Vacker mansdiskriminering bland blommor och blad

by

 

”Grön terapi för utförsäkrade” är rubriken för en glad artikel i Sörmlands Nyheter idag. Man måste vara ganska uppmärksam för att inse att det handlar om grov mansdiskriminering, för det sägs inte rent ut. Se detta utdrag ur artikeln:

Notera att det bara är kvinnor som rehabiliteras på ett mjukt och behagligt och mysigt och kravlöst sätt bland blommor och blad.

Det här verkar vara ett genusprojekt av samma typ som göteborgsprojektet Fyrklövern, som går ut på att kvinnor (ja, bara kvinnor) ska få trädgårdsrehabilitering. Läs om det här. Intressant att notera är att projektledarna har haft svårt att hitta kvinnor att fylla sitt trädgårdsprojekt med – synd att de inte fick fylla på med män då.

Men det förstås, gubbarna klarar sig väl själva. Det vet man ju att de sitter där på sina VD-stolar och jäser och härskar och mår bra. ”Bra karl reder sig själv”, lyder ju ett gammalt ordspråk.

För övrigt 1: Varje år begås ungefär 1500 självmord i Sverige. De flesta som tar livet av sig är äldre män som känner sig ensamma. Har det uppstått problem med räkmackesurfandet inom Patriarkatet? Dåligt glidtal på majonäsen, kanske? Källa: DN idag sidan 12 (ännu ej på webben).

För övrigt 2: Linn Egeberg Holmgren har skrivit en avhandling om ”hur unga svenska män som identifierar sig själva som feminister eller profeminist ser på sin situation”. Det låter onekligen intressant. Hur ser de egentligen på sin situation? Det har jag länge funderat på. Avhandlingen heter ”Ingen mans land”.

Annonser

17 svar to “Vacker mansdiskriminering bland blommor och blad”

 1. Hjalmar Says:

  Ja, män är bara viktiga när de/vi ska betala skatt…
  Vad skattepengarna används till? Det har vi inte med att göra.
  Män är inte prioriterade.

 2. Nils Jungenäs Says:

  Angpende FÖ2:

  Shit vad spännande! Den måste jag läsa. Vart får man tag på den?

 3. Nils Jungenäs Says:

  Vidare om FÖ2…

  Varför är alla titlar på universitetsavhandlingar ordvittsar? Ni som läst mer än enstaka kurser på universitet – Är det ett krav eller får man bara pluspoäng?

 4. Mars Says:

  @Nils Jungenäs: Jag sa samma sak – till jag läste länken. Om avhandlingen bara är hälften så postmodernistisk sammanfattningen så är den fortfarande – höll på att skriva tungläst, men det är fel ord – svårforcerad. Jag tror inte man får reda på något – vad värre är, jag tror egentligen inte det står något i den.

 5. ingeborg Says:

  Jag är dödstrött på alla kvinnor som man överallt ser i reportage och annat gullegull samt alla generaldirektörer som numera är kvinnor och som inte riktigt verkar ha kläm på hur ett ”fögderi” skall skötas.
  Varför får inte kvinnor vara kvinnor och män vara män så kompletterar vi varandra jättebra.

 6. Hjalmar Says:

  @Nils Jungenäs
  Ofta för att lyfta ett trist innehåll…

  Akademin är bara ett näringsfång nuförtiden, som kyrkan ungefär.
  Folk gör och tycker vad de måste, för att få ut nästa lön.
  Engagerade personer accepteras endast om de har ”rätt” åsikter.
  Följ den socialliberala diskursen, eller få foten/bli mobbad tills du slutar.

 7. Mats Andersson Says:

  @Hjalmar
  Så sant, så sant… Tänkandet får ske utanför akademien numera. Men det finns undantag, exempelvis Bo Rothstein.

 8. barfota Says:

  Trädgårdsterapi och stöd ska hjälpa sjukskrivna i nytt projekt

  ”Grön rehabilitering har funnits länge tack vare forskning i Alnarp”

  Ja och om jag nu minns rätt så ledde det inte till några nya jobb. Däremot så mådde de inblandade riktigt bra under tiden projektet pågick och var sponsrat. Man kan fråga sig varför man startat projekt för långtidssjukskrivna för att sedan efter ett lyckat projekts slut (kanske 6 mån) kastar tillbaka samma människor i hopplöshetens djupa svarta hål igen. Pengar till projekt är aldrig fel om de verkligen leder nån vart. Allt annat är bara trams och en form av temporärt ”konstgjort” välbefinnande.

  Att man skulle ta hänsyn till männen, deras behov och livssituation är väl att ha alltför höga förväntningar i dagens stadsfeministiska (läs mansdiskriminerande) Sverige.

 9. Hjalmar Says:

  @ingeborg
  Inkompetens har inget kön, däremot är kvotering en varningsflagga…
  Tyvärr så är det många som inte bryr sig. Kompetens eller inte – spelar det någon roll – alla är ju lika mycket värda… (Obs ironi.)

 10. Hjalmar Says:

  @Mats Andersson
  Ja, Bo Rothstein är ett undantag. Men hur många fler (vågar)?
  Verksamheter som lever på statsbidrag är mer kända för navelskådande inskränkthet, än nytänkande och ‘högt i tak’.

 11. Mats Andersson Says:

  @Hjalmar
  Ja, och numera är de också kända för att festa för skattepengar, detta universalmedel som används som fyllnadsmassa i ett krackelerande politiskt bygge.

 12. Hjalmar Says:

  @Mats Andersson
  Javisst, ”moral” som begrepp avskaffades väl -68…
  Det har varit en lång utförsbacke.
  Inget ansvar. Gör en ”pudel” och allt är bra igen – Staten betalar.
  Nej, dra festkostnaderna över GD:s lön, androm till varnagel. Hon har råd.

 13. Eva Ellnefors Says:

  Alla dessa projekt ger inga jobb, de muntrar bara upp personerna en stund. Märkligt att manbara riktade in sig på kvinnor för trädgårdsarbete. Här i Hedemora har vi haft ”Grön rehab” för alla kön, men det har inte heller lett nånstans. har själv jobbat med ett projekt, det var ett kul jobb, men bara ett par fick nystartjobb och en lönebidrag. Nu är väl de flesta i FAS3, suck. Det var visst kvinnor som festade på Grand, det var väl jämställdhet antar jag…….

 14. Joakim Steneberg Says:

  Varför män blir feminister är en psykologisk fråga, bl.a. ett svar är att män alltid sponsrat och stöttat kvinnor, det ingår i biologin, liksom tvärtom, (innan feminismen kom, vill säga). Men som alltid går en del över gränsen och fjäskar av diverse skäl. Inte minst i maktens boningar.
  Finns mycket att fundera över här.

 15. The Perfect Man Says:

  En del män blir väl feminister för att plocka poäng hos kvinnor i syfte att höja sin egen status (för att få en chefsposition, eller i politiska sammanhang osv.)

 16. Joakim Says:

  Var är ni, feminister? Vi har faktiskt en stereotyp kvinnoroll med blommor och känslor som måste bekämpas här!

  För övrigt 1: Äntligen, DN. Synd bara att ni inte kommer att sluta upp med era vanliga dumheter.

 17. RefcenOmega Says:

  @Nils Jungenäs,
  ”Mars” antydde det men har du provat att klicka på den länk, som angavs under ”FÖ2”: http://www.avhandlingar.se/avhandling/54a01c4100/?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: