Flygbolag behandlar alla män som pedofiler

by

Nu händer det igen – ett flygbolag förödmjukar och kränker en man på grund av hans kön.

Det handlar om det australiska flygbolaget Quantas, som har en policy att ensamåkande barn inte får sitta intill en man. Han kan ju vara pedofil.

Den manliga sjuksköterskan Daniel McCluskie tvingades flytta på sig därför att ett barn hamnade intill honom. Han tycker det var kränkande. McCluskie säger:

Det suger helt och hållet. Det är absolut diskriminering enligt mig. Det är en total och fullständig generalisering.”

Expressen, som skriver om saken, berättar att brandmannen Johnny McGirr tidigare har drabbats av samma kränkning på flygbolaget Virgin.

Här har jag tidigare bloggat om en man i Storbritannien som stämde British Airways för mansförakt för att de har samma regel – ensamåkande barn får inte sitta intill en man. Mirko Fischer, som han heter, drabbades av samma förödmjukelse som de två ovan nämnda männen. Han säger: ”This policy is branding all men as perverts for no reason. The policy and the treatment of male passengers is absolutely outrageous”.

Tack för tipset, Johan, Sara, Paul och Ann-Mari Maukonen på Ann-Mari´s blogg.

För övrigt 1: Förre näringsministern Maud Olofsson försvarar nu den satsning på kvinnors företagande vars effekt inte kan utvärderas. Olofsson är säker på att de 375 miljonerna har gjort nytta. Hon säger som svar på frågan varför hon vet att programmet haft effekt: ”Därför att jag vet kvinnor som startat företag på grund av att de varit med i det här. Det är så många kvinnor som säger att äntligen är det någon minister som gjort något för kvinnors företagande. Det är den kommentar jag får.”  Läs mer här. Tack för tipset, Cai!

För övrigt 2, apropå nedanstående skärmdump från Aftonbladet: Nu ska vi se hur lång tid det tar innan det hävdas att Annie Lööf utsätts för ett drev för att hon är kvinna…

För övrigt 3: Ovanstående skrev jag under förmiddagen. Svaret på frågan fick jag redan innan jag hann lägga ut bloggposten. Så här skriver nu Eva Franchell i en ledarkrönika i Expressen: ”Kvinnliga politiker är mer utsatta än manliga. De senaste veckornas drev mot Annie Lööf är inte olikt det som en gång jagade Mona Sahlin till avgång.”. Min kommentar: Ja det är klart att kritiken mot Annie Lööf beror på att hon är kvinna. Det är Patriarkatet som försöker knäcka henne. Att dessa kvinnohatare aldrig ger sig…

För övrigt 4: För första gången på 200 år släpps en kvinnlig Wallenberg in i styrelsen för dynastins maktbas, skriver Svenska Dagbladet idag. Jag måste säga att den totala frånvaron av kvinnliga Wallenbergare på synlig plats länge har förundrat mig. Det finns ju, och har funnits, många kvinnliga arvingar i släkten Wallenberg med samma rätt till imperiet som sina bröder. Läs här om saken i DI.

Annonser

28 svar to “Flygbolag behandlar alla män som pedofiler”

 1. Robert Says:

  Den där Maud igen. Så fort hon öppnar munnen får jag kalla kårar. Det finns ingen politiker(?) jag ogillar mer.

  Appropå flygbolagen. Absolut inte OK. Oerhört kränkande. Det som slog mig var att inte nog med att män stämplas som pedofiler, det var även männen som behövde flytta på sig om det hamnade en flicka bredvid dom. Inte barnet!
  Att ingen reagerar på detta! Vad händer om man blånekar flytta på sig med motiveringen att man inte är en pedofil? Då måste väl flygbolaget bevisa motsatsen innan man måste flytta på sig?

  /R

 2. Observer Says:

  Heja Julian Assange och Ecuador! Bra att det ännu finns rättvisa i världen och länder som vågar stå upp för den!

 3. Bashflak Says:

  För övrigt 4 – Undrar när Paris Hilton tar plats i styrelsen?

 4. Jens Says:

  Eva Franchell skriver i Aftonbladet 🙂
  Hennes stora kvalifikation för det jobbet var att hon hamnade i rampljuset i samband med mordet på Anna Lindh.

 5. Ullis Says:

  Det här beror ju på att Australien och flygbolaget Quantas samt Storbritannien och flygbolaget British Airways saknar feminism 😉
  Så här är det grabbar när feminismen är frånvarande.

 6. Patrik Says:

  Ullis; så feminister stämplar inte män som sexualförbrytare? ”Alla män är potentiella våldtäktsmän” känns kanske igen?

 7. Patrik Says:

  Pär: hoppas det är ironi ”många kvinnliga arvingar i släkten Wallenberg med samma rätt till imperiet som sina bröder.” för du gör väl inte ett feministiskt misstag och blandar samma möjlighet och utfall? (kan ju vara så att kvinnorna i släkten är riktiga träskallar)

  OT: Ja heja, Assange och Ecuador! Goda nyheter, nu får vi se hur britterna reagerar.

 8. Patrik Says:

  PS. jag läste inte DI, kanske stod något vettigt där…

 9. barfota Says:

  @Ullis
  Skulle du välkomna en helt opartisk och vetenskaplig utredning för att klarlägga vilket av könen mannen/kvinnan som utsätter flest barn för sexuella övergrepp?

 10. tjenare Says:

  För övrigt kanske en borgerlig blaska försvarar borgerligheten…

 11. Observer Says:

  En internationell bojkott av Qantas vore det enda riktiga. Bra att Ecuador ställde upp för Assange så att den internationella statsfeminismen och allmän ”man bashing” fick stryka på foten för stunden åtminstone.

 12. leifer Says:

  Bra video som förklarar misandrin mot män.

  ”Men Don’t Exist”

 13. Misandripatrullen &raquo Misandri när “Flygbolag behandlar alla män som pedofiler” Says:

  […] Flygbolag behandlar alla män som pedofiler […]

 14. Matte Says:

  @Leifer

  Träffande video, något jag märkt ofta.

  Media mörkar när kvinnor är förövare och när män far illa.

  Media belyser när män är förövare och när kvinnor far illa.

 15. Nils Jungenäs Says:

  Senast vi hade en stor pedofilhärva inför rätta så var det 23 kvinnor och en man som stod åtalade. Alla befanns skyldiga och EN av dom fick fängelse. Gissa vem.

 16. Biologist? Says:

  Nils Jungenäs:

  Säkert hade han en delvis annan roll än kvinnorna?

 17. Joakim Says:

  Han till och med fick flytta på sig trots att han satt där först?!

  För övrigt 1: Ja men så skönt att Maud Olofsson garanterat att hon sett med egna ögon att skattepengarna visst gjort skillnad. Nu kan vi äntligen pusta ut.

  För övrigt 3: Så inte ens så här efter att vi vet hur det gick för Juholt så är han ihågkommen?

 18. JD Says:

  Jag tycker väldigt illa om det Malin Selander (pressansvarig hos SAS) säger i Expressen.

  – Vi har inga sådana underlag. Skulle de komma en sådan efterfrågan får vi se om vi får etablera en sådan policy, men i dag ser vi ingen förfrågan på att det skulle behöva finnas.

  SAS har alltså redan nu en inställning att deras manliga passagerare är pedofiler och att dom skulle överväga att införa en sådan diskriminering.

  Pär- Skriv om SAS policy tack!

 19. Nils Jungenäs Says:

  JD

  Ja det är *** helt sinnessjukt. MatteMatiks ord-utbytar-maskin skulle än en gång vara passande. Skulle SAS kunna tänka sig att behandla mörkhyade eller homosexuella på samma sätt? Att det här inte får hela sveriges åsiktselit att sparka bakut visar hur fruktansvärd den svenska feminismen är. Mansfientlig och kvinnoföraktande.

 20. Nils Jungenäs Says:

  Biologist?:

  Ja det var ju precis det man kom fram till. Domen går att hitta på nätet. Kvinnorna framställde sig själva som objekt och mannen som subjekt. Trotts att de allesammans skickat bilder på sina nakna barn fram och tillbaka till varandra så sade sig kvinnorna ha gjort det dels på mannens uppmaning och dels för att behaga honom. Rätten köpte det synsättet.

 21. Biologist? Says:

  Sjukt märkligt fall det där. Men det kanske var så det gick till?

 22. NinniTokan Says:

  I det stora så vet ni mina åsikter. Det jag hänger upp mig på är ”pedofiler” i rubriken. Pedofili är en sexuell läggning(Jaja. Kalla det störning om ni vill. Den diskussionen är dö’född. Det gör ingen som helst skillnad i sak. Homosexualitet var också en störning fram till 1979), det beskriver inte en handling. Lika lite som man väljer födas till man, väljer man en pedofil sexualitet.

  Ingen sexualitet gör någon till gärningsman, bara handlingar oavsett läggning. Man ska inte göra mot andra vad man inte vill ska göras mot en själv.

 23. NinniTokan Says:

  @ Nils

  Nils Jungenäs säger:
  16 augusti 2012 kl. 23:43
  Senast vi hade en stor pedofilhärva inför rätta så var det 23 kvinnor och en man som stod åtalade. Alla befanns skyldiga och EN av dom fick fängelse. Gissa vem.

  Det här förvånar mig när det kommer från dig. Har du läst domen?
  Jag anser det är ett helt korrekt beslut att han ska ha det högre straffet, pga att hans brott var betydligt mer omfattande.

  Sen håller jag md dig om det du skriver 9.04 om synsättet, men inte att domen i sig var felaktig.

 24. JD Says:

  @Nils Jungenäs

  Ja, var det inte så här den pressansvarige på SAS svarade på frågan om homosexuella eller mörkhyade människor ska få sitta ensamma bredvid barn!

  – Vi har inga sådana underlag. Skulle de komma en sådan efterfrågan får vi se om vi får etablera en sådan policy, men i dag ser vi ingen förfrågan på att det skulle behöva finnas.

 25. dolf Says:

  @ninni 13:05
  präxist. Jag stör mig också oerhört på det där att det anses vara fult att vara pedofil, och bortser från att det handlar om övergrepp eller inte övergrepp.

 26. NinniTokan Says:

  @ Dolf
  Personligen tycker jag det är värre med pedofilstigma(eller nekro-, zoo, hor- m.fl.) än misandri. Män är en grupp med potential att försvara sig mot att sånt. Vilken möjlighet har pedofiler(eller nekrofiler, zoofiler sexsäljare/köpare) att slåss för sin rätt i samhället?

 27. dolf Says:

  @Ninni
  Håller med dig helt på den punkten, särskilt pedo, för det är väl hart när omöjligt att rentvå sig från det stigmat, jag avslutade precis idag en omläsning av Guillous Häxornas försvarare, och sista kapitlet i boken som handlar om våra moderna ”häxprocesser” illustrerar ju detta utomordentligt väl. Nekrofili är nog lite lättare, för det skall nog ganska mycket till innan någon tar det på allvar. (Helt off topic kuriosa, men i min ungdom, tonåren, startade jag en förening som hette YNERF, YrkesNEkrofilernas RiskFörbund, fast det gick inget vidare, jag lyckades bara värva en enda medlem, och jag misstänker att det inte var på grund av hans latenta nekrofilli, utan för att jag mutade honom med öl, och han tyckte ölen var värd den blygsamma medlemsavgiften på 5 kr.)

 28. Fnertz Says:

  @Robert Nehejdu.. Om du vägrar flytta på dig får du nog räknad av att bli zappad av en Air-Marshal och sen bli kallad terrorist i resten av ditt liv. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: