismens saudiarabien? Antagligen fortsättningsvis på Genus Nytt en av Sveriges största politiska bloggar!

  @ Nova

  Du hänger kommer väl fortsätta hänga runtt här:-)

 165. Frej von Fräähsen Says:

  Man & Woman United:
  Exakt vad menar du med ditt inlägg om mäns rättigheter och feminismens saudiarabien?

  Jag vågar mig på en försiktig gissning att det är någon sorts ironi men den går mig helt förlorad…

 166. Lasse Says:

  @Man & Woman United

  ”Det finns justa feminister,no doubt”

  Håller fullständigt med dig och jag har debatterat med många under årens lopp, har även haft glädjen att omvända flera stycken.

  ”men de måste bli mer syrak och ta kampen som ovan två gjorde.”

  Vill gå ett steg längre, om vi skall få folk att öppna ögonen så bör dessa feminister sluta titulera sig för feminister och kalla sig för något annat. Här är pudelns kärna det finns säkert ett antal som vill komma fram ur garderoben och förespråka jämställdhet för individen, men de vågar inte p.g.a. rädsla.

  ”Situationen är som sådan att radikalfeminism spårat ut i Sverige och inga makthavare vågar göra shit förens förändringarna kommer underifrån.”

  Man kan inte säga jag är bara lite feminist eller jag står bara för en del av den politiska feministiska ideologin. Feminismen har bränt sina skepp för länge sedan och alla som företräder feminismens ideologi har ett kollektivt ansvar och det innebär att man måste hitta en ny plattform där man verkligen kan jobba för äkta jämställdhet.

  Det går inte att utgå från feminismens totalitära ideologi, det är bara att skrota skiten.

  *****************************

 167. Elina Says:

  Jag kommer verkligen att sakna den här bloggen

 168. Lasse Says:

  @Man & Woman United

  Sen har det vuxit fram någon konstigt bekräftelsebehov skapat av feministmobben.

  De anser att om man skall bli betraktad som seriös och inte hata kvinnor som måste man ta till sig den feministiska ideologin. För att inte hamna i den feministiska korselden har man ingen val enligt dem (se exemplet från törnrosa ovan)

  Tyvärr har Pelle hamnat lite i den fällan.

  Jag behöver inte bevisa ett skit för feministerna, min plattform och agenda är klar.

  Jag hatar ingen, tycker om alla oavsett kön, läggning, etnicitet etc.

  Jag kan ogilla olika totalitära ideologier (bl.a feminismen) vilket är en helt annan sak.

  Jag är för individuell jämställdhet med lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter* för alla.

  Vet inte om du hänger med mig i mitt resonemang, är både trött och stressad idag så det kan vara lite svårt att få fram de rätta orden.

  * de biologiska kan vi inte göra så mycket åt.

 169. Man & Woman United Says:

  Mycket berodde på dåligt ekonomiskt stöd och donationer versus radikalfeministernas och tfs personangrepp? Signar xxx antal upp sig för månatlig autogiro dragningar kanske rebellen åter kliver upp i ringen för att kämpa för mäns rättigheter att bli jämlik kvinnan i feminismens saudiarabien.

 170. Macha Says:

  Jag kan tänka mig att gå ihop och skänka en ekonomisk summa, inte bara för att jag skulle vilja se Pär uppe i ringen igen, utan för att han är värd ett stort tack. Trots har jag det dåligt ekonomiskt, men det känns ganska peppande att göra det i alla fall just nu.

 171. Anders Says:

  Mkt tråkigt att du slutar med bloggen. Hoppas du återupptar den snart.

  För övrigt så är jag förvånad över att inga vågar protestera mot alla konstiga feministiska förslag. Speciellt männen borde göra sig hörda tycker jag.

  // Anders

 172. Björn Says:

  Väldigt tråkigt att höra då jag tycker bloggen är super. Men jag önskar dig verkligen lycka till och jag hoppas vi får höra din röst i jämställdhetsärenden även i framtiden, fast då kanske i andra forum 🙂

  Det du gör är hemskt viktigt! Fortsätt kämpa på!

 173. h Says:

  Det är kul med antifeminister. De roar mig. Det är inte ett personangrepp, bara en personlig preferens.

  Om jag ska förklara det roliga är det lite som att någon läser bibeln och bara tar med sig att homosexualitet är fel och att man ska döda den som dödar din son, eller bara som exempel, att kvinnor är sämre pga vi gillar äpplen. Den känns som samma nivå av slutssatsförmåga, om ni förstår vad jag menar.

 174. Man & Woman United Says:

  GenusNytt börjar ta emot donationer

  10 april 2010 10:14

  Jag har dragit mig för det i det längsta, men min opinionsbildning på genusområdet tar så mycket tid att det har börjat gå ut över mitt företag (min försörjning) och familjelivet. När jag skrev om detta på bloggen för några dagar sedan kom det väldigt många uppmuntrande kommentarer, varav en del uppmanade mig att börja ta emot donationer.

  Det blev en utlösande faktor. Jag har nu lagt ut en funktion på bloggen (överst till höger på startsidan) genom vilken man kan donera pengar via den globala tjänsten PayPal. Det är en välrenommerad och trygg tjänst. Man behöver inte vara medlem på PayPal för att kunna donera, icke-medlemmar kan göra det med kontokort och det går mycket snabbt och enkelt.
  Om några läsare på denna blogg är villiga att donera pengar för att stödja mitt arbete med GenusNytt och annan opinionsbildning i genusfrågan så kommer jag med stor tacksamhet att ta emot bidragen! Alla bidrag är mycket välkomna och tas emot med största tacksamhet!

  Skulle någon föredra ett annat sätt att donera än att använda PayPal, såsom bankkonto, hör av dig via epost par@atomer.se

  Än en gång vill jag rikta ett stort tack för det fantastiska stöd jag fick från många läsare av denna blogg när jag för några dagar sedan bloggade om den stress som GenusNytt börjat ge mig.

 175. ken Says:

  starkt jobbat pär ! mvh ken.

 176. Johnny Says:

  Förbannat bra beslut, hoppas du aldrig förpestar internet igen.

 177. Jax Says:

  Jag vill tacka dig Per. Du har gjort en stor insats för ett kommande bättre samhälle för oss alla. Det är stort.

  Lycka till med det du tar dig för framöver!

 178. Vicki Says:

  Stort tack för allt Pär!

 179. Marie-Louise Says:

  Jättetrist att höra Pär!

  Din blogg har varit fantastisk! Hoppas du kommer tillbaka!

  Kommer att sakna dig.

  Lycka till med nya projekt!

 180. PLP Says:

  Vi borde dra ihop ett stort genustack till Pär. Behöver ju inte vara så stort men en symbolisk summa.

 181. a Says:

  ”Frej
  HAHAHAHAHAH är du på riktigt? HAHAHAHAHAH vilken idiot. Är du en feminiserad man eller leker du bara trosbärare?”

  Vilka ädla jämställdhetsivrare dessa jämställdister är….not.

 182. nancyphant Says:

  du tror uppenbarligen att jag är en idiot om du tror att du kan skriva i stort sett exakt samma inlägg som tidigare. Fast under ett annat alias. Du kan ju börja med att inte gömma dig bakom ett anonymt alias kanske?

  Idiotförklara och använda vulgärt språk verkar vara din metod för att försöka slå ned på meningsmotståndarna. Men jag tror, och hoppas, att alla som kan läsa och har vettiga värderingar oavsett åsiktsläger i de här frågorna, med emfas tar avstånd från dig och dina plumpa kommentarer.

  Man skapar inte en idiot genom att kalla någon det, utan snarare genom att öppna munnen/ fatta pennan och träda fram som idiot i ohöljt majestät.

  Lycka till

 183. Bengt B Says:

  De feminister som nu jublar bör nog tänka efter både en och två gånger. Pär Ströms blog har ju varit en demokratisk röst och säkerhetsventil i svensk media. När en enig mediekår höjer SCUM till skyarna och slår av kommentarsfälten för att inte konfronteras med det faktum att folk inte gillar utrotningshyllningar har ju Ströms blog fyllt en demokratisk funktion. Att ånyo lägga locket på och tro att den vanlige mannen tycker det är kul att konsekvent skuldbeläggas kollektivt och uppskatta käcka utrotningsskämt tror jag kommer att skapa en ännu hätskare stämning och antipati gentemot genusvetenskap och radikalfeminism.

 184. ParStrom Says:

  Tack alla snälla underbara GenusNytt-läsare för era varma ord! Jämställdismen kommer att segra – det är bara frågan om hur lång tid det tar…

 185. Frej von Fräähsen Says:

  Och där föll jag på eget grepp 😉
  Lyckades logga in mig som min bloggprofil istället för facebook, och gjorde mig själv, ovetandes, skyldig till att posta under annat alias..

 186. ninnitokan Says:

  Treve skrev:

  Innan jag började läsa GenusNytt trodde jag att jag i stort sett var ensam om att tycka att det var något grundläggande fel med statsfeminismans grepp om Sverige.

  Jag kände mig verkligen ensam innan jag hittade denna blogg. Det var en så otroligt skön känsla, en sten som föll, att inte längre känna att vara jag var ensam i världen med dessa åsikter. För det är jag dig tacksam på ett mer privat plan, Pär.

  Tack för det och för den otroliga insats du gjort!

 187. Grofson Says:

  Synd. Du har jobbat bra och faktiskt ändrat en liten bit av samhället till det bättre du har öpnat många ögon. Jag hoppas att det går bra med vad du nu ska göra och att du dyker upp här igen en dag
  Mvh

 188. robjoh Says:

  Vill tacka för din tid!

 189. NisseNyfiken Says:

  Stort tack för ditt otroliga engagemang, Pär!
  Kommer verkligen sakna dina inlägg. Du kommer för alltid vara en ikon för jämställdismen 🙂

  @Hatfeministerna som florerar här i klasar:
  Ni visar verkligen feminismens fula (rätta) tryne genom era osympatiska och hatiska kommentarer. Bra att fler får se er som ni verkligen är.

 190. Länge leve Genusnytt Says:

  Tack för din tid Pär. Hoppas att se dig igen i dessa sammanhang. Du har varit fantastisk.

  Vilka tar över din blogg?

  Låt inte genusnytt gå i graven. Det har ett stort varumärke som måste vårdas. Låt inte denna portal försvinna. Skapa nu istället en hype om vem eller vilka som tar över. Gör något spännande av det.

  Vi måste fortsätta kämpa ! Som barforta säger, tonen måste skäpas ytterligare !

  Pelle Billing är för snäll, men behövs ändå.

 191. mach Says:

  Pär, önskar dig all lycka i fortsättningen! Hoppas verkligen att du även i fortsättningen håller dig uppdaterad på vad som händer i den här debatten och att du kommer tillbaka i något forum när tid möjlighet ges. Din blogg har verkligen bidragit till att sätta fokus på genus vansinnet och många inklusive mig kommer att sakna den.

 192. Länge leve Genusnytt Says:

  Vem vill ni se ta över bloggen? Motivera varför!

 193. mach Says:

  PLP, Macha etc, håller helt med! En ekonomisk summa för allt engagemang Pär har bidragit med hade jag helt klart varit med på.

 194. Den Svenska Mobbningskulturen Del 1 – Den Svenska Modellen vs Frankrikes ”Harcèlement moral” « Aktivarum Says:

  […] svenska mobbningskulturen är högaktuell nu när Pär Ström berättat han tar en Timeout med Genusnytt. Inte nog med att Pär Ström fått ta emot oerhört […]

 195. Mattias Says:

  Pär Ström – ditt rötna pisshövve kommer inte att saknas. Mitt blodtryck tackar dig för din timeout och förhoppningsvis är ditt nya projekt superhemlig antifeministlobbying, så att nunan din inte poppar upp på något annat jobbigt ställe.

 196. Johan Grå Says:

  Inte ens när du slutar kan de släppa din strupe. Jag antar att det är ett kvalitetstecken. Det krävs mod att liksom du utmana normer, inte särskilt mycket mod att aggressivt försvara dem som dina belackare gör. Lycka till med vad du än tar dig för. Det förtjänar du.

 197. Andreas Says:

  Det är enkelt att donera pengar här på bloggen, och det är en utmärkt passande dag att göra det.

  Just do it! 🙂

 198. Anonymous Says:

  Det finns de som spekulerar över om ett projekt som har arbetsnamnet ‘Manligt Perspektiv’ kan vara nästa steg. Ni vet redan konceptet: samla skribenter med liknande engageamang, sök presstöd, ge ut tidning, låt skattebetalarna betala, få 10 gånger större genomslag. Feministerna ska inte ta ut segern i förskott.

 199. susanna svensson Says:

  tråkigt mycket tråkig du efterlyste väl fall där kvinnor prioriteras var och hälsade på min särbo i dag. I hans trappuppgång satt det anslag om att hyresgästföreningen ordnar fikaträffar bara för kvinnor i hans bostadsområde. Han bor på norr i örebro i närheten av olaus petri kyrkan

 200. Bengt B Says:

  Mattias 16.23.
  När Maria Sveland, Anna-Karin Bratt m.fl. pratar om ”hatarna”. Vilka är det då de avser?

 201. Man & Woman United Says:

  @ Lasse säger

  ”Vill gå ett steg längre, om vi skall få folk att öppna ögonen så bör dessa feminister sluta titulera sig för feminister och kalla sig för något annat. Här är pudelns kärna det finns säkert ett antal som vill komma fram ur garderoben och förespråka jämställdhet för individen, men de vågar inte p.g.a. rädsla.”

  Det ligger mycket i det du säger, Du ska se minerna när feminister och radikalfeminister Rädslan blir emotsagda. Bekant med Kvinnlig avundsjuka,catfight och konkurrens?
  Rädslan är farlig eftersom den i förlängningen utlöser det sämsta hos människan och triggar till våld,krig. Kan bara instämma med den gamla skolan av kvinnorörelsen med Erin Pizzey. Se även Nedan intervju med Doris Lessing

  Sexualiteten är ständigt närvarande i Lessings böcker, som en självklar del av livet. Inte för en sekund slår det henne att unga kvinnor ska ”hålla på sig”.
  ”Jag skulle sanningsenligt kunna säga att jag tillbringade mina tonår i sexuell trans”, skriver Lessing i ”Under huden”, i första delen av hennes självbiografi.
  ”Jag brann av febrig erotisk längtan, som hade ersatt barndomens romantiska feber.”

  Självbiografin kom 1994. Då var Lessing 75 år. Hon reflekterar över kraven på kvinnokroppen då och nu. ”Nu läser jag, och hör, att flickorna är missnöjda med sina lår, sin midja, sina bröst, sina ben, någonting, allting. Jag hade inte i åratal utsatts för reklam, för skönhetsmagasin, för modet.”
  Det föll inte den unga Doris Lessing in att skämmas för det hon hade, inte ens när hon var som ”knubbigast”: ”Jag stod mitt bland människor och visste att min kropp var stark och fin under klänningen och gladde mig i hemlighet åt den, eller såg på en bar arm eller på håret i spegeln och rös av välbehag.”

  I självbiografin tenderar hon att bli för biologistisk för min smak.

  Lessing skriver feministiskt, men ger inte mycket för dagens feminism. 2001 var hon i Edinburgh och sa att en ”lömsk” och ”slapp” feministisk kultur höll på att ta över: ”De dummaste, sämst utbildade och obehagligaste kvinnorna kan smutskasta den trevligaste, vänligaste och intelligentaste man utan att någon protesterar.”

  Sådan är Doris Lessing. En rejäl nagel i ögat även på feminister som jag. Alltid beredd att skriva om världen?–?aldrig beredd att foga sig efter den. ”När jag gick på en dambjudning upptäckte jag att jag var oförmögen att hålla tyst med vad jag tänkte och tyckte. Jag var känd för mina farliga idéer…”, skriver Lessing.

  ”Lessing är människa i första hand, inte kvinna. Hon skriver om människor, må vara i kvinnors skepnad. Så gör hon alla människor, inte bara kvinnor, friare.”

  Hänger med absolut Lasse,jag har svårt för dagens feminism,me aswell, ideologin har förbrukat sitt förtroende,inte för att den är vänster absolut inte på långa vägar, men tycker om den gamla skolan av kvinnor som ger uttryck för mänskligt värde och empati. Även kvinnor från sydeuropa,syd latin amerika har en annan kontakt med sin kvinnlighet utan att vara hårda full av rädsla hat misandri cynism som kännetecknar många bittra feminister.

  Sensualism,temperament och mognad präglar allt annat än viljan till bitter könskamp.

  Det är bara inse faktum med okvinnliga och icke mogna ideal råder i Hjernevaske land.

  Det är inte heller kreativt att måla in sig i ett hörn utan villja debattera när det finns justa feminister som hänger här hos Pelle Billing och annorstädes. Det ger ändå hopp för medmänniskor lokalt och internationellt som dras med stora problem som fattigdom,naturkatastrofer,pandemier,våld,tortyr krig osv. Allt skulle bli enklare om man skrotade feminismen och började på något nytt.Ja. Bry sig om sina medmänniskor låter enkelt universiellt och kärleksfullt;-)

  Apropå Törnrosas ton får det mig att tänka på Oscar Wilde sätt att bemöta sina kritiker om nu inte grejen med kärlek och vetenskap fungerar i dialogen

 202. Man & Woman United Says:

  @ Länge Leve Genus Nytt

  Vem vill ni se ta över bloggen? Motivera varför!

  Camilla Lindberg Paolo Roberto
  KnappNytt
  Ulf Brunnberg,Magnus Uggla, Robert Gustafsson,Johan Rheborg
  WikiLeaks om ja blir utvisad

  Motivering,någon som kan mäta sig med ps sätt att röra om genus grytan i feminismens saudiarabien

 203. Yadan Says:

  Tack Pär Ström, du har visat upp en spegel mot feminismens dunkla sidor som det inte ofta talats om i media.

  Det har rörts om i grytan så pass mycket att man kan börja se små tecken på att feminismen som sådan börjar rannsaka sig själv och sin radikalisering. Bara det är en seger.

 204. Per Says:

  Pär orsakar ju snudd på landssorg, kommer att kännas tomt utan Genusnytt *snyft*

 205. Man & Woman United Says:

  @ lasse

  Apropå Törnrosas ton får det mig att tänka på Oscar Wilde sätt att bemöta sina kritiker om nu inte grejen med kärlek och vetenskap fungerar i dialogen

  Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.

 206. Nils D Says:

  Passade på att göra en donation idag, något jag borde ha gjort för länge sedan.

 207. Chattanoga Says:

  En nättidning à la ‘Manligt Perspektiv’ skulle vara najs.
  Med redaktion, prenumeranter och presstöd.
  Jag ställer gärna upp…

 208. Aktivarum Says:

  Idag påbörjar jag en serie av inlägg om det fenomen som jag döpt till den svenska mobbningskulturen. Syftet är att sätta fokus på hur ansvariga hanterar dessa situationer och de myter som den svenska självbilden förutsätter. En klassiker är:

  ”Det där är ingen mobbning, hade det varit mobbning så hade ju facket stoppat saken och det gjorde de ju inte”

  I den första delen jämförs den svenska modellen med den franska.
  http://aktivarum.wordpress.com/2012/03/15/den-svenska-mobbningskulturen-del-1-den-svenska-modellen-vs-frankrikes-harcelement-moral/

 209. PLP Says:

  Kommer ett bidrag från mig snart också!

  Alla ni som stöder Pär, vi drar ihop ett genustack!

 210. Patrik Says:

  Tack Pär för ditt mod och civilkurage, du har med ditt arbete här på bloggen som sagt satt en boll i rullning.

  Hoppas verkligen att du kommer tillbaka, ett klick in på genusnytt har blivit en del av vardagen. Kommer bli jobbigt att bryta det mönstret 🙂

  Lycka till och som sagt hoppas att vi får se dig här igen!

 211. Ulf T Says:

  @Man & Woman United,

  ”De dummaste, sämst utbildade och obehagligaste kvinnorna kan smutskasta den trevligaste, vänligaste och intelligentaste man utan att någon protesterar.”

  Ahh, bra sagt! Jag minns att mamma, som var tidig rödstrumpa (eller i alla fall med på ett hörn) hade alla möjliga feministböcker hemma när jag växte upp. Det kändes rätt märkligt och lite förbjudet att smygbläddra i de där böckerna, som så mycket handlade om kvinnors äventyr för att upptäcka sin sexualitet. 🙂

  Det var en annan slags feminism då, även om t.ex. Eri Pizzey som öppnade den första ”kvinnojouren” 1975 blev utsatt för dödshot när hon började tala om att relationsvåldet var rätt jämnt fördelat och ville öppna mansjour också.

  Soon after establishing her first refuge, Pizzey realised that much domestic violence was reciprocal, with both partners abusing each other in roughly equal rates. She reached this conclusion when she asked the women in her refuge about their violence and she concluded that most of the women were equally as violent or more violent than their husbands. In her study ”Comparative Study Of Battered Women And Violence-Prone Women,”[9] (co-researched with Dr. John Gayford of Warlingham Hospital), Pizzey distinguishes between ”genuine battered women” and ”violence-prone women;” the former defined as ”the unwilling and innocent victim of his or her partner’s violence” and the latter defined as ”the unwilling victim of his or her own violence.” This study reports that 62% of the sample population were more accurately described as ”violence prone.” Similar findings regarding the mutuality of most domestic violence have been confirmed in hundreds of subsequent studies.

  Pizzey says it was after death threats against her, her children, her grandchildren, and the killing of her dog, all of which she states were perpetrated by feminist activists, [13][14] that she left England for North America. Arguably these threats were themselves demonstrations of the case she was making.

 212. Ulf Andersson Says:

  Jag är en av dem som har följt dig sedan
  ”Mansförtryck och kvinnovälde” kom ut 2007.

  Självklart har du varit en stor inspiration för mig
  och tack vare dig och ditt engagemang sedan 2007
  blev det lättare för mig att vara anti-feminist.
  Tiden före 2007 kände jag inte till så många
  som var kritiska mot feminismen och dess
  själv-påtagna roll som ”jämställdhetsideologi”.

  Du har betytt oerhört mycket för mig
  och jag kommer att sakna dig både som
  förebild och som medmänniska i kampen
  mot feminismen.

  Vi har bara träffats en gång IRL,
  men jag skulle ändå vilja kalla dig min vän.

  Jag önskar dig lycka till Pär,
  med allt vad du företar dig.
  All heder och respekt.

 213. Anonym Says:

  Ursäkta, men vad håller de ”feministerna” som skriver här på med? Det är dagisnivå på inläggen, personpåhopp hit och kvinnohatare dit. Är ni ute efter att efterleva bilden flera av personerna här har om feminister, rabiata idioter utan varesig respekt för andra eller självinsikt?

  Anledningen varför kritiken mot feminism växer är självklart dels för personer som Pär som upplyser hur feminismen har utvecklats och handlar nu om att kvinnor ska ha så mycket makt som möjligt istället för hur det såg ut förut, en vettig rörelse som eftersträvade rättvisa.
  Dels är det också på grund av retoriken dessa s.k ”feminister” använder. Vem vill vara en del av en rörelse som gjort sig kända för att vara hatiska och hellre använda svordommar och påhopp än argument?

  Det minsta man kan begära om ni nu prompt måste diskutera i just denna post är väl att använda argument istället för vad ni håller på med nu. Alternativt kan ni vara tysta och visa lite respekt när det gäller poster som denna, men det är väl att begära för mycket antar jag.

 214. Lasse Says:

  @Aktivarum

  Tack för att du lyfte ämnet, med tanke på ”feministmobben” kunde inte timingen varit bättre.

 215. Lavazza Says:

  Tack för ditt arbete under dessa år, Pär. I likhet med flera andra skulle jag uppskatta om du gjorde ett försök att hitta en lösning som går ut på att betrodda gästskribenter underhåller bloggen så länge, men jag förstår om du anser att det är en för svårhanterlig lösning.

 216. JMK Says:

  Du har sått ett frö av rationalitet i genussverige Pär!

  Den integritet och mod du uppvisar i din kritik mot ”närtotalitära” tankesystem (som feminism) fungerar som en otroligt viktig demokratisk skyddsfaktor. Du har utfört en ovärderlig tjänst i denna avsikt.

  Nu kommer detta frö att förhoppningsvis fortsätta att gro och växa.

 217. Robert Says:

  Tack för hårt arbete, Pär! Det har uppskattats och det är till stor del din förtjänst att vanliga människor nu börjar inse det orimliga i feministernas ideologi.

 218. Jocke Says:

  Ett stort och varmt tack för din enastående insats Pär, jag kommer verkligen att sakna din blogg. Jag förstår ditt beslut men hoppas samtidigt att du kan delta i debatten på andra sätt framöver. Din röst behövs fortfarande och du har blivit en person att räkna med när det gäller riktig jämställdhet som också innefattar män.

  Jag önskar dig också lycka till med dina andra projekt. Det ska bli spännande att se vad du hittar på härnäst.

 219. Jocke Says:

  Det Pär Ström har gjort är att han bland annat har hållit upp en spegel framför feministernas ansikte. Han har använt samma argument och samma retorik mot feministerna som de själva har använt mot män i årtionden. Han har med brutal skicklighet visat upp galenskapen, det ojämställda och aggressiviteten.

  Några feminister har förstått och faktiskt tänkt till, men en antal högljudda radikalfeminister har drivits till vansinne och kallat Pär Ström för kvinnohatare. Men vad är de själva då? Ja, man kan bara titta på vissa av kommentarerna här för att beskåda fadikalfeminismens groteska nylle. Det är inte vackert.

  Man kan heller inte låta bli att tycka synd om de feminister som nu vältrar sig i skadeglädje och tror att de har vunnit någon slags seger. Pär Ström är toppen av ett gigantiskt isberg som håller på att sänka den feministiska skutan ner till sin djupa grav. Om jag hade varit feminist hade jag inte jublat av skadeglädje – jag hade skrikit av skräck…

 220. Aktivarum Says:

  Lasse:

  Kul du gillade det. Jag tänkte lyfta ämnet redan tidigare men sedan fick jag den här akismet-blocken som stal tiden av mig och hög feber gjorde det sedan hopplöst för mig att koncentrera på uppgiften.

  Flera delar kommer…

 221. Anonymous Says:

  Den underjordiska kampen fortsätter. Vi är många som vet vad radikalfeministerna står för, men som inte vill bli förföljda, hotade eller, som en av oss, skjuten. Den vanligaste strategin är att den radikalfeministiska mobben försöker få en sparkad från jobbet, eller utpekad som extrem rasist (IC). Ännu nöjdare blir de när de driver något av sina offer ill självmord. De av oss som arbetar för ömsesidig jämställdhet, vi tackar dig Pär för det tunga och oavlönade arbete du lagt ner, hoppas få se dig igen i en annan kontext.

 222. kuyt Says:

  Feministerna här är en liten högljud klick med orakade armhålor och grisnäsor.

  Ja vackra är di då icke.

 223. kuyt Says:

  Och fett okvinnliga !

 224. Valeria Says:

  Jag tror att de som ser Pärs time out som en seger för feminismen riskerar att bli besvikna. Det varen twitterstorm även när politisktinkorrekt.info lades ner, men det visade sig på intet sätt vara slutet.

  Jag misstänker att det är andra som kommer att ta över Pärs roll.

 225. Man & Woman United Says:

  @ kuyt

  Moget..

  @ Valeria

  Vilka åsyftar du?

 226. 50/50 Says:

  Lycka till i framtiden Pär!!

  Jag instämmer naturligtvis i ropen på att bloggen borde fortsätta drivas av gästbloggare.

 227. Hej Says:

  Jätte bra att du slutar, måste jag säga helt ärligt. Börjar blogga om något du förstår dig på. Kanske datorer eller nått.

 228. Sten Sture Says:

  Tack Pär!

  Hoppas att du finner ny energi så småningom att fortsätta det du varit med om att starta. Du är en pionjär ock kommer för alltid att vara förknippad med den grupp av personer som var med om att sätta stopp för den radikalfeministiska hegemonin.
  Vi är långtifrån där än men du är den som med störst rätt kan säga att du satte snöbollen i rullning.

  Hoppas att du finner energi att fullfölja de bokprojekt jag förstått att du arbetar på.

  Lev väl ock kom tillbaks när det känns rätt ock kraft ock inspiration återvänder.

  /Sten Sture

 229. Man & Woman United Says:

  Om systemet med gästskribenter inte faller i god kodning. *ironi

  Så kanske idéer från tidigare
  Blogg inlägg

  ”Konferens om mobil e-handel den 23 april”

  kan ge uppslag hur Genus Nytt skutan utvecklas till mobil handel för en publicerande plattform,nättidning att enbart minimalt administrera i stil med flashback. Det kan vara betaltjänst, abonnemang etc. Mr Ström,låt idéerna och entreprenörskapet flöda. Men onekligen finns ett behov och efterfrågan från Genus Nytts jämställdistiska publik,läsare och debattörer vilket är politiskt och ekonomiskt grymt positivt. Långt och enträget arbete har gett resultat som bara väntar på att förvaltas kreativt B-)

 230. Valeria Says:

  @Man & Woman United

  Kritiken mot genusvansinnet har spritt sig till allt fler forum, och jag har svårt att se att kritiken kommer att avta som en följd av Pärs time out. Vilka som sedan kommer att bli ledande, och huruvida dessa kommer att lyckas, ska jag låta vara osagt. Men man behöver väl inte vara alltför besurfad på internet för att kunna göra kvalificerade gissningar…

 231. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2012/03/15/jamstalldhetsdebattoren-par-strom-slutar-med-genusnytt/

 232. Eva H Says:

  Stor tack för ditt engagemang, hoppas att du snart är tillbaka!

 233. Per Plex Says:

  Tack för en gigantiskt viktig insats !

  Jag önskar dig all framgång Pär.

 234. Man & Woman United Says:

  @ Ulf T

  Förstår nu vilken betydelse folket och majoriteten av kvinnor;vilka hellre sympatiserar med Erin Pizzey än minoritet av hatiska och våldsamma radikalfeminister,har för framtiden tillsammans med männen.

  Det politiska våldet då var inte så konstigt när Sven Wolter sprang runt med dödslistor på folk som inte höll med kpml(r). Det politiska våldet nu skiljer sig inte nämnvärt åt. Men vart är intresset från folket som med kärlek och förståelse kan bekämpa våldet väldigt lätt.

  Visste inte om att radikalfeministerna utsatte henne för så pass mycket våld. Hon har uttalat sig på en föreläsning att det är bråttom att kvinnor och män tillsammans förändrar situationen som håller på att go out of hand. Återigen kärlek är det enda som kan bekämpa radikalfeminister,vänster och höger extrema samt fundamentalister.

  he reached this conclusion when she asked the women in her refuge about their violence and she concluded that most of the women were equally as violent or more violent than their husbands.

  Märkligt att en livslögn kan få fort leva så pass länge som 30år. Men ny generation gör upp med sin radikalfeministiska föräldrageneration är inte mer än rätt tillsammans med kvinnor och män som Erin Pizzey Manwomanmyth.com/youtube i England är du bekant med deras idéer och tankar. Om inte förkovra dig.

 235. Noektern Says:

  Jeg er nordmann som bor i Norge, og har derfor ingen helt formell tilknytning til Norge. Jeg har stor respekt for at jeg ikke skal blande meg inn i Sveriges indre anliggender. Selv om jeg har lest denne bloggen nøye de siste månedene har jeg derfor ikke tidligere lagt inn noen kommentarer i bloggen.

  Men jeg vil nå gjerne si at det har gitt meg veldig mye å lese denne bloggen fast de siste månedene, både Pärs sylskarpe logikk i innleggene sine og de mange gode kommentarene til disse. De har bidratt til en enorm bevisstgjøring for meg om hvor viktig det er å ikke gi radikalfmenistene mye makt.

  Pär og dere kommentatorer har også gitt meg et solid faktagrunnlag og mange gode argumenter mot feminismen i sin nåværende form i Norge. Dette fordi Norge og Sverige er ganske like på dette området.

  Jeg kommer til å bruke bl.a. denne bloggen som et oppslagsverk fremover når jeg kommer til å skrive mine kommentarer til artikler som publiserte i norske massemedia. Synd at bloggen nå – ihvertfall foreløpig – stopper opp, men arbeidet har ikke vært forgjeves.

  Takk Pär, for at du har gjort dette enorme arbeidet du har gjort for oss som i det stille kjemper for våre rettferdige rettigheter som menn, for sann likestilling og mot mannsdiskriminering.

 236. Noektern Says:

  Rettelse til min kommentar kl 1940 i dag: ”… og har derfor ingen helt formell tilknytning til Norge” skulle selvsagt vært ”… og har derfor ingen helt formell tilknytning til Sverige.”

 237. aristo Says:

  Tack för den här tiden och Välkommen tillbaka när du är redo, Pär!

  Människan är förgänglig och tröttas ut men sanningen och de eviga idéerna finns kvar.
  Att få sina illusioner krossade gör ont vilket bevisas av de många antijämställdisternas patetiska och skadeglada inlägg just nu. Under tre års tid har de blundat för obestridliga fakta och riktat in sitt hat mot något konkret, som t.ex. Pär. Nu uppstår ett vacuum när hans röst tillfälligt försvinner; ingenting att fokusera hatet mot utan bara de eviga sanningarna att fäktas med: människors lika värde, lika rättigheter, lika skyldigheter, jorden är inte platt, kejsaren är naken och feminismens era löper äntligen mot sitt slut.

  Själv har jag följt den här bloggen mycket för att det helt enkelt är så himla kul att se feminister slingra sig som en mask på kroken när de ertappas med brallorna nere. Vet inte hur många gånger jag över en whisky på fredagkvällen skrattat åt jämställdhetsfeministerns osannolikt träffsäkra ironier eller Aktivarums nästan lustmordsbetonade isärplockande av någon förvirrad feminists resonemang. Folk i gemen har ett obevekligt rättvisepatos och en djupt rotad aversion mot förljugenhet. Det är detta som talar till jämställdismens fördel: vi slår ur ett underläge mot en mäktig motståndare. Upp som en sol ner som en pannkaka; feminismen.

  ”The truth is out there.”

 238. Aktivarum Says:

  aristo:

  ”Aktivarums nästan lustmordsbetonade isärplockande av någon förvirrad feminists resonemang.”

  OMG! LOL!

 239. Daniel Says:

  Det var på tiden att du gav upp, Pär 😀

 240. Daniel Says:

  Måste väl också tillägga att jag inte sa det till syfte att vara elak, mest för att uppmuntra dig till att du fortsättningsvis väljer att blogga om något som du har bättre förståelse för, samt bättre faktaunderlag. 🙂 Kram

 241. Dagen gryr Says:

  Nu MÅSTE någon ta över Genusnytt. Det går INTE att ta bort denna platsen. Det är PRECIS vad feministerna vill.

  Aktivarum är inte rätt kille. Då blir det bara Sovjet-kritik och långa utsvävningar utan punchlines.

  Vi behöver en rottweiler som medborgare X.

 242. Sanna D Says:

  Väldigt synd att du slutar blogga. 😦

  Men du har gjort ett enormt arbete med att ta Sverige i riktning mot riktig jämställdhet. Jag och många andra är skyldiga dig ett enormt stort tack!

  Jag önskar dig all lycka och framgång med vilka fortsatta planer du än råkar ha. Mitt förtroende för dig är grundmurat. Min förhoppning är att du även kommer delta i jämställdhetsdebatten under lång tid framöver på något sätt!

 243. Leif Says:

  Nu är den intellektuella eliten inne och kommenterar! De som förstår sig på det!

 244. Leif Says:

  Syftade bl a på 20.01

 245. Man & Woman United Says:

  @ Noektern säger
  Det är grymt att Genus Nytt har flera kontinuerliga läsare i fler länder:-)

  ”Dette fordi Norge og Sverige er ganske like på dette området.”

  Norge är ett föregångsland på många sätt beträffande jämställdhet. Men speciellt på två viktiga punkter som underlättar jämställdhetsarbetet lite mer än Sverige

  # Resningskommission

  # Dokumentären Hjernevask

  #Efter Hjernevask avslogs all genusforskning i Norge.

  Du borde på något sätt få upp frågan om norsk television kan köpa in Svts dokumentär Könskriget av Evin Rubar så ska vi kräva att tv i sverige köper in Hjernevask.

  Fråga: för samtliga partier i Norge samma radikalfeminism som svenska partier gör?

  Fråga Pär om Genus Nytt kan startas upp i Norge.

 246. En läsare Says:

  Det kommer självklart att ramla in en massa troll som försöker utnyttja den här situationen genom smutskastning (à la radikalfeminismen och stenkastarvänstern), men det betyder ingenting (jo, det betyder att de inte har några vattentäta argument).

  Ditt bidrag till samhällsdebatten har varit enormt bra!

  Stort tack för ditt enorma engagemang!

  Hoppas att du återkommer!

 247. Andreas Says:

  En milstolpe kommer vara när/om SVT eller TV4 visar Hjernevask.

  Vet inte var jag läste det (kanske i någon kommentar till någon bloggpost här), men SVT får tydligen in många förfrågningar om att visa serien.

  Om man anser att det är angeläget att genusindustrin kläs av i TV, kan man ju alltid maila SVT och därigenom förhoppningsvis bidra till att serien köps in.

 248. Man & Woman United Says:

  @ Noektern

  Norge är ett föregångsland på många sätt beträffande jämställdhet. Men speciellt på två viktiga punkter som underlättar jämställdhetsarbetet lite mer än Sverige

  # Resningskommission
  # Dokumentären Hjernevask
  #Efter Hjernevask avslogs all genusforskning i Norge.

  Rätta mig gärna om j har fel.

  Fråga Pär om ett Genus Nytt får startas upp i Norge

  Om konceptet eller namnet får användas om du eller fler läsaren finner behov av en norsk motsvarighet

 249. Sten Sture Says:

  @En läsare

  Vi bör välkomna att smutskastarna gör bort sig inför öppen ridå såsom Daniel, Daniel, Hej ock så vidare.

  Unkna antijämställdister har ett sedan länge passerat bäst före datum. De luktar redan väldigt illa!

  /Sten Sture

 250. Forellen Says:

  Jag drömde om det här under min eftermiddagslur. Jag drömde att Pär tassade omkring i min lägenhet med ett glas i handen och var uppspelt och skrockade för sig själv över att alla trodde att han skulle sluta med Genusnytt. Ibland hördes skratt inifrån grannen (feminister som korkade upp) och då sänkte Pär på rösten så att de inte skulle höra honom.

 251. Man & Woman United Says:

  @ Mats säger

  Man and Woman
  Hanna Fridén?
  Verkligen?
  Vänta du bara, det kommer ta knappt 4 timmar till så kommer vi få sen friden som kastar så mycket skit du aldrig sett förut över Pär. Skulle nog hellre skjuta mig än att läsa ett ord till av den kvinnan.

  Som sagt,jag är öppen för att ompröva mina åsikter och resonemang. Efter HF och Cissi Wallin ifrågasatte radikalfeministernas manshatet på twitter när radikalfeministerna säger sig vara mot kvinnohat fick de respekt. Sen att jag inte håller med allt de säger eller tycker är oväsentligt.

 252. Man & Woman United Says:

  @ Valeria

  Hörde någon nämna brunskjortor. Men det kanske inte det vad du menade. Om du missat s är de tillsammans med radikalfeminism och våldsvänstern same shit

 253. Sten Sture Says:

  @Man&Woman

  Skulle du kunna försöka vara tydligare med vad som är citat ock vad du svarar på? I all välmening.
  Jag tänker att om jag har problem med att hålla reda på vem,vad. Så har flera andra det.
  Du har så mycket vettigt att förmedla att det vore synd om det försvinner pga att man inte orkar sortera vem som säger vad.

  15 mars 2012 kl. 20:35:
  Är böjd att hålla med Mats. HF, C W.
  Maken till opportunister har jag sällan stött på.
  Maximum stir, maximum publicity.
  De jobbar på sitt varumärke före allt annat.

  /Sten Sture

 254. M Says:

  Tack för din tid och engagemang. Kommer sakna bloggen som vart en riktig ögonöppnare för mig och många runtomkring mig.

  Tack, och hoppas du kommer tillbaka snart

 255. Dagen gryr Says:

  Pär

  Det spekuleras på olika håll nu att du har blivit nertystad pga av hot om våld. Jag tror inte på detta. Kan du bekräfta eller dementera något. Det är väldigt skumt att du först anordnar en pubträff och sen någon vecka senare lägger ner rubbet.

 256. Ullis Says:

  First they ignore feminims. Then they laugh at feminims. Then they fight feminims. Then feminims win

 257. En läsare Says:

  ”Det spekuleras på olika håll nu att du har blivit nertystad pga av hot om våld.”

  Radikalfeministers våld mot oskyldiga.

 258. Lasse Says:

  @Dagen gryr

  ”Det spekuleras på olika håll nu att du har blivit nertystad pga av hot om våld.”

  Kan så vara fallet, stenkastarvänstern och radikalfeministerna är inte ett dugg bättre än högerextremister och brunskjortor.

  Samma sak fast i lite olika förpackning.

 259. RefcenOmega Says:

  Pär: detta känns som en mycket tragisk dag…ovanpå allt annat som har hänt på sistone.

  Det var rent deprimerande att läsa inlägget, även om det andas hopp.

  Det finns tyvärr ingen, som automatiskt kan axla din mantel i ditt viktiga värv.

  Hur vet du att feminismen inte kommer slå tillbaka med full kraft?

  Tack för allt du hittills har åstadkommit för sann jämställdhet!

 260. Kalle Says:

  Det var synd! Jag tycker att du Pär har varit en bra och objektiv debattör i en ofta infekterad debatt.

  Lycka till med dina andra projekt.

 261. Deniz Tek Says:

  Tack för ett strålande jobb! Lycka till i fortsättningen!

 262. Blivande Muslim Says:

  Tack Pär, ser fram emot din återkommande, nästan lika mycket som Jesus

 263. Man & Woman United Says:

  @ Dagen gryr säger:

  ”Det spekuleras på olika håll nu att du har blivit nertystad pga av hot om våld. Jag tror inte på detta. Kan du bekräfta eller dementera något. Det är väldigt skumt att du först anordnar en pubträff och sen någon vecka senare lägger ner rubbet.”

  Om det stämmer är det lika bra att starta ett politiskt parti inför 2014 så Pär erhåller polisbeskydd mot på vålds feministerna. Om det nu skulle visa sig stämma.

  Läs Ulf Ts kommentar vad de våldsamma och djurmördande radikalfeministerna gjorde Erin Pizzey med familj.
  Kan det vara så att det kommer från höger extrema pga avhoppet?

 264. Sara Says:

  Oh lord, det var fan på tiden med en time out. Take your time!!!!! so to say.

 265. Arga Klara Says:

  Lycka till med andra projekt i framtiden Pär!

 266. Helena Says:

  Så sjukt härligt att du tar timeout. Jämställdhet är ju inte typ ditt gebit …..

 267. Farväl tills vidare, Pär. | One-way Communication Says:

  […] med tanke på hur mycket skit han fått ta emot. Jag fasade för ett ögonblick, innan jag läste hans inlägg om blogguppehållet, för att han hade blivit knäckt. Vilket i sig själv var något av ett wake up call. Nu har jag […]

 268. Man & Woman United Says:

  @ Sten Sture
  kk

 269. UNDRANDE Says:

  Lite konstigt att jämföra jämstäldismen med en snöboll i rullning när våren är på G.
  Jag kommer att sakna den här bloggen.
  Kanske kommer den tillbaka i form av en blomsteräng istället?
  Bara undrar 🙂

 270. Jämt ställd Says:

  Tack Pär för all tid du lagt ned!

  Det är synd att så många inte förstår avsikten med din retorik, dock är jag inte förvånad eftersom radikalfeminister och genusfanatiker inte helt sällan saknar såväl självdistans som humor. En annan sak de heller inte verkar fatta är att vi är många kvinnor som sällar oss till den här gruppen.

  Lycka till!

 271. PO Says:

  Undrande, vi kan väl bara forrtsätta? Pär lär väl komma tillbaka så småningom.

 272. Helena Says:

  Nu är den andra £$€¤& Helena på gång igen. 😦

  Ja, ni ser på textinnehållet vem av oss som skriver.

 273. Man & Woman United Says:

  Inlägg citerat:
  <för ett tag sedan där jag bland annat skrev följande, som många har reagerat på:

  “Man får också ta konsekvenserna av sina yttranden, även om konsekvensen innebär mordhot. Särskilt i fallet med Lars Vilks. Han publicerade sin taffliga teckning med en enda tanke, nämligen att stärka sitt eget varumärke. Ville man vara elak kunde man anta att det fanns en till, nämligen att spä på hetsen mot muslimer i Sverige, men det tror inte jag. Jag tror på att det var tänkt som en smart marknadsföringsgrej som fick vissa otrevliga konsekvenser. Det får Lars Vilks i så fall ta.”

  Jag har, precis som Vilks, blivit mordhotad massor av gånger. Jag har också blivit påhoppad ett par gånger. Det är ju ingen som kan rädda mig från det. (även om jag vid ett par tillfällen varit tacksam för ordningsvakter i min närhet) Det enda som kan rädda mig från att bli påhoppad eller hotad för något jag sagt är att jag håller käften. Det tänker jag inte göra och på så vis får jag ta konsekvenserna av mina yttranden. Precis som Vilks. Det skulle vara skönt om det inte funkade på det viset. Men det har det alltid gjort och kommer alltid att göra.

  Sedan är det naturligtvis fruktansvärt att testoseronstinna idioter hoppar på en farbror som knappt ser. Det är alltid fruktansvärt när folk med våld försöker kväva det fria ordet. Det är vidrigt med hot i alla dess former, oavsett från vilket håll hoten kommer. MEN… Det går inte att lösa med mindre än att man slutar kränka människor. Och det går naturligtvis inte. Alltså får man ta konsekvenserna av sina egna yttranden när man högst medvetet väljer att provocera för provokationens skull, vilket folk tycks glömma i debatten. Vi kan fördöma hot. Vi kan tycka att det är fruktansvärt med hot. Vi kan till och med sätta in polisiära insatser mot företeelserna. Och vi kan och ska straffa människor som beter sig på det här viset. Men vi kan aldrig stoppa någon från att genomföra en attack och än mindre från att skicka iväg ett mordhot. Det förstår man innan man provocerar och ändå väljer man att göra det. För sakens skull. Det är bra. Men då får man också ta att folk reagerar och de KOMMER ibland reagera med hot och till och med våld och det gäller naturligtvis inte bara muslimer.

  Jag har fått hot skickade hem till mig från de mest besynnerliga avsändare. Vad jag kan påminna mig har jag bara fått ett enda hot från en muslim någonsin. Face to face efter ett gig på Norra Brunn. Senast jag blev fysiskt påhoppad var på konserthuset i Örebro för något år sedan. Den ickemuslimska mannen hade reagerat på saker jag sagt om självmord. Han fick in en smäll och rev sönder min tröja. Tråkigt. Jobbigt. Men en konsekvens av att jag tryckte på just hans knappar. Jag fattade mycket väl att människor skulle reagera på 10 minuters snack om självmord. Jag förstod att folk skulle kunna bli ledsna och kränkta och upprörda. Det förstår Vilks också att folk blir när han visar film med bögande profeter. Och han kommer fortsätta med det, oavsett vad någon annan tycker och tänker om det. Lagstiftning skulle inte stoppa honom. Hot har inte stoppat honom och jag tror inte en dansk skalle kommer göra det heller. Därför att han faktiskt ÄR beredd att ta konsekvenserna av sin provokation. Särskilt om han får en helsida i kvällspressen på köpet.

  Han kommer fortsätta tills folk inte blir provocerade längre. Då kommer han hitta något nytt att provocera med. Tills ingen längre blir provocerad av någonting. Då är provokatörens jobb utfört. På vägen dit får han eller hon ta en jävla massa skit. Även mordhot. Även att bli påhoppad. Även att bli mördad. Det är tråkigt. Men det är också sant. Och det kommer alltid att vara sant. Tills det inte finns en enda människa kvar som blir provocerad av någonting en annan människa säger. Eller det inte finns några människor kvar som brukar våld. Vi får se vilket som kommer först.
  Magnusbetner.com 2010

 274. Valeria Says:

  @ Man & Woman United

  För att tala klarspråk: Avpixlat tar redan i dagsläget upp genus med jämna mellanrum, något de förövrigt gjorde redan när de gick under namnet Politiskt Inkorrekt. Jag tror inte att de kommer att sluta med det. Som jag ser det är fördelen med det att Avpixlat är en relativt stor sajt, medan nackdelen är att deras artiklar om genus kommer att sammankopplas med den invandringskritik, främlingsfientlighet, islamofobi eller vad man nu vill kalla det, som utgör merparten av sajtens innehåll.

  Sedan måste jag få påpeka några saker för de feminister som gottar sig i detta:

  – Gudrun Schyman har tagit ett steg tillbaka i sitt fyrapromillesparti.
  – Nyamko Sabuni, tillika Sveriges jämställdhetsminister, kallar sig inte feminist.
  – Eva Lundgren har blivit utköpt.
  – Tiina Rosenberg har inte synts till på år och dar.

 275. Ronald Says:

  Tack för allt Pär, du har arbetat ideelt och i uppförsbacke, fått stå ut med kränknigar och förlöjliganden för en sak vi andra knappt vågar stå för i fikarummet på jobbet. Tack än en gång!

 276. Kan inte Pär Ström bara fortsätta blogga. Says:

  […] med att Pär Ström har lagt ner bloggandet bekymrar mig. Var ska nu alla maskulinister hänga? Det var så skönt att ha dem samlade på ett ställe och […]

 277. Man & Woman United Says:

  Att Kräva mäns och kvinnors rättigheter,likhet inför lagen;könsneutral lagstiftning, är inte provokation utan sann Jämställdhet. Eller?

  obviously not!

 278. PLP Says:

  En viktig diskussion som borde följa nu, efter detta är hur det kunde visa sig vara okej att stora tidningar med sina feminister, politiker och andra kunde få föra ut sina personangrepp och sitt hat mot Pär ström. Sen har vi alla troll här, som skulle klassats som näthat i vilket annat forum som helst.
  Pär ström är tydligen en väldigt betydande människa när till och med de som ogillar honom inte kan låta bli att följa hans blogg.

  Som sagt, Pär ström är värd all respekt eftersom han inte sjunkit ner till samma nivå som hatarna och trollen. Att en ideell bloggare kunde få så mycket skit i Sverige, idag 2012 är makalöst. Folk går verkligen omkring med aggressioner de borde ta itu med på annat sätt.

 279. UNDRANDE Says:

  PO 15 mars 2012 kl. 23:25
  ”Undrande, vi kan väl bara forrtsätta? Pär lär väl komma tillbaka så småningom.”

  ”VI”? Vem är DU? Sedan när har JAG och DU blivit VI?

  Som en deltagare i BigBrother utryckte det: ”Bara för att jag är med i huset betyder inte att jag är kompis med alla som stalkar på mig!” 🙂

 280. Man & Woman United Says:

  @ Jämt ställd säger

  ”En annan sak de heller inte verkar fatta är att vi är många kvinnor som sällar oss till den här gruppen.”

  Fo sho

  Also also Social democrats, centre-leftist and libertarian leftist…

 281. På återseende, Pär Ström! « Basses Hörna Says:

  […] GenusNytt. Share this:TwitterLike this:GillaBli först att gilla denna […]

 282. Ej Svensk feminist Says:

  Lycka till Pär. Tänk om din verkliga jämställdhetsteori, som du bloggat om, hade fått lika stort utrymme som de kvinnliga feministernas självupptagna känsloyttringar, utan verklig statistisk grund,fått i alla Sveriges medier.
  Dagens exempel av Johan Hakelius där han kallar bloggtölparna orsaken till turbulensen kring en hårig armåla, patetiskt

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article14525077.ab

  Tack Per för din blogg

 283. robert Stenkvist Says:

  @Man & Woman United säger:
  ”Bland annat menade man att marxismen, även om den förklarade hur kvinnors underordnade position utnyttjas i den kapitalistiska
  ekonomin, inte lyckats förklara hur kvinnoförtrycket uppstod och upprätthölls. Här betonades bland annat att då Marx lyfte fram reproduktionen av arbetskraften tog han inte hänsyn till att det krävs en kvinna, eller “fru”, för att reproducera arbetare över huvud taget. ”

  Nä Marx tog inte upp detta i sitt ”Das kapital”. Vilken ingen annan ekonom heller har gjort. Så i princip alla ekonomer har då gjort samma fel. Dessutom har ingen av de klassiska ekonomerna tagit upp att vi kräver syre för att överleva heller. Vilket misstag! det här med att dela in män och kvinnor i helt olika klasser är ett modernt påfund, vi har börjat med rätt nyligen.

 284. PO Says:

  UNDRANDE säger16 mars 2012 kl. 0:24 till mig: “Vem är DU? Sedan när har JAG och DU blivit VI?”

  Undrande, ni skriver DU till mig.

  Jag kan inte errinra mig att vi lagt bort titlarna.

 285. Imperiet Says:

  Ett av det sorgligaste på senaste tiden, förutom att du försvinner ett tag var när allt åt alla kom in bara för att förstöra er pubträff. Man har liksom svårt att fatta att en sak verkligen hände. Dom var ju inte där för att föra en dialog utan endast för att förstöra.
  Det säger ganska mycket, att det faktiskt handlar om något ännu värre. Likt fascister har dom försökt tysta åsikter som går emot deras egna. Även om dom än så länge inte brukat våld så säger det väldigt mycket om vad vi har att höra med.

  Tänk er själva scenariot och efterspelet om det dundrat in 80 stycken antifeminister på en feministisk pubträff med ett 30 tal feminister.
  Herregud.

 286. Noektern Says:

  @Man & Woman United:

  ”Norge är ett föregångsland på många sätt beträffande jämställdhet. Men speciellt på två viktiga punkter som underlättar jämställdhetsarbetet lite mer än Sverige

  # Resningskommission
  # Dokumentären Hjernevask
  #Efter Hjernevask avslogs all genusforskning i Norge.

  Rätta mig gärna om j har fel.”

  Jeg mener at det var veldig positivt at Hjernevask ble sendt i Norge, for i den serien fikk hele det norske folk se hvor grotesk inkompetent, uvitenskapelig og ideologisk styrt det norske kjønnsforskningsmiljøet er. Det bidro til at kjønnsforskningsmiljøet helt fortjent fikk senket status, prestisje og tillit i Norge.

  Det stemmer at alle midler til separat kjønnsforskning (=”genusforskning”) er blitt fjernet i Norge, men det er meningen at kjønnsaspekter i stedet fra nå av skal inngå i all annen forskning der myndighetene mener dette er relevant. Det skal bli spennende å se hvor stort fremskritt dette egentlig innebærer for oss som har sett vanviddet i kjønnsforskningen…

  Når det gjelder ”resningskommisjonen” som du nevner, mener du da gjenopptakelseskommisjonen, altså kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker (som jeg vet at vi har i Norge)? Eller mener du en slags gjenopptakelseskommisjon for bare likestillings-/kjønnsaker (som jeg ikke kjenner til at vi har i Norge)?

  ”Fråga Pär om ett Genus Nytt får startas upp i Norge”:

  Hvis jeg hadde ønsket å starte opp en blogg i Norge med navnet Genus Nytt i Norge, hadde jeg spurt Pär om tillatelse om dette på forhånd. Og jeg hadde respektert svaret hans.
  Men begrepet ”genus” er mye mindre kjent blant vanlige folk i Norge enn i Sverige. I Norge brukes f.eks. ordet ”kjønnsforskning” i stedet for ordet ”genusforskning”, ihvertfall utenfor kjønnsforskningsmiljøet selv.
  Derfor tror jeg ikke navnet ”Genus Nytt” ville være et så godt navn på en blogg i Norge som det er i Sverige.

 287. noterat Says:

  TACK för den här tiden.
  Hoppas verkligen på ett återseende. Ditt engagemang är jätteviktigt. Du har också alltid fått mångdubbelt med kommentarer mot andra bloggar.
  Lycka till med din nya uppgift.

 288. Noektern Says:

  @Man & Woman United:
  ”Fråga: för samtliga partier i Norge samma radikalfeminism som svenska partier gör?”:
  Et vanskelig spørsmål. I Sverige bruker politikere i media oftere nedsettende/misandriske ord på menn enn i Norge. Om dette betyr at politikere i Norge jevnt over er mindre radikalfeministiske enn i Sverige eller om det bare er sånn i Norge at de er flinkere til å skjule dette enn i Sverige vet jeg ikke. Jeg ønsker å bruke noe tid på å prøve å finne ut mer om hvordan de ulike norske partier egentlig stiller seg til radikalfeminismen, altså hva som ligger bak retorikken.

 289. Malte Skognäs Says:

  Allt oftare hör man om feminister som konverterar till jämställdismen men ingen verkar konvertera åt det andra hållet. Man kan ju undra varför? Genusnytt är död, länge leve Pär Ström och Jämställdismen!

 290. Ulf T Says:

  @robert stenkvist,

  Nä Marx tog inte upp detta i sitt “Das kapital”. Vilken ingen annan ekonom heller har gjort. Så i princip alla ekonomer har då gjort samma fel.

  Hittade dock det här:

  August Bebel: Woman and Socialism (1879)

  If we furthermore assume that, with such a short work-day, only the sick and the invalids must be excluded, while men over 50 might still work, and youths under 16 might be active to some extent, and that the women might also serve in industry, except those who are engaged in child-rearing, the preparation of food, etc., we find that the hours of work might be shortened still more, or that the demands might be greatly increased.

  Bebel var för all del inte ekonom, men väl grundare av socialdemokratiska partiet, SPD, i Tyskland.

  Sedan skrev han iofs också detta:

  Female labor, especially the labor of married women workers — appears particularly desirable to employers in still another way, as may be seen from the quotation from “Capital,” by Karl Marx on page 129. As a worker the married woman is “far more attentive and docile” than the unmarried one. Consideration for her children compels her to exert her strength to the utmost in order to earn what is needful for their livelihood, and she therefore quietly submits to much that the unmarried working woman would not submit to, far less so the working man.

  Sedan skriver han att äganderätten var grunden för patriarkin och kvinnoförtrycket, men med socialismens intåg skulle allt det där gå att rätta till.

  When we review what has been set forth so far, we find that, with the abolition of the private ownership of the means of production, and their transformation into social property, those evils gradually disappear that bourgeois society presents on all sides, and which are becoming more and more unbearable. Class rule will cease. Society will apply all its activities according to its own plans, and will guide and control itself. By abolition of the wage system, the exploitation of man by man, deception and fraud, adulteration of food, speculation, etc., will be eradicated.

  But it can be accomplished only by means of a transformation that will abolish the rule of man over man, including the rule of the capitalist over the laborer. Then only can humanity attain its fullest development. The “golden age” of which men have been dreaming, and for which they have been yearning for thousands of years, will come at last. Class rule will forever be at an end, and with it the rule of man over woman.

  Möjligen för att han var svarvare i botten, och inte nationalekonom, så trodde han verkligen att det skulle fungera.

  Ludwig von Mises, som var nationalekonom, skrev i Socialism: An Economic and Sociological Analysis, kap 4 (urspr utkommen 1922):

  The radical wing of Feminism, which holds firmly to this standpoint, overlooks the fact that the expansion of woman’s powers and abilities is inhibited not by marriage, not by being bound to man, children, and household, but by the more absorbing form in which the sexual function affects the female body. Pregnancy and the nursing of children claim the best years of a woman’s life, the years in which a man may spend his energies in great achievements. One may believe that the unequal distribution of the burden of reproduction is an injustice of nature, or that it is unworthy of woman to be child-bearer and nurse, but to believe this does not alter the fact. It may be that a woman is able to choose between renouncing either the most profound womanly joy, the joy of motherhood, or the more masculine development of her personality in action and endeavour. It may be that she has no such choice. It may be that in suppressing her urge towards motherhood she does herself an injury that reacts through all other functions of her being. But whatever the truth about this, the fact remains that when she becomes a mother, with or without marriage, she is prevented from leading her life as freely and independently as man. Extraordinarily gifted women may achieve fine things in spite of motherhood; but because the functions of sex have the first claim upon woman, genius and the greatest achievements have been denied her.

  Den feminism han skrev om var den feminism som växte fram på 1800-talet, och med ”radical feminism” menar han möjligen inte exakt samma sak som dagens radikalfeminister gör.

 291. ParStrom Says:

  Tack för allt stöd och alla varma ord, jämställdister! Ni är underbara!

 292. Maria Says:

  Det här stycket av Johan Hakelius var ju mer talande (och följare av Genusnytt har ju inte svårt att förstå vad/vem han syftar på):

  ”Fundera till exempel på hur ofta även resonerande och genomtänkt kritik av någon idé eller något fenomen numera klumpas ihop med brölande bloggare, massmördande vettvillingar, eller vad som står till buds, och ges den gemensamma etiketten ”hat”.

  Allt ska vridas till det ­personliga och allt ska svepas in i starkast möjliga känslor.”

 293. PL Says:

  Tack Pär för den här tiden! Jag hade turen att få träffa dig lite kort på en pubträff i december, och för er som inte har träffat Pär så är han precis så trevlig, skärpt och engagerad som han framstår här på bloggen. Jag blir sällan imponerad av människor idag, men jag har blivit imponerad av ditt mod, engagemang och din klarsynthet. Precis som flera andra ovan redan har skrivit, så har genusnytt varit min favoritblogg, ett behagligt andningshål där jag kunnat se och känna att jag inte varit ensam om min upprördhet inför den feministiska statens systematiska mansförakt. Jag önskar dig lycka till, och när en förhoppning om att du en dag kommer tillbaka igen! All heder åt de andra bloggarna inom ämnet, men jag föredrar ditt ofta kärnfulla sätt att formulera dig! Hoppas din seglats i sommar blir härlig!

  Det borde för övrigt finnas någon slags förening med ett onlinecommunity som i kommentarsfälten här, för alla oss jämställdister, där vi kan mötas, diskutera och försöka påverka gemensamt. Då skulle vi bli en kraft att räkna med i kampen mot ojämställdisterna / feministerna!

 294. Lavazza Says:

  Jag lämnade nyss ett bidrag. Jag hoppas att du kan hitta något sätt att undvika att ditt upparbetade kapital i bloggen förvittrar.

 295. per Hagman Says:

  Per Strøm.

  Hoppas det finns møjlighet till att Din blogg fortsættningsvis ær ”øppen” før att kunna læsa på .

  Per Hagman

 296. Mats Andersson Says:

  Jag kommer verkligen att sakna denna blogg. Hoppas att ”time-out” betyder att det finns en möjlighet till framtida fortsättning.

 297. Bengt B Says:

  Alla de journalister, som från kulturredaktioner mm ägnat sig åt öppet trakasseri och offentligt språkbruk gränsande till förtal av Pär Ström, bör verkligen rannsaka sitt journalistiska uppdrag. Skulle de erhålla reaktioner från läsare, i form av hundratals sympatiyttringar, i fallet att de slutade på en kulturredaktion? Knappast.

  Pär Ström har på egen hand, på ideell basis,rubbat och synliggjort de totalitära underströmmarna som finns i den svenska radikalfeminismen. Våra akademiska genusvetare blir allt mer avskärmade och ifrågasatta av det övriga akademiska samhället.

  Trots detta väljer våra politiker att låta feminismen sitta i orubbat bo. Förklaringen ligger i att alla riksdagspartierna har byggt upp stora kvinnoorganisationer i form av kvinnoförbund där många av kvinnorna i dessa förbund endast har kompetens att driva kvinnofrågor. Det är av detta skäl vi nu ser att denna kategori kvinnor börjat driva frågeställningar rörande alla världens kvinnor, Afghanistan, Libyen etc etc. De har helt enkelt inte någon annan kompetensplattform. Vi ser detta fenomen i alla möjliga godtyckliga och omotiverade tillämpningar med tjejsatsningar på fritidsgårdar, i skogen o gud vet allt.

  När Pär Ström synliggör allt detta blir reaktionen rasande.

 298. Vad vill jämställdisterna? « GenusNytt Says:

  […] GenusNytt Belyser den obelysta halvan av genusfrågan « Jag tar timeout från GenusNytt […]

 299. Man & Woman United Says:

  @ Noektern

  Menade Resningskommission för Brottmål. Det måste vara det Sverige menar som förebild Norge har,du skriver ”gjenopptakelseskommisjonen, altså kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker”?

 300. Man & Woman United Says:

  @ Noektern

  Motion 2011/12:Ju364
  Resningskommission

  Mer om motion 2011/12:Ju364

  Motion 2011/12:Ju364

  KD588
  Förslag till riksdagsbeslut
  Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att tillsätta en utredning för att se över behovet av en resningskommission.

  Bakgrund
  I Sverige har Högsta domstolen (HD) makt att både avslå och bevilja resningsansökningar från människor som anser sig oskyldigt dömda. Nålsögat är litet, och i princip beviljas bara resningstillstånd i de fall någon helt ny omständighet tillkommit, exempelvis nyfunnen bevisning.

  Sedan den 1 juli 2004 är det bara JO och JK som automatiskt får sina fall prövade i Högsta domstolen (HD). Riksåklagaren måste begära prövningstillstånd och får ja i tre av fyra fall. Högsta domstolen prövar även mål som överklagas från någon av de sex hovrätterna i landet. Huvudregeln är att HD ger prövningstillstånd endast om fallet har prejudicerande verkan, det vill säga kan ge ledning i hur liknande fall ska bedömas i framtiden. År 2009 fick Högsta domstolen 4 738 ansökningar om prövning. Endast 118 ansökningar beviljades. I praktiken blir hovrätten högsta instans i de allra flesta mål.

  Flera rättsfall de senaste åren har påvisat behovet av en kompletterande instans till HD. De senaste årens mer uppmärksammade rättsfall, där en dömd trots allt har fått resning, har inte berott på en välvillig inställning från samhället utan genom hårt arbete från både journalister och advokater för att genom opinionsbildning skapa tryck för en förnyad prövning.

  Utred en fristående resningskommission
  En resningskommisson fristående från andra rättsvårdande myndigheter som åklagare och polis skulle kunna granska de fall där förnyad prövning begärs.

  Resningskommissionen skulle inte bara bygga upp rättssäkerheten genom att ge de som anser sig dömda på felaktiga grunder en möjlighet till rättelse utan också på sikt förbättra metoderna att bedriva en förundersökning. Att människor frias efter många år i fängelse betyder också att någon skyldig går fri. De senaste årens friande domar betyder att minst tre gärningsmän, alla med grova brott på sitt samvete, ännu inte har fångats upp. Rättsväsendets arbetsmetoder måste ständigt prövas för att vara så rättssäkert och effektivt som möjligt. Här har en resningskommission också en viktig uppgift.

  Flera länder i Europa har i dag en resningskommission i någon form, bland andra Storbritannien och Norge. Befogenheterna kan skilja mellan de olika kommissionerna. I Storbritannien kan kommissionen besluta om förnyade polisutredningar och göra egna undersökningar.

  Möjligheten och utformningen av en resningskommission som passar Sveriges behov och myndighetsuppbyggnad bör med ovanstående som grund utredas.

  Stockholm den 4 oktober 2011

  Otto von Arnold (KD)

  All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare

  Riksdagen är den högsta beslutande församlingen i vårt land. Svenska folket väljer vart fjärde år 349 personer som ska företräda dem i riksdagen.

  Riksdagens uppgifter är att stifta lagar, besluta om skatter och bestämma statens budget. Riksdagen granskar också regeringen och de statliga myndigheterna. Dessutom har riksdagen stort inflytande på utrikespolitiken.

 301. Jämställdheten i vardagen | MARIEL´s Says:

  […] Pär Ström har ju nu tagit en timeout från sin blogg GenusNytt. Jag tycker det är lite tråkigt, för visst behöver man ju någon att argumentera mot? Åtminstone jag tycker det är viktigt att alltid ha en “motståndare” till sina åsikter för att kunna fila på sina argument, och kunna ha någon som ifrågasätter en själv. Jag har jättesvårt med människor som ALLTID ALLTID bara ska hålla med en. Somliga tycker det är skönt att Ström nu slutar kritisera feminismen så hårt, som han ju faktiskt gör, och jag kan förstå att somliga känt sig mer eller mindre sparkade på. Men jag tycker också det är synd att man tar det så personligt. Fast å andra sidan är det ju så män tar det personligt när man kritiserar “mäns våld mot kvinnor”. Krånligt det där. […]

 302. Mats K. Says:

  Tack Pär för allt hårt arbete och hoppas du kommer åter snart.

 303. Man & Woman United Says:

  @ Noektern

  Den summativa bedömningen blir att Norge sänder dokumentären Hjernevask,infört Resningskommission,har inget Institut för Rasbiologi,ej dags tidningar som hyllar utrotning av män(scum) och dessutom hävdar att det hela ska ses som satir,har historia med motståndsmän som bekämpade nazisterna i deras jakt på tungt vatten. Nazister och radikalfeminister har mycket gemensamt,den enda skillnaden är ordet för fienden.
  JULIAN ASSANGE AND WIKILEAKS FOR THE NOBEL PEACE PRICE 2011!!!
  Annika Gullberg
   
  Nobelpriskommittén
  har nu meddelat att Wikileaks har nominerats till Nobels fredspris. Stortingsledamoten Snorre Valen motiverar nomineringen med att Wikileaks avslöjanden av hemliga dokument främjar världsfreden genom att ställa regeringar till svars för sina gärningar.
  ”Jag tror att det är viktigt att väcka en debatt om frihet att uttrycka sig, och att sanningen alltid är det första offret i krig. Wikileaks vill ställa regeringar till svars för sina gärningar och det bidrar till fred,” säger Snorre Valen till nyhetsbyrån AP
   
  I Sverige tävlar Socialdemokratiska partiet och Moderata samlingspartiet om vem som för den mest radikalfeministiska politiken mot sina väljare.Förhoppningsvis är folkrörelsen och folkbildningen av en annan åsikt och förenar män och kvinnor av folket oavsett etnicitet,religon,klass,ålder. Norge,Danmark och Sverige mfl behöver varandra i kampen mot tankegångar i Skandinavien kopplat till det vidriga brott mot mänskligheten breivik begick. Sverige, Norge samt övriga Länder behöver förenas mot vålds och radikalfeminism. Det är mänsklighetens stora uppgift att kvinnor och män börjar med sig själva för att sedan kunna hjälpa omvärlden. Som skrivits tidigare bekämpas viljan till (köns)krig med vetenskap och kärlek. Men som sagt det är bara min åsikt och förslag till mänskligheten.

  Skriftlig fråga 2005/06:1902
  den 30 juni

  Fråga 2005/06:1902 av Gustav Fridolin (mp) till justitieminister Thomas Bodström (s)

  JK:s rapportFelaktigt dömda

  Justitiekanslern presenterade nyligen rapporten Felaktigt dömda. Där konstateras att antalet resningsärenden rörande grova brott som leder till att den dömde helt frikänns har ökat mycket kraftigt de senaste 10@15 åren.
  Orsaken är, enligt rapporten, en mindre noggrann bevisprövning från domstolarnas sida.

  Att döma människor till stränga straff för brott som de inte har begått är ett mycket allvarligt övergrepp från statens sida.
  I dagsläget är det enskilda personer och medierna som undersöker fall där det kan befaras att oskyldiga dömts.

  Länk
  Riksdagen

  http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx

  Seko om rättssystemet

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1427&blogg=10436

  Ställt utom allt rimligt tvivel….

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1345&blogg=36629

  Jag är gammaldags nog att hålla på begreppet rättssäkerhet

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=515&blogg=52266

 304. Man & Woman United Says:

  @ Mariel

  Håller med att det är intressant att diskutera med justa kvinnor och feminister ur kvinnorörelsen

  Mariel säger
  ”Fast å andra sidan är det ju så män tar det personligt när man kritiserar “mäns våld mot kvinnor”. Krånligt det där.”

  Fo sho detsamma när kvinnors våld mot män och mot kvinnor i nära relationer diskuteras. När feminister nonchalerar vetenskapen som styrker myten om mäns våld mot kvinnor och visar på nonchalerandet av kvinnors våld mot män och kvinnor i nära relationer uppstår sund kritik av antijämställdheten.

  Anna Motz kan inte nog poängtera vikten av hur allvarligt förtroendet för
  Jämställdhet. Och som rubriken i dn artikeln säger så har feminister sannerligen olika syn på kvinnors våld mot män

  >Anna Motz har lång erfarenhet av engelsk rättspsykiatri med kvinnliga våldsbrottslingar som specialitet. Hon arbetar på en säkerhetsavdelning för psykiskt sjuka och våldsbenägna patienter. Hon har bland annat skrivit ”The psychology of female violence – crimes against the body”, en uppmärksammad bok om kvinnligt våld.

  Enligt Anna Motz förnekas ofta det kvinnliga våldet. Kanske för att det hotar traditionella och idealiserade uppfattningar om moderskap och kvinnlighet. Ytterligare ett skäl kan vara att kvinnors våld vanligen utövas i den privata sfären; aggressionen riktas mot en partner, mot dem själva eller mot deras barn.

  I sitt bidrag i boken ”Våldets psykologi” skriver Anna Motz om förnekandet av kvinnors våld:

  ”Jag anser att det är en i grunden farlig social attityd som kan leda till nedsvärtning av kvinnor som beter sig våldsamt så att de anses omänskliga och ´onda´ …”

  Utmana den radikalfeministiska våldsteorin! – Petra Östergren
  Utmana den radikalfeministiska våldsteorin! Det finns starka och … Ett uttryck för denna makt är mäns våld mot kvinnor.
  http://www.petraostergren.com/News.aspx
  Petra Östergren är inne på samma sunda kritik

  Vissa feminister är för djävliga – Petra Östergren
  Jag förstår verkligen varför kvinnor och tjejer i Sverige drar sig för att kalla sig feminister – jag får själv kämpa för att …
  http://www.petraostergren.com/News.aspx

 305. Ulf T Says:

  @Man & Woman United,

  Länkarna till Petra Östergren når inte fram till specifika artiklar.

  Hittade denna: http://www.petraostergren.com/News.aspx?r_id=9335

  Det är synd att de feministiska debatterna om mäns våld mot kvinnor tagit den vändning de gjort. Men jag är själv medskyldig. Under min tid som självförsvarsintstruktör, på 1980 och 90-talen, pläderade jag för att överge komplexa psykologiska och sociala förklaringsmodeller till för radikalfeministiska – män slog och våldtog eftersom de hade makt över kvinnor, punkt slut.

  Men verkligheten visade sig inte vara så enkel. Först kom jag i kontakt med lesbiska som blivit misshandlade, sedan med bögar med samma erfarenheter och till slut män som utsatts av sina kvinnor. Och våldet, terrorn och psykningarna var precis de samma som vad heterosexuella kvinnor utsattes för.

  och denna: http://www.petraostergren.com/News.aspx?r_id=9358

  Så kom den då. Den första svenska undersökningen om mansmisshandel. Camilla Palmberg och Heidi Wasén från Sociologiska institutionen i Stockholm har i examensarbetet Slagen man undersökt hur det är att vara man och bli slagen av frun, sambon eller flickvännen.
  […]
  En annan skillnad är att flera av männen inte ens förväntat sig hjälp av t ex mansjourerna. De få som vänt sig till dessa hade inte heller fått någon hjälp – personalen hade inte kompetens att bemöta deras problem. Myndigheterna reagerade också schablonmässigt menade männen, de trodde inte på dem utan tog istället parti för kvinnan.

  Det verkar finnas många mycket bra artiklar där.

 306. Tanja B Says:

  Pär, tack för allt ditt hårda arbete genom åren! 🙂 Medan du tar en paus kommer den rullande bollen att växa sig större. Jag är säker på att vi kommer att se Pär igen, som den opinionsbildare han är, och bloggen fungerar som ett jättearkiv för alla som längre fram vill analysera tidsandan. Tack Pär! 🙂

 307. Hans Says:

  Tack Pär för ditt mod och för ditt engagemang.
  Jag kommer att sakna dig jättemycket.

 308. Tanja B Says:

  Jag kan för övrigt förstå att man inte hinner med både jobb, blogg, familjeliv och revolution på en gång. Vissa andra är ju betalda för att föra fram sin propaganda, medan vi andra får köra på ideellt. Och man kan inte hinna allt, vii vet ju tex alla vad som kan hända om man tex inte tittar, eller misstänks för att inte titta, på en OH-bild under en jämställdhetsföreläsning: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/05/11/ett-skrackexempel-pa-genusvaldet/

  Medan vi andra måste jobba hårt för att förstå vad de andra sysslar med. Här är en kurs här jag tycker vi alla borde gå, anmälan sker till jag-vill-bidra-till-att-detta-land-kollapsar-under-sin-egen-byråkratiska-tyngd-ur-ett-genusperspektiv@gmail.com
  tio enkla moment.

  1. Hat mot Patriarkat – en kurs i fanatism med inbjuden talare från Förvirrat Initiativ.

  2. Kulturmarxistisk infiltration av akademi, kulturliv och statlig förvaltning – hur man förgör ett statsbygge inifrån.

  3. Att upptäcka härskartekniker i den könade vardagen och hur man använder detta för att krossa makten och slå fiendens liv i spillror.

  4. Könsförräderi – var går gränsen i ett anständigt samhälle? Den ideella föreningen “Feminister för fångläger” gästföreläser.

  5. Upptäcka härskartekniker fördjupning – att genom likriktning och kontroll av det kollektiva psyket påföra skuld och skam för avvikande åsikter.

  6. De små stegens tyranni och träning i offermentalitet – att införa världsmarxism förklätt i små steg av “praktiskt jämställdhetsarbete”.

  7. Reproduktionens dilemma – hur för vi vidare det genusvetenskapliga arvet när reproduktionen avstannat och framfödandet av förtryckare upphört?

  8. Det biologiska könets flyktighet – med hallucinogena svampar visar vi varandra att könet verkligen är en illusion – föränderligt i tiden, rummet och det påverkade psyket.

  9. Sociala konstruktioner – medan patriarkatets argument är tagna ur luften hämtar vi istället våra argument ur den vakuumfyllda rymden och visar att ingenting egentligen existerar (undantaget patriarkatet).

  10. Moderna bibelstudier – SCUM-manifestets ständiga aktualitet och vår kamps andliga kärna – att smida järnet medan hatet är varmt.

  Ska genast söka pengar från Vetenskapsrådet, som ju är känt för att sponsra dylika projekt ( http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/03/01/vetenskap-eller-galenskap/ )

 309. AC Says:

  PÅ ÅTERSEENDE DU TITAN BLAND MÄN!

  RES ER FÖR PÄR STRÖM!

 310. Shastra Says:

  Stort tack Pär för att du har orkat göra denna insats! Genusnytt-bloggen har varit mycket framgångsrik i att uppmärksamma de orättvisor och lögner som statsfeminismen har tvingat på befolkningen.

  Stort tack även till Tanja Bergkvist, Aktivarum-Erik och Pelle Billing. Det är tack vare Pär och er som medvetandet om genusgalenskaperna har nått ut till folket och äntligen fått opinionen att svänga.

 311. RbK Says:

  Kommer ta lång tid att komma över chocken. Jag förstår dig men kommer aldrig glömma denna dag. En stor tomhet. Billing är bra men alldelse för diplomatisk i mitt tycke. Du var mer pang på rödbetan, det gillade jag. Värdiga arvtagare är väl Medborgarperspetiv, Aktivarium, Artikel 19 och några till. Kommer sakna dig, men lycka till med ditt liv, önskar dig all lycka.

 312. Pan Cake Says:

  Mitt första inlägg någonsin här. Den här bloggen gjorde att jag fick upp ögonen för problemen med feminismen och sedermera lämnade den. Fortfarande är jag för jämställdhet men motståndare till kvotering och anhängare av könsneutral lagstiftning.

  Jag har efter att följt Pär Ströms jämställdhetsblogg fått upp ögonen för den bisarra anti-intellektuella debatt som förs av ledande företrädare inom feminismen.

  Sakliga argument om att kvotering innebär diskriminering bemöts från feminister med sexistiska påhopp och rent flum.

  Jag är osäker på hur mycket Pär Ströms blogg har betytt. Men med sin konsekvent sakliga (i huvudsak) och torra argumentationsmetod har Pär Ström undvikit den vanliga fällan att vara en översittargubbe.

  Då hade han lätt kunnat avfärdas.

  Men eftersom att han aldrig använde sig av nedsättande adjektiv så kunde inte feministerna beskylla honom för att vara en mansgris.
  I stället har de försökt beslå honom allehanda andra egenskaper.

  Den inbördes beundrande Twittereliten har tävlat i att försöka racka ner på Ström.

  Feministen Johannes Klenell kom på ”rötet pisshuve” och tyckte senare att Pär Ström saknade humor som inte förstod det roliga i det.

  Katerina Janouch, sexexpert och författare utropade på Twitter att kvinnor blev rövknullade av Pär Ström som hon för övrigt kallade ett Rikspucko.

  En av de mest pålästa feministerna, professorn i genusvetenskap, Tiina Rosenberg, deklarerade häromsistens stöddigt att Pär Ström inte är någon som man ska ta på allvar, att han inte är en intressant diskussionspartner.

  Vilket i sig är rätt allvarliga signaler. Om professorn i genusvetenskap inte ens är beredd att lyssna på alternativa åsikter när det gäller könsmaktsordning och andra frågor kopplade till hennes vetenskap, vilken trovärdighet har hon då?

  Men ingenstans, ingenstans, ingenstans, har en enda feminist vid ett enda tillfälle presterat väl underbyggda argument i en debatt med Pär Ström.

  I stället har de fort tagit till personangrepp, känslomässiga argument eller rena lögner.

  Därför har feminismen förlorat anhängare varje gång deras företrädare har attackerat Pär Ström.

  Jag har ingen aning om hur Pär Ström är som person. Men den här bloggen har varit riktigt, riktigt bra.

 313. Anti-5ascista Says:

  Tack Pär!

  Det jobb du gjort har betytt oerhört mycket för många, och kommer att fortsätta ge ringar på vattnet. Kampen mot de vidriga mobbarna fortsätter. Hoppas du återkommer snart!

 314. Man & Woman United Says:

  @ Shastra Rbk Pan Cake Anti-5ascista

  Pan cake säger
  ”Men ingenstans, ingenstans, ingenstans, har en enda feminist vid ett enda tillfälle presterat väl underbyggda argument i en debatt med Pär Ström.
  I stället har de fort tagit till personangrepp, känslomässiga argument eller rena lögner.”

  Only a man who knows what it is like to be defeated can reach down to the bottom of his soul and come up with the extra ounce of power it takes to win when the match is even.

  Muhammad Ali

 315. Erik E Says:

  Ledsamt att läsa. Detta har varit en av de två bloggar jag läst regelbundet på senare tid. Men jag förstår att det tar tid från annat. Tack för denna tid.

 316. salah Says:

  Tack Pär!
  du var en modig man som vågade säga vad du ville säga.
  lycka till och vi kommer att sakna dig och din blog…

 317. JD Says:

  Tack Pär!
  Tyvärr tror jag inte att det finns några alternativ för att få människor att tänka själva. Du har satt ett stort avtryck och ditt stora engagemang kommer att förändra samhället i framtiden.
  Låt oss som föraktar cynisk profiterande feminism stötta de som vågar protestera mot den så kanske kanske våra barn ändå får växa upp i ett Sverige där män och lvinnor räknas som lika mycket värda.
  Istället för att slösa energi på en blogg….Gå ut och förändra!!!
  Tack Pär!

 318. John Nilsson Says:

  Jag vill bara kort uttrycka min tacksamhet till dig, Pär Ström, även om du egentligen skulle förtjäna mera formuleringsmöda från min sida. Din insats för jämställdheten och ett klart och konsekvent tänkande på det här området, är betydande. Att du bemött härskartekniker och personliga påhopp från feministers sida i media, med saklighet och lugn, ger i mina ögon stor respekt för dig, både som människa och som man. Tack alltså, för ditt engagemang och din insats för jämställdheten och för oss män, av alla slag. Män står rakare i ryggen i Sverige idag, tack vare dig, Pär Ström!

 319. Mark Nadén Says:

  Innan du slutar helt, läs kommentaren/idéen skriven av Peter Andersson, Mars 15, 9:45 på Coltings blogg under den här posten:

  http://coltingblogg.com/2012/03/14/okej-bara-en-sak-till-om-genusdebatten-och-feminism/

 320. Millt sagt om genusvansinnet « Tanja Bergkvists Blog Says:

  […] Bloggen Genusnytt tar en time out. Läs det (för tillfället) sista inlägget: Vad vill jämställdisterna?  Men för genusfrågor […]

 321. Eric Says:

  Tack för allt arbete för jämställdheten, Pär Ström. Vi är många som idag ifrågasätter genusfeminismen, och många av oss kommer att föra kampen vidare. Men utan din inspiration hade motståndet inte kunnat växa sig lika starkt. Din insats har varit oerhört värdefull för alla oss svenskar som tror på frihet och jämlikhet istället för genus.

 322. QED Says:

  Tack för din ojämförliga insats för sann jämställdhet på denna blogg. Liksom ditt arbete för integritetsfrågor har den kännetecknats av stort mod och stor sanningslidelse. Man kan bara hoppas att du jobbar på vidare med moderna medborgarrättsfrågor. Sverige behöver dig i debatten!

 323. Man & Woman United Says:

  Som om det inte frestar på en man att kraftigt förändra jämställdhetsdebatten i feminismens saudiarabien…

  ‘Naked Meltdown’ Of Viral Video Filmmaker

  Sky news (aka murdoc*ironic )

  The man behind one of the world’s most successful viral videos has been placed inpsychiatric careafter he was found naked, screaming and banging his fists on the pavement.

  Jason Russellwas held for alleged lewd conduct and suspicion of being drunk by police inSan Diego, California.

  Mr Russell’s 30-minute narrated documentary about Ugandan war lordJoseph Konybecame a huge online hit last week after being endorsed by a host of celebrities.

  Angelina Jolie,George Clooneyand other celebrity supporters helped promote the video.

  According to San Diego police Lieutenant Andra Brown, the 33-year-old filmmaker was also found to be vandalising cars during Thursday morning’s apparent meltdown.

  ”Due to the nature of the detention, he was not arrested,” Lt Brown said.

  ”During the evaluation we learned we probably needed to take him to a medical facility because of statements he was saying.”

  Celebrity gossip website TMZ published a video apparently of Russell at a junction, violently hitting the pavement while yelling abuse.

  It said Mr Russell was sectioned under what is known as a ”5150 psychiatric hold” so authorities can assess his mental state.

  Medical experts are allowed to hold patients under the law for up to three days to determine if they risk self-harm or are a threat to others.

  More than 80 million people have viewed the Kony 2012YouTube videoby US charity Invisible Children in just over a week.

  A representative for the San Diego-based charity blamed Russell’s strange behaviour on his work load promoting the film, which has come under fire for being ‘simplistic’ .

  ”Jason Russell was unfortunately hospitalised suffering from exhaustion, dehydration and malnutrition,” CEO Ben Keesey said.

  ”The past two weeks have taken a severe emotional toll on all of us, Jason especially, and that toll manifested itself in an unfortunate incident.”

  According to the police department he was possibly under the influence of something, however, his wife Danica later released a statement and denied substance abuse was involved.

  ”(Jason) has never had a substance abuse or drinking problem, and this episode wasn’t caused by either of those things,” she said.

  ”But yes, he did some irrational things brought on by extreme exhaustion and dehydration.”

 324. Patrik(pp) Says:

  Tack Pär för ett förträffligt arbete för sann jämställdhet och mot ideolistiskt idioti. Lycka till med framtida projekt! /Patrik

 325. Man & Woman United Says:

  @ ola
  fosho

  http://www.axess.se/blog/ belyser det icke önskvärda debatt klimatet om sann jämställdhet:

  Att ogilla utan att vilja förbjuda
  AvJohan Lundberg2012-03-15 kl. 21:15

  I gårdagens Expressen intervjuades jag om hur man bör förhålla sig till Anders Behring Breiviks manifest – detta med anledning av den teaterpjäs som baserar sig på hans manifest. Går man, kort sagt, bara hans ärenden om man diskuterar och citerar ur hans manifest? Jag tycker inte att man bör spela pjäser som baserar sig på manifestet, men för säkerhets skull kan det finnas anledning att påpeka att detta inte innebär att jag – lika litet som rörande teaterpjäser som baserar sig på exempelvis Scum-manifestet – vill förbjuda dylika teaterpjäser.

  Den ”sanna” toleransen
  AvJohan Lundberg2012-03-13 kl. 14:40

  Herbert Marcuse utvecklar i sin uppsats ”Repressiv tolerans” idén om tolerans som ett instrument för förtryck. Den tolerans som råder i västvärlden är, menar han, förtryckande genom att den ”beskyddar falska ord och orättmätiga handlingar”. Den förtryckande toleransen förhåller sig nämligen likgiltig till exempelvis kapitalismen och tar därmed inte tydligt ställning mot allt det som hotar ”sann” frihet, ”sann” lycka och ”sann” demokrati. I kontrast till detta ställer Marcuse den sanna, befriande toleransen, vars kännemärke är att den förhåller sig intolerant gentemot idéer som kommer från höger, alltmedan den är tolerant mot vänsteråsikter.
  Resonemanget ligger naturligtvis inte långt från ett religiöst perspektiv som beskriver olikartade mänskliga åsiktsyttringar i termer av språklig förbistring och förvirring, vilket hos Augustinus förknippas med djävulens rike, Babylon, alltmedan alla i Jerusalem, Guds rike, talar samma språk. I det senare fallet existerar blott en mening: gudomlig konsensus.

  Resonemanget ligger inte heller långt från de åsikter som möter läsaren av Maud Eduards, Carin Holmbergs, Johanna Langhorsts och Hanna Olssons artikel i dagens DN.

  ”Kritiken av Svelands artikel och motståndet mot feminism som politik ger näring åt en extremhöger med starkt konservativ och rasistisk människosyn, som hellre skramlar med vapen än för en öppen diskussion. (…) Hatet mot feminismen är en attack mot en samhällsmodell som bygger på rättvisa, jämlikhet och demokrati.”

  I förlängningen av denna artikel ligger en världsbild som börjar avteckna sig tydligare och tydligare i de många texter som nu produceras i parti och minut om kopplingar mellan å ena sidan liberala och liberalkonservativa värderingar och å andra sidan högerextremism och högerextremistisk terrorism. I dagens artikel i DN handlar det om att framställa kritik mot radikalfeminism och mot kulturrelativism som uttryck för krafter som hotar en ”samhällsmodell som bygger på rättvisa, jämlikhet och demokrati”.

  Ett samhälle byggt på sann rättvisa, jämlikhet och demokrati är enligt denna analys inte kompatibelt med ett debattklimat där det förs en öppen diskussion om radikalfeminism och kulturrelativism i den bemärkelse att kritik framförs mot dessa idériktningars själva fundament. I Eduards, Holmbergs, Langhorsts och Olssons perspektiv utgörs istället själva hotet mot demokratin av att det framförs åsikter som radikalt avviker från deras egna.

 326. Oskorei » Blog Archive » Foten har satts ner Says:

  […] både som människa och som intressant debattör. Även Pär Ström tog efter det inträffade en time-out från sitt bloggande. I vad mån detta kan kopplas till twitterstormar kan man som utomstående inte […]

 327. Olof Larsson Says:

  Tack och lov att du lägger ner. Det är bara domedagsprofeter som Dig med spridningen av giftiga ideologier som kan skapa ett sådant omfattande kvinnohat. Ditt inlägg om vilket kön som led mest under andra världskriget innehöll en hel del felaktig data och saknade avgörande variabler.

  Må denna blogg falla i glömska.

 328. dokola Says:

  Tack och lov att du lägger ner. Det är bara domedagsprofeter som Dig med spridningen av giftiga ideologier som kan skapa ett sådant omfattande kvinnohat. Ditt inlägg om vilket kön som led mest under andra världskriget innehöll en hel del felaktig data och saknade avgörande variabler.

  Må denna blogg falla i glömska.

 329. Marie-Louise Says:

  Tack och lov att du har orkat sa länge,Pär! Det är bara modiga personer som du som kan stoppa spridningen av giftiga ideologier, som kan skapa ett sadant omfattande manshat. Dina inlägg om jämlikhet mellan könen kommer att segra.

  Ma denna blogg fortsätta att leva.

  Marie-Louise F

 330. Dan Says:

  @ dokola eller Olof Larsson eller vad du nu heter. Jag förstår att det inte är lätt att som extremfeminism ha en sann och fast identitet.

  Måste göra dig och dina likar besviken då ”skadan” redan har skett. För många har fått upp ögonen för vad dagens feminism är och står för. Det går inte och vrida tiden tillbaks hur gärna ni än vill.

  Vi förstår den suck av lättnad som ni nu drar men som sagt, det är för sent 🙂

 331. Måns Says:

  Tråkigt! stort rättspatos, och en stor och viktigt insats.

 332. Eva Ellnefors Says:

  Hade ingen aning om att denna blogg fanns! Tråkigt! Försöker själv förgäves säga emot vansinnesfeministerna och deras ständiga motsägelser. Alla människor är lika, säger de, men en del människor är mer lika än andra!

 333. Man & Woman United Says:

  @ Eva Ellnefors

  Hej välkommen:-) berätta gärna hur du blir bemött när du påtalar dittt missnöje med urspårat manshat? Är det på arbetsplatsen eller bland vänner på fritiden?

 334. Eva Ellnefors Says:

  Jag är nyligen pensionär, men när jag jobbade på soc och även med arbetsjlösa, så fick jag oftast medhåll. De flesta medelålders och äldre inserr att stora olikheter finns mellan könen, men att det också finns variationer. De är inte anhängare av feministerna som syns och hörs mest! En del unga har tyvärr blivit inmatade att det inte är någon skillnad och tror att man inte vill ha jämställdhet om man tycker annorlunda! Men i media är det värre. Hade dock en insändare i Södra dalarnas tidning för en tid sen, som ifrågasatte de märkliga ikonerna, bl a Simone de Beauvoir som levde med en otrogen karl utan barn. Är det något att efterlikna?

 335. Man & Woman United Says:

  Eva säger

  ”En del unga har tyvärr blivit inmatade att det inte är någon skillnad och tror att man inte vill ha jämställdhet om man tycker annorlunda!”

  Otroligt befriande att höra! Intressant formulering,för däri ligger det medvetna motståndet till sann jämställdhet,jämställdism och jämställdhet 2,0

  Medvetet motstånd till öppen jämställdhetsdebatt utgör en minoritet.

  ”Men i media är det värre.”

  Yngre generationers konsensus för radikalfeminism och Genus vid Högskolor är en förklaring. Media,politiska ungdomsförbund och riksdagspartiers enbart anammande av radikalfeminism kan ses som ytterligare förklaringar till hur det sett ut hittills.

  Kan inte nämna det nog att jag sympatiserar och inspireras av de kloka kvinnor ur kvinnorörelsen och jämställdhetsrörelsen som te x Helene Bergman,Petra Östergren,Doris Lessing och http://www.manwomanmyth.com Är övertygad att majoriteten av kvinnor och män också skulle sympatisera med dessa. Ifall media skulle medverka till öppen och tolerant jämställdhetsdebatt. Till skillnad mot nu att enbart försöka driva radikalfeministisk åsikts styrning av folket. Well TGFI! 🙂

  Fråga:föreläser du på Socionom Högskolan eller vid din tidigare arbetsplats? Om inte så betänk din erfarenhet och inställning som grymt betydelsefull och som gör skillnad.

 336. Eva Ellnefors Says:

  Jag har föreläst ibland om adhd och Asperger eftersom jag har det och flera i familjen. Det är stora olikheter mellan könen där. Förr ansågs inte flickor ha AS, men det berodde på att de är födda mer ”sociala” än pojkar. Känner väldigt många såna här personer och det märks ofta mindre på flickor/kvinnor. Så jag måste framhålla vad professor Gillberg säger om våra hjärnor. Ingen har brukat kommentera detta i publiken! Men så har inte media varit där heller!
  Hur ska vi få jämställdhet om man inte godtar skillnader. För att hårddra det; ska mörkhyade bleka sig och bli som Michael Jackson för att få samma rättigheter?

 337. Ingmar Gunnard Says:

  Ja, synd men förståeligt att du tar time-out, Pär Ström! Har inte hållit med om allt , men gillat energin o glöden. Både i bloggen o en del kommentarer. (Vissa k. dock långrandiga & gnälliga!) Och tack Jämställdhetsfeministern för många goda skratt – jag har gillat din retorik!

 338. Man & Woman United Says:

  @ Eva

  Du ser Proffessor Gillberg om hjärnornas skillnader behöver komma fram i debatter och föreläsningar. Inte minst på typ Socionom programmet,Socialtjänsten och Socialstyrelsen. Tips kolla in http://www.pellebilling.se/blogg

 339. Man & Woman United Says:

  @ VD säger

  ”Ja, jag vet att (kommunens)mansjourer har den där påtvingade(feminism) agendan. Det bästa vore om de inte behövdes alls.”

  Men det krävs att män gör något själva. Pelle Billing lämnar in medborgarförslag om hur bekämpa kvinnors våld mot män och får tillbaka rena skämt till svar.

  ”Som det är nu borde man utnyttja den arbetskraft som finns, alla arbetslösa ungdomar, som för varje dag i arbetslöshet riskerar hamna i långtidsutanförskap eller andra problem. Det kan räcka med några månader utan sysselsättning för att det ska börja skita sig. Tänk om man kunde, istället för försörjningsstödet, a-kassan eller aktivitetsersättning, ge dem ett fast stöd, för att bygga upp saker som föreningar, ungdomslokaler, jourer. Sånt intresse kan man f.ö så frön till redan i skolan, och feminister har förstått det. Därför är tjejer med på tåget redan där, inte konstigt dom kommer längre.”

  Låter intressant. Män är dumma ,bara tröga eller osjälviska att ta itu med sina egna problem. Som Angry Harry uttalar sig när män väl vaknar upp kommer det hända saker och män börjar engagera sig bekämpa mäns problem och mansfrågor. Det är historiskt. Förstå att det är många som dissar Alliansens hyckleri och vurmande för radikalfeminism. Mansfrågor för fram förslag/krav till myndigheter/landsting/riksdag/regeringen te x omfördelning av ensidiga miljard satsning på radikalfeminism istället för komplettera kvinnofrågor med mansfrågor och gå till botten med statsfeminismens operativa konsekvenser för pojkar,män och fäder.

  ”Som jag sa, det finns sätt att intressera killar för vården och skolan t.ex, så det börjar jobba mer män i offentlig sektor. Utan tvång. Tro inte för en sekund att precis alla de som gått en typisk manlig yrkeslinje valt den just för sitt brinnande intresse och “fria val”. Det är bullshit.
  Ja, och dina punkter ju rimliga.
  Ja, nästan alla politiker är jävla snobbar. Och sjöstedt är tupp i hönsgården. Typiskt så det förlsår. Men självklart finns därunder andra som tröttnat på hur saker framställs. Och problemen hopar sig allt mer i Sverige, genom invandringens följder, med arbetslöshet eller sysslolöshet, “barnfattigdom” etc. Bubblan kommer spricka.”

  Försöker få igång debatt och föreläsningar om mansfrågor. Platt fall blev det hos just akademiska feminister vid Socialdemokraterna,SSU,LO och Södertörns Högskola. Alliansen är inte bättre dom. Undantag Oberoende Moderat Männen visar på dock handling genom aktivt ställningstagande och föreläsningar. Nu är det dags för arbetarrörelsen och vänstern! Har du några idéer och förslag på föreläsning och paneldebatt om mansfrågor? Lokal,plats,arrangör etc? Det du menemene,lena tar upp är grymt viktigt och intressant. Har hört det tidigare men ingen som utvecklat resonemanget om arbetarklassen, vänstern inte är samma sak som feminism. Detta behöver undersökas vidare i samtal irl för undvika missförstånd,fosure.

 340. charlesrj Says:

  Genusnytt har blivit ett varumärke och det har varit tufft för dig att gå i bräschen mot alla hatande radikalfeminister. Kör vidare med en redaktionskommitté och gästbloggare! Lev väl!

 341. Aktivarum Says:

  Nytt blogginlägg till morgonkaffet för dem som fortfarande följer debatten

  http://aktivarum.wordpress.com/2012/03/25/elise-claeson-the-sexual-paradox-regeringsprojektet-jamus-koloniserat-av-genusvetare-som-sprider-konstruktivism-pa-historiska-museet/

 342. bertilborn Says:

  Tack för dina insatser mot manshatet, Pär. Bra jobbat so far, och väl mött i den fortsatta kampen mot misandrin!

  /Bertil, numera örebroare

 343. Ola Says:

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/i-tystnaden-vilar-fornekelsen-av-orattvisorna

 344. Eva Ellnefors Says:

  Det är tråkigt att debatten tycks ha blivit så låst. Å ena sidan framställs ibland män som våldsverkare, å andra sidan påstås det att det inte finns könsskillnader. Det GÖR det, det ser man hela tiden i sitt dagliga liv. Men vi är också några procent som inte är så ”typiska” för vårt kön och vi ska naturligtvis få vara som vi är. Att tro att påtvingad pappaledighet skulle få männen som slår mindre våldsamma tror jag inte på.

  Många koncentrationslägerkommendanter älskade sina barn och hundar, men sköt judar på kul på jobbet! Sedan är jag upprörd över att de kända feministerna inte försvarar ALLA kvinnors rättigheter, dvs om de kommer från familjer med förtryckande kulturer (OBS! inte bara muslimer) och går i skolor där de lär sig att vara hemma, ha slöja och verkligen undertrycka sin sexualitet. Förbjud religiösa skolor! (OBS! är själv kristen!)

  De flesta jag umgåtts med, på jobbet och privat, vill att kvinnor ska ha lika lön, möjligheter etc och bedömas som individer. Men nästan alla är egentligen emot de radikala feminsternas åsikter. Ordet har ”kidnappats” av några få mediakvinnor. Vi har ju dessutom sett att domstolar påverkats av trenderna i media och dömt män helt felaktigt i både brotts- och civilmål.

  Det har varit kul att se mammor, som försökt förhindra barnen att träffa sina pappor bli omvända när de blivit farmödrar. Sönerna har svårigheter att träffa barnen och de själva får inte se barnbarnen mycket.

  Vill påpeka: Jag är vänster, (s), jag vill ha lika lön för lika arbete, jag är inte rasist! Men jag tror att det generellt finns biologiska könsskillnder som dock inte ska utnyttjas till att hålla papporna borta, men inte heller tvinga dem att vara hemma om de inte vill eller har råd. (Mest tjänstemän tar deltid för barnen, värre för en byggnadsjobbare). Jag anser att ALLA kvinnor i Sverige ska ha rätt själva bestämma klädsel, jobb, partnerval, livsåskådning. Jag vill kunna anse detta utan att blandas ihop med rasister och kvinnohatare! OK?

 345. En riktig karl Says:

  Vilket j–la fjollträsk, klipp er och skaffa ett jobb, sitt inte här och gnäll över era misslyckade liv.

 346. Man & Woman United Says:

  @ Eva Ellnefors

  Word! Vidrigt och ansvarslöst att Socialdemokraterna kört radikalfeminism allt sedan efter palmes tid. (s) förlorade inte valet två år i rad pga otur! Utan har drivit fel politik av hårdför akademisk medelklass feminister som winberg,ekberg,scum,wallström,palm,diesen,lejonhuvud,bodström,borgström,eva lundgren mfl.

  Socialdemokraterna har föraktat sina väljare där nere till lika folkbildning, arbetarrörelsen, majoriteten av medborgarna som inte är vare sig akademiska feminister, genus snobbar eller radikalfeminister. Dagens mediafeminister och socialdemokrater tenderar se ner på vanligt folk muhammed och svensson i stugor och förorter. Dagens hårdföra feministiska socialdemokrater föraktar arbetarrörelsen och biologska skillnader. Dagens feministiska socialdemokrater föraktar oliktänkande,kvinnlighet och manlighet och rättvisa. Dagens feministiska socialdemokrater har tappat kontakten med folket och sitt upprung.

 347. En riktig karl Says:

  Jo föresten, ideolistiskt ? men gode gud.

 348. Eva Ellnefors Says:

  ja, det stämmer, men var är alternativet idag? (v) spårade ut helt under Schyman. Hon gick väl långt när hon kallade svenska män ”talibaner” och kritiserade Evert Taubs texter. Men jag har inte hört henne försvara kvinnoförtryck hos vissa invandrargrupper. Jag är fortfarande (s), men vet att mycket har spårat ur. Media har fått en oerhörd makt och inga politiker verkar tordas gå emot. Se vad de gjorde med Juholt! Det är dåligt med demokratin och visst har man tappat väljare pga detta medelklassvälde. Att idag, när människor fastnar i FAS3 och många tvingas söka socialbidrag gå ut med att få fler pappor att vara hemma med bebisen måste kännas som ett slag i ansiktet på allt fler. De har ju inget val alls! Fast det är ju media som tar fram dessa frågor. Nu är det debatten om ”hen” som om folk inte själva kommer att klara av att förändra språket i den riktning de vill. Högern hänger märkvärdigt nog med på feminismen, de vågar inte annat, men de är ulvar i fårakläder.

 349. Ulf T Says:

  @Eva Ellnefors,

  Vill påpeka: Jag är vänster, (s), jag vill ha lika lön för lika arbete […]

  Bara ett litet påpekande: vi har redan uppnått lika lön för lika arbete (Hensvik 2011). Det är möjligen intressant att så många debattörer fortsätter att hävda att det råder stor skillnad mellan mäns och kvinnors löner – möjligen för att det gynnar deras egna intressen.

  Sanningen tycks vara att när man noggrant ser till att inte jämföra äpplen och päron, utan faktiskt jämför lika arbete, så försvinner löneskillnaderna helt.

  Det här är för mig en av de mer problematiska aspekterna på jämställdhetsdebatten. Det finns iofs lite olika ideer om vad jämställdhet är (lika rättigheter, eller lika utfall?), men framför allt tycks vi inte kunna enas om hur verkligheten faktiskt ser ut, och därmed inte heller om vilka åtgärder (om några) som faktiskt är nödvändiga, eller ens önskvärda.

 350. Man & Woman United Says:

  @ Eva Ulf

  Förändringen kommer genom folkrörelsen jämställdhetsrörelsen rättssäkerhetsrörelsen antikönskrigs rörelsen osv underifrån och på nätet. Likasinnade människor har fått nog av övervakning,genus och fascism ,kontroll samhälle,rättsövergrepp gör gemensam sak. Titta på Federlay som gick emot partilinjen i datalagringsdirektivet liksom Camilla Lindberg, mansförbundet Moderat Männen ger kängor till Moderaterna som tävlar med (s) vem som kan vara mest radikalfeministiskt föraktfull mot folket. Tror förändring enbart kommer genom folks dialog med varandra på nätet irl och engagemang genom att ge förslag på förändring.

  Ulf säger

  ”, men framför allt tycks vi inte kunna enas om hur verkligheten faktiskt ser ut, och därmed inte heller om vilka åtgärder (om några) som faktiskt är nödvändiga, eller ens önskvärda.”

  Utveckla gärna med exempel.

 351. Eva Ellnefors Says:

  Angående löneskillnader. Kvinnoyrken är sämre betalda och detta gäller även skrivbordsarbeten! Att ha hand om kommunens parker, traktorer eller annat ÄR mer betalt än socialt arbete med barn och vuxna trots att det krävs lång utbildning och att det är värre att misslyckas med människor än med annat! Vårdyrken är tyngre än många mansyrken men betalas sämre. Rensa rör och torka bajs är väl lika jobbigt, men inte lika betalt.

  Problemet med en rörelse tvärs över partierna är att man inte kan komma överens om vissa grundläggande saker. Jag håller mig kvar på min vänsterkant. Fler kvinnor röstar vänster för att de tänker mer på människor och miljön än på pengar. Det är en grundläggande könsolikhet, antagligen biologisk. Den vill jag värna om. Men feministernas omsorg om kvinnorna är falsk, för att de inte vill låta oss, både män och kvinnor, vara de individer vi är.

 352. Ulf T Says:

  @Man & Woman United,

  Ulf säger

  “, men framför allt tycks vi inte kunna enas om hur verkligheten faktiskt ser ut, och därmed inte heller om vilka åtgärder (om några) som faktiskt är nödvändiga, eller ens önskvärda.”

  Utveckla gärna med exempel.

  Det jag syftade på var dels huruvida kvinnor får sämre betalt för samma arbete, dels t.ex. huruvida vi lever i ett patriarkat, om det finns glastak i många organisationer, eller om det t.o.m. är lättare för kvinnor att nå upp till maktpositioner.

  @Eva,

  Att ha hand om kommunens parker, traktorer eller annat ÄR mer betalt än socialt arbete med barn och vuxna trots att det krävs lång utbildning och att det är värre att misslyckas med människor än med annat! Vårdyrken är tyngre än många mansyrken men betalas sämre. Rensa rör och torka bajs är väl lika jobbigt, men inte lika betalt.

  Men frågan är om orsaken är könsfördelningen eller andra faktorer.

  Jag har haft mina barn på montessoriförskola, till exempel. Vi letade intensivt efter förskollärare med montessorilärarkompetens. Sådana fanns, men problemet var att friskolor inte kunde anställa dem på grund av maxtaxan – de var dyrare, eftersom de hade 4 års påbyggnad ovanpå förskollärarutbildningen, men enligt lag hade vi inga möjligheter att söka alternativa finansieringslösningar och maxtaxan täckte inte kostnaden.

  Man kan för all del ha olika åsikter om huruvida maxtaxan var rätt eller inte, men en direkt effekt var att den satte ett stenhårt tak för de löner som kunde betalas ut till personalen. Nu råkade 100% av personalen vara kvinnor, men det är nog väl långsökt att påstå att det var personalens kön som låg bakom denna dynamik. Kanske kan man argumentera att det hade blivit starkare motstånd om det hade gällt ett mansdominerat yrke…

  Rörmokare är inte begränsade till skattefinansierade verksamheter, och kan därför gynnas av den fria marknadens dynamik av tillgång och efterfrågan.

 353. Eva Ellnefors Says:

  Nej, OK, det visar ju bara att könsskillnader i lön inte kan överbryggas med marknadsekonomi. Vissa samhällsfunktioner måste vara offentliga, det har ju de senaste åren visat. Inte minst detta med våra barn. Om kvinnor eller män går hemma längre eller arbetar deltid måste de kompenseras för detta på något vis. Många anser att barnen är en privatsak, men det är ju de, som är det nya samhället.

  Jag tror att en del av alla separationer beror på att kvinnor lurats tro att mannen bara behöver ”uppfostras” för att leva upp till det nya ”idealet” Gamla kvinnor brukade säga att ”karlar är såna” och det höll ihop paren. Separationerna tar stora kostnader och ligger bakom bostadsbristen – ingen vågar släppa sin lilla lya ”om det inte håller”. Ungarna forslas hit och dit, ska ha dubbla uppsättningar saker. Medelklassen har råd med detta. OBS! Med detta INTE sagt att man ska förbjuda sklismässor eller hålla ihop verkligt dåliga förhållanden. (jag är själv gift för 4:e gången, så jag kastar gärna stora stenar i glashus!)

  Hra inte läst boken ”Bitterfittan”, men antar att den handlar om hur hemskt ojämlikt en kvinna upplever att få barn. Det verkar som om glädjen att ha en baby inte räknas. Unga kvinnor klagar på att de inte vill ha ”bajsmaskiner”, killar vill fortsätta vara ”ute med grabbarna” när de är 37! Nya jämställdheten?

 354. Ulf T Says:

  @Eva Ellnefors,

  Nej, OK, det visar ju bara att könsskillnader i lön inte kan överbryggas med marknadsekonomi.

  Även här ser vi tydligen olika på vad det betyder. 😉

  Jag menar att detta inte hade med kön att göra. Vi, föräldrarna i styrelsen på den fria förskolan i fråga, sökte inte specifikt efter en kvinna – vi ville ha så bra personal för våra barn som möjligt, och var beredda (och även väl rustade) att söka olika former av finansiering för att betala de löner som krävdes. Det var lagen om maxtaxa som gjorde det omöjligt, eftersom den inte bara satte ett tak för hur hög avgift man fick ta ut, utan t.o.m. förbjöd alla andra former av finansiering. I kommunala förskolor kunde man i viss mån komma runt detta, t.ex. genom att dela lokaler med vanliga skolan, och på så vis lägga över lokalkostnader på en annan budget. Som föräldrakooperativ hade vi inte den möjligheten.

  Alltså hade man, till att börja med, skapat en central reglering (s.k. ”rättvisereform”) som hade till effekt att det inte gick att höja personalens löner. Det var alltså inte marknadsekonomi alls, trots att driften av förskolan var privat.

  Att 100% av vår personal var kvinnor hade inte med saken att göra. Det hade varit exakt samma lönetak om vi hittat en manlig förskollärare.

  Man kan förstås säga mycket om de politiska aspekterna, men det är inte vad detta forum är till för. Dock tycker jag att det är viktigt att man hela tiden nyktert försöker se vad de egentliga orsakerna är till att saker ser ut som de gör. Allt för ofta landar man direkt i att det är könsdiskriminering.

 355. Man & Woman United Says:

  @ Ulf Eva

  Läsvärd blogg

  Matte Matiks blogg

  1 dag sedan

  Bara en kort notis angående Maria Sveland på DN – ett argument som inte sällan dyker upp: feminister

  mattematiksblogg.blogspot.com/

 356. Camilo Gyllbäck Says:

  Pär du är kung. Du är vår röst i samhället. Lycka till med allt i livet!

 357. Jessica Says:

  Men vem ska nu hålla den obefintliga manligheten och impotensens fana högt ? Var ska de s.k. männen som ylar om gruppvåldtäkt på feminister ta vägen?

 358. tjenare Says:

  Har ni läst norske terroristens manifest? Vet ni om att ni har väldigt mycket gemensamt med honom?
  Och säg inte nej, för JO, det är det ni har.

  Så goodbye and good riddance.

 359. Johan Persson Says:

  Tack för en mycket trevlig blogg. Hoppas du gör comeback snart.

  Reflekterade själv nyss över snedvridenheten vad gäller vad som är sexism och inte : http://www.kvinnor.biz/index.php/2012/04/07/det-var-da-ett-javla-tjat/

 360. anonym Says:

  Äntligen !

 361. Marie Says:

  Det är väldigt synd att du inte kan fortsätta med bloggen. Dina åsikter varit klockrena, väldokumenterade och, i princip, omöjliga att motsäga. Detta har förstås lett till att dina motståndare har tagit till fula knep som fått många utav oss att må illa.
  Tack för att du inte sänkt dig till deras nivå och att du fört denna diskussion med värdighet och kompetens.
  Emellertid, är denna dag (då jag läser ditt besked), en sorgens dag för Sverige och det känns som att det mörker som börjat lägga sig över detta land har tjocknat till.
  Hoppas att någon annan, lika kompetent och engagerad kan ta över din mantel.

  Tusen tack för alla år och Gud välsigne dig!

 362. Roland Ch Johansson Says:

  Jag är inte heller vare sig religiös eller konservativ men Gud bevare Pär Ström! Du har skött din del av kampen för den fria tanken på ett oklanderligt o skickligt sätt!

 363. Att sluta kalla sig feminist. « Malte on the roxxx Says:

  […] Hurra, säger säkert många feministkritiker men den som fäller en liknande kommentar som denna från när Pär Ström bakom GenusNytt berättade om sin Time Out har inte fattat något. Hannah […]

 364. Toddan Says:

  Pär, kan du inte ta några veckors timeout från din timeout, och sommarblogga? Pelle Billing har tagit sommartimeout. Vi jämställdister är svältfödda på input. Annars unnar jag dig givetvis en välförtjänt vila från bloggandet.

 365. Akk Says:

  Män med makt verkar inte vilja dela med sig. Så fort kvinnor får lite mer spelutrymme börjar män gapa om hur synd det är om dem.
  Kvinnor har och fortsätter diskrimineras inom många områden. Framförallt kvinnor åtnjuter inte sina mänskliga rättigheter. Men visst! Det är män det är synd om???

  Sedan skriver du att män idag inte ska straffas för vad män gjorde förr. Sedan använder du samma metod när du försöker understryka hur kvinnor gynnas. Motsägelsefullt!!!!!

 366. barfota Says:

  @Akk

  ”Män med makt verkar inte vilja dela med sig.”

  Oavsett vilket kön som har makt så finns det samma ovilja att ”vilja dela med sig”

  ”Kvinnor har och fortsätter diskrimineras inom många områden.”

  Inom vilka områden diskrimineras kvinnor i Sverige menar du?

  ”Framförallt kvinnor åtnjuter inte sina mänskliga rättigheter.”

  Vilka ”mänskliga rättigheter” är det som kvinnor inte har i Sverige?

 367. Roland Ch Johansson Says:

  @Akk Tråkigt att du känner så. Du kanske har skäl till det plus att du råkat slinka in på någon genuskurs.
  Där lär man felaktigt ut att män och kvinnor är likadana så varför skiljer du mellan könen just när det gäller maktdelning?
  Vidare: Att vara eller känna sig diskriminerad är inte en rättighet och definitivt inte ett kvinnligt privilegium.
  Du behöver nog bygga ut din argumentation för att den ska kunna bemötas sakligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: