”Mansförbjudet” på Adlibris topplista för försäljning

by

Min nya bok ”Mansförbjudet” finns med på Adlibris 100-i-topp-lista över mest sålda böcker. På plats 58. Se nedan.

.

Annonser

45 svar to “”Mansförbjudet” på Adlibris topplista för försäljning”

 1. Taste in men Says:

  Härligt Pär!!

  Ska också tjacka den snart!

 2. Jämställdhetsfeministern Says:

  Det bevisar ju bara att patriarkatet stöder Pär Ström. Män stöttar ju alltid varadra och köper varandras böcker. Bara för att desperat klamra sig fast i sina maktpositioner och manliga privilegier.

  Som alltid är det kvinnorna som drabbas.

 3. Sara1 Says:

  Härligt att du äntligen får sådan uppmärksamhet för ditt jämställdhetsprojekt:) Grattis!

 4. Ninni Says:

  Haha! Underbart! Grattis Pär!

  Vi får väl tacka ”dom” för den fantastiska reklamen. Det finns inget bättre än att säg ”läs/gör inte” för att väcka människors nyfikenhet. Som jag ser det är deras reklam för vår sak starkare än vår egen. 😛

 5. Hjalmar Says:

  “Mansförbjudet” på Adlibris topplista för försäljning
  *applåd*

 6. leifer Says:

  Super Pär!

  Jag ska snart beställa både din bok och Pelle Billings nya bok ”jämställdhetsbluffen”.

 7. Jämställdhetsfeministern Says:

  I stället för att sälja Pär Ströms böcker borde Adlibris släppa fram fler duktiga kvinnliga författare.

 8. Sam_Vimes Says:

  Grattis! Nån som vet hur de räknar, är det föregående dag, hittills i år eller vad?

  @Jämställdhetsfeministern: Ren poesi!

 9. ParStrom Says:

  @Jämställdhetsfeministern:

  Men tror du verkligen att kvinnorna blir stoppade av Adlibris? Har du några belägg för det? Jag tycker det låter som ett traditionellt svepande feministiskt påstående.

 10. Liberalen Says:

  ASG jämställdhetsfeministern =)

 11. Ninni Says:

  @ Pär

  Naturligtvis har hen belägg för det. Det finns hela bibliotek av forskning som visar hur kvinnor stoppas. Det handlar om struuuuuukturer, vet du.

 12. Hjalmar Says:

  @Jämställdhetsfeministern 13:12
  Ja, och framförallt så borde Adlibris mfl. släppa fram de ”hela bibliotek av feministisk forskning” som enligt säker källa finns…
  Så att det blir jämställt!

 13. Hjalmar Says:

  @Ninni
  Äh, du var före. Jag får skylla på de ”matriarkala strukturerna”…

 14. Gunnar D.U. Says:

  Grattis Pär!
  Visor ju att det är ett stort folkligt intresse för detta, trots det svala intresset från media och politiker!

 15. Hurtbullen Says:

  Grattis Pär – Det har du sannerligen förtjänat !

 16. Bo Says:

  Grattis Pär!

 17. Joakim Steneberg Says:

  Kul, ”Mansförbjudet” mot kvinnoförbundet feministerna! Bra att du har med pojkarna. När skall mammorna vakna (och papporna!)och se hur även våra söner negligeras, diskrimineras och smutskastas?

 18. Ninni Says:

  @ Hjalmar

  Eftersom det finns ett utbrett hat mot kvinnor(Läs: folk som riktar kritiska röster mot feminismen), vilken grundar sig i att folk är dåligt insatta i vad faminismen faktiskt är(läs: Inte svalt indoktrineringen), så är det en sanning som tål att upprepas.

 19. David Says:

  Coolt! Kan man få fram en lista med mer absoluta siffror nånstans? Med det menar jag hur många böcker som faktiskt är sålda.

  Extra roligt när medja mobbat ut boken som ett oväsentligt word-dokument som är självpublicerat.

 20. Jämställdhetsfeministern Says:

  @ParStrom

  Svensk feministisk forskning har ju tydligt visat att överallt där kvinnor inte kvoteras in och särbehandlas positivt, så gynnar männen varandra, för att behålla sin maktposition och sina manliga privilegier och för att förtrycka kvinnor.

  Även de osynliga strukturerna, glastaken och kvinnofällorna som patriarkatet placerar ut överallt i vårt samhälle håller ju tillbaka kvinnorna. Dessutom visar forskning att kvinnor alltid drabbas värst.

  För att det ska bli jämställt måste därför kvinnor alltid gynnas och lyftas fram, så att det blir minst 50 % kvinnor överallt.

  Feministisk forskning har också visat att den som inte håller med om detta antingen hatar kvinnor är eller är okunnig. Eller både och.

 21. jämställdisten Says:

  härligt perra hoppas att boken hamnar på första plats för det svenska folket måste få veta hur det verkligen ligger till,och inte leva på en massa manipulerad statistik till höger och till vänster.

 22. DrKejs Says:

  Tror att siffrorna uppdateras dagligen, Pär låg på plats 88 dagen efter release, nu på plats 58. Får se hur det ser ut imorgon.

 23. Chade Says:

  @Jämställdhetsfeministern:

  ”Det bevisar ju bara att patriarkatet stöder Pär Ström. Män stöttar ju alltid varadra och köper varandras böcker. Bara för att desperat klamra sig fast i sina maktpositioner och manliga privilegier.”

  Och om män köper böcker av kvinnliga författare så får man se upp. Det kan vara ett försök att skaffa sig en ”lydig nickedocka” till kvinnlig författare, fast mannen egentligen är den som styr vad som skrivs i bakgrunden. Så även om män köper böcker av kvinnliga författare så är det knappast uteslutet, utan snarare troligt, att det är en del av det patriarkala förtrycket.

  Mvh

  VPF

 24. Ninni Says:

  @ Chade

  Hehe!

 25. ParStrom Says:

  @Chade

  Den var bra. Anar jag inspiration från Vänsterpartiets framtidskommissions rapport?

 26. AV Says:

  Chade: Helt rätt. När män köper böcker av kvinnliga författare är de med och bestämmer vilka kvinnliga författare som ska gynnas. Därmed styr patriarkatet och gynnar de ofarliga kvinnliga författarna, medan starka kvinnor negligeras och kör huvudet i glastaket. Man ska alltså vara vaksam mot vilka kvinnligt skrivna böcker män köper. Framförallt får män inte samlas och diskutera dessa böcker och dra slutsatser av dem utan att minst en kvinna är med och får in männen på rätt spår. Kvinnor bör däremot diskutera sina lästa böcker (alla av kvinnor förstås) utan män är närvarande. Annars kommer mannen bara att styra in kvinnorna på sin patriarkala tankebana och därmed befästa sin makt. Riktiga kvinnor läser för övrigt inte böcker av manliga författare. Det räknas liksom heterosexuellt köttsligt umgänge som könsföräderi.

  Vilken tur vi har Jämställdhetsfeministern här och leder oss rätt när vi så lätt faller tillbaka på våra skadliga patriarkala vanor.

 27. SpearheadSwe Says:

  För er som är nya + Pär: jämställdhetsfeministen är gravt sarkastisk, bara så ni vet. Jag höll också på att få hjärnblödning innan jag insåg detta 🙂 Det roliga (och sorgliga) är att sarkasmen ligger nära det som en radikalfeminist skulle kunna säga utan att blinka 🙂

 28. Dobermann Says:

  Hmm… nu är det ju så att män tjänar och disponerar mer pengar än kvinnor. Alltså kan patriarkatet backa upp otäckingar som Pär, genom att stödköpa hans obskyra skrifter…
  Därför är det dags att föra fram kravet på kvotering av försäljningslistor (ja, rentav all försäljningsstatistik).
  Det kan skötas väldigt enkelt: För kvinnlig författare tar vi antalet sålda exemplar x 1,5. För manliga dito x 0,5. En sådan lagstiftning bör skyndsamt trixas igenom riksdagen.
  Det är helt enkelt inte mer än rätt!

 29. Ninni Says:

  @ SpearheadSwe

  För er som är nya + Pär: jämställdhetsfeministen är gravt sarkastisk, bara så ni vet. Jag höll också på att få hjärnblödning innan jag insåg detta 🙂 Det roliga (och sorgliga) är att sarkasmen ligger nära det som en radikalfeminist skulle kunna säga utan att blinka 🙂

  Nära!?

  Har du inte sett när hen får med sig feminister som inte inser/insett?

 30. Hjalmar Says:

  @Dobermann
  Javisst! Så att det blir jämställt:)

 31. Chade Says:

  @Pär: Så kan det vara. Det är svårt att undgås att ryckas med och bli inspirerad.

  @AV: så sant.

  @SpearheadSwe: Jag tror det är få som missar det. Men jag kan ju ha fel.

  @Dobermann: Helt rätt! Mycket bra förslag. Det är dags att anpassa den teoretiska, patriarkala och inrutade försäljningsstatistiken till den den verkliga verkligheten (dvs. den som måste anpassas så att den stämmer överens med utsatta mål och visioner).

 32. Urban Says:

  Grattis Pär 🙂

 33. AV Says:

  Jag känner att vi behöver en mer postmodernistisk syn på det här med försäljningssiffror. Strikt positivistisk syn på försäljning, att man på något sätt sätter en sanning över en känsla är hopplöst ute. Ser man holistiskt på detta med försäljning ,måste man räkna med känslan hos mig, och jag känner just nu att Pärs bok inte säljer så bra. Vem är adlibris att lägga fram patriarkala mätvärden som bättre än min känsla? Att förkasta känsloargument är inte bara att kritisera mig som hen, men grovt sexistiskt mot kvinnor.

  Så nä, Pärs bok ligger i min verklighet på 580 plats. Det har jag kommit fram till genom att hermeneutiskt djupintervjua 4 av mina kompisar som tycker som jag och ingen av dem kände att boken var läsvärd. Självklart har ingen av dem nedlåtit sig till att läsa boken innan de uttalade sig.

  Frågor på det?

 34. Dodgy Dave Says:

  Splenticio, Bravisomo! Ett ljus för ett sundare, rimligare och härligare Sverige tänds

 35. Taste in men Says:

  Av:

  Det behövs väl en feministisk diskurs också? Sen var det en massa andra krångliga ord jag hört från feministiskt håll som jag varken kommer ihåg eller vet vad de stod för. Men det bör slängas in bland försäljningssiffrorna för att visa varför det ser ut som det gör. Jag anar strukturer som är totalt osynliga spökar i bakgrunden som vanligt. Det finns ju som sagt hela bibliotek som avhandlar detta.

 36. Men@Work Says:

  Utmärkt Pär! Välförtjänt efter alla umbäranden.

 37. Jonas Says:

  Med tanke på diskussionerna här som bottnar i V’s framtidskommissions rapports inslag om vikten av att det finns en kvinna som styr upp den manliga aktiviteten, så börjar jag ana att vi här i kan skönja hur det förslag kommer att se ut som skall hindra män från att kissa stående. ”Det finns inget behov av fler ensamma rum för män”, så att säga…

 38. Joe Says:

  Grattis på det!

 39. JD Says:

  Jättekul! Grattis!

 40. jean Says:

  Grattis Pär!!! Du gör ett fantastiskt jobb!! Ska nu direkt beställa din bok och pressa upp den lite i listan.

 41. Matte Says:

  Så högt på listan, och då har jag inte ens köpt den än. Mot topp 50 🙂

 42. Valeria Says:

  Årets mest sålda bok inom ämnet genus kanske… Ja, det finns nog goda chanser och jag håller tummarna.

 43. Hetero Normativ Says:

  Det förtjänar du Pär. Gott arbetat!

 44. leifer Says:

  Ninni

  ”Det handlar om struuuuuukturer, vet du.”

  Ja fast dolda strukturer enl feminismen. Betoningen ligger på dolda, för dom synliga finns ju inte.

 45. DrKejs Says:

  Plats 43 efter gårdagens försäljning. Nu hoppas vi på topp 10!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: