Imorgon släpps min bok – se TV4 kl 07.20

by

Min bok om mansdiskriminering, med titeln ”Mansförbjudet”, släpps imorgon. Med anledning av det kommer jag att vara med i TV4 Nyhetsmorgon kl 07.20. Min motpart blir Kawa Zolfagary, som har startat Facebook-sidan ”Vita kränkta män”.

Uppdatering: Här kan du se inslaget i TV4.

108 svar to “Imorgon släpps min bok – se TV4 kl 07.20”

 1. Sam_Vimes Says:

  Låter sevärt! Lycka till.

 2. leifer Says:

  Bra Pär, ett tips är att inte acceptera att få bevisbördan lämpad på dig hela tiden i en debatt. När feminismen kommer med problemformuleringar är ju felet att dessa problemformuleringar är felaktiga från början. Det går då förstås inte svara på dom på ett annat sätt än att det ”bevisar” att femnismen har rätt.

  Det gäller alltså att frånta feminimsmen problemformuleringsprivilegiet!

 3. Bashflak Says:

  Fråga Kawa varför han tycker det är roligt att kränka vita män.

 4. Olof Says:

  Förbered dig på han kräver att du ska försvara alla dåligt formulerade anti-feministiska stolligheter som har grävt fram på internet. Om han tillåts ta fram dessa exempel är det lätt hänt hela din agemda förlöjligas. Är det nåt Kawa är duktig på så är det att få andra att verka tråkiga och dumma.

 5. Calle P-son Says:

  Bra Pär ! Du har miljoner – normala och riktiga män och kvinnor – på din sida. Inte bara i Sverige. Utan i varje land. I hela världen! Fortsätt kämpa mot av alla former av dessa samhällsfientliga hen- house- individer och institutioner. Calle P

 6. michael Says:

  Kawa som tycker att vita män som använder sig av sin demokratiska rättighet att uttala sig i olika frågor ska förlöjligas bara pga sin hudfärg och sitt kön.
  Ja det är verkligen en demokratins förkämpe du får möta.

 7. Liberalen Says:

  En verklighetsförnekande smutskastarkommunist mot en saklig och medmänsklig Jämställdist. Lycka till Pär!

 8. Shastra Says:

  Kan man köpa boken online?

 9. Joakim Says:

  Du kommer att krossa honom, det är jag övertygad om. Det enda han i princip har att komma med är att vita män ständigt har kontroll på alla områden och därmed aldrig har anledning att uppleva något annat, vilket han innerst inne förstår mycket väl att det inte stämmer. Zolfagary är bara en typisk karriärsfeminist och provokatör som tror att två fel alltid gör ett rätt och allierat sig med statsfeminismen för att själv få bli särbehandlad som invandrare.

  P.S. Var noga med ditt avståndstagande från exempelvis Sverigedemokraterna, för det är något som väldigt ofta är på tapeten hos VKM – med ständigt samma karikatyr av dig som avatar. Och ge gärna exempel på kvinnofrågor du faktiskt tycker är viktiga, eftersom det inte är något huvudtema på GenusNytt.

 10. JD Says:

  Tråkigt på något sätt att TV4 tar med en motpart och inte låter dig berätta om boken som alla andra i TV-soffan.

  Kawa Zolfagary, En kurd som blev rasist då han gick med i Vänsterpartiet?
  Jag förstår att han som Kurd sökt sig till feminism då det måste kännas innerligt skönt för honom att äntligen stå på förtryckarens sida och inte bara behöva vara den som fördrivs och bespottas i sitt eget land.

 11. Bo Sundbäck Says:

  Kloka ord från Joakim.
  Blir till att kolla TV4 i morgon då.
  Good Luck Pär!

 12. Ninni Says:

  Lycka till! Jag kommer sitta bänkad.

  Jag tror som Joakim att det är bra om man får med någon kvinnofråga, då ”dom” gärna tror(läs: vill tro) att jämställdismen är en mansrörelse

 13. Ulf Andersson Says:

  Lycka till, Pär!

  Hoppas att det går lika bra som när du satte F!-snubban
  Carl Emanuelsson på plats:
  ”Det intressantaste tycker jag är hans erkännande att han är motståndare till könsneutral lagstiftning (han menar att lagen
  måste stå på kvinnors sida). Idag är ju män den enda grupp
  som diskrimineras i svensk lag.”
  https://genusnytt.wordpress.com/2011/05/18/se-min-tv-debatt-mot-fi-har/

 14. Taste in men Says:

  Lycka till Pär!

  Hoppas det går bra och hoppas boken får rejält med reklam.
  Trist dock att Pär som befinner dig på helt andra nivåer ska behöva debattera med någon som gjort sig känd för att ha skapat en sida som förlöjligar män och som har hela twittermobben bakom sig.
  Men som sagt, hoppas det går bra.

 15. barfota Says:

  Lycka till Pär.
  Köper två ex av boken direkt.

 16. hlewagastis Says:

  Lycka till Pär! Sanningen segrar alltid!

 17. JD Says:

  Pär: Du kan gott och väl ta upp spåret om näthat vilket siten vitakranktaman är ett extremt bra exempel på.
  Det kommer nog att framstå som ganska tydligt om TV4 stödjer den här typen av näthat eller inte beroende på hur programvärden väljer att agera i morgon.

  En Svensk politiker har en site där han sprider grovt förtal mot en enskild person.

  Ska bli väldigt spännande att se om TV4 står på näthatets sida!

 18. Elsbob Says:

  Ser fram emot detta ;PPpPppppPPpPPpppPppPpp

 19. RefcenOmega Says:

  Som en viss hr. Fylking brukade utropa:
  Äntligen!

  Liksom Pär Ström tidigare har undrat, så kan dock även RC undra:
  varför måste P. S. alltid ha en motpart (gärna radikal sådan), så fort han bjuds in till en intervju, t.ex. ang. en nyutkommen bok?

  Väldigt märkligt.

  Klarar inte TV4 självt av att helt sakligt och neutralt intervjua honom och ev. framföra kritik?

 20. Christoffer Olausson Says:

  Var sarkastisk mot Zolfagary, han kommer bara försöka göra sig rolig, spydig och trampa på dig Pär i vanlig ordning. Så behandla honom så som han behandlar dig.
  Samtidigt så var saklig och tydlig mot programledarna i demonstrationen av din bok och var riklig, aggressiv i argumentationerna.
  Du kommer göra det bra och önskar dig lycka till! ser fram emot boken =)
  Mvh,

 21. Johan2 Says:

  Ser fram emot både bok och intervju! Lycka till Pär!

 22. Magnus Says:

  Zolfagary verkar ha problem med att det bor en majoritet vita i det land som gav han och hans kurdiska familj skydd från det förtryck de utsattes för i det inte lika vita Turkiet/Irak (Kurdistan). Kanske är han avundsjuka för att det är i det vita Europa som demokrati och frihet har utvecklats? Kanske är han avundsjuk för att det är här som många av de största uppfinningarna och de största upptäckterna har sitt ursprung? Kanske är han också avundsjuk på alla asiatiska länder som nu följer i spåren och utvecklas i rasande fart. Där ekonomin och demokratin blir allt bättre. Samtidigt händer inte mycket hos sådana som Zolfagary.

 23. Kjell Says:

  Bara för att någon har en annan åsikt än feministen och använder sin demokratiska rätt att uttala sig i sak så stämplas denne per automatik till att bära på ett hat till feminister. Varför är dessa feminister så oförmögna att diskutera sakfrågor ur ett jämställdhetsperspektiv med respekt för allas rätt att uttala sig.

 24. Daniel Says:

  Pär:
  Fråga Kawa om han blir lessen i ögat om folk går och påstår att alla kurder är hedersmän som mördar sina döttrar om de kränker familjens ”heder”.

  Följ sedan upp med varför det då skulle vara ok att generalisera över någon annan grupp tex vita heterosexuella män.
  Genom att påstå att de åker räkmacka genom hela livet på andras bekostnad.

  Ta ett enkelt exempel som hemlösa narkomaner, 99% tillhör ju den grupp som Kawa anser har det sååååå j*vla lätt här i livet.

 25. Ingvar Says:

  Djäkligt intessant att få veta varför en sådan som Kawa Zolfagary är utvald av TV4 till detta program. Men vi får väl se om TV4 tillhör statsfeminismen. Våran lokala, Sundsvallstidning är ett praktexempel på att vara politiskt korrekt. Har pratat med några journalister som lovat att skriva om hur det faktiskt är för ”svenska” män, men inget händer……….dom vill väl inte hamna i onåd.
  Sundsvallstidning har faktiskt visat att stans socialtjänst har sådan makt att tidningen tar bort inslag och kommentarer.

 26. Matte Says:

  Har Kawa otur när han tänker? Eller tycker han på allvar att vita män ska ta skit, diskriminering och hålla käften?

  Tror han på riktigt att inga vita män kan vara på samhällets botten eller vara diskriminerade?

  Och varför måste Pär ha en motdebattör? Varför inte bara låta honom berätta om boken?

 27. Nick Says:

  Lycka till Pär. Krossa honom 🙂

 28. Josef Boberg Says:

  Apropå diskriminering – så är det nu ej hög tid för att i Sverige – inför riksdagsvalet 2014 – att bilda ett 12-TUSENKRONORSPARTI ?

 29. Mjauuuuuuu Says:

  Vita kränkta män skaparen och de som tycker den sida är bra på FB, står själva för det förtryck de påstår sig vilja motarbeta. De visar i sina argument på hur obildade många är i dessa frågor. De tillför inte jämställdheten något utan befäster bara de fördomar och hat som förstör all mänsklig utveckling.

 30. Urban Says:

  Detta måste vara jämställdismens stora genombrott i Sverige! Vita Kränkta Män och hela Twittervänsterna är ju dina PR-byråer, det kommer att explodera imorgon.

  Har satt dubbla klockor på ringning och ska sitta bänkad framför TV:n 🙂

 31. Lars I Says:

  Välkommen med boken, Pär, och lycka till i morgon !

  Intressant att när vita kvinnor kände sig kränkta av orättvisor vid feminismens tillkomst skapades en ”ism”, höjd över all kritik och ifrågasättande. När män i dagens generation blir utsatta för orättvisor genom feminismens övertramp förtjänar de en bloggsite ”kränkta vita män”, ägnad att håna.
  Så återigen, de sista hindrande vägbulorna på vägen mot jämställdhet kommer att vara de orättvisor som drabbar män och gynnar kvinnor. Bekämpningen av de orättvisorna kommer in i det sista att bemötas med urskiljningslösa rallarsvingar om ”kvinnohat” eller hån av typ Zolfagary’s blogg.
  Längre har vi inte kommit i jämställdhetsarbetet och största hindret är uppenbarligen inte längre kvinnoförtryckande män.

 32. michael Says:

  Bra anmärkning av er om en författare släpper en feministisk bok så är det aldrig en motdebattör som är kritisk till feminism inbjuden.

 33. Urban Says:

  Lars I, de första feministerna hade det inte så kul; de var nog allmänt hatade och kallades både för det ena och det andra. Det är också därför som jag har svårt att förstå att många feminister är så manshatiska idag; har de inget lärt av historien då hat inte är rätt väg framåt. Måtte aldrig jämställdismen hamna i samma eländiga dike.

 34. Forellen Says:

  Egentligen borde du inte acceptera att komma under sådana premisser. Vita kränkta män-skaparen liksom, är det verkligen han som ska vara med och prata om din bok (som han fö inte har läst?). Någon saklig diskussion om problemen du tar upp i boken blir det inte tal om.

 35. lavazza1891 Says:

  Jag tycker att det är konstigt att det fortfarande finns feminister som törs debattera med dig efter alla debatter de förlorat eller sprungit ifrån. Jag litar på att du tar en ny seger imorgon.

 36. Joakim Says:

  Jag tycker att det är bra att giganternas kamp äntligen är här. Självklart hoppas jag också att Pär först får presentera sin bok ostört, men någon gång hade han ändå behövt möta Zolfagary i debatt, och det är skönt att det äntligen blir gjort.

  Fler tips: Ge så många exempel du kan på hur antivita radikalfeminister är de mest överkränkta som finns. Hänvisa till att vi bara håller försvarstal mot deras kränktattacker. Vilka är det som av ren avundsjuka ältar, självömkar sig och gråter ut om att det inte går lika bra för dem, och vilka är det som försöker gnälla sig till karriär istället för att ta den vanliga vägen – eller ens själva är intresserade av karriär? Vilka hatar mest? Vilka får mest medieutrymme ostört? Hur många icke-vita kvinnor som verkligen är drabbade osynliggörs inte av deras I-landsproblem? Var dock lika noggrann som du alltid brukar vara med att skilja på antivita radikalfeminister och icke-vita kvinnor, hur provocerad du än blir av Zolfagarys sexistiska HMF-tal.

 37. Nils D Says:

  Hur lång tid kommer det ta innan Kawa säger ”strukturer”?

 38. David Says:

  Kul att boken kommer imorgon! Blir också j*vligt intressant att se nyhetsmorgon!

 39. Ninni Says:

  Haha! Vi kanske ska ha vadslagning? Tror ni oddset tar in frågan.

  Jag sätter på 3,02 min från det han först öppnar mun.

 40. jämställdisten Says:

  stå på dig pär du har många på din sida både män och kvinnor. må rättvisan segra.

 41. Bashflak Says:

  Som diskuterades redan i anslutning till förra inlägget, så har Twitterhatet mot boken redan börjat. Först ut är inte oväntat ‘näthatsexperten’ My Vingren, som bl.a. tror att Pär skrivit boken med kuken, att källan är hans prostata och att ett av de ämnen som berörs är hur jobbigt det är för pojkar som får klamydia när de deltar i gruppvåldtäkt.

  https://twitter.com/myvingren

 42. Mars Says:

  Pär

  Lycka till i morgon. Var som du brukar vara – saklig och rak på sak.

  @Ninni

  Snarare att det kommer vara del av öppningsrepliken.

  Patriarkat – 1.05 in ungefär.

 43. LyckaTill Says:

  TIPS: Kawa kommer försöka styra in det på att vita män minsann är mer privilegierade än arabiska kvinnor eller nåt liknande. Detta håller du såklart med om. Det du motsätter dig är att vita män skulle vara de mest privilegierade i samhället. De mest privilegierade är såklart vita kvinnor.

 44. Daniel Says:

  @LyckaTill
  ”Kawa kommer försöka styra in det på att vita män minsann är mer privilegierade än arabiska kvinnor eller nåt liknande. ”

  Helt irrelevant, för hur många uteliggare/utslagna/alkisar/pundare ser du som är arabiska kvinnor?
  Men uteliggare/utslagna/alkisar/pundare som är vita män råder det ingen brist på.

 45. DrKejs Says:

  Under de förutsättningarna skulle jag vägra delta.

  Varför ska lika spelregler inte gälla? Varför ska Pär inte få prata om sin bok på samma premisser som feminister får tillträde till morgonsoffan för att ostört få sitta och prata?

 46. Torstensson Says:

  Jag är med på vadslagningen. Jag tror att Kawa nämner ordet makt eller struktur inom 15 sekunder efter att han börjat prata.

  15 Sekunder.

 47. dolf Says:

  @Ninni
  14 sekunder för struktur (hade tänkt säga 15 sekunder, men så var den där jämrans Torstensson och snodde den under snoken på mig), makt 9 sekunder, patriarkat 38 sekunder.

 48. lifenews24 Says:

  Min bok om mansdiskriminering, med titeln “Mansförbjudet”, släpps imorgon. Med anledning av det kommer jag att vara med i TV4 Nyhetsmorgon kl 07.20. Min motpart blir Kawa Zolfagary, som har startat Facebook-sidan “Vita kränkta män”.

 49. Joakim Says:

  Ytterligare ett tips: När du gett exempel på de kvinnofrågor du faktiskt värderar, fråga Zolfagary om motsvarande mansfrågor.

  @Bashflak
  …och där upphörde mitt avståndstagande från de eventuella hat- och hotbrev hon fått. Inte för att jag tänker skriva något sådant själv, men jag förlåter samtliga som gjort det. My Vingren vill uppenbarligen inte ha någon dialog, och då ska hon inte heller ha några rättigheter.

 50. gronakopingen Says:

  Kör hårt imorn, Pär!

 51. Ninni Says:

  Hehe! Här ska klockas tid.

 52. Korvgubben Says:

  Kvinnohat, strukturer, patriarkat, priviligerad, alla dessa inom 1 min. Inte omöjligt att ett ord som k*ken dyker upp som slutkläm. Kör hårt, Pär – sänk dig inte till hans nivå men ge inte efter.

 53. toklandet Says:

  Denna My Vingren måste vara en parodi på något eller? Först gapa om att hon är utsatt för sk ”näthat” utan att visa något alls, sen göra precis samma sak själv som hon påstår sig vara utsatt för, mot namngiven person dessutom… deltar glatt i nazistsnack om personen och slår knut på sig själv för att försöka plocka humorpoänger med det smaklösa som några korkade trähuvuden tycker är roligt…
  Kanske någon inte har talat om för henne och de andra att som man behandlar andra vill man bli behandlad själv?

 54. dolf Says:

  När man ser dyngan de twittrar ur sig undrar man onekligen 1) ser de inte sitt eget ansvar i den skit (jag antar) de får ta emot, 2) hur kommer det sig att det verkligen inte förekommer mer hat mot feminister än det gör och 3) är det inte kriminellt att bete sig så korkat?

 55. jimmy Says:

  Varför ska Kawa dit? Denna person har ju visat son inkompetens och sin dubbelmoral samt att han är enbart en populist utan argument så många gånger att han borde varit borträknad och ute från media för länge sen.

  Jobba på Pär, jah ska köpa boken så fort den kommer ut!

 56. Mats Andersson Says:

  Lycka till Pär!

  Jag kommer också att sitta bänkad. Vi är många som står bakom dig.

  Ska bli spännande att läsa boken.

 57. 1Vis Says:

  Lycka till Pär. Vi stödjer dig!

  OT: Jag har fått svar från Skövde Kommun angående könsorden på deras sida. Jag lade in brevväxlingen i kommentarerna till det blogginlägget.

 58. barfota Says:

  Verkar vara problem med länkar.

 59. JD Says:

  Jag skulle vilja se vilken författare som skulle ställa upp på en TV intervju samtidigt som en komiker bjuds in i syfte att håna den som bjudits in att presentera sin bok.
  ….

 60. Mats Andersson Says:

  @JD
  Ja, det är lågt av TV4.

  Och jag fattar inte varför de gör saken till en fråga om färg ?!?!?

 61. Jack Says:

  Pär,

  Kawa framstår vid första anblick som den unga, glada, roliga och kanske finurliga medan du kan framstå som den arga kränkta vita äldre mannen här.

  Utifall du anser det stämmer, påpeka gärna att Kawas facebook site är ganska rolig med alla bilder på vad som förefaller vara du men som om man ser till åsikterna på sajten i övrigt inte alls kan ha med dig att göra. Dock är det något roligt med bilderna som liknar dig ändå. Om du ser det som så så är det bra att säga. Hans bilder på dig är roliga medan hans skrifter som

  ”Jag är inte rasist men jag är rätt säker på att hur bra man kan sköta ett land sitter i hudfärgen.”

  inte alls är lika roliga även om Kawa förstås kan vara en rolig snubbe ändå. Dock berör han inte vad din bok handlar om.

  Vill man se bilder på vad som liknar ditt ansikte kan man alltså gå till hans site och om man vill höra vad du själv säger är det din bok man ska läsa. (Det kanske till och med finns en bild på dig i bokomslaget?)

 62. Mats Andersson Says:

  Efter att ha sett FB-sidan fattar jag mer.

  Varifrån kommer allt näthat? Varför?

 63. Bashflak Says:

  En sak som förundrar mig, förutom att Pär överhuvudtaget får en motdebattör i soffan, är att varje gång han släpper en bok som kritiserar genuspolitiken i det BORGERLIGT styrda Sverige, så kommer hans motdebattör från OPPOSITIONEN. Borde inte en representant från något av de ansvariga partierna komma i stället?

  Kawa kommer ju från V, så vi får se om han plötsligt ställer sig bakom Alliansens politik i morgondagens TV-soffa. Sweet irony.

 64. Ninni Says:

  @ Mats Andersson

  När man inte har argument kan man inte diskutera i sak. Då återstår bara att falla till den nivån.

 65. Vaken Says:

  Låt oss alla och helst ännu flera ringa TV4 i dag och fråga vad en komiker har för koppling till boksläppet. Kan vara intressant att få detta förklarat, eller hur.

 66. toklandet Says:

  Vaken:
  Komiker? Kravet för att kalla sig komiker måste väl ändå vara att någon mer än man själv tycker man är rolig… 🙂

 67. Taste in men Says:

  Komiker är väl att ta i i överkant, men okej, en självutnämnd komiker i så fall. Ja, man kan verkligen undra vid vilket annat tillfälle en person som skrivit en bok om diskriminering får en debattmotståndare framför sig vid boksläppet.

 68. Taste in men Says:

  Pär är väl van nu iofs, känns som det alltid är riggat när han är inbjuden någonstans.

 69. Taste in men Says:

  Huvudet på spiken om morgonens väntade debatt: http://www.susannavaris.com/blogg/2012/09/dramaten-strindberg-och-harskartekniker/

 70. michael Says:

  Ser nu att feministen Nina Lekander är inbjuden att tala om sin bok 8.15 på tv4 utan motdebattör.

 71. Björn Says:

  Äsch vad trist, jag kommer inte att kunna se det inslaget. Lycka till!

  De osakliga faderskomplex-utbrotten på inbördes-beundran-sajten VKM bemötes enklast med lugn och saklighet 🙂

 72. Bashflak Says:

  Lol, Kawa sa strukturer

 73. toklandet Says:

  Osynliga ”strukturer” var det ja… Bara pengarna tillbaka på den gissningen

 74. Urban Says:

  Vi behöver inga lagar, allt är ju ändå bara strukturer!

 75. Taste in men Says:

  Såg livesändningen på iphonen. Trots kort tid så sänkte du honom Pär. En bok om formell diskriminering och han börjar tjata om strukturer så var debatten vunnen!

 76. Peter Says:

  Varfför tycker Kawa att vita män kan kränkas – blir det komik då? Fråga honom vilka andra sorteringar efter etnicitet och utseende som är politiskt korrekta i hans parti.

 77. RefcenOmega Says:

  @Bashflak, den kränkte kurden (åh, nej! får man verkligen skriva så?) sade ordet ”strukturer” otaliga gånger!

  Undrar just vilken struktur hen själv tillhör.
  RC reflekterar.

 78. AV Says:

  Du skulle kunnat ta upp att när Kawa sa strukturer:

  Du måste först bevisa att dessa strukturer finns och om du gör det måste du förklara varför formell diskriminering är rätt väg att gå. Två fel gör aldrig ett rätt.

  Annars bra. Han förnekade inte att formell diskriminering mot män finns, utan kallade det insatser mot strukturell diskriminering mot kvinnor. Jojo.

  Underbart med hans dyslexi-metafor. Så kvinnor har egenskaper som gör dem till sämre företagsledare och forskare som en dyslektiker har en sämre förmåga att läsa och stava? Vem förminskar kvinnor här?

 79. Lasse Says:

  Bra jobbat Pär. Anmärkningsvärt hur TV4 redan från början vinklar det hela men programledaren avslutade snabbt när du påpekade hennes felaktiga påstående.

 80. RefcenOmega Says:

  Den kränkte kurden – d k k – = pkk?
  RC reflekterar än en gång.

  Nej, du hr. Kawa Z., köp dig hellre en dbs-cykel (”damernas bästa sykkel”? eller: http://sv.wikipedia.org/wiki/DBS),

  så att du kan förflytta mänskligheten och dig själv FRAMÅT, istället för att ofelbart slå knut på dig själv.

  Hr. Kawa Z., var tacksam för att du bor i Sverige och sluta upp med att bespotta dina bidragsgivare.

 81. Kicki Says:

  Kawa Zolfagary jämför kvinnor med dyslektiker samt visar tydligt att han vill korrigera verkligheten vad gäller kvinnors yrkesval. Som kvinna kan jag inte annat än känna mig dumförklarad.

 82. Matte Says:

  Strukturer > fakta?

  Mycket bra Pär du vann debatten enkelt, men jag har svårt att förstå varför det var debatt över huvud taget? Feminister slipper möta mothugg när de får visa upp sina böcker. Och Kawa borde fått svettas lite mer angående gruppen Vita kränkta män.

 83. johan Says:

  @michael

  Det är knappast några osynliga strukturer som gör att Nina Lekander får sitta (på bättre tid) och ensam berätta om sin bok, samtidigt som Pär Ström (på sämre tid) måste försvara sin bok mot både Paula de Tilde och Kawa Zolfagary. Tydligare strukturer än så finns knappast. Typiskt feministiska strukturer på TV4.

 84. Bashflak Says:

  Tilde de Paula var extremt partisk. Det hade räckt gott och väl med henne som opponent till boken, Kawas medverkan tillförde inget extra.

  Bl.a. presenterade hon VKM som en humorsajt som samlar citat från ‘makthavare’.

  Kawa tycktes inte ha läst boken trots att han enligt sina tweets har fått ett förhandsexemplar. I stället drog han upp gamla bloggposter där Pär funderat på om det finns strukturell diskriminering av män på vissa områden.

 85. Lasse Says:

  @Johan skriver:

  ”Det är knappast några osynliga strukturer som gör att Nina Lekander får sitta (på bättre tid) och ensam berätta om sin bok, samtidigt som Pär Ström (på sämre tid) måste försvara sin bok mot både Paula de Tilde och Kawa Zolfagary. Tydligare strukturer än så finns knappast. Typiskt feministiska strukturer på TV4.”

  Tål att upprepas, Word.

 86. Urban Says:

  Tv i den här formen blir rätt ointressant; man ska snabbt haspla fram något och sedan så klipps man abrupt av. Rätt ointressant, men du får se det som marknadsföring av din bok Pär, så bra jobbat! Samt att du gjorde en fin insats i studion.

 87. johan Says:

  @bashflak

  Löjligt att feministen Tilde de Paula hävdar att VKM är en humorsajt som samlar citat på ‘makthavare’. Det är inga makthavare som citeras. De som driver sajten har långt mycket mer makt än de som citeras.

 88. Peter Says:

  Vem är denne Kawa? Har googlat och verkar som han är aktiv näthatare med målgrupp vita män som känner sig kränkta, dessa tycker han är särskilt löjliga. Stämmer det?
  Är det OK, för det finns ju ”strukturer”?

 89. Matte Says:

  Har Tilde De Paula söner? Då borde hon intressera (extra mycket) sig för boken.

  Upplevde också att Tilde var partisk och det blev nästan 2 mot 1.

 90. barfota Says:

  @Matte

  ”Upplevde också att Tilde var partisk och det blev nästan 2 mot 1.”

  Inte bara nästan. Det var partiskt och det var upplagt så att det skulle vara 2 mot 1.
  TV4 konsulterade feministmaffian!

 91. Ninni Says:

  Grr! Fick för mig det var 7.40 så jag missade det. Får se det på play sen.

 92. michael Says:

  Pär vann diskussionen helt klart Kawa talade om strukturer medans Pär talade om konkreta exempel applåd till dig.

 93. Magnus Says:

  Undrar om det har att göra med att Kawa kommer från en hederskultur att han ständigt ska vara riddaren som försvarar kvinnorna och slår ner på andra män?

 94. lavazza1891 Says:

  ”Tilde de Paula har fyra barn, Elian (född 2001), Zion (född 2002), Naemi (född 2005) och Ilyah (född 2011). Hon är tillsammans med musikern Thomas Eby från Hoffmaestro.”

  Skumma namn, men hon borde ha någon son. Undrar hur hon/lagen/myndigheter har behandlat barnens far/fäder?

 95. lavazza1891 Says:

  ”Tilde De Paula har snart fyra barn med tre olika män.

  Först träffar hon Daniel Möllberg och de skaffar två barn. Barnen heter Zion och Elian.

  Sedan träffar hon Fredrik Bjuhr och skaffar ett barn till, som får det roliga namnet Naemi..

  Tilde De Paula, som börjar bli till ålderns höst, träffar Thomas Eby, en tio år yngre man, som hon skaffar barn med.

  Fyra barn med tre olika män.”

  Rena barnmisshandeln, om du frågar mig. Barnens behov, särskilt de äldsta barnens behov, verkar inte vara särskilt högt prioriterade. En skilsmässa skadar barnen, flera skilsmässor, prioritering av kändiskarriär och (antagligen) flera män som passerat utan att göra henne på smällen skadar ännu mer.

  Jag är så konservativ och har sådant barnperspektiv att jag menar att man ska hålla ihop för barnens skull och att om det inte går bör man leva i celibat tills barnen flyttar hemifrån.

 96. leifer Says:

  Ett uttryck som man kan ifrågasätta mer ”kvinnor inom vården” och exakt vilka kvinnor det är

  1. många män är undersköterskor är det inte synd om dom?

  2. kvinnor blir alltmer överrepresenterade som läkare, är det synd om dom?

  3. sjuksköterskor är ju ingeting som LO vill slåss för, är det synd om dom?

 97. lavazza1891 Says:

  Intervju med fadern till Tilde de Paulas två första barn.

  http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article11068250.ab

 98. Treve Says:

  Bra jobbat som vanligt Pär. Ingen tvekan om att du vann debatten.

  Märkligt av TV4 att din bok ska presenteras med en debatt och en partisk programledare, medan feministen Nina Lekanders bok presenteras i ett vanligt lite smågnabbande morgonsamtal.

 99. Jimmy Says:

  http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/debatt-ar-man-mer-diskriminerade-an-kvinnor-2220049

  ligger uppe nu

 100. Boksläpp av Pär Ström – Mansförbjudet – Könsdiskriminering av Män och Pojkar « Aktivarum Says:

  […] Det nyaste presenterar bokens innehållsförteckning. Det tidigare tipsade om debatten mellan Pär Ström och Kawa Zolfagary på TV4 […]

 101. Andreas Nurbo Says:

  Såg debatten på play. Inte mycket att hänga i julgranen. Men visst var det 2 mot 1 och diskussionen fördes på deras villkor. DePaula borde varit neutral men icke. Sen tog Zolfagary, DePaula upp för diskussionen ovidkommande saker. Löneskillnader etc var ju inte det som skulle behandlas.
  De struntade ju totalt om skillnaderna i föräldraskap, Zolfagary tyckte kvinnor är handikappade och som måste ha extra hjälp att klara sig etc.
  Om man ska utse vinnare så skulle jag nog tillskriva Ström den rollen de andra två var alldeles för oseriösa.

  lavazza1891
  Håll dig till sakfrågan lämna moderskapet utanför. Det är låg stil att blanda in det.

 102. ParStrom Says:

  Tack för allt stöd och för uppskattningen!

 103. lavazza1891 Says:

  Andreas Nurbo: Det personliga är politiskt. Man kan bara leda genom exempel, och ibland räcker inte ens det. Alternativen tvång och lögner leder bara till nonchalans, underprestation och motstånd. Men man får inga produktiva followers, om man inte leder genom exempel. Tilde De Paula kan bara vara ett exempel för personer som inte bryr sig om samhället i stort och barnen.

 104. lavazza1891 Says:

  Min yogalärare brukar berätta att det klassiska sättet att undervisa är att eleven bor hos mästaren, så att eleven med egna ögon kan se att mästaren lever som han lär och ständigt lära sig av hans exemepel i det vardagliga livet. Det är få eller inga feminister som skulle klara det provet. Det handlar hela tiden om krav på andra.

 105. Pär Ström bok “Mansförbjudet” är släppt « Toklandet Says:

  […] kan ni se minidebatten från TV4. Här och här rullar debatten på Genusnytt vidare om både boken och minidebatten. Det är under flera […]

 106. Malte Skogsnäs Says:

  VKM blockerar nu oliktänkande.

  /Stolt Blockerad Man.

 107. Aktivarum Says:

  /Stolt Blockerad Man +1

 108. Christoffer Olausson Says:

  Malte:
  Aktivarum:

  Blev blockad jag också ifrån VKM för 5månader sedan.
  Dem kallade mig diverse saker, och sedan var jag plötsligt blockad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: