Jag skriver på Newsmill om hur Maria Sveland luras

by

Min timeout från regelbundet bloggande på GenusNytt, initierad av tidsskäl, hindrar mig inte från att ibland använda bloggen för viktiga meddelanden. Nu vill jag berätta att jag publicerat en artikel på Newsmill om hur Maria Sveland grovt förvränger sanningen – på gränsen till ljuger. Du finner artikeln här.

.

För övrigt vill jag meddela att jag nu håller på att slutföra den påbörjade boken om könsdiskriminering i Sverige. Skicka gärna tips på sådan till mig. Jag finns på par(at)atomer.se. Det som är intressant är formell diskriminering, alltså när det står/sägs i förutsättningarna att något bara är till för det ena könet.

Annons

250 svar to “Jag skriver på Newsmill om hur Maria Sveland luras”

 1. PO Says:

  Lycka till, Pär. Vi hänger på låset. 🙂

 2. Eva Ellnefors Says:

  Hej Per! Jag förstod genast när jag läste Svelands artikel hur hon framställt det som om du sagt att du ”hatar feminister”. Ett jävligt fult knep, som tyvärr inte alla genom skådar!

 3. Robban Says:

  I gårdagens DN skriver Sveland:

  ”Jag är etnisk svensk och skulle därför också kunna börja gorma om att jag känner mig kränkt och anklagad varje gång någon försökte påtala den växande rasismen hos många etniska svenskar. Men jag har inga problem med att inse min skuld. Jag är inte rädd för påståendet att alla vita är rasister för jag vet att det i viss mån är sant.”

  Det är därför jag hävdar att feminismen är en sexistisk och rasistisk hatideologi

 4. barfota Says:

  @Eva Ellnefors
  Jag har följt Genusnytt och Pär Ström sedan starten och kan garantera dig att Pär Ström inte är någon hatare, och håll i hatten… Det är knappast mer än någon eller några spridda kommentarer man kan skönja det påstådda ”hatet”, man får också ha i åtanke att de flesta kommentarer sker anonymt och att ev. hatiska (om det nu finns några) kommentarer kan vara avsiktligt planterade av enskilda eller grupper som inte sympatiserar med Pär Ströms jämställdistiska kamp enbart i syftet att svartmåla och sabotera.

  All heder åt Pär Ström som har energin och modet att motarbeta antijämställdisterna (feministerna), med litet tur så kanske det dyker upp ett politiskt parti är emot feminism och för jämställdhet, när den dagen kommer skall jag börja rösta igen, men inte förr!

 5. barfota Says:

  😳 På tal om att hata!
  Jag HATAR att det inte går att editera en kommentar!
  Det skulle stå…
  ”med litet tur så kanske det dyker upp ett politiskt parti som är emot feminism och för jämställdhet,”

 6. Ulf Andersson Says:

  Kul med ett livstecken från dig, Pär! 😉

 7. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2012/03/29/par-strom-svarar-pa-feministisk-logn-av-maria-sveland/

 8. Man & Woman United Says:

  Vad har MS för trovärdighet kvar? Vad visar DNs agerande som upplåter x sidor för medvetna lögner. Fler media feministers jämförelse av Pär Ström med massmördaren breivik.

  ”Förtal är ett brott som innebär att sprida uppgifter om någon, som typiskt sett räcker för att utsätta personen för andras missaktning”

 9. Lars Says:

  Då kanske tips är välkomna. För er alla som inte föjlt bloggandet på genusnytt. Nu har genusnytt chansen att nyansera sin kritik om satsningar på kvinnor, även utomlands, inte bara i sverige som – tex
  under ”för övrigt 3” på

  https://genusnytt.wordpress.com/2012/03/07/nu-ska-kvinnor-fa-fart-pa-skogen/

  Annan kritik mot biståndssatsningar på kvinnor finns. Bl.a var ”faktarapporten” om sulawesis regionalpolitik och kommentarerna kring detta talande.

  Här har alla jämställdister möjlighet att nyansera sin bild av biståndssatsningar på kvinnor (om viljan finnes och inte rubriken får er att storkna, men läs gärna vidare i artikeln innan ni drar några förhastade slutsatser):

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14575410.ab

 10. Lars Says:

  Jämställdism är Strömism och kan inte misstas för något annat.

 11. Ullis Says:

  Men skulle inte du ta timeout? Var det bara struntprat som allt annat du kommer med?

 12. barfota Says:

  @Lars
  Jag tycker sign. @Torstensson förklarar det hela bra och delar hans åsikt Här på Pelle Billings blogg

 13. Lars Says:

  @barfota

  Ja det var en provocerande rubriksättning som lätt tar fokus från:

  ”När Tuba Yayas föräldrar sålde henne till en två år äldre man var hon livrädd. ”Det enda jag minns från bröllopet är hur rädd jag var”, säger hon. Nu, 26 år senare, tjänar hon 10 kronor i veckan – mer än sin man – och är familjens överhuvud. ”….” ”I 20 år lydde jag allt han sa. Men nu respekterar vi äntligen varandra.”

  Om inte micronlån för kvinnor erbjudits av svenska kyrkan, hade en Herre varit herre inte bara över Tuba Yaya, utan fler hustrur i regionen i flera år till, kanske resten av deras levnad, och sedan i sintur hade Herrar kunnat vara herrar över deras döttrar i nästa generation också.

  Så det var ju en dum rubriksättning. @Torstensson förklar ju det allderles utmärkt.

 14. Man & Woman United Says:

  @ Lars

  MIKROSKULD

  Många fattiga har fastnat i skuldfällan efter att ha tagit mikrolån.
  Mikrolånen har blivit en skuldfälla för fattiga. Mikrolånen framhålls som räddningen för världens fattiga. För många har lånen istället blivit en skuldfälla som snabbt slår igen.

  Mikroskuld
  23/2 2011 Chatt om mikrolånen
  23/2 2011Låntagare pressas av räntor – och hårt socialt tryck
  23/2 2011Yunus kan tvingas bort från Grameen Bank
  23/2 2011Sverige ville mörka hur biståndspengar fördes ut

  Fakta: Mikrolån
  Mikrolån, eller mikrokrediter, är små lån som lämnas till fattiga människor utan krav på formell säkerhet. Pengarna kan användas till att till exempel investera i jordbruk eller för att starta eget företag.

  Mikrolånens skapare Muhammad Yunus har hyllats världen över för sina insatser. 2006 fick han tillsammans med sin skapelse Grameen Bank dela Nobels fredspris i Oslo för sitt mångåriga arbete för världens fattiga.

  Tanken är att erbjuda människor i fattiga delar av världen en möjlighet att hjälpa sig själva ut ur fattigdomen.
  Grameen Bank i Bangladesh har haft en enorm utveckling sedan starten 1976 och många ledare världen över – däribland Bill och Hillary Clinton och Barack Obama – har bidragit till att etablera framgångssagan om mikrolånen.

  Idag har hela 100 miljoner människor i fattiga länder ett mikrolån och många av de så kallade mikrobankerna har inspirerats av Grameen Bank, vars succé delvis är ett resultat av bidrag från västvärlden.
  Bara svenska Sida har stått för över 200 miljoner kronor i biståndspengar till banken.

  Muhammad Yunus.

  Hemliga dokument hos det norska, statliga biståndsorganet Norad – Norges motsvarighet till Sida – dokument som Uppdrag granskning fått tillgång till, visar att Grameen Bank inte enbart är en framgångssaga.

  Dokumenten avslöjar att fattiga som tar mikrolån riskerar att fastna i en skuldfälla. Och att fattiga tvingas ta nya lån för att betala de gamla lånen eller för att betala andra låneinstitut.

  Uppgifterna berättas av flera drabbade Uppdrag granskning intervjuat.

  – Först tog jag ett lån och sen var jag tvungen att ta ett nytt lån för att betala det första lånet. Så jag tog ännu ett lån för att kunna betala amorteringarna, berättar Yasmeen, som bor i en liten by i norra Bangladesh.

  Hennes historia är inte unik. Flera av hennes vänner sitter i samma sits och utnyttjas av lokala lånehajar som drar nytta av deras utsatta situation.

  Hazera har tagit ett lån his Grameen Bank och kämpar med att betala den årliga räntan på 30 procent. Vid ett tillfälle hade hon svårt att klara amorteringen i tid.

  – Anställda på Grameen Bank kom hem till mig och hotade med att sälja takplåten på mitt hus. Om jag inte betalade skulle de kasta ut mig på gatan, säger Hazera.

  Många kan bara skriva sitt eget namn och har inte förstått avtalen de undertecknat.

  – De fattiga fastnar gradvis i ett nät av mikroskulder, säger Milford Bateman, brittisk forskare, som skrivit en bok om mikrolånen och dess baksidor.

  Uppgifterna om låntagare som fastnar i skuldfällan kom till Norads kännedom redan på 1990-talet. Ändå fortsatte Norad att stötta Grameen Bank med biståndspengar.

  Muhammad Yunus har fått flera möjligheter att kommentera uppgifterna, men varken han eller Grameen Bank har velat medverka. I ett mejl sammanfattar de kritiken som grundlös.

 15. Man & Woman United Says:

  @ Lars

  Mikrolånen har i februari 2011 granskats av programmet Uppdrag granskning i Sveriges Television SVT. Människor i bland annat Bangladesh berättar om vad lånen med mycket höga räntor fört med sig för deras öden. Lånen har ofta en ränta på 30% och i vissa fall så mycket som 100%.

  Till skillnad från de solskenshistorier där någon genom lån lyckats starta en lyckad affärsverksamhet och ta sig ifrån fattigdom vittnar människor om hur de istället förlorat allt. De tvingas sälja sina sista ägodelar och står blottställda. Det rapporteras om ett flertal självmord som följd av skuldsättning och press från släkt och skuldindrivare.

  Västvärlden som till mikrolånen bidragit med stora biståndspengar och belönat idén med Nobels fredspris anklagas för att vara blåögd när man inte sett baksidorna av kreditgivning till fattiga människor till höga räntor. Man menar det finns en ovilja att få illusionen om ett enkelt medel bort från fattigdom krossad

 16. Man & Woman United Says:

  @ Lars

  Remember ya…”Det finns inga genvägar” by Farbror Barbro.

  Inte ens med misandrisk arbetslinje i stil med DNs x sidor generösa uppslag med manshaterskan Maria Sveland och det NYA feministpartiet Moderaterna.

  Aight!

 17. Lars Says:

  Så så var det med det gott folk.

 18. Lars Says:

  @Man & Woman United

  Ja, inte bra att hamna i skuldfälla. Bra att det granskas. Har du kollat hur Svenska Kyrkan hanterar återbetalningen av microlånen?

  Men det här var väl ändå ett gott exempel, vi får hoppas att inte Tuba Yara hamnar i skuldfällan. Fantstiska ord ändå måste jag säga:

  ”Men nu respekterar vi äntligen varandra.”

  Hon var utan rättigheter, och definitivt utan sexuella rättigheter, tänk dig själv vad det innebär. Nu är hon inte bara en vara som köptes för 26 år sedan. Det var ju bra att hennes man och hon kom till insikt om att hon är värdefull och har rättigheter. Ett mervärde för hela familjen, och kommandé generationer -pojkar som flikor.

 19. Lars Says:

  Lika rättigheter för alla -det kämpar Pär Ström för. Jag omfamnar tanken. Vem vill inte det?

  Va? -Vill du inte ha lika rättigheter för alla?

  Det skulle ju bara var för konstigt att tycka något annat.

  Jag tycker det är lika ärligt som när ComHem eller Telia säjer in en ”superbra tjänst” det är gratis och utan uppsägningstid.
  Tjohoo, det tar jag, det låter ju heeelt finemangs. Ja, det är så super att jag skaffat tjänsten själv, säger säljaren.

  Sedan upptäcker jag att det är gratis i tre månader och efter tre månader och en dag är det sex månaders uppsägningstid.

  Fint förpackat, helt klart.

  Jag håller meeed – Lika rättigheter åt allllaaaa! Tjohoo!

 20. Stoppa prässarna! « fittstimm Says:

  […] Så här skriver krängte broder Ström om saken https://genusnytt.wordpress.com/2012/03/29/jag-skriver-pa-newsmill-om-hur-maria-sveland-luras/#commen… […]

 21. Lars I Says:

  @Lars,
  har nu under lång tid försökt få besked från feministerna vad i feminismen som gör att ”lika rättigheter för kvinnor och män” är antifeminism. Vad säger det om feminismen ? Men eftersom du verkar ha förklaringen: ”VARFÖR ÄR LIKA RÄTTIGHETER FÖR KVINNOR OCH MÄN
  K V I N N O F I E N T L I G T. Vilken rättvisefördelning är då KVINNOVÄNLIG ?
  Är det att bevara det nuvarande, dvs att kvinnor åtnjuter diplomatisk immunitet mot kritik vilket per automatik innebär att Pär Ström är ”kvinnohatare” ? Vad i så fall tycker du skillnaden är mot forna gammelkommunistiska diktaturer ? Och vilka anser du värda din respekt ?

 22. Man & Woman United Says:

  @ Lars

  @ Menemene skriver i kommentar nr.37 inlägg ”Vad vill jämställdisterna” 16 mars 2012 den 22:20

  ”Folk är ju så jävla korkade som fortfarande inte begripit att feminism och nyliberalism är ett och samma fenomen. Det är tack vare en försvagad vänster som feminismen har fått sådan makt.

  Sedan att det uppstått en nyliberal falang som avskyr feminismen, det kan kallas ödets ironi. Som man bäddar får man ligga…

  Socialisthataren Aktivarium babblar om att rädda socialismens idé från vänstern. Haha! Jävla hycklare. Ta och rädda nyliberalismens idé från högern om du kan.
  Vilket jävla skämt….”
  Förtydligande har begärts utan svar från…

  ”Folk är ju så jävla korkade som fortfarande inte begripit att feminism och nyliberalism är ett och samma fenomen. Det är tack vare en försvagad vänster som feminismen har fått sådan makt.”

  Snackar han Genus eller Statsfeminism baserad på Scum manifestet och slagen dam? Winberg,Lundgren,Ekberg,Wallström,Bodström,Schyman,Wallström,Borgström,Dahlström-Lannes,Hilda,Lejonhuvud,Diesen dvs rätt många vänster och sossar. Förklara hur f menar du när du säger att feminismen fått så mycket makt i Sverige pga försvagad vänster och arbetarklass?
  Det är fler som vill ta del av källor som styrker detta.
  Förklara orsak och verkan till hur förtryckarstaten feminismens saudiarabien skapades. Och vilka förslag på förändringar ni kommer med till barn,föräldrar ,släkt och medborgare som blivit slaktade av statsfeminismen. StatsFeminism är förakt för svaghet.

 23. Man & Woman United Says:

  @ Lars

  Är du för könsneutral lagstiftning?

 24. Lars I Says:

  @Lars
  du blev så tyst !
  Blev det för jobbigt i dagsljuset ? För jobbigt att hålla glorian på plats samtidigt som man piper in i skymningen bakom skynket och ner i den feministiska grottan för inbördes beundran ?
  Inga kluriga bortförklaringar från Sveland, Schyman och de andra egooffren ?
  Inget passande om snoppar och gubbslem att hitta i SCUM manifestet ?
  Ok, frågan ”Vad menar ni ?”, var så till den grad komplicerad att ingen av er har hittills har kunnat svara på den, men fundera inte för länge, för eran grotta håller på att krackelera och implodera av argumentationsbrist.

 25. Lars Says:

  Lika rättigheter för kvinnor och män. Det är inte kinnofientligt, men jag ser att Lars I undrar med stora bokstäver varför det skulle vara kvinnofientligt. Jag förstår att ägandet av den uppfattningen av att strida mot dumheten (underblåst av Ströms artiklar, vilka jag tidigare haft vissa synpunkter på) är en förutsättning för att hålla ”snöbollen i rullning”.

  Jag vet att Ström i sin förklaring för jämställdismen ger det som en grund för sin ism. Men om man läser innehållet i bloggen kommer åtminstonde jag snabbt fram till att innehållet är oseriöst. Det är min uppfattning utan att vara en feminist som krälat in i någon som helst grott-tillhörighet. Jag tillhör inget ”ni” i den kategorin, jag törs påstå att jag inte har någon ”ni” tillhörighet över huvudtaget. Ensamvarg är en komplingang. Människans behov av grupptillhörighet når ibland oanade höjder, jag gratulerar er till att ha hittat Ert (menat till de två som haft vänligheten att bemöta mitt inlägg).

 26. ninnitokan Says:

  @ Pär:
  Hoppas du har det bra därute! Det är du värd.

  För övrigt vill jag meddela att jag nu håller på att slutföra den påbörjade boken om könsdiskriminering i Sverige.

  Tack! 😀

 27. ninnitokan Says:

  Lars:
  Vi är ytterst seriösa. Det kan tänkas att du kanske har svårt för Pärs retorik. Den är lite speciell. Syftet är att göra en spegling. För mig är det humor, men jag kan förstå att den kan vara svår att förstå.

  Prova läs Pelle Billings blogg. Åsikterna är de samma, men metoden att framföra dom en annan.

 28. ninnitokan Says:

  @ Lars igen:
  Glömde adressen till hans blogg: http://www.pellebilling.se/blogg/

 29. Lars Says:

  Jo, förresten. Man and Woman United, you completely lost me there. Ber om ursäkt men jag förstår inte sammanhang eller någonting av inlägget kl 18:09,men det verkar riktat till mig. Vi talar inte samma språk.

 30. Lars Says:

  Tack ninnitokan för att du försöker upplysa mig och visa mig vägen till jämställdismens egentliga innebörd , men jag är ateist.

 31. Lars I Says:

  @Lars,
  om jag upprepar Pär Ströms krav:
  ”Lika rättigheter för kvinnor och män, skyddat av könsneutral lagstiftning”.
  Är jag oseriös ?
  Är jag ”kvinnnofientlig” ?
  Är jag ”antifeminist” ?

  På vilket anser du Pär Ströms böcker, fulla med argument och referenser, vara oseriösa jämfört med övriga i genusdebatten som inte ens klarar av att förklara sitt påstående att lika rättigheter för kvinnor och män är ”antifeminism” ?

 32. barfota Says:

  @Lars
  Tidigare skrev du:

  ”Men om man läser innehållet i bloggen kommer åtminstonde jag snabbt fram till att innehållet är oseriöst.”

  och: senare

  ”Tack ninnitokan för att du försöker upplysa mig och visa mig vägen till jämställdismens egentliga innebörd , men jag är ateist.”

  Jag är också ateist men du verkar vara religiöst övertygad om att ditt kall är att sänka nivån ytterligare. Jag tycker inte du är snäll, objektiv eller ärlig! Vad är oseriöst med jämställdhet och samma spelregler för alla?

  Är du ev. feminist och blivit inlärd att feminismen skulle vara samma sak som jämställdhet?

 33. Lars Says:

  Ninnitokan

  Ett litet tillägg. Retoriken, i den mån den är genomtänkt är inte svårfattlig,men jag håller med dig, det är inte alla som fattar galoppen här. Sedan får jag absolut flashar av rip off’en på Martin Luther King , med ekoeffekten på youtube, samt de ideliga parallellerna till Ghandi. Om det är bra eller dåligt ligger i the beholder’s eye.

  Go’ kväll.

 34. JohanG Says:

  Man & Woman United säger: 29 mars 2012 kl. 12:30: ”Vad visar DNs agerande som upplåter x sidor för medvetna lögner.”

  Den borgerliga Dagens Nyheter räknar med att tjäna pengar på hennes uppseendeväckande skriverier.

  Eller hur, Liberalen et al?

 35. Lars Says:

  barfota

  Vi har säkert båda läst innehållet i bloggen, men våra slutsatser skiljer sig åt. Det är ett ädelt uppsåt Ström säger sig vila på, men det är helt hans egen bedömning. Det finns inget oseriöst med jämställdhet och lika rättigheter för alla,. Har aldrig påstått det. Men svaret finns definitivt inte i Strömismen. Jag har kommenterat några av Ströms ”fakta” tidigare, där framgår vad jag menar.

 36. Anders Senior Says:

  @ Lars
  Du har fortfarande inte svarat på frågan om du är för könsneutral lagstiftning……….

 37. Man & Woman United Says:

  @ Lars säger

  ”..innehållet är oseriöst. Det är min uppfattning utan att vara en feminist som krälat in i någon som helst grott-tillhörighet.”

  Du säger dig inte vara radikalfeminist. Fine. Men du kan väl redogöra och ge exempel på vad som är så oseriöst med män och kvinnors samma rättigheter ,skyldigheter och likhet inför lagen?
  Svara gärna på frågan om du är för eller emot könsneutral lagstiftning?

  Könsneutral lagstiftning som var en av franska revolutionens framstå mål jämte kampen mot rättsövergrepp. Bekämpa orättvisor var också en del i kampen för jämlikhet,frihet och broderskap(vilket också betyder systerskap) på franska sorieté. Det starka arv om rättvisa, rättssäkerhet och könsneutral lagstiftning är grunden för dagens oberoende Rättssäkerhets och jämställdhetsrörelse i Sverige.

  Det hela blir genast ologiskt; om du inte är feminist som du påstår, att vara emot könsneutral lagstiftning pga innehållet. Wtf?

  Vad exakt är det som är oseriöst innehåll?Är det Pär Ström,bloggen Genus Nytt som du har något personligt emot eller är det din politiska stämpling av jämställdhetsrörelsen som enbart höger? Därav kommentaren 18:09 om politisk koppling i syfte att utröna den fullständiga aversion för de mest självklara krav för uppnå jämställdhet. Könsneutral lagstiftning och likhet inför lagen vilket feminismen medvetet motverkat. Om du missat är många vänster och socialdemokrater här,fosho.

 38. 20 Says:

  @ninnitokan
  Jag har läst på din block. Slut satsen:
  dubbel Ö dubbel Ö dubbel Ö
  balkan_i_sverige@nevercome.20.20.20.20punktslut!

 39. Jämställdist Says:

  Tack Pär! Bra svar på påhoppen som vanligt.

  Hatarna som existerar på nätet ser ni i kommentarsfälten på genusnytt men det är inte folk som sympatiserar med ström som står för hatet. Gå igenom kommentarerna på denna blogg så kan ni själva se med egna ögon vilka det är som egentligen står för hatet: feminister a la sveland.
  Att sveland medvetet sprider lögner säger allt om vad radikalfeminister är för typer.

 40. Bastuklubbens ordförande Says:

  Jag har märkt att kvinnor verkar attraheras av mig när jag pratar jämställdhet. Särskilt feminister. Märklig observation.

 41. Henom Says:

  Hej alla jämställdister! En snabb fråga bara. Jag ser mycket gnäll på feminismen, men vad gör ni rent konkret för att förbättra er situation? Kvinnorna fick tummen ur arslet och gick ihop och startade organisationer m.m, utan ekonomiskt stöd (till en början!). Varför gör inte ni det? Kämpa för mansfrågorna istället för att bara gnälla över hur bra kvinnorna har det! 🙂

 42. Argus Says:

  Bra Pär. Jag tror att din blogg fungerar bättre om du ransonerar inläggen. Den blir angelägnare och du sparar dessutom tid som du kan använda till annat.

  Min huvudsakliga kritik mot Pärs blogg har inget med Pär att göra utan består i att det finns ett litet antal stammisar som skriver v-ä-l-d-i-g-t långa inlägg, v-ä-l-d-i-g-t ofta. Inlägg som dessutom v-ä-l-d-i-g-t ofta inte har med Pärs ursprungliga inlägg att göra. Det gör kommentarsfältet snårigt och svårläsligt. Kunde inte dessa stammisar skapa en egen blogg där de kan internkommunicera med varandra i evighetslånga inlägg? Lär av jämställdhetsministern: Han håller sig till ämnet och skriver rakt på sak. Dessutom med humor…

 43. Musse Pig Says:

  Henom, trots att feministmaffian och dess underhuggare gör allt för att blockera demokratiskt och vetenskapligt sinnade människor med rättspatos från att nå ut med protester mot den könsrasistiska, kvinnochauvinistiska masspsykosen så fortsätter vi att framföra våra åsikter där de släpps fram. Naturligtvis kommer det även där in folk som med diverse härskartekniker försöker förlöjliga oss.

 44. barfota Says:

  @Lars säger: 29 mars 2012 kl. 21:53

  ”Det är ett ädelt uppsåt Ström säger sig vila på, men det är helt hans egen bedömning.”

  Vad menar du med ”säger sig vila på”, menar du att han ljuger eller försöker du bara ”härska” och vara lustig? Vad menar du med ”hans egen bedömning”, tror du alla har som sympatiserar med Pär Ström är idioter?

  ”Det finns inget oseriöst med jämställdhet och lika rättigheter för alla”

  Har du något förslag på hur detta skall kunna uppnås så länge vi inte ens har samma spelregler, straff, skyldigheter och neutral lagstiftning som är lika för alla. Svara gärna för jag är väldigt nyfiken på vad du vill.

  ”Men svaret finns definitivt inte i Strömismen”

  Du kunde inte låta bli att försöka förlöjliga och använda ”härskarteknik” med hittepåord som ”Strömismen”, och du påstår att Genusnytt är oseriöst!!!
  Skumma igenom bloggen och försök lista ut var hot, påhopp, härskartekniker, fjantiga kommentarer, försök till förlöjligande och oseriöst dravel härstammar ifrån och när du ändå är i farten så kolla samtidigt upp vilka det är som konsekvent inte svarar på några seriösa frågor, du är helt enkelt inte juste när du försöker smutskasta Genusnytt.

  ”Jag har kommenterat några av Ströms “fakta” tidigare, där framgår vad jag menar.”

  Åter igen så tar du till härskarteknik genom att skriva ”fakta” i ställer för fakta, inte juste tycker jag.

 45. Eva Ellnefors Says:

  Jag håller fullständigt med dig, Jag tror dessutom att du missförstod min tidigare kommentar om Sveland. Jag menade att hennes knep var så uppenbart! Uttryckte mig kanske dåligt.
  Ströms svar var sakligt och fritt från påhopp. Bara att kalla det ”strömismen” är väldigt illa, som om han vore ensam att ha sina åsikter och att vi andra bara är en svans. Vi är ju många som anser som han!

 46. Henom Says:

  Musse Pig, återigen hör jag bara gnällgnällgnäll. Visst får man gnälla! Det gör jag med ibland. Men om man vill förändra något så måste man agera, inte bara basunera ut sina åsikter och sprätta skit på kvinnofrågor. Ni fokuserar ju på kvinnofrågor här, har ni tänkt på det? För fan, ställ er upp och GÖR något! Samla ihop ett gäng, fixa namninsamling, starta en kampanj för utökning av mansjourer, nånting! Jag lovar att det är mer tillfredsställande 🙂 OBS! Jag är ej feminist, jag är kvinna och jag håller med om att både kvinnor och män har problem i samhället!

 47. Lasse Says:

  @Ninnitokan skriver:

  ”Det kan tänkas att du kanske har svårt för Pärs retorik.”

  Underförstått att många har svårt för Pärs retorik, eller ?

  Ovanstående är förstås din personliga åsikt, en åsikt som jag ogillar. Tycker Pär problematiserar feminismen på ett enkelt och förståeligt sätt. Pär har ett sätt att nå ut till den breda massan som är ett av skälen till hans enorma framgång.Till skillnad mot Pelle som nu börjat applicera en feministisk synvinkel på många saker är Pärs vinkling könsneutral. Om du någonsin sett TV debatter där båda herrarna är med ser du även här hur Pärs vinkling når ut på ett helt annat sätt än Pelles. Inför TV kamerorna gjorde Pär ett betydligt bättre intryck.

  ”Den är lite speciell.”

  Så bara för att den är könsneutral så är den speciell ?

  ”Syftet är att göra en spegling.”

  Ovanstående är en sanning med stor modifikation, ibland gör Pär speglingar en metod som jag tycker är bra i vissa fall men de flesta av inläggen består faktiskt av att problematisera feministiska uttalanden och ståndpunkter

  ”För mig är det humor, men jag kan förstå att den kan vara svår att förstå.”

  Vad är det för roligt med mansdiskriminering och när man kritiserar feminism ? delar inte ditt sinne för humor. Ogillar hur du helt plötsligt förminskar Pär när du tidigare stått bakom honom. Någon som är väldigt rolig däremot är jämställdhetsfeministern.

  ***************************

  Det är ytterst tråkigt att du nu glidit över till mer feministiska tolkningar och synsätt och jag hoppas innerligen att vi får tillbaka dig och din neutralitet.

  Vad beträffar Pelle är det bara att hoppas på samma sak, har nu blivit bortmodererad två gånger utan förvarning från hans blogg, vilket för mig är en gång för mycket. Han får köra sitt ”feministlight” race hur mycket han vill eftersom det är hans blogg men han får göra det utan mig.

  Antifeminismen eller jämställdismen vinner ingen seger genom att försöka omvända radikalfeminister, segern kommer när vi öppnat ögonen på ”vanligt folk”. Det är ovanstående Pelle inte förstår men förhoppningsvis en dag kommer förstå.

  Feminism som den utvecklats till hör hemma på historiens soptipp. punkt.

 48. Eva Ellnefors Says:

  Lasse, tyvärr börjar inlägget från dig och även andra att påminna om den ”renläriga” vänstern på 70-talet. Varje ord vägs på guldvåg och ve den, som råkar välja fel ord.

  Precis som den som inte till 100% tolkade ordet ”proletariat” som Lenin gjorde 1903 kan man kanske rikera att stäplas som feminist om man någon gång drar fram en orättvisa mot kvinnor. Det förekommer ju hela tiden orättvisor mot båda könen. Vi är olika generellt och biologiskt, men alla är det inte lika mycket och en individuell bedömning måste gälla.

  i

 49. Eva Ellnefors Says:

  Att kalla Pelle ”feminisitlight” är verkligen påminnande om ordet ”revisionist”, som var ett skällsord hos KFML(r)

 50. masculus Says:

  @Eva

  Tänker inte ge mig in i polemik med dig. Det spelar ingen roll på vilket sätt du försöker provocera, förminska mig eller ge mig en stämpel.

  Du är bara ett skolexempel på vilket sätt feminismen utför en projektion av sina egna svagheter och saker som är omöjliga att försvara ur ideologisk synpunkt.

 51. masculus Says:

  Masculus = Lasse

 52. Musse Pig Says:

  Henom, du glider på din räkmacka och hånar dem som inte vill stå för den. Vad har du själv gjort för att uppnå dina privilegier som kvinna? Vad har du själv gjort för att göra samhället mera rättvist och jämställt? En aggressiv feminism har härjat helt fritt eftersom det inte finns något som helst motstånd mot att kvinnor ska vara jämställda med män. Man har piskat upp manshat och hela maktapparaten blir alltmer könsrasistisk, kvinnochauvinistisk baserat på en masspsykos. Det har aldrig varit förenat med risk att förlora jobbet för den som agerat för kvinnors rättigheter. För den som protesterar mot den gryende könsapartheid vi ser finns en högst reell risk att förlora jobbet, anseende och allt som följer med det. Din attityd luktar riktigt illa.

 53. Musse Pig Says:

  Det handlar inte alls bara om att kämpa för mäns rättigheter. Det handlar om att stå upp för grundläggande demokratiska värderingar, för den vetenskapliga kulturen, att stå upp för vanlig medmänsklighet, att bekämpa lögnen som politisk metod, att mota totalitära tendenser i samhället, att kämpa för att den svenska demokraturen ska bli en demokrati mm. Vad gör du, Henom? Bryr du dig inte så länge det gynnar dig personligen?

 54. Man & Woman United Says:

  @ Henom säger:

  ”30 mars 2012 kl. 9:12
  Musse Pig, återigen hör jag bara gnällgnällgnäll. Visst får man gnälla! Det gör jag med ibland. Men om man vill förändra något så måste man agera, ”

  https://genusnytt.wordpress.com/2012/03/06/feministisk-invasion-pa-jamstalldistisk-pubtraff/

  ”inte bara basunera ut sina åsikter och sprätta skit på kvinnofrågor. Ni fokuserar ju på kvinnofrågor här, har ni tänkt på det? För fan, ställ er upp och GÖR något! Samla ihop ett gäng, fixa namninsamling, starta en kampanj för utökning av mansjourer, nånting! Jag lovar att det är mer tillfredsställande OBS! Jag är ej feminist, jag är kvinna och jag håller med om att både kvinnor och män har problem i samhället!”

  http://www.pellebilling.se/2011/11/for-dig-som-vill-protestera-mot-scum-forestallningen/

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/11/16/vag-av-nathat-mot-turteatern-skriver-svd/

  Citat från fb

  “I LIVE IN SWEDEN !

  PLEASE HELP US! WE NEED TO GET RID OF OUR RACIST- AND FEMINIST-RULE!

  WE CANT HANDLE IT OURSELF!”

  http://www.dn.se/debatt/jag-riskerar-helt-medvetet-fortroendet-for-rattsvasendet

  http://www.youtube.com/manwomanmyth

 55. Henom Says:

  Musse pigg, förlåt, det är inte min mening att uppröra! Jag önskar bara att folk vågade agera mer och sura mindre. Jag tror verkligen inte att du skulle bli av med jobbet om du gjorde något konstruktivt för art hjälpa utsatta män, tvärtom! Jag bryr mig, men är just nu engagerad i djurens rättigheter och det tar tyvärr upp all min lediga tid. Du ser, man får välja lite ibland. Men du, helt ärligt, om du är sugen på att starta något projekt så är jag på! 🙂 vi borde ju hjälpa varandra!

  Man & Woman United, ser fortfarande bara gnäll på kvinnofrågor 🙂 vart är det positivt inriktade och organiserade arbetet om mannens rättigheter? Lyser med sin frånvaro. Jag skulle vilja se en fin förening med engagerade människor som aktivt arbetar ned mansfrågor!

 56. Man & Woman United Says:

  @ Henom

  Du har helt rätt i din reflektion 😉 vilket leder in på frågetecken vid tidigare uttalande och påståenden här på Genus Nytt om att arbetarrörelsen och vänstern inte kan kopplas samman med dagens feminism utan det är en global höger strategi. Desto mindre ska Socialdemokraterna och Vänsterpartiet undgå sitt ansvar och med radikalfeministiska reformer på 90-talet.

  Låt oss diskutera vidare kring detta och hur män och kvinnor glidit ifrån varandra.

  Vad har Margareta Winberg, Gunilla Ekberg, Wallström,Persson mfl inom (S) för ansvar att annammat Eva Lundgrens forskning.
  Det går liksom bara inte att bortförklara det utan det ska utredas och reformeras. Vart det så enkelt att Winberg,Wallström och Persson var höger Sossar efter tiden med Palme och Karlsson?
  Kommer folk med påståenden att feminism är en höger strategi får dessa personer fullfölja sitt påståenden. För som det är som idag sympatiserar radikalfeminister i allra högsta grad med höger som vänster i sin vidriga girighet för att uppnå makt. Läs Hilda, Lejonhuvud,Diesen,Lundgren,Dahlström-Lannes mfl

  Moderaterna ska vi inte ens tala om, Tanja Bergkvist, Pär Ström, Maria Abrahamsson (M) mfl sågning
  av det nya feminist partiet Moderaterna radikalfeministiska strategi låter inte vänta på sig.

  Aaron Russo

  Hur kommer det sig att kvinnor som sympatiserar med vänstern och socialism kritiserar feminism. Hur kommer det sig att justa feminister nu vågar kritisera radikalfeminister öppet som de egentligen ville och försökte göra redan på 60-talet. De justa feministernas paroll var att kvinnan skulle bli jämlik mannen! Innan scum,vålds- och radikalfeminister tog över kvinnorörelsen( och tilläts utan protester av kvinnor och män)

  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2011/09/den-emotionella-terroristen-en-osynlig-vldsutvare.html

  Doris Lessing

  Detta är en intressant dialog där kvinnor och män glidit ifrån varandra i 30års tid som står för samma rättigheter och skyldigheter samt likhet inför lagen aka KÖNSNEUTRAL LAGSTIFTNING.Varför flydde Erin Pizzey från England? Är Maria Sveland och våldsvänstern ett hot mot jämställdheten lika mycket som aggressiva radikalfeminister på 60-talet var mot kvinnorörelsen jämställdhetsrörelsen vilka genom våld försökte tysta Erin Pizzey och hennes arbete med kvinnojourer och mansjourer? Våldsamma radikalfeminister försökte tysta Erin Pizzey kritik av kvinnor som förövare och emotionella terrorister.

  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2010/12/socialdemokraterna-undrar-varfr-vljarna-sviker.html

  Erin Pizzey

 57. Henom Says:

  *MED mansfrågor!!! Haha, sorry. Blev riktigt fel där 😦

 58. 1Vis Says:

  @Lars

  Visst är det bra och skönt att aldrig behöva förklara vad man själv tycker. Då kan man ju kasta skit på andra och insinuera vad som helst utan att behöva stå för någonting överhuvudtaget. Väldigt fegt men oj va kul att se andra försöka förklara i ett intellektuellt tomrum som man själv har skapat….

 59. Man & Woman United Says:

  @ Henom säger:

  ”30 mars 2012 kl. 12:27
  Musse pigg, förlåt, det är inte min mening att uppröra! Jag önskar bara att folk vågade agera mer och sura mindre. Jag tror verkligen inte att du skulle bli av med jobbet om du gjorde något konstruktivt för art hjälpa utsatta män, tvärtom! Jag bryr mig, men är just nu engagerad i djurens rättigheter och det tar tyvärr upp all min lediga tid. Du ser, man får välja lite ibland. Men du, helt ärligt, om du är sugen på att starta något projekt så är jag på! vi borde ju hjälpa varandra! ”

  True dat!

  ”Man & Woman United, ser fortfarande bara gnäll på kvinnofrågor vart är det positivt inriktade och organiserade arbetet om mannens rättigheter? Lyser med sin frånvaro. Jag skulle vilja se en fin förening med engagerade människor som aktivt arbetar ned mansfrågor!”

  Fosho, när ska vi börja?

 60. bezor Says:

  @ Eva Ellnefors

  Jag håller med dig och förstår inte att nån annan kunde missförstå det du skrev.

 61. Henom Says:

  Vi kör! Hur gör man? Är som sagt inte så insatt i ämnet 🙂 hur ser det ut för män med barn, går barnbidraget fortfarande till kvinnan? Vi kanske ska börja där? Vad tycks? 🙂 förslag på namn på förening?

 62. Musse Pig Says:

  Henom, jag önskar att du hade rätt, men jag skulle förmodligen förlora jobbet om jag öppet och offentligt agerade mot den totalitära feminismen. Iallafall som initiativtagare. Om något organiserat dras igång så skulle jag gärna delta, såvida agendan stämmer med mina åsikter.

 63. Man & Woman United Says:

  @ Henom

  Det har försökts få igång dialog och föreläsningar med bl a Södertörns Högskola, SSU, Socialdemokraterna och LO som inte vågat. De enda som nappat är enstaka kommuner ute i landet, Danska Socialstyrelsen och Moderat Männen även kallat Sveriges första politiska Manförbund.

  http://www.pellebilling.se/2010/08/politisk-debatt-i-kristianstad/

  Den danska myndigheten Servicestyrelsen, Socialförvaltningen i Hässleholm, Mansjouren i Stockholm, Individ- och familjeomsorgen i Vellinge, individ- och familjeomsorgen i Örkelljunga, samt föreläsningar på Arbetets Museum i Norrköping och hos Pappa-Barn i Uppsala.

  Det finns idag bl a:

  http://www.rsorg.se/

  http://www.mansjouren.nu

  http://www.daddys-sverige.com/kampanjer.html

  Krav på Jämställdhet aka Könsneutral lagstiftning

  http://www.pellebilling.se/2012/03/plattform-for-jamstalldhet-%E2%80%93-mer-betatestning/

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och-anmalningar/Fragor-for-skriftliga-svar/JKs-rapport-Felaktigt-domda_GT111902/

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Resningskommission_GY02Ju376/

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/forma-en-resningskommission_361604.svd

 64. Man & Woman United Says:

  @ Henom

  Det har försökts få igång dialog och föreläsningar med bl a Södertörns Högskola, SSU, Socialdemokraterna och LO som inte vågat. De enda som nappat är enstaka kommuner ute i landet, Danska Socialstyrelsen och Moderat Männen även kallat Sveriges första politiska Manförbund.

  http://www.pellebilling.se/2010/08/politisk-debatt-i-kristianstad/

  Den danska myndigheten Servicestyrelsen, Socialförvaltningen i Hässleholm, Mansjouren i Stockholm, Individ- och familjeomsorgen i Vellinge, individ- och familjeomsorgen i Örkelljunga, samt föreläsningar på Arbetets Museum i Norrköping och hos Pappa-Barn i Uppsala.

  Det finns idag bl a:

  http://www.rsorg.se/

  http://www.mansjouren.nu

  http://www.daddys-sverige.com/kampanjer.html

 65. Man & Woman United Says:

  @ Henom

  Krav på Jämställdhet aka Könsneutral lagstiftning

  http://www.pellebilling.se/2012/03/plattform-for-jamstalldhet-%E2%80%93-mer-betatestning/

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och-anmalningar/Fragor-for-skriftliga-svar/JKs-rapport-Felaktigt-domda_GT111902/

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Resningskommission_GY02Ju376/

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/forma-en-resningskommission_361604.svd

 66. Man & Woman United Says:

  @ Henom

  Skapa rättssäkerhets doktriner som i förlängningen ska ingå i regeringsformen om alla människors rättssäkerhet även gäller
  oavsett kön.

  Underförstått

  http://europa.eu/legislation_summaries/human_rights/fundamental_rights_within_european_union/l33214_sv.htm

  http://blogg.aftonbladet.se/maxscharnberg/2010/06/therese-juels-viktiga-artikel-om-resning-i-rattsfall-och-den-nya-jk

  Namn: inget specifikt

  Sortering: Rättssäkerhetsrörelsen

  Anti könskrigsrörelsen, politiskt oberoende

  Barnbidraget är sekundärt, det kommer automatiskt när upplysning och dialog sker beträffande rättssäkerhet.

  Vad tänker du/ni om detta?

 67. Henom Says:

  Okey Musse, vad är dina åsikter? Vad tycker du att ideologin ska vara? Vad bör vi ha för vision?

  Vad innebär könsneutral lagstiftning? Vill höra för- och nackdelar för båda könen!

 68. Musse Pig Says:

  Det räcker med att åstadkomma det Pär definierar som jämställdism här på siten. Givetvis även att se till att folk faktiskt respekterar de lagar vi har och att rättvisa skipas när brott begås, med bevarad rättssäkerhet för oskyldiga. Sedan är jag för ett tolerant samhälle som även värnar medborgaren då denne tillfälligt eller permanent är svag och dessutom ger visst stöd att komma igen då man misslyckats, som mer bygger på medmänsklighet än girighet och egoism, men som inte missgynnar individuellt ansvarstagande. I övrigt tycker jag inte att staten och politikerna ska forma medborgarna utan tvärtom.

 69. Henom Says:

  Här, jag smygstartade lite åt er: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6453

  Alltid en början! 🙂

 70. Man & Woman United Says:

  @ Mussepigg och Henom

  Förtydligande på hur män och kvinnors lika rättigheter och skyldigheter samt likhet inför lagen kan ske i praktiken.
  Följ direktiv för ”oskuldpresumtion enligt Artikel 6 Europakonvention och grön bok om rättsgarantier för medborgaren. Vidare återgå till grundläggande rättsprinciper såsom ”ställt utom allt rimligt tvivel”, ”hellre fria än fälla” jämfört med ”hellre fälla än fria”.

  1. Ställ den obekväma frågan till borgerliga regeringen NÄR de fattar beslut att inviga Sveriges första Resningskommission. Allt sedan borgerliga regeringens två mandatperioder snart passerat och det är x år sedan den första motionen lämnades in vittnar mandatperioden om havererande Rättssäkerhet.
  Justitieministern Beatrice Ask
  http://www.regeringen.se/sb/d/7376

  2. Kontakta landets kommuner avseende medborgarförslag
  http://www.pellebilling.se/2012/03/medborgarforslag-slutsvar-fran-hagersten-liljeholmens-stadsdelsnamnd/
  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=235&blogg=35314

 71. Man & Woman United Says:

  3. Ställ Regeringen mot väggen och kräv hälften av Roks miljard att delas med http://www.mansjouren.nu och övergång till
  http://www.pellebilling.se/2011/05/artikelserie-om-kvinnors-vald/
  att bekämpa kvinnors våld mot män/kvinnor i nära relationer
  http://www.newsmill.se/user/andersbrandt
  som en del i att bekämpa ”våld i nära relation”

  3.1 Samt satsning på icke feministisk dvs neutral mansforskning att
  förstå problematiken, förebygga och motverka mäns våld,mäns våld mot män aka oproverat våld på stan. Män är den största brottsoffer gruppen i Samhället. Se Bra.se

  4. Slopa ”Kvinno rabatt aka Straff rabatts” föreläggande vid brottmål.

  5. Reformera Vänsterpartiets Vårdnadslagstiftning anno 2006.
  Motioner och förslag finns redan. Dörren är endast stängd!

  6. Ställ Svt mot väggen och fråga när den Norska dokumentären ”Hjernevask” börja sändas.

 72. Jämställdist Says:

  Det är långa kommentarer som infekterar på sista tiden. Man vill inte läsa igenom. Har kommentarerna något med inlägget att göra eller har det svävat iväg?

 73. Joakim Steneberg Says:

  Bara bra att hon fortsätter göra bort sig. Och tack för alla intressanta länkar, man & woman united m.fl!
  Pizzey och Lessing kommer att bli tunga faktorer. Man undrar när media med DN och riksdagen med alliansen skall vakna och inse.
  Blir alltmera pinsamt för dem! Utmärkt!
  (Jocke S)

 74. Joakim Steneberg Says:

  Bli inte för snäll Pär! Hon ljuger ju rakt ut! Och förvränger för övrigt i ett. Och så här är stora delar av feminismen, ända upp på statsfeministernivå. Sanna mina ord!
  ”Det finns kvinnor som har skilt sig från män med alkoholproblem, som på det här sättet kan tvinga till sig barnbidraget till sitt fortsatta missbruk” (Reinfeldt 2006)

 75. Lars I Says:

  Så lämnade även Lars manegen med några svårtolkade mummel om ”oseriöst” när jag ställde den kniviga frågan ”Vad menar ni ?”
  Efter otaliga resultatlösa försök till svar tror jag mig rent av ha hittat en formel för de som till äventyrs vill tysta en feminist, nämligen två frågor:
  – Vad anser feminismen om kvinnors och mäns lika rättigheter och skyldigheter och en könsneutral lagstiftning ?
  – Vad innebär ”lika ansvar i hemmet” ? Att männen tar ansvar för 50% av jobbet i köket och 100% av utesysslorna och hantverket som kvinnor anser sig befriade från ?

  Jo förresten, jag tror att jag en gång fick ett svar på andra frågan:
  -Att byta en glödlampa kan man väl vilken kvinna som helst klara !

  Så var den frågan besvarad från ett normalt modernt feministiskt egoperspektiv.
  För med det perspektivet blir 50% mer än 100 % om man blundar med ena ögat och lägger till lite självömkan.

 76. Renee Says:

  Ja vem sjutton är det som skriver så många och långa plågsamma kommentarer. En kommentar ska vara just en kommentar och inget annat. Svar till någon ovan: Rättvise och manskampen begränsas tyvärr i sin strid av ridderligheten.

 77. Argus Says:

  Apropå de långa och svamliga kommentarerna som jag tycker kidnappar forumet så får jag intrycket att det är samma person som med olika signaturer svamlar loss i det oändliga. Fullständig rappakalja som eroderar forumet.

 78. Jens Says:

  Har ni sett den här videon? Nu har dom gått för långt!
  Manshat florerar fritt på internet!

 79. Jens Says:

  Har ni sett den här videon? Nu har dom gått för långt!
  Manshat florerar fritt på internet!

 80. Musse Pig Says:

  Jens, det blir nog nominerad till något kulturpris…

 81. Man & Woman United Says:

  @ Joakim Steneberg

  much obliged

 82. Till Jens. Says:

  Väldigt dålig gjord video. Är det sån konst man lär sig på animationsutbildningar så hoppas jag att csn drar in möjlighet till finansiering. Det är rena tramset, ett sätt för mindre begåvade konstnärer att försöka vara konstnärliga. Videon var gjord av två vita heterosexuella kränkta kvinnor. Det var ganska väntat.

 83. Eva Ellnefors Says:

  Joakim, tyvärr finns risken att missbrukande män snor åt sig barnbidraget till sitt missbruk. Det finns även risk att missbrukare tar ut pappaledighet och lämnar bebisen till farmor för att få lite stålar och slippa uppsöka soc. Majoriteten kommer faktiskt överens vid separationer. Frågan är om en lagändring behövs i praktiken eller är det bara nåt som krävs för att det ska se jämställt ut?

 84. Johan Grå Says:

  @Eva det finns risk att missbrukande kvinnor gör samma sak och då har inte pappan något att säga till om. Varför skulle de vara bättre?

 85. barfota Says:

  @Eva Ellnefors
  Du skriver…

  ”tyvärr finns risken att missbrukande män snor åt sig barnbidraget till sitt missbruk. Det finns även risk att missbrukare tar ut pappaledighet och lämnar bebisen till farmor för att få lite stålar och slippa uppsöka soc”

  Jag tycker du är inne på att skuldbelägga just männen, är det då inte minst lika vanligt att kvinnor missbrukar och använder barnbidrag och mammaledighet för att finansiera sina missbruk. Jag menar varför öht. diskutera detta är inte båda könen lika goda ”kålsupare”?

  Jag blir heligt förbannad när männen ständigt omnämns som det oansvariga. Jag har sett hur många exempel på mammor som prioriterat inköp av skor, vin, smink, egna kläder och utekvällar där de lämnar bort barnen till utomstående m.m. Sedan är det en annan sak att pappor kanske inte alltid för samma förstående och mjuka behandling i sina kontakter med Soc som kvinnorna får.
  Jag menar att det är pajkastning, så varför bara inte konstatera att dåliga oansvariga föräldrar finns av båda könen.

 86. barfota Says:

  @Johan Grå
  😀 Två själar, samma tanke!

 87. Lars I Says:

  @Barfota, Johan Grå
  ja, kampen mot rasism och nazism förbleknar när man tvingas inse att vi redan har smittan etablerad i feminismen.
  Samma människohat riktat mot grupp, skillnaden är att rasismen idag får segla i motvind medan feminismens uppsvällda självuppfattning bara sväller allt mer av att aldrig bli motsagd. Idag räcker vilken plump fördom som helst för att lyftas in på kultursidor och skrämmande nog i landets parlament.
  Man får kalla kårar

 88. barfota Says:

  @Lars I

  ”kampen mot rasism och nazism förbleknar när man tvingas inse att vi redan har smittan etablerad i feminismen. Samma människohat riktat mot grupp, skillnaden är att rasismen idag får segla i motvind medan feminismens uppsvällda självuppfattning bara sväller allt mer av att aldrig bli motsagd”

  Kampen mot rasism/nazism/feminism måste fortgå! Ingen sak kan väl vara mer behjärtansvärd än att bidra till att skräpet utrotas för gott.

 89. Man & Woman United Says:

  @ Lars I Barfota säger

  ”Samma människohat riktat mot grupp, skillnaden är att rasismen idag får segla i motvind medan feminismens uppsvällda självuppfattning bara sväller allt mer av att aldrig bli motsagd”

  ”Kampen mot rasism/nazism/feminism måste fortgå! Ingen sak kan väl vara mer behjärtansvärd än att bidra till att skräpet utrotas för gott.”

  Word!

 90. Eva Ellnefors Says:

  Barfota, läs ordentligt! Jag har inte skuldbelagt ”männen”, men det finns faktiskt enstaka, drogande och hotfulla män, som det är svårt för en kvinna/mamma att stå emot! Få kvinnor kan hota en man så mycket. Visst finns det kvinnor som missbrukar pengarna, de ska gå till barnens behov. Fler män missbrukar och är krimininella, det är tyvärr ett faktum. Man måste ALLTID se på det individuella fallet och på att en liten grupp kan drabbas oerhört svårt.

 91. Eva Ellnefors Says:

  Johan Grå. Jag trodde de flesta på denna sida är överens om att män och kvinnor är olika. Fler män hotar kvinnor med våldän tvärtom, Fler kvinnor i dåliga sociala situationer tar ändå hand pm sina barn. Jag har en man och en fd som drabbats hårt av diskriminering mot män, men jag har också sett den andra sidan i mitt arbete. Gäller inte många individer, men konsekvenserna kan bli stora.

 92. Musse Pig Says:

  OT, angående kvinnors våldsamhet: är PMS-aggressivitet bara en myt? Det framställs ju lite chict i reklam och annat som att kvinnor blir ultraaggessiva och våldsamma när de har PMS. Finns det någon sanning i det? Eller är det bara ett frikort från ansvar som de kan köra med?

 93. Hjalmar Says:

  Skönt att höra livstecken på denna blogg!
  Tugga i er, feminister…

 94. Genessin Says:

  Jämställdhet innebär mäns fulla ekonomiska, sociala, politiska och sexuella likställighet med kvinnan.

 95. Anders Senior Says:

  Angående ämnet i Pärs inlägg, här kommer lite information om de såta gossarna som var med Maria Sveland på puben, och som hon har engagerat för att kartlägga jämställdister:

  http://www.info14.com/2010-03-26-vanstermedia_och_valdets_apostlar.html

  http://www.info14.com/2010-06-19-vansterextremister_knivhogg_man_i_halsen.html

  Sajten info14 verkar lika extrem åt andra hållet, men det ger ändå en bild av vilka de är.

  En av dem har ett ganska digert register:

  Klicka för att komma åt B2494-05_lkpg_dom_martinfredriksson_misshandel.pdf

 96. Anders Senior Says:

  Klicka för att komma åt B1961-00_lkpg_stamningsansokan_fredriksson_kumlien_bjurstromer_mordbrand.pdf

  Klicka för att komma åt B13606-08_sodertorn_martinfredriksson_innehav.pdf

  Jag har full förståelse om Pär vill ta en time-out om han börjar få dylika individer strykande utanför huset…..

 97. barfota Says:

  @Eva Ellnefors säger: 31 mars 2012 kl. 15:47

  ”Jag har inte skuldbelagt “männen”, men det finns faktiskt enstaka, drogande och hotfulla män, som det är svårt för en kvinna/mamma att stå emot!”

  Jag tycker faktiskt att du skuldbelägger männen eftersom det allt det dun nämner förekommer åt båda hållen så borde inte ”männen” nämnas specifikt, hade blivit bättre om det stått ”personer”. Hoppas du är med på hur jag tänker.

  ”Fler män missbrukar och är krimininella, det är tyvärr ett faktum. ”

  Ja och det är också ett faktum att de allra flesta män mestadels uppfostras av kvinnor, genom hela ledet från hemmet, dagis, förskolor och skolor. Kanske är det så att vi borde titta på hur ”bra” är kvinnor på att vägleda pojkar i livet när samma kvinnor som ”uppfostrat” dem inte törs gå ut på kvällarna av rädsla för att bli våldtagna av samma pojkar de själv har uppfostrat. Har dessa kvinnor varit bra förebilder för dessa unga män eller har de misslyckats totalt? Jag anser att de misslyckats totalt eftersom ”Fler män missbrukar och är krimininella”. Med ett bättre föräldraskap hade man kanske kunnat minska på detta, i vilket fall som helst så hade det inte skadat att ta sig en funderare kring detta. Jag är 100% för kärnfamiljen och tror att barnen behöver båda sina föräldrar under samma tak i en fungerande kärleksfull relation, hur skall barnen annars lära sig kärlek?

  Därför tycker jag att attacken (som man då och då kan läsa om i tidningar och höra om i media) mot kärnfamiljen och heterosexuella är vidrig.

  ”Man måste ALLTID se på det individuella fallet och på att en liten grupp kan drabbas oerhört svårt.”

  Om en ”liten grupp kan drabbas oerhört svårt” så borde man också tycka att halva befolkningen ”drabbas” minst lika hårt eller kanske t.o.m. hårdare. Skall vi vara nogräknade och petiga så är det ALLTID barnen som drabbas värst.

 98. Eva Ellnefors Says:

  Barfota! Jag kan ju inte skriva ”personer” när det gäller att båda föräldrarna ska ha barnbidraget oavsett om den andra går med på det. Det kommer ju att till största delen gälla att alla ska få halva var. Vilket innebär att alla män som inte har barnen boende hos sig även ska få det oavsett om umgänge finns/fungerar F.ö.är det kulturen/samhället som formar barnen mycket mer än föräldrarna. Skyll inte på morsorna, Freud är död!

  Sen ang ”aggresiva kvinnor” och PMS. Vi ÄR JU OLIKA! Vi kvinnor får barn, bara vi än så länge, det kanske ändras med könsbyten i framtiden. Det innebär stora hormonsvängningar. Det kan även män ha, men de har inte samma regelbundenhet. Om det ska vara jämställdhet måste hänsyn tas till skillnaderna, annars hamnar man i feministfällan som säger att vi är lika. Jag blev avrådd att köra upp när jag hade mens, det var helt OK! Män har väl sina snopproblem antar jag.

 99. Göran Says:

  @Anders Senior ,

  Din kommentar manar till eftertanke . Ger kanske en aning om vad Pär får utstå .

  Tack !

 100. barfota Says:

  @Eva Ellnefors

  ”Barfota! Jag kan ju inte skriva “personer” när det gäller att båda föräldrarna ska ha barnbidraget oavsett om den andra går med på det. ”

  Varför inte betala ”dagersättning” till den föräldern som har barnet. Har mamman barnet 60% av tiden och pappan barnet 40% av tiden så är det väl bara att dela barnbidraget 60%/40%.

  ”F.ö.är det kulturen/samhället som formar barnen mycket mer än föräldrarna. Skyll inte på morsorna, Freud är död!”

  Vad är då ”kulturen/samhället” om inte allt det som barnen omges av, vi har för bövelen ett samhälle där barnen nästan uteslutande uppfostras och formas av kvinnor och ”flickifierade” skolor. Det är inte att undra på att Pojkar vantrivs i förskolan (Pelle Billings blogg)
  Nu verkade det vara en öm tå jag trampade på men om du till 100% vill barnens bästa och jämställdhet så skall väl inte ”morsorna” på något vis vara heliga eller fredade från granskning och kritik, det verkar ju fritt fram att skylla allt på ”farsorna”. Jag ser en liten paradox där… De som enl. feminister (oansvariga männen) som alltid är frånvarande bär så gott som hela skulden till hur barnen blir medan de ständigt närvarande (ansvarstagande kvinnorna) i unga pojkar/mäns uppväxt sällan kritiseras eller granskas.

  ”Om det ska vara jämställdhet måste hänsyn tas till skillnaderna, annars hamnar man i feministfällan som säger att vi är lika.”

  Absolut, och det är just det man INTE gör. Därför menar jag att båda föräldrarna är precis lika viktiga för barnen och bör finnas i en kärnfamilj.
  Vi skall alltså SLÅSS för kärnfamiljen och tryggheten, inte söndra och motarbeta den heterosexuella normen eller familjen. Vi är som sagt var olika och en mamma duger nog bättre till att vara förebild för en flicka och en pappa är nog bäst på att vara förebild för en pojke.

  ”Jag blev avrådd att köra upp när jag hade mens, det var helt OK! Män har väl sina snopproblem antar jag.”

  Haha… ja det var kanske tur 😀
  Jag vet att jag läst något mer vetenskapligt om Mannens perioder än denna länk, men hittar det inte så här rakt av. Kanske någon läkare på denna tråd som känner till hur det förhåller (om det öht. är intressant) sig med den saken.

 101. Homosexuell Says:

  Jag tycker barnbidraget ska betalas ut till den äldste.

 102. Anders Senior Says:

  @ Göran

  Det är en ganska graverande bild som växer fram i kopplingarna mellan feminismen och extremvänstern, fast å andra sidan är det ju samma sak i olika förpackning………

 103. Henric Says:

  mobbgruppen afa är lika med trams. har alltid varit och kommer alltid att förbli. De mordhotar, misshandlar, slänger in stenar och lite sånt söker spännig men inget blodigare än så. skaffa helförsäkring, oolisanmäl och sov sen lugnt.inget att bry sig om,.

 104. Man & Woman United Says:

  @ Barfota Eva

  Kolla in statistik för betydelsen av icke båda närvarande föräldrar; under barnets uppväxt, kopplat till tung kriminalitet. Oftast frånvarande fader
  http://www.pappamanualen.se/samhälle

 105. barfota Says:

  @Henric

  ”mobbgruppen afa är lika med trams”

  Absolut men att behöva ha ett mordhot på halsen är inget kul.
  Att ha försäkring hjälper inte mycket, det är skyhöga självrisker och efter för många vandaliseringar så vill försäkringsbolaget helt enkelt inte ha dig som kund längre. Att polisanmäla dessa ”vilsna yngel” leder nog till zero, nada null.

 106. barfota Says:

  @Man & Woman United

  ”Kolla in statistik för betydelsen av icke båda närvarande föräldrar; under barnets uppväxt, kopplat till tung kriminalitet. Oftast frånvarande fader”

  Ja, det är känt sedan lång tid tillbaka, det är just därför jag helst ser en kärleksfull, hel och fungerande heterosexuell kärnfamilj.
  Därmed inte sagt att det inte förekommer problem och att det för barnens bästa ibland kan vara vettigt att gå skilda vägar. Eva pratar också om kultur och en sak som förbryllar mig är att inte feministerna är stora motståndare till invandringen från de stenålderskulturer som tycker det är OK att slå sin fru och sina barn, tvångsgifta bort dem, omskära oskyldiga pojkar eller roa sig med hedersrelaterade brott. Om någon i detta avlånga land till äventyrs skulle vara ”främlingsfientliga” så borde det väl vara feministerna! De borde slå på stora trumman och basunera ut sitt missnöje och skrika ut varifrån männen kommer som begår de grövsta brotten och utomhusvåldtäkterna. Hör du ett pip om detta, nja inte så mycket skulle jag tro. För att inte göra någon upprörd så vill jag påpeka att det är kriminella individer som begår brott, och därför kära feminister…
  Käften brukar glappa på er i tid och otid, så skrik gärna ut vilka enskilda svin dessa individer är, var de kommer ifrån och ge fan i alla skötsamma män även om de råkar vara Svenska, medelålders och vita till hudfärgen! Ålder och hudfärg ger er inte rätten att vara rasistiska!

  Precis som att kvinnor inte är lika med feminister så är män och invandrare som grupp inte lika med kriminella våldtäktsmän.

 107. Eva Ellnefors Says:

  Barfota: Det är faktiskt mammorna, som mest pekats ut som ”roten till allt ont”, från autism till homosexalitet. Som nu visats sig vara medfött/biologiskt.

  Jag tror inte längre att barn måste ha heterosexuella föräldrar, Men det kan vara lite knepigt med förebilderna. Fast det finns ju oftast en biologisk mor/far också.

  Feministernas största svek är att de med sin tystnad förvägrar främst kvinnor från andra kulturer att få bli jämställda. De omskärs och får stora skador, gifts bort, dödas mm. Även pojkarna far illa genom att uppfostras till en machoroll som gör dem våldsbenägna, men kvinnorförtrycket är värst. Schyman tiger om detta!

  Omskurna snoppar är ganska sexiga. Hade en svensk man med en sån.(av medicinska skäl)

 108. Musse Pig Says:

  Eva, är du för omskärelse av pojkar för att du tycker att resultatet är sexigt? Eller vad är din inställning till att omskära pojkar?

 109. barfota Says:

  @Eva Ellnefors
  Tyvärr så fastnade min kommentar till dig i någon slags ”filter” men du kan hitta den här

 110. Torstensson Says:

  Eva

  Glöm inte att alla invandrare är inte macho i negativ bemärkelse. Alla invandrarkvinnor är inte förtryckta. Var också noga med att berätta för alla vad du menar med jämställdhet?

  Självklart ska vi vara jämställda, men det betyder inte att alla invandrarkvinnor vill leva som många etniskt svenska kvinnor gör. Har du överhuvudtaget pratat med alla invandrarkvinnor och invandrarmän?
  Många av dom tycker det är konstigt att vi inte besöker varandra mer än på högtider, att vi skiljer oss så lättvindigt. Att ungarna smäller i dörrar och skriker gubbjävel åt sin farsa och kärringjävel åt sin morsa.

  Jag håller med att det finns ett förtryck av kvinnor världen över. Det är feminister medvetna om och det är jämställdister medvetna om. Samtidigt ska man inte leka västlig kulturimperialist för det finns knasiga saker även hos svenskarna och det är faktiskt väldigt viktigt att problematisera det också.

  Jag försvarar inget men jag slår mig inte heller för bröstet och säger att etniska svenskar har det förbannat bra. Så är det inte. Vi är världsmästare i skilsmässor och tystnad.

  Igår åt jag jugoslavisk vaniljkaka hos en juggefamilj och hade förbannat kul. Länge leve mångkulturen.

 111. Hjalmar Says:

  @barfota
  Du är värd din vikt i guld… 🙂

  @Eva
  Varför får inte alla män ha sina snoppar ifred (till 18-årsdagen)?

 112. barfota Says:

  @Hjalmar
  Tack 😀

 113. Hjalmar Says:

  Väl bekomne!
  (Ibland så skriker och gormar feministerna, och ibland så är de sååå tysta. Fler och fler märker detta…)

 114. barfota Says:

  @Torstensson
  Håller med dig om vad du skriver med reservationen att de är de som anländer till ett nytt land är de som bör vara ödmjuka inför det nya hemlandet och ta ”seden som den är dit de kommer”, så är inte alltid fallet, tyvärr, det är inte OK att slå eller våldta sin fru eller barn, det är inte OK att stympa oskyldiga gossebarn. Religiösa övertygelser skall INTE stå över Svensk lag och lagen skall vara neutral och lika för oss alla som bor i samma land.

  Tro det eller ej men omvänd rasism är det fler än jag som råkat ut för alltför ofta.

 115. leifer Says:

  Torstensson

  ”Jag håller med att det finns ett förtryck av kvinnor världen över”

  brr, vilken feministisk världsbild du backar upp. Och den är svart vit, kvinnor är förtryckta, inte män.

  Vad gäller ”mångkultur” finns flera aspekter men man kan ju i alla fall säga att kärnan är mer än mat, dans och kläder. Mycket handlar just om könsroller, synen på man och kvinna. Det handlar också i Sverige om att få ett fungerande samhälle och ingen brukar väll hylla segregation. Och segregation är ju faktiskt ett uttryck för riktig mångkultur.

  Förtryck av kvinnor brukar från feminister beskrivas av att kvinnor inte får tillträde till alla männens domäner. Men att män skulle få samma naturliga tillträde till kvinnans alla domäner, är inget man stödjer fullt ut. Det är så man ser om nån är feminist eller inte.

  En patriark, eller en person som vill upprätthålla ett könsrollssamhälle och är ärlig, menar då att det finns arbetsuppgifter som inte passar för kvinnor. Liksom motsvarande för män. Dvs ett könsrollssamhälle ger helt enkelt olika uppgifter baserat på kön.

 116. leifer Says:

  barfota

  Politiker har slutat prata om mångkultur, eftersom segregation följer i dess spår och segregation är nåt man är emot.

  Istället pratat det om mångfald, möjligen då en slags light version av mångkultur.

  Här är dock mest tydligt hur feg feminismen är där man ju vurmar för kulturer som just är emot hela deras ideologi och världsbild.

 117. barfota Says:

  @Eva Ellnefors
  Mer barnmisshandel på denna länk
  Skånskan- Omskuren mot sin vilja

 118. Eva Ellnefors Says:

  Barfota m.fl Nog är kvinnorna värst förtryckta i vissa kulturer, deras sexalitet speciellt! Månggifte för män, Hopsydda slidor, förstörda könsorgan, kläder som hindrar normal rörelse och bad för kvinnor.
  Kvinnorna ska dessutom lyda männen och stanna inom hemmets väggar, Detta tillåts man lära ut i svenska ”friskolor”. Menar ni allvar med att mansförtrycket är lika stort inom vissa delar av islam och afrikanska religioner? Då är ni lika knäppa som feministerna!

  Dåligt med humor också. Omskärelse av pojkar har ingen förtryckande betydelse, utan mer hygienisk. Om det är så tvistade tom läkarvetenskapen om, då färre kvinnor i kulturer med omskurna män fick livmoderhalscancer. Kanske inte stämmer numera, men ändå inte att jämföra med de stympande ingreppen på flickor.

  Mödrar skuldbeläggs fortfarande för mycket, speciellt ensamstående med adhd-barn som har lägre social ställning. Fortfarande härskar Freuds ande, det gäller även föräldrar i allmänhet. Så mycket jag slagits mot BuP på vissa orter.

 119. barfota Says:

  @leifer

  ”Politiker har slutat prata om mångkultur, eftersom segregation följer i dess spår och segregation är nåt man är emot. Istället pratat det om mångfald, möjligen då en slags light version av mångkultur. Här är dock mest tydligt hur feg feminismen är där man ju vurmar för kulturer som just är emot hela deras ideologi och världsbild.”

  Sant och jag brukar halvt om halvt kalla det för ”enfald” 😀

 120. Eva Ellnefors Says:

  Att kalla stympning och tvångsgifte för ”mångkultur” är en oerhörd diskriminering av svenskar från andra länder! Är hedersmord det också?. Att föräldrar ska lägga sig i vuxna barns liv vid val av partner, skilsmässa etc är det demokrati? I islam kan bara männen skilja sig, är det demokrati?

  Omskärelse på pojkar, eftersom intresset för detta är större än för annat: Detta har hela tiden förekommit i Sverige på judiska pojkar och först nu har frågan kommit upp i samband med islam. Inte så konstigt att man inte reagerat på detta inom lagstiftningen. Kanske man gör det nu, men jag anser fortfarande inte att detta kan jämföras med förtryck av individers sexualitet.

 121. Musse Pig Says:

  Eva, då skulle man väl kunna acceptera kvinnlig omskärelse om den begränsas till att blygdläpparna skärs bort, eller…..? Då finns det inga problem alls med det längre, eller…?

 122. barfota Says:

  @Eva Ellnefors

  ”Nog är kvinnorna värst förtryckta i vissa kulturer, deras sexalitet speciellt!”

  Vi bor och lever i Sverige och det är därför jag reagerar på den fega feminismen som inte protesterar högljutt.

  ”Omskärelse av pojkar har ingen förtryckande betydelse, utan mer hygienisk.”

  Fjant, det är ren och skär barnmisshandel. Tvål och vatten finns i alla kulturer.
  Vad som skrämmer mig riktigt är att du som jobbat inom Soc har en sådan inställning. Börjar du ana varför många män skyr Soc som pesten? Jag hade blivit skitförbannad om jag träffat på en Socialarbetare med sådana åsikter och hade sagt ifrån… hur långt ned på din ”hjälpskala” (läs stjälpskala) hade jag hamnat då??

  ”Fortfarande härskar Freuds ande, det gäller även föräldrar i allmänhet.”

  Varför skulle inte ”Freuds ande” överleva likväl som antijämställdismen (feminismens ande) gör det?
  Läs om, läs rätt och förstå Barnmisshandel är inte OK.

 123. leifer Says:

  Eva Ellnefors

  Du säger ”vissa delar av Islam”, vilka andra delar av Islam menar du har en kultur du tycker är ok mot kvinnor?

  Tråkigt sen att du inte ser problemet med omskärelse av pojkar eller trivialiserar det så (vilket visar din okunnighet).

 124. leifer Says:

  barfota

  Ja, enfald är den diskussion som förs om mångkultur i Sverige. Och de som påstår sig vara för är ju inte det alls i praktiken, ex vill man ju inte ändra lagar för att de ska passa andra kulturer. Det är bara ett jäkla moraliserande utan verklighetsanknytning i den debatten.

  Ex om man är emot segregation, vilket ju då ofta de som säger sig vara för mångkultur är. Hur ser dom då på ex Romer som bosätter sig tillsammans i små egna subsamhällen så att säga? Då måste dom ju vara emot detta. Men nä, det vill man ju inte säga! Istället är ju då allt som är dåligt för Romer endast beroende på att alla andra är hemska rasister.

 125. leifer Says:

  Musse Pig, gillar den logiken! Eva är dig svaret skyldig.

 126. barfota Says:

  @Eva Ellnefors

  ”Att föräldrar ska lägga sig i vuxna barns liv vid val av partner, skilsmässa etc är det demokrati?”

  Demokrati och vad som är rätt eller fel verkar du inte vara så nogräknad med. Det är enligt dig OK att stympa omyndiga barn. Vart tog barnets rätt till sin kropp och val vidare i livet vägen. pftt…

  ”Omskärelse på pojkar, eftersom intresset för detta är större än för annat: Detta har hela tiden förekommit i Sverige på judiska pojkar och först nu har frågan kommit upp i samband med islam. Inte så konstigt att man inte reagerat på detta inom lagstiftningen. Kanske man gör det nu, ”

  Jag och många andra har varit emot det i alla tider men det är inte förrän nu det dykt upp lämpliga och mindre PK-forum som GenusNytt att framföra sina portester på. Makten är döv och blind

  ”men jag anser fortfarande inte att detta kan jämföras med förtryck av individers sexualitet.”

  Nej med det är vad du anser och jag tror inte att männen håller med dig liksom kvinnorna inte skulle hålla med mig om jag anser att kvinnans plats är i hemmet vid spisen. Tänk om, tänk humant, tänk på barnen!

 127. barfota Says:

  @leifer

  ”Ex om man är emot segregation, vilket ju då ofta de som säger sig vara för mångkultur är. Hur ser dom då på ex Romer som bosätter sig tillsammans i små egna subsamhällen så att säga?”

  Med de ”rätta” PK-åsikterna är allting möjligt!

 128. Misandripatrullen - Kul att du är tillbaka Pär! Says:

  […] Från Pär Ström och Genusnytt […]

 129. Maria Sveland igång igen – Del 1 – Om “Hatare” och Jämställdisternas pubkväll « Aktivarum Says:

  […] Pär Ström och Pelle Billing har påpekat detta är en beskrivning av ett samtal som aldrig ägt rum. I […]

 130. Anders Senior Says:

  Ett litet tillägg angående tvångsgifte; något man glömmer bort i debatten är att det faktiskt är två personer som gifter sig, vad är det som säger att den blivande maken vill gifta sig med den aktuella bruden?
  Som jag ser det är det två stycken som tvingas ihop mot sina viljor, men det verkar bara vara tjejerna det är synd om….?

  Hur påverkas de personerna (bägge könen) av att leva hela livet med någon de inte gillar?
  Hur får dessa människor utlopp för den frustrationen?
  Våld och misshandel i hemmet i de kulturerna?

  Personligen tycker jag att vi måste göra skillnad på den svenska kulturen och den svenska jämställdheten jämfört med hur det ser ut i utlandet, där har vi ingen påverkan. Gnäller man om hur eländigt kvinnorna har det i Afghanistan så får man väl åka dit och försöka påverka det samhället då, men dra inte in det i debatten på hemmaplan i sverige, här har vi lagar och regler som reglerar detta, se till att de efterlevs här istället!

  Blanda inte ihop äpplen och päron!

 131. Torstensson Says:

  @Leifer

  Jag följde upp ett inlägg av Eva när jag sa att kvinnor är förtryckta. Jag håller med och det vet du att i det ligger det naturiligt hos mig och dig att även män har svårigheter. Kanske skulle jag varit tydligare på den punkten.

  ”Förtryck av kvinnor brukar från feminister beskrivas av att kvinnor inte får tillträde till alla männens domäner. Men att män skulle få samma naturliga tillträde till kvinnans alla domäner, är inget man stödjer fullt ut. Det är så man ser om nån är feminist eller inte.”

  Håller med.

  Vad jag i övrigt ville förmedla är att dels alla invandrare inte lever som grottmänniskor som så ofta brukar vara en bild man har i rasistiska kretsar. Jag läste en bra grej av Pascalidou (och nej leifer jag håller inte med henne i allt annat) och det var att när svenskar säger ”trygga norrlänningar” i avseende på at tman ser norrlänningar som trygga så kände hon att hon hade andra referensramar.

  Dvs hon förknippar trygghet med latino-män. Jag förstod direkt vad hon menade men jag är inte säker på att alla gör det eftersom det finns en mycket utbredd uppfattning om att alla invandrarmän pryglar sina flickvänner,fruar och sambos. Det är INTE sant.

  Det är viktigt att betona detta. Man kan jämföra samhällen och kulturer och komma fram till vad som är bäst osv men man får då också vara tillräckligt ärlig och säga att i avseende på familjesammanhållning och skilsmässostatistik så är Sverige brutalt dåliga och det ser jag som ett stort problem. Pappor misster kontakten med sina barn, och det kommer ibland från två fronter. Dels att han får eventuellt soc-tanter mot sig och sen också den nya frun som vill avskärma honom från hans barn. Barnen kommer där i kläm.

  I övrigt har jag märkt att om jag säger vänster så säger du automatiskt höger. Du är oerhört provocerad över att jag inte vill leva som du. Jag och Barfota har också meningsskiljaktigheter men han är åtminstone ärlig och påstår inte saker som jag aldrig sagt.

 132. leifer Says:

  Torstensson

  Bra klargörande men avslutet var inte helt bra. Du lägger skulden enbart på mig för t.ex. ev missförstånd mellan oss. Känns inte så moget. Det är dock sant att jag gillar ifrågasätta och det gör jag bl.a. för att jag undrar vad du numera vill med en jämställdhetsrörelse i Sverige. Jag är för mäns fulla jämställdhet gentemot kvinnor, nåt som du menar kallar en utopi. För att använda din retorik, du blir provocerad av att jag är full männens fulla frihet. Jag tror dock inte du är ensam alls, utan många provoceras av det. Ex som en skrev nyligen på Pelle Billings blogg;

  Definiera ”jämställt samhälle”: Mäns fulla ekonomiska, sociala, politiska och sexuella likställighet med kvinnan.

  Sen är jag inte alls provocerad över att du ”inte vill leva som jag”. Däremot är jag provocerad när retoriken inte håller ihop. Ex när du pratar om fria val och ändå försvarar könsroller. Eller när du är för kvinnor ska ha fullt tillträde till männens domäner men inte är så omvänd. Ex försvarar du ”kvinnans rätt” att enkom bestämma över abort (samtidigt som du kanske då kritiserar att Sverige har enormt höga abortsiffor?), det kommer då givet innebär att män alltid hamnar i underläge.

  Du trycker på liberala värden och pratar om människors fria val. Men vilket val har män och kvinnor i Italien (en kultur du numera aldrig vill kritisera) när det kommer till att gå över könsroller? Ex hur många familjer lever i Italien med att mannen är hemma med barnen medan kvinnan drar in pengar till familjen? Nä det funkar inte eftersom det går emot kulturella värderingar och syn på könsroller. Dvs en kultur präglar människor hårt och sätter gränser för vad som är möjligt. Det kan finnas några få som försöker trotsa såna värderingar och till och med lyckas med det, men dom är förhållandevis få.

  Sen är jag inte ensidigt emot andra kulturer alls. Jag kan till och med försvara synen på könsrollssamhälle. Däremot klarar jag inte hyckeleri och när man påstår att man är för full jämställdhet men inte är det. Jag tycker ex det är helt ok om en man är emot att kvinnor ska syssla med manliga sysslor, om det är ömsesidigt! För det är ju just vad ett könsrollssamhälle handlar om. Männen har sina uppgifter, och kvinnor sina.

 133. leifer Says:

  Tortensson

  F.ö. skrev jag ett svar på ditt inlägg på Pelle Billings blogg igår, undrar om du ens läste det.

  http://www.pellebilling.se/2012/03/annu-en-artikel-om-den-omtalade-pubtraffen/#comments

 134. MC- Says:

  ”EU vill ha lika dyr mc-försäkring för både kvinnor och män.”
  http://www.aftonbladet.se/bil/mc/article12777501.ab

  Fan va gött !!

 135. Torstensson Says:

  Leifer

  Jag blir så provocerad av det du säger att jag sammanfattar mina svar i en låt. Får tänka igenom vad jag ska skriva till dig. Håll till godo så länge.

  Jag och mina åsikter. (säg till om du vill ha översättning)

  Du och dina åsikter.

 136. leifer Says:

  Torstensson

  Ja du får nog översätta ”båda delarna”. Förstår inte heller varför du blir så provocerad.

 137. Eva Ellnefors Says:

  Det var ett jävla tjat om manlig omskärelse, Men vad jag menade var att det inte kan jämföras med att t ex skära av blygdläpparna och klitoris, det är ju som att kapa snoppen! Tur att G-punkten finns kvar! Förlossningarna blir svåra, infektionsriskerna stora, problem med mensen.Varför finns det ingen balans i debatten? Ska man vara jämställd måste man väl kunna inse vilka problem som är verkligt stora och vilka som först måste tas om hand. Män tvingas också till äktenskap, Svensk lag ska gälla, dte är det som vi måste kräva för både män och kvinnor.

  Med ”delar av islam” uttryckte jag mig fel, jag menade att vi har en väldig massa muslimer i landet som inte bär slöja, inte betämmer över barnens partnerval, inte anser att kvinnans plats är hemmet. Vi har muslimska ateister också som ändå har kvar vissa värderingar från sin kultur. Mohammad dog 632, det är inte länge sen och kulturen måste ha funnits långt innan. Jag hade bosniska muslimer som grannar, de hade inga konstigheter för sig.

 138. Musse Pig Says:

  Eva, då är det OK att skära bort blygdläpparna, eller hur?

 139. Eva Ellnefors Says:

  Machokulturen finns även i Sverige och ofta i kriminella kretsar. Men vi är ju faktiskt mer jämställda i Norden än på andra platser. De första feministerna har gjort stor nytta med att kämpa för rösträtt och preventivmedel. Men sen kom grupp8 och det spårade ur. En kvinna i Fi ville ju att de skulle ha slagordet: ”fitta, flata, feminist” på fullt allvar. Grupp 8 förnekade G-punkten och fontänorgarmen, de ville göra kvinnorna oberoende av snopparna. Det tog år innan läkarna vågade säga emot.

 140. barfota Says:

  @Eva Ellnefors

  ”Det var ett jävla tjat om manlig omskärelse, Men vad jag menade var att det inte kan jämföras med att t ex skära av blygdläpparna och klitoris, det är ju som att kapa snoppen!”

  Du behöver inte jämföra bara förklara varför du tycker stympning och barnmisshandel är OK. Jag ställer därför en rak fråga till dig som jag vill att du svarar på med ett enkelt ja eller nej.
  Ställer du upp på att få ett totalförbud i Svensk lag mot omskärelse av pojkar?
  Ja eller Nej

 141. Lars I Says:

  @Eva Ellnefors,
  jag är lite misstänksam mot en del av dina ståndpunkter, men jag måste ge en stor eloge för ATT du för ett sansad argumentation. Märkligt att det behöver sägas, men i dagens genusdebatt är en samtalspartner i det feministiska lägret med mer än glåpord eller systnad på repertoaren en bristvara

 142. Per-Olof Ellnefors Says:

  Jag tycker mig höra Roland Frieslers återupplivade aska i ”barfotas krav på ett ja eller ett nej. Ordet ”total” förekom ofta i den värld som han kämpade för. Var nöjd med det arbete Birger Jarl och andra verkade för. Vaka och vårda över lagen så att inte den blir kapad. Kräv att klokhet och visdom får råda. Om skärelser grundas av medicinska skäl, baserade på vetenskap och beprövad erfarenhet må så vara. Den vävnad som könet är uppbyggt av är likartad. Skillnaden är endast funktionen i reproduktionen. Den skada som män erhåller är att smörjande körtlar under förhuden skadas permanent. Motsvarande smörjande körtlar kallas G-punkten hos kvinnor.

 143. Eva Ellnefors Says:

  Tack Lars !, men jag anser mig inte tillhöra det ”feministiska lägret”. Gör man det om man anser att rösträtt och preventivmedel var bra? Har inte männen haft nytta av det,

  Barfota: fn anser jag det viktigast att vi använder den lagstiftning vi redan har. När det gäller familjerätten bör den tolkas bättre än idag för pappornas skull.

 144. barfota Says:

  @Per-Olof Ellnefors
  😀 Nåja om någon bad mig om ett rakt svar (ja eller nej) om jag ville gå med i NSDAP så skulle det bli ett rungande NEJ! Svårare än så är det inte att vara rak i sina svar. Däremot var det klumpigt av mig att använda ordet total, för som du skriver:

  ”Kräv att klokhet och visdom får råda. Om skärelser grundas av medicinska skäl, baserade på vetenskap och beprövad erfarenhet må så vara.”

  Kan bara instämma och be om ursäkt för mitt ordval.

 145. barfota Says:

  @Eva Ellnefors

  ”Barfota: fn anser jag det viktigast att vi använder den lagstiftning vi redan har.”

  Nej det är inte acceptabelt med en lagstiftning som dels skiljer på kön och dels tillåter övergrepp och misshandel av omyndiga barn.
  Jag delar alltså inte din uppfattning i denna fråga

  ” När det gäller familjerätten bör den tolkas bättre än idag för pappornas skull.”

  Jag tycker vi skall kräva att den revideras och blir modern så att båda föräldrars rättigheter och skyldigheter blir likvärdiga, några godtyckliga ”bör” kommer vi inte långt med.

  Jag uppfattar det som om du inte vill att samma lagar skall gälla för alla i Sverige och då tycker jag faktiskt att Sverige är ett U-land och borde ställas upp vid den internationella skampålen.

  Hur skall vi män någonsin kunna få vår rätt om vi inte ens har samma lagar? Jag tror att om man öht. skall tala om jämställdhet så är det här vi måste börja med samma skyldigheter, rättigheter, lagar och lika straff för samma brott, m.a.o. samma spelregler för alla oavsett kön, religion, sexuell läggning m.m. Lagarna skall helt enkelt vara neutrala!

  Kan samma lagar och spelregler verkligen kränka någon?

 146. barfota Says:

  @Eva Ellnefors
  Nu när jag har ”terrat” dig så länge så är det dags att komma med något positivt också. Du skriver här Ännu fler blir retade nu, så sluta läs om ni är övertygade om att dagis är en helig ko och att barn inte kan utvecklas normalt utan förskola!
  Den får du mina 10 poäng för och en guldstjärna i kanten. Har själv 4 söner som vi själv har tagit hand om och ingen av dem har blivit kriminella, missbrukare, hustrumisshandlare eller våldtäktsmän. Förmodligen har jag haft tur också men men…

 147. Eva Ellnefors Says:

  Jag ger upp denna debatt, känner igen hur det ballar ur precis som både vänstern och feminismen gjort. Rättvisa lagar kan aldrig bedöma alla lika. Att Rättvisans gudinna framställs med ögonbindel är vansinne, slit av henne den! Jag vet inte heller vilka särskilda lagar för könen som barfota tänker på. Däremot tolkas de olika av olika domstolar som tyvärr påverkas av media numera. Män blir oskyldigt dömda, men många våldtäktsmän går fria också. ”Barnflickan” kom lindrigt undan, men kvinnor som dödat en misshandlare har fått hårda straff.

  Det är oerhört många fler pappor som får sina rättigheter idag än bara för 30 år sedan, det har gått framåt och även unga, lite ”slashasiga” pappor visar intresse för sina småbarn, tack o lov. Gemensam vårdnad är ett stort framsteg, men för psykopater av båda könen kan de användas som slagträ.

  De män, som förtrycker kvinnor med omskärelse mm förlorar själva på detta, ett trist sexliv är vad de får. Läs ”Den vita Massajen” om hur trist kärleksliv en vit kvinna hade med en masajman, men hon älskade honom ändå. Han kunde lika gärna haft en uppblåsbar Barbara……..

  Jag tänker inte strida mot omskärelse av pojkar, om den sker med bedövning och hygieniskt. Jag skulle bara få en massa judehatare som sympatisörer, det vill jag inte ha. Det får räcka med att vara antisionist, det anses illa nog.

 148. Ronny Says:

  Som mansfrämjande antifeminist borde det vara viktigare att bekämpa kvinnlig omskärelse. En västerländsk heterosexuell man vinner inget på andra kulturers patriarkat, tvärtom. Samma logik gäller angående abort av flickfoster och hederskultur.

 149. Musse Pig Says:

  Jasså är det män som förtrycker kvinnor med omskärelse! Ja, naturligtvis, så måste det vara!

 150. Musse Pig Says:

  Och omskurna pojkar är förstås offer för sin egen antiförhudskultur…….

 151. Musse Pig Says:

  Eva, nu mötte du bara motstånd och inte så mycket medhåll. du höll dock en ovanligt god och resonerande ton. Det är man inte van vid från feminister. Jag hoppas att du inte tog illa upp av alla invändningar från olika personer. Dock så blev du mig svaret skyldig om huruvida du tycker att flickors omskärelse, likt pojkars, är OK om den begränsas till blygdläpparna. Jag misstänker att du tycker att det vore horribelt att skära av flickorna blygdläpparna. Då hoppas att jag att den frågan fick dig att så småningom se på pojkars omskärelse från ett annat håll.

 152. Eva Ellnefors Says:

  Måste ge ett sista svar till barfota och Musse pig och deras anhängare: Jag har sedan grupp 8 dök upp inte velat kallas feminist, jag har försvarat männens rättigheter både på nära håll och i arbetet. Jag anser dock inte att manlig omskärelse tillhör en debatt om könsförtryck då detta inte är dess syfte, även om många finner den osmaklig.

  Jag anser att anklagelserna mot Assanges ter sig löjliga, jag vet att kvinnor utnyttjar män, jag vet att män ofta drar kortaste strået i vårnadstvister, även om det är betydligt bättre än tidigare. Jag vet att fler föräldrar av lägre social tillhörighet anses orsaka sina barns dåliga beteenden av soc, BuP, skola och dagis. Jag vet att ensamma pappor bedöms hårdare än än ensamma mammor, men båda är syndabockar om de har låg social status.

  Som jämställdist får man tydligen inte erkänna att det även finns manliga psykopater, Man ska tycka att kvinnoförtryck är OK om det ses som ”mångfald” och vill inte se att samma lagar tolkas mycket olika, skyldiga går fria, oskyldiga döms. Man får inte heller erkänna att fler män är kriminella, tar självmord, dör tidigt utan att anklaga kvinnorna för detta, precis som feministerna anklagar männen för alla olyckor.

  Man ska erkänna de biologiska skillnaderna, men de får inte påverka bedömningen på något sätt (?)

  Jag gömmer mig inte heller bakom nån könlös signatur.

 153. barfota Says:

  @Eva Ellnefors säger: 02 april 2012 kl. 7:59

  ”Jag har sedan grupp 8 dök upp inte velat kallas feminist, jag har försvarat männens rättigheter både på nära håll och i arbetet.”

  Jag har adrig ställt upp bakom ordet ”feminist” eftersom jag är man och tycker själva ordvalet ”feminist” får mig att känna mig ”kastrerad” men jag har alltid försvarat allas rättigheter och speciellt barnens rättigheter, därför handlar debatten för min del inte om ”könsförtryck” utan snarare att bekämpa övergreppet som sådant. Får man i lagen inte förgripa sig på det ena könet så borde det vara lika självklart att man inte får förgripa sig på det andra könet heller.

  ”Som jämställdist får man tydligen inte erkänna att det även finns manliga psykopater”

  Vad har fått dig att tro så? Jag är inte ”jämställdist” men tycker mig inte ha upplevt något direkt åsiktsförtryck, visserligen så filtreras en del kommentarer bort men jag tycker inte din kritik stämmer.

  ”Man ska tycka att kvinnoförtryck är OK om det ses som “mångfald” och vill inte se att samma lagar tolkas mycket olika, skyldiga går fria, oskyldiga döms.”

  Varje sig kvinno eller mansförtryck är OK men givetvis vill jag gärna se att Svenska lagar både förbättras och tolkas bättre och framförallt ha bort ofoget med Sharialagar tillämpas i Sverige.

  ” Man får inte heller erkänna att fler män är kriminella, tar självmord, dör tidigt utan att anklaga kvinnorna för detta, precis som feministerna anklagar männen för alla olyckor.”

  Du har FEL. Alla vet att fler män är kriminella men vi vet också att invandrare står för den största andelen grova brott.

  Ingen På Genusnytt har ”anklagat kvinnorna” för männens kortare livslängd, det stämmer inte så du får gärna komma med en länk som visar på att det du påstår stämmer.

  ”Man ska erkänna de biologiska skillnaderna, men de får inte påverka bedömningen på något sätt (?)”

  Hmm… om nu män skulle visa sig vara mera våldsbenägna av naturen vore det då inte rimligt att det var männen som fick ”straffrabatt” (de kan väl inte rå för att de är födda sådana) och kvinnorna som fick det hårdare straffet i Svenska domstolar? Nu tycker jag att både män och kvinnor skall ha samma straff för samma brott, men jag bara undrar hur du tänker?

  ”Jag gömmer mig inte heller bakom nån könlös signatur.”

  Den var billig och ett slag under bältet!

 154. Musse Pig Says:

  ”Jag anser dock inte att manlig omskärelse tillhör en debatt om könsförtryck då detta inte är dess syfte, även om många finner den osmaklig.”

  Nämn då en enda relevant företeelse att diskutera som gäller svenska förhållanden vilken har könsförtryck som syfte. Jag noterar att du inte vill svara på min fråga om omskärelse av förhud kontra blygdläppar. Du vet att du förlorar den diskussionen om du vidhåller din ståndpunkt att det är OK att omskära pojkar, men inte att omskära flickor på motsvarande sätt.

  ”Som jämställdist får man tydligen inte erkänna att det även finns manliga psykopater, Man ska tycka att kvinnoförtryck är OK om det ses som “mångfald” och vill inte se att samma lagar tolkas mycket olika, skyldiga går fria, oskyldiga döms. Man får inte heller erkänna att fler män är kriminella, tar självmord, dör tidigt utan att anklaga kvinnorna för detta, precis som feministerna anklagar männen för alla olyckor.”

  Kallas halmgubbe. Kan du hitta någon enda här som har de åsikterna? Visa oss!

  ”Man ska erkänna de biologiska skillnaderna, men de får inte påverka bedömningen på något sätt (?)”

  Vad menar du med det?

  ”Jag gömmer mig inte heller bakom nån könlös signatur”

  Nej, du riskerar inte din anställning, att utsättas för en feministisk ”skitstorm” osv för de där åsikterna.

 155. Man & Woman United Says:

  Eva säger

  ”Barfota: Det är faktiskt mammorna, som mest pekats ut som “roten till allt ont”, från autism till homosexalitet. Som nu visats sig vara medfött/biologiskt.”

  Hur menar du kopplingen mellan mamman och homosexualitet? Utveckla gärna. Är det menat som #Pratar om inneboende kvinnohat eller vad menas?

 156. Eva Ellnefors Says:

  Musse Pig: När jag skrev att fler män än kvinnor är kriminella blev jag snabbt upplyst om att männen minsann var uppfostrade av kvinnor. Jag säger bara: Sparta! Enkönade internatskolor! Men flummet på dagis är inte bra, låt killar o pojkflickor leka krig, det går över! Min kompis söner fick inte ha vapenleksaker, de gjorde pistoler av hårt bröd. 🙂

  Torstensson menade att kvinnorna själva kanske vill leva enligt sin ”gamla” kultur. Men det innebär inte att godta omskärelse för att minska sexdriften och att tvingas ha slöja som underårig, hindra naturligt umgänge med pojkar i skolan, hindra från gemensamma bad. Det kan man välja efter 18, men av eget val, inte efter hot av familjen.

  Manlig omskärelse har jag slutat diskutera. Däremot: hur ställer sig jämställdisterna till homosexuella män och kvinnor(jag menar INTE lesbiska feministligan.) och transsexuella? Ett samhälle behöver enligt mig både manligt och kvinnligt tänkande och ett tillskott av ”udda” personer, bokstavsvuxna, de som är ”egna”, ” eljest” eller vad de nu kallas som kan tänka i andra banor.

 157. Argus Says:

  Eva, bli inte modfälld. På Genusnytt finns ett antal stammisar (Man & Woman United, Barfota, Musse Pigg, Aktivarum m fl) som totaldominerar trådarna med sisådär en 20-30 l-å-n-g-a inlägg var per tråd. Till slut blir tråden en slags internkommunikation mellan dessa där anknytningen till det ursprungliga ämnet i regel är minimal. Jag har påpekat detta tidigare men får i regel litet stöd då trådarna i slutändan utgörs helt och hållet av dessa signaturer. Blev du klokare, Eva?

 158. Eva Ellnefors Says:

  Svar till Man&Woman united: När jag gick på Sopis 1973-76 ansågs av många psykologer att manlig homosexualitet berodde på förtryckande mödrar, som knöt sina söner för hårt till sig. Likadana mödrar ansåga orsaka schizofreni genom sina ”dubbelbindningar”, dvs säga en sak och ge en motsägelsefull min.

  En numera ökänd forskare, namnet föll bort, ansåg att ”kylskåpsmammor” orsakade autism och att de inte egentligen ville ha sina barn. Även pappan och sexlivet hade betydelse. Dessa teorier torteras idag 2012 barn och föräldrar i Frankrike med.

 159. Eva Ellnefors Says:

  Argus: Ja, jag vet, jag blir bara så trött……Minns en politisk diskussion på 70-talet när en man med oerhört malande skånska (jag har inget emot skåningar) upptog hela debattiden. Och en kvinna i Palmes telefonväkteri 1985, som tog upp tiden med en personlig orättvisa. Bara som exempel.

 160. Musse Pig Says:

  Det är inte fruktbart att håna dem man diskuterar med.

 161. Argus Says:

  Min avsikt är inte att håna någon. Flera av inläggen är intressanta. Det är mängden (och längden) av inlägg från ett fåtal skribenter som i längden s a s kidnappar tråden: Den blir ett forum för interkommunikation mellan ett fåtal signaturer med en försumbar anknytning till det ursprungliga ämnet. De allra flesta, förutom den inre kärnan, upplever nog det som en tråkig utveckling. Det skulle vara intressant att höra vad bloggägaren själv har att säga om saken (men han har väl slutat att läsa för länge sedan…).

 162. Musse Pig Says:

  Argus, din kommentar är lögnaktig. Exvis Eva Ellnefors har skrivit flera ggr mer än jag i denna tråd. Du kan knappast hitta en en enda tråd där jag skrivit 20 inlägg, inte heller något antal långa inlägg någonstans. Varför påstår du det?

 163. Musse Pig Says:

  Du ville helt enkelt ta udden av vad jag skrivit och avleda min synpunkter från diskussionen.

 164. Argus Says:

  Okej, Musse Pigg. Olycksfall i arbetet, jag ber om ursäkt. Jag drog för långtgående slutsatser av att du har skrivit 15 inlägg i den här tråden (dock alla korta). Min avsikt var inte att peka ut någon särskild bara att påpeka ett fenomen. Så för att föregå klagomål så ber jag om ursäkt till övriga signaturer som jag nämnde i inlägget.

 165. Hjalmar Says:

  Eva Ellnefors skriver 10:28:
  ”hur ställer sig jämställdisterna till homosexuella män och kvinnor”?
  Positivt, skulle jag säga. När bloggen var mer aktiv, så hade vi flera som sade sig vara gay. Lev och låt leva! (Ej ironi.) Tro inte att jämställdhetsförespråkarna här bara sitter i i tv-soffan, i nätbrynja, och hinkar bärs tittandes på ligafotboll…

  Vi har ett digert arbete efter jobbet: meka med bilen, spöa frugan, barnen, hunden och sparka efter katten är bara uppvärmning innan matchen… (Obs ironi.)

 166. Musse Pig Says:

  Argus, nästan samtliga av dessa 15 inlägg är orsakade av att jag inte får svar från Eva på huruvida hennes acceptans av omskärelse av pojkar innebär att hon skulle acceptera en omskärelse av flickor som begränsade sig till blygdläpparna. Implicit i hennes vägran att svara ligger att det skulle hon inte kunna tänka sig. Då blir frågan hur hon motiverar det? Diskussionen torde landa i att det inte är acceptabelt att omskära små pojkar, men det kanske är svårt att tänka om och erkänna att man har haft fel.

 167. Argus Says:

  Jag förstår Musse Pigg. Det var ett misstag att nämna dig till att börja med. Jag ber om ursäkt återigen.

 168. leifer Says:

  Argus

  DU kan inte försvara en debattör som är ”ensam” bara för att den är ensam. Och peka ut ”oss” andra som skurkar.

  Evas argument om manlig omskärelse var att det bara är kometiskt och inte påverkar nånting. Det är en struntsak som är helt ok, alt bara positivt för de som utsätts.

  Jag tycker det arugumenten var okunniga, nedvärderande och femnitiska i sin karaktär. Dessutom argumentet att män är ansvariga för kvinnlig omskärelse.

 169. Urban Says:

  Eva Ellnefors: Det finns jämställdistbögar – jag är en av dem!

  Visst, för bögar (som numera är så PK) skulle det kunna vara jätteenkelt och bara luta sig tillbaka med sin popcorn och titta på könskriget, men jag tycker inte att syndabockstänkande och stigmatisering av olika grupper är en acceptabel väg att gå; det visar vår historia. Bögar (självklart inte alla) förstår och vet vad den här typen av skuldbeläggande kan leda till.

  Dessutom är bögar män och vi dras med i de här radikalfeministiska tokerierna; se bara på hur bögpappor blir hatade av vänsterfeminister i debatten om surrogatmödraskap. Så det finns all anledning för bögar att ta ställning för jämställdismen.

 170. Hjalmar Says:

  Hade Eva Ellnefors resonerat logiskt och även haft lite ryggrad, så hade hon medgivit det orimliga i att acceptera stympning av pojkar – stympning av flickor är ju förbjuden.

  Men hon skriver själv (1 apr 22:25) att: ”Jag skulle bara få en massa judehatare som sympatisörer, det vill jag inte ha. Det får räcka med att vara antisionist, det anses illa nog.”

  Så Ellnefors offrar pojkars förhudar på den politiska korrekthetens altare; ett av flera altare där pojkars förhudar hamnar utan medicinsk anledning. Det är religiöst förtryck, men eftersom det bara drabbar pojkar så gör det visst inte så mycket…

 171. Hjalmar Says:

  Jag ska kanske tillägga att jag inte hatar vare sig judar eller araber, inte ens feminister… 🙂
  Men då jag kritiserar feminismen, så är jag förstås ännu en ‘näthatare’… Så löjeväckande.

 172. Eva Ellnefors Says:

  Att kvinnor själva hejar på att flickorna ska anpassa sig till rådande norm finns i alla samhällen. Det blev jag utsatt för i tonåren, mobbad för fel hår, kläder etc. Statarna var fruktansvärt konservativa och svåra att få med sig, det berättade Ivar Lo Johansson om. Folk klamrar sig fast även i slaveriet av för mig obegriplig anledning. Jag ifrågasatte det mesta redan som femåring. Jag kände att jag var flicka, däremot förstod jag aldrig varför detta innebar att jag måste bete mig som andra flickor i alla lägen. Män, som inte lever upp till mansnormen, kan råka väldigt illa ut av sina jämnåriga. På dagis uppmuntras de att vara snälla och stillsamma, men i skolan blir det ibland problem.

  För några år sedan fanns en liten, men dock debatt, om att pojkar inte mådde bra av att inte få leva ut i krigslekar. De flesta pojkar har rätt att vara lite ”vilda”. Den debatten hörs inget av idag. Feministerna har väl tystat den. Aggression kan vara bra och är viktig – den måste dock vändas åt rätt håll. Mesighet och undfallenhet mot orättvisor gagnar inte samhället. Mycket vanligt är att mobbaren blir syndomtyckt, den som inte är som andra får skylla sig själv. Nu, som när jag gick i skolan.

 173. Hjalmar Says:

  @ Eva Ellnefors

  ”Mesighet och undfallenhet mot orättvisor gagnar inte samhället. Mycket vanligt är att mobbaren blir syndomtyckt, den som inte är som andra får skylla sig själv.”

  Så sant. Men ‘landet lagom’ bebos ju av mesar – den som vågar stå upp mot orättvisor blir utfryst av jantefegisarna.

 174. Eva Ellnefors Says:

  Jag gillar inte Göran Hägglund, men när han föreslår att man stöttar par, som vill försöka hålla ihop håller jag med. Då hoppar feministerna fram och menar att man ska satsa mer på att göra äktenskapen jämlika, så att kvinnorna inte behöver ”ta hela hushållet”.

  Om någon får ta ”hela hushållet” så är det väl ensamstående föräldrar. De bör också kunna fixa bilen och andra reparationer.

 175. leifer Says:

  Eva Ellnefors

  Ensamstående föräldrar är väl nästan uteslutande ensamma mamman. Och hon har troligen ingen bil.

 176. Lars I Says:

  @Eva Ellnefors
  ”Tack Lars !, men jag anser mig inte tillhöra det “feministiska lägret”. Gör man det om man anser att rösträtt och preventivmedel var bra? Har inte männen haft nytta av det”
  Jag tycker själv inte om att klumpas ihop med åsikter jag inte delar och jag tar reservationslöst tillbaka infösningen av dig i den feministiska fållan (vi jämställdister blir ju som du vet med jämna mellanrum inslängda i Breiviks politiska hemvist för att vi efterfrågar alla lika rättigheter och skyldigheter). Dessutom har många kloka inlägg. Feminismen hade utan tvekan från början en viktig roll innan den drabbades av fartblindhet och övergick från rättvisekamp till fackföreningskamp och uppgraderade kampen till att gälla att kompensera rättviseunderskott i förgången tid med ett motsvarande överskott i nutid. Vad kan gå fel med några Talibaner i soppan och gammalt fint årgångsvin från förra seklet när man ska bevisa de moderna vita heterosexuella kvinnornas utsatthet idag!
  Å andra sidan tror jag inte på feministisk historiebeskrivningen att kvinnlig rösträtt skedde med de onda och maktgalna männen på hälarna och om du läste inläggen på Genusnytt för en tid sedan var tidsskillnaden tämligen liten mellan rösträtten för kvinnor och de män som inte fullgjorde värnplikt. Men värnplikten är en så självklar manlig orättvisa att den är osynlig i den feministiska analysen, en av alla de orättvisor mot män som helst INTE bör inkluderas i jämställdhetskampen.
  Det finns skitstövlar i alla läger, gott och ont MÄNSKLIGT beteende, men det är när vi med olika ”ismer” pekar finger mot en viss grupp som det till sist börjar lukta skunk.
  All dessa ”faktum”, det är ”ett känt faktum” att män slår och våldtar kvinnor, ”känt faktum” att män inte tar ansvar i hemmet, ”känt faktum” att kvinnor motas bort från styrelseposter….
  En lätt arom av det tyckte jag mig känna när du skrev ”tyvärr finns risken att missbrukande män snor åt sig barnbidraget till sitt missbruk. Det finns även risk att missbrukare tar ut pappaledighet och lämnar bebisen till farmor för att få lite stålar och slippa uppsöka soc.”
  För min del tycker jag lika j-vla illa om att en treaåring av sin mamma tvingas dricka öl och röka (som i dagens nyhetsinslag), men om kvinnor och män med pincett plockar ut de dåliga exemplen hos varandra och gör de till regel tror jag att vi får ett rätt odrägligt samhäller att leva i.
  Kan bara prata för mig själv, men jag är rätt ordentligt trött på dagens slentrianmässiga skuldbeläggning av män och totala brist på kvinnlig självrannsakan och jag tror mig också förstå att detta till stor del låg bakom Pär Ströms bok om de sex feministiska myterna. Bl a våld mot kvinnor och män, oavlönat arbete osv. Jag antar att du läst den ?
  Som jag sade tidigare här ovan undrar jag tex på vilket sätt kvinnor anser sig ta mer ansvar i hemmet när min iakttagelseförmåga säger mig att det är betydligt fler män som idag lagar mat än kvinnor som lagar cykeln. Har du någon kommentar till detta ? När ska de ”ansvarstagande” kvinnor börja ta ansvar för hemsysslorna utanför köket ?
  Du säger ”Man får inte heller erkänna att fler män är kriminella, tar självmord, dör tidigt utan att anklaga kvinnorna för detta, precis som feministerna anklagar männen för alla olyckor.”
  Vad gäller den höga självmordsfrekvensen hos äldre män så kan jag bidra med en förklaring från kvinnligt medicinalråd på Socialstyrelsen för en tid sedan: ”Ja, alltså männen har ju levt på det här att vara man och så att säga behärska kvinnan. Och det kanske inte är så mycket av det när de blir äldre. Männens libido avtar.”
  Kvinnligt medicinalråd på Sveriges myndighet för medicinska frågor. Som inte direkt ger stöd teorin om skuldbeläggning av kvinnor
  Det är alltså när myternas inte bara frodas och sprids i folkmun utan allt mer tränger in i politik, kultur och rättsväsende som jag känner de kalla kårarna och å det starkaste uppmanar till självrannsakan och försiktighet med att sprida fördomar.

  Men som sagt du sa också många bra saker:
  ”Det förekommer ju hela tiden orättvisor mot båda könen. Vi är olika generellt och biologiskt, men alla är det inte lika mycket och en individuell bedömning måste gälla.”
  Mitt i prick !

 177. leifer Says:

  Eva Ellnefors

  Ensamma mamman bor förresten i hyresrätt också, så där försvann reparationerna på bostaden.

 178. Gibson - the maverick Says:

  Pär,
  Dags att stänga kommentatorsfunktionen än en gång?!

 179. barfota Says:

  @Argus säger: 02 april 2012 kl. 10:40

  ”Eva, bli inte modfälld.”

  Du behöver inte trösta Eva, hon är nog den som gjort flest kommentarer i denna tråden.

 180. Man & Woman United Says:

  @ Gibson

  Varför då? Det här är inte Aftonbladet, eller DN.

 181. Eva Ellnefors Says:

  Dess löjliga detaljangrepp….ensamma FÖRÄLDRAR skrev jag och i en stor del av landet måste de fakriskt ha bil för att komma till arbetet, specillt till skiftjobb och kanske även till dagis. De kan även bo i hus emellanåt, billigare än i hyresrätt även om det är mindre vanligt. Sverige är större än sthlm-gbg-malmö.

 182. leifer Says:

  Eva Ellnefors

  ”Dess löjliga detaljangrepp”

  Är inte löjligt att generalisera eller diskutera detaljer. Det är vad vi gör när vi pratar jämställdhetsfrågor.

  Och då kan det vara så det flesta (majoritet) enstamstående föräldrar

  – är en kvinna
  – har ingen bil
  – bor i lägenhet

  har hon bil så mekar hon troligen inte alls själv, det gör nämligen få idag och på moderna bilar är det nästan omöjligt att göra speciellt mycket själv.

  Så här är varken detaljer eller generaliseringar löjliga.

 183. Eva Ellnefors Says:

  Förstår ej vad leifers inlägg har med frågan att gör, nämligen att det är tuffare att vara ensamförälder än sambo, vilket feministerna inte verkar se i sin iver att sära på parförhållanden.

  Gamla Volvo är bra bilar, lättmekade. Hen har väl inte råd med NYA bilar! Hade jag skrivit ”ensamma mammor” hade jag anklagats för att vara feminist. Alla mina inlägg beror just på angrepp på detaljer, inte på sakfrågor om jämställdhet. Sorgligt.

 184. leifer Says:

  Eva Ellnefors

  Håller inte med där, detaljerfrågor är lika viktiga för jämställdhetsfrågor. Ex en gammal Volvo må vara hyfsad lätmekad men det krävs ändå en hel del kunskap, plats och tid för det. Dessutom är dom väldigt törstiga, vilket ställer frågor om skattepolitik för bensin. Men mitt budskap var att man ska undvika bil om man kan, då det är dyrare än man tror.

  Du pratar vidare om våra tre storstadsregioner, men även många mindre orter har lokaltrafik och dessutom närmare till allt. Ligger ett företag en bit ifrån så kan man ev samåka eller åka buss/tåg.

  Vidare så kan man fråga sig hur röstmönstret ser ut hos ensamstående föräldrar. Ex röstar man för höjda eller sänkta skatter, mer eller mindre bidrag. Jag gissar att det flesta ensamma mammor (90% av ensamstående föräldrar?) röstar på vänsterblocket.

  Man kan också diskutera kring den ensamma förälderns möjlighet att skaffa en partner för bättre familjeekonomi. Och där tror jag generellt det inte är nåt problem för ensamma mammor att skaffa t.ex. en man (tvärtom är svårare).

  Så vad är dina lösningsförslag på de problem du tar upp?

 185. Forellen Says:

  Eva

  Finns både vettiga och ovettiga personer i de här kommentarsfälten och inom det ”jämställdistiska” lägret. Man lär sig snart att skilja på dem.

 186. Lena Says:

  Vad är skillnaden Forellen?

 187. barfota Says:

  @Eva Ellnefors

  ”Alla mina inlägg beror just på angrepp på detaljer, inte på sakfrågor om jämställdhet.”

  Med all respekt så anser jag inte att omskärelse (stympning) av omyndiga gossebarn är någon ”detalj”, och frågan hör absolut hemma i frågor som rör jämställdhet.

 188. Man & Woman United Says:

  @ Forellen

  Tur är väl det, */ bidrar till dynamisk och spännande dialog

 189. Göran Says:

  @Eva Ellnefors kl 13.30

  ” Statarna var fruktansvärt konservativa och svåra att få med sig, det berättade Ivar Lo Johansson om. Folk klamrar sig fast även i slaveriet av för mig obegriplig anledning.Jag ifrågasatte det mesta redan som femåring.”
  Det säger nog mer om egen Din empati .

  Min pappa (född -21) var statarbarn , en av 8 syskon .Farfar hotade slänga ut honom när han kom hem med ”Godnatt jord” av Ivar Lo-Johansson . Självklart var han och farmor livrädda för att ryktet skulle spridas i statarlängorna att de hade ”rött blod” och därmed svartlistas från gårdarna i kring .
  Det är lätt att sitta på läktaren på 2000-talet och skuldbelägga dessa hårt slitande människor utifrån sitt medelklassperspektiv .

  Ber bara om lite mer ödmjukhet här !

 190. Cancerdrabbad man Says:

  Gratis cellprov i rullande mottagning för kvinnor: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=5049987

 191. Fader Zeus Says:

  Inget hade gjort mig gladare än ett heligt krig mot feminismen. Må Sverige förintas.

 192. barfota Says:

  @Fader Zeus

  ”Må Sverige förintas.”

  Besvärande dum och onödig kommentar!

 193. Mikael Says:

  GenusNytts artiklar och Ströms böcker borde översättas till engelska och arabiska.

 194. dolf Says:

  @Mikael
  Jag skulle gladeligen översätta dem till engelska, men då handlar det om betalt arbete. Jag kör redan över 50% ideellt på andra kanter så kan inte ta på mig mer obetalt arbete.

 195. En annan anon Says:

  http://www.axess.se/blog/post/2012/04/05/Sveland-nyttiga-idioter-samt-politiskt-vald-och-hat.aspx

 196. Aktivarum Says:

  Ett par nya länkar som Pär Ström kan ha nytta av angående utvecklingen av Male Studies

  http://aktivarum.wordpress.com/2012/04/05/den-andra-arliga-konferensen-for-male-studies-6-april-2012-pa-ny-center-of-medicine/

  och

  http://aktivarum.wordpress.com/2012/04/06/male-studies-lionel-tiger-om-reproduktiva-strategier-och-den-absurda-universitetsfeminismen/

 197. Lars I Says:

  Imponerande konsekvent och klarsynt av Correns ledare,
  http://www.corren.se/asikter/ledare/var-e-brudarna-5982339-artikel.aspx

 198. barfota Says:

  Man får tacka både Axess och Corren för deras klarsynthet.

  Glad Påsk!

 199. Larv Says:

  Eva Ellnefors
  Måste säga att du är rent ut sagt patetisk

 200. Michael Says:

  The seventh feminist myth busted – The Cougar Myth

  younger men, aged 20 to 25, either targeted females their own age or marginally younger. As men age, the study found that they express a preference for women increasingly younger than themselves. Males conversely focus more intently on physical attractiveness cues and these are clearly correlated with the years of maximum fertility. In a study of penile tumescence, men were found most aroused by pictures of young adult females. The mean age expressed as ideal for brief sexual encounter was found to be 17.76 years old.

  Cougars are offenders to evolution and male sexuality. I wonder what the feminists thought.

 201. Lars I Says:

  Har sedan tidigare förstått att SVTs program ”Fråga Doktorn”, som ska ge råd om mänskliga sjukdomar, allt mer förvandlats till ett program av kvinnor för kvinnor, men ibland kan jag inte låta bli att titta på det i genus-studiesyfte. Kvällens program var det 300:e och bestod av en tillbakablick bla med tidigare medverkande profiler.
  Naturligtvis var SAMTLIGA kvinnor, och alla ”fantastiska”. Jag vet att kvinnor anser sig överlägsna på att hantera två saker samtidigt, men att se saker från TVÅ SIDOR verkar tragiskt svårt. Jag tror nämligen att man med TVÅ ögon även hade kunnat hittat en och annan man på vägen, men dock inte efter Suzanne Axell och Gunilla Hasselgrens genuslagda bana.
  Mailade därför SVT:

  ”Trots en tydlig tendens i media under senare år var nog ”Fråga doktorn” den 9/4, det 300:e programmet, ett av de mer enögda och nästan demonstrativt kvinnovinklade programmen på senare tid. Ett program av kvinnor om dessa fantastiska kvinnor. För en befolkning med såväl kvinnor som män.

  Den omvända könsfördelningen hade betraktats som patriarkal maktutövning, men tyvärr har jag den bestämda känslan av att parollen ”Ju mer ensidigt kvinnofokus ju större jämställdhet” har etablerats som en uttalad policy inom SVT.
  Vilket ansvar anser ni SVT har att bekämpa rasism och försvara principen om allas lika värde oavsett ras OCH kön ?”

 202. Hjalmar Says:

  @Lars I
  Bra gjort!
  ””Fråga Doktorn”, som ska ge råd om mänskliga sjukdomar, allt mer förvandlats till ett program av kvinnor för kvinnor” Stämmer.

 203. Sveland och puben | Susanna's Crowbar Says:

  […] https://genusnytt.wordpress.com/2012/03/29/jag-skriver-pa-newsmill-om-hur-maria-sveland-luras/ […]

 204. alis Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14654952.ab Kors i taket?

 205. Argus Says:

  ”Naturligtvis var SAMTLIGA kvinnor, och alla ”fantastiska” (Lars I). Den här adjektivsjukan så fort kvinnor är inblandade blir bara för mycket! Alla kvinnor beskrivs regelmässigt som ”starka” och ”duktiga”. Förutom när det går illa för dem men då är de å andra sidan offer som gått i någon ”fälla”. Gillrad av någon ”gubbe” som inte frivilligt makat på sig för ”kompetenta” kvinnor kanske?

 206. barfota Says:

  @Lars I
  Bra jobbat 😀

 207. Carl Says:

  Angående fråga doktorn så visst är könsrollerna ganska fastspikade, många äldre som ser på det. Minns när en man med problem intervjuades i studion och påpekade att sexuell aktivitet är positivt. Även på ‘egen hand’. Den tjocka programledaren som bara har katter svarade ‘Det var mer än vi ville veta’. Män får inte ta på sig själva – tjejer får göra det hur mycket som helst.

  Och eftersom hon är tjock vägrar hon inse att det är en hälsorisk – hon bjuder in Babben Larsson och säger att hon inte har något problem med vikten. Babben är cool vill jag påpeka för att inte framstå som ‘hatare’ LOL.

  Trots det här ett av de bästa programmen man får för licensen, hon läkaren är mycket bra och objektiv och tar inte konflikter när puckon tror att saker som ‘healing’ fungerar.

 208. barfota Says:

  @Carl

  ”Trots det här ett av de bästa programmen man får för licensen, hon läkaren är mycket bra och objektiv och tar inte konflikter när puckon tror att saker som ”healing” fungerar.”

  Healing fungerar men det beror förstås på vad man lägger in i begreppet healing! Var hittar du objektiviteten och varför ”puckon”?

 209. Carl Says:

  Healing är placebo, vad är det du inte förstår?

  Du kan gå på massage lika gärna. Eller terapi. Eller äta tigerpung eller gå ner i en dungeon och låta en dominatrix piska dig. Same shit diffirent name över hela världen. Avslappning och eskapism fungerar avslappnande och har ingenting med medicinsk vetenskap att göra.

  Men du får ju tror något annat, precis som du får tro på valfri gud om du känner för det. Det är dock djupt irrationellt.

 210. barfota Says:

  @Carl

  ”Healing är placebo, vad är det du inte förstår?”

  Ja och om placebon i många fall fungerar lika bra och dessutom utan biverkningar, så vad är problemet? Är man inte ett ”pucko” om man frivilligt stoppar i sig gifter som ger biverkningar? Du får naturligtvis också tro på vad du vill men inte fan skulle jag kalla dig för pucko bara för att du inte tror som jag.

 211. barfota Says:

  @Carl
  å ena sidan
  Den gåtfulla placeboeffekten – är det tankens kraft?
  och å andra sidan
  Nya lovande resultat med läkemedlet Zytiga (2012-03-15)

  Det var lite så jag menade. Varför kalla någon av dessa för puckon, det var din attityd att alla som inte delar din tro var puckon som jag blev pissed på.
  Nog om detta, jag är inte läkare.

 212. Sara Says:

  Trist… jag brukar läsa på tjejfokus.se nu med… ger en del kul artiklar/texter 🙂 keep the good work up!

  http://www.tjejfokus.se

 213. Carl Says:

  Man är ett pucko om man inte inser att det hela handlar om placebo, och vägrar läkemedel – ser dem snarast som nocebo.

  Denna trend är populär – i år vägrade en massa pensionärer vaccinera sig mot influensan med resultatet att många fler avled än normalt. Internet är otroligt bra på att sprida dynga så är det verkligen.

 214. Lars I Says:

  Det lömska med mediernas verklighetsbeskrivning är hur skickliga man är på att förmedla den uppfattning man vill utan att direkt ljuga men genom ett passande ensidigt urval. En konsekvent regi som så långt möjligt tilldelar en man syndabocksrollen och en kvinna den ädla offerrollen, även om den omvända könsfördelningen lika väl hade speglat verkligheten.
  Klassiska journalistiska fallgropar som journalistutbildningen varnar för har dagens (feministiska och kvinnodominerade) journalistkår i stället införlivat som effektiva vapen i ett könskrig.

  Rena lögner och propaganda kan man sedan överlåta till en reklambranch befriad från saklightes- och moralkrav som bedvilligt bistår med att framställa mannen som antingen ond eller bara slarvig tönt, påfallande ofta försedd med de svagheter eller dåliga kvinnliga sidor man innerst inne inser sig ha. För att uppnå samma nivå som någon annan är krokben betydligt enklare än att försöka höja sig själv. Destruktivt men effektivt, feministisk motto.

  Sen tror jag kanske inte att det alltid handlar om strategiskt uträknad propaganda utan en egotrippad och inavlad kultur inom företaget som fått sin växtkraft av att aldrig bli störd av kritiska kontrollfrågaor. ”Nu-är-det-nya-fräscha-tider-med-kvinnoperspektiv”- kulturen som utan att man fattar det bara växlar kön på den mansgris man säger sig bekämpa.
  I den kulturen, där ”objektivitet” är liktydigt med ”kvinnohat” och rättvisa liktydigt med ”antifeminism” självdör naturligtvis alla eventuella ambitioner till granskande journalistik.
  Fråga Rubar med ”Könskriket” om den våg av hat hon drabbades av

  När sen SR och SVT sätter sig över de statliga kraven på objektivitet och månfald genom att ideologiskt beblanda granskarna med de granskade tilltar tyvärr den obehagliga doften av korruption. Och på sikt kan man bara befara en kvinnosyn baserad på den bild av kvinnor som feministerna idag förmedlar, dvs små, små drabbade och egocentrerade, men OTROLIGT duktiga varelser med omättligt vårdbehov.
  Feminismens största björntjänst.

 215. barfota Says:

  @Carl

  ”Man är ett pucko om man inte inser att det hela handlar om placebo, och vägrar läkemedel”

  Var inte så säker på det.

  ”Internet är otroligt bra på att sprida dynga så är det verkligen.

  Internet är bra på att sprida allt och nu tror jag inte att de gamlingar som avled p.g.a. att de inte vaccinerat sig är de som är den mest aktiva gruppen på Internet. Men skit samma, vem som är ett ”pucko” eller inte kan väl ingen av oss riktigt avgöra.

 216. Carl Says:

  @barfota

  Gamlingarna, god bless, tenderar att ta åt sig negativa nyheter. Det börjar någonstans runt 40 tror jag och blir bara värre. Det är djupt deprimerande att inse att man kommer dö och det gör människor cyniska och ibland mentalt smått blinda.

  Själv tror jag mer på immunförsvaret än på piller, men det har ingen religiös ton. Andra tror att dieter är jättebra, o ja Atkinsons äger, men de har ingen som helst koll på hur fett och protein tas om hand i kroppen rent fysiologiskt. De bryr sig inte, vetenskap är för nördar och säkert bara sponsrat att ge ‘rätt’ resultat…

  Internet har fått många många att tro att amerikaner aldrig tog ett stort kliv för en liten man på månen – det har skapats en mockumentär som folk tror är på riktigt (visades i SVT för några veckor sen, Dark side of the moon).

  Extremt utbildad behöver man inte vara men många söker sig till det svart/vita eftersom det är enkelt. Människor som röstar på SD t.ex. just eftersom det är ett ytterlighetspari som talar simpelt.

 217. barfota Says:

  @Carl

  ”Gamlingarna, god bless, tenderar att ta åt sig negativa nyheter. Det börjar någonstans runt 40 tror jag och blir bara värre”

  ”Gamlingarna” sväljer inte ”Svelandlögner” och tomma politikerlöften med hull och hår därför att de har blivit visare med åren och är luttrade över alla lögner och svikna löften. Med andra ord så är ”Gamlingarna” kanske mer realistiska, kritiska och ifrågasättande, det är min erfarenhet.

  ”Det är djupt deprimerande att inse att man kommer dö och det gör människor cyniska och ibland mentalt smått blinda.”

  Nej, det är inte ”djupt deprimerande att inse att man kommer dö”, att man skall dö är naturligt och något man inser i ganska ung ålder, det är så livet ser ut helt enkelt. Cynismen uppstår av samma anledning som ovan, lögner, svikna löften o.s.v. Vill du ha exempel så får du gärna det men jag tycker vi har hamnat långt utanför vad råden handlar om, reagerade bara på ordet ”puckon”, thats it!

  ”Extremt utbildad behöver man inte vara men många söker sig till det svart/vita eftersom det är enkelt.”

  Man behöver inte vara ”Extremt utbildad” för att klara sitt liv bra men sunt förnuft kan aldrig vara fel.

  ”Människor som röstar på SD t.ex. just eftersom det är ett ytterlighetspari som talar simpelt.”

  Ja, de talar till ”folket” på ”folkets” vis, ser du något fel i det? Dem de talar till förstår helt enkelt vad de säger. Det kan väl aldrig vara fel att förstå vad en politiker säger. Nu verkar det inte som om det är bland de djupt deprimerade, cyniska, mentalt smått blinda ”puckona”, d.v.s. de över 40 år som är SD´s starkaste valmanskår Hur kommer det sig att dessa unga människor med bibehållna friska hjärnor och klarsynta kritiska tänkande lägger sina röster där istället för på de partier som man med facit i hand kan konstatera har svikit sina väljare gång efter gång. SD borde ju verkligen vara ”puckonas” (de över 40) parti enl. ditt sätt att se på äldre människor. Vem är det som ”hugger” mest på propaganda, reklam och nymodigheter? De över eller under 40?

  Nej, tänk om, tänk rätt… Fråga och ifrågasätt allt oavsett från vilket håll uppgifterna kommer. Jag tror det är sunt att inte ”köpa” någonting rakt av och speciellt att inte höja någonting till skyarna bara för att vansinningeter stundtals kallas för vetenskap.

  Hoppas vi kan lämna detta åt sitt öde nu eller har du tips på ett annat forum än Genusnytt där vi kan fortsätta utveckla detta så tipsa gärna så hänger jag med dig dit.
  Ps. Jag skall se om jag kan hitta det SVT program ”Dark side of the moon” som du talar om och kolla på det.

 218. barfota Says:

  @Carl
  Har nu sett programmet ”Dark side of the moon” och funnit det lika intetsägande som det mesta, en balndning av sanningar och lögner som ingen av oss förmodligen kan avgöra eller avslöja vad som är vad.

 219. dolf Says:

  @barfota
  Om jag inte misstar mig så är det mockumentären om att Stanley Kubrick skulle ha varit med och trickfilmat månlandningen som ni diskuterar. Det var några år sedan jag såg den, men jag minns att det var ett par uttalanden i den som är hejdlösa vansinniga och avslöjar att det är båg, fast de är så ”matter of fact” infogade att det är latt att missa. Det framgår också om man verkligen kollar eftertexterna att det hela verkligen är fejk. (Och man kan ju undra hur sjutton de lyckats få verkliga höjdare som Kissinger och liknande att medverka, det gör ju mycket för att det hela skall verka trovärdigt).

 220. barfota Says:

  @dolf

  ”(Och man kan ju undra hur sjutton de lyckats få verkliga höjdare som Kissinger och liknande att medverka, det gör ju mycket för att det hela skall verka trovärdigt)”

  hehe.. Mockumentären kanske är en ”konspiration” för att dölja (släta över) den verkliga ”konspirationen”. Tar det aldrig slut??? Kan man någonsin vara paranoid nog?
  😀

 221. dolf Says:

  @barfota
  Jag har aldrig tvivlat på månlandningen. Men jag gjorde ett experiment för ett par år sedan.TV uppmärksammade 40-årsjubileet av månlandningen med en serie dokumentärer, bland annat var det med en konspirationsdokumentär. Så jag fick för mig att jag skulle gå till botten med det och laddade ned en hel serie program (däribland mockumentären om Kubrick) från nätet, både för och emot månlandningen och spenderade sedan ett par dar med att titta igenom dem med ett opartiskt öppet men kritiskt sinne. En del av konspirationsargumenten var verkligen övertygande (vilket skrämde mig lite), men i alla fall utom ett hittade jag vettiga förklaringar, och i det fallet jag inte gjorde det, så, tja, att jag inte hittade en vettig förklaring betyder ju inte att den inte finns. Och som ”konspirationsbevis” så väger just den grejen lätt mot all motbevisning.

 222. barfota Says:

  @dolf

  ”En del av konspirationsargumenten var verkligen övertygande (vilket skrämde mig lite), men i alla fall utom ett hittade jag vettiga förklaringar, och i det fallet jag inte gjorde det, så, tja, att jag inte hittade en vettig förklaring betyder ju inte att den inte finns”

  Visst är det så och det är väl just så jag menar.
  Jag är också övertygad om månlandningen och mycket annat men det betyder ju inte automatiskt att jag har rätt och att andra som inte delar min övertygelse är ”puckon”.

 223. dolf Says:

  @barfota
  Nä, precis. De som är puckon är det inte för att de har en viss åsikt eller tror något specifikt. De som är puckon är det för att de resonerar och beter sig som puckon. (och jag skulle vilja säga att de de riktiga ärkepuckona är de som förkastar andras åsikter och värderingar utan att ens försöka förstå eller bry sig om att lyssna, vilket tyvärr är ganska vanligt i dagens debattklimat. Tänker bl.a. på Sveland.)

 224. barfota Says:

  @dolf
  Korrekt!
  Därmed är vi tillbaka till vad tråden handlar om…
  PUCKOT Sveland.

 225. Click here Says:

  Radical feminism is now mainstream

 226. Lars I Says:

  Nu kan alla andas ut för nu finns det en lösning på jätteproblemet att Ullevi var bokat för storskärmsvisning av fotbolls-VM för herrar när damlandslaget skulle spela trenationsturnering och alltså inte fick tillgång till den finaste arenan. Trots att publiksiffror och spelkvalitet på damlandslagets landskamper snarast är jämförbara med herrarnas div 2 har denna ”orättvisa” i snart sagt varje nyhetssändningen rapporterats som en skandal och bevis på hur kvinnor missgynnas. En div 2 klubb, herrar, skulle ö.h.t inte komma på tanken att ställa kravet.

  Nu har fotbollsförbundet hittat en lösning så att damerna får spela sina matcher på en arena för 43.000 åskådare som tydligen enligt feministisk analys krävs för att hysa de kanske 5000 som kommer och tittar. De som spelar är ju nämligen kvinnor.
  Jag förväntar mig nu samma noggranna uppföljning av publiksiffran vid denna tre-nationsturnering för damer när den går av stapeln.

  En skitsak egentligen, men det visar igen den konsekventa bristen på självkritik och förvridna självuppfattning som ständigt genomsyrar den svenska genusanalysen.
  Det finns en Norge-historia om den norska räkan som säger ”Jag är en hummer, jag är en hummer”, och i Sverige har vi våra alldeles äkta feminister i levande livet.

 227. ParStrom Says:

  Till de som diskuterar här: Jag kommer snart att ta bort detta inlägg, för jag vill att programförklaringen för jämställdismen ska ligga överst.

 228. barfota Says:

  @ParStrom
  Jag förstår att du vill ha programförklaringen överst men tycker synd att bloggen ”kallnar”, det finns helt enkelt ingen motsvarighet eller bra alternativ till Genusnytt. Ha en trevlig båtsommar!

 229. enblondin Says:

  Pär, du kan välja att ”klistra” din programförklaring för jämställdismen istället. På så sätt kommer den alltid överst och du behöver inte radera andra inlägg.

 230. ParStrom Says:

  enblindin:
  Vad menar du med ”klistra”?

 231. enblondin Says:

  I wordpress då du skriver/redigerar ett inlägg kan du välja att ”klistra” det. Då hamnar just detta inlägget alltid överst oavsett hur många andra inlägg du skriver. Välj ”snabbredigera” för det aktuella inlägget och kryssa i rutan ”jag vill klistra det här inlägget”. (Rutan finns i precis ovanför uppdatera-knappen).

 232. ParStrom Says:

  Hittar inte Snabbredigera i min version av WordPress.

 233. enblondin Says:

  Ok, välj att redigera ditt inlägg på ”vanligt sätt”. Till höger finns det en flik vid namn publicera. Klicka på den. Där kan du kryssa i en ruta ”Klistra det här inlägget till förstasidan”. Välj sedan att uppdatera inlägget.

 234. ParStrom Says:

  Tack Enblondin, klistringen har lyckats!

 235. King G Says:

  Pär!
  Så här skriver Marcus Birro i sin senaste krönika i expressen, han tar också upp det där med ”så kallad konst som provocerar”. Tycker mig kunna läsa SCUM mellan raderna :

  ”I kulturkretsar, vänsterns kanske allra heligaste fikarum, frodas ett förakt för svaghet som bara överträffas av rena vidrigheter när namnkunniga debattörer likställer liberala tankesmedjor med massmördaren Breivik. Det är på den nivån det befinner sig. Vändkorset är rostigt och total ur fas med tiden. Bloggar, hemsidor och Twitter har helt eller delvis plockat all makt av kulturens fanbärare och självutnämnda påvar. Nu kan man inte tysta ner hela författarskap på grund avundsjuka, elitism eller svågerpolitik.”

 236. Toddan Says:

  Pär, kom tillbaka!

 237. Carl Says:

  ”Puckon” kanske var fel ordval så här i efterhand och det bör man inte hänga upp sig på, men ibland är det en känsla man får i diskussioner med människor som just vägrar tro att jorden blir varmare (oavsett om det är naturligt eller om vi människor bidrar!) eller att vi var på månen en gång för många år sen. Vi har ett ansvar att inte förvanska historian mer än nödvändigt.

 238. barfota Says:

  @Carl
  Känns bra, välkommen in i stugvärmen igen 😀

 239. Bishounen Says:

  Feministiska dängor om att kvinnor är mer stressade och mer arbetande än män i hemmet, och, naturligtvis, om ”Duktiga flickor och kvinnor”, pumpas ut i följande artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/monicagunne/article14735956.ab#abArticleComments

 240. barfota Says:

  @Bishounen
  Intressant att kvinnor gör för mycket hemma, gör inte mannen det också? Nä nu är det fanimej det är dags att outsourca hemarbetet, fredagsmys och sex, så djävla jobbigt 😀

 241. Anders Senior Says:

  Jag saknar dig Pär….. :´(

 242. Galne Gunnar Says:

  Pär, jag saknar din blogg! Kom tillbaka!

 243. Helena Says:

  Men Bishounen och Barfota… om nu detta stått i Aftonbladet, hur vågar ni ifrågasätta vad som står där??

 244. barfota Says:

  @Helena
  En klar miss från min sida. Aftonbladet har alltid rätt, man kan säkert hitta flera bibliotek med feministisk forskning som bevisar att så är fallet 😀

 245. Stina Says:

  Här var det bara dött. Vad har hänt med Sveriges män?

  Lika lata och döda som under de senaste hundra åren?

  Inte att undra på att FI tar över.

  /Stina

 246. mats Says:

  Stina
  Fi har gått tillbaka ganska mycket, feminismen är död. Jag vill påstå att Sveriges män har gjort bra ifrån sig. frågan är var den vita kvinnan är och gör.

 247. Stina Says:

  Ja, Mats. Män har länge undrat över (den vita) kvinnan.

  Men ni tycks ha ganska kul under tiden. 😉

 248. Olof Says:

  Ja, nog är det intressant att följa denna ytterligt sura ideologi på dess väg. Jag talar alltså om Jämställdismen. För visst är den lite sur, den verkar handla mycket om att gnälla på vad som är fel. Tyvärr, för visst är det tämligen intressanta frågor som lyfts, perspektivet på jämställdheten kan nog behöva vidgas, men måste det göras med denna gnälliga attityd där det inte handlar så mycket om att belysa intressanta frågeställningar, som att klaga på den ”andra sidan”. Det var min första synpunkt. Men det som verkligen intresserar mig är hur jämställdismens snäva könssyn förhåller sig till saker som intersexualitet och ett eventuellt tredje kön som fått spridning i världen. Kan man verkligen så tvärsäkert säga att män är män och kvinnor är kvinnor? För om jag förstått saken rätt så vill jämställdismen att könen ska betraktas som olika och skilda, men att det inte behöver vara ett problem. Men vad händer om uppdelningen inte ens på ett biologiskt plan är tydlig? Och även om diagnostiserade avvikelser från könen idag är ovanliga, kanske det finns grader som gör det omöjligt att tala om två kön? (Upptäckte nu att jag svarat i fel kommentarsfält, avser egentligen att svara på det ”manifest” som Ström nyligen publicerat, upptäckte också att kommentarsfältet där inaktiverats.)

 249. khabarjoo Says:

  http://www.khabarjo.ir
  Ja, nog är det intressant att följa denna ytterligt sura ideologi på dess väg. Jag talar alltså om Jämställdismen. För visst är den lite sur, den verkar handla mycket om att gnälla på vad som är fel. Tyvärr, för visst är det tämligen intressanta frågor som lyfts, perspektivet på jämställdheten kan nog behöva vidgas, men måste det göras med denna gnälliga attityd där det inte handlar så mycket om att belysa intressanta frågeställningar, som att klaga på den ”andra sidan”. Det var min första synpunkt. Men det som verkligen intresserar mig är hur jämställdismens snäva könssyn förhåller sig till saker som intersexualitet och ett eventuellt tredje kön som fått spridning i världen. Kan man verkligen så tvärsäkert säga att män är män och kvinnor är kvinnor? För om jag förstått saken rätt så vill jämställdismen att könen ska betraktas som olika och skilda, men att det inte behöver vara ett problem. Men vad händer om uppdelningen inte ens på ett biologiskt plan är tydlig? Och även om diagnostiserade avvikelser från könen idag är ovanliga, kanske det finns grader som gör det omöjligt att tala om två kön? (Upptäckte nu att jag svarat i fel kommentarsfält, avser egentligen att svara på det ”manifest” som Ström nyligen publicerat, upptäckte också att kommentarsfältet där inaktiverats.)

 250. Helena Says:

  Olof (och kharbajo som tydligen är samma person); vissa feminister (?) har kommit så långt som att vi har åtta olika kön… Men, skämt åsido, vad menar du själv med ”biologiskt plan”?

  Begreppet ”kön”… yttre sexuella attribut? eller DNA-värden? eller XY-fördelningen eller?…

  Letar ni efter ”Sanningen” eller vem ska besämma definitionen eller vad vanligt folk tycker?

  Eller är allt detta en debatt på gymnasial nivå, typ: ”Kan du bevisa att du existerar?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: