Marcus Birro svingar våldsam rallarsving mot feminismen

by

Marcus Birro går till rasande angrepp mot en serie namngivna kvinnliga kulturjournalister. Hans grundtes är att dessa kvinnor hävdar att manliga författare sitter på en jättemakt för att de är män, medan det i själva verket är dessa kvinnliga kulturjournalister som sitter på en jättemakt.

Birro inleder:

Allt detta ständiga slentrianmässiga skitsnack om manliga härskarsystem står mig upp i halsen. Det bara kommer, inlärt, reptilhjärna.

Lite längre ned:

Man silar allt genom ett genusfilter. Det är som med alla fördärvliga system. Principen går först och sedan ska allting pressas in i denna princip. Alltså. Världen är uppbyggd av manliga förtryckare som satt i system att undergräva kvinnors möjligheter och uttryckssätt. En tavla, som inte i sig själv överhuvudtaget har något med manliga strukturer att göra, blir ändå ett vapen mot kvinnor i allmänhet, och kvinnor i kulturvärlden i synnerhet. På detta sätt kan dessa kvinnor ägna sig åt att recensera person och inte bok (som i mitt fall) och reflexmässigt, som en kräkning, anklaga exakt alla för att vara en del av denna hemska könsmaktordning.

Marcus Birro avslutar, riktat till de kvinnliga kulturjournalisterna:

Er makt är i grunden oerhörd. Ni kan bygga eller förstöra hela författarskap. Ändå anklagar oss författare (manliga, de kvinnliga klarar sig alltid mycket bättre, i en sorts systergemenskap som inte står maffian långt efter) för att vara den egentliga makten. Ni sköter ert jobb uselt. Och ni ljuger. Det är en stor skam.”

Läs hela hans blogginlägg här. Tack för tipset, Manfred!

.

För övrigt 1: Jag sände ut information om min bok om mansdiskriminering till Genuslistan, en epostlista som drivs av Nationella sekretariatet för genusforskning och huvudsakligen går ut till Sveriges genusforskare. Och en del andra genusintresserade. En abonnent på Genuslistan svarade mig med detta mejl:

Om en man vill ha samma rättigheter enligt lagen som kvinnor, och samma rätt till skattefinansierade bidrag som kvinnor, så är han alltså som en liten skolpojke. Tycker Kjell Alsetun.

En man ska tydligen bita ihop och tiga inför diskriminering och orättvisor. En man ska tydligen absolut inte kräva sin rätt. En man ska lugnt och tyst finna sig i att behandlas som andra klassens medborgare. Tycker vissa.

Dock inte Marcus Birro, kan jag glädjande nog konstatera. Och inte jag själv heller.

För övrigt 2: Jag lyfter nedan fram en kommentar skriven på Genusnytt idag. Var det någon som sa härskarteknik? Vissa som anklagar andra för härskarteknik ser inte bjälken i det egna ögat… Eller – det kanske inte är härskarteknik, det kanske helt enkelt är roligt?

Annons

111 svar to “Marcus Birro svingar våldsam rallarsving mot feminismen”

 1. Lasse Says:

  Hmmm…var det inte Birros kritik mot feminismen som gjorde att han fick gå från kvällsöppet.

 2. Göran Jansson Says:

  Massor av profiler i bloggvärlden tycker som Du och Marcus Birro .

  Varför skriver då alla tidningar om det här ? :http://www.dn.se/ekonomi/ojamstallda-man-mar-samre

  Alla som följer den här bloggen vet svaret ,oavsett Du är för eller emot .
  Svaret är naturligtvis att TT är det stora filtret .
  Nästa filter är redaktionerna .

  Förr eller senare svämmar filtren över och
  vi får läsa riktiga nyheter !

  Göran i Gamleby

 3. Aktivarum Says:

  Och där fick vi ännu en feministisk Apex Fallacy:’

  ”eftersom pojkarna annars tränger sig före dem”

  Vissa pojkar tränger sig före såväl flickor som andra pojkar.

  När det dock handlar om att genusforskare förespråkar man ”kompenserar de trängda” är det bara flickor som räknas och där blir alla flickor kompenserade oavsett hur stor del av pojkarna som trängde sig före. Alla pojkar som inte trängde sig före blir å sin sida bestraffade SOM OM DE trängt sig före.

  Det här är precis samma mekanism som när det var institutionell rasism mot svarta. Om en svart rånade en vit fick alla svarta räkna med att straffas.

  Du kan lika gärna låta Ku Klux Klan forska på svarta som du kan låta genusfeminister uttala sig om män. Deras förakt lyser igenom.

 4. Wagner Says:

  Tyvärr inget han fick in i Expressen. http://www.expressen.se/kronikorer/marcus-birro/

 5. schmucken Says:

  Bra skrivet av Birro.

  Det är hög tid för feminist(psykopat)erna att ta sin medicin…

  / schmucken

 6. Jocke Says:

  Kjell framstår i väldigt dålig dager med det mejlet. Förmodligen begriper han inte själv hur ofattbart obegåvat hans resonemang faktiskt är.

  Angående P3 så har den kanalen i stort tagits över av unga rabiata feministkvinnor.

 7. Chr Ewrk Says:

  Analys av Genusnytt tydligen

  http://www.genusfolket.se/media/vad-sager-jamstalldismen/?utm_campaign=Media&utm_medium=twitter&utm_source=twitter

 8. barfota Says:

  Bra Birro, Pär Ström mfl.

 9. lavazza1891 Says:

  Ja, personliga påhopp, ämnesbyten, fantasier och tystnad är det enda de har att komma med. Ingen kan bemöta dig i sak.

 10. andersbwestin Says:

  Komisk kommentar från en man som skriver om detta!

  Klicka för att komma åt harskartekniker.pdf

  ”Berit Ås myntade 1972 begreppet ”härskartekniker” och bygger på metoder för att tillförskansa sig
  makt över den andra parten och tyvärr drabbar det även våra barn. Kjell Alsetun från mansjouren ger
  Er tipsen och knepen om hur du identifierar dessa signaler och vad du kan vidta för åtgärder för att
  minimera risken att det eskalerar.”

 11. Fillidutt Says:

  Jag kan inte låta bli att dra parallellen mellan den svenska feminismen och Maos Kina. I detta land blev den som kom med de bästa kommunistiska argumenten upphöjd. Traditionell skolkunskap var underordnad dem med den rätta övertygelsen. Politiken ledde givetvis till massvält i landet. Jag drar också liknelsen med det forna östeuropa där partitillhörighet överskugggade all logisk argumentation. Jag har sett och hört Pär debattera vid ett antal tillfällen och han har i alla debatter jag sett varit överlägsen motparten med sin argumentation. Detta hjälper tydligen inte eftersom feminism verkar vara någon slags religion med gudomlig höjd som inte kan ha fel. Dessutom är det tydligen kontroversiellt att vara för jämlikhet.
  Själv känner jag mig faktiskt könsdiskriminerad pga mitt kön.
  Kom ihåg att det inte är den kränkande som bestämmer när ett uttryck är rasistiskt. Detta måste definieras av den utsatta gruppen och inte av någon annan.
  Uppenbarligen är det ganska många män som känner likadant. Ingen feminst vill ta detta på allvar, vilket är den svenska feminismens största och mest ödestigra misstag. De kommer aldrig att nå sina mål om de vägrar ta in något annat än vad den egna gruppen säger. Speceillt inte när c:a 50% av befolkningen enligt deras egen måttstoock skall klassas som mindre vetande.

 12. Men@Work Says:

  Är inte någon större beundrare än Birro, men det här var klockrent!

  Kommentaren du citerar är skriven av en dålig förlorare. Har man inga argument att komma med så återstår bara simpla härskartekniker.

 13. Valeria Says:

  Återigen blir Pär Ström krossad av intellektuell kritik från motståndarsidan…

 14. Mats Andersson Says:

  @ andersbwestin

  Ja, väldigt intressant att Kjell Alsetun som använder härskartekniker som ”Du framstår för mig som en liten skolpojke som…” har skrivit en manual om hur man får bukt med härskartekniker.

  Riktigt komiskt!

 15. Dadda Says:

  Valeria på samma sätt som du dagligen blir krossad menar du? Ge mig också ett bra exempel på någon intelligent kritik du har sett.

 16. ADS Says:

  Alsetuns liknelse är ju faktiskt riktigt bra.

  I den mån det förekommer att pojkar tränger sig före i matkön är det ju en *liten* grupp pojkar som gör detta. Och sen straffar man *alla* pojkar, och ger *alla* flickor gräddfil, med hänvisning till den lilla gruppen pojkar som beter sig illa.

  Dessutom så är det ju i barns lilla värld faktiskt en väldigt stor kränkning att utsättas för sånt. Känslomässigt fullt jämförbar med att inte få en tjänst på grund av sitt kön eller rutinmässigt osynliggöras.

  Det är ju EXAKT det mönstret som hela tiden används som ursäkt för att diskriminera alla män.

  ”Några helt andra män än du använder sina nätverk, som du inte har tillgång till, till att tillskansa sig ledningsposter i näringslivet. Alltså ska du skämmas om du inte lämnar plats åt en kvinna, blir eventuellt formellt diskriminerad, och får inte tillgång till statligt finansierad nätverk som är värda hundratusentals kronor i karriärhjälp. För du är ju, precis som de där männen med fördelar du inte har, man.”

  Ungefär så går ju resonemanget. Med variationer på om helt andra män än du slår, våldtar, har historiskt fått fördelar, helt enkelt presterat oförskämt bra eller vad det nu kan vara.

  För kvinnor är det istället: ”Helt andra kvinnor än du har diskriminerats och kränkts, alltså ska du få den här raddan med fördelar.”

  Och förstås byter man aldrig någonsin plats på resonemangen, så att kvinnor får betala för andra kvinnors synder, eller att män får gottgörelse för andra mäns skada.

 17. Ninni Says:

  Skönt det är att se allt fler röster höjas mot denna galenskap som pågår. Bra Birro!

  För övrigt 1: Självmål! Precis Kjelle-lille. Du har kopplat! Kul! Det är inte okej att kollektivt bestraffa någon pga kön för att vissa individer av samma kön gjort något fel. Så vi protesterar mot den ojämställdhet som råder i vårt samhälle precis som pojken som viftade med handen.
  När du ändå är pågång, Kjell. Kan du inte förklara för mig den där informella diskrimineringen som jag drabbas av pga män, manlighet & samhälle? Kan du inte förklara dessa ”osynliga strukturer” som gör mig/min makt underordnad män? (Notera att jag utesluter ”kvinnor och kvinnlighet” i frågeställningen. Det är en ledtråd. Mer hjälp på traven kan ju inte en genusmedveten person behöva?)
  (Och ja, jag är övertygad om att dom läser här)

 18. Göran Jansson Says:

  # Valeria ????

 19. Frida Says:

  Feminismen har aldrig förklarat krig emot männen. Feminismen är en kamp för allas rätt till lika status i samhället oavsett kuk eller fittakön. Vill ni föra ett krig emot feminismen så kan ni ju lika gärna skriva om ert jämställdismprogram för då vill inte ni vad ert namn påstår att ni vill.

  Det mest intressanta Pär är när du, i debatten mot Kawa, tar upp exemplet Pojkflicka-okej, Flickpojke-inte okej och sen vill framställa det som ett mansförtryck. Om vi alla bara tar och funderar på VARFÖR det är fult att kalla en man för flickpojke så är detta för att kvinna/flicka/käring är negativt laddade ord. Att kalla en man för kvinna är att sänka hans status i samhället. Att kalla en kvinna för manlig är att höja hennes status. Så Pär, tänk efter och granska de bakomliggande faktorerna till det skeva samhället. Om du verkligen vill ha ett jämställt samhälle så börjar du arbeta med oss och inte emot oss.

  /Mindofasilorsdaughter.blogspot.com

  Modereringsorsak: Här kommunicerar vi utan könsord. Det språket hör hemma på feministiska sidor.

  – Admin

 20. Christoffer Olausson Says:

  Strukturer, könsnormer och perspektiv….
  Ord som tydligen är mer trovärdiga än faktiskt konstaterade fakta, biologi och forskning.

  Haha jag måste bara ställa en fråga riktad till feminister och Kowwa Zolfgaffi – ”Kan du vänligen redovisa din abstrakta tanke?”

 21. Göran Jansson Says:

  #Ninni

  Bra talat !

 22. Nisse Nyfiken Says:

  P3:s Tankesmedjan är ofta ett tillhåll för osande manshat under satir-täckmantel.

  Idag blev jag dock förvånad när jag lyssnade på P3 Nyhetsguiden och de tog upp killar med självskadebeteende, att allt stöd hittills riktats mot tjejer, att åtminstone var tredje person med självskadebeteede är kille och inte var tionde som hävdats i officiella rapporter osv. Mycket uppfriskande att höra faktiskt! Jag blev iaf glad 🙂

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4278&artikel=5276453

 23. michael Says:

  Valeria.
  Din ironi är klockren.

 24. David Says:

  Varför måsta man betala licenspengar för P3? TV- och Radiolicensen är ju till för att ge politiskt obunden media. Varför måste man betala när de så fatalt misslyckas med sitt uppdrag. Inte första gången P3 slänger ut alla logik och rimlig människosyn och plockar in några baljor tokfeminism istället. Jag vill inte pröjsa en spänn till deras propaganda. Förbannat irriterande, hur kommer man runt skiten?

 25. Men@Work Says:

  @Frida:

  ”Feminismen har aldrig förklarat krig emot männen”.

  Det är ju precis vad den har gjort. Det var inget smart drag. Detta är början till slutet för denna vansinniga könskommunism och könsapharteid.

  Jämställdismen står för lika rättigheter och skyldigheter för könen, feminismen vill diskriminera män utifrån deras könstillhörighet.

 26. Valeria Says:

  @michael

  Skönt att det var någon som begrep den 😉

 27. Chr Ewrk Says:

  Det är intressant det Frida skriver, varför anses det negativt att bli kallad flickpojke? Hur går tankarna runt det här?

 28. Ninni Says:

  @ Valeria 22:05

  Ah! Jag trodde någon ”kidnappat” ditt nick:P

 29. Matte Says:

  @Frida

  “Feminismen har aldrig förklarat krig emot männen”.

  Va? Skojar du? Det är precis det den gjort och gör väldigt ofta. Jag tror vi ser början till slutet på feminismen. Män och kvinnor är ett team inte fiender.

 30. Men@Work Says:

  @Frida:

  Feminismen har inte bara startat krig mot männen, utan även mot kvinnorna. Detta genom att utmåla dem som viljelösa grönsaker och deras makar, pojkvänner, bröder och söner som förövare.

 31. David Says:

  @Frida

  ”Feminismen har aldrig förklarat krig emot männen.”

  Hur kan du säga det? Har du läst sidan med feministiska citat (av välkända feminister och kända politiker)?

  Har du hört vad Gudrun Schyman säger?

  All feminism jag ser, ger män skuld för alla problem. Feministisk förklaringsmodell kokar alltid ner till ”män är onda” – Det är ju helt enkelt inte sant.

  Att det inte råder 50/50 fördelning på alla platser i samhållet innebär inte att det finns osynlig diskriminering. Att feminister vill diskriminera män i lag är inte att sträva efter jämställdhet.

  Vi lever på två olika planeter…

  Om du på allvar anser att ”Feminismen har aldrig förklarat krig emot männen.” så måste det finnas ett oräkneligt antal feminister som du tar avstånd ifrån.

 32. ADS Says:

  ”Det mest intressanta Pär är när du, i debatten mot Kawa, tar upp exemplet Pojkflicka-okej, Flickpojke-inte okej och sen vill framställa det som ett mansförtryck. ”

  Om en pojke beter sig mjukt, kvinnligt, blygt, etc så behandlas han sämre, eller glöms helt bort.

  Om en flicka beter sig manligt, tar initiativ, tar plats, kräver uppmärksamhet, klär sig manligt, sport, etc så behandlas hon bättre, uppmuntras och lyfts fram som ett föredöme.

  Hur får du det till kvinnoförtryck?

  Angående själva benämningen, vilket är ett *väldigt* tröttsamt tema och egentligen inte något som förtjänar att bemötas, så är det ju inte så att det är negativt att kallas kvinnlig i sig. Det är ju en komplimang om det riktas till en kvinna, det är enbart negativt om det riktas till en man.

 33. Ninni Says:

  @ Chr Ewrk

  Jag håller bara delvis med fridas analys.

  Jag har skrivit om det i denna kommentar som också leder vidare till min blogg.

  En av orsakerna till att bögar är mer accepterat idag ligger i, menar jag, att man fick en biologisk förklaring. Dom blev alltså ”födda såna” istället för ”sjuka” och det har folk lättare att ta. Jag menar att lösningen här är densamma. Det är biologisk forskning som behöver bli allmän känd för att det ovanliga fenomenet ska bli mer accepterat tillsammans med ett arbete för ökad acceptans av olikhet.

 34. Valeria Says:

  @Ninni

  Haha, lurad 😛

  Nej, ärligt talat så är det nästan häpnadsväckande att kritiken är så tam i rent intellektuell mening. Med tanke på hur mycket genusforskning som har bedrivits de senaste decenniet så kan man tycka att genusfeministerna borde ha mer att komma med än personliga påhopp.

 35. Matte Says:

  Angående flickpojke..

  Pojkar uppfostras att offra sig för samhället(farliga jobb, lumpen, sist i livbåten osv) om en pojke bryter mot detta och beter sig som en flicka så tycker samhället att denna pojke sviker sin plikt att offra sig om det skulle bli skarpt läge.

  Det anses alltså fult att denna pojke bryter mot den oskrivna regeln att han ska vara stark och kunna skydda sina nära.

  Det är både män och kvinnor som är fördömande. Många kvinnor föraktar ”mesar”

  Detta kan vara en del av orsaken till att det anses fult..

 36. Tommy Jonsson Says:

  Marcus Birros penna är vass som vanligt. En bra röst i olika sammanhang.
  Kjell Alsetun förnekar sig inte. Han är en gammal god vän till mig och fd ordförande i Motala Mansjour och vi har tillsammans suttit med i Sveriges Mansjourers Riksförbund. Med åren har han blivit mer och mer ett språkrör för ROKS. Tråkigt att se detta förfall hos en god vän.

 37. Daniel Says:

  @Frida
  ”Feminismen har aldrig förklarat krig emot männen”

  Det finns feminister som anser att alla män bär på någon slags kollektiv arvskuld och då har en skyldighet att bli diskriminerade, pga helt andra män har burit sig illa mot kvinnor/homosexuella/etniska minoriteter mm.
  Och motsättar man sig detta idiotiska resonemang så är man en ”kränkt vit man”.

  Så ja, jag tycker att ”förklara krig” beskriver det hela rätt så bra.

 38. Ninni Says:

  @ Valeria

  Ja, verkligen. Mest förbluffande är att de inte själva vaknar när de inser att de inte har argument att komma med. Hade jag inte kunnat argumentera för mina åsikter hade jag tagit mig en ordentlig funderare.

 39. Göran Jansson Says:

  #Frida

  Varför denna feminismens fascination över våra könsorgan ?

  Ditt inlägg är lite suddigt .

  Vem har sagt att det är krig ?

  Den attackerande parten har alltid anklagat motparten för att ha startat det hela .

  Vad vi vill är lika rättigheter och lika skyldigheter för alla oavsett
  han , hon eller hen!

  Vad är problemet ? Du väljer att kalla det krig .

  Ditt val .

  Feminismens val ?

 40. Ninni Says:

  @ Frida

  Se alla delarna.

 41. dolf Says:

  Jag hade tidigare en väldigt negativ bild av Marcus Birro, men efter några av hans tidigare inlägg har han växt i mina ögon, och efter det här, yeah, precis sådana takter jag skulle vilja se mer av. Pär är jättebra på sitt oberört sakliga och faktabaserade sätt, men det behövs också någon som dänger näven i bordet och ryter. Något som jag saknat. Och det är roligt att just Birro, som jag alltid uppfattat som en gråtmild spädis är den som med glöd i ögonen i ett verbalt utbrott sveder feministerna likt en masugn som löpt amok.

 42. Frida Says:

  Okej var bestämda på den punkten då. Dock så kan jag tala för mig själv och mina likasinnade. Vi kallar oss feminister och kämpar för ett jämställt samhälle utan förtryck och könsroller (notera könsROLLER och inte könsGRÄNSER). Vi vill att kvinnor ska ha lika stor chans att slå igenom som entreprenörer och att män ska ha lika hög status som ”alla andra män” även fast det valt ett ”kvinnoyrke”. Vi vill nämligen inte att det ska existera några ”kvinnoyrken”. Vi vill att en kvinna ska ha lika stor chans på ett chefsjobb som en man har och fertil ålder ska inte ha med saken att göra. Vi vill att vi kvinnor ska kunna få vara kvinnor utan att samhället dömer oss för att vi är kvinnor. Precis som samhället dömer män till att vara män. Vi älskar män. Jag hade aldrig velat ha en värld utan män även om det gick. Vare sig de fungerar som mina älskare eller som mina vänner så behöver jag dem. Därför är det fult av er att tro att jag som feminist kämpar emot ett mansfötryck för det gör jag inte. Så istället för att peka med era jävla fingrar på oss och med mord i blicken påstå befänga

 43. Frida Says:

  #forts

  Saker som att vi vill ha ett samhälle där mannen är underställd kvinnan så kom ut ur lådan och börja dra åt rätt håll. Rätt håll är inte emot feminismen.

  Och ja Gudrun har sagt en del dumma saker i tidigare fiministisk propaganda men även hon har lagt ner garden. Swallow that stupid pride of yours and do the same

 44. Ninni Says:

  @ Frida

  Den viktiga kritiken mot feminismen härifrån är att det är en ideologi som saknar bärighet. Kvinnan är inte underställd mannen. ”Mannen är inte normen” osv. osv.

  Så nej, feminismen är min motståndare, feministER är det inte.

 45. schmucken Says:

  @ Frida, som sa:

  <i<"Därför är det fult av er att tro att jag som feminist kämpar emot ett mansfötryck för det gör jag inte."

  Eh?

  Du som feminist kämpar alltså inte emot ett mansförtryck.

  Kan du vidareutveckla det där?

  / schmucken

 46. schmucken Says:

  Instämmer för övrigt i Ninnis kommentar ovan.

  Enskilda feminister är inte mina egentliga motståndare.

  Feminsmen som sådan däremot är min motståndare.

  Feminismen står för en intolerant människosyn som är helt oacceptabel.

  / schmucken

 47. Access Says:

  Sorry, Frida. Men det luktar Humpty-Dumpty-feminism.

  Nu är det ju gott om feminister som utövar mansförakt och som medelst lagstiftning vill sätta hinder för män och smörja räkmackor för kvinnor. Sen må det vara så att just DU inte är sån, men man måste se feminismen som helhet. Som ”struktur”, vettu.

  Hur kommer det sig att du verkar mer lojal mot BEGREPPET feminism, än de idéer som du säger dig stå för? Ety, om du satte idéerna högst så skulle du troligen slåss från samma planhalva som Pär Ström och Pelle Billing.

  Men det verkar som benämningen feminism är viktigare att försvara.

 48. Matte Says:

  @Frida

  Jag har inget emot dig som person, det är din ideologi som är problemet. Om du nu trodde det, skilj i så fall på sak och person.

  För mig är feminism vad den gör inte vad den säger sig stå för.

 49. Lorem Ipsum Says:

  ‘Nuff said angående krigsförklaringar från feministiskt håll

 50. Frida Says:

  Liberalfeminist.

  Förlåt Schmunken, såg efter att jag postat att min kommentar kunde läsas fel. Jag menar att jag inte kämpar mötande ett mansfrötryck. Dumt formulerat av mig. Klart jag inte vill förtrycka män. Män är gosiga och jag gillar dem mycket. Jag vill kämpa emot (som alla andra feminister som inte tillämpar manshat vilket är en minoritet men tyvärr hörs de mest då de gapar men dra inte oss alla över den kammen) ett samhälle som sänker statusen på människor och yrkesgrupper för att de i en svunnen tid har klassats som lågstatusyrken.

  Jag kommer icke att slåss på en planhalva som förkastar den ideologi som jag anser vara enligt mina värderingar.

 51. Men@Work Says:

  @Frida:

  Du och dina gelikar vill knappast ha ett jämställt samhälle. Ni vill tvinga folk att leva efter fixa mallar. Detta fungerar aldrig i en demokratisk stat bestående av unika individer.

  Den kollektivism som ni feminister förespråkar är nämligen direkt hämtad från totalitära förtryckarstater, och leder ofelbart till förtryck.

  Gillar du män så bör du nog byta sida:

  Inget NAFALT nu… = Not All Feminists Are Like That. Den rådande femi ismen i Sverige är just sådan.

 52. Men@Work Says:

  PS. Hoppsan, missade att den redan var länkad. Nåja, Lorem Ipsum, vi tänkte väl lika här… 🙂

 53. Frida Says:

  Sluta dra feminism och extremfeminism över en kam. Jag röstar inte på FI

 54. Men@Work Says:

  @Frida:

  Den rådande statsfeminismen i Sverige är den radikala varianten. Den som bygger på män som förövare och kvinnor som offer. Den som tillskriver individer egenskaper enbart utifrån deras kön.

  Skulle du vilja göra oss en tjänst i att beskriva hur ”din” feminism skiljer sig från dessa antaganden? Stöder du allas lika rättigheter och skyldigheter i lagstiftningen exempelvis? Jag menar fullt ut och utan undantag.

 55. schmucken Says:

  @ Frida:

  Okej, såg lite konstigt ut det du skrev men din förklaring klargjorde vad du egentligen ville ha sagt.

  Du behöver faktiskt inte be mig om ursäkt, men tack för att du är artig. 😀

  Att du inte vill slåss på den planhalva som förkastar den ideologi som du anser vara enligt dina värderingar, är väl i sig inte så konstigt. Du har antagligen gjort ett val en gång i tiden. Det måste såklart respekteras, liksom alla andra människors egna, fria val. Men, vem som helst kan fatta dåliga beslut och alla har rätt att ändra sig.

  Mina frågor till dig, Frida, blir dock som följer:

  Har du satt dig in i vilka likheter det finns mellan feminism och andra -ismer såsom nazism (Tyskland, Hitler), kommunism (Lenin, Stalin, Mao Tse Tung, Pol Pot, Kim Il Sung…) och andra otäcka och intoleranta ideologier och -ismer?

  Eller bortser du från dessa mycket snara likheter och kanske till och med anser att ”ändamålen helgar medlen”, alltså att du är beredd att ”gå över lik” för att nå den feministiska ideologins mål?

  / schmucken

 56. Lorem Ipsum Says:

  Men@Work, den tål att upprepas. Ett tydligare sakargument i frågan får man leta efter.

  Feminister har mycket att lära av det mäktiga patriarkatet. Vi sätter agendan i lönndom och bakom stängda dörrar, inte inför öppen ridå på Youtube. 😉

 57. Aktivarum Says:

  Tankesmedjans Moa Lundqvist förekommer i det här inlägget.

  http://aktivarum.wordpress.com/2012/09/13/hen-ivister-fran-social-justice-league-protesterar-mot-gunilla-herlitz-dn-policy/

  Skall Tankesmedjan föreställa ett humorprogram eller ett seriöst program? Ibland får jag för mig att det är så omoget beteende från de medverkane att det måste vara en parodi på en kommunistisk propagandakanal.

  http://aktivarum.wordpress.com/2011/09/16/roland-poirier-martinsson-vs-kulturvanstern-i-massmedia/

 58. Aktivarum Says:

  Frida:

  ”Sluta dra feminism och extremfeminism över en kam. Jag röstar inte på FI”

  Här förklaras problemen med NAFALT-argumentet. (Not All Feminists Are Like That)

  http://aktivarum.wordpress.com/2012/01/27/girlwriteswhat-argumenterar-nafalt-pelle-billing-intervjuad-av-feministiskt-perspektiv/

 59. barfota Says:

  @Frida

  ”Liberalfeminist.”

  Ja herregud, det finns ju såååå många olika sorters feminister, på en höft lika många olika sådana som rasister och nazister.
  Det är ideologin feminism som suger fett, inte den enskilde feministen och det har sagts så många gånger här på Genusnytt att kvinnor inte är lika med feminister.
  Precis som du älskar män så älskar många av oss på denna bloggen kvinnor!

  ”Män är gosiga och jag gillar dem mycket.”

  Tror du att den genomsnittlige mannen eller kvinnan vill uppfattas som ”gosiga”? Jag förstår exakt vad du menar men kan du tänka dig vilka attacker Pär Ström hade fått om han sagt kvinnor är gosiga?
  Fattare du vad jag menar… detta förbannade genustrams har gått så pass överstyr att man snart inte kan kommunicera förrän en tokfeminist hittar osynliga strukturer, härskartekniker och dolda meningar i allt som skrivs och sägs. Kvinnor ÄR GOSIGA! Är jag en mullig mansgris nu?

  Du skriver:

  ”Jag vill kämpa emot (som alla andra feminister som inte tillämpar manshat vilket är en minoritet men tyvärr hörs de mest då de gapar men dra inte oss alla över den kammen) […]”

  Borde du inte formulera om detta innan vi fortsätter eller menar du verkligen att att ”feminister som inte tillämpar manshat är en minoritet! 😀
  Jag tror jag vet vad du menar och ville tala om men sedan kommer det som förvånar mig.

  Du skriver:

  ”Jag kommer icke att slåss på en planhalva som förkastar den ideologi som jag anser vara enligt mina värderingar.”

  OK kommer du att slåss på den planhalvan som kämpar för jämställdhet för alla och en neutral lagstiftning? Om din ideologi varit ett politiskt parti och du helt plötsligt upptäckte att partiledningen var uttalade rasister/nazister, vad skulle du då göra? Skulle du fortfarande försvara ditt parti eller skulle du lämna det?

 60. Daniel Says:

  @Frida
  ”….börja dra åt rätt håll.Rätt håll är inte emot feminismen.”

  Vad bra att du har patent på sanningen, att din syn på verkligheten är den rätta, att din sanning ska köras ned i halsen på oss andra.

  Gulag, säger det dig något?

 61. JD Says:

  För mig är det uppenbart att feminismens ENDA mål idag är att försäkra sig om sin egen överlevnad. Likt ett virus.
  99 % av alla som lockas och förförs av feminismens win-win upplägg mellan dem som lyder blint, har aldrig själva sökt information för att testa hållbarheten i sina argument.
  Det värsta är nog att majoriteten av feminister inte ens bryr sig om deras argument för feminism är falska eller ej!
  Jämställdhet upplevs som ett hot mot feminismen.

 62. Men@Work Says:

  Frida borde förklara hur en kollektivistisk ideologi som nedvärderar det ena könet (män) är ”rätt håll”, samtidigt som jämställdismen med krav på lika rättigheter och skyldigheter för ALLA är fel. Jag får definitivt inte ihop den bilden. Upplys mig Frida…

 63. barfota Says:

  Om din ideologi varit ett politiskt parti och du som antirasist/nazist helt plötsligt upptäckte att partiledningen var uttalade rasister/nazister, vad skulle du då göra? Skulle du fortfarande försvara ditt parti eller skulle du lämna det?

 64. JustMe Says:

  Frida:

  ”Sluta dra feminism och extremfeminism över en kam.”

  Feminismen banar väg för extremfeminismen in i riksdag och regeringskansli. Det är allvarligt.

 65. Kjell Alsetun Says:

  Pär Ström:
  “Om en man vill ha samma rättigheter enligt lagen som kvinnor, och samma rätt till skattefinansierade bidrag som kvinnor, så är han alltså som en liten skolpojke. Tycker Kjell Alsetun.

  En man ska tydligen bita ihop och tiga inför diskriminering och orättvisor. En man ska tydligen absolut inte kräva sin rätt. En man ska lugnt och tyst finna sig i att behandlas som andra klassens medborgare. Tycker vissa.”

  Pär!
  Har jag sagt att du ska tiga?
  Har jag sagt att du ska vara lugn och tyst? etc.

  Nej, det har jag inte gjort och jag själv är inte den som tiger.
  Det har andra sett under årens lopp. Och jag vill att ni ska veta att jag själv varit drabbad av mansdiskriminering.

  När jag t.ex. fick jobb som familjerättssekreterare i början av 90-talet var jag aktiv i mansjourerna sedan några år. Det såg kommunen som anledning att ge mig en prövotid på sex månader innan jag blev fast anställd. – Har du hört talats om att någon kvinna fått en prövotid i en ny anställning i en socialförvaltning eller någon annan stans för att de är aktiva i en kvinnojour?

  Kan räkna upp fler händelser under årens lopp men stannar där för den sena timmen.

  Nej, Pär, låt mig själv komma till tals och lägg inte ord i munnen på mig som jag aldrig skulle ha sagt.

  Kommentarerna från Aktivarum och ADS ovan är intressanta.

  Är det på något sätt förklenande att bli jämförd med “en liten skolpojke som protesterar”?

  Det har jag nog själv blivit sedd som många gånger genom åren.

 66. dolf Says:

  Personligen tycker jag det är värmande när Frida säger att män är gosiga (fast jag själv är den mest o-gosiga man som går att tänka sig) och även om jag är oenig med henne just vad feminism beträffar så vill jag ändå ge henne ett erkännande för den personliga vinkel hon gav tidigare i sin kommentar. Den kändes äkta och sympatisk. Även om vi (feminister och icke-feminister generellt) ofta hamnar i polariserade positioner på grund av våra oenigheter, så har vi ändå en gemensam grund som människor där det faktiskt finns möjlighet för förståelse.
  Och själv tycker jag att fruntimmer är jävligt gosiga och jag hoppas att de fortsätter vara det så länge jag är kvar i leken.

 67. Ulf T Says:

  @Frida,

  Vi kallar oss feminister och kämpar för ett jämställt samhälle utan förtryck och könsroller (notera könsROLLER och inte könsGRÄNSER).

  Om jag skall försöka göra en välvillig tolkning av det där, gissar jag att du menar att varken män eller kvinnor skall dömas eller hållas tillbaka på grund av sitt biologiska kön.

  Vi vill att kvinnor ska ha lika stor chans att slå igenom som entreprenörer

  Vad har du för belägg för att det inte skulle vara så? Vad menar du gör att entreprenörer slår igenom till att börja med?

  Som entreprenör kan jag säga att det mest centrala för en entreprenör är att man måste våga kasta sig ut i osäkerhet och acceptera att man löper en påtaglig risk att förlora – sin insats och eventuellt andras insats, möjligen efter att man tagit ut ett extra lån på huset för att kunna pröva sina vingar. Det grundläggande kravet: man måste ta ansvar för sina egna handlingar.

  och att män ska ha lika hög status som “alla andra män” även fast det valt ett “kvinnoyrke”.

  Vilka är det som bestämmer dessa mäns ‘status’? Är det andra män eller kvinnor, tror du? Med tanke på att kvinnor visar upp en stark tendens att gifta sig med män som är mer framgångsrika i karriären än de själva är, tror jag nog att man kan anta att det i inte ringa utsträckning är just kvinnor som ser ned på dessa män.

  En sak som skulle kunna bidra till det som du säger dig önska är att kvinnor i karriären i större utsträckning ställer in sig på att inte bara förverkliga sig själva, utan också på att bli den primära försörjaren i familjen. Då faller det sig naturligt att leta efter män som inte själva är karriärister, utan mer intresserade av att vara hemma med barnen. Dessa kvinnor skulle nog upptäcka att sådana män inte är så svåra att hitta, om de bara fick en signal om att de är efterfrågade som de är.

  Då jag har upplevt hur det är att vara närmast ensam försörjare av en barnfamilj, kan jag säga att det är ett rätt tungt ansvar. Som man skall man ju inte klaga, förstås… Warren Farrell skrev redan 1986 om hur väldigt få kvinnor som satsar på en karriär någonsin tänker sig att de skall bli huvudförsörjare av en familj. Det tycks inte ha ändrats mycket sedan dess.

  Vi vill nämligen inte att det ska existera några “kvinnoyrken”.

  Hur menar du då? Skall kvinnor och män tvingas att välja lika?

  Vi vill att en kvinna ska ha lika stor chans på ett chefsjobb som en man har och fertil ålder ska inte ha med saken att göra.

  Så rent praktiskt, menar du t.ex. att arbetsgivaren inte skall få fråga en kvinna om hon planerar att skaffa barn, och vad hon i så fall tänker sig att hon skulle vilja göra då? Menar du att en kvinna skall vara i sin fulla rätt att hoppa på ett chefsjobb för att kort tid senare gå ned på halvtid för att hon hellre vill vara med sina barn? Menar du att en kvinna som vill göra karriär inte skall behöva demonstrera att hon faktiskt är villig att göra samma typ av satsning som andra kandidater?

  Jag gissar att det spontana motargumentet blir att män inte får samma fråga, men det stämmer inte. Man frågar absolut ut män om vad de vill, vad de har för planer, och hur mycket de är villiga att satsa.

  Män förväntas vara tydliga med vad deras ambitioner är, och hålls sedan till vad de har sagt sig villiga att göra för företaget. Det tycks mig som om det vore jämställt och bra att ställa precis samma typ av krav på kvinnor.

  Vi vill att vi kvinnor ska kunna få vara kvinnor utan att samhället dömer oss för att vi är kvinnor. Precis som samhället dömer män till att vara män.

  Det låter lite som att kvinnor skall få vara precis som de vill, och aldrig behöva ta det fulla ansvaret för sina val eller handlingar.

  Jag var nyligen på en sammankomst där det var många IT-människor, män och kvinnor. Jag observerar att det finns några olika typer av kvinnor där: några som klär sig professionellt (stiligt, men inte utmanande), agerar professionellt, och utan vidare får allas förtroende, i relation till deras yrkesskicklighet; andra som möjligen också är skickliga, men som klär upp sig på ett sätt som gör att man undrar vad de egentligen vill bli bedömda utifrån – vad är det tänkt att jag som man skall notera mest? Att blusen är uppknäppt ända ned till BH-bandet, eller att de faktiskt är duktiga på sitt yrke?

  Den tydliga signalen jag tycker mig få som man är att jag på något sätt skall strunta i det, och alldeles oavsett vilka signaler kvinnan sänder ut, försöka bedöma henne på det hon inte lika tydligt visar upp. Detta krav gäller förstås inte när man skall bedöma männen där; de förväntas göra sitt jobb, och kommunicera till sin omgivning vad de faktiskt är där för.

  Enligt dig gör jag alltså fel om jag tar in det sexuella budskap de sänder ut, eftersom jag inte skall döma dem för att de är kvinnor, hur mycket de än anstränger sig att visa upp just sin kvinnlighet?

 68. UngPå90talet Says:

  @ Frida (och övriga)
  Brukar nästan aldrig orka kommentera, men förvånas över att ingen gjort följande reflektion angående Fridas citat: -”Att kalla en kvinna för manlig är att höja hennes status”.
  Vilka kvinnor uppskattar komplinmanger som ”så manlig du är”, eller ”du ser ut som en riktig karl”?
  Om ”Frida” eller någon annan här träffat en av dessa får ni säga till, lär enligt uppgift vara lika vanligt som fågelskådare som ser en pterodaktyl.

 69. Forellen Says:

  Frida

  ”kämpar för ett jämställt samhälle utan […] könsroller”

  ”Jag hade aldrig velat ha en värld utan män även om det gick.”

  Does not compute.

 70. Joakim Says:

  Marcus Birro har i sak rätt. synd bara att det är han. Han är annars ganska fundamental och ingen vi bör uppmärksamma för mycket på denna blogg.

  För övrigt 1: Jag tycker faktiskt att det där var en ganska bra liknelse, speciellt med tanke på att din bok även handlar om diskriminering mot pojkar. Jag känner mig faktiskt själv som den där pojken, bortsett från att jag tycker att det är ännu värre att han drabbas. Flickor ska fanimej inte få företräde i kön, i så fall får de ju lära sig att ta plats själva. Dessutom generaliserar han.

  För övrigt 2: Någon som kunde hitta ett enda argument i det där? Så sjukt att media tillåts skriva som folk gör på Flashback.

 71. Joakim Says:

  @Dadda
  När har Valeria, ironins drottning, någonsin blivit ”krossad” här?

 72. Joakim Says:

  @Frida
  Vem behöver rösta på Fi när samtliga rödgröna kopierat deras jämställdhetspolitik rakt av? Och du, jag tänker fortsätta dra alla extremfeminister över en kam, de är nämligen alla extrema feminister. Och jag tycker att du borde strida lite mer internt innan du ger dig på oss. Aktivarums ord NAFALT är klockrent.

 73. Markus Says:

  Ett urklipp ur FHI ”Särbehandlad och kränkt” s.16:

  ”Den juridiska definitionen i lagen (2003:307 [nuvarande lag 2008:567]) om förbud mot diskriminering avser situationer där en person missgynnas genom att behandlas sämre än en annan person i en jämförbar situation och behandlingen har samband med någon av de skyddade diskrimineringsgrunderna. Även trakasserier som har samband med någon av de skyddade diskrimineringsgrunderna anses i lagens mening utgöra en form av diskriminering eftersom det liksom diskriminering i grunden handlar om ett uppträdande eller agerande som kränker en persons värdighet.”

  Klicka för att komma åt r200549sarbehandlad0602.pdf

  – Nu till mina tankar kring hur Pär blivit bemött och uthängd bara för att han vill lyfta ett växande samhällsproblem. (Och sen vill jag ge Pär lite understöd)
  Väldigt sällan försöker motparterna bemöta fakta med fakta, styrkt argument med motsatt styrkt argument, utan det är återkommande olika raljerande med slagstarka påståenden som aldrig behövs styrkas. Glidningar liknande ”orättvisa mellan löner”, ”tar vi bort förmånerna så tappar kvinnan makt”, ”mäns våld mot kvinnor” eller den bästa ”Alla kvinnor som blir mördade av sina män” etc.
  (Styrelseposterna tänker jag inte ens nämna *Upps*)

  – Om man ställer upp och väger fakta mot varandra så ser man tydligt att både löner, inflytande (makt), våld och mord drabbar både män och kvinnor. Vi finner att båda kan vara förövare och offer.
  Men istället för en seriös och saklig dialog kring sakfrågorna (och problemen) så uppstår istället en komisk scen som mer påminner om högstadiet med en grupp som försöker förlöjliga den som försöker redovisa sitt arbete. Som om Pär vore upphovsskaparen av detta samhällsproblem? – Pär har inte bett om detta, men är en av få som valt att försöka lyfta detta på dagordningen.

  Att skrämma eller förlöjliga någon till tystnad är en effektivt metod, det vet vi, men jag tror att denna gång har dessa gjort en underskattning. Även om dessa är vana att brodera text och generera vackra och utsmyckade formuleringar, så växer Er grupp som är minst lika vassa bakom tangentbordet. Det som skiljer Er från ”Dem” är att de kan bara hänvisa till ordet ”internationella undersökningar”, eller ”märka Era ord”, men ni kan referera till både källhänvisning, forskningar, statistik och mätbar samhällseffekt av dess framfart.

  Att föra denna destruktiva linje, utplanterad under 90-talet, känns otroligt föråldrad, men effekten syns desto tydligare i folkhälsostatistiken. Jag ser diskrimineringen varje dag genom PM med bl.a. borttvingande av föräldrar efter en separation. Trots att forskning tydligt pekar på barns behov av båda föräldrarna så massproduceras tvister på löpande band där pappan omedelbart förpassas till ett mentalt fängelse, utvisad från både barn och rätten till ett värdigt liv, behandlad likt en omyndig. Vilka håller tillbaka forskning och fakta?

  Klicka för att komma åt Barns_basta_vid_Separation_2012-01.pdf

  Eller dokument som förfalskas till förmån för den andra ”föräldern”:

  http://www.pappamanualen.se/ambetsmissbruk/

  Problemet har sedan flera år krupit ner på individnivå där varje medlöpare ser sin möjlighet att ”påverka” och allt florerar kring just återkommande kränkning av män pga. kön. Det finns inte heller någon annan förklaring, eftersom alla handlingar går att spåras tillbaka till bl.a. kvinnojourer, NCK, genussekretariatet i Göteborg, barnahus och BOJ m.fl.. Alla med informell kontroll av tolkning ”kring män” med starka radikalfeministiska värderingar. (Inga namn nämnda)

  – Därför förtjänar Pär all heder och respekt för sitt hedersamma arbete. Det måste ha krävts oräknelig med tid att kartlägga och sammanställa all fakta och sen en dåres mod att lyfta dessa frågor mot en nästan ekonomisk obegränsad motpart, som på det har regeringsdirektiv som de lutar sig på. Garanterade skattemedel – Djupt imponerad!

  Hoppas Pärs heroiska handling inspirerar andra så att fler starka och offentliga personer, (inkl. Helena, Ulf och Marcus, m.fl.) vågar ställa sig upp och ifrågasätta vad som håller på att ske och säga rakt ut att ”det måste bli en ändring på denna självdestruktiva linje”. För hittills har inget gott kommit ur detta sociala experiment, förutom mer skuld-läggande på bägge könen, och mer statliga miljarder för att lösa problemet. Frågan ingen ställer sig är – Har de löst några problem?

  ”Det är som ormen som äter upp sin egen svans…”

  Sen om man är feminist, eller inte feminist, spelar mindre roll för fakta säger att detta är vad som pågår, öppet, varje dag om man bara vågar öppna ögonen och titta.

  – Allt på bekostnad av våra barn där alla medborgare är med och betalar på notan vare sig de vill det eller inte ;-(

  *Sorry att det blev långt*

  //Markus
  Pappamanualen.se

 74. Frida Says:

  Det är allmänt känt att en kvinna som kallas för ”pojkflicka” eller ”hon är lite burdus och karlig” är en cool brüd. Det säger ju till och med Päran.

  I vilket fall. Eftersom att gänget här tvivlar på att det finns feminister som vill ha lika rättigheter för alla och feminister som inte vill förtryck män så tänkte även jag dela med mig av lite allmänbildade länkar.

  Här är alltså feminister som kämpar för ett samhälle där alla är lika. Visst gäller den sista Ryssland och det mänskliga förtrycket där men jag tycker det är bra för oss alla att se.

  http://tuttrevolution.blogspot.se/
  http://nojesguiden.se/nannajohansson

 75. Bashflak Says:

  Jämställdister (eller ekvalister som jag hellre vill kalla det) befinner sig inte på någon ‘planhalva’, utan är stadigt förankrade på mittlinjen. Den som vill vara på någon ‘planhalva’ är en hycklare om den samtidigt påstår sig vara för jämställdhet. Jämställdhet kan endast existera på mittlinjen.

 76. AV Says:

  Frida: ”Vi vill nämligen inte att det ska existera några “kvinnoyrken”.”

  Om definitionen på ett kvinnoyrke är att en majoritet som jobbar där, säg 70%, är kvinnor, vad är det för fel med det. Uppenbart är det ett yrke som lockar flest kvinnor som gör fria val. Underkänner du deras val av yrke? Och om man vill ha in fler män på dessa platser, var är kampanjerna för att få in flera män? Vi ser specialpengar för att få in kvinnor på manliga statusyrken (vilket vi kritiserar) men inte en krona verkar gå för att locka män att bli lärare, sjuksköterska etc. Inte ens som inspiration. Feminister själva räknar dessa yrken som lågstatus eftersom man ständigt pratar om mansdominansen på de ”fina” platserna.

  Och om det inte ska finnas ”kvinnoyrken” ska det väl inte finnas ”mansyrken” heller? Och då menar jag inte de fina arbeten i styrelserummen som ytterst få män har. Jag menar takläggare, sopbilsförare, snöröjare, bilmekaniker, maskinreparatör, pålkransförare, bergborrare, vindkrafttekniker, anläggningsdykare, asfaltläggare etc etc. De där skitiga och farliga arbeten som visserligen ger bättre betalt men som innebär hög risk, obekväma tider och att man verkligen skitar ner sig. När hörde vi en kvinnlig kampanj med ”Kom igen flickor, låt oss krossa den manliga bastionen takskottning!”? Nej, man ser som vanligt bara toppen av den manliga världen och jämför med botten på den kvinnliga. Att de som skriker högst själva är övre medelklass och bara använder undersköterskor och lokalvårdare som slagträ är påtagligt. Från sitt medelklassperspektiv har de ofta svårt att sätta sig in i undersköterskans vardag och varför hon gladeligen tar ut hela föräldrapenningen (att byta 4 små blöjor per dag istället för 40 stora med obetydligt mindre betalt). Man missar dessutom kostnaden det innebär att bli entreprenör eller klättra mot toppen. Det gör dock inte de kvinnor som är tänkta att verkligen göra det.

  Men som ”liberalfeminist”, hur har du tänkt dig att ta bort könsmajoritet ur alla yrken, eftersom det tydligen är ditt mål? Tvång? Själv föredrar jag att den person som lockas av ett visst yrke ska vara välkommen att jobba där oavsett kön. Det finns ett visst egenvärde att det inte är helt enkönat. Men att tro att man kan ta bort alla ”mansyrken” och ”kvinnoyrken” är inte realistiskt.

 77. michael Says:

  Ja det är intressant hur feminister i media nu gör allt för att Pär ska censureras och tigas ihjäl istället för att diskutera hans bok detta säger allt om feminismen.

 78. AV Says:

  Frida: Så de viktiga framtida framstegen för kvinnor är att de ska få bada toppless i badhus och då givetvis slippa att bli sexualiserade. Senare på kvällen vill man sen klä sig sexigt och framhäva bröst och rumpa, så att man kan bli lagom sexualiserad av de snygga män man själv gillar? Är topplessförbud (visserligen löjligt) i badhus en av de viktigaste kvinnofrågorna i Sverige?

  Nanna gillar inte att män pratar sport, och pissar på dom. Vem är hon att bestämma vilka gemensamma intressen män ska ha? Om hon vill vara med i gemenskapen får hon väl börja plugga på Fullhams backkedja, eller hitta andra karlar att umgås med. Sen gillar hon inte flygbolag eller att BIC gjord en smalare penna för kvinnor. Kan det möjligen vara så att BIC gjort en marknadsundersökning och fått det önskemålet från många kvinnor? Eller gör de det på ren fördomsfullhet?
  Ögonfransar på bilar är tydligen också hemskt. Men köp inte skiten då. Hur vet man att det är kvinnliga ögonfransar? Vi män har precis lika långa som kvinnor.

  I Ryssland finns ett förtryck mot både män och kvinnor. Putin är närmare en tsar. Men det sitter även män i fängelse efter att ha protesterat mot honom. Är det speciellare för att man är kvinna och lyckats få mediautrymme?

 79. schmucken Says:

  @ Frida:

  Jag vore tacksam om du tar dig tid att reflektera över och kommentera de frågor jag ställde dig ovan.

  Läs och grubbla igenom flera av de andra kommentarerna också.

  De är tänkvärda.

  Höj blicken och försök se livet från ett annat håll – think outside the box.

  Tips till dig, Frida, och feminister i allmänhet:
  Låtsas att du är en annan person, till exempel en pojke/man, och försök se livet ur hans synvinkel, från hans horisont med de fördelar och nackdelar som livet har att bjuda.

  Har du god empatisk förmåga kommer du snart se att livet har mer att erbjuda än du någonsin anat, på gott och ont.

  Varför tar du upp Pussy Riot som ett ”allmänbildande” exempel?

  Jämför med offentliga uttalanden som ”Män är djur… ” ”skär kuken av männen…” ”hata män…”

  Har du några sådana motsvarande exempel där män uttalar sig så nedvärderande om kvinnor? DET skulle vara allmänbildande.

  Ser fram emot ditt svar, Frida.

  / schmucken

 80. Bashflak Says:

  Appropå P3 – De griper verkligen varje halmstrå. Detta måste vara första gången jag ser en bok sågas med argumentet att den är producerad via print-on-demand (skrivit ut ett längre Word-dokument).

  Även Resume kände sig tvugna att påpeka detta flera gånger i sin artikel om boken. Eftersom den är ‘egenpublicerad’ är den ingen riktig bok, och därmed ska den bojkottas av journalister och media.

  Media brukar annars inte ha några problem att skriva om egenpublicerat material, oavsett om det gäller modebloggare, amatörmusiker som blir världskändisar på Youtube eller datorspelet Minecraft.

 81. Carl Says:

  I P1, Godmorgon världen tror jag, sa tjejen full av skit att Julian Assange är en clown (och underförstått ÄR en DÖMD våldtäktsman), och att Pussy Riot är hjältar. Hur kan en så kallad journalist, eller i vart fall public service-anstäld, så blatant dissa kampen för yttrandefrihet i ena fallet, när en man står för den, och i det andra fallet hylla till skyarna endast på grund av att kvinnor för kampen? Kvinnor som dessutom bara skriker ut icke-konstruktiv kritik och nu är ett varumärke värt enorma summor som kommer stämma andra som använder det? Det bevisar hur korkade unga feminister verkligen är, att de köper ett budskap som skriks ut, ja just det… det påminner en aning om hur nazisterna kom till makten, inte sant?

 82. Peter Benenson Says:

  Birrofejden

 83. Ninni Says:

  @ Ulf T

  andra som möjligen också är skickliga, men som klär upp sig på ett sätt som gör att man undrar vad de egentligen vill bli bedömda utifrån – vad är det tänkt att jag som man skall notera mest? Att blusen är uppknäppt ända ned till BH-bandet, eller att de faktiskt är duktiga på sitt yrke?

  Här tål att läggas in att detta inte bara gäller kvinnor. Män i den typen av yrken har också en klädkod och följer man inte den kommer man bedömas efter det. Har du provat, Ulf T, gå dit i shorts och hawaiiskjorta, eller varför inte en shorta uppknäppt till magen?;D

  Kvinnor har en tendens att tro att det bara är dom som måste/bör anpassa sig pga av kön, för att bli tagna seriöst. Och tro att man är fri från ansvar för eget handlande(i detta fal klä sig utmanande på en plats det inte hör hemma). Naturligtvis får man lov att låta bli att följa klädkod(handlande) men då får man leva med konskevenserna(man blir bedömd av sitt handlande. Man som kvinna.) (Fast jag gissar på att en man skulle nog få skit av chefen om han inte följer klädkod, en kvinna får man inte säg till om detta)
  Själv hade jag ombyteskläder på kontoret, för jag gillar inte den där korrekta stilen, det är helt enkelt inte mig. Men jag skulle aldrig utan att byta om när jag fick uppdrag där klädkoden förväntades av mig. Det är en del av jobbet. Inte mer med det.

  (Kände att detta var ett sånt ställe/uttalande där en man kan behöva en kvinna som sköld i detta samhälle. Ofrar mig frivilligt för dig, Ulf ;))

 84. Peter Benenson Says:

  Birro om Sara Stridsberg

  http://artikel19.blogspot.se/2008/04/marcus-birro-om-sara-stridsberg.html?m=1

  http://forskarfeministen.wordpress.com/2011/08/07/brev-till-marcus-birro/

 85. Sebastian Says:

  ”Hmmm…var det inte Birros kritik mot feminismen som gjorde att han fick gå från kvällsöppet.”

  Nej, han fick gå då han kandiderade till partiledarposten i KD.

 86. Rasmus Andersson Says:

  Tankesmedjan går inte ut på att argumentera, den går ut på att håna – något man måste göra när man saknar argument.

  I programmet jobbar bla Liv Strömquist som gjort en liten kulturkarriär på att slentrianmässigt hacka ner på män. http://www.pellebilling.se/2012/09/gastblogg-misandri-i-seriebocker/

 87. Aktivarum Says:

  Kjell Alsetun:

  ”Är det på något sätt förklenande att bli jämförd med “en liten skolpojke som protesterar”?”

  Testa att kalla feminister ”lilla flickan” och se vad som händer”

 88. barfota Says:

  @Kjell Alsetun 20 september 2012 kl. 0:07

  ”Är det på något sätt förklenande att bli jämförd med “en liten skolpojke som protesterar”?”

  Ja det är det absolut! Sedan kan jag inte förstå var du har fått det ifrån att ”pojkarna alltid annars tränger sig före”. Är det snarare inte så att vissa personer oavsett kör alltid tränger sig före? Nå, oavsett vilket så uppfattar jag ditt inlägg på Genuslistan som ett tramsigt försök att förminska Pär. Har du något särskilt ömmande skäl till att du anser dig nödsakad att framföra din personliga åsikt om Pär som person på Genuslistan? Jag gillar helt enkelt inte ditt sätt att via-kommunicera på. Varför framförde du inte dina åsikter om Pär här på denna bloggen istället, det är fegt och dålig stil helt enkelt. Det vanligaste ordet jag kan komma på som beskriver vad du sysslat med är att ”prata skit om någon”.

 89. Ninni Says:

  @ UngPå90talet

  ”Att kalla en kvinna för manlig är att höja hennes status”.
  Vilka kvinnor uppskattar komplinmanger som “så manlig du är”, eller “du ser ut som en riktig karl”?

  Jag tänkte på de, men jag är så van vid att feminister lever i en annan verklighet, så jag koncentrerade mig på det hon har rätt i.
  Det är mer accepterat att vara pojkflicka än flickpojke. Jag säger pojkflicka ofta här, för att förklara saker. Jag tycker det är lättare att förklara tydligt/pedagogiskt om man är konkret och ”down to earth”.

  Men jag skulle bli förolämpad av den typen av ”komplimanger”, så vida det inte syftar till en specifik egenskap och just på den punkten stämmer det. Men feminister nervärderar allt kvinnligt och har man den synen på kvinnor och kvinnlighet, så är det kanske en komplimang om någon kallar en manlig. I mitt senaste inlägg på bloggen frågar jag just varför de nervärderar kvinnlighet så. Än har jag inte fått svar.

 90. Liberalen Says:

  Nämen va gulligt. ”Liberalfeminist”… Feminist som desperat försöker påmåla frihetlig legitimitet på sin auktoritära, människofientliga och utbrett föraktade könshatarideologi. ”Liberalfeminist”… Jo, men tjena. Var vänlig pussa genast min röv. Hela röven.

  Liberalrasist, liberalkommunist, liberalfeminist, liberalfascist, liberalnazist… Oerhört trovärdiga försök att påmåla Liberalismens människovänliga, frihetliga strålglans på era bevisat vidriga, fundamentalt människofientliga ideologier. Jättetrovärdigt…

  Så, din lilla diktaturkramerska, kryp bara tillbaka till ditt ”sunkiga genushål”, och läs på om faktisk frihet, faktisk saklighet och faktisk medmänsklighet. Istället för att försöka ytligt rentvå din egen smutsiga, auktoritära, antifrihetliga fundamentalism genom att påklistra ”Liberal” framför.

  MVH
  Liberalen

 91. Peter Benenson Says:

  Carl

  Assange är inte ens åtalad. Persbrandt fällde Otto Sjöberg och Expressen. Varför skulle inte Assange,Wikileaks, Anonmynus mfl röra om bl a journalism och medias framtida impact för avslöja korruption,rättsövergrepp, krigsförbrytelser och maktmissbruk. Kritik av traditionell media skapar förutsättningar för en mer rättvis och transparent värld där statsfeminism och Sverige ej är några undantag. Medias ensidiga återgivning av Assange som dömd våldtäktsman avslöjar just det faktum om allvarliga brister i en osund demokrati. Av den orsaken tar oberoende bloggar, nättidningar och grävande frilans saken i egna händer.

  http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Förtal

 92. Ninni Says:

  @ Kjell Alsetun

  I mailet var du pinsam, nu gör du dig dum, för korkad att man seriöst behöver ställa nedanstående fråga, det kan man bara inte vara:
  Är det på något sätt förklenande att bli jämförd med “en liten skolpojke som protesterar”?

  Naturligtvis är det det. Prova kalla mig lilla gumman och du ska få veta att du lever. Det där är precis lika förlöjligande och det var ditt syfte med mailet. Härskarteknik heter det.

  Här diskuterar vi i sak. Har du något av våra åsikter du tycker är ett problem?

  Jag ställde några frågor till dig i denna kommentar. Du kan använda de som en utgångspunkt för debatt/diskussion om du vill.
  Så nu har du chansen, Kjell, att få göra det som du ber Pär om (”Nej, Pär, låt mig själv komma till tals och lägg inte ord i munnen på mig som jag aldrig skulle ha sagt.”). Varsågod, scenen är din!

 93. Joakim Steneberg Says:

  Tack Marcus Birro! De andra två namngivna verkar ju inte riktigt verbalt utvecklade. Alltså, de avslöjar ju sig definitivt med sina barnsliga personangrepp.
  Men det vi ser är egentligen ren könsfascism!

  ”Statsfeminism är en politisk könsjukdom. Allvarliga sådana sätter sig så småningom på hjärnan hos de smittade.”

 94. Hjalmar Says:

  Birros inlägg är… njutbart 🙂
  Han har ”lättat sig” i den feministiska myrstacken…

 95. schmucken Says:

  @ Hjalmar, som sa:

  ”Han har “lättat sig” i den feministiska myrstacken…”

  Hahaha 😀

  ”Nöden” har ingen lag…

  😉

  / schmucken

 96. Plugin Öppnar Kommentarsfälten på SVT, SR, Newsmill, DN, Aftonbladet och Expressen! « Aktivarum Says:

  […] Genusnytt: Marucs Birro kritiserar mediefeministeras tyckarmakt […]

 97. Bashflak Says:

  Vad gör myrorna när någon lättat sig i stacken? 😉

 98. Hjalmar Says:

  @schmucken 😀

  @Bashflak
  Inte en aaaaning… Men de kanske springer runt, är arga och försöker ge igen så gott de kan…

 99. Marianne Asp Says:

  Ordet feminist måste bort, det är en kränkning mot män i cirka 30 årsåldern som tar det som en självklarhet att män och kvinnor har samma skyldig-rättigheter.Pär Ström är bra han har lyft fram mycket, men feministhatargamlingarna måste sluta att låta feministordet glöda.

 100. Joakim Says:

  @Frida
  Det är inte vi som förnekar att det finns sansade feminister, det är du som förringar misandrins järngrepp i media.

 101. barfota Says:

  @Marianne Asp

  ”Ordet feminist måste bort, det är en kränkning mot män i cirka 30 årsåldern som tar det som en självklarhet att män och kvinnor har samma skyldig-rättigheter.”

  Ideologin feminism och ordet skall bort, helt klart.
  Nu har vi ju inte samma ”skyldig-rättigheter” det är ju det som är problemet. Det måste också bli självklart för kvinnor att män inte heller vill bli diskriminerade! Sedan förstår jag inte varför det skulle vara mer kärnkande för en 30 åring än en 90 åring, kan du förklara hur du kommer fram till det?

 102. Torstenson Says:

  Kjell Alsetun

  Är det inte tråkigt att svansa för feminister. Är det inte jobbigt att leva så, att ständigt behöva skapa sig ett alibi för sin person? Ett feminist-alibi? Saknar du inte att vara manlig istället för en liten sillmjölke?

 103. John Berg Says:

  Apropå Birro.

  Marcus Birro:

  ”När jag hör andra författare hylla en sinnesjuk nästan-mörderska som Solanas, vars största bedrift är att hon nästan mördade en av vår tids främsta konstnärer och skrivit en bok om att skära upp män, börjar jag gäspa och går diskret ut för att få lite luft. Jag vet inte vilka det är som sitter och talar så sövande på podiet. Men det är årets vinnare och förra årets vinnare. En av kvinnorna, den svenska som skrivit boken om Solanas,säger att hon känner sig besläktad med henne. Och inte bara det. Hon känner sig också besläktad med hennes mamma.

  Herregud, tänker jag, varför ringer ingen polisen? Stridsberg heter hon.”

  Marcus Birros blogg, Krig Hela Tiden- Fast Bara En Enda Kväll:
  http://www.marcusbirro.se/bloggen/?p=850

 104. Herre Says:

  Kjell Altesun!

  Jag vill tack dig för att du omvänt mig till feminist. Du har genom din upplysta visdom fått mig att förstå det kosmiskt rättvisa i att jag ska få mitt liv förstört av feministiska dogmer.

 105. Hum Says:

  Frida
  Det är väl bara att surfa in på din blogg och läsa ett par inlägg. Manshatet dröjer inte länge, fullt med fördomar och idioti och ungefär noll intelligens att se ett perspektiv. Stereotyp så det skiter om det, en un tjej som bor i stockholm som bloggar om feminism. Kan inte bli mer retarderat ffs

  Försök höja nivån på tonen. Citera exempel när du anklagar någon för något (här: manshat).

  – Admin

 106. Ny radiointervju om “Mansförbjudet” « Genusnytt Says:

  […] detta blogginlägg skrev jag härom dagen att jag fått ett mejl från Kjell Alsetun där han skrev […]

 107. Kjell Alsetun Says:

  barfota säger 20 september 2012 kl. 9:18:
  ”Nå, oavsett vilket så uppfattar jag ditt inlägg på Genuslistan som ett tramsigt försök att förminska Pär. Har du något särskilt ömmande skäl till att du anser dig nödsakad att framföra din personliga åsikt om Pär som person på Genuslistan? Jag gillar helt enkelt inte ditt sätt att via-kommunicera på. Varför framförde du inte dina åsikter om Pär här på denna bloggen istället, det är fegt och dålig stil helt enkelt. Det vanligaste ordet jag kan komma på som beskriver vad du sysslat med är att “prata skit om någon”.”

  Kan det vara så att du, Barfota, missuppfattat något?
  Du som inte vill stå öppet med namn för vad du skriver.

  Pär skrev:
  ”En abonnent på Genuslistan svarade mig med detta mejl”

  Ja, så var det. Jag svarade Pär. I ett privat ebrev till honom.
  Sedan valde Pär att publicera min lilla fundering så ni har något att reta er på.

  Jag tycker mycket illa om att Pär lägger ord i min mun som jag aldrig skulle sagt och att du ljuger ihop något om vad jag gjort. Det är ärekränkande!

  Var snäll och låt var och en prata för sig istället för att ni fantiserar ihop en historia som inte är sann om andra.

  Som jag skrev privat till Pär för en stund sedan:
  ”En liten skolpojke”
  Det var den bilden jag fick framför mina ögon och den förmedlade jag till dig. Jag är en person som öppet förmedlar mina tankar, på gott och ont för mig själv.

 108. barfota Says:

  @Kjell Alsetun

  ”Kan det vara så att du, Barfota, missuppfattat något?
  Du som inte vill stå öppet med namn för vad du skriver.”

  Ja, jag har missuppfattat situationen och ber om ursäkt för det och hoppas att det inte drabbat dig för hårt. Beträffande anonymiteten så tycker jag inte det gör någon som helst skillnad. Jag har ingenting att ”tjäna” på att gå ut med mitt namn, snarare tvärtom. Tråkigt med missförståndet, jag skall läsa noggrannare bättre nästa gång.

 109. Kjell Alsetun Says:

  Javisst Barfota, du kan gömma dig bakom din anonymitet och slänga skit på andra. Det är lättare så.

 110. barfota Says:

  @Kjell Alsetun
  Halå där! Varför skriver du så?
  Jag har bett dig om ursäkt trots att jag fortfarande tycker att du använder dig av härskartekniker i stil med ”liten skolpojke”, ”så ni har något att reta er på”, ”Du som inte vill stå öppet med namn för vad du skriver”, ”du kan gömma dig bakom din anonymitet”. Att vara anonym har vi alla rätt till och att du skriver ut ett fullständig namn är inga som helst garantier för att det du skriver eller dina åsikter är bättre. Inte heller är det någon som helst garanti för att du verkligen är den du påstår dig vara. Vemsomhelst kan kalla sig vadsomhelst och länka till valfri sida… Det bevisar inte ett skvatt!

  Du kanske har ett syfte att gå ut med ditt eventuellt riktiga namn, jag har kanske skäl att inte göra samma val som du. Vill du på det bestämdaste hävda att ditt sätt är mera rumsrent, korrektare, snyggare eller att du är modigare så får du visst göra det men jag kommer att hävda motsatsen. Möjligheten att kunna vara anonym är någonting vi alla borde kämpa för att försvara med näbbar och klor. Kanske tycker du att det är bra att media just nu stänger kommentarsfälten så snart det kommer till ett viktigt ämne som rör och berör alla, ämnen som verkligen behöver ventileras och debatteras tystas effektivt ned. Kommentarsfälten är oftast öppna när det gäller helt ointressant skit i stil med att någon kändis har bytt skor, hårfärg eller partner. Utan yttrandefrihet så har vi snart inte ett uns av demokrati kvar, men det är kanske det som är meningen med det ökade motståndet från PK-media att ha öppna kommentarsfält.
  Just nu är det populärt att bli kränkt och vilja begränsa yttrandefriheten att hänga på den trenden finns det massor med PK-människor som gör. Det är lättare så!

 111. dolf Says:

  Skriver under på barfotas kommentar. Kan knappast sägas bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: