Han blev attackerad av tjejer – polisen tog honom

by

Tony Nordén i Gävle hade köpt hamburgare och var på väg till sin flickvän när han blev attackerad av ett gäng tjejer. När han kom upp till sin flickväns lägenhet ringde han polisen.

Polisen kom. De tog dock inte upp någon anmälan, istället tog en av poliserna tag i Tonys hår, drog ut honom i trapphuset och satte på honom handfängsel. Han kördes sedan till häktet och sattes i fyllecell. Så här säger Tony i Aftonbladet:

Så kan det gå.

Min fundering är: Jag undrar om detta hade kunnat hända om det varit omvända kön, alltså om det hade varit en tjej som hade ringt och anmält att hon blivit attackerad av ett gäng killar? Hade tjejen då fått handbojor och blivit ivägsläpad i håret?

Vi har väl jämställdhet i Sverige, så kallad likabehandling?

Läs mer här. Tack för tipset, Anders!

Näraliggande: Polisen har så kallade situationskoder som de använder för bland annat statistik om utryckningar. Det har kommit till min kännedom att under rubriken ”relationskoder” finns dessa tre situationskoder:

Ju mer jag tittar på listan desto mer är det något obestämd inom mig som gnager… Är det inte något som fattas?

Annonser

33 svar to “Han blev attackerad av tjejer – polisen tog honom”

 1. S Says:

  Poliserna tog emot hans anmälan. När de reagerade var när han sa något som de uppfattade som rasistiskt.

 2. ellinorpetersen Says:

  Ja, jag trodde det oftast var män som var offer för misshandel. Jag fattar inte riktigt varför alla tjejer ska vara rädda när det oftast är killar som råkar illa ut för typer som har lust att slåss.

 3. Bashflak Says:

  Jag vågar sätta en peng på att förundersökningen mot poliserna kommer att läggas ner, om det ens startas någon.

 4. Matte Says:

  Jag undrar om denna Tony har förtroende för polisen efter detta. Skadestånd? Eller kommer det att rinna ut i sanden?

  Inte lätt att anmäla något som kille/man eftersom du anses som förövare by default.

 5. Råckstafarzan Says:

  Hmmm R246… , kinnomisshandel… av man. 🙂

 6. Elina Says:

  Det är smällar man får ta i patriarkatet.

 7. Daniel Says:

  @Elina
  ”Det är smällar man får ta i patriarkatet.”

  Ja glider man runt på en räkmacka hela livet så får man räkna med att trilla av ibland och slå sig i backen. 🙂

 8. Elina Says:

  @Daniel

  Just det.

 9. ninnitokan Says:

  @ Pär!
  Ju mer jag tittar på listan desto mer är det något obestämd inom mig som gnager… Är det inte något som fattas?

  Underbar humor! Tack!

 10. Men@Work Says:

  Männen i Sverige är snart lika rättslösa som de svarta i USA på 50-talet.

 11. RefcenOmega Says:

  @Elina (15 augusti 2012 kl. 17:12),
  på vilket sätt bekräftas idén om ”patriarkatet” genom ett gäng tjejer, som misshandlar en man och av att denne -brottsoffret- senare kränks ytterligare av polisen?

  Beskriver det inte snarare ett matriarkat och borde du inte därmed ha skrivit: ”Det är smällar man får ta i matriarkatet.” eller: ”Det är smällar man får ta i Amazonia”?

  Du kanske inte förstod att Daniel sannolikt var ironisk i sitt svar?

 12. Elina Says:

  @RefcenOmega

  Min kommentar var också helt och hållet ironisk.

  Det var ett citat ur DN för övrigt.

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/smallar-man-far-ta-i-patriarkatet

 13. Itchy Says:

  Hade en diskussion med några vänner angående fylleceller.
  Har det någon gång suttit en tjej i en fyllecell?

  Varken jag eller någon av de andra kunde komma på någon tjej som suttit i fyllecell.
  Har Ni hört talas om det?

 14. TotalLiberal Says:

  Ï Sverige som är ett marxistiskt land går det ju till så att det regelbundet går ut direktiv från politikerna till polisen om vilka ”samhällsproblem” som ska bekämpas. Främst är det ju fortkörning men polisen har fått direktiv om att utöva s.k. ”nolltolerans” om någon har rasistiska åsikter. En kompis till mig fick smaka på politruckernas våld då hon sa till restaurangchefen på en av de stora maffiakrogarna i Göteborg att han borde åka hem till sitt eget land – detta ansågs vara ”rasistbrott” som tydligen numera är en brottsrubricering om man ska tro göteborgspolisen. Detsamma antar jag gäller om man kommer och är man. Eller ljushyad, heterosexuell, eller något annat som PK-etablissemanget finner osympatiskt. Ingen likhet inför lagen här inte.

 15. dolf Says:

  @Itchy
  Intressant, det har jag aldrig tänkt på. Kan inte påminna mig att jag någonsin hört talas om någon tjej i fyllecell. I alla fall ingen i mina bekantskapskretsar, men ett flertal av killarna har varit där, inklusive jag själv ett antal gånger (fast det är gamla synder, över 25 år sen det hände sist)

 16. barfota Says:

  @Itchy

  ”Har det någon gång suttit en tjej i en fyllecell?”

  Ja, min kompis men hon är fan också extrem på alla vis.

 17. AV Says:

  S: Det är måhända korkat att häva ur sig grova generaliseringar mot muslimer, men knappast olagligt i ett privat sammanhang. Inget som rättfärdigar ett gripande. Dessutom är det inte rasistiskt att generalisera mot muslimer. Xenofobiskt ja, men inte rasistiskt. Även vita människor är muslimer. Islam är en religion som man frivilligt tror på, inte en ”ras”. Religion ligger i samma pott som politiska och ideologiska ställningstagande. Om han hade blivit påhoppad av svartklädda stenkastarvänstern hade det varit som att säga ”Tänk att man ska bli påhoppad av syndikalister på stan”. Orsak till gripande?

  Antingen ligger det mera bakom eller så har poliserna olagligt statuerat exempel med en de inte gillade. Nej, jag tror inte att samma sak skulle hända med en kvinna. De burade knappast in kvinnan som blev gruppvåldtagen på flyktingförläggningen i Småland. Även när hon sade att det var invandrare som gjort det.

 18. Hans Says:

  Per, välkommen tillbaka!

 19. DanielS Says:

  Hej Pär, här kommer ett helt sanslöst tips.

  http://www.dn.se/sthlm/fler-stipendier-till-flickor

  Gamla stipendieregler som styr utdelningen till pojkar respektive flickor ska tydligen bort av ”diskrimineringsskäl”

  Dubbelmoralen är dock hög inom Stockholms stad.
  Det finns rader med stipender, instiftade för länge sedan, som endast kan sökas av kvinnor.
  Några exempel:

  Hanna och Frans Lindqvists stiftelse Hyresbidrag åt mindre bemedlade personer, företrädesvis änkor.
  Max Albin Dalgrens stiftelse Understöd åt fattiga övergivna och i armod varande, förnämligast ogifta mödrar, blinda, lytta, vanföra eller obotligt sjuka.
  Kamreraren Hans Adolf Branders pensionsstiftelse samt Handlanden A M Lundbecks stiftelse Till behövande ogifta kvinnor fyllda 60 år, boende på Södermalm.
  Gerda och Agda Meyersons stiftelse Till mindre arbetsföra, företrädesvis äldre, arbeterskor.
  Fredoline Nyströms Stiftelse Till behövande gamla kvinnor som varit anställda som affärsbiträden eller själva idkat handel i Stockholm.
  Julius och Adla Gerells stiftelse Till kvinnliga handelsbiträden fyllda 40 år som har sjukersättning på minst halvtid.
  Andrew Alexander Nyströms stiftelse Till bidrag åt ensamstående mödrar med barn upp till tre år

  http://www.stockholm.se/OmStockholm/…la-stiftelser/

  Jag har mejlat Stockholms stad och frågat om de i konsekvensens namn tänker börja verka för att även de stipendier som endast går till kvinnor också ska bort. Föga förvånande har jag inte fått något svar. Du kanske vill försöka?

 20. DanielS Says:

  Sorry, här är hela länken till stipendierna i Stockholm: http://www.stockholm.se/OmStockholm/Forvaltningar-och-bolag/Stiftelser/Sociala-stiftelser/

 21. RefcenOmega Says:

  [del 2:]

  5.)
  ”(…) vetskapen om att jag – 1,78 lång, medelålders akademiker klädd i grå överrock – är ett långt större hot mot kvinnorna omkring mig än de någonsin kommer att bli mot mig.”.

  KOMMENTAR
  Även det stycket låter högmodigt, ja manschauvinistiskt, vilket ju är intressant eftersom det just skrivs av en manlig feminist.

  Samtidigt, och till synes paradoxalt, känns stycket sorgligt, eftersom Jens L. tycks ha dålig självbild. Tror han inte bättre om sig själv?

  Vad menar han exakt med frasen: ”klädd i grå överrock”?
  Hur kan en sådan vara skrämmande?

  Jens L., du måste nog lära dig att skilja mellan dina egna åsikter och andra mäns.

  Ingen har, såvitt RC känner till, bett dig att vara talesperson för gruppen män eller för den delen kvinnor, det senare genom att projicera dina egna uppfattningar om vad som utgör och inte utgör hot mot kvinnor.

  Om Du känner att Du utgör ett hot mot kvinnor, så får det stå för Dig. Kanske kan du göra något åt denna personlighetsbrist?

  Kanske kunde KBT vara något?
  Eller: KGB?
  ROKS?

  6.)
  etc, etc…det finns mycket annat att kritisera i artikeln, som stinker av oförmåga att skilja mellan begrepp som ”jag” och ”vi”, oförmåga att förhålla sig objektiv till ämnet, fördomar om män, misandri, sakfel, m.m.

  Elina, för att återkomma till dig…
  jag har en devis som lyder: skämta bara med folk, som du känner.

  Den borde även omfatta Jens L.

 22. Joakim Says:

  Ärligt talat tror jag faktiskt inte att det här är någon genusfråga överhuvudtaget. Polisen gick bärsärkagång först när Tony yttrade: ” det är för jäkligt om man ska bli påhoppad av muslimer på stan”. Han sa alltså ingenting om tjejer. Utan att själv ha en generaliserande syn på muslimer är det dock också skandal att han inte får häva ur sig något sådant efter ett sådant överfall. Det tyder snarare på misslyckad invandringspolitik som kanske inte hade resulterat i detta uttalande om situationen varit en annan. Det enda man möjligen kan fundera igenom är om en tjej hade kommit undan med ett sådant uttalande, oavsett om hon sa det om män eller muslimer.

  Näraliggande: Det verkar inte ens finnas en situationskod för ”våld mot övrig”. Är ”övriga” helt immuna mot våld eller?

  @TotalLiberalen

  Hahaha. Total liberal, riiight. Liberal syn på möjligheten att godtyckligt förbjuda, kanske? Förbudsliberal? Helt klart ännu värre än Folkpartiet ”Liberalerna”. Om det inte är HMF att be en invandrare åka hem till sitt eget land, är det då inte åtminstone trakasserier? Är det helt okej för invandrare att trakassera svenskar också, eller gäller andra regler för dem? Yttra gärna era rasistiska åsikter, men gör det för fan inte oprovocerat rätt i ansiktet på en invandrare. Hur mycket våld fick din kompis ”smaka på”? Rätt åt henne att hon inte kom undan helt i alla fall. Det här är inte Avpixlat, era kränkta stackare.

 23. Aktivarum Says:

  Joakim:

  ”Ärligt talat tror jag faktiskt inte att det här är någon genusfråga överhuvudtaget.”

  Det var kvinnor som stod för våldet och en man som utsattes för våldet. Solklar genusfråga.

  ”Det enda man möjligen kan fundera igenom är om en tjej hade kommit undan med ett sådant uttalande, oavsett om hon sa det om män eller muslimer.”

  Snarare bör man fråga sig om en tjej som uttalat sig så hade blivit utsatt för våldsamma övergrepp av polisen.

  Det här är ju inte bara en genusfråga där det manliga offret för kvinnors våld blir diskriminerat det är också ett grovt övergrepp mot demokratin där brottsoffret blir utsatt för misshandel för att han inte motsvarar polisens politiska åskådning. Om en polis inte klarar av att lägga partiet hemma skall han/hon ha sparken på en gång.

  PK-censur är illa nog. PK-censur i uniform är riktigt illa.

  Poliser har inte betalt för att se till folk röstar på samma parti som dem själva. Om poliser som åker in i rena krigszoner under stenkastning inte visas hänsyn för att de tappar humöret och säger ”apajävlar skall ha stryk” skall poliser som inte ens klarar av att ta emot brottsanmälan utan att tappa humöret visas noll hänsyn och ges noll ursäkter.

 24. Aktivarum Says:

  S:

  ”Poliserna tog emot hans anmälan. När de reagerade var när han sa något som de uppfattade som rasistiskt.”

  Islam är ingen ras.

  De kan möjligen ha uppfattat vad han sade som religiöst okänsligt men som Lars Wilks visar med exempel på karikatyrer riktade mot kristendomen är det knappast svensk policy att hålla hårt på respekt för religioner.

 25. Peter Benenson Says:

  Har Patriakatet tillsammans med feministerna skapat ett hållbart Samhälle?

  Män som ställer upp på Patriakatet är de största förlorarna utifrån rättsaspekt och mänskliga rättigheter. Män som ställer upp på Patriakatetsledare att utsättas för farliga yrken,betala mer i skatt,erhålla betungande förpliktelser trots att de lever kortare,erhåller sämre utbildningskvalite, erhåller sämre rättsskydd etc är de största förlorarna. Det blir svårt att motivera varför män ska stödja,skydda,betala och upprätthålla ett Patriakat som inte månar om män sina mänskliga rättigheter. Män som ställer upp på maktens ledare inom Patriakatet är ett självbedrägeri utan dess like. Maktens ledare inom Patriakatet har införlivat feministernas ideologi och är anavariga. Hunsade killar,män och pappor är kanonmaten.

  Bortförklaringar från dessa manliga makthavare i Patriakatets topp att de ideologiskt inte stödjer feminism men gör tvärtom när de klubbar igenom förslag utgör förklaringen till dagens mansförtryck. Några instanser där feminismen och patriakatet motsätter sig mänskliga rättigheter är i riksdag,advokatsamfundet och näringslivet.

  Hunsade killar,män och pappor ska ta makten över sina egna liv och inse att män i patriakatetstopp offrar dessa män i politikens maktspel. Om det gäller killen i inlägget eller en anmäld pappa i en vårdnadstvist offrar Patriakatets ledare dessa likt kanonmat som historien alltid visat. Frågan är om egentligen om inte kvinnor har samma bekymmer med feministiskaledare i maktens korridorer. Patriakatetsledare och feministiska ledare eldar på för att vända de båda könen emot varandra som gagnar makt och den egna karriären. Det är så långt ifrån grundtankarna om feminism och jämställdhet det går att komma.

  Liberaler, höger och konservativa kanske blir besvikna när deras egna ledare är de ansvariga och sviker riktig jämställdhet såsom ledarna inom vänster och mitten långt tidigare blivit avslöjade med att förtrycka män och inte följa mänskliga rättigheter.

  Ser inte fler att män och kvinnor vänds emot varandra med tesen söndra och härska. Vilka intressen finns i det från Patriakatet och feministiska ledare som en röd tråd nationellt och internationellt. Män och kvinnor som samarbetar och engagerar sig för att bekämpa krig och skapa fred. Kvinnor och män är bortkollrade i uppeldad könskamp istället för engagera sig och bekämpa kvinnliga och manliga ledare vars beslut lemlästar oskyldiga civila i irak och nu Syrien.

 26. Observer Says:

  Typiskt handlat av intelligensbefriade steroidapor. Tittade just på Uppdrag Granskning och det ekonomiska svinnet som sker på landets polisstationer.

 27. Ullis Says:

  Det är väldigt sälla våld mot kvinnor tas på allvar så varför blir ni förvånade att det det samma gäller även när män anmäler misshandel?

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=5036667

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10224019.ab

  Man undrar ju om Tony Nordén verkligen fick ett ända litet blåmärke av påhoppet från tjejerna eller om allt som dokumenteras är orsakade av polisen.

  Sen påstår Tony Nordén att han blev påhoppad av muslimsk tjej i slöja. Jamen hur trovärdig är denna man? Håll med om att det låter som ett rasistiskt påhitt för att provocera både Feminister och Muslimer samt få uppmärksamhet för SDs kärnfrågor.

  Intressant också att notera att även Tony Nordén knappast var rädd för dessa tjejer utan anger själv att han var orolig för att deras pojkvänner fanns i närheten och skulle hoppa på honom om han gav sig på dessa tjejer. Istället verkar han ganska lätt ha sprungit därifrån. Hela den här historien är faktiskt ett bevis för det jag alltid sagt: Mäns våld är värre än kvinnors våld pga biologiska skillnader i muskelstyrka.

 28. Peter Benenson Says:

  Ullis

  En miljard och vallöfte vad med kan uppfyllas?

  Ta ner månen?

  FÖRTROENDE

  Det handlar om attityd till att erkänna mansfrågor jämte kvinnofrågor. Män har genomskådat och kan liknas vid kvinnorörelsens inititativ på sextitalet.

  Tycker du saknar förtroende med mäns våld mot kvinnor tas inte på allvar. Det är snarare farlig situation där radikalfeminism förgör för alla kvinnor genom att systemet utnyttjas. Tillräckligt många fall som belyses och då blir det som du säger. Osund könskamp om d frågar med psykisk ohälsa och personlig trauma som följd.

  Våld ska behandlas presumtivt, samhällsengagerade med betoning på sund psykologi utan fördömmande. Att våga skåda in i problematik och djupdyka till varför ska inte idelogier såsom kön etnicitet styra. Det begränsar vetenskapen och faller inte Samhället till gagn.

 29. Aktivarum Says:

  Ullis:

  ”Mäns våld är värre än kvinnors våld pga biologiska skillnader i muskelstyrka.”

  Duktiga bankrånares rån är också värre än klantiga bankrånares rån men vi frikänner inte rånare för att de är dåliga på att råna. Vi säger inte lasermannen skall slippa straff för att han skjuter dåligt. Att försöka skada andra människor är ett grovt brott ÄVEN när man är en klantskalle som är dålig på det..

  Vidare så blir det nästan alltid värre psykiska än fysiska skador av misshandel (som är en kränkning) men man kanske måste ha erfarenhet av sparkar och slag för att känna till det medan de flesta feministiska våldsdebattörer på sin höjd har lärt sig sparka en docka mellan benen och skrika högt (feministiskt självförsvar)

 30. Joakim Says:

  @Aktivarum
  Nja, jag är tveksam. Om det hade varit muslimska killar som hade gett sig på honom och han fällt samma uttalande om muslimer, tror du då inte att polisen hade agerat likadant? Det är i alla fall jag övertygad om, invandrings- och religionskritik (med undantag för kristendom och asatro) är lika förbjudet som feministkritik eller kvinnokritik.

  ”Snarare bör man fråga sig om en tjej som uttalat sig så hade blivit utsatt för våldsamma övergrepp av polisen.”

  Ja, det är ju förstås en bra frågeställning, om man nu vill ha ett förtydligande på det jag sa. Jag hoppas dock att du förstod vad jag menade. Resten håller jag med dig om, Aktivarum. Du kan ibland ha en tendens att övertolka det jag säger, men jag lovar, vi är på samma sida! Jag har ju till och med börjat följa din blogg när både P&P gjorde uppehåll. Vi formulerar oss bara lite olika ibland. Ta det lugnt, kompis 🙂

  Sen förstår jag inte varför ni fortsätter att besvara Ullis seriöst. Borde ni inte ha förstått vid det här laget att hon ALDRIG läser våra svar och fortsätter diskussionerna hon själv påbörjar? Kanske vore det nödtvunget för Pär att blockera henne, även om det brukar ta emot för honom. Ska man kritisera ska man kunna ta till sig svaren man får och inte upprepa samma sak i nästa kommentarsfält, det luktar väldigt mycket troll. Om ni ska svara, så kontratrolla henne istället.

 31. Admin Says:

  Joakim
  Kanske vore det nödtvunget för Pär att blockera henne, även om det brukar ta emot för honom.

  Jag har fått i uppdrag att moderera bloggen och håller på att skriva lite riktlinjer för det. Det är klart under morgondagen och därefter kommer man bli blockerad för sådant beteende.

 32. Joakim Says:

  @Admin
  Intressant! Kommer vi att få se något blogginlägg om detta förtydligande?

 33. dolf Says:

  @admin
  låter bra, hoppas bara att ni ger lite svängrum så folk inte blir blockerade vid första bästa kommentar som råkar falla utanför godtagbara ramar, utan att man åtminstone blir varnad först. Vi gör alla våra misstag ibland. (Jag uttrycker mig normalt sansad, man lyckas med konststycket att bli censurerad ibland för att jag inte skräder orden)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: