Män slagna av kvinnor anmäler allt oftare

by

Allt fler män anmäler till polisen att de blir misshandlade av den kvinna de lever tillsammans med. Det rapporterar hallandspolisen.

Under första halvåret 2012 är ökningen 20 procent jämfört med samma period året innan.

Så här säger Inger Ohlsson, chef för barn- och sexualbrottsroteln vid Hallandspolisen:

Det har blivit vanligare att män vågar komma till oss och berätta att även de blir slagna. Det har varit lite tabubelagt och skamligt, man har tänkt att ‘herregud en man kan ju inte blir slagen av en kvinna’. Men det förekommer faktiskt mer än man tror.

Kanske dags för regeringen att lansera en handlingsplan mot kvinnors våld mot män (just den könskombinationen av våld är ju exkluderad i regeringens handlingsplan idag).

Läs mer här. Tack för tipset, Kristin!

För övrigt 1: Patriarkatet är väl det som fått oss alla att tro att allt som är kvinnligt är svagt, mesigt och dåligt?”, skriver krönikören Jenny Thomasson i Hela Gotland. Nej Jenny. Det är feminismen som utmålar kvinnor som mesproppar i ständigt behov av curling. För oss andra är det självklart att kvinnor är starka. Tack för tipset, Fredrik!

För övrigt 2: Dagens Nyheter skriver om ett informationsmöte på ett församlingshem om sexhjälpmedel. Enbart sådana avsedda för kvinnor tas upp. Tack för tipset, Peter!

För övrigt 3: En pappa har dömts att betala hälften av resekostnaderna för sitt ex när hon ska ha umgänge med dottern. Pappan och dottern bor i Sverige, mamman i Australien. Jag undrar om det förekommer att mammor döms att betala hälften av pappans resekostnad när han ska resa för att ha umgänge? Någon bloggläsare som vet? Läs mer här. Tack för tipset, Ann-Mari Maukonen på Ann-Mari’s blogg.

20 svar to “Män slagna av kvinnor anmäler allt oftare”

 1. Lisa Erikson Says:

  Skönt att detta börjar bli känt. Jag arbetade många år på en av Sveriges största akutmottagningar. En av lärdomarna var att det inget upplevdes så skämmigt av ett manligt våldsoffer som att ha blivit slagen i en relation. Oftast rörde det sig om kvinnor som slog. Men det fanns en slags missförstådd ridderlighet bland dessa slagna män som gjorde att de inte berätta i klartext vad som hänt, förklaringarna kunde bli väldigt skruvade. Även i homosexuella relationer är den typen av övergrepp underrapporterade (men alltför väl kända).

 2. Info Says:

  F.Ö. 2: SEXHJÄLPMEDEL

  Sexhjälpmedel för kvinnor kunde naturligtvis också beundras under Pride-veckan i Stockholm:

  http://www.qx.se/pride/21603/pridescenen-invigdes-med-pop-politik–en-penis

  Rekommenderad bild: Annika Lantz underst i bildkavalkaden.

 3. jimmy Says:

  En bekant till mig lägger, förutom underhållet, över 2000kr/månad i förlorad arbetsinkomst och resor för att få umgås med sitt barn, han har försökt att få ersättning men han blir bara skrattad åt, att det dessutom var mamman som flyttade till annan ort (utan jobb) spelar ingen roll

 4. Men@Work Says:

  Alliansregimen och vänstern är inte intresserade av verkligheten och av fakta. De bedriver ideologi, och då är allt annat oviktigt. Människors liv- och hälsa exempelvis. Bristen på evidensbaserad politik märks även inom narkotika- och prostitiutionspolitiken. Det är ideologi känslor och moral som styr. Alla fakta som talar emot detta sopas under mattan på ett högst oärligt sätt. Main stream media hjälper till, vrider fakta och censurerar. Uppfostrar folk istället för att förmedla nyheter. Landet är sjukt.

  Det gäller för oss att synas på alla arenor. Bloggar, Twitter, Flashback, kommentarsfält, gator- och torg… Så fort en misandrisk eller osaklig artikel dyker upp så bör vi mejla journalisten och be om en förklaring, självklart med en CC till chefsredaktören. Vi bör kontakta politiker på riksplanet och lokalt. Lägga medborgarförslag. Vi måste lägga in en högre växel, och arbeta på flera fronter samtidigt. Vi bör organisera oss, kanske även starta upp lokala grupper.

 5. Peter Benenson Says:

  Märkligt det där med skam när dessutom hjälpen och lagstiftningen vänder manliga brottsoffer ryggen. Tragiskt när män kastar den ridderliga manteln och i klartext berättar,men ändå sviks av Samhället pga bristande lagstiftning.

  Förändring måste ske nu i lagstiftning kvinnors våld mot män.

  Det läskiga är landets sektliknande inställningen till mäns våld mot kvinnor. I inlägget refereras män söka hjälp vid ”Kriscentrum för män” vilka tidigare slaviskt följt radikalfeminism, män är orsaken till våld i relationer och all ondska i Samhället. Dock, så vågar inte längre riksdagen upprätthålla lögnen. Politiker har nu tagit till sig kritik baserad på vetenskap. Kriscentrum för män Göteborg erbjuder hjälp vid kvinnors våld mot män.

  http://www.goteborg.se/wps/portal/kriscentrumforman/

 6. Men@Work Says:

  Angående sexhjälpmedlen:

  Glöm inte att manlig sexualitet är rå, brutal och ful, och kvinnors är skör, vacker och underbar. Det var iallafall intrycket jag fick när jag en gång kontaktade apoteket med frågan varför det bara fanns kvinnliga sexhjälpmedel. Nu är jag lite cynisk och ironisk, men kanske finns även tanken att statsmakten skulle hjölpa kvinnor att ”avstå” från män…

 7. Peter Benenson Says:

  Jimmy

  Det tragiska är när den egoistiska modern
  inte förstår hur mycket psykisk ohälsa det ger upphov till i den separerade familjen. Det tragiska är även Samhällets svek som tyst ser på när psykisk ohälsa drabbar individerna i familjen inklusive modern själv.Alla förlorar pga kriminellt beteende som inte agförs. Men verkligheten ser ut så pga bristande lagstiftning om egenmäktighet med barn i Sverige. Lagen måste ändras. Därefter ska Samhället erbjuda konstruktiv hjälp istället för att söndra och profitera på familjers tragiska livsöden som egentligen kostar Samhället mer. Det är Radikalfeminismens och sossarnas varumärke och frågan är om det även blivit alliansens?

 8. Mia. Says:

  Bra att fler och fler män anmäler, också. Och ja allra bäst vore om man talade om partnervåld för att hjälpa alla utsatta samtidigt som man beaktar det som kan skilja de olika grupperna åt (män som misshandlas av en kvinna, män som misshandlas av män, kvinnor som misshandlas av kvinnor, kvinnor som misshandlas av män, transpersoner som misshandlas av cisperson, cisperson som misshandlas av transperson….)

  Fö 3

  ”Jag undrar om det förekommer att mammor döms att betala hälften av pappans resekostnad när han ska resa för att ha umgänge? Någon bloggläsare som vet?”

  Visst förekommer det. Men vanligare är väl att barnet reser för umgänge och att föräldrar då betalar för resorna, efter betalningsförmåga. Och det handlade det väl om i detta fall också vad jag förstår. Att boendeföräldern hade högre inkomst och därmed fick vara med och betala.

  Föräldrabalken 6 kap

  15 b § Om barnet bor tillsammans med endast en förälder, skall den föräldern ta del i kostnaderna för de resor som föranleds av barnets behov av umgänge med den andra föräldern. Det skall ske efter vad som är skäligt med hänsyn till föräldrarnas ekonomiska förmåga och övriga omständigheter.

  Och jag kan inte se att man gör på något annat sätt oavsett om det är boende- eller umgängesföräldern som flyttar. Men visst kan det känns surt för den som bor kvar sas. Alternativ?

 9. Valeria Says:

  @Lisa Erikson

  Nu är du säkert mer insatt i ämnet än jag, men såvitt jag har förstått det så är relationsvåld ett ämne som i hög grad behärskas av feminister. Och med tanke på att könsmaktsordningen är en grundpelare i den genusfeministiska läran så är det inte konstigt att relationsvåld där offret är en man och förövaren en kvinna, samt våld i homosexuell relationer, inte får mer uppmärksamhet.

  Genusfeministerna har fått lära oss (Jalmert tar upp det i en debattartikel i Aftonbladet idag) att orsaken till mäns våld mot kvinnor är den rådande maktbalansen mellan könen. Män har makt över kvinnor och tar gärna till våld för att upprätthålla den makten, enkelt uttryckt.

  Problemet är att tesen faller platt till marken när kvinnor utövar våld mot män, och när människor av samma kön utövar våld mot varandra. Då blir maktbalansen mellan män och kvinnor plötsligt oanvändbar som analysmetod, och i förlängningen kan det innebära att dess ställning inom ämnet försvagas.

  Detta borde vara en naturlig utveckling. Om en tes eller teori visar sig felaktig eller otillräcklig så borde nästa steg i arbetet vara att söka alternativa förklaringar. Men genusfeministerna är så indoktrinerade i sitt maktperspektiv att man vägrar att släppa det, oavsett vad empirin påvisar. Reslutatet blir en bristfällig forskning och att människor som utsätts för relationsvåld inte blir hjälpta på bästa sätt.

  Och vinnarna, det är genusforskarna på högskolor och universitet, samt politruckerna, som aldrig missar ett tillfälle att driva feminismen.

 10. Info Says:

  F.Ö. 1: KVINNLIGT = SVAGT OCH DÅLIGT?

  Nytt patriarkalt förtryck att bekämpa.

  I raden av sina aldrig upphörande, feministiskt vinklade program har Sveriges radio nu tagit sig an patriarkatets förtryck av ”starka” kvinnor, såsom ”kvinnliga” släggkastare, boxare, hockeyspelare osv. Ett gammalt förtryck, som bestod i att män förr ansåg det vara okvinnligt och oattraktivt när kvinnor ville uppträda som stålmän med borttränade bröst, svällande armmuskler, eventuellt löspenisar osv.

  Igår och idag har det ondskefulla, manliga motståndet mot kvinnliga maratonlöpare stått i blickpunkten. Programmet ingår i ”sommarserien Upploppet”, som produceras av
  Anna Åkerlund från Stil P1 och Sofia Hedström från Svenska Dagbladet.

  SR skriver: ”Anna Åkerlund började springa för tre år sen och ser sig själv som en av dem nya löparna och Sofia Hedström har sex maratons på sitt CV, däribland prestigemaratonet i Boston.”

  Varför låter Sveriges radio som en bjäbbig tonåring med ofullständiga gymnasiebetyg när den skall läxa upp de manliga lyssnarna?

  Det heter inte och har aldrig någonsin hetat ”en av dem nya”. Det heter ”en av de nya”. Varför den löjliga, svengelska nyskapelsen ”maratons”? Skall vara ”maratonlopp”. Inte heller heter det ”på sitt CV”. Det heter ”i sitt CV” (curriculum vitae = levnadsbeskrivning). Och vem imponeras av om ett maratonlopp i Boston var ett ”prestigemaraton” eller inte?

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4325&artikel=5215006

 11. Peter Benenson Says:

  Valeria

  Människosyn

  Genusakademiker och statsfeminister
  profiterar på familjers livsöden. Gör kvinnor till offer och män till förövare. Tjänar enorma pengar och bygger sin karriär på dessa trasiga själar. Dagens feminism och genus handlar om makt och pengar. Maktens män och manliga politiker inom patriakatet är djupt insyltade och medskyldiga att offra sina manliga undersåtar. Sossar som moderater även om de inte håller med feministerna. Senast centerpartistiska kommunalpolitikern Håkan Erlandsson i Simrishamn Ett spel för galleriet.

  http://www.bokus.com/bok/9789185015252/elitfeministerna/

  Feminism var tidigare marknadsfört som Jämställdhet innan det avslöjades av oberoende media.

 12. toklandet Says:

  Nu har feminismens påverkan nått ända till havet också…
  http://fiskejournalen.se/krabbor-tappar-sin-manlighet/

 13. ninnitokan Says:

  @ Toklandet:
  Dom där forskarna måste ha gjort något fel.

  Könet är en social konstruktion och våldet beror på att män uppmuntras till våld. Det vet jag för det säger genusvetarna och feministerna.

  Således måste krabbornas förändring i aggressivitet bero på att könssocialiseringen i havet förändrats. Säger väl sig själv?

 14. Joakim Steneberg Says:

  Den politiska propagandaklyschan om partnervåld, ”mäns våld mot kvinnor” används som en stämpel mot alla män, i t.ex vårdnadkonflikter, ”det vet man ju hur män är”.
  Ungefär som när Reinfeldt är emot delat barnbidrag till frånskilda pappor med delad vårdnad, ”för det finns pappor som är alkoholister och kan supa upp bidraget”. (Otroligt, och mammorna då?)
  Vidare legitimerar denna klyscha kvinnligt våld, som verkar ha ökat, (och oftast börjar) oavsett mörkertal och annat.
  1 miljard har betalts ut för det förra våldet, endast.
  Var är resultaten efter decennier och dessa summor i Landet Jämställdast, när nu flera typer av relationsvåld ökar enl länken?

 15. Peter Benenson Says:

  Joakim

  Klyscha var ordet- tom fras,modeord, nött slagord, plattityd, floskel, schablon.

 16. Hjalmar Says:

  FÖ1:
  ”Det är feminismen som utmålar kvinnor som mesproppar i ständigt behov av curling. För oss andra är det självklart att kvinnor är starka.”
  Instämmer helt!

 17. Eva Ellnefors Says:

  De flesta män bör ju kunna försvara sig mot kvinnor för att hålla fast dem, men de är väl rädda att bli dömda själva om de gör det. Det liknar situationen elev-lärare, där läraren förväntas bli slagen (får inte ens skadestånd!), men f-n ta honom/henne om hen håller fast ungen! Förresten polisanmäls det alldeles för mycket idag, t ex när ungar slåss i skolan. Som om de inte alltid gjort det. Förr ingrep lärarna och särade på kombattanterna, det törs de inte idag! Har sett hur ungar med psykiska problem polisanmäls gång på gång till ingen nytta, bara skattekostnader.

 18. Peter Benenson Says:

  Eva

  Det är en myt att kvinnor inte allvarligt kan misshandla, åsamka omfattande kroppsskada, dräpa och mörda. Att män generellt är fysiskt starkare och därmed skulle borga till förmildrande omständighet är också myt.

  http://www.vf.se/nyheter/arvika/kvinna-misshandlade-sin-sambo

  http://st.nu/medelpad/timra/1.4391914-kvinna-misshandlade-sambo

  http://linkoping.lny.se/kvinna-misshandlade-sin-sambo-45446/

  http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2012/06/kvinna-mordade-man.html?m=1

  http://www.expressen.se/nyheter/mystisk-kvinna-gripen-for-klarinettspelaren-nils-77/

  http://www.tv4play.se/dokumentarer/kvinnor_som_mordar

 19. julia Says:

  angående FÖ2:

  vadå bara för kvinnor? Män kan för tusan också använda dildo.

 20. julia Says:

  Förresten, Pär och Hjalmar:

  Att vara offer för ett orättvist system är inte att vara en mespropp. Blir lite orolig över er människosyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: